Morgonstund har guld i mund...

Inte så illa att vakna till imorse! 

            Efter frukost for vi vidare mot Aspö. I ruffen hade vi köksluckorna till svärmor och hennes gube.


Halvfull katamaran

                    
                     Dimmornas ö


Aspö

Dagen har tillbringats i solen på altan. Myspys!


Växande lönn-näsor                                         Pippi-tröjan...jobbade på tills garnet tog slut


MMmmmmmmmmmmmmm....

Kvällen ska visst bjuda på grillat och eld :O)

In i dimman!

Vilken dag!!! Seg morgon efter 10 timmars sömn igen. Ska inte ta allergitabletterna nåt mer. Det får hellre klia i ögonen, vet du va!!! Var på jobbet kl 13.00 och fixade lite innan Filtklubben. Idag fick vi höra om två av diakonernas resa till barnhemmet i Valmiera, Lettland, dit Filtklubbens alla stickade alster går. Så spännnande! Vilken underbart jobb dessa kvinnor lägger ner! Sen åkte jag vidare till ReAgera, dietkliniken ... eller vad jag ska kalla det för.

Hem och göra rent hos marsvinen, ta ut Ragnar på en kort promenad... sen packa. Kvällen går inte att beskriva i ord! Så här kommer några bilder istället!


Vi lämnar båtklubben

                                
                                 Flera båtklubbar har inte sjösatt ännu...


Däruppe var vi på Lyran med M och C för knappt två veckor sen!

                        
                         Mot Hammarbyslussen!


I Hammarbyslussen. Det regnar!


Åsk-skuren gick inte att fotografera..men den röda solnedgången över Stockholm!

                                
                                 Ingarö kyrka i skymning

Nu är det natt och kolmörkt, men innan allt ljus försvann så ankrade vi i dimman i en liten vik mittöver Grisslinge Havsbad. Här har vi sett fladdermöss.... Janne sover redan så gott, men jag ligger och myser till fladdermössens visslande vingslag. DETTA ÄR LIVET!

Onsdag em!

Jättemysigt att vara på Stureby med sjukhemskyrkan igen. Satt bara med idag, prästen hade gudstjänsterna... men i båda fick jag sitta med de boende. På första gudstjänsten höll jag en orolig dam i handen hela tiden och i den andra "passade" jag en nyopererad kvinna som inte fick resa sig. Det är så gott att ha möjligheten att bara vara i dessa möten, ett gott komplement till prästen som höll i gudstjänsten och så jag som fick chansen att ombesörja andra behov.

                              

Efter Stureby åkte jag till jobbet och hämtade grönsaker till marsvinen. Husmor lägger alltid undan "renset" i en påse åt mina små skyddslingar... sen åkte jag till zoo för lite "valpterapi" och "hundvaccination" som jag kallar puss-och-kram-kalasen för. Vilda ville gärna pussas lite! Det beställda sköldpaddsfodret hade kommit oxå!Sen vidare för att handla till familjens människor. Det blev fläskfilé och nån rolig pasta som såg ut som ris! Jättegott! Hem och laga mat!

Janne åkte till jobbet för att fixa med svärmors skåpluckor, Rebekka är ute med en kompis, Jens och gänget tog en 23-timmars ett Åbo-kryssning och Monica är ute på sin tredje egna Mary Kay-kurs. Jag är trött som vanligt... men tänkte sätta mig en stund vid TV:n... och kanske stickorna... eller deklarationen ...

Pollenallergi?

Undrar om jag måste lägga ytterligare ett elände till allt annat?! För tre dagar sen köpte jag nåt receptfritt allergipreparat på apoteket för vänsterögat rinner och kliar samt mina nys-attacker har varit mer än grymma. Sen dess har jag varit supertrött, det kan ju bli så med antihistaminer... Nå, ögat kliar inte längre och jag nyser inte överdrivet längre... men ögat är fortfarnde rött och svullet... och jag är trött, så trött. Inatt somnade jag vid 22 och vaknade av väckarklockan kl 10.00. är så trött på att sova bort livet... Men än har jag inte gett upp. "De" säger att vi just nu har en riktig pollenbomb och mitt immunförsvar är ju nedsatt, så det kan vara nåt tillfälligt, hoppas hoppas hoppas jag!

Nåväl, jag är vaken nu ... men inte mer än så. Ragnar fick följa med ut till skogskanten och plocka kärs och maskrosblad till marsvin och sköldpaddor. Han tycket det var lite läskigt... men jag tror det är viktigt att han ser omgivningarna så han vänjer sig vid att vara under bar himmel och att han får en möjlighet att hitta hem om olyckan skulle vara framme.Bekki kom iväg till skolan idag, hon har varit hemma med "sandpapper" och ont i halsen i två dagar. Monica är på Medborgarkontoret och skriver in sig i Sverige just nu, hon är fortfarande folkbokförd i Oslo. Jens och Sandra ska vara barnvakt åt Justin för Bella börjar jobba idag. Janne har åkt för att köpa virke till altanen på Sanda... Själv ska jag ta och gräva lite i nån garderob för att hitta nåt att ha på jobbet. Idag tänkte jag följa med till Stureby och sjukhemskyrkan...

Lite ditt och lite datt

Tog telefontiden på jobbet igår em, det gick bra. Sen hämtade jag Su, vi åkte på bio i Heron och såg "Flickan från ovan". Två haltande fnittriga tanter... det blev en jättetrevlig kväll... filmens djup till trots. Trött som en koala dök jag i säng så fort jag kom hem.

Upp i ottan. Var på jobbet före 8.00. Delade vinet och bad tackbönen i morgonmässan... sen var snart mina två timmar gjorda. Så grymt trött, åkte hem och somnade i vardagsrumssoffan. Bekki väckte mig med ett ljudligt "TYYYYST!" ... jag snarkade tydligen rätt duktigt. Fixade en snabb lunch och gick till pendeltåget. Satt utanför och stickade estnisk spets i solen i väntan på att klockan skulle bli 2. Fick sällskap av en liten dam. Det är ofta små söta tanter i hattar kommer och pratar handarbete när jag sitter och väntar in tiden, det är väldigt trevligt! Terapi. Gick hem från pendeln oxå. Kände mig nöjd. Monica hade fixat tonfiskrulle till middag...

Fortfarande trött!

         

Ragnar, den vingklippte...

Bekki hör väl inte direkt till Ragnars fanclub, men tillochmed hon tyckte synd om honom när han kom hem från veterinären idag. Och jag håller med, han hänger med huvudet och försöker putsa vingpennor som inte längre finns. Samtidigt så är det en nödvändighet så här på sommaren. Jag vet att om nån dag eller två, när han får vara utomhus och vant sig vid sina stympade vingar, så blir hans liv så mycket roligare. Skulle vi inte vingklippa honom så skulle han få sitta i voljären inne eller i en liten bur på trappan, för han är en så god flygare att han snabbt skulle kunna ge sig av... och så nyfiken och godtrogen som han är så vore det en tidsfråga innan han blev katt- eller rovfågelmat. Förra sommaren trivdes han med oss, han fick vara med så gott som hela tiden när vi var ute. Nu behöver vi inte oroa oss för öppna fönster och dörrar...  Och framåt hösten så har vingpennorna växt ut igen och han kan flyga inomhus hela vintern. 


                                    

Han har varit ute redan och testflugit... och jag tror vi får ta tillbaka honom till veterinären för han flyger lite för bra ännu för att jag ska vara helt lugn. En bra vindpust och han får fart upp i träden. När man vingklipper är det bara meningen att fågeln ska kunna glidflyga neråt och inte kunna ta sats att flyga upp och iväg. Den veterinär vi anlitar har samma inställning som jag, hon klipper hellre lite för lite tillattbörjamed istället för att klippa för mycket och begränsa fågelns liv för mycket i onödan. Jag är rätt lugn när det gäller Ragnar, han är tam och tillgiven, men skulle fara hota och han får fart iväg, då vete17 vad som skulle hända, jag vill inte testa! På somrarna får han vara Ragnar - den vingklippte, så han kan leva fullt ut med sina människor utomhus oxå.Esmeralda fick sin näbb slipad. Det är nåt fel som gör att den växer fortare än hon kan hålla ordning på den själv. Hela veterinärbesöket tog mindre än en kvart och det känns skönt att såna saker går att åtgärda så fort och lätt!

Helgen i bilder...

Dagen har jag tillbringat med goda Sanda-grannar. Skåp och bäddsoffa är bortforslat och jag är hemma igen. Här kommer lite helg-bilder!


Bella och Justin hälsar på Grisen

                            
                             Guggelutt smakar ganska gott!


Gris i profil

                                  
                                   Liten gris i anfallsposition!


Gris Ibrahimovitz!


Justin Ibrahimovitz!


Justin-gos

                   
RAGNAR BUS!
'


Vad händer?

                            
                             Litet lejon!


OOooppps...

                                
                                  ZZZZZZZzzzzzzzzzzzzz..........

Och sova ska tant Guggelutt oxå göra nu! Ny vecka!

Underbara helg!

Visserligen ser inget riktigt klokt ut här just nu. Jag har röjt ur ett skåp och innehållet är spritt överallt, vi har två bäddsoffor och ett kök i vardagsrummet... men det betyder att framtiden ser ljus ut! Ragnar har "hjälpt" mig och det betyder ungefär att han blir stimulerad och jag får extra motion samt får öva rösten.

             

Igår kväll satt jag uppe till midnatt ungefär, och stickade estnisk spets. Det var länge sen jag drömde, men inatt har jag drömt mycket... och jag minns inte vad, men när jag har vaknat till har jag känt frid i hela kroppen. Jag tolkar det som själslig läkning. Jag genomgår många processer just nu, på flera plan... men grunden i alla processer är nog att jag börjar stå upp för mig själv och törs i första hand tänka på att våga ta hand om mig själv och inte tillfredställa andras behov som jag TROR att de har.

Nu ska jag gå ut oh prata med grannar. Tjingeling!

Vilken härlig dag!

Satt ute ett par timmar i solen och stickade estnisk spets. Sen kom Bella, Rickard och Justin. Efter lunch gick vi över till grannen och hälsade på Grisen. Åh, vad synd att jag glömde kamerasladden! Han hade växt till en liten ulltott på de två veckor som gått. Han vaggade fram, anföll bollen och åt själv. Så grymt söt!Justin blev lite blyg för Grisens pappa Hugo som blev överförtjust i Justin och ville leka... så Rickard tog Justin och gick ut lite före Bella och mig.

Vi lekte på gården en stund, sparkade boll och Ragnar fick komma ut på trappen. Sen gick jag in och lagade middag medan Justin och hans föräldrar lekte kurragömma.

Nu lägrar sig lugnet och mörkret över Sanda. TV och stickor kanske?

WhAT?

          

Vaknade till ett snötäckt Sanda imorse... Det regnade när jag gick och la mig inatt... men imorse var det snö! Nå, nu börjar det torka upp och barmarken skymtar.

Satt uppe till halv två inatt. Bra flyt på stickorna, hann ända upp på Pippis klänning. Kanske blir jag klar med tröjan i helgen, men jag har glömt nål att sy ihop den med. Jag har oxå glömt Justins tröja hemma och de kommer om ett par timmar. Och så kamerasladden då... men jag kom ihåg mig själv och Ragnar, alltid nåt!Ska väl tillbringa en stund med stickorna. När Justin kommer tänkte jag ta med honom och hälsa på Grisen!

              

Skit oxå!

Glömde kamerasladden så jag kan inte ladda ner några nya bilder i helgen! Börjar så smått installera mig på Sanda. Det är kallt i huset ännu och Ragnar surar i buren. Han får inte komma ut medan elementen står på maxvärme.Jens, Sandra och Monica var och hämtade bäddsoffan tidigare i veckan och jag har lite bekymmer med plats. Bella, Rickard och Justin kommer ner imorgon och just nu har vi inga sittplatser utom i köket... men kommer dag kommer råd. Ska sätta mig i fåtöljen och glo en stund så kommer nog fantasin.

Idag har jag jobbat mina två timmar. Fondärenden och telefonsamtal. Känns som man gör lite nytta ändå. Blev tillfrågad om jag kan medverka i mässan på tisdag och det tackade jag ja till. Sen åkte jag in till stan. Nästan mitt emot terapin ligger Sallys garn, en mysig liten favorit-garnbutik jag gärna slinker in i. Där hittade jag en hyfsat bra brun och ett roligt grönt nystan till Pippi-tröjan, sen sprang jag över till terapin. Sen emåt, handla, packa... Jens hade fått lön så han tankade bilen full åt mig när jag skjutsade honom till Älvsjö station... sen åkte jag och Ragnar ner till Sanda. Köpte en hamburgare på Strängnäs Mc´s drive in som jag smaskade i mig när vi kom fram.Nu börjar värmen så sakteliga komma. Förutom rolig stickning och Justin-mys hoppas jag på Grisen-gos och Ragnar-bus i helgen!

Torsdag!

Började dagen kl 8.00 på psykiatrin, psykiatrikern höll med om att det är galet att man ska behöva fajtas så för att få komma och kolla av medicineringen av antidepressiva, i synnerhet som natriumet inte är så bra.  Hon skulle ta upp det på team-möte samt om hur det gått med ny BA för det var oxå inte ok att under ett helt år inte ens ha träffat sin BA ... åkte hem igen och satte mig att sticka en stund före jobbet. Torsdagsträffen idag, hann skicka lite mail och kolla av diakonins telsvar oxå. Sen till ReAgera-kliniken i Älvsjö för gruppsamtal om mat vid övervikt. Inspirerade mig till lite nyttig middag idag, kyckling med fullkornspasta och broccoli....Ikväll har jag gjort klart andra armen på Pippi-tröjan. Nu måste jag ha tag i grönt och brunt garn innan jag kan göra framstycket. Har stickat ett par varv på den estniska spetssjalen oxå... är bra sugen på att börja med nästa, det är så vackra mönster och man undrar liksom hur det blir! Men jag ska hejda mig... det finns annat att göra oxå!

Nattinatti!

Onsdag!

Knypplingskursen igår gick bra. Övningsspetsen "lossnade". Satt uppe och stickade en stund sen jag kommit hem igen, hann en del på Pippitröjans arm och några varv på spets-stickningen.

Idag sov jag lite längre, gjorde rent i voljär och hos marsvin, plockade i köket och donade runt lite före jobbet. Var på Café Hagsätra som idag hade "En liten trio" i underhållningen. Riktigt roligt, musik med kläm och humor! Sen gick jag till zoo för jag träffade zoo-ägarens mamma när jag var på väg till jobbet. Hon var ute och rastade vavvorna... så jag visste att zoo-ägaren hade en liten valp i affären idag!!! Hon föder nämligen upp chihuahuor och chinese crested och jag har för nåt år sen varit och pussat på små vavva-valpar. Nu hade hon en liten flicka kvar ur senaste kullen, Vilda, de tre syskonen var redan sålda och levererade.

                

Alltså, det är ju bara kärlek!!! Sen handlade jag i en flygande fläng, åkte hem och skurade toa, Monica kom hem med pizza och jag bakade äppelpaj. Klockan 19.00 kom tre grannar in och Monica hade sitt första Mary Kay-party. Det gick bra. Hon fick lite sålt trots att det bara var "övning". 

Nu är jag så trött så jag fattar inte! Imorgon ska jag träffa psykiatrikern klockan 8.00! Hu vale!


Vilda!


                       

En ny liten kärlek på 12 veckor: Vilda! Men hon är inte till salu, hon lånades ut till mig för en stunds valpterapi - kram och gos!

Tisdag igen!

Blev klar med Pippatröjabakstycket igår kväll, stickade ett par varv på spetsen oxå innan jag kröp i kojen.Vaknade med yrsel och tänkte först ställa in dagen, men sen for envisheten i mig och jag klev upp, in i duschen, mata djur, frukosten blev en urseg historia, sen väckte jag Jens som fick skjutsa mig till jobbet för jag vågade inte köra. Han lovade ha ljudet på på mobilen ifall han skulle behöva hämta mig. Men jag klarade mina två timmar - mässa, fika och personalmöte. Idag var Previa-företagshälsan där och gav en riktigt bra föreläsning om hälsa, hon hade förmågan att göra det lite kul och inte bara foka på nyttig mat och rörelse utan tog in lite skoj som Darwins utvecklingslära och gummisnoddar.

Sen promenerade jag i sakta mak mot T-banan, yrseln började ge med sig. Jag åkte in till Svensk Hemslöjd, Vendelas Hantverk och Marias garn som omnämts på estniska spets-stickningskursen. Vendela var tyvärr sjuk och affären stängd, men jag såg Cacao-garnet hängandes i fönstret... precis sånt jag ville ha! Jaja, det blev ett grönt Mora redgarn i Hemslöjden och ett blått tvåtrådigt ullgarn hos Maria samt en rundsticka i lite mindre format. Sen gick jag till Ming Garden och åt friterade räkor innan jag gick vidare till terapeuten. Jens hämtade mig därifrån.

Nu har Jens varit och köpt sushi åt oss. Om ett par timmar ska jag gå och knyppla... har kört fast i övningsspetsen och tycker inte att det är så skitkul just nu, tänkte först hoppa över ikväll... men nej, nästa gång kan jag inte gå pga sista tillfället i spets-stickningskursen, så det blir nog bra att ta sig iväg, även om jag inte mått så bra idag och är oinspirerad. Imorgon får jag dessutom sovmorgon!

Ängla Pippilotta ...

Barnbarn är så fantastiskt roligt! Min lilla Ängla-skrutt var ju här en sväng i fredags och just nu är det mycket Pippi Långstrump i hennes värld. Jag kom på att jag hade ett gammalt stickmönster liggande med Pippi på som jag gjorde till Monica för sisådär en 20 år sen så jag tog med mig lill-skruttan ner i källaren och hittade mönstret! Jag frågar om hon vill att mommo ska sticka en sån till henne och det ville hon. Vi tog upp det och visade för mamma... och ett tu tre så kommer Ängla med mina glasögon i handen och säger: "kom nu mommo!" ... så visar hon att jag ska sitta i fåtöljen och så hämtar hon min spets-stickning och sätter sig och tittar på mig.. och jag stickade på för brinnande livet, för lilla hjärtat förväntade sig nog att det skulle komma fram en Pippi-tröja på nåt sätt. Idag var jag och köpte garn så nu stickar jag Pippi-tröja på riktigt för det är klart att ungen ska ha en Pippi-tröja! 

                       

... och på Jannes fest berättade Linnéa att hon tidigare på dagen frågat Ängla vem hennes bästa kompis var: "Mommo", svarar den lilla söta... Är jag charmad eller är jag CHARMAD!Idag har jag jobbat två timmar. Det kom en tjej som ville ha hjälp med fondansökningar och det kunde jag hjälpa henne med. Sen åkte jag runt och gjorde en massa ärenden: köpte garn, fixade batteri till Bekkis klocka, lämnade in ett trasigt armband, köpte sköljmedel och tandkräm ... och så...
Hemmavid tog jag ut fåglarna och satte mig att sticka på Pippi-tröjan! Planterade penséer som Janne köpt i blomsterlådan, hängde undan rentvättade vinterkläder.Monica är ute på "äventyr" och ska sova hon Linnéa ikväll, Janne jobbar till 23.00, Jens och Sandra har åkt iväg för att grilla nånstans och nu hörde jag dörren: Bekki kom hem... hon vill nog ha mat, en kill-kompis kommer över ikväll... och jag ska sticka på Pippi!!!

Bäst att fixa pannkaks-smeten då...

Femtioårsfestande!

Tack alla ni som kom! Vi hade valt att ha en fest av det mindre formatet, så tack oxå alla ni som grattat, oavsett om ni var där eller inte! För er som inte var med kan jag berätta att vi var på Röda Caféet vid Vårby-viken. Maten var suverän, servicen toppen och miljön är fantastisk! Här kommer lite bilder, fler finns på Facebook.


Paket-öppning                                                      Mälarens skräck


                        
                         Förrätt: Hollandasiegratinerad avocado med bacon och räkor


Huvudrätt: Baconinlindad Laxtournedot med skummande champagnesås och smörslungad dillpotatis


Chokladtårta med vita marsipanrosor                 ... och ostbricka!

Eftersom jag inte bett gästerna om lov att publicera bilder på dem så visar jag bara några på ungarna här p bloggen, dem har jag lov av :O) Resten finns på Facebook, som sagt, och där måste man ju vara "vän" för att se dem!


                      


Idag har vi varit "på Lyran" ...dvs Café Lyran med våra kompisar som kommit hela vägen från Örebro. En toppendag... igen!


                     

                       


TACK ALLA för ett oförglömligt firande!!!

JANNE 50 ÅR

Janne och jag började dagens äventyr redan inatt. När han slutade sitt kvällspass träffades vi i båtklubben. Han sjösatte båten på fredagsmorgonen och nu hade vi bestämt att sova årets första natt i båten.Isen låg tunn runt båten när vi kröp ner i koj. Jag hade med mig fleece, sockor, vantar och mössa, men värmaren funkade så bra att det räckte med tröja, mjukisar och sockor. Jösses vad gott vi sov!!! Vi vaknade strax före 10.00. Då håll folk redan på att jobba med sina båtar på land, de ska sjösättas nästa helg (tror jag).

             

Vi lämnade "Namnlös" ensam vid bryggan och for hem för frukost, dusch och uppsnyggning. Snart ska vi ha fest för min snyggaste 50-åring!

            
                             
                               Han var söt redan då!!!

Stickad!

Efter jobbet igår skjutsade sonen mig till terapeuten, sen tillbringade Sandra och jag ca en timme på Älvsjömässans parkering och tränade växling, dragläge och svängar. Hon lär sig snabbt.

När jag kom hem kunde jag inte låta bli min spets-stickning. Det är bara så KUL! Monica kom hem med Linnéa och flickorna, de gjorde fantastiska tonfiskrullar som vi alla åt med nästan för stor förtjusning, jösses så mätta vi blev!

Sen blev det mer stickning vid TV:n ...förstås. Nedan kommer bild på mitt stora nöje f.n. Triinus mönster på en sjal som heter "Björklöv". Stickas på rundstickor. Den rosa kanten kommer att försvinna, det är en s.k "osynlig uppläggning" som jag kan berätta mer om såvida nån är intresserad.

   

Sen när sjalen är klar och "blockad", dvs torkat uppspänd (eller lätt strukits med ångjärn) så kommer "björklöven" fram som ett trolleri. Så skoj så skoj så skoj!

   

Vid midnatt åkte jag till båtklubben. Berättar mer i nästa inlägg!


Spetsad!

Helt inne på min estniska spets! Det är så förbaskat roligt!!! Ska se om jag hinner publicera en bild på mitt nybörjade alster i em. Nu ska jag till jobbet. Igår var jag med på Filtklubben och det var så roligt. Jag älskar verkligen vissa delar i mitt jobb och Filtklubben är en positiv ljuspunkt som ger kraft! Efter jobbet åkt jag hem till en f.d granne och god vän och hjälpte henne komma igång med Facebook... sen övningskörde jag med Sandra på Älvsjös parkering, hon var riktigt duktig! En energigivande dag!

Idag regnar det. Vi får se om det blir nån innehållsförteckning på dagen ikväll :D

Packad!

Just nu finns det massor jag skulle behöva uttrycka i ord... skallen är packad... men jag får inte ur mig det... När jag pratat med några om vad som trycker får jag höra att det antagligen är en del i mitt tillfrisknande, att jag ser klarare på saker och ting som jag inte såg förut när livet gick i spinn. Jag tackar för de orden och publicerar lite bilder på dundersäkra vårtecken:

Bakom bilen på Högdalens parkering: Tussilago

Samma blommor morgon                              och eftermiddag


Blåsippor i skogsdungen hemmavid

          
          Nässelfjäril i grannens scilla

Hektiska dagar

Gjorde klart delarna till provlappen i estnisk spetsstickning i söndags, packade, städade och drog ner värmen i Paradiset. Hemmavid gjorde jag en "osynlig uppläggning" till spetssjalen och gick och la mig sen.

Avbokade sjukgymnasten och åkte till jobbet mellan 10-12 igår. Sen spruttade jag på lite hemma, rensade posthög (en evighetsmaskin det där) och fick en tvätt-tid för vinterkläderna i tvättstugan. Sen bjöd jag mig själv på pizza, husets övriga befolkning fick fixa egen mat. Lite tjurig kan jag vara ibland för jag tycker inte att det är självklart att jag ska rensa posthög, tvätta vinterkläder och laga mat. Nu behövde jag en stunds lugn istället för att laga mat och passa allas olika tider. Mest praktiskt så egentligen, att alla får fixa med sitt.

Idag var jag på jobbet halv nio, åkte hem halv 11. Monica gick med mig till Älvsjö station och jag fortsatte till terapin medan Monica fortsatte promenera. Efter terapin åt jag på Pizza Hut med Lotta och sen knallade jag iväg till kursen i estnisk spets.

Trött som en koala (det djur som sover mest av alla, nämligen 22 timmar om dygnet)... känner mig inte helt ok med saker och tings ordning... men det reder väl sig med tiden...


Hänt i det blå huset :O)

Gick upp redan halv tio idag! Utvilad! Frukosterat med min älskling som vanligt. Idag fick han en egen tallrik äppelbitar istället för att han skulle sno  mina. Mindre gröt- och mjölk-kladd på det sättet :O)

         

Hittills idag har jag mest försökt fostra min busiga goja...men att lära honom att han inte får bita i stolar, människor och kylskåp är en tuff utmaning. Man måste hela tiden vara väldigt alert! Vi har oxå kollat in Facebook och min blogg, men han läser ganska illa och i frustration försöker han att plocka bort tangenterna vilket oxå kan bli ganska livliga tillställningar när mamman hojtar. Jag gav upp tillslut och satte mig i favvo-fåtöljen, där blir även Ragnar Bus lugn. Vi tittade på skator, kråkor, blåmesar och andra grannar ... och åt ostbågar. Sådan matte, sådan goja! Vi trivs ihop iallafall!


         

   

Nu ska jag ägna en stund åt estnisk spetsstickning. Kurs på tisdag... och jag är inte klar med provlappen, än mindre lagt upp maskor för sjalen!

GulleGris

Vad kan man säga? Att inte smälta är svårt! Dessutom verkar jag tåla Grisen och hans mamma Chloe... tyvärr fick jag ett uslag på kinden när pappa Hugo pussade mig idag, vilket innebar stor sorg. Förra helgen gick det bra med honom oxå. Det som fick mig att smälta än mer var när Grisen varit i min famn en stund så satte jag ner honom hos sin mamma för att dia... sen kröp han självmant upp i mitt knä igen....ojojoj....


                     
            


              

Men hursomhelst har eftermiddagen varit väldigt trevlig. Grannen Clara och jag har pratat i timmar om både ditten och datten. Nu har Ragnar och jag ätit middag... en stund vid TV:n och en tidig kväll kanske?


Ajaj aj...

Även om veckan som var har varit jättebra så har jag sovit illa. Inatt slocknade jag som en klubbad säl (fy vilket uttryck egentligen) och vaknade tidigt i morse med huvudvärk och ont både här och där. Blev kvar i sängen till närmare 12.00. Förkylningen som hotat bryta ut hela veckan är mer kännbar idag... sen är säkert kiropraktorn skyldig till en del nackvärk. Ryggen känns toppen och mitt mycket onda högerknä är helt smärtfritt... eller så är det helt enkelt skitvädret som orsakar huvudvärken. Jag har så sällan huvudvärk så det triggar direkt igång mina analyserande impulser.. varför varför vad kan det bero på? Det kanske är en kombination av kiropraktor, oväder, sömnbrist och... var det nåt mer? Skit samma. Nu får stora mängder kaffe, vatten och ett par alvedon göra sitt.

Ragnar och jag har ätit frukost tillsammans. Jag älskar verkligen helgerna på Sanda med honom. Förutom att man hela tiden måste passa stolarna så han inte biter i dem, så är han mer fri härnere. Han har sin spegel och min axel, han snor äppelbitar ur min gröttallrik och sätter sig på fåtöljen och tittar ut på skatorna. Livet är enkelt. Kanske mycket beroende på att jag inte ska nånstans.


             

Igår fick jag inte igång TV:n. Datorn höll mig sällskap. Vår bärbara är verkligen precis hur seg som helst, men det gör liksom inget härnere. Skrev blogg, var inne på Youtube och läste bloggar, kikade runt på Facebook och hittade ev. två gamla AF-are, klasskompisar från Adolf Fredrik. Har blivit ännu mer nyfiken på vad som hänt alla sen jag träffade Su på T-banan i höstas (efter 30 år!!!) och vi har rätt mycket kontakt nuförtiden.

Huvudvärken släpper så sakteliga... undrar om jag ska knalla över till grannen och gulla med Grisen en stund...


NostalgiaDet vi syskon sjöng på mammas disputation, när hennes PHD var klar...

Fred dag

Pictures of my girls! Everyone except Esmeralda (my Greek turtle).

          
           Nybadade Solero och Blue Moon


Drutten och Tova .........                          och  Bagheera

Flickorna njuter av sina nystädade hem....eller jag ska kanske numera benämna dem "gamla damer" för de har alla ett antal år på nacken. Marsvin blir normalt mellan 5-7 år och Drutten är redan 6 år medan Bagheera och Tova är dryga 5 år. Solero är äldst och Blue Moon nåt år yngre. Agapornis har en livslängd på ca 10 år och jag minns inte riktigt när vi skaffade aggorna, men de har åtminstone nått medelåldern! Vi hade dem före marsvinen iaf!

Sköldpaddor och stora papegojor blir äldre. Esmeralda, Kautchuk och Ragnar kommer alla överleva mig om vi följer statistiken. Paddisarna lever 60-75 år, likaså dvärgaror. Emeralda är äldst och hon kom till oss 1998 vilket gör att hon blir 60 år när jag beräknas vara över 90 år, tror jag. Kautchuk fick jag som pytteliten bebis 2002 och Ragnar är kläckt på midsommarafton 2008. En hel del djur på ålderdomshemmet allstå ;O)

Bilderna tog jag imorse. Det kändes extra skönt att pyssla om dem idag när hela rummet var rent, samvetet likaså! Det är ju lite trångt därinne och grejerna har en benägenhet att bara samlas på hög. Burarna är alltid shyssta, men spån, hö, mat och leksaker kan hamna lite varstans. Nu är det utrensat och sorterat!

Åkte till jobbet och var där före 9.00. Skrev schema och pratade en del med min rumskompis. Halv tolv var jag hos kiropraktorn som knäckte både här och där och sa sen att det räckte med att jag kom nån gång i halvåret för att underhålla. Alla låsningar är borta, jag har läkts otroligt väl. Jag blev jätteglad och tolkar det som att värken är muskulär och att jag nu kan börja träna lite mer effektivt i en lugn upptrappning. Efter det 45 minuters terapi och efter det mötte jag Linnéa med sina fina flickor i Skanstull. Monica, Linnéa och Rebekka fixade tacos som vi  alla åt med god aptit.

     

Nu har jag landat på Sanda och tillbringar helgen här med Ragnar. Hoppas kunna besöka Grisen nåt, i övrigt blir det TV, handarbete och nån promenad. Jens och Sandra med Victor, Sarita och Jonny har bott härnere sen i tisdags och de har putsat upp tomten jättefint! Riset är borta och välkrattat är det! Inne är det oxå snyggt och städat! Jag är mycket stolt över "mina" ungdomar!


Busy days

Har mått riktigt bra några dagar nu. Tackar och tar emot varenda liten bra stund.

Var på jobbet mellan 8.30-11 i tisdags, mässa och möten. Diakonimötet uppdaterade mig på vad som hänt och kommer att hända. Åkte hem och åt lunch, for sen iväg till terapin. Janne körde mig till Älvsjö, jag var tidig till terapin och satt utanför i solen och frivolerade på en lila ängel (som jag inte skrivit upp i handarbetslistan för den kände jag bara för att göra ändå. En mycket kär vän ska få den). Efter terapin tog jag pendeln till Älsvjö och gick hem med stavarna. Jätteskönt. Fixade lite, lagade mat och åkte sen upp till knyppelkursen.

Onsdagens jobbtimmar tillbringade jag i kapellet. Hade lovat bort mig på eftermiddagen till en kompis som behövde hjälp, blev bjuden på god lunch och tillbringade resten av eftermiddagen där.

Idag sov jag länge, har sovit illa sen jag kom hem från Sanda. Jobbtimmarna tillbringade jag på em och Torsdagsträffen och det var jättemysigt. Min läkare ringde återbud igen så jag tyckte det var roligare att gå till Torsdagsträffen än att skriva schema, det gör jag imorgon! Många av mina damer sa att de saknat mig, det blev mycket kramar och det kändes mycket gott att vara där. En kul program hade vi oxå, uruppförandet av en spel som ska spelas upp på Borggården på Slottet den 6 juni: Bernadotte och von Döbeln. När jag kom hem satte jag igång med djurens rum. Höll på ett par timmar därinne. Nu har marsvinen fått rent, aggorna en ny bur, sköldpaddornas terrarium samt golv och väggar är skurade, blommorna duschade, putsat fönster och ny gardin och så möblerade jag om en aning. Efter det blev det TV och lila ängel i två timmar och nu ska jag i säng. Morgondagen blir fylld den oxå.

Färdiga handarbeten


Vit ängel, frivolitet                                             Justins stickade tröja

Handarbetslista 2010-03-22
Stickning:
Thyras tröja                                                      KLAR 2010-03-22
Änglas tröja                     NÄSTAN KLAR             KLAR 2010-03-24
Justins tröja                     ej påbörjad                 KLAR 2010-04-06
Provlapp, estnisk spets     NÄSTAN KLAR
Sjal, estnisk spets            ej påbörjad, men uppläggning till läxa till nästa gång
Mobilstrumpa                   ej påbörjad                 KLAR 2010-03-27

Virkning:
Amigurumi-sköldpadda     NÄSTAN KLAR             KLAR 2010-03-23

Knyppling:
Rosenmandel                   NÄSTAN KLAR             KLAR 2010-03-23
Johannesörnen                 1/3 KLAR
Övningsspets no1             ej påbörjad (sista momentet i övningsspetsarna!)

Broderi:
Indianflickan och vargen  1/3 KLAR
Liten indianflicka              1/3 KLAR
Duk med änglar               HALVFÄRDIG

Frivoliteter:
Ängel, grön                     NÄSTAN KLAR               KLAR 2010-03-30
Ängel, vit                        ej påbörjad                   KLAR 2010-04-06
Uggla                             HALVFÄRDIG
Vantar (bokmärke)          HALVFÄRDIG

Annandag påsk

Så är vi hemma igen...eller jag är hemma, Janne åkte direkt till jobbet. Ungarna har varit jätteduktiga...eller rättare sagt Monica och Sandra för de har verkligen städat! Jag är helt sjukt förtjust i Grisen vilket är jättejobbigt... för OM jag skulle lyckas övertala Janne... fast nej, det skulle aldrig gå... fast joo, vill man så kan man, det har jag väl visat om och om igen, och vad är det som inte skulle gå? Jag kände inte ett skvatt av allergin hemma hos C och vavvorna ...och Hugo (Grisens pappa) pussade mig ändå i ansiktet! Maken till harmoniska hundar har jag sällan träffat!Igårkväll gjorde jag klart den vita frivolitetsängeln, idag ska jag bara fästa trådar och göra en hängare på den. Justins tröja fick jag lägga åt sidan för jag hade glömt nål att sy ihop den med. Nu är bara krage, knappar och att sy ihop den kvar. Jag hade hemskt ont i kroppen hela dagen efter krattningen, men idag är det bra igen. Lite träningsvärk på baksidan av låren och axlarna bara. Det går framåt!!!

Idag gick vi upp vid 9-tiden, frukosterade i lugn och ro, sen packade vi och städade huset.  Ska ha en lugn eftermiddag och kväll för jag tänkte jobba imorgonbitti...

Barn och barnbarn


Påskdag

Imorse åkte Janne till jobbet före 6, jag vaknade kvart över 9 och insåg att jag hade en hel spännande dag framför mig. Tog ut Ragnar och åt frukost med honom, han blev alldeles tokig i äggskalen... men jag tror nog inte det är skadligt, snarare tvärtom. Aggorna fick oxå lite äggskal i frukost-fröet vilket de åt med god aptit de med.

      

Sen diskade jag och åkte till kyrkan. Jag tänker mycket mer än jag genomför och jag hade stora planer på att gå på påskens alla gudstjänster, påskhögtiden i kyrkan är en verklig hit! Men jag har prioriterat bilbärgning och barnbarn ... och glömde totalt bort påsknattsmässan inatt... men den hade jag nog inte pallat ändå med tanke på hur ont jag fick efter krattningen.

     

Men imorse kom jag iväg. Ont överallt, men kryckan låg i bilen så med den i högsta hugg och Gud i hågen kände jag mig trygg... Den första jag möter på parkeringen var vår förra sjukhemspräst. Vi blev nog lika överraskade av att se varandra, men hon hade oxå stuga här i trakten. Kyrkan vimlade av präster och två biskopar såg jag oxå, verkar vara ett populärt tillhåll för kyrk-vigda ;O) En härlig gudstjänst var det oxå. Mycket vacker körsång och prästen som predikade gjorde det i påskharens öron, vilket såg lite udda ut minst sagt. Sist delades påskliljor ut, det är väl tradition överallt, tror jag.

         

Hittade denna sten i golvet i mittgången... Den inspirerar mig till en tatuering jag vill göra som innehåller kors, hjärta, ankare, noter och lite till, var bara tvungen att fotografera. Tatueringen kommer att bli min egen design och håller på att mogna fram. När jag gick ut kollade jag mobilen och jag hade fem missade samtal på mobilen, tre från Janne. Han hade hunnit bli riktigt orolig över att jag ramlat och låg nånstans och inte kunde ta mig upp, jag var ju rätt öm igår, minst sagt. Jag är så ovan över den sortens omtanke ... men nu skämdes jag faktiskt. Klart jag skulle messat honom och berättat varför jag slog av telefonen! Min älskling! De andra som ringt var Bekki, marsvinens grönsaker var slut så jag får väl köpa lite nytt på hemvägen imorgon... och Su som jag ringde när jag kom hem, hon hade varit på "äventyr" i helgen.

Ett foto jag länge velat ta tog jag på hemvägen från Strängnäs:

     

Lite hardcore-känsla över den, eller hur? Ska fotografera den igen i ett annat ljus... senare i år...

Sitter och tittar ut över tomten, den är så fin så! Men ont fick jag ju förstås, det har jag redan tjatat om. Inte ryggen som jag trott, men överallt annars i kroppen, händerna och högerknät är värst. Fick skäll av Janne-hjärtat när han kom ut igårkväll, han tycker jag ska vara lite mer försiktig med mig själv, men jag känner mig fortfarande stolt över att jag klarade av riset och det är mer värt än smärtan. Jag är ändå "bara" 46 år och borde klara mer än kratta undan ris från tomten. Jag hade kokat en massa ägg och vi hade tänkt ha lite påskaftons-mys, men ingen av oss orkade riktigt. Vi såg Harry Potter och gick och la oss sen. Äggen åkte oskalade in i kylskåpet och några av dem festade jag och Ragnar på till frukost.

Nu får vi se vad resten av dan kommer att innehålla... Soffa, gasolvärmare, sidfläsk i löksås och en vit ängel (frivolitet) kanske?

Påsk-ris...

Nu har jag väl gjort nåt riktigt dumt... men jag kunde inte låta bli. Jag började lite smått att kratta riset på tomten...och fast ryggen sa stopp fortsatte jag tills det var klart. Nog är jag nöjd, men jag törs inte tänka på hur min kropp kommer må imorgon. J*kla skit, rent ut sagt, med alla dessa krämpor! Men imorgon kan jag iaf titta ut på tomten och känna mig nöjd med dagsverket!


                             

Påskdagar på Sanda


                               


Vi har det mysigt! I förrgår hade vi grannen in på fika och överlämnade en blomma som tack för skottningen. Vi var iväg och tittade på soffan i Enköping och la handpenning på den. Igår kom Linnéa med familj efter bärgar-historien och vi var över till bonden och tittade på lilla Grisen.Thyra sov hos mig inatt medan resten av familjen sov i husvagnen. På morgonen har vi bara tagit det lugnt och snart ska de iväg till farmor och farfar. Ska se om jag kommer ut på tomten och plockar ris sen...

Jag är kär!!!...i Grisen! Han blev två veckor igår!

                      

           

                

Pappa Hugo, mamma Chloe och Grisen

Bärgning

       

Igår köpte vi en kruka små-påskliljor till oss och de fick fröjda mina ögon på morgonen. Janne ringde mig vid 6-tiden, hans bil hade lagt av i Läggesta-backen på väg till jobbet. Först skulle jag åka och bogsera honom, men så kom han på att han inte hade nån ögla i fram på sin bil så jag hittade nummer till bärgare istället. Sen fick jag hämta honom inifrån Strängnäs och köra honom (nå, han fick köra) till jobbet i Södertälje innan jag körde ner till Sanda igen. Usch, vad otäckt det var. Jag hade världens problem att hålla mig vaken och väl framme slocknade jag som ett ljus.... vaknade nyss. Ska diska innan Linnéa med familj kommer. Solen skiner så ute måste vi vara en stund!!!

1 april!

Kan på detta sätt skicka ut en liten varning till alla er som inte blivit lurade än. Min yngsta har blivit det och då kom vi på att det var första april idag.

Igårkväll hade Janne och jag onsdagsmys så det förslog! En liten bild att sukta med! Lika gott som det ser ut!

        

Nu ska vi ge oss ut på lite äventyr. Vi ska köpa lite mat till helgen och ännu viktigare: en blomma till grannen som skottat hos oss på Sanda hela vintern... och så ska jag ringa och fråga om vi får hälsa på "Grisen", bondens lilla vavva-valp. Framåt kvällen ska vi åka till Enköping och kolla in en hörnbäddsoffa som vi hittat på Blocket.

       

Den hoppas vi på! Sen ska här fixas ivår, det ska isoleras, byggas kök och målas!

Haft konstiga drömmar inatt, de har handlat om kyrkan och att vara till besvär... kan vara idé att ta upp på terapin, tänker jag. Jag drömde nämligen att jag var i Strängnäs domkyrka och den var fullsatt. Jag hörde inget av det som hände för alla satt och pratade med varandra och ingen brydde sig om att högtalarsystemen inte funkade. När jag till sist gick och satte mig längst fram fick jag en utskällning för de tomma platserna var minsann reserverade. Jag blev skitarg och gick ut, sen återvände jag för att klaga och hamnade hos biskop Anjte Jackelen som var väl medveten om problemen. Kan tilläga att biskop Antje är biskop i Lund och inte i Strängnäs... Det är inte drömmen jag behöver ventilera, utan alla känslorna som den väckte. Drömmar kan vara terapeutiska så det står härliga till.

Nu börjar torsdagens äventyr! Hörs ikväll..kanske...

RSS 2.0