Byggmax och frissan

Imorse gick i upp lite tidigare än vi brukar, vi har lagt oss till med vanan att sova till vi vaknar men idag skulle vi hyra släpkärra och åka till Byggmax i Eskilstuna för att köpa osb-skivor, gips-skivor, reglar mm. Vi avslutade med en glass i Strängnäs när vi återlämnade släpkärran. Jag började montera mitt knypplande klockarband medan gubben min jobbade på i våtutrymmet, det ser inte bättre ut än att gubben måste riva en del av taket i våtutymmet oxå tack vare den musinvasion tillbyggnaden haft i nån period... men det blir nog inte hela taket tror han, vi får se... Men igårkväll hann han lägga spånplattorna på golvet och idag har han isolerat väggarna och fått upp osb-skivorna. Nu håller han på med köksingången och vi blir utan element inatt för han har fått koppla ur en del av strömmen.


Dagens etapp i våtutrymmet

Halv fyra åkte jag in till Strängnäs, gick på apoteket och sen till frissan. Är riktigt nöjd. Hon klippte bort massor av slitet hår och slingade i en guldton istället för att bara bleka. Sen i med mousse och med lite varmluft fick hon verkligen fram snygga lockar i mitt självfall. Dessutom plockade hon mina ögonbryn gratis. Jag frågade om hon hann plocka och färga men det hann hon inte, men när jag låg i "tvätten" med lite inpackning plockade hon bort buskarna iaf. Jättegullig tjej. Dit går jag tillbaka. Var nöjd med Daniella i Hagsätra men hennes salong har brunnit ner. Det är lite jobbigt, först brann en restaurang och ett par veckor senare Daniellas hårsalong och häromdan fick en kille en kula i benet, rubricerat som mordförsök... mycket händer och man undrar hur länge man vill bo kvar... Nu ska jag fortsätta med mitt klockarmband en stund.

Nattinatti


Ragnar inspekterar mammas nya frissa...

Framåtskridanden (på Sanda)


framsidan från vägen och från altan...

Medan jag knypplar och latar mig jobbar min gubbe hårt. Jag är sjukskriven augusti månad ut och hoppas vid Gud att jag i september ska vara stark nog att kunna börja en succesiv arbetsupptrappning. Efter ett medicinbyte för en månad sen har jag snabbt blivit bättre och livet börjar återkomma i tant Guggelutt.

Just nu är vår tomt en leråker och vi söker gräsplättar varje dag för marsvinen och sköldpaddorna att få vistas på. Bonden har grävt ner vattenledningarna nu och lagt på ny jord så nästa sommar kommer vi ha en äng att dansa på utanför altan. Min gubbe jobbar massor av timmar varje dag på att få klart våtutrymmet där vi ska ha toa, dusch och en liten tvättmaskin. Trots att han är ensam tycker jag det går fort... och under tiden är det faktiskt roligt att leva spartanskt med utedass och dusch utomhus. Mindre kul när myggen anfaller kanske, men vi lär ha mer än ett gott minne att skratta åt i vinter...


Köksingången och våtutrymmet

Klockarmband to be

Nu är jag snart klar med klockarmbandet. Igår funkade inte vårt mobila bredband på hela dagen, men jag satt ute i solen med knyppeldynan och njöt av livet. Klockarmbandet är Svenska Spetsars mönster "Vitsippan" monterat på vanligt linnetyg. Klockan har varit en favorit, men armbandet stinker apskit så därför gör jag nu ett nytt. Bara monteringen kvar nu!Idag har gubben och jag varit på IKEA i Kungens kurva. Min dotter från Oslo är här på helgbesök och hon jobbar på IKEA i Furuset-Oslo, så det var kul att få med sig henne. Vi köpte nya skåp till köket på Sanda....

Ostbricka

Jag avskyr reklam, men rekomenderar gör jag gärna. Har ni vägarna förbi Strängnäs och tycker om ost så gå in på Ostaffären (www.ostaffaren.se) ! Igår var gubben och jag ute och gjorde en massa ärenden, letade våtrumsgolv, handlade, tog ut biljetter på ATG, köpte linnetyg till mitt knypplade klockarband to be mm. Han valde att jobba vidare i duschutrymmet när vi kom hem på kvällen medan jag knypplade. Vi avslutade dagen vid 23-tiden med räkor och ost från Ostaffären...Kornblomst är nog min favorit ändå... men körsbärsosten... och emmentalern... och... men...Jag hade med mig ost till Dalarna till både grannen R och Lelleplutt, båda uppskattade det. Bilden är från kvällen med Lellelutt. Gubben jobbar i våtutrymmet, fåglarna är ute, ska nog ta ut marsvin och sköldpaddor nu, sen ska jag KNYPPLA!

Utomhusdusch

28 juli 2009

Imorse när jag skulle duscha strilade regnet så fint... en säregen känsla att duscha i regn, verkligen! Min gubbe jobbar duktigt i våtutrymmet som var vattenskadat och isoleringen var uppäten av möss, men det kommer att bli jättefint. Tills vidare får vi njuta av bondens marker när vi går på dass!


Dalahäst-fäll

Dala-humor på muséet i Rättvik!

23 juli 2009

"Stick iväg, Jack"

Ungdomar i Rättvik gjorde en fantastisk musikal i Rättviksparken 23-26 juli

24 juli 2009

Lelleplutts vackra dotter i blå kjol!

Igelkott

27 juli 2009

Är det inte livets små underverk ändå... att få komma en liten så nära inpå livet. Den var fram och nosade på våra fingrar och var totalt orädd! Vi fick höra sen att mamma Igelkott och minst sex bäbisar sprang runt vår radhuslänga...

Spikmatta

25 juli 2009

Det gjorde bra ont... men efteråt kändes det skönt ... undrar om jag vänjer mig...?

Arbetande befolkning

... det är mina söta barn just nu...

27 juli 2009

Rättvik, Insjön och Strängnäs

Fantastiska dagar i Dalarna och Strängnäs:
Tisdag - resdag till Utanåker utanför Rättvik. Rs särbo N visade sig ha varit kock på Operakällaren, så ni förstår nog hur den kycklingen smakade?! Sen ostbricka som jag köpt på ostaffären i Strängnäs. Yummi yummi!
Onsdag - virkning i solen, brand i åk-gräsklipparen och därefter besök på Hemslöjden och Muséet i Rättvik, fläskfilé av kocken N.
Torsdag - Småsnack vid köksbordet, sen musikal med "Lelleplutts" dotter som medverkande dansare i "Stick i väg Jack" på Rättviksparken. Kanonbra!!! Köttfärssås och ostbricka med Lelleplutt på kvällen.
Fredag - hemresedag. Lelleplutt följde med mig ner till Sanda. Hemmakväll med henne och min gubbe.
Lördag - Heldag i Strängnäs. Ostäffären fick ett besök, vi var på zoo och jag köpte en spikmatta på hälsokost. Sen Karlssons och Willys. På kvällen träffade vi våra vänner från Örebro som mellanlandat i Strängnäs båthamn på väg till Stockholm och Pridefestivalen. Middag på Grekisk restaurang, glass i hamnen och sen båtöversyn.
Söndag - Högmässan i domkyrkan började kl 10.00 vilket var lite snopet när vi dök upp 20 i 11, men vi fick ta del av nattvarden iaf. Sen gick vi igenom kyrkan minutiöst, så vacker! Lite småhandling och nu blir det snart grillad kyckling och ostbricka!

25 juli i Strängnäs

Underbart det är med goda vänner! Här träffas M och Lelleplutt för första gången, båda mina goda vänner!


Dalarna!

Efter ett par underbara dagar hos min granne som har sommarhus i Rättvik har jag en underbar kväll med min barndomsbästis i Insjön (nära Leksand).

Bästisar!

Kom igen Marcella!!! Skriv nåt!!! .....

Näe nu vill jag äta ost och dricka vin....

Okej då! Goodnight folks out there!

Gräva för vatten

20 juli 200920 juli 2009

Just nu håller vår tomt på att grävas upp för vatten och avlopp. Det ska bli så skönt att bli inkopplad på det kommunala nätet. Sen kan vi på allvar börja fundera hur vi vill ha det utomhus. <3

Våningssäng?

18 juli 2009

Underlig ställning att somna på...

Träffa vänner

Har mellanlandat hemma ett par dagar. Igår träffade jag en klasskompis jag inte sett på typ 30 år. Idag ska jag först träffa en klasskompis jag forfarande har nära kontakt med efter 30 år samt en kollega från förra jobbet. Vi får se när jag kommer ner till Sanda, ikväll eller imorgon. Vad härligt det är när man inte måste nåt utan kan ta dan som den kommer!

Juli 2006

Sista natten på detta land-ställe

Min yngsta dotter, Täss pose...13 juli 2009... på grönbete... 13 juli 2009

Bjuder på två härliga bilder från dagen. Bekki som gör "Täss pose" i  backspegeln och Esmeralda som mumsar i gröngräset ...

Spets

Skriver rätt utförliga dagböcker på Lunarstorm, men vårt mobila bredband vill inte funka riktigt som det ska och det är mycket jag inte kan göra där. På denna blogg funkar det mesta, som att lägga upp bilder t.ex, så nu lägger jag upp en bild på min knypplade spets så jag kan länka hit från Lunar :P Man får väl improvisera :D

juli 2009

Små-grisar

11 juli. Bagheera, Drutten, Tova

Sommarens favoritbild på mina marsvins-flickor: Bagheera, Drutten och Tova.

BBQ

Igår blev vi bjuna på amerikansk BBQ hos min kusin och hennes familj. Hennes man är amerikan och alla barnen är födda i USA, men nu bor de i Sverige. Förr om åren har vi haft som tradition att ha kräftskiva varje år, oavsett vilken tid på sommaren vi träffats på landet, men i år blev det BBQ istället och det var jättetrevligt. Jag lägger inte ut bilder på folk som jag inte tillfrågat om det är ok, men Ragnar har inget val *hihi* Första bilden föreställer en nybadad Ragnar som torkar vingarna i blåsten... Mammas lilla bad-anka. Den andra är från festbordet där han fick tag i snapsen som var spännande värre...Mammas fyll-kaja. Kärt barn har många namn :O)

Nybadad Ragnar. 12 juniRagnar provar snapsen... 12 juli 2009

Ko-safari

Har ni vägarna förbi Väddö kan jag rekommendera Väddö Gårdsmejeri. Var där förra sommaren med mina pensionärer och gick på rundvandring i mejeriet. Nu tog jag dit ett par av barnen och barnbarnen på ko-safari och gårdens egen ostkaka. En kul utflykt för alla åldrar beroende på intresse :O) Deras ostar är suveränt goda. Rekommenderar Hammarby blå och Björkö samt deras egenkärnade smör som avnjutes på bröd utan annat pålägg!

Vagnen på Väddö Gårdsmejeri. 10 juli 2009Väddö-ko. 10 juli 2009

Det gick inte ...

... att rädda den lilla björktrasten. Den åt på kvällen, men på morgonen låg den död. Tråkigt, men jag antar att det är naturens gång. Vingen var bruten och såg väldigt underlig ut när jag väl kunde undersöka vad som var tokigt med den, kanske hade ungen andra skador oxå eftersom vingen var så illa åtgången. Svårt att veta vad den råkat ut för och varför den kröp runt i det höga gräset...

Björktrast

Skadad björktrastunge. 5 juli 2009

Försöker rädda livet på en ung björktrast med skadad vinge. Tips någon?

http://www.dn.se/sthlm/unga-nattvandrar-for-tess-1.900869

Flickmordet i Stureby

Unga nattvandrade för Tess

Publicerat 2009-06-29 16:42


Det har snart gått tre veckor sedan jämnåriga vännen Therese Johansson Rojo dog. I går kväll arrangerade Olivia Sandström och Therese Linder en nattvandring för unga och vuxna för att hedra hennes minne.

Skriv ut Tipsa    Textstorlek

Ett åttiotal personer samlades i den ljumma sommarkvällen nedanför hoppbacken vid Sockenplan i Enskede i Stockholm. Platsen har kommit att bli ett slags minneslund för Therese Johansson Rojo som dödades natten till den 7 juni av en jännårig pojke - på grund av en komplicerad kärleksrelation.

Högen med blommor har hunnit torka och vissna, bilderna har delvis bleknat. Att arrangera nattvandringen var ett viktigt steg för Olivia Sandström, 16, och Therese Linder, 15.

Syftet var att sätta fokus på det våld som de uppfattar har blivit vanligare bland unga.

- Det är säkert ett sätt för oss att själva hantera den sorg vi känner, men det handlar också om ett genuint engagemang. Det är verkligen dags att sätta ner foten, säger Therese Linder, barndomskamrat till "Tess".

Vuxna i orange jackor, ungdomar i svarta munkjackor, alla med texten nattvandring.nu på ryggen. Det är ett nätverk för nattvandrare över hela landet som snabbt fixade fram tröjor till kvällen.

Även medlemmar i Föreningen Stoppa gatuvåldet var på plats. Föreningen startades efter dödsmisshandeln av 16-årige Riccardo Campogiani i oktober 2007. Anton Abeles upprop på Facebook engagerade över 120 000 människor och hans pappa var med på nattvandringen i går.

-Vi har ett gemensamt ansvar som vuxna. Det går inte bara att säga att "det här är inte mina barn". Vi måste lära ungdomar livskunskap, att kunna skilja på rätt och fel, säger Gunnar Abele.

Bara fågelsången hördes under minuten när alla tystnade för att hedra Therese, en person som många på platsen inte kände men vars öde alla känner sorg över.

- Vi vill hedra Therese. Vi brukar ofta komma hit och prata om minnen. Det var en chock det som hände, säger Mathias Gimhag, 16.

Efter den tysta minuten sjöng 21-åriga Alexandra Eisenstein "Ovan regnbågen". Sedan delade folksamlingen upp sig i fyra grupper och gick åt olika håll.

Vännerna Therese och Olivia tycker att samhället i allmänhet och skolan i synnerhet tar för lite ansvar, man ser till och med mellan fingrarna på skolgårdarna, hot och våld ses som "mobbning" och kanske inte ens polisanmäls.

- De goda krafterna borde visa tydligare var gränserna går för vad som är okej och inte. Det är de här frågorna vi vill prata om när vi nu går ut och vandrar, säger Therese Linder.

Förhoppningen är att det blir en fortsättning i höst.

- Och vi glömmer aldrig Tess, aldrig.


http://www.nattvandring.nu/nyhetslista.asp?identifier=606&itemid=1110

ENSKEDE tecknat 29 juni 2009


2009-06-30
På initiativ av två ungdomar, Therese Linder, 15 och Olivia Sandström, 16 har nattvandring startat i Enskede och avtal tecknats med Stiftelsen Nattvandring Nu.


Therese och Olivia var kamrater till Therese Johansson Rojo som dödades natten till den 7 juni på grund av en komplicerad kärleksrelation.

Genom att få igång nattvandring med vuxna men framförallt tillsammans med ungdomar vill Therese och Olivia dels hedra Therese Johnsson Rojo men också visa att vi alla måste ta ansvar. Att vuxna och ungdomar kan verka tillsammans för samma ändamål - skapa trygghet, vara brobyggare, finnas tillhands på ungdomars arenor med mera.
Måndag 29 juni 2009 genomfördes en manifestation och i samband med detta även uppstart av nattvandring i Enskede.

Cirka 100 personer kom till platsen - de flesta ungdomar och kamrater till Therese men också vuxna och nattvandrare från grupper i länet fanns på platsen.
Efter ett kort tal av Therese och Oliva, vid minnesplatsen, en tyst minut, fick vi alla avnjuta sång, Ovan regnbågen, av Alexandra Eisenstein och därefter talade Janne Lundholm/Nattvandring Nu om det fantastiska initiativ som kommit från ungdomarna själva.

Man delade sedan upp sig i grupper med mix av ungdomar och vuxna, alla ungdomar klädda i för dagen nya tröjor med texten UNGDOMSVANDRARE och vuxna i röda jackor och gick sedan ut för den första nattvandringen.

Från Nattvandring Nu, Therese och Oliva vill vi framföra ett tack till ALLA som deltog denna kväll.  

Initiativtagarna Therese och Oliva

Efter en tyst minut sjöng Alexandra Eisenstein "Ovan regnbågen" ackompanjerad av fågelsång denna varma sommarkväll.  
 

 

Ungdomar och vuxna gör den första nattvandringen.
RSS 2.0