Skottdagen med förlovningsfest <3

Skottdagen 1980 förlovade jag mig för första gången... Det var ett infall bara för att det var skottdagen och jag var nyss fyllda 16 år. Det höll inte förstås. Men idag förlovade sig min äldsta dotter, lite äldre och betydligt klokare än sin impulsiva mamma, med fest för släkt och vänner.

                                     

Dagen började med jobb förstås. Hade en en givande träff med Omsorgsfamiljen och på eftermiddagen café med "I huvudet på en präst". Sen hämta Bamse och lämna honom hemma.

                      

Janne och jag åkte ut till Kista och letade reda på föreningslokalen där de skulle ha fest. När vi ätit och pratat en stund var det dax... och tydligen hade några misstankar kring det som skulle hända, men inte jag! Monica gick ner på knä och friade! Arto sa ja och hon satte på honom ringen. Sen gick han ner på knä och friade! Monica sa oxå ja och så fick hon sin ring. Romantiskt i megaformat! Nu har vi ännu något att se fram emot under året! Det ser ut som det kan bli både en student och ett bröllop... och i november firar Janne och jag vår 20-åriga bröllopsdag!                               
                                      
                      

Svårslaget! Vad skulle kunna matcha detta? Ingenting som händer imorgon iallafall <3

Så är Egypten-resan betald! Det ser ut att bli verklighet det med!

Nu Bamsenad och kudden!

Fast i 12 månader!

Mässa och morgonmöte, sen kollade jag igenom högen om det tillkommit nåt akut under ledigheten, fixade med några smågrejer, sen åkte jag till Itrim i Enskede. De skulle ha Öppet Hus idag och då oxå bjuda på startavgiften, därför var jag ivrig på att komma dit. Fick prata med en kvinna om viktminskningsprogrammet... men det skulle bli dubbelt så dyrt och man binder sig ju för 12 månader. Kändes bättre att börja med motionen och sen uppgradera medlemskapet senare. Jag vet ju egentligen allt om viktiminskning efter mina resor i bantningens värld... och det lite torftiga stödet man skulle få för dubbla priset kändes inte värt det i nuläget, för då måste jag vara mer motiverad känns det som. Nu ska jag börja med att bygga upp lite muskulatur och öka blomgenomströmningen i muskler och leder för att slippa värken, tänkte jag. Det blir steg 1... så får vi se om jag kommer vidare. Tränade 30 minuter gjorde jag iallafall och nu på kvällskvisten börjar träningsvärken krypa fram

                                          

Kom tillbaka lagom till sopplunchen, hade glömt matlådan hemma så det passade perfekt. Jobbade undan telefonsamtal och annat fram till klockantre-mötet och därefter möte med en frivillig som vill engagera sig. Kom ifrån jobbet strax efter fem.

Hämta Bamse, äta upp matlådan och sen upp till kapellet för knyppling. Har inte hunnit de jag tänkt, men så är det titt som tätt. Har ju haft annat att pyssla med. Nu gjorde jag klar "vasen" och började på en ny "vas" i andra färger och med annan botten. Kul att experimentera!Bekki hade tagit fram semmel-bullar och vispat grädde när jag kom hem. Mumsfilibums. Sen ut en prommis med Bamse. Jag har börjat öka på kvällspromenaderna igen. De blev ganska korta under köldperioden och Bamse fick ju både magsjuka och förkylning, sen har de fortsatt vara korta. Nu längtar jag efter att isen ska försvinna från gångbanorna så man kan GÅ!

Säng nu! Imorgon väntar nya äventyr!

Preka

 Tog kompledigt idag oxå. Nu är mina komptimmar slut men det känns som om jag spenderat dem väl. När jag lämnat Bamse på dagis imorse, tog jag sällskap av Ragnar och skrev predikan till söndag. Hade ett utkast klart i huvudet och nu kom det på pränt. Kanske inte det bästa jag gjort, men annorlunda. Jag beskrev tre "case" utifrån ca 15-20 personer jag mött genom åren och så har jag bakat ihop deras fall till tre stycken. Vi får se vad jag tycker om det imorgon eller senare i veckan, men det blir svårt att hinna skriva om något nu. Åkte på terapin och när jag kom hem igen gick jag igenom texten en gång till, ringde mamma och läste upp den innan jag hämtade Bamse och gjorde middag.

Kvällen har jag tillbringat på ikonmålarkursen. Gjorde klart mina fem plattor och ljussatte Marias mantel med klarrött.


                                  
                     

Gloriorna och bokstäverna plitade jag dit igår.

När jag kom hem virkade jag ett hålvarv på mattan. Det kräver en del handstyrka att virka i det grova "garnet" men jag börjar få lite snits på det. Den är så stor att jag måste vika den i knät nu, motsvarar ingenting jag virkat förut. Men jag tror det skulle vara skitsnyggt att ha flera såna mattor i olika färger i hallen på landet.Gick ut 45 minuter med Bamse, njuter av den begynnande våren. Vårlökarna är synliga i rabatten nu! Blir det varmt några dagar så lär de få fart, men det bästa av allt är när den förhatliga isen försvinner från vägarna. Är så trött att vagga fram som en pingvin!

                               

Sov gott nu, det ska jag göra!

Ikonmålarsöndag!

Långprommis med Bamse imorse, sen satte jag mig på trappen för att sandpappra de sex plattorna jag köpte igår.Spolade på 11 par knyppelpinnar till på tisdag och klockan 12.00 var jag i kyrkan för en hel eftermiddag med ikonmålarna. Idag fick jag lära mig att göra plattorna som man målar på. Förutom tillsågning och sandpappring ska de behandlas med lim och krita.


                          


Jag gav bort en platta till en kursare så nu har jag fem kvar. De skulle behandlas med lim och krita i flera lager och jag kommer behöva stryka dem ytterligare ett par gånger imorgonkväll. Det blev lite målat, glorian fick en röd ram men jag glömde fota idag, det får bli imorgon.

Några av oss avslutade med att gå upp ikyrkan och lyssna på en konsert med kammarkören. Det var en mycket speciell konsert som handlade om Jeanne D´arc. Det var en svartvit stumfilm från 1928 som hittats och gjorts iordning 1985 som en kille gjort musik till... så den dramatiska svartvita filmen accompangerades av orgel, blåsinstrument, piano, glas och kammarkörens röster... det var så starkt! Det var fler än en som satt och snyftade när hon brändes på bålet.

Kvällen har jag tillbringat vid TVn med Wallander och virknålen. Har börjat med mattan... den är hårdvirkat kan jag lova. Virknål no10 och remsor man kan väva trasmattor av. Men jag tror den blir läcker!

                       

Bamse har varit ute, jag ska nanna! Tror jag tar kompledigt imorgon oxå....

The Studio

Vaknade i hyfsad tid imorse men hade jämt att göra ändå. Långprommis med Bamse, åka och köpa spånskivor till ikonmålningen imorgon, duscha, fixa ögonbryn och naglar, lunch och ut med Bamse en kortare sväng.


Killen sågade upp lagom stora plattor åt mig på den här.

                              
                         Imorgon får vi se om det blev rätt...

Klockan 1.00 satt jag på bussen, mötte upp Monica och Linnéa på Stureplan. För tre år sen var Lelle, Bella, Bekki och jag på the Studio och tog jättefina kort. Ända sen dess har jag velat få med Monica för en liknande sejour och idag så blev det äntligen av. Förra gången tycker jag alla kort blev bra, den här gången var det fifty-fifty måste jag säga. Det blev dubbelhakor på hälften och ibland log jag så brett att ögonen försvann. Men några bra bilder blev det!

       
                          

Linnéa åkte vidare till en tjejkväll, Monica och jag gick på kinarestaurang där Arto mötte upp oss efter jobbet. Vi mötte upp Bekki på Hötorget på väg från restaurangen för de skulle träffa Jens i Fridhemsplan och spela biljard. Själv åkte jag hem, gick ut med Bamse och tänker knoppa nu. Imorgon fortsätter äventyret som kallas livet!

Hemmafix

Efter förra bloggen läste och funderade jag kring predikan, läste en på samma tema som jag hade för fem år sen... har ett koncept nu som jag tror håller... vill till att jag får ner det på papper bara. Åkte till terapin och berättade om drömmen och obehagskänslorna. Sen åkte jag hem och sydde väskan!Min symaskin som jag köpte 1985. Still going strong!

   
                              
                               Ragnar ska vara med förstås!


Knyppelplattan fick plats! Nu ska jag införskaffa kardborreband så väskan går att stänga oxå!

Hämtade Bamse från dagis och efter middagen satte jag mig vid TVn och gjorde klar Jennifers mössa samt pulsvärmarna till kompisens dotter.

                    

Bamse har varit ute på kvällsnad. Jag ska sova!

Kompledig

                                        

Konstig natt! Satt uppe länge igår, fastnade i ett program om bödel-släkterna i Frankrike som var spännande. Men inatt drömde jag att jag och min familj satt i en buss under 2:a världskriget. Chauffören stannade och släppte av mig och min familj (alla barnen var ff ganska små), mina föräldrar och min farmor (farfar var inte med). Jag gick tillbaka in i bussen och bad: "snälla chauffören, får mormor och morfar oxå komma med". De skyndade sig av, jag lyfte ut morfar och tog emot mormor som var rörligare. De hann inte få med sig alla sina saker, men det fick vara. Sen befann vi oss på Lågarö. Rebekka tappade ett par nycklar i vattnet och jag hoppade i för att hämta dem. Då kom mormor oxå och badade som hon gjorde när vi var små. Mormor kunde inte simma, men hon brukade gå ner och hålla i en sten och där stod hon och doppade sig raskt flera gånger under glada rop. Jag vaknade när jag åter befann mig på bussen, jag var ensam och hade tagit mormors kvarglömda svarta kofta som jag tryckte mot ansiktet och sög i mig hennes doft. Vad kan drömmen betyda. Tårarna rann när jag vaknade. Jag saknar henne så!

Jag låg kvar i sängen till klockan närmade sig 8.00, bestämde mig för att ta kompledigt. Känner mig rätt utarbetad. Åt snabb frukost och halkade runt en runda med Bamse och körde honom till dagis. Messade arbetskamraterna att jag tar ut komp idag och ringde återbud till ett samtal jag skulle ha i em. Ringde mamma och berättade om drömmen. Ringde Janne och sa att jag saknade honom. Ångestfull. Har säkert en del med att göra att terapin är slut om en månad. Och jag jag har svårt att hålla jämna steg med mig själv. Det har varit mycket i flera veckor och det är mycket några veckor till, sen är det dax att förbereda sig för Sinai-öknen. Jag behöver en paus. Allt är bara positiva och roliga saker, men det är som att äta för mycket prinsess-tårta... man får inte i sig hur mycket som helst.

Nu ska jag kika på uppslag till predikan jag ska hålla 4 mars. Efter terapin i eftermiddag vill jag sy en väska till knyppelplattan. Det snöade på den när jag gick från kursen sist och nu har jag köpt ett gulligt tyg som jag kan sy en enkel väska av.

                

Nu har jag lastat av mig lite! Predikan var det!

Lugnt och stilla...

Hemsk halka i morse! Både kvällspromenaden och morgonpromenaden bjöd på halka och översvämning, några motionspass i doggyspåret blir det inte, man går som en pingvin!

Mitt 9-besök uteblev så jag var i Hagsätra kapell klockan 10. Jobbade undan och fick lite tid över så jag gjorde rättningarna i min uppsats, skickade in den till skolan samt till alla intervjupersoner. Skönt att ha avverkat den biten!

På öppet kapell kom ingen alls idag. Jag hade laddat med stickorna för det verkade vara en god ingång tíll samtal. Om man har nån att samtala med förstås. Nu satt jag där själv och avverkade många varv på Jennifers mössa. Husfar kom och pratade med mig en stund, mot slutet kom barnkör-fröken oxå och tog en fika. Jag packade ihop och gick hem halv fem.

Har lagat heta räkor till mig och Bekki. Janne blir nog på landet ett par dar till. Han jobbar kvällar och tomten på landet är översvämmad så han har lånat pump för att rädda förrådet. Han vill ha lite koll på det hela innan han lämnar.


Ultraljud och semmel-mek

Morgonen började med total-fasta. Ingen dryck och inget annat heller på 6 timmar och efter en natts sömn blev det ju mer än så. Men jag är avvand från kaffet sen gallstensanfallet så det gick så bra så. det var så svinhalt ute att bilarna kröp fram, det var kö överallt och när jag såg en buss på tvären över gatan strax före Globen gled jag in på en parkering jag brukade använda när jag gick på sjukgymnastik och gick sista biten. Eller rättare sagt, vaggade fram som en pingvin... Snorhalt!På vägen till ultraljudet ringde jag flygbolaget Apollo. Igår fick jag datum på resan till ökenvandringen i Egypten och istället för att äta glass som jag skrev igårkväll, sökte jag på Apollo och hittade resan för 2500kr drygt. Jag kunde inte få in hela mitt efternamn på deras rader så jag bestämde mig för att ringa idag på morgonen. Men imorse var jag in och kollade igen och då hade resan gått upp med 1500 kronor!!! På vägen till ultraljudet ringde jag upp Apollo som sagt, förklarade läget och fick resan till gårdagens pris. Tjejen blev jätteintresserad när jag berättade vad vi skulle göra där.

                                                  
Ultraljudet då... Ingenting! Absolut ingenting. Allt de hittade var lite för mycket fett i levern... Det finns absolut ingenting på ultraljudet som kan förklara mina gallbesvär. Det fanns inga andra knölar i övre delen av buken att oroa sig för heller... så... nu händer väl inget mer. Jag är nog lika glad för det, slipper operation... antar jag iallafall för det finns ju inget sjukt att operera bort.
                                                                                     
Hem och DRICKA VATTEN och äta frukost och så upp till kapellet. Det var bara en gäst som vågade sig ut i halkan idag. Vi satt fyra personer - två anställda, en ideell medarbetare och gästen - och pratade. Jag hade fixat 16 semmelbullar med tillbehör för att cafégästerna skulle kunna meka sin egen semla, det gick åt sex stycken. Gästen åt två, vi andra varsin plus att husfar fick en oxå. Sen spelade vi "fia med knuff" och knuffade gjorde vi med besked, det blev en tuff omgång! Tog med mig resten av semlorna hem och sa att jag bjöd på det istället för att ta pengar från handkassan. Nu kan Bekki och jag äta fem semlor var ikväll om vi vill :O)Körde förbi  på vägen hem efter att ha hämtat Bamse. Nu sitter Bekki och målar en porslinsmugg, vi lyssnar på gamla schlagers... men jag tänker gå till TVn och sticka klart hennes socka. Undrar vad jag ska göra sen... virka matta? Sticka mössa till Jennifer? Muddar till kompisens dotter? Vi får se...
                                                                                          


                                                      

Nu känns det lite jobbigt...

Det hopar sig... och hela tiden aktiviteter som gör att jag inte tar mig ledigt. Skulle behöva fokusera och tänka lite.

Idag har vi haft mötesdag, fixade undan lördagens StillaQ så att allt är iordning till höstens omgång. Lunchmusik med soppa, småplock och så iväg på utbildning på Stiftet. Det blev sent så jag sprang därifrån för att hinna hämta Bamse.

Så trött när jag kom hem! Törstig. Hungrig. Åtgärdade det först och sen började paniken komma smygande. Det är lite mycket nu, egentligen bara kul saker, men kanske lite för mycket kul på en gång både på jobbet och privat. Dessutom kom messet från PV att nu fanns det billiga flygbiljetter att boka till Egypten, 10-17 april. Det blir perfekt! Men jag missade att boka idag och hoppas det finns kvar imorgon för jag vill verkligen flyga med henne. Sen är helgen fullbokad av skoj samtidigt som jag måste ge mig utrymme att skriva en predikan till 4 mars. Men det är ju så många frestelser på vägen!

Nej, jag ska inte tänka på det nu. Jag ska ta lite glass och sitta en stund framför TVn med Bekkis sockor. Imorgon blir det fasta och därmed basta! Ska på buk-röntgen på morgonen, sen ska vi meka egna semlor på caféet tänkte jag. Det BLIR bra!

                                                           


PS... nån härmas!

Lubba runt-måndag

                                                               

Idag har det varit fullt ös igen. Vaknade tidigt och egentligen hade jag väl bestämt mig redan igår att nu skulle det bli av! Jag gick upp lite tidigare än klockan ringde och fixade med alla djur och en träningsväska, jag vaknade ändå klockan 4 och kunde inte somna om, så jag hängde på låset till Itrim i Enskede när de öppnade kl 9.00. Tänkte teckna avtal direkt, men hon erbjöd mig en veckas provkort och tipsade om att på tisdag nästa vecka har de öppet hus och bjuder på startavgiften! Tackar tackar! Så pulstränade jag i drygt 30 minuter, stretchade, duschade, sminkade mig och åkte till jobbet dit jag anlände en stund efter 10. 

Hann räkna kassan från i lördags och redovisa den, ringa några samtal plus lite smågrejer innan lunch, sen terapi, rusade in på jobbet och stack till ett hembesök efter att ha kollat portkoden till huset, tillbaka till jobbet för att hämta väskan, hämta Bamse, springa ett varv i skogen med honom, kasta i mig en matlåda och tillbaka till jobbet för ikonmålning. Har jobbat lite för att få halsarna snygga, sen har jag börjat ljussätta händer och fötter.


Förra gången                                                   Denna gång

Den börjar få liv nu :O)

                    
                       En del jobb kvar på händer och fötter

När jag kom hem pratade jag lite med Bekki och tog ut Bamse på en halkig promenad. Nu ska jag krypa ner i bingen och se hur mycket jag får sova inatt. Nå, det gör inget att jag sover lite så länge jag har energi ändå.


Syfestivalen mm

Vilken bra dag det blev! Efter förra bloggen tog jag bussen till Syfestivalen och spenderade drygt två timmar där. Kom hem med materialsats till en virkad matta, två knyppelmönster, materialsats till en sjal, en tygpåse med böcker och info om Sticka som jag varit med i förut men tappat bort, en påtbräda, närbilder av ett hjärta (frivolitet) som jag ska försöka ta ut mönstret på och lite annan info samt visitkort. Nu har jag lite att bita i!

     

Jag gick över till Willys där jag träffade Janne, vi handlade och åkte hem. Han hade varit ute en lång sväng med Bamse så vi åt en semmel-lunch och satte oss att titta på ett inspelat avsnitt av "Top Gear" när de åkte genom Indien och upp till Himalaya. De är himla festliga killar, de där: Jeremy, Hammond och May. Jag stickade förstås, nu på sockor till Bekki.

                       
                      Semla med Pucko... inte LCHF men gott :O)

Sen gick jag ut en promenad med Bamse och affischerade till caféet nästa onsdag.

 
                        

Hem och laga mat, Wallenbergare med ärtor, sparris, tomat och mozarella, det blev till lunch- och middagslåda oxå.

Nu ska jag duscha och eventuellt fortsätta sticka på Bekkis socka. Janne erbjöd sig ta ut Bamse så jag kan lägga mig tidigt, RARINGEN!

En liten video jag fått i mailen från Zion. Bild på tröjorna jag stickat kommer i slutet:

Stilla Kvinnotimmar

Vilken underbar dag det blev! Jag sov taskigt på natten, vaknade flera gånger och var liter nervös... men jag vet ju samtidigt med mig att jag jobbat mycket hårt för att göra en bra dag, jag har varit nere på detaljnivå och dubbelcheckat saker och ting. Och det gick så bra! Jobbet flöt, ingen stress, vaktmästeriet hade förberett allt det praktiska perfekt, alla visste vad de skulle göra och den info vi behövde kolla av hanns med utan att det blev tidsbrist. Massörerna kom som de skulle, gästerna kom och allt flöt så fint.

Efter introduktionen erbjöd vi avslappning, meditation där vi gick in i tystnaden och därefter kunde man få massage om man bokat det, på plats kunde man boka samtal hos präst eller diakon, på skaparbordet kunde man sy hjärtan i filt med en pärla i eller måla porslinsmuggar och vi hade laddat upp med massor av böcker med andakter och kloka ord, allt under tystnad. Lunchen bestod i en sallad som man  kunde blanda själv med pasta, olika bönor, grönsaker, tonfisk och kyckling samt bröd med pålägg. Vi avslutade med mässa.


                                  

Jag är så nöjd! Både medarbetar och gäster verkade oxå jättenöjda med genomförandet. Vi hjälptes åt att plocka ihop och hade en kort avstämning innan vi gick hem.

Jag var rätt speedad när jag kom hem. Jens kom och hälsade på så jag bjöd Janne och Jens på Pizza Hut i Heron City, Jens fick köra. Janne köpte "Johnny English Reborn" på hemvägen så vi såg den på kvällen.

                              
                              Hysterically funny!

Jag var så trött efter dagen och maten att jag höll på att somna under filmen trots att jag satt med stickningen, så Janne var rar och tog ut Bamse sista promenaden. Har sovit som en stock hela natten. Känner mig fortfarande så himla nöjd!

Nu har jag kollat pengakontot, ska kolla busstiderna och ge mig av till Syfestivalen en stund. Det ska bli kul!

Thank God it´s Friday?

Fast vad spelar det för roll om jag syftar på en lång skön ledig helg. Nänä, imorgon ska jag upp i ottan för en spännande arbetsdag - Stilla Q!

Dagen har varit tung. Vaknade tidigt och kunde inte somna om, tog en lång lugn frukost för att tagga ner en begynnande huvudvärk. Arbetsdagen har tackochlov varit lugn, bara administration kring caféet, stillaQ och konfidenter så jag har hunnit en del, terapi på em... men när jag kom tillbaka till jobbet kom huvudvärken. Sena avhopp får man alltid räkna med, men när en av massörerna blivit sjuk och ringt på em så kom huvudvärken. Skönt att man har bra arbetskamrater att bolla med! Avhoppen och den sjuka massören kan jämna ut varandra förutom två tider, och vi vet ju inte hur många som dyker upp, det kanske uteblir en eller annan och då har vi inga problem, annars har vi en plan B. Imorgon vill jag bara njuta av en rolig arbetsdag!

                     

Nu har jag muggarna på bränning i ugnen. Hoppas det går bra så de inte går i krasch! Jag ska softa framför TVn en stund. Bekki ska ta ut Bamse vid 8-tiden innan hon och Tim åker på bilträff, sen tar Janne ut honom när han kommer hem från jobbet vid halv 12. Jag kommer lägga mig tidigt!

                                                                      

En härlig kväll!

Men först en bra dag. Iof, kanske inte så bra till att börja med för för andra gången denna vecka glömde jag handväska med jobbnycklar och glasögon hemma. Mycket att släpa på inklusive hund i koppel och soppåse så får jag väl vara glad att den låg kvar hemma och inte i soptunnan. Jag checkade in på jobbet strax efter 8.00 trots omständigheterna.
                                                                                           
Diakonimöte hela fm, diskussion om idealitet och fonder, givande. Tacos i lunchlådan, lite prat sen iväg till Öppet kapell. Det blev en fantastisk eftermiddag med två damer i olika åldrar som fikade med mig, den ena hade med sig sina något äldre barn som lekte med stor-legot och vaktmästaren tog oxå fram fotbollspelet till dem. Jag satt och sydde på ett hjärta till lördagen, ett filthjärta som jag ska lämna halvklart så man ser själva gången i sömnaden och pärlan som ska ligga i. Pärlan får jag väl limma fast i vadden så den sitter kvar, tror jag.

                            

Tog T-banan till Medis där jag mötte upp en f.d granne och väninna. Vi hade en jättemysig kväll. Först åt vi på Orkidé, en riktigt bra Thailrestarang, sen gick vi ner i Söderhallarna på bio och såg Järnladyn. Vi tyckte den var jättebra och Meryl Streep gjorde den fantastisk. Vissa saker minns jag, som kriget på Falklandsöarna och upproren i London, men jag minns inte så mycket mer... vi konstaterade att det var ju den tid som vi hade småbarn och försökte få livet att gå ihop, dessutom mördades ju Olof Palme under den där tiden så fokus låg väl inte direkt på Stor-Brittaniens premiärminister. Ingen actionfilm för den som gillar sånt, mer en fin film om en tidepok med inslag av demens. Ett fint porträtt av Thatcher, en kvinna med stora ambitioner och otrolig energi, helt enkelt.


Satay Mix - oxfilé, kyckling och räkor

                                         

Tog T-banan till Hagsätra och hämtade bilen. Janne varit hos sin mamma med Bamse och fått middag, nu ville han gå en långprommis med Bamse i busvädret (???) och jag sa inte nej. Nu ska jag nanna kudde. 
                                                     

"Ingen hemlighet...

..bara inte värsta grejen"Det var yngsta dotterns kommentar när jag frågade hur klasskamraterna hade tagit emot överraskningen och förtydligade samtidigt att jag inte skrivit nåt i bloggen eftersom hon inte okejat det.

Tim överraskade Bekki igår på Alla hjärtans dag... med middag, blommor och förlovningsring. Jo, vi är nog lite överraskade allihopa. Inte ett ljud har vi hört om det hela, därför inget ståhej, ingen fest... "bara inte värsta grejen"
                                                                                                            

Hej och hå, farbror blå

Dagarna rusar. Igår mötesdag, förmiddagen innehöll en lång föreläsning om religionsteologi som var bra och pedagogiskt upplagd. Hade samtal på eftermiddagen och sen möte. Kom från jobbet vid halv fem-tiden, hem och fixa tacos och iväg till knypplingen. Stärkte den andra versionen av "tre bottnar" och började på "vasen".


      
       "Vasen" knypplas i nätbotten.

Idag hade jag tänkt åka upp till kapellet redan på morgonen, men jag tänkte i mitt stilla sinne att jag kan lika gärna jobba en stund hemma. Jag skulle ju ändå bara måla porslinsmuggarna och klippa ut filthjärtan och det behövde jag inte finnas på jobbet för att göra, fördelen med att jobba hemma med det var att jag slapp släpa grejerna till kapellet, sen hem igen. Det tog förstås längre tid än jag trodde, men är rätt nöjd med resultatet.Det syns väl vilken som är min mugg :O) Snodde idén från en av utställningsmuggarna på Panduro. De andra hittade jag på själv. Syftet är bara att inspirera till att göra sin egen mugg (på StillaQ)


                                  
Att klippa ut 25 hjärtan i dubbel filt tog tid...

Slängde i mig lunchlådan och åkte till kapellet. Idag var det Salongskvintetten som underhöll och det blev mycket uppskattat. En nostalgitripp från visa till operett!

                       

En av mina grannar kom till caféet, hon har varit med en gång förut, så jag bjöd hem henne på fiskgryta. Har knappt sett henne sen vi besökte henne i Rättvik i somras.

Och nu då? Bamsenad och säng känns det som!
                                                               

Legenden om Valentin

                                       

År 270 kom Valentin till Rom för att stödja de kristna som hade en mycket svår tid, förföljda av den romerske kejsaren Claudius. Valentin riskerade sitt liv för att besöka sina fängslade medkristna och trösta dem. Naturligtvis kunde detta bara leda till en sak, han blev själv fängslad. Men Claudius hade hört talas om Valentin och ville tala med honom. Legenden säger att kejsaren ville försöka övertyga honom om att en så löjlig tanke som en osynlig Gud bara kunde var en fantasi. Resultatet blev det motsatta. Efter deras samtal utropade Claudius: ”Hör ni romare, hur riktigt denne man talar”.

Valentin fick nu en mycket mild arrest, i praktiken blev han gäst hos en förnäm familj. I denna familj fanns en dotter som var blind, och genom förbön botade Valentin henne så att hon kunde se igen. Hela familjen blev naturligtvis övertygade om Guds storhet och omvände sig till den kristna tron. Men nu ingrep kejsaren. Det var en sak att han själv kunde tycka att Valentin var förståndig, men en helt annan sak att hans undersåtar började sluta sig till den framväxande kyrkan. Valentin dömdes till döden och avrättades med svärd - efter att han lyckats omvända sin bödel. Innan han avrättades, berättar legenden, så lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter som han var mycket förälskad i. Ibland kallas detta för det första Valentinkortet. 

                               

Valentin sägs också ha haft för vana att plocka blommor i klosterträdgården, blommor som han gav till älskade par. Här finns ursprunget till seden att ge varandra blommor denna dag. 1935 hittades Valentins ben vi  en arkeologisk undersökning i den kyrka som byggts över hans grav. De fördes till Terni där de finns än idag.

En martyr är en person som gått i döden för sin tro på Gud. Både i gamla tider och i vår tid har kärleken till Gud varit farlig i många sammanhang. I många länder har det helt enkelt varit förbjudet att tro på Gud, att be och att berätta om sin tro för andra. Sådant som vi betraktar som enkla och mänskliga rättigheter kan alltså vara livsfarligt. Men kärleken till Gud och medmänniskan är för många starkare än rädslan, och därför vägrar de att böja sig för förtrycket. Orden ”martyr” kommer av det grekiska ord som betyder ”vittne”. I den gamla kyrkans tid var det så vanligt att kristna blev mördade, att själva ordet för att berätta om sin tro bytte innehåll och kom att betyda att dö för sin tro.

Vänskap och kärlek tillhör det som Gud lagt ned som behov och längtan i oss, och mycket av våra liv går åt till att söka efter den djupa gemenskapen med andra människor. Av riktig vänskap kan vi knappast få för mycket, Att just en martyrdag blivit vänskapens och kärlekens dag gömmer en djup hemlighet. På samma sätt som Valentins vänskap med Gud blev kostsam för honom kan också mänsklig vänskap kosta på. Det som är typiskt för sann vänskap är ju att den håller för påfrestningar, även svåra sådana. En riktig vän finns kvar också när jag inte förtjänat vänskapen, när det gamla slitna ordspråket blir verklighet ”Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det mest”. Därför är det röda hjärtat den mångtydiga symbolen för den sanna vänskapen och kärleken.

Symbolen för alla hjärtans dag är ett hemligt tecken för vad sann vänskap och sann kärlek handlar om. Att symbolen är ett hjärta påminner oss om kärleken, men hjärtat är också den mest sårbara delen av människan. Rött är den häftiga kärlekens färg, men också blodets färg. Vänskapen är en sorts sammanfattning av hur livet på jorden är menat att vara, den som vill ha en vän måste alltid börja med att vare en vän själv. Sådant är också Guds sätt att vara mot människorna. Gud skapar världen och låter skönheten flöda genom den, Gud sänder Jesus till oss och försöker öppna vägar för att vi ska kunna komma närmare varandra och Gud. Hos Gud klappar det röda hjärtat för människan – med både kärlek och smärta.


                                    
(Hämtat ur "Tradition och Liv")


Opposition och diskursanalys mm

Igår var vi upp med fåtöljerna till arbetsrummet i kapellet. Jag tycker det blev skitsnyggt! Får visa bild sen. Snackade en kvart med städaren som kom när vi skulle gå.

Måndagen började sisådär, vaknade tidigt, kunde inte somna om så jag gick upp före klockan, duschade och fixade med djuren, gick ut med Bamse och lämnade honom till dagis. Kom till jobbet med muggar och grejer...bara för att upptäcka att jag glömt handväskan med jobbnycklarna hemma... bara att vända om. Men hursomhelst så var jag på plats före halv 9, pratade med praktikanten och fikade med arbetskamraterna på första rasten. Sen hade jag infomöte med praktikanten och diakonen som ska vara med på StillaQ på lördag. Resten av förmiddagen ägnade jag åt andaktsförslag som till sist utmynnade i legenden om Valentin. Om nån efterfrågar den ska jag lägga ut den här.

Terapi, promenad över Södermalm från Rosenlund till Ersta. Prefekten på Ersta uppmuntrar mig verkligen till att fortsätta till högre studier. Hon ville att jag skulle gå en kurs i statsvetenskap på Universitetet som börjar på onsdag, om diskursanalys... men jag har ingen möjlighet till det. Det krockar med alla mina öppna verksamheter... och handen på hjärtat så prioriterar jag en ökenvandring i Egypten! Men däremot ska jag fundera på mastersutbildningen på Sköndal till hösten. Det var jag som föreslog den för med en mastersexamen blir det bara tre år som doktorand om jag skulle välja att fortsätta den banan... vilket jag inte alls är säker på. Men jag känner mig otroligt sedd och bekräftad när självaste prefekten på Ersta vill att jag satsar högre och inbjuder mig att vara med på forskarseminarierna. Jättekul när nån tror på en och man tappar känslan av att vara en fet gammal svedavärkochbrännkärring utan större förnuft. Otroligt bra för självkänslan!

Tog buss och t-bana till Högdalen, köpte strimlad kyckling och wokgrönsaker på Ica bredvid t-baneingången och hämtade bilen. Hämtade Bamse på dagis, tog en kort sväng med honom, wokade och åt med Bekki och Janne.

Bekki har lovat ta Bamses sista promenad. Jag har ont i halsen, snorar och är dötrött.

  

Bowlingfest

                          

Jens och jag har ju fyllt år i veckan... och istället för fest och presenter så önskade vi oss att samla familjen, bowla och äta middag, alla skulle betala sin egen nota. Så idag möttes vi alla på Imperial Lanes i Sickla och hade en härlig eftermiddag!

Bowlingstilar:

                          
                     

Efteråt åt vi på restaurangen. Den var okej.


                          
                           Imperial Chevre Burger

Bella fick sina sockor och Ängla och Thyra fick sina mössor. Trötta och nöjda åkte vi hemåt. Linnéa med familj följde med hem för Rebekka skulle klippa håret på Linnéa och det blev skitbra!Men det är ju som talesättet säger: allt klär en skönhet. Hon var fin innan och fin i sin nya frisyr.


                              

Nu ska jag sticka lite tills Janne kommer hem, han är med Jens och tvättar bilar, min och Jens. Sen ska vi åka upp till kapellet med fåtöljerna vi köpte på IKEA igår... Och så behöver Bamse badas efter sista naden... Det är en stund kvar innan man får krypa ner.

R.I.P Whitney <3
                                  


IKEA mm

Det blev en del gjort igår. När Janne kom hem från båten körde han mig till Panduro i Skärholmen där jag köpte porslinspennor medan han åkte till jobbet och hämtade släpkärran. Tillsammans åkte vi till IKEA där vi mötte upp Bella med familj.

   

Justin fick köpa en ny säng, en stol och en lampa till sitt rum medan Janne och jag köpte nya råttor till Bamse, handdukar och dessutom köpte jag barnsäkra hörn till den vassa hyllan i mitt arbetsrum i Hagsätra, nya besöksfåtöljer med kuddar samt porslinsmuggar. Glaspennorna och muggarna ska vi ha på StillaQ nästa lördag.

Janne körde hem mig så jag fick ta ut Bamse medan han följde med Bella hem och hjälpte dem att montera Justins grejor. Sen kom han hem och vi tittade på TV till det var middagsdax, då åkte vi till Ra, den Grekiska Kolgrillen i Älvsjö. De håller väldigt hög klass och är inte särskilt dyra.


Scampin är suverän! 89 kronor

Kvällen tillbringade vi vid TVn, jag stickade förstås, blev klar med Bellas sockor och ännu en jordgubbsmössa som jag inte vet vad jag ska göra med. När jag letade efter garn hittade jag en färdig halsduk som jag av nån anlelning kasserat, tror jag gjorde den till Bekki men så ville hon ha en längre... nu fäste jag oxå trådarna i den för jag tänker lämna den till Filtklubben så den kommer till Lettland. Dit går nog blåbärsmössan och den nya jordgubbsmössan oxå skulle jag tro. Det är roligt att kunna göra nåt av garnet som blir kvar istället för att det bara blir liggande.

                             

Idag har Bamse och jag varit ute en lång promenad på morgonen. Vi har gått mycket i skogen och njutit av det vackra vädret. Just nu är Jens här och hälsar på, men om en stund ska vi åka och bowla i Sickla. Det ska bli skitkul! Då ska Bella få sina sockor och Thyra och Ängla ska få sina mössor. Hoppas alla blir nöjda.


                                 

Tänk att få vakna....

... tidigt en morgon... finns det en psalm som heter i psalmboken. Cat Stevens gjorde en hit med den på 70-talet, på engelska heter den "Morning has broken".

                                
Har sovit precis hur gott som helt inatt. Efter att ha stickat 2/3 av Bellas andra socka gick jag ut med Bamse och kröp i koj före 23.00. Vaknade halv 7 imorse, försökte somna om (bara för att jag hade möjligheten) med det gick inte. Satte fart med morgonsysslorna, satte på en tvätt, badade Esmeralda och gick ut en långsväng med Bamse, förbi alla anslagstavlor. Hemma igen 09.15.

                  

Nu har jag satt över pengar på mitt kort för att gardera mig om inte företagskortet funkar. När Janne kommer hem från sin Finlandsresa (han har varit på båtmässan i Helsingfors) så ska vi åka till Ikea. Bella&co ska köpa grejer hem som Janne ska hjälpa dem med och jag ska köpa fåtöljer till arbetsrummet i Hagsätra Kapell + porlinsmuggar till Stilla Kvinnotimmer. Hoppas hinna förbi Panduro oxå för att köpa glaspennor till porslinsmuggarna, sen är jag helt klar förutom att jag ska klippa ut mallar till hjärtana i filt... tror jag... det dyker nog upp nåt jag glömt och då måste det finnas tid för det.

                            

Nu ska jag sticka socka till Janne dyker upp!

TGIF

 

Idag fick jag lära mig nåt nytt på lunchrasten... TGIF = Thank God It´s Friday... Facket för onödigt vetande, men ändå.

Det har varit en bra dag. Högen på skrivbordet börjar minska. Ibland fattar jag inte vad allt kommer ifrån men just nu är det fondansökningar som väntar på att personer ska inkomma med papper, en stämpelbeställning, några konfidenter som vill bli uppringda, korrektur och läsning. En del blev gjort innan jag åkte på terapi och sen hade jag bokat in ett samtal på ett fik.

             
               Det finns flera perspektiv på goda samtal, idag upplevde jag två,               
               konfidenten och choklad-prinsessen ;O)

Hann dra iväg ett mail och fylla i tidrapporten innan jag hämtade Bamse, körde förbi McDriveIn och tankerian innan jag åkte hem till Bekki med matpåsen. Hon drog iväg till en kompis, jag parkerade och gick en kortare skogsnad med Bamse.

Nu tänker jag sätta fart med Bellas socka no2, det finns en liten chans att jag hinner till Bowlingfesten på söndag!


Me twentythree +

                                       

Dagen har varit hur bra som helst. Bekki gjorde amerikanska pancakes till frukost och sen har det rullat på bra.Kul på jobbet. En praktikant började hos oss idag och det var en f.d kurskompis till mig, så det var kul att höra hur hon haft det sen sist... vilket var några år sen. Hade två konfidenter som tog 1,5 timme, men det kändes angenämt, de var så nöjda när de gick och då känns jobbet meningsfullt. Lunch och iväg till Hagsätra och Öppet kapell. Tre personer kom, två satt och fikade och pratade med mig medan jag sydde hjärtan till StillaQ.

                           

Vi ska ha ett skaparbord under StillaQ och då tänkte jag att en sömnadsaktivitet och en målaraktivitet får räcka. Sen finns det andaktsböcker att låna, filtar och kuddar om man vill vila, möjlighet till massage och samtal med präst/diakon. I de här små hjärtana av röd filt finns en liten pärla i vadden. Perfekt att ha i fickan så man kan klämma på den och tänka på nåt. Man får sy själv alltså, men jag ville göra nån förlaga så man får inspiration. Till målaraktiviteten blir det muggar som man kan måla med glaspennor... mer om det när jag köpt och testat dem.

Hämtade Bamse halv fem, åkte hem och stekte fläsk och kokade grönsaker till mig och Bekki. Släppte ut småfåglarna en stund och de for direkt ner till Ragnars vojärbotten och började nagga papper. De bara vägrar släppa sina bobyggarinstinkter... men de lägger inga fler ägg sen jag skaffade buren med gallerbotten!

                    

Janne har firat mig med att köpa den största tulpanbukett jag sett... och att åka till båtmässan i Helsingfors. Han har messat en bild på skaldjurplatån han superar på till min ära.

                  
                                     
                                      Jannes och Lottas tulpanbuketter ihop. Snyggaste köksbordet!


Inte alls fel... synd att man inte var med...

I övrigt har jag fått massa grattis på Facebook, många grattis på sms, telefonsamtal och två skönsånger på telefonsvararen - ett från mamma och pappa och ... två från morbror, ett på mobilen och en på hemtelefonen!

Nej, nu ska jag ta sällskap av Bekki, sticka sockor och invänta en utlovad glassefterrätt!

Tills nästa gång. Njut av detta!

Mittiveckan

En bra dag igen! Nu börjar jag bli bortskämd minsann. Mottagning på morgonen, jag tog hand om fyra stycken och det var inga långa ärenden. Mest att jag skickade iväg dem med blanketter och uppmaning att fixa rätt papper och komma tillbaka nästa mottagning. Bläddrade lite i Aftonbladet på internet och gjorde ett impulsköp, två LCHF-receptböcker med lite "lättare" recept. Är inspirerad sen jag möblerade om i frysen och fick koll på vad vi har där, kul at experimentera med lite udda hopblandningar. Skulle ju vara lite kul att tappa nåt kilo om jag kommer iväg till Egypten, för att inte tala om glädjen att köpa ny bikini till Mexico... men vi får väl se. Åkte på terapi, terapeuten kunde inte i måndags så jag hade fått en ny tid idag. Handlade grönsaker på hemvägen på Ica bredvid T-banan så jag kunde göra tacos till middag. Fixade ett par småsaker på jobbet, bla fick jag tag i Blomlotta som jag bokade in på caféet i maj, då blir det "karamellbuketter" och vi ska få prova på att binda själva! Sen åkte jag på hembesök.Lotta stod näst i tur och hon fick sina muddar och vi fikade. Hon hade köpt semlor dagen till ära och vi hann bubbla en timme innan jag fick åka iväg och hämta Bamse. Hon hade dessutom köpt en bukett tulpaner till mig inför morgondagen, raringen! In med kassarna, ut med Bamse och sen fixa tacos. Kvällen har jag tillbringat med Bellas sockor. Fick repa upp en bit för jag kunde inte komma på var jag var i mönstret och tillslut känder det som det gick fortare att börja om från ett ställe jag kände igen. Jag vill ju att det ska bli bra när man håller på.


Lottas muddar                                           Bellas sockor

Nej, säng nu! Är trött som en gnu. Bamse har varit ute och Janne åkt till sitt nattpass...  me sleep!


Roliga tisdag

Idag har varit en riktigt rolig arbetsdag även om det blev färre timmars sömn än vanligt inatt. När Janne åkt till nattpasset igårkväll satt jag och hans åländska småkusin och surrade till halv 12. Thyras mössa blev klar.

                      
                     De blev mycket sötare än jag trott. Funderar på att göra en till mig själv...

Klockan sex imorse ringde klockan. Småkusinen satt redan uppe i soffan och väntade på mig. Jag körde honom till pendeltåget, han skulle vidare upp mot Arlanda och sin lägenhet i Grasse. Jag vände hemåt och skötte morgonrutinerna, men var lite tidigare än vanligt så jag var på jobbet före åtta.

Mässa och möten, lunchmusik med soppa, sen hann jag med en del smågrejer som att prata med några om samverkan med andra religiösa samfund vid kris och t.ex nattvandring vid Valborg. Är sugen på att kontakta moskén på Söder för samverkan i sociala sammanhang och framförallt om det skulle hända nån kris då vi håller kyrka och kapell öppna. Hämtade material för en liten sömnadsaktivitet till skaparbordet på Stilla Kvinnotimmar i Barnlokalen, ett möte till och sen prat med en annan kollega om möbleringen i arbetsrummet i Hagsätra. Det blir nog snart klart. Ska snart åka till IKEA och köpa fåtöljer och muggar till en målar-aktivitet som vi oxå ska ha på skaparbordet på Stilla Kvinnotimmar om budgeten håller. Blev kvar till efter fem innan jag hämtade Bamse och åkte hem.

Gjorde lax i spenatsoppa, kryddat med vitlöksost. Ännu ett hopkok av rester från kyl och frys. Det var bra att göra den där ommöbleringen i frysen i lördags. Nu vet jag vad vi har och var vi har det. Kvällen har jag spenderat i TV-soffan med Bellas raggsockor. Har hunnit en halv och med den takten hinner jag göra klart ett par till på söndag. Vi får se vad som händer kvällarna framöver. Det är ös på jobbet just nu och jag inser att jag inte kommer hinna allt som egentligen ålagts mig. Vi har fått en bok idag som ska läsas ut till på tisdag, men det kommer jag INTE hinna. Inte på arbetstid ... och jag vill inte läsa den på min fritid för jag har ett par raggsockor som jag vill göra, den återbudade oppositionen ska göras på måndag så jag behöver gå igenom den igen och på söndag ska vi ha bowlingfest. Det får bli som det blir!

Nu ska jag sova!

                                                               

Äntligen måndag!

Blev nästan klar med Thyras mössa igårkväll.. Ska bara fästa trådarna och virka knoppen så är den klar sen. Har faktiskt garn till fler om andan faller på.

                                            

Administrativ dag. Hann äntligen med allt inför Stilla Kvinnotimmar. Nu är planeringen genomgången, arbetsscheman gjorda, samtalslistor och massagelistor fixade, mail skickade med påminnelser till arbetskamrater och en ny att-göra-lista till mig. Nu ska jag bara få till skaparbordet... sy hjärtan och porslinsmålning hade jag tankar kring, det börjar närma sig så vi får se om vi hinner få fram material. Hann med lite annat oxå, telefonsamtal och övriga mail.

Halv fem var det dax för ikonmålning igen. Idag har jag ljus-satt ansiktet på riktigt. Förra gången var det bara en grundning, idag tror jag det blev klart.


Förra gången                                       Denna gång

Det är jättekul att se hur den växer fram bit för bit. Skyndade mig hem för Jannes småkusin ska sova över här inatt för vidare färd mot Grasse (Frankrike) imorgon, men jag mötte gubbarna på vägen. De skulle till Flemingsberg och lösa ut tågbiljetter. Jag tror jag ska ta Bamse på promenad, duscha och sen virka knopp + sy ihop Thyras mössa medan håret torkar.

              
                Änglas mössa och den lilla blåbärsmössan.

Dröm-söndag!

Idag har jag verkligen bara gjort det jag älskar mest... älskar mest för närvarande vill säga! Efter morgonbestyren knypplade jag en "tre bottnar" till. Samma färger men med olika placering, bara för att se hur trådarna går och hur effekten blev. Nu får den sitta kvar på dynan till nästa tisdag när jag får stärka den på kursen.

                                
                                         

Ragnar hjälpte till förstås, knyppelpinnar är så roligt! När jag ätit en lätt lunch och varit ute med Bamse mittpådagenaden satte jag mig med stickorna och inspelade filmer. "Jägarna" har jag sett flera gånger, men ser den gärna igen, "Stolthet och fördom" var första gången jag såg. Stickade klart Änglas jordgubbsmössa och började på Thyras.Bamse nyser och fnyser än så det blir ganska korta promenader. Inomhus vill han mest bara sova, gärna i mitt knä eller i sacosäcken.

                

Nu har jag gjort lite middag på rester i kylen och väntar på att Janne ska komma från jobbet. Hoppas hinna lite längre på Thyras mössa ikväll. Bella fryser om tårna och har önskat sig sockor så jag hoppas kunna överlämna mössor och sockor nästa söndag när vi planerat lite fekke.

Här kommer bilder från gårdagens mittpådagenad. Bamse hittade en tjej i skogen - borderteriern Indra.


                                      
                                       


Softish lördag

                     
                            "Hon kom utför ängarna" är flickan med blommor.

Hade i morse bestämt mig för att bara göra det som föll mig in ... och det har jag väl lyckats med. Hade en önskan att fortsätta med knypplingen "Hon kom ut för ängarna" som jag påbörjade för 1,5 år sen, men det blev lite annat. Jag möblerade om i frysen, körde ett par tvättmaskiner, städade köket och gjorde rent hos fåglarna + dammsög övervåningen. Sen gjorde jag klart Lottas muddar och började med en blåbärsmössa för att kolla storlekarna till Ängla och Thyra ... och gjorde faktiskt klar den! Det gick fort. Ska göra den större storleken till flickorna.

                             

Bekki bjöd på en pancake när hon och Tim gick upp på eftermiddagen. Gottigotti med sirap och blåbär.

Nu ska jag gå ut med Bamse en kortis och sen fixa kyckling till Janne kommer hem från jobbet ... sen är det dax att börja med jordgubbsmössa.Fredagsmys!

Bamse ville först inte röra sig imorse, inte äta frukost heller. Men när vi kom ut blev han pigg, gick hela promenaden själv och åt sen upp sin frukost innan vi åkte till dagis. Bilfärden dit blev ett äventyr. Testade som vanligt på våra mindre väger om det var halt, och det tyckte jag inte. Drog upp farten, som vanligt, för att komma ut på motorvägen... och när jag skulle byta fil gick det inte att bromsa! Tack och lov såg bilen i filen bredvid vad som hände så han svängde in bakom mig så jag kunde komma ut i nästa fil, annars hade jag brakat rätt in i arslet på dem som stod vid rödljuset och då hade det blivit en präktig seriekrock. Eftersom det inte blev några ryck i bilen låg Bamse fridfull och icke ont anande bredvid...!

Dagen blev bra. Hann med alla fondansökningar som jag varit tvungen att släppa i onsdags samt de jag tog emot i går, sen terapi och efter det tillbaka till jobbet för ett samtal.

Hämtade Bamse, fick bära in honom för en klo hade fastnat i bilfilten och Bekki lyckades meka loss honom så vi kunde gå ut en sväng i skogen. Lagade Skagenpanna... sen gick Janne och jag upp till bastun som han bokat när han kom hem från jobbet. Vilken skön avlsutning på en tuff vecka! Vi svettades och pratade, duschade, svettades lite till och pratade. Nu sover han i gästrummet för att få lite lugn och ro (jag snarkar som bara den för närvarande) och jag ska oxå knyta mig. Bekki har lovat ta ut vår snuviga Bamselito en liten sväng innan hon lägger sig. Nu hoppas jag slippa ifrån en förkylning... har massa symptom.


                                                    

Två intensiva dagar

Kom till jobbet igår med tanken att jobba undan det sista administrativa med Stilla Kvinnotimmar, men hoppade in på mottagningen istället pga sjukdom. Det blev väldigt intensivt och jag hade att göra hela tiden. Mitt kl11-besök fick vänta medan jag avslutade sista konfidenten och iochmed det så blev tiden förskjuten. Hann med en mycket kort avstämning innan jag åkte till Hagsätra och köpte sushi som jag åt på mindre än en kvart medan gästerna till caféet strömmade in. Nå, nu var det väl inte så jättemånga, men vi blev nog 15 gäster vilket är mycket för vår lilla caféverksamhet. Programmet var suveränt även denna gång - Vandring i öknen. Efteråt pratade föreläsaren och jag om ökenvandringar och jag ska försöka hänga på en i april, men det är ju mycket som ska stämma om det ska gå...


                                           Charmören Gustavo, Gran Canaria 2007

Kom hem sent och satt vid TVn och stickade en stund. Håller på med muddar åt en väninna... de blev nästan klara!


Det här är mina :O)

Idag fortsatte ruschen. Bamse orkade inte gå kvällspromenad igårkväll så jag fick bära ner honom till skogen där han pliktskyldigast kissade och skyndade sig hem, samma på morgonen så han fick vara hemma med Janne.

Åkte först till Högdalen för att få undan en del av ansökningarna från igår som jag var tvungen att lägga ifrån mig, for med stor hast till Hagsätra där jag hade samtal kl 10.00, sen kunde jag ta det lugnt och kolla mail mm innan jag åt lunch med mammorna i Öppna Förskolan. Klockan två var det Öppet Kapell och redan minuterna före två kom en kvinna med ansökningar jag lämnat till henne tidigare. En kollega löste av mig för jag skulle vara hos tandläkaren 15.45.

Fick beröm för min tandskötsel men oxå varnande ord att om jag börjar slarva kan tänderna lossna, jag har begynnande tandlossning i hela käften, men sköter jag tänderna så här bra kommer de räcka hela livet. Vi får väl hoppas! Janne hade lagat middag till vi kom hem. Jag åt och bytte om på en kvart, sen kom syrran.

Syrran hade BH-skola hos Su. Det blev en jättetrevlig kväll trots många återbud. Vi satt och surrade om allt möjligt i över en timme för de gäster som skulle komma var sena. BH-skolan och provningen bjöd på många skratt och på fikat efteråt blev nästan helt galet. Det var länge sen jag skrattade så mycket!


Mums filibabba!

                                  
                                     PXC

Kvällen är slut. Bamse hade inte orkat gå något längre på hela dagen, men ikväll hade han gått en kvart med Bekki och nu sista naden gick han själv in i skogen och kissade och hela vägen hem. Imorse fick jag ju bära honom. Jag hoppas han är bra imorgon, annars får jag ringa veterinären...

RSS 2.0