Vad är detta?



Nåt ludet som kom och hälsade på mig när jag broderade på altan. Den rörde sig som en larv och hade face som en larv, men han/hon ville inte visa facet när jag skulle fota...

Bloggtorka

...så har t.o.m jag drabbats av denna "förfärliga" sjuka...att inte ha nåt att skriva om. Luften gick lite ur mig när jag blev sjukskriven en månad till. Det är alltid en anspänning att gå till doktorn, tycker jag, även om han är helt underbar. Jag ligger fortfarande lite under i mina TSH-värden och har några småsaker till jag måste uppfylla, men jag kan ställa in mig på att börja jobba i oktober. Både skönt och lite läskigt efter ett år i hemmets trygga hägn. Men jag längtar verkligen efter ett helt liv, en hållbar ekonomi och äntligen känns det som om jag är på väg dit, ser ljuset i tunneln.

Veckans goding

http://www.youtube.com/watch?v=vRWB4LG9uGQ

Veckans fynd



Idag har vi varit i Örebro och köpt oss en egen släpkärra. Det behöver vi verkligen! Solberga Släp i Örebro, nya och billigare än hos de vanliga handlarna!

Egenvård...

...är jag extremt dålig på. För två månader sen målade min 16-åring mina naglar så här fina. Ragnar (min papegoja) pillade av prickar samma kväll och fortfarande är mina naglar gula av färgen. Igår köpte jag vitt nagellack och målade dem fräscha igen :O)


Handarbete



Min man har sågat upp vägggen i hallen och gjort ett nytt rum mitt över från badrummet. Detta rum ska dels bli en större hall, dels ska varmvatenberedaren få ett eget rum istället för att ligga under vår diskbänk och läcka. När det är fixat ska vi kunna både spola på toan och duscha inomhus. Än är det uteduschen som gäller samt att vi spolar toan med en hink vatten.

Själv växlar jag mellan tre av mina broderier för omväxlingens skull... jag har ytterligare två som ligger hemma... och jag vill verkligen beställa några nya jag hittat!

Thyra fixar!


Kan äta glass själv! Det får bli som det blir! (kolla den koncentrerade minen <3)

Ängla fixar!


Blåbärspaj på egenhändigt plockade bär ....... och så disken förstås!

Igelkottsmarsvin?

Rasen heter Lunkarya och är ju helt bedårande!
http://www.miasconfetti.com/

Mommos tjejer!

Så kallar Ängla mina marsvin.


Barnbarn på besök <3



Blåbärsplock............................................... och kvällsmys på filten...................................
 Imorgon blir det blåbärspaj på blåbär storasyster och hennes mamma plockat. Godare kan det väl inte bli?

Babyfilt

Nu är barnbarnets babyfilt klar oxå...fortsätter med broderierna


Bara ...

... vattnet som ska kopplas in, avloppen funkar... Det är ju snå snyyyyyggt, husets finaste rum! Och jag har världens duktigaste karl!


Brudkronan klar...

Är hyfsat nöjd. Denna blev jämnare än den förra spestsen ..Monteringen spar jag till knyppelkursen börjar.


Aggorna i påsen!

http://www.youtube.com/watch?v=dDODM7Y6kmU

Blue Moon och Solero vill väldigt gärna ha ungar... men det är två tjejer så de kan bara fortsätta försöka. De ger sig på allt i pappersväg och bygger bo. Antagligen kommer det snart ligga ägg i varsin hörna i buren snart...

Badrummet är snart klart!!!

Visst blir det läckert !!!


Badrumsarbetet fortskrider

...trots att min kära makes semester är slut. Nu är det vävat och målat, nu snart golvdax!


Sommarens SOLROS

 

http://lelleplutt.blogg.se/2009/august/nu-ar-det-slut.html?_tmp=02ab6a24d524d606e5c6c926d0e82f6be01cab91

Jag har fått en fantastisk utmärkelse idag! har ingen aning om hur jag ska kunna matcha det, bara tacka min bästaste vän som kommit att betyda erhört mycket för mig under en mycket svår period av mitt liv. Tack för att du finns!



Tårgasbomb

...och här fanns mina ungar "förstås"...häromdan moppe-olycka, inatt tårgasbomb.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5649460.ab

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1672971/targasattack-pa-konsert-i-stockholm 

Dottern var helt hes av tårgasen när jag fick tag i henne och sonen hade blivit kullvräkt, handfängslad och spottat på av ordningsvakter, sen utskjutsad av polisen till Gärdet. Inatt visste vi inte vad som hänt. Ungarna kom ifrån varandra och ordningsvakterna var "jumpy" och otrevliga. Idag får vi försöka sammanställa alla "varför"...

Krusbäsplockning på Gson Hill



Däruppe... på den otillgängliga klippavsatsen långt över takåsarna på Gson Hill finns en oemotståndig krusbärsbuske. Idag har jag trotsat tyngdlagen och kämpat mig dit. Jag fick ge upp på halva vägen för det gick inte för en överviktig tant att vräka sig upp på klippavsatsen. Utan förtjänst var inte den avbrutna bergsbestigningen för jag hittade en deciliter smultron på "vändplanen". Skam den som ger sig, jag gck runt huset och provade andra vägen. Uppför hela Gson Hill och sen glida på den våta, hala mossan ner till den attraktiv busken. Hah! Det blev 7 dl krusbär och 1 dl smultron som imorgon ska bli en smarrig smulpaj!

Det har blivit lite för sällan denna sommar som vi njutit av denna del av tomten, nästa år får jag ta igen det. Kolla tallarna, vitmossan och ljungen, det är så vackert häruppe på Gson Hill!!!


Moppe-olycka

Det gick bra, ungarna klarade sig undan med lite värk, chock och röntgenplåtar, men jag undrar hur folk kör. Detta var tredje gången på en månad. Först en buss som höll på att vräka ner sonen och hans kompis ner i ett dike när bussen körde om moppen i full fart utan att ge tillstymmelse till vingelutrymme, och alla som gått vid en landsväg vet hur det känns att bli omkörd av ett större fordon. Sen en taxi som bara kör ut nästan rätt på "ungarna" vid en väjningsplikt när de är på väg på moppen till sommarjobbet en morgon... och idag bir de alltså påkörda bakifrån vid en stopp-plikt för solen bländade föraren. Vi som har körkort måste väl i allsin dar vara medvetna om att det finns fler fordon och oskyddade trafikanter än de som är väl inbäddade i plåt och krock-kuddar! Skärpning!


Hål i örat

Nu är snart högerörat "färdigpiecat", var och tog två nya hål idag. Hon ville inte ta alla fyra på en gång och jag tjatade inte, det är bara dumt om det blir fel och jag får ta bort alla fyra. Nu får vi hoppas att det funkar den här gången oxå. Nu har jag 11 hål i högerörat och 5 i vänster. Jag har fått ta ur örhängen kanske fem-sex gånger, men numera tar jag bara med Blomdahls plastörhängen och det har funkar utmärkt hitintills. Har haft nio hål sen ungdomen, resten har jag börjat skaffa på mig på äldre dar :O)


Ragnar badar på Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=UpSzmAKZA-w

Kelig pippi




Jag har inte ägnat den tid jag brukar åt Ragnar på sistone... så imorse satte han sig i mitt knä och krävde sitt. Mammas lilla älsklingspippi <3 <3 <3

Blåbär



Tänk att vi har så mycket blåbär på tomten i Sanda! Idag har jag plockat en liter inpå husknuten och mer finns kvar. Har bakat en blåbärspaj och har bär kvar så det räcker till två till.

Lite Ljusterö-bilder

Vi har haft det bra på Ljusterö. I fredags firade vi svärmor som fyller 70 år imorgon, det var trevligt. Träffade äldsta barnbarnet som jag inte sett på två månader och det var ett kärt återseende. En jättelång kram... och idag skulle vi bada, men jag hade redan varit i och badat så jag kom till badplatsen i shorts... men jag kunde inte låta bli, det såg så kul ut när de andra badade att jag klev i med kläderna på... "Mommo, nej! Måste ta av kläderna!", säger den lille juvelen. Men jag fick bada med honom sen iaf! Påföljden blev att flera klev i med kläderna...



Lite gott och blandat-bilder från våra sköna dagar på Ljusterö:


Pensé och Lobelia i svärmors systers grus på garageuppfarten


Äpple ..................................................... och gula rönnbär...........


Skärgårdens snyggaste utedass ........................ fullmåne över Kårnäs brygga


Körsbärsplockerska ..................................... och delikata körsbär


Gröna Lund ............................................. och ett gyttrigt Slussen med massa olika båtar

LYSSNA!!!

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1888275&BroadcastDate=&IsBlock=

Det är så viktigt!


Åtalet väcks idag...

http://www.dn.se/sthlm/sorgen-vilar-tung-i-stureby-1.926203

Jag vet inte vad jag ska tycka om offentlighetsprincipen i fall som liknar detta. Å ena sidan verkar ungdomarna känna att man bryr sig om dem när media skriver om det som händer och har hänt, deras känslor legaliseras och dom blir sedda...vilket är tragiskt på sitt sätt om de inte känner att de får tillräcklig bekräftelse hos vuxna i sin omedelbara närhet. . Å andra sidan bävar jag för gottandet i den olycka som skett... Vi får se om rättegången sker offentligt eller inte. Det finns förstås både fördelar och nackdelar i det som jag ser det nu på förhand...men först i efterhand vet vi ju hur snaskigt det blev. Jag hoppas att OM allt ska ske inför öppen ridå, att respekt för människan får råda och vi slipper allt snaskande och gottande i nya tappra försök att slå försäljningsrekord. Medierna har ju ändå blivit bättre när det gäller snaskig nyhetsrapportering om vi jämför med hur de betedde sig vid Estonias förlisning, men ännu finns en del att önska vad gäller saklig nyhetsrapportering och istället för skandal-skanderande i syfte att klå konkurrenterna. Detta fall skriver hur som helst kriminalhistoria eftersom det är så unga förövare som planerat ett mord, men det kan räcka att vi får i ett sakligt sammandrag när allt lugnat ner sig. Visst är det viktigt för oss att förstå, men det är svårt att veta i fall som detta vilket som är bäst: spekulationer eller sanningen. Nå, det blir som det blir och jag kan inte påverka förloppet, men jag kommer nog besöka minnesplatsen och graven för att fånga upp ungdomar som behöver prata... och jag hoppas inte bli ensam vuxen där! Vi har alla ett medborgar-ansvar, tycker jag...

Just nu vill jag bara uppmana alla att lyssna på varandra, vara lyhörda och visa medkänsla för varandra, försöka förstå vad andra känner och försöker säga utan att ge oss själva tolkningsföreträde, beväpna oss med kärlek och tålamod, ge varandra tid och respekt och att detta måste ske i ömsesidighet... vi vet inte vad som väntar oss i mediabruset framöver...

Edö - Ljusterö



Lite bilder från dagen. Valios Fruktfröjd till frukost var grymt gott... Gick sen upp på land och njöt av vyn mot himlen som jag inte ville lämna...



Men efter ett morgondopp och efterstygn på mitt broderi medan Janne solade en stund, så åkte vi vidare. Nu har vi ätit middag hos Jannes moster på Ljusterö. Imorgon ska Jannes mamma fira sin 70-årsdag, då blir det lite festligheter...

Ännu en dag på sjön



Lite bilder från dagen. Vi har stannat vid Edö och njutit av solen, tystanden och ensamheten. En liten förklaring på gapskrattandet igår är min små-makabra humor. Jag har ju varit sjuk så länge nu och igårmorse läste jag att åtal väcks mot Täss mördare på fredag. Hennes motto var LLFU - Lev Livet Fullt Ut och det är så fruktansvärt att hon fick göra det alldeles för kort tid. Nu sitter jag, en fet sjuklig padda som ett kuttersmycke på fördäck och efter det vi slussat ut och kom ut i gyttret bland båtar och vågor vid Slussen så drar Janne på gasen lite. Jag vill ändå sitta kvar och när båten kör fortare och det kommer vågor... ja då studsar man. Jag skrattade så jag skrek. Samtidigt tänkte jag på allt Täss inte får uppleva, men som jag faktiskt upplever, min taskiga hälsa till trots, så jag lät mig ryckas med av äventyret. Hade mitt arsel varit någorlunda spänstigt hade jag studsat som en studsboll av båten och ut i sjön, men med mina slappa skinkor kan äventyret liknas mer vid en vattenballong som smackar mot fördäck och skapar ytterligare vibrationer i båten. Ja jädrar i min låda...


När vi sen kom till Edö så tror jag att jag är lika vig som förra året... ja då kom nästa skrattanfall. Av båten kom jag, knöt tampar gjorde jag... men när jag skulle på igen... jag skrattade så Janne försvann under däck... det bara gick inte, och ju mer jag skrattade desto mer mjölksyra fick jag i armar och ben. När jag lyckats lugna ner mig och vilat en stund gjorde jag ett nytt försök... och samtidigt öppnar Janne ruffluckan för att se vart jag blev av... vilket ger ett nytt skrattanfall... där hänger jag på båten med armar och ben i knutar runt relingen och skrattar så jag håller på att gå åt, Janne försvinner ner igen med ett stön medan jag frustande kämpar mig upp på fördäck likt en strandad val.


Kan bara säga att vi har det underbart. Vackert väder. Janne har pysslat och solat på fördäck medan jag suttit på land broderat och så... och tagit årets första dopp!!!



På sjön



En bild kan få säga mer än tusen ord ibland. Vi har åkt utåt havsbandet och tllbringar natten vid Edö. jag har suttit på fördäck och skrattat så jag skrikit i vågorna, tänk vad livet är underbart ibland. Även när 100 kilo tant dunsar ner på på fördäck så det blir jordbävning i ruffen. Det märks att jag börjar bli frisk! Även när vi skulle lägga till vid Edö och jag inte kom upp i båten..jag var tvungen att sätta mig på klippan och skratta färdigt innan jag gjorde ett lyckat försök, lite självironi har jag allt.

Kram så länge

Livets efterrätt

Idag var en av mina döttrar över för att hon köpt kläder på postorder som var alldeles för stora för henne (lyckans ost!). Jag skulle få prova dem om de möjligen var i min storlek... och det var de. Thyra har hunnit bli hela tre månader och är det ljuvligaste lilla Thyra som nånsin funnits! Kolla det ljuvliga minspelet... kan man annat än smälta som smör i solgasset när dessa leenden är riktade mot en själv?



Lite "stolt-mommo"- bilder ville jag ha förstås.... men barn i dessa storlekar är svåra att få att posa, men desto kärare bilder. Ängla ville inte sitta i knä på mommo, det är hon "för stor för" och hon skulle sitta själv på trappen och när jag ville ha en familjebild på Linnéas familj (minus blivande maken som jobbade idag) så upptäcker vi när bilderna är tagna och ungarna sitter i bilen att Thyra fått lite för mycket god mat som läckt ut över hakan...



Men kom igen... visst är de så goa att man vill äta upp dem... Bekki tar det lite väl ordagrant kanske, Hagge som hade chansen flydde in i ogräset!


Dana Dragomir



Vilken panflöjtist!!! Ni skulle hört henne drilla som lärkan!!! Ojojoj, vilken människa, WOW!



Efter konserten åt vi glass i sällskap av en sugen and...

Ragnar lär sig prata

Gunilla uploaded 'Ragnar' to YouTube Ragnar lär sig prata! URL:http://www.youtube.com/watch?v=x0NtOkNJreM Title:Ragnar


Så klart som det blir...denna gång



Toan blir inte installerad denna gång pga en bortslarvad ventil... men golvet är lagt och gipsväggarna uppe. Nu är det bara den roliga delen kvar... golv och tapeter. Utanför köksingången har maken börjat lägga syllen för utrymmet där varmvattenberedaren ska stå. Just nu ligger den under köksbänken och läcker...

Pippin har fått pippi



Hon har alltid varit speciell, vår lilla agapornis Blue Moon... men nu har hon väl ändå fått pippi...

TAKE PRIDE...

...får man väl säga en dag som denna, Pridefestivalens sista dag...? Gubben min har åkt för att köpa en ny ankarlina inför vår båtvecka... jag passar på att spendera min ensamma tid med en vacker afrikanska!


Kvällshimmel över Strängnäs



Inför sista natten i Sanda åkte vi återigen in till Strängnäs för att äta middag och flanera lite. Ikväll ska vi gå på Dana Dragomirs panflöjtkonsert i domkyrkan, sen åker vi hem för att tillbringa några dagar på sjön...

Nya arbetsresultat på Sanda



Nya bilder för idag. Inte mycket kvar nu innan "vi" kan lägga in våtrumsmattan som är beställd. Gubben hoppas hinna med att få in toan innan vi bryter upp för denna gång, jag börjar oroa mig för hans hälsa. Han är ju så himlans pigg, men snart är semestern slut och han har bara jobbat.



En liten kul bild på hur lampan var fastmonterad i taket. Vilket jobb de måste ha haft att borra och borra och borra. De visste nog inte att de träffat på en bjälke. Lite jobbigt eftersom den bär upp en del av taket så den får bytas ut.



Mitt klockarmand är klart... och som vanligt är jag inte nöjd med mitt arbete. Jag är sjuk i huvet! Eller perfektionist...

RSS 2.0