Nattsudd i kurslokalen!

Det blev en lång dag! Började med lektion kl 9.00, lunch 12 då jag och en knyppelkompis gick till Svenska Spetsars affär och köpte nålar och linnetyg till montering... mellanlandning på pizzerian och sen åter till kurslokalen trots att kursen tagit helgledigt. Men knypplerskor är flitiga damer (och ibland en och annan herre, dock inte i år) så trots att vi var lärarlösa på eftermiddagen var kurslokalerna fulla. Jag och två knyppelkompisar lämnade salen kvart i 11 ikväll som sista kvinns. Kursmålen är tuffa och 8 timmar om dagen räcker inte iallafall inte för mig att hinna igenom knypplingarna till fullo. Men det är fantastiskt att få sitta och snöa in på ett intresse så här. Man pratar vridningar och garn, mönster och tekniker på alla möjliga längder och bredder och ikväll har fnittret ekat i det före detta mentalsjukhuset som nu är kurslokal för allsköns konsthantverk, från slöjd till musik.
 
Snödroppen som hörnspets
 
Idag har jag knypplat av Snödroppen som ska monteras på linnet jag köpte på lunchen, men det får vänta till nästa vecka så jag får vägledning i hur denna spindeltrådstunna spets ska monteras på lika spindeltrådstunn linnebatist. Istället satte jag upp Latmasken som ingår som slutmoment i analysen och den hann jag klart ikväll... men jag vågade inte ta den av dynan ikväll för jag var för trött i huvudet så det får vänta till imorgonbitti! Kunde inte ens bestämma mig för om jag ska knyppla av den eller knyta av den...
 
Från analys till färdigknypplad spets. Kul och nyttig kunskap i knypplandet.
 
Kvällen är sen, nacken låter som ett grusat kugghjul och handlederna värker. Ipren börjar snart verka... imorgon är ännu en dag full av möjligheter som väntar runt hörnet!

Stora knyppeldagen

Intensiv och rolig dag. Hann knyppla en liten stund på morgonen innan portarna slogs upp och folk på stan fick komma upp och titta på kursverksamheten. Det innebär väldigt lite fokus på knypplingen och väldigt mycket fokus på besökare som vill veta mer eller bara berätta om sitt eget knypplande. Det varade väl ca 2 timmar. Min knyppel-lärare från Stockholm kom med sin make (som oxå är en arbetskompis) och det gjorde mig jätteglad! Vad jag inte visste att den lärare jag har på kursen nu oxå varit hans lärare tidigare.
 
Min utsikt på förmiddagen var lite på sniskan. Jobbade med hörnet som inte blev så jättebra.... men jag kom runt hörnet iallafall!
 
 
Efter lunch gick jag till Spetsmuseet och tittade på deras utställning om "glänsade trådar", alltid en liten fin utställning varje år.
 
Spetsmuséet ligger i Gottfrid Larsson-gården
 
Det är fåglar på tapeten både här och där. Denna akvarell på Spetsmuséet tilltalade mig. Inte riktigt Guggelutt men jag ser ändå Ragnar och Bamse bakom min rygg :O)
 
Här är det tvådimensionella fåglar, på Slottet är de tredimensionella, men de påminner om varandra.
 
Lite annorlunda mot dagens uppritade mönster. Här är guldknyppling modell äldre.
 
"Tut i luren" (snäckan på väggen) fotograferar jag varje år. Det är min lärare i Stockholm som gjort den i nån tjärad tråd. finns utomhus på väggen till Spetsmuséet. Rabatten har växt olika högt varje år och ett år fick jag flytta på växtligheten för att se den. I år var det ordentligt rensat och den var granne med ett stort fotografi.
 
Sen fortsatte jag nerför gågatan, det var det knyppelfest i hela centrum. Knypplerskor (faktiskt inte en enda manlig knypplare i år som jag såg) satt längs gågatan och visade upp olika spetsar, mönster och tekniker.
 
 
Finsk ängel                                            Stjärnbågen i lila! (jag gjorde Linnéas brudkrona i vitt)
 
Lin i olika stadier i beredningsprocessen
 
Till sist en favvobild! Jag knypplar för Svenska Spetsars räkning på Rådhustorget med två av mina lärare bakom mig. Årets lärare i Vadstena och min terminslärare som lärt mig alla grunder så att jag kan fortsätta med detta roliga!
 
 
Men allt har ett slut, roligt som trist, regnet kom och vi bröt upp lite tidigt. Gick tillbaka till lektionssalen och satt med min tyll till kvart över fem (nästan helt klar med Snödroppen nu!), sen gick vi på fest med alla knypplare som varit med på torget + kursare som betalt. God mat och gott sällskap.
 
Snödroppen                                                       Spolmaskin
 
Denna kväll kommer att bli så mycket tidigare än alla andra, igår satt jag till 21.30  och somnade halv 12. Jag ska spola på 13 par pinnar nu och gå och lägga mig tidigt! I helgen ska jag intensivknyppla så jag hinner så långt jag orkar. Nästa vecka räknar jag med att Janne kommer ner ett par dagar och då vill jag tillbringa kvällarna med honom :O)

Fjärde kursdagen

Den utlovade bilden på övningsspets 2, ca 2 cm bred och kanske 2 dec lång
 
Idag knypplade vi fram till lunch, efter lunch gick vi på spetsutställning i slottet! I år ställer Nordiska mueet, Liljewalchs och Waldemarsudde ut spetskonst i Stockholm... OCH slottet i Vadstena (sen har lilla spetsmuséet alltid en ny utställning varje år här i Vadstena). Spetskonst på slottet var jättehäftigt! På väg dit var övergångsstället smyckat med Viggen:
 
Här kommer ett axplock av allt som fanns att se:
Det lilla korset är frivolitet och det har jag gjort flera ex av, kul att se det även här!
 
Modedocka från 1500-talet            Fru de Geer, 50-tal                      Mode a la 2012
 
Närmast: En likadan brudkrona jag gjorde till Linnéa - Stjärnbåge
 
Stjärnhimmel
 
Den tovade mattan blev jag helförtjust i. Knyppling i ullgarn och sen tovad!
 
Knyppling i glas                                                Barnen hade sitt eget utställningsrum
 
Vimplar i foajen
 
Kommer ni förbi Vadstena - gå på Spetskonst på slottet!
 
På vägen tillbaka till kurslokalen smet jag in till frisören och bokade en tid för hårfix nästa vecka. Det behövs!!! Tittade in¨på djuraffären oxå:
Vättern låg som en spegel!
 
Min utsikt idag har varit denna:
 
Jag har hunnit ytterligare en bit på mina snödroppar i tyll a la high chaparall :O)
 
Sista bilden blir kvällsolen över Vättern! Nu ska jag knyta mig för att orka ännu en fantastisk dag i Knypplingsland!
 
 
 
 

Tredje kursdagen

Vaknade av klockan kvart i åtta efter nästan 9 timmars sömn. Mår bara bättre och bättre. Äter järntabletter bara varannan dag nu och hormonerna håller Mmonstret borta. Underbart!
 
Knypplat har vi gjort hela dagen! Gick ett ärende upp till centrum på lunchen för att köpa mönster (snödroppen) och så sålde de nyplockade jordgubbar utanför Konsum! Annars har jag idag tagit bort övninsspets 2 från dynan (och glömt att fota den), gjort en analys av en spets som heter Latmasken (vilket jag tyckte passade mig) + ritat upp den på mönsterpapp + stuckit upp den. Återstår att fyla i linjerna på prespan och knyppla den. Har oxå börjat knyppla på ett tyllhörn som heter "snödroppen" där vi ska klura ut hur vi fyller upp hörnet själva. Den ska sedan monteras och sen ska ytterligare en spets knypplas och monteras innan kursmålen är uppnådda. Det är en rätt tuff kurs, tycker jag.
 
 
Analys innebär att man mäter upp nålhålen i spetsen och ritar av den på mm-papper.
 
Fick låna riktigt bra ögon för att klara jobbet!
 
Den ser nog ut som den ska...? Svaret får jag när jag knypplar den!!!
 
Sticker upp den göra man på prespan (typ kartong) --> från analys till prespan, ska bara fylla i linjerna
 
Första rapporten på Snödroppen... lite tex mex över den, tycker jag :O)
 
Ännu bättre väder idag!
 
Gick från lektionssalen vid åtta-tiden. Idag blev det jordgubbar med mjölk och hackad choklad. Något som jag åt ofta förra sommaren härnere. Goda tratidioner!
 
 
Nu ska jag ringa Janne och göra kväll. Knyppelfrossan fortsätter imorgon :O)

Andra kursdagen

Somnade efter att ha skrivit blogg igår vid 22-tiden och sov till 8.00 imorse. Läkande att vara här!
 
Började kursdagen med en ergonomi-lektion... Nej, jag tyckte den var kass! Jag tyckte inte den gav nåt, han svamlade mest om primater och drog ett gäng smått sexistiska skämt. Då var fjolårets ergonom bättre som kunde ge handfasta råd. Nå, denna snubbe var visst nervös för att tala inför en aula full med kvinns så jag får väl ha överseende då... men hormonerna gör mig inte så snäll och medgörlig. Sen hade vi lite knypplings-teori innan vi kom igång med knypplingen.
 
Idag har det gått segt i motsats till igår. Igår gick det undan som bara den. Fick visserligen backning på min tyllbotten, jag hade genomgående glömt en vridning hela vägen, men jag ville inte göra om den för jag hade precis vänt hörnet och där hade jag fastnat i timmar! Men jag ska skriva på arket att jag sett felet och sen ska vi ändå göra ett tyllhörn så där kan jag göra tyllbotten rätt. Skönt att jag fick ordna det så.
 
 
Nästan klar, bara avslutet kvar! SEN ser man hur det blev...
 
Hörnet jag hade sånt sjå med...
 
Knyppelkvällen blev lång. Liksom igår tänkte jag bryta upp vid sex, men idag blev klockan över nio innan jag knallade hem. Det gör hu inget så länge jag mår bra av det, och jag njuter att få sjunka in i den meditativa knypplingen. Koncentrationen finns i mönstrets utmaningar och jag kan verkligen glömma allt annat. Det ger frid i själen (och ont i ryggen). En Ipren och en god natts sömn, sen är det bara att ge sig på dynan igen!
 
Utsikten över Vänern var betydligt lugnare idag, men det ska visst vara mer skit på ingång. Jaja, den som lever får se...
 
 
Sov gott, vänner <3
 

Första kursdagen

Jodå, jag var flitig igår och både spolade på pinnar och läste historik!
 
 
Dagen har bjudit på hur mycket regn som helst! Men vi hade upprop och info kl.10, sen gick vi ut i lektionssalarna och satte igång. Jag började med Övningsspets 2 som är ett av kursens obligatoriska moment. Hann en bra bit under dagen, avbrott för lunch och fika. Trivs bra i gruppen som är samma som förra året. Några kvinns går fördjupning 1 och har samma lärare som vi, men vi kommer nog snart lära känna varandra vi oxå.
 
En del av dagens arbete
 
Pyttelitet är det! Spetsen finns under nålskogen på rullen!
 
Här kommer jag tillbringa många timmar de närmsta 12 dagarna.
 
Tänkte bara hålla på till 18 men klockan blev 20 innan jag gick till rummet. Nu ligger jag och slappar i sängen. Ska bläddra lite några knypplingsböcker, har köpt en idag om knypplade fåglar och har en sen tidigare med bla knypplade tomtar mm, den känns nästan lite passande. Det är inget promenadväder så att säga!
 
Vättern från en ruskig sida!
 
Imorgon mer knyppelfrossa!

I knypplingsland

Åter till brottsplatsen! Nu är jag i Vadstena på knypplingskurs för fjärde året i rad. Denna gång inte utan motgångar, men nu är jag här!
 
Igår åkte vi från Sanda och hem, jag plockade upp allt jag kom på att jag skulle ha i vardagsrummet och det packade jag ner imorse. Åkte hemifrån efter 12, åkte förbi Jannes jobb där han spolade bilen ren från bla fågelskit.
 
Tjohoooo...!
 
Efter ca 2,5 timme var jag nere i Vadstena. Ömsom regn, ömsom sol. Eftersom jag var 50 minuter tidig till incheckningen åkte jag och handlade frukost på Konsum. Brukar gå dit, men nu slapp jag släpa mjölk och juice, skönt eftersom den envetna tröttheten inte ger sig.
 
Checkade in, låg på rummet och väntade på att regnet skulle ge upp innan jag packade in grejerna från bilen. När jag packat upp gick jag till pizzeria Venezia vilket blivit min egna tradition. Första året gick jag dit med en kursare jag träffade i sektionens kök, efter det pratade jag inte mer med henne för hon hittade andra vänner. Men jag fortsatte att gå dit flera dar i rad för jag hittade inget annat, Efter det går jag alltid dit första kvällen och ibland nån till. Traditioner är trevliga och pizzan är god!
 
Babylon med fläsk-, oxfilé, bea-sås och champinjoner                              Pizzeria Venezia
 
Nu är jag åter på rummet. Ska spola på egyptisk bomulle på 20 par pinnar inför morgondagen. Orkar jag ska jag läsa lite knypplingshistoria oxå... men jag kommer att ta det förbajat lugnt! Är man trött från start ska man inte rusa på som en tjur in i ett rött skynke!
 
 
Konsum har extrapis på ostbågar! Vättern i bakgrunden!
 
Fridens, vänner <3

Midsommar

En härlig helg som vi tillbringat med goda vänner och goda grannar på Sanda. Vi har klarat oss från regn och kunde sitta ute hela eftermiddagen och kvällen.
 
Pappa Hugo                                                        Mamma Chloe
 
Bamse Bus med pappas drag och mammas färger!
 
                
                  Lilla fina Tanja knähund!
 
Utfestade vovvar!
 
Morgonmys med grabbarna
 
Marianne-mys <3
 
Vi avslutade vår midsommartradition med att åka in till Strängnäs och äta glass i hamnen!
 
Nu håller Janne och jag på att packa ihop. Nya äventyr väntar imorgon!

Semester!

De sista arbetsdagarna har flutit på fint. Fattar inte mig på den grymma tröttheten bara.... men det har ju varit ganska tufft på samtalsfronten plus att musten har nog gått ur lite både pga remissen för op och semestern som varit i antågande. Mitt skrivbord är rent iallafall, så när som på de mappar som rör sommarens utfärder och höstens aktiviteter men det är ju framtidsjobb så det ska inte vara gjort nu.

Akvariet är "klart". Jag tvättade sand i två timmar i tisdags samt fyllde på vatten och planterade de 3 växter jag köpt. Det kommer mera sen, men jag började i det lilla så jag får en överblick.

                     

Nu väntar vi gäster, både grannar samt vänner från Örebro. Jag har varit in till centrum och kopletteringshandlat, passade på att smita in på zoo för att titta på inredning, fiskar och växter = bli lite inspirerad. Janne blev förtjust i zebrafiskarna och jag har frågat om man kan ha scalare i vårt akvarium. De skulle kolla upp det. När jag sökte på scalare hittade jag en uppgift att de måste ha 300 liter, men då skulle de ju knappast vara så populära för få har ju så stora akvarier. Gränsen måste vara lägre. Janne har städat, nu fixar han lunch. Han vill att jag tar det lite lugnt så jag återfår krafterna. Han är fantastisk <3


Zebrafiskar, ca 1,5 cm stimfisk                          Scalare, ca 15 cm, lever i par

Regnet det bara öser ner...

... och jag är så in i märgen trött. Gårdagen var hemsk! Jobbet flöt på bra, tröttheten till trots. Hade två samtal, ett möte och försökte dessutom jobba undan högen på bordet som jag vill ha rent före semestern. Men inatt har jag sovit nästan 7 timmar i sträck så det känns bättre. Enlilgt den info jag får nu hänger allt ihop med klimakteriet... och är det så kan man undra om jag ska genomföra operationen. Remissen är skickad och mottagen av SöS så om jag räknar med vårdgarantin skulle jag kunna vara opererad och läkt i god tid före resan till Mexico. Vi får se. Jag försöker att inte tänka så långt fram.

Just nu är det tre arbetsdagar kvar innan första semesteromgången. Jag är tidigt på jobbet och tar nu 10 minuter innan jag sätter upp arbetstid för att kolla blogg och Facebook. Janne och Jens har bärbara datorn på Sanda och vår stationära har ju pajat. Måste bestämma mig om knypplingsveckorna och just nu känns det som att det blir mer vila att faktiskt åka. Har försökt få tag i spetskonulenten för att fråga om kursplanen... förra året gjorde jag så mycket mer än kursplanen och det kan jag faktiskt låta bli! Om jag tar med stickningen och en bra bok så har jag annat att vilsamt sysselsätta mig med och inte prestera bort nöjet! Vadstena är otroligt vackert även utan knyppeldynorna!

En annan sak som upptagit mina tankar är förstås vargattacken på Kolmården. Efter att Aftonbladet publicerat en bild där de suddat ansiktet funderar jag ännu mer på om det kan vara läraren vi hade i etologikursen som Blå Stjärnan anordnade i oktober... Hon brann för vargarna och hon var med och nappade upp dem. I så fall var det oxå den vargflock vi hälsade på.

              

Nå, jag är iallafall mycket glad för mitt möte med vargarna och attacken har inte skrämt mig. Säkerheten kring hur man går in i hägnen behöver naturligtvis ses över, men hundar dödar fler människor än vargar gör... för att inte tala om människor (mord, dråp, bilolyckor mm) och dessa är vi inte rädda för!

Nu ska jag börja arbetsdagen, möten - administration - samtal står på menyn. Jag hoppas orka inreda akvariet ikväll, längtar efter lite växter och ljus i det. Igår la jag mig raklång i soffan efter att ha köpt mjölk och hämtat Bamse, inte ens nån middag orkade jag med utan det blev glass och jcice.

                  .........nu kör vi!


Helg...

Sista helgen före semestern. Har mycket tankar i huvudet. Dels har Janne och jag pratat mycket om vår gemensamma framtid, dels är hormonerna verkligen mitt eget helvete. Mmonstret kom tillbaka dan efter att jag slutat med första hormonomgången. Den lilla energi jag lyckats uppanamma under dess frånvaro rann ur mig och jag ringde gyn och storgrät. Jag ville ha ett läkarintyg för att kunna få tillbaka pengarna för knypplingskursen efter midsommar om jag inte orkar åka... för hur ska jag orka sitta där med dimsyn, supertrött, mensvärk och behöva gå på toa varje halvtimme, jag har ju anmält mig till fördjupningskurs 2 som innebär finknyppling - alltså knyppling med mycket tunna garner. Doktorn frågade om jag ville att hon skulle skicka remiss till operation och att vi skulle stryka telefontiden påföljande måndag och då grät jag ännu mer. Livrädd för operation, men vad blir livet utan undrar jag? Om jag visste hur lång tid det ska hålla på så här så kanske man kan stå ut... hur skulle jag klarat mig om jag levde för 100 år sen? Jag tror faktiskt att jag hade förblött vid det här laget.

Veckan har verkligen runnit bort i ett grått töcken. I måndags åkte Janne och jag upp till Lågarö och hämtade Bamse hos föräldrarna, de hade haft honom under ikonmålarhelgen. I tisdags fick jag besked om remiss till operation, i onsdags var jag hos Bella och Rickard med datorn och kikade på kattungarna, i torsdags var jag mest medvetslös och i fredags åkte jag och Jens ner till landet och Janne. Jag undrar hur psykologiskt Mmonstret är egentligen... hennes härjningar är synnerligen verkliga, men efter det att jag fått löfte om operation packade hon ihop illa kvickt och har kvarlämnat energilöshet, mensvärk, dimsyn och obehagskänslor - PMS...? Är det slut nu? Ska jag tacka nej till operation? Ska jag åka och knyppla iallafall? Är det skönt att komma bort eller ska jag spara pengarna till nästa år?

Hursomhelst har helgen varit skön. Det har regnat hela tiden och vi har tagit det lugnt. Jag sover mycket och får hjälp med Bamsenaderna. Jag åker hem ikväll och lämnar gubbarna härnere. Har fyra arbetsdagar kvar och måste bestämma mig om knypplingsveckorna. Orken och inspirationen finns inte där, men envisheten och plikten. Har en del kvar på jobbet som ska fixas före semestern oavsett hur den blir. Sen hänger saker i luften där oxå, personer som sluta/går på tjänstledighet och frågor som inte fått svar än.. men det bekymrar mig inte så mycket. Jag trivs (tack och lov) med det jag gör.

Vi hämtade vårt akvarium igår, det kallas Molly-hotell, och jag ska inreda det i veckan så det får stå och gona till sig med goda bakterier medan vi är på semester. Det ska bli kul att sen se vilka som ska få flytta in där. 

                                             

Nej... vila lite... så får vi se om jag orkar göra nåt sen...

Cut off!

I söndags kom Janne ner till Linköping, så samåkte vi upp med hans trasiga bil. Det gick bra, men lite långsamt. Måndagen bjöd på sina bekymmer ... och i tisdags efter jobbet när Janne åkte ner till Sanda, såg jag fram emot att få en stund tillsammans med min blogg. Men fjopp... efter att ha hunnit se att jag fått 87 nya mail och läst en artikel på aftonbladet så dog datorn. I onsdags efter jobbet åkte jag och Bekki ut till Bella och Rickard, dels för att lämna datorn, men för mer än det att se barnbarnsbarnen - Diesels ungar! Men innan dess smet vi in på Djurmagazinet i Gustafsberg och spanade in Bernhard och Biancas två kullas dvärgsilkesapor!


                                         

                                       
                               
                                 
                                   Min favvo! Memory!

Men allt godis har ett slut och Diesel kom in igen för att få koll på sina fina ungar!


                                              
                                                Diesel har av förståndiga skäl boat i Jennifers säng... klok katt!

Torsdagen vandrade på med samtal och möten, fredagen likaså. Nu är jag på landet... och kanske kommer dt nån bra bild på veckan som varit... eller inte. Trött som en GNU!


Änglar...finns dom?

Dagen har enbart ägnats åt att måla änglaikoner. Det tar tid, man sitter och mediterar över penseldragen och färgkombinationerna. Jag tycker det är så spännande att höra mina kursare prata om färger och nyanser. Själv har jag inget som helst färgseende utan väljer oftast starka färger som inte funkar ihop. Jag tar hjälp för att det inte ska bli för galet, jag måste ju lära mig ändå.Skyddsängel                                                  Ärkeängeln Mikael - beskyddarenMålandet har avbrutits för måltider och kaffe samt en kvällsandakt kl 21.00. Drog några penseldrag efter det, men ängade större delen av den sena kvällen till att lyssna, och i viss mån delta, i samtal med kursarna. Tror vi på änglar, mm. 

Nu är det läggdax. Hoppas kunna sova bättre än de senate nätterna. Mår ff skit!

Och änglar? Självklart finns dom! 

Mors Vila

Nu sitter jag ett par mil utanför Linköping på en gård som heter Mors Vila. Ska vara här över helgen och måla ikoner, temat är Änglar.Vår ikonlärare hade ställt ut en skylt vid vägen så vi skulle hitta in till det underbara huset.

                               

Jag hade inte gjort det jag skulle innan jag åkte ner, dvs slipa plattorna vi fixade en söndag i februari samt teckna upp dem, så efter lunchen var det det första jag gjorde.


Ärkeängeln Mikael upptecknad

                      

Klockan nio avslutade vi målardagen med en andakt i det underbara andaktsrummet. Ljusen formar Frälsarkransen. De andra satte sig att måla en stund till men jag mår inte helt bra så jag gick upp på rummet och ringde Janne. Jag har kört hans bil hit och det krånglar så jag vet inte hur vi ska få hem den. Men det tar vi på söndag eller så. Regnet öser ner... och jag hoppas att morgondagen ska bli bättre än idag.

 
Ärkeängeln Mikael och en skyddsängel in vardande.

För Bekki har tagit studenten...

...fy (hm) vad hon är bra!                                        

Utspringet vid Stadshuset:

                                 
                                  Här kommer DOM!


Här väntar VI!                        
                         Stoltaste mamman <3


                                                                      Arto höll tappert ställningarna. En god sko-vakt!


                           
                       
                     
Jens hamnade mitt bland flaken!

                   
Helvilda (k)ungar

                
                   
Lite hjälp med paketen. Här sitter experterna!

En fantastisk dag! Skriver inte så mycket mer, bilderna har väl talat för sig själva?

Gaaaaahhhh...!

                                 

En riktig skitdag! Janne och jag har grälat som bara den och det gör vi sällan, jag har grinat litervis och huvudvärken har hängt i som ett grått moln hela dagen. Jag har aldrig haft PMS, men hormonerna gör mig smått galen så nu fattar jag vad andra kvinnor går igenom! STACKARS ER! Jag vet inte om jag ska vara glad eller ledsen att kuren snart är slut... Men jag hoppas det kommer nåt gott och nytt ur det. Det resulterade bla i en 2 timmar lång promenad i kärrmarkerna där Bamse fick bada hur mycket han ville medan myggen käkade på hans matte...


                       

Men vi har ändå hunnit med det vi skulle. Janne har gjort smörgåstårtor och jag har bakat 12 pajer samt småkakor. Bekki har oxå bakat småkakor.


Hallon-, mandarin- och äppelpaj med kanel

                               
                                 Bekkis kolakakor


Sockerkakor som pappa gjorde med mig när jag var liten (socker i karamellfärg, synd att vi inte hade gult)

Nu är Janne och Jens och byter bromsbackar på min bil så jag ska kunna åka säkert ner till Linköping på fredag. Det tackar jag för. Ska gå ut med Bamse, ta en ny huvudvärkstablett och försöka sova (vilket jag knappt gjorde inatt ). Imorgon ska jag har kul!

Piuh

¨                                     

Kom riktigt arg till jobbet imorse! Först vägrade en snubbe släppa in mig i svängfilen, han hade rött och pratade i telefonen medan jag hade grönt och kunde bara titta på hur det slog om. Skitgubbe! När jag sen lämnat Bamse på dagis och kom till en sån där bussrefug som går ihop i en enda fil som man ska samsas om och där ena vägen har förkörsrätt, så kom en buss i hög fart och spärrade vägen för mig så jag var tvungen att backa tillbaka! Jag tror inte det är riktigt att de ska bete sig så, har jag redan kommit in i den enfiliga gatan innan bilen från motsatt håll syns så är det väl ändå de som ska bromsa in. Dessutom är det 30 på vägssträckan och det kan idioten inte ha hållit för då hade han aldrig hunnit fram till delningen av vägen. Det kan inte vara trafiksäkert att en eller flera bilar ska behöva backa förbi en busshållplats för att en envis buss ska spärra vägen? Han fick fingret när jag kollat att jag inte hade kragen på mig!

Nå, även om jag var arg som ett bi så var det möte på möte under förmiddagen. Hann skriva rent caféprogrammet så långt jag hunnit boka innan mötesdagen satte igång.

Klockan 12.00 stängde receptionen och jag hade bokat tid hos veterinären kl 14.00 för ett blodprov på Esmeralda. Hann äta lunchlåda hemma innan Jens kom och gjorde sällskap med mig in. Jannes bil var klar så han satt på tåget till Strängnäs.

                      

Efter veterinärbesöket åkte jag och tränade med Su, köpte sushi åt hela familjen och hämtade Bamse från dagis. Jag duschade, sen åt vi, sen åkte Bekki, Janne och jag till Citygross och köpte ingredienser och annat till studentfesten på torsdag.

Kvällen har Janne och jag ägnat åt att prata ekonomi. Alltid lika jobbigt eftersom vi har olika sätt att se på hur den ska skötas... men men.... nu handlar det om att fixa studentfirandet och ha kul på vägen. Det andra får vi ordna sen!

Tror jag är väldigt påverkad av hormonerna jag äter, men på fredag ska jag ha 14 dagars uppehåll och då får jag med säkerhet andra bekymmer då Mmonstret ska komma på planerat besök. Vet inte vilket som är värst, att inte kunna kontrollera humöret eller "det andra". Men det är ju bara som det är...!


Alzheimers light

Upptäcker att jag inte går att lita på. Under rubriken --> Härliga regninga dag <-- påstår jag att det var fredag. Så var inte fallet, det var LÖRDAG! Det är lite mycket nu!

                                          

Och jatack Vivvi! Head & Shoulders används av alla med hår och päls härhemma fortsättningsvis. Tar emot allt du inte vill ha! jag vill ju så gärna träffa din ringlande kompis oxå... Var det Harvey eller Eskil?

Lång måndag

Började arbetsdagen med friskvård, tränade med Su, sen hem och duscha samt lämna bilen till Janne. Förberedande möte på fm, lunch och samtal. Mitt andra samtal ringde återbud så jag fick ett par timmar att jobba administrativt. Ligger efter i telefonsamtalen och höstens caféprogram börjar brinna i knutarna, lyckades boka in två programpunkter. Telefonmottagningen mellan 4-5 parallellt med administration och ett möte med öppen dörr, men det ringde bara en person idag så det gick bra. Strax efter halv sex var jag på hembesök och Janne hämtade mig strax efter halv 8. Frös som tokig men maten stod på bordet när jag kom hem.

Gyn har ringt och jag alla proverna var bra. Hon ska ringa om två veckor igen så att jag har "tid att fundera"... lämnar hon beslutet om operation till mig eller har hon fått kalla fötter igen? Nå, om två veckor vet jag.
                                                  
Djurmagazinet har ringt och vi har nu lagt in en beställning på ett svart 80 liters akvarium på piedestal. Längtar! Troligen kommer det på fredag men vi kan inte hämta ut det förrän nästa vecka och då blir det kvar på landet åtminstone den veckan! Nå, den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge och nu får jag ju glädjen att besöka vartenda zoo jag kan komma på och kolla fisk!

Janne och jag har varit till svärmor och hämtat hennes bil, Janne ska få låna den ett par dagar. Nu är han ute me Bamse och jag ska omgående i koj! Har bara kollat in bankkontot så jag har täckning för Esmeraldas kostnad imorgon hos veterinären....

Våta drömmar


Bilder snodda på google

Inatt har jag drömt om fiskar.... och idag har jag fortsatt att dagdrömma.... och blir min akvariedröm sann nu så ska jag ta reda på om man kan ha ett par scalare i ett 80-liters. Jag har alltid haft scalare i mina tidigare akvarier och jag bara älskar dem! Sen blir det småfisk eftersom det är ett så pass litet akvarium, kanske en snigel... men nu måste jag förtränga mina våta drömmar så jag inte blir för besviken om det skiter sig. Imorgon ska de ringa....

I övrigt så tog vi en lugn förmiddag. Regnet öste ner. Vi stack tidigt från landet för vi behövde tid hemma för planeringen av Bekkis student på torsdag. Det ska handlas, fixas smörgåstårta, dricka, kaffe och pajer.... och och och... Det ska bli kul!

Har dessutom suttit med Bamse i duschen en halvtimme för att försöka reda ut hans tovor i arslet. Det är tovor som påminner om luddet i lovikavantar. Han har fällt ett tag men underhåren lossnar inte (utom när han rullar sig på mattan) utan fastnar i pälsen och tovar till sig så in i norden. Den päls som går att borsta går väl an, men mellan bakbenen gillar han inte att jag tar borsten, det är omöjligt. Så ikväll har jag suttit med Head&Shoulders Balsam och försökt massera bort tovorna mellan benen... det har inte gått särskilt bra så jag har fått gå lös på honom med saxen. Är lite orolig för hur han kommer att se ut när han torkat och är nyborstad... Men tovorna måste bara bort! De skaver och är ohygieniska. Nå, han är ingen utställningshund utan jag får snygga till topparna när jag ser hur han ser ut efter häcksaxen!

Jahaja, klockan är redan 21.00... en lång dag imorgon väntar och i övrigt en mycket spännande vecka. Ska kanske gå ut med den nyduschade vovvsingen i skitvädret så jag kommer i säng i tid.

Härliga regniga dag!

Denna regniga fredag har vi mest tillbringat inomhus. Vi gjorde en kort sväng in till Strängnäs för att kolla om Jannes bil var klar, men det var den inte. Vi fortsatte till Ica och inhandlade lunch- och middagsmat. Sen lockade jag in Janne på Djurmagazinet i Strängnäs för att visa akvariet jag blev så sugen på häromveckan. Jag hittade ju två, ett på Hornbach på 12 liter... men det är för litet, det blir ju ingen fisk i det! Så det andra på 26 liter på Djurmagazinet i Strängnäs.


Djurmagazinet 26 liter                                         Hornbach 12 liter

Men Janne fastnade (till min enorma förvåning) för ett helt annat! Det fanns ett 37-liters uppställt, men Janne la in ett intresse på samma i 74-liter! De ska ringa på måndag om exakta liter, färg och pris. Jag är superexalterad! Tänk om det blir ett akvarium iallafall!!! Och ett mer än dubbelt så stort som jag hoppats på!

                   

Sen åkte vi tillbaka "hem" och bjöd grannen på egenhändigt gjorda räkmackor.Vi fick oxå hjälp att i en bok söka reda på vad det är för en otroligt vacker buske vi har på tomten...

             

Det är en kinesisk buskpion/trädpion. Jag ska försöka ta bättre hand om den i framtiden!

Har mest stickat och tittat ut på regnet. Bamse är svår att få ut...

                     

Ska lägga mig tidigt och drömma om akvarier!

                      

Partaj för hela slanten!

Pjuh! Det har vart tufft festande på sistone! Iallafall för en gammal tant som mig! Sov illa natten mellan onsdag och torsdag, tankarna spinner ordentligt i knoppen på mig. Vaknade klockan 6.00 och tur var väl det för jag vet inte vad jag tänkte när jag satte väckarklockan på kvart i 7! Förutom morgonrutinerna och dagislämning skulle jag ju hem igen och ta en buss 10 i 8. Nu hann jag precis till bussen..

Torsdagen bjöd på en vårutflykt med hela personalstyrkan till Sandhamn. Två timmar dit, guidad tur, lunch och två timmar hem. Supertrevligt och kanonväder trots att väderleksrapporten lovade regn.


Cinderella vid Strandvägen.

                                
                                  Nacka Strand

Sandhamnsvyer:
                      
                     
                      Kyrkan


Altaret                                                                       och utkiken


                           

Jens hade hämtat Bamse från dagis för att jag skulle slippa stressa och det var tur för jag kom hem kvart över 6, dagis stänger 6. Han surrade lite med grannarna, åt middag med mig, surrade lite med mig, sen försökte jag sova i soffan en liten stund... men det var svårt.

Kvart över 9 på kvällen gick jag en kort sväng med Bamse och sen satte vi oss i bilen och for ner till Skavsta flygplats. Jag var så trött att jag stannade på en mack i Järna och köpte godis och läsk för att inte somna. Men resan gick bra, Återseendet med Janne och Bekki var gott. Och Bekki visade stolt upp sin nya tatuering:


En stjärna för vart syskon

Jag fick en present oxå, en staty som Monica och Bekki köpt i katedralen i Palma:


.... och Janne och Bekki hade köpt en parfym åt mig, en parfym som både Bekki och jag använder lika mycket.

Igår fyllde Bekki 19 år. Men först hade jag en tuff arbetsdag. Det blev ju inte så många timmars sömn på natten eftersom planet landade sent. Akutärende på morgonen, sen arbetslagsmöte till lunch, ett tvåtimmars samtal med en konfident innan jag tog t-banan in till stan för att träffa min vandringskompis från Egypten. Hon ställde ut tavlor på Systrarna Anderssons bageri och det var jättekul att se henne och hennes konst i flash och olja.


                       
                         Vacker... men inte så god som den såg ut!

Janne, Bekki och Jens mötte upp mig vid pendeln i Älvsjö kl 18.00, så åkte vi till en grekisk kolgrill och åt middag tillsammans. Bekki fyllde nämligen 19 år! Grattis mitt hjärta! Janne hade köpt en prinsess-stubbe hem, och efter fika och packning åkte vi ner till landet. Jag var så trött att jag skakade, så när vi packat in tog Janne ut Bamse. När de kom in igen som jag som en stock och vaknade först tidigt i morse.

Här regnar och blåser det som bara den... vi får ta dagen som den kommer.

RSS 2.0