Detox

Dagarna börjar flyta ihop lite... Både kropp och hjärna börjar ana semester. Jag har tre veckor kvar så jag behöver allt hålla mig lite vaken ett tag till, men nu rullar diakonimottagningen, praktikanterna är inne på sin tredje vecka och utflykten till Parken Zoo är gjord. Allt känns jättebra! Tre stora planeringsjobb varav två legat ovanpå det jag normalt gör och som tagit mental energi. Privat har det ju också hänt en hel del i vår så... nej, jag är trött helt enkelt!
 
 
Igår fick jag undan en del på skrivbordet, sen hade jag besök. Efter lunch kom Stiftet och gjorde en koll på att allt flöt på med praktikanterna. Väl hemma åt vi ratatouille och maken hade varit upp på "gubbhyllan" och plockat smultron. Han åt glass till, jag åt inte glass! För igår började jag detoxa. Jag har köpt ett detoxpaket av Linnéa. Med denna satsning önskar jag två saker - att återfå lite energi och att bli av med alla onödiga läkemedelsrester i kroppen. Jag har rätt länge nu ätit värktabletter dagligen... och antibiotikakuren har satt sina synliga spår på huden.
 
 
I den bästa av världar händer något på vågen och i blodtrycket också, men skulle det mot förmodan bli så kallar jag det positiva bieffekter! Dom bitarna har jag gett upp.
 
Jag hade tänkt gå ut stenhårt redan igår, men redan i söndags när jag läste programmet insåg jag att jag nog lättare klarar av det om jag mjukstartar och går all-in framåt helgen. Kaffet ska bort, tex och det kändes inte bra att börja med på en måndag. Nu har jag gått in på dag 4-14 fram till helgen och avvänjer kroppen med kaffe, socker, onyttiga kolhydrater och salt, från i helgen kör jag sen dag 1-3 och fortsätter fram till semestern. Det är min plan i alla fall. Jag tar bara en dag i taget.
 
Blåbär och hallon-froosh
 
Igår smällde jag i mig bovetegröt med banan till frukost, böngryta till lunch och ratatouille till middag. Två mellanmål bestående av en näve blandade naturella nötter och så en handfull smultron på kvällen. Idag har matdagboken sett likadan ut med undantag från att jag drack en Froosh på eftermiddagens caféutflykt. Det blir inga smultron ikväll...
 
Dagen har sett ut som sådan att på morgonen åkte jag direkt till Flemingsberg där vi hade uppsamlings- och reflexionssamtal med praktikanterna. På eftermiddagen var det caféutflykt till Notholmen i Tyresö och jag fick med mig 10 damer+praktikanter. Vi hade tur med vädret även denna gång.
 
 
Stora tunga molngubbar hängde runt om oss, men bara några droppar föll när vi stod i toa-kö.
 
Nej, nu får det räcka för idag. Bamse ska få komma ut och jag ska lägga mig. Jag tror jag känner av detoxen. En halv kopp kaffe imorse och bara grönsaker i två dagar... klart jag är lite spak!

En härlig helg hemma

Igår sov jag till jag vaknade... då var klockan typ 10.00. Låg kvar en stund till. Janne sov efter nattpasset, Bamse snarkade i fotändan och Ragnar var tyst. Masade mig upp, fixade frukost och tänkte gå på promenad, men Bamse och jag fastnade en trekvart hos grannen innan vi kom iväg. Jag fick berätta om resan till Eskilstuna och fick beklaga mig över mina blåsor och eksem.
 

Nu räknar jag till fem dagar, sen ska jag kunna vistas i solen igen. Blåsorna och soleksemen är biverkningar från antibiotikakuren jag fick mot den förmodade papegojsjukan. Fem dagar efter avslutad kur ska eländet ha gett med sig och det blir på onsdag, så senast torsdag vill jag kunna gå i solen igen utan att se ut som jag fått fläcktyfus eller något.
 
Efter morgonpromenaden satt jag mig att läsa i paviljongen. Först läste jag ut Barfotaänglar. Jag hade svårt att komma in i den, men det var ingen lång bok så jag bestämde mig för att läsa ut den i alla fall och det var det värt. Det var först i bokens sista kapitel som alla pusselbitar föll på plats. Sen började jag läsa Järnblod av Liza Marklund.
 
 
La mig tidigt, läste till strax efter 22.00 och vaknade tidigt. Klockan 7.00 gav jag upp försöken att somna om och klev ur sängen. Jag hade sovit klart! Fixade med djuren och gjorde en omelett till mig, vattnade alla blommor och gjorde rent fågelbordet. En stund efter Janne kommit från nattpasset släpade jag ut en motvillig Bamse.
 
Grankotte                                                          Nattviol - en av våra svenska orkidéer
 
Guldvinge?

När jag kom hem från promenaden var klockan inte ens 10.00 så jag bestämde mig för att tvätta håret och åka på gudstjänst i Härad. En fin gudstjänst och ett mysigt litet fika i vapenhuset. Vi var inte många. En vikarierande präst med sitt barnbarn, en organist, en vaktmästare, två kyrkvärdar och tre besökare. Men det var gott ändå. Det blir väldigt personligt!
 
 
Sen satte jag mig att läsa till Linnéa kom med sin familj. Jag har köpt Foreverlivings detoxpaket av Linnéa. Jag gjorde som dietisten sa och började äta kolhydrater igen, men återigen har det bevisat för mig att det går inte. Jag får sån värk! Magen är så uppsvälld. Nu passar det perfekt med en detox efter antibiotikan. Mjukstartar ett par dagar och kör hårt framåt helgen. Vi tittade på recept och jag bestämde mig för fyra stycken, Linnéa och jag skrev inköpslista och sen följde hon med till affären. Det var ett gott stöd för att komma igång. Ikväll har jag gjort böngryta och ratatouille så det ska räcka i flera dagar.
 
 
 
Inatt sover familjen i sin husvagn och jag ska gå och lägga mig. En ny arbetsvecka väntar....

En dag på Parken zoo

En fantastisk final på veckan! Och vilken härlig final på ett halvårslångt planerande och samarbetande med Lions i Huddinge. Jag är så glad att vi nappade på erbjudandet om finansiering av denna aktivitet och det gick över all förväntan. Lions erbjudande var alltså att finansiera en bussutflykt för barn som inte kommer någonstans under sommarlovet. Det blev en heldagsutflykt till Parken zoo i Eskilstuna. Sidoeffekterna har varit kontakter med kvinnojouren, handläggare på olika enheter inom socialförvaltningen, skolkuratorer, öppna förskolor, BVC, behandlingshem mm inom hela kommunen. Det har varit så lyckat!
 
Som jag räknat med, blev det avhopp i sista stund, men jag kunde istället peta in ett par andra som ringde dagen innan vi skulle åka. Hotet om regn oroade mig hela veckan. När jag åkte igårmorse var det uppehåll här hemma i Strängnäs, men jag åkte igenom ett åskväder vid Nykvarn. På vägen ner till Eskilstuna åkte vi igenom ett regnväder i Södertälje-trakten... men det var också allt vi såg av det tidigare i veckan utlovade heldagsregnet. Vi hade SOL nästan hela tiden. Och när vi inte hade sol var det bara några molntappar som skymde den.
 
 
Vi var tre anställda och tre praktikanter som följde med och vi delade spontant upp oss på plats. Några gick med oss personal och andra gick själva, eller med nyfunna vänner.
 
                                                                       Kolla alla små bäbisarna!
 
Jag älskar deras dinosauriepark! Jag var där för två år sen och i år var det flera av dinosaurierna som fått ungar! Djurskötaren kom med en nykläckt liten. Dennes föräldrar var på besök förra året och hade glömt kvar ett ägg som nu kläckts.
 
 
Det finns förstås en massa andra djur där. I år hann jag inte se så mycket av dem för jag var mer upptagen av att hänga med deltagarnas önskemål. Ap-matningen var rolig, men de flesta djuren var lite inaktiva... Pantrarna låg högt uppe på sin klippa och så vidare...
 
 
Men tapiren var ute!
 
 
Alligatorerna och leguanerna likaså!
 
Lunchen gick också smidigt. Alla kom i tid och maten, Tex Mex-buffé, var bra. Vi åkte tåget genom Parken och efter lunchen tillbringade jag den mesta tiden i Nöjesparken.
 
 
Halv fyra samlades vi vid bussen, fick Festis och kanelbulle. Det var ganska tyst i bussen på vägen hem och jag hörde flera som snarkade. Det tar jag som ett mycket gott betyg!
 
 
Jag är lite matt idag, men super-supernöjd! Det flyter på bra med praktikanterna och diakonimottagningen, gårdagens utflykt blev lyckad, tre veckor kvar till semester, första dagen utan antibiotika. Gårdagen gav mig ännu värre solsveda i ansiktet och blåsor på händer blev fler... men nu räknar jag med att det kommer försvinna fort.
 
Livet är gott!

Larmet går

Hade besök på rummet nu på em... reser på mig för att hämta något på skrivbordet och då händer det....OOOAAAAAOOOOOOAAAAAOOOOOOAAAAAOOOOAAAAA... Jag och besöket stirrar fånigt på varandra och sen tittar jag på klockan. Tio över fem! Det har aldrig hänt när jag suttit kvar vid denna tid att någon larmat! Men nån gång ska vara den första. Jag tog med mig fusklappen om hur man stänger av larmet och ringde vaktbolaget. Så slutade denna dag.
 
Men den började med vår nyöppnade diakonimottagning i Flemingsberg!
 
 
...och fortsatte med sommarcafé i Huddinge för att avslutas med två samtal. Gårdagen handlade om pastorat, organisation, vuxenarbetet och en guidad tur i kyrkan samt klocktorn! Det är otroligt lärorikt att ha praktikanter.
 
 
Dock fick jag gå lite tidigare för att hinna hämta Bamse och åka till veterinären med Ragnar som var med på jobbet hela dagen igår också. Han känns nästan lite som en maskot....
 
Imorse fick jag ringa VC igen. Jag är extremt trött och har fått vattenblåsor på händerna. Ansiktet har varit rödfnasigt och händerna rödfläckiga under hela antibiotika-perioden så jag misstänkte antibiotikan. Händerna har dessutom kliat och när jag gått ute svala kvällar har det känts som det regnat på dem. Kalla stänk liksom... Ssk fick sitta och slå en stund men kunde sedan verifiera att blåsorna är en biverkan, en mycket ovanlig biverkan, men dock biverkan av antibiotikan. Men jag skulle ta sista tabletterna imorgon i alla fall, sa hon, sen är denna superdunderantibiotikakur över och det ska bli skönt. Den började "smärtfritt" men tröttheten har kommit smygande från lite dåsig till supertrött, och nu har rodnaden blivit vattenblåsor. Tur att jag sluppit blåsorna i ansiktet!
 
En dag till i denna arbetsvecka, sen två lediga dagar!

Pladder

Idag har vi varit på utflykt... igen! Dock inte så långt denna igång. Varje sommar arrangeras fyra stycken caféutflykter, fyra tisdagar efter varandra. Idag gick den första av stapeln, till kafé Pladder i Vinterviken. Några tappra damer, som inte brydde sig om hotet om regn, dök upp vid Huddinge station, så for vi iväg. Vintervikens Trädgårdscafé är en ideell förening och jag misstänker att de inte behållit namnet Pladder för det fanns ingenstans. Vi gick lite omvägar innan vi hittade rätt, men det var det värt!
 
En annorlunda mobil...
 
                                                     Nu blommar löken, sa kollegan!
 
Jag höll på att skriva surkart, men det vet jag inget om
 
Ljuvligt doftande rosor och vackra krusbärsbuskar
 
Denna eftermiddag och förmiddagen, liksom gårdagen, har gått i jämnt och behagligt tempo. Ett besök igår, i övrigt telefon, mail och övrigt fin-lir vad gäller praktikantschema och bussutflykten på fredag. Idag hade vi gruppsamtal med praktikanterna på förmiddagen och de tillbringade sen eftermiddagen hos sjukhuskyrkan på Huddinge sjukhus med min kollega, medan jag åkte till Vinterviken. Nästa tisdag ska de få följa med mig på caféutflykt till Tyresö!

Helg med barnbarn

Igår eftermiddags kom Linnéa ner med sin familj och det har varit mysigt! De var över till grannen som gav dem morotsfrön och blomfrön som de fick plantera i balkonglådor.
 
Spike och Minou har funnit varandra
 
Ragnar har fått smaka på både det ena och det andra
 
Minou, 8 veckor. Hon är en korsning mellan dvärgpudel, mellanpudel, shitsu och powder puff
 
"Ungdomarna" sov i sin husvagn inatt och ska sova där en natt till.
 
Sover gott i mormors knä
 
Lite kul ska man ha i värmen så det blev lite vattenspridarbad
 
Fler middagsgäster fick vi också. Linnéas halvsyster och hennes mamma. Vi har mått gott i solen!
 
 
Nu är det återigen kväll. En underbar midsommarhelg har nått sitt slut och en ny spännande arbetsvecka stundar.

Midsommarbröllop

Åh, vad skönt det var med en ordentlig sovmorgon! Tog det allmänt lugnt och vid ett-tiden satte jag mig i bilen och for iväg mot St. Birgitta kyrka för att gå på bröllop! Ena lillasyrran stod brud. Det var jättevackert och så välplanerat att det bara var att luta sig tillbaka och njuta sig igenom hela kalaset.
 
Mina söta töser
 
Monica och Linnéa med midsommarkransar i håret
 
Här kommer brudparet och följet!
 
Regnbågskonfetti förstås.
 
Nova i klänningen hon fick dagen innan      Jag gick i skorna hela festen! (utom dansen)
 
"White lady"
 
Vi är många kusiner, men här är några av oss i en groupie
 
Bröllopsvalsen
 
Efter en vals med Bekki och en bugg med Anita gjorde jag kväller och åkte hem. Kom hem halv 12 och satte mig direkt att titta igenom alla bilder. En fantastisk midsommarafton!
 
Fler finns att se på Instagram #anitaochanna, där ville de att vi skulle samla alla bilder.
 
St Birgitta kyrka kl 22.00 på midsommarkvällen

Gos överdos?

Gick upp fem imorse och var på jobbet strax efter sju. Jobbade med resan som går av stapeln nästa fredag, bokade bord och skickade bekräftelser, mailade och fixade med papper till praktikanterna. Sen for jag till Flemingsberg och praktikanterna, vi fick höra häktesprästen och kyrkoherden berätta om sina uppdrag.
 
 
Åt resterna från gårdagens chop-chop på stående fot medan jag pratade med husmor, sen drog jag iväg till frissan, köpte kläder till midsommarbröllopet, hämtade Bamse och for ut till Monica. De har Maija hos sig denna vecka och jag ville väldigt gärna träffa henne innan hon åker på lördag. Det är inte så ofta jag kan träffa henne... och så är det evigheter sen jag träffade Nova!
 
Klänningarna för storväxta på Lindex var ett skämt!
 
Storasyster Maija och lillasyster Nova
 
 
Jag hade missat att det var Artos födelsedag... men jag hade presenter med mig åt hans döttrar i alla fall! Han gjorde sushi och Maija bakade muffins. Jag ägnade mig åt annat....
 
 
När muffinsen var klara sjöng vi jamåhanleva...
 
 
Maija hade skrivit ett jättefint kort och ritat familjen på det också.
 
Nova snackar som sjutton! Och var klädd i en tröja som hennes mamma hade för trettio år sen...
 
 
 
Halv nio bröt jag upp och åkte till nästa dotter. De har varit och hämtat valp idag och jag tyckte det var mycket lämpligt att åka dit och ta sällskap på kvällspromenad med hundarna.
 
 
Minou är en blandning mellan dvärgpudel, mellanpudel, shiatsu och powder puff. Det ska bli spännande att se vad hon kommer att bli när hon blir stor. Söt som socker är hon i alla fall! 
 
 
Söta lilla Minou kissade på gräsmattan och gick sen in med Ängla och Thyra medan jag, Linnéa, Meija, Spike och Bamse knallade iväg på en riktig promenad.
 
Sen var det bara långa vägen hem. Kom hem 23.00... Ska nanna nu.

Två arbetsdagar till

Nu har praktikanterna kommit. Det är faktiskt riktigt skönt! Jag har varit orolig för att jag tänkt fel, planerat fel, gjort fel... men nu när det hela rullat igång känns det jättebra! Igår körde vi presentation, information och schemagenomgång. Det gick jättebra. Sen kunde jag och kollegan prata ihop oss ordentligt. Kändes skitbra. Två dagar i rad, måndag och tisdag har jag gått upp före fem för vara på jobbet tidigt, så igår eftermiddag var det skönt att kunna packa ihop strax före fyra och åka på face-lift. Min massör använder mig som träningsobjekt för en ny behandling hon ska utföra så småningom, en ansiktsmassage som stramar upp. Inte vet jag om jag ser så mycket yngre och slätare ut, men jistanemej så skönt det var! Jag somnade! Köpte en wrap på Mc i Strängnäs och låg sen i paviljongen och läste Erövraren... Hemsk bok! Man får krypa in under skinnet på en psykopat!
 
                                     
 
Idag mötte vi upp praktikanterna på St. Botvid, en av våra kyrkogårdar med kapell och krematorium. Vi fick visning av kapellen, kylrummen, krematoriet, askgravlunden och kyrkogården samt muslimska begravningsplatsen.
 
Klockstapeln var fantastisk, tycker jag
 
Kapellen
 
Krematoriet
 
Ett av kyrkogårdens kvarter, ner mot Albysjön
 
Askgravlunden
 
Det var bra rundvandringar av ödmjuk och informativ personal. Det kändes jättebra att kunna erbjuda praktikanterna detta och att jag själv fick se stället. Nu har jag ytterligare en pusselbit i mitt arbetspussel. Sen åt vi lunch på i personalrummet och summerade upp dagen, kom in på lite andra ämnen och stämde av inför morgondagen och helgen.
 
Ragnar har varit med på jobbet idag! Han har blivit fotad av praktikanterna och han har hälsat duktigt på dem. Hans bur fick stå under ett parasoll på balkongen utanför matsalen under rundvandringarna och lunchen. Det var andra gången han var med på jobbet för att jag skulle kunna ta honom till veterinären för injektion mot Papegojsjukan. Det blir ett par gånger till. Jag hämtade Bamse på vägen till veterinären och han satt och skakade medan vi väntade på att Ragnar skulle bli klar. Bamse tycker veterinärer är obehagligt.
 
              
 
Men idag har jag MEGAtröttnat på Stockholmstrafiken! En timme tyckte jag skulle räcka från Rågsved till Roslagstull... det tog 1,5 så jag fick ringa och säga att jag var sen. Sen kom jag fel och när jag skulle vända blev jag inte utsläppt så jag fick sitta i kö till Klarabergsviadukten för att kunna vända och åka tillbaka. Två timmar från Roslagstull till Enköping där jag köpte middag på Chop-chop. Trött och grinig kom jag hem... halv åtta! 4,5 timme har jag suttit och kört bil idag. Drygt! Galet!
 
Läggdax! Imorgon får jag lov att gå upp fem igen för att hinna allt jag ska innan praktikanterna kommer kl 9.00. Tur att det är så kul att ha dem på plats!

Resan till Väddö

Idag har vi varit ute på skoj igen! Lilla Vårresan till Väddö. Bland annat ska jag kanske tillägga. Men vi började i Väddö Gårdsmejeri!
 
Här satt kungen, drottningen, fru bonde, herr bonde.... och säpovakten! De besökte mejeriet 2013 och fick åka skrinda från helikoptern, som landade i kohagen, till mejeriet!
 
Här berättas det om hur en ost blir till
 
Gårdsmejeriets egna ostkaka intogs på Bondes Glasskalas vid kanalen
 
 
Vi fortsatte med en härlig lunch på Åtellet i Norrtälje.
 
                                                        Lax med ramslökssås, riven fänkål och dillpotatis
 
Åtellet
 
Till sist avslutade vi dagen i Frötuna kyrka med en somrig andakt med ljuvlig orgelmusik!
 

Trötta och nöjda anlände vi Klockargården efter 9 timmars äventyr i Roslagen!

En dag på sjön

Satt igår och nynnade på en låt av Ulf Dageby. Nåt går fel när jag försöker lägga upp den här så ni får klicka på den här länken --> En dag på sjön <-- Så där går det sällan till när Janne och jag är på sjön, vi brukar vara någorlunda samspelta, även om jag satt krokben för honom med båtlinan på Göta kanal eller halkat i mossan och slagit mig blå vid landstigning på Edö, stukat foten vid landhoppning i Nådendal och till och med kastat ankare i sjön utan lina (å de va INTE mitt fel, NÅN hade knutit en dålig knut) så har hittils allt löst sig. Gårdagen var på intet sätt dramatisk.
 
Strängnäs SegelSällskap
 
Från början hade vi tänkt övernatta från lördag till söndag, men så lovade prognoserna dåligt väder idag, så vi ändrade övernattning från fredag till lördag... men även den planen skrotade vi pga min lungbacill och bestämde att gå upp vid sex och åka ut. Det som blev var att vi åkte vid 11-tiden till vår klubbholme Aspholmen. Vi var där i höstas för första gången och hittade massa kantareller. Igår var det helt andra temperaturer och inte en endaste kantarell.
 
 
Vi promenerade runt ön, hälsade på båtgrannar, jag läste, vi solade, Bamse fick doppa sig vid badbryggan, vi åt medhavd middag. Våra båtgrannar skålade i champagne så vi visste precis vad klockan var slagen... och framåt halv sex puttrade vi hem igen då dåligt-väder-skärmen började torna upp sig över oss. Kvällen tillbringade jag med boken samtidigt som jag med ett halvt öga tittade på Carl Filip och Sofias bröllopsfest. La märke till att kungen uttalade prinsens namn lite franskt, typ Carl Philippe. Är det så? Prinsens tal till Sofia var jättegulligt och Molly Sandén sjöng Sofias ord så jag fick tårar i ögonen. I övrigt kan man ju bara konstatera vilket otroligt jobb som lagts ner! Hoppas vi får smaka tårtan på våra kondis framöver. Pop rocks i en tårta låter ju bara så härligt galet!
 
 
Annars då? Jo, jag jobbar lite för mycket så gårdagen blev en viktig vilodag. I fredags jobbade jag hemma och kunde därför boka en akuttid på VC, jag fick komma halv två. När jag ringde Vårdguiden på torsdagkvällen och när jag pratade med bokningssköterskan på fredagsmorgonen så hörde jag tydligt att de först tror att jag skämtar, men antagligen hejdar de sig när de inser att jag inte skrattar och att de faktiskt har mitt personnummer! Tyvärr kunde läkaren inte ta något prov. Jag fick ta snabbsänka och så lyssnade han till min berättelse, lyssnade på mina lungor, tittade i hals och öron. Symptomen stämmer... men provet jag skulle ta gick inte att uppbringa i deras databas. Och som tröst sa han att även om de haft just det provet så skulle jag nog få komma tillbaka nästa vecka då det var fredag em och man troligen inte skulle kunna förvara provet över helgen. Istället fick jag en dunderkur antibiotika som ska bota --> papegojsjuka <-- I framtiden nångång ska jag be om att få ta ett prov som visar på om jag har antikroppar mot just den chlamydia-stam som är papegojsjuka. Nu kan jag iallafall lugna folk omkring mig att det är extremt sällsynt att papegojsjuka smittar mellan människor. Dock tänker jag hålla mig undan personer som redan är svaga på olika sätt. Mitt nyföddaste barnbarn t.ex vågar jag inte träffa förrän möjligen i slutet av veckan.
 
         
 
Dagen får jag använda till allehanda lugna aktiviteter. Diska, tvätta, vila, läsa ut boken om Kapten Klänning (otäckt bra s.a.s), göra rent hos Ragnar och korta hundpromenader i regnet. Låter som en bra plan, tycker jag. Näst vecka vankas utflykt till Väddö, praktikanterna kommer, diakonimottagningen öppnar.... och sist men inte minst - midsommarbröllop ... så det gäller att läka och helas!
 

"Bring your pet to work-day"

Hm ja, det finns något i USA som heter "bring your dog to work-day" och det kan ni läsa mer om på länken. Idag tog jag  med Ragnar till jobbet. Det var faktiskt riktigt roligt, men inte anledningen kanske. Veterinären tror ju på Papegojsjukan, vi väntar ff på provresultaten... men att Ragnar piggnat till som han gjort tyder allra tydligast på papegojsjukan. Rent praktiskt finns det två alternativ att välja på. 1) jag ger honom medicin 2ggr om dagen via näbben i 45 dagar (hur lätt är det?) 2) jag åker till vet. och han får en injektion varje vecka typ 6 v. För mig var valet lätt, om jag ska veta att han får i  sig det han ska! I onsdags under veterinärbesöket fick Ragnar första injektionen. Idag fick han den andra.
 
 
"Bring your pet to work"
 
Början av dagen inleddes vid mitt skrivbord. Telefon och mail hann jag med typ. Sen åt jag tidig lunch och åkte sen till Roslagstulls djurklinik. Ragnar fick sin injektion. Jag hade förvarnat mitt hembesök om att jag ev. kunde ha med mig både goja och ev. bli något sen. Hen blev överlycklig då hen älskade fåglar. Jag var snarare tidig så jag åkte förbi Mc och köpte en McFlurry medan jag väntade på att bli uppringd av min läkarmottagning. Jag vill nämligen bli kollad att jag själv inte har papegojsjukan av två skäl: mina anhöriga, speciellt de som inte är 100% friska, de jag möter i jobbet, speciellt de som inte är 100% friska. Svaret jag fick är, SÖK INFEKTIONSKLINIKEN eller vänta till 10 juli då du har läkartid. Så trött jag blir! Inte för att jag tror att jag har någon papegojsjuka, men jag kan alltså inte bara få gå och ta ett test på lab utan måste gå via läkaren och uppta en akuttid... vilket jag ska försöka göra på fredag. Känns bara som slöseri med tid och resurser! Papegojsjukan smittar inte via människor emellan, men jag vill ändå kolla upp mig då jag matar vildfåglarna varje dag och har en papegojsjuk papegoja som jag pussar på näbben varje dag. Det kunde (i mina ögon) vara så enkelt, men det ska vara så svårt.
 
   
    Presenter från vårens sorgegrupp 
 
Som sagt, att ha Ragnar på hembesök var succé. Sen var det knytkalas i sorgegruppen och det blev också riktigt bra. Först hade vi vårt knytkalas, sen blev det kaffe med Ragnar. Han har blivit fotograferad till max. Rosor och en flaska vin fick vi med oss hem.
 
Janne jobbar så det har blivit en lugn kväll med Bamse och Ragnar.
 
 
God natt världen!

Full dag

      
 
Började arbetsdagen en stund efter 8 på Willys i Älvsjö. Rullade runt med min vagn i godan ro och köpte förnödenheter till sommarens diakonimottagning. När jag kom tillbaka till jobbet hade kollegorna redan kommit och vi hjälptes åt att inreda ett skåp jag har på rummet. Känns kanonbra! Fint blev det också. Och senare på dagen hittade jag, efter att ha fått tips, ett ställe som jag eventuellt kan söka bidrag från. Det vore ju toppen. Vår budget är ack så liten... Nu får vi se hur vårt lilla försök slår ut. Jag hoppas det ska bli bra. Jag städade ur hela garderoben så nu är den skinande ren, och plats att hänga in kläder och väskor finns också!
 
Jag fortsatte dagen med praktikantschemat. Det känns som det aldrig tar slut. Heldagen på en av våra begravningsplatser blir ingen heldag och bussarna dit går bara fyra gånger om dagen. Nya beslut, nya tider. Fick lite nya inputs hur vi kan tänka kring praktikanterna och förrättningarna. Det blir lite mer jobb men kan rent ut sagt bli skitbra! Lösa ut larmkod till mottagningen, plicketiplocketi, ringeliring. Personalmöte och till sist handla matkasse med klient. Hämtade Bamse strax efter fem och kunde iochmed det också lämna en ny hundpläd jag fått in, till Hundstallet. Bamses dagis förmedlar gåvor till Hundstallet och det känns så bra när man kan hjälpa de fyrbenta vännerna där.
 
                          
Till middag syndade jag, andra dagen på matschemat till dietisten... inte klokt alls. Det blev en McWrap i drive-thru. Janne och sonen jobbar med båt så jag hade ingen inspiration alls att laga mat. Satt i paviljongen och slöade med wrapen och gårdagens tidning.
 
Det ringer i öronen och killar i halsen. Ibuprofen och tidig säng! Det går inte an att bli sjuk nu... det går verkligen inte an! Det är bara noja! Imorgon mår jag bra igen!

Plötsligt händer... nåt!

Igår kväll en stund innan solen gick ner, konstaterade jag att det regnade ute. Det är väl inte så konstigt, men solen sken samtidigt! Det är inte heller så konstigt, men det händer inte varje dag! Sprang ut och tog lite bilder, bjuder på de två bästa:
 
 
Det syns inte ens att det regnar på den nedre bilden!
 
I godan ro satt jag sen och tittade på en repris av programmet om Laleh som var bättre än jag förväntat mig. Vilken brud! Bamse låg och glodde surt på mig från fåtöljen, han åkte nämligen i duschen efter kvällspromenaden. Han tycker aldrig att han behöver duscha, men det tycker jag!
 
 
Kom till jobbet imorse med en känsla av frid. Det var skönt att i lugn och ro få jobba undan i helgen. Precis som jag tänker införa telefontider så tror jag att jag i viss mån ska jobba utan telefon de dagar jag jobbar hemma. Det var otroligt värdefullt att få jobba undan helt ifred och jag tror det kan bli modellen.
 
Dagen började lugnt. Jag fyllde i tidrapport och svarade på ett par samtal. Sen kom en arbetskamrat förbi och ville ha sällskap till fikat och det gick jag glatt med på. Jag menar, hur ofta fikar jag? Så började vi prata om Gröna Lund som ledde vidare till höjdrädsla... som ledde vidare till klocktornet. Jag ääääälskar klocktorn och jag tycker allt som är några meter upp i luften är uuuuuurhäftigt. Och så blev vi fyra stycken som gick upp i klocktornet, några av oss en bit och andra hela vägen.
 
 
Ibland går man bara till jobbet... och ibland går man bara till jobbet och får ett äventyr på köpet!
 
 
Resten av dagen blev inte heller som jag tänkt. Efter ett kort möte tänkte jag göra lite småsaker inför nästa veckas praktikant-start, äta lunch och sen handla till diakonimottagningen som också startar nästa vecka, men si så långt kom jag inte. Oväntade mail, mer information, akuta besök och jox jox jox... och så hux flux dessutom befann jag mig bli ansvarig för ytterligare en grej, fast tack och lov till hösten. Jag kom från jobbet klockan fem utan att ha handlat en enda konserv! På fredag jobbar jag hemma och då får jag ta tag i handlandet. Imorgon får jag skriva inköpslista innan förberedelserna av diakonimottagningen så vi får nån ordning på saker och ting.
 
Efter att ha ätit frysta pajer i tid och otid de senaste dagarna tog jag mig i kragen och gjorde köttfärssås till middag när jag kom hem. Nu ståtar två matlådor i kylskåpet också. Plötsligt händer det! Och...
 
                                
 
Strax säng. God natt vänner!

Helg-pyssel

Ja, mest har jag jobbat faktiskt. Ganska precis 8 timmar tog det igår att gå igenom alla papper från stiftet, ringa praktikanterna, skicka mail och få strukturen klar inför praktiken. Det fanns dessvärre saker jag missat i all information vi fått oss tillmailat och jag inser hur lätt det är att missa saker när "man" är för ambitiös i informationsflödet. Tillslut går det inte in. Nu har jag reviderat schemat igen och har stenkoll (tror jag) och vi får hoppas att allt förarbete lönat sig så det bara flyter på sen. Kvällen tillbringade jag i paviljongen med grabbarna och resten av ostbågspåsen. Pratade lite med Janne när han kom hem och när han lagt sig såg jag ett program om Ebola. Kan det verkligen bero på att några barn fångade flyghundar som de sen åt och det blev sån spridning av sjukdomen? Läskigt! HIV lär ju komma från schimpanser i västra Afrika och det har ju iochförsig spridits över hela världen.
 
 
Idag hade jag planer på att åka till Härads kyrka, men jag vaknade vid 10.00 så jag lämnade den planen. Istället har jag vanhelgat vilodagen grovt. Jag har tvättat två maskiner, vikt tvätt och planterat frön! En avocado-kärna från onsdagens frukost, frön från något obestämbart träd på Menorca samt olivkärnor och (håll i er nu) penis-peppar som vi köpte i fröpåsar på Menorca. Jag var lite sugen på att köpa cannabis-fröna, men det är onödigt. Jag skulle tycka att det vore så roligt att se hur de ser ut som plantor, på riktigt alltså, det finns väl en rebell i mig... men det räcker inte för att jag skulle göra slag i saken. Den fick räcka med penis-peppar! Olivträdsfröna är väl inte så upphetsande och vi får se om det blir något öht. De var inte dyra så det får bli ett kul experiment. Kul minne om det blir nåt.
 
                                                                     Avocadosmörgås med havtorns-salt
                                                                    gick inte av för hackor!
 
En lång stund stod jag och beundrade busk-pionen. Den går inte heller av för hackor. Den står på en ganska undanskymd plats i trädgården, den har liksom hamnat lite bakom bodarna som vi bygger. När förra ägaren hade huset stod den ganska centralt. Jag tror det funnits en liten uteplats precis bredvid. Vi gör ingenting med den, förutom i juni varje år när den blommar så kolossalt, då står vi där och beundrar den.
 
 
Igår hörde jag hur ett par boende i området stannade upp under sin morgonpromenad, tittade bort mot pionen och säga: Hon -"Är det en rhododendron"? Han - "Ja, det ser du väl att det är en rhododendron"! Jag satt i paviljongen så de såg mig inte, och jag iddes inte gå ut och rätta dem.
 
När disken var diskad, alla blommor vattnade och Ragnar fått rent gick jag ut dagens andra promenad med Bamse. Sen satte jag mig att jobba igen. Idag har jag gått igenom journaler och akter inför ett hembesök i veckan. Nästan fyra timmar tog det att läsa igenom allt och skriva anteckningar. När jag var klar med jobbet putsade jag fönstren i vardagsrummet.
 
Ragnar har piggnat till och börjar likna sig själv igen. Idag fick han nya leksaker när jag gjorde ren buren och dem tog han genast itu med!
 
Janne har jag inte sett under hela helgen förutom nån timme igår. Han har jobbat långa pass i helgen. Kvällen kommer jag nog tillbringa i paviljongen igen. Det är så kul att se talgoxen ila in och ur fågelholken med mat till ungarna. Flugsnapparen har jag inte sett till på hela helgen så deras ungar är antagligen redan utflugna. De bodde i holken under talgoxarna. Fågelbordet är välbesökt av allt från skator, nötskrikor, duvor och koltrastar till domherrar, nötveckor, blåmes, talgoxar, rödhake och bofinkar. Tranorna, räven och ormvråken har jag sett nar Bamse och jag varit ute och gått. Men det är ett tag sen grönsiskorna och stenknäcken var här...
 
Bamsenad kanske? Okej då!

V 23, kort och gott

Första veckan i juni inleddes av den 1 juni. I år var det det min yngsta dotters 22-dag. Jag jobbade som vanligt, ett besök, ett besök som uteblev och då hann jag röja i högar som ligger efter semesterresan på Menorca och kulturresan till Öland, mycket telefonsamtal om vår kommande resa till Parken Zoo, men även annat.. och till sist ett hembesök.
 
              
 
På tisdagen var det meningen att personalen skulle göra något roligt tillsammans. Men jag låg i något som jag i efterhand tror var ett migränanfall så jag kom ingenstans. Sov dåligt till att börja med, sen fram på småtimmarna fick jag huvudvärk och svettades som galen. På förmiddagen frös jag lika galet och sov nedbäddad fram till 11-snåret, då började vad-den-nu-var ebba ut. Bekki kom ner för att umgås med sina föräldrar, Janne hade redan hämtat henne från tåget när jag vaknade, men jag var ju inte så trevlig att ha att göra med. Bekki hjälpte Janne att måla delar till Jens båt osv. Det jag orkade företa mig under hela dagen var att måla klart mitt bihotell! (Bekki gjorde sista strykningen).
 
 
På onsdagen hade jag fått studieledigt för tentamen, men jag var glad att jag gjorde så mycket som jag gjorde under söndagen. Nu ägnade jag några timmar åt att göra mjukare övergångar mellan rubrikerna till min projektskiss, skrev hur jag tänkte och hur jag vill fortsätta. Sen åkte jag till veterinären. Innan vi åkte till Öland ringde jag och bokade tid för Ragnar har varit så hängig ett tag. Nu fick jag veta att han var jättesjuk. Värdet när man mäter de vita blodkropparna ska ligga mellan 13000-15000 på stora fåglar, max 18000 när det gäller ara-papegojor. Ragnars värde låg på över 87000! Han fick ta blodprover som ska visa på om det är papegojsjukan, en mögelsporsinfektion eller tarmtuberkulos, veterinären trodde mest på någon av dessa tre med tanke på symptomen. Dessutom hade han magrat rejält och det kan ju inte jag se under fjärderdräkten! Det jag reagerat på var slöheten som och fjädrarna i vingarna som ganska plötsligt började se riktigt eländiga ut. Han fick en injektion och jag fick order om att ge honom det han bäst tyckte om att äta... och det är fröblandningar och äpple. Inte den bästa kosten, men nu gäller det att lägga på hullet!
 
 
På måndag ringer hon igen för att kolla hur han mår. Har vi tur har provsvaren kommit.
 
Esmeralda fick följa med för att slipa näbben (ja, det heter så på sköldpaddor). Hon slapp efter förra vintern för då hade hon lyckats hålla efter den genom att äta hö, men i år var det lång igen. Hon har en defekt, liksom ett veck vid näsborrarna, som gör att den inte slipas naturligt som den ska. Jag har tidigare slipat den med fil, men det tar sån tid. Hos veterinären går det på fem minuter. Skönt för henne, skönt för mig!
 
 
Hemresan på 1,5 timme ägnade jag åt att prata i telefonen med en konfident. Jag har börjat använda bilresorna mer och mer för långa telefonsamtal. Dags att skaffa ett riktigt headset, tror jag!
 
På torsdagen var jag tillbaka på jobbet igen. Möte ang. sommarens pastoratsdiakonimottagning som vi ska ha på prov. Jag tro det kan bli jättebra. Det ska bli spännande att se hur det faller ut. Sprang ner till centrum på lunchen med en kollega för att titta på student-presenter och fick bra råd. Besök på em och så avslutade jag dagen med massage! Hämtade Bamse och åkte hem till en grillad middag. Janne hade kört Bekki till tåget på dagen.
 
                                
Om veckan började lite i moll med huvudvärk och annat skit så slutade veckan i dur. Arbetsdagen har varit intensiv och jag har fått massor gjort! Jag har koll på högarna, jag har koll på de olika schemana jag jobbar med (de är inte färdiga, men jag har full koll på dem), jag har haft ett jättebra samtal med min chef och resan till Parken Zoo är fullbokad med massa spännande människor som vi normalt inte har kontakt med. Det kan bli fullständig kaos, men det kan lika gärna bli succé! På lunchen gick jag och köpte studentpresent och efter det har ett 20-tal studentflak kört förbi jobbet och de verkade ha så fantastiskt roligt! Jag tittade förstås efter Ida, men det var för många flak och för många ölochchampange-dränkta ungdomar för att jag skulle se henne. Mitt fönster stod öppet och det "doftade" alkohol så man nästan blev berusad av ångorna. Det rann ju alkoholhaltiga drycker från flaken! Strax efter klockan tre kom jag som förste kvinna till min guddotters studentmottagning. Hon var så söt och allt var så fint ordnat.
 
 
Halv fem bröt jag upp för att hämta Bamse och "hit the road". Hann förbi "posten" i Strängnäs och hämtade ut ett efterlängtat paket!
 
 
Fredagsmys med grabbarna! Maken jobbar!
 
"Ge mig! Ragnar får ju!!!"
 
God natt världen!

RSS 2.0