Jobb och knyppling

Bamse var jätteglad att komma till dagis imorse! Han har varit ledig i fem veckor!
 
                               
 
En spännande dag på jobbet. Förberedelser inför utflykten på torsdag, för caféet på onsdag och 20-årsjubiléet i september. Samtal på eftermiddagen. Efter samtalen tog jag friskvård och åkte och tränade på Itrim, hämtade Bamse på vägen hem och ikväll har jag börjat knyppla en längre bit av Korallen, jag har fått en beställning nämligen. :D Jättekul!
 
 
Nej, Bamsenaddax och läggdax! Imorgon ska jag inte jobba många timmar :O)

Knyppel- och kalashelg!

En lugn och skön helg efter en tuff arbetsvecka.
 
Igår satte jag igång att knyppla svart spets, det har jag varit sugen på länge. Två mönster har jag valt att prova med först - Korall och Pyramidudden! Så här blev resultatet:
 
 
 
Jag tycker de blev urläckra! Undrar vad jag ska hitta på härnäst!
 
Sen har vi varit på 1-årskals idag. Jennifer fyller 1 år i veckan och det firades hos farmor idag. Spike som blivit 3 månader kom, och Jennifers farmor hade en 6 månader gammal collie... de hittade varandra förstås!
 
 
Den härliga helgen är slut! Nu väntar en ny spännande arbetsvecka, hoppas jag :O)

Kulmen

Idag slutade min arbetsvecka på ca 47 arbetstimmar. Med flit jobbade jag lite kortare i början av veckan eftersom jag visste att slutet skulle bli tufft. Igår blev det ju 12 timmar och den enda rasten jag hann med slängde jag i mig middag i hast. Utflykten till Länna och kvällens Öppna kyrka blev jättebra, sov gott inatt och var på jobbet klockan 9.00. Det har varit rätt skönt att åka buss de här två dagarna, jag vet inte varför? Kanske för man hinner koppla av kanske? Idag hade jag sällkap en bit på bussen med en herre som var med på utflykten igår, ett lite oväntad möte som kan dyka upp när man åker kollektivt.
 
Morgonsamtalet ringde återbud, det gjorde att jag hade en förmiddag att administrera bort den begynnande pappershögen. Jag hann skriva utvärdering på gårdagen, förbereda nästa veckas utflykt, ringa ett par olika socialsekreterare och några konfidenter, handlägga ett ärende och sånt... lunch och sen samtal, efter det fick jag ringa upp en person med ett brådskande ärende. Åkte från jobbet klockan 4. Åkte direkt hem och la mig i soffan, efter en timme sov jag.
 
Christer slåss med växterna
 
Jag hade ställt alarmet på 7 och vaknade precis före det ringde. Tvättade bort utsmetat smink, åt middag och knallade upp till centrum. En stund efter 8 hade vi slagit upp vårt tält, fått fram frukt, godis, varmt och kallt vatten samt ett gäng stolar. Syftet: Vuxen-närvaro. Hagsätra Centrum är väldigt stökigt och efter ett POSOM-möte bestämde kyrkoherden att vi skulle skaffa oss en egen erfarenhet av läget, detta var tredje fredagkvällen av fyra som vi stod i centrum (min första). Ikväll har det varit lugnt. Kan tro att det delvis beror på OS, men som polisen sa när de kom förbi oss strax före midnatt, att det klientel som orsakar problem nog inte sitter och tittar på OS. Ja, inte vet jag, men lugnt var det. Jag ringde taxi åt en kille, pratade med en väldigt ung kille som berättade att han inte ville visa sig för han hade blivit knivskuren vid tidigare tillfällen (han visade ärr på handen). Han försökte få tag i nån äldre kompis inne på restaurangen och jag försökte hjälpte honom genom att ringa från min telefon (han hade ingen). Ingen kontakt, han valde att åka in till stan istället för han var inte säker i Hagsätra. Jag tror inte han var 15 fyllda... Flera som gick förbi sa att de uppskattade vår närvaro, likaså polisen, så kvällen kändes väldigt positiv. Inget tjafs, inget bråk så länge vi var kvar iallafall.
 
 
Kom hem strax före 1.00. Nu har jag gått ner i varv och ska försöka sova lite.

Mer acc...

Gick upp halv sju och fixade till allt som ska göras. Tog bussen 10 i 8 (Jens och Sandra har ju lånat bilen till Götet) och var på jobbet kl 8.00. Redovisade cafépengarna, lämnade in arvodesutbetalningar samt hämtade deltagarlista till dagens häppening - Resan i Nils Ferlings fotspår.
 
 
Vi började med att åka upp till Länna Kyrka i Roslagen där vi fick lyssna till trubaduren Monica Lilja, sen fick vi ett aningens för långt men superintressant föredrag om Länna socken, om folket, munkarna och 1300-talet.
 
Trubaden Monika Lilja - Ferlinexpert!
 
Här har vi knypplad spets på altaret - Mogna Ax. Dock helt feltvättad :O(
 
En piggskuta!                                                        Vackra målningar i en stor del av kyrkan!

Vi for vidare till Norrtälje för lunch på Åtellet, sen for vi hemåt igen. Vi landade vid kyrkan efter fyra. En härlig dag med många skratt! Vilket gäng!!!
 
Kort utvärdering, fixade lite småsaker, sen slängde jag i mig middag och sprang över till Högdalskyrkan för Öppen Kyrka. En trevlig kväll med spännande samtal igen, avslutade med mässa och hann precis med en buss kvart i 8. Ringde ett samtal och fyllde i almanackan med två samtal på hemvägen så det blev prick 12 timmars arbetsdag med en kvarts middagsrast.
 
Trött med nöjd damp jag ner i soffan hemma och ringde mamma och Janne. Låg och tittade på TV en stund och nu tänker jag dimpa ner i sängen... imorgon når jag arbetskulmen denna vecka!

Acc..!

... som i acceleration. Nu börjar arbetsveckan accelerera ordentligt. Var på jobbet vid halv nio, förberedde inför utfärden imorgon, samtal 1,5 timme, snabb lunch, lite telefonsamtal inför nästa vecka och så iväg till sommarcaféet. Idag en ung trio som spelade cello, kontrabas och trumpet - barock och musik från 1500-talet. De var så duktiga! Tjejen hette Hillerudh i efternamn och hon är säkert släkt med den Hillerudh som var lärare på Adolf Fredrik när jag gick där på stenåldern. Hon hanterade cellon så skickigt och graciöst, men ändå med stor känsla. Ja, det var häftigt att se live! Kom hem strax före halv 6.
 
                                   
 
När jag kom hem la jag köttfärs på tining och tog fram stavarna, tog en 30 minuters rask promenad med dem. Det var längesen. Men jag hoppas det ska hjälpa läkningen i min stela nacke och det har börjat värka mitt i bröstbenet. Är övertygad om att det är nåt i läkningen efter bilbältet, men det känns som det behöver mjukas upp lite. Gjorde pannbiffar till middag och lunchlåda, duschade och sen tog jag fram knyppeldynan. Till "Hon kom utför ängarna" finns ingen arbetsbeskrivning så jag försökte utläsa hur jag skulle fortsätta från fotot på mönstret. Vi ska ha en liten utställning på kapellets 20-årsjubileum och jag tänkte ta med den då. Tiden går fort, det är bara två månader kvar och jag får inte tummen ur!
 
Innan jag hann börja knyppla kom Jens och Sandra. De ska till Göteborg och jag har lånat ut min bil till dem. I gengäld ville jag ha en bussremsa så jag kan ta mig till jobbet. De kom i bil så jag fick köra min bil till Nacka och sen körde de mig tillbaka. Vi har suttit en stund och tittat på fiskarna innan då åkte hem igen ... tänk att jag tycker det är så himla kul!
 
 
Bekki är hos Lelle, Lelle med familj är på landet där Janne, Bamse och Blue Moon oxå är. Jag är hemma med Ragnar, Esmeralda samt fisk- och skaldjurfamiljen.
 
Nu ska jag sova! Imorgon står blandannat Ferlin, Åtellet och Öppen Kyrka på menyn...

Spets och tyll

...det har varit veckans tema. Monica är intresserad av att hitta en spets så hon och jag har i sällskap med Arto gått igenom hela Svenska Spetsars sortiment och nu hittat två stycken som jag ska provknyppla! Men dessförinnan hann vi äta och studera mitt alfabete + Christer:
 
 
 
Dagen började med mässa och möte i Hagsätra kapell, fortsatte med samtal i Högdalen, lunch och ett drygt tre timmar långt hembesök. Sen åkte jag hem, tog ut Ragnar och satte mig att vänta på Monica och Arto. Fick några fina bilder på Wanda och Vanja imorse:
 
En halvbra på Xerxes som körde in sitt blyga huvud under mangroven:
 
...och en på Älsa oxå. Räkorna är svåra... de är nästan genomskinliga så kamerafokus fäster gärna bakom eller framför dem...:
 
... men idag gick det rätt bra tycker jag.
 
Nu är det dax att nanna kudden. Veckans arbete accelererar :O)

Måndag med Christer i tanken

Åkte från landet ca halv 8 imorse, åkte hem och lämnade av Ragnar och Esmeralda, började byta vatten hos Christer i syfte att han skulle få plumsa i akvariet... men han vägrade röra sig så jag ställde hans transportakvarium på en stol bredvid akvariet för att han skulle ha kvar samma temp i vattnet och så mycket ljus från akvariet som möjligt. Kände viss oro att han inte orkat med den långa resan hem...
 
Sen åkte jag och jobbade. Uteblivet samtal igen! Men jag hann med att sortera upp alla inkomna papper, ringa och ordna med ett möte så jag blev nöjd med dagen. Mitt eftermiddagsbesök kom iallafall! Ett planeringsmöte, lite småfix, sen åkte jag in till stan och träffade Monica. Vi åt pizza och gick på Tygverket i jakt på en bra tyll.
 
När jag skulle hem stod T-banan stilla efter en olycka och de hade ringt in ersättningsbussar, men jag var så kissnödig att jag ringde efter Jens, han och Sandra kom och hämtade upp mig och körde mig till Högdalen så jag kunde få hem bilen oxå.
 
Christer hade piggnat till så han hamnade i akvariet!
 
Snigelrace!
 
Med alla kompisarna
 
Algätarnas mat var godis!
 
Kvällen har jag tillbringat med en dokumentär om regalskeppet Wasa samt Criminal Minds och nån läbbig Frankensteintyp. Kul att sova ensam inatt! Har stickat och konstaterat att varken nacken eller bröstbenet är läkt än, det gör ont efter ett par timmar. Men jag KAN handarbeta nu.
 
Nu ska jag sova och drömma söta drömmar om Frankenstein eller nåt :O)

Kolossaltrist söndag

Blue Moon kvittrade rätt ömkligt i morse. Har försökt roa henne med blåbärsris och björk-kvistar. Ragnar har oxå klättrat runt på hennes bur och jag tror säkert att de märker av att vi är en för lite. Blue Moon har inte brytt sig om att bita Ragnar i fötterna, hon har ju ingen flickvän att försvara längre. Kanske de två kan bli vänner?
 
 
Lite bilder från igår. Bamse och Spike lekte jättebra ihop!
 
 
Idag har jag legat på altangolvet och slöat, gått några promenader med Bamse, dammsugit och plockat blommor, stickat en stund i stolen ute och sovit ett par timmar i soffan. Jag hade inga nålar med mig så nån knyppling blev det inte. C var förbi en sväng för att hälsa på Spike men Matte och Linnéa åkte hem redan igårkväll eftersom de inte hade med sig barnen. En massa strul på vägen hit med husvagnen gjorde att barnen fick sova över hos barnvakten. Ja, fy vilken tråkigt dag det varit!!!
 
 
 
Men nu står laxen i ugnen och Janne är på väg hit från jobbet. Känner mig däst efter eftermiddagsluren så jag funderar på att stanna natten och åka hem imorgon. Jag antar att Christer klarar av det, han verkar så pigg så! Måste skura altangolvet efter Ragnar oxå, han är ju inte direkt rumsren...
 

R.I.P Solero

Inte helt oväntat.... men fruktansvärt ändå. Min lilla Solero. Jag minns faktiskt inte hur länge jag haft henne, men det är minst 10 år. Min faster bodde då fortfarande i Höör och jag sa att jag önskade mig en gul Agapornis, det hade jag haft förut... och så fick jag en av henne på sommaren, hon hade en enorm voljär med massor av Agapornis. Senare skaffade vi vår blåa Blue Moon som sällskap till henne. Senaste månaden har hon varit lite hängig och så sent som i början på veckan funderade jag på att ringa och se om jag kunde boka om Bamses vaccinationstid på onsdagen till att kolla Solero istället... men så tänkte jag att jag väntar till efter lön. Jag fick ta i henne och hon åt bra, även om det ibland pep svagt om henne när hon andades och hon verkade lite hängig. Men som sagt, hon var gammal och vädret har ju varit fuktigt. Nu ikväll när Linnéa och Matte var här med husvagnen så ... efter maten sa Linnéa att "du ska nog komma nu, mamma"... då låg hon död på rygg och Blue Moon satt uppflugen på sidogallret.
 
Jag har begravt henne under en hjärtformad sten nedanför altan.
 
 
 
Det kommer vara tyst och tomt när vi vaknar imorgon...

Säg hej till publiken :O)

Efter tio ljuvliga timmars sömn masade jag mig och upp stekte bacon och ägg. Sen blev det långprommis med Bamse och djurmatning innan jag tog mig in till Strängnäs för att köpa matskål till Esmeralda och lunch till mig. På Djurmagazinet frågade jag om trådalger och fick tips om snäckor. De hade några stora fina som kallades Christers Mix och som bla åt trådalger. Nästan lika stora som de sniglar med hus som kryper runt på tomten hemma. Jag köpte med mig en som förstås fick namnet Christer! Algätarna och räkorna får heta Vanja och Wanda (röd ancistrus), Xerxes (sewellian), Ylva, Zebulon, Åsa, Älsa och Östen (räkorna). Nu börjar vi om i alfabetet och det blev ett hopp till C och Christer men det kommer att fyllas ut om några veckor eller så.
 
"blink blink"
 
Jag köpte ett litet plastakvarium som han får bo i till vi kommer hem imorgon. Djurmagazinet är stängt imorgon så jag kunde inte komma tillbaka då, men det skulle gå bra att bo så över natten. Han är pigg och flirtig ;O)
 
Hemmavid gjorde jag pastalunch och diskade innan jag tog ut Bamse igen. Vi gick över till bonden och hans fru så han fick leka med taxen Bertil och sina föräldrar. På vägen träffade vi en snok-unge. Så fin! Den låg och solade mitt på vägen.
 
 
Satt ett par timmar i hundhagen med C och pratade, fick fika, melon och glass. De hade hört om olyckan för två veckor sen, men hade ingen aning om att det var vi som var inblandade. Bamse har börjat kaxa till sig, förr la han sig alltid på rygg när pappa Hugo kom, men nu fick Hugo inte komma i närheten av mig. Bamse är väl knapp nån unghund längre utan ung vuxen skulle jag tro, så nu börjar han utmana tillochmed sin pappa. Fram till nu har pappa Hugo varit den enda han lagt sig för.
 
Bamses pappa och mamma. Lik pappa men med mammas färger.
 
Nu har jag krattat och sitter och väntar på att Linnéa med familj ska dyka upp och lämna husvagnen. Hade tänkte knyppla lite men jag orkar inte. Bamse har somnat under vår säng, Ragnar sitter på sin gren ute, Esmeralda dåsar i sin bur och småfåglarna får vara inne eftersom det är lite kylslaget och Solero piper ibland när hon andas. Hon börjar bli gammal så jag får vara lite rädd om henne.
 
Nu ska jag göra nåt annat en stund. Linnéa har messat att de är sena så jag  tar stunden som det kommer <3

Fantastiska fredag...

...eller? Bloggen som jag skrivit en gång försvann och nu börjar jag om igen.
 
Trött imorse men var ändå på jobbet till nio. Dagen har varit lugn, ännu ett uteblivit besök på em. Det uteblivna besöket från igår ringde på morgonen och ville komma idag istället, jag var ju ff fullbokad då. Sen tycker jag att man kan ha lite respekt och avboka en dubbeltid, inte bara utebli och tro att man kan komma dagen efter. Så händer det igen men denna svarade och hade försökt avboka tiden via mail vilket dessvärre inte kommit fram. Nå, allal har väl en giltig ursäkt men jag valde att avsluta dagen istället för att börja med något nytt en fredageftermiddag. 10 samtal inbokade nästa vecka så vi får väl se hur den veckan går...! Jens hade tagit ut Bamse vid 11 men i övrigt hade han varit ensam sen halv nio och vi skulle ju till landet. Dessutom hade jag redan jobbat min 40-timmars arbetsvecka så jag stämplade ut. På lunchen när jag var och köpte lunch köpte jag ett rött kort till min ros. Det blev snyggt, tyckte jag.
 
 
Klockan tre var jag färdigpackad, färdigvattnad osv. Precis när jag skulle åka tittade alla algätarna fram, vilket gjorde mig glad. Jag trodde nämligen att den ena ancistrus hade dött för jag har bara sett en. Men mangroveroten jag la ner i morse + algätarfodret jag la ner innan jag skulle åka lockade fram alla tre!
 
 
Räkorna är hur kul som helst. Det ser ut som de flyger i vattenströmmarna när de vill byta plats i akvariet. Men de är nästan genomskinliga.
 
Nu är vi nere på landet. Ömsom sol, ömsom hällregn. Janne ska jobba hela helgen och jag ska ta det skitlugnt. Vill knyppla lite till utställningen i september. Jag tror vi nattar oss tidigt <3

9-20

Min arbetstid idag. Dagen blev lång, men inte så intensiv som jag trott. Samtal på morgonen, sen telefonsamtal och fondadministration. Efter lunch skulle jag ha två samtal men de uteblev. Man kan inte göra så mycket när man sitter och väntar på folk så jag satt och bläddrade i papper, i almanackan samt letade efter ett reportage på SVTPlay från Katarina församling som jag ändå inte kunde se för vi hade inte rätt programvara. Så eftermiddagen blev lugn. Med en halvtimme kvar på sista uteblivna samtalet satte jag mig att ringa en kvinna som jag ringer regelbundet och som vill prata länge. Klockan fem var jag, några vaktmästare, frivilliga och en präst i Högdalskyrkan för att ha "Öppen Kyrka". I vanliga fall har vi denna verksamhet hos oss, men vi har byggjobbare hos oss som dels borrar för hiss-schakt och sen dessutom ett gäng som rengör kyrksalen. Det kommer ta hela sommaren men vi har fått låna Högdalskyrkan till viss verksamhet, som gudstjänster och öppen kyrka. Det blev intressanta diskussioner och ärkeänglar, excorcism och annat spännande innan mässan kl 18.30. Efteråt fastnade jag i samtal med en kille som kom in lagom till mässan och som var lite hungrig. Han fikade och berättade sin livshistoria. Kom hem efter 8.00 nu ikväll.
 
Janne stack upp till centrum och köpte rostbiff och potatissallad. Jag hade förväntat mig middag, faktiskt. Men det åtgärdades på annat sätt ju. Sen kom Jens en stund innan Janne gick och la sig, jag gick ut med Bamse och satte mig till sist att knyppla av rosenknoppen. Imorgon ska jag köpa ett kort som jag ska rama in den i. Tänkte från början göra en längre bit bandspets men 1) jag spolade på fel garn, det blev halvblekt linne istället för helblekt som jag tänkte mig. 2) Jag spolade på för lite garn för att kunna göra en längre spets, det hade kanske max blivit 4 knoppar och det kändes för futtigt. Så kan det gå när man spolar pinnar vid midnatt som jag lurade Janne med på i Vadstena. Nu blir det ett kort istället som jag ev. tänkte ha med på utställningen i kapellet i september.
 
 
Räkorna jobbar på i akvariet, algätarna har jag knappt sett röken av men jag hoppas de ska visa sig mer när jag kokat klart mangroveroten som vägrar sluta färga! Algätarna trivs alldeles för bra inne i borgen!
 
 
Men igårkväll fick jag två rätt bra bilder på sewellian!
 
Nu? Sängtajm!
 

Intensivt!

Nåt annat kan jag inte komma på att skriva som rubrik. Dagarna fylls fort av olika typer av jobb men framförallt samtal av olika slag. Två hembesök, två samtal, ett café, ett stormöte och en utfärdsplanering har jag hunnit med ovanpå all planering och övrig administration. Jag är ensam diakon nu ett par veckor framöver så det som kommer in faller på mig. Samtidigt ska jag vara värd för två utflykter och delta i caféet och öppen kyrka varje vecka. Försöker sätta en max på två samtal per dag för att kunna göra ett bra jobb. Än så länge stortrivs jag. Att jobba ensam på sommaren passar mig perfekt. Jag rår mig själv inne på diakonin och får fatta mina egna beslut. Arbetsskaran är liten och vi har det gemytligt på luncher och fikaraster. Innan veckorna är slut kommer jag längta efter att få vara del i ett team igen, men så här i början är det spännande och helt annorlunda från terminsjobbet.
 
Igårkväll tittade jag på Wallanderfilmen som jag spelade in i förrgår. Jens kom över en stund med Bamse för att hämta vaccinationspapper och matskålar mm. Bamse fick sova i Nacka en natt till. Det blev sent så jag somnade i slutet av Wallander så jag fick sätta mig upp och anstränga mig för att se slutet.
 
Idag efter caféet har jag varit på Hornbach och köpte fem amanoräkor, två röda ancistrus och en sewellia lineolata. Amanoräkorna började omgående putsa växterna, vilket är deras jobb, medan de tre "sugisarna" försvann bakom borgen. De är fantastiskt vackra! Hoppas kunna fota dem när de blivit mindre blyga. Så här gick det idag.
 
 
Räkorna är verkligen flitiga, de jobbar som 17!
 
Nu ska jag sitta och njuta av mitt äventyrsbad en stund. En mangroverot kokar på spisen för det ville visst sugisarna knapra på... och snart kommer Janne hem och då är det väl slut på friden :D

Rivstart!

Hade inte mycket i almanackan när jag kom till jobbet imorse, bara ett hembesök kl 3. Men dagen fylldes snabbt av möten, samtal, telefon och planering, dessutom hann vi äta lunch i barnlokalen och födelsedagstårta på eftermiddagskaffet. Jag tror jag fått bra kontroll över mina sommarveckor på jobbet, vilket är nödvändigt med tanke på alla akutsamtal som brukar strömma in, två bara idag. Avslutade dagen efter hembesöket och åkte hem och lagade mat. Bekki hade storstädat sitt rum och Jens tar hand om Bamse denna vecka. Jag trodde att jag skulle få tillbaka Bamse ikväll men de har tydligen jättetrevligt ute på Waxholm så ... ja, det blir varken kvällsprommis eller morgonprommis. Men det känns skönt att veta att Bamse har det så bra med Jens.
 
Ikväll har jag faktiskt tittat på TV! Det var jättelängesen! Men nacken tog lite stryk av knypplandet igår så jag kände att jag skulle göra något annat ikväll. så jag har legat framför TVn!  Imorgon kan jag säkert handarbeta igen. Jag tycker ändå kroppen har läkt både fort och bra efter olyckan.
 
Nu är det knoppardax!
 
 

Det händer grejer...

Linnéa ringde och frågade om de fick komma förbi en sväng, de skulle hämta soffa i Hagsätra, sen ringde hon igen för bilen hade pajat mitt på vägen, med hyrsläp, ungar och hundvalp... sen kom de iallafall för Jens räddade situationen genom att låna större bil, fixa soffan och hur bilen kom hem vet jag inte. Men jag fick bjuda på korv och fika som jag ju redan tagit fram ur frysen.
 
Skyldig! Påkommen i Bamses matskål <3
 
 
När ungarna gett sig av satte jag mig med knypplingen. Gav mig tusan på att fixa nätbotten i rosenknoppen, och det gjorde jag utan större problem nu när jag satt i lugn och ro, utan stress och med en hjärna som vilat lite från knypplingen. Jag har inte handarbetat något alls i veckan eftersom jag haft så ont i nacke och axlar efter olyckan i lördags, men värken är på tillbakagång och det var så kul att få fixa lite med pinnarna!
 
 
 
Har bara gjort en rapport av roseknoppen... tror jag ska stanna där och göra ett kort av den!
 
Ragnar hjälpte till förstås!
 
Janne är på Aspö, Bekki är ute som vanligt och jag ska ta en dusch och krypa i koj. Fyra arbetsveckor ligger framför mig.
 
                 
Vi har en oinbjuden gäst i vårt akvarium! Lite större än ett knappnålshuvud. Han får stanna har vi sagt och så fick ham namnet Urban!
 
 

Lazy lördag

Ja, vi gjorde då inte många knop igår, precis en vecka efter olyckan. Bamse ville inte gå ur vår säng så vi låg kvar alla tre. Halv 11 masade vi oss upp och jag fixade frukost åt hela familjen medan Janne tog ut Bamse. Sen låg vi i varsin soffa/fåtölj medan fåglarna stod på trappen.
 
En stund före kl. tre satte vi oss i bilen, Rebekka oxå, så körde vi henne till Sollentuna på väg till Monica och Arto. Där blev vi kvar ett par timmar och hade mysigt innan vi åkte hem och lagade middag.
 
Kvällen tillbringade vi i samma soffor/fåtöljer som på dan innan en gemensam kvällsprommis vid midnatt. Hur slöa som helst.
 
 
Denna dag har bara börjat även om klockan visar på eftermiddag. Bamse vägrade gå upp i morse, han hörde väl hur regnet öste ner. När Janne försökte klockan 11 la han sig på rygg med alla fyra benen i vädret och blundade hårt ... Janne fick bära ut honom. Nu har jag kört Janne till t-banan, han ska ut till Aspö ett par dagar. Själv ska jag göra lite smått och gott som faller mig in för imorgon börjar jag jobba igen. Jag har redan blivit uppringd av en ikonmålarkompis som ville ha hjälp med ett knyppelproblem, hon ska börja knyppla i höst men kunde inte bärga sig utan tjuvstartade på egen hand med läroboken. Sånt är kul! Livet fortgår <3
 
Nu får vi se vad jag känner för att göra :O)

En semesterdag hemma

Det har varit mysigt! Janne tog ner Bamse i sängen vid sex-tiden och han la sig, sin vana trogen, mellan oss på rygg med alla fyra benen i vädret. Jag gick på toa halv 8 och han kisade bara på mig.... halv tio passade det lille herrn att kliva upp. Det passade oss oxå. Janne tog ut Bamse medan jag fixade frukost åt oss alla 24 hemmavarande individer (Janne, mig, Bamse, Ragnar och alla fiskarna).
 
Jag kan sitta i timmar och bara titta!
 
Efter vår frukostlunch åkte vi till Linnéa för att hämta hem tjejerna, dvs aggorna Solero och Blue Moon, sköldpaddan Esmeralda och Bekki som varit där ett par dagar. Nu är huset fullt igen. På vägen till Linnéa stannade vi till vid Djurmagazinet i Rotebro som jag hört fantastiskt mycket gott om. Det var verkigen jättefint! Vilka fåglar och vilka akvarier och vilken jättetrevlig personal! Vi fick lite tips och råd hur vi ska tänka kring akvariet. Vi hade tänkt köpa några algätande firrar idag men blev avrådda. 1 veckas karantän innan vi köper fler. Tidigast torsdag nästa vecka alltså.
 
Hos Linnéa fikade vi och busade med Spike!
 
Bamse har fått konkurrens om godbitarna från Thyra!
 
 
När vi kom hem gjorde Janne och jag en liten utflykt. Vi åkte dels och åt pizza, dels åkte vi till Hornbach och köpte tavelramar till alla lösa foton vi har på pianot. Dessutom har jag sparat en del medicinburkar som jag tänkt göra leksak av till Ragnar. Nu köpte vi en kedja så jag kan sticka hål i burkarna, fylla dem med olika saker så det skramlar (typ makaroner, ris mm) och kedja fast dem i varandra. Det lär hålla honom sysselsatt ett tag. Vi hann förbi Jula där vi hittade en fleecetröja till mig och ÖB hade bra tvättmedel billigt. När vi kom hem smaskade vi i oss jordgubbar med glass.
 
Min chef har ringt oxå och frågat hur jag mådde. Det gjorde mig glad. Känns bra att gå till jobbet på måndag.
 
Men nu ska vi ta ut Bamse tillsammans. Det är skönt att kunna ta det lugnt och göra det som faller en in. Att gå kvällspromenad med Bamse och Janne är supermysigt!

Vårt eget äventyrsbad

Nu är dom här, våra nya våta vänner! Välkomna Anders, Beata, Cecilia, Doris, Eva, Freddan, Gudrun, Hasse, Iris, Jocke, Karin, Leif, Margareta, Nicke, Olle, Petra, Quintus, Renata, Sven och Tertullianus!
 
 
Det ska få fler kompisar sen, men vi börjar med dessa så länge :O) Det var ju 20 barnungar så vi köpte en borg som de kan roa sig i... men än har ingen av dem vågat gå in i "spökhuset"! De blir kanske modigare när de växer till sig :D
 
På eftermiddagen började Janne och jag att gemensamt laga middag, krabbkakor och midsommartårta. Härligt middagssällskap med vår f.d svägerska. Härligt att sitta och prata om livet som fortfarande pågår!
 
Så här ser min tutte ut nu. Blåmärket på halsen har nästan försvunnit, men nacke/bröst värker än och jag har sagt till mig själv att så länge tutten och magen är blå efter bältet så får det göra ont. Att läka tar tid!
 
      (Tittut)

Hemma igen

Ja, det gick ju inte! Jag pratade med Janne igår på eftermiddagen och sa att jag måste åka hem och få hjälp med smärtstillande/muskelavslappnande. Trots allt hade vi en trevlig kväll, men imorse bad jag Janne följa med hem på färjan. Han skulle ju ändå stanna nästa vecka för att hjälpa till med olika saker och vädrets makter har ändå gjort att vi inte kommer ut på sjön utan låg bara vid bryggan. Det blir ingen bra avkoppling på det sättet. Janne följde med och Jens hämtade oss vid Stavsnäs. Janne åker tillbaka på söndag och tar hem vår båt senare i nästa vecka när jag jobbar.
 
Här hemma har jag bara lagat mat, gått ut med Bamse och badad skitvovven. Janne har skördat våra egna jordgubbar och smultron till efterrrätt samt klippt gräset. Jag har mumsat i mig Ipren och känner mig rätt ok fn. Har tittat på bilderna från olyckan igen, Jannes bil är bara skrot. Det har verkligen hänt! 
 
Vi åker ingenstans utan stannar hemma. Vi tar dan som den kommer. Kanske en promenad på Djurgården, kanske en biokväll, men vi bestämmer inget i förväg... nu hoppas vi att det blir bra!
 
 

Ingen bra idé

Jag vet inte vad jag trodde.... eller jo det vet jag, men jag trodde kanske inte att det skulle bli SÅ jobbigt att åka ut på sjön. Smärtan i nacke och rygg vid varje vågskvalp, ont i bröstet hela natten. Men nu är vi ute på Aspö hos Jannes mamma och hennes gubbe och hans son. Det var en trevlig kväll igår, morgonen oxå men jag har för ont för att orka vara trevlig. Dessutom tror jag att jag ff är i nån sorts chockartat tillstånd för jag har svårt att le, känner mig som om jag går i en bubbla. Jag är jätteglad åt de grannar och hundvänner som kommit och pratat, jag är jätteglad för oväntade samtal, men jag har ändå ingen riktig kontakt med mina känslor, ännu mindre med min omvärld. Vill mest grina och ligga i sängen och det är ju lite svårt i en båt när man är hos släkten. Dessutom går hormonerna på högvarv igen, men nu har jag en operationstid till i början av september... så det blir väl bättre.... hoppas jag verkligen! Måste väl bara läka ihop lite. Jag är ju blåmärkt efter bältet på överkroppen och övre delen av ryggen stramar rejält.

Olycka på 55an

Mm, gårdagen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi lämnade Sanda mellan 12 och 1, Jens tog Ragnar (papegojan) i min bil för att åka hem till oss medan Janne och jag tog småfåglar och sköldpadda för att åka förbi Linnéa och sedan ta oss vidare upp till mina förädrar för att hämta Bamse (hunden). Men vi hann inte till Enköping ens en gång innan vi smällde.
 
Jag vet inte exakt vad som hände, men det var någon längre fram som skulle svänga vänster, det var tätt mellan bilarna då två bilar gjorde idiot-omkörning efter idiot-omkörning. Jag uppfattade att vi kört in i bilen framför oss, men vi blev tydligen påkörda av en annan bil. Jag fick sparka upp dörren på min sida, för den satt fast, och efter att ha konstaterat att Janne var okej, han sprang runt på olycksplatsen, och djuren var oskadda, så satte jag mig mitt i vägbanan. All trafik var det ju ändå stopp på. Sen la jag mig ner för jag hade så ont i bröstet och behövde vila lite. Jag har diffusa minnen av vad som hände. Det var ganska många män som ruskade i mig och jag fick en kudde och en filt som jag inte ville ha. Sen kom det grönklädda personer och jag förstod att räddningstjänsten var på plats. Och snart var jag faststpänd på en bår med nackkrage och skulle in i amulanshelikoptern. Då började jag nästan gråta och sa att jag ville åka hem. Inget var ju brutet, det kände jag, men jag hade vansinningt ont i bröstet efter bältet och ont i övre delen av ryggen och nacken.
 
 Helikopterfärden till Akademiska Sjukhuset i Uppsala tog 10 minuter. En sköterska höll mig i handen och en läkare gav mig två omgångar morfin... och inte ett skit såg jag av flygturen, jag som i åratal önskat mig en helikopterfärd. Jag sa till läkaren i mitt smått höga tillstånd att det var ett nytt sätt att se Uppsala på, liggandes på rygg och beskåda olika typer av armaturer, både i helikoptern och i korridorerna mot traumaenheten. Jag blev av med alla kläder (utom trosorna) och alla smycken, sen fick jag göra en datortomografi från huvud ner till bäckenet, inklusive kontrast... sen var jag så kissnödig att det gjorde ont. Det var vidrigt. Ont i nacken, ont i bröstet, ont i diskbråcket, ont i huvudet, kissnödig så det värkte, nålar i arm och hand plus fastspänd. Tack och lov att all personal var så urgullig. Efter DTn blev jag av med spännbanden över benen så jag kunde böja dem och på så sätt lätta lite på trycket över diskbråcket. Sen tog det 20 minuter innan jag lyckades slappna av så jag kunde kissa i en påse liggande på rygg, sen kom jag på att om jag kilade in två fingrar uppe vid huvudet så lättade nack-krage-trycket i bakhuvudet.
 
                
 
Janne och Jens kom till Akademiska, Janne hade ringt Jens som vänt för att plocka upp djuren vi hade i bilen, sen hade de åkt till Linnéa med hela gänget. Janne blev inskriven för att kolla nacken och Jens höll mig sällskap. Så småningom, nu var klockan ca fem på em, blev jag av med alla attiraljer, jag hade inga synliga skador på DTn utan var bara rejält mörbultad och blåmärken efter bältet. Så småningom blev Janne oxå röntgad och de gjorde en DT på honom oxå, inga skador på honom heller, tack gode Gud!
 
                    
                     Blåmärket är ännu värre idag, för att inte tala om det på bröstet!
 
Klockan var nästan 10 på kvällen när vi åkte in till en kinarestaurang i Uppsala och åt middag. Den var himmelsk! Vi var ordentligt uppskakade alla tre, en hårsmån från döden, inga inblandade var allvarligt skadade...
 
Tack för det :O)
 
Sen åkte vi till Linnéa och hämtade upp lite grejer vi behövde, vi var där kl 11 på kvällen. De hade haft grillfest så de var ff uppe. Alla barnen hade varit där och jag är glad att de genomförde festen trots den ofrivilliga dramatik vi utsatt dem för. Så fick vi träffa lilla Spike Killer för första gången! Verkligen plåster på såren. Han är nyaste tillskottet i familjen, en 10veckors chihuahua/yorkshire.
 
 
Ungarna berättade att de hört om olyckan på radio och att det stod på nätet om den. Jag hittade fyra snuttar. Det känns så overkligt att läsa det och veta att det handlade om oss! Tänk vad fort det kan gå och hur lyckligt vi klarade oss en hårsmån från nåt mycket värre! Vi lever och har alla lemmar i behåll.
 
http://www.unt.se/enkoping/en-allvarligt-skadad-efter-kokrock-1790351.aspxhttp://www.aftonbladet.se/nyheter/article15088067.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flera-skadade-i-enkopingsolycka_7330057.svd
http://www.expressen.se/nyheter/flera-skadade-vid-krock-i-enkoping/
 
Jag antar att den som artiklarna säger är allvarligt skadad är jag, men jag klarade mig alltså lindrigt undan med bara smärtor och blåmärken. Janne har berättat om räddningsinsatsen och både han och jag är otroligt imponerade av hur det gick till. Räddningsledaren hade snabbt gjort en bedömning om vilka insatser som behövdes och eftersom jag var utslagen och tyst så var det tydligen inget snack. Jag var ju i ordentlig chock och inte alls i stånd att bedöma mina skador, jag ville ju bara sova. Nu behöver jag inte oroa mig för vare sig mig själv, Janne eller någon annan som var inblandad. Alla är vi röntgade och uppkollade enligt konstens alla regler. Allt finns dokumenterat i våra journaler om något dyker upp i framtiden.
 
Idag åkte vi upp till mina föräldrar och hämtade Bamse. Det var gott att se dem och Bamse. Janne har ont i nacken och jag får käka värktabletter för mina smärtor, men det kommer att gå över så vad spelar det för roll! Jag kan bara säga: ta vara på livet! Man vet aldrig när det tar slut och det går inte i repris!

Sista kursdagen mm

Imorse ringde klockan 6.00, jag gick upp och duschade och åt frukost... Klockan 7.00 stod jag utanför Spetsmuséet med några andra damer för att delta i en spetsvandring genom gamla Vadstena. Det var jätteintressant att utanför vart och ett av dessa gamla hus få veta hur spetsförläggare, knypplare och spetsgångare levt sitt liv de senaste drygt hundra åren. Den sista har ff sin affär igång, dotter till en av de största som levererade till hoven runt om i Europa.
 
Hanna Larssons arbetsplats! Skomakarstugorna!
 
 
Boden i vilken Elsa Pettersson bedrev sin välkända spetshandel
 
När vi var klara gick jag direkt till kurslokalen och jag provade två gånger, men kom inte ur min nätbotten rätt, frågade fröken och förstod att jag fick börja om från nätbottens början... som jag sen inte hann klart. Klockan 10.00 gav jag upp och började packa ihop. Janne hade fått hedersuppdraget att inhandla ett presentkort från Svenska Spetsar till fröken, sen bjöd jag på en liten ängel som extra för att visa på den uppskattning för kursen som jag tror vi alla kände för hon har varit våran trollkarl när vi hamnat fel bland trådarna. Kursen har varit stenhård, men ledaren bra! Klockan 12.00 hade vi städat, ätit och strax därefter åkte vi hemåt.
 
Ingen protesterade mot att hamna på Facebook så jag tar mig friheten att utan namn publicera oss alla här.
 
Nu har vi inhandlat en liten present till mams och paps som tack för att de tagit hand om Bamse. Janne har handlat och jag har fixat enorma räkmackor åt Jens och Janne, jag var ff mätt efter lunchen på folhögskolan i Vadstena. Janne har noppat jordgubbar och köpt glass som Jens, jag och Janne smällt i oss... nu ska jag sova tills jag vaknar! Längtar efter Bamse! De andra djuren har jag här på Sanda <3

Tionde kursdagen

Idag gick jag upp nån timme före klockan och satte mig att skriva blogg över gårdagen. Vad jag glömde berätta var att när Janne och jag gick från kurslokalen såg vi minst fem kattugglor. Vi smög runt bland buskarna och fick syn på vad vi tror var tre ungar och två vuxna.
 
                                                 
                                                                          Kattuggla
 
Efter bloggandet gick jag upp och började knyppla på Rosenknopp. Kurspärmen lämnade jag in efter lunch, då hade jag satt in allt som skulle vara i den. Rosenknoppknypplandet gick bra ända tills jag kom till nätbotten, där villade jag bort mig och har inte hittat ut än. Men kvart över sex hade jag bestämt träff med Janne. Vi gick upp till Hörnet och mötte upp alla kursare i ettan och tvåan för en avslutningsmiddag. Det var jättetrevligt. Sen gick Janne och jag "hem" och åt jordgubbar.
 
                     
                        Rosenknopp. Formgivare: Anna-Karin Bylund
 
Kvälllen är inte särskilt sen, men vi knoppar tidigt. Är trött och nöjd efter dessa veckors intensiva knyppelfrossa. Nu är det bara någotn timmes knyppling kvar imorgon då jag hoppas kunna krångla mig ur nätbotten, sen är det avslutning med bedömning och städning kvar.
 
Detalj från Vackra Vadstena
 
Nej, govänner. Imorgon vankas nya äventyr och Janne sover redan. Sköt om er <3

Nionde kursdagen

Vaknade tidigt och lät Janne snusa på medan jag gick upp en stund tidigare till kurslokalen. Igår blev jag klar med båda monteringarna, både tyllhörnet och gardinprovet (Vätternsnipan)
 
 
Janne och jag har upmgåtts flitigt, vi sågs en snabbis och tittade över Vättern på första fikat, vi gick på stan och gjorde ärenden + tog en glasspaus på lunchen, sågs mellan lektion och föreläsning och efter föreläsningen om Beginerna som jag så gärna ville gå på men inte han, så åt vi beställda räkmackor samt jordgubbar och smultron med utsikt över Vättern.
 
 
Klockan hann väl bli 22.00 innan Janne och jag gick upp till lektionssalen och spolade på 40 par pinnar. Det var ff folk som jobbade med sina obligatoriska  moment. Jag är klar och det känns så himla skönt. Nu börjar jag med lite överkurs bara för att inte låta tiden gå till ingenting. Det blir Rosenknopp och formgivaren går ettans kurs i samma rum som oss och det tycker jag är kul. Men mest för att jag gillar hennes formsspråk förstås. För två år sen tänkte jag köpa hennes mönster Liljesprång, på slottet i år fastnade jag för de nyutgivna Rosenknopp som fanns i brudsängen på utställningen... och dessutom fascinerades jag av stjärnhimlen:
... den har hon oxå formgivit... och än mer förvånad blev jag när jag fick höra att det var hon som satt snett framför mig. Då kändes det som jag ville ha något av mönstren trots att jag bestämt att inga köpa (jag har ju massor av oknypplade mönster) och när jag hade svårt att bestämma mig köpte Janne båda mönstren åt mig på lunchen. När vi spolade pinnar räknade han oxå ut hur många mösterrapporter och hur mycket garn vi behöver köpa till Vätternsnipan om vi ska ha den i vardagsrummet på Sanda. Jag hade tänkt köket men han gillade den så mycket att han vill ha den som kappa i vardagsrummet. Det blir ett årsprojekt... men det tycker han det är värt, huset är ju inte klart än. Det känns så roligt att han är med och vill engagera sig i mina knyppelpinnar.
 
 
Vi kom i säng vid midnatt. Janne sover än och jag ska knalla upp till salen för att börja slåss med mina 40 par pinnar Rosenknopp :O) Sämre kan man definitivt ha det!

Knypplat blåsor på fingrarna!

Knyppeläventyret fortsätter... men inatt mådde jag skit. Hormonerna dansade antagligen rumba för jag svettades och hade hjärtklappning om vartannat. Sov ur-illa. Gick upp tidigt och ställde mig vid knyppeldynan till halv 8. Jag blev klar med Vätternsnipan till lunch, efter lunch la jag mig på sängen en stund och efter det mådde jag betydligt bättre. Fingrarna är ömma och jag har hittat blåsor mellan fingrarna :D Snacka om att gå in för knypplingen med liv och lust!
 
Samma teknik, olika garngrovlekar....
 
Efter lunch började jag montera tyllhörnet, men vid halv fyra bröt jag upp upp för att gå och handla grovt linne till Snipan samt frissabesök som jag bokat till kl 4.00.
 
Början av min montering av tyll- eller näsdukshörn
 
Ofärgat grovt linne blir nog supersnyggt
 
Denna snygga hätte-modell fick kakor och kallt vatten hos frissan!
 
Gick  tillbaka till kurslokalen och började fixa i pärmen som ska lämnas in kl 18.00 på torsdag för bedömning. Sen mötte jag Janne på Rådhustorget, han kom med buss. Vi har ätit gått och promenerat längs Vättern i solskenet. Nu ska vi knyta oss. Jag vet vad jag ska göra imorgon, men Janne vet ingenting, han tar dan som den kommer :O)

Aj!

Dagen har bestått i knypling från kl 9.00 till 22.30. Vätternsnipan är jättefin, men vilken tid den tar och vad jobbigt det är när tiden börjar bli pressad. Janne kommer ner imorgon och jag vill helst tillbringa kvällarna med honom då, men jag får nog sitta på onsdag kväll iallafall. Snipan måste bli klar och jag har två monteringar kvar, de kan ta tid! Idag har jag stått hela dagen för det var lättare att sträcka den grova tråden...så nu ska jag sova gott och vila trötta ögon och fötter.
 
Min arbetsplats idag
 
 
Vätternsnipan
 
 

Ingen vilodag i knypplingsland!

Nej för tusan! Här lyser flitens lampa från arla morgonstund till sen kväll. Vaknade tjugo över åtta, en skön sovmorgon, kom till kurslokalen strax efter nio och då satt alla mina kursare där och knypplade så flitigt! Vadå vilodag? Här jobbar vi hårt! Jag började med att knyppla av Latmasken...
 
Söööööt :O)
 
Det betyder att analysmomentet är helt klart. Från att analysera en spets, rita mönster, pricka och knyppla. Det har gått bra, tror jag.
 
Inte hur jämt som helst, men ändå!
 
Fortsatte dagen med att att snygga upp runt mitt röriga bord, plocka bort överblivet garn från pinnar mm och sen försöka sätta upp den grova varianten av Vättersnipan...vilket blev en oväntat stor utmaning. Förutom lunch på pizzerian höll jag på mellan halv 12 till halv fem (i den tiden ingick oxå att spola på knyppelgarn 31 par + 3 pinnar) innan jag upptäckte att anledningen till att det inte gick att få paren jämt ut berodde på att jag satt in ett par för mycket på fel ställe. Det innebar alltså att jag inte hade pinnar så det räckte i andra ändan! Jag surnade till och klippte bort paret och satte in det rätt. Får försöka dölja misstaget på nåt fiffigt sätt för jag bara vägrade knyppla baklänges och börja om! Sen hann jag nästan en hel snipa till klockan 22 då jag bröt upp.
 
Den är svårsträckt, det går sjögång i både skrovet och seglen medan havet är så slätt och fint så :-/
 
Lite skillnad på spetsgrovlek! Från finaste tyll i egyptisk bomull till grovt linne
 
 
Nu har kvällen passerat med en magnifik solnedgång. Jag har smaskat i mig mina jordgubbar och ser fram emot en skön natts sömn! Sov gott <3
 
          

RSS 2.0