Husbilslogg dag 1 - Stegeborg, Söderköping

Alltså, så här är det. Jag är trött men speedad och det hänger ihop med att sköldkörteln är forcerad pga för mycket Levaxin iom att Liothyronin funkar så himla bra på mig (just nu iaf). Det är viktigt att skynda långsamt i min sjukdom - hypothyreos - för gör man kraftiga förändringar i Levaxindos kan det innebära oönskade svängningar som blir svåra att få bukt med. Jag mår så otroligt mycket bättre än i vintras, men som jag sagt tidigare, framåt nästa sommar vet vi om denna väg är den rätta för mig (aip och lio). Just nu känns det väl värt alla besvär jag har i bytet av behandlingsmetod. Att jag är speedad märks bland annat på mitt maniska handarbetande och att jag sover för lite, men jag är övertygad om att det kommer ge med sig.
 
 
Inatt satt jag uppe till 1.00. Gick ut med en skitnödig Bamse vid 4.00. Somnade vid 6.00 och sov till 8.00. Sen rann förmiddagen iväg på husbilsfix. Mitt på dan åt vi jordgubbar och glass, sen stack vi iväg. Söderut. Tittade i fjolårets campingkatalog. Valet föll på Söderköping. Maken körde, jag virkade.
 
 
Vi landade på Stegeborgs camping vid fyratiden. Vi har gått runt och tittat lite och ätit gott på Hamnkrogen.
 
 
Ikväll har vi suttit utanför bilen och lyssnat till dragspelsmusik. Några husbilsgrannar har stått för den underhållningen. 
 
 
Vinden tilltar. Livet är gott! 
 
 
 

Dan med stort D

Första lediga dagen på 6 veckor! Jag har längtat! Nu är det dax! En rätt så oplanerad semester och det längsta jag haft på mååånga år!
 
 
Maken kom upp till Lyan och hämtade mig. Vi körde min bil till sonens jobb där den ska få service och ny front. På vägen hem stannade vi i Rosenhill och åt lunch/middag.
 
Sallad med chèvre, rödbetor, honung och annat gott
 
Eftermiddagen har ägnats åt packning mm. Imorgon bär det av söderöver, mer vet vi inte!
 
 

Dan före ...

Vilken dag! Har svarat i telefon, skickat några mail, plockat undan på mitt rum eftersom vi snart ska få storstädning och haft riktig kvalitetstid med de få arbetskamrater som jobbat idag. 
 
 
Vid två tog jag emot arbetskompisen och dottern i lyan vars marsvin jag passat i två veckor. Vi pratade lite och hjälptes åt att plocka ihop djur och pinaler...
 
”Marsvinsgodis” 
 
Hämtade hundar och pratade med fröken som fått jobb som guide i Polen och en nyanställd. Vi önskade en god semester och åkte hem. 
 
Vid sex åkte sonen och jag iväg, plockade upp hans flickvän och son och mötte upp min yngsta med pojkvän på ett sushi-ställe i Hammarby sjöstad. Det blev några härliga timmar på trottoaren.
 
Keyaki rolls
 
 
När det började bli kallt framåt nio bröt vi upp och åkte hem. Första avsnittet av Animal Kingdom säsong fyra tillsammans med virknålen och mina fina inneboende fick avrunda kvällen. 
 
Nästa sjal blir Änglas
 
Imorgon ringer inte väckarklockan. Och inte i övermorgon. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag. Och inte på måndag. Och inte på tisdag. Och inte på onsdag. Och inte på torsdag. Och inte på fredag. Och inte på lördag. Och inte på söndag.
 
Godnatt världen 🌍 

Dan före dan före ...

Ställde snabbt in mig på drama när jag anlände jobbet imorse. Det stod poliser mitt i gatan och vinkade in mig på kyrkans parkering. Shit, nu händer det grejer i centrum tänkte jag. Men det var en nykterhetskontroll! På mitt jobbs parkeringsplats! Första sen jag tog körkort för 30 år sen! Och jag var nykter! Och jag hade körkort oxå för den delen!
 
 
Dagen blev väldigt lugn. Första besöket uteblev så jag tog fikarast. Sen fibblade jag med nya lönerapporterings-appen och skötte annan administration innan jag gick på lunchdate med en kollega från en annan församling. Supertrevligt! När jag kom tillbaka till jobbet möttes jag av ett återbud till eftermiddagsbesöket. Fortsatte med pappersplock, mail, administration och så tog ett långsamtal som jag egentligen planerat in imorgon. 
 
Köpte sallad på hemvägen, rastade hundar och gav dem middag innan jag åkte till bästisen för middag och zon. Superhärlig kväll med många skratt.
 
 
Nu är sängen skön! En dag kvar! Godnatt världen 🌍

Dan före dan före dan före ...

Ännu en bra dag, men jag är trött! Personalmöte kl 8.30 och därefter förberedelse för första sommarkafé. Det regnade så vi dukade upp inomhus. Kaféet kändes väldigt lyckat och ca 45 pers kom. Mot slutet hade vi lite allsång och diakonpraktikanter höll andakt.
 
Jag kände hur det ringde i bakfickan under allsången men valde bort att svara. Lyssnade av talsvar senare och det var läkaren (inte min vanliga alltså) som lade till sköldkörtelproverna i måndags. TSH är ff då lågt så det inte går att mäta så han hade skrivit ut en ännu lägre dos Levaxin. Känns overkligt att jag på fyra månader gått ner 20kg och sänkt levaxinet med hälften, från 150mkg till 75mkg. Jag börjar undra om det bara är bra? Eller är det bara jättebra? Fort går det iaf! 
 
Uppdaterar mig på kändis-skvallret på fotvården och hos frissan...
 
Hade tid hos Smidiga Fötter efter jobbet.  Har problem igen med sprickor på händer och fötter, inte lika illa som i vintras, men jag tror jag har lite näringsbrist efter bukspott-historien... Håret är risigt och omedgörligt oxå. Jag har inte riktigt återhämtat mig och känner mig sliten...
 
Hämtade hundar och har ikväll plöjt 4-5 avsnitt av Animal Kingdom tillsammans med sonen och hans familj samt virknålen. Nu har jag gått igenom hela säsong 2 och 3. Wille somnade tidigt och hans föräldrar var väl måttligt roade eftersom de sett 1, 2 och 3 och väntar in säsong 4. Får se om de orkar vänta in min återkomst i augusti innan de ser den 😁 Jag har ju flera avsnitt av säsong 1 som jag inte sett än. 
 
 
Nu ska jag försöka somna, och går inte det så får jag försöka vila efter bästa förmåga ändå.
 
Godnatt världen 🌍 

Upploppet ... 🏃🏼‍♀️

Försöker varva ner så jag slipper att rusa in i semestern. Igår bjöd jobbet på besök, möte och hembesök. En rätt lång dag men i lugnt tempo. Jag pendlade hemifrån så jag tillbringade en del tid i bilen, men när jag kom hem hade maken både värmt badtunnan och gjort köttfärslimpa så det var bara att glida ner vid dukat bord efter hundpromenaden.
 
Enda smolket under dagen var ett spontanbesök som kom in på vår utegård mitt i lunchen och ställde krav som jag omöjligt kunde uppfylla, i missnöjet som följde hotade hen med att ringa min chef och berätta om mitt otrevliga bemötande. Jag gav hen namn och nummer till min chef innan hen ilsket dundrade iväg. Nå, nu är det så att jag kan inte plocka ner månen, inte ens med bästa vilja i världen, och uppfattas jag då som otrevlig så kan jag inte rå för det... eller kan jag det?  Men olusten hänger kvar, liksom klistrar sig fast bakom pannloben. Kunde jag gjort på nåt annat sätt? Sagt något annorlunda? Nej, jag tror faktiskt inte det... eller?
 
 
I söndags kväll virkade jag klart min sjal, nu ska jag bara fästa trådarna (2st, en i början och en i slutet). Igårkväll började jag med ena väskan. Roligt!
 
 
Idag jobbar jag hemifrån. Var på VC före 8 imorse för provtagning. Fick krångla lite då min dr glömt fylla i de viktigaste proven, de på sköldkörteln, då jag ju håller på att ställa in Levaxin/Liothyronin, men en annan läkare fixade det åt mig då min dr inte var där idag.
 
Har redan haft en del telefonsamtal (jobb) och har planerat in ett längre samtal (oxå jobb)  efter att sotaren varit här och gjort vad hen ska.
 
Sista dagen för pälsklingarna med chans till utevistelse hos mig. Ikväll åter till Lyan och i helgen får de komma hem till sina mattar. 

Missbruksvarning 😱

Alltså! Jag har fått tokspel på garn. Jag kan inte få nog av garn i olika färger och kvalitéer. Jag klickar vidare, drömmer mig bort och shoppar loss för hundratals kronor flera gånger i veckan! Det är sjukt! Tänk att det finns garn-reor hela tiden! Man kan göra klipp varje dag 🤪 Tänker att finns värre saker att ”trösta” sig med... alkohol... godis... spel... slagsmål... vad är väl då lite garn? Det är inte garnet i sig som är grejen, det är vad man kan göra med det, kreativiteten! Sen gäller det förstås att hitta tiden, och balansen, men jag har så mycket roligt framför mig i min garnlåda som nu spridit sig långt utanför den! Sjalar, väskor, sockor... och då har jag inte ens andats om nya knyppelmönster och broderier 😍
 
 
Igår hade vi besök av sonen och hans kompis med familjer.  De körde ner makens lagade bil och blev bjudna på lax-knyten och marängsviss som tack.
 
 
En supermysig dag. 
 
Och marsvinen tillbringar dagarna utomhus. Igår borstade jag igenom Mini. Hon är en lunkarya och har supermysig päls, men hon behöver lite extra pälsvård ibland.
 
 
Idag har jag lovat virknålen en heldagsdejt 😍

Midsommar hela dagen 🍓

Vi brukar ju inte fira högtidsdagar på nåt särskilt sätt. Men ingen ”regel” utan undantag. Idag har jag firat dubbelt upp. 
 
Jag gick upp när maken kom hem från nattpasset, fixade frukost åt mig och alla djur, diskade och gick långpromenad med grabbarna.
 
Tji omöjligt att få en bra bild på grabbarna tillsammans, men det blev några roliga iallafall.
 
Ragnar sprang några vändor under Rambos mage...det tyckte Rambo INTE var kul!

Kom igen brorsan, vi drar! 
 
Sen tog jag vovvsingarna i bilen och åkte och hämtade upp äldsta dotra med döttrar för att fira midsommar med stång, picnic, dans och hela paketet! Superhärligt!
 
Bamse och Rambo har ingen aaaaning om att de åt vegobullar 😂 
 
Mommos superhjältar 🧚‍♀️🧜🏼‍♀️
 
Hemmavid väntade maken med grill och midsommartårta. Vi bjöd över grannarna på kaffe och tårta och hade en trevlig kväll tillsammans.
 
Marängbotten, chokladgrädde, hallongrädde och jordgubbar/hallon. Grymt gott 🍓
 
Ha en fin midsommar 🍓

Två storlekar 👖

Himlans kul att köpa nya brallor idag! Kunde köpa två storlekar mindre än jag gjort på många år! Jag har sen kanske tio år tillbaka bara köpt en sorts byxor på Kappahl. Har provat andra förstås men trivs bara i just dessa. Nu på em när maken och jag tog en sväng till Solberga och Strängnäs för att hämta paket (med mera virkjobb 😃) och handla lite till midsommar sprang jag in på Kappahl för i mitt sista par helt hela brallor har stretchen börjat fnasa. Jag tog min vanliga storlek, en och två storlekar mindre... en storlek mindre var inga problem, två storlekar mindre gled oxå bara på. Säkert hade jag fått på mig ytterligare en storlek mindre, men jag chansar inte, det finns inga garantier för att jag får behålla vikten. Nu får detta par räcka ett tag tills jag vet vartåt det barkar... Men jag betalade mina brallor med ett segerleende 😁
 
 
Jag har jobbat oxå. Nästan fyra timmar. Admin, telefon och besök. Skyndade från jobbet, skyndade upp till zoo för att köpa hö och sågspån, fick ihop packning och djur med en farlig fart och behövde bara köa vid vägarbetena i Tullinge (tog en smitväg för att komma undan midsommartrafiken). Var faktiskt hemma redan vid två! Maken tog ut hundarna medan jag installerade marsvin, först i uteburen, sen i inneburen. Sen åkte vi alltså på paket- och shoppingturné.
 
Bamse har stenkoll!
 
Hittade en limegrön kruka till min Mårbacka från Mårbacka 😃
 
Stekt fläsk med stuvad blomkål. Samma som vi åt innan min helvetesattack från bukspottkörteln.
 
Nu har jag plåstrat om mina skavsår på tumme och pekfinger som jag fått av virknålen, så nu kan jag ge virknålen en ordentlig omgång ikväll oxå 🧶 Har gett mig 17 på att sjalen ska bli klar innan jag börjar virka väska 👜
 
Älskar färgen! Twirls deLuxe Emerald 💚

Midsommar i förskott

Idag har en stor del av dagen gått åt till midsommarfirande i Prästgården. Det blev jättetrevligt och så hade vi tur med vädret, inte för varmt och inget regn. Gamla och unga kom, det blev pynt av stången med blommor som barn plockat och tagit med sig, det dansades, pratades och fikades.
 
 
Efter två gick jag ner till kontoret och tog emot ett besök och körde hårt med admin en stund innan jag kunde gå vid femtiden.
 
Lånegosisarna fick örter, klöver och maskrosor idag. Färskplockat förstås 🤗
 
Svärdottern hade gjort smarrig kycklingwok till middag. Lite Willegos, virknål och Animal Kingdom fick sy ihop dagen.
 
 
Godnatt världen 🌍

Rubrik saknas

I all korthet... promenad till dagis, tar ca 30 minuter. Gläds åt att ”mördarbacken” genom skogen precis innan man kommer fram till dagis inte alls är så jobbig som den varit. Mina ”tappade” kilon känns!
 
 
Förmiddagen bjöd på handledning, myndighetskontakter och telefonmöte. Lunch i lyan. Eftermiddagen möte. Besöket hade avbokat så jag satte mig med telefonen istället. 
 
Igår åkte sonen och köpte ett större begagnat kylskåp. Han hade skurat ur själva skåpet så när jag kom hem idag diskade jag alla lådor och lösa fack. 
 
Bamse har inte släppt marsvinen med blicken sen vi kom hem. Maten slängde han i sig men tuggbenet struntade han i. Undrar vad han tänker ...
 
Lite Willegos innan han ville få mat och sova, sen några avsnitt Animal Kingdom med son, svärdotter och virknål. Håller på med en sjal till mig och vill få klar den fort! På Godisgubben hemma i Strängnäs ligger garn till en väska jag vill virka! Tre sjalar till, två väskor och ett par sockor tänkte jag hinna innan sommaren är slut.

En rätt så vanlig måndag

Började dagen med en upprustning av garnityret hos tandhygienisten. 
 
 
Ringde några jobbsamtal och åt lunch i lyan innan jag åkte till jobbet. Admin innan besök, vilket genererade ytterligare admin. Spontanbesök innan jag åkte och hämtade hundar.
 
Smulan, Mini, Kakan och Mimmi
 
Ägnade lite tid åt mina lånade vänner innan jag åkte till bästisen och fick lite prat- och zonterapi.
 
 
Småttingarna fick lite blomkålsblad nu vid läggdags som jag fick av bästisen. Det låter så hemtrevligt när de tuggar. 
 
Godnatt världen 🌍

En lugn helg!

 
Jag har bara åkt och hämtat en marsvinsbur, packat upp Värmlandspackningen, tvättat, virkat klart väninnans sjal...
 
 
... städat bilen, tvättat hundburar och inredningen i dem, tagit god tid på mig när jag svarat veterinären som orsakade Esmeraldas död och svarat klinikchefen oxå. Misstag kan alla göra, men jag vill veta hur de tänker ta ansvar för det skedda. Jag är trött, jag har huvudvärk, jag längtar efter semester.
 
Ragnar väcker uppmärksamhet när han följer med på promenader...
 
Två veckor kvar 🙏

Bye bye Wärmeland

Sista dagen på detta års kulturresa. Den började vi på Erlandergården och fick en bra sittande guidning om Tage Erlander i skolsalen där Tages far varit lärare.
 
Skolbänk original. Ca 100år gammal. Kanske har lille Tage suttit just på denna bänk och räknat matte...
 
Erlandergården
 
Ransäters kyrka
 
”Tage är begravd 50 meter från där han föddes. Däremellan tog han en stor omväg”, sa guiden. 
 
Efter lunch på Sahlgrensgården åkte vi till Ekshärads kyrka och tittade på de berömda järnkorsen. Kyrkan är från 1600-talet och järnkorsen började smidas av bysmeden på 1700-talet. Bysmeden smider fortfarande järnkors.
 
 
Till sist gick färden till Alsters herrgård där Gustav Fröding bodde ett kort tag. Han flyttade runt en del men bodde mestadels på några olika ställen i Alsterdalen. Vi åt middag och fick en suverän sittande guidning om Frödings liv av Sara.
 
 
Sen väntade en lång resa hem. Eller lång och lång, det beror på vad man jämför med. Jag har suttit och virkat på en väninnas sjal och fått tiden att gå, men vår suveräne chaufför har fått hålla igång från 9-22 + att ta bussen till garaget. Men alla verkade nöjda och kramkalas blev det. 
 
Kom till lyan strax före kl 23 med en helt annan arbetskompis. Vi mekade bångstyrig bur, men till sist kunde fyra fina marsvin flytta in. De ska hänga med mig i två veckor nu.
 
 
Men dygnet slutade inte där. Efter att ha instruerat sonen om matning av dessa små körde jag hem. Landade efter kl 1 och har duschat och suttit i mörkret för att gå ner i varv. Maken ska snart gå upp och åka till jobbet. Jag hoppas få sova gott några timmar innan hundarna vill ut...

Fullt ös i Värmland

Superintressant dag i högt tempo. Vi började på Selma Lagerlöfs Mårbacka med guidad tur. Vi fick se rummet hon föddes i och fick berättat för oss hur hon fick lärarinne-studierna bekostade av sin bror och hur hon sedan vann pris för Gösta Berlings saga och senare blev ombedd att skriva en geografisk bok vilket blev den om Nils Holgerssons resa genom Sverige. 
 
 
Lite oro kring en deltagare som inte mådde helt ok, men efter att ambulansen tittat till hen kunde dagen fortsätta utan större bekymmer. Efter skrädmjölscrepes och inhandlandet av en Mårbacka-pelargon fortsatte vi till Östra Ämterviks kyrka. Där fick vi en sittande guidning av kyrkan, vi firade mässa och gick ut och tittade på graven där Selma och stora delar av hennes familj är begravd. Lite längre bort även torparen Jan Nilsson som inspirerade Selma till ”kejsaren av Portugallien”.
 
 
Resan fortsatte till Rackstadmuseet...
 
 
... och Klässbols Linneväveri där vi fick en suverän guidning av en man vars farfar, Hjalmar Johansson, startade väveriet. Väveriet ägs och drivs av barnbarn och barnbarnsbarn till Hjalmar och de är dessutom kunglig hovleverantör samt ordnar dukningen till nobelfesterna. Det vävs både för hand och på maskin, numera endast i lin.
 
 
Förutom en mårbackapelargon och en tablettask med Selmas porträtt som jag köpte på Mårbacka, ett cerat på Rackstad, inhandlades här ett par oemotståndliga handukar - himmel och helvete. 
 
 
Fråga mig inte vad jag ska använda dem till...
 
Nu började klockan bli mycket och vi åkte tillbaka till hotellet.
 
Jag sitter ensam längst bak, med god utsikt över bussen, och brer ut mig jättemycket...jag har ju plats!
 
 
Det blev en kvart tillgodo innan middagen. Tio av dessa minuter tillbringade jag med chauffören i bagageutrymmet. Han hade hittat en gammal cykel och en 150 år gammal stock! Cykeln skulle det tas delar från, men stocken var det intressanta! Den kommer bli gitarrer. Förmodligen tre stycken. Fick en spännande inblick i värdet av gamla rostiga cyklar och gitarrbygge som avslutning på dagen.
 
God mat och gott sällskap även ikväll.
 
 
...och jag borde sova för länge sen... Godnatt världen 🌍

Solen i Karlstad 🌞

...har vi ännu inte sett röken av, men väl Sola i Karlstad! Eller snarare en staty av Eva Lisa Holst, den glada servitrisen som kallades Sola i Karlstad.
 
Idag regnade det på Sola i Kallsta
 
I år har den årliga kulturresan gått till Värmland. Tidigare år som jag har varit med har vi varit på Öland, i Blekinge, i Hälsingland och Vättern runt. Men imorse sågs utanför Klockargården vid åtta och tog oss iväg mot Värmland! Fikapaus vid Björnfallet utanför Örebro och nästa stopp lunch på Brasseriet i Karlstad. Efter en god (!) torsk (?) gick vi ut på torget och besåg Nils Ferlin, Gustav Fröding och fredsmonumentet över upplösningen av den norsk-svenska unionen 1905. Rent strategiskt ligger Karlstad bra, mittemellan Oslo och Stockholm, den perfekta platsen för förhandlingarna alltså.
 
 
Vi traskade vidare genom det tilltagande duggregnet till Sandgrund som inte längre heter Sandgrund utan Lars Lerin-museet fast Sandgrund-skylten hänger kvar för den är k-märkt... 
 
 
Jag visste inte mycket om Lars Lerin före idag, men du är jag desto mer nyfiken!
 
 
Efter museet åkte vi till hotellet, Best Western Gustaf Fröding. Tre av oss bestämde träff i bubbelpoolen vilket var superskönt. Efter dusch och lite vila fick vi en god trerätters inkluderande trevliga samtal från allt mellan himmel och jord, rävens jaktteknik till morgondagens schema och Lars Lerin.
 
 
 Nu ska det bli gott att krypa ner i sängen!
 
 
Godnatt världen 🌍

Schysst tisdag

Frukost, resegenomgång, admin innan lunch. Hjälpte till att fixa godispåsar till imorgon 👍🍬
 
 
Lite hetsig förmiddag på olika sätt men jag fick bra hjälp av kollegor. Vårlunch i Stuvsta med hela arbetslaget, jättetrevligt! Och en fin avslutning i Prästgården. 
 
 
Ikväll har maken hämtat hundarna. Jag och sonen har tittat på ett gäng avsnitt av ... ja vad hette den nu då...?
 
 
Godnatt världen 🌍

En liten flicka 👼

Mycket ska man höra innan öronen trillar av! Idag på tåget in till stan sitter jag i godan ro och tittar ut genom fönstret. Så kommer en mormor med sitt barnbarn. Mormor sätter sig bredvid mig och flickan på 3-4 år sätter sig framför mig. Vid nästa station kommer morfar som antagligen mekat med vagnen... då säger flickan. ”Mormor... morfar sitter mittemot dig, och mitt emot mig sitter en liten flicka”. Jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden och säga att ”det var snällt sagt”. Jag skulle bra gärna vilja veta hur hon fick ihop det där... eller inte. 
 
Förutom tröttheten har det varit en bra dag. Åkte hemifrån 7.20 imorse och var på hembesök kl 9.00. Släpade upp packningen till lyan och åt lunch där innan jag tog tåget till stan för sista kurstillfället om islam. Klev av i Rågsved på vägen hem, hämtade hundar och promenerade till lyan. Lämnade hundarna och knallade upp till centrum. Hade lovat ungdomarna middag idag, annars har ju de bjudit mig. Entrecote och kryddade kartofflar blev det. Och Wille-mys.
 
 
Hoppas på en god natt och en piggare morgondag!

Kontemplation

Två göraingentingdagar har förflutit. Jag har varit djupt försjunken i tankar och handarbete. Idrija-elefanten är färdigknypplad och stärkt med potatismjöl, den röda döskallesjalen är klar. Den ska Thyra få, för jag har lovat Monica, Linnéa, Ängla och en god vän att jag ska virka sjalar till dem med, dock inte döskallar.
 
 
Idag fick maken båten i sjön. Själv har jag knypplat på draken, börjat virka på två sjalar och slöat.
 
 
Vi badade tunna i regnet, mysigt och säreget. En tilltagande huvudvärk gör att jag sover kvar hemma och skippar lyan ikväll.
 
Godnatt världen 🌍

En helt underbar fredag 💕

Helt perfekt dag. Vaknade med lite huvudvärk inatt och kostade på mig en värktablett. Sov till nio, superskönt! Fixade och grejade, kokade pastaskruvar till ett helt kompani och förberedde lunchen. 
 
 
Pastasallad är bra när man väntar en glutenfri och en vegetarian samt sex ungar i olika åldrar med olika matlust och så jag själv med min AIP. Många skålar blir det men alla blir mätta och nöjda när man får ta det man vill ha. Barnen hittade mormors leklåda eller roade sig på andra sätt. 
 
 
Sen blev det obligatorisk kalldusch när tempen var uppe i över 35 grader 💦
 
 
Lunchen var så väl tilltagen att det räckte till middag oxå. 
 
Jag har njutit för fullt. Det är då underbart att ha barn och barnbarn omkring sig ❤️
 
Nu är disken diskad, maken och jag har tagit ett tunn-bad i endast 30-gradigt vatten för att svalka oss. Hur kan 30 grader vara svalt??? Men det var det! Nu ska jag virka röda döskallar en stund. 
 
 
Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag 🎶🎵

Nationaldagen 🇸🇪

...har vi inte firat, eller firat på vårt sätt i lugn och ro. Flaggan har varit i topp 🇸🇪
 
 
På förmiddagen åkte vi och handlade lite. En ytterkruka till min växande murgröna som jag fått av mina knyppelelever i en julgrupp förra julen på Karlssons, ingredienser till morgondagens pastasallad på Coop, en ny stålställning till tygtaket på uteplatsen på Ö&B, frukt och grönsaker på Linas...
 
Vi ordnade ett apelsinträd åt Ragge som trivts ute i värmen hela dagen🍊
 
Sen var det nog med utevistelse för min del. Hundarnas med för den delen. Efter en kort promenad med långa tungor gick vi in och satte på AC. Idag har det varit 38 ute och 29 inne... AC är en bra grej!
 
Jag ägnade en god stund åt att skriva mail till veterinären som slipade näbben på Esmeralda. Min tolkning av Esmeraldas död är att hon slipade för mycket så näbben blev inflammerad vilket ledde till hennes död. Beroende på svaret jag får bestämmer jag mig för om jag ska publicera mailet eller inte. 
 
 
Maken har jobbat på båten och jag har suttit inne och knypplat med AC:n på. 
 
Idria-elefanten är klar. Örat återstår.
 
På workshop i Tönder gjorde jag nästan klart en elefant i Idria-tekniken. Idag blev kroppen klar. Vi får se om jag hinner göra elefantens öra innan kvällen är slut. Jag tänkte utmana mig själv att göra klart ett hörn i Schneeberger-teknik samt en drake, båda påbörjade för länge sen, innan jag börjar med nåt nytt... Grejerna från Tönder ropar på mig men jag har så många ofärdiga projekt, tex den rosa döskallesjalen, Willes födelsetavla, Barbie-byxorna... det går inte an! Fokus!
 
Annars står badtunna och noppade jordgubbar på kvällens meny 🍓💦

Halv onsdag

Dagen har gått fort. Hade kryssat halvdagen för att ägna mig åt admin och det var klokt gjort. En stor del av tiden har gått till klient-kontakter och anmälningar till höstens båda ikonmålargrupper. Jättekul ju!
 
Anemonerna blommar så vackert utanför lyan!
 
Åt soppa till lunch på jobbet, pratade lite med en arbetskamrat och åkte upp till lyan vid ett-tiden. Sonen med familj ska bo där med mig ett tag och det är jättemysigt, men jag behöver få undan en del handarbete och andra pinaler jag spritt omkring mig i min ensamhet. Proppade bilen med Tönderpackning, pärmar, lampa, knyppeldynor inkl bord mm, hämtade hundar och åkte hem. 
 
 
Maken hade redan kommit hem och börjat elda tunna. Vi har grillat och jag har diskat, slängt på en tvätt och detaljstuderat glaspärlorna jag gjorde förra måndagen och som idag låg i brevlådan. Men först stängde jag dörren, drog ner alla persienner och låg halvnäck i soffan ett par timmar och bara flåsade. 36 grader ute, 55 direkt i solen och 28 grader inne. Man får väl vänja sig lite långsamt vid värmen, tycker jag. I fredags fick vi ha jackorna på oss i Tönder ....

Another tuesday

En bra dag men jag har varit oändligt trött. Insikten om galenskapen att åka på resan efter bukspotten inkl. förkylning är en sak, nu kommer även konsekvensen. Nåväl, himla trevligt har det varit så lite kroppsliga besvär får jag ta. Arbetsdagen var intensiv och hemkomsten skön. Gick långpromenad med hundar och son med familj.
 
 
Sen lagade vi heta räkor. Nu blir det kort kiss-prommis och snabbpack inför en lång lat helg hemma! 

Resan från Tönder...

 
Dagen har varit en heldag i bussen. Resan har gått bra med många välbehövliga stopp. Stopp för fika, lunch, middag, sträcka på benen och avsläpp. Jag har mest suttit och virkat rosa döskallar, som övergått till röda döskallar, för att gå tiden att gå. Mäktigt att åka över broarna.
 
 
Nu ligger jag i lyan med två små hundkroppar klistrade längs min. Det är kärlek 💕

Tredje festivaldagen 📍

 
Idag började jag och en rumskompis med en promenad upp på stan och köpte sandwich till lunch. Vi gjorde några inköp på mässan innan vi åt vår sandwich. Kl 12.00 åkte vi på utflykt.
 
 
Vi började på knypplingshandlare Wulffs gård i Bredebro, vi tittade på knypplerskan Nilsines hem...
 
 
...och avslutade utflykten i vackra Mögeltönder. Mögel betyder ungefär ”stor” i detta sammanhang.
 
 
Mögeltönder är känt för sin knyppling. Några av oss gick även och tittade på den fantastiska kyrkan. Vilka målningar!
 
 
Vi fick också gofika på Slottscafeet.
 
Ikväll har vi gått långpromenad, ätit middag på vandrarhemmet och tackat vår reseledare. Nu är jag trött och nöjd. Det blir bra att åka hem imorgon 🥰
 
Älskar skyltar!

Andra festivaldagen 📍

Började dagen som igår. Gick runt och tittade, köpte lite mönster, bland annat på ett rött hjärta i metall, en Madonna och mönster på Barbie-bikini, samt garn till sjal-mönstret och boken om världens människor som jag köpte igår.
 
 
Jag och en av rumskompisarna tog en smörgås till lunch och gick sen på workshop i Idrija-knyppling. Idrija är en stad i Slovenien och Idrija-knypplingen således därifrån och vi knypplade en elefant.
 
 
Ikväll har vi fått festivalmiddag med underhållning. Gott för gom, ögon och öron. 
 
 
Ikväll är sängen än mer inbjudande 💤

RSS 2.0