Tahandommigsjälvsöndag

Maken har haft beredskap och fick utryckning igårkväll, han kom hem halv fem imorse. Eftersom hundarna tog sovmorgon låg jag oxå kvar i sängen... vi gick ut halv elva.
 
 
Janne hade vaknat när vi kom hem från långpromenaden, han började snickra på huset och jag bar ut knyppeldynan. Grabbarna hängde på altanen med mig.
 
 
Framåt eftermiddagen fick vi trevligt fikabesök, sen kröp vi ner i badtunnan. Det var så himla skönt att Janne slängde in ett par pinnar till i kaminen så gick vi ut och badade en stund till efter middagen. Janne hade tänt ett par lyktor så vi såg var vi satte fötterna. Häftigt att se stjärnorna tändas en efter en på himlavalvet. En älg passerade uppe på berget, vi såg den inte men den hördes.
 
 
Nu är det bara kvällspromenaden kvar...

Kalas 🎂

Om bara några dagar blir mitt äldsta barnbarn 11 år. Galet! Även om jag inte på nåt sätt är missnöjd med mitt liv så saknar jag att inte vara en större del av barnens och barnbarnens liv. Men nu lever vi ju i en kultur där vi jobbar till vi är 65 år minst och det får konsekvenser i familjelivet. Visst har man alltid ett val, men om jag jämför Jannes och mitt pensionsbesked inser jag att jag är född med fel kön. Alla mina högskolepoäng som jag införskaffat i mitten av livet ersätter inte det faktum att jag är född utan penis. Visst har det ökat mitt värde rent lönemässigt men i praktiken vinner makens två gymnasieår över mina tre samt nio högskoleår. Visst är det så att han jobbat hela tiden och det ska givetvis premieras, men hur premieras barn”ledighet” och fostran av fem barn samt åratal av frivilligt arbete i idrottsklubb samt klassmamma och Hem&Skola. Ja, inte är det i pensionsbeskedet iallafall, efter pension är det dax för ättestupa. 
 
 
Men dagar som denna, när hjärtat flödar över av kärlek och stolthet när jag träffar mina fantastiska barn, min fantastiska dotter och hennes fyra fina barn, ser min familj interagera ... ja då kan jag bara ”count my blessings”. Allt har en mening, precis allt! 
 
 
Kärlek ❣️
 
Fyraåriga Minou låter 16v gamla kattungen Majlo  dia henne trots att hon aldrig haft valpar. Omsorg  och kärlek är gränsöverskridande ❣️ 

Passar på...

... att blogga lite. Hundarna sover fortfarande som stockar, Bamse har fått sin medicin, de andra djuren har fått frukost och Janne har åkt iväg för att köpa virke... Jag sitter behagligt tillbakalutad i en ställbar fåtölj med morgonkaffet och njuter av lugnet. Solen skiner och det är kallt ute. 
 
 
Gårdagen blev en lugn historia. Almanackan sa knyppelprylsröj med min handarbetscafekompanjon samt två passärenden på två olika polisstationer. Båda passärendena ställde in så jag hörde av mig till min handarbetscafekompanjon så hen kom lite tidigare. Vi snabbtittade igenom dynor och material, summerade det hen har hemma hos sig, sen gick vi upp till Prästgården för översyn av lokalen samt planering. Det ska bli så himla kul! Och nu har vi en bra plan!
 
På vägen tillbaka till bilen stötte jag på en bekant jag inte träffat på väldigt många år. Jätteroligt. Hoppas det kan bli en återträff med tjejjerna i höst/vinter.
 
 
Fastnade i köer på vägen hem, olycka innan Södertälje, handlade rösti och tomater i Solberga och så slog vi på grillen när jag kom hem. Janne hade marinerat fläskfilé. Mumma! Sen blev det badtunnebad. Det är så galet skönt att ligga i det ångande vattnet när luften är krispig. 
 
 
Ännu en vacker stjärnklar kväll att avnjuta under kvällspromenaden. Att bara kunna stå under stjärnhimlen är en lyx utan like. Vintergatan går som en motorväg över himlavalvet, Karlavagnen, plejaderna, Orion, lilla björn...
 
 
Nej, nu måste jag väcka hundarna, klockan är ju halv elva! Jag ska snart på kalas!
 

Lång dags färd mot natt

Det har varit en lång dag, men en bra dag. Åkte hemifrån tidigt imorse utan hundar. Janne har tagit semester för Vård Av Bamse. Han mår bättre idag, har vägrat skonkosten hela dagen, så han fick lite vanlig mat ikväll som han fullkomligt kastade i sig sa Janne.  
 
Torsdagsfrukosten i Prästgården var välbesökt idag och det var full rulle första timmen ... eller full frulle! Och som min kollega sa - om vi ökar med 200% varje torsdag får vi snart inte plats. Jätteroligt är det!
 
 
Sen åt vi tre kollegor lunch vilket kan bli en god tradition. Mitt ena hembesök avbokade så jag lite extra tid åt det andra. Lite administration på det och klockan hann bli halv fem.
 
Åkte hem till bästisen för en timmes härlig zonterapi, jättegod fläskpannkaka och ett par timmars snack om allt mellan himmel och jord.
 
 
Åkte upp till Lyan och här är så tomt och tyst utan djuren! Bästisen hade köpt en mops design Christina Rosen till sin dotter och det var nära att den sötnosen fick följa med ner i väskan. Nåt så ruggigt sött! Den hade passat bra som sällskap ikväll. Men jag roade mig med ett trevligt samtal med en knyppelkompis istället. 
 
 
Känns konstigt att inte gå kvällspromenad, men ändå skönt för det regnar. Så får vi se vad som händer imorgon. Två avbokningar har jag fått! Då blir det mer tid för annat.
 
Godnatt världen 🌍

Avsnapplad

Avsnapplande, så tyckte ett av barnen om barnyogan de infört på skolan. Satt och lyssnade på radion på väg upp till Storstan imorse. Avsnapplande. Blev förtjust i ordet och satt och funderade över det. En felsägning givetvis, men för mig blev det en felsägning med innebörd. Att vara av-slapp-nad vet vi vad det är... men av-snapp-lad? Jag tänker på de där dumma gångerna man bokat nåt skönt, som massage eller ansiktsbehandling, och så har man en tid att passa efter! Galet! Det kan få vara avsnapplat! 
 
 
Janne kom hem igår med presenter från Samos. En fjäril och en trollslända i handmålad keramik. Det ska bli kul att få hänga dem på nån av väggarna i Lyan. Vi planerade resten av veckans v.a.v - vård av vovve. Han måste hämta delar till husbilen i Trollhättan och det var försent för mig att avboka tandhygienist och sista krissamtalet. Jag måste sticka tidigt men han kunde åka senare, då fick jag åka direkt hem och han behövde inte stressa när han skulle åka så långt.
 
 
Sagt och gjort. Jag drog iväg imorse, parkerade på min p-plats vid Lyan och sprang till tunnelbanan. Var så där lagom avsnapplad när Anette rengjorde garnityret.... hade ju tid hos terapeuten. Men jag hann med någon minut tillgodo.
 
 
Var så där lagom avsnapplad hos terapeuten för jag hade ju en sjuk vovve hemma och så hade jag lovat kliva av i Slussen och hämta två knyppeldynor som jag fått till skänks till handarbetscafeet eller annat lämpligt sammanhang. 
 
 
Det var lagom avsnapplande när jag upptäckte att huset jag skulle hämta dynorna i inte hade nån hiss och jag visste inte hur tungt det skulle bli... Tre trappor upp, men det gick bra. Inte mycket folk på t-banan tack och lov.
 
Hungrig som en varg och i mitt avsnapplaned tillstånd körde jag igenom Max drive-through på vägen hem. Åt i bilen. Tankar på sjuk vovve som kanske inte kunde hålla sig 😩. Körde förbi veterinären som inte ville ta betalt i måndags för direktregleringen med försäkringsbolaget inte hann gå igenom innan de stängde i måndags. Hade lovat komma förbi senast idag. Kom hem senare än jag tänkt men inga olyckor på golven 💩 Kanske inte så konstigt då Bamse kräkts ordenrligt efter jag åkte imorse 🤮
 
 
Hade tänkt mig inläsning inför höstkonferensen på em men jag fastnade i telefonen och sen försökte jag bara slappna av på riktigt. Det går inte att jaga som jag gör... Tog mig i kragen och slängde nu på kvällskvisten in Jannes reskläder i tvättmaskinen, diskade och kokade flundra och ris till Bamse. Hoppas han får behålla maten nu ❤️
 
Nu ska jag inte göra ett 💩 Bara titta på Tv till maken kommer hem från Trollhättan!

V.A.V 🐶💩

Vård Av Vovve idag. Tänkte vara kompledig men det blev nån form av att vobba istället. 
 
Bamse har sovit gott inatt. En gång väckte han mig, vid ett ungefär. Han satt och grinade vid dörren... men när jag klätt på mig och kom med kopplet drog han iväg under sängen. Det luktade skit 💩💩 och mycket riktigt låg två korvar i gästrummet. När de var bortplockade ville han komma upp i sängen och sova.
 
 
Gav honom sista smärtlindringen vid sjutiden och gick ut med vovvarna när Bamse började bli orolig. Han orkade knata på bra idag. Han fick den där vita såsen som påminner om flytande Novalucol och en timme senare åt han kokt ris och finfördelad köttfärs. Jag vet sen tidigare att det är lönlöst att köpa dyr skonkost, vitfisk och ris kan funka, men sönderkokt ris och lite finfördelad köttfärs brukar funka bra som skonkost. Det ska han få nu 3-4 gånger om dagen i ett par dagar och sen ”vitsåsen” två gånger om dagen i 10 dagar. Efter nattens korvar är allt som kommer ur honom flytande. När jag satt i jobbsamtal blev han orolig och sprang några vändor innan det rann ur honom på gästrumsgolvet. Jag kunde inte säga åt konfidenten i luren att vi måste lägga på för min hund skiter på sig 💩 Det blev för privat liksom...
 
Nu ikväll har min lille tappre börjat äta lite bättre. Han orkar promenera men har svårt att gå uppför trappor. Maken kom hem från en vecka på Samos nu på kvällskvisten och Bamse orkar vara jätteglad... men vi får dela på vavvandet veckan ut. Jag lämnar inte in honom på dagis förrän han skiter som han ska och inte uppvisar tecken på smärta 💥

Aj💥

Jag har jobbat hemifrån idag och det var nog tur. Bamse väckte mig före sju imorse och jag sprang snabbt ut med hundarna för jag trodde han var nödig. Men nåt stämde inte. När jag trasslade på mig strumpor och byxor försökte han sätta sig på mina fötter. Han försökte verkligen säga något. Ute hade han svårt att stå på tre ben och kissa och när han gick såg det ut som om han liksom drog in baken.
 
 
När jag kom hem duschade jag, satte på luftvärmepumpen och kröp ner i sängen en stund till innan jag klev upp och började dagen. Tvätt och jobb stod på agendan. Vi gick ut igen vid 11 men Bamse ville inte så gärna gå så det blev ingen jättepromenad. Han hade svårt att stå på tre ben och drog in baken när han gick. När vi kom in la sig Bamse på hallmattan och där blev han liggande.
 
Vid kl 13 när jag avslutat ett samtal såg jag att han låg och skakade. Jag ringde veterinären och fick en akuttid kl 14. Vi blev kvar nästan tre timmar. Hann högg veterinären när hon skulle undersöka magen/ryggen så det blev munkorg och sen smärtstillande och lugnande innan blodprovstagning och röntgen. Blodproverna var bra men röntgen visade på en gastrit - inflammation i buk och tarmar. När vi skulle gå satte jag ner honom på golvet och stackarn såg ut som Bambi på hal is... benen for åt alla håll och han landade på magen. Han försökte ta sig upp men det gick inte. Jag fick bära ut honom.
 
 
Innan vi åkte hem gick jag en liten promenad med hundarna. Jag bar Bamse en bit, sen fick han gå lös för jag tänkte att den friska luften och lite rörelse kanske skulle få opiaterna att gå ur kroppen. Hann gick precis i hälarna på mig och vinglade runt ordentligt.
 
 
Har avbokat knypplingen ikväll och jobbet imorgon. Det blir vård av hund. Snart ska han få kvällsdosen med smärtstillande, han har fått magmedicin men vägrar äta och dricka. Jag hör hur det knorrar i hans mage på ett par meters håll... Blir han akut sämre inatt får vi åka till akuten, är han mycket dålig imorgon tar veterinären in honom över dagen... men i den bästa av världar kan han gå på dagis på onsdag. Bara att avvakta och se... 💕

Perfekt söndag

Har funderat rätt mycket kring allt Happy-Happy  vi serverar varandra på sociala medier. Jag tror inte att det är många som på riktigt tror att alla andra lever perfekta liv... men det finns säkert de som gör det vilket jag är den siste att klandra någon för. Det är ju så vi fostrar varandra, att bara visa de bra sidorna.... Jisses så bra allting är!
 
 
Så lyssna nu! JAG HAR MORGONÅNGEST! Huuuh! Det är faktiskt jättejobbigt och jag kan inte sätta fingret på vad det är frågan om! Vaknade vid fyratiden av mardrömmar och vid sextiden med obehagskänslor. När jag sen gjort mina morgonsysslor och satt i bilen fejdade obehaget ut...  Kände mig lite ”nyvaken” på styrelsemötet men det gick snabbt över.
 
 
Styrelsemötet gick bra och innan föreläsningen om Spetsförläggare i Vadstena sprang jag över torget för att inhandla lite kolhydrater i form sv en trekantsmacka. Karin Landtblom, barnbarn till Elsa Peterson, är alltid lika bra i sina föreläsningar om spetshistoria. Det blev inget knypplat idag heller. Fastnade i olika samtal med medlemmar vilket jag prioriterar högre. 
 
Köpte halloumiburgare och lökringar på Max i Enköping vilket jag intog i en p-ficka efter Hjulstabron. Hade förväntat mig sjöutsikt men den infinner sig nog i p-fickan åt andra hållet - mot Enköping...
 
Hundpromenad, ID, hundpromenad, ID, nu John Blund!
 
 
Godnatt världen 🌍 

Sådärja!

Gårdagen blev en riktig långkörare! Gick upp nästan en timme tidigare än jag brukar och var tillbaka i lyan strax efter åtta efter morgonpormenad och dagislämning. Plockade bort alla lösa småplugg i bokhyllorna och skruvade loss fästen från väggarna. Ganska precis halv nio kom flyttgubbarna och bar ut alla kartonger och bokhyllor. Lägenheten blev jäääättestor, känns det som. Nu ska det bli kul att göra iordning rum efter rum.
 
 
Åkte förbi Prästgården för att lämna lånad skruvmejsel och silvertejp. Gick upp och kikade i biblioteket.... och det kommer bli jättesnyggt! Bokhyllorna passade jättebra och när böckerna är på plats kommer de göra sig mycket bättre än hemma i lyan. Jag tror morbror skulle gilla arrangemanget lika mycket som jag gör, och så kommer böckerna så många fler till del!
 
Tog en kaffe med en kollega på jobbet och gick sen ner till centrum och åt lunch. Därefter mötte vi upp kyrkgruppen vid tåget och tog oss till Hammarby Sjöstadskapell. Ett kyrkorum kan verkligen se ut hur som helst. Detta låg högst upp i ett hus som såg ut som en glaskub, typ, och klockstapeln i en inglasad pelare. Enkelt, avskalat och med Hammarbybacken som "altartavla". Kapellet har funnits där i 15 år nu. Hur kan man inte bli fascinerad av kyrkorum? 
 
 
Gick bara in och lämnade ett kvitto när jag kom tillbaka till jobbet. Åkte och köpte mjölk, hämtade hundarna och åkte upp till lyan. Jens och Sandra var där så jag umgicks en stund med dem innan det var dags att åka hem. Kom hem typ åtta nånting. Galet trött. Hundarna och jag åt sen middag, sen somnade jag i soffan efter kvällspromenaden. Släpade mig i säng halv tre. Så skönt att veta att ingen väckarklocka ringer på morgonen!
 
Idag har bara tagit det lugnt. Har egentligen bara tvättat sängkläder, handdukar och småmattor från lyan, gått hundpromenader och diskat. Pratat lite i telefon med mamma och Janne oxå. Pappa mår inte så bra, men Janne och Bekki har det supermysigt på Samos. De har hyrt bil och åkt runt lite, men mest njutit av sol och bad och god mat.
 
Rambo är en härligt morgontrött kille!
 
Janne och jag köpte en deppig liten växt som skulle föreställla en Änglatrumpet för någon månad sen och nästan så fort vi fått hem den och vattnat den kom det knoppar. De första ramlade av men nu blommar en jättetrumpet! Och det ser ut som det kan bli några till. Vilken häftig blomma det är! Jag tog in den i paviljongen igårkväll i regnet och blåsten och det var nog klokt. Idag hade väl varenda knopp blåst av om den fått stå kvar.
 
 
Håhåjaja, ska slappa lite till... imorgon bär det av till Kallhäll och höstens första Knyppelpinnemöte!

Kroppshets

Jag har faktiskt haft lite av en uppenbarelse ikväll. Jag har sett Mia Skäringers serie Kroppshets på SvtPlay. Jättebra.
 
 
Idag började dagen i Prästgården med frukost. Det började lite knasigt med larmet som fick pga avgrävd kabel och att strömmen inte funkade överallt av samma anledning... men allt löste sig tillslut och det kom många fler idag vilket förstås var jätteroligt. Åt lunch med kollegor och sen bar det av hemåt med andra kollegor för att packa ner morbrors alla böcker. Över 30 kartonger plus några brödbackar. 
 
 
På vägen tillbaka till jobbet pratade vi smärta, räkna steg, träning och övervikt.
 
En gång i tiden led jag av anorexi. Jag var 22 år, nyskild, arbetslös med två barn att ta hand om... skilsmässan och 8v på behandlingshem gav mig styrkan att ta mig upp. Tiden på behandlingshemmet ägnade jag mig åt att söka jobb, ansöka om att få dispens till dagisplatser åt barnen, ansöka om nytt efternamn och lära mig äta en bestämd mängd mat på bestämda tider. När jag skrev ut mig själv från hemmet i förtid hade jag både fått jobb, nytt efternamn, dagisplats och ett nytt liv, jag var fylld av tillförsikt inför framtiden som låg framför mig. Det var inte lätt, ensam med två små barn och att brottas med anorexi, men jag klarade det och jag var stolt!
 
Livet har fortgått med både med- och motgångar, så är det att leva. Nu dras jag med en stor övervikt och har inte alls motivation nog att göra något åt det. Det var kanske därför Mias Kroppshets blev så fantastisk att se just ikväll. För ska jag gå ner i vikt handlar det mer om hälsa än skönhetsideal, men kanske ännu mer var jag väljer att lägga min energi i livet. Just nu är jag i en process som mer handlar om att hitta livskvalité och livsglädje än karriär och att duga i andras ögon. Detta med vikten har förföljt mig hela livet, från ett knubbigt barn till en normalviktig tonåring som bantade baraföratt till en anorektisk småbarnsförälder och sen har vikten varit som en jojo till jag fick struman för 15 år sen, efter det har jag varit konstant fet! Att leva i sin kropp tycker jag mer och mer har blivit en kamp mot de ideal vi dagligen matad med. En livskonst.
 
 
Nu ska jag inte dryfta det mer ikväll. John Blund är här och fredagen bjuder på både äventyr och mil...
 
Godnatt världen 🌍

Full Rulle

Tequilaaaaaaa”          Mexico 2012
 
Kommer ni ihåg Melanders korta sketcher om Rulle? Rulle flashar alltid förbi i huvet på mig när jag eller nån annan säger att det är full rulle. ”Hej, jag heter Rulle, jag är full, full Rulle” 😂
 
 
Idag har det varit full rulle utan Sven Melander. Två möten på morgonen. Nu har jag avsagt mig ett av mina förtroendeuppdrag och det känns både rätt och skönt. Jag har inte längre någon glöd och energi kvar i uppdraget och då är det dax att lämna vidare. Fastnade i en del administration så jag missade lunchmusiken, men gick ut till sopplunchen. Fortsatte att gå igenom mailen innan sorgegruppsinformationen kl två. Vi bestämde på stående fot, när vi stod och visade in folk i rätt rum, att jag skulle avstå själva informationen för det ser inte ut att bli så många att jag kommer behöva leda nån grupp i höst och jag hade dessutom varit tvungen att knö in ett besök halvtre. Jag stod kvar en kvart i entrén ifall det skulle komma nån senkomling vilket det inte gjorde. Efter besöket avslutade jag det jag höll på med, åkte sen och hämtade hundarna, promenerade dem och lämnade dem i lyan och åkte tillbaka till jobbet för planering av en höstkonferens kl fem. Jag skulle väl ha bitit mig i tungan, men jag kunde inte låta bli att säga att jag skrivit en masteruppsats typ i ämnet vi ska konferera i. Nu blir det så att jag ska presentera relevanta delar ur uppsatsen och alla mina känslor av att inte duga något till dansar rumba i magen. VARFÖR gjorde jag så?
 
 
Nå, nu vet jag vad jag kommer använda all min dötid till! 
 
Kom hem till glada grabbar vid sjutiden. Hundarna har fått mat och hela gänget har sedan legat och sovit på mig i en lång rad. Ragnar somnade så hårt att han inte märkte att Rambo nästan la sig på honom!
 
 
Klockan är bara nio men jag tror jag tar kvällspromenaden nu så jag kan gå och lägga mig sen om jag vill...

Påtissdapåtissdapåtissda... 🥁

När jag gick på Maria eller Adolf Fredrik skulle vi som kör sjunga en låt, som jag inte längre minns, samt kompa a capella. Några av oss skulle låta som om man daskade på en cymbal med en ”visp”, dvs påtissda-påtissda-påtissda. DET kommer jag ihåg och idag är det tissda 😁
 
Maken väckte mig vid halv tre imorse. Han och yngsta dotra skulle ut till Arlanda för vidare avfärd till Samos. Inte ett dugg sotis... jag fick ju sova ett par timmar till... 😑
 
Fick ett samtal när jag skulle kliva ur bilen vid jobbet och upptäckte att jag glömt almanackan hemma.. Jag visste vad jag skulle göra idag, men jag kan ju inte boka in besök utan almanacka... Mamma Mia 😱
 
Personalfrukost som alltid på tisdagar, trevligt. Besök. Sen tog jag med mig en fådd flyttkartong och åkte tillbaka upp till lyan, dels för att hämta almanackan men oxå för att se hur många hyllplan böcker som får plats i en kartong. På torsdag ska vi packa böcker och på fredag försvinner 6 dubbla, 2 enkla samt en udda bokhylla och 30 kartonger böcker! 
 
 
Sen begav jag mig till Hågelby gård för lunch med ett diakongäng från kontraktet. Det blev mycket inspirerande! Tillbaka på jobbet vid halv två för en möteseftermiddag. 
 
Ikväll har jag skrivit klart en artikel till Stadkanten och ett första förslag till en informationsfolder för Sv. Spetsars räkning. OCH beställt en ny almanacka för 2019. Årsplanen för 2019 börjar bli svårläst 🙄 Och sa har maken och dottern både skickat vidriga bilder på ett fantastiskt hotell, blått hav och hängmattor OCH ringt och berättat hur fantastiskt allt är. Nå, det är de väl värda 💕
 
Nu är det väl inte så mycket mer att säga om dagen. Promenad och sängdax?

Från moll till dur 🎵

Kunde ju inte låta bli att stanna hemma i lugnet igårkväll. Problemet blir ju när man vill dra ut på det gottiga för länge. Under natten fick jag riktig måndagsångest och sov inte många timmar. Det är nog bättre att ta sig upp till lyan kvällen före jobb ändå. Efter två timmars sömn och hundpromenad i regn tänkte jag att det värsta var över... icke. Vält lastbil orsakade jätteköer på E4 men jag hann precis till dagis till första promenaden. Upp till lyan och lämna Ragge och packningen. Gick snabbt upp till T-banan i vetskap om att det var kaos även i kollektivtrafiken. Det hade hänt nåt på röda linjen under morgonen för tågen gick bara del av sträckor och perrongerna var överfulla av resenärer sa de på radion, men jag kom ”för sent” så perrongerna var tömda och befolkningen på tåget var helt ok. 
 
 
Krishanteraren rådde mig att sjukskriva mig, men jag vill inte. Eller både vill och vill inte. Men samtalet var bra. Åt lunch på Axel’s i Hagsätra, pratade med en bekant under en regnskur och kom till jobbet strax före 13.00. Bad att få prata med chefen och vi tog en stund, sen bestämde vi att ses senare. Under tiden hann jag både hembesök och prata med kollega.
 
 
Samtalet sen blev jäääättebra. Ett par tunga saker har lyfts från mig och jag ska söka efter tex kursdagar som ger kraft och inspiration. Känner mig tio kilo lättare minst!
 
Hämtade hundarna och sen kom Janne och vi fixade lite middag tillsammans. En dag som började 💩💩💩 slutade 🎵🎵🎵
 
TACK för idag 💕

Hemmasittarsöndag

Vaknade sent, åt brunch och gick ut med hundarna. Tog fram en dyna åt dem att ligga på men de ville inte vara ute. Ragnar fick oxå komma ut en stund men han satt uppruggad och såg ut som en uggla så han fick komma in igen. Rackarns vad det har blåst kallt idag! Fick med lite möda igång luftvärmepumpen som varit avstängd sen i våras.
 
 
Bildresultat för uggla
 
Har inte gjort nåt särkskilt alls. Skrivit en artikel om en tappad sug till Knyppelpinnarnas föreningstidning. Den handlar om en kvinna som kontaktade oss angående en gammal dyna med ett oasvlutat knyppelprojket på och som en knyppelkompis i Skåne tog hand om. Dynan fick en ny ägare och hjärtat som satt på dynan blev färdigknypplat. Har oxå börjat titta på verksamhetsberättelse och verksamhetsplan, men det är lite tidigt att börja skriva på dem... Planterat ett skott från ett palettblad jag snodde från morsan senast vi var där. Tvättat. Diskat. Skrivit inköpslista till Janne som kommer upp till lyan imorgon.
 
 
Bestämde mig redan imorse för att stanna kvar hemma inatt. Ska vara på krissamtal kl 10.15 så jag hinner lungt åka upp till storstan imorgonbitti. 
 
Men nu har jag suttit uppe för länge igen... ID och broderi är en farlig kombo 😁
 
Gidnatt världen 🌍

Hakuna matata 🐗

”Gör er därför inga bekymmer för morgondagen, den ska själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga” 
 
Texten är hämtad ur Matteusevangeliet och jag har hört den i sin helhet två gånger denna vecka. Det var en av söndagens bibeltexter. Jag har tagit emot den i djupet av mitt hjärta...
 
Livet har inte varit så lätt de senaste åren. Mycket har drabbat, och drabbar fortfarandre, min familj. Även om saker och ting inte drabbar mig personligen så vore jag en stenstod om jag opåverkad stod bredvid mina nära och kära när olyckan drabbar dem. Min familj är en del av mig och jag en del av dem, även om jag känner mig som en ö ibland, eller ett förvirrat rymdskepp i oändligheten. Med tiden så löser sig dock problemen och livet går vidare. Det bara är så. Det är bara jobbigt så länge man inte vet hur och när man är mitt i kaos är det svårt att veta vad som är vägen framåt. Det är lätt att bli desorienterad.
 
 
Så, gör er inga bekymmer för morgondagen. Det är ingen ide. Var dag har nog av sin plåga, så ta inte ut nåt elände i förskott. Lev i nuet. Carpe Diem!
 
I väntan på bättre tider skriver jag bloggar om skitsaker, om drömmar och minnen som dyker upp. Idag har vi hälsat på sonen, fikat och gått promenad i skogen. Vi har haft vackert väder. Ikväll har jag broderat en rödhake och hänfört stirrat upp mot Vintergatan en lång stund när jag var ute på kvällspromenad med hundarna. Nätterna i skogen är lika vackra som svarta.
 
 
Godnatt världen 🌍

Batheway

Det är meningen att rubriken ska vara en rolig ordvits 😁
 
Möte på stiftet på morgonen, lunch med kollega vid Centralen och höstplanering på jobbet. Vi avslutade den lite abrupt pga skjutningen i Huddinge. Kollegorna som jobbar med ungdomar kilade ner till gymnasiet för de har kontakt med flera av ungdomarna som går där. Jag övervägde ett ögonblick att följa med men avstod... plockade ihop och begav mig till lyan istället där jag packade ihop, hämtade hundar, köpte thai på vägen till Janne, själv var jag proppmätt  efter lunchen.
 
Sen invigde vi badtunnan! Den har stått på högkant hela sommaren men de senaste veckorna har Janne både tilläggsisolerat halva huset samt byggt plattform till badtunnan. Ikväll njöt vi frukterna av hans slit!
 
 
Han sov ett par timmar innan nattpasset ... och nu sitter jag och funderar på vad i helsike jag sitter uppe för...? Åtgärdar detta nu!

Tossda’ 🍰

Jösses vicken fart i dagen! Efter morgonrutiner åkte jag direkt till Prästgården för första torsdagsfrukosten och hjälpte till att fixa i ordning. Vi visste inte om det skulle komma tre eller trettio så det kändes väldigt spännande.
 
 
Det kom väl inte så många som vi trott, men i alla fall jag kände mig nöjd och samtalen som utspann sig var intressanta. Vi räknar med att ryktet kommet sprida sig!
 
Jag blev kvar en stund med en senkomling och skyndade mig därefter ner till Klockargården och Torsdagsträff med jubilarer. Över 100 personer kom och lyssnade på ljuva toner av Hawaiian Novelty Orchestra och åt fantastiska tårtor!
 
 
Efter Torsdagsträffen stannade jag kvar och hjälpte till med disken. Det var skönt att få jobba praktiskt! Kom till mitt rum strax efter fyra, kollade mailen i mobilen och bestämde mig för att åka hem. Kände mig nöjd med dagen, intensiv utan raster, det räckte liksom.
 
Har bara slöat i lyan. Panerade flundra, spelade solataire till batteriet dog, Efterlyst och tittar nu på Flickan som försvann om mordet på Lisa Holm.
 
Styrelsemötet igår varade i tre timmar, tänkte komma i säng lite tidigare ikväll för jag ska upp en timme tidigare imorgon...

Suck och stön 💦

Nej så kan inte ett blogginlägg rubriceras! Det sänder helt fel signaler! Inget suck och stön, nejnejnej!
 
 
Vi säger att jag är lite trött, bara. Igår hade jag hembesök på morgonen, lunch med kollegor, möte och administration på em. Brydde mig inte om nån middag när jag kom hem, wokbuffeen till lunch fick räcka. Letade reda på ”Döden i Arboga” på TV3 Play och såg båda avsnitten innan jag gick ut med hundarna. Tidigt i säng och sov som en klubbad oxe.
 
 
Denna dagen började med lite frukostinhandling till Herrklubben. Vi blev åtta idag och temat var hobbies. Vi pratade annat oxå medan vi drack kaffe och mumsade på nybakade frallor. Jättebra terminstart. Sen jobbade jag en stund innan jag tog sen lunch, fick trevligt sällskap och fortsatte eftermiddagen med att skriva om utsatthet.
 
 
Nu har jag förberett mig inför telefonmöte med styrelsen i Svenska Spetsar. So long ❤️

13 år...

... sen min diakonvigning. Långa år som gått fort. Många erfarenheter har jag fått och mycket har jag hunnit med. Även om jag periodvis undrar vad jag egentligen sysslar med så har jag  inte heller ångrat mig. Att svara på ett kall att bli diakon är inget lätt yrkesval, men det är bland det mest givande man kan göra, tycker jag. Det är dubbelt som ni hör. Tufft och fantastiskt.
 
 
Igår under knyppelkursen nös jag som 17 men jag mådde inte på nåt sätt dåligt. Idag har det skorrat lite i rösten och nu ikväll känns det lite jobbigt, men jag hoppas kunna sova bort en ev. förkylning, tycker jag har viktigare saker för mig. Ska bara gå upp och sätta på min surrande fläkt så jag slipper höra grannens skit-schlagerpoppande! Det har varit tyst i två veckor sen jag ringde vicevärden och klagade... men jag tänker inte bli bitter. Åtgärd: fläkt! Sov gott 🌍

Far och fläng

Om det var far och flyg igår så var det fara och flänga idag. Hundarna var lediga från dagis men jag hade möte i Flemingsberg och där var jag en kvart i nio. Mötet gick väl bra, men nu har jag nog bestämt mig. Besked kommer när tiden är mogen.
 
Jag  hade precis lagt på jobbluren när jag hörde en hunds upphetsade skall. Ut ur skogen kom en älg med en hund i spaniel-storlek i hasorna.
 
Åkte hem igen vid lunch och jobbade hemifrån ett par timmar med mail och telefon, men slutade lite tidigare för att hinna med hundpromenad och middag innan terminens andra knyppelkurstillfälle i Strängnäs. Idag var vi nästan fulltaliga, sju stycken! Galet roligt är det!
 
 
För en liten stund sen landade jag i lyan. Har nu varvat ner och önskar mig själv och världen en god natt 🌍

Valdag med fallskärmshopp

Trots att jag varit extreeemt trött idag har det varit en rolig och spännande dag. Jag brukar vakna när hundarna väcker Janne och vill gå ut, men idag vaknade jag först när de kom in igen och två glada hundar skuttade upp i sängen och berättade att de var hemma. Låg och drog mig medan Janne åt frukost och gick ut och fortsatte jobba med durken till badtunnan, jag låg kvar i sängen till tio ungefär. Skönt!
 
Efter frukost jobbade jag lite med en broschyr till föreningen Svenska Spetsar tills det var dax att ge sig av.
 
Vi hämtade Bekki i Södertälje och åkte ner till Skavsta och Nyköpings fallskärmsklubb. Bekki fick ett fallskärmshopp när hon fyllde 25 år i juni, två gånger har vi varit i startgroparna att åka ner men dåligt väder har satt stopp för hoppet, men idag blev det av!
 
 
Superhäftigt! Men jag var nog mer nervös än hon var.
 
 
Vi fikade på klubben och pratade om hoppet innan vi åkte hemåt och släppte av henne i Södertälje igen, handlade och åkte till Tosterö skola för att rösta.
 
 
Hemmagjorda hamburgare med ris, ärtpure och så stekte jag resten av gårdagens kantareller i smör till middag.
 
Trött och nöjd med en jättespännande dag. Lite glass och en stunds valvaka innan dejt med John Blund. 

Hela Sverige Knypplar

Den andra lördagen i september inträffar dagen med stort D - Hela Sverige Knypplar! För några dagar sen blev jag inbjuden av Nina att knyppla hos henne i Knyppelstugan idag. Jättekul! Men det var först på eftermiddagen så jag började dagen efter frukost med att sylta våra gröna tomater.
 
 
Sen blev det en jättefin eftermiddag i knypplingens tecken. Hon blev klar med sin korsdans och jag med bladverket i stor blomma.
 
 
När jag skulle åka hem kom hennes man in med nyplockade kantareller. Jag tappade fullkomligen målföret inför synen av en halv hink gula! Men som lycklig ägare till hälften av innehållet i denna hink kom jag hem till maken varav hälften smörstektes som tillbehör till middagens flintastek!
 
 
Som grädde på moset hade Janne köpt äppelmust av en kollega så vi har verkligen kunnat njuta höstens fröjder idag!
 
 
Tända ljus i paviljongen tills det blev för kallt! Härliga lördag 💕

Äntligen hemma 💕

Det har varit en lugn dag idag. Vaknade före väckarklockan, gick upp och packade, tog hand om disken som jag inte orkade igårkväll och fixade frukost.
 
 
Åkte till jobbet, fastnade i ett telefonsamtal på parkeringen, lite admin, sen besök. Lite mer telefon och admin, lunch. Tänkte åka hem vid halv två men fick ett spontanbesök som jag ägnade lite tid åt. Sen åkte jag upp till lyan, packade ihop det sista, hämtade hundarna och åkte hem. 
 
Trots att jag sovit gott hela veckan är jag trött, men veckan har ju varit rätt intensiv oxå. Igår sved det i halsen och idag sticker det bakom näsan oxå. Flera på jobbet är eller har varit förkylda, folk har snorat på resorna jag gjort i kollektivtrafiken oxå, men jag hoppas jag klarar mig från att bli sjuk.
 
Vovvarna och jag har tagit våra promenader. Vi träffade en äsping i skogen, trodde den var död för hundarna gick bara förbi och den var helt platt... men så fick den fart och då blev det liv på hundarna. 
 
 
Har suttit i paviljongen, spelat solitaire och tagit ett par whiskeypinnar i hopp om att ta död på bacilluskerna. Tittat på ID under en fleecefilt och har stängt alla fönster. Jag fryser definitivt inte men hoppas mota en eventuell förkylning i grind.
 
Janne kommer hem från kvällspassen om några timmar. Hundarna kommer att väcka mig, det är ett som är säkert, men när jag var ung och läste tjejtidningar fick man veta att två timmars sömn före midnatt är bättre sömn än två timmar efter, så godnatt folks 💕 

Sötchock 😻

Ännu en hårt inrutad dag = en bra kontrollerad dag. Lugnt och metodiskt genomförd!
 
Började min morgon med att göra romsås som som skulle stå kallt ett tag och jag ville inte spilla nån tid på eftermiddagen. Plockade fram flundrafilé ur frysen. Gick till dagis med hundarna genom Rågsveds naturskyddsområde. Blev lite sen för halvvägs till dagis blev jag stoppad av en chilenare som ville veta hur gammal Rambo var... sen kom tårarna. Han hade avlivat sin 13-åriga hund för ett par dagar sen, en schäfer/labrador. Klart han fick berätta 😢
 
 
Fortsatte sen till St Lukas på krissamtal, åkte hem och hämtade matlåda och bil och kom till jobbet lagom till lunch. Admin hela em, åkte från jobbet strax efter fyra, hämtade hundar, promenera dem, fixa middag till dem och mig. Idag panerade jag flundra i panko, till det ris, ärtor och romsås. Jättekul att laga mat igen!
 
 
Vilade ett par minuter innan jag satte mig i bilen och åkte ut till Bromma. Hade förväntat mig köer men det var ingen fara med det. Jag hade lovat att hämta upp en knyppeldyna för jobbets räkning (handarbetscafeet) och passade på att hälsa på syrran, hennes söner och katterna. De har haft Konrad i några år nu, men för ett par dagar sen hämtade de Sussie, en pytteliten flicka och så söt att hjärtat bara smälte...
 
 
Nu ska det bli jätteskönt att sova! John Blund är helt nära, det är jag bombsäker på!

Då går jag ner i min källare 🎶

Ibland får jag så konstiga associationer. Efter jobbet idag hade jag planerat att gå ner i källarförrådet och röja upp lite. Jag har bestämt mig för att försöka ruta in dagarna så jag får lite struktur. Dagarna ska innehålla arbete, matlagning och något för hem, familj eller fritid. Detta för att försöka få lite hejd på min arbetsnarkomani och få lite ro i själen. När jag skulle gå ner i källaren då, så började jag nynna på den där låten... där lever jag sällare för där har jag kvar min gamla ångmaskin, jag matar meta-tabletter i den, lyssnar och glömmer tiden... Jag minns när jag var barn och låten gick på radion, så frågade jag pappa vad det var för tabletter, det gick kanske lika bra med Tulo? Nej, förstås inte. Meta-tabletterna såg väl mer ut som dextrosol har jag för mig...
 
 
Pierre Isacsson var ju känd för sin otroliga basröst. När Rebekka var 7 månader tog Janne och jag med oss mina föräldrar och åkte m/s Estonia till Tallin. Året var 1994 och det var i slutet av januari månad. På väg till Tallin träffade vi Pierre Isacsson, som var kryssningsvärd på m/s Estonia. Han gullade lite med Bekki och pratade barnbarn. På hemvägen åkte vi in i ett fruktansvärt oväder, det blåste över 30 sekundmeter i byarna och mamma var så sjösjuk. Jag låg kvar i kojen och försökte trösta henne med Bekki vid bröstet och jag kände att går jag upp nu blir jag oxå sjuk. Det var den värsta båtresa jag någonsin gjort. 8 månader senare ringer mamma till mig en morgon och bara skriker... M/s Estonia har förlist  i ett oväder likt det vi var med om. Pierre Isacsson var en av de som omkom men hittades och kunde begravas på Bromma kyrkogård. Detta gav både ångest och tankar på livets bräcklighet, man vet aldrig när det är dax att lämna in...
 
Men dagen har varit bra. Först möte och sen en hel del admin innan lunch och därefter handledning. Handlade ett par småsaker på väg hem, hämtade hundar och blev halvt ihjälskrämd av en granne som stod utanför hissen och ville låna olja när jag kom upp till lyan. Vi skrattade gott medan jag hällde upp matolja i hans tomma glas. Sen lagade jag lax i dillsås med ris. Det blev två matlådor oxå.  
 
 
Det är kul att laga mat när man ger sig tid! Och gott blir det! Sen vilade jag en stund innan jag nynnade min väg ner i källaren.
 
Nu är det promenaddax och sen sängtajm! Godnight folks!

En doft av fisk och disk...

... kan få summera en bra dag. Lagom ös från bittida till sent. 
 
Frukost med härliga kollegor och mottagning med lagom flyt, både besök och telefon. På lunchen fick några av oss följa en balalajkas öde. En av våra mer eller mindre regelbundna besökare hade med sig en balalajka i sin packning. Jag blev lite glad och tänkte att vi kanske kan få hen att spela lite för oss när vi börjar med frukost en dag i veckan i Prästgården...? Men så vandrade hen förbi utanför personalköket där bl.a jag satt och åt lunch, så stannade hen vid en papperskorg där hen omsorgsfullt placerade balalajkan ovanpå papperskorgen. Där rök den chansen till musikalisk frukostunderhållning... Precis när jag skulle avsluta min lunchrast kom en skolklass, runt åk 6 kanske. En kille tog överlycklig hand om balalajkan! En liten solskensbetraktelse från ett lunchrumsfönster en tisdag i september.
 
 
Efter lunch ett möte som jag fick smita ifrån för jag hade bokat in ett besök av rent slarv på personalmötestiden, sommarrytmen har väl inte helt och hållet gått ur än.
 
Dagen avslutades med en härlig återträff med Vättern-runt-deltagarna från Kulturresan i maj. Bilderna från resan rullade på skärmen medan vi åt en fantastisk trerätters som husmor gjort. Stekt bröd med basilika och tomatröra, sambalmarinerad ugnslax och äppelkaka med vaniljsås. Jag kommer inte behöva äta på en vecka, känns det som!
 
 
Sen då, vadå fisk och disk? Jo, jag hör ju inte  till den smidigare sorten så när jag skulle hjälpa till med disken så händer följande... inte en utan flera gånger. När jag ska skölja disken med den där sprutmojöngen så stänker jag med sköljvattnet både fisk och basilikasåsrester över både mig och golv. Himla svår grej att manövrera, det där. 
 
Men nu ligger jag nyduschad och väldoftande och inväntar John Blund, så godnatt världen 🌍

Just another manic monday 🎵🎶

... sjöng Bangles på 80-talet. Imorse gjorde jag en lååång lista på allt som skulle hinnas med, det blev många punkter. Det mesta var jobbrelaterat, typ ring konfident A och boka ny tid, ring myndighet B och kolla upp hur det blev med C, mailen!, upprätta anmälningslista osv. Det som tog avsevärt längst tid var att ladda ner bilderna från församlingsresa ”Vättern runt” i maj.
 
 
Jag tyckte jag var smart när jag köpte mer lagringsutrymme till min telefon på iCloud i våras. Det jag inte hade en aning om var att när bilderna sparas i molnet kan jag inte längre ladda ner dem från telefonen till datorn. Om jag inte får ner bilderna på datorn kan jag inte ladda över dem på en sticka. Utan bilder på sticka blir det knöligt att visa bilderna  på återträffen imorgon. En duktigt datamänniska skulle säkert säga: gör si och så, superlätt! Men jag är snart jämngammal med dinosaurierna så jag gjorde på mitt sätt... jag gjorde ett album på Facebook med sekretessinställning så bara jag kunde se bilderna. Sen laddade jag ner bilderna från telefonen dit och det kunde man göra med 40 i taget... Sen sparade jag bilderna på datorn en och en medan jag numrerade dem och la i en mapp på datorn. SEN sparade jag rubbet på stickan och kunde radera albumet på Facebook. Easy peasy... not, men jobbet blev gjort. Och ja, jag HAR bett om hjälp att lära mig mer om iCloud men har bara fått mysko blickar till svar, så nu blev det på mitt sätt! Hoppas bara att allt funkar imorgon!
 
 
När arbetsdagen var slut panerade jag fläskfilé i panko och gjorde svampsås på fjolårets kantareller. Potatisklyftorna jag hittade i frysen blev inte bra. Sen bar det av mot terminens första knyppling. Och min nionde termin och mitt femte år som kursledare! Time flies!
 
Nu är jag i lyan. Fyra dar kvar till nästa helg...

Snipp snapp snut...

... så var helgen slut! Och vilken underbar helg det blev. Att ta en båtövernattning blev så rätt. Det var lugnt i Sundbyholm, de flesta åker ju inte ut på sjön längre. Det blev en kall natt och det är så mysigt att krypa ihop under filten när kylan det biter lite i nästippen. Janne sprang ut med hundarna vid sex imorse, vi konstaterade att ostbollar har en annan effekt än ostbågar på de små hundmagarna... Halv nio gick vi upp på riktigt.
 
 
Jag tänkte förströ mig med en del handarbete men det blev bara en till hälften monterad knyppling. Vackert så. Vi gick på promenad och köpte god fiskgryta i Hamncaféet. 
 
En god vän med make kom förbi och hälsade på i båten. Jättetrevligt! Hoppas på ett snart återseende!
 
Innan vi åkte gick vi en lång promenad. Jag hade sett på kartan i hamnen att Sigurdsristningen fanns på promenadavstånd. Mäktigt! För tusen år sen ristades sagan om Sigurd Fafnersbane in här på hällen. Tusen år! Om släktingars svek mot varandra, om guld och mord. Människan har inte förändrats så mycket...
 
 
Vi gick tillbaka till hamnen via bokskogen och träffade en grodbebis och en kopparödla på vägen. 
 
Stackarn fick brått när Bamse fick syn på den...
 
Sen åkte vi hem över Mälarens platta vatten. Nudlar och mazarinfika med grannen fick avsluta dagen. Bamse, Rambo och Ragnar är lika trötta som husse och matte efter all frisk luft!
 
Godnatt världen 🌍  

Natthamn Sundbyholm

En perfekt början på hösten! Både maken och jag sov riktigt gott, han efter sitt nattpass och jag innan jag kom in i andra eller tredje andningen som jag ofta gör när ”jag ska bara”. Inatt har jag drömt igen. En arbetskamrat och jag skulle ha konsert men av nån anledning fick jag smyga upp på scen... sen urartade allt till en valdebatt efter bara två låtar. Kändes trist 😳
 
Efter frukost gick vi ut tillsammans och målade baksidan av huset. Janne har tilläggsisolerat baksidan och satt ny panel, nu är det målat oxå. 
 
 
Grannen kom över på fika, jag plockade in de sista tomaterna från våra galet produktiva tomatplantor... sen bestämde vi oss!
 
 
Jag har önskat mig en helg på sjön, jag har ju bara varit i båten när jag satte upp båtgardinerna i försomras, men nåt båtåka har  inte blivit pga hundra anledningar, nu såg vi att vädret skulle bli ok så vi packade sängkläder och förnödenheter och drog. Sista chansen, typ!
 
 
Vi körde en timme ner till Sundbyholm. Det tog en stund innan vi kunde lägga till för det satt lappar på varje gästhamnsplats att det var reserverat och en hänvisning, men inga båtar och ingen rörelse nånstans. Ingen svarade på numret som hänvisades så Janne satte i land mig och jag gick ut och letade folk. Blev skickad av kökspersonalen på slottet till hotellreceptionen som inte visste nåt heller, men hon googlade upp gästhamnsägarens mobilnr och fick veta att vi var så välkomna. De hade glömt ta bort reserverat-lapparna från förra helgen. Hon satte på el åt oss och så får vi betala imorgon.
 
 
Jag har gått en fantastisk promenad i solnedgången medan Janne fixade med annat. Nu har vi druckit lingondricka och ätit ostbollar medan nordan mojnat och natten har sänkt sig över oss. 
 
 
Själen fröjdas 💕

RSS 2.0