Onsdag i Strängnäs

Idag började jag och hundarna dagen i Södertälje med att besöka ett hunddagis. Interiören var inte lika trevlig som på Pytteliten, men personalen verkade toppen. Dessutom klipper de klor, skrapar lättare tandsten och utför pälsvård. Jag kommer nog söka plats där.
 
Åkte förbi Mc på väg in till Strängnäs där jag mötte upp nästäldsta med sina tre yngsta barn och en kompis till hennes nästyngsta. Vi började med att titta på min utställning på Multeum ....
 
 
... och barnen lekte en stund i lekstugan de har där.
 
 
Sen gick vi till parken där barnen fick leka ännu mer, hundarna vila och dottern och jag fick en pratstund.
 
Måsarna har sina ungar på husbilsparkeringen‼️
 
Innan vi gick till badet åt vi glass!
 
 
Skickade sms till maken att han fick köpa med sig rostbiff och potatissallad för vi hade så trevligt att vi inte åkte hem förrän strax före fem. Jag orkade inte tänka på att ställa mig vid spisen.

Ikväll somnade jag vid Tvn, hundarna fick gå kvällspromenad före nio och nu ska jag dra lakanet över huvet och sova supergott! En e ju int van te å vara så här social två dar på raken!
 
🍃🌺 Sov gott 🌺🍃

Tisdag i Roslagen

Det blev mycket bilåka idag. Två timmar dit och två timmar hem, däremellan drygt två timmar tur och retur med mamma i färdtjänst till tandkirurgen i Sthlm 🦷 Båda chaufförerna körde jättebra och varför jag nämner det är förstås för att det finns andra som inte gör det. På hemvägen slumrade faktiskt både mor och jag till en stund, så mjukt och behagligt körde han.
 
Svalt i väntrummet
Vi är flera som väntar
Munskydden är på
 
Lite mer än sitta i olika bilar blev det förstås. En fin promenad ner till bryggan efter jag kommit upp och innan vi åkte till tandis 🦷
 
 
När vi kom hem från tandis gick jag ner till sjön och sen bort till brevlådan.
 
 
Hälsade på ena syrran och hennes familj som var ute och åt sen en god och festlig middag med mamma, pappa, faster och min kusin som bor i USA. Vi har besökt dem i Florida två gånger (2016 och 2019) och planerar nu att åka till deras nya hem i Virginia förhoppningsvis nästa år.  

Efter den supertrevliga kvällen följde kussen med mig på kvällspromenad till sjön.
 
Min kusin och jag
gick kvällspromenad till sjön
Myggen åt upp oss

Så vacker hon är
Hon, den kopparglänsande 

fotlösa ödlan

 
Blev kvar till nio så klockan var över 23 när jag och vovvarna kom hem och gick en myggrik kvällskiss. Den där powernapen i taxin var verkligen inte fel.
 
Veckan har bara börjat. Hög tid att krypa i koj. Imorgon finns ingen tid för powernap 💤
 
År 20 21
Kommer jag minnas mest för
sommarens alla mygg
 
 🦟 Godnatt världen 🦟

Sista måndan i juni 🌤

Inga mardrömmar inatt, men till frukost tittade jag på Polisen Ulf på URplay. Problemet som beskrivs är komplext och jag tycker programmet illustrerade det på ett bra sätt. Såsom jag såg det i Rinkeby. Kanske synd att jag inte jobbade kvar men gruva sig kan man göra hela livet om man vill! Ska försöka se hela serien...
 
Efter morgonsysslorna bestämde jag mig för att ta lite eget ansvar. För nån dryg vecka sen var det inbrott i båtar nere i vår hamn och bland annat stals bensindunkar. Morgonen efter reagerade jag på att det låg plasthandskar på ett ställe längs promenadvägen samt en stark doft av något jag tänkte kunde vara typ lacknafta. Det var före jag visste om inbrottet. Tog för givet att någon fått problem med nån maskin, fixat med den och slarvigt slängt handskarna i naturen. Ännu nån dag senare mötte jag en granne på fyrhjuling. Hon hade ridit förbi stället på morgonen och från hästryggen såg hon dunkarna inslängda i buskaget, nu var hon på väg att hämta dem då hon visste vem som blivit av med dem. Plasten har dock legat kvar så nu gick jag dit och tog reda på skräpet. Oftast går jag förbi och förbannar människors lättja att slänga skräp i naturen, men ibland tar jag med mig en påse och plockar upp skiten. "Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret". Nu är plasthandskar, trasiga petflaskor, hundbajspåsar och chokladpapper bortplockat i närområdet. 

Perfekt lagom varmt

Himlen är blå, luften ljum

En dag i juni

 

 

Så härligt att gå

Lätta steg, svängande arm

Helt utan smärta

 
Hela dagen, med avbrott för vovvenader och matlagning, har jag ägnat åt Skuggornas tid, den nionde delen av Stafettserien Släkten vilken jag sträckläst idag. Del åtta, Falkens döttrar, har tagit flera månader att orka sig igenom.
 
 
Så olika det kan vara. Sov gott nu, mina vänner ❤️

Annandag midsommar 2021

Drömde så konstigt inatt.... en kompis son hade kidnappat en av mina bästa vänner, låst in henne i en bil någonstans, och jag fick inte veta vad jag skulle göra för att få tillbaka henne. Jag var ömsom galen och skrek och argumenterade med honom, ömsom helt passiv i hopp om att han skulle tröttna. Timmarna gick och han fick mig att bara känna mig stendum som inte fattade. Vaknade av värmen och öppnade balkongdörren... fick aldrig nån upplösning på dramat men känslan av ilska och vanmakt höll i sig in på förmiddagen. Undrar vad drömmen kan betyda 💭 
 
Vår dag irl har varit lugn. Jag har pysslat med min pärlvirkning och maken har borrat i stubbarna på tomten.
 
Fyra "tuber" med olika mönster och ett färdigt armband
 
Som smultron på strå
radar pärlorna upp sig
Virknålen jobbar
 
Jamen typ så...
 
🍃🌺 Godnatt världen 🌺🍃 

Midsommardagen 2021

Det har varit en lugn dag. Vi har väntat på regnet som aldrig kom. Maken har jobbat på tomten och jag har gjort klart mitt första pärlarmband, den kiwigröna med röd vallmo. 
 
När det var klart gjorde jag en stump av pärlorna jag trätt på extra, så jag lätt kan mäta om jag vill göra nåt längre med samma mönster. Sen pärlade jag 6 rapporter med hjärtan. Mönstret var i vitt med mörk- och ljusrosa pärlor men de färgerna har jag inte så det blev kiwigrönt igen med helröda hjärtan. 

Händerna jobbar
Monotont, meditativt
Lisa för själen
 
Mycket kiwigrönt blir det 🥝 Jag köpte flera 30-grams rör i tron att de var små, men ett rör rymmer minst 1000 pärlor, kanske det dubbla! Jag köpte fyra rör kiwigröna pärlor och det syns knappt att jag använt hundratals av dem‼️
 
  
Plötsligt såg jag hur
sliten min hand har blivit!
Erfarenheten!
 
Det har varit dagen i stort. Grillade färdiga kycklingspett till middag och vi har varit ute hela dagen 🦟
 
🌺🍃Godnatt världen 🍃🌺

Midsommarafton 2021

Det går oxå bra
med fest utan lövad stång
Midsommarafton
 
Vi hade inte tänkt göra nåt särskilt idag eftersom det skulle bli regn... men så kom grannarna över igår och deras väderapp visade på uppehåll 🤔 Vi bestämde oss för att deras väderapp var bättre än vår och kom överens om att i skulle äta midsommarlunch hos oss och midsommarmiddag hos dom. Det föll väl ut.
 
I förmiddags förberedde maken lunchen medan jag plockade och fixade. Varma mackor med brie, spenat och björnbär samt midsommartårta med champagnen maken fick när han fyllde 50 år till 🍾 Det blev jättegott!
 
Midsommartårta är ett måste, säger jag‼️
 
Mellan måltiderna satte jag mig med min nya obsession - pärlvirkning. Sån tillfredsställelse! I am an addict-personality‼️ Men så länge det håller sig till raggsockor och pärlvirkning må det vara hänt.
 
Pärla på pärla
Träs på den tunna tråden
Sen används virknål 🧶

Det blir inte så tokigt med röd vallmo på kiwigrön botten trots allt...🥝 Snyggt till solbrännan 😎
 
Kvällen hos grannarna blev perfekt den oxå. Förutom trevligt sällskap fick vi grillad lax och potatismos med mycket smör och grädde 😋
 
 
Vi gav upp strax efter tio när myggen inte längre brydde sig om vare sig myggoljor eller myggljus 🦟
 
Nu sitter maken och joxar med sin telefon... och pärlvirkningen ligger bara några centimeter bort... klockan är ju faktiskt inte ens midnatt... 🤩 

Förberedelse

Idag åkte vovvarna och jag till veterinären. De fick en cocktail med olika vaccin som de måste ha när de börjar dagis 💉
 
 
De var jätteduktiga och belönades med en fin promenad längs Mälaren invid Säby Gård där veterinären har sin praktik 👍
 
 
Spontant gjorde jag en liten utflykt. Jag körde av vid Aspö handel och körde ända ner till färjfästet mot Arnö. Vi har pratat om att åka över till Arnö men det har inte blivit av än.

 
På tillbakavägen svängde jag av vid Aspö runsten men gick aldrig fram till stenen. Där man kunde ställa bilen var det 700 meter genom manshögt gräs och myggrik skog så det får vänta till ett bättre tillfälle.
 
 
Istället stannade jag vid Aspö kyrka och gick ett varv. Den har anor från 1100-talet och har byggts på och om under århundradena.
 
Eric Wrangels familjegrav var speciell! Eric Wrangel är en av dem som bott på Säby.
 
Jag åkte hem och åt lunch, sen satte jag mig med pärlorna igen. 1332 pärlor har jag trätt på garnet och ikväll har jag börjat virka. Får inte fram den effekt jag ville ha. Skulle valt turkosa pärlor istället för kiwigrönt 🥝 men det går väl att göra om. Troligen beställer jag fler pärlor snart 🤩
 
 
🥝 Godnatt världen 🦟

Nåt gammalt och nåt nytt

Jomen, klagat på mygg har jag ju gjort i flera dagar nu. Det börjar bli gammalt. Min nya chef ringde i ett helt annat ärende när jag var ute och slogs med myggen, och hen som berättade att hen hört att det är ett myggår i år, och det var jag inte sen att bekräfta. Myggor brukar inte gilla mig men just nu ser det ut som jag har mässlingen eller nåt 🙄 De hittar in överallt 🦟
 
Massmord en vanlig tv-kväll
 
I förmiddags skickade maken iväg mig till systemet för att köpa lite vin till midsommar. Det passade perfekt för jag skulle ändå hämta ut ett paket nästan vägg i vägg med systemet och så kunde jag titta till min utställning. Alla trasor hänger uppe och jag håller tummarna för att limmet håller en vecka till. Jag har fått mail om att de ska plockas ner om en vecka. 

 
Paketet innehöll nåt nytt. Pärlor! 300 gram pärlor för att vara exakt, samt garn, virknål och pärlnålar.
 

Eftermiddagen har ägnats åt datorn och kvällen åt att lära mig pärlvirkning. Jag hade tänkt gå direkt på ett riktigt mönster men jag var nog klok när jag gjorde en prov-tub. Nu har jag fått in tekniken och vet hur jag ska tänka när det gäller längd.
 
6 pärlor x 50 varv = 300 pärlor och 8 cm 🇯🇲 
 
Vi får se om det blir en fortsättning imorgon 😃
 
🍃🌺 Godnatt världen 🌺🍃

Sopor 🗑

Det mest rafflande idag har väl varit vår sop-pelle. Vaknade tidigt men låg kvar i bingen som vanligt, trodde det var grannens hemtjänst jag hörde strax före åtta och det var det förmodligen. Efter vanliga morgonsysslor började jag planera för morgondagens sophämtning som brukar ske i ottan, och det brukar betyda lite mer udda sopgrejer som att gå igenom fågelburar, metall och "svarta påsen"... så slog det mig. Feck! Det är midsommar på fredag och det betyder att sophämtningen skedde imorse, det var inte hemtjänsten jag hörde! Jajaja... inget att göra åt saken men även vår soptunna blir jättefull på fyra veckor, för att inte tala om odören den sprider i värmen! Sopplanering på hög nivå de närmaste två veckorna alltså! 


Promenaderma i hettan är extremt myggrika! Trodde de höll sig undan i höga temperaturer men både jag och Rambo ser ut som igelkottar i myggmolnen. Bamse går hyfsat fri, men till honom söker sig fästingarna. Jäkla kryp!
 
Int’ går vi själv' int’
Myggor, myggor, myggor och
myggor. Myggjävlar‼️
 
Men bäst som jag satt och jobbade med föreningstidningen stannade (!) sopbilen utanför oss och klockan var 12.30. Jag sprang i strumplästen så fort som ryggen höll, fick ögonkontakt med föraren, pekade på vår soppelle och han log stort. Det var en ny ung kille och han var förmodligen lite osäker på vart folk ställer sina sopkärl, plus att han var massor av timmar senare än ordinarie. Kan tänka mig att han gjort en annan rutt. Jag lubbade efter pellen, positionerade den vid lyftarmen och hallelujah - räkskal, laxskinn, blöta fågelburspapper och annan stank slukades i "värdetransporten"! Sååå gott det kändes! Tack snälla sopgubben 🙏 
 
 
Annat gott idag är tre trevliga intervjuer med Knyppelpinnar. Tyckte det var lika bra att göra det jag kan göra med föreningens augustinummer nu eftersom jag börjar jobba i augusti.
 
Fläskfilé-nuggets till middag och lite tv. Hängde med Irene Huss så långt att jag fick veta vem mördaren var, men när de tog fast honom sov jag. Det förändrar inte det faktum att hundarna måste ut sistanaden, vilken för övrigt bjöd på nåt kul. Kattuggleungar 🦉 Inga jag såg, men de hördes tydligt 50 meter från vårt hus.
 
Det gnisslar, kvider
i skogen bakom vårt hus
Kattugglans ungar 🦉

🍃🌺 Godnatt på er 🌺🍃 

Årets kortaste natt…

... blev en ljus och ljudlig historia. När jag bestämde mig för att krypa i koj blixtrade det i horisonten. Jag drog upp rullgardinerna och låg och kikade ut på skådespelet. Det blåste som attan och regnade stundtals hårt, men hundarna verkade inte bry sig nämnvärt och jag somnade ifrån det. 

Ett dovt mullrande,
natthimlen klyvs av blixten
Tor är i farten
 
 
Hade ont i ryggen när jag vaknade till årets längsta dag, men efter Alvedon, promenad, frukost och en stund i fåtöljen blev det bättre. Slog på Tvn och hamnade i misstroendeomröstningen. Vilken soppa 🍜 
 
Vad har vänstern gjort?
Öppnat dörren till makten
för extremhögern!

 

Nu hoppas jag antingen att Löfven kan reda soppan eller att en högerregering gör bort sig inför nästa val. Kristersson, Busch och Åkesson är en tre partiledare jag har noll förtroende för. Lööf, Sabuni och Dadgostar är åtminstone någorlunda raka. 

Vem är dum och vem är vis 
Många kockar och en enda spis
De rör om i grytan
Konflikter till ytan
Det kallas politisk kris
 
Dagen har tillbringats i fåtöljen vid Tvn med politik och Pistvakt. Tv-tittandet avbröts bara av några kortare varma och myggrika promenader.
 
Jag kan ta henne,
tror mygga nummer 1000
Smack, splash, HA! Glöm det!
  
Till middag gjorde jag piroger igen. Min plan var att åka till Roslagen, bjuda på piroger och följa mamma till tandläkaren imorgon, men jag får låta bli. Jag tänkte att klarar ryggen att baka piroger klarar den resorna imorgon, men jag blev helt kallsvettig av dov smärtlindrad smärta så det kommer inte att funka. Sitta och stå är lika illa... Jag får hitt' på nåt annat.
 
 
Ska se klart Criminal Minds innan det är dags att slåss med myggen igen 🦟 🦟  🦟     🦟 🦟     🦟🦟  🦟     🦟    🦟    🦟      🦟      🦟  🦟       🦟      🦟     🦟  🦟    🦟🦟 🦟    🦟     🦟  🦟      🦟      🦟     🦟 🦟   🦟       🦟       🦟     🦟   🦟🦟      🦟    🦟    🦟     🦟     🦟      🦟    🦟
 
 

Oj 💥

Inte mycket att säga om dagen. Omväxlande legat i solstolen och när värmen fått hjärnan att koka har jag legat inne under ACn och en filt. Äntligen läste jag ut Falkens döttrar, den åttonde delen i Stafettserien Släkten. De första sju delarna har varit superbra, men denna åttonde del var rörig och jag har tappat fokus flera gånger så den har blivit liggande i perioder vilket gjort det ännu svårare att få sammanhang. Men ryggen är bättre. Jag har gjort som jag brukar, jag tar två Alvedon och en Ipren tre gånger om dagen. Vilar, håller ryggen varm och rör mig med jämna mellanrum.
 
Du milde så svetten rinner
Hjärnan får kortis och brinner
ett våtfuktigt omslag
om kroppen tar famntag
inget levande undan den hinner 
 
Men jag har varit busig oxå och stoppat i mig mängder av choklad 🍫😋

 
... och min nya profilbild på Facebook har blivit haiku-diktad av en kompis 😍

”Se - där badar hon
i den runda bilden fylld
av sommarvatten”

 


Efter slutläsning av boken har tv-kvällen bestått i två avsnitt av Sommaren med släkten och dokumentären om Britney Spears. Jag har verkligen ändrat uppfattning om henne. Vilken kvinna de visat! Jag måste verkligen bli bättre på att inte dra förhastade slutsatser. Det finns alltid väldigt många sidor av saker och ting, för att inte glömma de kulturella aspekterna och genusperspektivet.
 
Med dessa insikter jag ännu en gång fått gick jag ut i årets kortaste natt för en sista kissenad med grabbarna. Fortsätter titta på dokumentären om Des, Englands värsta seriemördare 😰
 Slötittar TV
Klockan är över midnatt
Jag är inte trött
 
Godnatt världen
🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃

Aj 💥

Det hade kunnat bli en härlig morgon... om inte ryggen smällt.
 

Vi sov med takluckan öppen för att få ett bra drag genom båten och på så sätt få ner temperaturen. Jag vet ju att min ländrygg inte gillar drag men jag är korkad och tror aldrig att det ska hända igen 🤪 Nu blev mitt fokus att ta mig ur båten och sen tog jag morgonpromenaden i hopp om att ryggen skulle bli mjuk igen men nope, det blev snarare värre. Maken fick hämta bilen, packa ur båten och köra hem oss. 

På förmiddagen låg vi i varsin solstol på altan, men när solen närmade sig söderläge blev det outhärdligt. Resten av eftermiddagen och kvällen har jag legat i fåtöljen och tittat på tv, med ACn på. Fem avsnitt av Big Bang Theory, Disneys Croodarna, Vikinghistoria, översvämningar ... men favoriten ikväll är Min pappa Marianne. Älskar Lassgård ❤️‍🔥
 
Hundar och fågel har oxå velat vara inne...
 
 🍃🌺🍃

Vad gör man när temperaturen överskrider 30 grader?

Först en liten kvälls-haiku från igår... 😄

Vildsvin på gärdet!
Stora, otäcka… och jag
springer som attan

Och ja,  jag tycker att det är lite för varmt. Både hundar och fågel har fått vara inne idag för ute-tempen nosade på 40 grader när det var som varmast och luftfuktigheten hög. 27-28 grader inomhus har varit rena rama Arktis efter promenaderna 🥶
 
Utslagna hundar
Människan svettas floder
Trettiofem grader 🥵
 
Idag hade jag inget inbokat så jag har fått svettas i lugn och ro, men för att inte kasta bort en värdefull dag så gick jag en liten utbildning på nätet. Ingen rocket science, mest common sense, men ändå. Agria erbjöd en hundägarcertifiering för 249,50 och lite lagom-plugg tyckte jag var en ypperlig sysselsättning i flykten från värmen. Ett enda delprov (det var 18 lektioner med delprov efter varje) fick jag göra om och det var för jag inte läste svarsalternativen tillräckligt noga. Jag tyckte att valpar oxå måste ha motion, men man ska alltså inte aktivt motionera valpar. I övrigt är jag nöjd med att ha alla rätt på historia, anatomi, sjukdom, lagar och skötsel. 
 
Det är svårt att va
ödmjuk när man vet att man
helt enkelt är bäst 😉

 
När maken kom hem packade vi ihop oss. Lite sängkläder, badkläder och han hade köpt varmrökt lax och potatissallad. Kvällen har spenderats i båten 🛥  Inte alls dumt bortsett från den myggrika kvällspromenaden.
 
 
Bryggseglargänget önskar er en god natt 🤗

En del nytt under solen 🌞

Härliga torsdag 
Promenad med en vän och 
middag på båten
 
Så kan jag snabbast sammanfatta dagen med hjälp av haiku. Haiku har verkligen blivit en rolig grej i mitt liv just nu.

Efter morgonsysslorna åkte jag iväg till E-tuna där jag mötte upp en god vän för en härlig promenad runt djurgården. Vi avlutade med gofika på hennes innergård.
 
 
Strax efter tre åkte jag hem med hundarna och fortsatte själv till VC. Jag försökte beställa Terracortril för min öronvärk på 1177 i helgen men de fordrade att en sköterska kollade mina öron då jag fick ringa och boka tid i måndags. Den fick jag idag och jag hade rätt, det var kraftiga eksem i hörselgångarna så jag fick medicinen jag bett om utskriven 💊 Åkte hem igen och gav hundarna middag, slängde ner piroger och lite vatten i en kylväska och drog iväg till båten där maken väntade. 

 
Vi fick en fin kväll på sjön. Jag avstod badet ikväll, men han hoppade i. 

Det var inte så kallt som man kan tro. 18 grader! Men maken hade druckit Blå-dåre som innehåller ett syntetiskt triarylmetanfärgämne, briljantblått FCF, som framställs från stenkolstjära... därav tungans färg 🤪😂🔵
 
Middagen serverad. Kylskåpskalla piroger och ljummen Festis 😋 

Håller koll på svanen 🦢 
 
Lite tv och stickning på det ... 🧶 
 
 
🧶 ... och "bajsmattan" blev klar‼️ Och så har jag skrivit under ett anställningsavtal‼️ Börjar nytt jobb i augusti. Grattis till mig 🥂 
 

Kvällspromenaderna är inga roliga historier just nu...
 
Myggorna suger!
Kliande bett överallt
Bits, surrar och stör
 

Hemmafixardag

 
Alltså! Hur hinner man med allt när man jobbar? Nu är detta en retorisk fråga, för jag vet mycket väl att prioriteringarna är annorlunda då. Jag mår som bäst när jag fyller dagarna med meningsfull aktivitet och det kan egentligen vara vadsomhelst, bara det är till nån nytta. Ibland blir det som man tänkt och ibland inte.
 
Efter de vanliga morgonsysslorna gjorde jag upp en liten lista och njöt av att bocka av den:

✅ vattna
Blommorna behöver vatten lite oftare nu och jag behöver tänka till var vi ska placera de vackra palettblad vi köpte igår. Yngsta ska få välja en av dem men jag tänker ta skott!
 
✅ skala rabarber
Nu ligger all rabarber sockrad och klar i frysen, bara att ta fram och göra paj eller koka kräm på 🥧 Jag hoppas få tag i lite till faktiskt, även om det är jobbigt att ta reda på och fingrarna har skärsår överallt, men det är så värt det när skeden med nykokt kräm landar på tungan 👅 
 
 
✅ joint academy
Deras övningar gör jag iof varje dag men beroende hur dan ser ut kan det det bli närsomhelst...
 
röda korset långpromenad‼️
Innan lunch bar jag ut de båda väggvitrinskåpen från Lyan som hamnat i Ugglebo, samt en kartong som skulle till Röda Korset 📦 Men så fick jag för mig att ringa deras telsvar och kolla att de verkligen hade inlämning idag. Döm om min förvåning när en kvinna svarade! De tog inte emot vitrinskåp för de är tydligen omöjliga att sälja. Hm 🤔 Det kändes inte lönt att åka för en enda kartongs skull så jag tänkte om. Ringde maken och frågade om han kunde ta dem till tippen imorgon, men han kunde ska ta dem till sitt jobb istället. De kunde tydligen göra nytta i personalköket 👍 Så fick det bli långpromenad istället 🤩 Grannen satt barnvakt och kunde inte följa med så jag knallade ner till hundbadet själv. En lagom sträcka i värmen på ca 3,5 km och drygt 6000 steg.
 
Spännande siffror. 11 våningar? Eller att ta sig upp och ner i sandtaget. Och hur ofta stannar stegräknaren på ett sånt roligt tal? Det är inte hela dagens steg eftersom detta var före de sista promenaderna.

✅ piroger
Vilade en stund innan jag satte igång med dagen sista projekt. Piroger. När jag jobbade i Huddinge gjorde jag hembesök hos en kvinna som i brukade bjuda på hemlagade piroger och det var så himla gott. I flera år har jag tänkt prova på att baka piroger och idag blev det ääääntligen av‼️ De blev inte så vackra, testade några olika sätt att sätta ihop dem på, men de blev goda så jag kommer göra dem igen. Fyllningar jag kommer testa är taco, skinka och ost, spenat med bacon och mozzarella. Undrar om tomat funkar eller om det blir för fuktigt 🍅🤔 Men paprika lär ju funka utmärkt 🫑😃
 
 
Att-göra-listan
Inköps- och packlistorna
Minnets bästa vän
 
Det blir förmodligen inte så mycket mer ikväll. Ska ta en välbehövlig dusch medan maken noppar jordgubbar, sen blir det förmodligen lite tv och ett par cm på "bajsmattan". Den är snart klar nu. 
 
Jasminen doftar
Jättevallmon blommar stort
En kväll i juni
 
 
 

Mannen med slagrutan

Om jag nu glodde ondsint på grisar häromkvällen så försökte jag låta bli att kasta onda ögat på maken imorse när han väckte mig... klockan sju 🕖‼️😫 En fläkt i husbilen har gått hela tiden sen vi köpte den, och i imorse hade vi en tid för reparation av denna. För att få fritt under reparationen åkte vi två bilar, han tog husbilen och jag min egen. Ingen risk för tjafs mao och det var dessutom tveklöst vart vi skulle 🚐🚙 När han lämnat in husbilen åkte vi till Anundshög i min bil. Vilken dag det blev!
 
Anundshög är ca 9 meter hög och har en diameter på ca 65 meter. Det gör den till Sveriges största gravhög. Hela området är en gravplats från flera århundraden och boplatsen har brett ut sig åt söder. Här finns/fanns även en tingplats. Nedanför Anundshög ligger, förutom ett par vanliga skeppssättningar även en tvillingskeppsättning vilket är en ovanlig förekomst.
 
Bäst som jag spatserade runt bland fornlämningar från ett par tusen år tillbaka ser jag en man gå runt med en slagruta i tvillingskeppssättningen. Maken hade sprungit ifrån mig så jag stegade fram till mannen och frågade nyfiket vad han gjorde. Han berättade att han hade en hög känslighet för sånt som fanns under jorden och hur klykan/slagrutan fungerade, att den reagerade på framförallt vatten och metall. Hans fru gick runt med hunden och jag återkommer strax till henne. När han berättat lite och visat mig hur slagrutan funkade frågade han om jag ville prova, om jag var en slagrutekvinna. Jag förstod inte riktigt, men då sa hustrun att hon hade inte "det", hade aldrig fått det att funka. Jag greppade grenklykan på anvisat sätt men fick den inte att peka framåt, den pekade nästan rakt ner i marken och jag tog om greppet. Hm 🤨 Det gick inte att få upp den. Då tog han klykan och det visade sig att precis på den plats jag stod reagerade den. Det var så häftigt! Jag provade sen att gå mot några platser där jag sett att klykan reagerade för honom och den dök på samma ställen för mig. Det var verkligen en stark kraft som inte gick att hålla emot. Jag avslutade på den plats där jag börjat och försökte få den att peka rakt fram men mina handleder orkade inte hålla emot. Efter de starka utslag jag fått bad hustrun att få prova. Hon gick på precis samma ställen och höll slagrutan på precis samma sätt, men inte en reaktion. Jag fick gåshud 🤭
 
Slagrutan pekar,
finner vatten och metall
Uråldrig magi
 
Efter en stund jagade jag fatt maken och vi gick runt en stund till i omgivningen.
 
 
På vägen tillbaka för att hämta husbilen svängde vi av mot Badelunda kyrka och "Tant och tös" handelsträdgård. Jag gick ett varv runt kyrkan som har anor från 1200-talet och förundrades över en grav som såg ut som en hällkista. Hittade dock ingen information om den vilket sätter min fantasi i rörelse. Hällkistor är som företeelse ligger tusentals år före Sveriges kristnande. Denna är klart nyare än så och området har en rik historia... En arkeolog? Excentriker? Skådespelare? 
 
Badelunda kyrka
 
Den mystiska graven

 
Vi köpte tre palettblad hos "Tant och tös", sen hämtade vi husbilen och åkte och köpte räkmacka och fikabröd på konditori Brynolf.
 
Vi slog på stort! Jordgubbs- och daijmbisvi, toscaruta, fudgebrownie och jitterbuggare... och nej, vi orkade inte äta upp alltihopa. Den som spar, har!
 
Vi åkte tillbaka till Anundshögs parkering och kokade kaffe i husbilen. Innan vi åkte hem körde vi till en husvagnsfirma nära Enköping och köpte ett mittemellanstort campingbord.
 
Ikväll har maken handlat och fixat ute. Jag har lagat middag, kokat en omgång rabarberkräm och skalat/skurit två omgångar till frysen. En omgång kvar, den tar jag imorgonbitti 🌱
 

Kraften i kaos

Att ha lite självdistans till sina gräl kan göra det hela skrattretande. På kvällspromenaden igår stod ett gäng grisar på gärdet. Som ni vet är jag ganska så rädd för vildsvinen, men igårkväll hade jag ju druckit två glas vin och var fortfarande ganska förbannad ... och det gick ut över grisarna. Jag stod och plirade ondsint på dem en stund, sen började jag fräsa ljudligt så spotten yrde. Jäklar vad de sprang 😂 😂😂 Normalt är det ju jag som får fart på benen när jag ser dem och så kommer det nog bli nästa gång oxå, men igår vad det kul 🤣🤣🤣
 
 
Idag började min dag i fåtöljen med mina tankar. När jag tänkt färdigt gick jag ner till Ugglebo och tänkte lite till. Det kommer nog aldrig bli ordning där. Hela projektet har blivit för stort. Det finns ju ett utryck att om man äger för många saker börjar sakerna äga dig. Precis så känns det.

 
Upprinnelsen till alla dessa prylar ligger i att vi båda varit delägare i varsitt lantställe. När vi lät våra syskon köpa ut oss tog vi med våra grejer hem till radhuset. Där fick de plats. Sen köpte vi eget lantställe, ett dödsbo där allt fanns kvar. Successivt bytte vi ut saker och ting, men behöll annat. Så för åtta år sen bestämde vi oss för att flytta till landet... och det blev ett jätteprojekt. Att sortera och packa åtta rum och kök och en hall full med garderober samt ett stort förråd och få in det i ett färdigmöblerat hus med tre rum och kök är omöjligt. Och vi hann helt enkelt inte rensa klart så massor av saker åkte osett ner i kartonger som vi förvarat på olika ställen under åren. När jag köpte Lyan var det oxå ett dödsbo som jag plockade i under tre år samtidigt som jag jobbade heltid och åkte hem på helgerna. Jag har blivit väldigt ensam i plockandet och sorterandet och jag har varit, och är, för mesig för att säga ifrån. Nu tror jag att jag kommit så långt att det som finns kvar efter åtta år är det som står i Ugglebo. Förutom att det åter fylldes på med det jag tog hem från Lyan och jobbet när jag slutade jobba för ett år sen så är det inte så mycket kvar i jämförelsen, men att gå ner dit är snudd på ångest. En del kartonger vet jag är nostalgi, nån är sånt som dubblerats pga dubbelt boende och två är jobb. Detta kaos har blivit en så negativ och förlamande kraft att jag fullständigt tappar handlingsförmågan.
 
Tillslut slutade jag att känna efter, tömde vitrinskåpen från Lyan och bar upp glasen som jag vill att vi behåller och byter ut mot dem vi har i huset samt packade klart en kartong. Kartongen och vitrinskåpen tar jag till Röda Korset på onsdagsinlämningen. 
 
 
I övrigt har jag skördat rabarber och fryst in, stickat på dassmattan och tittat på tv 🧶 

Plocka, sortera 
bringa ordning i kaos
Evighetsprojekt

Antiklimax

Vaknade till en spännande dag. Först skulle vi till makens jobb, han skulle rondera, jag skulle promenera 🦮🐕‍🦺🚶‍♀️Det blev en himla fin promenad och där haiku ställde upp sig på rad i huvudet. Den första ploppade upp när jag gick förbi Lantmännen. Det står cerealia på en vit vägskylt och de köper ju in stora mängder bla havre till sin produktion av bla pasta och färdigrätter (Gooh). På engelska heter frukostflingor cereals och det är ingen slump. Ceres var en sädesgudinna i det gamla romarriket och cerealia var en vecka av firande och lekar till hennes ära. 
 
Cerealia
Sädens gudinna Ceres
Romarna leker
 
Den andra är en revidering av en jag publicerat tidigare där jag kände att champagne och blågula band kanske inte är självklart att det handlar om studenten. Jag gillar hur min haiku utvecklas. Det är en process och jag älskar processer.
 
Hägg och syrener
Vita mössor, studenter
Framtiden är här

Den tredje kom ur hjärtat...

Och solen lyser
Och luften andas ljuset
Och jag är lycklig
 
 
Maken var klar med sin rondering innan jag hunnit tillbaka så han hämtade upp mig i Järna C. Vi började åka mot Gripsholm trodde jag, han trodde Taxinge slott. Jag hade föreslagit Taxinge men han tyckte Gripsholm... jamen ni fattar! Hur kommunicerar man egentligen❓ Tyvärr blev det tjafsigt mellan oss och av tidigare skit-anledningar vägrar han köra min bil 💩 så vi hamnade mittemellan i Hedlandet vid ett fik där vi inte kunde promenera hundar. Vi åkte tillbaka, men stannade till vid affären, där vi inte varit sen barnen var små, och jag hittade precis det jag ville ha! Halvlånga leggings! Köpte fem - tre svarta och två vita ‼️ Happy-Happy ‼️
 
Eftersom maken inte ville åka tillbaka några mil så fick det iallafall bli Gripsholm. Vi redde ut tjafset och det såg ut att bli en bra eftermiddag.
 

Vattnets gudinna
Ungdomarnas gudinna
 Antikens Hebe
 
Killarna arkeologade lite i slottsgrunden 😆

 
Vi gick över till Mariefred och fikade hos hembygdsföreningen.
 
Fråga inte... Självklart fick de köttbullar‼️
 
Vackra Mariefreds kyrka ⛪️ 

Meeen på vägen hem var vi igång igen 😫 Jag missade avfarten till motorvägen som dök upp hastigt bakom ett buskage. I min värld är detta "hoppsan, vi körde fel men vad gör det? Det är bara att vända eller så blir det en spännande utflykt 😃" I hans värld och exakt vad han gav utryck för: "Vad fan har du GPSen till". Jaja, shit häppens tänkte jag 🥵 Han tyckte jag skulle fortsätta gamla vägen mot Åker (❓❓❓) och jag hade fortsatt stenkoll på GPS men fick stanna framför ett par järngrindar efter en högersväng, och här var det helt enligt GPS anvisningar. Då brast det. Jag vände och fortsatte höger på samma väg och efter 200m fanns skyltar mot Åker, men jag storgrät. Solglasögonen immade igen och helst hade jag velat kasta både solglasögonen och GPS ut genom den stängda fönsterrutan‼️ Vilket svek!!!! .... men jag fegade ur. De är ändå bra att ha när jag är själv i bilen. 
 
Kör vilse igen
Alla vägar bär till Rom!
Jag ska till Strängnäs 

Ikväll pratar vi inte. Jag har suttit inne och druckit ett par glas vin. Han har suttit ute och... honestly? I don't know. Min stress är nu lika med noll och han får fundera klart. Urladdningar behövs. Han får fundera på sitt språkbruk och jag på mitt humör... eller vad det är jag behöver fundera på. Tålamod? Ödmjukhet? Tantkraft?
 

 Med stor förväntan
Allt går käpprätt åt h-e
Antiklimaxar
 
Och låtsas nu inte som om du inte haft en enda konflikt i ditt liv för ingen kommer att tro dig. Omfamna det faktum att all kris är utveckling. Trist ja! Livsberikande JA!
 
Over änd out!

Skapelsen fröjdas 🥳🎉

Idag har jag tillåtit mig att "bara vara", fundera över livets tvära kast, över att fyllas av och att dräneras på energi, hur man vissa dagar reagerar så starkt på saker som man andra dagar inte ens reagerar på, hur livet går i vida cirklar och spiraler, upp och ner ⬆️⬇️

Varför är ensamhet och tystnad ångestfylld ibland och ren njutning en annan gång? Varför skänker människors fest och glam mig glädje ena dagen och irritation en annan? Varför händer det så mycket skit i livet under en period för att i nästa period kommer allt bra som på löpande band? Livets stora gåta... eller snarare en av dem. 
 
Vår otroliga jättevallmo. Vissa år får vi bara några få blommor men i år har vi ca 20 knoppar, fem är i blom redan nu. Tvärtom var det med buskpionen som brukar vara översållad med blommor, knappt hälften i år.
 
 
Just nu känns det som jag har ett gott flow i mitt liv. Det kanske upphör imorgon, kanske kommer det pågå i flera år, vem vet. Just idag njuter jag livets goda. Just idag njuter jag gott flow. Idag är idag. Morgondagen vet vi egentligen inte så mycket om.
 
 
Jag ska sitta kvar här en stund till och njuta vädrets växlingar. Ömsom sol 🌞 ömsom regn ☔️ Jag är rädd att jinxa det goda som är och kan vara i antågande så jag ruvar på dessa ting ett tag till. Kläcker nog ett "ägg" i taget här i bloggen🥚
 
Maken jobbar i båten och kommer hem om en stund. Då ska jag göra panerade nuggets av fläskfilé, koka ris och skära upp olika melonsorter till middag 🍉 
 
Gråmulen lördag
Regnet smattrar och smattrar
Skapelsen fröjdas

... lyckliga daaar 🎵

Idag hände det mycket‼️ Jag började med att åka till Multeum och hänga om utställningen. Jag fick nya pluppar och en klok ung man gav mig ett starkt rengöringsmedel att putsa med där hängarna skulle sitta. Damm och fett kan vara en bidragande orsak till att limmet i plupparna släpper. Hoppas det håller nu, det är ju nästan halva tiden kvar. Medan jag hängde roades jag av studenternas oliv ute på gatan. Det tutades och viftades, skrattades och ropades.
 
 
När jag kom hem igen slängde jag i min ett par uppvärmda crêpes, hoppade i duschen, klädde mig snyggt och gick ut med hundarna. Sen bar det av upp till storstan.
 
Idag var det min ena systers son som tog studenten. Jättetrevlig eftermiddag‼️
 
Studentfin Sigrid 
 
Efter festen körde jag yngsta dottern till tåget och sen bokkassen jag fick med mig i onsdags till Trollbäcken.
Efter denna intensiva dag var det jätteskönt att landa hos bästisen, äta lite tacos på balkongen och få zonterapi. Avspänd och mystrött kom jag hem strax efter tio 🕙 
 
Försommargrönska
Champagne och blågula band
Framtiden är här

Blandad kompott

Imorse var det Bamse som åkte i duschen för han skulle till veterinären. Ca två timmar senare var vi där och han var redan torr. Det är varmt ute så han torkade fort 🥵
 
 
Det var tackochlov inte så illa som jag befarat. Jag var rädd att det skulle sitta stenar i urinröret eftersom han blöder ibland när han kissar tomt i slutet av promenaderna, men det fanns inget där. Däremot visade röntgen att stenarna i blåsan var vassa och förmodligen inte av den typen som löses upp av urinstenslösande foder. Han skulle skicka remissvar till första veterinären så får hon ta ställning till ev operation.
 
Kolla! Den jäkeln ser ut som en stjärnanis!
 
Det veterinären reagerade än mer på var vad han hade i tarmarna. "Äter han färskfoder? Isåfall är det en dålig kvalitet med så mycket benbitar!" Men han får ju bara fått lite kokt köttfärs tillsammans med det nya fodret‼️ Det enda jag kan tänka mig att han fått i sig är grus, för han hann ta några rejäla tuggor jord när vi var på väg från festen igår. Han äter gärna både jord och svarta myror 🐜 Varför gör han så? Nå, det där i tarmarna ska väl komma ut, men urinstenarna gör det förmodligen inte. Efter veterinärbesöket gick vi promenad ner till tågspåren, alltid trevligt att gå på nya ställen.
 
 
När vi kom hem igen läste jag med stor behållning det min kompis skrivit, sen gick jag ut och skördade rabarber. Det blev rabarberkräm, pannkaksmet och så skalade jag räkor. Bäst som jag stod där och stekte pannkakor till kvällens crêpes fick jag ett oväntat samtal som jag ska berätta mer om framåt helgen 🥞 Jag blev både väldigt överraskad och väldigt glad 😃 
 
Lugn kväll med stickor och tv. 

"Bajsmattan" blir rätt häftig tycker jag. Men det finns en risk att maken kidnappar den till husbilen. Det är inte alls trist, då får jag ju sticka en till 😍🧶 
 
Händerna rör sig
Monotont meditativt 
En randig matta 

Sjung om studentens... 🎶

Vaknade tidigt imorse och ställde mig i duschen. Tänker inte klaga på sommarvärmen men denna fukt får mig att toksvettas 😰 Och så var jag väl lite nervös och förväntansfull inför dagen som låg framför mig.
 
St Ragnhilds kyrka i Södertälje. Ragnhild var en svensk (troligtvis) drottning som levde på 1100-talet och som gjorde en pilgrimsresa till Jerusalem. Hon är grundare av Telge kyrka och Södertäljes (samt Söderköping (som var en central ort i det medeltida Sverige)) skyddshelgon. Det är lite synd att så många inte är intresserade av historia. I historian möter vi så många starka kvinnor och män som förändrat sin samtid. Dåtid, nutid och framtid hänger ihop. Män, kvinnor, hbtq mfl måste inte vara lika, men jämlika. Jag kan inte låta bli att jämföra då och nu. Då högaktades starka kvinnor. Idag måste starka kvinnor förgöras av tusen olika skumma skäl... osv...
 
Klockan elva var jag på ett givande möte i Södertälje 🕚 och halv ett mötte jag en kompis på torget 🕧 När man möter likasinnade flödar samtalen ymnigt åt höger, vänster och alla håll och kanter. Inte blev det sämre av en god kebabtallrik och glada barn som lekte i lekparken och matade fåglar. En fröjd för alla sinnen.

 
Kompisen behövde så småningom komma iväg på sitt och jag på mitt så vid klockan två bröt vi upp 🕑 Jag åkte hem med en kasse böcker jag ska ögna innan helgen och hann  ut med hundarna innan tokregnet 📚 Regnet som översvämmat delar av Stockholm idag. Härhemma var det snustorrt när jag kom hem och den fukt som föll var inget att yvas över... 💦 
 
Jag tittade på nästan hela dokumentären om "Emma", kvinnan Lambertz våldtog, på TV4 Play men vaknade av högljudd reklam. Shit pommes frites 💩🍟 Klockan var över fyra, hundarna behövde komma ut en snabbis och jag skulle hämta maken i Nykvarn halv fem 🕟 Den ekvationen gick inte ihop och jag blev 20 minuter sen! Men det gick bra ändå. Makens brorsdotter tog studenten idag och firandet hade inte börjat när vi kom fram. Det blev en jättetrevlig kväll.
 

Släppte maken i Nykvarn kl 21 🕘 Han åkte till jobbet för att sova där. Hundarna fick middag halv tio men det var inte så himla synd om dem då de fått smörgåstårta på festen 🕤 
 
Jamen det här blev väl en bra dag, tycker jag ‼️

Dagen går mot natt 

I natten finner vi ro

Snart randas dagen 

(mitt första försök till haiku-diktning)


🧩 Pieces and bits

Fixat, grejat och slappat. Tvättat och diskat det vi använt i husbilen, rensat smultronrabatten, fyllt i licensansökan för NDT, köpt studentpresent och kollat in utställningen. Några trasor hade ramlat ner då klistret på hängarna släppt, men jag tryckte dit dem och hängde upp dem igen. De ska ju hänga till 30/6 så jag skickade iväg ett mejl till Multeum i hopp om att få lite nya hängare så kan jag ha lite koll när jag åker förbi.
 
Boken var vältummad! Kul att så många har bläddrat 📖 
 
Skördat lite rabarber och kokat rabarberkräm.

 
Stickar lite. Förbereder mig mentalt för resten av veckan.
 
 😅😃😍

Via Vingåker

Vi avslutade kvällen igår med att gå en längre promenad längs Göta kanal. Jag får lust att tillbringa nån vecka på cykel längs kanalen. Cykelvägarna är jättefina och ringlar fram precis invid vattnet.
 
 
Vi började dagen på samma sätt som vi slutade gårdagen, med en promenad längs Göta kanal fast åt andra hållet. Vi gick in till Borensberg och gick över bron, sen gick vi längs kanalen bort till sjön Boren.
 
Sjön Boren
 
Vår husbil längs kanalen
 
Nån timme efter frukost åkte vi hemåt. Men vi började med att stanna i Kungs Norrby, en av Göta Kanals två akvedukter.
 
Nu kör vi under Göta kanal 🙏
 
Ser ni vägen? Vattenvägen går alltså över bilvägen 😃 Inte helt vanligt, men desto häftigare 😁
 
Nästa stopp blev Vingåker där maken köpte kaffebröd på Ica, sen åkte vi vidare för att hitta någonstans att fika. Vi körde förbi en skylt som det stod Kalkbrottsutsikten och den fick oss att vända. Det var det värt!
 
 
En vacker utsikt över kalkbrottet och så lite oväntad konst på det. Både sten som var varsamt ristade till olika figurer...
 
 
... och femton målade linbanevagnar.
 
 
25 miljoner ton kalksten fraktades i linbanans 750 vagnar mellan Forsby och Köping under åren 1941-1997. Produktionens topp var 1968, sen minskade den och upphörde med åren pga minskad efterfrågan av kalksten. Därefter användes vagnarna till att frakta bland annat djurfoder och sjökalk i.

Nova ringde och berättade att hon hade tappat en tand 🦷... men råkar svälja den 😫 Hon skulle skriva brev till tandfen och berätta vad som hänt 🧚‍♀️ ... och vet ni va! Jag såg på Instagram att tandfen gett henne en guldpeng trots att tanden låg i magen! Vilken tur 😅 
 
 
En dryg timme senare var vi hemma igen. Jag har plockat ur husbilen och vattnat alla blommor ute och inne, maken har tvättat husbilen från insekter och klippt gräset. Efter uppvärmda rester har vi bara suttit och jäst i värmen. Jag hade ett digitalt läkarbesök med sköldkörtelkliniken kl 21.00 och får nu gå vidare och ansöka om licens på NDT.
 
Efter Harry Potter och halvblodsprinsen gick jag ut med hundarna. Om man bortser från myggen var det skönt ute, inomhus är det bastuvarmt 💦 
 
🔥 Sov gott världen 🔥

Ställplats: Borensberg

Idag sov vi länge på ställplatsen i Vadstena. Jääätteskönt! Inga maskiner, inga fästingar! Vi gick morgonpromenad tillsammans och åt frukost ute. Satt ute och mös på förmiddagen, gick promenad igen, kollade båtiläggningar, åt glass och framåt halv två åkte vi och lämnade föreningen Knyppelpinnarnas utställningsbidrag till Spetsmuseet. 

Mina fyra bidrag till Knyppelpinnarnas gemensamma utställningsprojekt 🌿🧅🍎🍌 Hoppas kunna visa bild på helheten senare i sommar 😎
 
Vi for vidare. Först till biblioteket där jag snabbt kikade in på utställningen i foajén. Där ställde Spetsmuseet ut "tre generationer (knypplare)".
 
 
Vi tänkte åka till Motala och stanna vid Furulid och fantastiska Varamon där vi stannade till förra året... men det blev Borensberg istället. Här har vi suttit, knallat vid kanalen och Janne har badat. Är lite sur på mig själv att jag missade att packa badkläder 😫
 
 
Eftersom vi tagit ställplats utan el kan jag inte ladda telefonen. Därför är mobilen avstängd ikväll och inatt. Stänger av nu och kikar in en snabbis senare ikväll.
 
📞 Vi hörs och syns 📞

Ställplats: Vadstena

Efter den magiska nattpromenaden igår blev det en jobbig natt. Bamse mådde inte så bra, han flåsade och bet sig men efter att ha plockat bort två mini-fästingar och gett honom vatten slutade han bita sig i pälsen vid höften och jag låg och kliade honom till han kom till ro. Klockan var en bra bit över två när jag äntligen somnade 🕝 Klockan sju väcktes vi av ett fasligt oljud när de började jobba med grävmaskin och padda i båtklubben som även har ställplatser för husbil 🕖 Det plattade marken och det kommer säkert bli jättefint till sommarens gäster, men jag var inte jätteglad... men jag blev glad igen när jag och maken gick morgonpromenad vid nio med utsikt över ett platt stilla Vättern 🕘  
 
Klosterkyrkan och Rödtornet

Jag gick i vattnet till knäna. Iskallt var bara förnamnet! 🥶 Vättern är en förkastningssjö och blir aldrig riktigt varm.
 
När vi kom tillbaka framåt tio var maskinerna klara med det som lät värst så frukosten fick vi i lugn och ro. Eller ja, nästan... så lugn och ro man kan ha det med en kelsjuk goja och en hund som svälter ihjäl om han inte får min müsli 😜
 
 
På förmiddagen knallade vi in till Rådhustorget och pratade bok med Svenska Spetsars butik. De tar in 25 ex av min bok. Jag lämnade de böcker jag hade med mig och på eftermiddagen gick vi tillbaka med resten. Då hade de redan skyltat boken i fönstret 😃 Så kul ‼️
 
Svenska Spetsars butik ligger i Rådhusets byggnad
 
Spetsen Bellmansudden tryckt i keramik. Kunde inte låta bli att köpa det vackra smycket 😃
 
Slottet
 
Vi köpte lite gotta till kaffet 😋
 
Älskar denna! Det är avrinningsgaller längs hela gågatan. Förlagan heter "Blåsippan" och är en spets från Elsa Petersons spetsaffär, en av mina favoritspetsar ❤️
 
Ikväll har vi suttit i solen och ätit köttfärssåsen jag lagade i förrgår. Vi tog en sväng ut på piren på kvällskvisten...
 
Nej, de var inte samarbetsvilliga när jag ville ha en fin bild på dem med slottet och båthamnen i bakgrunden 😝

Trots att vi var bra möra gick vi iväg och tittade på solnedgången. Solnedgångarna i Vadstena kan vara sjukt vackra 🤩
 
 
Men nu återstår bara:
 
🥰 Godnatt världen 🥰

Från Roslagen till Vadstena

Imorse åkte jag upp till Roslagen för att följa med mamma till tandläkaren. Som vanligt en mysig dag, om än flera timmar kortare än jag brukar vara där.
 
Älskar mandelblom 😍
 
Pappa är en perfekt hundvakt 👌
 
Svenska jordgubbar 🍓 
 
Vid halv fem åkte jag hem, vi packade in det sista i husbilen och gav oss av.
 
När vi kopplat hundarna och klivit ur husbilen slog kyrkklockan midnatt i Vadstena. Kvällspromenaden var magisk 🥰 
 

Bits and pieces 🧩

Det fanns planer för dagen men de blev inställda. Det var ju lite tråkigt men det var kanske lika bra för jag behövde komma ifatt. Påbörjade en kom-ihåglista redan igår för att inte glömma något innan helgen, så idag var det bara att fixa och bocka av vartefter. Förmiddagen ägnades åt dator och telefon.

 
Tidig eftermiddag gick grannen och jag långpromenad ner till hundbadet med våra smågrabbar.
 
Skönt att svalka sig, tycker badpojkarna Bamse, Rambo och Hugo 💙💙💙
 
Sen eftermiddag monterade jag broderi No 2, fotograferade bägge broderierna och mailade in dessa till tävlingen. Det har kommit in många fina bidrag som jag inte kan mäta mig med, men det är ändå roligt att vara med. Inspiration på hög nivå 👌 Vi får se när mina bidrag läggs upp. 

Min bifogade text: Min inspiration till broderiet kom ur skapelseberättelsen ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord...” så det fick bli himlen. Jag har försökt göra texten med lite Star Wars-feeling, där orden rullar ut i rymden. Betlehemsstjärnan fick toppa broderiet och med lite fantasi ser jag att stjärnan och texten blev en triangel - treenigheten. 

Min bifogade text: Mitt första bidrag inspirerades av himlen och rymden medan inspirationen till denna kom ur jorden, eller rättare sagt ur svärmors systers rabatt. Fiskebåten får symbolisera Noaks ark på land, men fiskare har ju även en viktig roll i evangelierna. Rödhaken skuttade runt i rabatten och sökte föda medan jag berättade legenden om rödhaken för svärmor och hennes syster, samt om påskliljorna som kyrkor delar ut på påskdagen som symbol för Jesu uppståndelse. En rabatt prunkande av liv blev ett symbolrikt broderi till tävlingen.
 
När maken kom hem med fulla kassar lagade jag mat - köttfärssås, korv stroganoff och hamburgare. Det blev hamburgare till middag och det blir det även imorgon hos mina föräldrar 🍔 Resten spar vi till helgen 🍝 
 
🍔 Godnatt världen 🍝

Fyrfotagos 🐎

Vaknade strax efter sju imorse, gjorde det nödvändigaste och tänkte smita utan att väcka hundarna... men se det gick inte. När jag tassade ut i hallen möttes jag där av fyra ögon vid dörren som sa "DU GÅR INGENSTANS" 👀👀 så vi gick morgonpromenad innan jag gav mig av. Kom till provtagningen på Mälarsjukhuset strax före nio och efter en halvtimme i kö även idag blev det min tur. Idag blev jag inte hemskickad med oförättat ärende 👍
 
 
Hemma igen fixade jag morgonsysslorna, tog ut hundar och fågel en sväng och åkte sen till min barndomsvän i hästhagen. Vi gick runt och hälsade på hennes fina hästar.
  🐎    🐎     🐎    🐎   🐎 🐎   🐎     🐎     🐎🐎  🐎
 
 
Vi kelade en stund med fåren och lammen som oxå bor på gården 🐑 
 
 
Efter fyrfotagoset åktev vi till Tullgarns slott och gick runt där med hundarna, lyssnade på näktergalen, pratade och njöt. En perfekt dag att strosa i en slottspark 🏰 
 
 
Lunchen vi tänkt oss blev lika sen som god. Vi hade tänkt en lunch på orangeriet men det var stängt så vi åkte till Järnas kök&bar istället. 
 
Hemlagad fläsksnitsel med rödvinssky 😋
 
Lugn kväll vid Tvn. Handarbetet fick vila 🧶 
 
🚶‍♀️Godnatt världen 🚶‍♀️

RSS 2.0