Nunotovning och barnbarn

Satt väl uppe lite försent igår för det var trögt att komma upp imorse, trots att jag hade sovmorgon... men efter dusch och när jag och djuren fått frukost plus Bamse fått en kort morgonpromenad i snöstormen så gav jag mig av till Studieförbundet Vuxenskolan i Huddinge för en endagskurs i nunotovning. Tina hade "efterlyst" sällskap och jag var ganska snabb att nappa för tova har jag aldrig gjort. Det var pilligt, det var tungt och det var fantastiskt roligt!


Först läggs sidenet på bubbelplast, sen läggs ullfibrerna tunt ovanpå

                                
                                   Ovanpå ullen kan man dekorera med tex sidenfibrer...


Jag dekorerade ena hörnet med andra ullfiberfärger

                             
                              Sen stänkte vi rikligt med såpavatten över alltihopa ...


....och rullade runt våra kvastskaft.... Sen fick vi rulla dem i en timme för att bråka ihop
siden och ull.
Så var det krympningsmomentet. Mer såpavatten och sen byka sjalen ordentligt..


Så här fina blev min och Tinas sjalar. Gröna tjejer!


                       
                          ... och så här fina blev Annikas och min.

Vi var sammalagt 8 tjejer och ingen gjorde som nån annan, alla valde väldigt olika färger och det var jättekul att se de färdiga resultaten. Tinas man hämtade upp henne och de bjöd mig på fika i centrum.

Jag hann hem och prata lite med Janne innan Linnéa och godisarna dök upp, de ska sova här inatt. Janne har lagat middag, vi har ätit och fikat, nu håller Linnéa på att natta dem och jag ska ut med Bamse. Imorgon ska jag barnvakta dem en stund...


Foto från bowlingfesten


Fish Spa på Stureplan och Paella på Söder

Det har varit roliga och händelserika dagar sen sist. Igår började jag med en promenad till kärret med Bamse för att kolla frogsen, men det har inte hänt så mycket sen jag såg de första i lördags. Det har varit kallt och jag kunde ff bara räkna till ett tiotal.

                   

Sen åkte jag till Farsta Gård och var med på prästmötet där vi diskuterade gudstjänstutveckling och delaktighet. Efter en fantastisk lunch åkte jag hem till Su och vi for vidare till Stureplan och Smile Fish Spa. Su hade köpt billiga kuponger via groupon och det var värt sina pengar.


                               

Det är så häftigt med de där firrarna, Garra Rufa. Men jag måste säga att vill man ha kvalitet ska man gå till Englakliniken där de oxå har Corpus Spa. Smile var jätteskönt men lite löpande band-princip och ganska opersonligt. Att gå till Englakliniken är en helt annan upplevelse, jag har varit där två gånger, första gången fick jag det som födelsedagspresent av barnen och andra gången tog jag till min bästis Lotta.Vi fortsatte vår lyxiga eftermiddag med lyxfika inne i Sturegallerian. Brownie med Choklad-Mint-Latte, mumsfilibabba. Janne hade lagat mat när jag kom hem... sen tillbringade vi hela kvällen med att prata framtid - när ska vi flytta, hur ska vi flytta, hur blir det med jobb, hur blir det med allt... Inget bestämdes förstås, vi diskuterar olika alternativ så vi har en plan när tiden är mogen.

Idag jobbade jag administrativt på fm. Det har lagts en del i högarna under min förkylning och jag har inte suttit mycket vid skrivbordet denna vecka. Det var konferensen måndag och tisdag, sen terapi, café och fika på torget på onsdagen, Farsta Gård och fish spa igår... så jag hade en del att ta igen. Hann med en hygglig kvot innan det var dax för den allra sista terapi-timmen. Jag har vetat ända sen jag började för 2,5 år sen att hon skulle gå i pension i vår och nu är det alltså slut. Jag hade med mig en frivolitet i form av en ängel och vi pratatade lite framåt. Jag känner mig helt lugn, men sorgsen att det är över. Det har varit fantastiska och lärorika år att ha fått möjligheten att studera sig själv så ingående. Jag hade nog inte överlevt min långa sjukskrivning utan den här möjlgheten.

             

Men nu mår jag bättre än på många år och det är, förutom sorgsenheten, en befrielse att få gå in i framtiden och känna mig stark.

Efter jobbet träffade jag en kollega från min gamla arbetsplats i Spånga. Vi sågs vid Skrapan och gick till en spansk restaurang på Bondegatan och åt Paella.

                    

Det är faktiskt första gången jag äter Paella... jag som varit så mycket på Kanarieöarna... men jag har blivit avrådd så många gånger från att prova skaldjur utomlands. Nu när de hade lunch för 80 kronor kunde jag inte motstå det. Och det var GOTT! Och samtalet var gott det oxå. Vi ses ju inte alltför ofta och det händer mycket även på min gamla arbetsplats. Nu lovade vi att ses före hon åker till Florens i 6 månader från i sommar... och jag är välkommen att hälsa på henne där. Det vill jag förstås väldigt gärna!

Hem och hämta Bamse, det blev en lång dag för honom idag. Och en blöt hemkomst. Han har blivit ganska skitig under de senaste dagarnas regn och blask, och dagens hagelskurar gjorde ju inte promenaden från garaget renligare. Han måste ju sprätta som en tupp oxå... Så han åkte på heldusch när vi kom hem. Han har sovit hela kvällen efter det, det brukar han göra efter helkroppsduschar. Jag har ägnat mej åt att gå igenom alla mail på stordatorn. Den har blivit så seg att jag sällan sitter vid den nuförtiden.

Nu är jag trött på datorn och att på sitta i mörka källaren. Ska göra nåt annat en stund innan jag ska gå ut med Bamse och låta honom skita ner sig igen :O/ Och toan är trasig så jag får spola med hink... Janne skulle fixa det inatt, sa han. Han är bäst :O)

                                     

Påsk på torget

Det har varit en ganska hattig dag. Hann bara vara på jobbet en timme innan det var dax att ge mig av till terapin. Den timmen ägnade jag åt att sortera uppkomna pappershögar i viktigt, mindre viktigt och bråttom. På vägen hem från terapin träffade jag en ungdomskompis som jag fick sällskap med tillbaka till jobbet. Sen hade jag en timme på mig att småfixa, äta lunch och åka till Hagsätra.

               

Vi blev fler än vanligt på caféet, ämnet drog folk. Föreläsaren var min lärare från Ersta Sköndal Högskola och jag tyckte hon var bra, men själv upplevde hon att det blev rörigt och i publiken fanns allt från en som höll på att somna till några som ställde följfrågor och gav sin åsikt på saker och ting. Det är svårt att lägga sig på en nivå där alla är med och kanske i synnerhet i ett sånt här ämne som väcker känslor oxå. När cafégästerna gått kokade vi kaffe och dukade en vagn som vi drog ut på torget. Vi var två anställda och två frivilliga som bjöd på kaffe, thé och chokladägg och delade ut påskens program till förbipasserande. Det var riktigt roligt. När broshyrerna och godiset var slut körde vi upp vagnen igen och plockade undan. Jag körde hem Su efter att ha varit på zoo och köpt fågelfrö. När jag kom hem hade Janne lagat middag, färsk lax! Mums! Och så glass på det.

Förkylningen går i vågor. Ibland täpper det igen men jag mår inte direkt dåligt. Är mest orolig för hur flygresan ska gå om det inte släpper i bihålorna...

TV en liten stund och sen Bamsenad. Tidiga kvällar är ett måste!

Kärlek och sexualitet del 2

                         

Idag fortsatte den spännande konferensen med imamen som pratade om sexualitet i Koranen, sen var det paneldiskussion med biskop i svenska kyrkan, imam och en rabbin under utbildning, en frikyrkopastor och sexologen Malena Ivarsson. Efter lunch fortsatte samtalen och då fick vi åhörare vara mer delaktiga med frågor. Jag är jätteglad att jag gick på den här konferensen trots att jag eg. inte har hälsan riktigt och eg. inte tid efter min sjukfrånvaro.

Jag var på jobbet kl.3 och deltog i diakonimöte, sen satt jag med lite uppgifter, bla andakt till imorgon, fram till halv sex innan jag hämtade Bamse.

Hemmavid värmde jag på rester från igår och satte mig sen i telefonen. Pratat med Su 1,5 timme och en av "mina" ungdomsledare från Spångatiden ytterligare en halvtimme. Känner mig lite mosig och ska ut med Bamse nu så jag får sova. Måtte eländesförkylningen vara bättre imorgon!

Kärlek och sexualitet del 1

Vaknade när Janne gick upp halv fem på landet imorse, sov inget mer sen. Min klocka ringde halv sex, jag ställde om den på sex men gick upp efter fem minuter, inte blir man piggare av den där halvtimmen. Fixade frukost, bäddade, diskade, plockade ihop grejorna, gick ut med Bamse i den krispiga luften. Bara fyra minusgrader och inga ugglor på ängen. Tur att jag tagit ner en gammal vinterjacka till landet, annars hade jag frusit ihjäl, hade bara collegetröja med mig ner. Var tog den utlovade sommarvärmen vägen???

                                        

Det tog en dryg timme att komma till "stan", lämnade Bamse på dagis strax efter åtta och åkte hem för att byta kläder och sminka mig. Men jag ruttnade på mitt snörvlande och ringde VC i hopp om att få en tidig akutläkartid. Det fick jag inte utan blev rekommenderad att komma upp på akuttiden kvart i tio. Jag bestämde mig för att chansa iallafall, för nu är det bara två veckor till jag åker och bihålorna är igensatta. Fy 17 för att flyga så! Jag var på VC tjugo över nio för att få en av de första nummerlapparna, men det var redan kö före mig. Kvart i tio, som de sagt i luren, kom de så ut med nummerlapparna och det vart ju huggsexa för efter mig hade det nog kommit ett tjugotal personer till. Jag slängde mig fram men minst två som kommit efter mig fick tag i nummerlappar före mig. Vilket idiotsystem! Varför kan inte lapparna sitta där för det lär ju inte komma färre folk bara för att de släpper lapparna kvart i, det blir ju bara galet! Min husläkare hade redan fått två personer inbokade på sig så jag tog en annan som hade tid redan klockan 10.00. Han kollade temp, näsa och svalg, sen skickade han mig att ta snabbsänka på lab, sen fick jag hostmedicin och penicillin. Jag hade bara 36.8 i temp trots att jag gått upp till centrum och sänkan var bra, men när jag sa att jag hade ont i ansiktet och det drog mot öronen så trodde han att penicillin skulle hjälpa. In på apoteket, slängde i mig två penicillintabletter och så iväg.

                     

Kom en timme och en kvart sen till tvådagars-konferensen "Kärlek och sexualitet" i Immanuelskyrkan. Gled in längst bak. Det var inte alls så mycket folk som jag förväntat mig. Programmet jag fått var omstuvat och det var spännande föreläsningar. Sexologen Malena Ivarsson var min favorit för dagen men Thomas Kazen var oxå riktigt bra. Han hade varit mycket bättre om han inte haft så mycket text att läsa på vita duken, det tog fokus från det han sa och det han sa var spännande. Vi hade (tack och lov) inga workshops som utlovats men däremot en halvtimmes samtal i mindre grupper på eftermiddagen. Av nån anledning hamnade jag i en grupp med bara föreläsare, de båda ovanstående plus en till samt biskop Bengt Wadensjö. Jag försökte bryta in i "gubbarnas diskussion" men det var inte så lätt, en gång gav jag mig inte men professor Sten fortsatte prata och prata samtidigt som jag gjorde det så det slutade med att jag och Malena hade en egen diskussion. Lite typiskt när vi ändå pratat om kvinnans underordnade ställning. Jaja, sen avslutades dagen med personliga reflexioner och läsning ur Höga Visan med Olof Buckard.

Janne hade lagat mat när jag kom hem klockan sju. Jag dukade av och duschade varmt. Nu är han ute med hunden och kvällen blir tidig. Jag är så trött att jag hade svårt att hålla ögonen öppna när jag körde hem imorse, likaså under föreläsningen efter lunch... nu ska det bli skönt att sova!

Grodor och lappugglor

Idag har det varit en fantastiskt spännande djurdag! Denna dag som är Linnéas 27 födelsedag. Vi har bara pratats vid per telefon, hennes makes bror fyllde 18 år så de firade den istället.

Bamse var mosig på morgonen så jag badade Esmeralda, släppte ut småfåglarna och tog ut Ragnar i köket. Då vart det full fart på Bamse.


Ragnar badar

                  
                 Solero och Blue Moon tuggar papper i Ragnars bur         
 

Esmeralda bajsar i badet

                       
                          Vovovov, mamma! Inga djur är i sina burar!
                          - mamma fick sätta upp galler för att de andra djuren skulle
                          få vara i fred...

Sen gick Bamse och jag en lång promenad i skogen. Vi avslutade den i kärret där Bamse tuggade vass och mamma tittade på frogsen.


                             

När jag kom hem kände jag långledan utvecklas till panik så jag tog Bamse i väskan och åkte ner till Sanda och Janne. Här har det varit livat för Lappugglan har valt att göra besök på ängen där jag brukar gå med Bamse. Lappugglan är ganska sällsynt och här var den en hona med två årsungar som valt att stanna till och äta upp sig. Ornitologerna hade varit som galna igår, berättade Janne, och parkerat på vår tomt och parkerat in varandra. Idag var det lugnare och en kille från Oxelösund hade frågat Janne om han fick parkera på vår uppfart och berättat om Lappugglan. När jag var ute med Bamse på eftermiddagspromenaden såg jag ornitologerna i långa rader på ängen, inte vågade jag gå ut där och släppa Bamse lös som jag brukar... Janne och jag gick över till bonden och hans fru C och pratade en stund, så nån timme före mörkret gick vi ut på ängen. C och jag kröp upp på en sten och tittade. Det var ett skådespel att titta på dessa ganska sällsynta fåglar. En unge fick tag i en sork och den andra en orm. Strax före det blev helmörkt satte sig mamman 10 meter från oss och spanade. För mörkt att få nån bra bild med mobilen... kameran hade jag förstås glömt hemma!


En av ungarna taget med mobilen genom kikaren :D
                                                                            

Janne gick hem en halvtimme före mig, jag gick hem genomfrusen med Bamse en stund före 8, men det var så häftigt att se dessa stora ugglor! Och på så nära håll! Janne och jag åkte in till Strängnäs och köpte kina-take-away. Nu har vi fått upp värmen, Janne har varit ute med Bamse och jag ska diska tallrikar efter jordgubbarna vi gottat i oss. Strax säng och imorgon upp tidigt!

Tjejkväll med tema:

                                 

BH ... eller bröst, vilket man nu föredrar. Su skulle hålla en föreläsning om BHns historia men hennes dator hade pajat så hon hade inte kunnat inhämta den info som hon ville ha. Men det gjorde inte så mycket för syrran berättade (som vanligt) proffsigt om hur man ska tänka när man provar ut och köper BH. Su hade (som vanligt) lagat suveränt god mat. Hon är jätteduktig och gör allt själv från grunden, allt från att rosta rostbiff, grava lax, potatissallad och chokladmousse.

Men innan dess kom min konfa-kamrat hit. Vi har inte setts på flera år så det var jättekul! Vi bubblade speedat men han förstås inte med allt som hänt sen sist. Innan vi åkte gick vi ner till kärret på en extra Bamsenad och tittade på grodorna igen. Såg de första på eftermiddagspromenaden och nu var det andra gången.


Ett kärlekspar som parar sig ovanför det kalla vattnet

                            
                              En liten sötnos tittar upp i mitten av bilden

Dessutom fick jag en fin liten St. Paula. Jag är urdålig på värdinnegåvor... undrar egentligen varför jag ff blir bortbjuden när jag är en så dålig gäst. Men jag blev förstås själv jätteglad för blomman, en av mina favoriter!Vi bröt upp vid 23.00. Kompisen körde mig hem, vi hade samåkt dit. En jättekul kväll med nya och gamla bekantskaper. Nu har jag varit ute med Bamse och är lite för upptriggad för att somna riktigt än, men jag tror att en stund på spikmattan kan åtgärda det. Det är ju, trots allt, en dag imorgon oxå...

Robert Gustavsson mm

Nej, inte en stolpe har blivit virkad på mattan på flera dagar, jag bara pratar om det!

                       

Igår åkte jag till terapin, fick frikort igen. Det går fort när man har regelbunden "vård" och jag är en lyckans ost som fått göra detta i Landstingets regi. Nu är det bara 2 ggr kvar, men jag har ju mina koller på sköldkörteln så... Efter terapin gick jag i sakta mak över Södermalm till Forex och köpte valuta. De vil ha lite olika valörer därnere. Visum och klostret vill ha US-dollar, beduinerna vill ha Euro för sina arrangemang och resten betalas i Egyptiska pund. Tog sen T-banan til Hötorget och köpte Dukoral på Cityakutens vaccinationsenhet. Det är så skönt att köra all vaccination där för de har 100% koll på vad jag behöver inför varje ny resa. Jag frågade om Mexico oxå men jag har allt som behövs så det var bara Dukoral inför den resan oxå, jag fick med mig två doser - en inför Egypten och en inför Mexico. Jag började gå dit när jag skulle till Filippinerna 2004 och kände mig jättetrygg med dem. Nu har jag fullgott skydd för Hepatit, TBC mm till ca år 2034, t.o.m Gula Febern (som jag tog inför Tanzania), så egentligen räcker det med Dukoral såvida jag inte behöver malariatabletter... men det behövs inte denna resa.
                                                    
Jag var så trött när jag kom hem! Och hungrig! Janne hade precis kommit hem så vi åkte tillsammans och hämtade Bamse från dagis, sen köpte vi Thai-mat och åt hemma. Janne sov en stund i soffan medan jag satt med laptopen i knät, sen gick jag ut med Bamse halv8 innan vi åkte till Cirkus på Djurgården och såg Robert Gustavssons 25-årsjubileum. Jag tyckte den var jättejobbig till att börja med, men sen lossnade det. Vi hade köpt billiga biljetter "på delvis skymd plats" men vi såg bra, men ljudet var skit till att börja med. När han släppte handmiken och bara använde "myggan" blev ljudet bättre och man kunde hänga med. Den var klart sevärd, men min favvo är ändå "Hjalmar". Hem och ut med Bamse, sen stöp jag i säng, Janne hade redan somnat. Jag tror jag har hostat värre inatt, har väl ansträngt mig för mycket igen men jag blir galen! Hoppas Sinova ska hjälpa snart! Första dygnet har inte blivit nån skillnad, jag hoppas det lossnar idag. Jag blir galen om jag inte får börja leva igen snart!
                                                                         
Imorse började vi snacka framtid igen... och vi kanske behöver lite proffesionell hjälp. Jag tror att vi vill samma saker, men uttrycker oss olika, vi har olika sätt att nå dit och utan varandra blir det varken hackat eller malet. Gnäll gnäll.... Han skulle egentligen åka till landet igår efter showen men han orkade inte, nu stannade han hemma med mig en stund och följde med mig för att lämna tillbaka skorna som gav mig såna gnagsår... men det fick jag inte för jag hade ju använt dem! Ja, jag gick till bilen, körde den, hämtade Bamse och gick hem! Men de är använda nu så då går det inte att sälja dem så då tar de inte tillbaka dem. Jag kunde komma tillbaka imorgon och prata med butikschefen. Säljaren hade sagt till mig att "det är bara att gå ut och prova" och jag missuppfattade honom tydligen för han menade inte att jag skulle gå UT och prova dem. Janne tyckte synd om mig så vi åkte till ett annat ställe och fick bra hjälp att prova ut ett par trekking-kängor. Nu ska jag använda dem inomhus och komma tillbaka med dem om det inte funkar. Det blir ju svårt med tanke på det hemska skavsåret, men jag får försöka. De kändes bra och stabila så jag hoppas verkligen att det ska funka! Vi köpte oxå en diskborste på Rusta så jag ska försöka att skrubba ren de andra dojorna innan jag åker tillbaka med demm till butikschefen imorgon. SEN åkte Janne till landet.
                                
Jag ska ta ut Bamse en sväng och sen duscha. Om ett par timmar får jag besök av en kompis jag inte sett på flera år.  Vi konfirmerades ihop och har umgåtts av och till men alltid haft kontakt på olika sätt. Ikväll ska hon följa med till Su (som hon aldrig har träffat) som bjuder på "Tjejkväll med tema" men det ska jag berätta om senare....

Prinsesskoftan!

Fick mess imorse. Nu har sessan Jennifer fått sin sess-kofta! Den passade precis :O)

                       
               

I övrigt så har dagen bara börjat. Bamse fick ligga och gosa i sängen en stund innan jag klev upp och duschade, gick ut med honom och körde honom till dagis. På vägen hem fick jag ett ryck och körde in till Willys, de har ju en sån ruskigt god youghurt med honung/valnötter och den är ofta slutsåld. De hade tre stycken och ego-Guggelutt snodde förstås alla tre! Styrkt av framgången åkte jag upp till VC Hagsätra och affischerade, de andra affischerna satte jag upp igår.

                         

Har lite panik inför den där andakten, ska på konferens måndag och tisdag... ska kanske titta på nåt i helgen så jag får frid i sinnet.

När jag ändå var i centrum skuttade jag in på apoteken och köpte piller i långa banor. Sinova rekommenderade de för nästäppan, koksalt som nässpray likaså, sen köpte jag skavsårsplåster (fick grymma skavsår av nya skorna ... som jag tänkte ha till Egypten?), Trevis för att grunda med goda bakterier och Dimor och jag ändå skulle få magbekymmer därnere och så vätske-ersättning. Lyxade till med en veckodosett oxå, då kan jag bara ta med de Levaxin och blåbärstabletter jag behöver, samt Trevis som jag ju ska knapra i mig hela veckan därnere, känns smidigt att slippa springa runt med pillerburkar och tablettaskar... gäller att man inte tappar bort dosetten!
                                                                           

SEN åkte jag hem och gjorde frukost till mig och djuren som inte går på dagis. Tror jag ska virka lite, sen är det dax för terapin, den nästnästsista. Tänkte åka till Cityakutens Vaccin och köpa Ducoral oxå, allt för att klara magen i Egypten. jag har aldrig blivit dålig i magen utomlands, har f.ö. järnmage, men förra gången jag var i Egypten blev jag dålig. En salmonellaliknande bakterie fick jag veta 3-4 veckor efter hemkomst när jag äntligen fick testa varför jag aldrig blev bra. Så nu tar jag i med det tyngsta artilleri jag kan hitta på!!

                       

Nej, nu mot nåt annat en stund...

LÅNGTRÅKIGT!

                       

Ja, idag hade jag svårt att komma mig för nåt! Jag var så uttråkad att jag började få panik! Men jag tolkar långleda som ett friskhetstecken så snart ska jag väl vara på benen på riktigt. Men tillslut tvingade jag mig till TVn och virknålen. Bamse har tuggat ett grönaktigt ben på mattan så den var fläckig, men jag repade ändå upp 2,5 varv och började om. Ett stolpvarv försvann och nu kanske "garnet" räcker. Tittade på Caesar Milan och lite andra ströprogram medan jag virkade. Så småningom kom både Janne och Bekki upp. Bekki var på studentskiva inatt och jag hörde henne komma hem vid 4-bläcket. Hennes högklackade skor låg i hallen. Hon har otroligt högklackade skor, den ungen. Janne gjorde sig klar och åkte för att hjälpa Jens med bilen, han åker till Vetlanda imorgon. 
                                                                                               
Bekki packade och jag skjutsade henne till Gustavsberg där hon ska vara kattvakt en vecka. Kändes skönt att komma ut. Hämtade Bamse på hemvägen och mötte passligt Janne i garaget hemma, så han fick ta Bamse medan jag lubbade hem, hämtade väskan och satte mig på kommunalsnöret in till stan. Mötte upp en av ledarna för ökenvandringen på Govindas där vi pratade hälsa, sköldkörtelproblem och ÖKENVANDRING. Karmafri middag blev det oxå med tofu, chutney och hibiskusthé.

                                     
                         

Janne hämtade mig vid tunnelbanan, det var precis vad jag orkade med idag. Men jag fick tips om Sinova så jag ska förbi apoteket imorgon för att se om dessa gröna piller kan lätta upp mina igensatta bihålor. Jag börjar få mer än nog nu!

                       
                        Den blev lite bättre... hoppas garnet räcker nu då!

Bamse är orolig, jag tror jag ska gå ut med honom nu och göra tidig kväll. Imorgon är det terapi och så ska jag försöka orka med både att ta mig till Cityakutens vaccinationsenhet och apoteket... och på kvällen ska vi till Circus. Det blir tufft :O)

Lägesrapport no2

            

Helt otroligt! Det har inte handarbetats eller tittats på TV nånting här idag. Jag tog ut Aloe Veran, Olivträdet och Hibiskusen i solen och satt själv en stund med näsan mot den underbara gula pricken. Sen gick jag in, la mig på soffan och somnade till. Janne (som jobbat natt) kom upp för att gå på toa och uppmanade mig att följa med ner i sängen istället.. och där somnade jag och sov i 2,5 timme! Kände mig mycket bättre när jag vaknade! 13 timmars sömn de senaste dygnet... undrar om jag sover nåt inatt?

                            

Sen tog Janne med mig på shoppingrunda. Först åkte vi till Gullvi´s och köpte grön lakansväv till Ragnars bur på landet. Nu har vi bara ett påslakan över honom på natten och det blir både snyggare och bättre med en ordentlig "sovpåse" till buren. Sen åkte vi till nåt outlet jag glömt namnet på, men det ligger mitt emot Woody vid Huddingevägen. Där köpte jag ett par nya gympadojor som jag ska gå in så de blir sköna till Egypten. Nedsatta med 500 spänn! Måtte de vara bra nu! Sen åkte vi till CRT och köpte nya pinnar till Solero och Blue Moon, knöliga pinnar som ska stimulera deras fötter. De hade grisöron-chips så jag köpte en handfull till Bamse... och Janne hittade några smaksatta ben som han köpte så nu ligger han (Bamse alltså) på min misslyckade matta och tuggar ben med mintsmak (de andra var lever och ost...). Vi får se om jag kan få loss mattan och göra om den lite... men HAN gillar den iallafall. Den ska ner till landet och jag tror det kan bli en favvo för honom eftersom vi inte har så mycket mattor där.Till sist åkte vi till jobbet och där hämtade jag affischer som ska upp så folk hinner se dem före onsdag. Passade på att kolla om mitt mobil-skal kommit och det hade det. Jag hade beställt ett lila, och det var så mörkt lila att man inte ens tänker på att den är lila. Sen hämtade vi Bamse.

Vilade en stund innan jag lagade mat. Jens och Jonny var hemma och hämtade posten så vi fick prata lite med sonen. Han åker till Vetlanda och söker jobb på fredag. Hoppas att det ska gå bra för honom, lägenhet är fixad redan om han bestämmer sig för att flytta. Stekt fläsk är bland det bästa jag vet, men när det inte är bra är det superäckligt! Två bitar var verkligen så där superäckliga så även om de åkte i sopen lika fort som de kom in i munnen så dröjer sig smaken kvar... det kommer dröja innan det blir fläsk igen! Spenaten blev bra iallafall!

Nu ska jag betala en räkning, han anmält mig till nunotovning... man tovar ihop siden och ull. Jag har aldrig tovat i hela mitt liv och det ska bli spännande. Man ska ha med sig ett kvastskaft, sprayflaska och gamla badlakan! Det låter hur galet som helst! Helt i min stil!

Nu håller Bekki på att förbereda sig för en studentskiva, Janne sover en stund innan nattpasset och jag ska låte Bamse ligga kvar på matteländet så börjar jag med en tröja till barnhemmet i Tanzania istället... om jag inte somnar igen...

Ett litet PS, jag kan inte låta bli! Men Bekki har skickat iväg alla sina inbjudningsbrev till studenten ...UTAN FRIMÄRKEN! Som hon sa, "jag skickar ju aldrig brev!" ... och visst är det så - en ny generation som aldrig har brevväxlat!

                

Lägesrapport

Björnbärssockerkakan blev god. Små förargliga frön som fastnar mellan tänderna bara med det är nog bra fibrer :D

Hann med nästan hela mattan igårkväll, men har surnat på den. Matt-trasorna räcker inte! Det ska vara en taggkant runt den och jag hoppas nu bara att "garnet" ska räcka till näst sista varvet som är ett stolpvarv. Alternativet är att jag tar upp ett par varv och tar bort ett stolpvarv längre in, men jag blir grinig på när man köpt en materialsats och så räcker inte "garnet"! Vi får se om jag orkar köra på sista biten idag eller om jag övergår till att sticka en tröja till barnhemmet i Tanzania.

                     

Höll på att somna vid TVn igår så jag tog ut Bamse tidigt och låg på spikmattan halv 10, vaknade nån gång under natten och tog bort den och sov gott till Bamse kom och väckte mig halv 8. Janne hade kommit hem från sitt nattpass och släppt ner Bamse i sovrummet. Han fick komma upp i sägen och ligga i mina knäveck en stund, men sen ville han inte följa med upp. Att sova i mammas och pappas säng är det bästa som finns! Jag fick bära upp honom, sen promenad och dagis!

Jag brukar ta ut Ragnar när jag går upp på morgonarna. Idag fick han sitta i köksburen till jag kom hem igen, sen tog jag fram hans badkar (en stor blå hundvattenskål) så han fick putsa till fjädrarna. Han badar bara när det är sol (???) och idag är det ju underbart väder. Nu har han plaskat ner halva köket. Att ha papegoja är en skräpig hobby. I allt vattenskvätt ligger nu oxå alla fröskal och vindruvorna han mumsat på till frukost. Men vad gör det? Det är ganska lättstädat iallafall!

                                


Solero och Blue Moon brukar få vara ut en stund ibland på kvällarna, men nu på morgonen har de fått vara ute ett par timmar. De lär blir svåra att få in, men vad gör det? Jag börjar få långtråkigt vilket i sig är ett friskhetstecken. Imorse fick jag ett vansinning hostanfall och då kändes det som att det börjar släppa i bröstet, sen är det bara bihålorna kvar. Men det går åt rätt håll iallafall! Blue Moon är rätt tuff för hon vågar flyga genom hela huset och kolla vad jag har för mig. Solero flyger inte lika bra men hon hade badat i Ragnars vattenskål i voljären såg jag. De är för härliga. Rangar gillade inte att Blue Moon kom ut i köket och satte sig i gardinstången, han klättrade upp för gardinen och jagade bort henne.

                   

Nej, nu ska jag sluta surra. Ska sätta mig vid TVn och se nåt program jag spelat in. Sen ska jag nog sova middag. Är otroligt trött, men med både en kraftig förkylning och Mmonstret så dräneras kroppen på en hel del energi, 10 timmars nattsömn räcker inte. Solen skiner så jag kanske ska gå ut i eftermiddag och få lite solvitaminer när solen kommer över på altanen. Nu ska jag jaga fåglar en stund....

                         

Huvaligen

Letade efter en grej i mina gamla blogginlägg och hittade det här ... skäms att erkänna att vi inte alls kommit långt i den 2,5 årsplan vi la upp då. Mycket böcker, mycket grejor och mycket kläder har rensats ut under året, men inte så mycket som jag skulle vilja! Och nu har vi inga marsvin kvar, aggorna lever och frodas men Kautchuk är död... och så har vi fått en liten Bamse att ta ansvar över istället. Tre gånger kvar på terapin, sen är det kapitlet slut. Inägget jag letade efter var detta, för jag inbillar mig att jag kan ha rester kvar i mig av borrelian som delvis kan vara orsak till min ledvärk...

                                          

Läkarbesök och sockerkaksnoja

Gårdagen blev ovanligt nog som jag planerat den! Jag åkte till terapin och skippade ikonmålningen. Det vore oschysst på många sätt att gå dit när man är hemma från jobbet och är dunderförkyld. Och varför ska jag dit när jag fungerar knapphändigt. Jag orkade iaf göra kycklingwok av färdigstrimlad kyckling och en påse wokgrönsaker, ett steg mot bättring. Janne gick och la sig efter middagen, han skulle jobba natt. Bekki satt och gjorde ordning inbjudningskort till sin student. Själv gjorde jag klar Jennifers kofta så nu kommer hon ha en likadan som prinsessan Estelle.

       

Imorse gick jag upp sju, duschade och körde Bamse till dagis efter en snöig promenad. Min franske läkare är den bästa som finns! Det var ett återbesök efter gallstensutredningen... och han hade först fått besked om att det inte fanns nånting i vare sig galla, bukspottkörtel, binjurar, njurar eller lever... förutom lite fett i levern... men sen hade han fått ett nytt besked om att det fanns en 3mm stor sten i gallan, eller en polyp, eller en godartad knöl. Nej, det känns inte motiverat att operera den! Och kirurgerna skulle nog ha synpunkter på det oxå. Vi avvaktar. Har jag haft känningar i 15 år och bara ett enda gallstensanfall så kan det dröja till nästa. Sen pratade vi övervikt, värk, borrelia, nagelsvamp och förkylning. Jag ska jobba lite mer med Itrim innan han remitterar mig till överviktsenheten för de vill att man ska ha provat allt innan de tar emot en ny patient. I maj ska jag på provtagning för sköldkörteln, salt och järnserum men han la oxå till borrelia, B12 och D-vitamin på mitt önskemål. Om proverna visar positivt på borrelia ska vi diskutera en ev. antibiotikakur avpassat för borrelia. I Sverige finns ingenting som heter kronisk borrelia, men i Norge och Tyskland tänker man helt annorlunda och han kan tänka sig att låta mig prova eftersom han vet patienter som blvit av med värk på det sättet. Sen får jag jobba vidare med Itrim när jag piggnat till. Han lyssnade på lungorna och sjukskrev mig veckan ut så jag får en chans att återhämta mig. Det är lite bättre idag, men inte alls bra.

                                     

När jag kom hem ringde jag mamma och kollade läget, de har fullt upp med fasteinsamling och annat. Sen sov jag en stund i vardagsrumssoffan. Jag har levt på sockerkakan jag bakade i söndags och mjölk. Det har ersatt lunchen i två dagar nu. Idag blir det den sista biten till lunch och nu har jag en ny i ugnen. I söndags skar jag äpplen i skivor och doppade dem i socker och kanel, idag blir det björnbär doppade i socker. Björnbär känns sura i en sockerkaka, men jag vill ha nåt som smaksätter den. Galet kanske... men men... jag lär rapportera i nästa blogg. Man måste våga prova för att hitta nya favoriter. Och att hitta nya sockerkaksfavoriter när man behöver gå ner i vikt är vansinne, men jag får lön på fredag och mår förhoppningsvis bättre då, DÅ ska jag åka och handla och DÅ blir det grönsaker, frukt på riktigt och nyttiga proteiner. Just nu har vi inte mycket hemma och absolut inte en enda grönsak.

Nu ska jag gå och kolla kakan, bänka mig vid TV:n och se nåt uppbyggligt från boxen kanske? Och virka matta till landet!

                   

Sjuka dagar

Det blir bättre och sämre av och till. Ibland känner jag mig hyfsad och sen kommer hostattackerna. Skiten sitter fast i både bihålor och lungor. Bamse kom bara ut tre gånger igår, men han var trött på morgonen och gick och gömde sig, kom fram halv 11 och då var vi ute till 12, gick ut igen kvart i fem och kom in en timme senare och så tog Janne kvällspromenaden. Bamse verkade nöjd och jag orkade inte mer så det fick väl vara bra då. Såg "Snakes on a plane" vilket kanske inte var det mest pedagogiska eftersom jag ska flyga om tre veckor och är så flygrädd. Men kärringen får väl lov att härdas! Orkade inte göra nån middag så det blev thé och smörgås när Janne kom hem från jobbet vid 8, sen jordgubbar och glass. Vi tittade på "Morden i Midsomer" och jag gjorde klar babyfilten som ska till Lettland. Det är en likadan som Jennifer fick.

                   

Idag har jag kört iväg Bamse till dagis med tre paket kyckling- och kalkonkorv som han ska få bjuda polarna på. Han blev ju två år igår, lille plutten. Har bestämt mig för att åka till terapin men hoppa över ikonmålningen ikväll, jobbet får vänta lite till. Ska se om jag orkar ta tag i prinsess-koftan, vore kul att se den färdig!


Hundkalas blir det inte :O(

Gårdagen innebar mindre TV-tittande än jag tänkt. Hann se "Dox: Home" som jag spelade in för 1,5 år sen och som jag sett en gång men ville se om, nu blev det av, sen raderade jag den. Efter promenad no2 var jag lite piggare så jag rostade blodpudding till Bamse och gjorde en sockerkaka med äpplen som började bli dåliga. Det var bra att ha till hands idag för det lilla som finns kvar i kyl och frys passar inte den här krassliga tanten, så det blev sockerkaka med mjölk till lunch.

                            

Kvällen tillbringade jag med virkningen och "Morden i Midsomer". Janne var helt slut efter jobbet så Bamse fick jag ta ut själv. Det går ganska bra så länge jag inte ökar på stegen för då kommer hostan som är för j-lig!
 
Idag fyller Bamse 2 år. Det kommer vi inte att fira, men han ska få med sig kycklingkorv till dagis som han kan bjuda kompisarna på. Vi var ute över en timme i morse. Dels tar det så lång tid att gå i den backiga skogen, dels träffade vi en söt labradortik som Bamse kunde springa lite med. Hennes matte hade lunginflammation så vi stod och beklagade oss över våra sjukdomar. Men har man hund så måste man ju ut! Bamse har varit väldigt trött den här helgen, men så har han fått mycket tid att "läsa tidningen" oxå, dvs nosa på alla spännande fläckar vilket gör att han antagligen har full koll på Hagsätras alla hundar. Både igår och idag när vi kommit in så har han sovit och sovit och sovit. Sen har vi kört lite extra träning när han nu inte kan knalla på i nåt högre tempo. Han får gå fot, leta godis i träd och försöka lista ut vilken sten jag vill att han ska hoppa upp på samt balansera på kullfallna trädgrenar. Han är jätteduktig. Och så får han leka i bäcken. Han blir ju ändå så skitig att han måste duscha efter varje promenad så...
Just nu  känns det som om jag överansträngt mig. Jag tvingade mig själv att vika tvättberget och efter det kan jag inte sluta hosta. Dessutom kom Mmonstret på besök... det innebär att hon passligt kommer att hänga med på ökenvandringen oxå... hur i hela friden jag nu ska fixa det! Det blir väl överdosering av Cyklokapron/Tranon eller nåt för elda upp blöjor går ju inte!

Sen har jag anmält mig till en två-årig mastersutbildning på helfart i höst. Den tänker jag INTE gå, men jag vill kolla hur mycket min fil. mag är värd poängmässigt, om jag får tillgodoräkna mig poäng för den. Det kan vara bra att veta omutifallatt jag skulle vilja gå vidare sen.

Ska nog koka en balja thé för snart är det dax för Bamsenad igen...


Det var en gång...

Ja, så börjar väl alla bra sagor, eller? Idag kl.14.56 fyller sagan om mitt mödraskap 28 år! Helt otroligt att man har så vuxna och fantastiska barn. Jag var 20 år när jag började min karriär som mamma och dagarna jag ångrat det kan jag räkna på ena handens fingrar. Det har varit en fantastisk resa, inte bara underbar och lättsam, det vore en lögn att påstå, men lärorik, otrolig, berikande, överraskande... en otrolig livsgåva som jag aldrig skulle vilja vara utan. Idag berikas livet dessutom av barnbarn som jag tyvärr inte hinner träffa så ofta som jag skulle vilja. Det är vådan av vårt moderna liv med jobb och tider som ska passas i det oändliga. Men man får ta vara på de stunder som bjuds, var tid har sin charm och jag vet inte om jag hade velat leva i nån annan tid heller, hur ska man veta det?


En nyfödd Monica

               
                 Hela gänget  i juni 1993

                             
                              Två vuxna ungar, Monica och Linnéa med sin gamla mamma

Grattis älskade Monica! Ha en underbar dag! Frukost på sängen som "kokosbollen" fixar vet jag att det blir. Sen hoppas jag att du får en trevlig kväll. Min hemska förkylning är orsaken till att din äldsta lillasyster antagligen inte kan komma och det är jag hemskt ledsen för, jag skulle ju få rå om godisarna ikväll och inatt, men shit happens och det gjorde det nu.

Igår satt jag framför TV;n och tittade på inspelad film hela eftermiddagen. "Inte utan min dotter" som jag spelade in för ett år sen och "Seven pounds" från nån månad tillbaka. Jag fick ge upp min ambition att klara mig utan Ipren och Alvedon för det kändes som ett revben gick av när jag hostade. Mina rinnande, kliande ögon klarade inte av prinsess-koftan (den är vit och jag ska sy ihop den + plocka upp maskor och jag vill ju att den ska bli så fin som möjligt till Jennifer) så jag virkade mormorsrutor till en filt som ska vidare till barnhemmet i Lettland i jul. Virka mormorsrutor kan jag göra nästan utan ögon, har ju virkat flera tusen rutor vid det här laget.

                      
                       Prinsess-koftan
                       Foto: Prins Daniel. Koftan stickad av Drottningens mor

Janne handlade, hämtade Bamse och tog ut honom åt mig, jag lagade maten och han tog kvällsrundan. Imorse hade han dragit ner persiennerna  i övervåningen så att fåglar och hund skulle ta sovmorgon så jag fick sova ut... och det fick jag. Var uppe och duschade febersvett kl 6.00 men somnade sen om till kl 9.00. Bamse ilade ner till vårt sovrum och gömde sig så han kom knallade först vid 10.00 och tittade på dörren, då hade både jag och de andra djuren fått frukost. Sen gick Bamse och jag en timme i skogen. Luften var skön, men backarna höll på att slita mina lungor i bitar så det blev en stillsam promenad. Skönt att man har en liten hund, säger jag! Jag hade inte klarat en stor hund när jag däckar.

Nu har jag hällt i mig en stor balja thé med honung och tänker bänka mig vid TV:n innan nästa Bamsenad. Spelade in "Jurassic Park" igår, men jag har lite annat smått och gott på boxen oxå... "Snakes on plane"... men så vill jag se om "Jägarna" och "Kampen om Sydafrika" oxå. Lär inte ha några problem att få dagen att gå...


"Krya på dig, mormor" MMS från Thyra

PS... det har jag nog inte berättat, men det syns så tydligt på de här bilden. Thyra går i gips sen ca två veckor tillbaka. En liten cykelolycka orsakade en liten fraktur i armbågen. De kan få överdrag på gipsen nu så hon har haft rött, nu ser jag att det är blått. Linnéa berättar att hon är stentuff och vägrar hjälp... utom när hon ska på toa för då går det inte att klättra upp, men stolar och allt annat kan hon själv! Det är mommos tös det!

H...h...hhhhaaatji!

Fy bubblan! Den där kärr-promenaden igår var jätteintressant... men nog inte så smart. Blev mycket sämre under kvällen och idag är det sämre än igår morse. Har t.o.m ringt återbud till terapin! Det är bara ett par gånger kvar, men jag pallar inte att åka till stan i det här tillståndet :-( Igår satt jag och virkade framför TV:n med näsdroppar, ipren och näsdukar till hands. Men jag har sovit gott inatt! Idag ska jag försöka klara mig utan alvedon och ipren så jag inte lurar mig att jag är friskare än jag känner mig. Inspelade program och virkning till att börja med, sen får vi se om ögonen klarar prinsess-koftan senare på dagen.


              

Guidad tur i kärret / Vårtecken

Snuvigt värre! Hade redan igår bestämt mig för att stanna hemma med mitt svullna fejs, så jag tog bara ut Bamse en kortis innan jag körde honom till dagis och åkte hem och åt frukost. Grundade med två Ipren och stökade med lite småsaker, tog ut några krukväxter som ska härdas, lade prisess-koftan mellan fuktiga handdukar, rensade fram snödropparna och fotade en spindel.

                                          

                                 
                                   Olivträdet, Hibiskusen och Aloe Veran solar sig!
 

                              

Halv 11 mötte jag upp en kille från Stockholms Herpetologisa förening som jag fått kontakt med via Facebook. Ni kan läsa mer i de båda länkarna. Jag svarade iallafall på ett inlägg på Facebook i gruppen Stockholms Herpetologiska förening och tipsade om kärret i området. Han ville gärna se det och idag kom han på guidad tur. Iprenen och min nyfikenhet lyckades hålla förkylningen stången och vi gick runt i skogen i nästan 2 timmar.


Mina vår-favvoplejs! Snart är mina knarrande vänner här igen! Bara veckor kvar!


Nu återstår att se om det blir nån damm i vår skog! Men hursomhelst så finns det med på kartan över grodjurens parningsplatser nu.

 

När vi sagt hejdå gick jag hem och kokade en jättebalja thé med honung och efter det har jag suttit vid datorn och grejat. Mår skit! Huvudet bultar men värken i kroppen verkar ge sig, hoppas det är den som rinner ur näsan (peppar peppar) Ska ta ett par Ipren till och vila en stund innan jag ska hämta Bamse.

Idag tog det stopp!

                                       

Åkte till jobbet och hade mottagning. Tog emot 9 stycken på två timmar, ett par handlade bara om att boka tid, men jag hade oxå flera fondärenden och sen det sista som var betydligt tuffare och som satt kvar i nästan två timmar - 1,5 timme efter stängning. Men så kan det få vara ibland. Tog sen lunch och började sen beta av handläggningen av alla olika ärenden samt informera arbetskamrater om jag bokat in besök hos dem.

Skulle tagit emot "min" student klockan tre men hon fick vänta lite pga ett akut ärende. Sen gick hon och jag igenom schemat för hennes intervjuer och askultationer. Jag blev kvar till kvart över fem, men med löftet till en arbetskamrat att inte dyka upp på jobbet imorgon. Näsan rann, ögonen var röda och kinderna blossade. Nu verkar skiten bryta ut iallafall, efter två veckors hängighet och värk.

Tog vägen förbi och köpte med mig en påse. Bamse blir så glad när det kommer in en väldoftande påse genom fönstret. Har suttit och virkat och glott på TV med massa Ipren i kroppen. Bekki har tag ut ut Bamse... Ska försöka sova bort lite skit nu!

                                                                               

Veckan har börjat ok

Har ont i kroppen och mår inte helt hundra, men det går att jobba ändå. Igår hade jag en administrativ dag och det var skönt, fick undan nästan hela högen! Idag har varit mötesdag + att jag haft sopplunch och samtal, det har gått det med.

Igår var det ikonmålning och jag drog på det in i det sista om jag skulle gå eller inte, men jag avslutade arbetsdagen med telefonmottagning 16-17 så jag stannade kvar och orkade faktiskt med hela lektionen med en ipren i kroppen. Gjorde inte så mycket men det är oxå ok, tog det lugnt och lyssnade/tittade på de andra vilket oxå är lärorikt! Är så fascinerad av vissa personers begåvning! Men jag ljussatte Jesus mantel och la rött på läpparna på både Jesus och Maria.

                     

Ikväll har jag knypplat med två alvedon i kroppen. Bätte att vara där än att sitta hemma och häcka, det blir inget bättre av! Gjorde klar vas no2, så nu har jag fyra friknypplingsalster. Nu är jag inne på lövet som är det tredje mönstret vår lärare ritat upp. Ett par av mina kursare har jobbat på bra hemma och experimenterat. En hade gjort en tulpan av 3 löv och hittat på egen stjälk/blad, jättefin! Hon har oxå gjort eget mönster i form av ett hjärta! Och en annan hade gjort flera löv, vänt uppochner på vasen så det såg ut som en palm, hon började men en egenritad ängel idag. Jag blir så sugen på fortsättningen! Jag vill göra ett akvarium!Men men, jag ska göra klar prinsesströjan först!. Har inte hunnit sätta den mellan fuktiga handdukar än, men det blir kanske imorgon. Nu har Bamse varit ute och jag är jättetrött. Ska ta en alvedon till så jag får sova!

                 
                  Bame på den halvfärdiga mattan till landet!


Vi har snödroppar i rabatten!!! VÅÅÅÅÅÅRRRRR!!!!

Lata dagar på landet

Jag har tillåtit mig att vara lat! Idag hoppar jag över min kollegas avtackning till förmån för att lyssna på kroppen. Halsontet vill inte ge sig, inte värken i kroppen heller. Imorse vaknade jag genomtäppt, men det har gett med sig under dagen. Det är svårt att dra en gräns, men här drog jag den. Mina dagar har bestått i att virka, sticka och gå ut med Bamse. Det ömson blöta omsom isiga väglaget har gjort att jag valt ängen där Bamse kunnat springa lös.


                            
                                       
                              

Bamse blir ju lite skitig så jag har fått ta till både sax och schampoo. Men han har haft jättekul!

Janne har jobbat hårt några veckor härnere. Det blir verkligen hur fint som helst!


Janne har köpt köksgardiner                     Bröstpanelen på plats i storstugan, listerna kvar


Tillbyggnaden blir så himla FIN! Jag älskar verkligen den här tapeten!


Panelen utomhus på plats!

Det har blivit en hel del TV oxå, mycket skidor! Jag har hunnit sticka klart alla delarna på prinsesskoftan och en ny jordgubbsmössa åt Ängla som tappade sin. Ikväll ska jag lägga koft-delarna mellan fuktiga handdukar så jag kan sy ihop den och sticka halslinning.

                             

Men allting har ett slut, även denna härliga helg på landet. Ska packa ihop och värma lite middag, vi ska åka förbi Linnéa på hemvägen för Janne ska mäta deras balkong för ett kattnät.

                                                                   
                                                                              Soffpotatis!!!

Telefonutbildning och firmafest

Det blev en riktigt tung dag igår. 7 timmars telefonutbildning på våra nya iPhones och alla funktioner vi ska använda i framtiden. Men det gick bra. Tycker att jag fått bra kläm på de viktigaste funktionerna. Och vilken bra telefon i jämförelse med min skit-Experia! Den är den största besvikelsen jag haft i min mobiltelefonihistoria! Nästa gång blir det en iPhone!


                         

Men jag var så trött i huvudet efter utbildningen att jag tänkte lägga in om walk over och skippa firmafesten, men så hörde jag andra göra det så jag bestämde mej för att följa med... och det var tur för mig för det blev en superkul kväll, verkligen! 

                                        
                                          Alkoholfri... men med syra! Supergod!

Vi möttes på Boulebar på Surbrunnsgatan och efter en fördrink fick en genomgång av regler och teknik. Vi blev 8 lag och jag hamnade i lag två med kyrkoherden och en präst. Jag hamnade i ett bra lag, för killarna tog oss till final, men vinnarbollen i final lyckades faktiskt jag sätta, döm om min förvåning! Och säkert alla andras oxå! Men i final fick jag kasta lillen och första bollen, det andra finallaget kom inte närmre än min. Jag blev väl kanske lite för o-ödmjuk, men vad fasen... det har ju precis varit internationella kvinnodagen så what the shit! Jag hade kul och det syntes nog på mig, jag var ap-fjantig och hela vårt lag dansade segerdans i väntan på maten! Det blev tapas och det var verkligen jättegott! Dit åker jag gärna igen!


Snygg kast av Guggelutt :D

                                      


Fasiken vilket bra kast det blev!

                                       
                             

Jag med flera bröt upp ganska snart efter maten. Jag hade lämnat bilen i Högdalen så jag var väl hemma halv 11 ungefär. Tog ut Bamse på en sväng, sen packade jag snabbt ner lite kläder och djurens mat (Janne hade packat resten) så satte vi oss i bilen och åkte ner till landet. Vi kom fram precis till midnatt. Kopplade av i soffan en liten stund för att gå ner i varv, sen sov vi som klubbade sälar hela gänget. Ragnar fick stå på köksbordet i reseburen för han var så sur när jag plockade honom ur voljären mitt i natten, han ville sova! Men Bamse var äventyrslysten så han kröp snabbt in i sin reseväska när han förstod att vi skulle ut med bilen.

Bamse och jag har varit ute en skön morgonrunda. Janne fick sätta på pumpen för vi har en swimmingpool på tomten som hotar dränka förrådet. Nu håller han på att såga lister. Tilbyggnaden blir så himla fin! Ska visa bilder på det i nästa inlägg! Nu ska jag diska och sätta på kaffe till gubben.

Snuven?

Höst- och lokalplanering har tagit en del av dagen. Det är ett intressant forum där vi berättar om verksamheterna, om planer för framtiden samt kollar almanackan för hösten vad gäller de olika verksamheterna så inget krockar. Vi har en ombyggnation framför oss och det är klart att det finns olika oro om vad som kommer att hända före, under och efter. Sen försökte jag ta tag i "min" students schema, men det gick trögt. Slängde i mig lunch och åkte till kapellet. Idag var det Öppet Kapell, men jag satt ensam med vår praktikant till tjugo i fyra, då signalerade vaktis att det satt folk i kapellet. Strax före fyra gick jag in och pratade lite med dem, klockan fyra har vi ju barnkörer...

Bamse fick slicka ur en glassförpackning jag mumsat ur igår. Jag höll på att somna framför TVn så jag gick ut med honom före nio, satte in honom i köket och stöp i säng före halv 10. Imorse undrade jag vad 17 han hade över hela bröstet... det var vissna löv! De hade fastnat i glasskladdet! Jag torkade honom hjälpligt ren med blöt handduk, bara för att sen tappa youghurt i huvudet på honom... samma procedur med handduken. Idag hade han varit poppis bland dagiskompisarna ;O) När vi kom hem nu fick han duscha och jag skrubbade honom ordentligt. Det ska jag göra med mig själv oxå nu tänkte jag.

                              

Imorse vaknade jag sex och tänkte först masa mig upp för att åka och träna, men jag fick inte benen över sängkanten. Tänkte att jag åker direkt från jobbet, hämtar Bamse och låter honom vara ensam hemma en stund.. men jag fryser och känner mig snuven medan halsen och benen värker så jag avstod faktiskt. Nu hoppas jag på att en lång varm dusch ska häva en eventuell sjuka. Folk hostar överallt och en del bara rätt ut vilket stör mig nåt otroligt. Omtanken att nysa i armvecket eller hålla för munnen betyder mycket, om inte annat så för att man visar just omtanke.

Nu ska jag sluta skvallra till förmån för den där duschen!

               
                Snodd från Herpetologiska föreningen på Facebook. Så SÖT!

Rafflande Fia och jätteben!

På förmiddagen hann jag både med terapin och affischering. Slängde i mig lunchen hemma och åkte upp till caféet i kapellet. Vi hade gemenskap idag och vi hade ett nytt par gäster som gav vår "gammelräv" ett par ordentliga matcher i pingis. Sen blev det ett rafflande fiaspel oxå, det knuffades hejvilt under muntra tillrop.

                               

Bekki kom upp till kapellet för Tim hade hennes nycklar, så vi gjorde sällskap till zoo och affären + dagis förstås. Bekki köpte ett jätteben till Bamse som han inte släppt på hela kvällen!Hoppas inte han får ont i magen av det! Bekki köpte varsitt vaniljhjärta åt oss som vi mumsade i oss efter de heta räkorna.

                   

Janne är på landet hela veckan och ikväll sticker Bekki till Tim... så jag får väl som vanligt roa med med stickorna. Prinsesströjan borde snart vara klar :O)

Hepp hepp

                                                            

Intensivt idag! Mötesdag! Var på jobbet före 8.00, mässa och morgonmöte från 8.30-9.45, intervjuades om själavård av studenter från Svenska Kyrkans grundkurs mellan 10 och 11, gudstjänstplanering 11.15-11.45, snabb lunch, började ordna med ett schema för "min" student som ska skriva en fälststudie över vår församling, 14-15 besök, 15-16.30 diakonimöte. Kom från jobbet efter 17.00. Hämta Bamse, orkade bara ösa upp en tallrik youghurt och har därefter tillbringat kvällen med inspelade program - "det okända" och "Dox - girl models" som handlade om väldigt unga flickor från Sibirien som raggades upp för att testa en modellkarriär i Tokyo. Har hunnit nästan en hel arm på prinsess-koftan. Kvällsnad. Sova nu!

                    
                     Det återkommande "lövet" i oket på prinsess-koftan

"...du ler ju jämt!"

Idag när jag gick från tunnelbanan höll jag på att missa en dam som jag alltid pratar med. "Men oj, hejsan! Här går jag i mina egna tankar!", sa jag. "Ja, det får du göra", sa hon, "men jag var osäker på om det var du för du ler ju jämt", sa hon. Det var ju kul att höra... alltså, att jag ser glad ut! Vi pratade en stund, sen gick jag in på jobbet.


                                       

Annars har dagen varit... lite annorlunda. Gjorde en andakt när jag kom till jobbet imorse, åkte iväg till Itrim på friskvård, tillbaka till jobbet och åt lunch, sen iväg på terapi och så en stund på jobbet igen innan jag åkte hemåt. Känns inte som jag arbetat särskilt effektivt... Förbi Lidl och handla grönsaker och glass... och en youghurt som jag blivit tokig i, en gräddyoughurt med honung och valnöt. Den är farligt god!

Mamma, pappa, Jens och Sandra kom hem före mig, Bekki och Tim var redan hemma. Jag slängde på risvattnet och skar grönsaker samt hackade choklad till glassen. Picolaterna jag gjorde igår räckte och blev över. Det blev ju ändå nästan 100 bollar och trots att jag redan igår gjorde två matlådor åt mig så blev det yterligare två matlådor till mig plus två middagar till mina föräldrar som jag skickade med dem. Det blev en jättetrevlig kväll. De hade med sig Hagge och Indra och det gick jättebra med Bamse. De känner ju varandra så väl efter all tid Bamse tillbringat på Lågarö, men det var första gången Hagge och Indra var inne hos oss.

Har stickat klart bakstycket och båda framstyckena på prinsesströjan. Jag tycker inte mönstret stämmer helt, men jag hoppas det blir bra när armarna kommer på plats. Det är ju raglan-söm så det rättar nog till sig.

Bamse har varit ute. Jag är dödstrött. Det har varit mycket "friskvård" idag!

                   
                     Fick en present av Lotta igår :O)


Vad går upp mot en god vän?

Vilken härlig dag! Gick upp före kl 7.00, duschade, åt frukost och gav mig av från Sanda efter att ha sett Vasaloppsstarten klockan 8.00. Var i god tid uppe i Hallunda så jag åkte ett par varv och mindes barndom, ungdom och småbarnsåren. Jag bodde ju där i över 20 år. Sen var det dax att parkera på Hallunda Centrums tak och knalla ner till kyrkan.

                     

Predikan kändes bra, det kändes som folk lyssnade och tog den till sig och jag undrar om jag kanske kan göra en följetång på "Eva". Jag fick frågan om jag ville komma tillbaka i höst iallafall.Sen åkte jag hem till Lotta och hade en underbar eftermiddag hos henne. Hon bjöd på våfflor och vi snackade i flera timmar innan jag var tvungen att bryta upp. Det var så otroligt härligt! 

                                        

Jag åkte och handlade och sen hem till Bamse (Janne åkte från landet några timmar efter mig). Spenderade några timmar med att rulla Picolater för ett helt kompani, mina föräldrar kommer på middag imorgon och det blir matlådor oxå!

Kvällen har jag tillbringat vid Morden i Midsomer och prinsesskoftan.

Stickning och promenader

Så har dan sett ut. Har inte ens tittat på predikan. Om jag ska tänka pragmatiskt så har den knappast ändrats från igår och det får bära eller brista imorgon. Idag har jag njutit av solen. Var ute i över en timme med Bamse på ängen och solade fejset. Det var så härligt.


Tjoho! Livet är härligt!

                    
                       Ska ha tag i sorken!


Mmmm...

Stickat prinsesströja har jag gjort. Är klar med bakstycket och blir kanske klar med ena framstycket ikväll. Janne fixade god middag medan jag tog tredje promenaden på ängen. Nu ska vi se film "The Bourne Identity" medan jag stickar på. Det blir tidig kväll!

                                               

Easy...

Gårdagen blev lugn. Bekki tog Bamse kvällen innan för jag var så trött och tack vare att Bekki tog Bamse kunde jag sova 9 timmar. Vaknade av en mardröm, den tredje på kort tid. Den första handlade om andra världskriget, den andra drömmen har jag valt att inte berätta här ... och igår natt hade jag alltså en tredje dröm. Jag skulle från E18 till E4 och för att ta sig dit måste man åkte genom en mörks skog på en liten krokig väg (så ser det inte ut i verkligheten, men i min dröm såg det ut så). Jag hörde fotsteg bakom mig vilket var konstigt då jag iallafall körde i 60-70km/h. Mamma ringde på telefonen och jag sa att det var obehagligt med fotstegen varpå den förföljande började springa och krasch... så högg den tag i bilen. Jag vaknade samtidigt av att någon på vår altan hemma krossade en ruta till vardagsrummet och jag vaknade med panikkänslor, bara för att vakna igen - varm och trygg i min egen säng och klockan var 7.00. Jag hade alltså drömt att jag vaknade till fönstret som krossades oxå. Märkligt.Kom lite senare än jag brukar till jobbet, kvart i 9 ungefär. Pratade café med en kollega och hade samtal klockan 10.00. Småfix, lunch och iväg på terapin där vi pratade dels om drömmarna och att jag kommer ihåg dem. Dröm-minnet är ju inte så starkt så brukar iallafall jag inte komma ihåg dem mer än en liten stund. Nu minns jag alla tre. Vi pratade om annat oxå, jag kallade det en snabbrepetition av vissa delar av mitt liv, för om en månad är terapin slut.

När jag kom tillbaka till jobbet hade mitt kl.3-besök ringt på telsvar och ställt in så jag läste igenom predikan, bestämde mig för att inte börja med nåt nytt utan smet iväg lite tidigare. Köpte grisknorrar och tuggben på CRT, tankade, hem och snabbpacka, tog med Ragnar, åkte till Gullvi´s och köpte garn till en ny jordgubbsmössa åt Ängla (hon har tappat bort sin) och ullgarn till en prinsess-kofta åt Jennifer, hämtade Bamse på dagis. Brorsan körde förbi dagis och stannade till. Det är inte ofta man ser honom. Han hade med sig yngsta dottern så de fick hälsa på Ragnar som satt i bakluckan, de har inte träffat honom.

papparazzi I går förmiddag var väntan över. Hovet släppte de första bilderna på den nyfödda prinsessan Estelle. Hon var klädd i en vit kofta som drottning Silvias mamma, Alice Sommerlath, har stickat. Pappa Daniel fotograferade sin dotter.
Prinsessan Estelle. foto: Daniel Westling.

Jag fortsatte ner till Sanda där Janne hade middagen färdig. Bara skit på TV så vi satte på en film - Green Zone - den var bra. Jag började sticka på tröjan förstås, är så nyfiken på hur den ska bli. Janne tog ut Bamse på kvällsnad för jag satt och nickade till i slutet av flmen.

Imorse gick Bamse och jag ut vid 9.00 efter ännu en härlig nattsömn - 10 timmar. Vi har varit ute på ängen och jagat sork. Frukost på bordet när vi kom hem :-D 

Nu ska jag sticka en stund före nästa Bamsenad.

                  

Oj...

Rubriktorka! Men även denna dag har varit spännande! På förmiddagen har jag varit på en föreläsning med workshop i varumärkes-strategi. Fick nya positiva perspektiv på det här med att "sälja sig" mm. Åt lunch med föreläsaren på Seyhmus vilket i sig var en gastronomisk upplevelse av stora mått!

                                           

Hela dagen blev försenad, även mitt besök på eftermiddagen så jag kunde ta det lugnt. Jag ska vara kontaktperson åt en tjej som ska skriva en fältstudie av vår församling och det kommer nog bli en spännande utmaning. Vi satt en timme och nu ska jag skriva förslag på schema mm.

Hämta Bamse, Bekki hade gjort middag, nu har jag lagt sista handen (hoppas jag) vid predikan till på söndag. Ska duscha och gå ut med Bamse så jag kommer tidigt i säng. Tänkte träna imorgonbitti men jag var klok nog att kolla öppettiderna redan nu ikväll... de öppnar kl 9.00 så det blir tyvärr inget av det imorgon.

Det har varit en händelserik vecka så här långt. Vi får se vad morgondagen bjuder på...

RSS 2.0