Full vecka och lite till

Om jag inte orkar och hinner, då skriver jag inte. Men jag saknar att skriva för jag tycker om det, men det kan inte vara prio1. Jag måste ju hinna göra något som jag kan skriva om också!
 
De dimmiga morgnarna är både lite läskiga och otroligt vackra!
 
Veckan som varit har varit innehållsrik. Möten av olika karaktär med olika mycket folk, hembesök, planerat besök, mottagning, sorgegrupp, lunchmusik, sopplunch och torsdagsträff.
 
Vi hade musikgruppen Raa på besök under Torsdagsträffen. De är så bra!
 
Kvällarna har ägnats åt knyppling. I måndags hade jag tvättskola med mina elever. Knypplad spets i lin får inte maskintvättas... Knyppla hann vi också. Tisdag och onsdagskvällarna ägnade jag mig åt olika skrivarbeten, både mail men framförallt text som ska in i nästa nummer av Stadkanten - föreningen Knyppelpinnarnas medlemstidning som hade manusstopp i torsdags.
 
Knypplad spets i lin får absolut inte tvättas i maskin! Det är dutt-metoden som gäller!
 
I helgen har vi besökt sonen och svärmor. Vi skulle få besök av Linnéa med familj oxå, men ett av barnen blev magsjukt så Mattias kom ner själv med husvagnen som får stå här över vintern.
 
Äntligen har jag också packat upp alla kläder som jag köpte i Florida. Jag inser att jag behöver rensa garderoben och det ska jag med glädje göra när jag får lite tid över.
 
I tisdagskväll var Janne och jag ute och åt i Strängnäs. Till räkorna fick vi galet söta morötter!
 
Igår övertalade jag Janne att vi skulle köpa en pumpa. Allt som lyser upp tillvaron i mörkret är tilltalande tycker jag. Legenden bakom pumporna är väl inte så tilltalande, men jag tycker det är roligt att göra en pumpa-lykta eller två till Halloween... som är idag!
 

Idag har jag jobbat hemma. Några samtal har jag fått, men mest har jag försökt sätta mig in i uppsatsen igen. Nu har jag bett om handledning och i samband med det ska jag också sätta upp delmål. Att skriva uppsats kräver koncentration. Intervjuerna är en sak,  de var roliga och att renskriva en intervju kan man göra i omgångar... Litteraturen är ett annat moment. Nu gäller det att få ihop materialet till en enhet, en enhetlig uppsats, det kräver sammanhängande tid. Det ska jag nu få in i min kalender....
 
Nu ska jag göra middag, panerad fläskfilé, potatis, ratatouille innan knyppelkursen ikväll. Jag väntar en ny elev! Och jag har gjort extra mycket potatis för imorgon tänker jag göra laxpudding! Jag måste gå ner i vikt så nu är det slut med skräpmaten!

En himlans bra helg har det varit

Igår gick jag upp klockan fem, lämnade nyrastade hundar hos Monica i Tullinge kvart i åtta och var i Mariakyrkan i Skogås kvart över. En himlans bra retreat-dag hade vi. Jag hade ansvar för introduktion och meditation, sen flöt dagen på i tystnad till den avslutande mässan som var vacker i sin lågmälda ton och med många tända ljus. Efteråt fick vi kramar... Arrangemanget kändes så uppskattat!
 
Jag älskar Mariakyrkans ljusbärare...
 
Efter att ha hjälpts åt att ställa i ordning åkte vi var och en hem till vårt. Jag åkte hem till Nova och Monica, gick ut med hundarna som varit i Novas goda händer hela dagen... sen åkte vi till centrum och köpte middag och godis.
 
Tröjan passade perfekt. Och Nova vet inte vad godis är, men hon fattade snabbt hur man använder skopan och lägger godis i mammas påse, med detta var hon nöjd!
 
 
Efter denna fina dag somnade jag fort, sov hårt och gott. Vaknade vid halv sex i morse och famlade efter hundarna... jo de fanns där. Rambo under täcket som vanligt, men den mer varmblodiga Bamse hade hittat Novas avlagda baby-gym och tyckte det var gott att sova med Mumin och gänget. Låg kvar i sängen till klockan ringde halv åtta. Kroppen börjar återställa tiden efter resan, huvudvärk och illamående helt borta.
 
 
Efter att ha smugit runt med morgonsysslorna och promenerat hundarna i morse for jag iväg till Kallhäll och knyppelmöte. Först ett givande styrelsemöte och sen en härlig och inspirerande föreläsning av Nina, en av alla mina duktiga knyppellärare. Hon berättade om sig och sitt skapande inom knypplingen och det gav mersmak. Jag hoppas hon kommer och ger oss en workshop nästa år, kanske i knyppling med aluminiumtråd eller varför inte återbruk av kassettband eller sladdar? Hon har knypplat i allt möjligt och fått alla möjliga spännande uppdrag, tex att knyppla servetter till danska kungahuset och fasadbelysning i Göteborg!
 

Sen hämtade jag hundarna hos Monica. Hon hade åkt iväg på middag så jag städade upp efter mig, köpte pizza och for hem. Ikväll fick Bamse duscha. Han blir så grisig när det regnar.... Jag har skrivit två artiklar till medlemstidningen samt lite andra papper och mail för Knyppelpinnarnas räkning...
 
Nu är jag trött. Vad gör man då? Man diskar och går och lägger sig!

Från det ena till det andra

Otroligt att tänka sig att för bara ett par dagar sen spankulerade man runt i shorts och hade det varmt och gott. Nu är det annat kan man lugnt säga.
 
Vår sista Florida-dag ägnade vi åt att köpa lite småsaker vi tyckte vi ville ha med oss hem. På kvällen åkte vi till Red Lobster och åt fantastiska räkor. Vi har ätit otroligt mycket räkor under vår vistelse i Florida.
 
                                                                          Kusinen och jag
 
På Walmart
 
 
På tisdagens eftermiddag började så vår långa resa hem. 10 timmar mellan Ft Myers och Düsseldorf, sen 2,5 timme i en liten propellerkärra till Arlanda.
 
 
När vi landat hämtade vi bilen och åkte till mina föräldrar som haft hand om hundarna. De var så glada att de inte visste till sig. Det är härligt med djur! Varken Janne eller jag hade kunnat sova på hemresan så Janne sov ett par timmar hos mina föräldrar innan han körde hem. Jag slumrade i bilen.
 
 
Igår jobbade jag och det gick riktigt bra. Kroppen var pigg men huvudet blev lite segt framåt eftermiddagen. Två möten, massor av mail och en del telefonsamtal. Idag har jag jobbat hemifrån och det var nog tur för idag slog jetlagen till ordentligt. Jag har mått pyton rent ut sagt. Sov illa inatt vilket har resulterat i värk i hela kroppen, huvudvärk och illamående plus att jag svettats och fryst om vartannat... men det har det varit värt för vi har haft det så himla bra och nu framåt kvällen mår jag bättre. Kroppen måste väl ställa om sig med både mattider och sovtider så det är bara att ta.
 
Nu ska jag gå ut med hundarna och lägga mig. Jag har sex fullspäckade dagar framför mig...

Ännu en "hemmadag"

Idag skulle vi ut och åka båt igen, men den cancellerades. Red tide hade orsakat andningsproblem i området vi skulle till så båtklubben ringde. Red tide i Florida orsakas troligen av vattenutsläpp från den uppdammade sjön Okeechobee som ligger nästan mitt i Florida. Innan orkanen Matthew i förra veckan släppte man ut vatten från sjön och nör det vattnet når havet händer det saker: Algblomning och fiskdöd ... Innan man dämde upp Okeechobee filtrerades vattnet naturligt genom Everglades, men sen man gjorde fördämningarna har man odlat sockerrör på markerna vilket orsakar problem när vattnet i Okeechobee stiger och vattnet inte kan filtreras den naturliga vägen. 
 
Idag åkte vi ut och shoppade istället. Mest "fönstershopping". Först ABC:
 
 
 Vi fortsatte till Pet Kingdom:
 
 
Halloween megastore:
 
 
Lowes:
 
 
Walmart:
 
 
Ikväll har vi badat i poolen och fått hemlagad pizza ❤️🙏

En "hemmadag"

Idag har vi haft en mysig dag på "hemmaplan". Flera häftiga upplevelser har vi haft:
 
Bass pro shop! En affär för jakt och fiske, en surrealistisk upplevelse för en svensk med alla vapen, uppstoppade djur och olika arter av stora levande fiskar:
 
 
Christian Family Bookstore! Här kan man köpa alla möjliga kristna saker: biblar, radband, böcker om marriage och teens, oblater, tecknade videofilmer om bibelberättelser för barn, tavlor, t-shirts och you name it.
 
 
Vi tittade på husbilar på Camping world. Giganter!
 
 
Sen åkte vi och åt glass. Marble slab gör sin egen glass och sen kan kunderna välja vad man vill ha i. Detta bakas in i glassen medan man tittar på.
 
Kakdeg, kolasås och fudge
 
Ikväll har kusinen och hennes man grillat och vi har fått härliga ribs, bakpotatis och hemmagjord coleslaw - äkta american barbecue.
 
 
Kvällspromenaden med Chimmy är avklarad, nu väntar sängen!
 

Key Waydin

Idag har vi varit ute på en båtutflykt. Super-häftigt! Kusinen och hennes man bjöd med oss på en tur ut genom kanaler till havet och Key Waydin. På vägen såg vi skarv, gam och delfin!
 
 
Vi badade och gick längs stranden och plockade snäckor.
 
Här har sköldpaddan lagt ägg. Ungarna har kläckta och tagit sig ut till havet.
 
Vad kan detta vara? En krabba eller en vattenspindel?
 
Mangrove
 
Efter några härliga timmar åkte vi hemåt, rödbrända och fullastade med snäckor. Vi stannade till vid Tin City, gick genom några mysiga butiker och åt sen på Crab Shack. 
 
Shrimp Scampi med änglahår
 
... och så träffade vi en rosa hund! Det är ju bröstcancermånaden!
 

Key West

Nyss hemkomna från Key West. Mycket hann vi med, mycket hann vi inte. 
 
Vi började gårdagen med att åka ner till stranden. Vi gick mot piren och "halkade" in på West Martello garden.
 
 
Efter en timme där gick vi ut på piren.
 
 
Vi fortsatte upp mot stan och åt lunch, inte på Sloppy Joe's som vi tänkt. Musiken därinne var galet hög, så vi satte oss på en taco-bar snett emot.
 
 
Sen ratade vi rundturen med tåg som vi tänkt ta för det var galet dyrt. Istället gick vi på Aquarium.
 
 
Nu hade vi varit i stan i över fem timmar så vi åkte tillbaka till hotellet, tog ett dopp och låg i solen en liten stund innan den försvann bakom en byggnad.
 
 
Då gick vi upp och duschade och for in till stan igen för att se solnedgången. Fantastisk!
 
 
Vi köpte en Key West Lime Pie som vi tog med till hotellet och som vi åt efter middag på en Kina utanför hotellet.
 
Gott!
 
Idag har vi mest suttit i bilen. Vädret har inte varit det bästa så vi gjorde bara några korta stopp under vår färd upp mot Miami och Alligator alley, (Interstate 75) över till västsidan.
 
Ett litet stopp innan vi åkte ut på Seven Miles bridge
 
Vi kom hem till min kusin ungefär vid fyra. Ikväll har vi ätit fantastisk sushi och tittat in på Ross, Bealls och Walmart.
 
Säng säng säng!

Everglades

En ny dag har grytt i the Sunshine state och vi äter continental frukost på Banana Bay resort. Igår körde vi bil större delen av dagen. 60 mil ungefär. Genom Everglades på road 41, över broar och öar ut till Key West. På vägen stannade vi till och åkte airboat, det stod högst på min önskelista.
 
 
När vi kom tillbaka hade en alligator krupit upp på flodbanken.
 
 
Sen fortsatte vi vår resa mot Key West som stod högst upp på Jannes önskelista. Ca 18 mil över broar och öar. 
 
Längs vägen har vi sett mängder med fåglar, en del alligatorer, iguanas i stora grupper och en sköldpadda som ilade över vägen i everglades.
 
 
Inatt har vi sovit gott på Banana Bay resort.
 
 
Nu ska vi planera dagen 👍

Hit och dit

Idag tog vi lite sovmorgon. Pratade lite med kusinen innan hon gav sig av till arbetet, sen gav vi oss av på egen hand. Först åkte vi till Ross och köpte lite kläder Janne spanat in när vi var där senast, sen åkte vi strandvägen till Ft Myers där vi åt chicken nuggets på Mc innan vi åkte hem igen.
 
Common Buckeye
 
Vi gjorde oss iordning för en utekväll. När kusinen och hennes make kommit hem åkte vi till Outback...
 
Blooming onion
 
 Sirlion steak
 
... sen blev det minigolf på Congo River!
 
 
Ännu en härlig dag är tillända!
 
I'm having a ball!

Bonita beach och fleamarket

Idag åkte vi till beachen. Det blev både en besvikelse och en härlig överraskning. Det gick inte att bada och sola pga red tide - typ algblomning - som orsakat en rätt omfattande fiskdöd. Troligen har orkanen Matthew ett finger med i spelet... 
 
Men vi såg gopher turtles, promenerade på den folktomma, vackra men öde stranden och plockade snäckor. 
 
Det var en otrolig mängd snäckor på stranden. Orkanen har orsakat ett mycket lågt vattenstånd så där vi gick brukar normalt ligga under vatten.
 
Vi plockade upp levande krabbor från stranden som vi slängde i havet.
 
Vi vände kosan mot bebyggelsen igen och gick på fleamarket istället, köpte några småsaker och hade kul.
 
Flamingon är gjord av bildäck!
 
Sen åkte vi hem, badade i poolen istället och värmde på pizza.... och nu har vi promenerat Chimmy. Halloween närmar sig och det märks på utsmyckningarna i området 😃
 

Bonita springs

I tisdags gick vi upp 3.30 på Connect hotell på Arlanda, frukost 4 och bussen gick 4.30. Hujedamig så mörkt och kallt och tidigt! Planet gick 6.30, vi landade i Düsseldorf 8 och planet till Ft Myers gick 9.50. Vi landade på Ft Myers kl 13.55 lokal tid efter 10 timmar i luften. Min kusin satt och väntade på oss i vänthallen  efter att vi fått passera id-kontroll två ggr, en gång i maskin vilket refuserades då våra fingeravtryck inte fanns i amerikanarnas databas, nope, vi har ju inte varit här förut. Vi var rätt pömsiga efter en lång dag i luften så vi tillbringade kvällen i och vid poolen. Härligt!
 
 
Vi har börjat vår vistelse här med shopping. Jag har fått höra att det finns billiga kläder i stora storlekar i Amerikat så våra resväskor innehöll bara några få ombyten. Orkanen Matthew nådde inte så här långt västerut, men det har blåst en hel del och varit mulet även om temperaturen legat runt 30 grader hela tiden, så shopping blev perfekt. Onsdag och torsdag blev shoppingdagar och jag hittade massor av kläder, mest toppar och koftor, men oxå byxor och skor. Vilka kvaliteer och vilka priser! Min kusin har stenkoll på vart vi kan göra fynden, och vilket tålamod! ... Ett bra smakråd är hon oxå, vilket är tur för mig som har smaken i baken. Vi har handlat på Sam's, Ross', sketchers, soma and you name it! God mat har vi ätit på Arby's, Crab shack och Flatbread inn bl.a. Crab shack och Flatbread inn hoppas jag vi kan återkomma till!
 
Räkor, vitlöksbröd och potatismos på Crab shack
 
Sharkbite-toppen är köpt här men nallen får vara kvar...
 
 
På fredagen jobbade min kusin så Janne och jag tog det lugnt vid poolen hela dan. När hon kom hem på em åkte vi till hennes jobb där jag köpte en väska och i grannbutiken hittade jag höga stövlar. Så läckra! Lugn kväll hemma med hemlagade räkor, bakpotatis, sweet potatos och vin.
 
 
På kvällarna går vi långpromenader med lilla söta Chimmy, 13 år.
 
 
Igår åkte vi till Naples och gick på djurparken där. Alligator-informationen  och möjligheten att få mata ibis var stort för mig.
 
 
Det är lite knepigt att lägga in bilder via mobilen. De går inte att förminska så storleken bli knäpp, men jag hoppas ni håller till godo ändå.
 
Kram på er ❤️

Jobb och kalas

Några bra arbetsdagar har förflutit med flera besök, hembesök, torsdagsträff och dessutom frissa och zonterapi. Inte dumt alls.
 
Bortskämd hos frissan! Kände mig som en bakelse inslagen i cellofan ett tag, men resultatet är jag som vanligt nöjd med: Färgad, lockad och  plockad!
 
Dessutom hade vi en magisk soluppgång härom morgonen. Himlen var rosa och orange, regnbågen var hel fast det inte regnade (luften var fuktig iof).
 
Magiskt...
 
I lördags tog jag det allmänt lugnt och fixade lite hemmavid, men igår så var det kalas för Ängla som fyllde 9 år. Tänk att jag har så stora barnbarn! Gott fika och en kväll som avslutades med grillning.
 
Paketöppning
 
Mamma och pappas Hagge är nytrimmad... och 13 år!
 
Mattias och jag byggde in flickorna i Ragnars bur. Skönt att veta var man har dem!

Kompledig idag! Äventyr väntar!

RSS 2.0