Triangelflytt

Det blev väl ungefär som jag planerat. Först ut med Bamse, iväg till terapin, sen skrev jag recensionen på två timmar!!! Ut med Bamse igen, duschade och åkte iväg till Kista.


Bamse har hittat en björk!

                   
                    Överraskningarnas skog... en påsklilja mitt i "ingenting"


... och ett par vilsna änder...

Jag mötte Monica utanför hennes lägenhet strax efter sju med hennes kartonger härifrån. Hon var superhungrig så vi började med att springa ner till Kista centrum och äta middag på Levinsky´s. Deras Nachos Gambas är svårslagbar med läckra små marinerade räkor och nån god smält ost.Sen gick vi upp till hennes lägenhetsförråd och hämtade det hon skulle ha därifrån, bar upp det jag packat i bilen som hon inte ska ha i rummet i Bromma... åkte till Bromma och lämnade det... och åkte hem hit igen. Nu ska hon sova sista natten här. Imorgon jobbar hon i Länna och sen ska Jens köra över det sista, kläder och sånt, till Bromma.

                           
                            Kista...


Bromma...

Det blir tomt... bara Bekki kvar. Men så är det ju...

Nu har jag varit ute med Bamse och pratat med en granne. Ögonen kliar, Monica sover, Janne kommer hem från jobbet närsomhelst och jag ska kolla upp var i världen Bekki befinner sig... hon skulle inte bli sen...

Jag tänkte....

...göra en massa saker igår, men det blev annat istället. Hade tänkt läsa ut boken, skriva recension, börja med NT-interpretationen, gå ut med hunden, åka till jobbet och kopiera bibelkommentarer samt hälsa på Filtklubben och sen åka hem och göra middag, gå ut med hunden, sätta mig och sticka en stund och kolla TV, gå ut med hunden och sova.

Meeeen, dels ringde telefonen en del, dels fick jag tuppjuck på vårt ostädade hus! Trä-ställningen står kvar sen över en månad i källartrappan men Janne har inte hunnit jobba där på veckor. Jag brukar skämta om att det är bra träning för man får "dansa limbo" varje gång man ska ner och jag springer ju en del i den där trappan med t.ex tvätten... och bara det faktum att vi har sovrummen nere. Mosters kläder står i säckar i vardagsrummet för Emmaus kunde inte komma förrän 5 maj och jag vägrar "dansa limbo" fler gånger med säckarna. Monica har kartonger i hallen som ska köras över till hennes lägenhet i Kista men ingen har haft "vägarna förbi"... dessutom är hela huset i lite uppbrottsstämning eftersom Tim inte längre bor kvar efter att de gjort slut och Monica har hyrt rum på annan plats närmare där hon jobbar på andra sidan stan. När grejer samlar sig på vissa ställen har hela huset en benägenhet att slamma igen av prylar! Allt är ju temporärt...

                

... men när jag såg blandningen av knäckebröd, rostad lök och Gordons Gin tillsammans med några halvgamla bananer, påskägg och annat jox på diskbänken igårmorse fick jag spunk. Just nu ser det ut så här överallt tycker jag och alla är vi medskyldiga! Jag satte fart med en stor-rengöring av köket + att jag samlade Jannes alla alkoholflaskor på ett ställe i vardagsrummet. Vi dricker väldigt lite, men alkohol i olika former är en bra present, de håller längre än blommor och frukt... men fyra flaskor glögg hällde jag ut för de hade passerat "bäst-före"-datum. Dock samlar Janne på årgångsglögg och de har nu en hedersplats i vardagsrummet.


                            

När jag var tillräckligt matt (jag är inte klar än) gick jag ut med Bamse och tillbringade därefter eftermiddagen i solen med djuren och skolboken. Filtklubben och bibelkommentarerna spar jag till en annan gång. Jag fick ett kort besök av några nyinflyttade grannar. Dels älskar våra hundar varandra, dels hade de lånat bakpulver av oss en kväll och nu återgäldade det detta med att komma över med bakverk! Nämlingen 12 stora bitar Kärleksmums i vilket mitt bakpulver finns. Kanonbra byte, tyckte jag!


Bamse och Sunny                                     Kärleksmums!

När jag läst ut boken stickade jag en stund innan jag gick på långpromenad med Bamse, sen var det dax att laga sen middag. Stickade en stund till framför TVn medan familjen droppade in i omgångar, men var så slut att när Janne kom hem och tog ut Bamse vid 9-tiden gick jag ner i sängen och slocknade som ett ljus.


Babytröjan till barnhemmet i Lettland håller på att få en mössa i samma mönster.

                               
                                Thyra ska få en likadan tröja som Bellas bäbi, sen är det Justin och 
                                Änglas tur att få tröjor.

Nej, nu måste denna dag börja på allvar. Bamse kom nerspringande till mig vid 8, vi har tagit en lång promenad och ätit frukost länge. Sen har jag suttit här och betalat räkningar mm... nu måste Bamse ut en kortis innan jag ska på terapi, recensera bok och åka till Kista med Monicas grejer... kan jag göra det jag föresatt mig idag, tro? Eller skriver jag nåt annat ikväll/imorgon?

Pytteliten!

Bekki och jag tog med oss Bamse till centrum på mittpådagennaden och handlade lite på zoo. Han blev sen liggande i trädgården med en liten onsdagspresent han burit med sig hela vägen från zoo.

                

Jag fixade middag och fortsatte sen att plugga. Nu har jag bara ett kapitel kvar på boken vi ska recensera.

                                                           

Den är himla bra faktiskt. Handlar om Andreas som lever i Jesu samtid och utpressas av romarna att spionera på sitt eget folk, dvs judarna. Sista kapitlet tar jag imorgon, för jag var tvungen att bryta för att hinna i tid till Pytteliten. Bamse och jag skulle spana in ett hunddagis för små hundar under 20 kilo... och Bamse väger 3,5kg så han kvalar in med god marginal.


                        

Var på Hundriket för två veckor sen och det ligger centralt i Högdalen. Pytteliten ligger uppe i Rågsved, inga direkta kommunikationer men lätt att parkera. Hundriket hade nästan bara stora hundar och det är iof inga problem för Bamse som jag ser det just nu, men Pytteliten är verkligen anpassat för små hundar och det minimerar ju oxå risken för skador som kan uppkomma när man har en liten tuff hund som inte fattar att han är liten. Hundriket fick jag besöka själv, dagtid, för att skaffa mig en uppfattning. På Pytteliten fick vi komma båda två, dvs jag och Bamse, för att han oxå skulle få nosa in sig lite. Och nosa runt gjorde han!


Hallå, nån där? 

                              
                       
                        En blomma!


Upp och runt och hit och dit...

Vi blev kvar över en timme. Båda ställena är trevliga, det ena lite dyrare än det andra men å andra sidan har det andra mer öppet än det ena... just nu överväger det ena men jag ska låta det mogna. Låta pris, känsla av förtroende, öppettider, anpassning, ja allt väga in, framförallt att man tänker kring vad som är bäst för den egna hunden. Båda ställena tycker jag verkar jättebra.... Bamse somnade bredvid mig i soffan när vi satt och pratade. Han fick nog många intryck att ta in.

Nu har jag pratat lite med Janne, som hunnit somna in gott medan jag skrivit blogg. Nu ska jag ut med Bamse och törna in själv känns det som. Igår yrsel, idag en spännande huvudvärk...

Waka waka....

...skrev min dotter som status på Facebook. Bra rubrik, tänkte jag. Har väl inget som matchar kanske... eller så matchar vad som helst en sån rubrik. Var yr i skallen hela dagen igår, det började på morgonen, blev bättre men återkom hos veterinären... På eftermiddagen tog jag bilen upp till vår pizzakiosk, skickade in Monica att hämta våra förbeställda pizzor och efter maten blev yrseln lite bättre. Hoppade över skolan, men åkte upp till kapellet och knypplade vid 7. Trots allt blir yrseln lite bättre om man koncentrerar sig och jag har ett par hundra nålar i dynan just nu, har hunnit ner till första fjärilen. "Vårfjärilen" är en utmaning!

                     

När jag kom hem hade vårt Lettlands/Ålandsfrämmande kommit. Hon skulle hem till Lettland och han skulle till jobbet, dvs destination Gotland. Vi pratade en stund innan vi la oss. Hon pluggar på universitet i Riga och jobbar i en av mammans affärer... handarbetsaffär!!! Så vi hade lite att prat om även om språket stapplar lite när man ska prata knyppling, frivoliteter och tovning på svenska-lettiska-engelska...

Imorse gick jag upp sju, duschade och fixade fram en sparsam frukost av det lilla vår kyl innehåller just nu. Strax efter åtta kunde jag släppa dem vid Älvsjö så de kunde ta sig till flygbussar och rätt pendeltåg för vidare avfärder. Sen åkte jag in på Willys som ligger precis bredvid och handlade lite nödvändigheter innan jag åkte hem och tog ut Bamse. Var hemma redan halv 10! Man hinner mycket när man går upp i tid! Nu har jag fixat med lite annat. Ska sätta mig att plugga ett par timmar innan Bamse ska ut igen.Grodynglen växer och våra gulsippor blommar i trädgården... en av mina absoluta favvisar!


                           

På återhörande!

Post-påsk

Vi fick ännu en härlig dag på Aspö innan vi begav oss hemåt igen.


                          

Bamse Bus har snott mamma strumpa!


Djurgårdsbrunnskanalen

                     
                      Strandvägen


Af Chapman

                            

Den korta söndagskvällen hemma tillbringade i princip bara med en långpromenad med Bamse i skogen.

Måndagen har jag ägnat åt att plugga. Har läst halva "The Shadow of the Galilean"... ska försöka fortsätta läsa lite idag. Men när Janne kom hem från jobbet igår åkte vi in till Långholmen och gick runt hela ön. Det var kanonmysigt! Tog en glass vid Långholmskanalen...                                                                Monumentet där JAS-planet störtade
                                                                8 aug 1993 under en flyguppvisning.

...sen bjöd Janne på sushi på en uteservering längs Folkungagatan. Bamse skötte sig jättefin hela vägen och även på uteserveringen.

                    

Idag vaknade jag sent med yrsel. Det blev en ganska dramatisk kväll igår när Bekki och Tim bråkade häftigt. Sov oroligt och drömde att min ena sköldpadda växt sig enorm och försökte bita mig! Men hon var normalsize imorse så det var väl bara nån inre oro.Idag hämtade Jens mig vid halv tio, vi har varit inne på Roslagstulls djurklinik och tagit stygnen på Bamse. Det gick jättelätt... men sen har jag mest legat i soffan och försökt bota yrseln. Ätit lite godis för att se om det kan ha med sockerbalans att göra, men nej. Läkaren på Ersta ringde precis och sa att alla mina prover är strålande så jag kan från nu gå tillbaka till husläkaren och det känns skönt! Nu ska jag gå en promenad med Bamse och hoppas att yrseln ger sig... Vete 17 vad som händer!

Påsk i skärgår´n

Så kom vi iväg på premiärturen! Enda missödet var en rem som gick av i motorn, men den kunde Janne byta på nolltid.Det var många som jobbade på sina båtar i båtklubben, det är snart sjösättning.

                        

Bamse var lite orolig till att börja med. Han ville verkligen kolla att Janne gjorde rätt när vi styrde kosan ut på böljan...

 
                         

Men snart när vi slussat ut och var på väg "på riktigt" kunde han slappna av och sova en stund.


                     
                       I Hammarbyslussen

Vi kunde sitta ute ända till solnedgången, då blev det lite kyligt och vi gick in.


                             

Idag hade jag tänkt läsa boken i NT-kursen vi ska skriva recension på, men jag fick roligare saker för mig och boken blev liggande på en stubbe!
Vi fällde träd! Och det var roligare att köra motorsåg än att plugga, så ... ja... så kan det bli!

Glad påsk på er!

Vår magiska skog

Bebisarna utvecklas snabbt! Nu har alla kläckts! Trist att jag måste åka ifrån dem i två dagar... men resan vi ska göra kan väl vara värt det. Hoppas jag! Vi ska åka ut på sjön! Tänk att vi hade snö och is för tre veckor sen, nu är båten sjösatt och vi ska åka till Aspö och Jannes mamma+plastpappa till på söndag. Det känns otroligt! Men oj vad jag har längtat efter att komma ut på sjön efter denna snöiga vinter... och nu är det dax!


                           

Bamse och jag gick lite nya vägar i skogen idag. Vår skog är helt magisk! Det låter som i en regnskog just nu... eller jag vet väl inget om regnskogen men har varit i djungeln i Filippinerna och i Thailand, och med alla dessa fågelläten och den fukt som hängde kvar i morse var upplevelsen helt magisk. Jag tog en timme på mig, och Bamse njöt han oxå.


                       
                             

När vi kom hem igen la han sig i solen på altan och somnade, jag gick in och knypplade på "Vårfjäril". Det är extra kul att knyppla nu när jag kan välja vad jag vill göra och inte är bunden till nåt måste.... Garnet är roligt, det är liksom spänst i det, som ett gummiband! Men så är garnet egyptisk bomull av bästa kvalitet. Knyppelgarn är annars alltid av lin, så detta är en speciell spets. Jättekul!Men nu har Janne vaknat efter sitt nattpass. Jag är packad ;O) och nu väntar båten!

                 

PXC

När jag var klar kom dom, alla kompisarna som skulle komma hit på BH-skola med syrran och PXC. Syrran med en kompis kom vid fyra, jag åkte iväg och hämtade upp Su och Lotta (det är ju så svårt att förklara vägen med ersättningsbussar och allt...) och när vi kom hem hade de andra tre kamraterna oxå dykt upp.


                         

Lillesyster är duktig och kan sin sak, berättar bra om hur man ska tänka kring sitt BH-köp, byglar, storlekar, kvalitet, vård mm. Hon har numera oxå ett ganska stort urval av trosor oxå, några kalsonger och några bikinis. Pajerna gick åt nästan helt och hållet... och nivån i godisskålen skjönk betydligt. Vi hade med andra ord en myyyycket trevlig kväll!Jag fick en liten påskpresent oxå. Kommer inte hinna läsa den nu, ska ta med mig en bok som vi ska skriva recension på när vi åker bort i påsk... men i sommar vill jag bara läsa skönlitteratur! Om jag vill läsa öht!

                         

Skjutsade hem Lotta och Su. Klockan hann bli en bit över 8 innan jag kom hem. Jens är på besök, Janne har åkt till jobbet... jag ska ut med Bamse och sen knyta mig. Imorgon ska vi ut på sjön!


Esmeralda och Kautchuk älskar när jag lägger i en rejäl skvätt hö som
de kan gömma sig i. Det mesta äter de upp medan mindre rester ligger
och skräpar till nästa rengöring.

Checklista

* Handla
* Göra rent hos djur
* Baka paj
* Laga mat
* Dammsuga övervåning
* Plocka vardagsrum
* Plocka kök
* Skura toa
* Tvätten

Snart kommer dom :=) 

                                  


Skärtorsdagsmorgonpromenad

Har gått och förberett mig inför dagen på morgonpromenaden. Solen skiner och det är sommarväder, men jag ska tillbringa dagen inomhus. Måste... nej, jag VILL plocka lite fint till kvällen då jag har bjudit in till BH-skola igen. Det kommer några kvinnor som aldrig varit här och då vill jag inte ha lampkartongen på vardagsrumsbordet eller frukostflingor på diskbänken. Saker plockar inte bort sig själva så då får jag göra det.


                         

Ska åka och köpa lite godis ifall det kommer förbi nån påskkärring oxå. Sånt måste man ju ha lite beredskap för!

                                                  

Bebisarna växer fort! Nu simmar flera självständigt. Ska nog tigga några fiskmatsflingor på zoo!


                           

Ska fixa lämplig förpackning till spetsprovet och köpa porto så det är lika bra att jag sätter fart!

                  

Gyllene onsdag!

Satt och njöt av mina bebisar imorse! De har redan fått svans! I alla fall första kullen! Ska bli spännande att se vad som hänt imorgonbitti!Ragnar tycker oxå att bebisarna är spännande!Jens sov hemma inatt och jag var bara tvungen att fota hans enorma firmabil! Det är ju en lastbil, för 17!


                   

Läste på inför seminariet, men vid 12 bröt jag upp för att hinna till studievägledning. Vi pratade om både doktors-studier i socialt arbete och en kandidatexamen i teologin. Jag ska börja jobba heltid 13 juni men vill ändå veta var jag står studiemässigt och vad som krävs om jag vill gå vidare så småningom. Åkte ut till graven för att få ro att tänka... eller kanske rättare sagt, INTE tänka utan bara vara och lyssna inåt. Skogskyrkogården är en bra sån plats, man kan lyssna på sig själv utan att tänka.


                          
Kapellet på Stiftelsen Stora Sköndal

Åkte hem och lämnade bilen. Janne körde mig till Sportvaruhuset och köpte nya skor och en vårjacka åt mig. T.o.m han är trött på min trashank-stil, men vad gör man när pengarna är slut? Jag har prioriterat kastreringen av Bamse och att (om jag blir antagen) åka på fördjupningskurs i knyppling i juni, vem bryr sig om mina trasiga skor och min noppiga fleecejacka nästa vår? Tur att jag har en omtänksam make, nu är jag hel och snygg! Imorgon vill han att jag åker och hittar ett par brallor oxå. Mitt enda hela par är ett par nummer för stora, vilket i sig är roligt. Sen körde han mig till skolan eftersom vi blev sena.

Seminariet var givande. Lite systematisk teologi på kvällskvisten piggar upp :O) Innan seminariet sprang jag på skolans prefekt och bad att få prata med henne om en uppsatskurs som studievägledaren pratat om. Prefekten är rätt person att prata uppsats med om jag skulle vilja pröva en doktorsavhandlingstanke som funnits i mig i åratal. Vi pratade över en timme och hon rådde mig att söka kursen för att prova min tanke. Det finns utrymme att testa den inom teologin men ändå doktorera inom socialt arbete, den teologiska perspektivet kan bli en trevlig krydda. Nå, jag kommer aldrig dit, jag har inte orken kvar, men tanken är stimulerande. Bara det att veta att jag har kapaciteten, om än inte hälsan, ger ändå lite god självkänsla!

Över och ut! (fritt översatt från engelskans "over and out" :D :D :D)

Tisdag hela dan!

Börjar med två bilder Janne tog efter sjösättningen igår. Det är alltså den grönvita båten som är vår, den gula är färjan mellan Slagsta och Ekerö ;O)


                               

Den ser lite ensam ut ännu, men på fredag åker vi ut i skärgården och sen har den nog sällskap av en massa andra båtar.

Själv började jag dagen vid kärret... igen. Nästan inga grodor kvar, men gott om grodkärleksfrukt!

 
                           

Det är ett vackert ställe att börja dagen på. Jag la mig i solen en stund och lät Bamse skita ner sig i bäckens kant.

När vi kom hem tog jag ut småfåglarna och Ragnar. Ragnar fick med sig badkaret ut och han tyckte det var jätteskönt att bada i solskenet!


                           

Bekki kom oxå snart ut och vi solade en stund innan vi båda började plugga. Helt underbart!


                         
                          Bamse Bus har snott mammas stol!!!

Tog en längre promenad med Bamse innan jag duschade och åkte till skolan. Fick tillbaka tentan i GT-kursen och jag hade faktiskt klarat den med flera poängs marginal... Jag är förvånad över att det går så bra fast jag inte är 100% engagerad! Jag lär mig det jag tycker är intressant och relevant.

När jag skulle åka hem fastnade jag en stund i skol-trappen med en studiekamrat så jag kom iväg hemåt först vid 20-tiden, hade 20 minuter tillgodo i Hagsätra så jag hann in och handla mjölk innan bussen gick, men fastnade igen med en hundkvinna vid busshållplatsen hemma. Halv 10 värmde jag lite kvarbliven middag som Janne lagat. Jag måste börja äta vettigt igen... det hoppas över måltider och sen äter jag choklad istället! Nu köpte jag en påse ostbågar till mjölken, men slapp öppna den eftersom det faktiskt fanns färdig middag idag. Jag måste skärpa mig, som sagt!

Efter den sena middan gick jag ut med Bamse... Nu ska jag knyta mig. Måste hinna seminariefrågorna innan jag åker till skolan imorgon... ska nog inte sätta mig i solen imorgon...


"Mina" yngel har börjat anta en avlång form, de växer fortare
inomhus eftersom det är varmare.

Super-måndag!

Jag ägnade denna soliga dag åt att göra klart den röda tröjan som Bellas bäbi ska få. Ska göra en likadan svart åt storebror Justin!Tog en sväng med Bamse i skogen. Hittade mer grodyngelsägg längre ner i bäcken!Åkte till skolan, på vägen fick jag tag i skolans studievägledare och efter några turer fram och tillbaka fick en tid med honom på onsdag. I skolan gick jag direkt till expeditionen för att säga att min eventuella anmälan till fortsatta kurser är på gång, och där träffade jag läraren i GT/NT-kursen som gratulerade mig till att ha klarat tentan. Ja, dagen kunde inte bli bättre! Visserligen ligger det och gnager att "tänk om hon misstog sig på person och min tenta inte är godkänd...", men så illa kan det väl inte vara? Nå, den andra tentan som jag fick mail om imorse låg iaf i facket och det var mitt namn och bra  poäng på den så... Det är så skönt när man vet hur tentamina gått för först då kan man ställa om sig på framtiden. Nu törs jag lämna tillbaka låneböcker i kurserna och kan sortera ur de papper jag vill ha kvar/vill slänga. Apropå slänga... så hittade jag en papperskorg i Gunilla-stajl på vägen till skolan idag: 

                 

Gunilla Gorilla, ni vet... eller Gunilla, jag mår illa osv osv. Men jag tyckte den hade en skön stajl, inte vidare hygienisk, men kul.

Bra lektion i skolan, ersättningsbussen hem skötte sig, stickade en stund och har varit ute med Bamse som orkade nästan hela vanliga kvällsrundan. Han läks snabbt!

               

Sov nu gott, världen, det ska jag göra!


Gissa vad!!!

Fick mail imorse!!!

"Nu är tentan rättad. Resultatet blev 21/25 = VG Grattis! Och ditt och E...s PM var roligt att läsa."

Helt fantastiskt roligt att börja veckan med! Kursen var den i Kyrkohistoria... Salstentan i GT har vi inte fått svar på ännu. Annat kul var att Jens dök upp... visserligen av en mindre rolig orsak, han hade fått köra Bella och Justin till akuten med misstänkt blindtarm, men det visade sig tackochlov "bara" vara förstoppning, vilket inte alls är roligt men det är oftast lite mindre dramatiskt att bli av med. Men iallafall, Jens kom hit och åt sina frukostmackor, sen följde han med mig och Bamse på morgonpromenad. Bamse är mycket piggare nu och jag tror jag ska ta en lite längre promenad med honom mittpådagen. Imorse gick Jens och jag med honom ner till grodorna (förstås) ;O)


                           

Vi gick sedan till ett annat ställe i skogen och tittade på kojan som Jens och hans bästis i barndomen byggde på. Den fanns faktiskt kvar... men jag skulle inte rekommendera nån att leka i den längre... den såg lite ranglig ut.Annat skoj är att Janne har sjösatt vår båt strax efter fem imorse. Han hade åkt en premiärtur in till Riddarfjärden för att kolla att den gick som den ska, och det gjorde den!

Själv sitter jag ute i solen. Bamse och Ragnar går bra ihop så länge Ragnar sitter i buren. Om han är lös vill Bamse gärna leka och det vill inte Ragnar...vilket antagligen är klokt!Egentligen borde jag plugga... men jag tror jag ska handarbeta lite istället. Dels ska jag göra en mössa till den blå babytröjan som ska till Lettland... men jag ska oxå sy ihop Thyras röda tröja som inte alls blev en tröja till Thyra. Jag tyckte hela tiden att den var extremt liten för att vara "3 år" och det hela fick sin förklaring häromkvällen. Jag  hade inte observerat att mönstret var delat i två delar, ett för månader och ett för år så jag har stickat en tröja för "6 månader". Ska kolla om Bella vill ha den till sin kicka i magen, eller om den får åka till Lettland den med.

                 

Över and aout, så länge ...


Härliga söndag!

Arbetsprovet monterat och klart, bara att skicka iväg nu!

              

Linnéa kom med sina flickor för att öva lite med Monica. De sjunger i Carolina von Ugglas "Kör för alla" och det är snart konsert så de ville öve lite extra. Jag tog flickorna med mig ner till grodorna. Vi träffade flera barn där, några hade med sig håv så vi fångade in ett par grodor för att titta lite närmare på dem.


Frågan är vem som tittar på vem...?

                        


Vi sjöng om "små grodorna"... och "blåsippan ute i backarna står"

                    


Och jag fick bra hjälp hem med både hund och vagn!

                    

Hemma bakade Bekki födelsedagstårta. Janne fyller år idag. Flickorna fick måla ägg under tiden.


                      

Vi åt middag ihop, sen åkte Linnéa hem med flickorna. När Janne kommit hem från jobbet vid 8-tiden och ätit middag festade vi loss på Bekkis goda kladdkaka-mint-jordgubbstårta. Den var mumma!!! Lika god som vacker!

                  

Sen råkade det bli så att jag fick med mig några husdjur hem från kärret. Man får inte ta med grodor, men det är tillåtet att ta med några ägg hem OM man släpper tillbaka dem sen när de utvecklats. Och det ska jag. Men det är så fantastiskt att få njuta av livets under hemma på köksbordet. Det ska jag göra några veckor framåt!


                    

Magisk morgon vid kärret


Bamse letar kvistar och gräs vid bäckens kant, medan jag sätter mig på den hårda leran och iakktar, njuter av fåglarnas kvitter, de nyinflyttade korparnas kraxande, grodornas kärlekssånger. Luften är sval, solen skiner ... morgonen är magisk...Nytt liv spirar!


Och vart man än vänder blicken ser man att man är iakktagen


Här börjar livet!


Kan man födas på en vackrare plats?


Vårish

Vad mer kan man säga?


Vitsippa                                                         Vårlök


Esmeralda och Kautchuk får inte gå ut än, men de kan smaka kärs och maskros!

                             
                                En suddig svalört på vår tomt!


Bamse kan inte ligga I resväskan med glorian, men PÅ!

                        
                          ...eller gömma huvet nånstans!

Ja, dagen har varit lugn. Har mest knypplat och är klar med Tittin och därmed arbetsprovet. Imorgon tänker jag montera spetsarna och sen skicka iväg dem så jag kan börja plugga i de sista kurserna teologi - Nya testamentet och sociologi.

Take care out there!

Dagen efter kvällen före!

Efter alla djurdraman med kastrering, medvetslöshet och fisknafsande så tog jag en lugn dag igår. Var helt slut! Eftersom Ragnar är vingklippt nu fick han följa med på förmiddagspromenaden. Bamse orkar ännu inte gå några längre sträckor utan vill bli buren så det blir inga långa promenader, perfekt invänjning för Ragnar att vara utomhus! Tänkte ta några "lyckliga mamma med sina söta små pojkar"-kort... och det är inte så lätt att hålla ordning på två smågrabbar som inte vill posa samtidigt som man själv ska dra in dubbelhakorna inför kameran man håller i sin egen hand... Så här kan det gå:


Inga dubbelhakor... ingen hund...                     Aj...!


För lite hund ...                                                För många dubbelhakor!


För lite hund!                                            Ff för lite hund... och mamma har pappillon-frisyr!


För lite djur öht!                                           Ragnar äter mamma, Bamse vill äta fågel...


AAAAJJJJJ!                                                 Här ser vi lika dumma ut allihopa....


Halva djur                                                   Alla blundar...

Konstigt är det... men oftast är det första kortet bäst, så även denna gång:

                
                 Lite profil på oss alla....

Efter en djur-gos-förmiddag åkte jag till terapin, sen ägnade jag eftermiddagen åt handarbete varvat med djurvård och matlagning. Fåglar och hund fick vara ute, sköldpaddorna får vänta tills vi får lite varmare.

            

Småfåglarnas bur går att rulla ut, Bamse är rätt nöjd i sin trasiga korg trots tratten/glorian och Ragnar fick sitta i reseburen eftersom jag mestadels satt i köket och knypplade. Man kan ju inte släppa honom utan uppsikt med katter, hundar och korpar i området.


Arbetsprovet snart klart!                              Flätspets, Sockerudd Med Spindel samt Vågkrus

Blev klar med Vågkrus. Sydde fast 16 mormorsrutor i babyfilten som jag virkat under "lediga" stunder och stickade halva armen på Thyras tröja medan jag slappade framför TV:n som blandannat visade "Ghost Ship" som jag sett för evigheter sen... och då somnade lagom till slutet så jag visste inte hur den slutade. Nu vet jag!Bamse har varit ute och sover nu tungt, Janne har åkt till jobbet, Bekki sover efter att ha kommit hem klockan 5 imorse, djuren har fått frukost. Nu ska jag fortsätta dagen med att knyppla Tittin ...


Fish Spa!

Efter en extremlugn dag (jag var ju så innerligt trött efter eftervårdsdramat av kastreringen) tog jag alla möjliga färdmedel för att ta mig till stan. Vi har ju ersättningsbussarna långt bort åt h*e under t-banereparationen och att ta sig till Älvsjö med buss är ett äventyr i sig.  De bygger om en rondell och ingen vet hur länge man får stå där och vänta. Ibland inte alls, men Rebekka har rekordet på 40 minuter. DET är inte kul när man har en tid att passa. Nu skulle jag till stan för att inkassera födelsedagspresenten från fyra av mina barn (av den femte fick jag den fina tunikan jag har på mig på bilderna), nämligen Fish Spa på Salong Corpus som är inhyst på Englakliniken. För att ta sig till Östermalmstorg blev det två bussar och två tunnelbanor, men det viktiga är att jag kom i tid!Monica och Bella gjorde mig sällskap på denna spännande upplevelse. Efter ett år av snål ekonomi är det underbart med denna lyx jag fått i vår. Först lyxbehandlingen på Änglarum av mina föräldrar och nu detta. Lite off kände jag mig i min noppiga fleecekofta och trasiga Ecco-skor där lill-tårna ramlar ut, men allvarligt: JAG BRYR MIG INTE LÄNGRE! Jag är rikast i världen även om jag är penninga-pank!

                          

Fiskarna heter Kangal Garra Rufa och är från Turkiet och där han man sen lång tid tillbaka använt dem i olika hudvårds-syften. De används bara som ynglingar, när de är fullvuxna har de visst andra krav på mat och då får man adoptera dem från kliniken :D :D ;D Jag är kär! Även om de är fula så är de bara vackrast!

                 

Det var en säregen upplevelse. Man vet ju inte vad man ska förvänta sig när man stoppar fötterna i ett akvarium fullt av hungrig småfisk... men när förundran lagt sig så var det mysigt. Det liksom pirrade... som kolsyra... eller svaga elektriska impulser....


Pirripirripirripirripirri....

                      
                       PIRRIPIRRIPIRRIPIRRIPIRRIPIRRI.....


Här pirras det!

I en halvtimme satt vi och fotograferade fötter, småfisk och pratade. Jag säger bara WOW! Det här vill jag göra flera gånger, gärna med en väninna/dotter mm i taget och sen gå ut och äta en bit. Det var helt ljuvligt! Och inte nog med det. Efter en halvtimmes pirr blev det fotmassage!Sen begav vi oss på lätta fötter hemåt. Monica skulle på bokrelease med sin bonusmamma. Bonusmammans kusin har gett ut den kritikerrosade boken "Svenska Kulter" och Bella skulle hem till sin familj. Jag kände att det var dax att åka hem till Bamse. Bekki hade varit hemma med honom medan jag var borta så jag var inte orolig, men när det är nåt med "barnen" vill man inte lämna dem för långa stunder heller.

Monica hade köpte några tröst-presenter åt Bamse No-Balls:Så jag får visst lov att baka hundkex med honom. Han har fått "tandborsten" och den var god! Krokodilen och grisörat ska han få i etapper.
Runt Stureplan hittade jag lite annat spännande. Macaronas hittade INTE Linnéa och jag i Paris, dock några torra såna på flygplatsen som gjorde oss lite besvikna. Här hittade jag dem på ett café på vägen till Fisk-spat så jag köpte några. Sen på t-banestationen gick vi in på en chokladbutik och där hittade jag urspännande choklad! Vad sägs om Youghurt och Skogsbär? Eller Jordgubb och Grönpeppar? Den tredje har tappat lappen och jag minns bara att det är Rosépeppar... men jag rapporterar när jag bitit i dem!!!

Kväll i dramats tecken

Ja, kvällen blev inte det jag räknat med. Inget blir som jag räknar med längre så jag ska sluta räkna med en masa saker och ta dan som den kommer! Jannes småkusin från Åland skulle mellanlanda här mellan båt från Gotland och flyg till Riga... men jag fick annat att pyssla med.


Mammas små lemlästade pojkar :O(

Bamse var jätteglad att se oss (mig och Bekki) när vi hämtade honom från veterinären. Ragnar vingklipptes och det gick utan drama. Veterinär Gunnel Andersson säger alltid att han är en sån trevlig fågel, och det tycker ju jag med. Världens bästa! Han har inte ens reagerat med depp efter vingklippningen denna gång. Han har fått vara ute en stund idag så jag tror att dels han är van, dels att det är så härligt att vara utomhus så det uppväger sorgen att inte kunna flyga. Om han ens sörjer det längre. Han har inte alls flugit så mycket i vinter som han flög förra vintern så det kan ha blivit något av ett normaltillstånd nu. Så långt var allt frid och fröjd.

                         

Men redan i bilen hem somnade Bamse tungt. Han vaknade inte när vi tog in reseburen, han vaknade inte på flera timmar. Först reagerade han på sitt namn genom att öppna ögonen eller vifta med öronen, men sen låg han som död. När vi blev utskrivna sa sköterskan att han skulle börja äta och dricka i små portioner runt 19-tiden, men då var han ff medvetslös så jag ringde journumret och blev rådd att åka in till Bagarmossens djursjukhus. Jag släpade ut honom på gräsmattan i ett försök att få igång honom, men det gick inget vidare.Först vaknade han till men orkade inte gå, än mindre kissa.

                       

Sen började han rulla och klia sig i nacken mot marken, innan han somnade på rygg med benen i vädret. Då fick jag nog, ringde Bagarmossens djursjukhus som ville titta på honom men oxå ha journalerna så jag ringde tillbaka till Roslagstull och bad dem faxa över journalerna, sen åkte jag. Bekki följde med, men Janne kom och hämtade henne efter en stund för hon skulle upp tidigt och ha nationella prov i skolan idag. Jag blev kvar med en sovande Bamse i knät i tre timmar. De kollade hjärta och lungor och allt var okej. Anledningen till det komaliknande tillståndet kan vara två: antingen att han fått för mycket narkos (vilket är det troliga) eller så tål han inte den sorten han fick. Han är ju en kämpe och han gick ju ner i en liknande dvala efter det att han öronmärktes. Det troligaste händelseförloppet är att han, pga sin kämparglöd, först inte reagerar på narkosen, han får då lite till och somnar... men det där lilla extra han fått gör att uppvakningen blir mer långdragen i synnerhet efter det att han kommer hem och slappnar av i sin välbekanta miljö. Inget farligt alltså, men superläskigt när mörkret kommer och man inte få liv i sin lilla älskling.

Klockan halv 12 inatt såg det ut så här direkt efter utskrivningen från sjukhuset...och jag var så lättad över att ha fått min Bamse tillbaka!


Åh, snygg tjej!!!

                      
                        Hon har socka, han har .... störtkruka?


Mammmaaaaa, rädda mig från rymvarelsen!

                   
                      Suck, hur ska man kunna vara Bamse snygg i den här outfiten?


KAN VI GÅ NÅNGÅNG?

Jag körde hem den lilla pudeln och hennes mamma. De bodde inte så långt från oss, hon var en ung tjej som varit ute och shoppat när lilla Laijka skalat av lite av trampdynan i en rulltrappa. De hade fått skjuts till djursjukhuset och hade ingen aning om var i Stockholm de befann sig, de var nyinflyttade. Lilla Lajka ska aldrig mer få åka rulltrappa, försäkrade hon. Tack och lov var det bara trampdynan som blivit skadad så de kunde åka hem med en socka och krage.Försökte rasta Bamse när vi kom hem vid midnatt, men han var inte intresserad av att vare sig gå eller lyfta på benet. Men lättad över att han var vaken, tjejintresserad och kunde både gå och hoppa uppför trappen, somnade jag gott. 

Vaknade vid sju imorse och tog ner Bamse bredvid min säng. Vaknade av att han gnydde vid halv 10 och gick ut med honom. Han orkade gå några meter, sen ville han vila... och efter en nästan 200 meter lång promenad fick jag bära hem honom. Han drack några slickar vatten, fick i sig några Frolic och smärtstillande droppar på en bit bröd, sen har han fortsatt sova, men han sover nu, han är inte medvetslös!

                  
                   Det är tufft att promenera efter en operation!

Till sist! Jag lovade Snurr en bild på "min" snigel! Hon har en nästan likadan bild i sin blogg 13/4!


                        
                         Och här är en naken blekfis!

Och Jannes småkusin då? Ja, gubbarna kunde roa sig själva utan mig. De sov när jag kom hem och hade åkt när jag vaknade...

Kastrering :O(

Sitter här och försöker slippa tänka så mycket. Provar med att summera dagarna istället...

Tisdagen började knappt innan den var slut. Bamsenader som vanligt, fotade Scilla och en annan liten ljusblå blomma vi har på tomten, vet inte vad den heter. Knypplade lite på Vågkrus innan terapin.

                       
                        Vågkrus in vardande


VAD HETER BLOMMAN?                                      Scilla

T-banan står stilla pga reparationer och bussen till Älvsjö och pendeln kan man inte lita på för de bygger om rondellen där, man vet aldrig när man kommer fram... så jag gick till Älvsjö-pendeln. Sen gick jag från terapin till Ersta som jag brukar så det blev mycket motion. Oppositon på våra interpretationer, intressant men lite långrandigt, skulle kanske inte behöva fullt så lång tid för varje interpretation men hellre det än att slafsa över å andra sidan. Hem och laga omelett, var superhungrig när jag dundrade in kvart i nio på kvällen. Halv tio kom M med sin Leonberger Callisto och vi var ute och gick en timme:


Vad nosar du på? Får jag oxå...?

                                  
                                   Här sitter vi så sött :O)


Callisto är högre än Bamse tillochmed när hon ligger!

Vi kom in vid 20 i 11... men jag hade svårt att somna....

Idag ringde väckarklockan 6.00. Mata djur och ut med Bamse, kom på i sista stund att jag skulle ta fasteprover på Ersta så jag packade ner frukostmackan i väskan. Janne körde mig, vi var där tidigt och fick vänta en bra stund, men så jag kom in som förste kvinna på slaget 8.00 när de öppnade. Sen vidare till Roslagstulls djurklinik.


By by, balls...

                                   
                                    Har stort förtroende för Roslagstulls djurklinik!

Inskrivningssamtalet var kort, hon kollade andning och hjärta, berättade lite om vad som skulle hända och kort om eftervård. Jag är livrädd, har alltid varit, för alla sorters ingrepp och detta känns inte bra, fast jag VET att det KOMMER bli jättebra för Bamse. Men operationen... hu... Passade på att boka tid för vingklippning av Ragnar samtidigt, fick tid redan i em. Bamse ska hämtas kl 3.00 och Ragnar fick tid för lemlästning halv 4. Vad gör jag med mina djur? Men faktum är att de lever inte i det vilda och under rådande omständigheter gör jag vad jag tror är bäst för dem. En vingklippt Ragnar kan vara utomhus med oss, vi som är hans flock, hela sommaren. En kastrerad Bamse behöver inte hävda sig mot varje hanhund i Hagsätra. Livet blir lugnare för oss alla! Inte minst för mina älskade smågrabbar!

                      

Janne skulle till Södertappen och jag hängde med dit. Har lämnat blod tidigare (10 gånger, hade ingen aning om att det var så pass många gånger faktiskt) men inte fått göra det på ett bra tag nu, det har varit utlandsresor, tatueringar och nu senast antideppressiv medicin, men nu är det grönt och jag fick göra en ny inskrivning. Ersta hade stuckit mig i ena armen, nu stack Södertappen mig i andra så jag är omplåstrad kan vi säga. Det var lite lustigt att sitta där och vänta på inskrivningssamtalet: Jag tittade på "Gomorron Sverige" på deras TV där och de hade en kampanj för att värva nya blodgivare... det hade jag verkligen ingen aaaning om... men så kan det bli ;O)

Hem en kortis, hämta bilen och iväg på besök på Hundriket. Det verkade bra, långa promenader, rymliga bås osv. Många stora hundar... men Bamse gillar ju stora hundar. De kunde iallafall ta emot honom så jag kan i lugn och ro kolla in Pytteliten om två veckor utan att det skulle påverka nåt.Svängde förbi Centrum och köpte glass... nu ska jag fixa Ragnars resebur och åka iväg snart... för att hämta min lilla punglösa Pappivavva. Måtte detta vara rätt beslut. Jag tror ju det, annars hade jag aldrig utsatt honom för det... men hur ska man kunna veta innan liksom?

                   

Bästa vårtecknet!

Hade tänkt... har ni hört den förut?... Men jag hade tänkt att knyppla klart Vågkrus, men jag stod inte riktigt pall. Nya kurser i veckan och jag har inte ens tänkt ordet "studielitteratur". Så... jag tog bibliotekskortet i näven och åkte till Campus Sköndal. Jag hade en hel del tur och hittade alla böcker utom tre, och då var flera av dem inte kurslitteratur vilket betyder att jag kan låna dem i TRE veckor utan att förnya,  kurslitteratur måste man förnya varje vecka.

Hem, lunch och ut med Bamse. Träffade Fanny och Lilly4 på ängen i skogen. Fanny är en mycket snabb labrador och Bamse fick springa benen av sig. Det var härligt att se. Bästa med hela promenaden var vårtecknen. Första hittade jag direkt jag kom ut i skogen.

                     

Men det bästa vårtecknet är ändå grodorna. Vi har ett äkta grodkärr 300 meter från där jag bor och jag äääälskar denna period av våren... när hela ängen och bäcken knorrar av grodornas parningsläten. Ännu är det bara ett 50-tal, om några dagar är det antagligen flera hundra... ja kanske tusen kåta grodor i bäcken! Livets under!


                             
                         
 
När Bamse fattade vad det var fick jag hålla in honom, hans jaktinstinkter är för starka. Så länge de sitter still och knorrar är han bara nyfiken, men när de börjar hoppa vill han hänga med. Men grodor äter man inte, säger Bamses mamma, grodor njuter man bara av med ögonen.

Sen fick jag dra iväg till skolan med hast. Hittade de tre återstående böckerna på Campus Ersta och så började nya kursen i Socialetik. Janne hämtade mig efteråt eftersom jag inte klarar att bära så mycket för ryggen, diskbråcket börjar klaga direkt. Vi åkte förbi Hagsätra centrum för att prova Asahi Sushi. De finns i Älvsjö och har fantastisk sushi. Vi vet inte om de har flyttat till Hagsätra eller öppnat en restarang till. Nå, nu var det halva priset som öppningserbjudande och det var väl värt 43 kronor måste jag säga!

               

Nu ska jag ut med Bamselito och lägga mig. Lång dag imorgon!!!

Knyppelfrossa!

Kul har det varit, men nu är jag trött. Håller på med Vågkrus och den har jag gjort fel på ett par gånger, ett tecken på att det kan vara dax att lägga ihop för ikväll.


Arbetsprovet                                              Vågkrus

Har fikat ute med grannen mittöver och varit ute på ängarna med Bamse, härligt att njuta av fågelkvitter, humlor och fjärilar.


                   

Ragnar har varit ute en stund!

                    
                     Och så här somnade Bamse i protest när han inte fick hjälpa pappa i
                     rabatterna. Men så har han varit ute nästan hela dan oxå!

Nu har jag diskat och packat undan, strax dax för hemfärd...

Knyppelhelg på landet!

Jaa, jag knypplar verkligen så det slår härliga till! Jag är nu klar med sex av nio spetsar... men så hade jag den nionde spetsen fastnålad på min knyppeldyna. Jag har ju gjort alla spetsarna en eller flera gånger, men vill inte ta dem ur min pärm... denna sista, Rosenmandel, gjorde jag i två ex förra våren och nålade bara fast dem på dynan, nu får den ena faktiskt åka in i abetsprovet så jag får iväg det så fort som möjligt. Igår knypplade jag klart Flätspetsen och började med Sockerudd Med Spindel, den hann jag klart inatt.

Lite annat har jag faktskt gjort, annars orkar man inte. Eller iallafall så tar alltför ensidiga aktiviteter bort all glädje så...

Janne tog ut Bamse på morgonen och mitt på dagen medan jag jobbade som en lite gnu med spetsarna. Eftermiddagspromenaden följde jag med dem, ut på bondens åkrar... och det var underbart!


                    
                      

Det blåste kraftigt, men det var varmt, himlen blå, snön borta, tussilagon blommar och Bamse hittade grönt gräs i hagen som han åt med förtjusning. Vi la oss i en gräshög och solade en liten stund.

Sen gick vi hem och gjorde oss iordning. Avloppet funkar nu, men vattnet är ff fruset så vi får hämta vatten i dunk hos närmaste grannen. Vi blaskade i handfatet så vi kände oss hyfsat fräscha. Vid halv sex kom bonden och hans fru och vi åkte in till Strängnäs för att äta middag. Janne och jag har provat oss igenom flera restauranger, men denna var för oss ny. Sju rum och kök! Det blev ingen besvikelse kan jag säga. Vi provade deras helgmeny och den var suverän!


Oranga mattan utrullad!                    Jag tog Fransk Löksoppa till förrätt


Bouillabaisse till huvudrätt och                     chokladmoussetårta med hallon till efterrätt

Det var fruktansvärt gott alltihopa! Bouillabaissen skulle jag kunna sätta i mig flera gånger i veckan. Ojojoj! Efter denna goda och trevliga middag åkte vi hem. Bamse fick springa lite på tomten innan jag gick in och satte mig med knyppeldynan igen. Tittade på Rosa Pantern samtidigt. Strax före midnatt tog jag ut Bamse på en kort promenad. Vanligtvis brukar han skälla och vara nervös när det är becksvart härnere, men igår var han lugn.


                             

Sov verkligen som en sten inatt. Igårmorse väckte Bamse mig kl 6.00 med ett ivrigt slickande på mina händer... imorse hade han väckt Janne kl 7. Jag gick med Bamse till han gjort det han skulle, sen gick jag hem och sov några timmar till. Janne hade tok-tur imorse och fick se en flock tranor landa på bondens åker. Han hade inte mobilen med, annars hade han ringt mig... synd... men jag sov gott till klockan TIO! Då vaknade jag av Bamses tok-skäll och hörde på håll en ljus vovve-stämma. Det var Bamses föräldrar som var i farten. Jag släppte ut Bamse på altan, slängde på mig lite kläder för att möta dem i dörren. De fattade att jag var helt nyvaken, men de ville bara ta med Bamse på en promenad. Glatt viftande försvann Bamse med sina föräldrar ut på promenad, sen bjöd vi på kaffe när de kom tillbaka.


Bamse är lik båda sina föräldrar. Pappa upp i dan, men mammas färger.

Nej, nu ska jag jobba på med Vågkrus en stund...

Välkommen till världen om fyra månader!

Än ligger du tryggt och varmt i mammas mage. Vad det ska bli spännande att lära känna dig, du lilla fantastiska flicka som snart ska födas in i vår familj.


              
              
Teknikens under är otroliga... jag tycker nästan man ser hur hon ser ut... hon är visst lite mindre än sin storebror... och jag tyckte när jag fick mmset att hon var lik sin storebror och sin pappa... men nu tycker jag att jag bara ser hennes mamma i profilen! 

                

Vi får se! Hon kanske blir lika lik sin mor som storebror är lik sin far? Det vore väl rättvist! Grattis Bella, Rickard och Justin! Vi längtar till augusti!

Janne tog ut Bamse mittpådagen. Jag satt och pratade med Bekki tills det var dax att åka till terapin. Från idag och framåt känns det som om jag kommer prata mycket om respekt. Självrespekt... och respekt från andra. Om jag inte har ett uns av självrespekt kan jag ju egentligen inte begära att nån annan har det heller, eller hur! Min X-make hade inte en tillstymmelse av respekt för mig, inte de jag verkligen behövde och räknade med när jag kollapsade fysiskt och absolut inte mina jobb har inte haft respekt för den jag är (och jag säger inget, tror att det är naturligt och att jag är svag/feg/sjuk) Kanske berättar jag vid nåt senare tilfälle vad som drivit igång tankarna kring "respekt", men sen undrar jag samtidigt - vem är intresserad? Alla vandrar vi ju vår egen väg. VI SJÄLVA är anvariga för våra liv. Jag kan gå ett helt liv och känna skuld för att jag inte räckte till och ändå ha jobbat tills jag stupade. Jag såg en liten snutt av Oprah Winfrey igår och jag såg en ensamstående mamma som haft tre jobb för att försörja sina tre barn... och låta dem studera. Sonen gick på läkarlinjen och döttrarna studerade oxå vid universitet. Mamman trodde att hon kom till showen för att få tacka Oprah för den inspiration hon gett, men istället fick hon en lyxresa till Italien... Mina tankar snurrar givetvis igång på vad man själv gjort, både som ensamstående mamma, plastmamma, mamma till två kullar med olika pappor... alla tusentals timmar i fotbollsklubbar, i föräldrarmöten, som klassmamma, som extramamma till andras barn... nej, man räcker aldrig, aldrig till! Posthögarna växer, man upptäcker att barnens skor blivit för trånga, att tonåringen supit till och vänt sig till en annan vuxen... Nej, man räcker aldrig upp till idealet. Det är där respekten kommer in. Att kunna bjuda nån annan på att ta hand om ens egen aspackade tonåring, jag har ju själv tagit hand om andras! Att lämna över klassmammeriet till nån annan som baske mig vet bättre... och som nu allra senast i raden av tillkortakommanden, gå förbi de skithundägare som ena dagen glatt pratar skit om andra för att nästa frysa ut... MIG. Väl bekomme! Det säger mer om andra än om mig, tycker jag. Jag vet att jag inte pratat skit iallafall! Det finns så många trevliga människor på jorden att jag överlever utan dessa. I respekt för mig själv kan jag hålla in min hund, glatt säga hej och i resten av mitt hundliv strunta i att spilla tid på skitsaker. Mn lär så länge man lever!

Vi har åkt till landet! Och här ska vi njuta. Jag tänker knyppla så mycket ögonen tillåter i hopp om att snart bli klar med arbetsprovet. Snön har smält bort. Vi har en granne över på en cider

               
Bamse i favvo-fåtöljen med sin favvo-ben
                                                           Vår kinesiska almanacka från Lanzarote...
                                                           som talar om att råttan (Janne) passar ihop
                                                           med en drake (som mig)

Intervju, snart landet!

Bamse har varit ute, alla djur har fått frukost... Ragnar fick kärnhuset på en röd paprika, det är gott och uppenbart jätteroligt att pilla paprika-kärnor!

                         

Sen har journalisten varit här, en kvinna som jag träffat ute med hunden. Hon hade fått ett sent återbud från en intervjuperson på en artikel som skulle handla om grannsämja och undrade om jag kunde hoppa in. Och det kunde jag om vi tog intervjun idag på morgonen. Hon hade med sig sin lilla söta Sunny som, tillsammans med Bamse, höll vakt under intervjuandet. Inga spioner kommer här in!


                 

När de varit så duktiga, och dessutom kunde sitta fint, blev det lite godis oxå :O)

Nu ska jag ut med Bamse en kortis, sen terapi och sen LANDET! Hörs ikväll eller så!

Vitsippa och Flätspets

Eftersom kvällens seminarium blev inställt pga lärarens influensa satte jag mig med arbetsprovet i knyppling istället. Det skulle vara inlämnad 6 april, men jag har fått dispens och ska höra av mig i mitten av april för att tala om hur det går. Gjorde klar Vitsippan........och hann nästan klart Flätspetsen oxå. Sen är det ytterligare fyra som ska göras. Ska jobba vidare med dem i helgen, sen måste jag börja plugga igen.

                       

Biskop Eva Brunne skulle komma och ha mässa i vår skola idag... Det hade varit kul, men det glömde jag totalt bort i min knypplingsiver. Men frågan är om jag hunnit dit eftersom Monica ringde och hade problem att ta sig från jobbet pga strömavbrottet. Dagen har bara bestått i hundpromenader och knyppling...och en nyinflyttad granne som kom över och presenterade sig som journalist... hon ska intervjua mig om grannsämja imorgonbitti... får se om jag har nåt att säga! Våra hundar älskar iallafall varandra!

SOV GOTT! Det ska jag göra!

I Änglarum!

Började dagen med Bamsenad, frukost och dusch....


Vad äter du? Jag vill oxå smaka!

                     
                      Jordgubbar var inge gott... skeden var kul!


Och bunken de låg i vill jag slänga i golvet! Det låter så roligt då!

Jag packade ut lite grejer i bilen för att åka till föräldrarna på Rådmansö. Mamma är anvarig för en basar om en vecka och jag hade lite att donera... bla mina fina porslinsankor som Janne fått tuppjuck på...


Hejdå ankorna!

                 
Bamse gör som han brukar när jag plockar fram hans resväska, han kryper in i den och på så sätt försäkrar sig om att jag inte ska glömma honom!

Mamma och pappa har tagit hand om en ny hund. En Shetland Sheepdog med svåra magproblem. Hon ska väga runt 7 kilo men väger bara 3 kg. Hon har legat i dropp och har ännu svåra diarréer och kräkningar... men de tror de ska få ordning på henne. Söt är hon iallafall... och väldigt säregna ögon!


Hej Fiffi!

Mamma och pappa bjöd på härlig fläskkotlettgryta och glass med riktiga blåbär! Yummi!

                  
                   Hundpromenad-dax! Bamse hänger på som han aldrig gjort annat!

Strax före 14.00 lämnade jag Bamse hos föräldrarna och åkte till Gräddö för att inkassera min födelsedagspresent, en lyxbehandling på Änglarum! Jag hittade det vid Icas parkering, bredvid macken och granne med snickarna.Och vad kan man säga? 90 minuters njutning på allra högsta nivå! Okejrå... att plocka ögonbryn och mustasch är aldrig skönt, inte att klämma pormaskar heller... men i övrigt! Ryggmassage, skalpmassage, pealing, choklad/kaffe-mask... ja hur underbart som helst! Ögonbrynsfärgning ingick oxå i lyxpaketet. Likaså skratt och trevnad!


Guggelutt i choklad/kaffemasken!

                           
                            Jag ser lite död ut... men jag njuter ohämmat!

Åter hos föräldrarna fick jag veta att Bamse legat och vaktat på toadörren... han trodde jag låst in mig där när jag var borta när han kom hem efter promenaden. Han är världens lyckligaste hund så fort man varit borta en stund. Man känner sig verkligen älskad!

Lite stickning och prat, sen räkor med ost och kex innan hemfärd. Hämtade en sjuk Bekki i Gubbängen och har tagit det lugnt under kvällen. Bamse har fått sin kvällsnad förstås. Nu längtar jag efter ullbolstren!


Hagge!

                          
                           Fiffi!


Indra!

Knypplar-em

Tillbringat em med att knyppla "Vitsippan". Ska göra några rapporter till en annan dag och fortsätta med "Flätspetsen" sen.

                    

Satt ett par timmar och gick sen ut med Bamse innan jag gjorde middag. Lax med pepparotscreme och ugnsallad på zuccini, paprika, morot och palsternacka.


                    
                     VÅR trädgårds första riktiga krokus!Bamse har tagit det väldigt lugnt idag. Jag är oxå slö, ont och rinniga ögon. Jens och Sandra är på väg över, Sandra ska prova mosters kläder... sen hoppas jag kunna gå ut med Bamse och lägga mig tidigt. Imorgon ska jag till Rådmansö!

En ny början

Så kan det kännas efter två kursers avslut och två nya kursers början. Däremellan ska man försöka hinna allt det där man inte hann under kursernas sista fas och passa på innan de nya börjar. Men jag har varit helt slut. Igår hade jag så ont i ryggslutet att jag var gråtfärdig! Idag är det ögonen som inte vill hänga med. Men ger jag mig? NEJ! Igårkväll hade jag tvättstugan för att tvätta mosters kläder. Bekkie och Sandra ska få titta på dem innan jag skickar dem på insamling. Det är en hel del fina kläder och hon hade en väldigt ungdomlig smak, tycker jag.

                  

Duschade varmt och länge, Janne tog sista svängen så jag skulle kunna lägga mig tidigt med ryggskrället.

                   
                   Så kan det gå om man lägger sig med blött hår!

Ryggen var bättre imorse, men så fort jag kom ut på första Bamsenaden började ögonen rinna och har fortsatt med det sen dess. Alla planer på att knyppla och läsa hundböcker gick i stöpet. Men skolan ringde att läraren var sjuk så kvällens lektioner ställs in... och jag är jätteglad för det! Istället däckade jag i soffan. Djuren fick sen frukost trots att jag var uppe vid 7.00 och donade.

Nu har jag gjort en del av mina föresatser. Igår bokade jag tid för att kastrera Bamse, idag har jag bokat tid för att träffa hunddagis. Först ut blir Hundriket utan Bamse samma dag han ska kastreras. Veckan efter blir det Pytteliten med Bamse. Intressant att det skiljer sig redan där. Hundriket vill att man kommer utan hund på dagen för att jag ska se hur dagis funkar i full verksamhet. Pytteliten vill att man kommer med hund efter dagis stängt så hunder får bekanta sig med rummen och dofterna. Det här ska bli en spännande upplevelse!

                    
                    Mammas hjärta har ingen aning om vad som väntar honom...

Nu ska jag värma lunch, gå ut med Bamse och åka till terapin. Hoppas ögonen piggnar till så jag kan göra nåt i eftermiddag... denna oväntat lediga eftermiddag!

Slutirutan!

Japp, nu  har jag tryckt på knappen! Tentan är ivägskickad. Visserligen hade jag på mig till klockan 17.00 idag, men jag kommer inte göra mer på den nu. Enough is enough. Jag hoppas på ett G, sen är det bra. Annars får jag göra om den om fyra veckor, inte mer än så är det!

                

Vi kom hem sent igårkväll, halv 11 tror jag. Packade raskt in allting, gick ut med en ivrig Bamse och stöp i koj. Imorse väckte han mig halv 9, så dax brukar vi redan vara ute på vår morgonrunda... men inte imorse. Lite gråmulet i luften, men definitivt VÅR! Träffade pudlarna Ella och Moa i skogen. Vi slog följe med dem och Bamse fick springa lös när vi kom till en äng.


Fullt ös! Ingen koll på vad som är bak och fram när de springer!

                      
                     

Sen har jag pratat lite med Tim som kommit hem från Väktarskolan i Boden efter 6 veckor. Han har klarat alla kurser och praktiken och fått inte mindre än fyra diplom med guldkanter! Såg jätteflott ut. Nu kan vi känna oss trygga med en egen väktare i huset! Han är på anställningsintervju nu så vi håller tummarna.

             

Annars har jag läst igenom tentan och rättat några småfel, har inte lagt ner själ och hjärta, bara två heldagar... hoppas klara mig till ett G. Nu ska jag ut med Bamse igen. Måste köpa fågelfrö på zoo och sen tänkte jag boka tid hos veterinär och besök på hunddagis. Tvättstugan beställd till kl 17.00 idag och 07.00 imorgon så jag kan tvätta mosters kläder, sortera, låta flickorna gå igenom dem och sen skicka till insamling. Man har det man företar sig.

Hej och hå!

Tenteritentera...

Vi gick tillsammans ut på ängen imorse före frukost. Varmt i luften!


                      


Resten av dagen har jag suttit med näsan i böckerna och fingrarna på tangenterna. Känner att jag inte kan göra så mycket mer nu, planerar att putsa lite på texten imorgon och hoppas på ett G. Vi ska väl börja packa ihop om en stund och åka hem. Först ska jag se om det finns nåt i kylen att göra middag på :O)

                    

Ute öser regnet ner och får den sista snön att sjunka ner i backen. Bamse sover gott i sin alldeles för lilla och upptuggade korg... men han älskar den! Både att tugga på och att sova i. Janne och Ragnar tittar på TV... mat eller stickning... vi får se :O)


No sticking!

Men massa annat kul! När middagen var överstökad bad jag Janne visa mig var han gått med Bamse idag. Han hade pratat om bondens ängar och sorkhål. Det lät kul! Dessutom vågade Janne släppa Bamse lös och det gör han aldrig! Och vi gick tillsammans för att utforska ängarna!


Sorkhål!

                     
                      Bamse Farlig Jakthund på äventyr!


                            

Älgbajs... inte så spännnande....

                  
                    Att träffa pappa var mer spännande!


Mamma Chloe

                           
                             Ömsom söta, ömsom rivaler... MEN så lika!
                                        

Men pappa är äldst, bäst att ge sig!

                            
                             Bertil vill oxå hälsa!

En trevlig kväll hos Bamses ursprungsfamilj. Vila huvudet från tentan. Spana in sorkhålen och vilddjursbajset. Sen lite TV och virkning. Kan livet bli bättre? Neh.... Nu ska jag kissa hunden och mig själv bakom Linnéas husvagn och gå och nanna!


Hälften gjort...

Eftersom jag inte ägnade ett skrutt åt tentan igår så har jag ägnat hela denna dag till att besvara tre frågor, det är tre frågor av fem alltså. De två sista frågorna ser lite tunga ut, så jag lägger ihop för ikväll. Nu ska jag laga lite mat och sen gå ut med Bamse innan jag sjunker ner i TV-soffan och stickar. Janne har varit ute långa promenader både morgon och mittpådagen med honom. Det är lite skitigt och det är lite svårt med lort-vovve och inget vatten...men vi får honom hjälpligt ren i kallvattensblask. Han tycker det kalla vattnet är väääldigt jobbigt och vem vill bada i kallvatten?

                

..och just ja, jag fick flera frågor på vem som var min bror, men det är alltså han som inte får på sig matchtröjan i början av filmen ;O)

Okej, mat var det...

1 april

Dagen tänker jag radera ur minnet. En väninna fick åka in på sjukhus och jag har inte hört av henne sen dess. Aprilskämt är inte min grej och efter terapin var mitt huvud ännu mer tungt och ögonen grusiga - Vi tangerar mitt behov att vara god och viljan att vara omtyckt och hur misslyckat det kan bli. Ifrågasättandena rubbar min världsbild, men jag vet att jag går igenom livet med ett alldeles för naivt perspektiv... och undrar om det är så fel egentligen?

Efter terapin hämtade Janne mig från pendeln. Jag hade packat, vi skulle handla och premiäråka till landet. Försökte börja med hemtentan när vi fått upp lite värme, men Bamse var orolig och for runt och skällde. Gav upp och gick ut med honom. Janne hämtade vatten hos grannen för både vatten och avlopp har frusit, det är därför vi inte varit här i vinter.Lekte lite med maten :O) Försökte först göra en kortlek - ruter, hjärter, spader... med det stupade defiitivt på klöver - så det blev lite annat. Lite kul måste man ha! 


                           

Det är utedasset som gäller, tur att det står kvar! Lite öde i kalhygget längst bort på tomten, men det blir fint sen! I sommar får vi fixa upp våran räddare i nöden!!! Bamse får vi blaska av i kallvatten... men det är ljuvligt att vara här!

Såg brorsan på TV-reklamen. Får inte in videon här av nån anledning... men det är bara att klicka på texten/länken så.

Nu måste jag jobba med hemtentan. Har redan missat en hel dag av fyra!  Fullt ös gäller! Jag måste lära mig leva mitt eget liv!

Första tentan klar!

Ja...jobbigare tentor har man väl haft... men det finns störningsmoment! För det första, tentan kändes bra för jag är nöjd med mina kunskaper i ämnet, men det är inga garantier för ett G. Min kritik gäller att man ställer en fråga som man kan få 1p för, sen en följdfråga som ger 3-5 p. ... summan av den kardemumman blir att om man svarar fel på första frågan är att man även missar följdfrågan! Efter tentan blev vi tillslut tre tjejer som stod och diskuterade skriftprofeter som var präster. Vi var alla överens om vilka profeter som var skriftprofeter, men ingen av oss hade en aning om vilka 2 som dessutom var präster. Det visade sig att vi skrivit helt olika. Vi skulle först skriva vilka 2 av skriftprofeterna som dessutom var präster och sen beskriva en av dem, deras verk och var i historien de var verksamma!! Vi hade alla tre valt olika kombinationer av vilka som var profeter och präster och sen beskrivit varsin av de tre profeterna. Jag är övertygad om att vi alla tre skrivit utmärkt om var och en av profeterna men eftersom ingen av oss hade en susning om vilka som dessutom var präster så missar nån av oss typ 5p bara på det! Jag tror det var typ 3 såna frågor och det kan innebära skillnaden mellan Underkänd och Väl Godkänd och det känns inte rättvist. Jag har ändå 6 års universitets/högskoleår bakom mig så jag ska inte behöva inte bli kuggad på petitesser! Ingen ska behöva bli kuggad på petitesser! Har jag skrivit bra om en bibelbok eller en profet så ska det räcka! Att bli kuggad på att jag inte vet om profeten var präst eller ur vilken Mosebok citatet var hämtat känns fel! Men det är bara min åsikt och nu vilar en eventuell omtenta i lärarens händer. Var bra slut i huvet när jag åkte hem, kan jag säga. Men två, i mitt tycke, bra foton kan jag bjuda på. Båda tagna på väg till skolan idag. Det första på Medborgarplatsen, en reklam-installation, men jag tyckte jag kände igen tvärniten hos mig själv:Den andra i Erstas grannskola, Frans Schartau... snacka om liv som inte ger sig!!! :

                                

Uh, Bamse har fått sin kvälllspromenad. Imorgon kommer hemtantan på mailen. Sova lite och vara fräsch kanske?

RSS 2.0