Tossda

Inflygningen mot helgen har börjat och det känns så skönt! Jag fick lite oväntad överbliven tid idag för hembesöket blev inställt pga sjukdom. Den tiden ägnade jag åt högen, sorterade en del dokument samt gick jag och kollegan igenom Vättern Runt-foldern innan jag gick på lunch. Det har inte blivit så mycket till lunchraster i veckan som varit, så idag tog jag i ordentligt och spenderade nästan 1,5 timme på vegan-haket Rå och Så i Huddinge centrum. Gott sällskap av äldsta dottern och yngsta barnbarnet.
 
T-shirten köpte jag åt Monica för 34 år sen. Så kul att se den på hennes dotter nu 💕
 
Paltkoma!
 
Åter på jobbet satt vi i ett tre timmars möte om gudstjänst och nya handboken. Överraskande inspirerande faktiskt. En timme till vid skrivbordet med tidrapportering för april samt rättningar av foldern som jag sen kunde maila iväg för provtryck.
 
Ikväll blev det rökta räkor med chiliaioli, lite knyppling och lite broderi. 
 
 
 Det blev en riktigt bra dag! Sov gott, vänner 💕

Lite tjatigt är det...

 
... att hela tiden skriva att det är intensivt, mem mellan varven det tenderar nästan galenskap känns det som. Nåväl, lördagen gav vila och kraft. Sol-vitaminerna gör gott i mig.
 
 
Söndagmorgon gav jag mig av vid sju för att hinna lämna hundarna i Skokloster innan jag skulle vara i Kallhäll kl 9.00. Föreningen Knyppelpinnarna hade bjudit in företag att sälja knyppelmaterial. Det finns ju inte så många företag kvar, men Svenska Spetsar, Väv-Lina, Gavia Lace och Elsa Petersons Spetsaffär samt en kvinna som gör egna löpare- och sjalmönster svarade på inbjudan och kom. Styrelsemötet avlöpte bra. Jag har slutat ta med knyppeldynan när vi inte har renodlade knyppelträffar för jag hinner aldrig knyppla. Det blir många fruktsamma samtal istället och jag har börjat tänka in det som medlemsvård. Det kunde ju ha kommit fler medlemmar till träffen, men jag antar att solen lockade alltför mycket. När jag hämtade hundarna blev jag kvar hos Linnea och barnbarnen ett par timmar. Att inte stressa i onödan och att ta mig tid ingår i min egenvård, Jag träffar barn och barnbarn  alltför sällan ändå.
 
 
I måndags fick hundarna stanna hemma med Janne medan jag åkte till jobbet och fixade med nätverkslunchen. Den blev lyckad och vi diakoner samarbetar bra trots tidspress, tycker jag. Hem igen och nästan full knyppelkurs på kvällen. Jag valde att sova hemma istället för att åka till stan en gång till.
 
 
Tisdag rättade jag Vättern-runt-foldern, mottagning, två möten och sen åkte jag till Danderyds sjukhus där pappa är inlagd. I 2,5 timme pratade vi barndomsminnen och hade jättetrevligt. 
 
 
Idag har jag fått jobba med en del akuta grejer, ett inplanerat besök, lunchmusik, sopplunch och egen handledning. Köpte en räkmacka på favvostället: Högdalens fisk och delikatesser. Det blev en påse rökta räkor med chiliaioli och en liten bit kornblomst till imorgon. Kom hem vid fem och efter middagen ett själavårdande samtal innan jag tog fram knyppeldynan ett par timmar.
 
Nu blir det inte mer på provspetsen  i Flandrisk teknik. Nya utmaningar väntar!
 
Nu ska det bli skönt att sova! Veckan är inte slut än!

Easy...

Halvligger i soffan och summerar dagarna. Jag mår bra! Jag har haft mycket värk idag, det är intensivt på jobbet och privat, men jag mår bra! Det känns skönt! Jag tror jag hittat en balans i livet där organiserandet är en viktig del för att jag sen kunna släppa allt när jag är ledig. 
 
 
Att besöka grodkärret i torsdags var verkligen guld! Jag ville åka dit igår oxå, lektiden är så kort, men jag var "klok" och lät bli. Och jag blev ju inte utan godsaker för jag hade unnat mig en utelunch med Monica och Luna på en vegan-restaurang i solen.
 
 
Att skippa kärret var trist men klokt, jag blev sen hem ändå. Jag skulle hämta hundar, reklamera en hundjacka, tanka, hämta Ragnar och packning i lyan... som tröst gav jag mig en kvart vid magnolian vid kyrkan. Knopparna sväller och är på väg att brista. Det var det värt! Det gäller att ta vara på allt som händer nu. 
 
 
Jag kom hem till sju. Vi grillade och jag ägnade kvällen åt broderiet. Janne la sig tidigt för han jobbar 12-timmars dagtidspass i helgen. Själv satt jag uppe till halv ett. Mys!
 
 
Idag klev jag upp efter 9 timmars sömn. Hundarna låg kvar så jag åt frukost innan vi gick på promenad. Sen fick de duscha så nu har jag en vit och en svart hund, inte två smutsgrå. Tvätt. Disken. Städa fågelburar. Lunch. Plocka lite. Sola. Promenader. Totalt släppa alla tankar. Jätteskönt!
 
 
Ikväll skulle jag göra hamburgare på högrev när Janne kom hem. Smöret hade smält i pannan och spaghettivattnet hade precis börjat koka... då gick strömmen! Hela Tosterön var tydligen strömlös. Efter en halvtimme gav vi upp väntandet och gick ner till husbilen och drog igång gasolspisen. Semesterkänsla ❤️
 
 
Nu har klockan passerat läggdags med råge. Tant ska upp kl 5.30 imorgon!
 

Det är nu det händer

Veckan som pågår för fullt har bjudit på hög intensitet. Veckan har så här långt bjudit på besök, kyrkgrupp, möten och torsdagsträff med ett nyckelharpo-gäng - "Spel på lek". Idag fick vi, förutom att ha fått lyssna på de vackra toner nyckelharpan ger, lära oss att partiet där nycklarna sitter, dvs alla pinnar som sticker ut på sidan, kallas för lek! Spel på lek, helt enkelt!
 
 
Veckans möten har bestått av olika träffar med en eller flera kollegor, konvent för pastoratet samt en presentation av rapporten "Diakonins strukturer". Samtidigt exploderar livslusten i naturen. På Facebook hänger jag med i Strängnäs ornitologiska klubbs alla rapporter och vackra bilder på fåglar som är på ingång, och som redan börjat boa för fullt. Även i grodkollen-gruppen är det aktivitet. Min fina systemkamera har jag inte använt ännu eftersom jag jobbat så intensivt,  så det har inte blivit några fågelbilder än i år, men idag tog jag ledigt en timme på eftermiddagen, och innan jag hämtade hundarna från dagis tog jag med mig mobilen till Ormkärret. I fredags var där is, idag full aktivitet!
 
En ny generation på gång!
 
 
Kvällen är ung. Jag ska skriva en presentation av mig själv till en förening där jag numera är suppleant i styrelsen, diska och sen slänga upp fötterna i soffan en stund... med broderiet så klart!
 
Note to self: Planera in en ledig dag nu och då nästa vår, så du hinner njuta av grodornas lek, fåglarnas ankomst, driva runt i skog och mark med systemkameran.

Ack Värmland, du sköna 🎶🎵

Det blev ett hetsigt slut på veckan. Hembesök, planerade och spontana besök gjorde att jag kom ifrån jobbet senare än jag tänkt. Ändå tog jag mig 30 minuter helt egen tid för att gå till Ormkärret för att kolla grodstatus, men det var tomt. Lika bra det för då fastnade jag inte där. Kom hem strax efter sju och då hade Janne maten i beredskap. Han tog hundarna och jag fixade sallad med rödbetor och valnötter. Jag somnade rätt tidigt och sov gott.
 
Ff is på Ormkärret
 
Grillad halloumi och fläskfilé med rödbets- och valnötsssallad, första måltiden utomhus
 
Ganska precis klockan tio på lördag förmiddag satte jag mig i bilen för att åka till Värmland och besöka en barndomsvän. Det blev en helmysig helg, precis en sån helg jag behövde. Vi pratade, solade, bubblade, åt god mat och drack vin i solnedgången. Ljuv musik uppstod nästan omedelbart mellan hennes äldsta hund Zelda och mig.
 
 
Det får allt bli flera såna helger framåt!
 
Veckan har börjat. Besök och kyrkgrupp stod på dagens meny. Med kyrkgruppen for vi till St Göran och som vanligt blir jag helt fascinerad av alla olika kyrkobyggnader och kyrkorum vi har i Stockholm. Idag hade vi dessutom turen att få en informativ och lättpratad präst och en tjänstvillig vaktmästare som öppnade upp columbariet för oss. Fanns det inga knypplingar i kyrkorummet så hittade jag "Mogna Ax" i kolumbariet samt en ikonmålning som jag är rätt säker på är målad i samma teknik som jag lärt mig.
 
Detalj från dopfuntens skål
 
Jag tror inte att jag sett vikingar i en kyrka förut. Här ser vi kristnade vikingar på predikstolen i alla fall!
 
 
Columbariet hade flera fina utsmyckningar, bland annat den barmhärtige samariern
 
Vaktmästaren tittade bara på mig när jag sa att knypplingen hette "Mogna Ax". Förmodligen hade han ingen aning om vad knyppling var. Men ikonen plockade han ner för att kolla om det fanns något namn på baksidan. Den är skänkt av deras ikonmålargrupp och om jag minns rätt så hade min ikonmålarlärarinna en grupp i St. Göran också, därför är jag väldigt säker på att detta är samma teknik som jag lär mig.
 
 
På ditvägen fikade vi på Thelin´s, det var trevligt. Det var inte lika trevligt att åka hem för då var det brandlarm i Odenplans pendelstationstunnlar. Vi fick ta T-bana och buss vilket blev väldigt stressigt. Jag kom E X A K T kl 18.00 till hunddagis. Jag hade ringt och förvarnat om att jag var sen men jag hann på sekunden. Puh.
 
Ikväll blir det bara softing! Resten av veckan kan bli nog så tuff!

Snart...!

Snart är det helg igen. Veckan har gått fort. 
 
 
Började veckan med ett besök på VC, jobbade hemifrån men hann inte allt jag planerat pga telefonen. Men eftersom jag f.n ofta är upptagen i verksamhet, besök och möten så vill jag ha telefonen på när jag kan. På kvällen knyppelkurs, lika kul som alltid! Kom upp till lyan vid 22-tiden och avslutade kvällen med hundpromenad, ostbågar och O'boy 🤔
 
 
Tisdag mottagning, administration och möte, hoppade över lunchen men hade en nyttig middag i beredskap hemma. Kvällen ägnade jag åt flera timmars avkopplande broderi. En björktrast är snart klar i Fågelträdet! Onsdagen gick i ett... handla, duka och förbereda för Herrklubben med mackor och popcorn. Vi såg filmen "En man som heter Ove". Den är så bra! Lite diskussion om filmen efter  det, sen ryckte jag in en stund i sopplunchen, åt lite själv innan två möten. Lite administration på det och kvällen ägnade jag åt föreningen Knyppelpinnarna och vår medlemstidning Stadkanten. Kom i säng vid midnatt. 
 
 
Idag åkte jag tidigare till jobbet för att hinna med administrationen, sen möte, lunch med Väntjänsten och externt möte efter det. Ikväll var jag riktigt trött men åkte ändå hem till en ikonmålarvän. Vi pratade ikoner, katter och knyppling. Helhärligt!
 
 
Nu slår jag igen mina blå för ikväll. Veckan är dock inte riktigt slut än...
 

Söndag i Linköping

En bra vecka fick en perfekt avslutning! Föreningen Svenska  Spetsar har en utställning i Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum just nu och idag fick jag chans att åka dit. Tre saker fanns på dagens agenda, men jag fick en i bonus oxå... när jag parkerade vid domkyrkan kom en knyppelkompis och gav mig en kram och jag fick kika på hennes lilla bäbis. Jättekul!
 
Det blev en jättefin söndag i det soliga Linköping, en heldag i knypplingens tecken varvat med god lunch och djupa samtal med en fd kollega och vän som följde med på både utställningen och till Knyppelboden i gamla Linköping.
 
 
Nu redo att kliva in i en ny vecka 😇

En lagom vecka ❤️

En alldeles lagom vecka har förflutit. Inte för mycket, inte för litet. Ett uteblivet besök i tisdags gjorde att jag kunde ta emot ett spontant besök och fortsätta med Vättern-runt-foldern. Lunch med nya chefen och möte på em. På kvällen telefonmöte med styrelsen i Svenska Spetsar och därefter pratade jag dagsutflykter med kvinnan som brukar ordna resor i föreningen Knyppelpinnarna.
 
Besök på onsdagen, lunchmusik och soppa och efter det hjälpte jag en kollega med redovisning. På kvällen åkte jag till Farsta Gård och fick hjälp att komma igång med mitt försök i flandersk teknik i knyppling - modern five hole ground! Vill göra ett par katter samt en champinjonduk i denna teknik. Champinjonduken har jag fått mönstret till av en japansk knypplerska på Instagram. Jag blev stormförtjust i duken som hon gjort, mönster gick inte att få tag i och då mailade hon det till mig... men det var inte den knyppling jag var van vid. Nu får jag hjälp och lär mig en ny teknik, det kommer ta tid tills jag är i mål med champinjonduken,men jag är på g!
 
 
Torsdag besök, lunch med kollega och Torsdagsträff. En herre från Huddinge biodlare kom och berättade om bin och biodling, jättespännande! Det har jag skrivit om förr att jag vill prova! Kanske när jag blir pensionär då...
 
 
Därefter besök, sen skrev jag folder medan jag satt i telefonkö 50 minuter. På kvällen fick jag tid för broderiet medan jag såg dokumentär om Palme-utredningen. Mycket intressant!
 
 
Igår försov jag mig faktiskt... men det gjorde inget för jag hade friskvård inbokat till 11.00 och jag har komp-tid att ta ut, hembesök på em och sen åkte jag hem till Strängnäs. Janne skickade mig i säng halv nio för då sov jag i soffan!
 
Vaknade strax efter nio imorse. +7 grader! Tar det lugnt idag. Har gått med hundarna på gärdet, Janne jobbar. Nu ska jag diska och sen brodera tänker jag. Undrar om solen tänker titta fram?

Ditten och datten

Visst är det konstigt det där, att man kan se fram emot något samtidigt som man inte gör det...?
 
Veckan som varit har varit riktigt bra. Jag jobbade hemifrån i måndags och på arbetsplatsen tisdag, onsdag och halva torsdagen. Foldern om Vättern-runt har börjat ta form, veckan i övrigt innebar i stort sett möten och administration, en jättebra invänjning för mig och kryckan för jag behövde inte "sitta fint" utan kunde resa mig och gå runt lite om ryggen bråkade för mycket.
 
På skärtorsdagen slutade vi 12.00 och jag begav mig hem till äldsta dottern och hennes båda döttrar. De önskade sig indiskt och det fick de! Nova är väldigt förtjust i papadam och det är klart att ungen ska ha papadam när mormor kommer!
 
 
Efter indiskt och ljuvligt barnbarnsgos stundade en långledig helg. Ledig från precis allt. Jag hämtade hundarna från dagis, hämtade Ragnar och packningen i lyan och åkte hem. Kom hem senare än jag tänkt så jag missade skärtorsdagsmässan och det blev avgörande för hela helgen, det blev nämligen inga gudstjänster alls. Det blev ingenting. Det har sugit i gudstjänst-tarmen, men lättjan har vunnit. Eller rättare sagt möjligheten till total stillhet och kontemplation, hur ofta får jag tid till det? Tidigare i mars fanns två saker jag ville göra under min lediga påskhelg, nämligen hinna hälsa på alla mina barn och föräldrarna samt följa påsken i kyrkan, det är så häftigt... sen brakade ryggen och även om det inte var värdens värsta grej så kommer tankarna om att man vet aldrig vad som händer i livet eller när livet eller hälsan tar slut. Janne tog husbilen till jobbet på fredagen för han har jobbat natt och ville inte att jag skulle behöva tassa på tårna och ta hänsyn. Den är bra på många sätt, vår fina husbil.
 
I helgen har jag typ gjort fem saker: Legat i solen när den visat sig, broderat, gått ut med hundarna, lagat mat på råvaror vi haft hemma och funderat. Funderat. Kontemplerat. Låtit tankarna gå vart de velat. Hälsa, jobb, relationer, ja allt möjligt har smugit runt i huvudet. Det har varit så skönt. Ingen har ringt och jag har inte ringt till någon. Grannen knackade på dörren och erbjöd mig ett par broddar då jag stött på honom ute och sagt att jag glömt mina i lyan då det är barmark på vägarna där, men här har vi mängder med is... annars ingen, ingenting.
 
 
TVn har för det mesta varit avstängd och jag har suttit i en fåtölj under en lampa och broderat. Jag har gått upp när jag vaknat, ätit när jag varit hungrig, gått promenad var fjärde timme, gått och lagt mig när det passat. Och jag har njutit.
 
Uppskattningsvis är det 2/3 kvar att brodera på Fågelträdet...
 
Imorse kom Janne hem. Hundarna blev överlyckliga. Jag kliver ur min kontemplations-kokong och ser både fram emot, och ser inte fram emot, en vecka av nya utmaningar. Vill. Vill inte. Längtar. Längtar inte. Det kan få vara så!
 
Visst blev han "valpig" efter sitt frissa-besök? Han är 8 år och det syns inte ❤️

RSS 2.0