Slöa söndag

Imorse klockan sju vaknade jag till denna utsikt:
 
 
Det var lite stök och bök igårkväll innan hundarna kunde enas om hur de skulle sova. Bamse tänkte inte acceptera några andra hundar i sängen först och jag hade gjort ordning sovplatser i köket åt Spike och Minou. Men det gick förstås inte. Två små hundar satt och grät nedanför sängen så jag föll till föga. De trampade först runt i sängen och ville själva välja sovplats, men det gick inte, det blev bråk. Spike placerade jag i min fotända där han sovit förut, Bamse blev bryskt lagd mellan Janne och mig där han brukar ligga... och Minou fick ligga på min yttersida. Efter ett par tillrättavisningar somnade faktiskt hela gänget. De sov stilla hela natten. Bamse som brukar hoppa i och ur sängen flera gånger lämnade inte sin plats. Spike rörde sig inte ur fläcken men Minou fixade lite. Ibland ville hon ligga uppe vid nacken och ibland nere vid magen, men när jag vaknade låg hon och tittade på mig från min armhåla. Jag tog en långpromenad med dem när vi vaknade klockan sju, sen la vi oss igen. Jag var jätteförvånad när jag nästa gång vaknade och klockan var över 10.00! Frukost, promenad med hundarna och Ragnar, sen satte jag mig att skriva information mm till Knyppelpinnarnas tidning.
 
 
Strax efter fem rullade Linnéa med familj in på uppfarten. De hade haft en heldag på Gröna Lund som Mattes jobb bjöd sina anställda på. Jag stod vid stekpannan och gjorde potatisplättar på 2 kg potatis vilket serverades med bacon och lingon. Det är ju så himla gott! Vi umgicks lite och barnen lekte en stund innan de gav sig av hemåt, trötta och nöjda.
 
Vad blir fyra plus fem? Bamses råttor kan illustrera mängdlära också.
 
Sängen hägrar. Önskar oss alla en god natt!

Fyra dagar sen sist

Det är lite rörigt i mitt huvud och jag tillåter det vara det. Det jag går igenom kan inte stressas fram eller bort utan det får ha sin tid. På jobbet tuffar det på i ett alldeles lagom tempo - inte för mycket så jag tappar andan och inte för lite så jag tappar styrfarten. Dagarna som gått sen sist har innehållit sju olika besök, Torsdagsträff, kvällsmässa samt ett förmiddagsmöte. Jag har finslipat andakter och försökt hjälpa människor via telefonen.
 
Igår satte jag inte klockan på ringning vilket innebar att jag kom nästan två timmar senare än planerat till Monica, Arto och Nova. Arto skulle på firmafest så tre generationer tjejer och en hund hade mys-lördag. Vi hade tänkte promenera på Järva-fältet, men av det blev det inget av.
 
 
Och äntligen fick Nova sin födelsetavla. Jag gjorde klar den till hon föddes, men det har inte blivit av att jag fyllt i födelseuppgifterna och köpt ram förrän typ nu. Jag tyckte den blev fin, matchar bröllopstavlan gör det också.
 
 
På vägen hem hämtade jag upp Linnéas hundar, de har fått biljetter till Gröna Lund av Mattes jobb idag så nu får fyrbeningarna husera hos "mormor".
 
Söndagen närmar sig halvtid. Mer om det sen...

Två knyppeldagar till

Förstås har jag jobbat oxå. Igår var kyrkgruppen  och besökte Lidingö kyrka. En fantastisk liten kyrka med spännande historia.
 
 
Duken som låg över dopfunten fascinerade mig extra mycket. Grön sammet med guldbrodyr och spets knypplad i guldtråd. Har aldrig sett nåt liknande...
 
 
Kyrkor är ju otroligt roliga att besöka ur så många olika synvinklar. Textila hantverk, arkitektur, smarta lösningar på udda problem, historia... Ja, jag skulle kunna rabbla i det oändliga. Men det ska jag inte!
 
På kvällen var  det start av "min" lilla knyppelcirkel på ABF i Strängnäs. Vi tänkte lite på vad vi vill göra framöver, jag spolade på metalltråd och hjälpte dem komma igång efter sommaruppehållet.
 
 
Arbetsdagen idag har bestått i diakonimottagning, mässa och möten bland annat. Ikväll var andra tillfället på knyppelkursen i Hagsätra. Det är verkligen jätteroligt med de olika kurserna. Man får sån energi! Ikväll kom jag dessutom lagom till vardagsmässan kl halv sju som de börjat med denna termin.
 
 
Och kvällen avslutades för min del på ett fantastiskt roligt sätt. Kantorn som spelat på mässan och sen har kören, kom in efter kör/knyppelkurs och sa att jag sjöng så vackert. Jag blev så glad! Hon frågade om jag sjöng i kör (nej) eller jag var solist (NEJ) och om jag gått på AF (ja). Det är nåt med mitt sjungande som fått en rejäl knäck. Jag tycker inte att jag kan sjunga alls. Varför har jag såna oerhörda krav på mig själv vad det gäller sången och rösten? Musiken är en väldigt sårbar del av min själ och den har blivit tilltufsad. När jag får beröm för min sång blir jag så glad och vill bara gråta, samtidigt slår jag det ifrån mig. Men varför skulle hon komma in och säga nåt sånt efter att ha hört mig sjunga psalmer på en mässa om hon inte menade det? Vi känner ju inte varandra alls! Och varför gör jag en så stor sak av det istället för att bara tacka och ta emot?
 
Jag får sova på saken! 

Knyppling för hela slanten

Maran fortsätter att rida mig, men jag har lärt mig att inte ta fighten. Det går över. Hon får rida sig trött. Sov inte många timmar inatt. Svettades, tankarna snurrar, gick upp, gick och la mig igen. Halv sex gick jag upp och duschade och la mig en stund till.
 
 
Efter morgonrutiner och promenad med Bamse och Ragnar åkte jag iväg till Knyppelpinnarna. Först höstens första styrelsemöte, sen höstens första medlemsinformation. Sen knypplade vi och pratade knyppling förstås. Hur jobbigt det än är att ta sig upp och iväg så är det värt det flera gånger om. Pigga och spännande kvinnor mellan 40-90 år som älskar knyppling. Det är en vitamininjektion varje gång!  
 
Idag knypplade jag klart "Näckrosor" - det är en spindelspets i metall
 
Och nya spännande saker ligger i pipeline inför hösten och ända fram till sommaren - utställning, workshop, föreläsning, Syfestivalerna och minst en resa. Kanske nån helgkurs oxå? Studiebesök spånar vi vidare på.
 
När jag kom hem var Anna redan här och hade pratat med Janne. Jag tror hon tar jobbet att mura grunden till vår planerade utbyggnad. Det vore underbart att få lite mer utrymme i vinter. 
 
Nu ska jag försöka att sova gott inatt! 

Höst-ångest

Nej, det är inte så lätt att välta omkull mig, men det betyder inte att jag inte känner. Sen ett par veckor tillbaka lider jag av stor trötthet som nu ibland övergår i ångest. Inget jag räds över, bara konstaterar.
 
 
Det är inte första gången i mitt liv och med största sannolikhet inte den sista heller. Det är nyttigt att gå igenom dessa perioder, men inte desto mindre jobbigt. Delvis kan det hänga ihop med att två av mina konfidenter gått bort i cancer helt nyligen och de har byggt bo i mitt huvud. Flyktingströmmarna i vår närhet är en annan faktor. Jag så glad att jag har mitt jobb och där flyter det på i ett bra tempo nu. Om ett par veckor har jag fått tid att kolla sköldkörtel innan läkarbesöket i oktober.
 
Lina Sandell-Berg                                            Karin Boye
 
I förrgår var jag hos tandhygienisten och sen hembesök på eftermiddagen, igår jobbade jag hemma och hade tid hos dietisten på morgonen. I övrigt har dagarna bestått i administration såsom uppföljning och planering. Sånggudstjänsten som jag ska ha om 1,5 vecka växer fram. Just ni skriver jag om tre färgstarka kvinnor: Karin Boye och Lina Sandell Berg ska få vara huvudfiguranterna i två sång-gudstjänster jag ska ha i höst och så ska jag skriva en liten krönika till föreningen Knyppelpinnarnas tidning Stadkanten om Ulla Fagerlin som är välkänd i knypplingskretsar för sina mönster. Hon skapade bland annat föreningens logga och var vår hedersmedlem. Hon avled i augusti, 95 år gammal.
 
Vikings säsong 3 är mitt sällskap på kvällarna. En underton i hela säsongen är den allt starkare motsättningen mellan kristendom och asar kontra de som försöker hålla ihop trots olikheter i religion. Känns det igen?
 
Nu ska jag fortsätta med det jag inte hann igår...

Från handledning till massage

Bara för att skapa en rubrik alltså. Det är inte så lätt alla gånger.
 
Igår började jag arbetsdagen med handledning. Jag köpte sushi i Högdalen och satte av mot Flemingsberg där vi skulle han kunskapsdag i pastoratet. Jag hade fått tiden lite fel för mig och var där alldeles för tidigt. Ungefär när jag kom dit fick jag sms från Bella. Att hon skulle läggas in på sjukhus för sin lunginflammation visste vi sen dagen innan, men nu fick jag avdelningen. Jag hade 45 minuter på mig till mötet så jag rusade ner på Ica Pulsen, köpte tidningar och godis och sprang över till Huddinge sjukhus.
 
 
Efter kunskapsdagen tillbaka till Huddinge igen där vi hade återträff för Ölandsresenärerna på kvällen. Det var skönt att ha bokat in natten hos svärmor, vi drack ett glas vin tillsammans efter att jag promenerat Bamse i Rådsparken, sen sov jag gott kan jag lova!
 
 
Idag har jag tagit det betydligt lugnare efter dessa två 12-timmars dagar - Gävleresan i måndags och den mångfacetterade tisdagen. Ett uteblivet besök på morgonen bidrog till andra uträttade ärenden, sen externt lunchmöte. Jag hade lagt in ledighet ett par timmar på eftermiddagen och då hann jag både fixa bilens fjädring på Vianor i Handen, hämta böcker om knyppling hos en medlem i Knyppelpinnarna som kände vår nyligen avlidna hedersmedlem innan jag kunde åka till min bokade massage lite tidigare än planerat.
 
Nu vankas sängen....

Gävlar

När jag gick i mellanstadiet berättade min lärarinna om en klassresa till Gävle, och hur en av eleverna sen skrivit en uppsats om resan där denne skrev att gävlarna såg ut som vanliga människor... Det var lite kul att höra den berättelsen på bussen idag igen. En...eller flera? sannhistorier? Sällan är det ju bara en som tänker en tanke...
 
Imorse var jag på jobbet kvart över sju och kokade kaffe. Strax efter åtta åkte vi mot Gävle. Bussfika och senare en fantastisk laxlunch på Axmars brygga.
 
 
Nu vet vi att Ax kommer från kornets ax och att Mar betyder ungefär grund havsvik!
 
 
Fortsättningen blev fika vid Gefle choklad i Gallerian Nian och fin andakt med underbar orgelmusik i Heliga Trefaldighets kyrka. 
 
 
Hemfärden kändes lång, men tänkt positivt, tid för eftertanke. Jag älskar att åka buss och tåg!
 
Jens och Bamse väntade på mig vid kyrkan. Min bil, som Jens lånat över helgen, var nyvaxad.
 
Hemma - kolsvart och lugnt. Få sommarhus är befolkade så här års mitt i veckan ☺️ 

Soft söndag

Jag fortsätter låta bli att göra det jag tänker att jag ska göra... Idag blev det varken gudstjänst, träning eller storhandling. Istället fastnade jag i alla knyppel-papper som behövde sorteras innan styrelsemötet nästa söndag. Sen gick jag igenom knyppel-materialet och dynorna Knyppelpinnarna fått, dels från en skola och dels från en privatperson. Fint material, men dynorna lämnade lite mer att önska... 
 
 
Efter att ha gjort fika till Janne, som bygger på bodarna, klippte jag honom, gjorde klar en tavla med knypplat motiv och fortsatte sen med metallknypplingen.
 
Jag ska leta blått tyg istället för papper...
 
Ikväll har jag kört upp till svärmors lägenhet. Börjar tidigt imorgon så jag ska hänga på dagislåset när de öppnar!
 
Sov gott ❤️ 

Hela Sverige knypplar

Idag är det andra lördagen i september. Andra lördagen i September är Hela Sverige Knypplar-dagen. Jag har tänkt att i framtiden skulle man kunna göra nåt kul i både föreningen Knyppelpinnarna och i min ABF-cirkel här i Strängnäs, men till i år har jag inte blivit tillräckligt varm i kläderna för att ta tag i det på mer än idéstadiet.
 
 
Men... för ett par veckor sen blev jag inbjuden till  att knyppla ihop med en av mina knyppel-lärare från Vadstena. Strax efter 14.00 svängde jag hos henne och hela eftermiddagen satt vi - hon och jag, två av hennes barnbarn, hennes mamma och en arbetskamrat - och knypplade. Det var jättetrevligt! Hoppas på fler tillfällen!
 

En ledig fredag

Igår var jag ledig och jag hade massor på önskelistan. Men jag bestämde mig också för att tillåta mig att låta saker ta tid och inte försöka hinna hela önskelistan, det blir bara jobbigt då.
 
Dessutom var det en speciell dag. Den 11 september 2005 vigdes jag till diakon, så det är alltså 10 år sen! En sån dag kan man gott vika åt sig själv, tycker jag!
 
              
 
Janne och jag fikade nere vid boden innan han åkte. Vi har en önskan om att bygga ett uterum och faktiskt är vi rörande överens om att Janne inte ska bygga det! Han håller redan på överallt, med bodar, inomhus och så hjälper han folk både till höger och vänster med byggnadsprojekt och trädgårdar. Nu satt vi och spånade på vår idé och så ringde vi Murar-Anna, svägerskan, och hon ska komma hit och se om vår idé är genomförbar.
 
Tänk om....
 
När Janne åkt till jobbet tog jag med mig grabbarna och gick ut i skogen. Över två timmar var vi ute och letade svamp och plockade lingon. Det var härligt. Svamp fanns det nästan ingenting och "mina" lingonställen var ganska avplockade av någon annan, men jag fick ihop - inte tre liter som jag skrev på Facebook - men tre halvlitrar! De gula kantarellerna åkte i gräddsåsen till middagen!
 
 
Innan det blev för kallt att sitta ute så satt jag på altanen och knypplade. Kvällen bjöd på avsnitt av Vikings... som jag givetvis somnade ifrån.
 
En ny dag har grytt sen länge. Här tvättas det, bakas fröknäcke, städas och plockas. Jag ska diska och bjuda maken på fika innan jag drar iväg en stund....

Två fina arbetsdagar...

... har passerat. Onsdag morgon började med en rivstart - två planeringsmöten och ett besök. Eftermiddagen skulle bjuda på ett besök, ett planeringsmöte och ett sjukbesök, men pga sjukdom cancellerades både besöket och planeringsmötet så jag åkte på sjukbesöket mycket tidigare än jag tänkt. Men det var samma sak där, även hen var för sjuk för att kunna ta emot besök. Istället hann jag få undan en del annat och lämna jobbet efter en normal 8-timmars arbetsdag. Innan jag hämtade Bamse åkte jag upp till Eva och lämnade aloevera-dunkar från Linnéa och blev bjuden på rödbets/lakrits-shot. Mums!
 
 
Sen hämtade jag Bamse och åkte hem. Galet trött somnade jag supertidigt.
 
Torsdagen blev lång. På vägen till jobbet ringde en läkare på en inbokad telefontid jag hade. Min husläkare har slutat och han beklagade att jag fått vänta på röntgensvaret. Ingen höftledsartros! Jisses så skönt. Men vad kan smärtan bero på då? Vi pratade kort om det, han ordnade så jag skulle få ta prover på sköldkörtel, järnserum, gikt mm innan läkarbesöket i oktober, men vem jag får träffa har jag ingen aning om. Han surrade om mina smärtor att jag kanske måste kontakta dietist och vad gäller hälsenorna och svullnade kanske jag måste få remiss för UL. Suck. UL är gjort vid två tillfällen och jag har t.o.m varit på sklerosering ett par gånger. Dietist har jag redan kontakt med. Får ta det där igen öga för öga när jag får träffa min nya husläkare, den tredje på 1,5 år. Blodtrycket verkar inte heller ha gått fram.
 
Fördelen med all denna röra gör att jag fått en behaglig insikt över hur fri jag är att satsa på mig själv. Min husläkare i Hagsätra räddade livet på mig när struman skenade och livet brakade ihop 2008. Idag är läget ett annat och jag mår faktiskt rätt bra. Dietisten jag varit hos är för oerfaren men jag ska gå dit igen, men den största hälsovinsten står faktiskt Linnéa och Forever Living Products för. Deras Detox-program har gett mig verktyg för viktnedgång. Min egen kamp och strävan har hjälpt mig att gå ner 12 kilo, 6 av dem är Detoxens förtjänst. Nu satsar jag i höst på att gå ner i vikt istället för att lyssna på professionella hälsomänniskor som inte känner mig. Det blir bara ett evigt gafflande om olika teorier och motstridig kunskap. Mitt experimenterande har gett mig kunskap om hur min kropp fungerar och det är vitt mjöl - gluten, vitt socker och processad mat som ska bort ur min meny. Detox-programmet har gett mig kunskap om quinoa, ekologiska grönsaker vilket i sin tur lett till storkok, intresse och kontakter med raw food... och jag mår så himla mycket bättre. Monica och jag har utbytt tankar och erfarenheter kring vegetarisk kosthållning utan mejeriprodukter samt raw foood vilket har öppnat en helt nu värld för mig. Detta i kombination med det jag redan testat och läst in mig på vad gäller LCHF. Det är dessutom myyyycket enklare än vanlig matlagning när man gått igenom detoxen och fattat galoppen. Jag är fast övertygad om att hälsan kommer återvinnas i viktminskning = lägre blodtryck - mindre blodtrycksmedicin, mindre snarkningar - bättre sömn, mindre sköldkörtelmedicin, mindre belastning på hälsenor, höft och rygg, lägre stress osv i en god spiral. Kalorier in och ut funkar inte. Viss träning, som löpning och långa promenader, med stor övervikt är rent skadligt för det sliter sönder kroppen! Nu får ni supporta mig i höst så jag kommer framåt.
 
I Huddinge kommun har vi denna vecka haft något som kallas Seniorveckan. Alla aktiviteter för seniorer har getts ut i ett särskilt programblad där bland annat vår lunchmusik/sopplunch och Torsdagsträff annonserats ut. På förmiddagen åkte för att titta på bokbinderi-cirklarna som ges i en bod på Snättringeskolans område. Det var så himla intressant! Man kan binda om gamla böcker och binda in t.ex sin släktforskning eller sina dagböcker.
 
Det finns hur mycket papper som helst till bokomslagen. Bland annat hade de ett lager japanska papper, men vackra tapeter och tyg kan också användas.
 
Skärmaskin, bokpressar mm
 
 
Fixade lunchen på vägen därifrån och sen var det Torsdagsträff med jubilarer hos oss. Hela salen fylldes av män och kvinnor varav nästan hälften fyllt 75, 80, 85, 90 eller 95 år. De flesta kom i sällskap men några kom ensamma. Och så våra "vanliga" besökare på det. Och underhållningen stod Lars Gunnar Wiklund för - Nu ska vi sjunga - och det var riktigt lyckat.
 
Sen hämtade jag Bamse, gick ut med honom, installerade honom i svärmors lägenhet och gav honom middag innan jag åkte tillbaka till kyrkan och hade  Macka-Mässa-Prat tillsammans med kyrkoherden. Vi har gjort om torsdagarnas Stilla Mässor i en ny tappning där vi börjar med att äta en wrap tillsammans, fira mässa och sen prata om kommande söndags episteltext. Det känns nytt och fräscht.
 
Hämtade Bamse strax efter åtta och åkte hem, inte alls lika trött som igår.
 
Tre i familjen figurerade i olika mediala sammanhang under torsdagen. Monica och Nova i en artikelserie i DN om förlossning och amning... och så Jennifer som är modell för Polarn och Pyret i höst.
 


Idag är jag ledig eftersom jag jobbade i söndags. Jag har massor på önskelistan...

Kick off

 
Nu har vi haft tre bra uppstarts-dagar innehållandes gudstjänst, libanesisk lunch, föreläsning, reflektion och retreat. Gårdagens gruppreflektion och filmen fick jag stå över för jag skulle till stiftet på rekryteringskonferens för praktikanterna vi hade i somras. 
 
 
Idag har vi varit på retreat på Marielund, en katolsk stiftsgård på Ekerö. Det var ljuvligt. Jag hade med mig en skyttel, garn och mönster...tänkte slå frivoliteter vilket jag inte  gjort på åratal, men mönstret jag hade med krävde två skyttlar. Kvar att göra? Ingenting! Jag har mest legat i gräset, låtit tankarna gå som de vill och njutit av himlen, gräshoppornas spelande och trollsländornas flykt...
 
 
Detta toppades av kursstart i knyppling Ikväll.
 
Det kan inte bli så mycket bättre 😍

Arbete och spetstäcken

Det rullar på i jobbet. Torsdagen innehöll två olika möten, ett spontanbesök och ett sjuk-besök samt den vanliga evigt rullande administrationen i olika ekonomi-ärenden. På fredagen hade jag ett möte med chefen och på eftermiddagen hade jag tagit ledigt!
 
Föreningen Knyppelpinnarna, eller rättare sagt vår förra ordförande, hade ordnat med ett studiebesök hos textilkonstnären Lisa Karlsson som gjort ett fantastiskt spetstäcke! Hon tog emot oss i sin ateljé och berättade om sina täcken.
 
Lite "vanliga" täcken
 
Spetstäcket!
 

Spetstäcket var helt otroligt och kan inte göras rättvisa på bild. Hon berättade att alla spetsar var använda, det var kravet, och att hon fått spetsar från alla möjliga håll när hon berättat om sitt projekt. Det är virkad, sydd och knypplad, handgjord och maskingjord spets. Helt makalös! Läs mer --> här <--.
 
När vi stått, krupit och hukat oss över täcket en bra stund tog hon fram ett till. Ett som jag tror att ingen av oss hade en aning om att det fanns. Det var nästan ännu vackrare, om det nu är möjligt, men det var ett helt annat uttryck i det täcket.
 

Efteråt bjöd hon på fika, en fantastisk apelsinmousse-paj vars like jag aldrig smakat.
 
Jag tog vägen över Gustavsberg för att hämta upp tre knyppeldynor föreningen fått från en skola. Om någon av er därute funderar på att börja knyppla så hör av er, ni får knyppeldyna och knyppelpinnar gratis!
 
 
Hemmavid stod Hjälmare-kräftor på bordet. Dessa intogs till Sanna Nielsens julskiva. Janne var sugen på lite Sanna men uppmärksammande inte att det var julskivan han petade in. Vi högg glupskt in på kräftorna och var redan kräftkladdiga när vi upptäckte att vi lyssnade till "O helga natt", så det fick vara. Varför inte. Tiden går så fort ändå så vi kan lika gärna börja grunda inför julen!
 
Idag har jag suttit vid datorn och jobbat för knyppelpinnarna. En knyppelkändis, hedersmedlem och "författaren" till vår logga har avlidit och vi ska uppmärksamma det. Kallelse till styrelsemötet har jag kompletterat och bilder har skickats runt. När solen sken som bäst gick jag ut och släppte ut tistelfjärilarna.
 
 
Nej, nu ska jag göra något annat en stund. Lingonplockning och knyppling står på önskelistan!
 

...och veckan rullar på

Igår kändes det som jag lade en av vår-grejerna till handlingarna. Det är lite konstigt det där, i alla fall för mig, för när jag påbörjat något på våren vill jag avsluta det på våren också. Och samma sak över jul-ledigheten. Det jag "avslutade" igår var ingen särskild vår-grej, det var schemalagt i september också, men ändå... Det var en person som slutade under sommaren och vars projekt jag fick ta över. Jag ingick i gruppen, men det är alltid en annan sak att vara ansvarig. Det känns som det gått bra, i alla fall nu, och vår lilla minskande grupp gjorde klart de sista uppgifterna under stor koncentration, jag sammanställde och renskrev och skickade iväg det under lunchen. Klart! Visst kan vi få tilläggsuppgifter och förfrågningar i ämnet - en projektgrupp inför nya församlingsinstruktionen - men själva grunduppgiften är klar! Sen blev det medarbetarsamling på eftermiddagen och jag kom väl från jobbet halv fem kanske...
 
 
Idag jobbar jag hemma. Det är skönt. Regnet öser ner. På måndag är det rekryteringskonferens för praktikanterna vi hade i juni/juli och jag har nu gått igenom alla papper, ansökningshandlingar och utvärderingar och är så förberedd som jag kan vara. Det är också en vår-grej som ska bli så skönt att kunna få lägga till handlingarna. Agenda inför möte senare i september är gjort, Bamse och Ragnar är rastade, mailen besvarad och lunchen avklarad.
 
 
Till sällskap vid bordet har jag en liten tistelfjäril. Det är väldigt roligt och den är väldigt vacker. Det som är tråkigt är att nio stycken inte klarat sig. Jag beställde fem larver i början av sommaren och de var stendöda när de kom. Ändå väntade jag ett bra tag för det stod i instruktionen att man skulle ha tålamod. Det är första gången jag kläcker fjärilslarver så hur ska jag kunna veta? Efter tre veckor ringde jag upp och sa att det händer ingenting. Det är fem förtorkade larver och ingenting kommer att hända. Då skulle jag få en garantileverans på ytterligare fem larver, men den tog jag nu efter semestern. Tre levde när de kom, två förpuppades medan den tredje dog halvförpuppad. En ramlade ner direkt efter att den förpuppats med det skulle inte göra något enligt pappren. I förrgår satte jag in pupporna i fjärilsburen och på kvällen tittade den första, och enda, fjärilen fram. Den har fått Buddleja, plommon, banan och sockerlösning. Den ser lite medtagen ut, men jag hoppas den kommer igång!
 
 
Jag ska ringa och prata med leverantören igen när Janne vaknat efter nattpasset. Garantin gäller minst tre levande fjärilar och frågan är om det finns en garanti på garantin.

Nu ska jag fortsätta jobba en stund. Statistik och utvärdering står på eftermiddagens schema.

RSS 2.0