Kvällen


                                
                                         Bamses vaktplats!

Kvällen har bestått i läsning, lax och spenat, promenad, jordgubbar och snack vid bordet med den hemmavarande familjen. På vägen hem från centrum träffade vi Zinja och hennes matte, det var länge sen Bamse och Zinja träffades och de for runt ordentligt...

                               

Jens är kvar i Skåne och har tagit en tripp genom Danmark och färjan över till Puttgarden med sina småkusiner. Han lugnar sin mamma med ett trevlig litet mms så jag ska veta att allt är under kontroll:

               

.......eller? Undrar hur bilen mår...

Nej, jag är aptrött! Ska ta ut Bamse en tidig sväng och ligga i sängen före kl 22.00 tänkte jag! Bamse lär vakna mellan 7 och halv 8 imorgon oxå så jag kan lika gärna njuta av en tidig natts sömn!

Nutrilettar och interpreterar...

Huva, nu börjar det bli jobbigt! Har levt på två Nutrilett och lite jordgubbar än så länge idag... Men jag har gjort så långt jag kan med interpretationen i GT-kursen. På torsdag ska jag till jobbet och låna bibelkommentarer, sen ska jag göra en syntes (sammanfattning). Interpretation av en perikop, alltså det jag gör nu, är kort och gott en tolkning av en bibeltext. Man ska få in historiskt sammanhang, exegeters (bibelforskare) tolkningar mm så man kan förstå texten i ett vidare sammanhang. Texten jag valt är:

Amos 5:21-24
Jag avskyr era fester, jag hatar dem, jag står inte ut med era högtider.
När ni offrar till mig och kommer med era gåvor vill jag inte veta av dem,
jag vill inte se åt era offer av gödboskap.

Låt mig slippa dina psalmer, jag vill inte höra ditt strängaspel!
Men låt rätten välla fram som vatten och rättfärdigheten som en outsinlig ström!

Lite att jobba med va ;O) Lägger kanske in den i fundeleringarna sen... om jag blir nöjd, vill säga.

Bamse har kommit ut två 45-minutare idag, trots att huvudet är lite surrigt av kaloribristen.

                       

Nej, jag ska inte fortsätta länge med Nutriletten, tror inte det ger varaktiga resultat, men jag vill ha en kick-off och jag vill ha den nu! Moose-on-the-loose, berätta gärna lite om dina erfarenheter av LCHF och GI! Igår åt jag middag (lövbit och grönsaker) och middag tänker jag äta idag oxå. Ska skala potatis åt familjen, själv tänker jag njuta bara av laxen och spenaten som jag ska gå och göra iordning nu :O)


Sim sim

Tog en extra lång promenad imorse. Bamse vaknade tidigt och vädret var skönt. Nutrilett och jordgubbar till frukost... sen undrade Monica om inte jag ville följa med till Högdalshallen och träna, men det hade jag ingen lust med eftersom jag går på sån lågkalorikost... men jag följde med och simmade! Simmade lugnt fram och tillbaka, räknade inga varv, koncentrerade mig på att göra rätt bentag. Jag har lärde mig simma själv när jag var 5-6 år och bentagen har varit helt fel. Jag sparkar med ena benet och har den andra lite som styrfena vilket gjort att jag ofta får kramp när jag simmar långt och länge. Jag vet ju hur man gör så nu koncentrerade jag mig på att bara sträcka ut och orka med. Monica cyklade i idrottshallen och kom ut till mig efter 40-50 minuter. Efter en timmes simmande stretchade jag i en kvart innan vi satte oss i bastun.

                         

Hemma slängde jag i mig en Nutrilett till och gick ut med Bamse i skogen. Sen satte vi oss vid TV:n och tittade på inspelad film. Janne jobbade i källartrappan så plugga var inte att tänka på. Hann klart Änglas mössa så nu är det bara att sy på knytsnörena, sen kan barnen få sina mössor. Tog en Nutrilett till och följde med Janne till Willys och handlade lite. Idag åt jag middag som jag bestämde mig för igår. Lövbit och grönsaker. Sen gick jag ut med Bamse igen.

Nu tänkte jag faktiskt äta lite jordgubbar med familjen och sen vila resten av kvällen. Har rört på mig mycket mer än jag gjort av med kalorimässigt och det känns i huvudet.


Lördag!

Lördagen har fortsatt BRA! Efter första Nutrilettpåsen följde Janne med mig upp till zoo. Ragnars mat och Bamses godis/ben var slut. Vädret var VARMT och jag fick tillslut slita upp både täckjacka och undertröja för att klara promenaden.


                       

Bamse passade på att njuta av den vita snön, vem vet hur länge vi får ha kvar den om dajsmejan börjar jobba. Gatorna börjar bli skitiga så Bamse fick hamnade i duschen när vi kom hem!


Han är inte så mullig som han ser ut!

                    
                      Mys i handduken!

E hade lite extrapriser på leksaker, hon vet ungefär vad jag jagar efter för Ragnars räkning. Idag kom jag hem med en skramlande gummiboll och ett klockspel, han blev väldigt förtjust i bådadera!

                  

Eftermiddagen har jag ägnat åt interpretationen och jag tycker jag kommit igång bra. Hungern börjar ge med sig. Förutom Nutrilett har jag bara ätit den mogna mangon. Lite snurrig i huvudet. Tror jag ska äta middag imorgon, men ikväll blir det bara Nutrilett och lite jordgubbar som Janne köpt hem. Han har köpt vaniljglass oxå, men den får han och Bekki äta själva. När jag var ute kvällsnaden med Bamse reagerade jag på att jag inte hade nån värk! Min kära barndomsvän M har slutat äta potatis och hennes värk har gett sig bra, plus att hon gått ner massor i vikt... kan det vara så att stärkelse eller socker har den effekten på mig oxå? Om jag äter middag imorgon ska jag inte äta potatis eller pasta, bara kött och grönsaker/frukt!

                 

Nu, mot jordgubbar, stickning och en tidig kväll!

Nya tag!

Det är bara att knalla på. Ny dag, nya äventyr. Idag tänkte jag skulle få bli den första med bara Nutrilett. Jag är anti pås-dieter, men fn lite desperat så för ett tag sen köpte jag ju en hel lådda Nutrilett-påsar. Nu fick jag Monicas oxå, hon provade i höstas och gick ner lite... men det är ju så förbajat tråkigt! Nu tänkte jag att allt är så förbajat tråkigt iallafall så jag kan lika gärna prova! Ska till Itrim på motionsanalys på torsdag efter läkarbesöket... och enligt deras mirakelvåg som mäter allt möjligt ska jag gå ner blyga 28 kilo! Det är faktiskt mindre än tex Viktväkarna rekommenderar... men det känns mer möjligt att "tappa" 28 kilo än typ 40 så vi kör på Itrim, tycker jag!

                 

Lite frukt och grönsaker ska man väl kunna synda på eftersom fem påsar ger 555 kcal och gränsen för svält ligger på drygt 700 kcal. Jag tänker unna mig mjölk i morgonkaffet och senare ska jag prova om mangon i fruktskålen är övermogen. Sen får det räcka! Vi får se om jag klarar dagen ut! Än så länge har jag levt på bara vatten eftersom Janne tog morgonaden med Bamse och sen har han masserat min rygg och nacke samt att vi har haft långsnack i sängen. Helt ljuvligt att få tid för varandra. Det händer så mycket i våra tankeliv just nu, med flytt-tankar och allt som det drar med sig i renoveringsväg osv, barn som flyttar hemifrån och sånt som hör den gyllene medelåldern till. Snart ska vi kanske kunna åka till landet oxå, den värsta kylan har kanske gett sig nu så rören kan börja tina? Bamse har parkerat sig på min klädhög så jag jag sitter här i morgonrocken och hör mina karlar snarka i sovrummet. Snacka om himmelsk lördagsmorgon!

Igår på terapin pratade jag om mina mindervärdighetskomplex, mina prestationsbehov och min felfokusering under mitt friår. Tänk att jag hela tiden måste påminna mig om att detta år är inte till för att prestera i pluggväg, detta år är till för mig! Nästa gång jag har chansen är när jag blir pensionär... om jag lever då! Detta år gav jag mig själv för att återerövra hälsan, minska i vikt, stressa av och återhämta mig!

Jag tror faktiskt jag ska krypa ner en liten stund till. Jag kan det! Jag har tid till det!

                   
                    Denna lapp låg på min almanacka i köket imorse. Tack Monica!

Fördelen med att vara i kris?

Idag är jag verkligen jättelåg! Och då ska man inte skriva blogg egentligen. Men jag gör det ändå. Måste försöka bena ut saker och ting, annars är det inte nån mening med att krisa. Kriser ska genomgås för att stärka en, annars blir man gnällig och bitter... och det vill inte jag! Jag har trivts bra med livet och jag vill göra det igen, leva fullt ut. Kriser är en del av livet och de ser olika ut för oss alla.

Jag har varit bortskämd med en god hälsa och ett spännande liv. Jag är äldst av många syskon, började skolan för tidigt, förlorade en syster i tonåren, fick barn tidigt, blev ensamstående tidigt, träffat en ny underbar man och fått flera barn. Jag har haft flera spännande jobb som receptionist - i offentlig sektor, i frivilligsektorn och på ett amerikanskt läkemedelsföretag. Jag har flugit ballong och styrt en Cessna, ridit, rest, pluggat som vuxen ... och varit långtids-mulitisjuk.Jag är oerhört tacksam för mitt liv. Det har inte varit en dans på rosor hela tiden, absolut inte, men det är ju kriserna och hårt arbete som får en att uppskatta det goda desto mer! Slitet uttryck, men sant.

Nu är jag inne i en sån där krisperiod och den har varat länge, flera år faktiskt, längre än nån annan kris jag varit inne i. Den har kommit smygande, fick mig på totalfall, men nu har jag lämnat botten och är på väg upp, men så tappar jag fästet ibland och hänger där och dinglar lite, som jag gör just nu. Vårdepp kanske?

Det började med en petitess igår. Jag var ute med Bamse och träffade några människor med sina hundar - en Leonberger, en schäfertik och en schäfervalp. De vuxna hundarna hälsade så fint men sen kom valpen och gjorde ett lekutfall mot Bamse ... och Bamse som är en fjärdedel av valpen morrade och sa ifrån. Matten fångade in sin valp och säger "....han tycker inte om dig". Hade detta hänt i förrgår eller förra veckan hade jag inte reagerat. Jag tror inte för ett ögonblick att hon menade nåt illa, hon bara fångde in sin valp. Men nu kände jag mig bara misslyckad. Jag borde ringt hundpsykologen, jag borde läst mer i hundböckerna, jag borde fostrat honom hårdare, jag borde kastrerat honom för länge sen...

Sen kom nästa petitess. Jag tittade i kastrullerna när vi ätit middag för att se om det kunde räcka till en matlåda åt Monica. Då ställer Janne fram kastrullerna framför mig och säger att jag kan väl äta upp allting då. Hade detta hänt i förrgår eller förra veckan hade jag inte reagerat. Jag tror inte för ett ögonblick att han menade nåt illa, han drog ett av sina lite klumpigare skämt. Men nu kände jag mig bara misslyckad. Jag borde hoppat över middagen och tagit en påse Nutrilett, jag är för fet, jag borde inte äta så mycket, jag misslyckas gång på gång med mina försök att minska i vikt och leva sundare...

BH-visningen muntrade upp mig, men det är inte kul att stå i spegeln och se fläsket välla ut precis överallt. Ännu deppigare blir det när några pratar om sina skidresor, en har varit i Romme och en ska till Sälen... och jag som älskar att åka skidor! Men jag kan inte nu. Jag är för fet och för värkbruten. Sist jag åkte skidor var jag i så dålig kondis att låren höll på att sprängas i liften och yrseln gjorde att jag ramlade i barnbacken! Året var 2005 i Åre/Duved, fem år tidigare hade jag utan problem kunnat öva på snowboard i Hassela.

              

Jag visste ju inte då att det var struman så påverkade min hälsa så hårt utan jag kände bara att mitt liv håller på att rinna ifrån mig i förtid. Trots att jag hyrt pjäxor för resten av veckan satte jag mig i stugan och broderade, gick promenader, tog kabinliften upp och ner för Åreskutan, vi åkte en sväng med bilen över till Norge ... och sista dagen tog jag mig uppför liftarna och ner på skidorna i Duved, fikade och tog samma väg tillbaka. Jag som farit som en jojo i backarna där förr om åren. Sen dess har jag inte stått på ett par skidor!

Sen började sjukskrivningarna. Först några veckor i stöten, kom inte ur sängen, bly i benen, energilös... och till sist den stora smällen i oktober 2008 när jag fick åka ambulans från jobbet... och enda förklaringen jag fått har varit stress och obehandlad struma. Sen blev det ny ambulanstransport ett drygt år senare när ryggen small... och det har flera påpekat för mig att det snarare var pga borrelian än diskbråcket som orsakade det. Ja, kom inte och säg att livet inte är spännande! Men jag måste säga att jag föredrar skidor och barnafödande framför borrelia och ambulanstransporter!

Och sen värdelösheten på det. Förr klarade jag av det jag föresatte mig. Ett "lustigare" exempel kan få vara när jag bestämde mig för att strecha så jag kunde gå ner i spagat! Jag gav mig själv 6 månader för jag var stel som ett kassa skåp. Efter tre månader satt jag i spagat på vardagsrumsgolvet! Jag var ff ung då, 23 kanske... men ändå!


Guggelutt i spagat på Borgholmsruinen. Året var 1987

Idag klarar jag inte ens av att gå ner i vikt eller jobba på mina examensuppgifter. Jag har liksom tappat fokus... vad är det jag ska göra egentligen? Jag längtar tillbaka till livet med hälsa. Jag förstod nog inte att uppskatta det fullt ut? Eller var det just det jag gjorde? Struman är ju inte ett straff för man har levt ohälsosamt, inte borrelian heller, diskbråcket har snarare sin orsak i att jag varit väldigt stark fysiskt ... och är det då så konstigt att jag sörjer och bearbetar.

Nu ska jag åka till terapin och fortsätta bearbeta... skam den som ger sig...

EFIT (Ett Foto I Timmen)


25 februari! Tänkt göra EFIT ett tag nu, det var ett år sen ungefär... Igår kom jag ihåg det från morgonen ... men dagen blev inte så rolig som jag trott. Men men, här kommer den iallafall när jag nu var så duktig och kom ihåg att fota varje timme, nästan på slaget varje gång!


Klockan är 7, tankarna snurrar.


Bamse ger skall


Kl 9: Vi träffar Bamses kroppsligt minsta kärlek, affenpinchern Rami.


Kl 10: Frukost till djuren. Ragnar får som vanligt en smakbit i förväg.


Kl 11: Skriver blogg


Kl 12: Mittpådagennaden


Kl 13: Väntrummet hos terapeuten


Kl 14: Hemväg, Södra station


Kl 15: Jag pallade inga djupsinnigheter i pluggområdet efter dagens alla tankar så det blev inspelat avsnitt av Morden i Midsomer och så gjorde jag tofsen till Thyras mössa


Kl 16: Fortsatte med Änglas mössa


Kl 17: I skogen med Bamse


Kl 18: Nutrilett och sparris till middagKlockan 19: somnade med huvudet i Jannes knä vid TV:n


Kl 20: Gav mig på att virka filt en liten stund


Klockan 21: Sov gott i sängen!


Behå-lektion!

Så var det kvällen över... redan!


Smulpaj med mandariner är himlans gott!

                            
                              Jag tänkte fel och gjorde dubbel sats smulpaj så jag gjorde en 
                              äppelpaj med kanel oxå!


Doftar ljuvligt av kanelen!

Efter middagen kom syrran med behåkollektionen. Det blev en rolig kväll med mycket provande och många skratt.


                              

PXC har börjat sälja trosor, kalsonger och bikini oxå.

Kvällen är sen, alla i huset har lagt sig och jag har tagit hand om disken. Nu ska Bamse få en promenad medan jag väntar på att mamma och pappa ska ringa och säga att de kommit hem, sen kommer jag sova gott inatt! Jens ringde vid 8-tiden att han kommit ner till småkusinerna i Skåne.

Hemmafix

Handlat på Willys, lunchat, gått i skogen med Bamse, gjort rent hos alla djuren, skurat kök och djur-rum, vattnat blommor och plockat vissna blad, plockat undan smågrejer, tittat lite på TV med Bekki. Gick ner till datorn för att jobba lite på interpretationen men så kom Janne hem en timme tidigare så jag la mig att prata med honom lite. Han har en supertuff vecka på värmeverket, kylan gör att alla pannor går på helfart!

                              

Jens är på väg till Skåne så han skickar sms och ringer lite nu och då. Nu är det dax att göra mandarinpaj, duscha och börja med middan. Jag hinner nog sträcka ut ryggen en stund innan kvällens övningar ... eller jobba med interpretationen om jag föredrar det :O)

Morgon i Ormkärr

Vaknade 7 men låg kvar och drog mig till 8 innan jag gick upp. Låg och funderade på livet. Tänkte att jag kanske skulle tjäna på att planera dagen efter på kvällen före när jag gått och lagt mig. Livet är så spännande och jag har så mycket kul framför mig, men jag måste oxå ha tid för såna roliga överraskningar som den igår, men ändå hinna göra det jag "ska". Ikväll kommer det några kvinnor hit på BH-skola och jag tänkte bjuda på en av mina klassiker, mandarinpaj. Mat behöver familjen oxå så jag behöver åka och handla, tänkte slänga ihop en skagenpanna så Monica kan äta med oss (hon är veg). Att plocka och städa lite i övervåningen så det känns fräscht brukar vara ett välbehag som håller i sig flera dagar!

Sen kommer långtidsplaneringen på det. Innan tentorna sista dagarna i mars kommer vi både ha haft Örebrobesök och så Paris-resan. Ett kusinbarn från Skåne ringde och frågade om han fick inhysa sig hos oss för han skulle till Stockholm och ta truck-kort. Jag är i Paris med Linnéa då, men Janne, Bekki och Monica kan nog ta hand om honom, men vi behöver iordningsställa gästrummet som just nu är lite belamrat eftersom Janne håller på med källartrappan. Nå, Janne hinner nog få undan en del till dess.

  
           

Bamse har varit ute nästan en timme i kylan. Bekki och jag har frukosterat tillsammans med "grabbarna Bus". Nu tänkte jag se till att ha lite pengar på kontot så jag kan handla det jag ska innan jag putsar lite i övervåningen och bakar paj. Sen blir det nog tid till interpretationen oxå.

Igår ringde jag jobbet för jag behöver veta hur många semesterdagar jag har. Vill ju dels ansöka om semester och veta hur mycket jag ska ta ut så vi kan börja planera sommaren oxå. Jag vill vara mycket på landet! Det blev så att jag bokade tid med chefen på torsdag oxå för att prata framtid och då skulle han se till att bibelkommentarerna för Amos (som jag valt till interpretationen) skulle vara uppackad efter en storstädning på jobbet... så torsdagen kan bli en heldag på jobbet! Dels för bibelkommentarerna, dels mötet med chefen, men så hade jag redan tänkt gå till Filtklubben, för jag är fortfarande medlem där sen det gick under mitt ansvar innan jag blev sjuk.

Nej, men varför sitter jag här nu då? Nu får jag sätta lite fart!

                                                              TJINGELING!

Ålandsfrämmande!

Dagen började i lite av raketfart. Vaknade före halv 8 och duschade innan jag tog ut Bamse. Kom in med honom vid 9, fixade frukost åt mig och djuren, vek tvättberget och skurade toa, åkte till Huddingepolisen och hämtade ut passet, sen åkte jag hem igen och började med interpretation och recension, men telefonerna ringde i kör, Linnéa sa upp sig från jobbet och Bekki hade ont i magen mm... och sen ringde det dessutom på dörren! Utanför stod Jannes småkusin från Åland! 

 

Han hade lämnat av sin lettiska flickvän vid flygbussen och hoppades nu få komma in en stund från kylan innan han skulle vidare till Ålandsfärjan. Vi satt och pratade och hade jättetrevligt, han sov på soffan en stund medan jag var ute med Bamse, sen åt vi uppvärmd köttfärssås som Janne gjorde igår, sen lämnade jag honom och åkte till skolan. 

                        
                         Utsikten från mitt klassrum, Globen, Hammarbyverket och Sofia 
                         kyrka i blickfånget!


Intressant som vanligt. I denna kurs är vi endast 7 elever och det ger en gemytligt och diskussionsvänligt klimat. Idag handlade det mycket om Luther eftersom temat var reformationen.


Luther och hans maka. Tavlor jag fotade när vi vandrade i Luthers fotspår med Spånga församling. Jag tror det var i Luthers muséum i Wittenburg. 


Jag och en kollega vid                                Vid Wartburg, där Luther hölls gömd efter
Brandenburger Tor, Berlin                           bannlysningen av katolska kyrkan. Här
                                                                översatte han delar av Bibeln till det tyska språket.

Jens, Sandra och Jonny hämtade mig efter lektionen, Janne hade gjort mat åt hela gänget. Jens lånar bilen ett par dar för han ska hälsa på sina småkusiner i Skåne... och nu ska jag gå ut med Bamse så jag kommer i säng!

Jorå!

Det blev lite läst! Hann med 12-profeterna t.ex. Funderar på att släppa läsningen i GT-kursen och göra interpretationen och recensionen innan jag börjar tenta-plugga istället. Satsa på att snabb-läsa böckerna i Kyrka och Samhälle-kursen för att ha koll till hemtentan och sen bara vara koncentrerad på salstentan i slutet av mars. Vi ska göra en fältstudie i Kyrka och Samhälle-kursen oxå som ska redovisas både muntligt och skriftligt ... och det ska oxå förberedas. Jag och en klasskompis ska göra fältstudien 6 mars och då bör vi ha pratat ihop oss och bestämt upplägg. Det är så många små delar i examinationerna så jag tappar fokus. Men ämnena är så superspännande!

                         
                          Mitt pluggsällskap i sällskap av en vit råtta!
               

Precis när jag skulle till att åka kom detta sms:

          

Helt otroligt! Det tog ett drygt dygn att få passet klart! Och det är alltså en normal handläggningstid! Inom en vecka sa polisen, det tog nästan på timmen ett dygn! Ska hämta det imorgon.

Nu ska jag ut på Bamsenad och krypa i koj. Jag är så fruktansvärt trött....

Skärpning!

Gick upp en stund efter 7 för att få ordentligt med tid att plugga efter morgonsysslorna... och har jag kommit igång? Neeee.... Jag förstår mig inte på mig själv! Ögonen hänger visserligen inte med och jag här otroligt orolig i kroppen, men jag borde kunna komma över såna petitesser. Några i klassen är så otroligt ambitiösa och jag pendlar mellan att ge upp och plugga hårdare, men jag satsar på nåt mellanting. Det är en bra träning för mig att inte ge mig in i ett tävlande om vem som kan prestera mest. Godkänd räcker mer än väl! Jag ska inte bli nåt annat när jag blir stor, jag ska bara satsa på att bli frisk. Men ändå längtar jag efter att få försvinna in i böckernas värld, in i Gamla Testamentets historia och bli uppslukad. Dessvärre får jag aldrig den ron, vare sig i vardagen eller kroppen :O(

Men oron i kroppen... är det våren? Är det saknaden efter små pipande grisar (marsvin)? Är det resorna som ligger framför oss? Otillräckligheten? Längtan efter en ny bostad? Allt tillsammans?

                      

Nu SKA jag ta fram boken och kolla upp vad vi ska göra ikväll! Snart nog är det dax för Bamsenad, lunch och terapi så jag har inte mycket tid att leka med!

En vanlig bra dag :O)

Upp halv 8, ut en timme med Bamse, duscha, frukost, fixa fejset och iväg.

Liten snopen blev jag dock när jag kom till Polisen och upptäckte att jag var plånbokslös... Bara att åka hem igen, för utan pengar och leg blev det varken P-avgift eller pass... och vem vill stå utan P-biljett utanför Polisen? Tillbaka igen efter 40 minuter, men virkningen i högsta hugg och betalt för 1,5 timme. Jag var klar på en kvart! Helt otroligt vad de har effektiviserat pass-hanteringen!


Jag tror Esmeralda tränar simhopp inför sommaren..

                         
Bamse gillar sina IKEA-möss, han t.o.m sover med dem. De vita är favoriterna!

Har hamnat lite utanför plugg-trallen igen. Såsade runt med mina handarbetskorgar istället för att ta tag i läsningen, gick ut 45 minuter med Bamse, lunch, skrev blogg... sen var det bara en timme kvar till jag skulle åka till skolan, så jag gick ut en kvart till med Bamse för jag var osäker på när Janne eller Bekki skulle komma hem och ta ut honom.

Lektionen var ur-intressant som vanligt! Synd att jag missade förra veckan, men det var ju som det var då. Nu är jag på G igen! Janne hämtade mig efteråt och kvällen har gått åt till att skriva överklagande om en P-bot och att sticka klart Thyras mössa. Nu ska den sys ihop, få tofs och knytband oxå!

              

Snark och gonatt på er!

Pass

Har varit och beställt nytt pass idag... Mitt gamla skulle räcka över ett år till men hade lossnat i ena plastfogen. Jag var och fixade hår och ögonbryn för jag skulle ordna ett nytt pass innan jag åkte på ökenvandringen i Egypten... men det blev ju inget. Håret är fortfarande hyfsat i ordning och innan jag gav mig av till Polisen så noppade jag ögonbrynen och sminkade mig! Passet gäller ju i fem år så man vill ju se så bra ut som det går ju.

Jag hade kunnat få ett nytt pass gratis eftersom det inte hållt tiden ut, men om jag åker till Egypten i slutet av året så måste passet vara giltigt minst 6 månader så jag tyckte det var lika bra att beställa nytt. Polisen makulerade mitt gamla men jag ville behålla det för jag har ju några roliga stämplar i det!

                   
Warsawa står det. Men vi fortsatte till Krakow. Det var när jag sjöng i Kammarkören och vi skulle åka till Polen på kör-resa i maj 2002. Det var verkligen en minnesvärd resa! Den första resan med detta pass, jag fixade det precis innan vi skulle åka. Sen har det varit med om mycket, men det är ju inte i alla länder man får stämplar :O(

                     
Janne och jag firade vår 10-åriga bröllopsdag med att åka till Phuket i Thailand i december 2002.

                      
Här har vi först stämplarna in och ut ur Filippinerna 2004. Jag fick stipendie från SIDA för att åka dit och skriva min
C-uppsats om hur NGO´s jobbade med sexuellt utsatta barn i Manila-området. Min uppsatskompis blev gravid och stannade hemma och skrev bakgrund medan jag skötte intervjuandet i Filippinerna.

Det andra är visumet till Etiopien 2006. Jag följde med min syster, hennes make och son för att hämta hem deras adopterade son från Addis Abeba.

                    
Stämplar och visum till Tanzania 2007. Det var upptakten till biblioteksprojektet i Spånga församling.

                     
Sist men inte minst... och det färskaste avtrycket i passet, resan till Egypten 2008. Vi var en grupp diakoner som åkte ner och hälsade på Koptiska kyrkan. Vi var lite här och där i norra Egypten - Kairo, King Marioutt, Port Said.

Det har varit fler resor än så under dessa 9 år, men som sagt, de har inte lämnat avtryck i detta pass. Nu får vi se vad som kommer att synas i det nya passet. Första resan är planerad till Paris och andra till Mallorca, de kommer att vara osynliga...


Söndag i G-berg

Idag har vi varit på pannkaksfest i Gustavsberg. Bella och Rickard stekte pannkakor ochplättar i långa banor.

       
                          
                           
                            Diesel håller koll!

Sen fortsatte vi ut till Ingarö med Bella, Rickard och Justin på husvisning. Det var kul att se lite vad som finns på marknaden. Janne och jag är ju oxå så sugna på att flytta nu så ....


                              

Just det här blir nog inget, men det var kul att se iallafall. Inspirerande :O). Sen åkte vi tillbaka till dom och fikade och pratade om hus, flytt och renoveringar.

Vi kom hem vid 6-tiden och fixade tacos. Fick jättesött mms på Simon som fått sin blå Pippi-tröja:

                  

Sen har Janne hjälpt mig att hitta hotell och flyg till Paris så det blir lite annorlunda mot hur det såg ut igår. Monica och jag åkte till Rom när hon fyllde 25 år, men det funkade inte för Linnéa att åka till Paris förra året när hon fyllde 25 så vi åker nu snart istället. Det ska bli underbart!


Colosseum, mars 2009

                                  
                                   På Petruskyrkans tak, mars 2009 

Nu ska jag sticka några varv innan det är Bamsedax :O)

TV-kväll

                           

Stickat lite på Thyras mössa och tittat på inspektor Lynleys mysteries... nu ska jag ut med Bus-Bams och sova sen. Jösses vilken dag det varit!

Roslagen

Idag klev vi nästan upp i ottan. Vi skjutsade Tim till Arlanda, han ska på väktarutbildning i Boden några veckor. Vi har skojat med honom om kylan däruppe, men frågan är om han åker till varmare eller kallare breddgrader? Han har ju varit i Sibirien så han har ju nåt att relatera till... Men här i Stockholm kunde vi ståta med -19 grader imorse... Kallare blev det i Roslagen sen, men det visste vi inte så dax.


            

Vi släppte ungdomarna vid terminal 4, Bekki skulle åka kommunalt hem efter att ha vinkat av honom. Janne, jag och Bamse fortsatte till Lågarö i Roslagen för att kremera Drutten. Det är ju omöjligt att få henne i jorden och hon har trivts så bra uppe på Lågarö under åren så det kändes som det nästbästa alternativet.


                            

Sjukt kallt och sjukt vackert! Termometern i bilen pendlade mellan -27 - -29 grader!

Det första vi gjorde var att ta tag i det vi måste göra. Pappa hade förberett så vi kunde tända bålet ganska på en gång. Hon fick gå bort i frid och kunde inte få en vackrare begravning heller, med röken som ringlade rakt upp mot en gnistrande klar himmel. Är så glad att mina föräldrar kunde ställa upp på detta. Vad skulle vi göra annars?

                  

Mamma hade gjort iordning kotlett-gryta och efter nån timme vid bålet ute och en stunds virkning var det gott att äta, men jag satte mig med ryggen mot fönstret för att slippa se ... Det är jobbigt!

Fika, gos, prat, hundarna kunde springa ut och in och det var ju nytt för Bamse. Hagge hoppade upp i mitt knä och ville gosa. Han är ju mitt första "barnbarn" kan man säga. Linnéas hund som fått flytta till mommo och moffa på landet när barnen började bossa för mycket med honom. Ett lyckligt slut. Indra har fått flytta till mommo och moffa från en kennel efter 4 kullar valpar, när hon "gjort sitt". Två lyckliga slut.

   
Indra 6 år

               
                Hagge 6 år och nyfrissad!


Haggemys

Vi kom hem frampå eftermiddagen och jag hade planer för djurrummet osv. Janne hade tänkt ta tag i källartrappan, men vi satte oss att snacka och äta glass istället. Sen har vi spenderat en bra stund att leta resor till Paris. Linnéa och jag ska åka om en månad. Jag har varit ute en iskall promenad med Bamse oxå, kvällspromenaden kommer inte bli lika lång för jag tror hakan hann förfrysa!

Nu ska jag laga middag. Monica tillbringar kvällen med en kompis från Karlskoga och Bekki verkar inte på värsta festhumöret...

                       

Barnvakteri

Sov illa och vaknade urirriterad. Hade drömt att jag var arg och irriterad, mindes drömmen några timmar, men när jag skulle berätta den på terapin så var den som bortblåst... men irritationen höll i sig långt in på eftermiddagen.

Åkte förbi apoteket och hämtade ut en ny astmaspray på väg till Linnéa. Fastnade i köer... och låg länge bredvid den här lastbilen:

                     

Var inte det lite humor? Min humor kan vara rätt morbid när jag är på det humöret och jag kom på flera fula skämt om ... ja, vad ska vi kalla det för... människohandel? Prostitution? Jag undrar vad "ass" står för i sammanhanget? Assistans eller nåt skulle jag tro...?

Monica hade hämtat barnen, vi skulle barnvakta dem medan Mattias och Linnéa firade fem år! Monica hade kokat makaroner och ärtor medan jag kom med mommos köttbullar som bara behövde micras. Monica hade köpt chips och godis för fredagsmys och vi tittade på TV, barnen dansade för oss och vi sjöng lite barnsånger innan det var läggdax. Monica läste sagor för Ängla medan Thyra somnade med vällingflaskan i min famn.


                             

Linnéa och Mattias hade haft en trevlig kväll men jag blev full i skratt när de passat på att storhandla på hemvägen... Så är det att vara småbarnsförälder!Det var kallt ute när jag skulle åka hem, men jag blev ändå förvånad över att det var SÅ kallt när natten kröp på...

                     

Tog en sväng i skogen med Bamse när jag kom hem. Månen sken som en lampa! Men Bamse hörde nåt och fick panik så vi fick vända innan jag tyckte vi var klara med promenerandet. Han ville väldigt gärna gå hem ikväll!!! Vi har tre rådjur som ofta kommer in i vårt bostadsområde och söker mat. Jag tror det var de som sökte mat runt ett fågelbord som nån satt upp i skogen och att de sprang iväg när vi kom. Jag såg nåt röra sig, men sen hade jag nog med en hysterisk Bamse, som sagt...

Imorgon blir en lång dag, så sov gott, vänner!

Kväller

Janne har jobbat hårt i trappan. Tapeterna är nerrivna och bokhyllan flyttad! Jag ropade upp honom på varm choklad och semla, sen satte jag mig vid TV:n med Pippi-tröjan och gjorde den klar. Tittade på "svensk maffia" med ungdomarna, från Rågsved, typiskt Bekki att känna igen alla ungdomarna i dokumentaren oxå. Hon känner nog alla människor från Bandhagen till Hagsätra och några till!


              

Janne och jag har varit ute med Bamse, nu hägrar  sängen!


Rensoröj

Efter doggywalk och frukost tog jag tag i det jobbiga. La Drutten i en skokartong nedbäddad under en blommig näsduk. Plastpåse. Ut på altan. Sen fixa undan buren och städa lite i djurens rum. Gör resten imorgon. Jag hade hoppats att det skulle gå att gräva ner henne bredvid hennes son och Pinglan men tjälen var för hård (förstås), även under det tjocka snötäcket. Hon ska kremeras i Roslagen på lördag istället. Hennes dotter Bagheera och Tova finns där.

Bamse fick tag i Ragnar idag och det var inte heller så skoj. Han gör ju inte illa honom för att han är agressiv, men hundar och fåglar ska inte leka tillsammans, de leker inte likadant och då kan det gå fel! Allt gick bra iaf, fick tag i Bamses svans och lyfte upp honom i den, ingen skada skedd. Ragnar är en riktig retsticka och nu flög han för nära Bamse helt enkelt. Båda grabbarna har nog lärt sig nåt idag. Innan sammadrabbningen satt Ragnar i sitt badkar och skvätte vatten på Bamse. Bamse lyfte jag upp på en stol för att han skulle sluta skälla och titta på Ragnar medan han plaskade och fixade. Ja, jösses, de är som två småungar verkligen.Jag har fortfarande en oro i själen som inte ger med sig. Känns som jag inte kan andas. Under hela dagen har jag röjt i köksskåp, slängt en väldig massa plastburkar och gått igenom torrvaror i skafferierna, sorterat soppor för sig, pasta för sig, bak-ingredienser för sig, kastat de som passerat bäst-före-datum. Dessa ting har en underlig förmåga att byta plats och gömma sig bakom varandra i våra skåp. Man vet aldrig vad man ska hitta när man röjer i skåpen, liksom. Idag har jag konstaterat att sirap kan föröka sig! Jag köpte en flarra i somras för att baka kolakakor, nu stod där tre stycken på samma hylla högst upp, alla väl gömda för varandra och bakom annat så de hade väl grälat kan jag tro! Sen ska vi inte tala om hur vårat kylskåp har förmågan att massproducera ketchup och senap! Men det tar vi en annan gång!

Janne har varit och köpt väv, färg och plastmatta och ska nu sätta igång med källartrappan och nedre hallen. Tänkte på att vi faktiskt säger källaren och källartrappan fast de flesta av oss sover härnere. Det är en undervåning, men den ligger under jord. I tre av rummen har vi små fönster i mark-nivå, men tre rum är helt under jord. Spooky... här ligger vi och sover i underjorden, under marknivå! Moahahahahahaaaa.....

                         

Jag bjöd min käre make på tacos idag. Bekki och Tim kom hem och åt upp resten. Nu ska koka lite varm choklad och äta semla med gubben innan jag syr ihop den blå Pippitröjan så jag kan ge bort den imorgon :O)


R.I.P Drutten

Min sista gamla tjej avled inatt. Det var väntat, men likafullt tårfyllt och tråkigt. Hon var den sista av fyra och hon har funnits här i över 6,5 år så hon blev gammal. Senast igårmorse pep hon och åt morot med god aptit. På eftermiddagen satte hon i sig en tomat, men på kvällen var hon väldigt stillsam. Det kommer blir fruktansvärt tomt utan mina små pipande grisar... fruktansvärt tomt!


Pinglan och Drutten, september 2004


Drutten fick ungar i februari 2005. Bagheera, den mörkaste, behöll vi och hon gick bort i somras.


Drutten var Jens marsvin innan jag övertog henne.


Juli 2006. Bagheera, Pinglan, Tova och Drutten ska få komma ut på grönbete en vanlig dag på sommaren <3


Juli 2009. Pinglan har gått bort, men Tova och Bagheera finns fortfarande med Drutten.


Den sista bild jag tog på henne. Kanske två veckor sen?

Jag saknar dig. Jag saknar dina "systrar" <3


Ikea och Hornbach!

10 minuter innan Janne kom hem, ungefär samtidigt som jag slog av datorn efter förra bloggen, ringde hans telefon! Den låg bredvid hans säng! Så  när han kom hem fick jag tala om hur orolig jag varit och han förstod så det var inte mer med det! Jag tog ut Bamse en sväng i skogen och sen åkte vi till Ikea där vi köpte flera råttor, han älskar dessa Ikea-möss! Vi köpte påsklämmor och lite annat smått och gott oxå. Åkte vidare till Hornbach där jag hittade denna:

               

...som vi inte köpte även om jag var sugen! ... och denna:

                

...den vill jag ha i vårt nya hem... men vi köpte en leksak till Ragnar och tuggben till Bamse istället.

Inte tu tal om att vi är väldigt sugna på att flytta nu. 18 år här räcker. Jag har aldrig trivts i huset men det har varit praktiskt med många små barn. Nu är de små rummen skräpförråd och jag får tuppjuck på all skit som är så lätt att gömma undan!

Vi tog en sväng förbi Coop i Fittja oxå, granne med Hornbach, där köpte 12 nya matlådor och en ny sopborste/sopskyffel till djurrummet. Den har sjungit på sista versen länge och inte har den blivit bättre av Bamses ivriga utfall mot denna hemska tingest (borsten på sopborsten alltså, han är galen på den!) !

Janne tog ut Bamse medan jag gjorde Wallenbergare till middag. Kvällen har vi tillbringat i TV-soffan, Pippitröan är färdigstickad, återstår att sy ihop den!Grabbarna är mycket nöjda med sina nya leksaker!

- 1,1 kgHar ju inte slitit ihjäl mig för den framgången precis. Men jag behövde den! Nu är det 10 kg prick sen jag startade i höstas och 2 kilo sen jag började om för ett par veckor sen. Sakta men åt rätt håll!


Onsdagmorgon

Bara en stor oro i kroppen... Får just inget ur händerna... borde skriva recensionen på Gardells bok men jag kommer ingenvart... Nå, inget stressar så jag ska kanske värma en kopp choklad och vänta på att Janne kommer hem. Han har varit på båtmässan i Helsingfors och det känns lite konstigt att inte ha kunnat få tag i honom. Det är inte likt honom... men han behöver väl oxå total-pausa från vardagen ibland. Jag är väl inte den roligaste att ha att göra med just nu.

Men... en kopp choklad, sticka Pippi-tröja och kolla in nåt inspelat program från boxen innan mittpådagennaden kanske?

                     

Mindre ruttet...

Grinat ut hos terapauten. Värmde köttbullar och läste ut Gardell när jag kom hem. Gick ut i över en timme med Bamse. Varierade omgivningarna och började i skogen, fortsatte ut på gatorna i Stuvsta, gångvägarna hem. Han är så duktig att gå fot när vi går på vägarna i Stuvsta. Det är jätteroligt när man väl jobbar lite med vardagsnyttig träning, han är otroligt lättlärd!

                              

Kvällen har jag tillbringat vid källar-TV:n med Pippitröjan. Orkar inte vara social. Ångesten har släppt sitt grepp och jag är bara oändligt trött. Konstigt att jag inte fått tag på Janne sen han åkte igår, han varken svarar på telefon eller sms och han brukar höra av sig på nåt sätt och säga gonatt. Nåja, det finns nog en naturlig förklaring. Ska sticka en liten stund till och sen ta ut Bamse en liten sväng...


Fortfarande rutten...

... men inte lika ilsken. Försökte lägga mig i hyfsad tid. Låg vaken, somnade vid 1.00, vaknade vid 2.00 och spydde som en gris. Vankade av och an, ångestens svarta mantel... Somnade om efter 4 nångång, vaknade av Monicas väckarklocka... låg kvar tills Bamse voffade vid halv 9. Ut i skogen, ångesten som en järnring runt bröstet, tårarna rinnande. Försökte ringa Janne och mamma men ingen svarade, messade Lotta. När jag kom hem med Bamse ringde jag Lotta och efter en timme med en mänsklig röst i telefonen hade ångesten gett sig. Tack gode Gud för vänner. Tack gode Gud för Lotta!

Jag vet inte varför maran har ridit mig så illa inatt. Nån sorts dödsångest är det väl. Vad som utlöste den? Antagligen spirometrin fast jag inte förstått om resultatet var dåligt eller ok. De där kurvorna kan ju inte jag tyda, min tolkning kan vara helt fel. Men jag är så in i själen trött på värk, på diagnoser, på skit.

Nu har jag duschat varmt och länge, smörgås och kaffe. Nu tänkar jag ta ut Bamse en kort sväng och åka till terapin. Skolan hoppar jag över ikväll oxå. Orkar inte sitta där och hosta. Orkar inte gå hela Folkungagatan och sen finalen i den jämrans Mamsell Josabets trappor upp till skolan på Stigberget. Astmasprayen funkar inte mot hostan när det är så kallt som nu.

Bjuder på en fin bild sonen messade imorse... hoppas verkligen att han har säkerhetslina!

              

Han skottar tak... nånstans på Söder, tror jag.

Ruttnat lite!

Ja, inte ska man väl skriva blogg när livet är pest! Då blir bloggen därefter! Men ändå! Spirometrin... vet inte vad den visade egentligen, men när jag tittade och försökte förstå kurvorna blev jag inte så glad. Det fanns en normalkurva vars högsta punkt låg mellan 9 och 10... jag flåsade det värsta jag kunde och nådde.... 4,5! Sen fick jag ta Ventoline och vänta 15 minuter medan vi pratade hundar, katter, allergi och livet i stort... sen flåsade jag så jag närapå svimmande ... och nådde nästan till 6! Livet känns slut! Vad betyder det här? Jag gjorde en repa in på de affärer jag behövde repa in på och åkte sen till bolaget och köpte cider. Orkar inte kämpa längre! För vad? Jag är bara en riktigt sjuk gammal kärring utan nåt liv att se fram emot! Halv kapacitet på lungorna? Fine! Sen FKs käcka "sitt i spärr, sitt i spärr"... Arbetslinjen... jo, tjena. VAD ÄR DET FÖR FEL ATT SITTA I SPÄRR? VAD ÄR DET FÖR BESTRAFFNINGSLINJE DE KÖR PÅ??? KÖR ÖVER ALLA SJUKA MÄNNISKOR OCH LÅT DEM SITTA I EN SPÄRR FÖR F-N! SÅ LÅGT KAN BARA SJUKA MÄNNISKOR SJUNKA! Och vad säger då FK om SL? SL borde protestera så det bara ryker! Mitt problem är att jag kan inte sitta i spärr för jag har diskbråck! Vad ska de hitta på då? Snöskottning och parkarbete? Vad är det för fel med att var utbildad inom socialt och kyrkligt arbete? ... alltså mer än att jag f.n inte är helt och fullt frisk och dessutom superwoman?

Kom inte och säg att jag inte varnade! Redan i rubriken! Jag är pissed! Pissed på arbetslinjen, pissed på hälsan, pissed på allt!

Så var det med det!

Ikväll har jag suttit med min blå babyfilt. Har glatts åt Jens och Sandras sällskap, det är inte ofta man ser dem nuförtiden. De bor i Nacka och jobbar järnet. Janne är på väg till Helsingfors i sällskap med arbetskamrater för att gå på båtmässa. Monica har haft problem att ta sig hem för vårt kära SL funkar ju inte när det är minusgrader eller snöflingor i faggorna, det är väl därför alla sjuka människor ska sitta i spärr! Bekki och Tim har varit ute och firat Alla hjärtans dag ... medan Jens och Sandra sutit med sjuka morsan och dessutom tagit ut Bamse på sistanaden.

Själv tänker jag grina mig till söms och sen ta nya tag imorgon. Får glädja mig åt att en klasskompis messade och saknade mig i skolan ikväll. Jag hade redan flaggat för att jag inte orkade gå och så blev det. Yr efter allt flåsande på spirometrin och nu ett par veckors väntan på alla provsvar... halsprov, näsprov, UL på hälsenor och spirometrin... kan bara säga att mitt liv varit betydligt muntrare. Tur att jag har min Bamse Bus, den ende som vågar komma i närheten av mig just nu... med en grå råtta ... eller ett litet träd i munnen óch utmana denna sura kärring!!!!


                               


Och sur med rätta! Sur på detta orättvisa liv!

Kung Bores tron!

Bamse väckte mig efter 9.00 imorse. Vaknade med huvudvärk! Helt klart är Kung Bore på sitt bästa humör och vi (Bamse och jag) hittade han och hans drottnings tron i skogen när vi gick morgonpromenad!

                 

Jag försökte oxå fotografera det där fenomenet när luften är så kall att nåt fryser till is... är det syret eller kvävet? ... så små blinkande iskristaller far genom luften fast det inte är en gnutta fukt.


                             
                              Det är det där gnistret jag försökt fota!

Astman var inte så rolig på promenaden och jag får inte ta spray före spirometrin i em. Efter frukost till mig och alla djuren ringde jag mamma för att kolla hur det gått med Molly, deras 13-åriga Phalene. Hon hade varit i slagsmål när hon var bortlämnad över helgen och ögat hade fått en rejäl smäll... De hade fått avliva henne sent igårkväll. Ögat gick inte att rädda och med tanke på hennes ålder, den besvärliga eftervården vid ett bortopererande av ögat samt hennes övriga hälsotillstånd var det inte mycket mer att göra än att ta bort henne. Mer sorg! Älskade Papillonen Emma fick de ta bort pga cancer i somras... Men Hagge (terrier) och Indra (bordercollie) är unga än så nu ska det väl dröja!

Nu ska jag ta ut Bamse en kortis innan jag duschar och går till spirometri-undersökningen. Skolan får jag nog hoppa över ikväll, hostan och huvudvärken säger att det är bättre att läsa ut Gardells bok och lägga mig tidigt än att dra på mig nåt annat skit bara för att jag ska visa mig envis och stark!

Massor!

Idag började dagen med att Bamse återigen sprang och gömde sig när vi skulle gå ut... tillslut la jag ifrån mig kopplet och fixade frukost åt mig istället ... sen var han så nödig när klockan var 10 att han villigt kopplades och följde med ut. Tror det blivit nån lek att jag ska krypa under bord och jaga runt efter honom, men jag tycker inte det är sött längre. Det var kul i två dagar... I gengäld var vi ute en riktigt lång promenad! När vi kom in fick sköldpaddorna bada och sen fick de lite lyxmat, mjölkindränkt limpa! Sköldpaddsmums!Läste nästan ut  innan jag gjorde köttfärslimpa, potatismos med tillbehör. Alla döttrar med familjer och barnbarn kom på lite efterkalas. Jens jobbade och Janne åkte oxå till nattpasset så vi var inte full familj denna gång ... Ragnar, som inte fick komma ut imorse pga Bamses koppeltjafs, fick istället sitta i köksburen så han fick vara med på festen. Det var han mycket nöjd med! Själv fick jag en häftig present:

                   

Satt och tittade på Pippi med barnbarnen medan de mer vuxna barnen gjorde annat. När hela gänget gick ner till andra TV:n för att se Solsidan passade Justin och jag att gå ut med Bamse en snabb sväng i skogen. Justin tyckte mörkret var lite otäckt... och så blev han så kissnödig men ville inte kissa i skogen för trollen kunde se hans rumpa. Ungar har en så härlig fantasi, trollen verkade han inte vara alltför rädd för, men han ville behålla sin integritet och inte visa rumpan för dem!

                 

Resten av den sena kvällen har jag broderat konturer och ansiktsdrag på Pippi, sytt ihop axlarna, stickat krage och börjat på ena armen. Halv ett kom jag ut med Bamse och nu är det verkligen dax för sängen! Vi får se om det blir nån skola för mig imorgon. Ska på spirometri på em... och jag vet inte... jag kommer bli sen till skolan, men vet inte hur sen än, sen är jag inte säker på om Bamse blir ensam hela kvällen... Janne ska på båtmässa i Helsingfors, Bekki och Tim ska ut och fira Alla Hjärtans Dag och Monica har jag ingen koll på. Får se om nån kommer hem i hyfsad tid, annars ägnar jag kvällen åt studier om jag är ensam hemma. Pluggar bäst när jag är själv och har verkligen kommit igång bra med läsningen.

Nu bingen!

Lördag hela dagen

Softish dag. Läst "Om Gud"  i princip hela dagen förutom att ha varit ute med Bamse. Mittpådagenpromenaden blev givande för då träffade jag honom (han som är hund-domare eller dressyrlärare eller vad det var) och han tog sig tid med mig och Bamse igen. Han visade hur jag skulle lägga ner Bamse och hålla fast huvudet istället för att hålla på att gapa nej i ett, det ger ju inte nån verkan. Jag får prova. Oavsett om jag kastrerar Bamse eller inte så måste beteendet fostras bort...alltså att han ska på och kaxa mot vartenda hankön på fyra ben.

Kvällen har jag ägnat åt stickorna och Bekki. Monica är i Linköping på fest och Janne jobbar 12-timmarsnatt.


Blått blir riktigt fint, ju!

Missinassen...

Jag hade tänkt bara sitta och sticka en liten stund och gå ut med Bamse efter 21.00... men ju längre jag satt i lampans värmade sken med fleecetröjan på, desto bättre kände jag mig... och tröttheten försvann. Osmart som en unge! Lär få böta för det imorgonbitti. Men jag hann nästan halva framstycket på tröjan och har varit ute med Bamse en midnattspromenad så jag får ta smällen att vara trött imorgon. Då ska Gardell få sig en omgång till, tänkte jag ;O)

                   

Nu blir det min ulliga gulliga säng ett par timmar <3

Om Gud!

Idag har jag läst halva boken:

                               

Vi ska skriva en recension om den till 22 mars och under kursen har vi olika läshänvisningar i den... men jag blir så förvirrad av alla läshänvisningar att jag nu bestämt mig för att läsa böckerna en och en, jag tror jag får mer behållning av dem då. Idealet vore ju om jag kunde läsa ut denna under helgen och skriva recensionen innan nästa vecka för då kan jag koncentrera mig på grundböckerna i båda ämnena. Sen ska vi skriva interpretation över ett bibelställe och göra en fältstudie utöver föreläsningar, seminarier och hemmastudier så jag känner att jag behöver fokusera på en uppgift i taget.

När jag gick mittpådagenpromenaden med Bamse var det skottat nästan överallt. Det blåste ordentligt ff men det snöade inte så mycket. Vallarna går högt över Bamse och det måste ha snöat flera decimeter!

               

Jag gick upp till zoo med honom och köpte nya tuggben och hö till Drutten och sköldpaddorna. Bamse älskar att gå till zoo. Har han tur får han leka lite med Vilda, E´s pyttelilla chihuahua. Han älskar att sitta på min axel och spana in fåglarna, kaninerna och råttorna. Ibland får han smaka nåt nytt godis som E tagit in... ibland köper vi det och ibland inte. Idag blev bara en smakbit av godiset, sen köpte jag tuggben för de var slut.Fortsatte läsa Gardells tankar kring GT tills jag nästan hade frossa. Gick upp och tog en riktigt varm dusch, lite feber har jag nog kvar i kroppen. Janne lagade middag och har lovat ta en kort sväng med Bamse innan han åker till jobbet, så har jag bara sista svängen kvar sen. Tror jag ska sätta mig och sticka en stund. Är så nyfiken på hur en blå Pippi-tröja kan bli!
Feberfri!

Hoppas det bara var nåt tillfälligt skit igår, idag är jag lite tröttare än vanligt men har inte alls lika ont i halsen eller täppt i näsan som igår... och ingen feber!

Imorse väcktes jag av Bekki. Bussar och tunnelbanor var inställda så hon undrade om Tim kunde låna bilen för att köra Monica till Älvsjö så hon kunde ta sig till jobbet därifrån, och eftersom inga bussar gick alls ville Bekki ha skjuts till skolan... men det gick inte att få bilen ur garaget så ungdomarna hade gett upp efter en stund. Själv behövde jag trampa ut med Bamse men han var inte ett dugg sugen till en början. Jag fick hämta en hängig hund från soffan... han mindes väl snöbollskampen igår!

                    

Första biten hade nån gått så han hoppade från fotspår till fotspår, men stannade varje gång och tittade på mig... "är det här nödvändigt, mamma???"


                                

Han gjorde tvåan ganska snart, men jag valde att pulsa på. Han behöver ju röra på sig oxå och vi var ju bara ute tre gånger igår. Det tog en timme och en kvart att komma runt den kortare rundan! Inte en snöplog så långt ögat kunde nå och snö till strax under knäna! Och tänk då var den lilla hunden var nånstans! Han försvann i fotspåren, stackarn. Skönt var det att ha kryckan att hänga och vila på!!!

Idag ska jag försöka ta mig an Gardell på allvar. Och kolla vad jag behöver läsa på om vi har seminarium nästa vecka så jag är förberedd...

Mer snö!

Varit ute med Bamse bara tre gånger idag, men desto längre svängar. En timme på morgonen. Sen fixade jag med allt möjligt, bla intervjutider inför en fältstudie vi ska ha i ena kursen. Sen tog jag ut Bamse på en nad till och då var vi ute 1,5 timme. Vädret var lugnt när vi gick, men det började snöa innan vi kom hem. Jag hade tänkte läsa så mycket jag orkade ur Gardells bok "Om Gud" som vi ska skriva recension på, men jag började känna mig jättehängig och ont i halsen, frusen. Så jag satte på elementet, tog fram stickorna och tittade på Irene Huss som Bekki spelade in åt mig igår. Höll koll på Bamse men han sov mest och verkade inte alls nödig. Klockan 21.00 tog jag ut honom igen ... och han blev överlycklig över all snö! Han spratt iväg så kopplet for ur handen på mig och bara vägrade lyssna när jag försökte kasa mig efter honom genom snön med kryckan. Fick tag på honom efter flera minuter och då hängde han bara där i nackskinnet och såg skyldig ut. Hm... att ta sig runt kvällsrundan tog tid, inte plogat nånstans. Bamse hoppade och for åt alla håll och kanter och det fick han göra för jag tog tid på mig när vi skulle fram i snön som gick ett par decimeter över mina skor.

                        
                         Ella, 15 månader genomgo´ Jack Russel

Så träffade vi Ella, en härlig liten Jack Russel, och det var kanonbra för då fick vovvarna springa benen av sig en stund... men sen blev jag ju så full i skratt för Bamse kunde knappt gå hem och jag trodde bara han var dödstrött efter att forcerat all snö! Men att SÅ mycket fastnat under magen efter leken såg jag först när han tog sig uppför trappan! Lika mycket snö som hund!
Jag fick "knäppa" de stora bollarna utomhus, sen fick jag duscha honom snöfri... Nu ligger han och gnager ben bakom mig. Jag ska ta ett par alvedon till, krypa i koj och hoppas febern lagt sig till imorgon!

Ett förtydligande

Skrev ju lite om mysteriekult och nattvard igår. Nattvarden är instiftad av Jesus och inget annat. Jag hisnade bara av tanken av den mångkulturella och mångreligiösa kultur han levde i... och inspirationskällorna till på vilket sätt han instiftade nattvarden.... eller kan ha instiftat nattvarden. Kristendomen blir verkligen levande i dessa kurser vi har nu. Levande, mustig, fysiskt nära... Jag kan inte låta bli att rysa av spänningen ibland...

                   

Skola och fekke!

Skola. Jättespännande! Vi gick igenom historien kring tiden efter Jesu död och den unga kyrkan, om olika religioner och influenser i den hellenistiska kulturen.  Jag har förstått att många som börjat läsa teologi förlorat sin tro och börjat ifrågasätta legitimiteten i den... men för mig blir det bara stärkande att veta t.ex att mysteriekulter kan haft sina influenser kring varför kristna tar nattvard. I vissa kulter i under den hellenistiska kulturen trodde man nämligen att man erhöll en del av det gudomliga om man åt något av sin gud... och det är ju nåt grundläggande in den kristna tron även om meningarna går isär kring huruvida man äter/dricker Kristi kropp/blod de facto eller om det är symboler för Kristi kropp/blod. För mig stärker en sån kunskap det jag tror på. Att andra religioner, kulter, kulturer och historiska tidsepoker gjort sina avtryck i den kristna tron ger en helt ny legitimitet åt nyare företeelser som homoäktenskap och kvinnliga präster! Jag har inte kunnat se det kontroversiella i det och inte förstått kritiken! Men likväl som det var en ära för pojkar i yngre tonåren att vara älskare åt högre militärer på Jesu tid och svårt för oss att förstå... skulle det vara svårt för dem att förstå varför vi utan mankemang viger kvinnor till präster när den tidens kultur såg kvinnan som listig, manipulativ och oförståndig i behov av en man som gav henne direktiv att göra det rätta. Vi är alla människor i vår strävan att göra det rätta, vara det rätta eller se ut att vara det rätta. Det gör mig ödmjuk inför människan och vår historia.

På väg hem från skolan ringde först Justin och grattade mommo, sen ringde Ängla och Thyra och sjöng så fint i telefonen!

                        

Jag mötte upp Monica i Hagsätra och hon bjöd på sen middag på restaurang Trevi i vårt centrum. De gör verkligen god mat trots ett ganska smutskastat rykte.

                       
                     Fläsknoisetter med råstekt potatis

Handlade på väg hem, Monica bar. Bekki och Tim var upp till centrum med Bamse och han visste inte hur han skulle bete sig när han såg oss genom restaurangfönstret... han var väldigt glad när vi kom hem.

Massa mera grattis på Facebook, telefon och mail. Känner mig jättegrattad! Och jag som inte tänkt fira alls! Men där gick jag bet! Och det blev positivt!

Sista Bamsenaden väntar.... nu!

Mittpådagenaden


                    
                   

Lite isigt, men med kryckan i högsta hugget gick det så bra så. Underbart vinterväder med en lovande vårsol!

Nu måste jag "springa" till bussen. :O)

Fölsedasfika

Härligt med födelsedag :O) Man får så många bra ursäkter att slippa plugga :-D Telefonen har ringt och Janne har ropat upp mig för blommor och fika. Skolan går nog bra ändå ;-P
Nu ska jag ut med Bamse och sen är det snart skoldax <3
                           


Jag är en smygare!

Det sa min kära vän Marcella idag. Smygare? Jag? Men okej då... jag fyller 27 år ... IGEN! Och eftersom jag fyller 27 år i år oxå så tänker jag inte fira det i år heller. Sen är det väldigt väldigt roligt att en del firar mig ändå! Jag har fått massa grattis på Facebook och mina föräldrar kom med en fantastisk present i söndags som jag öppnade imorse:Denna present tänkte jag casha in efter tentorna i månadsskiftet mars/april. Då åker jag till Gräddö i fantastiska Roslagen och hoppas få en heldag med mina föräldrar som bonus! Möta våren med ett fräsch ungdomligt face som matchar mina unga år :O)

                              

I övrigt så har min käre make följt med mig och kryckan ut med hunden. Trevligt värre att ha sällskap på morgonpromenaden. Bekki har kramats men Bamse har roat sig med att fullt ut visa sin svartsjuka gentemot Ragnar... som vanligt fast lite värre.


MIN mamma! MIN axel! ... säger Bamse

Men jag ger mig inte. De SKA bli kompisar... eller iaf sluta med sina svartsjukefasoner mot varandra. Lite kul är det ändå för de har så många festliga hyss för sig. Och så är det mycket mer lätthanterligt med en svartsjuk minihund och en svartsjuk mellangoja än annan svartsjuka, för dessa båda morsgrisar kan jag lyfta iväg i varsitt hörn :O) Och lite sött är det, tycker jag!

                                    

Nu ska jag plugga lite i mitt ny-röjda rum :O)

Stor-röj!

Johodå, fyraochenhalv timmes röj gav lite resultat iaf. Även om det är en hel del kvar. Jag får vara nöjd med min skolk-kväll. Hälften av "skiten" är borta och jag andas lite friare. Och jag når alla hyllorna i bokhyllan!           
               Bamse har hållt kollen förstås!

Nu ska jag gå ut med honom och imorgon ska jag strukturera läxläsningen och examensuppgifterna!

UL mm

Ultraljudet visade på kärlinväxter i vänster hälsena samt inflammationer i båda hälsenorna. Husläkaren får bestämma åtgärd, vilket troligen blir sjukgmnastik eller en kärldödande spruta i hälsenan. YippiYAY. Det ena låter extremt segdraget och det andra extremt smärtsamt. Men men ... det kan alltid vara värre ;O)


                              

Unnade mig en lunch-middag på Donken i Globen innan jag valde att skolka från GT-seminariet och åka hem, jag hade ändå inte läst på... "Vi" pratade röra imorse igen och jag deppar ihop. På nåt sätt så slutar alla snack alltid om att det är jag som på nåt sätt är vållande till all röra och jag fattar inte hur det går ihop. På nåt sätt är jag inte tillräckligt snabb att ta hand om "mitt skit" och därför åker de iväg i påsar, lådor, garderober, tidskriftsamlare och bildar högar. Just nu sitter jag och stirrar på det här:

                    

Jag är delvis vållande till högen för jag samlade allt där efter att ha städat kallförrådet för ett tag sen, men den har växt! Och jag har inte godkänt att allt som ingen vet vems det är, eller allt som är allmängods, ska gå under kantegorin "mitt skit". Vi får se vad jag orkar göra idag åt saken ... Ångest har jag ändå.

I övrigt under dagen har pappa varit och kollat sig efter canceroperationen i november och det såg bra ut. Härligt med glädjande besked. Desto jobbigare är den stundande begravningen, min älsklingsmorbrors fru dog efter en kort tids sjukdom förra måndagen. Som jag sa igår, jag har mycket annat i huvudet just nu.

Dagen gick idag oxå!

Ute med Bamse. Fixat lunch. Åkte till Gullvi´s och köpte garn, dels till en blå Pippi-tröja till flickornas kusin och en blå babyfilt till barnhemmet i Lettland

                        

Ny kurs i kväll. "Kyrka och samhälle..." ... resten av rubriken har jag redan glömt, men det är ett historiskt perspektiv och urspännande. Just nu känns det som tiden inte räcker. Men jag har tankarna på annat håll. Imorgon är det dax för UL på hälsenorna och jag är nog mer bekymrad inför en taskig diagnos än jag velat erkänna. Snart är det över iaf! Sen spirometrin på måndag och sen hoppas jag på en lösning!

Godnatt alla vänner <3

25-45 unika läsare


                            

Normalt brukar jag ha mellan 25 och 45 läsare av min blogg varje dag. Men ibland blir det toppar. Igår skrev jag 3 bloggar och då hade jag ca 45 läsare som läst flera sidor så jag hade 121 träffar. Och när jag berättade att jag skulle bli bonusmormor igen i onsdags hade jag över 60 unika läsare! Det tror jag var näst högsta rekordet för mig :O) Från början hade jag 1-4 om dagen och så sakteliga har antalet stigit. 

Ni ska bara veta hur nyfiken jag är på vilka ni är ibland ... Några vet jag, men långt ifrån alla. Men hursomhelst är det jättekul att ni tittar in här så ofta!

Kram på er <3

- 0,9 kg
Det hade jag inte väntat efter restaurangbesök, krycka och pizzor! Men jag har ju varit sund och klok i övrigt så det gav uppenbarligen resultat!
Detta innebär alltså att jag väger 0,1 kg mindre än när jag gav upp 1 november. Heja mig!

Men iof såg väl alla att gårdagens diet var mager ;O)


Orchideen smakar som gurka ungefär...


Fekke på Koh Phangan

Som sagt i tidigare blogg, Jens fyllder 20 år idag och vi har haft en rolig kväll på Koh Phangan, en thairestaurang på Söder. Jens hade bokat bord och vi fick eget rum till hela vår familj, vi är ju några stycken. Jens och Sandra med hennes bror, Bekki och Tim, Monica, Linnéa med familj, Bella med familj, Janne och jag, mormor och morfar, farmor och plastfarfar = 19 pers! Och då är vi bara närmaste familjen! Skriver inte så mycket mer om eventet. Här kommer bilderna:

                   

                                           

Tack alla för en supertrevlig kväll! Bamse är överlycklig över att vi är hemma igen och nu ska vi krycka oss ut på kvällsnaden <3

Bamse Snygg!

Här visar han upp sig på vår ståtliga snöhög nedanför veranda-taket:


                        

...och kolla där vid snökanten... visst 17 är det små lök-växter som sticker upp? Snödroppar eller krokus? Håll utkik efter vårens blomster-rapporter!

Grattis Jens, 20 år!Ja kära nån... vad unga vi var... alla tre! Nu är det annat!

               
                Skål på dig, skitunge <3

Eländet vände...

Igår blev verkligen en sån där skitdag. Jag hade ont som bara den, Bekki var på dåligt humör och spetsen "udd och stad" som jag börjat med till arbetsprovet blev skitkass, det går inte att få den jämn och snygg helt enkelt!!! Hur åtgärdar man det då? Jo, jag gick ut med Bamse utan att be om hjälp igen, ställde in den planerade övningskörningen med hänvisning till smärtan och satte mig med indianbroderiet och tittade på inspelade program på boxen! Åt ost och kex till lunch!När Janne kom hem efter att ha mekat hjullager hela dagen, ställde han sig i duschen, jag tog ut Bamse igen, sen åkte vi till Heron City för att gå på bio. Vi har aldrig varit med om så mycket folk!!! Parkeringarna var överfulla på sina ställen och food quarten stod folk och åt i brist på sittplatser... Så vi gick på Pizza Hut och åkte hem igen och såg "Den Gröna Milen" som jag spelat in på boxen. Eter midnatt tog vi ut Bamse tillsammans och nu tog jag en krycka med, det gick mycket enklare att gå! Jag får nog göra så några dagar nu... på tisdag är det UL!

Bamse väckte oss halv tio och nu är Janne ute och går med honom. Jag ska väl upp och duscha och göra mig klar. Idag blir våran nästminsta TJUGO ÅR!


Fredagens bravader

Bamsenader och sånt förstås... Sen knypplade jag en stund innan terapin och efter den fortsatte jag knyppla. Känns jättehärligt!

Jens kom förbi med sin Fiddy så han och Tim hade lite att prata om. Körde lite gjorde de förstås oxå. Framåt kvällen åkte jag och Rebekka till Älvsjömässans parkering och började övningsköra. Hon och Sandra skaffade tillståndet sommaren 2009 och då körde jag en del med Sandra, men Bekki var ganska ointresserad. Det var ju samtidigt som mordet på Therese, Bekkis kompis, och hon hade annat i tankarna och sinnevärlden. Nu tog en tjej i Bekkis klass körkort 2 dar efter sin 18-årsdag och då taggade Bekki till.

             

När vi kört en stund kom Jens med Sandra som han hämtat efter hon slutat jobba. Så körde jag med henne oxå. Vi höll väl på ca 2 timmar och jag tror det var bra att tjejerna hade sällskap av varandra för de lärde sig av den andres misstag och framgångar. Båda tjejerna var jätteduktiga. Sandra hade inte tappat nåt på de 1,5 årens vila så när ringrostigheten släppte tränade vi vägplacering i kurvorna i ett av mässans garage. Bekki lyckades inte starta bilen i början, men innan vi slutade körde hon i åttor på 2:ans växel så jag kände mig riktigt stolt över tjejerna!

              

När vi kom hem igen vid 7-tiden knypplade jag klart övningsspetsen innan Jens kom hem med hämtmat åt oss allihopa (Jens, Sandra, Bekki, Tim och mig. Janne jobbade och Monica var på middag och musikal med sitt jobb), sushi - pizza - kebab. Vi snackade skit en stund, sen tog jag ut Bamse, duschade och gick och la mig, ungdomarna satt kvar uppe.

Idag har jag en grym värk i vänsterhälen. Har halkat och haltat runt vanliga svängen med Bamse efter att ha skjutsat Monica till jobbet kl 7.00. Promenaden tog bra mycket mer än de vanliga 45 minuterna. Vi får väl se vad det är för problem på tisdag, hoppas jag. Just nu har jag stickande värk från hälens fotsula och upp till knävecket... men det kan ju bli sån där inbillningssmärta när nåt är nära förestående...

Fotvård, knyppling och besök

Igårkväll bestämde jag mig för att jag får tagga ner läsandet. Jag kommer inte hinna med att läsa hela GT under kursen, inte om jag ska kunna gå ut med Bamse och vara ledig emellanåt.

Så idag eftermorgonbestyren tog jag fram knyppeldynan och satt med den tills det var dax att ta mig upp till fotvården! Fotvård är lite som att gå till tandläkaren, det är inte helt behagligt att bli pillad under naglar och petad här och där, men det var superskönt att gå därifrån fräsch och med ett halvt skonummer mindre fötter ;O)

                      
                       Bästa delen hos fotvården!

Gick sen till zoo och handlade en del förnödenheter till animalerna, till Willys och kompletterade inför kvällens middagsgäst, nämligen vår X-svägerska. Sen ägnade jag ytterligare ett par timmar åt knyppeldynan. Jag unnade mig pluggpaus och mitt huvud behövde det! Jag har ju inte "firat" att jag är klar med första halvåret av baskursen så det var mig väl unt att bara sitta och njuta av pinnarna och de vackra spetsbottnarna som växer fram! Bara lite kvar nu innan jag kan "börja om" med spetsarna inför prövningen till fördjupningskursen i sommar :O)

                         
                       Övningsspets 1

Janne skulle ut med grabbarna på jobbet, Monica åt hos sin bonusmamma, men Bekki var hemma och Tim kom hem från sin kryssning så vi var 4 till middagen. När ungdomarna gått från bordet kunde P och jag uppdatera oss på lite skvaller. Det var länge sen vi sågs. Hon visade ritningar på sin nyköpta lägenhet som hon flyttar in i 1 mars och jag blev bara ännu mer sugen på att flytta till nåt mindre!

                      
                       Härlig present från svägerskan!

Nu har Bamse och jag prommat en stund. Halva prommisen i sällskap med Nova och hennes matte. Promenera är väl mycket sagt, man skulle behöva skridskor!

                      

Nu kan det vara lämpligt att lägga sig. Vi får sen när gubben dyker upp ;O)


Tandläkare och Seglorasmedja

Jodå, jag läste GT igår så ögonen gick i kors, sen ut med Bamse, slängde i mig lunch och upp till 3-bussen. Janne kom hem i sista sekund så han hann oxå med den. Vi var hos tandläkaren prick kvart i 4 och mötte Bekki utanför, hon kom springade. Tur var väl det för Jens hade ringt att han var försenad. Så betade tandläkaren av oss på vår kollektiva tid. Janne först, han hade nåt litet skit som tandis skulle fixa om vi andra inte behövde hela våra kvartar, jag in som no2 och jag hade ingenting! Vad skönt att nåt är helt bra! Bekki hade inte heller nåt, lite slipning på en vass kant bara. Jens fick en ny tid för han måste laga ett hål och dra ut en visdomstand... så Janne hann få sin minilagning.

                 

När familjen åkte hem åkte jag till Sofia Kyrka. Prästerna Ewa och Helle Klein har något de kallar Seglora Smedja och igår skulle min klasskompis, Thage G  Peterson, hålla en predikan över krig och fred - inifrån och ut... eller nåt i den stilen och det passade perfekt. Dels har jag inte varit i kyrkan på ett tag och Sofia kyrka ligger nästan på vägen hem från tandläkaren och precis i rätt tid... och jag blev så upplyft! Jag hoppas hans predikan läggs ut på smedjan snart för jag vill läsa det igen! Man fastnar ju för vissa bitar och jag tog med mig "fredsdialog" och "att våga gå emot det politiska etablissemanget". Sen var det väldigt roligt att gå in på Seglorasmedjas sida idag och se att diakoner har startat ett upprop mot sjukkassereglerna. Det måste ju bli en ändring där! Mer stöd och mindre hot!

Hemma dumpade jag mig i soffan och tittade på Wilderness Veterinary och Irene Huss innan kvällsprommisen. Kom hem vid midnatt.

Nu börjar torsdagen. Bamse vaknade precis och vi börjar med en promenad!

Jag ska bli bonus-mormor igen :O)

Har läst ikapp några bloggar och såg att Bella bekräftat på sin blogg att hon är havande :O) En spännande tid har vi framför oss! Justin ska bli storebror nu när mamma och pappa har "bakat" ett syskon! Grattis grattis grattis <3


Justin, några timmar gammal! Vi fick vara med på förlossningen ända
fram till snittet, då var bara "riktiga" mormor med. Otrolig upplevelse!

Gårdagen bjödpå Nutrilett, EN taco i mjukt bröd, GT-läsning, terapi, lektion och mer Nutrilett.

Idag vaknade Bamse sent och jag har inte kommit igång med nåt. Har läst ikapp lite bloggar och kollat AFtonbladet som bjöd på hemskheter: en 15-årig flicka har blivit överkörd av bussen och ett paket exploderade på posten i Borlänge.

Ska ta mig i kragen och läsa lite GT innan lunch, mittpådagenpromenad och tandläkarbesök!

Merino-ull, Itrim och Nutrilett?

När vi var på Lanzarote åkte vi med på en vinprovar-resa som var sponsrad av Ecobed och några vinodlare i bergen. Vi valde att beställa nya madrasser, täcken och kuddar av meriono-ull på plats. Fördelarna var för frestande med alla medicinska effekter och dessutom var priset mycket bra på ett helt paket och man beställde där och då. Vi fick hem grejorna för nån vecka sen och igår packade vi upp dem.

Jag har sovit fantastiskt i två nätter nu! Det var lite konstigt att lägga sig utan den där svikten som blir av spiralfjädrar (dessa madrasser är fyllda av pyttesmå silikonkulor), men man vänjer sig på några minuter. Och ullen... det var som att sova på ett moln. Nu hoppas jag att ullens egenskaper ska hjälpa min värk oxå. Är villig att prova allt för ett rikare och mindre värkbrutet liv.

Allt ja... Jag ställde mig på vågen igår. Har kollat några gånger sen jag la av mitt viktminskningsprogram förra gången och jag har gått upp och gått ner nåt kilo. Nu stod vågen på -0,1kg mot sista vägningen och +0,8kg mot vad jag vägde gången innan. Tappade sugen nånstans där och jag har lovat mig själv att inte vara så tvingande. Det är helt ok att inte ha gått upp nåt nämnvärt och nu är jag redo att ta tag i det igen! Vi får se var det landar denna gång :O) Det är baske mig ingen lätt avvägning. Min husläkare sa ju oxå det sist. Det är inte så lätt att börja motionera när man är så tung, hälarna brister och man dessutom får astma. Samtidigt behöver man verkligen gå ner i vikt för att avhjälpa problemen... så var börjar man?

                          

Dagen bestod mest i att plugga. En del i en bok, men mest GT, 1-2 Mosebok. Hann en bit. Ska fortsätta snart. Bamse fick komma ut förstås. Klockan 4 slog jag igen böckerna, lagade köttfärslimpa med potatismos, hann ut med hunden, duscha och äta innan jag satte mig i bilen strax efter halv 6. Rekordfart!

Jobbets julklapp i år bestod av 1 månads gratis träning på Itrim och mellan 6-halv 8 hade jag anmält mig till intro med några till från jobbet. En kvinna berättade om Itrim och hur det funkade, en annan gav oss en visning av maskinerna ... och så fick vi köra en vända. Jag provade bara maskinerna för att känna hur de skulle användas, kändes inte smart att köra hårt innan jag har fått klartecken med astma och hälar. Men maskinerna kändes bra, det kan bli nåt bra av det här! Jag ska definitivt inte börja flåsa på en gång, men att stärka muskler och förbränna kalorier den vägen är inte fel! De hade en specialvåg som även kunde mäta vätska och fett samt säga ungefär hur mycket man ska gå ner. Inte kul att få veta att halva jag är fett, men lite mer uppmuntrande att jag bara behöver gå ner 28 kilo för att nå en sund vikt. Jag trodde att jag skulle behöva jobba betydligt mer! Bokade tid i slutet av februari till en motionskonsult, då är ultraljudet på hälarna gjort och förhoppningsvis spirometrin oxå så jag kan få med det i konsulterandet!

På vägen hem Körde jag förbi Willys. Duschcreme, mjölk och kaffe var på upphällningen. Sist jag vär där stod jag och läste på en kampanjvara - Nutrilett. Nu läste jag på förpackningen igen och så fick den åka ner i påsen. Jag har provat pås-dieter förut och de har inte funkat på mig, de har lett till att jag blir antingen vrålhungrig och äter allt i min väg, eller att jag svimmar av kalori-bristen. Nu lever jag lite annorlunda, förutom hundprommisarna på 2-3 timmar varje dag är jag rätt stillasittande. Dessutom kan middagen bli väldigt sen på lektionskvällarna. Bella och Monica gick ner en del när de körde Nutrilett före jul och nu tänkte jag prova. Men till att börja med bara byta ut middagen. På lektionskvällarna kan jag ha med shakern och en påse i väskan så det blir en bra lösning, tror jag. Det vore ju lite skönt att ha tappat lite vikt innan motionsanalysen, för som sagt, studsa på några stegbrädor och köra rockring finns inte i min värld just nu. Maskinerna med lite muskulärt motstånd, visst, men inget hopp och studs! Husläkaren pratade sist oxå om möjligheten att få remiss till operation... men nej, jag borde klara det här! Med lite stöd och envishet så ... ska jag operera magen ska det vara för att bli av med överflödig hud ... sen .. när jag är smalare och sundare ...

Nu ska jag plugga!

                     

RSS 2.0