I solstolen

Känns bättre nu efter att jag fátt gnälla av mig lite i förra bloggen. Faktum kvarstár dock! Fick höra av ett svenskt par som vi lade oss bredvid vid poolen att klockan fem imorse tog en mörkhyad man i deras dörrhandag... det hade mannen sett för han satt uppe pga värk. Jag ska pátala det fór receptionen innan jag gár härifrán ikväll. Tycker de kunde anställa en vakt om det faktiskt är sá illa!

Men dagen blev bra iallafall. Vi har legat i solstolen hela dagen - frán 11.00 - 15.30 ungefär, jag lite kortare eftersom jag bloggade innan jag la mig tillrätta. Ryggen hàller jag stàngen med Alvedon, värmen gör underverk! Har fàtt goda tips om smärtstillande av en sjuksköterskekompis och mamma. Om det inte är ytterligare bättre imorgon ska jag gá till Pharmacerian och se om de har morfinliknande preparat sá jag orkar flyga pá lördag... annars fár det gá ändá - vad ska man göra?

Nu har vi varit nere i byn och ätit middag. Servitören var ett arsel, maten det sämsta vi ätit pá restaurang sá iag blev det ingen dricks! Lite kan man hämnas när de beter sig som skitar :-D Säljarna här i vár by är betydligt trevligare än i de strörre orterna sä vi har köpt en liten grej som Bekki önskat sig, hon har ju hand om hus, blommor och djur ovanpá att hon báde pluggar och jobbar.

Nu har jag hittat de adresser vi behöver. Har oxá kommit pá att pá denna dator kommer jag in pá Facebook och kan surfa 40 minuter pá 1€, datorn bredvid som jag använde imorse och första gángen ger 30 minuter för 1€ och det gár inte att komma in pá Facebook. Det är ju lite kul att kolla vad ni har för er! Julskyltning i Stockholm och kalops i Hagsätraskolans matsal. Nu behöver jag spara denna blogg om jag ska hinna innan men 1€ tar slut ;O)

See Ya <3

               
                 Lilla Tistronskär i somras

Skit!

I förrgár lág vi och solade hela dagen förutom vid lunch när vi ákte ner och át lunch i Castillo. En fantastiskt god skaldjurspasta som gjorde oss sá mätta att jag somnade i solstolen pá em och nán middag blev det inte tal om, inte heller fler utflykter/promenader.

Igár började dagen med en smäll. Min rygg pajade och jag kunde svära pá att smällen máste ha hörts ut i köket. Tack och lov kunde jag hàlla mig pá benen och ta mig in i sovrummet och lágga mig och sá började jag knapra alvedon. Sá smäningom kom jag upp och kunde fá i mig lite frukost, sen bestämde jag att vi skulle ta bilen och áka norröver. Det alternativet kändes bättre än att ligga i sängen och sola med öppet fönster som Janne föreslog. Det blev en bra dag. Vi ákte upp till Corralejo och njöt av fantastiska vyer, vidare pá smá vägar i sanden längs hela norrsidan där surfarna lág som sälar i vattnet och väntade pá den perfekta vágen. Vi ákte vidare till fyren "Faro del toston" och njöt av havet och vyerna. Sen genade vi genom landet för att komma till den gamla huvudstaden Antigua, men det var lika öde där, sá vi ákte till vár hemby och gick pá kinakrogen och tog sen en lugn kväll hemma.

Jag misstänker att min besvikelse skiner igenom och det är verkligen sá. Visst, naturen är lika fantastiskt som pá de andra öarna, men jag kan inte fatta hur man försöker pungslá de fá turister som faktiskt letar sig hit. Jag menar, här stár hela turistbyar tomma, butiker, affärer och hela köpcentrum har slagit igen för att inte tala om lyxhotell och hela bungalowkomplex... sen har man mage, som pá várt hotell som ska kallas ett av de bättre, att ta 2€ om dan för en safetybox, eller om man slár sönder ett glas sá tar de 2.35€ för det. Ingen öppen reception pá natten trots att de varnar för "burglers". Nu har vi en deal via Anfi pá Gran Canaria, men om vi inte haft det sá skulle rummet kostat 12000 kronor! Och sá tar de betalt för saknade glas! Och det áligger oss att räkna porslin och möbler för att se att allt stämmer... Jag tycker det är smásnált intill dumhet. Dessutom är det bara restaurang- och städpersonal som varit trevliga.

Sen gör säkert min ryggvärk sitt till. Undar om jag törs frága receptionen om smärtstillande... eller om de biter huvudet av mig :S

Fuerteventura - första etappen

Vi har ju hyrt bil för hela veckan. Jag hade önskat mig en lugn dag vid poolen, men Janne var äventyrslysten sá vi gav oss av med bilen. Vi körde ett par timmar ner mot den södra spetsen, át lunch och köpte handdukar i Gran Tarajal och fortsatte sen mot halvön som jag tror heter Jandia (betyder sanddynor ungefär). Sista milen ut mot sydspetsen var minst sagt ett äventyr - vindlande vägar runt branta stup med förstärkningar pá sina ställen, ingen asfalt, bara lavagrus. Det är en nationalpark hela rubbet. Att besöka fyrar är nästan standard för oss. Det är nát speciellt med det brusande havet, klipporna och den ensamma byggnaden med en blinkande topp... svárt att förklara :O)

Nát jag sagt till Janne flera gánger är att Fuerteventura (som betyder ungefär äventyrsfortet om jag läst rätt) är en spökö. Precis som pá Lanzarote har man byggt och byggt och byggt, sen har börskurserna rasat och folk har inte köpt alla dessa hus som invánarna hoppats pá. Det bungalow-komplex vi bor pá är inte ens halvfullt.  Det är kanske i början av säsongen, men vi har ju varit pá Kanarieöarna förr och har aldrig skádat dess like. Fórsäljarna är pá gränsen till otrevliga, stannar man och tittar ska de genast pruta och sälja flera t.ex väskor billigare. Nej, det har blivit en förändring pá gränsen till desperation. Och när vi kom blev vi varnade för "robbers" báde när vi hämtade ut bilen och checkade in pá hotellet - lämna inga fönster öppna, inga värdesaker i bilen eller pá rummet!

Pá tillbakavägen stannade vi i höjd med Jandia Playa, det var utskrivet att det skulle finnas en utkiksplats där. Jandia Playa kommer vi nog att besöka innan vi lämnar ön. Det var en sandstrand med en sandö utanför. Massa folk som vindsurfade däremellan. Men det som fângade Jannes och mitt intresse var jordekorrarna... de fanns i mängder! Och inte var de rädda heller. Ett annat par hade köpt oskalade jordnötter som de matade dem med och de hämtade nötterna ur handen! När de gátt var de fram till Janne och mig och la tassarna pá vára händer för att se om vi hade nát gott med oss. Superhäftigt!

Kvällen tillbringade vi i El Castillo som jag tror vár "hemby" heter. Namn känns inte solklara här. Sen läste Janne tidningar medan jag plöjde vidare i Liza Marklunds senaste deckare som máste ha kommit ut precis i dagarna: "Du gamla, du fria". Köpte den pá Arlande och läste hälften pá ner-resan, tänkte spara resten till hemresan, men den är sá spännande! 

Ett förbjudet husdjur har vi skaffat. Det finns gott om vildkatter och en har charmat oss! Han át frukost med oss imorse! Nu ligger Janne vid poolen sen en halvtimme och jag tänker göra honom sällskap.

Ha en bra dag <3

                
                 Bild frán Mallis (tror jag). Ljuset vid datorn är hopplöst!


ARN->MAD->FUE

Igàr em började vàrt lilla äventyr. Mitt pà dan àkte vi till Arlanda och flög till Madrid, en skumpig resa pà ca 4 timmar. Det skumpade inte hela tiden, men tillráckligt för att jag skulle tycka det var jobbigt. Vi kom fram vid 7-tiden pa kvállen och ringde pa en gratis bus shuttle som tog oss till ett hotell ca 2 km fran flygplatsen. Det kándes varmt nar vi landade sa vi sprang ut pa stan efter inceckningen pa hotellet utan trojor for att hitta ett middags-stálle, men det var bara nagra grader plus nar vi gick hem igen.

Idag tog vi samma bus shuttle tillbaka till flygplatsen i Madrid och en lika skumpig resa till ön Fuerteventura som är en av Kanarieöarna. Vi blev upphämtade av en car rental bus eftersom vi valt att hyra bil hela veckan. Att fa ut bilen tog en timme, det var en san lang kö! Men sen gick det fort att hitta hotellet - Castillo Bech Club i Costa Caleta (tror jag byn heter). Vi har gatt lite längs havet och mumsat i oss varsin club sandwich, vi har handlat det vi behöver for morgondagen, som schampoo, mjölk och liknande.

Det blir visst inga bilder. Har forsökt kpoiera bade kartor och bilder pa resorten men jag lyckas inte. Naväl, det blir lite text om vara förehavanden iaf.

Sköt om er <3

PS -> Facebook är visst inte securidad enligt meddelandena jag far upp heller. Men bloggen funkar! Yeayh!

Dan

Idag är det Jannes och min 19:e bröllopsdag!

Och två minuter innan ringklockan ringde imorse ringde det på dörren...
                                            
......nej, det var ingen som vill gratulera oss, det var en besiktningsman som ska gå runt i alla fastigheterna runtom i området. Det beräknas ta ca halvåret och vi blev första huset! Har ringde på och öppnade sen dörren med den nyckel jag lämnade in till grannen igårkväll och ropade "Hallå". Vi trodde väl inte att han skulle komma till oss först! Det gjorde ju inget, han kom ju när vi ändå skulle upp, men hann fick vänta i hallen tills vi rafsat på oss kläderna.

Nu är Janne och jag packade och klara för avfärd. Husvakt, hundvakt, fågel- och sköldpaddsvakt, blomvakt - allt är ordnat. Om bara Bekki kliver ur duschen så jag kommer in så kanske jag kommer lukta lite gott oxå.

                                                              

Danföredan

Sista dan före semsterveckan! Morgonrutiner och jobb som mest bestått i att göra klart alla småjobb så jag kunde åka hem från ett rent skrivbord... men fortfarande en förarglig lucka i vårens caféprogram. Jag har dock varit i kontakt med Handarbetets Vänners skola där rektorn lovat kolla i personalgruppen om någon vill komma ut och berätta lite. Jag är nöjd med programmet. Det rymmer allt från visor och operett till flöjter och strängmusik från sydamerika, från en doft av Japan och ökenvandring i Egypten till skillnader och likheter i de abrahamitiska religionerna. Öppet kapell på em, det var inga besökare förrän precis vid stängningsdax och då var det ett rätt akut ärende som genererade nästan en timmes jobb, vilket gjorde att jag kom iväg senare än jag tänkt. Men jag hann allt ändå före 18.00 - handla tacos, hämta Bamse och köpa garn.

                                                                 

Hemma strax efter sex, började fixa tacos på en gång. Mamma och pappa kom strax efter sju och åt med oss. Sen tog de med sig Bamse som ska bo med dem till nästa helg. Resten av kvällen har gått åt till att plocka, vattna blommor och nu ska jag äntligen gå med mitt klädlass upp till resväskan som stått gapande tom hela dagen.

Imorgon är det "DAN"

PS Bamse har blivit omslagspojke för Blå Stjärnans julpyssel!!! Klicka på denna --> länken!
Danföredanföredan

                                           

Efter de vanliga morgonrutinerna fortsatte jag dagen med att röntga höften. Har jätteont av och till, vaknar ofta på nätterna av att det värker och då kan jag bara ligga på rygg. Artros? Artrit? Får veta inom kort. Sen iväg till jobbet. Jobbade i Hagsätra idag. Var först på plats och satte mig med telefonen. Har två luckor kvar i vårens caféprogram och de tre jag jagar är svåra att få tag i... hoppas kunna bli klar med programmet denna vecka. Fick dessutom tänka om inför cafeavslutningen dan efter lucia för jag får inte tag i nåt luciatåg... tror det blir allsång istället. Bokade pianist för det... och hjälp med allsångshäfte... Nåt jul-likt ska vi ha iallafall!

Efter lunch var det cafédax. Det kom några stycken, ett par nya oxå så det blev ett generationsmöte som blev väldigt lyckat. Fika, andakt, fia med knuff och pingis. Strax före fyra låg jag som en rem nerför backen till bilen och iväg till Bea (affär) i Svedmyra där jag och ett gäng till skulle dela ut våra ljus som vi rullat ett par veckor. Vi har alltså rullat julens program runt ljusen och knutit ett snöre runt, en liten adventsgåva till våra församlingsbor. Både igår och idag har vi stått på olika platser i församlingens område och delat ut 2000 ljus. Det var riktigt roligt.

Men jag frös! Tänkte inte på det imorse, men jag hade behövt både extra tröja och vantar med mig... nu fick jag bråttom hem. Janne hade hämtat Bamse så jag satte på mig extra tröja, stoppade vår lilla familj i bilen och bjöd på grekisk kolgrill innan jag åkte hem och duschade varmt och länge. Hoppas slippa bli förkyld!

Nu går tvättmaskinen för fullt... jag ska sätta på mig en halsduk och lägga mig i soffan tror jag. Måste lägga tvätten i tumlaren, sätta på en ny tvätt och gå ut med Bamse innan jag får krypa ner i kojsingen. En dag kvar...

                                     

Danföredanföredanföredan

                                         

Det har varit en bra tisdag. Kursen jag skulle på idag hade blivit flyttad till april så jag var inte inbokad på så mycket. Morgonmässa, ringde en del, både konfidenter och underhållare till caféet, var med på sopplunchen och rullade 100 julprogram på ljus som började delas ut idag och ska delas ut imorgon oxå, sammanlagt ska vi dela ut 2000 ljus med julens program (tror jag) vid olika T-banestationer och nån affär. Avslutade med möte och lite avslutande admin innan jag gick vid halv 5, hämtade Bamse och åkte hem. Känner mig jätteirriterad men kan inte sätta fingret på vad som är problemet.

Bekki hade redan ätit och Janne pysslade med nåns bil nånstans så jag åkte till Donken och provade deras Pepper McFeast. Jag gillar bara deras McFeast så det var kul att prova nåt annat i samma stil. Den var helt ok, men kall. Iddes inte klaga, satt i min egen värld och funderade över saker och ting. Sen åkte jag till kapellet för årets sista knyppling. Läraren fick en doftranka och jag blev klar med bokmärket... som inte ska säljas på basaren för jag har gjort ett par småfel. Mönstret fick jag behålla tillsvidare så jag ska göra några under året till nästa adventsbasar istället.

                      

Gick ut med Bamse och mötte upp Janne på vägen. Han hade parkerat sin mammas gubbes bil i dennes garage och gick hem, så gick vi lite extra med Bamse. Två dagar kvar!

Toppenmåndag!

Det har varit en suverän dag! Har hunnit med massor på jobbet samt två samtal. Vårens caféprogram är nästan klart!
                                               

Hämtade Bamse strax efter halv fem, gå en kortis med honom, packa målarprylarna och tillbaka till jobbet till halv sex för att måla på min ikon. "Den vägvisande Gudsmodern" växer fram!

                        

Hem och ut med Bamse sista promenaden. Och på hemmafronten kan jag njuta av mycken skönhet:

Amaryllisen blommar för fullt!

                           
                            Fjolårets julstjärna blommar om!!! Det har aldrig hänt mig förut!


Den blå orchidén är bara för läcker!

                  
                   Och Azalean jag fick från morsaneokej är kanonfin med massa knopp!

Men nu mot sängen med viga skutt! Sov gott!

Underbara söndag!

Igår kväll bjöd vi över bonden på whiskey och chips. Det blev en trevlig kväll... och imorse vaknade vi kvart över nio av att Bamse började skälla på hundar som gick utanför. När jag hyssjat honom och gått på toa valde han att gå och lägga sig igen... och jag oxå... så vi kom ut på morgonpromenad efter tio. Bamse har dock inte varit sugen alls på att promenera idag, han har helst velat ligga inne och kura i skitvädret. Janne och bonden däremot har varit ute och dragit undan träd som bonden fällt på sin sida tomtgränsen.

Just nu känns det lite som att bo på byggarbetsplats både hemma och på landet. På landet är det okej för där trivs jag ändå i den friska luften och med de öppna ytorna. Hemma har jag aldrig trivts i dessa små mörka rum med halva huset under jord... men nu börjar det bli en tidsfråga innan det på allvar är dax att flytta. Vi kom hit för 18 år sen med fem små barn, nu har vi bara en stor dotter kvar hemma och inom ett par år har hon oxå skaffat jobb och flyttat.

                                   

Medan gubbarna lekte på tomten renskrev jag en intervju och började titta i böckerna jag tagit med mig för att sortera ut vilken "tidigare forskning" jag kan använda i uppsatsen, men jag hittade för mycket så jag la undan böckerna, hämtade almanackan och skrev stora U på dagar när jag ska jobba helhjärtat med den. Sen satte jag mig att sticka klart den sista Tanzania-tröjan. Nu hinner jag bara göra två matchande mössor till innan leverans.

                        

Jag gick och la mig en stund och till min förvåning somnade jag. Jag vaknade av att det luktade gott, Janne hade lagat middag, sen plockade vi undan, diskade och åkte hem. Pratade lite med Bekki som haft en stökig natt på jobbet, fem gånger fick de tillkalla polis! Helt sjukt hur folk orkar bete sig!

Nu ska det bli riktigt skönt att få sova igen! Fyra dagars arbetsvecka!

Jennifers dop

Idag har vi varit i Ingarö Kyrka på dop. Jennifer stumpan döptes och hon fick namnen Jennifer Elida Concordia, sa vackra namn.


Ingarö Kyrka

                  
                     Justin fick hälla upp dopvattnet


                            
Gammelmorfar!

Jättefin ceremoni och jättegoda pajer och fika!

Nu är vi på landet...

Med smak för det udda

Idag när jag tog andra Bamsenaden före Jennifers dop träffade vi en varghybrid i skogen. Bamse hade trasslat in sig i en buske och skällde som vansinnig, men jag var tvungen att säga att det var den vackraste hund jag sett och fråga vad det var för ras. 75% varg och 25% American nånting. När jag trasslat ut Bamse satte han igång igen så jag slängde honom på rygg, vi hade pratat om hunduppfostran och jag skämdes över min bortskämda gapiga jycke. Men när vi fortsatte promenaden trampade Bamse på, snäll som aldrig förr, han gick fot och var vädligt uppmärksam på min minsta vink.. Jag blev varse hur duktig han är när han vill.


Varg hette han                                           Två av vargarna på KolmårdenNär vi gick in på Ica i Nacka för att köpa blommor till dopet hittade jag denna:


Färgad javisst, men udda!

Härliga fredag!

En bra dag. Hann massor på jobbet, fick dock inte tag på de konfidenter jag ville nå före helgen. Nåja...

Efter jobbet åkte jag och träffade Lotta i Skanstull. Thai och fika i Ringen, uppdatering på våra liv. Det händer en hel del mellan de gånger vi ses.

Hem och hämta Bamse, duschade varmt, fryser som en tok. Nu hörde jag att det kom ungar i dörren - Jens, Monica och Arto misstänker jag. Och Janne som är hemma för en gångs skull!

                           

                                                              Fredagsmyset får väl vänta lite....


Från babianarsle till bh-skola

Fasiken vad ont i magen jag hade inatt! Trodde jag skulle gå åt! Bodde på toa i flera timmar. Men det gick över tillslut. Tror att jag i min egen villervalla kan ha knaprat i mig två järntabletter... inte smart! Jobbade i kapellet idag, lite brainstorming kring ungdomsgrupp, vira julens programblad runt ljus med Su som vi ska dela ut i tunnelbanan nästa vecka, sen ett samtal innan Su och jag skyndade oss hem för BH-skola med syrran. Janne hade varit en ängel och både lämnat och hämtat Bamse från dagis och Bekki hade gjort världens godaste kladdkaka! Tyvärr hade vi inget florsocker, men jag la den fina mallen Bekki gjort bredvid kakan.                                En bråkdel av kvällens varor

Det är ett himla kul sätt för kvinnor att umgås på. Blygseln far all världens väg och vi studerar ingående varandras boobisar och vad färg och form kan göra. Ikväll var vi tre gäster förutom mig själv och syrran som sålde. Två erfarna BH-utprovare och en ny, Morsaneokay som jag inte träffat irl förut. Men vi har varit nätkompisar sen 2002 när vi båda landande i Lunarstorm för att ha lite koll på barna, sen har det blivit Facebook och Blogg. Jättekul att du kom!

Syrran blev kvar en stund och jag provade en BH i en helt annan serie mot dem jag köpt förut. Den beställde jag! Nu har jag varit ute med Bamse och ska krypa ner i kojen. Ska bli extra skönt ikväll!

                   
                    Den vackra Azalean jag fick av "morsan"

Inte så mycket...

.. att säga om dagen. Fullt ös på diakonimottagningen imorse vilket genererade en hel del extra admin/uppföljning som kommer att hänga med ett par dagar/veckor.

                                               

Snabb lunch, sen iväg på forskarseminarium på Ersta som jag blivit inbjuden till, dvs kompledig eftermiddag, hade ju lite komp att ta efter förra veckans konferens. De säger att det är jätteintressant, mina tankar kring utsatthet... Vi får se vad det blir i framtiden, men jag är iaf inbjuden att dra mina tankar i ett seminarium i vår eftersom jag är upptagen i caféverksamhet resten av hösten/vintern.

Åkte förbi jobbet och hämtade ljus, program och snöre (mer om det imorgon) samt min arbetsmobil som jag lagt på laddning och glömt, den kan behövas imorgon pga brådskande och uppföljande ärenden då jag tillbringar större delen av arbetsdagen i kapellet. Handlade middagsmat i Högdalen, hämtade Bamse och låg i soffan medan Bekki donade med tacos... TRÖTT!

13 timmar!

...har jag varit igång idag. Vad skönt det är att vara tillbaka i livet!

                                

Var på jobbet strax efter 8.00 imorse. Mässa halv 9, möte, lunchmusik med soppa, möte och möte igen, sen lite andra uppgifter innan jag hämtade Bamse, åkte förbi Donken och handlade middag till mig och Bekki, hem och äta, ut med Bamse... sen hade jag ingen lust att såsa till i soffan så jag åkte upp till kapellet och tog fram knyppeldynan. Den har stått i mitt arbetsrum ett par veckor för jag vet att jag inte hinner knyppla hemma för närvarande, skönt att slippa släpa på den. Så kvart över sex satte jag mig att knyppla och framåt sju dök lärare och knyppelkompisar upp. Kom hem 20 över 9, pratade lite med Janne innan han åkte till sitt nattpass och så ut med Bamse.

                   

Livet är gott :O)

Livet kan ta slut väldigt fort!

... men idag klarade jag mig. Skulle på möte i Björkhagen och precis före Södertunneln tappade bilen framför mig två rör. Jag tror de låg lösa på taket faktiskt. Hade jag legat lite närmare honom hade jag fått dem i framrutan och då hade det förmodligen gått ganska illa, men nu studsade de i gatan, ett över i andra körbanan medan jag lyckades parera det andra så jag fick den under bilen, något av rören studsade upp och gav bildörren bak en smäll med en präktig repa som följd. Bilen som tappat rören bromsade och stannade i kanten och bilarna bakom mig bromsade och girade åt olika håll. Ingen större olycka tack och lov, men det hade kunnat bli. Som tur var fastnade jag i en stillastående kö så jag hann lugna ner mig innan jag körde över heldraget och tog en annan väg till Björkhagen, kom 20 min försent, hade svårt att koncentrera mig på första delen av mötet.

Var tillbaka på jobbet halv 1, åt sen lunch och jobbade därefter hela eftermiddagen med ett ärende. Hann ringa ett par samtal om vårens caféprogram men ingen svarade. Hämta Bamse, laga middag som jag inte hann äta utan värmde rester från igår medan jag instruerade Bekki om dagens middag, sen tillbaka till jobbet och 2,5 timmars ikonmålning.


Kreativitetens bord!                                             Slut för idag!

Förra måndagen kändes det som jag kluddrat en barnteckning, men idag blev det lite bättre. Det är ju teknik! Men man måste ju förstås vara lite lätt på handen och hålla sig innanför ramarna vilket jag uppenbart har lite svårt för... Men hur som helst är det kul att se hur det växer fram...


Den vägvisande Gudsmodern!
Detta är samma motiv som min men en annan ikon, får se hur min blir :O)


Bekki sover borta och Janne jobbar em och natt... jag tänkte trampa ut med Bamse och krypa i koj, kanske orkar jag läsa lite Fogelström en stund?

Med kant av guld och silver

Idag åkte jag hemifrån strax efter nio för att hälsa på hos Knyppelpinnarna i Kallhälls Folkets Hus. De träffas några söndagar per termin och idag skulle Lena Dahrén föreläsa om sin uppsats "Med kant av guld och silver" som handlar om bårder och uddar knypplat i metall - guld och silver - på 1500-1600-talet. Jätteintressant! Jag har köpt avhandlingen tidigare, nu ska jag åtminstone ta mig tid att titta på bilderna, tänkte jag.

                                      

Åkte hem vid tolv, handlade lite på Willys och efter en snabblagad lunch - crepes med champinjonfyllning - tog jag ut Bamse på en timslång promenad i skogen. Sen låg han så snällt bredvid mig medan jag sickade på. Två ärmar och två mössor innan jag lämnar ifrån mig grejerna till Tanzania, tänkte jag. Sen vill jag knyppla och sticka klart andra grejer jag har liggande... och virka en filt till Jennifer!

Bekki har komit hem, köttfärslimpa till middag... Janne åkte till Sanda efter jobbet. Sängdax? Japp!


Brunch med TanzaniagängetDet är nu 4,5 år sen den fantastiska resan i Tanzania. Fortfarande träffas vi som var där med ojämna mellanrum. Då överlämnade vi böcker som ungdomsgruppen i Spånga samlat till, fortfarande pågår insamlingen till biblioteket vi började bygga efter resan. Idag träffades vi på Royal Viking vid Centralstationen och åt brunch. Efter Bamsenaden tog jag bussen kl 9.00 och vi sågs ca en halvtimme senare. Efter 2,5 timme bröt vi upp.När jag kom hem gick Bamse och jag ut i skogen en timme, sen har vi myst i soffan med inspelade program. Har stickat och sytt i knappar i tröjorna som ska till Tanzania (men det är ett helt annat projekt som jag fått kontakt med via en klasskompis på Ersta)

                                       

Bekki kom hem och stekte pannkakor, hon har jobbat natt och ska jobba inatt oxå. Janne kom hem och vi smaskade på räkor och ost, jag har inte varit hungrig efter den förnämliga brunchen men lite räkor var en trevlig avslutning på dan. 

Nu fjärde Bamsenaden och sen säng!

Världens mässa

Efter att ha konfererat två dagar i det hoppingivande nätverket "Framtiden tillhör oss" åkte jag idag ut till Rinkeby församlingsgård och firade "Världens mässa". Blev inbjuden dit redan första konferensdagen. Jobbade en intensiv timme på jobbet först vilket var skönt för då hade de mest intensiva morgonköerna lagt sig, det är en bra bit att åka iallafall så kö undvikes gärna om det går. Under gudstjänsten fick jag presentera mig och därefter hjälpa prästen att dela ut nattvarden, kändes lite kul att få berätta att jag jobbat där och jag minsann kände igen flera av besökarna. Efter mässan blev det kyrkkaffe som bestod i ost, youghurt, avocado med valnötter, oliver, bröd som kan doppas i olja och efter det i en arabisk kryddblandning som uttalas zatr. Jag brukade äta det när jag jobbade i Rinkeby och nu väckte det munterhet när jag doppade "som man skulle" och la på tallriken... lite kommer jag ihåg! Och arabiskt är inte fel!

När besökarna gått fick jag en pratstund med pedagogen om bla rekryteringen till kvinnogruppen och med prästen om praktisk teologi. Jättebra uppföljning på konferensen och ett roligt återseende, både av min gamla arbetsplats och bekanta ansikten, men oxå av det nya som kommit till.

                          

I köerna på vägen hem slog huvudvärken till. Struntade i att åka tillbaka till jobbet sista halvtimmen utan åkte hem och la mig i soffan en stund innan jag åkte upp till dagis för att hämta Bamse, värmde fläskpannkaka till Bekki, själv har jag ingen aptit. Mmonstret kom imorse så det är nog förklaringen till både huvuvärk och aptitlöshet. Ska göra en lugn kväll. Fortsätta med Tanzania-tröjorna kanske... eller bara slöa tills sista Bamsenaden.

                      

Konfirans

Har varit två roliga dagar. Jag har varit på konferens i Flemingsberg med några arbetskamrater. Det har varit inpirerande att lyssna till olika projekt i Malmö, Göteborg och Stockholm som har handlat om allt möjligt, från skola till gudstjänstutvecklning (som inte är några motpoler, men för att visa på variationen). Jag valde två seminarier, ett om kvinnogruppen i Rinkeby (där jag jobbade för några år sen) och ett där en präst och en imam från Malmö berättade. Igårkväll avslutades dagen med mässa, buffé och boliviansk dans i Vårby Gårds kyrka. Jag gillar inte offentlighetens ljus, men en av dansöserna bjöd upp mig så jag blev först ut på dansgolvet efter dansuppvisningen... man kan ju inte säga nej. Det är några år sen som Marcella och jag var på libanesisk restaurang och blev uppbjudna av en magdansös, det var oxå grejer det! Den bolivianska rytmen var kanske stråt snabbare och efter en stund var nästan alla präster, diakoner, musiker, pedagoger mfl uppe på dansgolvet och stuffade järnet så det blev en skitkul avslutning. Och som sagt, dagens seminarier var inte sämre än gårdagens.


                               Libanesisk magdansös

Dagarna har varit roliga, men nu är det skönt att vara hemma. Undrar om Janne kommer hem, Bekki gör det inte... ska jag öht laga nån mat ikväll?

Spridda skurar

Mm, så gav jag mig av till mammografin igår på em. Har gått med i Karmastudien så jag gick dit efter mammografin och tog lite prover och skrev under ett papper. Varken på mammografin eller Karma kunde de svara på om risken för bröstcancer ökar hos döttrar vars far haft bröstcancer... på mammografin tyckte de att jag kunde kontakta onkologen för att fråga om studier som jag kunde vara med i... vi får se. Kvinnor och män har tydligen en helt annorlunda genetik så jag undrar om det kan vara så att en man som får bröstcancer kanske lika gärna skulle kunna fått cancerknölen varsomhelst på kroppen. Det är ett drygt år sen pappa opererades nu.

                             

Hem och laga Wallenbergare, sen ikonmåleriet. Tycker det gått så bra, men igår kändes det som jag lämnade en barnteckning! Vi får se om det blir bättre nästa gång! Det ska ju målas i massa lager.

                      

Idag var jag på jobbet strax efter 8.00. Mässa och personalmöte, sen diakonimöte och lunch. Mitt besök hade ringt sig sjuk så på em jag satte händerna i pappersexercis. Program för caféet ska bokas för våren och imorgon börjar en två dagar lång konferens och jag kände att jag behövde kolla igenom programmet...vilka föreläsningar jag anmält mig till tex. Gick hem halv fem, hämtade Bamse på vägen, Janne hade gjort fläskpannkaka.

Sen ville jag ta tag i terrariet. Janne har limmat ihop de trasiga aluminiumbågarna och nu hjälpte han mig bära in det. Sen skulle det städas både här och där, inte minst i småfåglarnas bur eftersom de legat på äggen lite för länge nu, men det slutade med ett astma-anfall. De har fått lite toarullar av mig, sen har de bitit sönder en leksak av tråd som dammar så in i vassen när den tuggas i molekyler. Ventolinet gör mig rätt skakis de få gånger jag måste ta det, så jag kände att jag var tvungen att hoppa över kvällens knyppling. Det är jag glad för nu för jag svettas piss känns det som, men skakningarna har upphört. Men skit samma. Terrariet blev jättebra och Esmeralda har knallat runt i det ett par timmar nu.


                         


Är sjukt nöjd! Ska fixa några snygga skålar för mat och vatten samt en förlängningssladd så hon får ljus och värme igen. Nu har alla djuren det bra igen. Nästa steg är lite hyllor och en grov utrensning av gamla grejor som aldrig används, sen är rummet tipptopp!

Nej, en dusch får det bli! Kanske lite handarbete? Justins tröja blev klar igår, men jag har en halvfärdig tröja kvar som ska till ett barnhem i Tanzania. Det verkar bli sex tröjor med matchande mössor... så får vi se vad det blir av resten av restgarnerna och vart det tar vägen.


Alla själars dag

Efter morgonrutinerna slappade Bamse och jag i soffan ett par timmar. Tänkte plöja igenom lite filmer jag spelat in på boxen, men det blev bara "Kampen om Sydafrika"... som jag vill se om för den var så bra. Under tiden stickade jag klart Justins tröja. Bara att sy ihop den kvar.


                                                 

Sen tog Bamse och jag en lång promenad i skogen. Han är ju lättlärd och nu fick jag för mig att vi skulle träna lite. Jag vet ju inte vad man ska träna med en hund, men jag vet att det finns hundar som hoppar upp på vissa stenar i vår skog och väntar in matte/husse, då får de godis. Så jag lärde Bamse att "hopp upp på stenen/grenen". Han fattade direkt och det blev många "hopp upp..." och en hel del godis. Han avslutade med en törstsläckare i bäcken.Det är så kul när vi jobbar tillsammans så där. På kvällspromenaden sen gick vi igenom alla kommandon han kan och faktum är att när vi ägnar oss åt lite sånt på promenaderna blir han mindre skällig. Jag ska nog anmäla oss till rallylydnad i vår! Han är smart och behöver utmaning!

Slängde i mig lite sen lunch och åkte till Hornbach där jag mötte upp Janne. Vi köpte akvariebaksidor till glasterrariet. Vi tittade oxå på nya glasterrarier och när vi räknade på priset med lyse, och annat material så blev det mycket billigare än det jag skulle behöva betala för "lådan". Nu är den affären över och jag kan se fram emot att Janne engagerat sig så mycket i terrariet, att han kollat runt och följde nu med mig till Hornbach som har en hel avdelning med akvaristik. På kvällen limmade Janne fast baksidorna och jag ser fram emot att få publicera ett foto här när Esmeralda flyttat in i sitt nya fina hem!

Från Hornbach styrde jag återigen kosan mot Skogskyrkogården, denna gång för att möta upp Monica och "hennes nya husdjur" ...som hon kallar den nya pojkvännen. Vi möttes för att först gå upp till minneslunden på kullen, sen gick vi bort till familjegraven. Mina ungar hittar dit i dagsljus, men inte i mörkret och jag har ingenting emot att åka dit flera gånger. Allhelgonahelgen är så vacker!


Minneslunden nerifrån


Minneslunden uppifrån


Änglas ljus brann så fint ännu

Sen följde de med hem på middag. Det var jättetrevligt. Bekki var lite blek om nosen, hon har börjat jobba natt på Donken på helgerna. Första passet hade varit jättekul, men hon blev ju trött framåt eftermiddagen förstås.

Idag är jag ledig från jobbet, har skjutsat Bamse till dagis och själv varit hos doktorn. Mina sköldkörtelvärden är lite låga igen så jag fick förhöjd dos Levaxin och ny provtagning om 8 veckor, annars var allt bra med natrium och kolesterol och sånt, lite lågt järnserum men inte under gränsen. Bad honom kolla min ömma höft och det föranledde en remiss till Globens drop-in-röntgen... ska försöka ta det i veckan. De ringde från terapienheten att min terapeut ff är sjuk, hon var sjuk hela förra veckan och har sjukskrivit sig hela denna vecka oxå. Blir lite orolig faktiskt för hon är nästan aldrig sjuk, hoppas bara det är nån influensa.

Nu ska jag hitta på nåt innan mammografin i em och ikonmålningen ikväll.... Sy ihop Justins tröja kanske? Hinner kanske med en film från boxen oxå?

AllhelgonaDet blev en mycket bra dag på jobbet igår. Vi hade ställt fram en korg som man kunde lägga sin förbön i, och förstås massor av ljus som man kunde tända för sina saknade. Det var inte jättemycket folk, men det kom människor som hade sina gravar långt borta och de tyckte att det var bra att man kunde komma upp till kapellet och tända ett ljus eller två. Högmässan var fin.

Sen åkte jag hem och lagade köttfärslimpa till familjen. Linnéa med familj kom och tillsammans åkte vi till Skogskyrkogården där vi har våra nära och kära som gått ur tiden.


Det är både nåt trolskt och nåt himmelsk på  Skogskyrkogården under allhelgona!

                   
                    Här ligger en av mina systrar, min morfar och mormor samt en moster


Ängla funderar mycket kring döden just nu. Hon fick köpa ett eget gravljus
och hon valde ett vackert grönt som hon fick placera där hon ville. Det
skulle stå bredvid stenen!

                         
                            Här ligger min farmor och farfar


Förstås gick vi oxå till Täss grav.

Idag hade jag tänkt gå på Syfestivalen i Älvsjömässan... men jag vet inte... Jag tror jag tar en lugn dag hemma. Kanske åker en sväng till Hornbach så jag får ordning i det gamla terrariet så Esmeralda kan flytta in. Just nu bor hon i en marsvinsburbotten med värmelampan hängade från en demonterad duschstol och sitt enorma hus som upptar större delen av utrymmet. Det går ju tillfälligtvis, men hon kan behöva lite UV-ljus och jag vill få ordning därinne. Allt kom ju av sig efter den misslyckade terrarieaffären.

Dessutom har Blue Moon och Solero ruvat på tomma ägg (de har ju ingen hane) i över tre veckor så det är dax att röja hos dem oxå. Solero har redan övergivit sina ägg, men Blue Moon ruvar än. De har bitit sönder allt de kunnat för att göra bomaterial så det är skräpigt värre. Jag brukar låta dem ligga max 4 veckor (ruvningstid är 3 veckor för annars börjar de bara om och om och om. Nu har de ruvat tiden ut och då verkar det som de accepterar bättre att det inte blivit något.


Blue Moon på sina tomma ägg

              
                Ragnar håller koll så alla får frukost!

Sist två bilder från mitt köksfönster. Här trivs Aloe Veran från Fuerteventura (rulla ner till 3-9 dec) och sticklingen jag tog från Mallorca (rulla ner till 8-14 maj). Det såg ut som typ kärleksört fast med bladformationer formade som rosor. Nåt börjar hända i krukan... hoppas det skickar iväg skott snart!Porslinsblomman trivs i köket och jag ger den inga nya chanser att växa fast i gardinen. Nu snurras den runt en metallcirkel och det växer så det knakar. Och så har jag köpt en Amaryllislök av Scouterna! Snart är det jul!

                            

Fredag hela dan!

 

Intensiv dag på jobbet. Avslutade en del saker, påbörjade några andra, ringde en del och tog emot ett brådskande fondärende. Avslutade dagen med ett samtal externt som i sin tur genererade att vi åkte och handlade tillsammans, så roligt att kunna vara till praktisk hjälp oxå!

                                    

Wokade kyckling åt Janne och mig, stickade ett par timmar. Nu är jag inne på Justins andra ärm.

Bekki har sovit borta, Jens var och hälsade på igår och nu är han på väg till en kompis på Åland, Janne vinterkonserverar båten och jag tar det lugnt med Bamse.Ska snart jobba! Ljuständning och mässa i Hagsätra kapell mellan kl14-17. Välkomna!


                                                              ;P ;P ;P
                             

Torsdag

Lugn dag på jobbet. Hann med en del. Öppet café på em, lugnt det oxå. Precis när vi stängde kom det in en kille som jag trodde var präst och undrade om han ev. kunde få låna ett samtalsrum... när jag googlade på honom ikväll så visade det sig att han är diakon i katolska kyrkan norr om stan. Det låter spännande!!! Hoppas han hör av sig igen!
                                             
Har varit på Campus Sköndals högskolebiblotek och lånat böcker till uppsatskursen. Det fanns inte mycket på mitt ämne... undrar om sökningen var för snäv. Men hade jag bara fått adressen till sökmotorn hade jag kanske kunnat göra det själv, men nu vet jag hur jag ska göra så jag kan nog fiska fram nåt mer själv.

Janne bjöd mig på plankstek i Gubbängen.

                                 

                                                                                   Nu blir det glass :O)

Turn off?

                                  

Har varit några konstiga dagar. Hänt några små grejer som gör att jag funderar på bloggens vara eller icke vara... Jag menar inte att jag vill sluta blogga eller stänga ner Facebook, men när jag börjar tro att det är till min nackdel att synas på detta sätt så... måste man ju åtminstone fundera. Nu, några internet-fria dagar senare, så gör jag lite av en omstart så får vi se...

Resumé då:

Måndag: Stressig dag på jobbet. Hembesök, inställd terapi, konfidentärenden, hoppade över Taizé-CD-letandet på stan jag lagt in på em innan uppsatskursen och gjorde klart lite annat istället. Uppsatskursen gav ny energi - jag får ett sånt otroligt gensvar och det verkar faktiskt som mina kursare menar det när de säger att ämnet är intressant och ser fram emot en färdig uppsats. Hem och sticka lite innan jag gick ut med Bamse och innan jag trillade i säng.

Tisdag: Mötesdag på jobbet. Ansvarade för lunchmusiken och soppan. Samtal. Möte igen. Åkte hem och stekte bacon och ägg innan knyppelkursen. Vi knypplar vidare på våra bokmärken som ska säljas på basaren.

                      

Onsdag: Idag började Janne och jag dagen tidigt, vi åkte ut med Bamse till Danderyd för att besöka neurologen på djursjukhuset Albano. Hon var så duktig, hon fick Bamse att sitta och njuta medan hon kliade sig fram under undersökningen. Inte ens när hon plockade fram stetoskopet visade han tänderna, hon vann hans förtroende fullständigt. Han har ju fått gå igenom en del med kastreringen och innan det var det chipet som skulle i och som sen trillade ut, han skakade av rädsla hela tiden vi väntade i väntrummet. Hon hittade inga fel utan berättade att en del hundar, särkilt raser med stora huvuden vilket Bamse inte har men det kan hända ändå, får en viss felspänning så huvudet börjar svänga/skaka. Det är inte alls farligt. Om symptomen skulle ändras så skulle vi höra av oss igen, men eftersom han är kontaktbar och anfallen går att bryta med lek så var hon helt säker på att det bara var ett spänningsfel. Alla har vi ju olika spänningar i kroppen, annars skulle vi falla ihop, sa hon. Kom nästan inte för sent alls till jobbet eftersom vi hade en så tidig tid. Hade sammankallat en programkommittée klockan 12.00 för att få tips och ge inflytande på vårens caféprogram. Café på em - en Bellmantrubadur idag. Handlade, hämtade Bamse och gjorde tacos åt mig och Bekki. Nu ska jag slappa lite, sticka vidare på Justins tröja.

                
                 Albano djursjukhus ca 07.30 imorse


RSS 2.0