Tjejmetet

Vilken härlig dag! Den började egentligen igår. Efter jobbet gjorde jag en ordentlig omgång korv stroganoff för Linnéa och hennes familj kom på besök. Jag hade lovat att Ängla och Thyra skulle få sova över så Linnéa skulle få en chans till sovmorgon. Ängla och Thyra vaknar ofta tidigt medan Meija kräver sitt men vaknar senare. Och så skulle vi ju allihopa till Tjejmetet i Djurgårdsbrunnskanalen idag.
 
Meija 3 månader
 
Ängla och Thyra var som vanligt jättegoa när de är med mormor. De tittade på film medan jag kollade kollektivtrafik, bäddade, diskade och packade, men jag fick inte gå ut sista promenaden med Bamse förrän de somnat, sa de. Jag fick kolla igenom alla tänderna att ostbågarna var ordentligt bortborstade och sen gick vi ner för att bädda ner alla gosedjuren. De somnade fort och sov gjorde de hela natten. Kvart över sex imorse började de prata men låg lydigt kvar på madrassen till klockan ringde kvart i sju.
 
Bamse höll ett vakande öga över flocken hela natten.
 
Det var inga problem att få ordning på allt imorse. Frukost, promenad och packningen var ju klar. Så gav vi oss av. Vi mötte upp Bekki i Rågsved och Sandra vid buss 69 vid Sergels Torg. Där var oxå Bella och Justin, även Kina, en "gammal" vän från Lunarstorm-tiden träffade vi där. Det är hon som under flera år berättat om Tjejmetet, men först i år kom vi iväg! Tack Kina!
 
Bamse åker kommunalt för första gången... han var lite orolig...
 
Vi hämtade ut våra fiskegrejor. Om man anmält sig och betalat före 1 augusti så skulle man få ett rosa metspö och det fick vi. Monica var tvungen att stanna hemma för hon fick feber igår, men jag hämtade ut hennes spö ändå, det var ju betalt tänkte jag. Det var kul att se alla rosa metspön som sträckte sig ut över kanalen. Linnéa kom dit med Meija efter en stund. Thyra fick första fisken och det tyckte inte hon var lite läskigt så Linnéa fortsatte fiska åt henne. Justin och Bella fick flest fiskar. Jag fick en! Men det nappade när Linnéa höll i  mitt spö då jag skulle hjälpa till att maska på ett annat spö... Och Bekki var dagens hjälte för hon var den enda som vågade knäcka nacken på fiskarna vi fick upp. Jag tror Bella oxå skaffade sig modet vartefter tiden gick.
 
Vi hade en groda i vår maskburk! Han fick löpa!
 
Var det så här att meta? Den var allt lite läskig!
 
Bella och Justin fick flest fiskar!
 
Jag fick nog den minsta... min enda oxå för den delen...
 
Trassel trassel.... och rätt var det var satt Meija själv!
 
Invägning
 
Utlottade tröstpriser
 
På väg hem
 
Mormor försöker stjäla en puss av bajsloppan
 
Verkligen en härlig dag! Och så jätteroligt att familjens alla tjejer + killar under 12 år kunde komma med. Synd att Monica blev så sjuk, men det blir nästa år igen, eller hur!

Samtal och kommunikation

Har tänkt mycket på det här med kommunikation... Har under den senaste veckan haft förmånen att delta i olika former av samtal och fascineras av hur man ställer in sig beroende på vad det är för typ av samtal... och hur viktigt det är att den eller de man samtalar med går in med samma information om samtalets grund. Tänk vad galet det skulle bli om någon förespeglats att man ska till ett själavårdsamtal, men i själva verket hamnar i en intervju! Eller om en part tror att samtalet ska handla om en framtid tillsammans men det visar sig handla om ett bilköp. Ibland kan det gå nån minut innan man fattar att nåt är fel i förkommunikationen, ibland kan det gå betydligt längre tid och då kan det ha gjort ordentlig skada i förtroendet.
 
För om man tänker på hur olika man förbereder sig inför samtal beroende på om det är intervju, medling, uppföljning, utvärdering, skvaller, sorg, ekonomisk rådgivning, handledning, psykoterapi... och ännu mer detaljerat - marknadsföringsintervju, anställningsintervju, intervju i studiesyfte, tidningsintervju... Är jag i underordnad ställning eller har jag en maktställning i samtalet. Är jag och/eller personen jag talar med nykter, psykotisk, ledsen, glad, euforisk, deprimerad, hög...
 
Är det jag som kommer för ett samtal eller kommer nån till mig för samtal eller är det ett spontant samtal som uppstår på torget, vid kaffebordet, i rulltrappan....
 
Jag har känt mig lite tung i huvudet i dag och undrade om det var lågtryck på gång, men så insåg jag att alla dessa omställningar kräver sin energi för denna vecka har jag haft väldigt många olika typer av samtal.
 
Är det glada glättiga samtal eller djupa tunga samtal som kräver svåra beslut. Hjärnan behöver ett par minuter för att ställa om. Är det jag som är föremålet för samtalet kan det krävas mer än några minuter beroende på om det är en livsavgörande diagnos som ska levereras eller om jag vunnit drömresan.
 
Till det kommer kroppspråket, samtalen om andra, blickar, suckar, leenden och kramar ....
 
Reklam
 
Telefon
 
Färger
 
Dofter
 
Är det konstigt att vi ibland behöver dra oss undan telefonen, datorn, kamraterna och all annan kommunikation och bildligt eller bokstavligt slå ner rumpan på en stubbe i skogen för att undkomma all information vi får och bara låta tystnaden råda.
 
VEM ÄR JAG OCH VAD VILL JAG MED MITT LIV EGENTLIGEN?

                                                                     
 
 

Fredag- och lördagsmys!

En rolig och väldigt lång fredag! Jag åkte med min bästis Lotta till Hornbach för att kolla akvarier... Hon har ett litet sött akvarium, men locket är paj och det kostar lika mycket att köpa nytt som att köpa nytt lock/lampa så hon går och funderar. Givetvis hakar jag på för det är ju så kul med djur i alla former! Hon åkte därifrån med funderingar, jag med fem indiska Glasmalar, en Amanoräka som hoppade i glasmalarnas påse samt en Sewillia. Amanoräkor har vi ett litet gäng sen tidigare samt en Sewillia, men jag har länge velat ha en till. Man hittar dem inte så ofta så nu passade jag på.
 
bilderna har jag hittat på google.se
 
Så hämtade jag upp Bamse på dagis halv ett, körde hem Lotta och fortsatte till Roslagstulls djurklinik. Bamse hade fått tid för vaccination men jag hade lagt till en koll av analsäckarna efter som han drar sig fram metervis på baken, samt en check av levervärdena. Jag har inte kunnat släppa oron efter det hemska som hände i våras. Men allt gick så bra så. Nu är han vaccinerad och analsäckarna är tömda, ingen inflammation därbak och levervärdena var helt normala så nu kan jag släppa oron att han har något galet i levern... det var en akut inflammation och inget jag behöver oroa mig för att det återkommer!
 
 
Efter dessa goda besked åkte jag hem, tog ut alla djur och la mig i soffan och sov en timme.
 
Kvällen tillbringade jag i Hagsätra Centrum i vårt tältprojekt som ska bidra till vuxennärvaro i en stökig tillvaro. Men de tre gånger jag varit med i år har det varit lungt, även denna kväll. Men många goda samtal fick vi. Folk som passerade på väg hem efter jobb, fest och We Are Stockholm-festivalandet.
 
 
Efter att ha kört hem en volontär åkte jag hem, gick ut med Bamse och packade därefter in djur och packning i bilen. Vid 02.00 var jag på landet. Min oas!
 

Har inte gjort många knop idag. Sonen kom ner igårkväll och fick softa i glaspaviljongen till Janne kom ner strax före midnatt. Janne slutade 23.00 och jag kom från jobbet 00.30. Janne tog ut Bamse i morse innan han åkte ner till Örebro för att hjälpa vår vän med båten som måste säljas. Jens och jag hade en trevlig förmiddag innan han åkte får att hjälpa en vän med släpkärran, själv åkte jag och handlade lite förnödenheter... sen har dagen förflutit i glaspaviljongen, har inte ens tittat på virknålarna! Esmeralda, Ragnar och Bamse har varit ute hela em. Lagade middag åt mig själv och fortsatte slöa. Det har varit gott.
Nu är det dax för sista Bamsenaden, det ska bli skönt att sova en hel natt

17 personer i tre rum och kök!

En vecka sen jag skrev sist. Att jag inte skriver kan bero på flera saker, tex: att jag inte har lust, att jag inte har tid, att jag inte har nåt att skriva om, att datorn strular... och massa andra saker. Denna gågna vecka har det hänt massor. I fredags efter att ha skrivit blogg, åkte jag och köpte en ny fisk, sen gjorde jag rent akvariet.
 
Ballongmollyn Princess Jen
 
Princess Meija i förgrunden till det uppfräschade akvariet
 
På kvällen jobbade jag på Hagsätra Torg. Tältmöte kallar vi det men det är inte så frireligiöst som det låter. Vi slår helt enkelt upp ett partytält och bjuder på kaffe/the/vatten och frukt. Detta för att öka vuxennärvaron i centrum vissa fredagkvällar och det är dessutom ett kul tillfälle att träffa folk. Vi står ju mitt i strömmen som kommer från tunnelbanorna och många uppskattar en kopp kaffe, en bit banan och prata bort en liten stund.
 
Man får leka med maten!

Vid halv ett på natten var vi ihoppackade och klara, jag åkte hem och hämtade djur och packning (Bamse hade åkt ner tidigare med Jens) och for ner till landet. Jag var där strax före två. Alla sov så jag försökte att inte snubbla över tältpinnar och fötter...
 
Camp G´son

När jag vaknade på morgonen såg jag hur det såg ut på tomten. Vi hade bjudit in alla barnen till en arbetshelg på Sanda. Monica och Arto sov i gästrummet, Bekki och Nicklas i bäddsoffan i vardagsrummet, Linnéa med familj (5 pers+hund) i sin husvagn som står på tomten medan Bellas familj (4 pers) samt Jens och Sandra slagit upp varsina tält. Vi hade en jättetrevlig helg. Alla hjälptes åt med att röja i skogsbrynet, passa barn, gå ut med hundar och fixa i köket. Janne stod för matlagningen och han är ju suverän på det. Vi gjorde förstås en massa annat roligt oxå. Jens bjöd på lite luftgevärskytte, vi tog släpkärran och åkte ner till badet, vi grillade maschmallows vid braskorgen och mycket mer.
 
Morfar med fyra av barnbarnen
 
Mot badplatsen...
 
 
Under söndagen försvann ungarna stötvis mellan klockan 12 och 21. På måndagen var jag kompledig och det var skönt.
 
 
Tisdagmorgon gick jag upp i ottan och åkte hem. Jobb som inkluderade en friskvårdspromenad upp på Högdalstoppen och därefter zonterapi hos min bästis Lotta på kvällen.
 
 
Onsdag jobb med mottagning och sommarcafé och på kvällen åkte jag till Monica. Hämtade upp henne på IKEA i Barkaby där hon handlat lite. Vi åkte till Hornbach och köpte akvarierengörargrejer och åkte sen hem till henne och fixade akvariet. Tömma, fiska, skrubba, rengöra den nya sanden, fylla i nytt vatten... och sist i med firrarna. Det blev så himla snyggt! Arto gjorde sin goda finska korvgryta och efter en sen middag åkte jag hem!
 
 
Idag träffade jag min bästis Lotta på lunchen och ikväll har jag träffat min barndomsvän Marcella som jag inte sett på ett tag. Härligt!
 
Amazing India i Midsommarkransen
 
Det vore kul att nån gång samla ihop ett gäng väninnor. Alla mina vänner är så olika och alla har såna intressanta historier bakom sig. Livet är så spännande och att tussa ihop alla dessa spännande liv, vilken kväll det kan bli!

Nu är det hög tid för sängen. Imorgon blir der fler akvarieäventyr, men oxå veterinärbesök och till sist sommarens sista "tältmöte".
 
Sov gott!

9 augusti

--> Varje år den 9 augusti går tankarna tillbaka till 1982 <--. Det är ofrånkomligt. Ibland tycker jag nästan det blir värre med åren, men det är nog snarare så att i den livsfas jag själv är inne i just så är det olika tankar, händelser och beslut som spär på känslorna. Det är så mycket som hade kunnat vara annorlunda om inte vissa saker hänt, men det händer  ... och det finns aldrig något facit när det händer. Det är bara att hacka i sig, analysera, bearbeta och vänja sig. Det senaste året har varit tufft. Bilolyckan var lite av startskottet, operationen tog sin tid av läkning, våren har varit en mental utmaning, men nu känner jag mig stark igen. Nog starkare än jag gjort sen strumadiagnosen 2007 och de slitiga åren innan man visste vad som fattades mig. Efter ett bakslag i vintras ligger nu sköldkörtelvärdena stabilt igen och jag hoppas att det kommer att förbli så. Blödningar och allvarlig järnbrist behöver jag inte ens tänka på längre. Smärtorna är vardagsmat och nåt jag succesivt lärt mig leva med.
 
Och nu har i princip alla barn flyttat. 30 år som mamma är över på sitt sätt. Barnbarnen gör sitt intåg och en ny fas i livet inträder. Gamla intressen tas upp och nya får plats. Livet är kris och utveckling, nyfikenhet och glädje. Inga facit. Inga garantier att de nya besluten som ska fattas blir bra.
 
Livet är ett äventyr och varje ny dag är en gåva!
 

Fjärilsfrossa!

Fotade fler fjärilar imorse på hundpromenaden. Det vimlar av dem i tistelsnåret i skogen!
 
Påfågelöga
 
Pärlemorfjäril
 
Nässelfjäril
 
Vi var ute till det var dax för mig att åka. Halv 12 mötte jag Monica och Linnéa med familj utanför Fjärilshuset på Haga. Linnéa och Mattias promenerade med Meija medan Monica och jag tog med Thyra och Ängla på äventyr bland lite olika sorters djur.
 
Ängla tyckte det här var lite läskigt till att börja med, men se bilderna i slutet av bloggen...
 
Här kommer den ur puppan!
 
Dabbagamer
 
Snacka om kamoflage!                                   Här är vingarna utfällda
 
 
Människobarn <3
 
Det var inte läskigt alls!
 
Nemo!
 
Sen avslutade vi med Linnéas hemlagade plättar i skuggan utanför Fjärilshuset. Ängla matade mormor.
 

Livet är gott! 

Sommarbröllop!

Min present till de unga tu...
 
Så fick Jimmy sin Carolina! Och det är inte slutet på en saga utan början på en! De träffades som konfirmander (eller tidigare?). Jag fick förmånen att lära känna dem när jag började jobba i ungdomsgruppen i Spånga... och  min sista arbetsuppgift där var att åka på konfirmandläger, då var båda ledare. Jimmy var dessutom med på resan till Tanzania.
 
Så FINA!
 
Kom ut nån gång! Vi vill se er och kasta våra rosenblad på er för lycka och välgång!
 
 
Jag är så himla glad att bli inbjuden till det här bröllopet. En ynnest att bli ihågkommen till en så stor dag i en människas liv, verkligen! Och som grädde på moset fick jag träffa flera av de fina ungdomarna jag jobbade med för 8-6 år sen! Visserligen har vi kontakt på Facebook, men att en av tjejerna blivit mamma hade gått mig förbi, dock inte hennes bröllop. Underbart!
 

Det är bara att inse att "mina små" blivit stora! Puss på er allihopa!
 
 
Ja, livet är underbart. Lägger in några av fjärilsbilderna från imorse bara för att överbevisa detta faktum!
 
Kålfjäril                                         Citronfjäril                            Pärlemorfjäril
 
Påfågelöga                                                      Nässelfjäril
 
Gud är god!

Åter i vardagen

Gosråttan ville verkligen inte gå upp imorse! Jag fick hämta honom när vi skulle till dagis...
 
Jag erkänner att jag hade lite jobbångest efter fem härliga veckor utan ansvar över annat än mig själv. Men det har varit kul att komma tillbaka till jobbet. Lugnet råder då många är på semester och jag gillar att jobba på somrarna. Dels får man undan åtminstonde delar av "högarna", dels händer det så mycket annorlunda mot under terminerna. Strax före semestern hade jag förmånen att ansvara för en utflykt till Parken Zoo, idag - efter tre dagars arkiverande, telefonerande, rensande, pratande osv - så var det Tom Tits som gällde! Vi var 30 förväntansfulla pers mellan 2 - 85 år som for iväg. Det gick alldeles för fort att komma ner till Södertälje, vi var där 45 minuter före det öppnade så busschauffören föreslog en sväng till Torekällberget. Det var lyckat. Där kunde vi se utsikten, kolla runt lite och mata kossor och getter med gräs.
 
 
SEN blev det Tom Tits. Alla gick för sig själva så prästen och jag slog följe och testade oss fram. Det var roligare än jag trodde... och bara glada miner när vi stötte på deltagarna. Lunchen var god och alla tider passades. Kunde inte bli bättre!
 
Lite Marilyn Monroe-stuk över tant Guggelutt
 
Foton med värmekamera, bevis på att jag är HET
 
Vi passade på att friskvårda lite
 
Tvillingar har jag alltid önskat mig...                 Inte nudda stången!
 
 
Djupsinnigheterna fanns på dass!
 
Nu är det en dag kvar i arbetsveckan, sen väntar en spännande helg oxå. Livet är gott!

RSS 2.0