Första intervjun

Har väl inte så mycket att skriva om. Morgonrutiner, lämna Bamse på dagis, jobba, terapi... sen träffade jag en prästkollega och god vän med i två syften: att ses och uppdatera oss om varandras liv över en sen lunch samt en intervju, den första i min uppsatskurs. Det gjorde vi på en uteservering på Medis i det sensommarsoliga vädret. Vi hade pratat en hel del innan jag tog upp intervjuansatsen och vi kom snabbt överens om tre punkter som nog skulle kunna bli teman utefter hennes intervjusvar. Hon ville gärna läsa uppsatsen under processen och ge synpunkter vilket jag tacksamt tog emot. Jag kommer ju göra 21 intervjuer om egentligen en enda egentlig fråga: vilka är de "förtryckta"... och sen se vilka teman som återkommer i de 21 intervjusvaren. Trots att jag känner att mina tankar är så abstrakta att jag själv har svårt att fånga dem så får jag ideligen samma positiva gensvar hos dem jag pratar med, från stiftet till uppsatskurskamraterna och nu till intervjuobjekten... att det är spännnade och att "man" ser fram emot resultaten. Men som sagt, jag måste fånga in det jag vill och jag kan inte formulera mig... så spännande kommer det att bli. Sjötungelunchen var god iaf och sällskapet mycket trevligt!

                              
                                Sjötunga med saffransås och nasigoreng


Hämtade Bamse på hemvägen... och har sen inte företagit mig nåt... slötittat på TV medan Ragnar putsat fjädrar och skitit på min axel medan Bamse snusat med det stinkande grisörat i mitt knä, surfat runt lite på datorn, inte kommit i gång med vare sig stickning eller renskrivning av intervjusvar... Får ta det sen.... Ska kanske ta ut Bamse och göra en tidig kväll...planerar spännande saker imorgon tillsammans med Linnéas kompis och vår f.d inneboende :O)

                    Hehehe....                 

Månskenssonaten

Morgonen som vanligt. På jobbet möte ang. Stilla Kvinnotimmar och lite mer admin. kring det. Synd att jag inte kan vara med när det händer men samtidigt är jag väldigt glad att jag fick ersättare eftersom Jennifer döps den lördagen. Efter lunch gick jag och köpte en present till Ängla som fyller fyra år innan jag åkte till Hagsätra och hade Öppet kapell. En kvinna som kom dit satte sig och spelade "Månskenssonaten" för mig ... snacka om att man har fördelar i jobbet!

            
              (Bild snodd från internet)

Sen hämtade jag Bamse och tog ut honom på en skogspromenad. Han gyttjebadade så det blev en dusch före TV-myset, middan hoppade jag över. Nu har jag nästan stickat klart andra ärmen på Änglas tröja, får se om jag hinner klart den innan kalaset på söndag.

Bamse och jag har varit ute sista svängen, vi gick tidigt idag och träffade väldigt många bekanta hundar med sina människor. Nu ska det bli skönt att sova! Veckan har varit lång och rolig, sista arbetsdagen imorgon innan en förhoppningsvis avkopplande helg.


Ännu en bra dag

Precis när jag skulle gå ut med Bamse imorse kom Bekki hemrusande, bussen hade gått två minuter för tidigt och hon hade skolfotografering så hon fick ta ut Bamse medan jag packade ihop mina grejor, sen körde jag henne till skolan och sen Bamse till dagis. Var på jobbet ett par minuter i 9, klockan 9 öppnade vi mottagningen. Det var rätt lugnt idag, ett enklare och ett svårare ärende. Lunch och därefter tog jag tag i planeringen av Stilla Kvinnotimmar i november. Känner igen det mesta sen innan min sjukskrivning, men jag måste uppdatera mig. Administration tar alltid längre tid än man tror.
 

Värdinnegåva :O)

Efter jobbet hämtade jag Bamse, gjorde matlådor, vilade en stund med Ragnar på axeln och Bamse i knät, sen åkte Bamse och jag till f.d svägerskan för en trevlig kväll men mycket prat. Känns gott att vara med vänner trots tröttheten som jag inte vet vad den beror på, kan väl vara både övergånsåldern, sköldkörteln eller helt enkelt att det är rätt mycket nu!

                   

Janne skickade mms från det sista han hinner med denna månad, han har slitit ner köksväggen mot sovrummen... och kallar det öppen planlösning:Ser lite väl öppet ut om vi ska sova där...

Ett annat härligt mms kom idag. Man kan bara bli glad:
                        

12 timmar

Det blev en rejält lång dag idag. Mässa halv 9, möten och samtal, sen åkte jag till skolan för att träffa min uppsatshandledare. Vi pratade nästan 1,5 timme och det känns som jag är på g. Sen fick jag springa ner till Katarina kyrka där föreläsningen i andra kursen hölls och vi avslutade vid 20.00. Sen till Högdalen för att handla och hämta bilen, hem och ute med Bamse... nu sitter jag nyduschad vid datorn och tänker att mitt blöta hår nog kommer se lite lustigt ut imorgonbitti... men det får jag ta, sängen hägrar!

                             

Blessed by a drunken Irish :O)

Lördagen blev ju en spännande dag. Det blev söndagen oxå! Sov gott och gick upp vid niotiden. Janne for iväg till Hornbach och sen till landet, jag tog ut Bamse i skogen. Träffade en matte med sin golden och hon hade hittat en hel bajspåse full med höstkantareller (hon hade plockat dem, alltså). Inspirerad av hennes fynd avvek jag och Bamse från stigen och gick i sicksack över halva skogen... inte en kantarell! Men några stiliga soppar! Nå, jag törs inte plocka dem, även om jag vet att de är delikata. Min svampskräck består kort och i att jag gick svampkurser i min ungdom. Efter den sista hade vi svampexcursion och jag blev så rackarns sjuk efter svampfesten! Antagligen tål jag inte riskor eller kremlor, men jag tappade lust till all svamp som inte var konserverad under många år, undantaget champinjoner. Nu känns det kul igen efter förra årets lyckade fångst och årets oväntade fynd. Det är kul att plocka svamp! Men som sagt, igår blev det ingen svamp - bara kantarellsök! 

                
                     Snygg sopp!

Satte mig i solen på altan och stickade klart ena ärmen till Änglas röda tröja, sen var det dax för en kortare prommis med Bamse innan jag åkte till jobbet till 13.00. Kyrksöndag- en härlig gudstjänst med svängande körer och kyrk-korv och prinsesstårta (vi firade en trotjänare som avgår efter ruskigt många år), sen hem och ut med Bamse igen. Monica hade kommit och vi tänkte åka på bio. Det gjorde vi oxå. Vi såg Apornas planet ... den absolut en av de bättre filmer jag sett på bio de senaste åren. Söta apor och tänkvärt hur vi experimenterar med t.ex djurförsök. Visst, filmen var väldigt tillspetsad, men jag tycker den sa nåt.

                        
                          Hittade kompisar i foajen!


Jag vet inte om jag luktar illa eller om hon bara vill se ut så där...

                      
                       Inspirerad av filmen grävde jag fram min gamla apa som legat i handsk-
                       facket en längre tid. Fick den när jag blev gorillafadder för många år sen.
                       Nu sitter den på instrumentpanelen igen
:O)

När vi kom ut på parkeringen utanför Heron stod där en kille och spydde så han råmade. Jag smet snabbt in i bilen (kräksjukeskräck) medan Monica stod kvar utanför. Borde veta bättre, när jag går ut med mina snygga döttrar behöver de beskydd.. det tog inte många sekunder förrän en irländare började ragga på henne. Nja, både på henne och på skjuts. Hans kompis var lite dålig och behövde komma hem. Jorå, den där stackaren som spydde så han skrek. Efter att ha blivit garanterade att kräkskillen skulle "behave" och vi blivit lovade att de skulle "pay" om han misskötte sig så föll jag till föga. Grabben var ju jättesjuk och man kan ju bara gå till sig själv och hur man vill bli behandlad om man blir dålig utomlands...eller varsomhelst för den delen. Visst var denna sjuka självförvållad, för många öl, men det är ju sånt man ångrar när det är lite försent, eller hur?! Från ingenstans dök ytterligare en irländare upp, en karl i min ålder... jaja, vi packade in hela gänget och körde dem till Flottsbro Camping där de bodde under sin Sverigevistelse. På vägen från Glömstaleden ner till Campingen kör man en bit på oupplysta skogsvägar och förbi St Botvids kremering och kyrkogård... då började "Efterlyst" spela upp i mitt huvud: "Mor och dotter sågs senaste på Heron City, spårlöst försvunna efter att ha varit på bio"... Men nejdå, de var hur trevliga som helst, de två som kunde prata vill säga, de var f.ö far och son. Förstås fick vi höra att vi måste vara systrar :-D varpå jag svarade att de inte skulle "insult my daughter" vilket de faktiskt tyckte var lite kul. Vid campingens grindar fick de ut kräkskillen, som faktiskt "behaved" i min bil, farsan stod och höll min hand genom bilrutan och berättade om "good and bad deeds", att han var kristen och att "your are blessed".. allt medan hans son hade svårt att släppa Monica. Monica och jag skrattade gott när vi åkte hemåt. Lite tokigt är det kanske att köra runt i skogen med tre fulla främmande karlar i baksätet, men men... vi hade faktiskt riktigt roligt. Monica och jag har ju varit på äventyr förut, när vi fick hjälpa en taxi i snöstorm! Jag körde hem henne till Bromma eftersom hennes bussar slutat gå. Gick ut med Bamse när jag kom hem och var i säng strax efter kl 1.00

                                                                      

Idag var jag aningen trött när det var dax att gå upp, men dagen har rullat på bra. Terapi på em och sen tillbaka till jobbet för ett samtal innan jag hämtade Bamse och åkte hem för att laga mat till en hungrig Bekki.

Nu sitter jag med en dammig Ragnar på min nerskitna axel (han putsar sina fjädrar) och en sovande hund bakom stolen. Tänkte sticka ett par varv innan jag tar kvällsnaden med Bamse. Det blir nog lite tidigare ikväll, tror jag.

                      
                       Vi har fått tre mogna päron på vårt päronträd! Första skörden!!!

Ännu en annorlunda lördag

Jag tycker var och varannan dag bjuder på nåt som man inte kunnat förutse när dagen startat... men jag börjar berätta från morgonen. Barnbarnen låg vakna en stund och hade sån respekt för sin mormor att de inte ens försökte väcka mig. Jag var vaken och låg och lyssnade till Thyra som mumlade och gäspade, snurrade och vred sig samtidigt som Ängla låg och visk-sjöng en fingerlek. Tänkte vänta och se hur länge de hade tålamod men efter ca 20 minuter lutade jag mig över sängkanten och frågade om nån ville ha en frukostmacka... och det var det två små godisar som ville. Klockan var lite över 8.00!

Efter frukost och djurmatning gick vi ut med Bamse i blåbärsskogen:


                          

                     

Bamse äter ju oxå blåbär med stor förtjusning så vi var ute ca en timme innan pappan ringde och frågade var vi var. Han skulle hämta barnen före 11.00 för Ängla skulle på gymnastik. Vi var nästan hemma igen när han ringde, och när barnen fick se trollpappan komma lufsande i skogsbrynet gick sista biten hem fort.

Jag åkte och köpte garn. Började med tröjor till alla barnbarnen i försomras, men så tog mönsterfärgen slut när sybehör hade semesterstängt och på den vägen är det. Nu har jag köpt garn till alla tröjor samt knappar till barnhemströjorna... sen är det filt till Jennifer som står på tur. Mycket stickat är det just nu. När jag kom hem hade Jens kommit för att klippa gräsmattan åt oss. Jag tog ut Bamse på en sväng, men vi kom inte särskilt långt innan vi mötte hans flickvän Zinja och en ny kille, en amstaff-blandning. Först var Bamse lite tvär på inkräktaren, men med hjälp av Zinjas matte lekte de snart så fint alla tre! Han har blivit riktigt duktig min lilla pitbullwannabe!


                        

                   

                 

Leken avslutades med ett svalkade gyttjebad... vilket förstås i sin tur resulterade i en ren och lördagsfin Bamse efter en ordentlig skrubbning i duschen.

Janne kom hem från landet, Jens var kvar hemma och vi åkte allt fyra (Bekki oxå alltså) och åt middag på en grekisk restaurang i Älvsjö. Jättemysigt... men när Janne betalade observerade jag en man som gick runt och tog sig för bröstet. Jag tänkte att "oj, här har vi en hjärtinfarkt på gång", men så sa hans tystlåtna fru att "finns nån som är stark som kan hjälpa honom" och då förstod jag att han satt något i halsen. Jag tittade på Janne (som jag tänkte som starkast av oss) men han var så upptagen med att betala med sitt kort vid bordet och såg inte vad som pågick ... då kopplades min tankeverksamet ur, jag bara gick fram - kände efter bröstbenet - tog sats och tryckte till - inget hände så jag gjorde om det... då sa frun att det lossnat. Jag höll om honom bakifrån tills jag kände att han hade balans igen och började prata. Han berättade att det hänt förut och att han hade nån ficka i strupen där det lätt fastnade och tackade för hjälpen. Servitrisen kom och tackade och flera i restarangen sa saker och vinkade åt mig, men jag hörde inte, blodet rusade i öronen och Bekki sa nåt om "hjälte" ... vi gick därifrån och sen började jag tänka... Var det bara jag som kunde det där? Jag lärde mig det på jobbet på en hjärt-lungräddningskurs för över 20 år sen och har tack och lov aldrig behövt praktisera det förr, men det kändes skönt att det satt i märgen på nåt sätt. Fick visa Bekki hur man gjorde när vi kom hem, sen gick Janne och jag ut med Bamse.

                                                                    

Jens har åkt till Nacka, Bekki är ute och går med en kompis... jag ska ägna mig åt Janne en stund, vi har inte setts sen sist. Snart är hans intensiva arbetsperiod på Sanda över, men han åker tidigt imorgonbitti och handlar det sista virket och åker ner igen.

Jag behövde skriva av mig lite...

Fullt ös - medvetslös!

Nej, så illa är det inte, men jag är trött. Gårdagen blev ändå lugn vilket jag är tacksam över efter den aningen för spännande onsdagen.

Efter morgonrutinerna åkte jag till jobbet. Pysslade lite med ett fondärende, fixade med telefonen som känns superkomplicerad samt ringde Kanslistöd så jag fick igång mailen på Hagsätradatorn. Sen hittade jag lunchssällskap med några mammor som var i kapellet på öppen förskola. Fastnade med en besökare som dels kunde vika flera olika typer av pappersflygplan. Han såg väl mitt intresse och sa att han kunde lära mig och jag hämtade tacksamt papper. Blev ett kul samtal om allt möjligt medan han vek och jag tittade på, fick fyra plan med mig hem som jag tänkte leka med tillsammans med barnbarnen. Sen vet jag inte hur vi kom in på det men jag sa nåt om balans och jonglera, sen hamnade vi i barnrummet där han på ett mycket pedagogiskt sätt fick mig att förstå grunprinciperna i jonglering...

                              

Det gick väl inte så bra i praktiken... och idag har jag värsta träningsvärken på baksidan av låren efter alla gånger jag fick böja mig för att ta upp klossarna... Det var ett kul och lite annorlunda sätt att få kontakt. Kom inte och säg att jobbet som diakon inte är omväxlande. På Öppet Kapell var det desto lugnare. Åkte och hämtade Bamse, hem och baka äppelpaj och plocka undan i kök och vardagsrum, dammsuga och få undan Bamses alla grejor han släpar runt i hela huset. Det är som att ha småbarn igen. Strax före sju kom hudvårdskonsulenten från Mary Kay och snart därefter tre kvinns som jag bjudit in. Det blev en supertrevlig kväll i hudvårdens tecken. Tack alla fina för det! Skjutsade hem en tjej och sen blev det en sen Bamsenad.

Idag har det oxå flutit på. Fondärende och admin på morgonen, sen terapi. På vägen hem från terapin hoppade jag av bussen vid Slakthuset och Terrzoo dit jag var för en vecka sen och pratade terrarium till sköldisarna. Nu beställde jag det!!!  De måste ha ett nytt, det gamla är sprucket och nu vill jag få snyggt därinne! Hämtade bilen vid jobbet och åkte och handlade. När jag kom hem hade Linnéa redan kommit med godisarna.


Ängla är mamma och Thyra är bebis. Detta är deras hem!

                      
                        Bamse gräver en jättefin grop!Fixade korv stroganoff åt oss, sen fick småttingarna och Bekki ha fredagsmys till Pippi medan jag vilade en stund. Ögonen har inte velat hänga med på hela dagen. Vid 8 ville Ängla gå och lägga sig och fem minuter tog det innan båda snusade på madrassen bredvid min säng.Nej... jag ska gå ut med Bamse nu ... det kan bli en tidig morgon, man vet aldrig när man har små sötingar i huset. Ett sött mms på en annan söting fick jag igår. Familjens allra nyaste:
                       

Med det vackra leendet får jag önska mina vänner i sajberspejs en skön kväll och en trevlig helg <3

Onsdag

Vad kan jag säga... jag är trött in i märgen, just nu så trött att jag sitter med TVn på, har lånat Bekkis skoldator och undrar hur i hela friden jag ska orka gå ut med Bamse....
                                                     
Arbetsdagen började rushigt, frivilligkrafterna till köket kunde inte komma av olika anledningar så jag fick rycka in där och bre mackor och skära bröd. Tur att vaktis handlar! Värdskap och andakt för min del. Sen strulade maskineriet, dvs bildkanonen, så jag lät medvetet det spännande föredraget om Färöarna dra ut ordentligt på tiden då det kommit så många sverigeboende Färöingar långväga ifrån. Hoppas vi kan ordna den där rackarns bildprojektorn till nästa gång. Våra besökare var dock fantastiskt tålmodiga och föreläsaren + vaktis var fantastiskt lugna när de mekade med grejerna under pågående program så det gick jättebra ändå. Det är så härligt när mänskligheten segrar över mekaniken!

Handlade och hämtade Bamse strax efter halv sex... Bekki hade fixat egen middag men jag gjorde nåt gräddvariant på köttfärssås till mig och matlådan. Ingen matlust men.... ändå.

Men huvudvärken vill inte ge sig. Kom aldrig iväg för att köpa vitaminer, men pular i mig järntabletter som gör ont i maggen. Får nog ge mig själv minst ett par dar till för att läka. Är nöjd med att kunna sköta mitt jobb även om jag inte känner mig på topp. Bara dagens små kriser har jag lyckkats lösa ändå, får var nöjd med det.

Sov gott mina vänner i sajberspejs <3

Full rulle

Tisdagen fullständigt rusade iväg med början i alla morgonrutiner som inkluderar promenad och hunddagis, sen morgonmässa och möten på jobbet. Hann klura lite på andakten jag ska hålla i idag och sen lunchmusik med soppa, möte i Hagsätra och tillbaka för att försöka klura ut resten av andakten. Jag gav upp vid halvfem, är definitivt inte återställd efter helgens plump.

Fick ett mms från dagis... helt otroligt, nu kan han t.o.m ligga i favvokudden och sova ihop med en killkompis! Han har blivit en annan hund:
                  

Hämtade Bamse och åkte hem för att laga middag. Strax före sju åkte jag upp till kapellet igen för knypplingskursens höststart. Det började illa, rullen ramlade ur dynan utanför lektionsrummet och det blev kaos bland pinnarna och nålarna. Tog mig hela lektionen att reda ut den tunna egyptiska bomullstråden, flera hade gått av...


                          

Jag har ingen alls lust att fortsätta med den spetsen... tror jag ska ta av den och börja med nåt nytt. Kanske att jag gör klart den fjäril som finns i mönstret, men det känns inget kul eftersom jag inte längre tror det blir bra med skarvarna som blev nu... Ställde in dynan på mitt arbetsrum och gick 10 minuter tidigare. Är mer sugen på att jobba vidare med ljusglasen till landet.Handlade och åkte hem till Bekki och umgicks lite med henne. Ut med Bamse...

Idag har jag tagit lite sovmorgon. Morgonrutiner och skjutsat Bamse till dagis. Idag trippade han in med svansen högt, han har fattat vitsen med dagis och trivs med fröknarna och kompisarna. Nu har jobbat hemma en stund, har gjort klart andakten och ska strax ge mig av till jobbet. Ska nog kvista förbi apoteket och köpa vitaminer... Det kommer nog ta en vecka eller två innan kroppen är återstlld!

Tusen tack alla snälla!

Jag fick jättefin respons på mitt gnäll-inlägg igår. Tack för att ni delade era tankar och erfarenheter med mig, det var jättevärdefullt! Idag har jag ringt och fått en tid hos dr 4 oktober, då ska vi prata vidare om saken så får vi se hur vi går vidare sen.

Bilresan hem från landet igår krävde sin koncentration. Vi åkte innan det blev för sent och för mörkt eftersom jag inte mådde bra, men vi behövde få hem båda bilarna. Somnade tidigt och sov hårt hela natten. Janne tog ut Bamse imorse medan jag försökte få liv i kroppen genom en varm dusch. Körde Bamse till dagis efter frukost, Janne skulle handla virke och sen skulle han vidare till landet.

Arbetskamraterna var lite förvånade över att se mig, men jag känner att jag har inte råd att vara hemma. Ska försöka jobba in min lediga fredag nu på fredag för att slippa karensdagen, men vi får se vad jag orkar. Idag har jag ägnat mig åt att leta text och psalmer till den andakt jag ska ha på onsdag, samt kontakta den kille som ska komma och berätta för oss om Färöarna liksom att boka dator och bildprojektor till programpunkten. Skippade lunchen och åkte direkt till terapin. Gick därefter långsamt över hela Södermalm, men ett stopp på Pizza Hut där jag tryckte i mig sex stärkelsestinna pizzabitar med hjärklappning och en öm galla som följd. Har inte ätit stärkelse på länge, men nu blev det i sexdubbel bemärkelse. Men faktum är att jag under kvällen, efter att hjärtklappningen avtagit, faktiskt blev piggare och piggare. Blodstörtningen har oxå minskat kraftigt under eftermiddagen så hormonerna börjar väl stabilisera sig i takt med att Mmonstret packar ihop för att ge sig av. Trött är jag ändå efter dessa vansinniga attacker, men det är iaf hanterbart.

                        

Uppsatskursen är spännande. Här skrivs om allt från Lottor till Luther. Fick massa bra kritik och uppmuntran till min om "de förtryckta" eller "de utsatta". Bokade tid med min mentor och ska nu boka tid till biblioteket så jag får hjälp att söka i databaser om det finns tidigare forskning. På väg hem ringde jag Jens och kollade hur det gått på nya jobbet samt hur det gått att hämta Bamse. Allt hade gått bra. Han var ff hemma när jag kom hem så vi pratade lite vid garaget innan han skulle till Nacka för att göra kväll.

Själv har jag stickat lite och tagit ut Bamse på sista -naden. Han satt och skakade så där otäckt igen. Kommer det tillbaka en gång till får jag ringa veterinären igen. De hittade ju inget i blodproverna utan trodde det var stressrelaterat, men om han fortsatte skulle han iväg på neurologisk undersökning. Men om det är stressrelaterat är det ju inte konstigt om han reagerar med tanke på hur intensivt det måste vara att börja på dagis.

Nej, nu ska jag ge mig. Veckan har bara börjat och för min del har den ju inte börjat så bra. Samtidigt är det så skönt att få må lite bättre. Nå, jag får njuta av det imorgon istället för nu är det faktiskt natt!

              -----------------------------------SOV GOTT------------------------------------

BLÄÄÄÄÄHHH...

Här följer ett blogginlägg om kvinnliga besvär, så kan du välja bort att läsa det redan nu. Men jag måste få reda ut mina tankar kring livmoderns vara eller ickevara!
                                                        
Är så förbannad och upppbragt... Skulle jobba idag, vara med i gudstjänsten (det är ju Diakonins dag idag) och vi skulle ha middag i samband med gudstjänsten. Men jag har haft en störtblödning hela natten, skakar som ett asplöv och mår skit, bara att ringa mig sjuk. Fick full förståelse från jobbet, Janne har varit en pärla och tagit Bamses promenader. Själv sitter jag och fryser med datorn i knät. Janne och jag pratade en hel del om det här i augusti efter att jag fick åka akut när jag fick hormonblödningen som spökade hela semestern... nu pratade vi igen, eller rättare sagt han... för han tycker inte jag ska ha det så här. Akutläkaren på gyn för ca fem veckor sen sa att han inte vill ge mig mer hormoner eftersom jag tuggar i mig dessa i hög grad när Mmonstret kommer.... nu är frågan om jag inte ska gå tillbaka till den gynekolog som jag träffade förra året på hösten och som tyckte att en remiss till op. kan vara på sin plats. Ja, jag tvekar.... jag har aldrig opererats för någonting , är livrädd för att bli sövd och jag tror hela tiden att klimakteriet inte kan vara långt borta... men akutläkaren sa att jag hade måååånga år kvar. Jag har ju haft dessa besvär i många år och det är för mig ett normaltillstånd... men ett besvärligt och bökigt sådant. I synnerhet som det under de senaste åren inte kommer regelbundet utan snarare när det ska hända nåt, ofta i samband med resor eller nån större fest. Oregelbundenheten har gjort att jag de senaste åren varit övertygad om att varje gång varit den sista. Likaså efter att i år ha fått släpa på Mmonstret hela semestern, det skulle väl ändå varit sista gången... men nej, denna gång värre än på länge. Nu är det alltså ett år sen jag fick erbjudandet om remiss till op. och jag skulle fundera lite, så var jag då, liksom nu, ändå övertygad om att max några månader till, sen är det slut... det är klart att det snart måste vara slut, jag är ju ändå 47 år och varit fertil i mer än 37 år, men är det värt att riskera ett eller tre eller fem år till? Det kan bli tio år oxå...eller? Jag kanske kommer vara fertil tills jag dör? Är problemets storlek värt ett ingrepp?

Har försökt använda dagen konstruktivt. Kollat igenom läxan till morgondagens uppsatskurs och utelämnat mina privata funderingar och farhågor här... i hopp om... synpunkter och råd kanske? Ska sätta mig en stund med knyppeldynan medan Janne river i vårt förlängda vardagsrum. Han fick oxå ställa om lite planer för dagen pga mitt Mmonster.


Oväntat är bäst!

                                       

                                          Vilken underbar dag!!!

Efter att ha suttit ute och knypplat en stund medan Janne isolerade golv och fönsterspringor, gick vi tillsammans ut på en eftermiddagspromenad som blev längre än vi tänkt. Vi fastnade i skogen och plockade svamp i en hundbajspåse. Så sent som igår tänkte jag på att när jag ääääntligen vågat plocka svamp efter mer än 20 års uppehåll, tack vare en svamplockardag med Bella & co förra hösten så blir det inget i år pga min stukade fot. Visst, den är så mycket bättre, men inte så jag vågar terränglöpa precis... men nu liksom hamnade vi i utkanten av stigarna, släppte Bamse lös och ... hittade svamp!


                                

                               

                             

Jag gick in till närmsta grannen som gav oss godkänt på alla svampar, sen bjöd jag in henne på middag. Medan Janne gjorde vad han planerat rensade jag svamp, förvällde trattisarna och knypplade en stund, sen började Janne med grillen, jag smörstekte "de gula", skar sallad och dukade. Det blev enn trevlig kväll!Janne har kommit långt med den inbyggda altanen, ikväll är här varmt och gott inomhus :O)


Party på hunddagis

Pyttelitens hunddagis öppnade för fem år sen, den 17 september! Igår var det fest med ballonger, ost och vin!

                               

Det var jättetrevligt ordnat med blandannat besök av en hundmassör och en hundskola. Det var kul att sitta och prata med, och lyssna på, de andra hussarna och mattarna när de berättade om deras vovvars hyss och äventyr. Passade på att fota Bamses "bås" som han delar med fem grabbar och en tjej. Jag är så fascinerad över att det funkar så bra, han tål ff inga andra hannar i skogen, men på dagis sköter han sig nästan exemplariskt!


Här vistas Bamse på dagarna. Är det inte mysigt!

                               
                                 Åh, vad jag bara älskar dessa krokar de använder för bla koppel!!!


Jag bröt upp strax före 21.00, åkte hem och snabbrastade Bamse och kollade till de andra djuren innan jag packade ut i bilen och åkte ner till landet. Jag ville inte ta med Ragnar denna gång för det drar kallt eftersom Janne håller på med altanen och det inte är isolerat än. Bekki ska se till dem under lördagen och jag kommer ju hem tidigt på söndag, ska jobba.


                      

Bamse och jag har varit ute en krispig, solig morgonpromenad. Jag har vissa planer för dagen, men har inte riktigt haft lust att ta itu med dem än ;O)


Häftig myrstack på bondens ägor

                            
                             Nu finns det första bespetsade ljusglaset på plats på spiselkransen!

Baka baka lite....t hundkex!

Igår, jobb som vanligt. Öppet kapell för andra gången och det kändes mer genomtänkt denna gång, kapellet spelade lugn musik och det kom en och annan och satt ner där. Några kortare samtal i församligssalen oxå.

Lite pömsen när jag kom hem men beslutade att baka hundkex iallafall. Bamse fick lite presenter av Monica efter kastreringen, han blev ju rätt dålig av narkosen... men hundkexen har liksom inte blivit! Nu blev det!


                                 

                            
                               Håller koll!


Okejrå, den duger!

                           
                             Vilken tid det ska ta!!! Jag tar en lur!


                          BEN!

                      
                        
                           Mumsfilibabba!

Ragnar var lite sotis men fick hjälpa Bekki att göra muffins instället!Idag har jag varit ledig och ägnat mig åt lite udda grejer. Jag har fixat ihop min korgbyrå som jag ska ha till mina handarbeten och få lite ordning där:


                
SNYGG VA!

Efter terapin åkte jag till Slakthusområdet där det finns ett lite udda zoo. Jag behöver ett nytt terrarium till sköldpaddorna efter som deras ranglar och i somras gick en glasruta sönder. Åkte därifrån med en ritning och fick en "offert" på 5000 kronor för ett färdiginrett terrarium, måttbeställt, handgjort med alla tillbehöver, 1 kvm! En skitsumma nästan! Jag betalade 7000 för mitt begagnade glasterrarium som inte varit i nåt gott skick sen vi köpte det.Sen åkte jag till Kärrtorp och köpte ett halsband till Bamse som fröken på Pytteliten rekommenderat... Det såg inge kul ut men jag ska prata med henne... är det ett bra och praktisk halsband på dagis så fine, men det var tråkigt att titta på! Jaja, allt kan inte vara vackert ;O)

Nu tänker jag åka till Pytteliten och fira med alla mattar, hussar och fröknar. Pytteliten jubilerar, fem år sen de öppnade, och det gör det med en liten fest och nån från en hundskola som kanske berättar nåt. Efteråt drar Bamse och jag till landet för att beskåda Jannes framfart!

Skum onsdag

Nu har jag fått nåt att fundera på igen... Anmälde mig i våras men kursen var full, stod nyligen som 24 reserv och fick veta att det nog var kört och idag hade jag ett meddelande på telsvar att jag kan få komma... vad hände??? Måste bestämma mig till imorgonbitti, håller foten, kan nån passa Bamse ... Samma knas blev det när jag anmälde mig till ikonmåleriet vilket jag gjort av och till sen 2004 och nu kom jag med när det egentligen inte alls passade så bra! Antingen har det varit nybörjarkursen som jag kunnat gå men inte blivit av eller så har pågående kurs varit full/inte kunnat ta emot nybörjare av lite olika skäl...Hur ska jag tolka detta, jag som tror att det är en mening med allt... är meningen att jag ska säga nej till nåt roligt eller behöver jag detta roliga för att muntra upp min lite... jaa... deppiga tillvaro? Jag har häcken full hela tiden och vantrivs inte alls med nåt, men saknar nåt... DET... DET där som gör att man känner att wow vad allt är kul! Så kan det inte vara jämt, men just nu skulle jag behöva lite wow... Oj, vad konstigt allt blev... livet, texten... allt... Dax att kolla sköldkörteln igen, sover illa, är lite speedad och samtidigt ur humör! Dax att justera dosen neråt?

Annars är livet som det ska. Gick upp före 7, duschade, rastade Bamse, skjutsade Janne småkusin till pendeln, körde Bamse till dagis, hem och äta frukost och göra matlåda, åka till jobbet. Jobbade i Hagsätra idag. Jobbade lite med att komma iordning på rummet där ingen symmetri finns. Stora besökssoffor och ett litet datorbord inklämt vid fönstret. Nya soffor ska beställas och jag är faktiskt glad över att de väntat på mig. Inte ens en kontorsstol fanns och det är jättebra för jag vill ha en vanlig stol utan hjul. Vore hemskt om de beställt en dyr fin stol som jag sen måste rata. Jag har kommit på att desa stolar på hjul och allsköns tipp- och snurr-finesser gör illa mitt diskbråck, vanliga stolar som ofta finns i allrummen är perfekta! Stadiga och sköna! Och inte alls lika skrymmande som dessa flotta rullstolar.

                                                                                   

På eftermiddagen hade vi café med gemenskap. Ett litet gäng glada pensionärer kom och fikade och var med på andakt. Mest prat vid borden, men några spelade Fia och även bordtennis spelades.

Efter jobbet hämtade jag Bamse och kvällen så här långt har bestått i gemensam matlagning och skvaller med Bekki. Det har varit mysigt de här dagarna vi haft själva. Ikväll har hon gått ut med ett kompisgäng - lill-lördag - men hon ska vara i skolan vid 10.00 imorgon så hon kommer nog inte hem för sent... eller så är det just det hon gör. Men hon är 18 år och klok så...

                             
......... denna lilla flaska polsk vodka bekymrar mig inte alls :S :S :S

                                                                ..............................   Hm ..............................


Å så fint mitt lilla olivträd är! En oliv växer på det oxå!Nu går jag och stickar! Får passa på när TVn kan visa det jag vill! Inga såpor, pålagda skratt eller förnedringsTV!

Mer ös...

Möten, besök, lunchmusik med soppa, telefonsamtal osv på jobbet. Jämt ös till halv fem då jag värmde matlåda till middag. Sen buss och t-bana till stan och Katarina kyrka med föreläsning i ämnet "Svenska Kyrkans Tro och Liv". Träffade flera gamla klassisar från baskursen, jättekul! T-bana och buss hem.
            
Bild snodd från internet        Katarina kyra har ett väldigt speciellt altare (min bild)

Janne småkusin hade redan dykt upp hemma på väg mellan Gotland och Åland, han tittade på TV med Bekki när jag kom. Han är kapten på Gotlandsbåtarna och bor på Åland, så han mellanlandar här mellan varven.

Mms från hunddagis:

Promenadtajm!

Det ska Bamse och jag göra nu oxå, dax för sista -naden!

Ös...

Igår tillät jag att ta det lite lugnt på landet. Hoppade över plugget och surfade lite på datorn till Janne vaknade efter sitt nattpass. Så gick vi över till bonden och hans fru och snackade bort en stund. Hundarna fick leka av sig.

               
                Mamma Chloe och pappa Hugo poserar


                             
Fullt ös med pappa!

Sen åkte jag hem, lagade mat och umgicks med Bekki.

Idag har jag jobbat - bla möte i Årsta kyrka, varit på terapi, pluggat, handlat, hämtat Bamse från dagis, varit på Danielas salong och fixat ögonbrynen och nu äntligen står en fisk i ugnen... Det har varit lite mycket idag...

Söndagmorgon

Vaknade 10 och fick väcka Bamse för att få ut honom på promenad. Jag hann göra ordning frukost, men inte mer, innan bonden kom över. Bjöd honom på morgonfika. Han hade inte alls tagit illa upp över mitt lilla "utbrott" på den 4hjulingsåkande barnen igår.
                                                                        ... Vilken tur 


Irritabel lördag

Jojo, nu har jag gjort bort mig igen... men men, jag står för det jag sagt. Efter en sen eftermiddagspromenad hittade jag bonden på vår gräsmatta. Han brukar komma över och klippa den med sin åkgräsklippare och det är vi så tacksamma över. Han gullade med Bamse och frågade hur det var med foten, och den är ju bättre... "men jag är så irriterad, det har kört två fyrhjulingar med fyra småungar fram och tillbaka här över 20 gånger i eftermiddag", sa jag, "och ungarna kan inte vara över 10 år heller, och fort kör de och Bamse blir galen varje gång"... det visade sig vara hans systers barn + kompisar från Stockholm och minst en av dem hade fyllt 12. Tur att jag hann säga att jag inte normalt är särskilt lättirriterad, men idag har jag faktiskt varit det! Jag tycker ungar ska ha kul och vilka ungdomar skulle inte älska att åka runt på 4-hjuling hursomhelst. Tydligen hade de fått göra en bana i bondens hage, men jag kan ff iof inte fatta varför de måste köra dit och hem 20 gånger på en eftermiddag. Jag får väl skylla på hormoner och jobbstart och så har jag försökt läsa teologisk etik samtidigt som Bamse fått fnatt varje gång ungarna brummat förbi. Jaja, hoppas jag är mindre irritabel imorgon, det är ju bara jag som lider av det.
                                                                                             

Som sagt, jag har försökt läsa lite teologisk etik, men oxå premiärdiskat i vårt nya kök och börjat plocka in lite porslin i nya skåpen. Det kommer bli skitfint, men det är lite kvar: spis och väggar t.ex. Ragnar har varit ute hela dan och jag har gjort iordning hans höga bur som han haft hos Linnéa under vår semester och sen dess skramlat runt i min bil. Skönt att få bort den ur bilen så jag kan fälla upp baksätena oxå.


Vårt nya fina kök!

                             
                                
                                  Och här ligger vårt gamla kök i en stor trave!


Så här ser kaklet ut Janne köpt idag

                 
                  Gästrummet är barrikaderat av sånt vi ska ha kvar... men inte i gästrummet sen då.

Jens har ringt från Weeze, de har 25 grader varmt och musiken pumpar ut från 5 scener, de har skitkul (som om jag ens behövde säga det?). Han skickade en bild i eftermiddags från deras camping...det går ju inte att ta miste på vart grabbarna kommer ifrån. De blev förstås snabbt kontaktade av andra svenskar :-D

                     

Nej, en stund med stickorna kanske? Lite TV? Vi får se. Janne har åkt till jobbet och jag ska väl kolla hur Bekki mår ikväll :O)

Fredag...

                               

Visserligen lördag när jag skriver, men jag tänkte skriva om fredagen... eller börja med torsdagkvällen då... Jag skrev ju att jag hört nåt som var så otäckt att jag inte ville att det skulle vara sant. Så kom jag på vem jag skulle kunna fråga, en av Bamses flickvänners matte, och det blev rätt. Jag vill inte skriva nåt ingående på bloggen, men eftersom jag började berätta så kan jag säga så mycket som att det handlar om en av Bamses hundkompisar vars matte blivit mördad av en närstående. Jag var nog ff i nån form av chocktillstånd när vi var ute kvällsnaden då jag fick det bekräftat, för jag babblade osorterat om diverse irrelevanta saker. Det har hänt en del i vårt område på sistone, allt från samurajer som står på höghustaken till en man som satte eld på en kvinna, bilar som kör in i gulsmedsbutiken till mord... och så de äldre som går bort i sjukdomar, både min moster och närmsta granne dog ju i mars av cancer. "Det" går i skov liksom, antingen sker allt elände på en gång, eller så kommer allt gott på en gång. Nog surrat om det ... det är ingen nån av oss kan rå på...

Jag campar ju i vardagsrummet fn och då stänger jag inte in Bamse i köket utan han får vara lös i vardagsrummet eftersom jag har koll. Han har varit busig och bitit i tex sladdar när han var yngre, så att han får sova bakom grind i köket känns tryggt under normala omständigheter. Nu har jag ff så pass besvärligt att gå i trappor så jag sover gärna i gästrumssängen Janne och Bekki burit upp i vardagsrummet. Igårmorse hittade jag Bamse i fåtöljen bredvid min säng på detta sätt:

Livsnjutare

Arbetsdagen bestod i administration kan vi säga. Fixade med fondpapper, utvärderade veckan, lärde mig en del nytt om outlook, bokade in besök mm. Hann dock inte gå igenom min arbetstelefon som nu är igång, men jag fattar än så länge inte mycket av den. Det är meningen att vi ska kunna tex boka besök i outlook via den... det blir en vetenskap jag snart måste ta itu med. Halv fyra la jag ihop, åkte och tankade bilen samt handlade åt Bekki innan jag åkte hem och packade, hämtade Bamse på dagis och åkte ner till landet.

                          
                           Våran gata kommer bli skitfin!!!


                                    
Häftiga naturfenomen på vägen till landet. Regn och sol om vartannat.... och när solen lyser upp vattenkaskaderna som bilarna  kör upp ser det ut som silverregn... Vackert!


Vi har köpt en bilsele till Bamse. Detta var premiärturen och han trivdes bra i framsätet. Så bra att han helst inte ville gå ur bilen trots att pappa ropade på honom när vi kom fram till landet.


Mms från dagis, Bamse har snott åt sig bästa platsen. Försökte paxa sacosäcken åt mig själv till ost- och vinkvällen som dagis bjuder på nästa fredag (5-årsjubileum), men den var visst redan uppbokad :O(

När jag kom ner stod maten på soffbordet i vardagsrummet. Janne har rivit hela köket och mellanväggen till vardagsrummet. Nu har han kommit så långt att en ny vägg står på plats och han fick upp nya köksskåpen och spisen, men i övrigt är det byggarbetsplats (bilder kommer i nästa blogg).

Tog det lugnt vid TVn, känner mig lite snörvlig, Janne sov en stund före sitt nattpass på jobbet. Jens ringde att de kommit fram till Weeze (Tyskland) och ikväll spelar Q-base på flygplatsen där. De satt på en camping i bara T-shirt och drack öl... Tyskland har tydligen inte fått höst ännu!!!  Bekki gick ut på krogen med tre tjejkompisar och messade att hon kommit hem på småtimmarna efter att ha haft skitkul. Hon och jag tittade på "Sol, fest och oroliga föräldrar" häromdan och jag måste säga att jag aldrig skulle kunna tänka mig att vare sig Jens eller Bekki skulle bete sig som dessa ungdomar. Och jag hoppas oxå att jag inte beter mig som föräldrarna... ännu ett program i "förnedrings-TV".

Imorse gick jag upp 20 i 10 efter att ha blivit väckt av ett sms. Bamse bara glodde på mig och ville inte alls gå ut, men jag fick fart på honom. Träffade lite grannar i skogen så det blev frukost först efter 11.00. Lat början på dagen. Nu tänkte jag sätta mig och plugga en stund innan Janne vaknar. Bamse sover i soffan och Ragnar har jag ställt ut i solen som värmer.

                     
                      Mammas pojkar hjälps åt att vakta huset

Ny torsdag

                               
Nu håller nog hela jag på att ta slut för veckan. Inte har det varit övermäktigt, men det är mycket nytt och mycket nygammalt. Det värsta är att jag börjar snörvla och har förkylningsvärk i kroppen. Måste nog börja använda strumpor och skor som inte har öppen tå, men det är så skönt med sandalerna när jag fortfarande har foten lindad.

Igårkväll fick jag en chock. Kvällsnaden med Bamse var skön, skön luft och rätt varmt. Nästan hemma träffade vi rottisen Alva och Bamse blev jagad av henne en stund. Alvas matte berättade nåt hemskt som har påverkat mig hela natten och hela dan... vet inte hur jag ska få veta om det är sant eller om det bara är ett rykte... Oftast i hundvärlden vet man massor om hunden, men väldigt lite om mattar och hussar. Jag kan bara nåt enstaka människonamn medan jag är betydligt mer informerad om hundars namn, ålder och övrig levnadsstatus...


Bilder från i våras när Bamse retar Alva med ett tuggben ;O)

Det tog emot rejält att gå upp imorse, trots att jag vaknade före klockan ringde. Men jag segade mig upp ur min camping i vardagsrummet (sover i en uppburen säng där sen jag stukade foten, trappor är SÅ jobbiga, i synnerhet när svullnaden stelnar till under sömnen), duschade, gav djuren frukost och åt själv, rastade Bamse och körde honom till dagis, hem och sätta färg på ögonen för att sen ta bussen till Älvsjö och pendeln till stan. Tandhygienist kl 10.00. På väg till pendeln igen gick jag förbi Clara kyrka där jag smet in på diakonimottagningen och kramade om en kollega jag inte sett på länge, men hört att hon fått jobb där. Det är en fantastisk kyrka... mitt i smeten!

                              


Hann med pendeln jag tänkt men i Älvsjö hade bussen precis gått, så det var bara att sätta sig med armarna i kors och inte stressa upp sig. Idag startade den nya verksamheten med en öppen dörr i kapellet och jag ville gärna vara där ett par timmar innan och bara känna in mig. Papper skulle sorteras och jag ville prata med dem som jobbar ofta i kapellet. Men eftersom jag ändå redan var sen slängde jag i mig matlådan hemma innan jag åkte upp till kapellet, fick ändå 1,5 timme innan det var dax. En person kom tidigare och pratade fonder, sen kom en person prick när vi öppnade och eftersom denne var den ende besökaren blev vi sittande i soffan till en kvart före stängning. Jag är övertygad om att det kommer komma fler besökare under hösten, men idag var detta lagom för vi hann tänka igenom hur vi vill ha det med tända ljus och musik i kapellet samt hur vi vill placera och planera kaffevagnen och fondpärmen utan att det påverkade nån.

Sen åkte jag och hämtade Bamse. Har fått ett mms från dagis idag oxå:

I soffan med bästisarna!

När vi kom hem hade "de" grävt upp hela gatan framför vårt hus:

                      

Asfalten har varit tjälskadad i måååånga år, dessutom kunde jag nu se att en stor knöl precis utanför vår uppfart var en enorm rot. Det kommer bli så FINT!!! Inget mer snubbel här inte!

Bekki och jag har slappat vid TVn en stund innan jag orkade mig upp och göra lite middag. Syndade med pasta pesto idag, allt annat skulle ta evigheter att tina. Jag går bara upp i vikt ändå, så en pastamiddag hit eller dig gör knappast nån skillnad. Det viktiga är att jag mår väldigt bra av LCHF. Ragnar fick hålla oss sällskap... men jag ska nog inte ge honom plastleksaker när han är i köket för han slänger ner småbitar till Bamse och det känns inte ok, tänk om nån liten vass plastgrunka hamnar i honom? Ragnar fixar det där galant, men när jag måste jaga Bamse när han har förbjudna saker i munnen så sväljer han dem om de är rätt storlek. Nu var det en, av Ragnar sönderbiten kula, som fanns i den här lilla bollen som Ragnar delade med sig av till Bamse. Hm...


                           

Sist men inte minst... jag har fått ett mms från Bella oxå:

Justin......                                                     ....och Eric Saade! Lika som bär!

Jens är väl snart framme i Weeze, Tyskland. Janne bor på Sanda och Bekki har gått ut en stund. Stickning och TV kanske?

Spännande onsdag

                           

Igårkväll när jag gick kvällsnaden med Bamse träffade vi på Ella, Jack Russel-flickan i längan bakom oss. Jag och lill-husse (12-årsåldern) slog följe. Vi släppte "galningarna" lösa men fick koppla dem efter fem minuter för de hittade en igelkott. Ellas lill-husse berättade att hon tog tag i dem och slängde runt dem som bollar, så tur att vi fick fatt i dem så snabbt. Bamse skällde bara, kanske mest av upphetsning när Ella blev så till sig. Igelkotten tog ingen fysisk skada iaf, tack och lov!


                     

Sen fick jag ett av de där gyllene ögonblicken som kommer så oväntat... rätt var det var när vi gick där och pratade hundar och allt som hör hundlivet till så säger han: Du är så trevlig att prata med!... Jag blev alldeles ställd, det var så... gulligt!? lillgammalt!? Mamman och dottern säger inte så mycket, men denna lilla grabb och pappan brukar alltid stanna och prata lite, eller som igårkväll, slå följe en bit. Gick hem och tänkte kring hur man jobbar arslet av sig för att få lite bekräftelse på att man duger... kontra att man helt plötsligt får en sån gåva, en bekräftelse från ett håll som man aldrig kunnat vänta sig... och för ingenting alls! För att man pratar med en trevlig hundintresserad liten grabb! Visst är det konstigt!

Dagen idag har varit spännande. Min första diakonimottagning på över 2,5 år. Det var ett jämt flöde på folk, inte mycket kö, de som kom in till mig var inga svåra ärenden så när vi slog igen mottagningen kl 11.00 så var det tomt i väntrummet och jag hade t.o.m hunnit skriva de intyg som behövdes för vissa fondansökningar. Klistrade ihop kuverten och gick med dem till postrummet. Lite uppföljningssnack med kollegorna, lunch och så iväg till café-onsdag i Hagsätra. Även den gick geschvint. Jag bad prästen ta hela hälsavälkommen-tacka-grejen så jag vet på vilken nivå jag ska lägga mig, från nu är det ju mitt ansvar. Det känns som om jag gjort mycket mer avancerade saker förr, jag ska jobba på att INTE höja ribban till nåt fånigt konferancier-kör utan vara cafévärd och inget annat. Bra andakt och trevligt musikprogram. Fick bra kontakt med flera besökare och även ett långsnack med en besökare kring spännande ev.framtida programpunkter.

Mms har jag fått! Bamse morrade inte när jag lämnade in honom i morse och vid hämtningen sa fröken att det gått så bra att hon redan glömt att han bara är inne på andra veckan. Han smälter in så fint att de redan börjat med lite icke fysisk träning (vad kallas det? Mental träning?)


Här tränas "putt på target". Han ska slå med båda tassarna på "target" som i detta fall är en papperstallrik, då belönas han med godis som slängs åt ett annat håll. När han går tillbaka till "target" är den flyttad, då ska han hitta den och slå med båda tassarna på den för att få en ny godbit. Måste höra mer om det där, det låter avancerat!!!

                         
Här tränas problemlösning. Godis under pepparkaksburk. Jorå, Bamse fick tag i snasket!

Efter hämtningen har vi inte gjort så mycket. Tog en kortare sväng runt längan så han fick kissa av sig, lagade mat och åt med Bekki, Bamse sover mest. Jag är skönt trött. Ska sticka lite innan jag går ut med Bamse och nannar kudde. Imorgon tandhygienist på morgonen och sen startar jag en ny verksamhet. Kapellet har öppet i två timmar där man kan få lite fika, tända ett ljus i kyrk-salen, få lite sällskap, enklare fondärenden... ja vi får se vad det utrkistalliseras i. Ska sammanfatta efter varje vecka och utvärdera efter terminen om inget konstigt inträffar. En helt ny grej som kan bli både en hit och en flopp... och vad som helst däremellan.

Ytterligare ett mms har dimpt ner i mobilens meddelandekorg:

Ängla visar hur hon ser ut när hon äter körsbärstomater, det vill hon visa mommo! <3


Nej, mot TVn nu!

En snabbt försvunnen Tisdag

                                         
Jobbat har jag gjort. Mässa och möten hela morgonen, möten om Öppet Kapell som drar igång på torsdag och gudstjänstplanering inför 18 september, så morgonen gick fort. Eftermiddagen har för min del präglats av förberedelser inför diakonimottagningen och caféet imorgon samt Öppet Kapell på torsdag. Mycket papper är det och fler inblandade än jag trott. Nu TROR jag att jag har koll  ... jobbäventyret börjar på allvar nu!

Dagisfröken har skickat söta bilder via mms. Bamse har fått en kompis och fick även se en videosnutt när han lekte med sin "bästis" när jag hämtade honom idag. Han har fem grabbar och en tjej i båset... trodde aldrig det var möjligt att få honom att samsas med andra killar... i synnerhet inte om det fanns en tjej i närheten, men på dagis är visst allt möjligt:


Bamse sover inte längre ensam på golvet utan med kompisarna högre upp

                                 
                                Bamse kan koppla av trots att fröken dammsuger grannbåset

Storhandlade på zoo på hemvägen innan jag hämtade Bamse.

Orkade inte göra nån middag utan det blev ett par kalla kokta ägg som låg i kylen. Bekki kokade majs och vi hade lite "kvalitetstid" i vardagsrummet. Vi är vuxna så vi gör som vi vill och vill vi äta ägg och majs till middag så gör vi det, och vill vi äta i soffan med djuren så gör vi det oxå


                            
                               Var har hon sin näbb? ...undrar Ragnar!


Nej usch! Majs ska inte vara kokt, tycker Ragnar!


Lika som bär? Blåbär !!!          Trött kille!

Janne sov hemma inatt men planerar nu inte att komma hem mer under september månad, han jobbar som bara den på Sanda. Jens ringde att han kommit ner till kompisen i Vetlanda. På torsdag fortsätter de till Tyskland och Weeze,  där Q-Base ska spela på en nedlagd flygplats...? Det låter lite spännande men morsan fick inte följa med 

Har tänkt att jag kanske ska läsa lite teologi... har oxå tänkt att jag kanske ska börja skriva på ramen för uppsatsen... har oxå tänkt att jag borde röja på köksbordet och kanske sticka några varv på lila babytröjan... så jag fortsätter att tänka lite innan jag ska gå ut kvällsnaden med Bamselito.

Sov gott, sajbervänner!

Lång måndagKom senare till jobbet än jag tänkt för planeringen sprack. Gick upp halv sju och hade lite för gott om tid för jag duschade lite längre än vanligt, njöt av frukostkaffet och sen vägrade Bamse gå ut... han skulle bara bada i gyttjepölarna...När vi kom till dagis lämnade jag in honom i hans rese-väska eftersom han försökte bita fröken i fredags, han morrade vilt så hon fick tippa ut honom i boxen, sen fick jag tillbaka väskan för jag skulle sanera den från hundhår (han fäller nåt grymt!) och jag tänkte att Bekki, som skulle hämta honom, skulle slippa bära den hela vägen hem.

Jobbet lunkade på, terapi på em, sen gick jag hela vägen från Rosenlund till Ersta som friskvård vilket nog var rätt lagom, stickade i fikarummet en timme, sen började uppsatskursen. Den höll på, utan raster, från halv fem till kvart i åtta. Det kommer bli en spännande kurs!

Har stickat ett par varv till och varit ute med Bamse... nu längtar jag efter ullbolstren!

Slapp söndag...

Förutom bloggskrivande och Bamsenader har jag eg. bara handlat och lagat mat för två dagar. Efter andra Bamsenaden, som blev kort för Bamse vill hem så fort han gjort det han ska, åkte Bekki och jag till Willys och kompletteringshandlade. Så skönt att hon hänger med för jag har lite svårt med vissa saker. Jag menar att jag nog kan klara att handla utan kryckan, men inte två fulla påsar. Sen gjorde jag middag och matlåda till imorgon, samt middag till imorgon eftersom jag går till skolan efter terapin, Bekki ska hämta Bamse och då tänkte jag att hon åtminstone kunde ha maten färdig... och så vet jag att det finns till mig oxå när jag kommer hem. Janne jobbar för fullt på Sanda så jag räknar inte med att se honom mycket under september.

Kvällen har jag ägnat åt att prata lite med Bekki, slöa samt ta fram skolboken - Teologisk etik. Kom inte så långt i det jag skulle läsa på om kristen etik utan kände att jag behövde uppdatera mig på teleologisk etik, deontologisk etik samt dygdeetik samt det feminisktiska perspektivet. Vi läste det förra terminen men mitt minne är inte så bra... teflonhjärna som en kollega till mig kallar det.  
                                                                                                                    
Ragnar har suttit på min axel och Bamse har legat i mitt knä medan jag försökt koncentera mig på etiken... så lite distraherad av mina ljuvliga killar har jag varit. Bamse har suckat av välbehag medan jag kliat honom i nacken med ena handen... och Ragnar började ansa mina nagelband och hårstråna på min arm efter att jag kliat honom i nacken, då är det svårt att hålla hjärnan fokuserad på teori.

                        

Nu har Jens varit tillbaka och lämnat båtnycklarna. Han hade hämtat Sandra och hennes syrra i Slussen. Roligare sätt att åka hem finns knappast :O)

                              

Dax för sista Bamsenaden, sen väntar sängen!

God natt, vänner!

Ragnar!

Bamse vägrade gå nån em-prommis igår, han ville bara bada i gyttjepölarna!


                                 

Jens kom förbi och pratade bort en stund så jag kom iväg senare än jag tänkt till Linnéa.

...var det så gott? 6 juni 20098 juni 2009

Det var gott att återse Ragnar igen. Det syns att han trivts bra hos Linnéa och hennes familj. Härligt att umgås lite med henne och godisarna. Hon bjöd på bakpotatis med kycklingröra och godisarna fick lite vinter- och regnkläder vi köpt på Karlssons under semestern.


Synd på så fina bilder... men nu vet jag att det inte går att ta bilder med blixt med min
mobil när jag har stötskyddet på. Det bländar på nåt sätt.


Men bilderna utan blixt blir bra!

Medan Bamse och jag var ute och gick runt huset bakade Linnéa och barnen kladdkaka... den var Bamse mycket intresserad av.

                            

Var jättetrött när jag kom hem, men kom in i en andra andning efter att ha packat in, installerat Ragnar i sin bur och tagit kvällsnaden med Bamse. Satt uppe, trött i kroppen men med "jätteögon" och stickade ett par timmar till CSI-marathon. Hann klart den vita tröjan, sen la jag mig trots att jag var så speedad (sockerchock kanske?).

                      

Trots att jag somnade närmre halv 2 och vaknade av Bekki som grälade på nån i mobilen utanför fönstret senare än så, vaknade jag halv 9. Låg kvar en stund för det var tyst i hela huset trots att alla djuren är hemma igen. Vid tio hade jag iaf ätit frukost och tvingade ut Bamse. Vi gick nästan halva promenaden, sen vände jag för det är inget kul att gå med en hund som inte vill. Hemåt hade han god fart och vi var ute 50 minuter ändå.

Är trött och rastlös. Har massor att göra i huset, men det tar emot så förbajat! Har en rätt tuff vecka framför mig så jag ska kanske ta det lugnt idag. Har det varit rörigt så länge är det inget att hetsa upp sig över så länge kök och badrum är rent. Prata med Bekki om hundvakteri när jag går i skolan och sen plugga lite kanske? Har blivit antagen till en kurs i ikonmåleri som jag glömt att jag anmält mig till... orkar jag allt detta?

                                 

Trött fredag

Jag lovar mig gång efter annan att inte vara för hård mot mig själv...men jag blir livrädd så fort jag känner mig trött! Jag är så rädd att hamna där jag varit, så rädd att jag t.o.m är rädd för förvärvad trötthet. Är det konstigt att jag är trött efter den senaste veckans äventyr med kickoff och allt... och ovanpå det läkningen av fotskrället?


Janne fixade frukosten... och fick en tvilling-gula!

Gårdagen blev en lugn historia. Jag hade några snack med några kollegor men de flesta kompade ut efter kickoffens söndag, sen gick jag igenom mina 58 olästa mail och bläddrade igenom lite papper. Utgående meddelande på telefonsvararen och ett samtal jag skulle ringa hann jag inte med innan det var dax att ta bussen till höstens första terapi-session. Hem med buss, hämta bilen vid jobbet, hem och sträcka ut mig en liten stund på sängen - oändligt trött mentalt. Vid fyra kom Bekki hem och vi åkte tillsammans upp till Bamses dagis och hämtade honom.

                 
                  Bamse med en av sina box-kompisar!

Fröken hade skickat ett mms på dan att han åt lunch för första gången. Inte ens en halv deciliter, men han åt vilket han inte velat göra tidigare i veckan. Det är tufft för Bamse att lära sig leva med fem äldre han-hundar, även om de är små, men det går visst över förväntan ändå.

Hemma plockade jag en stund i den oändliga röran och lagade sen lite mat innan jag gick ut med Bamse och satte mig vid TVn och stickade på den vita baby-tröjan som ska till Tanzania. Vid kl23 gick jag ut med Bamse igen, då hade ögonen strejkat länge men jag satt envist uppe ändå. Janne hörde av sig att han kommit ner till Sanda efter kvällspasset på jobbet. Klockan två inatt väckte Bamse mig och hann bara utanför tomtgränsen innan han satte sig och gjorde no2... det verkar som hela han är i lite olag. Han sov hela eftermiddagen och jag fick släpa ut honom på prommis.
 
                                

Men vad är fem dagar? Det är ju bara invänjningsveckan! Vi får se hur det är om fem veckor!

Idag sov vi länge. Bamse ville inte gå ut men halv 11 släpade jag ut honom. Vi gick vår vanliga 40-minutare, men med min fot och kryckan tog det en timme. Nu har jag skurat hela toautrymmet och kylskåpet samt vilat en stund. Bamse håller på att ändras i sin karaktär och jag hoppas det blir till det bättre. Dels bråkade han inte med en lös Labrador-hanne vi mötte i skogen och dels har han suttit/legat tyst på trappen fast småfåglarna har stått där. Vanligtvis hoppar han på buren och försöker få igång dem med ett ivrigt skällande. Nu har han nosat på dem och lagt sig bara. Han blir nog mer social och mindre vakthund av att vara på dagis hoppas jag!

Jag är väldigt trött och det känns jobbigt... men nu ska jag duscha, gå ut med Bamse och åka till Linnéa. Idag ska jag hämta Ragnar!

8 juni 2009

Med en rivstart!

Kan börja med att berätta att Bamses dagisinvänjning har gått jättebra. Första dagen och andra dagen fick han gå mellan 9-12, men det gick så bra att han redan tredje dagen fick stanna till 3, idag fick jag hämta honom efter jobbet men inte före 4 och imorgon får han lämnas när som helst mellan 7-9 och hämtas mellan 4-6. Dagiset vill ha hundarna mellan 9-16 så inlämning sker mellan 7-9 och hämtning mellan 4-6 för att de ska få ro. Måste man hämta eller lämna nån annan tid får man komma överens om det. Bamse är väldigt ovillig att gå in på morgnarna, imorse försökte han klättra upp för Jannes ben i försöken att undkomma dagis... men när jag frågade när jag hämtade honom försäkrade de mig att han kommer till ro med dem omgående och att han accepterar och accepteras av sina fem box-kompisar i avdelningen "minisarna". Det är ju en helt ny situation för honom och jag tänker att det är lite likt ett vanligt människobarndagis. Ungarna vill inte alltid gå in men lugnar sig så snart mamma/pappa kommit ur synhåll. Idag fick jag höra att Bamse är jätteduktig och inte har några problem i vare sig gruppen med minisar (de allra minsta hundarna alltså) eller i den stora gruppen när alla är ute och går. Han är ju en väldigt vaktande hund så jag var orolig, men det går tydligen hur bra som helst! En rivstart för familjens minsting alltså!

                  
                Mms från eftermiddagspromenaden igår (torsdag) som fröken skickade mig

Min dag började oxå med en rivstart. Hade räknat med ett kort snack med en kollega samt ett besök, men det visade sig att jag missat att det var diakoniplanering hela fm. Det redde ut sig och jag kunde vara med hela planeringen, sno en kvart på lunchen för kollega-pratet och ändå hinna äta i lung och ro. Sen blev det massor på em, en del grejer som jag ska vara med på fodrade att andra kunde täcka upp i mina verksamheter, jag fick hjälp med att få igång min arbetsmobil och sen ägnade jag en god stund åt att korrigera tiderna i både min outlook- och min papperskalender eftersom det hänt saker under min sena semester. Janne ringde och bjöd ut mig på fika vid 2-tiden:

               

Sist på dagen när jag kom tillbaka från fikat hade jag ett möte om onsdagsverksamheten jag numera är verksamhetsanvarig för... efter det var mitt huvud helt slut. Jag gick strax efter 4, köpte billig torsk på Konsum och hämtade Bamse från dagis, hem och hämta Janne för storhandling på Willys, hem och packa in allt och så en tur till Tumba Centrum. Igår ringde en knyppelkompis från kursen i Vadstena, hon är själv kursledare i knyppling, och berättade att de skulle sitta och knyppla i Tumba Centrum, jag var välkommen dit. Jag är glad att jag orkade ta mig dit med Jannes hjälp (han fick köra). Vi pratade lite, jag pratade med hennes knyppelkompisar och blev inbjuden att knyppla  på "Knypplingens Dag" i Tumba Centrum 10 september. Det låter kul tycker jag! Sen bjöd jag Janne på middag på kinakrogen innan vi åkte till Ica Maxi i Eriksberg och köpte stekpannor och därefter hämtade Jens däck i Fittja. Hemma halv tio.

               

Nu är jag superdupertrött... Jag hoppas... och tror... att morgondagen blir något mindre hektisk!

Susseligott alla vänner därute!


RSS 2.0