Djurvård, energi, balett och 40 mil i kroppen

Två ganska intensiva dagar.
 
Nu har vi haft Prinsessan Meija i ett år
 
Igår ägnade jag tid åt akvarierna och terrariet. Esmeralda fick helrent och fint, akvariet och kupan veckovård plus at jag ägnade en timme åt att borsta i Bamses päls. Det är så mycket underull som släpper nu. På kvällen åkte jag och grannen till andra föreläsningen hos Energihälsan och igår handlade det om stress och dess påverkan på oss, både fysiskt och psykiskt.
 
                              
 
Idag gick jag upp halv åtta och gjorde mig i ordning. Efter morgonsysslor och Bamsenad tog jag med Bamse i bilen och for iväg. Första anhalt efter ca 10 mil var Hagsätra zoo där jag bunkrade upp med fågel- och sköldpaddsmat. De kan ta in på Djurmagazinet härnere, men det tar nån vecka att få hem det och jag var ack så sent ute denna gång, så jag ringde Hagsätra zoo eftersom jag ändå skulle ut och åka långt idag.
 
Nästa anhalt och ca 10 mil till var mina föräldrar på Rådmansö. Vi hade några trevliga timmar tillsammans. mamma och jag gick ut en promenad med hundarna och sedan bjöd jag dem på lunch i Görla. Pappa fyllde år i början av maj och i söndags var det ju Mors Dag så istället för presenter...
 
Hagge
 
Bamse
 
Indra
 
Tredje anhalten och ytterligare 10 mil var Jakobsberg där Thyra hade balettavslutning. Det var inte som jag trott, att vi skulle sitta på bänkar/stolar och titta på.. Nehej du! Vi fick vara med och hoppa, snurra, skutta och härja i god ordning med fyraåringarna som gått på balett hela våren. Det var faktiskt jätteroligt!
 
Flickorna fick varsin bukett. Ängla hade köravslutning i söndags som jag inte kunde gå på, Meija fyllde ett år igår och så Thyra som hade balettavslutning ikväll.
 
Bilderna är avsiktligt suddade
 
Till sist ca 10 mil hem. Janne bjöd på varmkorv till middag... nu ska jag diska och lägga mig, är riktigt skönt trött!
 

Utomhus!

 
Det blev en söndag i hängmattan! Inte bokstavligt med bildligt. Låg i glaspaviljongen och läste bok, det var ungefär det jag "orkade". Eller snarare hade lust med. Och jag orkar inte längre känna att jag borde göra något nyttigt. Varför ska jag behöva förklara mig och försvara mig? Jag har inget jobb, jag pluggar halvtid och har precis tentat, jag har gjort det jag kan på tomten, varför ska jag bara rusa runt för att "vara nyttig"? Glöm det! Jag mår bra och tänker fortsätta med det!
 

Idag har det varit lite mer action. Jag hämtade en väninna som tagit sig till Strängnäs och vi har tillbringat dagen på vår altan och i skogen. En mycket givande dag! Vi avslutade dagen i Strängnäs på den Grekiska Tavernan som öppnat sin utomhusservering. Dagen började med riktig sommarvärme, men efter vår långa skogspromenad tornade mörka moln upp sig och det började blåsa. Vi härdade ut iklädda filtar på utomhusserveringen och när jag lämnat min kompis såg jag på bil-termometern att det bara var 10 grader... och när jag kom hem hade det sjunkit till 9. Jag tog vinterjackan när jag gick ut med Bamse, men behöll sandalerna på, nån hejd får det vara på eftergifterna!.
 

Bamse är kissad, disken diskad, tanten pömsen och sängen hägrar.
 
                                  
                                                                  Nattinatti
 

Exkursion med SOK

Alla bevingade bilder har jag hämtat från Google!
 
Som bekant så har jag försökt gå en kurs i "vårfåglarnas ankomst" i vår. Det har gått sisådär eftersom jag fick veta om kursen när den redan gått ett tag samt så är ju jag borta ibland. Det betyder att jag gått vid två av sex kurstillfällen, varav vid det första fick jag en tretimmars resumé över vad som hänt tidigare i kursen, och av de fyra inplanerade fågelskådningstillfällena kunde jag bara vara med idag. Jag tycker inte att jag är så upptagen, men ... ja... IDAG var jag med på fågelskådning i Guds underbara natur i alla fall.
 
                                  
 
Klockan fem gick jag upp. Kändes sådär efter två nätter med 4-5 timmars sömn. Jag trodde myggen gått och lagt sig i arla morgonstund men de fick ett skrovmål (mig) medan jag rastade Bamse kvart i sex, en sömndrucken sådan som antagligen trodde att matte fått spunk eller nåt, gå upp så tidigt!!!
 
Tornseglare                                      Buskskvätta
 
Tofsvipa
 
Tjugo i sju satt jag i bilen vid mötesplatsen - Ugglans Träd. Det ligger vid kolonilotterna och har varit hem för en uggla i ett par decennier... men nu är den borta sen några år, trädet kallas dock fortfarande Ugglans Träd och lär nog göra det så länge det står kvar. Efter en kvart började jag undra om jag missat att exkursionen var inställd, men då dök en bil till upp, strax efter fyra bilar till. Redan där började vi njuta av fågellivet då tornseglaren for fram och tillbaka över området. Vi fick veta att ungfåglarna kan flyga/segla nonstop i två-tre år innan de börjar häcka och då måste ta mark.
 
Brun kärrhök
 
 
Näktergal                                                                  Härmsångare
 
 
Vi packade ihop oss i tre bilar (tre av oss lämnade bilen vid Ugglans Träd) och for gemensamt ut mot Husby. Direkt såg vi buskskvätta och tofsvipa. Jag har ingen kikare men fick kika i andras. Vi stod en lång stund och lyssnade till Näktergalen och såg en Brun Kärrhök segla över oss på promenaden genom buskar och snår. I en glänta ner mot Mälaren stod vi länge och lyssnade till Härmsångaren som känns igen på det återkommande gummi-anka-lätet "njyyt-njyyt" men i övrigt kan låta som en massa andra fåglar.
 
 
Vid badet tog vi fikarast och jag hade förstås inget med. Det var ju första gången jag var med på nåt liknande så jag använde bara mitt sunda förnuft - dvs tog på mig bra skor, långbyxor och rikligt med myggmedel. Men jag fick en kopp av en rar kvinna. Vid badet njöt vi av ladusvala, skäggdopping och storskarv.
 
 
Ladusvala                            Skäggdopping                                  Storskarv
 
På håll såg jag törnskata och törnsångare och hemmavid har jag googlat upp skillnaden.
 
Törnsångare                                                             Törnskata
 
Likheten i namn hänger nog snarare ihop med biotopen för de hör inte alls till samma släkte. Men det kan man å andra sidan inte heller lita på för björktrasten föredrar inte björk och gransångaren har inget direkt med granen att göra..
 
 
Mot slutet av exkursionen stod vi och tittade på ett par svartvita flugsnappare och lärde oss skilja ut lätet från en gransångare. Och jag frågade också om ett annat läte som jag alltid trott varit talgoxen... men nu vet jag att det är bofinken som sjunger så, och jag vet också hur talgoxen låter!
 
Svartvit flugsnappare                                             Gransångare
 
Förstås har vi sett och framförallt hört en väldig massa andra fåglar, men jag valde att försöka få kläm på dessa och komma ihåg Härmfågelns och Gransångarens läte, minnas Tofsvipan i flykten osv. Nästa onsdag ska kursen ut och leta kornknarr och vaktel men då kan inte jag vara med, men jag har nu gått med i SOK - Strängnäs Ornitologiska Klubb, och ska försöka hänga med dem nån gång till innan midsommar. Efter midsommar slutar fåglarna sjunga...
 
Vid halv elva var jag hemma igen och tog ut Bamse, gjorde spenatsoppa med ägg till lunch och nu har jag laddat frysen med glass från Glassbilen som stannade till utanför köksfönstret. Jag kunde inte motstå isglass i sommarvärmen! I övrigt på dagens meny står att diska och ligga i glaspaviljongen med boken... Så nu fortsätter jag min fantastiska sommardag. Bamse ligger under sängen och söker svalka medan Ragnar och Esmeralda trivs därute.
 
 
                                                                     
 

Chakra inte med hälsan!

Nu har jag varit ute på massa spännande igen. I syfte att lära mig ta bättre hand om mig håller jag nu på att testa lite olika grejer. Sjukgymnastiken är ju väl beprövat, men jag tycker alla sjukgymnaster säger olika. Nu ska jag hålla mig till den tjej jag går hos nu, för min rygg har blivit jättebra och med lite pepping och goda råd kan jag inte bli sämre. Mer då? I tisdagskväll åkte jag och grannen på föreläsning på Energihälsan. Det var spännande. Vi har anmält oss till en referensgrupp för fibormyalgiker (som jag inte har, men jag har ju värk så det funkar också) som ska få tre föreläsningar, två behandlingar och en spegling. Tisdagskvällens föreläsning handlade om våra chakran. Det var spännande. Jag har ingen aning om vad resten kommer att innebära, jag får berätta vartefter... Aura är jag rätt säker på kommer upp efter att ha hämtat denna bild från deras hemsida:
 
          
I går var det Stockholms-rejs igen. Först åkte jag till bästisen och fick zonterapi, sen åkte jag till Hälsokostbutiken Herbamin vid Gullmarsplan och fick en LPG-behandling, en födelsedagspresent från bästaste Lotta! Man fick ikläda sig en kroppstrumpa och sen blir man "dammsugen" av en maskin över hela kroppen. Det ökar flödet i lymfa-systemet och syresätter cellerna. Jag fick också lära mig hur våra behåar stryper cirkulationen i lymfa-systemet då de ofta smiter hårt om ryggen och under armarna, precis där vi har en stor grupp lymfkörtlar. Lotta väntade på mig i fiket, som också det fanns i hälsokostbutiken, där fikade vi på goda juicer och jag åt en suverän räksallad innan det var dags för nästa anhalt - själavård.
 
Rödbeta-ingefära och nåt mer i den               broccoli-spenat-kiwi i den gröna och
röda, den grå minns jag inte                           apelsin-ananas i den gula
 
Därefter en kort sväng in på CRT zoo i Högdalen, för att fylla på lagret med tuggben till Bamse och kolvar med torkad majs till Ragnar, innan jag åkte till Bekki som bor med sin kompis i Huddinge. Vi fikade och pratade ett par timmar innan jag styrde kosan hemåt.
 
 
Kom hem vid 23.00 och kunde omöjligt somna, det blev fladdermus-spaning från glaspaviljongen och sen TV till jag nästan somnade vid den vid 3.00, sen sov jag gott till 8 imorse.
 
 
Idag har jag inte gjort många nyttiga knop. Jag har tvättat två maskiner tvätt och läst i en civil-bok, dvs inget som har med plugg att göra, jag har pratat mycket i telefonen, bland annat två 1,5-timmars samtal. Det har varit perfekt sysselsättning i hettan. Bamse har inte orkat gå några längre sträckor och när vi hade sällskap med grannen lade han sig ner i ett dike. Jag blev jätteförvånad när hon på eftermiddagen kom med en present till Bamse - en kylväst!
 

I affären hade de sagt till henne att den skulle ligga i kylskåp en timme och det fick den göra... men jag tyckte den blev varm bara jag tog i den. Jag läste beskrivningen på etiketten och det visade sig att den skulle sköljas och kramas ur på vatten, kyleffekten kommer av vattnet som dunstar. Bamse gillar ju inte kläder vilket han visar med stor tydlighet, men han somnade faktiskt med den på och när vi gick ut igen efter ett par timmar var han betydligt piggare, hela han var sval när jag satte på selen! Men man ska kolla den för när vattnet dunstat blir den ju som ett varmt termotäcke istället. Dock efter fyra timmar var den ff fuktig så det går väl inte så fort.
 
Nej, en myggig kvällspromenad får det bli nu, sen kommer jag nog sova gott... Så får vi se om jag orkar gå upp klockan 5.00 imorgon...

Ifs hundevent

Äntligen är tentan inskickad. Hade tänkt göra det igår, men av nån anledning drog jag ut på det. Kanske för jag stressade upp mig. Idag kl 15.00 är fristen ute men jag har gett mig själv en extra dag att varva ner. Idag kanske jag ska läsa någon av de kriminalromaner jag köpte billigt för ett par månader sedan... Snart är det dags att plugga inför tentan i etik i juni.
 

Igår började jag dagen hos sjukgymnasten. Ryggen är f.n riktigt bra och vi pratade övervikt, hälsenor och krämpor istället. Jag ska få komma dit två gånger i veckan och träna samt få pepping och kostråd en tid framöver. Kan jag gå ner i vikt så kommer med sannolikhet vissa krämpor, trötthet mm att ge sig av sig själv. Jag mår ju bra, men har konstant värk. Att få hjälp att stärka kroppen med rätt träning som inte belastar rygg och hälsenor fel gläds jag åt. När jag sen kom hem läste jag igenom tentan och lät den sen vara medan jag gick ut och planterade blommor i balkonglådorna, gick ut med Bamse en extra gång och gjorde mig i ordning för avfärd mot Stockholm.
 
          
 
Kvart över fyra träffades Bella och jag utanför försäkringsbolaget If i Bergshamra. Bella hade nappat på en inbjudan på Facebook och frågade om jag ville följa med. Det var verkligen ett kanon-event med suveräna föreläsare och en helt otrolig buffé innehållandes inkokt lax, västerbottenostpaj, älgfärsspett, ost mm. Vi fick goodiebags med koppel, klicker, Härliga Hund-tidningen (bara den kostar 65kr) mm samt att jag vann en gissningstävling och fick med mig en brandfilt och Eva Bodfäldts bok "Kontaktkontraktet".
 
Carina Persson föreläser om belöningar               Anders Hellgren föreläser i hundpsykologi
 
Katja Thorman från Assistenthunden berättade om hur man kan utbilda och använda hund inom sjukvård, äldrevård, trauma osv. Helt fantastiska berättelser!
 
Jag köpte en bok av Anders Hellgren. Jag tycker han är så bra!
 
Jag ska erkänna att jag satt och funderade på haken... jag menar, eventet var otroligt påkostat. Maten var otrolig och så fina gåvor... och så dessa fantastiska föreläsare kan inte ha varit gratis! Jag hade nog förväntat mig att bli hårt ansatt av försäkrings-säljare av nåt slag i pauserna, men allt i säljarväg var Anders Hellgren som sålde sina böcker och en kvinna som sålde hundtillbehör... samt att man kunde tala med föreläsarna, arrangörerna (vilka troligtvis var skadereglerare) och Djurambulansen i pauserna. Nej det enda vi ombads göra var att hashtagga bilder på #ifhunddagen och svara på en utvärderingsenkät som ska komma på mailen så småningom. Detta otroliga bemötande är ju mycket god reklam i sig, mycket bättre än att bli pådyvlad en massa säljarsnack i telefonen t.ex. Och jag är inte dummare än att jag begriper att jag just nu är ambassadör för If, men det tycker jag att jag kan bjuda på som tack för eventet för jag är ju inte ens själv If-kund!
 
Jag tackar och bockar för att få ha varit med på denna otroligt lärorika och trevliga kväll som pågick i 4,5 timme! Att bli bortskämd på detta sätt är i alla fall inte jag van vid! Och tack till Bella som tog med mig!
 
På vägen hem fick jag uppleva två djur i naturen. Dels en räv som sprang vid sidan av 55:an strax efter avfarten mot Strängnäs i Enköping. Den hade en hare i munnen.... nästan hemma poserade en stor älgko i rapsfältet. Tyvärr kunde jag inte stanna och fotografera, men idag har jag hittat en bild på Google som ser ut som det jag såg:
 
                    

                                                              Fantastiskt!
 
Jag var rätt speedad när jag kom hem så jag tog ut Bamse i glaspaviljongen och njöt av den ljumma övergången till natt.
 

Idag har jag skickat in tentan, gått en promenad med grannen och hundarna, pratat med Jehovas vittnen och fikat med Janne. Nu blir det en hundpromenad till, Sessan ska få rent i sin kupa, tacos till middag och ikväll ska jag och grannen på föreläsning med Energihälsan. Det gäller att smida järnet så länge som jag är ledig.

Mallis-resenärernas återkomst

Nu är vi Spike-lösa igen. Det har varit kul att ha honom här. Visserligen har det blivit dubbelt så sandigt i sängen mot normalt och Bamse är så slut att han sovit i princip sen Spike for, men det var det värt!
 
Igår fm åkte vi och handlade, sen satt jag i solen och läste "makt på nye måter" till Linnéa med familj kom. Vi fikade och grillade innan de styrde kosan hemåt med lill-killen.
 
 
Vi fick presenter som tack för hjälpen:
 
Idag blev det en utflykt till Weda i hällregnet... och rackarns vag jag har shoppat! Jober Sport hade rea och jag som aldrig hittar nåt i min storlek blev med tre tights och ett par haremsbyxor, fyra toppar, två linnen, en bikini och två par skor = ca 1600kr. Lika bra att passa på när man hittar för i vanliga fall hittar jag snygga kläder men inte i min storlek, eller min storlek men ack så trista plagg. Jag hatar att köpa kläder, provrum är ångest! Men idag sprang Janne runt i affären och hämtade kläder medan jag stod i provrummet och provade i evigheter. Vi köpte segeldukstyg som jag ska sy hamnkapell av på Weda Textil samt blommor på Plantagen. Hittade bl.a Fjärilslavendel!
 
Efter en sen lunch har jag nu suttit och jobbat en stund med hemtentan. Jag tror jag är klar nu. Ska kolla text-sammanhållning imorgon och skicka in den. Är det fel så är det och är det rätt är den nog rätt bra.
 
Och vad ska jag hitta på nu då? Knyppla Kumlagaller, sy hamnkapell, plantera blommor eller sätta på TVn? Hmm...

torsda-freda-lörda

Torsdag och idag, lördag, har till största delen bestått i tentaskrivning och hundpromenader, men gårdagen stack ut. Jag gick upp kvart i sex för att hinna med morgonsysslor och göra mig i ordning för anställningsintervju. Den kändes bra. Intervjun handlade mer om arbete och inte så mycket om person som jag upplevde den förra gjorde. Att berätta om arbetssätt och sin syn på olika arbetsuppgifter känns ändå bättre än att beskriva sin person och innersta tankar när det handlar om en arbetsplats, det blir väldigt utlämnande. Nå, olika ställen kräver väl olika saker och det ena behöver ju inte bli sämre än det andra. Nu återstår bara väntan. Detta jobb ville de tillsätta snabbt, det andra har ringt om att rekryteringen drar ut på tiden. Det kan också betyda vadsomhelst.
 
Åkte förbi McDonalds på hemvägen och tog sen ut hundarna på en lång promenad. Vi hittade kopparödla för andra gången denna vecka.
 
 
Jag var tvungen att lyfta upp den för hundarna gav sig på den. När vi hittade kopparödla för ett par dagar sen stod Spike bara och skällde medan Bamse inte fattade något förrän han trampade på dem. De var två som låg hopringlade. Den här gången var båda hundarna väldigt alerta och gjorde utfall så jag lyfte upp den och motade undan hundarna så jag kunde hålla i dem medan ödlan ringlade ner under fjolårsgräset. Jag tog förstås tillfället i akt och tittade lite på den. De är ju så vackra med den glänsande färgen, de pliriga ögonen och den lilla gråsvarta kluvna tungan.
 
                                          
 
Sen bar det av till Stiftet. Jag hade blivit inbjuden till en liten grupp studiesuga diakoner för att berätta lite om Mastersutbildningen i Oslo, vad det innebär i tid, studienivå, Oslo-resorna mm. Det var inspirerande. Ändå satt jag och tänkte på min tentamen som jag borde engagera mig i. Jag tror att jag under mötet kom på varför jag är så oengagerad i skrivandet denna gång. Jag är mer intresserad av brukar-perspektivet och makt kontra stigmatisering ... medan jag hörde hur flera av mina kollegor pratade organisation och ledarskap... och det är lite det tentan handlar om. Litteraturen om maktteorier, etiska frågor, professions-begreppet mm har varit jättespännande att läsa, men diskursanalysen jag jobbar med är såååå teoretisk. Jag tycker inte det är så svårt egentligen, men när motivationen vägrar infinna sig så är det hopplöst. Jag menar, här sitter jag i paradiset, njuter av tranornas sång, fågelkvittret, kopparödlor, gulsippor, talgoxen som boar i en av våra holkar och flugsnapparen som tagit över blåmesens holk sen blåmesungarna flyttat ut... och så sitter jag och skriver på en diskursanalys.... Det hade varit mycket enklare att göra det vid ett skrivbord eller nåt.
 
 
Nej, jag tror jag lägger ner skrivandet för idag. Solen skiner och att sitta och svettas i glaspaviljongen när vi har sådant underbart väder idag blir också en stress. Jag tror jag ska sätta mig ute och läsa lite för att förstå hur jag kan utveckla den sociokulturella aspekten i diskursanalysen... annars får det ta mig sjutton räcka nu. Har jag missförstått uppgiften så gör jag mig bara ännu dummare genom att vidarutveckla missuppfattningen. Man kan göra omtentor och man kan hoppa av utbildningen, livet står och faller inte med en tentauppgift!
 
Kram på er!

Månda-tisda-onsda

Jag sitter så mycket vid datorn dessa dagar att blogg inte varit nåt att tänka på. Nu kommer en liten sammanfattning.
 
 
I måndags började jag min dag hos arbetsförmedlingen. Nå, efter alla morgonsysslor förstås. Och efter att ha stått och lyssnat på hur Spike började yyyyla när jag låst dörren och Bamse stämde in i sången. Jag har läst nånstans att vargar ylar för att samla flocken... Nåja, jag gick upp och knackade på rutan, sen blev de tysta. På arbetsförmedlingen blev jag sittande i kö. En halvtimme. Inte alls lång tid egentligen men jag kände mig stressad över tenta-arbetet. Handläggaren höll med om att det var väl byråkratiskt att behöva komma in personligen för att friskskriva sig, jag tyckte att det hade varit vettigare att komma in med sjukintyg efter sjukskrivningen men det går att göra över telefon, sen löper det bara på tills man kommer in och friskskriver sig personligen. Borde vara tvärtom tycker jag. När jag kom hem gick det ff inte att rapportera aktiviteter så jag fick ringa kundtjänst igen. Först sa de att jag inte behövde rapportera aktiviteter för april pga det inträffade men jag vill inte ha skit i efterhand så de fick vackert krångla förbi spärren så jag kunde rapportera aprils aktiviteter. SEN kunde jag börja skriva på tentan. Det går segt. Den är inte svår men jag är så oinspirerad! Att läsa går bra, men att formulera sig och skriva går inte!
 
                             

Tisdagen började jag med provtagning på VC. Skulle ha gjorts innan Norge, men jag hade annat för mig. Sen flöt tenta-arbetet på lite lättare än på måndagen. På eftermiddagen gjorde jag mig klar för att åka på knyppel-avslutning i Hagsätra. Jag har gått en kurs i metallknyppling på distans och hade som målsättning att komma till kursen någon gång under terminen, men det har inte funkat. Nu hade jag bakat kakor på måndagkvällen så dem tog jag med mig tillsammans med knyppeldynan och for iväg. Det bar jättekul att träffa alla och se vad de gjort under terminen. Dock var det bara jag som gått fortsättningskursen i metallknyppling, vilket inte spelar nån som helst roll. Alla ligger på olika nivåer och har olika mål med sin knyppling. Det var kul att visa vad jag gjort och se vad de andra gjort!
 
Bild från Vadstena 2013
 
Fastnade i vägarbeten på hemvägen så jag var inte hemma förrän kl 23.00. Ut en kortis med hundarna.
 
Inatt har jag sovit dåligt igen. Många tankar. Vaknade halv fem av att Bamse var jätteorolig och sprang av och an. När jag gick upp la han sig i badrummet och skämdes. Antagligen har han försökt väcka Janne och mig men vi har sovit för tungt, han hade gjort på sig i hallen. Jag torkade upp och tröstade honom sen. Janne gick upp för att åka till jobbet en stund senare, då var båda hundarna lite oroliga så jag gick ut med dem halv sex... efter det somnade jag tungt och vaknade efter nio då jag tog ut dem direkt. Sen har det varit tenta-plugg för hela slanten. Trögt idag.
 

Tog en lång promenad på eftermiddagen för att komma igång, men efter ytterligare ett par timmar gav jag upp. Det får bli som det blir. Jag hittar nya betydningar i norskan hela tiden, det är det som gör det krångligt, inte ämnet i sig för det är superintressant...
 
 
 
 
Nu ska jag spendera lite tid vid TVn. Satsar på en tidig säng-gång. Janne är hos en arbetskompis så jag har ingen aning om när han kommer hem...

En regnig söndag kan vad som helst hända

Igår fällde bonden och maken ett gäng träd lite utanför vår tomtgräns. Detta gör att vi kommer få in mycket mer sol kvällstid i sommar och förhoppningsvis bli av med lite mygg också. Jag har hittat en tidningsartikel där det står hur man kan snickra ihop fladdermusholkar och det hoppas jag kunna bli ett sommarprojekt så småningom. Vi har ju fladdermöss under taket men jag har fått för mig att de inte trivs lika bra sen vi flyttade hit permanent. Dessa små fladdrande möss kan ju ta uppåt 1000 mygg per natt har jag hört. Toppen om det så bara stämmer till hälften!
 
Men idag så har maken och bonden röjt upp på ängen där de fällt träden. Stammarna är flyttade och riset bränt!
 

Rätt var det var så kom en parad gamla bilar genom skogen. Det skulle vara nån nostalgitrip, men jag hittar inget när jag googlar på det. Roligt var det iaf att se dessa gamla bilar fara förbi husknuten.
 
 
Jag har mest suttit inne och jobbat med tentan. Den känns inte oöverkomlig men jag är rätt oinspirerad. Föreläsningarna och litteraturen har varit jättebra, men jag har liksom inte riktigt gnistan. För mycket tankar i huvudet, tankar kring framtiden, hälsan och kommunikation.
 
Ragnar har varit ute en stund. Först ville han inte, men när han väl kom ut ville han inte gå in. Vi ska fixa en ny fräsch gren åt honom att sitta i. Fjolårets gren är inte rolig, tycker jag.
 
 
Nu på kvällen bjöd jag Janne på kinarestaurang i Strängnäs. Vi har båda varit hemma men jobbat med olika saker så vi har knapp setts på hela helgen. Vi har varit på den restaurangen förr men nu var det nyöppnat i ny regi. God mat och bra service... och på tallriken satt små morotsfigurer!
 
 
Nu sover Janne, han ska upp i ottan imorgon. Själv ska jag in och krångla med Arbetsförmedlingen. Jag är inte friskskriven hos dem efter ryggskottet... i min enfald trodde jag att det räckte med att skriva det i aktivitetsrapporteringen men jag måste åka dit och friskskriva mig IRL i kundtjänst. Jaja, behöver väl en tentapaus imorgon också antar jag.
 
Nej, ska väl försöka knyta mig då. Spike har somnat på stolen bredvid mig för Bamse låter honom inte komma upp i sängen om inte jag är där. Vi har sovit alla tre en timme på eftermiddagen, jag i mitten och med en hund på var sida. Mysigt faktiskt. De drar jämt i princip hela tiden, men inte när det gäller maten och inte när det gäller sängen, där släpper inte Bamse till. Men är jag med funkar det.
 
 
Sov gott nu :-)

Norge del 2 mm

Intensiv vecka, verkligen!
 
I måndags bar det av till Oslo för andra gången denna termin. Nu blir det inga fler resor dit i år, men troligen nästa vår igen. Lite draman hade vi inledningsvis - Monica försov sig men hann med tåget efter lite stress. Hon hade mina tågbiljetter så det hade blivit lite jobbigt om hon missade tåget. Sen funkade inte mitt VISA när vi kom fram, men det avhjälptes tack vare Janne som kunde gå in på mitt konto. I övrigt så hade vi supertrevligt i regnet.
 
 
När vi checkat in i vår lägenhet på Björvika Apartements så gick vi ut på stan. Först åt vi på Politikern och sen vandrade vi iväg till Akers fästning.
 
 
På tisdagen hade vi tänkt gå genom hela centrum och till Diakonhjemmet, men det regnade så dant och vi kom iväg sent. Jag tog T-banan från Jernbanetorget till skolan medan Monica och Arto roade sig på egen hand. Vi sammastrålade på em hemma hos en släkting till Arto som var hundvakt åt sin dotters hund. Vi blev kvar till midnatt innan vi promenerade hem genom ett ödsligt Oslo.
 
 
Efter lektionerna på onsdagen hade jag ett jättebra möte med kursansvarig på skolan. Under tiden hann Monica och Arto se Dalai Lama som var på besök i Oslo... sen möttes i upp vid Nationatheatret och tog trikken till Grünerlökka där vi shoppade lite och mötte upp en kompis till Monica som hon lärt känna under sina år i Oslo. Ännu en trevlig kväll. Först på sushirestaurang och sen hemma i vår lägenhet.
 
 
Vi hade tänkt se så mycket mer av Oslo än vi gjorde, men det var som sagt dåligt väder. Av Holmenkollen och området där Monica bott blev intet, men på torsdagen gick vi genom Bar Code District  och upp på Operans tak efter att ha låst in packningen i en box på Sentralstasjonen. Från Operataket har man en fantastisk vy över Oslo.
 
Streckkods-staden (Bar Code Distrikt)
 
 
Sen blev det en lång resa hem. Janne hämtade upp mig i Södertälje Syd.
 
Igår gick jag upp tidigt och åkte till Stockholm. Började med zonterapi hos bästisen, besökte gravarna och fortsatte sen till själavård. Avslutade dagen hos Linnéa med familj. Därifrån tog jag med mig Spike som ska bo hos oss medan de är på Mallorca.
 

Idag har jag börjat med tentan i "Verdier og relasjon i profesjonel praxis". Vi ska göra en diskursanalys av en artikel och får använda 2000 ord. Hej och hå. Jobba på. Skönt att grabbarna bus håller sig lugna! De verkar också bli lite slöa av regnvädret...
 

Två extremt sega dagar!

Har varit ansatt av mycket värk ett par dagar. Jag fick se "kartor" över kroppen och hur ett diskbråck kan påverka nerver i ben och fötter när jag var hos sjukgymnasten i tisdags. Jag tror att med den nya uppsättningen övningar jag har fått påverkar hela nervbanan från diskbråcket och ner till fötterna som ömmar och krampar. Tänk om diskbråcket har del i hälseneinflammationen? Övningarna syftar till att dra in diskbråcket och det gör ju förstås att nerverna påverkas. Ryggen känns bättre än på länge, men jag har ont i benen och fötterna krampar mellan varven.
 
                                              
 
Sen gör väl vädret sitt till. Jag har inte haft ro att plugga, vankar lite av och an. Går ut. Går in. Janne har jobbat natt så jag har inte velat stöka runt för mycket heller. Igårkväll ställde jag mig att baka kakor efte at ha suttit fast i telefonen ett par timmar. Behövde göra något praktiskt efter det. Det resulterade i Hallongrottor med frysta hallon och blockchoklad. Lite mums för gubben att knapra på när käringa är på vift.
 
 
Idag har jag suttit och knypplat hela fm, sen var jag ute med Bamse 1,5 timme, tog ut Ragnar tills det började hagla och sen vaknade Janne.
 
Ragnar, den långhalsade, attackerar dynan underifrån            " Vågkrus" i grön metall
 
 
Ikväll har jag kört maken till Läggesta. Han blev upphämtad av en arbetskamrat för imorgonbitti ska han och jag ses vid tåget i Södertälje. Då får han ta bilen hem och jag tar tåget till Oslo.
 
Nu har jag packat och grejat med en del småsaker. Hoppas kunna somna tidigt ikväll så jag är fräsch inför lektionerna. Denna gång blir det ingen etikk men väl Verdier og relasjoner i profesjonell praksis. Kompendiet är jättebra så jag har höga förväntningar på kursen.
 
                              Så ha en bra vecka nu. Vi hörs framåt helgen!
 
                                        
 

Födelsedagar, lite smått och gott

Igår var det dags för Stockholm igen. Jag har varit runt lite i Strängnäs och kollat var man kan vingklippa Ragnar inför sommaren, men de rekommenderar Roslagstulls djurklinik i Stockholm. Dit har vi gått till hela tiden när det gäller fåglar och reptiler för det är de som har bäst kompetens på de områdena. Så för nån vecka sen beställde jag tid och igår åkte jag upp. Bamse hade också fått tid för jag oroar mig fortfarande för hans lever.
 
Men först åkte vi, dvs jag, Bamse och Ragnar, och hälsade på hos Rebekka. Hon bor av och till hos en kompis i Huddinge och de har en jättefin liten lägenhet där. Det var kul att se den. Och Rebekka förstås! Och gott fikabröd hade hon köpt också!
 
 
Sen for jag och grabbarna vidare till Roslagstulls djurklinik. Ragnar, som inte sa ett ljud under vingklippningen förra året, gapade och skrek som bara den i år. Visst får jag lite dåligt samvete varje år jag vingklipper honom, men det är genomdiskuterat och väl övervägt. Nu har han friheten att kunna vara ute med oss utan att vi behöver bekymra oss om att han far iväg och blir tagen av all rovfågel härute. Han ser inte ut att lida ett dugg. Han var tyst i fem minuter, sen var han som vanligt igen. Bamse tog lite olika prover men hans levervärden är fina och inget annat var galet heller. Han väger några hekto för mycket och i övrigt handlar det väl bara om att han blivit vuxen och inte har nån lust att leka helt enkelt. Känns jätteskönt att veta, nu kan jag slappna av. I alla fall ett tag...
 
Nyfödd Thyra                                                                   Fem år senare...
 
Sista anhalten för dagen var Kallhäll! Thyra fyllde fem år denna dag och Meija fyller ett år i slutet av månaden och på söndag blir det kalas för tjejerna. Men eftersom jag var i stan idag fick jag komma i förskott och det blev en kanonmysig eftermiddag och kväll. Ängla fyller visserligen år i oktober, men jag hade köpt små resväskor till Ängla och Thyra eftersom de snart ska ut och resa, så Ängla fick sin present i förskott. De föll i god jord och nu är väskorna packade. Meija fick en tunika med tillhörande tights och strumpor (hon kan ju inte dra en resväska själv... än). Jag har stickat och virkat en del till de andra barnbarnen men inte så mycket till Meija, men nu fick hon en tröja som blivit liggande efter rygghistorian. Gjorde klart den kvällen innan och den passade! Jag var rädd att hon hunnit växa ur den.
 
 
Idag är det gråtungt ute. Jag ska snart sätta fart på Bamse som ff sover hos Janne som jobbat natt. Sen återstår att se om det blir plugg eller knyppling. Kanske lite av båda. Men mest måste jag nog förbereda mig på att packa inför Oslo nästa vecka.
 
Och så ska jag ringa pappsen som fyller år idag! Grattis pappa!
 
                                                
 
 
 

Första maj

Ny dag. Ny månad. Vi går nu in i den femte månaden av 2014. Vad fort det gått! Massor har hänt! Flytten. Turkiet. Oslo. Sjukhusvistelse. Anställningsintervjuer. Stockholmsresor.
 
Idag har det inte hänt så mycket. Vädermässigt har det varit lite spännande. Klockan halv fem imorse snöade det ymnigt här och tidigt på eftermiddagen haglade det. Hela morgonen blåste det halv storm men nu lyser solen och det är riktigt varmt. Alla olika väderlekar under ett dygn liksom.
 

Glassbilen har varit på besök. Jag tror han såg att jag fotade genom köksfönstret så jag började ivrigt plocka i mina blommor, men han valde att snabbt ge sig av, stackarn! Det är stora händelser när Glassbilen kommer på besök i skogen men det kan ju den unga killen knappast veta. Han undrade väl vad det var för galen kärring som stod bakom gardinen och plåtade!
 
Annars har vi bjudit grannen på fika i glaspaviljongen, jag har tvättat en tvätt, gjort rent hos Ragnar och badat Bamse. Ragnar och Bamse ska till veterinären imorgon så Bamse ska borstas ordentligt också. Känner mig lite däven men det är väl väderomslagen gissar jag.
 
 
Historian om murklan hamnade i soporna. Jag förvällde den i tre vatten med fläkten på högsta, men när jag läste att Livsmedelsverket avråder från att äta murkla kände jag att jag ska nog låta bli. Jag har haft nog med otur de senaste åren för att faktiskt utsätta mig för en risk, tänkte jag... så den fina svampen åkte bort i sopbilen imorse.
 
Nej, diska och en liten Bamsenad och Bamseborstning ska det bli nu. Sen ska jag fästa knappar i en tröja till Meija som jag hoppas inte hunnit bli för liten. Jag började med den för länge sen och sen har den blivit liggande tack vare ryggeländet... men jag ska dit imorgon och gratta födelsedagsbarn så vi får se hur den är storleksmässigt. Annars får jag göra en ny. Hon är det enda barnbarnet som jag inte stickat tröja till än.
 
Ha en fin kväll, en fin stundande helg och en fin vår-månad!

RSS 2.0