”Tagga ner”

Eftersom jag misslyckats totalt med min hunduppfostran har jag oxå släppt ett antal gängse kommandon. När vi möter folk och hundar ute och mina jyckar ska rusa fram och slita dem i stycken gapar jag "skärp er, skärp er" medan hundarna frustar hysteriskt. De låter som en flock ilskna grisar så små och två de är. När hundarna ilsket eller uppsluppet rusar mot tex en fågel vrålar jag "TAGGA NER"... jodå, mina hundar är smarta, de vet precis vad jag menar! De vet precis vad de får och inte får, men de skiter fullkomligt i vad jag säger eftersom:
1. Jag kan inte ta hand om mig själv, alltså måste de käka upp potentiella hot som tillexempel grannarna. 
2. Jag har inte fattat hur roligt det är att jaga fåglar och ekorrar, men är hundarna tillräckligt ihärdiga på den fronten kommer jag göra det! (Det ska bli spännande att se deras reaktion när jag börjar klättra i träd för att få tag i ekorrarna)
 
Foto: Pyttelitens hunddagis
 
Men vad är väl en bal på slottet? Dessa dagar är det jag som taggar ner. Dagarna ser likadana ut:
 
* Fruktsallad och kaffe 🍇 ☕️ 
* Promenad 👣
* Virka 🧶 
* Lunch eller promenad 🥘 
* Promenad eller lunch  👣
* Virka 🧶 
* Middag eller promenad 🥗
* Promenad eller middag 👣
* Virka, ev lite tv 🧶
* Promenad 👣 
* Guldmjölk 🥛 
* Sova 💤
 
... och jag läker och trivs ❤️


Sköna vemod 💝

Det var med vemod jag packade upp mina kläder som jag packat ner för att ha till Lyan. Med vemod jag la ner nytvättade sängkläder i en väska och ställde undan istället för att bära ner till bilen.
 
Lite luttrad vid det här laget stirrade jag en stund på jättekartongen jag hämtade från Direkten i lördags... tog upp ett par garnnystan och packade ner mina Syfestivalsfynd från förra lördagen samt tre ljusglas jag köpte på köp/sälj i söndags i jättekartongen. Handlar det om inspiration eller är det ett flyktbeteende? 
 
 
Hursomhelst känns det konstigt att bara gå här. Inser att jag har mycket att tänka på... 🤔 Skönt att ha måndagsknypplingen att gå till. Nu har jag inget mer inplanerat förrän nästa måndagsknyppling. 
 
--> Läkning pågår <--

Kan man konsumera sig frisk?

 
Bäst som jag ligger här i soffan och googlar på olika saker som har med hälsa att göra slås jag av hur otroligt selektiv och närvarande man måste vara. Nätet är fullt av hälsotips. Och varningar för andras hälsotips. Och köp den här dundervitaminen. Och träna på det här gymmet. Och prova den här dieten. Och gå den här kursen. Och akta dig för den ingrediensen. Köp den här övningen. Prova yoga. Vi hjälper dig. Mindfullness är svaret. Meditera. Milde tider vilken industri som går ut på att redan stressade människor ska få en quick-fix och sen jaga vidare. Det är extremt stressande att stressa ner. Jag har inte sett det så tydligt förut. Läste en artikel i DN med stor behållning.
 
 
Min stora miss är att jag inte minns vad krönikören heter! Men ingenting blir bättre av att överkonsumera ingefära eller köpa dyr råpressad juice. Köper du kakao kommer du snart läsa att det är fel sort och att det finns bättre alternativ så långnäsa på dig 🤥 Testar du yoga är mindfulness bättre och för att inte tala om att den läkaren rekommenderar den ljudfilen till aaaalla sina patienter.
 
Summa summarum: Svaret finns inte i cyberrymden. Snacka om stressfaktor! Svaret finns i dig. Och i mig. 
 
Peace, Over and out ✌️❤️

Ljuset vinner alltid över mörkret

Även denna morgon ligger jag och tittar ut när ljuser långsamt vinner över mörkret. Det finns lite magi över det. Maken går alltid upp vid fem sen han bytte jobb och eftersom jag däckar så tidigt på kvällarna kommer det nog hända igen, att jag ligger här och tittar ut. Som barn vaknade jag alltid kl 5 så det är kanske min biologiska klocka? Denna morgon har skiftat i duvblått och mörkt rosa.
 
 
Igår gick jag upp vid halv sju, åkte kvart i åtta och hämtade en styrelsemedlem samt två smörgåstårtor i Jakan före nio. När vi kom till Folkets Hus i Kallhäll surrade det av aktivitet. Det kokades kaffe, bars bord och fixades. Föreningen Knyppelpinnarna skulle ha årsmöte och medlemmarnas köp/sälj. Jag valde att åka dit för jag behövde inte ha något större ansvar under dagen, vi är många som hjälps åt. Jag öppnade mötet, köpte lite under försäljningen, surrade med medlemmar, åt smörgåstårta och semlor men mest satt jag nog lite i skymundan. Jag var rätt slut när jag kom hem.
 

Även om jag älskar sammanhanget så är ljudbilden lite jobbig just nu. Satt mest i soffan när jag kom hem, lagade fläskfilé med riven morot och sallad till mig och maken samt tillbringade en timme i tunnan. Slocknade mitt i Farmen efter ett glas guldmjölk och blev skickad i säng.
 
 
Ska fortsätta njuta av morgonen,  Om en stund ska jag fixa fruktsallad med kakao och ingefära. Tror jag ska spetsa kaffet med kardemumma... nåt att se fram emot.
☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️

En regnig lördag 🌧

Jag är lite inne på barns underbara logik just nu. Kom att tänka på en söt liten berättelse från i somras, en berättelse som Nova står för.
 
 
Vissa berättelser blir historier som återberättas gång på gång. Novas berättelse om sin jättestarka mormor (...eller mormors gäddhäng om man är på det humöret) kommer jag nog aldrig glömma.
 
Att jag kom och tänka på den berättelsen kom sig av en teckning min dotter skickade igår. Nova och hennes mamma hade ritat en teckning och Nova ville rita mormor. Mamma fick rita huvudet och Nova kroppen. Sen skulle resten av familjen ritas på samma sätt. Jag blir så rörd över att få vara en del i mina barnbarns liv. Sånt ger glädje och styrka.
 
Gissa vem mormor är 👵🏻 😂
 
Min dag har varit bättre än igår. Jag avslutade gårdagen med ett varmbad i tunnan och ett glas varm guldmjölk. Har börjat införskaffa hälsokryddor och börjat återgå till AIP-kost. Jag har ju kommit fullständigt ur fas och börjat anamma ett missbruksbeteende. Det är inte normalt att äta hamburgermenyer i bilen eller gömma stora mängder godis i handskfacket för att slippa att skämmas inför folk. Men när man är så uttröttad skriker kroppen efter snabb energi och då spelar förnuftet ingen roll för överlevnadsstrategierna har kickat in.
 
 
Gårdagen kan ha varit lite av en avgiftningsdag med tanke på värk och illamående för redan idag mår jag bättre. Nu har jag dessutom införskaffat både frukt, grönsaker och fyllt på förrådet av fisk så det kan bara bli bättre. Guldmjölken spetsade jag med superkryddan kryddnejlika och morgonens fruktsallad smaksattes med kakao och ingefära. Dessutom har jag nu köpt en stor burk nyponkapslar. Det kommer gå bra, det här!
 
 
Förutom mycket vila har jag hämtat glasögonen hos optikern och ett garnpaket på Direkten. Fick lämna tillbaka ena glasögonparet för jag hade fått två precis likadana. Jag hade beställt ett par mörka som jag trodde var svarta och ett par röda men fick två spräckelbruna. Det ena paret behöll jag, det andra ska de göra om.  Vi skrattade så mycket den där fredagkvällen så det är inte konstigt om det blev fel.
 
 
Ikväll nytt virkprojekt ikväll, men jag kommer snart gå och lägga mig.
 
Godnatt världen 🌍
 

”Äggen har krånglat” 🥚


När jag var 20 månader fick jag en lillasyster, och när hon skulle barnvälsignas ställde mamma till en fest. Bland annat hade hon fixat ägghalvor med kaviar till gästerna 😋 Bäst som mor fixade och donade kom jag ut i köket och sa oskyldigt att "mamma, äggen har krånglat". Mamma svarade att "nämen, inte kan väl äggen krångla"? "Jo, äggen har visst krånglat". Mamma följde med mig ut i rummet ... och visst hade äggen krånglat för kaviaren var borta på varenda ägghalva. Mamma frågade "men vad har du gjort?" Nej, jag hade inte gjort någonting! "Jomen, det är ju bara du och jag här så det måste vara du som har gjort nåt med äggen", sa mamma. Då himlade jag med ögonen och sa "men Jesus, jag sa ju att mamma skulle bli arg om du slicka av kaviar'n".
 
Jag minns hur jag tänkte och hade logiska svar på både ditten och datten. Ingenting var konstigt.... Jag hade Jesus och filijonkerna som lekkamrater, släpade in maskar och sniglar som jag gjorde gångar åt på köksmattan. Lyckan var enorm när pappa fått tag i tre små ödlor som fick bo i mitt rosa badkar på trappen och skräcken och skuldkänslorna när jag kom ut efter lunchen och bara en svans låg kvar. 
 
 
Idag hade jag önskat mig lite av den där självklarheten i livet. Nuförtiden är allt så krångligt. Jag har haft ont i varenda led idag, hjärndimma och illamående. Ungefär som värsta baksmällan eller precis när en förkylning bryter ut. Jag fattar ju att det är en reaktion på sjukskrivningen, att jag förträngt att jag har en kropp att ta hand om och nu börjar jag känna den i all sin fullhet. Det är krångligt att bara ta sig ner för trappen med smärtande knä och reflexer som fastnar i grinden och i kopplen... Det är krångligt att sätta på kaffet för helt plötsligt vet jag inte vart jag ställt kannan...
 
Jaja, så här kan livet se ut ibland och det är okej. Nu ska jag bara  dithän att detta är inte ett misslyckande. Jag är för duktig på att jobba helt enkelt! Och nu har jag fått en chans till återhämtning och att göra om och göra rätt. 

Livet är gott!

De små berättelserna i vardagen 🦢

Igår åkte jag iväg för att hjälpa en av mina döttrar med en grej. Jag hade inte bråttom utan körde i långsamt pillelunk. När jag var nästan framme såg jag ett par vita stora svanar som flög på ganska låg höjd med den klara blå himlen som bakgrund. Det är ju så mäktigt att se dessa stora fåglar flyga och jag var ensam på vägen så jag bromsade in, lutade mig framåt vindrutan och njöt av synen. Då skiter den ena. En stor baja som sprider dig som en vit uppånedvänd solfjäder mot den blå himlen. Vad jag skrattade. Det var en så oväntad händelse i den magiska synen...
 
Jag har en stor förkärlek för svanar och fascinerades av dem redan som liten tulta. Mamma fick packa en påse bröd och så gick vi och matade "fanarna", så var det bara. Och jag fortsätter med det. 
 

När dotra och jag var klara åt vi lunch innan jag åkte till lyan, dagis, via biltvätten och hem.

 
Orkade just inte laga nån middag men maken var så nöjd med varmkorv så så fick det bli 🌭 
 
En ny dag har grytt. Jag har legat vaken några timmar i sällskap av mina tankar. Maken åkte till jobbet vid sex-tiden, då drog jag upp upp rullgardinerna och har legat och tittat på när ljuset vunnit över mörkret. Himlen är blå, solen skiner och det blåser rätt ordentligt. Idag ska jag bara ta dan som den kommer...
 

Rum för ro?

Jag blev ganska ordentligt överraskad idag. Hade fått en tid hos företagshälsovården imorse och kom därifrån med en månads sjukskrivning. Det var inget snack liksom. Läkaren sa att jag behövde återhämtning och att vi sen skulle diskutera återgång i arbete/rehab. Jag gick i maklig takt tillbaka till jobbet medan jag lät det sjunka in. Förvånad, ändå inte, men jag hade faktiskt ingen koll på att företagshälsovården kunde sjukskriva. Men läkaren var tydlig med att jag skulle vara aktiv oxå och absolut inte fastna på sofflocket. Promenader, bra kost, sömn, vila,  sällskap och handarbete ordinerades. 

Blev överraskad av en kollega med en bukett rosor 🌹 
 
Arbetsdagen har jag ägnat åt i stort sätt två saker, att förbereda min frånvaro och att ta en ordentlig lunchrast med en fin kollega. Det blev lite körigt mot slutet av arbetsdagen och jag kom iväg lite sent, men nu är samtal ringda, brev skickade och fonder redovisade. Hade oxå samtal med chefen om var det behövs täckning.
 
På dagis väntade fröken som brukar klippa Bamse. Vi åkte hem till hennes föräldrar där utrustningen finns och klippte till Bamse ordentligt!
 
När han är nyklippt ser han både ut som, och beter sig, som en valp. Han kan utan problem hoppa upp i soffan och springer på ett helt annat sätt. Ikväll åkte jackan på för han var rätt frusen efter att ha blivit "skalad"

Inte så mycket mer att göra än att önska godnatt 🌍

Fram och tebax

Dagen har inte varit fullt så jobbig som gårdagen. Vaknade före klockan och kunde ta det lagom lugnt, det går inte att stressa när det är så här. En av volontärerna stod och väntade när jag kom till Prästgården så vi var två som fixade fika och dukade upp till ikonmålningen. Det blev en trivsam förmiddag med många bra samtal.
 
St Göran tar form
 
Efter avslutad målning var det inte bara volontärerna som hjälpte till så det gick fort att bli klar.
 
Parkerade i Hagsätra och åkte in till stan och tandhygienisten. Min förra gick i pension hastigt och lustigt, men rekommenderade denna. Eftersom jag hoppade över lunch köpte jag lite frukt som jag intog i väntrummet. Tandhyggan kom ut och pratade med mig, hon var både trevlig och bra.
 
Sen klev jag av i Rågsved, hämtade hundarna och gick genom Kräppladalen hem. 


Ikväll lagade jag maten till oss allihopa. Wallenbergare med ärtor och ris. Edwin blev väldigt förtjust i denna anrättning när jag bjöd på den i vintras, så förtjust att han bad sin mor att göra "mormors biffar" ett par dagar senare hemma. Ikväll åt William med god aptit (som alltid) men jag tänker att farmor nog får laga "farmors biffar" fler gånger 🤪 

Ikväll de sista avsnitten av "The stranger" och broderiet.
 
Bara namn och siffror kvar
 
Godnatt världen 🌍

Måndag i två etapper

Den här tröttheten jag lider av är sjuk på något sätt. Jag har ännu inte fått provsvaren från förra måndagen, men är det inte sköldkörteln så måste det vara nån järn/vitaminbrist. Det här är inte normalt nånstans!
 
Men iallafall var jag på möte med kommunen på fm, såg till att äta någonting och någonting bättre än godis och hamburgare så det blev gösfilé och potatis!
 
Jungfru Maria med Jesusbarnet, Josef och de tre vise männen i träskulpturer istället för altartavla. Ljusinsläppet från rosengården genom glasmosaiken var underbar och det runda glasfönstret bak i kyrkan symboliserar evigheten.
 
Eftermiddagen tillbringades i Söderledskyrkan med kyrkgruppen. Guiden kom aldrig men vaktmästarna gjorde ett strålande jobb! De kokade kaffe åt oss medan de försökte få tag på den som skulle ha visningen, sen hämtade de broschyrer om kyrkan åt oss allihopa och den ena ställde sig i ambon och berättade och svarade på frågor. Det som hade kunnat blivit ett fiasko blev hur bra som helst!
 
Vi var tillbaka redan vid tre så jag jobbade undan lite. Åkte kvart över fyra. 
 
Sonens flickvän lagade mat åt oss allihopa ikväll och jag var så tacksam för det. Jag hade nog hoppat över middagen annars. Jag är varken hungrig eller har orken att sköta den biten. Wille har varit på ett strålande humör och det smittar av sig. 


Lite Tv och broderi fick runda av dagen. Sistanaden var lite otäck i blåsten. Det kändes nästan som nån stor gren eller nåt annat tungt skulle kunna komma farande. Det gnisslar, smäller och brakar på rätt bra.

 
Godnatt världen 🌍
 

Roligt i Roslagen 🌹

En härlig dag i Roslagen. Efter en lätt sovmorgon hämtade maken och jag upp yngsta dottern och for upp till mina föräldrar. Maken skulle hjälpa dem byta en kran som börjat läcka, och det gjorde han. Mamma har respekt för Ragnar men bestämde sig för att bonda lite med honom. Mandarinklyftor funkade mycket bra för den aktiviteten.
 

Bekki strök och jag hängde upp gardiner samt gick långpromenad med hundarna.
 

Vi fick god mat oxå och hade så där supermysigt som man bara kan ha en regnig dag i februari.
 
 
Maken hämtade upp sin bil från lyan och tog med sig Ragnar hem. Själv har jag legat på sängen och fascinerats av chunky knitting... det kan kanske bli ett projekt inom kort... kanske...

Syfestivalen

Idag har jag varit på Syfestivalen på Älvsjö-mässan. Det var kul. Efter en långpromenad med hundarna släppte sonen av mig vid mässan runt halv11-snåret och jag hämtade ut mitt utställarband. Jag började med att metodiskt gå igenom montrarna i jakt på jättenystan... men det fanns inte. Vid 12 lämnade jag jacka och en påse med en nyinköpt stick-bok och ett mönsterkit på katt-vantar vid Svenska Spetsar monter, hälsade på Knyppelpinnarna i montern bredvid och gick på lunch. 


Det var trångt om platserna men jag hade tur och fick plats på övervåningen med god utsikt över mässhallen. Strax kom en åländska som kommit med buss på morgonen, hon blev ett jättetrevligt lunchsällskap. 

Jag gick en sväng till och kostade på mig en årstidslampa... så nu har jag ännu mer skoj att göra!

Jennypenny har så många roliga vantmönster! Ugglor, rävar, dödkallar, dalahästar... men idag föll valet på katten!
 
Atelje Norrskenet säljer för ett nederländskt företag. Jag köpte ett mönsterkit på en rosa äppelblomma.
 
Sen var det min tur att sitta ett tretimmarspass vid Svenska Spetsars prova-på-dyna. Det kom en hel del folk till att börja med, men vartefter eftermiddagen gick tunnades leden ut.
 
 
Vid Knyppelpinnarnas monter jobbades det in i det sista med fullsatta workshops. 

Maken hämtade mig och mina fynd kvart i sex. Förutom vantar och lampa ska det bli ett par stickade muddar med knypplat inlägg i ullgarn oxå. Det är fullkomligt livsfarligt för plånboken att släppa in mig på såna här tillställningar! ... men förutom att jag knatade därifrån väldigt trött så var jag dessutom väldigt nöjd med dagen.
 
Maken och jag handlade på vägen hem och medan jag gick ut med hundarna lagade maken köttfärssås och spagetti till oss och ungdomarna.
 
Återstår bara vovvenad och att göra kväller 🧵 🧶  

Alla hjärtans fredag ❤️

Började dagen i Prästgården med att fixa till handarbetsgruppen. Vi blev inte så många idag vilket jag skyller på Valentin och Syfestivalen, men vi som var där hade trevligt med våra nålar, pinnar och stickor! Och vi hade fått lite extra gotta till kaffet! Vaniljhjärtan, gelehjärtan och så hade gårdagens språkcafe lämnat etiopiska kakor.
 
 
Och apropå apropå alla ❤️ dag tog jag en rolig bild igår... en herre står vid brödet igår på frukosten och utbrister "men har ni fixat hjärtmackor inför alla ❤️ dag?"... och ta mig tusan, det hade vi!
 
 
Skyndade mig att fixa klart efter gruppen, mer eller mindre hällde i mig köttgrytan jag hittade i frysen i morse och for som ett jehu och parkerade bilen vid lyan, småsprang till t-banan och missade den med 30 sekunder.  Orkade bara inte stressa mer så jag messade min handledare och skrev att jag blir nog något sen, fick ett välkommen till svar...

 
... och vid dörren mindes jag vare sig koden eller hens efternamn fast jag gått där i flera år... men när jag kom in möttes jag av en varm kram och då tog jag till lipen. Det var så underbart att bli mött av den värmen när det mesta känns pest och jag varken räcker, duger eller känner mig särskilt trevlig. Det blev ett jättebra samtal och jag kände mig flera kilo lättare när jag gick därifrån. Klev av i Rågsved, hämtade hundarna och gick hem i lugn hanhunds-takt, det var så skönt i det soliga och lite bitande friska vädret.
 
Stod en stund och tittade på ett drama som utspelade sig på ett tak. En kråka gjorde upprepade anfall mot en duvhök. Duvhöken bevärdigade inte kråkan med en blick och tillslut gav kråkan upp och flög sin väg.
 
Jag är lite av en skyltnörd! Den här var kul 😂😂😂
 
Det var gräsligt mycket änder i Rågsvedsdalen idag 🦆🦆

Kvällen har jag tillbringat först ensam, sen med ungdomarna, vid Tvn med broderi och de sista avsnitten av GWs mord 🔪 
 
 
Nu drar tillochmed papegojan timmerstockar... antar att det är dax att sova 💤

Så snabbt...

... kan olyckan vara framme... men ikväll hade jag tur! Jag hade precis tagit hundarna ur bilen och ser alltid till att kopplen är låsta eftersom jag alltid parkerar på trafikerad väg när jag är i lyan. Ikväll fick jag parkering vid dagis och där är det 30, så jag svor när en bil for förbi i högre hastighet än så. Men det är just inget att göra nåt åt, folk kör väldigt ofta alldeles för fort på vägarna häromkring så det är som det är och jag slår igen bakluckan och låser... och upptäcker Rambo mitt ute i vägen. Jag blir skiträdd och försöker dra in honom men ser samtidigt att inga bilar kommer så jag jag håller in Bamse och går efter. Den här gången gick det bra, men det hade kunnat gå illa. Låset på kopplet har släppt några gånger tidigare så jag är väldigt uppmärksam på det, men inte tillräckligt ikväll bevisligen.
 

I övrigt har dagen bestått av frukost i Prästgården, skippade lunchen men gick upp på övervåningen och ringde igenom telefonmeddelanden liggandes på rygg i en soffa innan jag avslutade dagen med hembesök. Köpte en salladsrulle på väg hem och har broderat till GWs mord alldeles för sent. Ungdomarna är sällan hemma på torsdagarna och då händer det att jag tappar tiden fullständigt.
 
Men nu blir det sova av 💤💤💤

The battle of two wolfes

Det har varit en lång dag med många tankar. Först ett besök och när nästa besök uteblev hann jag ringa på ett antal gula lappar, göra ett jobbärende i centrum och fixa med ett fondärende. Lunchmusiken blev enda pausen, mycket folk och sorl på sopplunchen, besök och till sist en två timmar lång intervju för församlingstidningen. Hämtade hundarna kvart i sex. Förutom lunchmusiken idag har jag jobbat två dagar utan en enda paus. Det är hela tiden något som måste göras och jag är verkligen urdålig på att både ta rast och lyssna på kroppen. Flera av dagens samtal har gjort att jag funderat på hur länge jag kommer att orka. Middag orkade jag inte med och efter en stund på sängen släpade jag mig ut till ungdomarna i tv-soffan för att inte somna före sistanaden. 
 
Jag älskar verkligen det jag gör, men olika bekymmer gör att orken tryter. Ju mer jag jobbar desto mer får jag att göra. Jag känner inte längre igen mig själv. Jag har en bild av mig själv som alert, positiv och lätt till skratt... men det är rätt länge sen det var så. Numera är jag sliten, gör det jag ska och glädjen har ersatts av ett snett leende.
 
Hur hittar man tillbaka? How do you feed the good wolf?
 

”Bring your pet to work-day”

Läste för några år sen om "bring your pet to work-day" men blev aldrig klar över huruvida detta är vedertaget på vissa arbetsplatser i USA(?) eller om det var nåt skämt... men idag föll det sig så att Ragnar fick hänga med till jobbet. Han har fått vara hemma nu i flera månader för William är rädd för honom, men nu ska maken bort ett par dagar och då fick han följa med upp till storstan. Men så blev jag sen pga köer och då fick det räcka med att lämna hundarna på dagis, Ragnar fick hänga i Prästgården! Men han tyckte inte det var kul att sitta instängd på kontoret vilket han högljutt påtalade. Ikonmålarna tyckte han kunde göra oss sällskap och så fick det bli. Ragnar var mycket tillfreds över detta kollektiva beslut.

 
Efter ikonmålning och lunch blev det mässa och möte. Efter lite fika hämtade jag bil och Ragnar från Prästgården till Klockargården där jag skrev ut och kopierade lite papper. Ragnar fick förstås mycket uppmärksamhet vilket han stortrivs med.
 
Lugn kväll i lyan med svärdotter och sonson. I helgen monterade jag äntligen Williams födelsetavla så den överlämnades och hamnade på hyllan 👍
 

Gick upp kl 5.15 imorse så nu känns sängen mer än inbjudande 💤

Måndag i tre etapper

Ibland känns vissa dagar nästan lite övermäktiga och dessa dagar har jag börjat tillämpa en strategi där jag delar in dagarna i etapper. Det kan vara verksamhet-möte-besök eller hembesök-2besök-massage eller liknande och då blir det lättare att bena upp dagen när man är så där riktigt trött. Idag var en sån dag, kanske mest för jag var orolig att inte hinna emellan etapperna då dessa inneburit en hel del bilåka, i runda slängar kanske 20 mil? 

Etapp 1 - Kravlade runt i mörkret imorse för att inte signalera till djuren att det var dax att gå upp. Duschade, fick på mig kläderna och smög ut genom dörren. Halv åtta stod jag först i kön till VC. Kanske lite tidigt att ställa sig i kö en halvtimme före öppning, men jag hade bestämt mig för att vara först till provtagningen för att slippa stressa till etapp 2. Jag suckade i mjugg när jag fick veta att endast sköldkörtel-prover var beställda efter minskningen av Levaxin. Jag har pratat med en sköterska om att be läkaren lägga till B12 och urinsyra oxå för att ev. få förklaring på trötthet och värk när detta nu inte kan förklaras av mitt pressade TSH... men hon sa att då måste jag boka ett nytt läkarbesök. Tänk att jag fattar inte det där! Jag var ju på läkarbesök nyligen och pratade om alla förbannade besvär och då ska jag behöva boka ett nytt besök bara för att tugga om allt igen! Varför inte bara lägga till dessa på remissen när jag ändå ska stickas? Nej, det ska tiggas och bönas och bes och förödmjukas. Är det så att merparten i vårt avlånga land bara är ute efter att besvära och kosta så mycket som möjligt? Tänk att det tror inte jag! 

Efter sticket som tog två minuter åkte jag hem och fixade frukost åt mig och djuren, sen gick jag och "grabbarna" på promenad.
 
Idag var det +7 grader så Ragge fick hänga med i luvan. 
 
Etapp 2 - Därefter blev det bilåka igen. Jag hade lovat följa med en dotter på möte, det var därför jag jobbade igår. Då skrev jag ett större pappersjobb och idag har jag varit anträffbar på telefonen hela dagen utom under mötet. Ny promenad vid hemkomsten. Vi hann precis in innan regnet. La mig att vila en stund innan matlagning och ...
 
Älskar mitt fina köksbord, med födelsedagsblommorna från barn och barnbarn samt den underbara orkidén jag fick av mina knyppelelever förra gången.
 
...etapp 3 - knyppelkursen på ABF i Strängnäs. Är man trött när man åker dit så piggnar man snabbt till. Alltid lika trevligt och en riktig piggamin 😃
 

Nu blir det bingen! En fortsatt lång vecka ligger framför mig 👌👍👊

Idag är ingen vanlig dag 🎶

... för det har varit min födelsedag 🎶🎵
 
Tack alla som grattat mig på olika sätt igår och idag 💝 Jag har fått flera samtal, bland annat från Kreta och Gumsbacken, flera sms, mail och mängder av grattis på Facebook och Messenger. Det är verkligen jättekul att fylla år! Mamma och pappa inväntade klockslaget 12.40 då de ringde och sjöng i stämmor. Jag föddes nämligen kl 12.40 en söndag för 56 år sen.
 
 
I övrigt har dagen varit lugn. Maken och jag har gått långpromenad i skogen, jag har jobbat ett par timmar och så har grannarna varit över på födelsedagsfika 🍓
 
 
En perfekt födelsedag, helt enkelt 🎂 Tack för att ni delat den med mig 💝

Fina lördag 🎂

Vi väcktes av en kissnödig Rambo vid åtta imorse, då hade vi slaggat drygt 10 timmar. Maken tog hundarna och jag övriga morgonsysslor. Sen åkte jag och köpte fikabröd i mängder medan maken gjorde midsommartårtor... som är så himla goda att man kan äta dem året om 😋 Problemet kan vara att få tag i färska bär till garneringen, men vi lyckades.
 
 
Sen kom hälften av mina barn och merparten av mina barnbarn. Vi fick möblera om för att få plats. Bordet från paviljongen och köksbordet bar vi in i vardagsrummet så fåtöljerna i vardagsrummet åkte in på högkant i sovrummet. Alla extra utestolar torkade jag av och tog in. Det blev jättebra.
 
 
Chip röjde i köket där det fanns massa plats när köksbordet försvann. Och småbarnen gjorde plats för lek utanför toadörren. Där hade de ett "högkvarter" för Bamses alla Ikea-råttor. Det är så kul att lyssna till dem när de leker.
 

Om Bamse och Rambo tyckte Chip var äcklig sist de träffades var han okej idag... så länge han inte satt i "pappas" knä, då fick han "onda ögat".
 
 
Ikväll passade vi på att skura golven innan vi la på mattorna (Chip är inte 💯% rumsren) och bar tillbaka möblerna. Nu sitter vi och softar vid Tvn, trötta och så nöjda med dagen 🥰

Fun Friday 😎

Vilken fin fredag! Handarbetsgruppen startade för terminen och vi blev 14 damer som knypplade, broderade, stickade, virkade, nålband och sydde dockkläder. Flera utryckte hur mycket de längtat efter starten och sorlet började redan i hallen. Även nya ansikten dök upp. Detta känns så meningsfullt! 
 
 
När vi plockat undan och jag slängt i mig matlådan åkte jag och handlade lite, tankade, hämtade packning i lyan, hundar på dagis och datorn på jobbet. Biltvätten fick jag hoppa över för det stod fyra bilar i kö och jag hade en tid att passa.
 
När jag kom hem gick jag ut med hundar och hann duscha dem oxå innan jag åkte in till Lill-stan. Hade en trevlig halvtimme hos optikern med mycket skratt. Det var fyra år sen jag var där, men synen var inte särskilt försämrad, ögonbotten friska och allt såg fint ut. Dock behöver jag verkligen nya glasögon för jag har bara ett enda par och försvinner de kan jag inte handarbeta och knappast jobba heller. Ett par röda och ett par svarta kan hämtas ut om nån vecka...
 
 
Enkel middag, ska gå och skopa upp lite glass åt mig och maken och sen ta ut hundarna. Maken har pannknack och jag är supertrött som alltid på fredagarna... men först lite gotta 🍦🍨 
 
Soluppgångarna i lyan är så vackra just nu 🌞

2,25 ☀️

Kollade dagsljussidan och ser att nu har vi 2 timmar och 25 minuter mer dagsljus än vid vintersolståndet. Det märks! Jätteskönt! Idag är oxå min sons födelsedag... men honom har jag inte sett. Han gick till jobbet före jag gick upp och har inte kommit hem än.
 
Min dag har tuffat på med diakonal frukost, lunchen glömde jag bort till förmån för fondhantering och fikafix till eftermiddagens diakonmöte. Kände först när jag åkte hem vid femtiden att jag var jättehungrig. Det blev en BigTasty-meny med dippsås 🍔 
 
 
Kvällen har spenderats solokvist i lyan med GWs mord och broderiet. Några blad och två kaniner utan konturer blev resultatet.
 
Godnatt världen 🌍☀️💖 

Ja jösses...

... när jag skulle gå in efter kvällspromenaden upptäckte jag att forsythian utanför lyans port blommar. Det finns tydligen snödroppar lite här och där har jag sett på Facebook plus att enstaka körsbärsblommor blommar i Kungsan... undrar om vi har höst till midsommar? 
 

I övrigt har dagen bestått i tre olika långa möten plus förberedelse av en intervju. Det ska bli kul! Hostar lika länge men inte lika ofta tack vare en engagerad apotekarie jag konsulterade på lunchen.
 
Lite serier med lilla familjen i lyan och broderiet fick avrunda dagen.
 
 
Godnatt världen 🌍

Hostan från h-e

Fy vad jag tycker synd om mig själv. Fjärde dygnet av den gräsligaste hosta jag haft på så långt jag kan minnas. Jag hostar ofta, länge och så intensivt att jag har ont precis överallt. Astmasprayen hjälper ibland, men det bästa är faktiskt att gå ut. Det hjälpte när barnen var små och hade krupp så jag har diagnostisera mig själv med förkylningsastma. Och nej, det är väl egentligen inte vettigt att gå och jobba men jag har gjort det ändå, bedömer smittrisken som relativt liten, men det sliter ju förstås på mig.
 
Igår gick jag upp kvart över fem och var på jobbet kvart i åtta. Färdiga mackor kom vid åtta, fixade fika mm, föreläsare halv nio och diakonerna började droppa in därefter. Vi var klara vid tolv. Efter att ha plockat undan efter oss åkte jag på hembesök, hämtade upp skänkt till handarbetsgruppen som jag tog till Prästgården. Kom från jobbet vid fem och tillbringade kvällen på sängen i lyan. 

Det ska bli St Göran och draken 🐉 
 
Idag var jag oxå på jobbet kvart i åtta och ordnade för uppstarten av ikonmålarkursen. Det blev en trevlig förmiddag. Efter lunch deltog jag i mässa och möte, sen besök. Kom från jobbet vid fem och har tillbringat kvällen i Tv-soffan med broderiet.
 
Jag har inget inbokat på kvällarna och hoppas jag att jag ska kunna ta lunchraster resten av veckan så det blir nåt litet brejk på dan oxå. Måtte hosteländet ge sig snart!

Skit-helg!

Har haft rethosta av och till under veckan men så pass lindrigt att jag knappt reflekterat över det. Övertygad om att den tilltagande svedan i halsen på väg hem i fredags skulle ge sig med ett varmt tunnbad, en whisky och en god natts sömn... ack så fel jag hade. Stressmage och hostan från helvetet har följt mig hela helgen.
 
Att jobba under Tema Sorg-dagen igår var inte att tänka på och när maken fick rycka ut och jobba på em blev det bara två korta vovvenader innan jag la mig tidigt. Men inte hjälpte det. Hostanfallen har avlöst varandra och vid tretiden imorse höll jag på att kvävas. Att hänga ut genom badrumsfönstret gav lindring och sen fick jag sova en stund. Imorse hittade jag min gamla astmaspray vars utgångsdatum passerat för flera år sen. Den gav lite lindring ändå. 
 
 
Idag har jag suttit inne hela dagen. På eftermiddagen virkade jag en regnbågsinspirerad uggla med ett horn. Inte för jag vet vad jag ska ha den till, men jag behövde göra nånting!
 
Maken ligger i tunnan... undrar om det blir bättre, sämre eller inte gör nån skillnad om jag gör honom sällskap en stund?

RSS 2.0