Hej pappa!

Nuförtiden skriver jag inga vykort längre... men jag skriver blogg och jag vet att du brukar läsa så jag tänkte skriva blogg till dig ikväll.

Hur mår du? Jag mår bra! Så började jag alltid mina brev till alla miljoner brevvänner jag hade som barn/ung. Och jag mår bra. Vadstena och Vättern är fantastiskt vackert och detta är ju både den Heliga Birgittas stad och knypplingens fäste i Sverige, så kan det bli bättre?

Idag har jag haft kul igen. Jag har inte knypplat så mycket, men jag har fortsatt jobba med monteringen av min lååånga uddoch stad-spets. Jag har halva kvar och vet inte riktigt vad jag ska göra med den... kanske blir det att jag monterar den på Jannes ljusglas han får varje gång han lämnar blod på Södertappen.Idag fortsatte jag med hålsöm på insidan av spetsen. Det blir skitsnyggt, tycker jag. Tänk vad mycket arbete kvinnor lagt ner på dukar och bonader genom århundradena! Nu är jag iof inte så van, men det tar ändå tid att sy hålsöm och fästa en spets på linneduk.

                 

En stor del av dagen har jag dock ägnat åt att göra klart mönstret prespanet, det har tagit tid vill jag lova. Häromdagen höll jag på att rita av mönstret:


Sen skulle det stickas upp för nålarna man använder när man knypplar:
                  

Idag har jag skrivit klart på själva prespanet som man knypplar på... så nästa steg är att knyppla på den, men det tänker jag inte göra på denna kurs. Jag har redan knypplat den spetsen och det räcker för att godkännas på kursen:
                                

Två muséer har jag besökt idag. Vadstena museum skulle ha fått in lite gamla lakans-spetsar, men de fanns inte utställda än. Jag gick igenom muséet på 20 minuter, litet och intressant, men jag var hungrig och gick raskt hem för att äta lunch innan jag fortsatte till eftermiddags-lektionerna. Jag knypplade över fikarasten och gick sen till Spetsmuséet som hade utställning av kyrkotextilier av Anna-Karin Bylund. Det var spännande. Det var inga gamla historiska föremål utan helt nygjorda grejer:

                  
                    Vadstena Spetsmuseum


Pallan med spetsen "korsdans"

              
                Hela nattvards-kitet


Mässhake                                                   Spets på röklinet


Röklin med stola                                                Spets på röklinet

Skjortor för ämbetsvigda                                   "Korsdans", spets på ärmen

Förstås tittade jag till min knyppellärares Tutiluren som växer så fint i rabatten på muséet:

           
            Design och utförande: Sam Jacobsson

Efter min sent tagna fikarast, som jag tillbringade på spetsmuséet, ägnade jag kvällen åt att knyppla på "korallen". Jag har valt att spara resten av hålsömmen till imorgon då vi kommer ha "öppet hus" på kurserna med anledning av "stora knyppeldagen". Kommer det mycket folk är det bra att ha nåt lite enklare som inte fordrar alltför stor koncentration. Det är ju kul att berätta för folk vad man gör och så, göra lite reklam för knypplingen! Jag har ställt upp Linnéas brudkrona på bordet som faktiskt flera kursare frågat efter idag. Tydligen har det pratats i nybörjar-fortsättningskurserrna om den och att jag började med den redan i nybörjar-fortsättnings-kursen. Känns hur kul och bekräftande som helst!Men nu är klockan mycket och jag ska gå och lägga mig. Sköt om dig, pappa. Hoppas att foten är mycket bättre! Och hälsa mamma så gott. Vi hörs!

Kram från dotra!


Fyra rapporter* kvar, sen är "korallen" klar!

                                 * Rapport är det återkommande mönstret i varje spets.
                                   I korallen knypplas rapporten 22 ggr, sen är cirkeln sluten.


Att knyppla en hålsöm!

Ja, det går ju inte. Men om man har knypplat en spets finns det flera olika sätt att montera den... och att montera min låååånga uddochstad på en fyrkantig linneduk med hålsöm tror jag blir skitsnyggt om man bortser från nybörjarfelen. Hela dagen idag har mer eller mindre gått åt till att vika fåll, fålla, göra hörn, sy hålsöm och sy fast spetsen, ändå har jag jobb kvar imorgon.


Vika

                            
                             Nåla hörn och sy


Klippa fåll i sydda hörn

                       
                          Vända hörn


Pilla upp en tråd

                    
                      Sy hål!


Så här himlans snyggt blir det när man syr hål!

                            
                             Nåla fast spetsen


Sy fast spetsen i hålen med mera hålsöm

                       
                        Spetsen till hälften isydd

Imorgon tror jag att jag blir klar med den. Men det blir sällan som jag planerat så det får bli som det blir. Ikväll hade jag tänkt "rita på kartongen", men jag orkade inte så jag knypplade några rapporter på korallen. Vi får se vad som händer imorgon. Jag TROR att jag gör klart mönsterpappen och denna montering, men man vet inte. Varje dag är ett äventyr!

       

Nu är mina jordgubbar med mjölk slut. Bröt ner några chokladrutor i tallriken oxå. Livet är härligt och nu lockar sängen!

Nu är allt kul igen!

Ja, det har inte varit så tråkigt förut ... men just nu är det jättekul! Internet funkar, jag fick VG på sals-tentan i Nya Testamentet och jag ligger bra till tidsmässigt i knyppelkursen!

Men nu tänkte jag berätta lite om första och andra dagen här, så tar jag tredje dagen (idag alltså) när flitens lampa slocknat ikväll. Just nu har jag lite middagsrast. De flesta är på invigning av en utställning på spetsmuséet men jag hoppade över det och går dit en annan dag.

Söndagen har jag redan berättat om. I måndags var jag vaken tidigt och bara väntade på uppropet som var klockan 10.00. De flesta kommer på söndagkvällen men en del kommer först på måndagmorgon och de måste ju få en chans att komma i tid. Välkommen och info i folkhögsskolans aula, sen ut till kurslokalerna. Vi är en grupp på sex kvinns i olika åldrar. Först fick vi kursinfo och jag började stissa upp mig nåt otroligt över allt som skulle köpas in och klaras av... men vartefter dagen förlöpte lugnade jag ner mig betydligt. Eftermiddagen och kvällen engagerade jag mig i "korallen", för jag kände ganska direkt att som överkurs vill jag oxå lära mig att montera en rund spets utöver den obligatoriska fyrkanten. Avslutade dagen vid 9-snåret på kvällen och slogs länge med "pluppen" innan jag gav upp och somnade.

                                      
                                          Korallen. (Svenska Spetsars mönster)


Här i Trefaldighetsgården ligger vår kurslokal

                        
                           Ingången genom muren till folkhögskolan


Mitt rum. Alltid med rullgardinen nerdragen för södersolen ;O)

                
                  Min arbetsplats

Kvart över fem troppade vi gemensamt av till en utställning i Rödtornet där vår spetskonsulent berättade om utställningen på Kul Tur, "Spetsigt och smidigt". Den var fantastiskt rolig!


Spetsigt i klackar


Nappband                                                       ...och blomsterstötta knypplat i metall


Skärm                                                              ...och stola

                      
                        Dekoration för värmeljusen


För vinglaset                                               ............. och för stolen


Kroppen i smide och vingarna knypplat i metalltråd

                              
                                Kuddprydnad


Tablett, servett, underlägg...

Ja, hela tiden upptäckte man nåt nytt som var knypplat. Jag gick tre varv.  Min favorit visade jag i bloggen tidigare idag:

                   
                    I denna ljuva sommartid, helt rätt i noten!

Igår vaknade jag tidigt och satt i lektionssalen redan klockan 8.00. Ett av de obligatoriska momenten är att pricka och sticka upp en angivet mönster... och det tog hela dagen. Först skulle det ritas, sen stickas... och ikväll ska jag oxå skriva på den uppstickade kartongen som låg under pappret när man stack. Det är allstå den man knypplar på när man lägger den på dynan. Millimeterprecision!

 
                      

Det är alltså så här ett mönster blir till. Efter att ha stuckit klart mönstret knypplade jag en liten stund till, men klockan var ändå redan halv 11 när jag kom i säng!

Nu ska jag gå upp till kurslokalen ett par timmar till. Njuta av mitt VG och försöka göra nåt lika kul som "vettigt".

Vi hörs igen! Då kommer dagens spännande äventyr som bland annat innehåller hålsöm!

Nedra plupp!

"Pluppen" verkar ha lagt av helt, ingen täckning trots att jag hade full täckning i söndagskväll. Nu har jag lyckats "lösa" problemet genom att få krypteringsnyckeln till skolan vi bor på så nu borde jag kunna börja blogga igen. Denna gång vågar jag dock inte utlova något utan vi får se om det funkar! Just nu gör det det... så jag ska snabbt bara berätta att vi har lektioner mellan 9-17 med avbrott för lunch, men jag har setat kvar till typ 10 om kvällarna, i synnerhet som inte "pluppen" funkat. som obligatoriska moment ska vi rita upp, pricka och knyppla övningsspets 1, men jag har redan knypplat den så jag behöver bara göra det andra. En hel del av det arbetet gjorde jag igår så nu har jag bara lite att rita kvar.

Sen ska vi göra en linkarta och vi ska få lite teori kring det först.

Till sist ska vi montera den låååånga uddochstaden som jag knypplade förrförra helgen och det är den jag är mest engagerad i just nu och jag har nu på moprgonen lärt mig att sy hålsöm. Rackarns vad snyggt det blir!

                  

Men nu ska jag gå och äta lunch och sen gå på eftermiddagslektionerna. Jag hoppas verkligen att jag kan skriva mer ikväll nu, att skolans trådlösa nätverk ska vara gott mot mig!

                 
                  I denna ljuuuva sommartid ... Från utställningen "Spetsigt och smidigt"
                  i Rödtornet... och den som kan noter ser att det är rätt ;O)
                  Systemet är gjort i smide med knypplade inläggningar i noterna

På återhörande!


Mot Knypplingland!

Ser fram emot 12 knyppeldagar här i Vadstena! Idag har jag bara anlänt egentligen, och packat upp. Men på vägen mellan Mantorp och Skänninge hittade jag ett linfält som jag var tvungen att stanna till vid och beskåda/bestjäla:Linfälten kan ju se ut som vatten ibland när man kommer körandes på motorvägen, men det är altså denna lilla fina blåa blomma som gör effekten:

                           

Jag stod och tittade en stund, sen snodde jag med mig ett par plantor. Provar nu att torka hälften och pressa hälften, vi får se om det blir nåt. Av linet spinner man alltså bland annat knyppelgarn, därav denna lilla utläggning :O)

När jag fått mitt rum och plockat in allt, hängt några linblommor på tork och lagt några i press under en knyppeldyna, rusade jag upp till Konsum. Man vet aldrig när de stänger en söndag i en liten stad, men här var det öppet till kl 23.00. Köpte frukost och lunch till imorgon, sen gick jag förbi pizzeria Venezia och åt en pizza. Det gjorde jag första gången när jag var här för två år sen, och så förra året... så nu har det härmed blivit en tradition och en uppstart på knyppelveckan/veckorna i Vadstena!


Ciao-ciao                                                              Pizzeria Venezia

I förmiddags satt jag i solen med Janne och Jens.... det straffar sig nu. Jag är rödögd, rödnäst, rödkindad och har huvudvärk... men värst är nog att jag har ont i halsen oxå. Det andra lär ge sig till imorgon ... men halsen? Jag ska gå och knyta mig nu, läsa lite om knypplingens historia och hoppas sova bort eventuellt sjukdomskit, det har jag INTE tid med nu!

Så godnatt, kära vänner. Ser fram emot att få ge er en massa rafflande insiderinfo från spännande knypplarveckor i Knypplingland!

Midsommar!... och lite till...

Vi har haft en fantastiskt midsommar. Trist att vi inte haft nån internetsignal på Sanda bara. Tänkte att vi nog får lämna in "pluppen" men nu är jag i Vadstena och det funkar alldeles utmärkt här!

Men åter till vår fina midsommar. Janne hade handlat och förberett allt innan jag kom ner efter det sköna Fish spa-et i fredags, så vi kunde båda ta det lite lugnt innan gästerna kom.Janne satte upp hängstolen vi köpte på Gotland förra sommaren... men det visade sig att stången spruckit vid en kvist så vi fick plocka ner den igen efter att ha provsuttit den. Den var dessvärre kanonskön! Hoppas Janne kan laga den med ny stång!

Vi hann gotta oss med en midsommardrink oxå:.... och plocka en midsomrig bukett.

Sen kom våra vänner från Örebro och klockan fyra dök även bonden och hans fru upp. Janne hade fixat fantastisk mat, som vanligt!


                        

Bamse och Ragnar fick vara med på festen, ända tills maten kom på bordet, då fick de restriktioner ;O)


Förrätt med åländskt svartbröd som grund     Grillad oxfilé med grönsallad och färskpotatis


Bondens fru hade gjort en fantastisk cheesecake och Janne en underbar jordgubbstårta

Inga bilder på gästerna eftersom jag inte frågat om det är ok att lägga ut bild här på bloggen... Men hundarna har jag frågat om tidigare och det var ok. Bamses mamma Chloe var så fin i rosa vingar och pappa Hugo hade en hundtandsmönstrad väst... bara Bamse var naken!När mörkret lagt sig och myggen kommit satte Janne igång sin "braskorg" han fick när han fyllde 50 år, den höll myggen borta rätt bra faktiskt, de gillar visst inte björkbrasor ?!

                  

Midsommardagen hade vi en mysig pratförmiddag, sen åkte vi in till Strängnäs och köpte glass som avslutning!


Kolasnäcka                                

                      
                       Strängnäs båthamn


Maran får jag lägga upp bild på! Vi har många såna här kompisbilder!

Resten av dagen tog vi det lugnt. Jens kom ner till landet och stannade över natten. Bla hade han med sig Linnéas brudkrona som jag glömt hemma. Jag ska be om skötselråd av den härnere på knyppelkursen nu så det var viktig att få med mig. Vi grillade och hade en störtmysig kväll.

                                  

Nu ska jag skriva en ny blogg, bara för att separera den härliga midsommaren med mina veckor i Vadstena!

Från hällregn till Fish Spa

Efter en sen morgon och en dags jobb åkte jag in till Slussen och fikade med min bästaste barndomsvän på Café Fåtöljen. Fantastisk kladdkaka!Sen åkte vi vidare till Riddargatan och gick på Fish Spa, samma som i våras när jag fick i present av barnen. Fantastisk avslut på en arbetsvecka!

                                    
 
                       
                        Vi fick rosa bubbelvatten eftersom det var dan före midsommar!Detta kan jag verligen rekommendera!

Kom hem vid sju och skyndade så gott jag kunde ner till landet. Här har internet inte funkat sen igårkväll och nu har vårt främmande kommit så jag ska ägna kvällen åt att festa med dem. Önskar alla en fantastisk midsommar med en smultronbild hemifrån:

                  

Easy peacy....

Hade ambitionen att åka och träna strax efter sju imorse, men nu börjar saker falera så det är dax att dra i bromsen. Svullna ögon och tendenser till huvudvärk, öppnade fönstret och vinklade persiennen och låg kvar i sängen... Sen kom ösregnet och åskan. När spänningarna i huvudet lagt sig något gick jag upp och matade djur, åt frukost och duschade... packade lite av det som torkat över natten och av sådant jag behöver till morgonrutiner som tex tandborsten... nu ska jag nog våga mig iväg utan att huvudvärken blommar ut. Regnet har stillat sig något och jag har gått ner i varv. Jag kommer till jobbet en timme sent, ingen fara på taket för jag har inget inbokat. Det var träningen jag "missade" och det har jag "överlevt" förut. Lugn och fin. Easy peacy!

                  
                     Solnedgång på Aspö i påskas, ångbåtsbryggan

Hektiska dagar!

Sa till mamma att det är ju fredag idag... men det är det inte, även om min hjärna tagit helg.

Gick på morgonmässan igår, småfix, hämtade ut Levaxinet efter att ha fått förnyat recept per telefon hos dr, vidare intro om jobbet. Åkte sen till vårterminens sista terapi och for vidare till stiftet där jag hade ett underbart samtal med stiftsdiakonen. Jag var så upplyft när jag gick därifrån!


Sta Clara kyrka. Genade över kyrkogården. Otrolig kyrka ur flera aspekter...

Kontaktade min goda vän och f.d granne för vi hade pratat om ev. "barhäng" denna tisdagkväll om jag inte skulle bli för sen från stiftet. Hon var precis på väg hem när jag ringde så hon hoppade av i Slussen och jag tog mig snabbt oxå dit... så hade vi "barhäng" på Blå Dörren, åt sallad vid bardisken, pratade och hade jättetrevligt. Barkillen tyckte tydligen att det var kul att kretsa lite runt oss så vi hade god service där vi stod i vår hörna :P

                    

Var trött och glad när jag kom hem, pratade en stund med vårt ålandsfrämmande som landat här på vägen hem och gick sen ut med Bamse.

Imorse började jag arbetsdagen kl 9.00 med intro om caféet som jag ska ha hand om på onsdagar, sen lite info om intranätets funktioner innan alla vi diakoner satte oss i ett planeringsmöte under resten av dagen. Hade tidigare haft planer på att träna efter jobbet, men jag förstod att jag skulle vara rätt sliten efter dessa intensiva dagar så jag packade aldrig träningskläderna. Åkte till zoo och köpte sköldpaddsmat som äntligen kommit in, samt ett anti-skäll-halsband till Bamse. Dyrt! Men förhoppningsvis effektivt! Inga fler klämincidenter tack. Och så vore det skönt att sitta på landet utan att han ska skälla på alla två- och fyrbenta grannar där. Sen plockade jag upp Bekki efter hennes jobb och åkte till Willys för att storhandla med henne.

Hemma gick luften ur mig. Ringde och pratade med mamma en bra stund innan jag fick ändan ur vagnen och började tvätta och packa inför knyppelveckorna i Vadstena. Det blir tredje året nu. Första och andra (scrolla längst ner i månaden så kommer blogg om hela veckan) året gick jag nybörjar-och-fortsättningskursen, men nu har jag slagit på stort och ska gå fördjupningskurs 1... det ska bli spännande! 12 dagar från familjen och 10 kursdagars knyppling... och eftersom jag är där solokvist blir det väl knyppling under helgen oxå skulle jag tro :D

Bilder från förra året:

Nu snurrar andra maskinen tvätt på sista varven. Jens har varit här och snackat bort en stund, Bekki är ute och går. Jag ska nog sätta mig en stund och skriva ner allt jag måste komma ihåg och mycket snart krypa i koj. Janne har med sig Bamse till Sanda så jag har inga såna ansvar varken ikväll eller imorgon... och imorgon blir en mycket spännande dag... oxå!

Skavsår mellan fingrarna...

Hela dan idag har jag ryckt till när jag gjort olika saker med händerna, tagit i en penna t.ex. Är knallröd mellan ring- och lånfinger samt lång- och pekfinger på båda händerna... snacka om att ha knypplat järnet! HUR ska det gå i Vadstena nästa vecka? Antar att man vänjer sig snabbt för jag kan inte komma ihåg att det känts så här förut!

                  
                      En meter "Udd och stad"

Men dagen har gått bra ändå. Började dagen med återintro om diakonimottagningen, fixade lite i datorn, satte mig på apoteket en halvtimme bara för att få veta att mitt Levaxin-recept gick ut förra veckan :O/ , lunch, läsa församlingsinstruktionen och verksamhetsplanen för 2011... sen åkte jag och tränade på Itrim! Känner mig duktig!

Hem och hämta Bamse. Klockan 18.00 skulle jag träffa en tropp kollegor på Ekerö, så jag tog färjan över från Slagsta.


Här kommer Gulli!

                   
                        GPSen säger att vi ska ut i havet...


GPSen har rätt! Jag sitter på en bilfärja!

                     
                        Nu säger GPSen att vi är ute på havet :O)

Vi landade säkert vid färjelägret och GPSen visade mig rätt ännu en gång. En mycket trevlig kväll med god mat och gott snack! Tack så jättemycket för det!

Men nu är det sängdax för en gammal diakon. Bamse har kissat på Ekerö men ska få komma ut en quicky nu så han sover gott inatt.

Puss och kram ;O)

Klämd fågel...

Ja, dagen har inte varit den bästa. Morgonen var bra, vaknade av mig själv och gick ut med Bamse före 9.00, ingen huvudvärk. Det regnade visserligen men det kändes bara friskt. Fick syn på en stor planta av min syrras favoritblommor, rödklöver, så jag gick och tänkte på henne en stund. Dax att åka ut till graven och titta till... mosters namn har visst kommit på plats.

                
                  Regnfräscha rödklöver

Men idag hade jag egentligen bara en plan, och det var att knyppla klart 1 m spets och sen, om jag hann klart i tid, åka till Heron och se en eftermiddagsbio. Bamse var varit slö, han har sovit bort det mesta av dagen i fåtöljen.

                 

Jag knypplade på, men efter ett par timmar visade det sig att jag spolat på för lite garn, så de siste 25 cm fick jag skarva på 9 pinnar! Trist, jag var så stolt över att spetsen blev så fin igår, när det skarvas blir den lite plumpig men jag vägrar knyppla om en hel meter! Den ska visst användas för montering och då får det vara. Jag kan inte montera så det lär inte bli jättevackert ändå, det får bli en ren övningsspets!

När Janne vaknat efter sitt nattpass åkte han och hjälpte morbror att köpa ny TV. Janne kom hem med en prinsess-stubbe från morbror som tack för att han fått låna maken :D Jag ringde och tackade honom och frågade om han behövde låna honom imorgon oxå, men då skrattade han bara :O/


                             
                              1 meter "udd och stad"

Spetsen blev färdigknypplad, men det tog för lång tid för att jag skulle hinna med nån bio, så jag tänkte göra lite bra nytta istället och gjorde rent hos fåglarna. Bamse har varit väldigt skällig sen kastreringen och jag försöker fostra honom, det går inget vidare. Inne i djurens rum blir det ett väldigt eko för vi har just inget tyg därinne, det blir för fort dammigt, så när Bamse skäller där så är det VIDRIGT! Nu har han fått för sig att han ska skälla som f-n varje gång sköldpaddorna rör sig, så även nu. Först sa jag till ordentligt, andra gången skrek jag högt för skallen kom så oväntat och han hade suttit still och tittat på dem en bra stund... sen fortsatte han sitta där och titta och rätt var det var så kom det igen, denna gång trodde jag huvudet skulle explodera och smärtan kändes ända ner i ryggraden... jag tog honom i nackskinnet och slängde ut honom, det var mer en reflex än något annat och sen gjorde jag det otänkbara: jag slängde igen dörren med kraft. Trots att det gick så fort så fick jag panik innan den gått igen, för Ragnar satt ju ovanpå dörren. Jag hörde hur han skrek när dörren small igen. Tack gode Gud för att jag alltid har ett påslakan hängande över dörren. Anledningen är att Ragnar sticker ut huvudet genom voljärgallret och biter sönder dörren som är av trä. Nu blev det hans räddning för dörren gick inte helt igen. Dessutom hängde han inte ner med huvudet och kikade på mig som han brukar när jag råddar därinne så det blev bara foten som klämdes och blödde. Jag har verkligen lärt mig en läxa. Jag VET att klämskador i dörr är vanligaste dödsorsaken bland tamfåglar, men jag har alltid ansett mig ha 100% koll och det har jag haft hittills... men alltså inte när Bamse har en period när han är galen på sköldpaddorna. Jag kopplade Bamse i hallen och la mig i soffan efter att ha kollat Ragnar ordentligt. Skakade i hela kroppen. Bamse fick sitta kopplad i hallen tills jag skakat klart och gjort rent i voljären och hos småfåglarna.

Usch! Nå, trots skarvade spetstrådar och klämd fågel blev jag klar med spetsen och djuren har rent. Inte perfekt och det kunde gått illa, men ändå. Tänkte brodera en stund, men nu är huvudet kanske lite för tungt... vi får se...

Träna och knyppla

Bamse väckte mig 20 över 9 imorse... jag behövde verkligen sova. Efter morgonpromenad och morgonsysslor var jag sen så disciplinerad att jag faktiskt åkte till Itrim och tränade. Kände att det blev för mycket att knöla in träning mellan terapin och barnvakteriet igår, dessutom frös jag så vansinnigt  och var jättetrött. Imorse hade jag visserligen huvudvärk, men det gick bra att träna ändå. Jag tror huvudvärken delvis beror på spänningar i nacke och axlar för det var rätt skönt att köra på i arm-maskinerna. Men på andra varvet när jag satt i en benmaskin så övermannades jag helt plötsligt av tårar. Jag låtsades torka svett ur pannan och bet mig i läppen, men helt plötsligt var jag bara så otroligt ledsen över att det ska vara så svårt att mojka in sig i vissa av de där maskinerna, att magen är så stor, att jag är så klumpig i hela mig... ändå har jag bara på de två gånger jag varit där innan känt en märkbar förbättring i höfter och fötter. När jag "hoppade" in i nästa maskin körde jag järnet och sa åt mig själv att sluta upp att fåna mig. Bara jag kan göra nåt åt min situation!

Köpte paprikor på vägen hem, Janne hade lovat att göra fler åt mig och Bekki, de hade varit väldigt uppskattade när han hade middag för Jens, Justin och Bella igår. Sen tog jag en runda med Bamse innan jag satte mig att knyppla. Ska ha med 1m "udd och stad" till kursen om en vecka. Förutom att ha smaskat i mig köttfärsfyllda paprikor som Janne gjort har eftermiddagen mest bestått i att knyppla. Tänkte hinna 50 cm idag och 50 cm imorgon, men jag ger upp nu fast jag bara gjort 43cm. Har ff ont i huvudet och eftersom jag inte ska träna imorgon hinner jag nog ikapp.Faktiskt blir spetsen snyggare än den jag skickade in som arbetsprov! Undar vad vi ska ha den till...? Ska tillägga att den är vit och inte rosa som det ser ut på bilden, vet inte varför det blev så där...

Sen lovade jag bild på filt och mössa:Här är både den blå och den bruna filten som ska till barnhemmet i Lettland...

                   

Och här är första setet tröja-mössa som ska till ett barnhem i Tanzania. Berättar mer om det vid ett senare tillfälle :O)

Nu ska jag ta in fåglarna och sitta en liten stund vid TVn. Igår surrade jag uppe alldeles för länge, det tänker jag inte göra ikväll!

                                                       Pax!

En vit-rosa ko med lila vingar!

Men först började dagen. Morgonrutiner och på jobbet före 9.00. Blev en miss i min intro på Hagsätra men han kom och vi hade ett bra snack ändå. Det var ös på diakonin som jag försökte undvika att delta i... av den enkla anledningen att jag hade terapi och ville inte riskera att missa denna nästsista gång inför sommaren. Dessutom ger det mig en viss övning i att faktiskt sätta mig själv först. Samvetet gnager... man är ju en vanemänniska som vill finnas till jämt för alla... men jag tror att till allas, framförallt min egen, förtret så är det i längden nyttigt. Vad jag ägnade förmiddagen åt var att befinna mig i Vantörssalen och först stapla nydiskade legoklossar som varit på läger och sen försöka läsa församlingsintruktionen trots att salen var full av pratande folk. Gick hyfsat. Jag fick inte in mycket av församlingsintruktiionen men desto mer av svårigheterna och glädjeämnena att genomföra ett familjeläger vilket var intressant!


                                     


Tog en något tidigare lunch och åkte sen iväg på terapin. Tillbaka till Högdalen och hämta bil, hem och hämta tröja för jag höll på att frysa på mig, gosa med Bamse och ta honom på en kortis, sen iväg till Linnéa för att vara barnvakt åt godisarna. 

                        
                        Vackra mamma i den i Paris inköpta stassen, redo för 5-kamp!

Pappa jobbade och mamma skulle på 5-kamp med arbetskompisarna. Godisarna var väldigt sociala idag... och väldigt informativa:Vid middagen konstaterar jag att den fågel bajsat på fönstret... men nej, det var inte en fågel, det är en vit och rosa KO som bajsat på fönstret! Jaha, men hur kom kon dit upp? Men den har ju lila vingar! Jaha... så kunde vi prata om denna vit-rosa ko med lila vingar som bajsat på fönstret...

                         
                          Thyra har spillt mjölk och den vill hon torka själv!


Här pratas det flygande kossa med kyckling i mun!

Efter maten "städade" vi lite, sen skulle otekniska mommo försöka få igång en video, men "ljudet hade gått sönder" så vi tittade på nåt annat tråkigt så Ängla somnade raskt!Men inte Thyra... hon tittade på Top Gear och hur de for med sina trasiga bilar genom Afrika. Det var spännande!

                         

Jag lyfte in Ängla i sängen, men Thyra var vaken till pappa kom strax efter nio. Jag åkte hem. Janne hade haft middag för Bella, Justin och Jens och de verkade haft trevligt. Köttfärsfyllda paprikor. De har sparat två som jag ska gömma så Bekki inte snor dem ;O) Lunch till mamma imorgon :D

Jag är dödstrött... övertrött... Efter att ha pratat lite skit med närmsta grannarna har jag suttit och glott i soffan  en stund. Nu tänker jag ta ut Bamse en snabbis och hoppas få sova utan konstiga drömmar inatt. Inatt hade jag svårt att solna och drömde sen att jag missade mötet ... som jag var i tid till men som blev lite improviserat. Guggelutt! Ta inte livet på så stort ALLVAR! 

                                        Carpe Diem!

Ett getingstick i tassen...

... så började dagen härhemma. Eller ja... alla morgonrutinerna först då, så när jag skulle packa ihop matlåda och väska till jobbet så hände nåt på altan. Bamse fick sitta ute till jag var klar och antagligen började han jaga en geting ... eller så satte han sig på den för jag såg honom hugga efter nåt som var klart större än en mygga innan han grinande kom och satte sig mellan mina fötter. När jag fick äntligen fick undersöka honom var vänster baktass nästan dubbelt så stor som höger. Jag valde att stanna hemma drygt en halvtimme för att se vad som skulle hända, men när svullnaden gått ner märkbart valde jag att åka till jobbet, kraftigt försenad, och samtidigt ringa Janne för att han skulle ta en extra koll på tassen när han kom hem.

Dagen började som sagt sent. Försökte förstå mig på intranätet innan det blev lunchdax, sen följde jag med prästpraktikanterna till Bryggan Convictus för att träffa dem samt få en genomgång av deras arbete. Jag har inte varit där förut, hade ansvaret över kontakten med en annan verksamhet förut som nu är nerlagd. Nu tyckte jag det var en bra idé att följa med så de känner igen mig och jag dem om jag skulle behöva täcka upp där nån gång. Sen fortsatte jag jobba på rummet. Bland annat hann jag läsa igenom hela omvärldsanalysen samt verksamhetsberättelsen för 2010 innan det var dax för "Öppen kyrka". Min middagsdejt, en f.d granne, hade fått ryggskott och skulle träffa naprapat, så eftersom jag kommit sent pga Bamses äventyr valde jag att stanna kvar. Jag ska ha hand om den verksamheten senare i sommar så det kändes bra att vara med så jag vet vad som förväntas av mig. Det kom ett glatt gäng och vi pratade en hel del tro och teologi medan vi fikade, sen avslutade vi med en enkel mässa halv 7.


Det lilla altaret hade burits fram och eftersom det ff är pingstid...det röda klädet!

               
                      Ljuständning

Skyndade mig hem till lilla vovven och vi har tittat lite på TV, jag har fäst trådararna i bruna babyfilten samt gjort en tofs på blåa mössan, lägger in bilder på det senare. Nu har jag varit ute med Bamse och klockan har passerat läggdax med råge... Fy på mig! Måste skaffa bättre vanor!

Över Änd Out

Tredje arbetsdagen

Gick upp halv sju, fixade frukost åt mig och djuren, tog ut Bamse på en 45-minutare... upptäckte sen att Itrim inte öppnade förrän kl 9.00 på onsdagar så jag satte mig att virka en liten stund innan jag åkte dit. Tränade drykt 30 minuter, stretchade, duschade och åkte till jobbet. Rensade mailboxen från nära 300 olästa mail. Inte så farligt egentligen, nån spärr måste ju ha funnits eftersom de tidigaste mailen var från november. Lunch. Sen ringde jag en "gammal" konfident, blev ett glatt återförenande samtal och jag lovade en hembesök under sommaren. Fyllde i lediga samtalstider i samtalspärmen och pratade lite med en kollega. En stund före kl 3 gick jag upp till församlingssalen där vi skulle ha sommarcafé och det var en härlig, uppfriskande och annorlunda underhållning. Medis 5 gav föreställningen Vreesvijk och det gjorde de med bravur. Det är så roligt med de här caféerna för det kan bli vad som helst. Denna vecka var det Medis 5 och nästa vecka handlar programpunkten om Augsburgs 2000åriga historia. Biskop emeritius Caroline Krook var förra veckan och pratade om Olaus Petri och Ylva Eggehorn kommer senare i sommar.

Fick en ny blomma idag. Den är otroligt vacker och jag har ingen aning om vad det är för sort. Men jag känner mig väldigt väldigt välkommen tillbaka:

                     

Kan inte bestämma mig för om jag ska lämna ansvaret över den hos nån arbetskamrat eller om jag ska ta med den till landet så Janne får sköta om den när jag åker till Vadstena efter midsommar...

Handlade lite på vägen hem, lagade kassler i ugn med ostsås och fixade matlådor åt mig och Bekki. Nu har jag oxå virkat klart den bruna filten men orkade inte fästa trådarna. Nu ska jag Bamsa ut så jag får krypa i koj. Tänker sova liiite längre än till halv sju imorgon, känns som jag behöver det!

Over and out!

   
Var glad min själ åt vad du har.

Nu har du hundra sommarda´r

och detta är den första.

När solens lopp sin ände tar

så har du nittinio kvar

och någon blir den största.

Giv noga akt på var du står.

I morgon är med ens igår,

det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får

är hundra sommarda´r per år.

I morgon är den andra.

 

GLAD SOMMAR!


Andra arbetsdagen

Känns faktiskt som jag inte varit ifrån jobbet... I alla fall inte så länge som drygt 2,5 år om man räknar bort arbetsträningsperioderna som ju inte funkade nåt vidare.

Idag gick jag upp halv 7, speedade upp morgonrutinerna något så Bamse kunde få en sin runda utan att jag skulle börja rycka i kopplet när vi närmade oss hemmet. Vi var ute ca 45 minuter och det är riktigt skönt att gå ut vid 7-tiden på morgonen. Varken hettan eller myggen huserar då utan det är svalt och myggfritt.

Var på jobbet ca kvart över 8, hann ställa ifrån mig matlåda och väska i lugn och ro innan jag knallade upp på tisdagsmässan. Pingst-tiden är vacker. Vi köpte in nya kyrkotextilier till 50-årsjubileét för ett par år sen och jag älskar den röda färgen som vi nästan bara använder till pingst.


Skiss över kyrkoåret (snodd från Wikipedia)

                   
                     Altaret i Vantörs kyrka, klätt i den röda skruden

Såg biskop Eva Brunne skymta förbi, hon var hos oss för att prata med prästkandidaterna. Kände att det var helt fel att gå och hälsa på henne. Biskopar har ofta massor att göra och hon presenterades inte för personalgruppen under personalmötet, hon försvann direkt in till prästkandidaterna, så när jag såg henne i korridoren under en paus brydde jag mig inte om det. Det får bli i ett annat sammanhang när det är relevant, tänkte jag.

Jobbade med mina pärmar och mitt skrivbord under dagen. Mobiltelefonen gick inte att få igång, sim-kortet hade upphört. Datorn krånglade förstås så den fick jag fart på (med datasupportens hjälp) lagom till lunch. Hann läsa tre mail (av tvåhundrafemtiosju :D) innan jag satte mig i fortsatt introduktion med diakonins koordinator. Jag har en helt ny tjänst och har inte kunnat delta i tankarna kring vad det innebär, samtidigt har diakonin utvecklats under min frånvaro. En spännande tid att sätta igång på nytt :O)

Har funderat lite över den friska buketten som står på mitt bord. Ingen vet vad det är för rosa orkidée-liknande blomma i den... kan nån hjälpa?

                 


Den är plockad i en arbetskamrats trädgård så den är svensk. Den har en stark doft när man tar i den, den luktar inte blomma men är inte heller obehaglig... påminner om selleri i doften, men kraftfullare.

Efter diakoni-genomgången med avbrott för fika (!) gick jag hem. Klockan hade hunnit passera fyra. Tog ut fåglarna på altan och lax + räkor ur frysen, tog ut Bamse en kortis. Hittade rätt på knyppelkurs-brevet, lagade mat och matlådor åt mig och Bekki (Janne jobbar kvällspass), fixade disken. Spolade på knyppelpinnarna (ska göra en meter spets innan sommarkursen) och gick ner hit till datorn för att betala en räkning, beställa en knyppelbok mm.

Creative Club - Scrapbooking

Jag har fått mitt första scrapbook-paket vilket jag givetvis slet upp... men insåg att jag måste göra "first things first" och ta tag i knypplingen. I mailen hade jag fått respons på knyppelprovet jag skickade in för 2 månader sen och om 2 veckor sitter jag faktiskt i Vadstena och knypplar! Responsen lät ungefär: att det var fint, men kunde bli bättre om jag sträckte mer under knypplingen. Det är jag nöjd med! Det har inte blivit mycket knypplat under året och jag vill ju utvecklas, då är det konstruktiv kritik som gäller och det är därför jag åker iväg på denna fördjupningskurs. Sen är jag glad att kritiken är positivt konstruktiv för jag vet baske mig med mig att det finns mycket kvar att jobba med men det är träning-träning-träning som gäller och den tiden har jag inte avsatt. Samtidigt är det skönt att slippa höra att man är kass-kass-kass ;O)

              
                Mitt inskickade knyppelprov

Nu ska jag sluta sitta här och surra. Ska ut med Bamse på sista naden. Det har regnat en del och just nu är det uppehåll. Imorse var jag dödstrött, vilket kanske inte är konstigt efter den intensiva dagen igår, så jag tänker försöka komma i säng lite tidigare ikväll. Det är ändå kul att vara igång och jag ska inte börja med att missköta sömnen bara för att jag har så mycket annat kul på gång samtidigt. "First things first" var det!

Sov gott, alla vänner!

VG!

Åh vad glad jag blev när jag slog igång datorn nu ikväll och hade fått resultatet på hemtentan i Teologi och Socialetik. Jag knep mitt andra VG! Det första var i kyrkohistoria. Otroligt att nåt fastnar i potatismosen! Tentan får jag hämta på högskolan sen, men den kan få ligga till jag har vägarna förbi...

Annars då? Jotack, det har varit en INTENSIV dag. Gick upp halv 7, duschade, frukosterade, utfodrade djuren och gick en 40-minutare med Bamse... sminkade mig (!) och åkte till jobbet. Janne har tagit hem vår lill-båt och det såg lite kul ut när jag hämtade bilen i garaget:Men stöldrisken är ju större för en båt på släp än en låst bil så valet att ställa båten i garaget och låta bilen stå på gatan var väl lätt.

Började arbetsdagen med att fika! Jag har aldrig gett mig tid till fikaraster, men har bestämt mig för att åtminstone försöka ge mig själv tid till raster i början. Jag vill verkligen starta med goda vanor nu. Det var riktigt roligt att träffa alla igen, eller de som inte gått på semester för skaran var inte fulltalig. Vi har prästpraktikanter på jobbet just nu och när jag hörde klockorna ringa till morgonbön gick jag upp och deltog i den oxå. Sen pratade jag med kamrern om lön och löneavdrag för tjänstledighet innan jag gick in på rummet och tog tag i den o-lockande kartongen. Jag är förstås glad att mina kolleger tagit hand om mina grejor, men jag fasade lite för vad den kunde innehålla. Det mesta var 3-4 år gamla papper och broschyrer som jag faktiskt slängde i återvinningen. Jag har en ny tjänst nu... och en ny plats att sitta på så det kan kännas skönt att börja samla papper från scratch liksom.Innan veckan är slut måste jag se till att gå igenom pärmarna oxå, men prio1 var att få bort kartongen och alla lösa papper i den. Innan lunch kom oxå telefonkillen och fixade med anknytningarna så nu har jag mitt gamla telefonnummer tillbaka. Har oxå lagt jobb-mobilen på laddning så imorgon kanske jag kan börja använda den. Träffade personalansvarig och gick igenom nya ordningar och rutiner och smet sen in i slutfasen av diakonigenomgången för prästpraktikanterna. Hade missat det mesta, tror jag, men jag kommer nog ikapp vad tiden lider. Till sist fick jag en genomgång av intranätet av vår informatör, sen valde jag att ta ut friskvårdstimmen och gick för dagen.

Till julklapp fick alla anställda en månads gratis träning på Itrim. Jag har gjort viktanalys och genomgång under våren, men inte kommit till skott med träningen. Det har varit så mycket annat som kommit ivägen, inte minst krånglet med ersättningsbussarna och den extra tiden i samband med skolan vilket inneburit strul med Bamsenaderna... men nu, precis som med fikarasterna, ska jag försöka vara duktig i början iaf! Jag körde tre varv, 30 sekunder per station, precis som de sagt i instruktionerna. Sen stretchning enligt schema. Sen handla på Willys på hemvägen, ut med Bamse, ut med fåglarna på altan och till sist börja med... köttfärslimpa! Inte så smart, den tog för lång tid helt enkelt... men tillslut kunde Bekki och jag sätta oss och äta, då hade klockan hunnit passera halv 8! Nu har jag tagit hand om jättedisken, mottagit det fantastiska tentaresultatet och nu tänker jag ta ut Bamselutt och sen krypa ner i sänghalmen. Morgondagen utlovar intensitet den oxå... och jag måste nog börja tänka på att knyppla den där meterlånga spetsen oxå, "udd och stad", för om två veckor är jag på knyppelkurs i Vadstena och då ska den vara med!

                  

Bamsenad var det...


...och Tor for över Birka...

Vi hann bara lägga oss igår så började det hända saker. Jag tänkte att vi kanske skulle få besök av vikingar eftersom kvällen var så trolsk... kvällspromenaden upp till Ansgarskorset igårkväll kändes lite magisk...


                               

... och lite spöklikt var det allt när båten började gunga och vågorna smällde mot skrovet vid midnatt. Värre blev det och fram på småtimmarna kom Tor dundrande i sin vagn och det blixtrade och dundrade . Bamse var förvånansvärt lugn, han ville komma ner och sova hos oss i ruffen, men han bad inte om att få komma upp i kojen utan var fullt nöjd med att få ligga på golvet på pappas shorts med en filt över sig. Hela natten slog vågorna mot skrovet från olika håll och vinden slet i förtöjningarna. På morgonen kom sen ösregnet, men tidigt på förmiddagen var det uppehåll igen. Janne tog ut Bamse en kortis på morgonen, men efter frukost kunde vi gå långpromenad.

Vi promenerade till Ansgarskapellet som byggdes till 1100-årsjubiléet av Ansgars ankomst till Birka. Ansgar var en av våra första kristna missionärer som kom till Sverige och han levde i slutet av 800-talet.


                      
Ansgar                                                   På insidan av porten hade man målat Ansgars liv

              
                  Altaret var enklare... men notera vikingaskeppen på altarduken

Sen skyndade vi oss till båten igen. Det såg ut som det skulle komma en skur igen men vi klarade oss. Vinden hade mojnat så vi tuffade hemåt. I vår båtklubb åkte Janne först iväg och köpte lite fikabröd, sen gick han ner och la sig en stund i ruffen, jag satt kvar uppe och virkade... visserligen sov vi inte så mycket inatt men jag vill vara säker på att somna ikväll eftersom jag börjar jobba imorgon.

Vi kom hem vid femtiden. Jag tog ut Bamse och duschade honom sedan ordentligt. Han var full av diverse frön och annat skit... Lagade middag, en ny rätt. Tänkte att kycklig och curry med banan är ju gott på pizza så jag gjorde en sås med kyckling, creme fraiche, curry, lök och jordnötter ... sen skivade vi i banan vid bordet. Jättegott. Det blir samma i matlådan för mig och Bekki imorgon. Hon börjar sitt sommarjobb och jag mitt ordinarie.

Nej... jag tror jag ska försöka hinna virka klart filten före klockan 9, sen ska jag ut med Bamse och gå och lägga mig. Imorgon nya äventyr!

Birka

Så här nöjd och glad var jag när jag gick och la mig igårkväll:


Och så här lugn låg Björkfjärden imorse:
                      
Bamse tyckte det var skönt när det fläktade i båten. Han har ju haft det rätt svettigt några dagar hemma nu...

                   
Här har vi landat på Birka. Ansgarskorset i bakgrunden.


Bamse brukar vara väluppfostrad och vänta till han blir bjuden, men han var bra varm när vi satte oss för en glass. Han tog för sig, helt enkelt... och det fick han. Janne skämmer bort honom mycket mer än vad jag gör!

                  
                    Vy över Birkas gästhamn uppifrån Ansgarskorset


Vy över Svarta Jorden

                  
                   Guggelutt och Bamseplutt posar vid Ansgarskorset

Efter promenaden, som var varm trots fläktandet, kom vi till en liten badstrand. Bamse gjorde en helt ny manöver för oss.... han gick ut i vattnet och la sig på mage, och där låg han och njöt en lång stund. Det var nog jätteskönt!


                      
                         ...ett troll?


Bamse håller koll på alla sorters grannar

                        
                         ...en andmamma med 9 ungar kan man behöva hålla ett öga på!

Andra Bamsenaden gick ner till en vikingaby som de börjat bygga på ön. Det är nytt sen jag var här sist, och det är ju iof några år sen.


                    
                     
                      Samma avkylningsmanöver vid en annan liten sandstrand

Men nu är väl nån lite FÖR fräck, tycker Bamse: VOFF VOFF VOFF!!!

(eller: här går skam på torra land! Bort med dig)

                       
                        Båtmums! Hamburgarna jag stekte igårkväll med sallad och ost!

Solnedgång inför sista promenaden:

                        
                         Solnedgång över Adelsö


                 

Promenaden kändes rätt mäktig. Förutom de bistska myggen då! Men det är vilar en trolsk stämning över Birka i skymningen... kanske hälsar vikingarna på inatt?

Bio... nu båt..

Haft en härlig eftermiddag på stan med Monica. Först terapi, sen gick jag över till Medis där Monica och jag såg "Melancholia"... Jag behöver fundera på den innan jag säger nåt om den... den var typ konstig och läskig.


                  

Sen åt vi gott på Pizza Hut innan vi skildes åt. Hem och titta lite på TV innan jag stekte hamburgare till morgondagens middagsmål och packade ihop. Nu är jag lite stressad... ligger efter i tidsplaneringen (som vanligt) och jag har nycklarna till båtklubben, Janne jobbar till 23 så nu får jag sätta fart... ska duscha och packa bilen, för inatt sover vi i båten. Imorgon nya äventyr!

Skolavslutning!

Det var det! Sista tentan gjord! Det kändes okej, hoppas jag ligger över G-strecket men jag orkar inte känna mig orolig. Det kändes bra när jag satt där och jag tänker vila i den känslan. Försökte ragga middags-sällskap och det gick inte. Monica hade innetofflor på sig för hon hade skavsår och ville inte åka till stan med dem... och Janne var inte hungrig... nån annan som kunde slita sig lös på stört kunde jag inte komma på. Ska man fira får man väl kanske vara ute i lite bättre tid än jag var, minuterna efter tentan. Men men, Janne lovade att betala min middag... först surade jag i fem minuter, sen tänkte jag att "Okej då" ... så åkte jag hem till Hagsätra. Tänkte gå på Trevi men där var fullt i uteserveringen så jag gick vidare. Strosade runt på Matrebellerna i jakt på nån festmåltid, men hittade verkligen inget av intresse... så jag gick tillbaka till Trevi och satte mig inne vid ett bord inomhus längst inne i hörnet där jag både nåddes av friska fläktar från fönstret, men oxå slapp det värsta surret. Hjärnan orkade inte riktigt med det glada oväsendet, det kändes i hela kroppen att skolan faktiskt är slut nu! Beställde in deras Fläskfilé Oscar och blev inte besviken!

                 

Kom på att jag trivs rätt bra i mitt eget sällskap. Skickade iväg några sms och satt och funderade på studie-året som varit och framtiden på jobbet, på Sanda, på våra flyttplaner och lite vad som behövs göras hemma (det är mycket, men man får ta en bit i taget), på semestern och på knypplingskursen... livet är verkligen spännande och jag är så fruktansvärt glad över att ha fått hälsan åter. Visst, lite ont här och där och stel i lederna... men jag lever igen. Detta fri-år som jag unnat mig har varit fantastiskt! Nu ska jag göra allt för att behålla känslan av frid när jag gör mitt återinträde i arbetslivet. Det räcker med den jag är, jag måste inte prestera ihjäl mig! Jag har fått denna tjänst pga min kompetens och det räcker med det. Jag måste förlita mig på mig själv och mina styrkor, inte på att överbevisa att jag duger, det tar för myckte energi.

Strosade förbi Matrebellen igen och köpte hem glass. Janne var på väg hem så han kom förbi centrum och hämtade mig. Vi satt och pratade en stund, delade på en glassförpackning och gick ut en längre sväng med Bamse. Nu orkade han gå för det var rätt svalt.

                
                 (okej.... lätt överdrift!)

Nu på morgonen orkade han inte gå igen. Tempen stiger snabbt med solen och efter att han gjort no2 sätter han sig bara på ändan och tittar på mig... det är bra att han säger ifrån. Jag har softat... den enda vettiga jag gjort är att ha tagit hand om tvätten. Nu ska softa lite till innan jag ryktar Bamse, går ut med honom och åker till terapin. Ska träffa Monica sen :O)

Valp-terapi

Jodutackarsåmycket... nu är nerverna utanpå kroppen. Tänk att man ska ha sån tenta-ågren vid mina år! Men jag har gjort vad jag kunnat på den tid jag lagt ner så... nu är det bara att tuta och köra!

Gick upp efter 8 imorse, hade då legat och tittat ut på den blå himmeln en stund. Tänkte försöka ligga och dra mig till 9, men nervositeten fick upp mig. Gick ut med Bamse, packade, åt frukost och bar ut till bilen. Pratade lite med de närmaste grannarna som kom förbi precis när jag skulle åka. Med deras välgångsönskningar åkte jag iväg.

Bekki messade att fågelmaten var slut så jag åkte hem, packade ur och åkte upp till centrum för att införskaffa mat till mina små och min stora fågel. OCH då ville E visa mig sin barnkammare! Hennes chihuahua Engla fick fyra små valpar för ett tag sen och nu har de blivit fem veckor! En vit tjej och tre ljusbeiga killar. Sen fick jag titta på fyra underbara marsvinsbebisar oxå... tänk vad djurungar är härligt och lockande så här års!!!


Kom igen brorsor! Vi äter upp tanten!

                  
                  
                   HUR söt får man vara?


Och jag då? Är inte jag sötast av alla?

                  
                   Att få hela kullen på samma bild gick så här bra :O) Pigga och friska m.a.o!

Stärkt av valp-terapin (fick annat att tänka på!) köpte jag med mig sushi hem och tog sen ut Bamse på en promenad. Tänkte gå den längsta vändan men han orkade inte i värmen så det blev ca 40 minuter. Det kan räcka och bli över när det är så varmt. Tungan hänger i asfalten och han försökte rulla sig i en lerpöl på hemvägen så jag duschade honom kallt när vi kom in. Nu ligger han och doftar blöt hund och sover...

Jag har läst igenom tenta-anteckningarna. Ska upp och packa väskan nu, sen äta sushin och åka till skolan. Kan vara skönt att sitta där en stund och tagga ner. Jag gillar verkligen inte sals-tentor...

Ingen åska...men ett scrappingförsök :O)

Efter långpromenaden imorse, dammsugning, diskning och toastädning satt jag i flera timmar vid köksbordet och försökte bena ut plugg-anteckningarna. Paulus dit, Johannes dit, årtal, brev, ords betydelse. Vad säger Paulus om eskatologi och vad betyder det att Johannes evangelium är hög kristologi? Vad är didache och har jag förstått gnosticism och doketism rätt... och vad är skillnaden. Yeeezzezzzz... och inte vet jag om jag pluggar på rätt saker, men jag har gått igenom det fröken sa på sista tentagenomgången. Nåväl.

Halv fyra tog jag ett längre brejk, duschade och åkte in till Strängnäs. Mjölk och kaviar var slut. Dessutom var jag hysteriskt sugen på pizza. Regnet som hotade med några stänk mitt på dagen drog snart bort utan att släppa ifrån sig fukt, oväsen och svalka... och hettan var förödande för en överhettad hjärna. Hittade ett vykort som jag tänkte inleda min scrappingbana med. Ett student-tåg drog genom staden och det blev glass till mjölken och kaviaren (hoppsan).Hem och dela pizza med Bamse, sen gick vi ut en 40-minuterspromenad genom varierande natur. Stekhet landsväg och myggig skog...


Maria Special                                                  ... fågelstickers och ett vykort

När jag läst igenom alla mina anteckningar och försökt memorera dem satte jag mig med vykortet och några av fynden från igår.

Resultatet blev:
           

Inget speciellt... men det var himla skönt att pilla med nåt en stund. Präskrag-spetsen klippte jag blommorna ur, tog två av mina frivolitetsfjärilar i matchande färger och så hittade jag stickers med fåglar på bokhandeln, en fick boa i trädet nedanför Strängnäs domkyrka som jag klistrade fast på ett ljusblått ark. Föga professionellt, men det var himla skönt att göra nåt annat. Helt fel lim har jag, men jag ville inte satsa på nåt dyrt eftersom jag väntar på startpaketet hemma... Denna lilla, hm... scrapping-grunka får bli en naiv lovsång till Strängnäs. Me love little town.

Nu ska jag sluta fåna mig. Ska surfa in på Fejjan och sen sätta mig med virkningen eller stickningen eller broderiet eller frivoliteterna. Vi har bara 27 grader inne ikväll så jag borde kunna handarbeta en stund, virknål eller brodyrnål... eller stickorna.. eller skytteln... äh, får se...


                              varför känns det som om jag inte gjort nåt idag? tur att jag skriver blogg!

I väntan på ovädret...

Janne stack till jobbet vid femtiden imorse. Bamse väckte mig halv nio vilket var vettigare än igår när jag väckte honom vid tio. Eftersom Bamse verkade ivrig tog jag ut honom på promenad innan frukost och det blev bra, för på vägen träffade vi bonden och hans fru, Bamses föräldrar och taxen Bertil, så vi gick tillsammans. Bamse fick enerig av sällskapet för han orkade gå 50 minuter. Lite svalka fixade han i en dypöl.


               

Jag har suttit länge med frukost och dator och läst tidningen på nätet. Det ska vara åska på väg... och okej då, det har varit en tryckande hetta i tre dagar nu. Men jag ska dammsuga upp knäckebrödsmulorna från golvet och diska, sen måste jag göra sista tenta-rycket. Imorgon åker jag hem och i morgon kväll har jag sista tentan. Vore skönt att klara det, även om det känns hopplöst nu. Jag läser och läser men hjärnan känns som potatismos...

Eskilstuna-besök!

Efter att ha fått nog av heta studier åkte jag in till Strängnäs. En diakonkollega som jag gick utbildningen med hade hört av sig för hon hade kvällen fri. Jag åkte in och passade på att försöka tillfredställa mina scrapping-dagdrömmar, som vägrar sluta störa mina tentaplugg-ambitioner, och sprang in på dels bokhandeln och dels handarbetsaffären. Tänkte köpa bokmärken och nåt för att åtminstone få prova innan mitt startpaket kommer, det kunde ta upp till fyra veckor... men inte ens de traditionella änglarna var vackra så det blev lite annat istället. Fyra fyrkantiga kort, fjärilar med dubbla vingar och en karta med hjärtan och blommor... och en papperslimstift på det. På handarbetsaffären hade jag siktat in mig på söta små knappar men det fanns inget sånt av intresse, däremot hittade jag tygblommor och spännande spets.

                  


Sen skyndade jag ner till båthamnen och träffade M. Det var jättekul! Vi har inte setts på flera år men har hållt lite kontakt via Facebook. Hon betalade notan för hon påminde mig och två frivolitets-kors som jag skickade henne för ... ja ... jag har glömt det faktiskt, har glömt att jag öht skickat dem till henne, men hon mindes och insisterade på att betala. Och jag är ju in princip pank... och hade dessutom förlustat mig i handarbetsaffären och bokhandeln så jag bråkade inte, mitt samvete är ändå väldigt mörkt just nu...

                 
                   Frivolitetskors (dock inte de M fick)

Har pratat lite med Janne som kommit ner hit till Sanda. Han och Bamse har varit på långpromenad och det var skönt. Bamse vägrar gå mer än 100 meter när det är så hett på dagarna, så nu ska jag ta ut honom en kort sväng, myggen lurar under eken och bara väntar på att jag ska öppna dörren. Ragnar har somnat i buröppningen så jag ska försöka peta in honom, annars lär han busa järnet när solen stiger upp om några timmar!

Kuriosa:


Var inte det ett roligt sms? Vad nyttig man känner sig!

Paulus brevJa du, Paulus lille... eller stor var du i de urkristna församlingarna. Nu har jag läst alla dina brev, både de man vet du skrev och de andra som tillskrivs dig. 13 av dina brev finns i NT och 7 av dem är forskarna säkra på att du skrivit själv, de andra breven är troligtvis dina efterföljare som skrivit... Det har varit god och spännande läsning, men om jag klarar tenta-frågor på dem vete 17. När vi kommer in på huvuddrag, kosmolgi och kristologi är jag inte säker på att jag kan bena ut fakta.

Ragnar sitter ute och äter äpple i sin bur. Bamse sover under soffan i jakt på en sval fläck... jag ska ägna en stund åt de andra apostlarna: Matteus, Markus, Lukas och Johannes... men just nu kan jag bara tänka på scrapbooking... snacka om flyktbeteende!

Myggfritt?

      
Nä, knappast! Har precis varit ute en kortis med Bamse och myggen är galna! De biter innan de landat! Och jag trodde de gått och lagt sig nu. Jag satt ute och broderade till halv 10, då började nån slö mygga komma flygande, men nu är de G A L N A. Skönt att man får gå och lägga sig.

                   

Bamse har varit väldigt kelig ikväll... undrar om det är åska i luften?

Broderat har jag gjort, vattnat den nyrensade rabatten har jag gjort, virkat och tittat på SOS Segelsällskapsresan har jag gjort... nu ska jag sova!

Daller...

                                              
Det är så hett idag! Värmen dallrar och jag passade på att handtvätta gardinerna i kök och sovrum... de torkade på en timme i solen! Efter Bamses andra promenad passade jag på att rensa ena rabatten från maskrosor, det var skönt att vila huvudet en stund, men huvudvärken kom som ett brev på posten. In och dricka en liter vatten, sen var det löst...


Maskrosorna växte högsta av allt i rabatten

                   
                    Nu är tusenskönorna i majoritet... de är oxå höga, men välkomna

Ja... det är nästan 30 grader varmt inne, lika mycket som i skuggan ute. Tempen i solen tänker jag bara fantisera om. Bamse orkar inte gå en meter, men Ragnar har varit aktiv tills nu. Jag tror jag ska ta in grabbarna och slå igång AC:n en stund. Brodera lite... Hjärnan förmår inte ta in nån information av vikt just nu...

Till kvällen ska jag vattna lite. Gräsmattan kommer fort nu, hoppas här är grönt till midsommar!


Grubblerier en måndagmorgon

Har varit vaken i timmar inatt. Grubblar och grubblar. Kanske inte så konstigt med tanke på allt jag har bakom mig och allt som jag har framför mig. Ännu ett vägskäl i livet. En hel del av mina tankar upptas av spik-drömmen jag hade förra veckan. Terapitimmarna är glesare nu mot sommaren, alla helger som kommer ivägen och snart sommarlovet. Nej, jag är inte deppig, inte orolig, inte bekymrad...känner mig stark och lugn... men fundersam. Vad har jag haft för förväntningar på livet egentligen. Vad har slagit in och vad kommer inte göra det. Har jag samma förväntningar som för 10 år sen, 20 år sen, 30 år sen, 40 år sen? Vad har jag för förväntningar på livet efter 50?

Det som berör mest just nu är nog inte jag själv, mina förväntningar på mig, mina gränser... utan de outtalade förväntningarna. Andras förväntningar. Förväntningar som man inte visste att man hade på sig förrän de uppfylls eller med tydlighet visar att de inte blev uppfyllda. Svårt att greppa kanske, men om jag tar ett exempel ur verkliga livet: mitt förrförra jobb igen. Vid en löneförhandlingsperiod fick mina arbetskamrater en bonus för de bokat in många besök... men inte jag. Vi bokade in besök för våra säljare hos läkare för att de skulle berätta om våra läkemedel, jag bokade i Norrlandsdistrikten. Bonus-systemet falerade då det inte tog hänsyn till att det är mycket längre mellan Luleå och Umeå än mellan t.ex Karolinska och Huddinge i Stockholm. Vårdcentralerna låg oxå betydligt längre från varandra i Norrlands inland än i t.ex Göteborg och Malmö... alltså, min säljare kunde inte ha lika många besök på en dag eller en vecka för han hade betydligt längre res-sträckor. Eftersom vi inte visste om bonus-systemet hade ingen av oss förväntningar, men jag blev ju väldigt nedtryckt av att inte vara lika "duktig" som mina arbetskamrater trots att det inte hade med mig som person att göra. Min säljare kände likadant. En uttalad förväntan kan man bemöta, men inte en outtalad.
                                                    
Sen finns det de positiva överraskningarna som kommer till följd av förväntningar man inte har oxå... som att mina föräldrar dök upp på gudstjänsten igår för att ge mig stöd inför den svåra predikotexten. Eller jag vet inte om den VAR svår, JAG tyckte den var svår. Den oväntade händelsen gjorde mig enormt glad.

Nånting är det som surrar i kroppen och ger oro. Jag tror att jag känner människors förväntningar på mig... ni vet, sånt där som man borde förstå, men man gör det inte. Jag skrev lite om det för nån månad sen när de hundrädda pensionärerna tjafsade om lösa hundar, som om jag skulle kunna lösa problemet i hela Stockholm. Ok, det var fel av mig att ha hunden lös, i synnerhet eftersom han inte lyder. Men samtidigt så är han inte folkilsken plus att han är väldigt liten så bekymret är inte det största här i världen.Eller så är det bara en djupgående osäkerhet hos mig själv, att jag tror att folk förväntar sig att jag ska dyka upp, ställa upp, hjälpa till, umgås... fast jag är oombedd. Sånt kan man inte ta hänsyn till för hur skulle det bli isåfall, om man kom hem till folk och erbjöd hjälp och stöd hursomhelst?

Livskris? Javisst, men vad vore livet utan dessa kriser. De är ju sällan enbart negativa... tvärtom! Men skit samma, nu får det vara färdiggrubblat för idag, tenta på torsdag! Dagens prio 1 !!!


Kväll i Strängnäs

Janne och jag åkte in till Strängnäs för en glass och en promenad. Mjölken var slut oxå så det blev nytta med nöjet dessutom!


Chokladsnäcka hos Slagstaglass-boden


...snart kommer pappa med mjölken..


Jag gillar Strängnäs´ bilhinder!!! En bok!

Jag har suttit och pluggat en stund medan Janne jobbat på tomten .Jag har fått hjälplig koll på vad 'gnosticism' är och jag borde kunna reda ut vad 'didache' betyder! Janne har en otrolig energi, iaf när han får gå och pula med sitt. Sen har Janne grillat fläskfile medan jag skar upp salladen. Jag har surfat runt på lite olika scrappingsidor, häromdan beställde jag startpaketet från creative.club ... får vi se om det är nåt för mig. Jag måste prova, känner jag iaf! Olsi har inspirerat mig... och nu när jag kollade in i hennes blogg hittade jag ytterligare ett scrappat kort med en av mina frivolitets-fjärilar. Vad kul det är!

Nå...kvällen är här, solen har gått i skjul och det mörknar. Janne och jag kliar våra myggbett (jag har fått TVÅ STYCKEN i benan i håret!!!) och det är dax att knyta sig. Bamse ska få komma ut en snabbis och sen ska det bli skönt att dra täcket över sig. Imorgon börjar hårdplugget!

Åter till brottsplatsen!

Nu är jag tillbaka på landet. Chillar lite, har varit ute med Bamse... Var i Hallundakyrkan och höll predikan imorse. Mamma och pappa kom hela vägen från Norrtälje och jag blev både överraskad och jätteglad över att se dem där. Annars var det inte många som kom och det förstår jag. Mitt i en långhelg i brjan av sommaren... Predikan la jag ut i min andra blogg "Fundeleringar" ifall ni vill läsa om den Heliga Anden.

Bamse blev heltokig när han fick se mig. Han fullkomligt flög in i bilen och sen har han inte lämnat mina fötter. Snacka om att jag känner mig älskad!

                     

Nej, nu ska jag nog plocka fram pluggböckerna en stund. På torsdag är det tenta i Nya Testamentet... sen ska jag börja jobba... får se om det blir mer eller mindre att göra då ;O)

Restauration man!

Eftermiddagen har jag legat i soffan och letat efter olika bibelcitat och försökt memorera några för mig okända nytestamentliga namn... Har sett min kära man jobba med helt andra saker och det är otroligt att ha en sån handy-man framför sina ögon! Vilka underverk han kan göra med sina praktiska händer! Han har ju slagit ut en hel vägg med fönster och byggt upp en helt ny! Det blir otroligt fint!


Reglarna på plats, Bamse undrar vad som står på!

                     
                   Istället för två fönster och en dörr är där nu fyra fönster...


                           
                           Nu är asfaboarden på plats oxå! Myggfritt inne till natten!!!


Bamse och Ragnar MÅSTE retas lite!

När jag lagat middag och packat ihop det nödvändigaste åkte jag hem. Bamse ville gärna följa med. Det är sällan han och jag är ifrån varandra och när jag pratade med Janne nu på kvällen låg han på sin rese-väska och ville inte göra nåt annat utom att gå en sväng och gnälla lite nu och då. Mammas lilla ponke!Nej, nu har jag dragit ut predikan på papper och ska läsa igenom den innan jag nannar. Fy vad jag är nervös!

Demolition man!

Eller kanske Demolition Jan? Han har verkligen jobbat hårt idag och fortsätter med det oxå... Spikar och bräder far åt alla håll... Men jag har trots allt oväsen lyckats begripa vad Tvåkällshypotesen är och hittat Bergspredikan. Ska fortsätta plugga lite bibliska namn innan jag lagar mat och åker hem...


                        
 

Janne river vårat hus!!!

... och han tyckte jag kunde sätta mig och plugga en stund... här dundrar det och hela huset skakar! Fönsterpartiet i vardagsrummet ska breddas och balkondörren flyttas. Han räknar med att huset ska vara helt igen ikväll!!!


                        

Just nu är det bara ett stort hål rätt ut. Det är luftigt och fint och huset är välkonditionerat f.n. Jag har huvudvärk igen så jag tar det lugnt. Det blev väl lite för spännande igår... Imorgon predikan och tenta på torsdag... men jag är ganska förberedd på att inte klara den utan jag får nog göra omtentan i augusti. Jag har fått godkänt på interpretationen och jag hoppas att hemtentan gick bra, nu får jag försöka vila inför predikan imorgon och tänka att tre av fyra är inte fy skam. Jag ska ju räcka till inför jobbuppstarten om en vecka och sen fördjupningskursen i knyppling efter det och ytterligare ett par veckors jobb innan semestern... så det är lugnt. Man får hitta och respektera sina gränser, liksom.

                           

Jag ska fortsätta kolla in vad Janne gör, det är rätt spännande faktiskt!

Panik!

Mm... Efter en skön sovmorgon och Bamsenad skulle jag börja med min predikan inför söndagen. Grundstoffet hade jag klart efter interpretation och hemtenta så jag skulle bara göra en flytande text av det tänkte jag... och vad händer? Datorn pajar. PANIK!!! Jag håller på en  och en halv timme och försöker förtvivlat fixa strömförsörjningen som säger: NEJ, JAG VÄGRAR! NU ÄR JAG SLUT!  Och så förblir det. Klockan 12 väcker jag Janne som jobbat natt och säger att jag har två alternativ. Antingen åker jag hem och skriver predikan eller så köper vi ny datorn IDAG! Datorn har tjafsat länge så vi ringer vår måg för goda råd, sen åkte vi till ElGiganten i Strängnäs där vi köpte en ny bärbar dator. 

              

Efter 1,5 timmes installationer och annat fix kunde jag äntligen fixa texten tilll min predikan om den Heliga Anden, vilket inte varit lätt... och sen gick jag över till bondens fru och snackar bort en stund. Janne hade bjudit över dem på ost och kex till kvällen och jag ville försäkra mig om att hon skulle komma med.

Janne ringde efter mig, han hade grillat fläskytterfilé och fixat grönsallad till jag kom hem, sen hann jag precis bara duscha innan bonden med fru kom över. En trevlig kväll på altan... och när myggen jagat in oss, inomhus. Kvällsnaden med Bamse blev att jag följde med dem hem och då var klockan redan midnatt.


Hugo, Bamses pappa                                   ... och en inte så jättebra bild på mamma Chloe

Nu har jag premiärbloggat från min nya dator. Hoppas den ska tjäna lika bra som den förra, även om jag varit sur på den under senaste halvåret. Vi har trots allt haft den i minst fem år och den är välanvänd!

Så, tack för idag, världen. Det började i panik men slutade rätt bra. En ny flashig dator... bara en sån sak! Även om det blev på avbetalning för en pank student!

Torsdagsmys


Morgonmys

Ja, godisarna har sovit över hos mommo inatt. De sov bra. Thyra vaknade först och när jag sa att vi måste vänta på att Ängla vaknade somnade hon om. Sen vaknade Ängla och jag sa att vi måste vänta på att Thyra vaknade ... då somnade hon om. Kvart över 9 vaknade Ängla igen och då väckte vi Thyra. Bamse måste ju få gå ut i rimlig tid.


Morgonpromenad med blomsterplockning


Ängla tröttnade på att gå så hon fick oxå åka vagnVi avslutade promenaden i parken

Linnéa kom och hämtade flickorna vid halv ett, jag packade medan Linnéa gjorde lunch åt dem sen hade vi sällskap upp till garaget. Hon skulle hämta sin bil och jag min för att åka till landet.Det tog nästan två timmar för mig att komma till landet. En timmes kö till Södertälje! Sen gick det fort. Eftermiddagen har jag bara tagit det lugnt. Även om det är jättemysigt med småbesök så har jag legat av mig sen jag själv hade smått, jag blir trött. Iof låg jag vaken till klockan tre med mina livsfunderingar och det gör sitt till förstås.

Bonden har varit hos oss en stund och vi har pratat Kuba på altan. De flyttar ju ganska snart och han har berättat om landet och deras framtidsplaner. Nu ska Janne och jag äta lite soppa innan han åker på nattpasset och jag stupar i säng...

                     

Bekki fyller 18 år

Ikväll har vi haft fest. Linneá hade bokat bord på Jensens Böfhaus, Sveavägen och det var inte fel.


Gissa vilken 18-åring som var pinsam och glömde leget?


Här posar hon med sin mormor iaf...

                 
                  ... och med morfar


Födelsedagsgos med Justin


                
                 Kompisarna!


Lycka är att få göra sin egen glass!

                    
                      Mmmm vad gott, tycker Thyra, Ängla och Justin!


Men pappsen vann glassätartävlingen,            Mattias var god tvåa med tre portioner
han backade fem gånger!


Mamma höll sig till en Banana split!

                 
                  Och jag föll för den belgiska chokladkakan till dessert!

Janne har åkt och jobbat natt, mormor + morfar och Bella med familj har åkt hem. Jag har med mig godisarna hem på övernattning för Linnéa, Matte, Jens, Sandra och kompisarna har tagit Bekki på premiär-krogrunda. Godisarna sover så sött. Det ska jag oxå göra nu.

En dröm om ... spikar?

Ja, det blev en konstig natt... en sån där man kommer att minnas. Hade svårt att somna efter kvällsrundan med Bamse, låg vaken och tänkte tillbaka på mitt liv. Bekki fyller 18 år idag och hon föddes kl. 3.10 på morgonen. Ett tag trodde jag att jag skulle ligga vaken åtminstone till dess, men jag somnade en stund efter halv ett, ungefär en timme innan värkarna började under hennes rekordsnabba förlossning... Nu ska ingen tro, vare sig mina barn eller mina vänner, att Bekkis förlossning varit märkvärdigare än något annat barns. Alla förlossningar har varit olika, märkvärdiga och alla har satt djupa och positiva spår i mitt liv... men från och med inatt är alla mina barn myndiga! Det betyder nåt för mig... jag vet inte vad än, men det är en milstolpe i mitt liv efter snart 30 år som mamma. Även om jag alltid kommer vara mamma så betyder denna dag att jag inte har några småbarn längre. Ja, missförstå mig rätt, småbarn var det länge sen jag hade, men jag vet inte vad som låter bäst - småbarn eller omyndiga barn...

    

Det är mycket nu. I den nära tiden ligger predikan, tentan och jobbuppstarten... om en månad knyppelkurs, sen mer jobb, semester, terminsuppstart och invänjning på huddagis. I det stora är jag mitt inne i omvälvande processer i terapin där jag jobbar med självkänsla och självrespekt. Det är jobbigt, spännande och oerhört lärorikt! Och som grädde på moset är jag nu officiellt inne i klimakteriet med allt vad det innebär. Jobbigt och skönt det med ... och helt i linje med att sista ungen nu har vuxenansvar i juridisk mening...

         


Sen ligger det nog en hel del av mina processer i drömmen jag hade. Kom gärna med synpunkter och tolkningsförslag! Jag drömde att hela familjen bodde i ett rum, ett vare sig stort eller litet rum, ett rum bara. I rummet rörde sig hela familjen, några kom, några gick, vi gick in, vi gick ut, pratade, lagade mat, sov... men alla fick vi huka oss och väja för ena väggen var fylld av spikar. Långa spikar stack ut ur väggen och var ivägen, men satt ordentligt fast så ingen av oss försökte ens flytta på dem. Vi fick väja helt enkelt... Precis i tillståndet mellan vakenhet och dröm såg jag framför mig att spikarna var mina egna tillkortakommanden, misslyckanden, konflikter och rädslor ... Hm... jag har lite att fundera över ... Jag skriver drömmen här för jag vill komma ihåg den. Drömmar har ju en benägenhet att försvinna ur minnet även om man försöker komma ihåg dem, de är ju inga verkliga minnen utan just drömmar... Sen vill jag gärna dela drömmen för se om nån kan tyda den, eller hjälpa mig försöka. Så privat känns den ju inte så jag inte kan dela den på nätet.

Morgonpromenaden blev ett långsamt strosande fram och tillbaka genom skogen medan jag pratade med mamma i telefonen... Bamse "passade på" och jag lät honom!


                       


Ja, dagen får rulla på. Janne och jag har letat flygbiljetter till Fuerteventura i hopp om att komma dit i november. Jag har gått igenom texterna som jag ska skriva predikan över men jag tror jag ska ägna resten av dagen åt tankar. Klockan 6 ska vi ut och festa!


RSS 2.0