Sista lektionen...

Lugn och vanlig morgon. Fixade med smågrejer, åkte och handlade och hämtade ut mitt nyputsade diakonemblem... det blev nästan för välputsat, det GLÄNSER och är helt silvrigt. Men bättre än förut när det var så fruktansvärt missfärgat. Det blev så av att hänga oanvänt ...
                                     
Efter lunch och Bamsenad åkte jag till terapin och sen gick jag till skolan därifrån. Vi hade seminarium på alla interpretationer idag, tentagenomgång och sen visade läraren lite bilder från Jerusalem. Det blev en jättebra avslutning. Vi var fyra som stannade på bildvisningen och vi blev kvar till halv nio så jag kom sent hem.

Nu har jag ordnat med lite grejer här vid datorn. Bla skickat en förfrågan på en resa... nu ska jag ut med Bamse och krypa i koj. Imorgon fyller Bekki år och jag skulle behöva göra nåt åt predikan på förmiddagen...

Nattuggla

Sitter man här och ugglar igen då... Åkte från landet på förmiddagen, hem gå igenom tentan och skicka den... sen gick luften ur mig. Monica och jag skulle gått på bio, men det blev inte av. Har mest legat och slöat, lagat middag åt Janne och mig, när han gick ner och vilade inför nattpasset satte jag mig vid TVn. Kände inte för virkningen så jag slog frivoliteter istället (inte frivolter, det hade jag inte orkat om jag så fick en miljon...). Det blev 12 små fjärilar som antagligen får nytt hem hos Olsi. Kul med omväxling!

               
                De röda, gula och en vit är kvällens fix :O)

Janne bad mig fota smultronen. Vi har smultron växande överallt i trädgården, men Janne har vartefter plockat plantor och satt dom utanför ett av våra sovrumsfönster... det växer ff smultron överallt, men det kan man ju inte få för mycket av! Passade på att fota jordgubbslandet oxå. Plantor vi satte på ett annat ställe förra året och plantor vi fått av en arbetskompis av Janne.


Smultron

                  
                   Jordgubbar

Och apropå inget annat så låter jag mig frestas av scrappingens värld... verkar hur kul som helst. Det enda jag åstadkommit i den vägen nånsin är ett fotoalbum jag gjorde när jag praktiserade på Ersta Rehab för typ 10 år sen. En liten present till pappa på Fars Dag vill jag minnas. Ett embryo av talang för konsten??? :DNej, nu får jag sluta sitta här och uggla, det kommer en dag imorgon oxå... den har redan börjat förresten!

Må väl därute!

Ditt och datt

Nu är tentan klar iallafall. Imorgon ska jag läsa igenom den i lugn och ro... har varit lite överflödande med orden, men jag orkar inte peta i det hur mycket som helst, det är ju ingen skrift som ska publiceras. Läraren är nog van vid icke-skönlittera tentor kan jag tro.Bamse har legat ute på altan hela dagen idag oxå. Han vill inte vara inne utan föredrar att ligga i sin korg och kura. Har försett den med en extra filt nu för jag tycker han blir kall... men uppenbarligen inte kall nog för att komma in!

Kan berätta en räv-historia från i går. Vi var ute på bondens åker och jag släppte honom lös. Kanske korkat när vi sett räv, men han håller sig till mig. På hemvägen vägrar han låta sig kopplas utan springer i full fart hemåt. Jag ser på håll räven som hoppar i diket strax bakom honom, men innan jag hinner reagera får räven syn på mig som kommer en bit bakom... och räven springer in i skogen. Bamse är ju knappt hälften så stor som en räv och har nog ingen chans i närkamp. Hädanefter är det koppel som gäller!En Janne-Bamse-historia som jag glömde berätta igår. Vi skulle ju åka och hämta sonens bil i fredags och Janne skulle bara ner och stänga av datorn. Bamse brukar så gott som alltid följa med ner i källaren för i tvättstugan finns nämligen ett hål i golvet som han måste skälla på. Han skäller på alla hål, i synnerhet brunnshål, varför har jag ingen aning om... men nu fick han syn på att Janne var på väg ner för trappan och han får ju full fart för att inte missa möjligheten att skälla ut hålet! Jag är ju van vid hans trapp-sväng eftersom han springer med mig flera gånger om dagen, men Janne var inte beredd på hur han håller sig till trappens bredaste del runt hörnet för att sedan gena över trappens raka del för att komma först till tvättstugedörren. Så Janne ser bara hur han nästan trampar på hunden, tar ett snedsteg och rasar ner för halva trappen. Ryggen och armbågen tog värsta smällarna. Ryggen är redan okej, men armbågen ser fortfarande ut som en stor tennisboll... eller liten volleyboll. Mycket märklig syn och otroligt smärtsamt.

                                 

Men för att återgå till dagen, jag har jobbat på hemtentan. Igår hann jag tre stora frågor, idag de återstående lite mindre fem frågorna. Trött i huvudet och framförallt ögonen...Ragnar och jag har delat ostbågar som vi brukar. Både Ragnar och Bamse gillar ostbågar (mammas pojkar) men deras konsumtion är förstås kraftigt begränsad.

Jens har skickat en bild från sin telefon idag. Han var ledig från jobbet men åkte dit för att hälsa på.. och då kom det in en snubbe och frågade om de ville med en sväng och det ville de. Han kom nämligen med HELIKOPTER!


                  

Med den bilden tackar jag för idag :O)

Kvällsvila!

Fem sidor och tre frågor (av åtta!) senare... Är tom i bollen, men nöjd. Tentan var roligare (så här långt) än jag räknat med. Har t.om fått en massa stoff om Anden som jag ska predika över nästa söndag. Bättre kan det väl inte bli :O) Flera flugor på smällen s.a.s :P

Terapin igår var bra. Vi benade i min ilska vilket gör att jag kan hantera den bättre, dvs koppla på och av den när jag behöver fundera över den och när jag behöver göra annat. Hos frissan blev jag fin. En av mina "gamla" fotbollstjejer går frisörlinjen och praktiserar hos min frissa så jag hade sett till att boka tid medan hon var där. Hon fick kamma och smeta in håret i det blå kladdet efter det att frissan fixat sling-smäcken. Kul att prata piercings och sånt. Passade på att fixa ögonbrynen oxå. Tänker alltid att jag ska hålla efter dem själv, men det glömmer jag ju. Svårt att ta bra bild på sig själv, men ungefär så här blev det.

            

När jag kom hem tänkte jag packa och åka till landet, men Jens hade fastnat på vägen i södra Sverige så han kunde inte hämta sin nyinköpta bil. Jag sa till Janne att det kunde väl vi göra åt honom då, pengarna låg ju hemma så... Om jag kommer till landet vid 7 eller 10 spelar ingen roll för nåt tentaplugg orkar jag inte så dax iaf.


Bilpengar

                              
                              Jens Volvo S40
                            
Jag kom iväg till landet vid halv tio, var nere lite före 11 och tog ut Bamse på kvällspromenaden direkt. Han vill inte gå långt på kvällarna härnere, han vill göra det han ska sen hem igen...fort. Jag bäddade och satte mig vid TVn för att gå ner i varv lite.


Tentagodis!

Dagen har som sagt gått åt till att jobba ikapp på tentan. Jag var ju däckad i torsdags och hela dagen igår gick bort. Det är bra med hund för man kommer ut och suger åt sig lite syre mellan varven, man glömmer ju inte klockan med en sån liten varelse. Han har mest legat ute på altan hela dagen, förutom de tre promenader vi tagit så här långt. Morgonpromenaden gick vi runt hela området, mittpådagen gick vi på åkern och eftermiddagen gick vi längst bort i skogen. Han njuter verkligen. Jag har ställt ut hans korg med filt så han kan burra ner sig mellan varven, in vill han bara för att dricka vatten.


                          

Nu är Janne på väg ner efter sitt jobb-pass. Jag har bäddat rent i hans säng oxå, tagit fam räkor, duschat och sitter och gosar med Ragnar. Han bet mig i fingret i morse och jag blev skogstokig, han har fått sitta inne hela dagen. Men nu sitter han och "kammar" mitt hår. Det är så mysigt när han drar näbben genom rufset... sen klättrar han ner på mina händer och ansar nagelbanden, han är så försiktig! Det var lite annat mot imorse när han slänger sig fram och biter tag ordentligt i pekfingret. Han kan vara lite hårdhänt ibland, men oftast är jag beredd, man ser på honom när han är på dåligt humör. Imorse var jag lite morgontrött och skulle bara ta ut hans matskål och var, som sagt, inte beredd. Det var nära att han fick matskålen i huvudet, men det blev att jag smällde igen luckan hårt istället.

8 juni 2009

Som kuriosa kan jag nämna att babyfilten är klar. 140 mormorsrutor och så kantning. Av restgarn i samma färg har jag gjort mössa och tröja, ska bara fixa en liten tofs till mössan och knappar till tröjan, sen kan de lämnas vidare till Filtklubben och Lettland.Nej, nu släpper jag datoriet och vilar. Imorgon blir det ett antal timmar till...

Tillfälligt avbrott

Hälsar på en snabbis via Facebook och bloggen... tar f.n en sen lunch och slevar i mig pyttipanna och tomater med sked. Kom ner till landet sent igår och inte en rad i hemtentan blev gjort så nu blir det dubbelt upp istället.

Gunilla Gustafsson

Ha en trevlig helg!

Ilska!

Jag är så arg, så arg, så fruktansvärt ilsken! I terapin i tisdags hände nåt, terapeuten reagerade på min ilska som jag överförde på henne, alltså en sån där "projicering". Den var jättetydlig för hon blev alldeles röd i ansiktet och frågade om jag var arg. Nej, jag kände mig inte arg... men nu blir det bara värre och värre. Jag är idag hel-ilsken! Vissa saker börjar komma upp till ytan, tillkortakommanden och ifrågasättanden. När jag får kritik har jag en förmåga att inte vilja förstå det, till en början. Frågorna kommer efteråt, från några minuter till ibland veckor efteråt. Ett väldigt typiskt exempel är från en av mina tidigare arbetsplatser när jag jobbade som telefonist/receptionist:

Jag körde ett stort kopieringsarbete samtidigt som jag öppnade posten och sorterade den i arbetskamraternas fack. Vi måste alltid vara två när vi öppnade posten (säkerhetsåtgärd), men hon som skulle hjälpa mig hade gått när det viktiga var gjort och jag stod med resten. Hon hade så bråttom att jag inte ens fick gå på toa (jag såg henne kort efter genom korridoren i fikarummet, hennes jobb var inte mer bråttom än att hon han SITTA och ta en kopp kaffe, jag fick vara nödig till lunchrasten). Telefonen var hysterisk och jag hade flera "på vänt" så jag sprang mellan sorteringen, kopieringen och telefonen. Då kommer en arbetskamrat som inte orkar ta upp nyckeln och ringer på dörren men det tar några sekunder innan jag trycker på knappen eftersom jag trycker på telefonknapparna, han hejar glatt och säger högt: "Och här sitter du och sover". JAG LER OCH SVARAR: JA DET GÖR JAG!!! Jag är ju så förbannat serviceminded och trevlig! Efter en kvart blir jag jättearg och kopplar snart ihop det med denna incident. Då gör jag ett undantag och ringer faktiskt upp till honom och frågar om han tycker jag jobbar dåligt och föreslår att han ska komma ner och vara bisittare en halvtimme förmiddagen därpå. Han blev rätt spak, men jag la ilskan på rätt person. Jag skulle förstås säga till sekreteraren oxå, men jag hade blivit tråkad tidigare och rådd att skaffa "en kateter för receptionister". Jag ifrågasatte aldrig att i mitt jobb fanns inga kafferaster och inga kisspauser heller, trots att vi alla hade samma arbetstid och alla andra hade en kvart på för- och eftermiddag. Jag var ju glad att ha ett jobb, fembarnsmamma, lågutbildad och egentligen för gammal för att ha ett receptionistjobb. Det var bara att jobba på utav h-e. När jag sen fick en ny tjänst anställde de två receptionister! Är det nåt att vara stolt över? Nej, för jag fick höra av dem att jag misskött mig, vilket jag aldrig förstod. Den första som anställdes hade rätt att ringa Proffice vid arbetstoppar, det hade inte jag. När hon uppdaterade adress- och telefonlistor ringde hon in hjälp, likaså hade hon rätt till rök-pauser! Sen blev det alltså två tjejer som satt där. Jag kan berätta många såna historier, både ur arbetslivet och privat.

Idag är jag rustad på ett helt annat sätt än då. Jag har självförtroende och utbildning, men ingen självkänsla uppenbarligen. Skillnaden tycker jag Mia Törnblom beskriver så bra... dax att läsa hennes bok "självkänsla nu!" igen, tror jag.Nu har terapeuten tryckt på en knapp och ilskan bubblar över! Det är nog väldigt nyttigt, men jag kommer inte igång med hemtentan. Bara glor på bokstäverna och förstår inte vad det står! Jag ska försöka med att åka och handla och packa till landet nu. Ska på terapin om några timmar, sen till frissan så jag är fin jag kan bli till jag ska predika nästa söndag... sen åker jag och hoppas på gudomlig inspiration att klara det sista i skolan innan det är dags att börja jobba igen... Vore nesligt att stupa på mål-linjen :O(

Handla, packa, Bamsenad, terapi, Bamsenad, frissa, Bamsenad, åka till landet... och tenta!!!

Leftovers...

Först vill jag visa det andra fina kortet jag fick av Olsi för nu har jag hittat kamerasladden. Ett rart litet prinsesskort. Jätteroliga små detaljer och färgerna är så fina ihop! Det verkar vara jätteroligt att scrappa. Har inte tagit scrapping riktigt på allvar förrän jag sett vad Olsi och hennes kompisar har skapat. Det är helt otroligt.


Jag tar inte alls lika bra bilder som Olsi :O(

Detta och änglakortet fick jag för fjärilarna jag skickade henne för ett tag sen. Hon ska få fler!

                         

Jens överraskade mig med en lyxshake på Max när vi var där häromkvällen. Bamse lät sig väl smaka på resterna i muggen:På landet har vi gått på ängen med Bamse, där även Mickel Räv visade sig. Det är ju gott om sork i åkern!

             

Det är lite skillnad på gräset i hagen sen sist!

Iförmiddags åkte jag hem från landet igen. Oron i kroppen är stark, så stark att den medför yrsel och hjärtklappning. Jag meilade återbud till skolan, funderade en stund på att hänga med in till stan där Bella ska firas på Texas LongHorn, hon fyller 26 år idag... men valde att avstå. Dels är det inte bokat för mig eftersom jag sagt nej pga föreläsningen i skolan (det är ju snart sista tentan), men mest för att åka in och festa med yrsel kan sluta tråkigt för flera. Måste jag hem så följer antagligen Janne med och så vill jag inte ha det. Bättre att han verkligen kan fira sin dotter utan att bekymra sig för sin yra gamla tant!


Grattis hjärtat!

Hemtentan har kommit i mejlen. Jag har dragit ut den på papper och tänker lägga mig i vardagsrummet och göra upp en struktur på vad och hur mycket jag ska hinna per dag för att få in den till på måndag. Lägga mig tidigt! Kanske ta en Alvedon oxå, det har hjäpt mot yrsel tidigare.

Yrseln skrämmer mig inte ett dugg. I början av min sjukskrivning var jag yr precis hela tiden, jag kunde faktiskt inte ens gå upprätt. Jag kan fortfarande få såna här små "anfall" men kan idag hantera dem till 100%. Jag tror det har med stress att göra och just nu är jag stressad. Denna helg är vikt till hemtentan, nästa söndag predikar jag så veckan kommer gå åt till att göra den, sen är det råplugg som gäller inför salstentan den 9 juni. Ska snacka schema på jobbet på måndag och börjar jobba den 13 juni. Innan knyppelkursen efter midsommar ska jag dessutom ha knypplat 1 meter "udd och stad" för vi ska lära oss blandannat montering.

           

Det kommer att gå bra, jag kanske inte klarar tentorna, sånt vet man aldrig i förväg men jag är inte orolig. Min planering håller och det gör att jag oxå kan hantera stressen. Att hantera stress är något jag fått lära mig under min långa sjukskrivning och under sista årets heltidsplugg. Allt löser sig. Nu ska jag läsa igenom tentan och sen pausa :O)

Må gott, kära vänner <3
           

Lyckan är...

...ett monsunregn över Sanda...

Idag fick jag spunk... Saker som kom upp i terapins sista minuter igår rör om i mitt sinne. Nämnde något av det i förbifarten för småkusinen när jag körde honom till pendeln imorse och ett par saker bet sig fast ännu hårdare bara för att såret från igår är färskt. Han tyckte jag skulle lämna jobb och studier i minst tre år och göra absolut ingenting, meditera möjligtvis... men jag vill ju jobba, vill ju plugga, vill en väldig massa hela tiden. Det är inget nytt under solen att jag i mina tidigare jobb har jobbat hårdare än de flesta, att jag har numera högre utbildning än många på både jobbet och i min bekantskapskrets... men är jag lyckligare för det? Vad har det för värde då? Jag vill jobba och jag ska gå tillbaka till jobbet, men det är nåt skumt underliggande som jag inte blir riktigt klok på!

                      

Jag rev ihop lite kläder, Bamses mat, Ragnar vägrade gå ur voljären så jag gav honom, sköldpaddorna och småfåglarna extra mycket mat och åkte till landet. Tog med både handarbete och skolarbete, men när jag tog Bamse direkt på en promenad efter bilfärden hamnade jag hos grannarna - bonden och hans fru. Hon skrek när hon såg mig på håll och han kom fram och kramade mig. Janne var där och hjälpte dem med nåt och ingen visste att jag var på väg. Jag blev så förvånad att jag blev tårögd att nån kunde bli glad att se min sura svettiga uppenbarelse. Vi satt ner i hundhagen och lät hundarna, Bamse och hans föräldrar, springa och jaga varandra. Bamses mamma Chloe var väldigt kelig med mig och det är faktiskt ett stort förtroende, för hon blir inte gärna klappad av andra än sin egen husse och matte... Vi pratade om allt möjligt och jag tänkte på hur lite jag lever egentligen, jag lever nästan inte alls, bara presterar. Det finns faktiskt människor som tycker om mig som jag är, uppskattar det jag gör ... osv ... fast jag kan inte förstå det. Livet levs mer än bra i hundhagen hos grannarna. Mitt problem är kanske att det jag vill/tror ska uppskattas är osynligt medan det jag ser som mindre värt är värt mer. Det är ju faktiskt upp till var och en att välja vad som är värdefullt. Ta bara mina små fjärilar av garnstumpar, tänk vilka konstverk de får vara del i nu!Nu skiner solen igen, fåglarna sjunger och det ryker på altan när vattnet dunstar under solen. Jag ska läsa en skoluppgift idag, sen ska jag ägna tid åt mina tankar och nuet...

Vilken överraskning!

Kom hem nu rätt sent ikväll och snacka om att jag hade fått en överraskning i brevlådan! Berättade för några inlägg sen om Olsi som kontaktade mig angående en liten fjärilsutställning som jag hade på bloggen för ca 1,5 år sen. Eftersom hon var intresserad av fjärilarna skickade jag över några på prov och som betalning bad jag om en kort som hon själv scrappat. Lite arbetsbyte liksom.

Titta vad jag fick!!!

(korten är hämtade från Olsis blogg! Titta gärna vidare på hennes inlägg)

Hur många detaljer som helst! Spetsen, knappen, änglarna, korset...!

                     
                      ... och så min lilla frivolitet...

Den är så otroligt vacker! Jag fick ett kort till, men just nu hittar jag inte kamerasladden så det får kanske bli imorgon. Det var ett "äldre" kort med en liten flicka, men som sagt, när jag hittar sladd-skrället!

Annars har dagen flutit på. Det regnade imorse så Bamse och jag var ut en kortare sväng, satt vid datorn lite, gick en lång sväng med Bamse, tog bilen till pendeln och lämnade bil- och hemnycklar till Jannes småkusin och han fick köra hem själv för jag tog pendeln till terapin. Han skulle vila och ta ut Bamse på em, han jobbar som kapten på destination Gotland och brukar mellanlanda här mellan Åland och Nynäshamn.

Efter terapin gick jag till Pizza Hut och spenderade ytterligre en hundring av fågelburspengarna innan jag gick upp till skolan. Vi fick en föreläsning om Johannesevangeliet och Romarbrevet i NT-kursen. På väg hem kom "bakfyllan" tillbaka och nästan hemma hade huvudvärken slagit ut i full blom igen. Jens ringde och behövde lite hjälp. Han krockade för ett tag sen och har lovat att fixa "gubben"s bil som fick en repa och en trasig blinkers. Nu har han fixat tid hos lackerare och behövde hjälp att få ut "gubben"s bil till Nacka. Han mötte upp mig i Hagsätra, vi hämtade "gubben"s bil i garaget och jag körde sonens bil till Nacka. Han körde hem mig men han bjöd på sen middag på Max på vägen. Vi kom hem igen vid halv 10, då hade Bekki dykt upp igen. Vi satt i vardagsrummet och snackade en stund innan Jens åkte ut till Nacka igen, jag gick ut med Bamse och småkusinen i säng.

"Bakfyllan" och huvudvärken gav med sig när jag svepte cocacolan på Max... antagligen dricker jag för lite, det är därför jag blir så dålig mellan varven. Det är en jättekonstig förvarning men illamående och tyngd, sen kommer en blixtrande huvudvärk... men mer vatten kanske kan råda bot på det. Jag kan tro att jag förlorar mer vatten än i vintras på allt promenerande, men det märker man ju inte av på samma sätt som när man svettas, det kan vara det som är boven.

Nej, nu ska jag inte sitta här och surra mer. Ska skjutsa småkusin imorgonbitti och sen har jag att göra med skolarbete och annat!

Sov gott, världen!

Halleloooja Jesus

Bamsenad och andra vanliga morgonssysslor, badade Bamse. Han låg resten av förmiddagen under handduken och gosade medan jag fixade interpretationen i dess slutform och började bläddra i farfars böcker... Gick ut med Bamse igen, denna gång till Centrum för att shoppa på zoo. Fågelfrö, sköldpaddspellets och några hundben blev dagens inköp. Hem igen, slänga på sig riktiga byxor, springa till bussen.

                 

Med lite pengar på fickan efter att ha sålt fågelburen, unnade jag mig ett besök på donken vid Medis. Det blev en annorlunda måltid med orinalet 1955 och "underhållning" live. När jag satt mig med min bricka upptäckte jag en påverkad kvinna som var mycket högljudd, hon bråkade med någon som jag sen förstod var anställd på McDonalds, antagligen nån i ansvarsposition. Två gånger lyfte han bokstavligen ut kvinnan som ställde sig utanför och gallskrek. När "den ansvarige" sen gick såg jag att han visade tecken för "telefonlur" och mimade "ring" till nån bakom disken. Den högljudda kvinnan började att gå efter honom, men kom snart tillbaka och ställde sig i dörren och skrek det värsta hon kunde... sen gick hon in i entren och började stapplande sjunga en välkänd frälsnings-sång (som jag redan glömt), men när hon inte kunde orden övergick hon till att sjunga "Hallelooooja Jesus... Haaaalleloooooooja, Jesus, Haleloja Jesus Hallelooooja Jesus" i närmare 10 minuter. Jag satt på första parkett och funderade om jag på nåt sätt borde ingripa... men så tänkte jag att:... Nej... Vad i hela friden skulle jag göra? Antagligen skulle det bli bråk igen. Hon var ju harmlös där hon stod och sjöng... Damen hade nog ett sjätte sinne för ca en minut före polisbilen stannade utanför entrén försvann hon. Poliserna gick fram till disken och pratade nån minut, sen sprang de ut och när jag lämnade donken stod polisbilen kvar utanför...

Själv gick jag upp till skolan för en föreläsning i Systematisk Teologi. Hem och ut en långis med Bamse som varit ensam 5 timmar. Janne och Jens är på landet och jobbar, Bekki sover borta. Jens mailade över en bild från landet... Det blir jättefint!

                            
                             fotograf: Jens

Bamse och jag har käkat glass och godis/tuggben/morot, jag köpte en tröstgodispåse size enorm på hemvägen, och nu ska vi ut en sista sväng före natten. Jag tror nästan att Bamse har gått och lagt sig, men ut en kortis ska han ändå!

Sov gott, kära vänner!

... och en liten uppdatering på en taggig polare vi hittade på kvällspromenaden:


Kongo-Aron

Men ibland är det konstigt... Jag tänkte att jag kanske kunde använda nåt av det farfar skrivit till min predikan så jag googlade på Kongo-Aron... och fick fram detta. Man kan tycka vad man vill om kyrkoherde Carlsson och hans verk, men han är karismatisk och har rört om i grytan! Men att vi hade så mycket gemensamt! Kyrkan i Helgalunden är den min mamma är uppfödd vid, mormor bodde där i ca 50 år, Vantörs församling är där jag jobbar... och så verkar det som min farfar har en välsignelse med i spelet... Jag säger då det!

                                     

Medan du sov...

... var jag båtvakt inatt :O) Några fina bilder blev det och en, två, tre bloggar! Och så trött jag var. Jag har två rekord efter dessa nattpass som inträffar en gång per år, en gång lyckades jag vara vaken hela natten och en gång skulle jag sträcka en öm rygg när jag kom in i klubbhuset... och sov efter en kvart. Vanligast somnar jag framåt 4-snåret. När jag somnat har Janne skött ruljanserna själv. Inatt somnade jag strax efter fem. Jag satt och virkade efter sista bryggronden för att försöka hålla mig vaken, märkte jag gång efter annan att jag sov, så jag la mig ner och poff... Men det var typ 45 minuter innan vi åkte hem. Tänkte på att det är nog så det känns att somna bakom ratten, man tror man har koll och är vaken, men det har man inte! Man sitter upprätt och bara liksom tappar medvetandet, man faller inte ihop, man tappar inget, men man rycker till och upptäcker att man faktiskt slumrat till! Otäckt!


Sista bilden, från båtklubbens fönster strax före kl 6 imorse

Bamse har varit fantastiskt duktig. Han var vaken i princip hela natten och sov från strax efter 06.00 imorse till vi gick upp halv ett. Han låg och tittade på mig medan jag fick i mig en kopp kaffe och knäckebröd innan vi gick ut. Nu hoppas jag att v inte rubbat hans superbra rutiner... eller om så är fallet, att han snabbt kommer in i dem igen.

                        

Om det var för att han var trött eller för att kopparödlor är osynliga vet jag inte, men när jag stod och tittade på ett vackert glänsande exemplar mitt på stigen så kom Bamse glatt knallande... och trampade på den! När den då började orma sig hoppade han åt sidan och började vrålskälla!Större delen av resten av dagen har vi suttit på uteplatsen. Dels har jag väntat in dem som skulle köpa fågelburen, dels har jag pratat med en grannes svåger som har hund och har haft papegojor, jag har virkat lite samt läst igenom interpretationen och gjort rättningar. Efter Bamsenad har jag renskrivit den och gjort en sammanfattning/syntes och lagat middag.

                                        

Nu tar jag ledigt för ikväll... måste spara på de få krafter jag har kvar. Imorgon är jag nog fit-for-fight igen. Huvudvärken ligger som ett minne i bakhuvudet och efter en natt av normal sömn ska nog livet vara fullständigt igen.

<3 Sköt om er <3

Klockan är fyra och aaaallt är väääl

Det börjar ljusna... Och jag är så trött så jag har svårt att hålla balansen. Jag tappar Bamses koppel och snubblar på mina egna fötter. Janne är van att jobba natt, men det är INTE jag. Men ändå, det är lite spännande inslag i livet att vara uppe hen hel natt, att gå på bryggorna i mörker och soluppgång och prata lite med Securitas-väktarinnan om nattens äventyr.                            
Bojekan används till allt möjligt. Det växer träd på den, det ligger
ett fågelbo i kanten... men så har inte klubben jättemåna bojar heller.

Janne kör fram och tillbaka med vår båt till mastkranen. Han hade lite grejer han skulle lasta i den och då var det lättare att köra båten än släpa på kärra och lyfta över fördäck. Jag ska försöka virka lite till, men nu är det tungt!

Klockan är ett och aaaallt är väääl

Kommit in från bryggrond no2. Allt lugnt. Två änder sover på femte bryggan, Bamse intresserar sig för ett fladdermusbo under densamma, folk sover i en segelbåt på brygga sex. Nu är det väl så mörkt som det kommer bli inatt, dvs mörkblått med en ljusare blå linje i norra horisonten.

Bamse fick helspatt efter ronden, han har inte sovit sen vi kom hit, men nu har han äntligen somnat på sin kudde.

Jag har virkat sex rutor och ska nu virka några till...


Nattvakt

Otroligt! Somnade igen... undrar om det är nåt skit på gång? Lagade middag, sydde i 20 virkade rutor i filten medan jag tittade på TV, la mig i soffan och vaknade kvart över 9. Då blev det bråttom för kl 22.00 började vårt nattvaktspass i båtklubben... och var 17 var Janne?

Jag fick på mig skorna och sprang ut med Bamse. Janne hade ringt tre gånger på min mobil för han var sen från landet. Han hade räknat med att vara hemma kl 20.00 men hade tappat bort tiden när han snickrat i solskenet i Sanda. Medan jag var ute med Bamse bredde Janne mackor och packade några småsaker till bla Bamse...

Vi hann till kl 22.00 iaf, ringde nästa nattvakt och meddelade Securitas att vi var på plats. Nu har vi gått första bryggronden...


                        
                  
                    Vi hittade en båt som heter Bamse!

                   

Här ligger vår båt och sussar gott...


... och Blu Moon, som vår fågel (Blue Moon)      Denna är lite läcker :O)

Nu ska jag virka en stund innan nästa bryggrond...

Aj!

Nej, det gick inte. Huvudet blev bara värre. Jag la mig i sängen och låg där i dvala i tre timmar. Efter två timmar gick jag upp och pillade i mig nåt slags norskt Ibumetin som antagligen Monica donerat till vårt medicinskåp (hon har ju bott i Oslo i två år). Efter tre timmar hade den värsta släppt och jag var tvungen att gå ut med Bamse igen. Efter det har en kompis kommit över och hämtat sin BH-leverans och vi har suttit och pratat i solen. Jordgubbarna har fått vatten och pelargoniorna kom äntligen i blomlådan... och Bekki har åkt till stan för att fika med en kompis och hans tjej.

Igår la Janne och jag ut en annons ang. vår stora fågelbur på Blocket.se och jag hade fått massa svar. Nu är det såld och hämtas imorgon!

                     

Jag tror jag ska gå upp och laga nån mat och sen fortsätta ta det lugnt... vi ska ju gå nattvakt i båtklubben och huvudvärken lurar fortfarande långt därinne ... Det måste vara överanstränging av ögonen eller nåt, sen har jag slarvat med maten efter blodgivningen, det har mest blivit knäckebröd och varmkorv ... jag har ju så sällan huvudvärk, men denna var ruskig! Finslipet av interpretationen får vänta till imorgon!

Överansträngd?

Jo, veckan har varit intensiv med skola, blodgivning, terapi, chefssamtal, övningskörning ... Johannes var en utmaning på det... sov tungt och illa inatt efter att ha njutit vid TVn med virknålen... låg länge imorse i tillståndet mellan dröm och verklighet, ni vet, huvudet är vaket men kroppen sover. Ragnar, som brukar salutera morgonen med allsköns oljud var tyst, och Bamse som brukar voffa när han vill ut på morgonen, var oxå tyst... men klockan 9 gick jag upp och satte fart ändå. Kall dusch, starkt kaffe och promenad... men det känns ff som jag är bakis... eller en begynnande migrän... eller dåligtväderhuvudvärk... Hm...


                    
                      Få saker är så roliga som en lerpöl!

Nu har alla andra djur fått sitt och jag har läst igenom interpretationen. Ögonen vill inte, huvudet blåvägrar, jag fattar inte vad jag skrivit. Jag tror jag ska försöka sova en timme... vi ska ju gå nattvakt i båtklubben inatt...

Syntax error

                           

My, my... min hjärna har skrynklat ihop sig så det kittlar och synapserna vägrar skicka rätt signalmolekyler! Tänk vad aposteln Johannes kan ställa till med!

Tog det lite lugnt imorse. Det blev lite senare än vanligt igår för vi hälsade på var x-svägerska i hennes nya lägenhet, sen kom Jens och sov över. Imorse åkte Janne och Jens till Tierp för att titta på en bil till Jens, men de kom hem utan. Verkligheten motsvarade inte annonsen. Efter dogwalk och lite snack med Janne skjutsade han mig till pendeln och jag tog mig vidare till terapin. Handlade om mina reaktioner på ordet "o-för-skämt" som det äldre paret upprepade när du gick efter mig när jag försökte fånga in Bamse igår... de var ju så hundrädda, men inte värre än att det blev värsta stalking-situationen på gräsplätten. En verkligt hundrädd person går väl snabbt förbi när hundens ägare försöker mota ut den bestialiska chihuahuan i skogen då den vägrar infångas utan har bestämt sig för att äta människa till eftermiddagsmål. Dessa gick efter mig och tjatade om lagar och o-för-skämda hundägare som inte respekterade vanligt folk. Ja, jag behöver ju inte terapi för att nån säger nåt taskigt om mig och hotar sparka min livsfarliga chihuahua, men ordet "oförskämd" och den underliga situtationen när jag inte fattade vad dessa hundrädda människor ville när de stalkande mig och min hund samtidigt som de tjötade, väckte obehagliga minnen till liv som i sin tur bestod i alla tillkortakommanden när man inte förstår allt det där som "man borde". "Det borde du begripa" är väl det dummaste man kan säga, i synnerhet till ett livs-oerfaret barn, för har denne gjort fel så har denne uppenbarligen inte begripit, var vänlig och tala om vad som blev galet och förklara hur man kan göra nästa gång, tack! Jag VET att man inte får ha sina hundar lösa, men vem har inte brutit mot lagen nån gång? Kört för fort, missat en stopp-plikt, betalat för lite, glömt p-avgiften, parkerat för nära ett övergångsställe... jösses, straffet måste väl ändå stå i relation till brottet! Det var en lös chihuahua i skogsbrynet, inte en vilt huggande, människoätande Amstaff!

                        

Jag har hårdpluggat hela eftermiddagen idag. Interpretationen är klar så när som på syntes och genomläsning. Just nu är jag mest sugen på att sätta mig vid tv-n och slå frivoliteter, är så inspirerad efter att ha sett Olsis blogg, men jag tror jag ska ägna mig åt att antingen sticka på Thyras tröja eller virka på babyfilten... jag har alltför många halvfärdiga handarbeten.Nej, godnatt nu, alla kära vänner <3

Scrapping

Sitter och pluggar för fullt. Ville bara visa nåt som är både roligt och fantastiskt vackert. Olsi har i sin blogg lagt upp ett inlägg som handlar om en utmaning hon skickat in ett bidrag till... och där sitter en av mina små fjärilar. Jag blev jätteglad och stolt över att en av mina små pluttisar har fått en sån hedersplats! Och vilken fantastisk närbild hon kunnat ta på den! Jag blir jättesugen på att prova på detta, det är ju ytterligare en kreativ värld som man inte tänker på när man hastar på i tillvaron.


                         
(Observera att båda bilderna är Olsis)

Nu tillbaka till "älsklingslärjungen", Johannes!


Perikop, syntes och synoptiska evangelier

Idag har jag pluggat! Trodde det skulle vara lättare att klura ut en interpretation andra gången, men icke. Och så många roliga ord man får lära sig! Perikop är ett kort textstycke, syntes betyder sammanfattning och de synoptiska evangelierna (Matteus, Markus och Lukas) är samstämmiga ögonvittnesskildringar som överensstämmer med varandra... Jag har ju förstås då valt Johannes vilket inte är helt lätt! Men lärorikt!

Bamse och jag tog en längre promenad tidigt på eftermiddagen. Vi gick skogsrundan och besökte kärret för att se om det fanns några grodyngel där...


Det har vuxit upp lite runt och i kärret!

                       
                        Bamse letar yngel... eller gammal vass?


Fokusera mitt i bilden, över lövet ser du ett yngel!

                        
                         En kopparödla solar sig på stigen

Vi mötte Rami och sen Zinja, så Bamse fick springa lite lös oxå. Det kom ett äldre par och gruffade om hundrädsla och oförskämdheten att ha lösa hundar... och det där är ett bekymmer. Hundrädsla tar jag på allvar, alla är vi väl rädda för nåt! Men att ägna livet åt att gnälla på folk utan vettiga orsaker har jag svårt för. Vi är många med olika intressen som ska samsas i vår lilla skog och på hela vår jord. Jag gillar inte heller när stora lösa hundar kommer springande mot mig, men jag gillar inte gnällspikar heller. Jag håller med om att hundar ska vara kopplade generellt, men att lubba lite på en gräsäng där det inte nån fara för någon... Vems vilja ska råda? Här på bloggen löser vi inga världsproblem, men ingen sitter inne på hela sanningen och all rätt, världen är inte svart eller vit...

...fast nu ser jag att våra hundar visst var det...


                           


En jättefestlig grej som hänt är en ny kommentar på ett blogginlägg för ca ettochetthalvt år sen. En tjej som hittat mina "frivola alster" i form av "fjärilsutställningen". Vi har lite kontakt mail-ledes och idag kom några av mina fjärilar i hennes brevlåda. Hon skapar fantastiska saker i scrapbooking (ursäkta min stavning, den känns fel på nåt sätt) och visar i sin blogg. Nåt att kika på och inspireras av! Internet är bra roligt, kom inte och säg nåt annat! 

Nu ska jag iväg en stund! Hej svejs!

Paraplybäraren

Har inte kommit så långt idag... Vaknade 10i9 och alla djur sov. Bekki är ledig idag och Janne stack till jobbet vid 6-tiden, fler bor inte hemma f.n. Bamsenaden blev inte särskilt lång i duggregnet... jag tog med paraplyt men använde det inte ... och när jag stod och pratade med en kvinna (som jag brukar möta med hund) som stod och rökte på sin balkong, hoppade Bamse upp och tog mitt paraply... och bar det hela vägen hem:Paraplyet var lite tungt så han fick lägga ner det och ta nytt tag... men när han väl fått greppet så gick det bra. Jag bytte paraplyet mot ett tuggben när han kom hem för då ville han slita sönder sitt "byte". 

Hade inte med mig kameran i regnet, men mobilbilderna blev bra när jag inte använde zoomen!

En bild från Aftonbladet fick mig att fälla en tår nu på morgonen. En 22-årig brud som blir övergiven på bröllopsdagen och fångas in av en städare när hon hoppar ut från ett fönster... Vad är det för fel på vissa karlar???


Från morgon till kväll...

... har jag öst på lite. Försökte inte ens plugga idag. Började med en lång Bamsenad, fortsatte sen med lite papegojträning. Vi har en mindre resebur som jag använt till marsvinen och använder till sköldpaddorna, nu tänkte jag att om jag vill ha med Ragnar till centrum eller jobbet så kan den vara bra att använda. Men den är ju mörk och trång så det gäller att han får en positiv upplevelse av den. Jag kom så långt att han kunde gå in i den och äta en jordnöt, sen ville han vila i lilla buren i köket och den vägrade han gå ur under resten av dan! Han blev väl helt slut för vi jobbade en bra stund med det hela.Själv åkte jag till jobbet och letade reda på bibelkommentarer till interpretationen, lämnade in mitt diakonemblem hos Högdalens gulsmed för putsning och kollade med Klackbaren om man kunde förstärka Bamses halsband. Kopierade bibelkommentarerna, emblemputsen kostar ofantliga 250 kronor men jag får inte till det själv, det är grönt och grått och flammigt... och Klackbaren kunde inte göra nåt åt Bamses halsband.

                                      

Hem med Bamses halsband, men Bekki ringde på vägen så vi gjorde ett arbetsbyte: hon lovade ta ut Bamse och jag köpte Coca-cola till henne. Hem med grejerna och iväg till dagens höjdpunkt: Thai-lunch med Lotta. Härligt snack och god mat, kan inte bli bättre! Sen till Hagsätra kapell för snack om min arbetsåtergång med chefen... inte så dumt det heller, möttes i dörren av en vaktmästarkram, sen blev det kramkalas med chefen och andra arbetskamrater + besökare, det hade precis varit café och en av besökarna var en kvinna jag haft en hel del med att göra. Underbart. Samtalet kändes bra, handlade till stor del om organisation och jag kan mest bara lyssna. Svårt att ha synpunkter innan man börjat jobba på riktigt.

Hem och ut med Bamse. Vi träffade gos-Zinja på promenaden och hon tuggade kärvänligt på Bamse, som vanligt. Det var länge sen de sågs.Hade inte kameran med och tyvärr blev det väligt gryniga bilder med mobilens zoom :O(

Hem och laga mat, Jens och Sandra kom över på middag... och så ut och övningsköra med Bekki en stund.

Jag är trött.... sov gott <3

Ge Blod!

Återigen en sån där förmiddag när inget vare sig blev hackat eller malet... Lång morgonnpromenad med Bamselito, sen övriga morgonsysslor för att sedan försöka mig på att göra nåt åt interpretationen... gav upp och gick ut med Bamse igen. Den är inte svårare än nåt annat, men det liksom vill sig inte när jag har styckade dagar. Lunchade, tog buss och pendel till terapin och gick därifrån till Södertappen.

                          

Det är nu 7 år sen jag lämnade blod sist. Anledningarna till uppehållet har varit utomeuropeiska resor, tatueringar, sjukdomar och medicinering. Att återigen få lämna blod gör fru fläskfia så här glad! Tänkte först välja en ljuslykta eftersom Janne samlar på dem till Sanda, nästa tanke var att lämna en nalle till ett sjukt barn... dock tog egoismen överhanden när jag såg ösregnet! Jag valde ett paraply och gick till Ersta i ovädret. Väl där fick jag värsta yrselanfallet... det är inte så bra att gå raskt uppför Stigberget i ösregn direkt efter en blodgivning, men det gick över efter en kvart ungefär.

                  
                      Bamse spanar in regnet...

Janne hämtade mig från skolan kvart över sju, jag fixade middag och sen fick Bekki övningsköra en stund på Älvsjömässans parkering i åska och ösregn.


Sätet ställs in

När vi kom hem nu vid 10-tiden hade Janne tagit ut Bamse på kvällsrundan så jag tänker utnyttja den extra halvtimmen till att sova lite. Är pömsen...

Gubbs!

Började med interpretationen men la av och gick igenom frågorna inför Romarbrevet till seminariet imorgon. Lunch, ut med Bamse ... vi fick stå 10 minuter under en bro och vänta ut värsta regnskuren. Han var inte jättepigg idag, det var väl en tuff dag igår kan jag tro. Virkade 20 minuter innan jag gick upp till bussen, i skolan föreläsning i "teologisk etik" ... hjärnan går på högvarv efter lata dagar vid poolen...

Janne hämtade mig från skolan 20 över 7, vi åkte och handlade, Hemma var middagsrester sparade åt mig men kvällens överraskning åt vi tillsammans. Janne hade köpt fantastiskt goda, små, smakrika, saftiga, belgiska jordgubbar.


Belgiska gubbs med gammaldags vanilj

                           
                            Bamse gillar inte gubbs, men glass går i! Han fick sin beskärda del!

Det får nog bli tidig kvällsrunda ikväll...

Back to life... back to reality!

Det var till att drastiskt byta vy ...


Cala des Pou, 13 maj                                    Wärmdö köpcentrum, 15 maj

Igår åkte Janne och jag ut till Aspö för att hämta hem Bamse. Han har varit hos svärmor och hennes "gubbe" medan vi haft skönt på Mallis. Bamse har visst varit jättebusig! Men jag hoppas de inte blivit avskräckta inför ev. kommande resor. Vi tog bilen till Stavsnäs och M/S Saxaren ut till Aspö där återseendet var kärt.


M/S Saxaren

                              
                               Bamse på en av Aspös fantastiska orchidé-ängar.


Adam och Eva

Efter en god lunch på egen fiskad torsk samt ett par timmars prat och virkande tog vi M/S Sjösaga hem.Nu på morgonen har jag gått en timslång runda med Bamse och småfixat lite... nu måste jag ta tag i interpretation och predikan så jag kan börja tentaplugga sen... Det är bara FYRA VECKOR KVAR! Sen är skolan över, predikan över ... och jag är på jobbet!

Otroligt!

Imorse stod man och tvättade fejset nånstans mitt i Medelhavet... och nu i Mälarvatten... Min själ har svårt att hinna med, jag är fortfarande kvar därnere.

Lugn kväll med virknålen. Blue Moon och Solero har fått flytta tillbaka till sin egen bur igen. Passade på att be Bekki ta några kort för de är ju inga kelgrisar precis, även om de "pratar" med mig och svarar på tilltal.

            

De var inte svåra att få tag på så de är inte rädda för mig... sen tyckte de nog att det var det nog skönt att "komma hem" igen.

Nu ska jag gå och krypa ner i min egen sköna säng! Säga vad man vill: hur underbart det än är att vara borta så finns inget skönare än att krypa ner i den egna sängen när man kommer hem igen!

                 

Sov gott!

"Hej Ragnar"

... var vår välkomsthälsning när vi kom hem. Ragnar kom direkt och satte sig på min hand när jag stack in den i voljären. Småfåglarna hade flyttat ut i köket, de hade rymt för Rebekka i tisdags och flyttat in i Ragnars lilla bur i köket... Hm... Det är spännande med djur!

Men dagen då? Den började kl 6.00 imorse av våra mobiler som larmade. Kvart över sju satt vi i taxin till flyget och vid åtta var vi på Palma flygplats. Hemfärden gick bra, lite turbulent över södra Europa och då rinner handsvetten på mig + hjärtat bultar. Men sen var det lugnt. Hann läsa flera av Paulus brev (Nya Testamentet) innan ögonen kroknade. Jens hämtade oss på Arlanda.

Bekki var på konsert! Monica och Linnéa har ju sjungit i Kör för alla med Caroline af Ugglas och i em var det konsert på Circus i Stockholm. Synd att vi missade det! Men men, vi kom ju ner säkert på jorden igen, inte fy skam det heller!

Jag har laddat upp massa bilder på Facebook och provar nu att ge er alla tillgång till dem här! Tills jag vet hur det har funkat så bjussar jag på denna :O)

                 

Satt och läste om det upptrappade våldet på flyget och när vi kom hem fick jag veta att det mördats i Stockholm oxå... och Bekki vet förstås vem det är. Jag vill flytta!  
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13025489.ab ... men det kan ju hända vadsomhelst varsomhelst så vart ska man ta vägen?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13025830.ab

Nej, nog med elände för ikväll. Ska slappa lite och imorgon ska vi hämta hem lilla Bamse oxå. Längtar efter hans lilla viftande svans och varma nos!

Sá ja!

Idag har vi bara varit ute och gátt. Fõrst gick vi runt hãr i byn, Cala des Pou. Efter en stunds vila och ett dopp i Medelhavet vid Cala des Pou´s egen strand, gick vi sen den fina promenaden runt Marinan, in i Cala d'Or, shoppade nágra smásaker, gick vidare och tittade pá Cala Esmeralda, Cala Gran, Cala d'Or (beachen) och vad de nu hette. Smá fina sandstrãnder, sá vãldigt olikt Kanarieõarna och dess jãttelánga strãnder. Hãr ãr det mer som smá inbuktningar mellan rãtt vassa klippor. Och vilket vatten sen, turkosblátt till grõnt... helt otroliga fãrger!


Cala Esmeralda

Halv 6 satte vi oss och át middag. Jag har glõmt vad stãllet hette, men jag ska gõra reklam fõr det och lãgga ut namnet sen. Det var en Hollãndsk ãgare och han hade bott i Sverige - báde i Stockholm och i Kalix och kunde dãrfõr svenska. Hans f.d flickvãns kusin var frán Hagsãtra sá han slog sig ner hos oss en stund och pratade... och gillar man Wienersnitzel sá var detta stãlle helt rãtt att komma till. Vi hade siktat in oss pá Wienersnitzel idag och, som sagt, detta stãlle var helt rãtt!

Nu har vi varit "hemma" en stund. Jag har druckit tvá liter vatten efter allt promenerande i solen... och nu ãr vi i princip packade och klara. Dusch och lãggdax kvar, typ... sen var det slut pá det hãr roliga... och bõrjan pá nãsta roliga... VARDAGEN!

Over and out...

Fredagen den 13:e

Ãn sá lãnge har vi bara ãgnat dagen át shopping... och Janne har kõpt rõkelse!!! Varfõr jag nu nãmner det ãr fõr han har aldrig tált det... men nu har vi kõpt báde "night flower", "cannabis" och nát citrongrejs mot myggor... OCH en hállare. Vi fár se om han vãxt ifrán sin doftkãnslighet eller om jag fár elda dem ute i sommar.

Tiden hãrnere lider mot sitt slut och det kãnns i kroppen. Varken Janne eller jag ãr sá intresserade av solen, vi planerar hemfãrden och jag bõrjar stressa upp mig... om en dryg vecka ska interpretatinen lãmnas in, om tre veckor ska predikan vara klar, hemtentan delas ut och om fyra veckor har jag gjort sista tentan och bõrjar ladda infõr att bõrja jobba. Tack och lov fõr den hãr underbara veckan med Nya Testamentet vid poolen!

Nu tãnker vi promenera till Cala D´Or och shoppa lite mera. Om det kommer att kosta nát vet vi inte, men vi vill strosa idag...


Cala Des Pou!

Sá tror jag att vár by heter... Tãnk att det ska vara sá svárt att komma ihág vissa saker.

              Calo des Pou beach - Photo 1
               Cala Des Pou

Idag har vi mest legat vid poolen. Jag har lãst Apostlagãrningarna och blivit mer bekant med Paulus. Romarbrevet har jag oxá hunnit med. Janne fixade en fantastiskt fruktsallad medan jag vilade en stund i skuggan av vár lãgenhet och kvart i fyra gick vi utanfõr hotellet till hállplatsen fõr att áka det lilla táget som gár runt Cala Egos, Cala Es Pou och Cala d´Or. Det tog en timme och var en trevlig liten tur, lite omskakande fõr tussen :O)

I och med táget har vi gjort allt det som det ãldre engelska paret rekommenderade. Vi trãffade dem pá buss-stationen nãr vi precis kommit hit till Mallorca. De berãttade att de hyrde hus alltsomoftast i Cala d´Or och alltid tagit taxi dit, nu ville de prova bussen. Vi hade en timmes vãntan sá vi hann prata lite. De rekommenderade Porto Petro, Marinan i Cala d´Or och det lilla táget samt att gá runt i hamnarna. Restaurangerna de nãmde glõmde jag namnet pá.... men nãr vi gick till Cala d´Or i mándags trãffade vi dem i Marinan. Nu skulle det var kul att springa pá dem igen och berãtta att deras tips varit jãttebra.

Kvãllen ãr ãnnu ung och jag har bokat taxi till hemfãrden. Bussen gár bara en gáng pá morgonen och det blir vãl snált om tid om vi ska hinna till flyget. Korintierbrevet och lite broderi kanske? Vi fár se. Solen stár ff hõgt pá himlen och Janne har lagt sig vid poolen igen... Att inte veta vad man ska hitta pá ãr ju en del av lyxen pá semestern!

Má gott, alla vãnner!

Porto Petro

Det blev lite pool och Lukasevangelium... senare. Fõrst lyckades jag locka med Janne pá en promenad till Porto Petro, hamnen pá andra sidan vár hamn, lika lángt som till centrala cala D'or. En vacker hamn ca 30  minuters gángvãg frán Es Talaial (várt hotell). Vi át en glass och gick hem igen, var borta ett par timmar. Tog en sandwich nãr vi kom till vár by (som jag i skrivande stund glõmt namnet pá)


Porto Petro

SEN la vi oss vid poolen och solade bort den sena eftermiddagen. Har hunnit klart Lukas- och hela Johannesevangeliet idag. Ger en del att tãnka pá fõrutom det rent studiemãssiga dá...

Slappade sen i skuggan av várt "hus" med virknálen. Har nu varit ute och ãtit den goda honungs-curryn pá Indiana Jones igen, alltsá samma stãlle som fõrsta dagen.

Nu ska jag virka en stund till innan vi kryper i koj... eller sá blir det koj direkt. Det blir sãllan som jag tãnker och planerar, men det brukar bli jãttebra ãndá!


Funderingar i solen

Tãnk att jag fõr bara nágra ár sen nãra pá fõraktade charterturismen. Fõrakta ãr kanske ett starkt ord, men jag kunde inte se mig sjãlv delta i den "pá det sãttet". Jag har blivit mer õdmjuk sen dess. Visserligen ãr jag evinnerligen trõtt pá allt konstruerat och krimskrams, men kan oxá se poãnger med det. Stressade mãnniskor som áker ivãg fõr att fá chans att tõmma hjãrnan med rãtt intetsãgande aktiviteter, vila kroppen och slãppa vardagen. Det ãr vãldigt mycket tyskar och engelsmãn hãr, spanjorer oxá... och ãr det inte ett ãldre par sá ãr det ofta hela familjer med barn samt mor- eller farfõrãldrar med. Man fár tid att umgás helt enkelt.

Sãkert har min egen sjukdomsbild ett finger med i spelet, att slãppa det dãr prestationsinriktade och att bara fá vara... jag menar nánting i stil med att jag verkligen inte máste áka runt och titta pá vattenparker, djurparker, upphaussade naturfenomen, rida kamel, sãnkas i en ubát, áka jeep, cykla õn runt... jag kan gõra det om jag vill, men om vi tar t.ex djurparker och stora akvarier, som ãr det bãsta jag vet, sá MÁSTE jag inte uppleva dem som jag kãnde att jag behõvde fõrut bara fõr att kunna, nãr jag kom hem, lite fõraktfullt sãga att: jag baske inte legat vid poolen fõr det ãr inte min grej. Men idag rãcker det med att ligga vid poolen, hõra alla frãmmande sprák, titta pá fáglarna och trãden runt poolen och njuta av luften och vãrmen. Detta ãr en del av vár kultur som jag inte haft insikt i fõrr, men nu fátt en stor õdmjukhet infõr. 

             

Hm, jag brãnde mig igár, ãr lite rõd hãr och dãr idag... men jag ska ãndá lãgga mig en stund vid poolen med Lukasevangeliet och Janne. Tids nog ãr vardagen hãr igen :O)

Vid poolen med Bibeln

Min ambition var att hinna lãsa hela Nya Testamentet medan vi ãr hãr...ãn ãr det inte kõrt. Idag har vi legat vid poolen i fem timmar. Jag lãste hela Matteusevangeliet i sõndagskvãll pá uteplatsen medan Janne lág i solfrossa. Idag har jag hunnit med Markusevangeliet och halva Lukas vid poolen (sen ãr det en massa brev efter Johannesevangeliet oxá), men gav upp nãr "de tyska ligisterna" dõk upp. Det ãr en familj med vattenpistoler och i fõrrgár roade sig fadern att spruta en strále rãtt upp i hãcken pá mig. Jag var pá vãg att skrika át honom, men sá tãnkte jag att han inte skulle ha det nõjet eftersom jag var ensam just dá och de var tvá familjer i full "lek". Kul att spruta vatten pá feta tanten... jaja, men ni ska banne mig inte ha nõjet att jag vrálar oxá, tãnkte jag och látsades som inget hãnt. Idag var det bara ena familjen och den ca treárige sonen skrek i hõgan sky fõr han tyckte inte alls det var roligt att bli nersprutad av sin "lekfulle" far, leken tog slut ... men nãr morsan nu efter en timmes lugn gav sig in i leken tãnkte jag att fem timmar i solen kan rãcka.

Igárkvãll át vi gott inne i nãrmaste byn, det gõr vi nog ikvãll oxá. Ska vila frán solen en stund och virka lite kanske. Har virkat lite pá kvãllarna, broderiet med indianflickan ãr oxá med... ska gá "hem" och kãnna efter ... och jag ãr inte klar med Lukas ãn.

Skõt om er dãrhemma i sommarvãrmen <3

Cala D'Or

Nu uppdateras inte min blogg sá jag kan lãsa den hãrifràn, fàr se om ni kan lãsa och om jag kan lãsa sjãlv hemifrán sen. Men bloggarna sparas i arkivet :O)

Det har varit lite av ett ãventyr att áka med Janne denna gáng. Han brukar ha hundra % koll men nãr vi skulle áka ner i fõrrgár hõll vi inte pá att komma med fõr hans pass gàr ut idag!!! Men han fick áka pà kõrkortet! Igár nãr vi solade kãnde jag helt plõtsligt en vãlbekant doft av cocos... dá har gubbskrãllet gátt och smort in sig med Hawaian dark tan... pá vit hud! Han blev inte dark tan kan jag sãga, han ser vãrre ut ãn en kokt krãfta! Och vilken sveda sen! Detta pá bara 30 minuter. Han har anvãnt den fõrr men aldrig pá osolad hud sá han hade ingen aning om att effekten kunde bli sán. Tur att jag fick in honom i duschen efter 30 minuter, annars hade det vãl blivit sjukan idag.

Sá idag har vi gátt in till Cala D'Or centrum och shoppat. Jag har kõpt mig en svart vãska med guldbokstãver och guldõdlor, en annan mindre vãska med skosnõren, en fotlãnk med õdlor och ett par hjãrtglasõgon. Onõdigt men Janne ville att jag skulle shoppa loss lite. Jag hatar ju att shoppa, men alla dessa õdlemotiv gõr t.o.m mig sugen.

Vi har aldrig varit pá Mallis fõrut sá vi har inga preferenser, men vi har blivit vãldigt fõrtjusta i Cala D'Or. Det ãr mest pensionãrer och barnfamiljer hãr sá det ãr vãldigt lugnt och det passar oss perfekt! Vi bor lite utanfõr stadskãrnan och fõr att ta sig dit máste man passera en eller ett par vackra hamnar (man kan gena om man vill alltsá). Vattnet ãr grõnt, blátt eller turkos och det ãr lugnt och fridfullt. Det ãr inte turistsãsong ãn sá jag vet inte hur det kommer se ut om nágra veckor, men nu ãr det underbart.

Rapporter hemifrán ãr typ att ni har lika varmt som vi och att Bekki blivit jagad av en mordisk humla size enorm. Hãrligt att dessa djur bõrjar dyka upp, dá ãr det sommar pá riktigt ju!

Hm, nu ska jag prova att spara och uppdatera. Och gá och lãgga mig vid poolen en stund.

Over and out <3

Mallorca

Nu har vi varit har ett drygt dygn. Vi gick upp halv tre igar morse och Jens korde oss till flyget, vi var pa Arlanda vid fyratiden. Planet gick kl 6 och flygningen, for en flygradd, gick som en drom, det var som att dra en kniv genom rumsvarmt margarain (om liknelsen kan forstas). Vi hade tre saten for oss sjalva sa jag kunde t.o.m sova en stund med huvet i Jannes kna.

Efter landning borjade aventyret, vi visste var Cala d'or lag, men vi hade inte susning om hur vi skulle ta oss dit. Vi fragade i info pa flygplatsen och det var ratt enkelt, tva olika lokalbussar bara. Den forsta bussen tog oss till Palma Centrum och sen fick vi vanta nastan tva timmar pa nasta buss som korde oss over hela on och tog tva timmar. Vi gick av vid sista hallplatsen och tog taxi ... tillbaka ett par km visade det sig, men hur skulle vi kunna veta det, ingen av oss har varit pa Mallorca forut. Men resan pa mark tog langre tid an den i luften!

Vi checkade in, duschade och tog en svang runt narmaste omradet for att spana in restauranger och snabbkop. Hotellet paminner mycket om Green Oasis i Maspalomas (Gran Canaria) dar vi varit tva ganger. Vi kopte vatten, frukost och ett par vita piratshorts till mig, hittade en mysig liten restaurang, kopte handdukar for beachen och la oss tidigt.

Idag har vi bara legat vid poolen. Vi tankte ga ner till Medelhavet, men Jannes mage ar inte helt ok sa vi har legat vid poolen precis utanfor var dorr. Det har faktiskt varit superharligt!

Nu ska vi ga en svang och hitta ytterligare en mysig restaurang! Igar at jag en stark curry med honung, det ska jag prova att gora hemma, blanda honung och curry alltsa! Vi har inga preferenser idag heller sa vi far se hur det blir. Omradet vi bor i heter Cala des Pou (om jag forstatt ratt) och ar jattetrevligt. Turistsasongen har inte borjat pa riktigt an och det passar oss ;O)

Jag har fatt rapporter om att det ar varmt och skont hemma oxa sa 19-27 grader harnere imponerar val inte pa nan ;O)

Lev gott och skot om er <3

Tyst det är i huset...

...och det är inte ens midnatt...

Gick upp kvart i sju imorse och körde Jannes småkusin till pendeln så han kunde ta buss och båt hem till Mariehamn i vettig tid. Slängde i mig en knäckemacka och körde sen Bekki och hennes klasskompis till skolan. Vägarbetet i Älvsjörondellen är ff igång och det blir för osäkert om man måste passa en tid, och idag skulle de ha nationella prov så det var viktigt att komma i tid. Gick ut en lång promenad med Bamse i skogen. Vi har ju en bit av gamla Göta landsväg i skogen förutom grodor, påskliljor, kappor och änder!

                 

Packade ihop Bamses grejer... och svärmor kom och hämtade honom. Oj vad det är tyst i huset! Inga trippande steg, inget voff på allt som rör sig utanför...

Förmiddagen ägnade jag att bränna ner de senaste månadernas foton på CD så jag kan tömma kameran. Iväg till terapin i hast, hem igen, ägna mig åt tvätt och diverse smått och gott. Ragnar fick hjälpa till att stöka med mig men han tröttnade på mitt rännande i källartrappan (eller så var han väl rädd om huvudet eftersom det är till att dansa limbo varje upp och nerfärd.. och jag är ju inte längre supervig!) så han hoppade av och satte sig på ställningen och tittade på istället:

                

Var ner till kärret med "spermieburken" för att släppa ut ynglen. Härdade dem först i kallt vatten, sen fick de vänja sig gradvis vid kärrvattnet innan de släpptes ut för gott:Satt kvar och tittade en stund, de simmade på bra så de kommer att klara sig!

Janne, som kommit hem från jobbet och landet följde med och sågade sly till Ragnar. Han är rätt bitig och det är oftast ett tecken på att en papegoja är uttråkad. Det rådde vi bot på nu! Småfåglarna fick oxå en lagom stor bit av björkbusken.                                 

Sen bjöd Janne med mig och Bekki på grekisk restaurang. Jag tog en mix med fläskfilé och urfa, och urfan kan jag faktiskt rekommendera!

                       

Kvällen har bestått i att packa och nu är jag packad så det räcker. Väntar bara på min väska. Snart bär det av .... väldigt snart faktiskt!

Ännu en BH-skola

Kul kväll med PXC-visning igen. Det är väl tredje eller fjärde partyt jag har nu och mig veterligen går alla hem nöjda efter en trevlig kväll. Vissa med en ny BH (eller beställning) och vissa utan, men alla med nya kunskaper om hur man ska tänka när man köper BH.

Bekki var rar och fixade kladdkakesmet innan hon gick till skolan imorse, jag fick i uppdrag att grädda dem... de blev nog lite torra. Bekki är fenomenal på kladdkakor, dessa var mina första som jag då bara gjorde andra hälften av och misslyckades. Men jag tycker att jag fick till pyntningen av dem :O)

           

La ner en gnutta energi på skyltningen oxå. Hade tvättat en av mina PXC och hängde ut den så besökarna visste att de kommit till rätt hus :O)


                            

Som sagt, trevlig kväll! När syrran åkte med hela kollektionen åkte jag till Älvsjö och hämtade upp Jannes småkusin från Åland. Han jobbar på destination Gotland och har börjat mellanlanda här på vägen hem. Enkelt, smidigt och "på vägen". Trevligt sällskap är det oxå.

Bamse skiter en halvmeter i taget efter det enorma kex-benet han fick på zoo på förmiddagen, får se om han klarar hela natten. Han är bra i magen, men det goda kexet var nog aningen för stort för honom. Han fick rusa en stund med Alva som vi träffade nu på kvällsrundan oxå, så sover han nog gott. Först hålla koll på alla kvinnor som provar BH och sen kuta med en rottweiler. Han har haft tufft jobb idag.

Sov gott!


Love is in the air <3

Ja, det är en sån dag idag. En riktig vårdag!

Började dagen med en sen, men lång runda med Bamse. Vi gick i skogen som vanligt men jag fortsatte upp till centrum och köpte 2 kilo fågelsand för nu rackarns skulle det blir gjort! Bamse fick ett kex-ben av zoo-ägarinnan och det bar han hela vägen hem. Han släppte det inte ens när flickvännen Alva jagade honom...


Du kan inte ta mig, nanananananaaa.....

                           
                              KAN INTE JAG???....


Svooosch...

                 
                   Nope, Alva kunde inte ta vare sig Bamse eller kexet

Hemma satte jag igång med småfåglarna. Mamma och pappa hade med sig en mindre, behändigare och bättre bur i söndags som de kasserat och jag är evinnerligt trött på det stora shabrak vi haft. Nu blev det så här fint:Mina lovebirds, Blue Moon och Solero började genast undersöka sitt nya hem!


                       
                    
                       Grodisarna verkar oxå ha vårkänslor <3

Sen har jag röjt, det blev rent och snyggt i nästan hela övervåningen. Emmaus var och hämtade säckarna tidigt i morse så det kändes skönt att städa ordentligt.

På mittpådagenpromenaden gick jag och kollade in kappan som hänger i vårt skogsbryn. Den ser lite läcker ut... undrar vem som hängt av sid den där! Både lite spöklikt och lite roligt!På hemvägen träffade vi ytterligare en av Bamses flickvänner och nu var det han som fick jaga. Ella är det bra drag i och det är få som kommer ikapp henne.


                  
                   Puss puss

När jag kom hem stod denna på altan... ett kylskåp! Misstänker att Jens svängde förbi medan jag var ute.Nu kommer det snart folk hit. Ska klä på mig nåt anständigt!

Med Luther i tvättstugan!

Var ute över en timme med Bamse imorse. Dagspromenaderna blir det lite si och så med för han gillar inte när det regnar. Imorse var det torrt iaf så då knallade han gärna på! Vi träffade Rami och Frisbee och då visade han upp alla sina galna och lekfulla sidor... Jösses vad han sprang!


Rami, en jämngammal hona, affenpincher          Frisbee, en några år äldre kastrerad
                                                                      hane, spansk gatuhund

Precis när jag var klar med morgonsysslorna och tänkte smyga ner till datorn (Janne sov efter ett dubbelpass, eftermiddag och natt) så ringde telefonen. Det var de som hade tvättpasset före mig i tvättstugan som sa att de var klara så jag kunde gå upp tidigare om jag ville. Och det ville jag. Så istället för den nyare versionen av "En kristens människas frihet" på datorn så fick det bli min bibliotekskopia från 1926... som visade sig vara kortare än den nya versionen för svaren på alla frågor fanns inte med. Men jag måste säga att jag uppskattade enormt att läsa boken på gammal svenska, det var jätteroligt. Så mellan tvättar, centrifugar och torkrum hade jag sällskap av Martin Luthers tankar kring viljan, själen, den yttre och inre människan och massa annat smått och gott.

 

Sen blev det rushigt så jag skänkte ett extra tack till mina snälla grannar för hur hade det blivit om jag kom upp ordinarie tid? Kläderna (som ska till Emmaus imorgon) åkte i säckarna, jag gjorde en rörig beställning på hämtpizza som jag fick betala dyrt för (minns inte vad de rackarna hette så det blev en specialbeställning), körde hem säckarna, sprang ut en sväng med Bamse, åt min halvljumma gorgonzolapizzza med kronärtskockor, hoppade över duschen till förmån för våtservetter och gjorde en tjurrusning mot bussen! Och hann i tid till seminariet. Det blev bra!

När jag kom hem vid 7 körde jag och Bekki över Tims sista grejer till honom, handlade och nu sitter vi här och ugglar. Hon vid TVn, jag vid datorn. Har satt in pengar till Cancerfonden till minne av vår grannfru som begravs på fredag. Janne och jag kan inte gå på begravningen men min favvomorbror ska lägga en blomma på kistan åt oss (han ska dit) och vi lämnar en slant till Cancerfonden istället för en krans eller nåt. Nu ska jag försöka hitta en resmål åt mig och Janne i augusti... åh, vad jag längtar efter att få en lön igen! Behöver verkligen köpa lite nya kläder och det ska bli så skönt att slippa ha dåligt samvete för att jag köpte en pizza för hälften av pengarna jag har kvar denna månad!

Nu ska jag släppa datorn till förmån för stickorna eller hunden... eller först stickorna, sen hunden... eller så får hunden ligga bredvid mig när jag stickar om han låter bli nystanen... eller så går vi kvällsnaden jättesnart, jag är TRÖTT!

Dagen kom och gick

Hinner inte det jag behöver... men å andra sidan, vad behöver jag hinna då? Morgonen gick och hälften hanns med, som vanligt. På terapin pratar jag fortfarande om respekt och dess mångfald av innebörder, lätt hänt när man snöar in på ett ord eller ett begrepp så där ... Jag mår så dåligt över att inte kunna vara alla till lags samtidigt som hela mitt väsen skriker efter egen tid och respekt för min person. Egen tid till att göra sånt som hör till mitt liv och inte låta min tid tas i anspråk av sånt som är oväsentligt. Och kanske framförallt, lära mig att känna skillnad på vad JAG vill, vad jag TROR att jag vill, Vad jag tycker att jag BORDE, vad ANDRA vill att jag ska göra och vad jag TROR att andra vill att jag ska göra. Det går åt en grym massa energi att leva sitt liv genom det man tror är andras ögon. Vem bryr sig egentligen om huruvida jag går på alla lektioner, eller läser varje rad i böckerna, missar en tenta ... eller kortar hundpromenaden med 10 minuter för att jag är dödstrött, eller glor på mina säckiga för stora byxor eller min röda sunkiga täckjacka? Vad är det som gör att jag inte tycker att jag hinner nåt? Alltsomoftast får jag höra att "hur hinner du med allt?" och jag förstår inte för jag hinner ju ingenting! Men det handlar ju om var man lägger ribban för sitt liv och hur man faktiskt väljer att prioritera.

Efter terapin promenerade jag i duggregnet till skolan. Det tar 30-40 minuter. Istället för att virka babyfilt i mellantiden innan seminariet, hamnade jag i två klasskamraters pluggande inför seminariet imorgon. Vet inte om jag störde eller blev till hjälp, men jag uppskattade iaf diskussionerna kring Luther. Vad menade karln egentligen?

                                    

Imorgon ska vi ha seminarium på boken "en kristen människas frihet" och det kan bli en utmaning. Boken jag fick tag i är tryckt i slutet av 1800-talet! Bara en sån sak!

Dagens seminarium handlade om boken "Shadow of a Galilean". Finns inte så mycket mer att säga. Åkte hem, trött i huvet, satte mig att sticka klart babymössan som hör till tröjan som ska till Lettland. Hoppas hinna göra tofs och knytsnören innan helgen. Varit ute en 45-minutare med Bamse efter att ha sett det inspelade slutet på "Armageddon" från igår.

Sova? Ja tack!


SNÖ...

Ja, det låg snö på marken imorse... så jag fick "krypa till korset" och plocka fram min röda vinterjacka ur tvättsäcken imorse! Men det blev bra varmt under den extra långa promenad jag tog med Bamse. Mest för samvetet kanske. Dels blev det en kort sväng mittpådagen igår eftersom han tyckte det var så obehagligt när det haglade på oss i skogen, hur länge Bekki var ute med honom när jag var i skolan vet jag inte men sen blev det bara 20 minuter på kvällen oxå. Jag fastnade vid Armageddon men var tvungen att sätta filmen på inspelning vid 23-tiden för ögonen gick i kors, så idag gick vi en bra bit och länge och han fick skita ner sig så mycket han ville!

Efter hundduschen har jag försökt hinna ikapp. In med djur-burar som hamnat på tomten, leta böcker och papper, rensskriva recensionen vi ska ha seminarium på ikväll Nu står lax i ugnen, lunch till mig och middag till Bekki. Jag måste läsa ett kapitel i NT-grundboken innan jag duschar, äter och springer ut med Bamse i regnet. 20 över 1 går bussen!

                     

Och det här messet betyder väl att jag åter kvalat in som blodgivare efter ett flera års långt uppehåll. Mina utomeuropeiska resor, tatueringar och viss medicinering som jag nu avslutat gör att jag får vara med och rädda liv igen :O) Jag var ju där och testade mig när Bamse låg inne för kastrering för tre veckor sen.

Nej, nu fullt ös! Läsa, skrubba fågelbur i duschen innan resten!

Kram på er!

Att lista jobb!

Jag är en sån... ibland! En sån som skriver långa listor över vad som ska göras. Och ibland är det bra, ibland stressigt. Därför skriver jag listor ibland, bara för att få ordning på vissa saker och inte glömma andra. Idag skrev jag en lista.

1. kolla inför interpretation
2. kolla igenom recension
3. packa tvätt-säckar
4. kolla seminarieuppgifter till imorgon

En sån här lista är genomförbar! Nu har jag faktiskt gjort det mesta! Det enda jag har kvar är att kolla vad vi har för seminarieuppgifter till imorgon. Ska nog kolla vad vi ska göra ikväll i skolan oxå, ja hela veckan kan vara bra att kolla upp. Interpretationen har jag börjat med, att skriva ner bibeltexterna till predikan den 5 juni gick av bara farten. Tvättsäckarna står prydligt bakom fåtöljen tillsammans med de redan packade Emmaus-säckarna. Tvätt-tid på onsdag och Emmaus hämtar på torsdag. Tvätten av det vi ska behålla spar jag till efter Mallorca, grejerna är ju sorterade en gång, verkar opaktiskt att först sortera för att sen slå ihop allt för att tvätta och sen sortera igen, eller hur :O) Och vinterkläderna hoppas jag ändå inte behöva ta fram förrän tidigast i oktober igen!Bamse och jag har förstås varit ute. Han släpar med sig större och större grenar...Imorse väckte Bamse mig halv fem ... men han ville bara göra nr2 så fort som möjligt och sen komma i korg igen. Vad duktig han är som säger till!

 .... och grodynglen (eller spermierna som Bekki kallar dem) fick smaka fullkornsbröd imorse. De är rätt stora nu och simmar så ivrigt att det är svårt att fota dem. Normalföda är akvariefiskflingor, men det tänker jag är lika naturligt att hitta utomhus som lite bröd. Snart ska de tillbaka i kärret. Bekki vägrar befatta sig med min spermieburk när vi åker så jag får väl finna mig i det :-D Inget nöje vara för evigt ;O)

                          

Nej, lite lunch, promenad och så skoluppgifterna innan avfärd då.

Peace! Over änd out!

Kallebajs ;O)

Vem var det som började med det ordet??? Det var inte jag, men jag är nog den som använder det flitigast. Idag har det varit kallebajs för Thyra som fyller två år imorgon. Men först började dagen... senare än vanligt för Bamse var nog trött efter gårdagens festande. Vi kom ut först vid 10-tiden men då tog vi en lång promenad med mycket tid för nosande... och som grädde på moset träffade vi Rami så det blev fullt ös mellan tallarna!


Swisch....

                        
                         Swosch...


Pusta pusta...

Jag var själv rätt trött efter gårdagen, det tär på krafterna att röja och festa och jag är inte - och kommer nog aldrig bli - fullt återställd.... eller så är det bara åldern som tar ut sin rätt. Jag är ändå lycklig över att vara så bra som jag är, jag klarar ett normalt liv idag.  Jag skrev blogg om igår, sen gick jag bort till lokalen som jag bokat för Thyras kalas. Vi blev ca 25 stycken, inte så jättemånga barn idag, Ängla och Thyra förstås, kusinerna Justin och Simon och så Monica och Linnéas yngsta syster som är jämngammal med antingen Ängla eller Thyra, jag har faktiskt inte lagt det på minnet.


                       

Änglas axelband hade släppt så mormor fick rycka in med nål och rosa prinsesstråd medan Ängla fortsatte fika:
Lokalen är väl kanske inte den roligaste att ha barnkalas i, men den är praktisk för den är stor. Här kan vi både fika och spela kula samtidigt utan att nån krockar.Janne hade (som vanligt) träffsäkert valt rätt presenter igen. Han fick uppdraget att handla för jag är urusel på det. Denna gång hittade han en babydocka och en "storasyster" som Thyra gick runt med efter presentöppningen. Han kan sina ungar, min käre make!

Inte lika kul att komma hem till röran sen, men jag tar en sak i taget och tänker att det här kommer att ta tid. Men hellre det än att: 1. det inte blir gjort! 2. man slarvar över! 3. att man ångrar att man slängt något som FAKTISKT var viktigt. På torsdag kommer Emmaus och hämtar kläder så jag tänkte få en tvättstugetid innan dess så jag kan tvätta våra vinterplagg som vi inte ska ha kvar. Märkvärdigt vad man samlar på sig... En del fina grejer som vi inte använt!


Vårt vardagsrum f.n...

Medan jag rotade i kläderna tvättade Janne altanen med högtryckstvätten. Nu har jag duschat och han är iväg och sprutlaserar möblerna en gång till. Jag tror jag ska sticka en stund innan jag går ut en sväng med en nybadad Bamse. Han grävde ner sig i sandlådan medan Justin och Janne spelade kula en stund innan Bella och Rickard skulle åka hem. Bamse är en riktig grävare och han blev helt grå...

Men nu ska jag gå och sticka en stund... eller snarare sätta mig vid TVn och sticka!

Take care out there <3

Valborg

Igår hade vi storröjning. Trädgården fick sig en uppryckning, Janne släpade iväg utemöblerna för lackning och rabatterna röjdes. Likaså passade vi på att rensa vinterkläderskåpet medan Monica, Sandra och Jens ändå var förbi. Jens och Sandra körde över Monicas sista grejer till Bromma... sen åkte Janne för att fixa med möblerna medan Bekki och jag åkte till Linnéa och henns familj för att fira Valborg.


Festfin!                                                             Glömde mat till Bamse... han fick köttbullar ist.


Dukat på balkongen!

                    
                      Festprissar!


Matte och Linnéa har varit förlovade i fem år denna Valborg!

Efter god mat på balkongen gick vi till elden... som nästan var utbrunnen, men vi hittade lite annat kul. Sockervadd t.ex.


      
Bamse får oxå smaka!Sen gick vi till lekparken:


           

Bekki latmask!

...och hem igen. Klockan var väl en stund efter nio när vi åkte hemåt, jag körde Bekki till Högdalen där hon stannade till för att festa lite med Jens, Sandra, Sandras tvilling och hennes pojkvän.

Sovit extremt tungt och gott inatt... så nu måste jag lägga ihop en stund för att hjälpa till att fixa två-årskalas.

RSS 2.0