Helgavslut

Igår virkade jag i princip hela dagen och blev klar med min lost-souls-sjal på kvällen. Långpromenad med hundar och make i solen samt lite tunnbad på kvällen, sen sov jag gott.
 
 
Idag var det dax för medlemsmöte i Knyppelpinnarna. Temat var påsk/vår och på styrelsemötet diskuterade vi två roliga framtidsplaner: ny hemsida och 30-årsjubileet. Det är några år kvar men planerna behöver smidas!
 
Mina vitsippor och påskkycklingar
 
Igår gjorde jag en liten beställning hos Karin och hon kom till träffen idag och levererade. Jag beställde en Madonna som jag tänker kan matcha mina ikoner, men jag beställde oxå två halsband i metall med en infattning av glas vilken man lägger en knyppling runt. Jag hann knyppla mer än hälften på träffen och gjorde resten efter middagen ikväll. Nu är det bara ett hållfast lim som behöver införskaffas!
 
Rosenbotten
 
Nu är trådarna i sjalen fästa och hundarna promenerade, alla i huset sover och snart även moran 👵

Ingång till helgen

Började fredagen med ett möte i Prästgården, sen handarbetsgruppen. Idag stickades det, virkades, nålbands, broderandes, knypplades och tovades det. Jag tror jag ska börja fota alla dessa olika hantverk för mångfalden är otrolig! Dessutom fick jag inleda en deltagare i knypplingens konst, hon hade aldrig provat förr. Det är en så härlig grupp!
 
 
Lunch i sällskap med en eftersläntrare och min volontär innan jag hastade till eftermiddagens hembesök.
 
När jag kom hem hade maken köpt räkor och frukt, helt enligt AIP.
 
 
Vi drack oxå lite vin för att fira mina -10kg!  Oväntad positiv effekt av AIP, men oxå ett bevis för att vikten hänger ihop med min autoimmuna sjukdom. Sen blev det badtunna ett par timmar. 
 
Maken somnade tidigt efter sin nattvecka, men jag satt uppe till 2.00 och virkade och lyssnade på musik. Fattade inte att tiden gick så fort! Jag brukar ju däcka vid 20.00 på fredagar! 
 
 
En ny dag har grytt sen länge. Jag kokar räkfond på räkskalen så alla med luktsinne har flytt huset. Maken byter bromsbackar och vinterdäck på min bil. Jag ska strax ta fram virkningen.
 

... och torsdag på det...

Diakonalt café med många gäster. Lunch på plats med kollegor. Två samtal på em, sen åkte jag till Strängnäs för att träffa dr kl 18.00. Han gav mig en hel timme. Vi jag haft lite brevväxling där han i sista brevet ville att jag skulle boka tid. Sköterskorna har inte haft nån tid att ge mig förutom ett kanske den 1 april. När jag i måndags ringde och frågade om jag kanske kunde få ett klockslag så var jag uppsatt på väntelista. Då bad jag att få beställa blodprover istället varpå sköterskan gick in till dr och frågade, när hon kom tillbaka fick jag tiden ikväll. Jag berättade för honom om Ryggkirurgiska i Löt och om sköldkörtelkliniken. Han undrade förstås vad det var för läkare som skev ut medicin utan att ta prover och ifrågasatte hela grejen, förklarade en hel del som går stick i stäv med det jag läst på nätet. Vad ska man tro på? Men han skrev remiss till lab på allt jag önskade så på måndag blir det fasteprover.
 
 
Åkte upp till lyan igen där maken låg och vilade inför nattpasset. Virkade en stund och har nu varit ut med vovvsingarna.... end of thursday 😴

Så blev det onsdag...

Soft dag. Långsamtal i telefon när jag kom till jobbet och så lönesättande samtal på det. Blev kvar en stund till innan jag åkte hem och fixade en fruktsallad innan jag åkte till frissan. Nu jobbar vi mot grått! Handlade lite på vägen hem. Blev galet sugen på fläskfile-medaljonger men så hade de bra pris på ytterfilé. Gjorde ny omgång köttgryta, rostade fänkål och skivade ner ytterfilen till frysen. Medan jag lagade all den där maten försvann matlusten... men jag fick i mig en skiva ytterfilé med några stekta champinjoner, lite spenat och lök samt fänkål... men hälften fick bli lunchlåda till imorgon. Virkat till favoritprogrammen: My 600lb life, big bang theory och ncis. Nu sover hundarna i fotänden.
 

Och så en tisdag...

Livet trampar väl bara på så här mitt i terminen. Svårt att hitta på klatschiga rubriker...
 
 
Var på jobbet en stund före halv nio och plockade fram för ikonmålningen. Min Maria blev klar förra gången så idag målade jag över hela ikononen med ett lager äggula. Nästa gång ska hon vaxas! Jag hade med mig mina två ängla-ikoner som jag började med under en ikonmålarhelg i juni 2012. Har jobbat med dem vid ett par tillfällen även senare hos fina ikonmålarvänner, men lite var kvar ändå. Jag hann klart dem med, målade över även skyddsängeln med ägg men ärkeängeln Mikael får jag ta nästa gång, min sista gång, för texten hann inte torka riktigt.
 
 
Jag hoppas och tror att det blir ny kurs i höst. Jag hoppas även kunna få till en kvällskurs oxå. Jag har fått flera påringningar så intresset känns stort. Och som med alla andra verksamheter där man jobbar med händerna är det nära till de livsnära berättelserna.
 
Eftermiddagen bjöd på personalmöte och besök, kom från jobbet närmare halv sex så jag skippade både handling och långkok eftersom det blev så sent (dagis stänger 18.00) vilket blev till förmån för virkningen. 
 
 
Det gäller att ligga i för jag köpte många dyra nystan organic cotton och man får bara lämna tillbaka inom fjorton dar! Vill inte heller ha mer garn liggandes i skrymslen och vår!
 
Ny dag imorgon. Lönesamtal och frissabesök står på menyn 👩🏼👩🏻‍🦰👩🏻‍🦳🤑🤑🤑

Måndag igen ☀️

Vaknade tidigt och såg ”Älska mig för den jag är” om Josefin Nilsson på mobilen innan jag klev upp och började dagen. Jag är både chockad och förvånad över att halva Sveriges befolkning är rättslösa. Det är inte bara dokumentären, jag ser det i mitt jobb och i min privata närhet oxå. Vad lever vi i för rättstat? I en del andra länder stenas kvinnor på gatorna, i Sverige bakom lyckta dörrar...
 
Efter morgonsysslor blev det Värmlandsfolder och målbeskrivning. Är klar med texten och har bara lite uppsnyggning kvar nu. Tog ledigt de sista timmarna av dagen, tog ut hundar och goja i solen och satte mig att virka.
 
 
Ikväll knyppelkurs och så har jag tagit mig upp till lyan.
 
Och förstås grattat min 34-åring! Tänk vad tiden går...
 

Puss puss puss 💋

Har varit hos min väninna med söta valpisarna idag. Absolut att de kommer ihåg mig så mycket pussar som jag fick 💋💋💋 Bamse och Rambo var inte alls lika skraja idag som de var senast. 
 
Majsan ❤️
 
Trots 12 timmars sömn är jag redan trött, mina helger i ett nötskal 🥥
 
Godnatt världen 🌍

Stilla lördag

 
Vaknade tidigt, gick upp och gjorde en lugn morgon. Tio över åtta lämnade jag hundar hos svärmor och strax därefter var jag i Prästgården. Efter förmötet gick jag till kyrkan och tog emot och prickade av deltagarna i Stilla Dag och när presentationen var klar och meditationen började gick jag tillbaka till Prästgården och tände brasor.
 
 
Det blev en minitetreat. Två samtal, sen satt jag och virkade lite.
 
När dagen var slut plockade vi undan, jag hämtade hundar, packning och Ragnar och for hem med ett jobbsamtal i telefonen. Nu är jag trött och nöjd 😴 Väntar på maken som slutar jobba om en stund... Lite virkning kanske?

Halv fredag

Även idag har jag häckat i Prästgården. Möte kring Stilla Dag imorgon, sen hjälpte jag till att sätta hängen på gardinerna: tunga, vackra i guld! Det blir så snyggt! Gick hem vid lunch. Köpte persilja och billig nötfärs med kort datum.
 
 
Efter en fruktsallad till lunch gjorde jag 8 portioner aip-fiskgryta och 75 aip-köttbullar, när jag hämtat hundarna tappade jag upp 7 portioner fiskgryta i burkar och frös in köttbullarna i påsar om 7 i varje. Känner mig nöjd.
 
Nu blir det tv och virknål!

Fiskgryta - aip

1 fänkål
2 gul lök
1 pkt torsk
2 portionsförp lax
räkor
3 morötter, rivna
saffran
fond
ca 5 dl vatten
salt
 
 
Hacka lök och fänkål grovt. Fräs upp.
Tillsätt vatten, saffran, salt, fond. Låt koka 5-10 min.
Tillsätt fisk och räkor. Låt koka några minuter.

Jahapp...

Började återigen dagen i Prästgården, idag med torsdagsfrukost. Det blev några djupa samtal... Vi var tre som åt lunch tillsammans i Prästgården och när de gett sig iväg ägnade jag 20 minuter åt min virkning innan diakongänget och två chefer kom på möte om framtiden. 
 
 
Antar att det blev ett bra möte... kanske... jag vet inte... Efter all energi jag lagt på att få ihop oss i ett bra samarbete så blev det tydligt idag att det större gänget vill hålla sig till sitt och är inte intresserade av samarbete. Det är ju så jag känt och nu blev det bekräftat, det har ju varit som att sega sig fram i gyttja. Vi får se hur chefen kommer att jobba vidare med detta nu, jag har tappat tron på det.
 
 
Kvällen har jag tillbringat med son, svärdotter, sonson och yngsta dotter. Mys 💕
 

Själens utandning

Vilken härlig dag! För en tid sen hörde min ”körsbärskompis” (vi har åkt in till Kungsan och kollat körsbärsblomningen några gånger) av sig och frågade om jag ville hänga med till Hasseludden och det ville jag. Idag var det dax. Vi kom dit en stund efter nio och bubblade, flöt, bastade, badade ute och inne, saltade in oss, åt god torsk, blev fisk-ätna, knyckte frukt ... och säkert nåt mer oxå.
 
 
Körde hem körsbärskompisen och köpte blomkål och ett rivjärn på vägen hem. Det blev ugnsbakad lax och blomkålsris till knyppel-Laila och mig... och så knyppling förstås! En vitsippa är på gång! 
 
 
Yasuragi - själens utandning .... hela dagen. Tack 💕

En lång bra tisdag

Började strax före halv nio i Prästgården. Tog emot ett mathemkörningsföretag som brukar komma med överbliven mat till oss som vi kan dela ut till behövande. Fem kassar med grönsaker, rotsaker, mejeri, fisk, korv mm. Sen koka kaffe, plocka fram dukar och lampor. Idag hade vi manfall på ikonmålningen men vi hade trevligt ändå. Min Maria-ikon blev klar. Nästa gång ska den vaxas. Mina tidigare ikoner är lackade, kul att få prova på en annan teknik. 
 
 
När ikonmålarna gått hörde jag att det tog i dörren. I tron att nån glömt nåt sprang jag och öppnade... Jag släppte in två damer som ville se Prästgården. I fredags på handarbetsklubben hade jag guidad visning för flertalet deltagare, nu fick dessa damer gå runt själva medan jag slängde i mig kalla köttbullar och sallad.
 
Eftermiddagen tillbringades i Klockargården med församlingsinstruktionsarbete. Jag kom in lite sådär mitt i, men tyckte jag hängde med hyfsat ändå. 
 
Sen värmde jag matlåda och satte mig sen att virka en liten stund. Tyckte jag kunde unna mig det denna rast-lösa dag. Strax före 18.00 var jag i kyrkan och förberedde kvällens meditation.
 
 
Meditationen blev en bra avslutning på en lång dag. Vi blev elva personer. 
 
När jag kom upp till Lyan åkte maken hem. Han ska besiktiga husbilen imorgonbitti. Jag fortsatte virka på min Lost Souls-sjal...
 
 
 Imorgon är jag ledig ... 🤗

”Lost souls” (eller Bamse 9 år)

Idag har jag haft en städdag på jobbet. Ett missförstånd gjorde att kyrkgruppen åkte förra måndagen utan mig, men jag valde att jobba på jobbet idag då jag ändå inte hade nån knyppelkurs ikväll. Jag har röjt i högarna, ”tuggat” en hel del konfidentiella papper och lagt annat i återvinningen. Några telefonsamtal och ett kort möte är allt som brutit av röjningen. 
 
Kollade Facebook nån gång under dagen och fick syn på en urläcker sjal! Ett gratismönster som hette ”Lost souls” dessutom! Jag gav efter för min lust, åkte från jobbet lite tidigare och införskaffade garn och virknål på Stoff&Stil.
 
 
Fixade fruktsallad till middag och körde sen igång. Färgen är mörkt antracitgrå, men beroende på ljus tycker jag den skiftar. Längtar till imorgonkväll när jag ska få fortsätta...
 
 
Min fina lilla Bamseplutt fyller nio år idag. Mitt lilla lyckopiller 💕 Jag missade leverpastejen imorse som han skulle få bjuda dagiskompisarna på, den lämnade jag i eftermiddags så imorgon blir det kalas på dagis 🐩🐕
 
 
Gonatt världen 🌍
 

Helg med alla barnbarn

Lördagen blev en lugn historia. Både maken och jag var trötta efter veckan som varit. Vi tog en långpromenad tillsammans, tittade på skidskytte, han grillade medan jag tog ut hundarna en sväng och sen blev det två timmar i badtunnan.
 
 
Maken skulle gå ut med hundarna och jag hade lagt mig när sonen ringde ganska precis kl 21.00. Vi pratade kort, sen ville han ringa upp om ett par minuter. Visst. Ungefär samtidigt som han ringde igen knackade det på dörren. Skitunge! Där står han med sin familj. De var på väg hem från middag med Linnéa... Det blev två timmars prat och babygos ❤️
 
 
Imorse vaknade vi halv tio. Fick brått att packa, fixa frukost och matlåda. Strax efter tolv hämtade jag upp Bekki, så åkte vi och firade min 35-åring och hennes 1-åring 💕
 
 
Ängla och Thyra visade upp sina nya djur. Ängla har köpt två ökenråttor - Komet och Kokos medan Thyra fått en hamster - Gaby. Meija har oxå fått en hamster - Smijly Happy Starlight, men henne träffade jag inte idag. Däremot Änglas nu ganska ålderstigna hamster Gurkan. 
 
Komet och Kokos
 
Gaby
 
 
Efter några mysiga timmar körde jag hem Bekki, landade i Lyan vid halv sju. Nu, en fruktsallad och två mätta hundar senare funderar jag på en tidig kvällspromenad och en stund med boken i sängen...

Fredag

Vilken himlabra fredag det blev 😇 Kom till Prästgården vid nio och började med sysslorna - förvärma termosarna och koka kaffe och the, lägga på vaxdukar på borden och ta fram lampor och förlängningssladdar. Ringde ett par samtal och när min volontär kom fixade vi det sista. 
 
Nålbindning, broderi, virkning, stickning och knyppling!
 
Sen hände det nåt nästan magiskt... det rasade in besökare! Vi har varit mellan 6-9 på våra träffar, när sluträkningen var gjord hade jag räknat till 16 deltagare i åldrarna mellan 16-80+! Min volontär och jag stämde av efteråt och vi kan ju bara konstatera hur fruktansvärt roligt detta var, trots att vi saknade två som kommit tidigare blev vi S E X T O N! Förklaringen är antagligen den annons som informatören lagt ut på nätet och i lokaltidningen. 
 
 
Efter lunch och hembesök tankade jag, hämtade Ragnar och packning och till sist hundarna. Hemma väntade maken med räkor. Även om man måste avstå från en hel del så innehåller AIP (autoimmuna protokollet) mycket gott. Sen blev det en tidig kväll, både maken och jag har haft långa intensiva arbetsdagar.
 
 
En slö lördag har börjat...

Torsdag

Även denna dag började i Prästgården, idag med frukost. Inte lika ruschigt för min del som förra gången, men det var mycket folk.
 
 
 
Fick mail på fm att eftermiddagens kurs var inställt så jag åkte ner till Klockargården med min matlåda och tog en riktig lunchrast med fina kollegor. Efter det hann jag med både telefonsamtal och eftersatt administration. Gick hem halv fem.
 
Idag har jag fått en och annan kommentar om att jag ser trött ut, i all välmening. Det är sant. Ikväll har jag bara stekt på några aip-köttbullar och bladspenat, vattnat blommorna, packat ihop inför hemfärd imorgon, mailat kallelse till Knyppelpinnarnas nästa styrelsemöte och ugnsstekt dadlar i bacon till imorgon. Tänker strax gå ut med hundarna och antingen lägga mig och läsa, eller somna, vi får se efter en gnutta friskluft.

Onsdag

Började dagen i Prästgården med några telefonsamtal, slog på en kanna kaffe när herrarna i Herrklubben började droppa in. Idag gjorde vi en utflykt till Scania-museet! Det blev jättebra!
 
 
Vi avslutade med lunch i personalmatsalen. Tillbaka på jobbet blev det en del telefonsamtal istället för ett besök, det gick att lösa så istället. Det andra besöket hade ringt återbud vilket gav mig möjlighet att hänga med på del två i teckenspråkskursen en kollega anordnat.
 
 
Ikväll har jag varit i Globen och firat brorsan som fyller 50 år idag 🍺
 
Det har gått ok att följa den autoimmuna dieten trots dagens ute-ätande. Vet inte om kvällens inlagda fänkål innehöll socker men jag vet att den läbbiga broccoligratängen med skinka på Scania innehöll mjölk. Nå, så många restaurangbesök lär det inte bli...
 
Godnatt världen 🌍

Tisdag

Idag har jag befunnit mig i kyrkans alla hus! Fixa fika och ställa iordning inför ikonmålarkursen i Prästgården. Vi bytte rum till matsalen idag för vi är lite trångbodda i serveringsrummet. Det blev lyckat.
 
Idag har jag målat ansiktet och börjat med en lilja för att fylla ut lite.
 
När allt var undanplockat slängde jag i mig lunchen och hann precis till mässan i kyrkan. Tretimmars personalmöte i kyrkskolan. Hann ner till kontoret i Klockargården för att fixa med två utbetalningar innan jag lubbade tillbaka till Prästgården för att hjälpa till att fixa iordning för kvällens middag med församlingsrådet. Efter middagen hjälptes vi åt att plocka undan medan församlingsrådet började sitt möte.
 
Kom hem 12 timmar efter jag åkt hemifrån.
 
Ligger och funderar på om jag ska läsa en stund...

Måndag

Maken kom hem vid halv åtta efter sitt nattpass, strax efter gick jag upp. Försökte packa ljudlöst och gick ut med hundarna vid nio. Sen förflöt dagen mellan dator och telefon. Har hand om församlingens instagramkonto denna vecka oxå, det ska bli kul 😃
 
 
Ikväll har vi knypplat på ABF igen, halvtid nu. Tiden går så fort! Ikväll knypplades det sockerudd och spindel, mässblommor, kycklingar, vitsippor och bokmaskar. Så härligt!
 
 
Nu har jag tagit mig upp till lyan, längtar efter John Blund...

Söndag ❤️

Dagen har rätt mycket sett ut som igår. Gått långpromenad med make och hundar, tittat på skidskytte och lagat mat - köttgryta till middag och matlådor. Men jag har oxå snurrat till 10 kycklinghuven, varav sju till mina elever på måndag och tre har jag knypplat till mig själv.
 
Idé och mönster: Therese och Irene, medlemmar i Knyppelpinnarna
 
Maken fick åka iväg på extra nattpass efter middagen, så kvällen spenderar jag själv med knyppeldynan. En ny blomremsa börjar ta form. Tänkte visa mina elever imorgon hur man monterar dem.
 
Idé till Knyppelpinnarnas workshop på Syfestivalen i februari samt mönster: Gun Carlsson

Köttgryta - aip

En förp grytbitar av nöt
Rotfrukter som morot, palsternacka och blomkål, broccoli (använd ”stammen” om du gjort ris)
1-2 gul lök
1 pkt bacon
Chaminjoner
Fond eller buljong
En knippe bladpersilja 
Salt 
 
Hacka lök och bacon, dela champinjonerna och fräs. Lägg upp på tallrik.
Stek köttet i samma panna, häll på vatten och häll över i kastrull. 
Läbuljongtärning eller fond
Låt koka 1,5 - 2 timmar
Lägg i rotfrukter/kål
Låt koka 30 min
Häll i bacon/lök/svamp samt persiljebladen.
Låt koka upp
Salta efter behag 
 
(ca 340kcal/portion)

Lördag ❤️

En riktigt skön sådan oxå! Gått långpromenad med hundar och gubbe,
 
 
monterat de knypplade vitsipporna,
 
 
lagat mat/matlådor enligt aip: köttbullar, baconlindade dadlar och blomkålsris. Öppnade en ny kategori i bloggen för att komma ihåg vad jag kan laga när inspirationen tryter. 
 
Baconlindade dadlar med blomkåls/broccoliris och gurkmeja
Köttbullar med blomkåls/broccoliris och bacon
 
 
Ikväll har vi njutit varmbad i duggregnet. Känns som små nålar på huden.
 
Godnatt världen 🌍

Köttbullar - aip

800-1000 hg nötfärs
2 gula lökar
Persilja 
 
Riv löken och klipp/skär persiljan smått. Blanda, rulla och stek i kokosfett
 
(ca 450kcal/ portion)

Baconlindade dadlar med blomkålsris - aip

2 skivor bacon räcker till
8 dadlar
Sätt ugnen på 175 gr
Linda bacon runt dadlarna och lägg i (smord) form 
Klara på ca  20 min
 
 
Blomkål
Broccoli
Riv på grovt rivjärn. Stek upp snabbt i oliv- eller kokosolja.
Krydda med salt och gurkmeja.
(450 kcal)

Ingång till helgen

Jag var så trött igår! Arbetsdagen började med två samtal, hann lite småfix innan jag åkte hem och åt lunch, tog sen t-banan till handledningen. 
 
Tillbaka i lyan bar jag ner till bilen, hämtade hundar och åkte hem. Handlade i Solberga.
 
 
Janne har ryggskott så han fick gå en sväng med hundarna medan jag bar in och lagade middag. Torskfilé toppat med lök/spenat/räk-fräs. Snabbmat! Ville egentligen bara gå ut med hundarna och ramla i bingen.... 
 
.... men maken överraskade mig med en varm badtunna. Han hade slitit rätt ont med veden men ville 1. överraska mig 2. lindra sin ryggmärk med värme. Tröttheten till trots var det magiskt att sitta i tunnan i den iskalla vinden och periodvis ymniga snöfallet. Desto mindre magiskt att ta sig upp och in genom de isiga vindarna. Jag var glad att ha tagit med mig jackan över morgonrocken, de snöfyllda badtofflorna räckte!
 
På morgonen fortsatte det snöa. Jag har diskat och packat upp alla mina paket med pärlor, garn, pistiller och böcker. 
 
Glaspärlorna jag gjorde förra torsdagen hade kommit
 
Nu har jag läst på ännu mer om AIP-autoimmuna protokollet. Bestämde mig för att göra en egen receptsamling här i bloggen för att ha tillgång till recept även när jag inte har kokboken med. Det handlar ju oxå om att snabbt hitta inspiration. Recepten kommer vara mina egna om inget annat anges.  
 
Nu fortsätter helgen —>

Torsk med lök/spenat/räkfräs - aip

Ett paket torskfilé, 400gr
Skalade räkor
Bladspenat
1 gul lök
Kokosolja eller olivolja 
Salt
 
Ugn 175gr. 30-40 min om fryst, 15-20 min om tinad. 
 
Gnid in fisken med lite olja och salt, sätt in fisken i smord form. 
Hacka och stek löken, tillsätt valfri mängd bladspenat. Tillsätt räkorna och låt bli varmt.
Lägg toppingen över fisken och låt stå i ugnen ca 5 min.
 
Servera med bladgrönsaker.
 
(400 kcal)

Ska vi ta det i köket..

... eller vardagsrummet? Jag dumstirrade på honom. -Va? -Jag är från Viasat och har hund själv, ska vi ta det i köket eller vardagsrummet? Jag stirrade på honom nån sekund till, hållandes en galen hund under armen medan jag hårdhänt motade bort det andra vilddjuret med foten. -Nejtack! Han fortsatte prata om nåt erbjudande jag inte kunde missa medan jag drog igen dörren. Svårt att säga vem som är oförskämd i ett sånt här läge, men klockan 20.40 ... och hur kom han ens in genom porten?
 
 
Annars har det varit en bra dag. Full ös på diakonala frukosten imorse, fattade inte ens att klockan blev 11.00. Åt paleo-köttgryta direkt ur honungsburken jag förvarat den i, åkte ner till kontoret och fixade några fondärenden innan jag drog iväg på brandförsvarsutbildning.
 
 
Lugnt ikväll. Har packat inför hemfärd imorgon, lagat en nyckelhållare åt vaktis och knypplat lite. Om stardust-pärlorna kommit hem i brevlådan förfärdigas kanske en bukett knypplade vitsippor i helgen 🌼
 
 
Nä, dags att nanna. Godnight folks 💕

Admin-dag med en twist

Idag har jag fått undan all admin på jobbet. Har redovisat vad vi gjort för pengar vi fått från fonder förra året och vi sökt nya. En hade redan passerat inlämningsdagen men jag redovisade och ansökte ändå. Känns så skönt att få iväg det. Fixade ett par andra fondärenden och inbjudan till Herrklubbens nästa träff oxå.
 
 
På lunchen knallade jag iväg till vårt bibliotek för en kurs i teckenspråket som en kollega anordnar. Det var kul. Fräschade upp alfabetet och lärde oss några ord. ”Glass” tillexempel, ett viktigt ord inför sommaren. På em två inbokade besök varav den andra inte kom, så jag gick lite tidigare och hann köpa hundmat, hundben, tandkräm och snabbkaffe - livets nödtorft.
 
Borde göra massor här i lyan... sortera papper, gå igenom tre kartonger... men det är rätt skönt att sitta och söla. Big Bang theory passar bra till den aktiviteten 🤓
 
Pratat lite med William ikväll 🥰

Nån benbuljong blev det inte...

...men kycklingfond, vitkålsjox och ett erbjudande om två marsvin! Kvällens kontenta.
 
Men dagen började i Prästgården med ikonmålning. Det blev en del samtal idag så det blev inte så mycket målat för min del, men att jag får måla överhuvudtaget ser jag bara som en bonus.
 
 
Slängde i mig kyckling och sallad innan jag skyndade mig ner till Klockargården för att rösta fram Stockholms nya biskop, sen blev det tidrapportering, mässa och möte innan jag fixade med klientärenden.
 
Kom hem kvart i sex, hungrig som en varg, och började experimentera. Benbuljong ska koka 14-16 timmar så det gick bort, men kycklingfond blev det. Stekte vitkål och bacon som jag la i ugnen i buljong med resten av kycklingen, men den blev aldrig klar så jag tog upp den i stekpannan igen. Säga vad man vill men man blir fort mätt på den här autoimmuna dieten, plus att blodsockret är jämt över hela dagen! Jag tycker jag mår bättre oxå - 2v på diet och 1v med ny medicin.
 
 
Ikväll har jag knypplat lite, och på kvällspromenaden blev jag stoppad av en kvinna som undrade om jag ville ha två marsvin - en vit med mörka ögon och crest samt en vit/ljusbrun. Sugen är jag...
 
Anna och Elsa

När nu våren kom av sig...

... får man försöka glädja sig åt annat. Det är vintermånad så man kan ju inte säga att det är oväntat med snöbyar och slask, men nog känner man sig lite lurad när man stod och tittade på snödropparna häromdan.
 
Jag håller på att knyppla ett gäng vita blommor. Pärlor och pistiller väntas komma i brevlådan i veckan, så snart kommer en bukett vitsippor pryda ett bord nånstans i min närhet. 
 
Idag har jag jobbat hemifrån. Anteckningar från ett möte förra veckan blev klara, hann en tredjedel av Värmlandsfoldern, svarade på mail och pratade en del i telefonen.
 
 
Sen blev det knyppelkurs. Eftersom jag lämnat just den metalltråd jag ska ha till kycklinghuvuden i lyan fortsatte mina elever med sina kursmönster. Nästa gång kan det bli både blommor och kycklingar om jag får med mig rätt saker! Ska packa ner metalltråden på en gång och hoppas garn och pärlor kommer hem i brevlådan som de ska.
 
 
Nu har jag anlänt lyan och dissekerat den färdiggrillade kycklingen. Tre portioner till mig och fyra till hundarna. Tänkte experimentera med kyckling, bacon och vitkål imorgon, det låter väl gott? Och kyckling-skelettet tänkte jag koka benbuljong på, ska kolla i min autoimmuna kokbok hur det ska gå till...men allt det där blir morgondagens bekymmer.
 
Godnatt världen 🌍

Sköna söndag 💕

Vaknade redan strax efter sex och kunde inte somna om. Gick upp vid halv 8, spolade på pinnar och knypplade en remsa halvslag som ska bli en blomma, en likadan som vi knypplade i fredags men vit, en vitsippa har jag tänkt mig. Har beställt olika pärlor och pistiller på nätet så snart har jag så det räcker till en hel äng, men först planerar jag en bukett vitsippor. 
 
 
När blomsteremsan var klar utförde jag morgonsysslorna och gav mig av för att hälsa på en kompis. En supermysig eftermiddag med bubbel och valpgos.
 
Majsan är min supergodis 💕
 
Vi avslutade eftermiddagen med en liten prommis och filmen om Ted Gärdestad. SÅ bra!
 
 
Vi kom hem kvart i nio, fixade köttfärs till hundarna och en stekte en spättafilé till mig, sen gick vi kvällspromenaden innan jag virkade klart sista varvet på en duk som blivit liggande ett år. Till sist lite mer knyppling, påbörjandet av en ny vitsippa, medan jag såg till att de fångade the Unicorn på ID.
 
 
Nu återstår bara min date med John Blund 💋

Barnbarn, marsvin och svartsjuka hundar

I onsdags räddade maken en nötväcka som flugit in i vårt fönster efter att nästan ha blivit en lunch åt en sparvhök. Den var skadad i vingen så han tog in den att övernatta i Ragnars bur eftersom grabbarna och jag var i lyan. Han tog ut nötväckan på torsdag förmiddag men den kunde inte flyga så han tog in den igen. Igårkväll när jag kom hem la jag bara över skynket eftersom det var mörkt och jag ville inte att hundarna skulle upptäcka den. Imorse studerade jag den noggrant och den hade en skada på vingen, men den kunde flyga obehindrat mellan burväggarna. Det är olagligt att ha vilda djur hemma så jag bestämde mig för att släppa den. Min erfarenhet av viltjouren är att de inte prioriterar vanligt förekommande småfåglar så jag tänker att vi ändå gett detta lilla liv en chans.
 
 
Jag öppnade fönstret och burluckan, efter en liten stund flög den ut.
 
Bamse höll stenkoll på vilddjuret. Sen  undersökte hundarna noga ”hålet” man plötsligt kunde gå ut igenom...sen satt han och tittade efter fågeln.
 
Kvart i 12 åkte vi till äldsta dottern. Vi gick långpromenad och gosade med Elsa och Anna, Novas och Lunas marsvin. Nova är jätteduktig med dem och Luna hänger ofta vid buren och håller dem sällskap.
 
 
Hundarna var som galna, marsvinen var sååå spännande att jag knappt fick med Bamse hem.
 
Hemma tog vi bara en kort promenad innan vi åt middag. Nu snurrar mina marsvinsnerpissade kläder i tvättmaskinen. Det känns som det kan bli en tidig kväll... kinderna är röda och ögonen trötta efter all sol och frisk luft!

Min oerhört spännande arbetsplats

 
Tänk att få jobba med verksamhet i en prästgård med så mycket historia! På Lions fest i lördags fick vi under ett tal veta att Gustaf II Adolfs lik med följe övernattade här. Det tog två år att forsla den döde kungen från Lützen och Huddinge Prästgård var den sista, eller en av de sista anhalterna innan konungen, som var den första kungen som begravdes i Riddarholmskyrkan. Den dåvarande prästen i Prästgården kunde dock inte hålla hela följet, han gav husrum åt hälften och försåg hästarna 16 balar hö och sände resten till Brännkyrka som kunde ta emot resten av följet och som utfodrade resten av hästarna med 24 balar hö. Historiens vingslag 🦅
 
 
Nästa berättelse handlade om en luftballong som landar nära Prästgården i början av 1800-talet, 1806 tror jag. Prästen lär då ha pläderat för att om en människa dimper ner från skyn skall denne ses som en vanlig människa och man ska hjälpa denne att komma tillbaka till (i detta fall) staden 🎈
 
Fram till 2014 har Prästgården varit hem för Huddinges kyrkoherdar. Efter det stod den tom i en tid av funderingar kring dess framtid. Sen förra året fylls den av verksamheter för människor boende i och utanför Huddinge 👬👭👫👬👭👫👬👭👫👬👭👫👬👭👫
 
Idag har vi haft handarbetsklubb. Den vill jag utöka! I vår ses vi åtta gånger, varannan fredag, och idag var tredje gången. Två stickade, en sysslade med nålbindning och resten knypplade. När man knypplar går saker och ting i varandra. Min knyppelkompanjon hade gjort mönster till Syfestivalen för två veckor sen och ”ryktet” hade gått att hon skulle ha med mönstret idag. SÅ roligt! Nya besökare och blommor knypplades!
 
 
Efter lunch åkte jag på hembesök, sen åkte jag till Högdalen och köpte varmrökt lax på delikatessen och floristpinnar på blomsteraffären för att kunna göra en bukett vitsippor av blom-mönstret. Nu jagar jag guldpärlor eller annan lämplig ståndare/pistill.
 
Jobbsamtal + samtal med dotter på hemväg. Ser fram emot en bra helg 💕

RSS 2.0