Kyrkan och spöken

Det har varit en härlig dag. Omväxlande! Bamse gav skall redan kvart i 7, vilket väl delvis berodde på tidsomställningen, men ändå var det ju en timme tidigare än han brukar väcka mig. Jag gick upp och knallade ut med honom, klockan skulle ändå ringa 7.00. Sen morgonbestyr, Monica kom upp och gjorde mig sällskap, hon och Bekki hade ordnat spökfest för syskonskaran. Själv åkte jag till Hallundakyrkan för jag hade lovat predika där idag. Jag har lagt in predikan på guggelutt.blogg.se/fundeleringar för den som vill läsa om kornet och växten. Stannade på fika efteråt och det var spännande! De ska gå ihop med två andra församlingar, en engelsktalande som jag tror är kongolesisk och en metodistförsamling där det finns en stor urdutalande grupp. Det lät hur spännande som helst!

Sen hem... där jag möttes av diverse otäckheter redan i dörren ....... och värre blev det...


                           
                                     


Huset var inrett i skräck-tema!!!


                            

.... och inte ens på toa kunde man fly undan ...

                       

Dukat med läskiga dukar och svarta ljus...Fast jag måste säga att husets yngre invånare tog det väldigt lugnt!


                            

God mat bjöds det på oxå!....och efterrätt!


                                

... och så lite mys förstås ;O)


                              

                                             
                                    

Nu ska vi se om jag törs gå en Bamsenad i mörkret... och snart ska vi till Hundskolan dessutom!

Makeover

Började dagen med att köra Monica till jobbet, Bamse hängde med i bilen och vi tog morgonpromenaden i anslutning till skjutsen. Försökte lägga mig en stund när jag kom hem, men det gick inte. Tittade igenom predikan igen, som vanligt känns det som det är för dåligt, för ogenomtänkt, för lite... inget positivt iaf. Micrade nudlar och tog ut Bamse igen. Klockan 13.00 var det frissadax, en liten makeover!Vet inte om det blev en förbättring, men det blev en förändring iaf och jag känner mig lite fräschare med nya slingor, klippta toppar och upphottade ögonbryn. Får rufsa till mig lite och sminka mig imorgon så...

Hem och laga mat och nu har jag varit ute en lång sväng med Bamse. Stod stilla i mörkret i skogen och lyssnade till helgmålsringningen från kyrkorna i Huddinge och Stuvsta, det var riktigt mäktigt!

Ungarna här hemma håller på att pyssla lite. Även huset får en makeover ... Det ska bli nån sorts fest här imorgon :P ... och jag är bjuden :O)


                                    

ztrezzzzz

Lider just nu av värsta yrseln, den börjar nere i ryggen och ger elektriska impulser upp under öronen känns det som. Men dagen har rullat på. Alla var uppe före mig i morse så Bamse började skälla kvart över 8, jag drog täcket över huvudet men Janne kom ner till sovrummet med honom. Då tog han en av mina strumpor i munnen och satte sig att morra tills jag var tvungen att gapgarva. Han är så utrycksfull, min lilla skithund! Fick det här roliga svaret i Hundägartestet som jag gjorde häromdan!

Dina svar i hundägar testet visar på att du är: Den aktiva hundägaren

Du är en person som verkligen engagerar dig i din hund och tycker om att göra saker tillsammans med den. Har du en liten valp går ni tillsammans på hundskola och har du en fullvuxen hund håller ni båda gärna på med hundsport.

Du tycker det känns viktigt att träna din hund och det är förstås också något som din hund tycker är riktigt kul. Ni går ofta ut i skogen och motionerar och kanske kan din hund till och med hjälpa dig att leta efter kantareller...

Din hund förtjänar bara det bästa och du ser alltid till att den får god och näringsrik mat. Åker du på semester sätter du helst hunden på pensionat så att du vet att den blir rastad och får röra ordentligt på sig varje dag.

Du är kort och gott en riktigt god kompis till din hund och din hund är lycklig att ha dig till sin Husse eller Matte!


Det var kul förstås. Han har sina egenheter verkligen. Innan vi ska gå ut brukar jag vilja gå på toa och då ska han med in och sitta och titta på mig, ungefär som att jag hänger med honom på "toa", då ska han med mig på toa. Jag har jobbat lite med "sitt" och "kom" härhemma för att slippa bli utskämd på kursen på söndag, men min skithund backar, skäller, lägger sig ner med huvudet mellan tassarna, fixerar godiset med blicken och suckar djupt.. sen ligger han där tills jag släpper godiset och ger upp. Ute däremot fattar han "gå runt", "ta det lugnt", "vänta", "nej" mm, han är jätteduktig... men "sitt"!? Nix pix!


                                    

                              

Nå, efter morgonbestyren åkte jag till Huddinges Jokkmokksdagar. Fick tag på vildfångad röding och skinka till grannen. Hade lite pengar kvar så jag ringde och frågade om han ville ha mer fisk, men han ville ha falukorv istället. Han verkade glad över Jokkmokkskrubbet när jag kom hem. Själv köpte jag samisk glödkaka, basturökt falukorv och ett par handledsvärmare. Hann springa ut med Bamse i 10 minuter innan jag tog bilen till pendeln, terapi, hem igen och en långprommis med Bamse.  Sen hann jag bara äta lite glödkaka med basturökt falukorv innan jag mötte upp Monica vid Willys för storhandling. Jobbade med predikan och gick sen en långprommis med Bamse medan ungarna åkte till Heron för att se "Saw 3d", vilken jag inte ville se. Har tittat lite på predikan, tittat på TV och nu vill jag sova. Det kommer en lördag och Bekki har lovat ta Bamses kvällsprommis.....

Int´ hann ja´ mä´ dä´

...allt det där jag skulle hinna idag... Först ut med Bamse, frukost till mig och alla djuren och så, sen iväg på utvecklingssamtal i Bekkis skola.

            

Ut en snabb promenad med Bamse. Vi fick sällskap av Alva och hennes matte plus att vi stötte på valpen Ella på vägen, då är det alltid bus-tajm!

 
                              

Hem igen och på väg till bilbesiktingen med Jannes bil.


                         

Den klarade sig med en etta, nåt läcker olja inunder, annars var allt bra. Besiktningen var den roligaste jag varit på. "Gubben" ville ha med mig i bilen, han var nyfiken på broderiet och virkningen som låg där, undrade vad jag jobbade med och varför jag var ledig mitt på dagen, när jag sa att jag tagit paus och pluggade blev han väldigt intresserad av min kurs i världsreligionerna. Själv skulle han aldrig orka med 20-25 bilar om dan om han inte fick prata med dess ägare, sa han, det var hela behållningen av jobbet efter alla år på bilprovningen. Han var insatt i allt möjligt så han var verkligen jättekul att prata med! Men jag kom in 20 minuter försent så jag kände att det blev alldeles för stressat att åka och lämna filtarna på Filtklubben, likaså att jaga iväg till Jokkmokksdagarna för att köpa fisk till grannen så jag åkte till Gullvi´s och beställde svart aida, körde förbi Mcdonalds och åkte hem.Jag tog med mig Bamse till bussen där jag träffade Tim som tog ut honom på långrunda, själv hoppade jag på samma buss han gick av, för att åka till skolan. Idag om buddhismen.. och jag nyser som aldrig förr. Skit oxå!

Janne kom hem från konferens på Kolmården, han hämtade mig från skolan. Nu ska vi gå en gemensam kvällsprommis med Basme och sen lägga oss. Han ska upp tidigt och jag snorar som bara den igen. Har t.o.m tagit allergitablett för att kolla att det inte är allergi, men det hjäpte inte ett dugg! ..vilket jag faktiskt är glad för! Nej, nu ut i mörkret... det jag inte hann idag ska hinnas imorgon plus att jag ska gå igenom de synpunkter jag fått på predikan!Min utsikt från klassrumsfönstret. Den lilla ärtan på Globen är skyview och den tänker jag åka snart, med eller utan sällskap! Jens och gänget åkte den nyligen och tyckte det var värt 130 kronor att åka upp och ner i 20 minuter, verkar häftigt tycker jag!

Religionsbeteendevetenskap

Bussen kom sent, missade t-banan och hann precis i tid till skolan. Det är bra många trappor när man ska ta sig upp för Stigberget! Kommer man från Medis hamnar man i Mamsell Josabeths trappor, sen ska man upp för alla trapporna i högskolan!

 
bilder från nätet, googlat på Josabeths trappor                    samt Styverns trappor på Flickr.

Kommer man från Slussen hamnar man i Sista styverns trappor! Jag kommer vara riskfri i många år när det kommer till hjärt-kärl-sjukdomar efter mina år på Ersta! Framsteg görs snabbt faktiskt! När jag började plugga i början av september fick jag stanna mitt i trappan och tog oftast hissen till lektionssalen, men nu går jag i ett svep. Suckar som värsta godståget MEN jag behöver inte stanna!

Seminariet var urspännande! Vi fick två frågeställningar som vi skulle diskutera i grupp. Det handlade om vad vi tror skulle hända om vi tex hamnade i ett jordbrukskollektiv som dyrkade gräset, stenar, månen mm. Det är otroligt vilka spännande samtal som utspelar sig. Kan nämna lite om vår spännande klass: vi har en kvinna som är pastor i en frikyrka och har sin bakgrund som muslim i ett arabland. En kvinna från mellan-afrika. Två politiker, en kvinna och en man. Två yngre tjejer varav den ena har bott halvårsvis i Tanzania. Ett par något äldre kvinnor, som mig ungefär och som jag inte vet så mycket om, samt en homosexuell mångsysslare ... och så jag då, en fd sjukskriven trött diakon! Jag tror det var alla. Det kan bli en väldig dynamik och det är otroligt vad man får mycket när man pratar med de olika personerna. Frågorna var så ställda att vi alla tolkade dem olika. Jag romantiserade jorbrukskollektivet (förstås ;O) medan en tjej kände sig hotad av isolering... men jag fattade inte alls frågan som att kollektivet skulle vara isolerat... bara en sån tolkningsskillnad blev urspännande! Likaså diskuterade vi tillbedjan av mån-anden kontra månen som en del i Guds skapelse och hur vi tolkade den av detaljer torftiga texten, det blir ju att man fyller i massa själv. WOW säger jag bara! Och säkert har vi lika många tolkningar av seminariet och varandra som vi var personer i klassrummet ;O)

                     

Hämtade böckerna på hemvägen, har stickat lite på vita sockan och promenerat kvällsrundan med Bamse. Nu är jag trött och jag har en intensiv dag framför mig imorgon :O)

Prioritera!

En skitdag rent ut sagt, så här långt iaf! Vaknade med värk i kroppen, ändå var klockan 10 i 9 när Bamse gav skall så jag har inget att klaga på egentligen. Det blev en nosapåvarendagrässtrå-runda och vi var ute i över en timme. Innan jag hann hem ringde en gråtmild Bekki med jätteont i magen. Utan kaffe och utan frukost är inte jag heller på strålande humör, men det var bara att åka och hämta henne. Hon tackade för jag kommit och jag bad om ursäkt för mitt taskiga morgonhumör.

                    

Efter kaffe och gröt var livet lite lättare. Fick smaka nåt ryskt av Tim som som var gott, degknyten med potatismos i... typ..., det blev lite kvar så jag tänkte blanda det i nudlarna strax. Så hade jag en del datoruppdrag, kontoudrag som skulle skickas, räkningar som skulle betalas, vattenmätarställning som skulle skickas in, mail som skulle skrivas... så ut med Bamse igen. kom det efterlängtade messet att böckerna kommit till vårt Centrum! Men Bamse var samarbetsovillig och det blev en lång nosapåvarendagrässtrå-runda igen. Varenda löv skulle det vändas på och varenda stig skulle testas!

                     

När jag duschat var det bara att konstatera att om jag skulle dels åka och hämta ut böckerna, dels åka och köpa raggsocksgarn, moulinégarn och aidaväv, så började det bli ruggans bråttom! Seminariepappren kan jag läsa på T-banan, men nåt mer än morgongröten i magen känns önskvärt!

Så nu ställde jag in "stress-rundan" med bilen, packade skolväskan och satte mig här ett par minuter. Bokpaketet är tungt men ryggen ska nog klara av att bära hem det från centrum efter skolan, vi slutar kl 18.00 ikväll och uthämtningsstället har öppet till 20.00.... och jag nyser, fryser och är knallröd i fejan så det enda kloka är att försöka chilla lite.

Pappa har varit på VC idag. Han har blivit jättedålig, men doktorn konstaterade att det var en reaktion på influensavaccinet. Nu får vi hoppas att att han piggnar till ordentligt för på måndag ska han operera bort cancern! Då behöver han alla sina krafter!

Nej... stänga av datorn och micra lite nudlar kanske?

Slut på hinduism-kursen

Ikväll har jag äntligen fått mail om att mina böcker är skickade och ska befinna sig i Stockholm. Hoppas kunna hämta ut dem imorgon och att jag fått RÄTT böcker! Hela denna studielitteratur-historia har fått olustiga vändningar, några av mina kursare har fått tag i fel böcker för det finns flera med liknande namn! Och jag har haft lite otur med litteraturen denna gång känns det som.

Har varit på terapin och sista lektionen i hinduismen, på torsdag börjar vi med buddhismen.

Och i brevlåddan har jag fått "receptet" på "nunnan" från Lisa som oxå ska pryda väggen i Sanda så småningom har jag tänkt! Hon har den i sitt vardagsrum och den är så VACKER!

                  

Bamse har kommit hem igen och jag ska ut en sväng med honom nu. Så trött fast jag sover typ 10 timmar om dygnet igen. Det är väl förkylning och annan oro som tar ut sin rätt.

Hurry hurry!

Men jag ville lägga in några bilder ändå!

                 

Så här fin blir en vardagsrumsväggen på Sanda. Vår svarta platt-TV tänkte vi ha som enda dekoration på denna vägg... och luftvärmepumpen hoppas vi "försvinner" bland girlangerna. Janne tapetserade idag, sen blir det bröstpanel under!

              

Den här tapeten är väl bara oslagbar som fondvägg i djurens rum!!! Matchar de blå väggarna Linnéa målade i sitt rum när hon bodde där. Jag är överförtjust! Skulle kunna tänka mig bröstpanel här oxå, annars kanske det blir för grilligt! Ska tjata på Janne! Annars gör jag det nog själv!

                       

Och så min älskade afrikanska. Nu ska hon snart få hänga med "mor och barn" och så småningom kommer "indianen och vargen" upp ... juste, måste tjata lite på Lisa om "nunnan" för henne skulle jag oxå vilja ha på min "kvinnovägg".

 

Två tentor fixade!

Dagen har varit riktigt bra. Förkylningen håller på att ge sig. Sov gott inatt. Två långa rundor med Bamse varav den ena gick till centrum och zoo. Bamse väger 3,2 kilo vilket är alldeles lagom. Han är en muskulös liten kille konstaterade E. Handlade pellets till Drutten som äter allt sämre, Ragnars huvudfoder var oxå nästan slut. Bamse fick leka lite med Vilda oxå, de är nästan lika gamla men hon är bara hälften så stor ... men så kaxig!

                     

Mellan promenaderna åkte Janne och jag till Hornbach för att inhandla lite tapeter till Sanda. På måndag kommer luftvärmepumpen att installeras så det blir bäst att tapetsera innan. Får fotografera sen för mitt minneskort i kameran är fullt och jag vill inte tömma det förrän jag gjort backup-CDs på bilderna. Passade på att köpa en ram till min "gröna negress" som ska hänga därnere i sovrummet med de andra kvinno-porträtten jag håller på med.

                     

Åkte i god tid till skolan, ville dels hämta tentorna före lektion + låna boken om hinduismen som vi läser i kursen om världreligionerna. Bokus har alltid varit så snabba, men inte denna gång och nu ligger jag en vecka efter i läsningen... men boken var förstås utlånad. Jag blev inte förvånad, men besviken. Och vårt sopiga bibliotek i centrum har verkligen ingenting! Jo, de hade "Koranens budskap" och "En god människa" till förra kursen, men ingenting annat! Inte ens "Flugornas Herre" till denna kurs! En klassiker! Jaja, i religionsbeteendevetenskapen har vi bara engelsk litteratur, förutom "Flugornas Herre", men där har vi hemtenta över jul... och i kursen om världsreligionerna har vi bara två böcker i denna del no2 och de är lättlästa så jag får hoppas det går vägen!

Vad som däremot kändes mer oväntat var att jag fått godkänt på båda tentorna jag gjort! Jag hade förväntat mig ett VG i hemtentan om Judendom och Islam, men jag låg 3 poäng under VG... och jag hade inte alls förväntat mig att klara den svåra teori-kursen i teologi... men där låg jag 2 poäng över G... MEN heller två godkända tentor än en med IG och en med VG, nu kan jag bara koncentrera mig på att läsa ikapp när jag får bok-skrällena! Inga omtentor att bekymra mig för!

Har tagit en långsväng med Bamselito. Träffade Bekki och en kompis till henne på vägen som gjorde mig sällskap. Hon var med i fotbollslaget jag var lagledare och som vi la ner för fem år sen... jösses vad LÅNG hon hade blivit! Jens kom hem och hämtade Bamse vid 22-tiden. Han är ledig imorgon och Bamse skulle få vara ensam alldeles för länge så det var jätteskönt att Jens kunde ta honom. Bamse blev överlycklig när hela gänget kom, Jens och Sandra, Sarita och Viktor. De ska sova i Viktors och Saritas nya lägenhet i Högdalen nånstans så det blir nog mysigt, hoppas jag. Bamse har nog längtat efter Jens... Jens har sovit i Nacka ett par veckor nu och Bamse vill gärna gå och hälsa på alla unga killar med keps... Nu var han överlycklig och hämtade ben och visade, viftade på svansen så ryggen höll på att gå ur led.

Nej, nu mot en varm skön säng!

- 0,7 kg

                                

Återigen en vecka med fusk... och ändå! Ska försöka vara lite duktig en vecka och se vad som händer.... men promenaderna gör ändå susen verkar det som!

- 9,2 kilo! Kan det bli -10 kilo jämt till nästa vecka?

Handarbetslista


Stickat:
Fuskpolo                                            klar
Fuskpolo mamma                               klar
Pippitröja till Ängla                             nästan klar
Svarta raggsockor till Monica               klar
Vita raggsockor till Monica                   ena klar
Grå raggsockor till Bekki
Svarta raggsockor till Bella
Svarta raggsockor till Linnéa
Svarta eller röda raggsockor till Ängla
Svarta eller röda raggsockor till Thyra
Halsduk till Monica                             klar
Ljuslila mössa till Thyra
Mörklila mössa till Ängla
Sjalen i estnisk spets-stickning            påbörjad


Virkat:
amigurumi - gotländskt får                 påbörjad
gul babyfilt                                        påbörjad
rosa babyfilt                                      klar
grön babyfilt                                      klar


juli 2009
Knyppling:
Hon kom utför ängarna                      påbörjad
Vårfjäril                                            påbörjad
Övningsspets 1                                  påbörjad


Frivolitet:
Ugglan                                             påbörjad
vit ängel                                          påbörjad

Skulle rama in mitt papegojbroderi... och när jag skulle lyfta över glaset exploderade det så jag har nu 4 skärsår i handen istället...Tur att man köper hyfsat billiga ramar på Hornbach!
Broderi:
Indianflickan och vargen              påbörjad
Indianflickan                               påbörjad
Ängladuk                                    påbörjad
Toahållare med änglar
Grön negress                              klar, endast inramning kvar


Säkert är det mer, kompletterar efter hand!


Grattis Matte!

Janne kom hem efter några timmars bilmeka och jag tror nog bilen går igenom besiktningen nu. Vi åkte till Linnéa en stund. Hennes Mattias fyller år så vi umgicks med familjen, hans mamma och två av syskonen, fikade och pratade. Jag gillar verkligen Linnéas svärmor, vi har väldigt mycket gemensamt.

                         
                          Profilbild från Facebook. Thyra på axlarna.

På hemvägen åkte vi förbi Bauhaus och tittade på tapeter. Vi hittade ett par förslag till Sanda där Janne vill hinna tapetsera de nyisolerade väggarna i vardagsrummet innan luftvärmepumpen installeras nästa måndag... men jag hittade oxå en ljuvlig tapet som jag vill ha i djurens rum! En typ djungel med massa papegojor! Vill ha den som en fondvägg eller nåt! Den var så läcker!

Janne släppte av mig med Bamse en bit hemifrån så han fick gå en sväng. Nu hade han fått leka ordentligt hos Linnéa & co, men han måste ju få "göra av sig" oxå. När jag kom hem höll Janne på med middagen.

Dagen har varit till belåtenhet, trots regn och rusk, men jag avstod hundkursen ikväll. Det regnar och jag fryser nåt hemskans, snorar och får hostattacker. Kändes inte helt rätt att ställa sig ute i regnet under dessa förutsättningar. Dessutom tror jag att jag ska leta nåt regntåligt för Bamse att sätta på sig. Att gå promenader är inga bekymmer, men att stå still och koncentrera sig är nåt annat.

               

Nu ska jag fästa trådarna i Monicas svarta halsduk, sen ska jag nog ta ut Bamse en sväng (om inte nån av döttrarna är sugen på det), sen lägga mig tidigt. Vill nog gärna ta tag i teologi-kurserna och terapin i veckan som kommer. Det känns så slarvigt att bli sjuk :O/ som om jag borde veta bättre, jag vet ju att min kropp inte orkar som förr! Men varje misstag är oxå en lärdom så... Men Janne är pigg. Han åkte och fortsatte meka med nästa bil så honom ser jag nog inte mer idag. Jag HOPPAS verkligen att vi kan åka en weekend-tripp till Göteborg om två helger. Vi behöver komma ikapp bara vi två efter denna intensiva höst. Iaf jag saknar att ha min livspartner att prata med, just nu jobbar vi bara på varsitt håll, känns det som...

Lite i ett töcken

Gårdagen försvann. Satt mest och snorade och stickade. Mmonstret tar all energi och jag t.o.m sov en stund på em. Nu är det värsta över så jag hoppas på en bättre dag!

Bamse och jag har varit ute i regnet. Han är så söt när han går precis invid mina fötter för han har minsann kommit på att det regnar mindre där (jag hade mitt lilla paraply med idag). Men när gammel-schnausern Oskar kom gjorde regnet ingenting. Nå, han gjorde alla sina grejer och sen gick vi hem och åt frukost. Monica och jag socialiserar just nu med varsin dator vid köksbordet, Bamse sover i sin sov-bur och Ragnar putsar fjädrarna i fönstret. Janne kom hem från Sanda igårkväll och nu har han tillbringat några timmar med min bil som ska besiktigas på tisdag. Han följde med ut på kvällsrundan igår och vi konstaterade att vi inte sett mycket av varandra sen vi var på Gotland v.33.

 

Äktenskap har sannerligen både bak- och framsidor. Man lär sig hela tiden.

Nej, nu försöker Ragnar plocka ur mina örhängen, han vill nog ha brunch!

Missinassen

Trött som en gnu och nu tänker jag krypa i koj. Bamse och jag har gjort kvällsrundan och jag har ätit natt-nudlar. Fullmånen lyser fantastiskt. Tror min predikan rivit upp en del sår, men det var nog nyttigt. Oavsett om den kommer att predikas som det är nu så var det nog lite terapi att skriva den som den ser ut idag. En vecka kvar för att fixa till den.
Imorgon (eller idag) gör Monica högskoleprovet. Ska bli spännande att höra vad hon tyckte om det. Jens är f.f i Nacka, han har dragit på sig sin årliga superförkylning och går på penicillin.
Nä, marsch i säng, hunden är nykissad och nudlarna slut!

               

Snuvig fredag

Ställde in terapin idag. 3 Bamse-nader har fått vara dagens fysiska ansträngning, ska se om Bekki och Tim kan ta sista svängen...

            

Annars? Tja, Monica ska göra Högskoleprovet så vi har pratat lite kring det. Själv har jag mest ägnat mig åt predikan till nästa söndag... Har fått två kommentarer än så länge, "bra" och kanske "lite för personligt". Väntar på två kommentarer till. Den ÄR personlig, frågan om den är FÖR personlig.

Sticka? Ja tack!

Första snön!

Tänkte bjuda på några bilder från första snö-promenaden med Bamse:


Först skälla lite, sen prova med tassarna, nosa, smaka lite....

                       

                              

Vaere för lattjo liten pryl?

                      

                           
                            Bamse är med på alla bilder!!!


Med vad har du på öronen, Troy? (De tejpas inför en utställning!)

                           
                             Vicken fin overall! Var har du köpt den?

Jag ska tillägga att Troy är en Chineese Crested, en av de sötaste jag sett! Och nakenhundar är pälslösa (förstås), därför overallen som gör att man inte ser Troy så bra.Bamse ville inte gå in, det var så kul ute i snön... men när jag väl fick in honom efter över en timme tyckte Bekki att han kunde få på sig nåt fint han oxå... men han har vuxit lite sen han provade kläder sist....

                        
                          Men morsan.... allvar alltså!!!

Snö...?

Jorå, här har det visst fallit sen småtimmarna. Vackert, javisst! Så kan man välja att se det på två sätt:

1. Åh, vad roligt! Vad alla barn ska bli glada! Vad vackert det är! ...osv...

2. WTF!?! Jag som planterade höstväxter igår och inte hunnit köpa nya vinterskor till barnen!!! Och sommardäcken, var i hela friden gjorde jag av dem i våras???


Igår eftermiddag :O)                                              Idag på morgonen :O(


Igår eftermiddag :O)                                              Idag på morgonen :O(

             
              Ljungen blev väl lite fint pudrad...

Jaja.. jag är positiv :O) Janne vet var mina vinterdäck är och jag valde att ringa återbud till terapin idag. Det får räcka med dogwalksen idag, i övrigt ska jag kura inne och kurera förkylningen. Prydnadskålen har jag borstat av lite och nu ska jag skriva blogg om Bamses första möte med snön :O)

Skolk är inte bra...

... det straffar sig! Idag vaknade jag genomförkyld med huvudvärk och så Mmonstret förstås. Tog väl i för mycket igår men jag är sjukt nöjd! Jag är ganska speedad och tror jag äter lite för mycket Levaxin f.n, men det är skönt att ha lite energi oxå även om jag är trött i huvudet. Blir hemma från skolan idag oxå, huvudvärken börjar mellan skuldrorna och huvudet vill inte riktigt hänga med.

Tänkte två saker imorse, det ena var att jag skulle ägna mig åt predikan och sen kanske plocka lite i min hög, den andra var att åka ner till Sanda och lägga mig raklång... men det blev ingetdera. Efter morgonpromenaden och lite snack med ungarna så ringde en granne. Både han och hans fru är riktigt dåliga, hon i cancer och han har varit dålig länge men har nu dessutom fått lunginflammation i den enda lunga han har kvar. Han ville ha lite fisk från Jokkmokksdagarna i Huddinge så jag lovade att åka dit och köpa lite... men det var ingen marknad där. Istället köpte jag lite ljung och prydnadskål i roliga färger åt mig själv. Ringde hem till grannen när jag frågat en försäljare när Jokkmokksmarknaden skulle vara och det är först den 28:e, jag skulle behålla pengarna och åka tillbaka då. Det lät gott med viltfångad röding och marknaden verkar ju väldigt poppis!

Köpte med Thai-mat hem och när jag ätit med Monica fick Bamse komma ut på en rejäl skogspromenad innan han fick hjälpa mig att plantera blommor...


                               
                     

Bamse är en hejare på att gräva... men vi hade ingen blomma att stoppa i hans fina hål... undrar vad som kan passa mitt i gräsmattan? Ett träd kanske?

Nu har Bamse legat utslagen en bra stund efter den ansträngade eftermiddagen. Jag tor jag ska lägga mig på spikmattan en stund och fundera över Mark 4:26-29. Jag börjar känna mig lite svettig över att inte komma igång med det jag borde. Visst, mycket blir gjort och det är underbart men nu börjar tiden rinna ut. Jobbigt är det oxå att skolböckerna inte kommer. Bokus brukar vara så himla snabba, även om de säger 5-8 dagar har jag alltid fått mina böcker tidigare... men inte denna gång :O(

Skolk!

Jo, jag har skolkat! OCH det känns bra! Skippade seminariet i religionsbeteendevetenskap och ägnade hela dagen åt att städa. Eller super-röja för att komma sanningen närmare!

Har byggt två enorma högar, en med "mitt skit" och en med "Jannes skit". Mitt skit står bakom ryggen vid datorn och Jannes skit har jag gömt i kallförrådet... jag hoppas han ska bli glad! En av "mina" bokhyllor har jag lyft in dit och börjat fylla med hans färgburkar, penslar och borrmaskiner!

Monicas rum är jättefint! Där är helt röjt från bråte och omöblerat! Apropå eudamonia..... Min gåva tilll mig själv är att ge mig själv ett år av nån sorts lycka ju, nu när FK inte tyckte att jag förtjänade sjukskrivningen, alla mina diagnoser till trots! Alla ska vi dö och jag vill kosta på mig nån form av lycka innan det är dax. Ta mig 17 om inte jag mest slitit i mitt liv. Det har vi kanske gjort allihopa, men jag tycker faktiskt att vi kan kosta på oss nån form av lycka som vårt samhälle ser ut idag. Just nu är det min tid att hinna bli frisk och få nån sorts upprättelse av självet. Faktiskt så kan de flesta av oss nå dit och om jag inte trodde att det skulle kunna ge lika mycket som det tar så skulle jag inte engagera mig i det, det tar för mycket energi!

Jag har en underbar familj, inte minst för er som läste inlägget om "Dårhuset"... så mycket livsglädje och bus! Jag trivs... och det är inte alla förunnat. Men att kunna unna sig det när det bjuds är samtidigt en konst, att inte bara gå under i nån form av martyrskap och missunnsamhet. Jag är en del av min familj, jag är en av förutsättningarna för min familj, men det är definitivt inte min förtjänst att jag lever i detta fantastiska utan det är alla vi i kombination - dvs vår familj! Och jag är så stolt och lycklig!

                   Juli 2006

Dårhuset

Jodå, jag trivs bra i min galna familj...ilj... ilj... ilj...Såna här bilder dyker upp i min kamera ibland... Jag vet att fötterna inte sitter på tofflornas ägare... men vad i hela friden har hon på sig i övrigt? Eller står hon på händer? Bamse verkar leta efter ett huvud att pussa på ...Trodde hon verkligen att hon skulle komma in i Bamses sovhörna? Med den häcken?Jorå, det är mina BH:ar, men inte är det jag som hängt dom på tork här!!!Så här tar jag emot gäster... fast bara ibland. Och det är inte alltid jag lyser med ögonen heller :D
... och Bamse är galen på dammsugaren så vi gömmer den under ett påslakan :0/ Jag tog ett steg bakåt innan jag såg att det bara var ... chokladkorvar?


Inte så mycket att komma med...

Det blev en lugn dag igår, känner mig lite smårisig. Började kursen i religionsbeteendevetenskap igår och det blir nog jätteintressant! Monica följde med på hundprommis på kvällen, hon är hemma från jobbet och är sjuk men behövde lite frisk luft. Härligt att gå och prata så där bara...

Idag har vi ett riktigt hundväder (hahaha) men Bamse ska ju ut ändå. Duschade både honom och mig efter morgonpromenaden och satte efter morgonsysslorna igång med att rensa ur tre lådor i en byrå från Kökar som Bekki ska ha. Snigelfart... MEN framåt!!! Feng Shui-känslan är behaglig när de stagnerade energierna får ny kraft!

                    

Mycket mer hann jag inte, Bamsepromenad, lunch och sen iväg till terapin. Promenerade över till Ersta (20-25 minuter) och satte mig där med en stickning. Hade en timme till lektionens början. Nu hoppas jag mina beställda böcker kommer till imorgon, har 250 sidor Hinduism att läsa till på torsdag... kommer inte böckerna vet jag inte om jag vill gå till skolan. Gå på seminarium och inte ha läst litteraturen, vad ger det? Skam? Vi får se, allt brukar ordna sig :O)

I min mailbox nu ikväll låg en prästkompis predikan inför nästa söndag. Den tackar jag för. Fick de rätta bibelställena oxå av henne och en annan prästkompis via sms igår. Tack och lov för hjälpsamma vänner. Nu ska jag nog kunna klura ut en egen text om Frälsningen och hoppas att det blir bra för dem som ska lyssna. Tror jag ska ägna lördagen åt det... eller morgondagen om inte Hinduism-boken kommer...

Världsreligionerna är verkligen spännande! Visste ni att det finns influenser från asa-tron inom Hinduismen? Krigar-guden Indra påminner om vår åsk-gud Tor. Arierna var ett folk från nordväst som kom till Indien för några 1000 år sen och de påverkade de religiösa tankegångarna i områdena runt Indusfloden... Oj, vad allt går i varandra på ett fantastiskt sätt. Pusselbitar faller på plats liksom :O) Jag blir jättenyfiken på dessa enorma folkvandringar som ägt rum genom årtusendena... Varför flyttar folk på sig? Nöd? Nyfikenhet? Makt?

Nog svamlat för ikväll! Mot en stickning eller nåt...

                  

Bamse har börjat skolan! (...och hej, Mickey Bus)

Hm, ja... jag trodde det skulle bli en trevlig upplevelse för Bamse och mig men han blev helt knäpp och för min del blev det hela mest en pinsam historia.

Vi kom i god tid och han fick gå runt och kika i omgivningarna.

                  
                    Det är lite kamoflagevarning på honom ;O)

När jag gick till parkeringen där vi skulle mötas träffade vi Hjördis, en 6 månader gammal engelsk bulldog (tror jag det var iaf, men jag fick ägna mig åt min hund mera än att titta på andras juveler!). Bamse blev blixtförälskad och uppvaktade henne allt han kunde och det gick ju bra så länge vi var på parkeringen, då var det bara sött. Men när vi sen gick ut på ängen blev han tokig och skällde och skällde och skällde men sin mest gälla stämma. Att fya och neja hjälpte inte så tillslut tog jag upp honom, och han gör som Ragnar, dvs snabbt upp på axeln... och inte blev han tyst där heller. Att ha en ylande Pappihuahua på axeln ger nog inte ett sånt jättebra intryck hos andra hundägare (... även om jag är glad att jag inte har en schäfer eller nåt lika stort...) Jag tror att på den timme kursen varade skällde han halva tiden! Jag backade ur gruppen för att Sofia (hundläraren) skulle få chans att höras lite grand iaf... Jag insåg när jag ursäktade mig att hans storebror var en papegoja (Ragnar alltså), så lät det nog inte som en vettig ursäkt... Jag skulle behöva förklara närmare liksom...

Lite positiva grejer fick jag med mig iaf. Han lärde sig sitta och sitta kvar på nolltid. Jag vet ju att han inte är dum utan väldigt lättlärd. "Här går vi", "andra sidan stolpen/trädet" mm fattade han snabbt. "Nej" kan han absolut och förstår han inte varför tittar han på mig så får jag fylla i VAD som är nej. Men lilla byrackarn har en egen vilja och nu var han kär! Jag blev rätt stolt när han kunde sitta kvar trots att huvudet gick runt som en propeller på honom för att kolla in vad Hjördis gjorde. När jag skulle lära honom ligg backade han bakåt och skällde på mig, precis som om jag vore helt korkad, vem 17 vill ligga på en pälslös mage på asfalten när det är minusgrader ute? Eller på en frostig gräsmatta? VA? Inte Bamse iaf och i synnerhet som han skulle imponera på Hjördis!

Sista steget var att få hundarna att komma på inkallning. Vi fick själva bestämma om Sofia skulle springa med och hålla i kopplet eller om hunden skulle släppas. Jag bad Sofia hålla i Bamses koppel för jag hade mina föraningar... och de slog in, man känner väl sina löss på gången. Bamse ville inte komma till mig utan han sprang så fort han kunde till HJÖRDIS! Det var ju skönt att få bjuda på ett garv när han varit så gapig.

Sist men inte minst... så försökte han ge sig på Stanley, 10 månader, nån mindre vinthundsras. Bamse såg väl en konkurrent om Hjördis i honom. Men då fick jag nog och bad Sofia om hjälp. Vad händer, vad går det åt honom och vad i hela friden gör jag nu? Visst har han skällt förut men jag har fått bukt med när han skäller på andra hundar när vi är ute och går, likaså har jag fått bort att han skäller på cyklar, bilar och tåg... men inte dagbrunnar, dammsugaren eller sopborstar, de ska skällas ut efter noter! Men att han går på en liten vinthund (ok ok, han var dubbelt så stor som Bamse, men han var inte ens könsmogen!!!) vad i hela friden gör jag då? Jag fick uppfostringstips, så tackade jag Stanleys matte att hon stannat kvar och utsatt sin vovve för Bamses "attacker".

Alla fick vi med oss en lapp med "hemläxa". Bamse ska tuktas tills han inte vill se en varmkorv igen (de blir hans dressyrgodis tillsvidare). Jag kanske ska byta dressyrgodis för jag kan ju inte stå på en hundkurs och vifta med en varmkorv och skämmas!

Men vad gör man? Bamse är tonåring och KÄR!

Idag har jag varit förbi Gullvi´s och köpt garn igen. Tänkte bjuda på ett par fina bilder på macaokakaduan Mickey Bus som dagtid finns på Stuvsta zoo. Jag vill ha honom! Det vill Bekki oxå!


                     


Men han är inte till salu och det är antagligen bra för mitt äktenskap!

- 0,2 kg

                                     
 
Lika förvånad som förra veckan. Här har mumsats på godis och allt möjligt sött och fettigt... men det är klart, Bamsepromenadera tullar jag inte på. F.n orkar jag bara inte vara duktig med kosten. Jag vet att det är dumt men jag tröstäter, det bara är så! Förhoppningsvis har jag några år på mig att ta nya tag... men å andra sidan, fortsätter jag i den här takten har jag inom ett par år ändå gått ner till en mer normal vikt! Att promenera ger värk i kroppen men kraft i själen, Bamse och jag är ändå ute minst 2 timmar varje dag, oftast runt 3 timmar sammanlagt, utspritt på fem promenader, vanligtvis på 40-45 minuter vardera men ibland måste jag ta korta rundan på 15-20 minuter.

Lugn söndagmorgon...

Barnbarnen som jättebra inatt, Ängla mellan Janne och mig medan Thyra hade egen madrass på golvet bredvid min säng. Klockan 06.00 vaknade Thyra och då gjorde jag en flaska välling åt henne för jag hade ingen lust att gå upp då. Kvart i 8 till halv 9 hade vi lite mys- och lekstund i sängen. Änglas "familj" (sälen, Mimmi och kaninen) skulle bäddas ner och ha större plats, Thyra hämtade upp sina dockor som oxå skulle höra till den nerbäddade "familjen". Sen gick Janne ut med Bamse medan jag och flickorna gav alla djuren frukost och fixade frukost åt oss människor oxå. Ängla försökte övertyga mig om att de ALLTID dricker saft till frukost hemma, jag var så himla fulligarv för det tror jag inte ett ögonblick på, men jag måste ju ändå övertyga henne om att den regeln inte gäller hos mormor, hos mormor dricker man kaffe eller mjölk... valet föll på mjölken (tack och lov, annars hade jag nog ångrat mig och gett dem saft ;O)Barnen lekte en stund i vardagsrummet medan jag plockade ihop alla deras grejor, stickade en stund och sen hjälpte Janne mig att packa ut allt och alla i bilen. Linnéa hade lånat min bil till festen igår så jag hade deras bil med bilbarnstolar och sånt. Ängla skulle på kalas så vi tog snabbt adjö på parkeringen och vi bytte bil så jag körde min bil hem.

Det tog inte många kilometer förrän Bamse började skälla. Jag pratade med honom för jag tänkte att han kanske var nödig och vi hade väl 20 minuter kvar hem... men så vänder jag mig om och ser en lycklig hund som fått upp dragkedjan i sin väska och sitter och voffar lös i baksätet. Ingenting att göra åt.... Han sprang från sida till sida och tittade ut på bilarna, men efter en stund la han sig ner och somnade.Förutom doggywalks har jag under em suttit och letat studielitteratur på nätet. Är så grinig på att det inte går att låna på vanligt bibliotek... Säkert finns det på högskolan men det är 2-veckorslån med möjlighet till 1 omlån om ingen står i kö... och det hjäper ju inte när vi har hemtenta i religionspsykologi-kursen med svindyra engelska böcker över hela julen! Den börjar ju imorgon! Inget att göra... 1800kr borta... hoppas jag kan sälja på Blocket sen. Surt surt surt när jag ska få ett studiebidrag på endast ett par tusen i månaden och där första utbetalningen inte kommit än! Hoppas verkligen jag får dubbelt nu den 25:e!

Nå, allt ordnar sig! Det är bara jobbigt tills man vet HUR! Nu ska jag ut med Bamselito en sväng, sen ska jag sätta mig med stickorna innan Bamse och jag ska ut på äventyr!!! Bamse ska börja skolan! Ja, det är val snarare jag som ska lära mig ett och annat, men det låter mycket gulligare att säga att Bamse börjar skolan än att jag går en kurs till, för det gör jag ju nästan jämt. Är det inte knyppling så är det religionspsykologi eller papegojdressyr.

Och predikan sen då... den är så svårklurad att jag bett om hjälp. Mamma ska kolla i sina gamla prekor samt bibelkommentarerna och jag har bett att få vara med i Predika.nu som gäst en månad, bara för att se om jag kan få nåt tips där. Nej, nu tar vi en sak i taget ... dvs promenad, stickor och Bamse-skola! Resten ger sig!

...tyst det är i huset...

Hm, midnatt råder inte ännu, men det är mörkt ute. Jag var upp kvart i 8, men Bamse ville inte gå ut, han kröp in i sin väska med baken ut. Jag gick ner i sängen igen och la mig på spikmattan. Kvart över 9 provade jag igen, då var han redo för morgontoaletten. Har drömt en massa igen och var innesluten i mina egna tankar när jag bokstavligen snubblade på en rottweiler och hennes matte. Vi tog sällskap genom skogen och jag fick en hel del bra tips om vad man kan göra när hunden inte vill komma på inkallning. Kul att göra bekantskaper så där. Att vara hundägare innebär att man får många spännande samtal med vilt främmande människor... och jag har ingen aning om vad de heter för vi presenterar oss aldrig, däremot har jag nog lärt mig ett 30-tal hundars namn, ras och ålder sen jag började promenera mer regelbundet med Bamse. Idag har vi lärt känna rottweilern Alva, 8 år, och hennes matte. Bamse och Alva föll för varandra direkt och gick så fint bredvid varandra trots att Bamse var kopplad och Alva lös. Igår var det jätteschäfern Winston, 2 år, och vildhunden Patsy, 3 år. Dessa båda stora godingar har vi träffat rätt ofta. Patsy är Bamses stora kärlek förutom Kasper, 2 år, lagotton mittemot vårt hus på Sanda. De flesta hundar Bamse möter är minst dubbelt så stora, ibland fyra-fem gånger så stora som honom. Två renrasiga chihuahuor, två dvärgspetsar och Rami, en 7-månaders felfärgad affenpincher, är väl de som varit lika stora eller mindre än honom, men det är bara Rami vi träffat flera gånger.

Janne kom hem. Efter frukost satte jag mig att börja med Monicas vita raggsockor. Lika bra att ligga i för jag får nya beställningar vartefter. Monica ska ha en svart halsduk oxå, Bekki likaså, sen vill Bekki ha grå raggisar, Linnéa vill ha rosa och Bella svarta raggisar, mamma vill ha en blå löspolo... och nu ville Ängla oxå ha raggsockor och Justin en tröja med Dennis på. Han såg ett sånt mönster i min stick-korg när jag visade Ängla att hennes Pippi-tröja snart var klar.

                             

Ja, vid 12 kom Justin och hans föräldrar. Bella och Rickard skulle på chokladmässa och vi skulle få rå om Justin. Vi gick upp till centrum och köpte ingredienser för korv stroganoff.Det finns lite kul  grejer på vägen till centrum :O) Justin fick köpa några klubbor och valde en tuggring åt Bamse inne på zoo.

              

Jag började med stroganoffen och snart kom Linnéa med Ängla och Thyra. Monica och Linnéas äldsta lillasyster på sin pappas sida fyllde 18 år förra helgen och nu skulle det firas. Monica hjälper styvmamma Eva sen igår med förberedelser. Först släktkalas, sen tjejmiddag och till sist fest. Linnéa skulle komma och hjälpa till så fort hon kunde, så hon gjorde sig festfin och åkte ganska snart. Ungarna tittade på en Pippi-DVD medan riset kokade klart och efter maten gick vi ut i parken.


 
                    

Så småningom kom Bella och Rickard från chokladmässan och vi samlades inomhus. Bamse älskar tuggbenet/ringen Justin valde åt honom.När Bella & co åkt fick småflickorna en kvällsmacka, Ängla var trött och ville mysa i sängen med sälen och kaninen ... men det tog en kvart, sen sov båda flickorna så gott.


                       

Och nu får jag rå om min egen tid en stund... frågan är om jag vill sticka på en vit raggsocka eller krypa ner mellan de små ljuvliga och njuta av deras härliga snusanden...

Raggsockor

             

Storlek 39 ungefär :O) Tyckte de blev rätt fina. Efter duschen har jag suttit vid TV:n och stickat klart andra sockan, gått ut med Bamse förstås... och fortsatt lite med Pippi-tröjan. Är klar med ärmar, bakstycket och halva framstycket :O)Nu har de snart varsin!

Städa städa varje freda...

... den rubriken har jag haft förut, men det var väl ett tag sen. Här städas inte i onödan kan jag säga. Men jag har varit grinig sedan grälet i helgen.

Vaknade vid 9 imorse, sov gott men drömde mycket konstigt. Gick ut med Bamse, åt varma mackor vid halv 11 istället för frukost, gjorde lite ärenden vid datorn, tog ut Bamse en kortis och åkte sen till terapin. När jag kom hem igen tog jag först Bamse på en långis, sen satte jag igång med "mitt skit", eller en minimal del av det om jag ska vara ärlig.Det hela är så löjligt så löjligt och vi är inte vuxna nog att reda ut det. Men om jag börjar röja i nåt hörn i huset så kommer Janne farande och "ska hjälpa till" eller "dra sitt strå till stacken". Jag plockar ur grejerna, sorterar, lägger i högar: kastas - sparas - insamling. Men ve mig om jag inte blir klar, då kommer tromben och slänger ner grejerna i säckar, påsar och i hyllor och stuvar undan det nånstans. Nå, nu har väl han sin tanke bakom sitt sätt att städa eller röja, men jag tappar sugen att fortsätta eftersom jag tappade bort var jag var. Bokhyllan är ett praktexempel på hur "man" städar en annan del av huset. Bokhyllan var nästan tom och jag tänkte börja sätta in böcker i den ... så såg den ut som på första bilden en dag när jag kom hem... nå kanske inte fullt så illa, det har fyllts på under månaderna som gått sen jag tappade sugen. Idag ser den ut som på andra bilden. Den ska öht inte stå där men tro inte att det är de enda ställena i huset som ser ut som på bild 1 och 3. Kampen om husets tomma ytor är grym och hård ;O)

Jag är nöjd. Har släpat en tung, svart sopsäck till containern och snört ihop påsar med kläder och prylar som ska till Emmaus. De kommer på torsdag. Imorgon blir inte mycket gjort för då kommer en hoper härliga barnbarn.

Och nu ska jag duscha och sticka klart raggsocka no2!

             

Fullt ös, medvetslös

Hämtade min bil i förrgårkväll efter knypplingen och det var underbart! Så skönt att slippa hålla på att jaga bil så fort det är nånting! Igår fyllde mamma år så jag tog min bil och Bamse och åkte upp till Roslagen... men först hann jag göra en massa ärenden som man bara hinner om man har bil och snabbt kan ta sig emellan. Gullvi´s för att köpa nya nystan för en halsduk till Bekki, biblioteket för att lämna in böcker i de avslutade kurserna, storhandla djurmat nu när jag slipper släpa till fots.

Körde in vid Ica-stoppet för de brukar ha så fina blommor där, så även denna gång. Köpte en Bromelia. Den finns ju i många vackra uppenbarelser, denna var röd och lila, har aldrig sett dess like förut så det fick det bli till mamsen. Vi fick (i mitt tycke iaf) en trevlig eftermiddag. De bjöd på kyckling och pappa var vid gott mod så vi satt och skojade. Mamma fick ett telefonsamtal från sin läkare att henes levervärden var dåliga så det la sordin på stämningen. En större undersökning ska göras. I övrigt satt mamma och jag och stickade lite. Hon håller på med en tröja till ett av mina brorsbarn och jag började med Monicas raggsockor.


                             

Kände mig så himla stolt på när jag kom hem på kvällskvisten och lyckades göra en häl (har aldrig stickat raggisar förut) som faktiskt ser ut som en häl ska! Tog ut Bamse och kröp i koj vid halv 12.

Har sovit riktigt illa inatt. Janne är på Sanda igen och då brukar Monica och jag byta säng för jag sover lika bra överallt. Men inatt ville det sig inte. Tänkte på allt möjligt: skolan, jobbet, barnen, föräldrarna osv. Somnade närmare halv två och vaknade fem igen medan tankarna snurrade. Klockan sex kom Monica och sa att kaffet var klart. Jag hade lovat köra henne till jobbet för bussarna går så konstigt, hon kan behöva sova lite extra ibland. Sen hade jag tänkte handla på Willys på hemvägen men de öppnade först kl 8 så jag fick åka hem en sväng och prata med Bekki och Tim. Bamse vägrade gå upp, när jag försökte ta ut honom kröp han längst in i sin bil-väska med baken ut. Så... jag skjutsade Bekki till bussen i Älvsjö eftersom jag skulle till Willys där. Handlade för 700 spänn på 20 minuter, hej och hå, sen hem, packa upp, tvinga ut Bamse innan jag gjorde varma mackor före 10.00 eftersom jag inte ätit frukost.Nu har jag umgåtts lite med Ragnar och Bamse. Tänkte börja skriva på en predikan jag har 31 oktober om frälsningen... men jag måste kolla upp vad vi har för årgång så jag börjar med rätt bibeltexter. Är så in i bängen trött så jag ska kanske chilla vid TV:n och försöka göra klart första raggsockan :O) Har ett inspelat program som jag skulle kunna titta på och radera från boxen sen... så kan jag börja med predikan i em efter nästa Bamseprommis... eller efter nästnästa Bamseprommis... ikväll väntar jag bara hem Monica, Bekki och Tim. Janne är kvar på Sanda medan Jens och Sandra är i Nacka.


Knyppelkväll

Idag har jag varit oändligt trött, men dagen har blivit bra ändå. På hundprommisen i morse träffade vi ett helt gäng jyckar med sina människor. De brukar visst träffas kl 9.00 varje dag på ängen i skogen och jag önskades välkommen med, bara att komma när det passar, ibland är de ett par och som mest har de varit 27 hundar! Det lät skoj!

Sen följde ett par jobbiga timmar medan jag väntade på att mamma skulle ringa och berätta hur det blir med operation mm för pappa. De skulle in på samtal på Sohiahemmet kl 10.00. Hon ringde vid 11.00, operationen blir 1 novemer och efter att de kontrollerat lymfan tas beslut om ev. efterbehandling. Det kändes skönt, läkarna hade gott hopp om att det skulle gå bra.

Satte mig att sticka en liten stund, tog ut Bamse en gång till, åt lunch och åkte in till terapin. Gick därefer n på Sallys garn och köpte strumpstickor no4 så jag kan börja med Monicas raggsockor. Föll för ett garn igen... teetees cacao! Köpte mörkgrått och rundstickor. Såg nämligen en uppstickad sjal i bara räta maskor och picoter när jag gick kurs i estnisk spetsstickning i våras, det är så urhärligt! Nu blir det mycket runt halsen igen! Fortsatte till fots upp till Ersta där jag la hemtentan i lärarfacken, tog mig ner till T-banan igen och åkte hem.

Vilade en stund, Monica kom hem och hon hade haft en helvetesdag på jobbet. Värmde nudlar i micron, tog ut Bamse igen och tog sen bussen upp till dagens stora begivenhet!!! KNYPPLINGEN! Eftersom vi inte hade lektion idag så frågade jag om jag fick komma och hälsa på och det fick jag, det var jättekul. Tog med mg "övningsspets no1" som väl aldrig blir klar, nu hann jag ett stycke men gick runt och kkade på vad alla andra höll på med oxå. Och det roligaste av allt var att träffa alias Finkan! Vi lärde känna varandra via Lunarstorm, hon hittade mig senare på Facebook och har blivit så inspirerad av knyppelkonsten att hon började kursen i kapellet som jag gått i två år. Jag visste om det men jag har som sagt plugget nu och måste gör lite uppehåll och det är ju typiskt. Nu var det jättekul att träffa henne iaf!

 
          

Gick hem, nu sitter jag och väntar på Janne som ska komma och hämta mig. Min bil går att köra nu och vi ska hämta hem den... imorgon tänkte jag provköra den till Norrtälje!

- 0,3 kg

                                

Till min stora förvåning får jag plocka fram den här tjejen igen. Jag menar, denna vecka har jag inte gjort nåt för att gå ner i vikt... jag har smällt i mig pizza och cupcakes, en kväll frossade jag t.o.m i jordnötter. Jag har oxå suttit mycket mer stilla pga hemtentan. Men jag antar att iom Bamsepromenaderna och mitt avstånd från sött ängå kan ge resultat, om än inte så jättestora.

Positivt var dock att det vände från förra veckan. Får se om jag får nån ny inspiration av detta nu...

Får jag lov att presentera


Min nya rara svärson ;O)
Nej det var kanske lite taskigt. Här kommer en snällare ;D
Välkommen till familjen och en svärmor som gillar att jävlas lite :D

Hemma igen

Har skrikit en del i bilen hem så det värsta är väl över nu... kanske... När vi packat ur bilen gick jag ut med Bamse och då åkte Janne iväg för att meka bil. Min bil, ska jag tillägga. Kamremmen gick av 2 maj. Det ska bli skönt att få egen bil igen. Men den är visst inte så lätt-mekad, de har fått lyfta ur hela motorn för att komma åt remmen. Men det är väl ungefär här skon klämmer, när vissa arbetsuppgifter ska hyllas mer än andra. Nån gång försökte jag jämföra våra "gåvor". Janne är ju otroligt händig och många rycker i honom för de behöver hjälp och han är snäll och ställer upp förstås. Jag är väl inte helt oäven när det gäller t.ex handarbete och har stickat, virkat och broderat otaliga plagg och doptavlor under åren. Skillnaden är att jag inte kan ta ut 100 kronor i timmen för mitt besvär, då skulle inte en människa ha råd med en doptavla t.ex. Jag brukar säga materialkostnaden plus lika mycket till för arbetet. Jag tycker inte det går att jämföra, men på ett sätt säger det nåt om värderingarna. Att bygga altan får kosta tusentals kronor, men en hemstickad tröja vill man helst ha gratis. Jag säger inget om det egentligen, men tänk en stund på jämförelsen..... Att sen komma dragandes med vem som betalar mest hemma när mäns och kvinnors löner inte går att jämföra är en annan sak. Den dagen mäns och kvinnors arbete, avlönat som oavlönat, värderas lika, den dagen kan vi börja diskutera!

Bekki hade bakat underbara cupcakes när jag kom hem. Dessutom berömde jag henne för städningen av övervåningen samt årets trevligaste lapp "Bekkis Cupcakes. VARSÅGOD". Gula lappar här hemma brukar klistras på diverse ätbart/drickbart med antingen ett namn eller "Ge fan i ... " eller nåt liknande. Klart man vill ha de grejer man köper i fred, det säger jag inte ett pip om, men att hitta en lapp där det står ".....varsågod" blev desto trevligare!

                 

Nu har jag fixat runt en stund. Tänkte sätta mig och sticka nu. Monica vill ha raggsockor... men jag har inte strumpstickor no4 hemma så det får jag köpa imorgon. Det blir Pippi eller vinröd sjal ikväll. Sen fick jag en liten söt grej av grannen. En fingermassör!!! Mycket skönare än den ser ut!!! Man liksom rullar den upp och ner för fingret och den är så grymt skön!!!När jag kom hem hade jag ett litet paket i brevlådan. Från Frivolitetsknuten! Antar att det är en jubileumspresent. En liten frivolitetsskyttel i trä, med Frivolitetsknutens märke på ena sidan och på andra årtalen 2000-2010! Jag blev jätteglad för det var så oväntat! När får man en present av en idéell förening bara så där? Jag blev alldeles varm inombords.

                       

Dessutom kom Sanda-grannen Ca igår med två spolmaskiner till knypplingen som hon fått efter sin svärmor som knypplade. Ett par småsaker måste jag komplettera dem med, men det går på kanske 200kr, en ny kostar över 1000kr komplett. Och en sån present har ju en själ så den blir ju än mer värdefull!

                        Nog har jag mycket att glädjas åt!

Solen skiner...

... men inte ens det kan få mitt humör bättre. Har varit ute en långis med Bamse, höfterna värker (att det aldrig bara kan få räcka nån gång!) Alla djuren har fått frukost, jag med, har packat ihop det mesta, gjort rent hos Ragnar... nu ska jag gå över till grannen med lite lånat, mönster och en värmemadrass närmare bestämt. Om ett par timmar kommer väl gubben upp och då är det lika bra att vara klar så långt det är möjligt.

            

Dubbel-urkel

Dags att dra nåt gammalt över mig ... och då menar jag inte min gubbe! Han är för gammal för att jobba skift om han inte kan skärpa sig. Har smugit runt i huset och gjort mitt, jobbat med hemtentan osv och sen kommer gubb-fan upp och är sur. Jag leker bara med datorn och sprider ut mig i huset, har för många djur och äter för mycket (ja, det sista sa han inte idag, men för ett par dar sen, han har inte alls märkt min viktminskning vilket inte är konstigt med min övervikt, men ändå...) Men wtf, hur ska jag kunna plugga om jag inte får ha böckerna uppslagna omkring mig... och hur ska jag skriva tentan för att han ska vara nöjd? I princip godkänns inte om man lämnar in handskrivna ark! Äh, inget att haka upp sig på, men jag önskar att han kunde tänka innan han öppnar sin sura käft ibland. Jag blev jätteledsen! Och inte hade jag nån lust att försöka reda ut nåt heller. Han tyckte jag kunde komma och prata igenom "vad som hände" men jag sa att jag inte hade nån lust, sen tog jag ut Bamse på en jättepromenad. Nu värker höfterna ännu mer men jag får skylla mig själv. Han har åkt till jobbet och jag tänker fortsätta vara barnsligt grinig, jag har verkligen ingen lust att vara mogen och förståndig och vuxen och allt det där. Han får be om ursäkt och skärpa sig! Orkar inte fler ord just nu!

                        

Urkel!

Skitdag! Solen skiner och Bamse gav mig sovmorgon, igår hann jag klart Pippi-ärmen och började med min vinröda sjal, en blir nog läcker! Men idag... vaknade så där otäckt bakis igen, yrsel, känsla av att vara i en främmande kropp... och VÄRK. Höfterna smärtade och när jag började vrida på mig kom Bamse och slickade mig på handen, klockan var över 9.00. Tog ut Bamse på en lång promenad medan värken i höfterna tilltog. Hade ordentliga problem att ta mig uppför trappan.

Just nu har jag tappat all lust. Det är inte kul att plugga och att försöka gå ner i vikt känns lönlöst. Men men, det är bara att rulla på i livet. Ska inte promenera så jättelångt med Bamse utan försöka låta höfterna läka. Jag ÄR tung och får väl lära mig att jag ska sluta överanstränga mig så. Jag har antagligen lagt ner förmycket krut på hemtentan oxå... det var ju just det jag skulle lära mig att inte göra. Dessutom börjar nog det sista av antideppen gå ur kroppen nu, det är en vecka sen jag tog sista tabletten. Sen är det ju omöjligt att skjuta ifrån sig pappas cancerdiagnos och mammas oro... och hon hade ramlat i affären igår så hon var blåslagen... och jag vill inte heller skjuta det ifrån mig för de står mig nära. Kanske inte den ultimata tiden att sluta med antidepp, men kommer nånsin den ultimata tiden för sånt? Jag har ju egentligen bara låtit bli att börja med en ny tablett.

Nå, detta är delar av livet. Inte ge upp, ta nya tag, hepp hepp!

                 
                  Anafora i Egypten, mars 2008

Strängnäs marknad

Sov ganska lite inatt. Gick i säng efter halv ett, fastnade i två filmer, först "Trapped", en spännande film om en barn-kidnappning, och sen "Farligt Vapen 1" en komedi som jag kände igen delar ur, har antagligen sett den en kväll när jag legat och sovit i soffan bitvis. Hann klart bakstycket och halva ena armen på Pippi-tröjan. Vaknade 20 över 5 och kunde inte somna om. Jannne kom halv 8 efter sitt natttpass och då åt jag lite frukost och gick sen ut med Bamse.

                    

Grannen Ca bjöd på frukost no2 kl. 9.00, sen åkte vi på Strängnäs höstmarknad... eller hemvändardagen som det visst oxå kallas.Det var rätt trevligt faktiskt. Köpte en handarbetskorg, lite tuggben till Bamse, en burk för hans valptänder, en härva vinrött ullgarn och rundstickor stl 9 (nu blir det en spetssjal till, men ett jätte-enkelt mönster!), rökt lax.... ja, jag tror det var allt. Ca köpte rökta räkor och laxrulle som hon bjöd på. Efter ca 2,5 timme i trängseln kom min otäcka yrsel, men då tyckte Ca det var dax att röra sig hemåt så vi fick en liten prommis tillbaka till bilen. Bamse var med hela marknadsdagen och han skötte sig exemplariskt. Han satt på min axel (som Ragnar) och kollade in läget i trängseln.


                        

När vi kom  hem var jag tvungen att gå och lägga mig en stund. Sen har jag jobbat med tredje frågan i hemtentan, nämligen:

3. Beskriv islams utveckling och utbredning under tiden efter omkring år 1500 e Kr och fram till idag
.

Den är både rolig och jobbig, den här tentan! Det känns att det är heltids-studier verkligen!

Nu har jag ätit lite rökta räkor och lite rökt fisk. Ska ägna mig åt disk, TV och stickor... frågan är bara om det blir Pippi eller vinröd sjal ikväll ;O)


OJ ojoj!

Söker man bilder på guggelutt på google ... så får man fram en hel del!

...även om man bra söker på guggelutt kom det grejor!

Mammamia....


Fuskpolo

Jaha, nu ska jag se om man hittar min blogg på google om man söker på "fuskpolo". Prova måste man ju få! Och här kommer beskrivningen till fuskpolon!

2 nystan Svarta Fårets raggsocksgarn.
Lägg upp 100 maskor, sticka 2 r, 2 a på rundstickor no8 tills nystanen är slut.

Tadaa!

Mönstret fick jag muntligen från min underbara fru Gullvi!Den är ljuvlig! Och Maralutten... vilken färg ska lilla fröken dreadlock ha? Enfärgad elller melerad? Kolla gärna i din lokala garn-boutique och meddela mig sen. 

Efter den härliga oväntade sovmorgonen har jag jobbat med fråga no2 i hemtentan om världsreligionerna, nämligen:

2. Vad betyder bönen och gudstjänsten i judendom och islam? Vad finns det för likheter och skillnader?

Janne och jag åkte in till Strängäs för att köpa lite mjölk, mat och bakverk då vi bjudit in grannen på fika. Nu ska jag sätta mig med Pippi-tröjan och lite TV. Janne vilar inför sitt nattpass.

Cloudy friday

Vi får se vad dagen har att erbjuda. Gårdagen innebar en massa plugg, Bamse ville inte gå några längre sträckor, men på kvällen hann jag klar min fuskpolo:Stickade oxå halva bakstycket på Änglas Pippi-tröja.Thyra har fått den Pippi-tröja jag gjorde till Ängla i våras och som hon knappt hunnit använda... och Monica hade oxå en när hon var liten. Visst är de söta!!!

Idag väckte Bamse mig 10.16!!! Han slickade mig på handen. Jag kan lova att jag kom upp och ut med världens fart!!!

Och nu ska jag freda mitt samvete och bättra på mina stressnerver genom att skriva ca 2 A4 om bönens betydelse inom judendom och islam!

Hörs framåt kvällen!

Singing in the rain

Vad ska man annars göra? Idag har dieten fått gå åt skogen, nya tag imorgon kanske. Bamse vill inte gå ut några längre promenader, han gör vad han ska utanför tomten och sen vill han in ... bort ifrån det ihållande regnet. Jens åkte hem igårkväll och Janne stack i förmiddags för att hinna en massa grejer innan jobbet. Själv har jag ägnat dagen åt telefon och hemtenta. Det har tagit några timmar att försöka svara på: 

1. Vad finns det för samband mellan antijudiska inslag och tendenser i Europas historia och Förintelsen under 1900-talet? Hur har detta påverkat modern och postmodern judendom?

... detta på ca två A4. Fyra frågor i samma dignitet kvar.

                 

Nu har jag varit ute med Bamse igen, vi har hjälpt Ca att leta efter Kasper som lyckats smita. Nu tänker jag ägna resten av kvällen åt stickorna och TV:n. Bamse är nyduschad och ligger på en dyna på golvet. Ragnar och småfåglarna småtjattrar och Drutten sover. Pappa har fått tid för samtal på Sophiahemmet på tisdag, då ska han antagligen få en operationstid oxå. Har inte smält det ännu... men han själv verkar på gott humör :O)

Handarbetslista!


Stickat:
Fuskpolo                                            påbörjad
Pippitröja till Ängla
Svarta raggsockor till Monica
Vita raggsockor till Monica
Halsduk till Monica
Ljuslila mössa till Thyra
Mörklila mössa till Ängla
Sjalen i estnisk spets-stickning            påbörjad


Virkat:
amigurumi - gotländskt får                 påbörjad
gul babyfilt                                        påbörjad
rosa babyfilt                                      klar
grön babyfilt                                      klarKnyppling:
Hon kom utför ängarna                      påbörjad
Vårfjäril                                            påbörjad
Övningsspets 1                                  påbörjad


Frivolitet:
Ugglan                                             påbörjad
vit ängel                                          påbörjad


Broderi:
Indianflickan och vargen              påbörjad
Indianflickan                               påbörjad
Ängladuk                                    påbörjad
Toahållare med änglar
Grön negress                              klar, endast inramning kvar


Säkert är det mer, kompletterar efter hand!


Att komma tillrätta med livet...

...är inte så lätt. Det händer saker hela tiden! Igår när jag kom ner till Sanda var jag så trött att jag var på gränsen till medvetslös. Janne sa imorse att jag varit jätte-otrevlig, men jag minns bara att jag bar in djuren och att jag vaknade nån gång tidigt imorse och inte var riktig klok på var jag befann mig! Jag fick be om ursäkt iaf, det var inte alls min mening att vara elak på något sätt.

Snurr har hittat ordet för min s.k halsmuff! Fuskpolo! Har gjort hälften och så här ser den ut nu:

                 

Bamse väckte mig först vid 9.00 imorse. Hade tänkt börja med hemtentan efter frukost men det blev lite annat istället. När jag kom ut var grannen Ca i färd med att plocka fram grejer. Jens ska jobba som "gårdskarl" hos henne och utföra lite sysslor. Gräset ska klippas, bråte ska bäras bort, hängrännor ska rensas och ett fläktrör ska lagas, TV-antennen tjafsar oxå. Hon har fibromyalgi och inflammation i ena benet ... och Jens är ju både händig och behöver lite extra pengar. Hon bjöd på morgonkaffe och det tackade jag ja till så jag blev sittande på hennes förstukvist ett tag, vi pratade handarbete. Sen kom jag iväg på promenad.

Mamma ringde... Pappa gjorde en biopsi på en knöl i bröstet förra veckan och nu hade de fått provsvaret. Han har bröstcancer. Eftermiddagen har jag tillbringat som i ett töcken. Cancer för mig är ett fruktansvärt ord, min syrra dog ju i det. Nu finns inga indikationer på att denna knöl skulle vara nåt allvarligt egentligen. I eftermiddag ska han få besked om op-tid och det kommer bli ganska snart. Jag har pratat med barnen om det och vi hoppas att allt är över om en månad eller så. Idag tilåter jag mig att var i chock och att vara bedövad. Tänker inte hemtenta idag, bara vila, pyssla med djuren och sticka.

När jag satt och stickade efter en långis med Bamse kom två älgar springande över vår gräsmatta, en älgko och hennes kalv. Jens, som var innte hos Ca ringde och frågade om jag sett dem... sen tog det inte lång stund förrän en älgko med TVÅ kalvar sprang förbi på vägen mellan våra hus ... man kan ju tro att det var samma ko... kanske? Mäktiga djur är det!Jag började med lunch till mig och Jens, men Jens kom in med en lunchbricka som Ca gjort iordning. Jag berättade för henne om pappa och min cancerskräck, och hon är ju så otroligt omtänksam. Lotta, min bästis, har skickat massa goa sms idag som tröst. Och jag har pratat med ungarna om det så ... Linnéa opererade ju bort en knöl för 1,5 år sen och hon har fortfarande ont, nu fick hon ändan ur vagnen att ringa Löwenströmska om det och jag hoppas hon får hjälp. Det är inte lätt att jobba på dagis med värk i ett bröst, ungarna kommer ju åt det hela tiden!

Jaja, jag är lite väck i huvet, så får det vara idag. Ska fortsätta med min halsmuff/fuskpolo en stund! Och skriva en handarbetslista på alla påbörjade och planerade handarbeten så jag får lite koll!

Garnshopping och moské-besök

Gick en rask sväng fram och tillbaka till Stuvsta och Gullvi´s, som är min absoluta favvo-garnaffär, med Bamse i hopp om att han skulle bli riktigt trött. Shoppade garn till Änglas Pippitröja (Thyra har snott hennes), raggsocksgarn till Monica som vill ha raggsockor och halsduk, lila garn till varsin mössa som matchar Änglas och Thyras lila byxor/tröjor som jag stickade förra vintern... och så föll jag för en sån där halsmuff eller vad det kan heta... så jag köpte två nystan för att göra en halsmuff eller polokrage eller vad i hela friden det kan kallas...?

Hem i hast, langa in en trött Bamse och lubba upp till bussen. Terapi och promenad till Medis där jag passade på att äta en god kycklingssallad på il Piatto i Söderhallarna. Jag och min handledare åt ofta där när jag gjorde min socionom-praktik på Maria-Gamla Stans äldreomsorgsenhet. Halv fem var det dax för moskébesöket vid Björns Trädgård, en del i kursen om judendom och islam. Det var jätteintressant och vi hade en fantastiskt duktig kvinnlig guide, väl påläst!

                  

Jag frågade om deras sociala engagemang, vad halvmånen stod för och om mattorna i bönesalarna alltid var gröna. Halvmånen står för månkalendern som den islamiska almanackan följer... och ofta är mattorna gröna som symbol för paradiset :O) Ingen jag frågat vet varför diakonens skjorta är grön... tänk om det är paradisets färg :P

Hem så fort jag nånsin kunde, Bamse hade fått vara ensam på tok för länge och jag kompenserade honom med en lång promenad. Nu har jag packat mina grejor, garn - pluggböcker - kläder - djur osv. Väntar på att Jens ska sluta jobbet, när han kommer hem åker vi till Sanda!

Tenta-måndag

TACK SU för din suveräna plugghjälp! Den hjälpte mig fantastiskt... men jag tror inte att jag räckte ända fram. Kanske jag får låna din tid igen inför omtentan?

Alltså, igår efter doggywalks och morgonbestyr åkte jag och Bamse iväg til Su som bjöd på plugghjälp och lunch. Jag har ju läst och skrivit så mycket om detta oändliga antal -ismer, nu fick jag chans att diskutera dem och sätta dem i sammanhang oxå. Men jag tror det blev för lite tid och felet är helt och hållet mitt. Jag klandrar mig inte ett dugg, för som jag tjatat om hela tiden, jag BEHÖVER INTE den här utbildningen, jag bara tycker det är kul och det ger mig en avspänd chans att få kontroll över mitt liv igen - ett eudaimonia. Att inte rusa iväg och till varje pris lyckas och prestera på topp. Jag har min fil. mag och det räcker mer än väl, t.o.m om jag skulle få för mig att satsa på en LIC eller fil. dr i framtiden.

Efter tentan åkte jag hem och satte mig att brodera på "indianflickan och vargen" en stund. 

                

Hämtade Jens från jobbet och gick kvällsrundan med Bamse.

Nu ska jag göra lite annat en stund, packa och doggywalka bl.a. Sen terapi, moskébesök och Sanda (hoppas jag) innan dygnet är slut.

+ 0,1 kg

                

...på fem dagar. Ja, man ska ha såna tillfällen med! 8 kg på 6 veckor får vara ok iaf!

Anledningen till mina lite ojämna vägningsintervaller hänger ihop med att jag tänker att jag ska väga mig på måndagar, men ibland är jag ju på Sanda och dit tänker jag inte släpa vågen!

Men nu... ny vecka och nya tag!

Svampplockning

Så, ... när jag var klar med tentafrågorna klev Janne och jag in i bilen och styrde kosan mot Gustavsberg. Där plockade vi upp Bella, Rickard och Justin och for vidare ut på Värmdölandet. Två timmars plockning och ca 1,5 kilo kantareller senare for vi hem till Bella&co och rensade och förvällde. Sen hem till oss och göra middag. Yummi yummi... och hälften av svampen i frysen till ett senare tllfälle!


                           
                            Bamse hade svårt att ta sig fra överallt. Han får lifta med mamma!


Justin hjälper mommo plocka kantareller!

                                
Gul kantarell                                               .... och en underlig trattis!


     
           
                
                  Kantarellsås!


.........med fläskfilé och klyftpotatis!

Morgonbus och tentaplugg

Morgonen har varit "händelserik". Är klar med instuderingsfrågorna och hoppas kunna börja plugga in dem ikväll... hyser inget hopp att klara tentan, den känns för avancerad, men jag går upp ändå så jag får koll inför omtentan. 

                                           

Nu ska jag göra lite annat kul en stund!

Ängla 3 år!

Så är det! Idag är det Änglas födelsedag och det har vi förstås firat. Halv två träffades vi i deras HSB-lokal och festade :O) Tänk att mommos lilla sessa blivit så stor!

                    
 

Justin fikar!                                               Thyra fick oxå ett paket ... av farmor!


Justin och moster Bekki stilar!

                    
                     Mamma och pappa sjunger för Ängla som blåser ut ljusen!


En passande saga för Bekki!

                  

När Janne klippt gräsmattan och jag rastat Bamse åkte vi iväg och åt på Kinarestaurang i Örby, sen ett inspelat program av "Morden i Midsomer" och kvällsrastning av Bamse...

                    Fullt ös .... medvetslös!


Chokladgrottor!

Bra disposition på dagen! Ut med Bamse vid halv 8, tentaplugg, ut med Bamse, stavgång till pendeln, terapi, t-bana till Högdalen där jag hämtade ut mina nya glasögon från Specsavers. Träffade Su hos optikern så vi gick och tog en fika, sen stavgång hem. Ut med Bamse och börja med maten. Så kom Ängla. Hon hade varit med mamma på jobbet idag och nu skulle Linnéa hem till en arbetskompis på tjejmiddag, därför fick Ängla komma hit en stund. Ängla ville först inte släppa mamma men när jag lockade med kak-bak glömde hon bort att vara ledsen. Hon hjälpte mig att koka ris och så började vi med kakorna efter maten!


                     


... Ängla bakade små kakor ...........                     .... och mommo bakade stora kakor...


Idag tyckte inte Ängla om sylt så mommo gjorde chokladsås istället!

               
                In i ugnen så är chokladgrottorna färdiga!

Strax efter nio klev Monica, jag, Ängla och Bamse på bussen, Linnéa satt redan på den, så åkte vi till Älvsjö. Linnéa och Ängla tog pendeln hem medan Monica, Bamse och jag tog kvällspromenaden hem.

Jens åker till Nacka efter jobbet, Monica har lagt sig för hon jobbar tidigt imorgon, Janne kommer snart från jobbet, Bekki är ute med Tim och jag är halvt medvetslös. Tänk vad man kan längta efter en säng!!!

RSS 2.0