Boat-trip Brudhäll, Kökar 3

Ännu en härlig dag på Kökar. Vi fick låna julla av en släkting och tuffade ut till kyrkan.
 
 
I gamla prästgården pågick en lite udda bildutställning. Konstnärinnan blev väldigt fascinerad av Ragnar så han blev fotograferad  igen. Att han skulle bli uppmärksammad under våra resor hade jag räknat med, men inte med den omfattning som det blivit.
 
 
På eftermiddagen fikade vi hos Jannes bror och sen blev det brygg-grillat! 
 
Jag har hunnit knyppla en katt i guld oxå, med överblivet garn från gårdagens armband 😄
 
 

Boat-trip Brudhäll, Kökar 2

Det har varit en regnig härlig förmiddag. På förmiddagen plockade jag fram min knyppeldyna och satte upp armbandet Mona. Jäääättekul att ta sig tid! La upp bilderna på Knyppelpinnarnas Facebook-sida där kompositören hörde av sig och berömde min knyppling. KUL!!!
 
 
Ikväll har Bamse och jag bestigit ett berg 😉
 
 
Godnatt världen 💕

Boat-trip Brudhäll, Kökar

 
Längre än så här ska vi inte. Vi lämnade Föglö på ett platt stilla vatten. Kökar var min paradisö i 20 år innan vi valde att avyttra vår del i huset Janne ärvt. Nu är vi här på en nostalgitripp och hälsar på släkt.
 
 
På eftermiddagen har vi besökt Källskär och ätit god mat på Brudhäll.
 
 
Mycket mätta och belåtna kroknar vi nu i våra slafar!

Boat-trip Sanda, Föglö

Så lämnade vi Granö och åkte ett litet stycke till Sanda på Föglö. Här bor goda grannar från Ormkärr som flyttat till Åland för ett antal år sen. Hela eftermiddagen och kvällen har vi haft supertrevligt!
 

Boat-trip Granö, Föglö

 
Imorse fick jag sällskap av Jennifer på morgon-Bamsenaden och mitt på dan gav de sig iväg hem till Sverige igen. Janne och jag, Jens och Sandra gav oss iväg mot Föglö. Det var inget roligt väder att köra båt i, i synnerhet inte Jens och Sandras lilla båt, så Sandra och Bitchen kom över i vår båt. Jens hängde efter oss och han är en duktig båt-förare tack och lov.
 
Nu ligger vi i lugn natthamn på Granö, Föglö. Man uppskattar lugnet då mycket mer efter en så skumpig båtresa!
 
 

Boat-trip Mariehamn dag 2

Efter en regnig natt knackade det på båten på förmiddagen. Det var Bella, Rickard och Jennifer som kommit med M/S Gabriella över havet. Justin är på kollo så de gör lite kul saker med Jennifer när hon är ensam hemma.
 
 
Efter fika gick vi på promenad - till Lilla Holmen såklart!
 
Amazonerna, parakiterna och påfåglarna var jätteintresserade av Ragnar, och han av dem!
 
 
Sen fixade vi enkel middag för vi är ju många nu! Några åt pizza och några av oss knack-korv vilket är nostalgi! Det åt vi ofta här när barnen var små. Små korvar som doppas i ketchup och stark senap! 
 
 
Kvällen tillbringades i båtarna. Janne och Jens mekade så Jens och Sandra kunde sova i sin båt, Bella och jag matade svan-hanen som var riktigt tam!
 
 
Svan-paret har fem ungar så de lever nog i en skyddad miljö här i Mariehamns båthamn.
 
Det blev en sen, trevlig kväll. Och för min del en tidig morgon oxå. Ligger vaken sen fem, lyssnar på regnet och vinden... och funderar på ditt och datt 😃

Boat-trip Mariehamn

Nu ligger vi för boj i Mariehamn. Det regnar och är grått men vi är i gott sällskap av Jens, Sandra och Bitchen. Vi började dagen i Nacka Strand, men fortsatte ganska snart till Waxholm...
 
 
 
...där vi tankade och fortsatte sen till Furusund där vi inväntade Jens, Sandra och Bitchen.
 
 
Överfarten gick bra. Det var lugnt och molnigt.
 
 
Ikväll är det Rock-off i Mariehamn så det är livat i stan. Vi softar i vår båt. Hundar och goja är bra trötta.
 
Over and out!
 

Boat-trip Nacka Strand

 
Det är faktisk lite exotiskt att sova på Stockholmskt vatten...det har jag aldrig gjort, vad jag minns, under mina 25 år på sjön.
 
Dagen har varit bra. När jag var på blodtrycks-uppföljning hos läkaren så var Janne med Bamse hos veterinären för att ta dvärgbandmask-medicin inför Ålandsresan. Sen packade vi och donade med det sista innan vi makligt gav oss av. 
 
Långholmskanalen
 
Stockholm är vackert 
 
Vi hämtade upp Bella, Rickard och Jennifer vid Nacka Strand och for ut till Fjäderholmarna.
 
 
Jens och Jonny mötte upp oss efter en stund i egen båt.
 
När vi lämnat tillbaka Bella, Rickard och Jennifer tog vi natthamn i Nacka Strand. Här verkade det lugnt och skönt...
 
 
Godnatt världen!

Ringorm

 
Alltså! Jag vågar snart inte gå till läkaren snart. Det är nåt nytt varje gång... fast å andra sidan är det väl därför man går dit. Idag hade jag i alla fall ett planerat återbesök för blodtryck och vikt. Jag ska gå upp ytterligare en halv tablett och så fick jag beröm för de kilon jag lyckats gå ner. Sen bad jag om en röntgen av bäckenet för att bekräfta, eller förhoppningsvis utesluta?) höftledsartros. Till sist visade jag fläcken i sidan, som jag från början trodde var sviter efter antibiotikakuren mot papegojsjukan... men det var visst ringorm. Vad säger man? Pssst...?
 
 

Mellanlandning

Onsdagkväll vid vackra Vättern
 
Torsdagmorgon på Klosterhotellets slottsflygel
 
Imorse gjorde vi det vi skulle och gjorde oss klara för hemfärd. Vi checkade ut klockan 10.00, mellanlandade vid Biltema i Katrineholm där Janne handlade lite och jag rastade djuren.
 
 
Vi var hemma vid två-tiden och medan Janne klippte gräset, gick jag ut en snabb vända med Bamse, packade in och skrev inköpslista. Sen åkte vi och handlade inför nästa vecka.
Resten av eftermiddagen och kvällen har jag lagat 2 liter böngryta, 2 liter ratatouille, 1,5 liter majssoppa och 2 liter tomatsoppa samt stekt kryddig korv i småbitar plus 1 kilo köttfärs... och bakat två fröknäcken. Nu har vi så det räcker ett tag! Ont i fötterna har jag, men jag är ruskigt nöjd ändå! Janne har fixat i båten och kom hem och var alldeles snurrig. Ett gäng fulla ungdomar hade åkt vattenskoter så båten hade gungat hela tiden han haft huvet i motorrummet. En grillad kyckling och körbärstomater gjorde susen.
 
Nu återstår bara sängen. Så skönt det ska bli!
 
Vadstenas gator, som varit fulla av folk på onsdagen gapade tomma på torsdagsmorgonen.

Roadtrip Vadstena

Några bilder från kvällspromenaden igår:
 
Och från morgonpromenaden imorse:
 
Tempelgården
 
Imorse satte vi väckarklockan på 8. Janne fixade i stugan medan jag gick ut med Bamse, sen åt vi frukost, packade det sista, Janne dammsög och jag slängde sopor. Så for vi åstad ner mot hamnen. Vi kom med en färja tidigare än vi planerat och åkte raka vägen upp till Vadstena.
 
Janne har haft en ängels tålamod med mig. Först parkerade vi bilen vid Slottet, sen gick vi till Biblioteket där de hade två  knyppelutställningar: Sjalar och Ren Tvätt. Medan jag gick in stod Janne utanför med Bamse och Ragnar.
 
Knypplade sjalar
 
                                                                            ABFs knyppelkurser i Mölnlycke
 
 
Sen gick vi hela genom hela centrum, via Svenska Spetsars butik där jag inhandlade lite smått och gott, upp till Spetsmuséet. Janne satt utanför med Bamse men Ragnar kunde följa med.
 
De fyra elementen                                             Rankan
 
Enkel lian                                                            Dubbel lian
 
Trädsmycke                                                       Nät
 
Fantasifiske
 
Årets månader                                                  Ormen
 
Spiral                                                              Blomkruka
 
Emie Särnstedts spetsar
 
 
Att gå med Ragnar på axeln längs gågatan drog till sig mycket uppmärksamhet. Han har väckt mycket uppmärksamhet under hela resan. Jag hade nog trott att folk skulle titta och någon fråga, men det är väldigt många som kommit fram, fotat och pratat. Riktigt roligt. Men idag så slutade jag stanna när folk ropade: Oj, en papegoja!. Det blev för mycket. Däremot om någon frågade något eller ville att barnen skulle få se så stannade jag. Det blev mer lagom.
 
 
Efter att ha checkat in på Klosterhotellet och vilat en stund gick vi ut igen. Denna gång utan Ragnar. Han var så trött. Efter att ha ätit gott gick vi ner till slottet där Nostalgiaftonen precis börjat. Bilar började rulla in och vi gick runt och tittade, fikade och gick igen för det rullande in nya bilar hela tiden. Till slut var Bamse så trött att han bad om att bli buren (han satte tassen på min fot och visade tydligt att han inte ville gå nåt mer)
 
Cheva Impala. Min ungdoms drömbil
 

Nu har det varit riktigt skönt att ligga på hotellet ett par timmar och vila. Ragnar och Bamse sover tungt, men Bamse ska ut en pinkeri-sväng innan Janne och jag lägger oss till ro.
 
Imorgon bär det iväg hemåt igen...

Roadtrip Visingsö

Ett par år kvar, sen så...
 
När Janne kom hem i söndagskväll så blev han också lite sugen på att se vad skogen hade att erbjuda, så vid nio-tiden på kvällen gick vi ut i skogen tillsammans på sista Bamsenaden. Vi hittade inga kantareller, men jag plockade en del blåbär och lika mycket smultron som jag använde till frukosten igår morse.
 
 
Sen for vi iväg på en liten minisemester i bil. För några veckor sen bestämde vi oss för att se Visingsö. Jag har något avlägset minne av att jag som barn varit där och typ åkt från färjan och sen vägen åt ena hållet, sen åt andra, och till sist tillbaka till färjan. Janne ville se Visingsö och jag ville gärna se det igen lite mer ingående. Vid halv tio på måndagen gav vi oss av och kom med färjan som gick 14.10 från Gränna.
 
 
Loppis-stopp i ett f.d kapell på vägen till Gränna
 
Eftermiddagen blev spännande. Direkt vid färjeläget hittade vi en parkering, åt underbart goda räkor i hamnen och gick sen upp till Visingsborg.
 
 
Sen letade vi reda på Tempelgården där vi bokat stuga. Vi fick "Stallet".
 
Stallet                                                                Ragnar i äppelträdet
 
Sen åkte vi och tittade på badstranden Sandudden på norra ändan ön. Blåste kallt. Kändes ändå lite underligt med vinterkängorna på men de är ändå sköna i denna smått svala sommar.
 
 
På vägen ner till hamnen igen för att leta någon middag stannade vi vid Kumlaby kyrka, en kyrka byggd på 1100-talet, då vi såg att porten stod öppen. Jag hade velat gå upp i tornet men förstod snart att den var öppen för att några privatpersoner skulle öva musik inför ett bröllop, så jag njöt lite av den vackra kyrkan, fotade lite och gav mig av igen.
 
Ser inte det klocktornet fantastiskt inbjudande ut??? Kyrkan har använts som skola och tornet har använts för att idka astronomiska studier!
 
Målningarna var så fantastiska!
 
I hamnen var allt stängt men vi hade fått tips om en Thai-restaurang som låg mellan hamnen och Tempelgården, där köpte vi god mat som vi åt utanför vårt Stall.
 
Vackra petunior utanför Thai-restaurangen
 
Stallets dörr når bara 1,40. Jag undrar vad det är för häst som bott här?
 
På kvällspromeden gick vi runt för att bekanta oss med Tempelgården. Ett fantastiskt ställe med hus från fem sekler och där Templet byggts för att idka teosofiska aktiviteter.
 
Madame Tingley var ledare för teosoferna och upphovskvinna till Templet
 
Konstnären Olle Krantz uppfyllde sin dröm om en konstnärsgård på Tempelgården
 
Både Bamse och Ragnar somnade kvickt efter denna spännande dag, men jag låg vaken en stund och lyssnade på Bamses och Jannes snusande...
 
 
Vi sov länge idag. Åt frukost vid 10-tiden och åkte sen ner till södra delen av ön och tittade på Näs slottsruin.
 
LCHF-frukost                                                      Kast med liten boll...
 
På slottsborgen har fyra kungar avlidit, bland annat Magnus Ladulås
 
Här på södra sidan såg man tydligt spåren av erosion. Vättern äter långsamt upp öa.
 
På vägen norrut igen körde vi förbi Sverkers-eken som enligt sägen planterades till minne av Karl Sverkersson som mördades på denna plats år 1167.
 
 
Mullbärsträdsodling har också funnits här på öa.
 
 
Och ett valnötsträd! Tänk att det växer och bär frukt så här långt norrut!
 
 
Nästa stopp blev Brahekyrkan. Det var nog det den vackraste kyrkan jag varit in i.
 
Man kunde kika in i kryptan genom ett hål
 
Ebba Brahes brudkrona
 
Nattvardssilvret och ett relikskrin
 
Släkten Brahe ville så gärna, liksom så många andra, vara nära de heliga. De tillochmed skrev in Heliga Birgitta i sitt släktträd!
 
Sen åkte vi och fikade i Persgården. Där jobbade en ledande hälsocoach som finns med i nyaste numret av Hälsa.
 
 
Vi pratade detox och hälsa en stund, sen fick jag tidningen hon skriver sin livsberättelse i. Jättespännande!

Näst sista anhalten var gravfälten. Bamse, Ragnar och jag gick längs med gravfälten en bit...
 
 
Dagens sista stopp blev en butik för storväxta... där shoppade jag loss så jag kan känna mig lite fin i höst!
 
 
Räkor till middag, inköpta i hamnen där vi köpte räkor igår. Vi satt ute utanför Stallet vädret till trots!
 
Imorgon mot nya äventyr för nu ska Bamse ut och vi i säng!

Skördetid

Det låter kanske lite höstlikt, men det är det inte. Det är mitt i sommaren och då finns det saker i skogen och man är sugen på att plocka. De gula kantarellerna är tidiga i år och det tack vare allt regn. Och blåbär... det finns så mycket blåbär!
 
 
Igår gick jag bort till "trollskogen" som man nog numera får kalla "gris-skogen". Vildsvinen har bökat upp i den fina gröna mossan så det ser ut som en grävmaskin varit där. Jag gick där och sjöng och skramlade med nycklarna, körde lite rim och ramsor och tänkte att fördelen med alla svin är att jag kanske är ganska ensam om att våga gå där. Och jag fick lön för mödan, två liter gula kantareller!
 
 
På kvällen kom Jens och Sandra samt Sandras bror för att byta bil med oss. De ville ut och se gris-spår och kantareller så det blev en ny lång skogspromenad. Vi gick både bort till gris-skogen men också en annan sväng och de hittade nästan lika mycket kantareller som jag gjorde mitt på dan.
 
 
Jag försöker träna Bamse att leta kantareller, men än så länge är han bara intresserad av blåbären!
 
 
När vi kom hem hade klockan blivit 21.00 och det började mörkna.
 
Dagen har sett ungefär likadan ut. Bamse och jag gick en lång sväng i skogen på förmiddagen... men vi hittade inte många kantareller. Det är nog ganska urplockad i skogarna där många går. Men blåbär finns ju!
 
 
Morgonpromenaden genererade en halvliter blåbär och fem kantareller. Grannen kom in på en fika och därefter smörstekte jag några av kantarellerna som mellanmål. Sen blev det långpromenad igen till ett annat ställe och då fick Ragnar följa med också. Det gick bättre än väntat. Vi klev rätt in i ett vildhallonsnår och där fastnade jag. Ragnar försåg sig själv från min axel och plastförpackningen fylldes till över hälften med hallon. Sen fortsatte vi. Två kantareller och plastförpackningen fylldes på till bredden med blåbär. Nästa gång ska jag ha med mig två förpackningar!
 
Ibland lyckas man fånga ögonblicket!
 
Resten av eftermiddagen har jag tagit det lite lugnt. Bamse är trött, Ragnar likaså, det har varit mycket promenerade och forcerande av högt gräs i två dagar för Bamse och Ragnar har aldrig varit i skogen på det sättet som han varit i dag, så han fick nog ett roligt äventyr som han behöver smälta.
 
Men till sist tog jag tag i vår egen tomt. Jag har plockat och rensat den sista rabarbern och den sista gräslöken och fryst in. Smultron och jordgubbarna vi hade på tomten var nästan övermogna medan vildhallonen knappt mognat och våra odlade hallon är knappt på väg än.
 

Vi får se om vi orkar en skogspromenad till innan solnedgången.

Sista rycket x 2

De tre sista arbetsdagarna är gjorda! Och detoxen likaså! De sista arbetsdagarna har bestått i hundraårsuppvaktning och hembesök i onsdags och praktikantutvärderingarna i torsdags.
 
Bukett till en hundraåring. Hen blev så glad. Jag stannade en stund och hjälpte hen leta vaser och hjälpte hen att läsa på korten på alla blommor hen fått under morgonen.
 
Sen avslutade jag torsdagen med en dubbelbehandling - massage och facelift (ansiktsmassage). Jag har varit så extremt trött de senaste dagarna så jag tyckte jag kunde unna mig det.
 
                                      
Idag har jag jobbat hemma och det har varit en lugn dag. Jag är lite stolt över mig själv i år, att jag tillåtit mig att varva ner lite inför komplediget och semester, för i vanliga fall brukar jag störta in i ledigheten och det tar minst en vecka innan jag gått ner i varv. Det var klokt att jobba en vecka till efter praktikanterna mm så jag fick undan det mesta. Skrivbords-högen åkte dock in i ett skåp, den tar jag tag i när jag kommer tillbaka från semestern!
 
En halvliter blåbär till
 
När arbetsdagen var slut tog jag med mig en bytta och plockade blåbär på Bamsenaden. Det finns så otroligt mycket blåbär nu. Och jag ropade efter en granne som gick förbi med fulla hundbajspåsar... mycket riktigt, de gula kantarellerna har kommit. Vi får se om jag orkar ge mig ut lite längre imorgon och leta kantareller.
 
Detoxen bröt jag idag som planerat. Det gjorde jag med en halv påse räkor som jag dippade i en misslyckad rinnig aioli. Så himla gott! Jag har gått ner drygt 6 kilo, vant mig av med kaffe och socker samt är värkfri så när som på höften. Jag ska be läkaren på fredag om en röntgen för nu har det hållt på för länge. Jag misstänker att det kan vara en artros. Jag vet ju att jag har artros i ländryggen för det syntes när jag röntgade ryggen efter ryggsmällen 2010.
 
Nej, nu är disken diskad, TVn avstängd och Janne på väg hem, nu ska hunden ut och jag ska i säng! 

Dagarnaföredanföredanföredan...

En måndag och en tisdag har passerat. Större delen av måndagen bestod i hembesök och handledning. På väg från hembesöket genade jag över Tomtberga kyrkogård. Jag har inte varit där förut och jag kan bara säga att den låg insprängd mellan ett bostadsområde och kommunhuset... och var helt fantastiskt vacker.
 

Efter handledningen köpte jag tre grodor i Högdalen och hämtade sen upp Bamse i Hagsätra. Han hade tillbringat dagen med husse i Norsborg och nu möttes vi på Hagsätra-parkeringen.
 
På ett torg i Gamla stan.....                       Våra nyaste familjemedlemmar
 
Idag började jag och kollegan i Flemingsberg med utanordningar och praktikantutvärderingar....
 
Det är tur att vi har så kul ihop!
 
... och eftermiddagen spenderades med sommarens sista café-utflykt som gick till Röda Caféet. Det kom mer än dubbelt så många som på de tidigare caféutflykterna, men så var vädret härligt också.
 
På Röda Caféet firade maken sin 50-årsdag för ett par år sen
 
Nej, hjärnan håller på att koppla ner och vända koncentrationen åt annat håll, men ett par dagar till ska jag tvinga den att fungera yrkesmässigt!

Andlig och lekamlig spis

Tog en lugn morgon och efter morgonsysslor åkte jag till Härad för gudstjänst.
 
 
Jag trivs i den kyrkan och med de människor som kommer dit. Idag smet jag från kyrkkaffet för jag hade ingen lust att förklara detox. Jag åkte och handlade istället och när jag kommit hem och gått ut med Bamse satte jag igång att göra mat i långa banor. Det blev ratatouille, majssoppa och fröknäcke. Sen tog jag paus medan maten svalnade och gick ut på tomten och plockade en halvliter blåbär samt planterade om min tynande julros i en kruka som jag köpte när jag handlade efter gudstjänsten. Nu hoppas jag det blir fart på den. Den blommade tidigt i våras, men blommorna orkade knappt resa sig ur jorden. 
 
 
Sen gick jag in och gjorde vegetariska vårrullar i rispapper samt rödbetsjuice med citron, ingefära och äpple.
 

Nu har jag mat så det räcker hela veckan och behöver inte bry mig om att laga något när jag kommer hem om kvällarna. Lunch och mellanmål finns också.
 
När Janne kom hem provade vi vårrullarna och ... ja, de ser ut som grönsaksfyllda kondomer, men de är faktiskt riktigt goda. Morot, gurka, avokado och grön sparris. Mums!
 
Nu sitter vi och softar vid TV:n. Beck - skarpt läge. Det är ett par år sen jag såg den, den är bra.
 
Ha en fin kväll      

Lördagsgodis

Igår var det så dags för Ragnars sista antibiotikainjektion. Det ska bli skönt att slippa släpa buren och honom hit och dit. Han förknippar nu sin lilla bur med veterinärer som sticker honom och det är inte så bra. Men snart är det semester och då hoppas vi att han åter ska få goda vibbar när vi sätter honom i reseburen!
 

Efter sprutan och glada besked att han är färdigbehandlad åkte vi vidare, Ragnar, Bamse och jag --> till Monica, Arto och Nova, yngsta barnbarnet. Vi hade en supermysig eftermiddag!
 
Det är kul när mormor kommer! Och Bamse blir avis, även om han älskar Nova
 
Den här typen av sjal hade jag önskat fanns när mina barn var små
 
Mumintrollen är så roliga! Särskilt den svarta Morran
 
 
Ragnar satt mest i köket, han var lite hängig efter sin spruta men kom igen en stund innan vi skulle åka. Bamse däremot var alert och tyckte det var mysigt att vara hos Monica. På promenad hittade vi en märkligt konstverk vid skolan... jag vet inte vad jag tycker om det men det var ett konstverk jag reagerade på.
 
 
Hemmavid fick det räcka med en smultron/jordgubbsmoothie och en lugn kväll.
 
Nehej, ny dag, nya äventyr...

Inför sista veckan!

Sista veckan på detoxen och sista veckan innan semestern!
 
Det går fortsatt bra med detoxen. De flesta recepten är kanongoda och andra är helt okej. Jag har inte hunnit igenom alla i detoxboken för när jag gör en rätt räcker den ofta flera dagar. Jag har tänkt fortsätta till på fredag och då har det sett ut så här: Jag mjukstartade fyra dagar med dag 4-14 för att vänja mig av med socker och annat onyttigt samt dra ner på kaffet. Efter det gick jag igenom dag 1-3 som var flytande dagar med soppor och smoothies och nu är jag nu mitt i dag 4-14 ''på riktigt".
 
Sommarpasta                                                     Morotsbiffar med blomkålsmos
 
På jobbet börjar allt trappas ner. Min inre stress för ett par veckor sedan när vi stod inför att praktikanterna skulle komma, diakonimottagningen öppna och samverkansresan med Lions till Parken Zoo... allt är nu över. Ja, diakonimottagningen pågår hela sommaren, med själva öppnandet var ju premiär. Tyvärr har jag bara kunnat vara med på diakonimottagningen en enda gång och det är inte bra, men jag har bra kollegor så vi kan utvärdera i höst.
 
I torsdags var jag på väg till diakonimottagningen i Flempan men skulle bara lämna min matlåda på jobbet. Det skulle jag inte gjort. Efter en halvtimme gjorde jag en omprioritering och tänkte att mottagningen funkar utan mig, jag fick ta hand om det som bara jag kan göra just nu. Sen hann jag faktiskt städa ur hurtsen efter min företrädare och sortera pennor och kontorsmaterial efter en annan kollega som slutat. Nu är det bara den stora pappershögen kvar. Där ligger förhoppningsvis bara sådant som ska sorteras, arkiveras och slängas.
 
I går hade jag avslutningssamtal med praktikanterna. Det var lite sorgligt. De har varit en så stor och positiv del av arbetet de senaste fyra veckorna så jag kommer sakna dem. Efter samtalen gick vi ut och åt lunch ihop och det kändes jättebra att skiljas på det sättet.
 
 
Jag fick en fantastisk Dahlia som jag kommer vårda ömt.
 
Jag hann plocka och ringa en timme på jobbet innan jag åkte iväg på en välförtjänt massage!
 
                                    
Idag stundar nya äventyr. Ragnar ska få sin sista spruta och sen ska vi hälsa på lilla Nova!
 
 

Detoxing i halvtid

Nu har jag nått halvtid ungefär. Började förra måndagen och ska fortsätta till nästa fredag. Jag hade väldig värk i kroppen förra veckan när jag helt slutade med mitt ibuprofen-knaprande. I fredags slutade jag med kaffet och hade lite huvudvärk och var allmänt dåsig i helgen, men dessa dagar var ju också var "flytande" dagar. I måndags började jag äta igen men då kom illamåendet.... vilket antagligen betyder att gifterna verkligen börjar gå ur kroppen ... men nu har jag kommit in i ett behagligt skede. Värken i kroppen är i princip borta! Utan värktabletter! Det är väl en massa skit som lagrats i kroppen som åkt ut, men så börjar jag också misstänka gluten. Kan gluten ge värk? Eller är det de raffinerade kolhydraterna som finns i vitt mjöl och socker? Socker har jag tålt rätt bra, men när jag äter LCHF försvinner också värken. Nu har jag haft en period när jag ätit pasta och färdigmat, värken kommer som ett brev på posten! Det är egentligen inte viktigt för mig att veta vad som orsakar värken, det som är viktigt att veta är vad jag ska undvika och vad jag mår bra av. Denna vegan-diet mår jag bra av, men jag saknar verkligen räkor och kyckling jättemycket. Jag har inte varit direkt hungrig under detoxen, men jag saknar vissa saker ...dock, i gengäld har jag lärt mig så mycket nytt. I alla tomatbaserade recept använder jag en tsk kakao och kokt squash är en bra ersättning för pasta.
 
"Sommarpasta" i Forevers detox-receptbok

Annars så blir det lugnare och lugnare på jobbet. Praktikanterna är kvar denna vecka också. De flesta av dem var lediga i måndags efter att ha varit igång i helgen, så jag hade en administrativ dag och hann med en hel del i högarna. Ragnar var med till jobbet för han skulle få sin näst sista spruta på eftermiddagen.
 
Nu har Bamse och Ragnar en sak gemensamt, de gillar inte att gå till veterinären!
 
I tisdags hade vi uppföljning med praktikanterna på förmiddagen och på eftermiddagen en caféutflykt till Klubbensborg och café Uddvillan.
 
Café Uddvillan
 
Efter det åkte Bamse och jag och servade bilen!
 
 
Idag skulle vi åka med Flemingsberg på utflykt till Torekällberget, men jag fick ett samtal imorse att det ställdes in pga hällregn så jag ringde praktikanterna och gav dem ledigt, själv jobbade jag hemifrån.
 
Morgondagen får bära sina bekymmer. Nu ska jag värma lite tomatsoppa och sätta mig att titta på djurprogram på TV2!
 

Detoxing pågår...

... och ska så göra nästan två veckor till har jag planerat. Men imorgonbitti är den jobbiga delen slut, den flytande delen. Just nu står ett fröknäcke i ugnen och det tänker jag äta tillsammans med soppa på kvällarna. Det har blivit flera portioner tomatsoppa kvar samt en grön soppa gjord på bl.a spenat och savoykål, så jag tror det räcker veckan ut. Men fröknäcket betyder att jag ska få tugga igen!
 
 
 
Fredagen blev en lugn arbetsdag hemma och igår gjorde jag inte många knop. Janne har jobbat med bodarna i värmen. Klockan fyra var vi bortbjudna till grannarna bortom bommen. Det var trevligt och riktigt skönt att komma hemifrån där hela livet just nu består av att tänka på mat. Inte fanatiskt på något sätt, men jag funderar kring hur jag ska kunna fortsätta leva sunt med alla dessa grönsaker detoxen består av. Jag har gått ner nästan fyra kilo denna vecka och det kan ju vara kul om jag går ner lite till. Om två veckor när detoxen är över kan jag ju använda flera recept och tillsammans med t.ex kyckling och fisk. Att gå ner i vikt är inte huvudsyftet med detoxen, men en väldigt trevlig bieffekt får jag glatt erkänna....
 
Men för att återgå till lördagen. Bamses föräldrar och "morbror" Bertil bor där. Det serverades väldigt god räkröra och paella och det kändes väl sådär att sitta där och peta i salladen. Men ska man gå all-in så är det bara att bita i det sura äpplet och titta på när de andra äter och dricker gott! Det var trevligt ändå!
 
Hugo, Chloe, Bamse                                        ... och Bertil, 18 år!
 
Idag låg jag också och såsade på förmiddagen, men på eftermiddagen gjorde vi en båtutflykt. Det var återigen väldigt skönt att komma hemifrån. Jag har nästan börjat må illa av alla mixade rinniga grönsaker. Vatten och lite nötter, sen iväg!
 
Strängnäsbron kör vi oftast ÖVER!                
 
Bamsegos <3
 
Nu har jag gått igenom många färger på grönsaksjuicer och smoothies. Jag kommer nog fortsätta med grönsaksjuicerna, men mer som mellanmål än hela måltider.
 
Rödbets/morotsjuice             hallon/mango-smoothie          broccoli/spenatjuice
 
Mmmm, fröknäcket luktar sagolikt gott från ugnen... Jag slår vad om att bovetegröten (som var smaklös och fadd i konsistensen) kommer smaka himmelskt imorgon!

Detox-ox-oxa

Sådärja, nu har jag gått in på den svårare delen av detoxen, nämligen början. Dag 1-3. Mest grönsaksjuicer och fruktsmoothies. INGET KAFFE! Men jag har ju trappat ner under veckan med dag 4 -->, så såhär efter en halvdag är det ännu rätt lugnt, molar en aning i skallen men det är helt lugnt. Hela veckan har dessutom varit helvegetarisk och utan mejeriprodukter. Det som känts mest är att jag inte ätit en enda värktablett. Under våren har jag ätit ofantligt mycket ipuprofen och nu märker jag hur mycket värk jag har. Fördelen är att nu får jag hitta alternativ till smärtstillande och det är bra. Diagonala långsamma rörelser, stretching och att bara ta det lugnt... vilket inte är svårt i värmen.
 
Green Goodness innehåller bl.a broccoli, spenat och lime.
 
Idag jobbar jag hemifrån. Det har varit rätt lugnt och det var precis det jag hoppades på. Några samtal, ett par mail. Jag ska skriva en utvärdering under eftermiddagen tänkte jag. Ett par samtal till blir det nog.
 
Mariakyrkan
 
Mariakyrkans ljusbärare                                     ... och kor-kapell
 
Onsdagen och torsdagen var också lugna dagar. Onsdagen började jag och praktikanterna i Skogås där vi fick veta allt om Mariakyrkan och församlingen. Praktikanterna skulle efter lunch fortsätta till Tacksägelsekyrkan i Trångsund men jag och den andra handledaren for in till stan för handledning för handledare. Igår var jag hos veterinären på fm med Ragnar, em sommarcafé med allsång och därefter samtal kring själavård med praktikanterna... och idag jobbar jag hemma.
 
 
Nu ska jag äta lunch, tomatsoppa med aprikoser! Sen ska jag fortsätta jobba lite.
 
PS, en liten suktbild. Morotsbiffar med blomkålsmos! Gottgottigottgott!
 

RSS 2.0