V. 4

Ännu en superintensiv vecka... I måndags jobbade jag hemifrån och skrev bland annat protokollen från fredagens möten. På kvällen terminsstartade knyppelkursen i Strängnäs. Härligt att vara igång igen!
 
 
I tisdags var det diakonimottagning på fm. Mottagningen har fått ta emot en gåva från Huddinges konstförening, en väv som jag glömt vad den heter, men den handlar om fred... det sitter ju många olika fåglar i trädet som ni ser. Jag älskar den och är så glad att få ha den på mitt rum/diakonimottagningen.
 

På eftermiddagen möten och på kvällen hade jag meditationen i kyrkan. En ynnest att få jobba med!
 
 
Onsdagen började inspirerande med min första riktiga handledning i uppsatsskrivandet. Nu måste jag lägga in tid för att skriva också, och boka in intervjuer. Just nu känns det kul att få börja jobba med den på allvar. På eftermiddagen hade jag besök och sen fick jag undan en del som blivit liggande på bordet.
 
På torsdagen for jag fram och tillbaka till Oslo. Hann med ett besök på operans tak i solnedgången innan tåget gick hemåt. Det är verkligen en häftig byggnad! Som ett strandat isberg i hamnen.
 
 
På fredagen var jag ledig och försökte ta det lugnt. Och idag har vi varit hos Linnéa. Janne har hjälpt till att bygga ett rum till Thyra och idag satte han dit dörren. Det blev en mysig eftermiddag med dotter, dotterdöttrar och hundar.
 
Meija har en ankdamm!                                Ängla kollar att alla hundar hälsar fint på varandra
 
Spike, Bamse, Rambo och Minou
 
Kvällen blir lugn och jag planerar en tidig sänggång. Imorgon åker jag och kollegan till Blekinge för att rekognoscera inför vårens kulturresa.... sen kommer nästa vecka också rusa på i ett intensivt tempo.

V. 3

En superintensiv vecka - Jag har varit och handlat med konfidenter, bland annat på IKEA, det har varit flera olika möten varav jag ansvarat för två vilket tog hela fredagen, diakonimottagning, själavård och fonder samt kyrkgruppens utflykt till Hässelby Strands kyrka... dessutom har jag varit hos tandläkaren (noll hål) och så har svärdotter med vovve bott hos oss ett par dagar vilket har varit mysigt.
 
Hässelby kyrka
 
När helgen nalkades bestämde jag mig för att bara vara ledig och göra något för mig själv, det är så lätt att pyssla med en massa måsten och jag är extremt dålig på att ta hand om mig själv. Janne jobbar natt och behöver sova på dagarna så jag frågade föräldrarna i Norrtälje samt vännen Marianne i Örebro om de ville ha besök av tant Guggelutt samt två hundar under helgen. Det ville de, det gladde mig och det blev så bra.
 
Mamma hade gjort sin goda fläskkotlettgryta och pappa gick med mig och hundarna till sjön, sen satt vi och pratade och myste i soffan vid den öppna spisen. En perfekt lördag helt enkelt! Tack mamma och pappa för en toppendag!
 
Rambo och Hagge
 
Bamse på isen
 
Grabbar i olika färger, storlekar och åldrar (8 mån chihuahua, 6 års chihuahua/papillon(?) och 12 årig jackrussel (mm)
 
Idag åkte jag till Marianne och det var så mysigt det också. En oxfilé som inte gick av för hackor, härliga samtal... Bara att konstatera att jag träffar mina vänner alldeles för sällan! Tack Marianne för en underbar söndag!
 
Tanja (cockerspaniel), Rambo och Bamse
 
 
Underbart är kort. En bra arbetsvecka är slut. Helgen har bara några timmar kvar... Januari hänger på sluttampen. Lev livet medan du har det!

Nova och Ugglebo...

...är en kort-sammanfattning av helgen. Igår (lördag) åkte Janne och jag hem till Monica och Nova för att umgås lite. Linnéa och Ängla kom också en stund. Nova kryper nu och kan vinka. Nova fick äntligen tutt-mössan jag började med senast jag var i Oslo. Den första blev för liten, men denna blev perfekt!
 
 
Nova tyckte Bamse och Rambo var lite läskiga, men de tyckte att Nova var jättesöt.
 
 
Janne gick ner till centrum och köpte semlor till fikat... och vår Scalare gjorde sig hemmastadd i Monicas akvarium. Han äter upp våra ancistrus-yngel så nu ska han få bo hos Monica istället.
 
Kusinerna leker
 
Idag hade jag två planer för dagen. Jag skulle packa upp kartonger i Ugglebo och jobba lite med uppsatsen ... men att packa upp kartonger tog mycket längre tid än jag tänkt plus att det dränerade mig på en hel del energi. Tolv kartonger fotoalbum och böcker gjorde min korsrygg helt slut. Det fick räcka.
 
Ugglebo
 
 
Janne har hjälpt en granne hela dagen, men på kvällen åkte vi till Strängnäs och åt pizza tillsammans. Nästa vecka jobbar han kväll och då kommer vi inte ses mycket...
 
Den grekiska tavernans oxfilépizza går inte av för hackor!
 
Jag är trött, det blir nog en tidig kväll....
 

Femtonde januari

Det har varit en bra vecka. Av veckans åtta inbokade besök kom fyra, tre ringde återbud och en uteblev, men att få ett återbud betyder att man kan ägna tiden åt annat än att sitta och vänta i onödan. Jag har återigen fått massor gjort och måndag, tisdag och onsdag fick jag dessutom några promenader då Rambo behövt göra sina ärenden. Det har gått jättebra att ha honom på jobbet. När jag haft besök har han fått vara hos informatören och när jag varit på lunch eller möten har han varit instängd i mitt rum. Annars har dörren varit öppen men avgränsad med ett kompostgaller så han inte sprungit runt i korridoren.
 
 
I torsdags började Rambo på dagis. Jag hade fullt ös den dagen, började med handledning i stan och avslutade med ett välbehövligt besök hos massören. Det hade inte gått att ha med honom handledningen och jag var beredd på att skippa massagen, men så pratade jag med dagis och det gick så himla bra. Han fann sig direkt och ville leka, så det var inga problem alls. Med gott samvete åkte jag på massagen också. Däremellan hade vi filmvisning på Torsdagsträffen - Moa. Jag tyckte den var fantastisk och har beställt hennes debutroman "Kvinnor och äppelträd". Det blev Räfvhonan också, Laestadius Larssons tredje bok efter Barnbruden och Pottungen
 
 
I övrigt har veckan bestått av husmöte, medarbetarsamling och mycket telefonsamtal.
 
Idag har jag jobbat hemma. Fått glada besked när det gäller en del pengar jag sökt, både för konfidenters räkning men också en ny utflykt till Parken Zoo i sommar, jag har förberett två möten jag ska ha nästa vecka samt ringt en del och mailat.
 
 
Nu ska jag ta ut hundarna en sväng igen. Det blir korta promenader. Jag fryser trots fyra lager kläder, Bamse kan nog knalla på en bra stund men Rambo skuttar på tre ben i taget, han fryser men vill hänga med och kolla vad Bamsen gör. Det går bara bättre och bättre. Bamse fostrar Rambo, men accepterar fullt ut att han är här nu. De tigger tillsammans, skäller på grannar tillsammans och rensar varandras matskålar efter avslutad måltid.
 

Rambo är min!

Idag har Rambo varit hos oss en vecka och idag står jag som ägare till honom i Jordbruksverkets hundregister och så har jag tagit över hans försäkring. Så nu är han min. På torsdag börjar invänjningen på dagis! Det är underligt vilka vägar livet tar ibland. Jag har ju länge velat ha en hund till, men Janne har tyckt att det räckt med djur... men så när jag frågade i måndags om vi kunde ta hand om Rambo så tyckte han att det gick bra. Nu har Janne två hundar som delar frukost med honom. "Fladdermusen" kallar han honom och det är ju inte så svårt att förstå varför, visst finns det likheter :
 
 
Annars händer det inte så mycket. Igår låg Janne i soffan och jag satt i en fåtölj med en hund på vardera armstöd och en papegoja på ryggstödet medan vi tittade på skidor bland annat. Då är livet gott.
 
Idag har jag jobbat och Rambo har legat på mitt bord och hållit mig sällskap. Det har varit intensivt och jag har varit oerhört effektiv. Det känns som jag är ikapp igen, men det är svårt att ha framförhållning i mitt jobb. Jag har plockat fram underlag till två möten jag ska ha nästa vecka, förberedelserna till dessa blir hemmajobbarfredagens jobb. De konfidenter som kommer kan man ju inte förbereda och hur efterarbetet blir har man ingen aning om förrän man träffat dem ... denna vecka har jag åtta inbokade besök.
 
 
Jag hann bara parkera hemma så ringde telefonen. Grannen såg när jag kom och hade kokat fisksoppa och bakat bröd till oss arbetande människor! Hon tycker vi hjälper henne så mycket så hon ville bjuda igen... Så efter en halvtimme satt vi och mumsade på fisksoppa med hembakt bröd, levererat direkt till dörren. Sämre kan man ha det!

Jag fryser! Jag ska be Janne ta kvällspromenaden så jag kan ta en varm dusch och gå och lägga mig.

Nionde januari

Tre och en halv dagar arbete, två och en halv lediga dagar sen sist. Och jag har verkligen sett till att vara ledig när jag varit ledig, och inget annat. Inget handarbete, inget skrivande, ingen blogg, ingen samvaro. De båda arbetsdagarna på jobbet var mycket intensiva (de hemma var betydligt lugnare) och i måndags fick jag dessutom ta hand om en liten hund. Det gick jättefort, mindre än ett dygn från det jag fick frågan tills han satt i  mitt knä. Det har gått över förväntan bra.
 
Detta är Rambo, en 7-månaders chihuahua-kille:
 
 
Rambo fick följa med till jobbet i torsdags och det gick jättebra. Han skötte sig exemplariskt!
 
 
Hemma har det krävts lite ansträngning för Bamse är inte helt hundra på att han vill dela sin flock med en hund till, men det går ändå förvånansvärt bra. De kan nu dela soffa om det sitter en människa i den och promenaderna funkar jättebra. Bamse är mentor och Rambo hänger efter så fort de små benen bär honom...
 
 
Nej, jag är inte riktigt kurant, släpar mig fram på gränsen mot depression och kämpar för att hålla näsan ovanför iskanten. Var hos doktorn i fredags och ska få skiktröntgen på lever och galla. Har haft ont på höger sida sen jag började med detoxen. Jag har brutit detoxen såtillvida att jag lagt till kött/fisk och lite fett, det gick inte att vara så hård som i somras. Det har väl delvis med kylan och vintern att göra. Höften är inget att göra något åt. Han uteslöt inflammation och röntgen i höstas visade ju inte på nån artros, så det kan bara vara belastningen från min tunga kropp. Jag fick hostmedicin och cortisonspray för att svälla av svullna bihålor och luftrör. Jag var röd i halsen, men hade ingen vätska i bihålorna så jag är egentligen inte förkyld... Det hela hänger väl ihop med att det händer väldigt mycket i livet just nu och det mesta är inget jag vill dela med mig av än. Det kommer vad det lider...
 
Tillsvidare får jag glädja mig åt mina fina djur, min underbara make och det faktum att jag nu är klar med alla kurserna i masterutbildningen. Jag har kommit igång bra med skrivandet av uppsatsen, så det känns jättebra det med.
 
Nu blir det räkor!

Tredje januari!

En rätt vanlig söndag. Bitchen har gjort oss sällskap ett par dagar, men idag blev hon hämtad. Det blev lite tomt... men så är det ju alltid när kärt besök lämnar.
 
Igår däremot kom grannen in. Hon sa att vi är de bästa grannar man kan tänka sig, och så hade hon med sig en gran (hon har sett att vi inte har nån) och godis till både människor och hundar så vi kunde ha julgransplundring! Och inte nog med det, två blå-vita st Paulor och en julros fick vi också. Och Janne har köpt tulpaner. Vi längtar efter vår nu ;)
 
 
Morgonpromenaden gick i nysnö och det är alltid lika spännande. Då får även jag ta del av Bamses värld. Här syns räv- och rådjursspåren tydligt och han sätter nosen i dem och drar iväg med nosen backen. Vid barmark förstår jag inte, i nysnö förstår jag precis!
 
Här letas det sork!
 
Kvällen är här och jag ska väl ta mig till brevlådan med Bamse så han får göra sina ärenden. Janne dyker väl också upp vad det lider. Imorgon väntar jobbet på mig.
 
Glasmal                                                           Scalare

Dagar kring nyår

Det har varit lugnt här i stugan. Detoxens flytande dagar har tagit på mina krafter, men det är rätt häftigt att gå ut med hundarna, för jag är samtidigt väldigt lätt i kroppen!
 
Nyårsafton var vi bara hemma. Bitchen kom ner till oss den 30:e för att fira nyår... eller rättare sagt: slippa fira. Hon är så skotträdd. Det har blivit några promenader och på nyårsafton såg vi en älg i skogen! När jag kom ut i gläntan sprang den bara ett femtiotal meter framför oss och stannade sen i skogsbrynet, men hundarna märkte inget. Tur ändå att jag hade Bitchen i koppel (skulle det smälla sticker hon och det törs jag inte riskera). Bamse stannade snällt när jag sa "stanna". Han är jätteduktig med det så länge han inte ser nåt han måste jaga efter... Det konstiga var att hundarna inte alls reagerade. Antagligen såg de inte älgen i det höga gräset och sen finns det så mycket djurdofter i skogen. Dessutom hade vi en liten stund tidigare träffat en häst på skogsvägen så .... ja... djur och dofter finns det gott om!
 

Vi passerade älgen på 40-50 meters avstånd, den stod bara och tittade på oss. Sen lommade den iväg.
 

En stor del av nyårsaftonen ägnade jag åt nyårskrönikan. Jag tycker det är kul att summera året på detta sätt och det har blivit en tradition. Tänk att jag haft bloggen i sju år!
 
Jag syndade lite i detoxen på kvällen. Precis som i somras trappade jag ner och vande mig av med kaffet genom att ta några dagar ur detoxens dag 4-12 innan jag gick in på de flytande 1-3, och de flytande dagarna gick jag in på dagen före nyårsafton. På nyårskvällen unnade jag mig dock en hummer! 114 kalorier lättsmält hummerkött tyckte jag var ok på nyårsafton! Janne åt den som förrätt.
 

Det gick ganska bra med smällandet också. Bitchen travade på duktigt på kvällen, trots att de smällde långt bort, men hon orkade inte nån längre stund innan paniken kom. Sista kvällspromenaden klarade hon inte ens av att kissa, men då var det nån smäll på närmre håll också. Janne skulle upp halv fem på nyårsdagen så han gick och la sig med hörselproppar redan vid nio, jag gick ut med hundarna vid halv 11 och sen låg jag och tittade på TV till klockan 1.00, då hade det varit tyst en stund och Bitchen hade lugnat ner sig.
 

Nyårsdagen låg jag hela dagen, förutom hundpromenaderna, i soffan och tittade på TV. Hela dagen var skitjobbig ur detox-perspektivet som var inne på den tredje och sista dagen av flytande föda. Rödbetsjuice till frukost, bär-smoothie till lunch och två bananer som mellanmål... tomatsoppan på kvällen smakade himmelskt kan jag lova! Men jag klarade av det! Linnéa sa till mig på kvällen att det var helt okej att äta grönsaksstavar, och gör jag om detoxen så kommer jag se till att ha morötter och gurka tillhands. Det värsta är ändå inte hungern, den är inte så farlig, det är energilösheten som kommer sig av kaffe- och kaloribrist, men det är ju precis det som är meningen: att rensa kroppen. Kroppen är ju lätt och smärtfri. Ur TV-hänseende får jag nog ändå erkänna att jag är helt hooked på ID, jag har så svårt att slita mig! Det är tur att Janne jobbar och jag får ha fjärrkontrollen för mig själv! Och jag hoppas vi har den kanalen kvar efter helgerna. I och med att Janne köpte ett Boxer-paket så har vi haft massor av kanaler under helgerna, snart har vi bara de kanaler vi beställt.
 
Idag har jag ätit quinoa-gröt till frukost och ser fram emot rödbets/quinoasallad till lunch och ratatouille till middag. Jag har både rödbetsjuice och bär-smoothie kvar till mellanmål. Nu kommer livet bli lite lättare i det hänseendet.
 
Hundarna har varit ute och sover så gott igen. Alla djuren har fått sin frukost och det är fest ute vid fågelbordet. Idag har jag sett nötskrika, koltrast, domherre, talgoxe och blåmes. Säkert ett tjugotal fåglar i olika storlekar på en gång, det är jättekul!
 
Mindre kul är att jag fick veta av en man jag träffade på morgonpromenaden att Bamse bet hans kompis i benet igår. Och vad ska jag säga om det? Jag håller undan hundarna i kort-kort koppel och ändå ska gubbarna fram med sina händer. Bamse är livrädd och försvarar sig, mig och Bitchen med livet som insats! När gubbarna gick vidare gjorde Bamse ett utfall när jag släppte lite på kopplet, men jag trodde inte han nådde fram. Det hade han alltså gjort och det blev ett märke i overalls-byxan. Nå, nu log gubben rart och sa att: "Du är väl värd att försvara" så ingen större skada skedd. Jag hoppas att de förstod att de gjort fel när de gick fram trots att jag hade hundarna bakom mig när de skällde som galna. Det är ju inte läge att gå fram till en hund då och försöka bli kompis, det är inte respekt.
 
Nu ska jag göra nåt annat en stund!

RSS 2.0