Underliga saker hända...

... fanns det inte en slagdänga som gick ungefär så? Jag har nynnat på den nu på morgonen...
 
 
Vaknade feberfri äntligen. Svettig och kall, darrig och svaghetskänslor, men feberfri och utan att världen gungar! Äntligen. Nu återstår bara hosta och återhämtning hoppas jag! Orkade med hela kvartspromenaden med Bamse i skogen om än i mycket maklig takt... och som vanligt reagerar jag inte på att han börjar skälla. I skogen finns mycket man kan skälla ut, tycker Bamse.... sånt som ekorrar, småfåglar, grenar, granar och löv. Inte förrän jag hör någon tövla till det bakom mig vänder jag mig om och får se en joggare som trampat snett pga min galna hund och halvt om halvt ramlat i skaren. Jag skriker "herregud" medan han tar sig upp och fortsätter som inget hänt. Jag kom mig inte för att be om ursäkt! Mannen, en mycket delikat sådan måste tilläggas, var iförd gympaskor, t-shirt och boxerkallingar! Det har satt min fantasi i rörelse...
 
                                                          
 
Om dagen fortsätter så här kan det bli mycket spännande...

Drömmer lite...

...febern är llångsamt på väg ner... jag kostar på mig att drömma lite...
 
 
Bild från "marsvin i fokus"
 

När sticker det i ögonen...

När jag jobbade i Spånga-Rinkeby ringde det en ilsken kvinna en dag. Hon hade ringt runt till flera av mina kollegor i jakten på mig, hon var riktigt arg så jag var förvarnad. Hon hade läst en artikel i medlemstidningen som jag medverkat i och som handlade om "Samtalets kraft"... men nu var det inte det hon reagerat på, utan att det stod hur många barn jag hade, att jag var gift, lite om mina intressen och vad jag gjorde på fritiden och semestern. Det var meningen att artikeln skulle handla om vad jag gjorde som diakon men oxå berätta lite om vem jag var, en presentation helt enkelt. Hon gick i taket över de personliga detaljerna och undrade vem f-n brydde sig om att jag var en j-a frögurka och att jag åkte båt på semestrarna. Jag hade ett nära tre timmar långt samtal med henne i telefonen. När vi la på var hon lugn.
 
                                  
Anledningen till att jag stängde bloggen för ett par veckor sedan var pga att det hände något liknande. Mina förehavanden stack någon/några i ögonen och jag fick ett samtal som kränkte mig djupt. Jag tänker inte gå in på detaljer för händelsen är så otroligt småsint och därtill smärtsam. Jag hade verkligen inte förväntat mig något dylikt av människor jag har förtroende för och litar på och det har skakat om mig rejält. Skillnaden mellan dessa två händelser är att i fallet med artikeln blev jag kontaktad direkt av en okänd kvinna och vi kunde reda ut det hela på ett mycket bra sätt. I fallet med min blogg blev jag kontaktad av min chef, och det som irriterat någon i min omedelbara närhet har gått vidare i minst två led... vilket skadat min känsla av att vara trygg på jobbet. Kränkningen har flera dimensioner varav två är att man inte tar möjligheten att prata med  mig direkt utan går uppåt i hierarkin (vilket jag har svårt att koppla ihop med omsorg) samt att "man" tror att jag är så korkad att jag skriver i en öppen blogg om sådant som inte skulle vara tillåtet. 
 
Nog om detta!
                                                
 
Nu är jag sjuk igen. Orkar sitta uppe en stund med Alvedon Forte i kroppen. Efter mina två sjukskrivna veckor i början av februari, som ju handlade om vinterns sköldkörtelstrul och som var menade att jag skulle återhämta mig, så jobbade jag 6 dagar. Avslutade arbetsveckan i lördags med ett lyckat genomförande av Stilla Kvinnotimmar. I söndags kom värken i kroppen och hostan ... och så igår kom febern och frossan. Det har varit med största ansträngning jag tagit mig upp till hunddagis med Bamse. Det är så skönt att veta att han har det bra där, han har sällskap och får gå ut långa promenader. Själv tar jag mig fram och tillbaka till skogsbrynet på morgonen, så fort han gjort no2 är det raka spåret till bilen och till dagis, sen har jag blivit liggande i soffan en timme innan jag orkat göra frukost och ge de andra djuren frukost. Janne hämtar Bamse och tar kvällspromenaden.... Min hjälte <3
 
Nu återgår jag till soffan!

Dan efter

Det har varit en bra dag idag oxå.. Gick upp vid 10-tiden och gjorde det som ska göras: frukost, promenad mm. Efter Bamsenaden började jag göra kalvfrikadeller i långa banor. Det blev 98 stycken och så dillsås och potatis till det! Jag hade räknat med fler gäster än de som kom men vi hade trevligt ändå. Jens och Sandra skulle på dop och Nicklas blev dålig, men mamma, pappa och Bekki kom. Bekki fick med sig frikadeller till Nicklas medan Jens och Sandra kom förbi efter dopet så de fick oxå med sig frikadeller. Nu räcker det som är kvar åt mig och Janne imorgon när han kommit hem från båtmässan i Helsingfors.
 
Men som sagt, mamma, pappa, Bekki och jag fick en trevlig eftermiddag och jag tycker nog jag lyckades med maten. Till efterrätt hade jag gjort cheescake.
 
 
...och jag fick blommor av både föräldrarna och Bekki så nu blommar här överallt :)
 
När föräldrarna åkt gick jag ut med Bamse igen, sen körde jag Bekki till Nicklas och fortsatte sen själv till Lotta för att få zonterapi. Hon har en inneboende denna vecka och de hade fixat gott sockerkaksfika efter zonterapin, så fick jag med mig en bukett fantastiska tulpaner oxå.
 
 
Jättemysig eftermiddag, jättemysig kväll! Nu återstår en kvällspromenad och sängen!

Kalvfrikadeller i dillsås

 

(recept från Coop) 

Kalvfrikadeller (4 port)

400 gr kalvfärs

0,5 dl osötat ströbröd

1,5 dl mölk

1 tsk salt

1 ägg

0,5 tsk vitpeppar eller svartpeppar

 

Kokning:

1,5 tsk salt per liter vatten

Låt ströbrödet svälla i mjölken minst 10 min. Lägg i färs och salt och blanda väl. Tillsätt ägg och peppar och rör tills allt är väl blandat. Forma färsen till 10-12 runda eller ovala bullar på vattensköljt skärbräde. Mät upp vatten till 8-10 cm höjd i en kastrull. Koka upp och tillsätt salt. Lägg i frikadellerna, ev hälften i taget. Koka sakta tills de flyter upp, 8-10 min. Tag upp frikadellerna med hålslev. Gör ev sås av spadet, t ex Citron-, Dill- eller Tomatsås.

Servera frikadellerna i såsen.

Servera med kokt ris eller kokt pressad potatis, någon kokt grönsak, t ex ärtor, bönor, eller en blandad sallad.

 

Dillsås (4 port)

1,5 msk smör

2 msk vetemjöl

4 dl buljong

3 msk grädde

1 dl hackad dill

0,5 citron, pressad saft

1 krm socker

0,5 krm salt, efter smak

0,5 krm vitpeppar, efter smak


Sista året i det 40:e decenniet

 
Ja, så ser det ut och jag har haft ågren inför det. Det är mycket som ska hända snart känns det som. När man fyller 50 år så kan det vara som vilken dag som helst eller en milstolpe i livet. Janne och jag har pratat mycket om vår gemensamma framtid, hur vill vi ha det och vad ska vi göra. Nu har vi iallafall satt en tid för när radhuset ska ut på försäljning. Vi har vuxna barn nu och ingen av oss orkar med att sköta hus, land, båt och bilar samtidigt. Vi behöver mer frihet. Nu har vi gjort vår grov-prioritering. Sen har vi pratat reslust kontra husdjur och där är vi på väg mot konsensus.
 
Idag hade Bamse redan gått upp när jag vaknade kvart i 8... men vänta... vaknade jag kvart i 8 utan ringklocka? Tänk om kinaterapin verkligen är verksam? Eller har jag bara vilat klart efter sköldkörtelhistorian? Eller är det bara en tillfällig uppgång?
 
Imorse efter Bamsenad och frukost åkte Janne och jag och handlade. Kalvfärsen var slut igår och Janne ville köpa nåt tårtliknande att fika på innan han stack iväg på båtmässan i Helsingfors. När vi kommit hem igen gick jag ut med Bamse och sen fikade vi och jag öppnade ett kuvert som Janne gav mig. Det var en liten födelsedagspresent.
 
 
 
Han fortsatte med att slöa vid TVn, jag var superirriterad på att bilden på rådjuret jag fotade under promenaden blev så dåligt, så jag satt och provade olika inställningar på mobilen...
 
 
Jag blev rätt nöjd tillslut. Nu får jag utprova hur det går på långt håll... Jens kom och hämtade grejor, han körde upp pappa till T-banan. Jens kompis med son kom förbi. Sonen älskade firrar och höll sig väl sysselsatt med alla djuren. Bamse höll jag dock fast i knät, han är inte helt att lita på. Sen åt jag rökta räkor som Janne kommit hem med när han letade prinsessbakelser, de var nämligen slut överallt, men i Stuvsta hittade han bakelser och rökta räkor. Raringen!
 
               
Gick ut med Bamse igen och lagade sen mat till honom och mig. Bamse fick fläskkött och jag gjorde fläskschnitzlar som jag vände i hackade jordnötter som jag blandat i ströbrödet. Det blev inte så gott som jag trodde, men schnitzel är ju gott ändå :O)
 
Efter det funderade jag över hur jag ville spendera denna ensamma födelsedagskväll... och svaret blev: FORNORDISK RELIGION! Jag hade ju ff ork! Först tänkte jag sätta mig vid TVn, men nej, finns det nåt tråkigare??? Nu har jag gått igenom 70 sidor kult och rit under vikingatiden .... så spännande! Och NU ska jag sätta mig vid TVn en liten stund.

Dan före...

Första positiva tecknet! Har sovit väldigt gott, trots träningsvärk i nacken efter kinamassagen och akupunkturen igår. Jag visste inte att jag hade såna spänningar i nacken, men det kändes när "doktorn" rörde mig där. Imorse kom jag ur sängen utan större bekymmer och detta trots att jag bara sovit knappt 8 timmar. Hunddagis sa igår att jag kan lämna in Bamse när jag vill så jag kan sova ordentligt på morgnarna under min sjukskrivning och det är ju så rart! Det betyder att det finns personal kvar tills jag kommer medan de andra går på morgonpromenad vid 9.00. Det är ett helt otroligt dagis han går på! De har omsorg om både hundar och mattar! Men jag var där 8.59 idag och då hade jag hunnit med en liten skogspromenad dessförinnan.
 
Det är så gott att vakna och se goshunden det första man gör. Inatt har han sovit med sin vita råtta.
 
Idag blev det mandarin!
 
Hem och ge djuren frukost, Ragnar höll mig sällskap vid min. Satt vid datorn en stund, Ragnar putsade sina fjädrar och kammade mitt hår sittandes på min axel en stund och när han slumrade till fick han gå in i voljären.
 
 
Satt i vardagsrummet en stund och stirrade ut på snön. Mycket tankar. När hälsan sviker och när livet förändras kan man behöva tänka igenom vad som är viktigt och vad man vill prioritera i livet. Sprang och hämtade moblien i ett försök att fånga en av räkorna på bild. Hon hade snott åt sig hela tabletten som bottenfisken äter och satt sig på väggen. Så festligt.
 
 
Sen satte jag och pluggade en stund. Började skriva på ett PM som ska lämnas in och som ska handla om offerkulten i norden, går trögt... men jag behöver inte prestera nåt så so what? Janne kom hem från landet och vi fortsatte prata om framtiden. Det är mycket vi behöver prata om och vi behöver en drastisk förändring.
 
Dusch, handla middagsmat till söndag och hämta Bamse på dagis. Kom precis lagom hem för att sätta på mig finbyxorna så kom Jens. Jens körde Janne och mig till Finnboda där vi ätit en fin middag dan före...
 

Kinaterapi

Imorse kikade han på mig när jag klev upp...
 
Fightande skator på morgonpromenaden
 
Idag har varit en konstig dag. Det började med att en konfident ringde på min privata mobil när jag var på väg till dagis med Bamse, antar att hon hittat mig på Eniro eller nåt. Sen ringde min arbetsmobil så många gånger från samma nummer att jag slog upp det på Eniro och ringde upp. Det var Omsorgfamiljen som vill ha ett evenemang tillsammans med oss. De vill bjuda in en föreläsare i mars och behöver större lokal, så jag kontaktade folk på jobbet om det. Det är ytterst få som har mobilnumret och jag vet inte hur jag ska få in telefonsvararen på det. På mitt fasta nummer går telefonsvararen igång som säger att jag är tillbaka den 18 feb. Sen ringde det i omgångar i alla telefoner så jag hann bara äta två bananer innan det var dax att åka för att inkassera min julklapp från Janne - Kinaterapi.
 
 
Jag parkerade bilen i Högdalen och tog T-banan till Gullmars. Den timmas sköna massage jag förväntat mig blev lite annorlunda. Det var inte det där mjuka välbehagliga knådandet jag är van vid från klassisk massage, inte heller det intensiva masserandet vid idrottsmassage, det var långt ifrån den ajurvediska massagen med sitt tänjande och sträckande och det liknade definitivt inte taktil massage. Den här massagen var ganska... kantig... jag antar att den var med medicinsk än melodisk... eller hur jag ska uttrycka det. Dessutom var jag snabb att nappa på erbjudandet om akupunktur för 100 kronor extra. Så efter att han blivit masserad över hela kroppen, från skalpen till fötterna utom brösten, daskad under fotsulorna och klöst i hårbotten så fick jag 13 nålar instuckna i kroppen. 8 runt naveln, en i vardera knät, en i vardera foten och en rätt in i högerarmen och den träffade nån nerv så långfingret ryckte nästan hela halvtimmen som jag låg där och försökte slappna av med en värmelampa över magen.
 
Nålarna går in ca 5 cm i kroppen... och det känns inte!
 
Det hela var en ganska skum upplevelse. Ännu skummare att "doktorn" inte kunde nån svenska alls så tjejen i receptionen fick tolka allt. När jag skulle vända mig från mage till rygg så klappade "doktorn" mig på huvudet och gjorde en rörelse med båda händerna så jag förstod att jag skulle vända mig. Nå av nån outgrundlig anledning så blev jag övertalad att köpa ett paket på 10 gånger. Jag får dela ut dessa tillfällen till vem som helst i familjen, men det var ju ingen "skön" upplevelse så jag vet inte det ... Vad "doktorn" sa är att min kropp är i stor obalans vilket orsakar stor trötthet, pulsen är oregelbunden i styrka och jag lider av stress. Rätt allmängiltigt kanske? Men jag är desperat! Sköldkörtelproverna som jag fick svar på igår var rätt bra, nedgången har vänt uppåt ... så varför är jag då så trött? Antagligen för jag har dragit på detta sen i senhöstas och det mattar ut kroppen och det tar tid att återhämta. Nu har jag stort förtroende för kinesisk hälsovård, men när jag gick därifrån några tusen fattigare funderade jag på om dessa är seriösa eller kvacksalvare. Det kommer jag få veta under våren, antar jag. Minst 4-5 gånger ska jag gå dit de närmaste veckorna och få massage och akupunktur, sen räcker det med bara massage... eller om jag vill prova på koppning. Vad fasiken är det jag köpt egentligen? Det var tillräckligt vansinnigt för att jag skulle bli attraherad iaf. Nu är det bara att tuta och köra så jag får nån valuta för pengarna. Och hoppas att de finns kvar nästa vecka ... Med denna inställning kan det väl bara bli positivt, eller?
 
Hämtade Bamse och väl hemma värmde jag på rester från igår. Jens kom förbi så vi åt upp resten av ostkakan som oxå var kvar från igår. Sen har jag suttit vid TVn och tittat på Turtle-man på Animal Planet och nån rymning på Discovery Channel. Kollade en kort stund på Aktuellt oxå och funderar över vargjakten. Tänk så många perspektiv det finns på allt.
 
 
Bamse har varit ute, Janne och jag har pratat framtid i telefon (han är på landet) nu ska jag nanna, det gör redan alla djuren i huset.

Nej, se det snöar :)

Trots att jag sov nästan 11 timmar inatt var det tungt att gå upp. Jag snoozade och hade mig, men tillslut så. Medan jag slött försökte dra på mig brallorna för att komma ut med Bamse såg jag var de värsta fönsterfläckarna kom ifrån. Att jag inte tänkt på det! Det är ju nosavtryck!
 
Beviset!
 
Bamse älskar snön och flera gånger varje promenad måste han stanna och rulla sig i det ljuvliga vita! Det hjälper inte att borsta honom och sånt, det ska rullas ändå!
 
 
Efter promenad och dagislämning blev det frukost som vanligt. En fördel med att vara hemma är att man hinner med Ragnar så mycket bättre. Han brukar iof oftast vara med mig på morgnarna, men nu kan han vara ute till han själv säger till att han vill gå in i voljären. Idag har han smetat ner köksgolvet med äpple och försökt sno tangenterna från datorn, så han fick ett av Bamses tuggben. Det var roligt en stund, sen klättrade han upp på min axel och putsade sig plus kammade håret på mig, sen somnade han, då fick han gå in i voljären.
 
 
Esmeralda fick rotsaker som jag kokade utan salt igår och det föll henne i smaken.
 
Har glömt ställa om fokus efter myggan, men nu är det ordnat och bilderna ska bli skarpa igen. Jag ser helt enkelt inte om det är suddigt på mobilskärmen!
 
 
Dagen har jag tillbringat som gårdagen, med att läsa om våra asar, vaner och jättar. Så spännande. Vid fyra ringde Janne och han plockade upp Bamse på hemvägen. Själv började jag laga mat.
 
Ikväll har vi haft Rebekka och Nicklas här på middag. Det var första gången vi träffade honom och kvällen blev trevlig. Hoppas inte vi skrämde bort honom ;O).
Har varit ute kvällspromenaden med Bamse och träffat på inte mindre än tre snöplogar! Det har snöat rätt bra under eftermiddagen.
 
Men nu är det "gonatt gonatt" som Ragnar säger när jag släcker lampan!

Hemmatisdag

 
Oj, det straffade sig att vara uppe sent igår! Knappt 8 timmars sömn räcker inte på långa vägar dessa dagar! Det var hur pestigt som helst att få benen över sängkanten, inte gör det saken bättre att Bamse sover så himla gott i fotändan, men jag kom upp! Det gjorde jag inte för två tisdagar sen så visst är jag på gång uppåt igen. Jag är jätteglad över att ha fått dessa två sjukskrivna veckor för de ingjuter lugn i min själ och vila för min kropp. Samtidigt kan jag inte tänka mig att det skadar att hålla nån form av styrfart och göra lite saker utefter ork och lust... som att gå till skolan igår, tex. Kursen är så spännande och det ger energi.
 
Har den bara fem ben?
 
Jag gick en kort runda i skogen  med Bamse och träffade på "myggan" igen. Denna gång ställde jag om fokus på mobilkameran innan jag böjde mig ner och fick bildbeviset. Dock ser det inte ut som våra vanliga "stick-myggor" eftersom denna var utan snabel!
 
 
Efter att ha lämnat Bamse på dagis och ätit frukost i lugn och ro med sällskap av en ovanligt busig Ragnar, satte jag mig med boken "Fornskandinavisk religion". Den är lättläst som en roman och det passade utmärkt idag. Den andra om "Fornnordisk religion" är mer faktaspäckad och den orkade jag inte när jag nu var så slarvig igår. Men tröttheten gör att ögonen gärna vilar på nåt annat. De fläckiga fönstren och akvariet med sin begynnande algtillväxt på fönstret distraherade...
 
Höj boken och sluta titta på eländet, Guggelutt! Asar och vällust borde locka ögat mer än skitiga fönster!
 
Tillslut kunde jag inte ignorera fönstret längre. Blommorna åkte ut i duschen och fram kom en bunke med vatten och diskmedel samt hushållspapper. Snabbaste och enklaste sättet, det fick duga. Vi har inte haft gardiner uppe sen vi slet ner dem efter förra julen. Först handlade det om att jag inte orkade men i somras lät jag bli med flit för det gav så mycket ljus att vara utan. Nu såg jag bara fläckarna så en gardin blev struken oxå, förhoppningsvis slipper jag se de förargliga missarna med en sådan döljande trasa uppe... Tog TV-rumsfönstret på en gång, litet fönster med bara tre blommor.
 
Janne har varit på brandkurs idag och han kom hem redan halv fyra. Han tog akvariet medan jag åkte och handlade plus hämtade Bamse. Som alltid när jag är hemma och har tid så blir jag inspirerad till att laga mat på riktigt. Janne hade köpt kalvfärs på extrapris häromdan så nu blev det kalvfrikadeller i dillsås samt ljummen rotfruktssallad. Den åt jag för första gången på Tomtebo för några helger sen och den var så god att vi körde en repris på festen för de ideella förra helgen. Nu gjorde jag den själv hemma. Ska nog byta ut en del av rotsellerin till palsternacka nästa gång + lite mindre lime och mera senap. Lägger nog ut receptet här vid ett senare tillfälle :) Kalvfrikadeller kommer jag inte ihåg att jag ätit någon gång, men Janne har pratat om det som ett gott barndomsminne. Hittade recept på nätet och det blev jättegott, med dill och citron i såsen. 
 
 
Nu har jag duschat och bytt sängkläder. Jag är så trött att jag har tunnelseende men jag är så nöjd med vad jag uträttat i dag. Det trodde jag aldrig imorse! Janne ska ta ut Bamse på sista promenaden och jag ska i koj!
 
Javisstja... här var det ju upptaget...

Livstrappan på gott och ont

Sega morgnar är en regel nuförtiden. Varefter dagen går så blir livet lättare. Idag inget undantag! Hade svårt att få benen över sängkanten, men kom upp så jag hann gå en sväng med Bamse i skogen innan jag körde honom till dagis. Innan jag åkte hem tog jag mig till VC och tog blodprover på sköldkörtel och blodstatus, dr ska ringa på onsdag em. Sen blev det frukost.
 
 
Tillbringade ett par timmar med ena grundboken i fornordisk religion. Det är så spännande! Ändå orkade jag bara med ett 30-tal sidor. Gjorde köttfärslimpa åt mig och gubben innan jag bestämde mig för att jag skulle orka åka till skolan ändå, sjukskrivningen till trots. Det är skönt att man inte måste tentera och ta poäng, det gör jag bara om jag orkar. Att gå på föreläsningarna i detta ämne är 100 gånger bättre än TV.  Idag avhandlades stenålder, bronsålder, järnålder och vikingatid i ett nafs, den kom vi in på asa-tron. Vilken tur jag har som får gå denna kurs!
 
 
På rasten hängde jag ut genom fönstret och njöt av utsikten. Det är fantastiskt! Kom hem vid 21-tiden och har har hängt med Janne vid TVn en stund medan jag virkat. Nu har Bamse och jag varit ute en sväng...
 
Utanför toa på den våning vi har lektion hänger denna bonad:
 
Den är kul, tycker jag. "Från vaggan till graven" tror jag den heter och den är rätt känd. Kurbitsen säger mig att den är från Dalarna, men jag trodde den kom från Värmland. Hursomhelst så säger den mig att jag har många år framför mig att ha kul på. Direktorn på Ersta kom på samma buss som mig och jag säger som förra måndagen när Thage G Peterson kom ihåg mitt namn och var jag jobbade... att jag är så fascinerad av att även hon kommer ihåg mig. Jag har visserligen gått en uppsatskurs för henne, men hur många elever har väl inte hon? Ändå var hon intresserad av att prata vidare om mina poäng till en teol.kand, vilka ämnen jag måste läsa. "Det tar vi sen" sa jag när jag gick av bussen. Vi har ju mailväxlat en del om en master i diakoni i Oslo vilket hon uppmuntrar mig till... Men jag vet ju inte riktigt vad jag vill med livet och studierna mer än att det är skönt att plugga när man inte behöver ta några poäng, fast man kan om man vill. Och om nu sköldkörteln ska trassla så är det väl jobbet jag ska prioritera om orken sviktar... fast samtidigt så får jag energi av att lära mig nya saker och plugga spännande ämnen.
 
Nej, nu får jag marchera ner i bingen. Att sitta här gör inte morgondagen någon tjänst!

En härlig helg!

Efter en skön sovmorgon igår gick jag ut med Bamse och ställde honom sen i duschen. Han gillar inte alls att duscha, men han finner sig i det.
 
 
Dock älskar han att ligga inlindad i handdukar efteråt. Han kan ligga ett par timmar innan han krånglar sig ur dem och sen rusar han som tokig genom huset och efterrtorkar/värmer upp. Medan han låg i puffen åkte jag iväg till Lotta för att få zonterapi och massage. Lotta står för zonterapin men under tiden får jag sitta i hennes soffa med en kudde som masserar ryggen och efteråt får jag stoppa fötterna i hennes fotmassageapparat. Helhärligt.
 
När jag kom hem gick jag och la mig en stund för på kvällen var vi bortbjudna till "gamla" vänner. Tänk vad sällan vi umgås så där... vi måste bli bättre på det. Bamse fick vara hos svärmor för både Janne och jag var överens om att det antagligen blev lugnast så. Våra bekanta skulle ha dotterns hund Saga plus en rehabiltering från Hundstallet - Agnes. Ena dottern jobbar på Hundstallet. Det blev en jättetrevlig kväll! Tur att jag vilat ordentligt för nu satt vi kvar ända till klockan ett! God mat, båtbilder, massa snack. Det måste vi göra om lite oftare. Och Agnes var ju bara hur underbar som helst! Undrar om man kan övertala Janne...
 
Yrvädret Agnes - yorkshireterrier
 
Fina Saga
 
Idag sov vi länge förstås, hämtade Bamse hos svärmor mitt på dan. Jag har bara skrotat hemma och tagit det lugnt. Fotat fiskar, gosat med Ragnar och varit ute en lång promenad med Bamse.
 
Rödmunstetror, kubothai, röd ancistrus och amanoräka
 
Fantomtetra, rödmunstetror, sewilla, röd ancistrus, dalamatinermolly och amanoräka
 
Bamse och hans högar...
 
Imorgon fortsätter jag ta det lungt, tänker jag, men Bamse ska till dagis och jag ska på provtagning så det blir ingen direkt sovmorgon...
 
 
Ragnar har suttit på min axel och putsat både sig och mig så fjädrarna yrt... Men nu ska jag virka lite innan jag tar sista promenaden och lägger mig tidigt. 

Käftis, mingel, pyssel mm

Två intensiva dagar verkligen!
 
Tog sovmorgon igår men var på jobbet 10.00 för jag hade handledning med en ideell medarbetare halv 11. Lunch med en kollega - sushi :O) Sen lite småfix innan ett möte i Hagsätra... som jag fick bryta upp ifrån tidigare för att hinna till tandläkaren som jag inte kunde boka om för han ska opereras snart. Mitt garnityr blev godkänt, likaså Jannes och Bekkis men Jens ska skickas till kirurg för att operera bort en visdomstand + lite till.
                
Vi tog kommunalsnöret hemåt men gick av i olika stationer. Janne och jag åkte hela vägen till Hagsätra där jag gick in på ICA och köpte en wrap som jag åt i bilen som jag parkerat nedanför kapellet. Janne körde mig till hunddagis där han släppte av mig och hämtade Bamse. Pyttelitens hunddagis bjöd alla hussar och mattar på mingel med ost och vin. Jag blev kvar i 2,5 timme, jättetrevligt!!! Sen hämtade Bamse och Janne mig :O)
 
Båset Bamse delar med sina små kamrater
 
Imorse var det nästan kört att komma ur sängen men det gick tillslut. Var så trött att jag var på väg till Högdalen när jag insåg att jag var på väg åt fel håll, jag skulle ju jobba i Hagsätra. Tänk att jag tillochmed lyckas med att köra fel till min egen arbetsplats! Satt och jobbade med några akuta ärenden som blivit över sen i onsdags, sen gick jag på mitt läkarbesök kl 11.00. Jag fick remiss till endokrinologen på Ersta, nya prover ska tas på måndag och jag blev sjukskriven i två veckor. Köpte yakiniku på vägen tillbaka över torget och åt lunch med dagmammorna som gästar kapellet på fredagarna. Sen satte jag igång med att delegera och dela ut mina arbetsuppgifter de närmsta två veckorna, omboka och avboka samtal och hembesök... Till sist målade jag en ask för att klocka torkningstiden så jag vet att det är möjligt att måla askarna jag köpt till StillaQ.
 
                   
 
Det är inga problem med torkningstiderna där inte. Det kan bli ett rogivande och roligt pyssel för den som inte vill tova. Sist satte jag in min egyptiska ikon målad på papyrus i ram och sprang ner till zoo för att köpa frö och D-vitamin till Ragnar, klockan var då 20 i 6 och Bamse måste hämtas före sex. Han hämtades sist idag, lilleplutten...
 
 
Janne hade lagat mat när jag kom hem. Är så trött att jag har fysiskt ont, men nu ska jag inte jobba på två veckor och hoppas att proverna på måndag visar att värdena vänt. Hopplösa elända sköldkörtel!
 
Nu har jag hängt vid TVn en liten stund... och här... fått en kraftig allergisk reaktion (som jag får ibland vid extrem trötthet) så jag fick leta reda på Kestine.... och nu ska jag ut med Bamse och slänga mig i bingen före tio hoppas jag!

RSS 2.0