Valborg

Bloggen funkar igen. Den hade hamnat i nåt spamfilter så jag får vara noggrannare med hur jag länkar och lånar tecknade bilder från internet.

Det blev inget jobb idag, jag tog ledigt, jag ringde vxl och fick höra att minst två andra kollegor jobbade vilket räckte mer än väl. Bekki försvann igårkväll efter ett småtjafs och ... ja, behöver jag säga nåt mer. Hon återfanns imorse iaf och jag tar kompledigt utöver de samtal jag ringde i arbetets tjänst. Hamnar nog på minus nu men det brukar jag snabbt ta igen. Och Linnéa med småflickor kom för att äta lunch med Bekki. Men jag var ju oxå hemma, som sagt. Vilket inte betydde nåt egentligen, tror jag. Linnéa med familj och jag hade tänkte fira Valborg ihop, en himla fin tradition sen förra året (utan förpliktelser för framtiden)

Det blev en härlig dag. Beställde tid hos veterinären för vingklippning av Ragnar (så han kan vara ute lös) och näbbslipning av Esmeralda. Hennes överläpp växer till varje vinter, det är en defekt hon har. Idag fick hon komma ut för första gången och beta själv.


Esmeralda på grönbete

                        
                          Linnéa och Thyra rider på ponnyn, en övning inför kvällen


Här rider hela gänget på ponnyn (Thyras fantasi)


I kön till ponnyridningen                      Bamse fick sitta i vagnen. Han var skiträdd
                                                         för hästarna

                 
                  Mor och hennes syster i kön till ponnyridningen, men de fick inte rida!
                  Ponnyridningen var GRATIS!!!Thyra:Ängla:


Mommos duktiga tjejer! Och Ängla som vanligt vill rida "den stora hästen"!


    
I väntan på elden..


NU kommer fackeltåget!


                     

                       

När barn och barnbarn åkt hem letade jag reda på (och det var inte så svårt) på partytältet som mitt jobb satt upp. De hade köpt en billig skinnsoffa för ändamålet, samt tänt två små eldar utanför. Där bjöds på kaffe/the och frukt samt sällskap. Jag sjönk ner i soffan med Bamse i knät och där satt vi nästan 1,5 timme innan jag segade mig hemåt. Bamse var jättetrött!!! Först och främst allt partajande hemma, sen folk, hästar och eld... och ... ja, han har varit duktig!

            

Nu ska väl jag oxå krypa ner...

                                  

Ej aktiv!

Min blogg funkar inte! Jag kan skriva i den men inte läsa den!!! Har mailat kundtjänst och hoppas att de löser problemet!

Men jag har varit aktiv idag! Vaknade före 5 och kunde inte sova, gick upp efter 7. Morgonrutinerna i ultrarapid och strax efter 10 var jag på Hornbach. Schweja-schweja låter det arabiska ordet för sakta-sakta, eller långsamt-långsamt. Jag gick runt bland krukor och pelargonior, kom hem med krukor för att kunna dela clivian, plantera om hibiskusen och oliven samt orkidéjord, medelhavsjord och vanlig blomjord. Handlade på Willys oxå, det var tomt i kylen och imorgon har jag lovat korv stroganoff.

                                    

Eftermiddagen ägnade jag åt omplantering av blommor samt fönsterputs. Långsamt-långsamt. Det var skönt att låta det ta tid. Fåglar och hund har varit ute med mig hela dagen.

Nu är Janne ute med Bamse, jag har skönt-ont i hela kroppen och är jättetrött efter insatsen.

Sov gott <3

Lammen på Hölö

Idag har jag gjort en fantastisk rolig resa! Till Hölö! Där bor en "gammal" kompis till mig. Vi konfirmerades på samma läger 1978 och har haft kontakt sen dess, ibland mer och ibland mindre. Det är många år sen vi sågs nu men hon hängde med på "Tjejkväll hos Su" för ett tag sen och idag tog jag chansen att få komma hem till henne med BH-leveransen.

                          

Jag åkte upp till centrum för att köpa fågelfrö, tigga till mig lite fiskmat till grodynglen på zoo samt köpa en liten blomma till kompisen. De fick lamm för ett kort tag sen och jag kunde ju inte låta bli att köpa till en liten blomsterpinne:

                

Vi började med en rundvandring på ägorna. Fåren hade lammat. Och fåren var en sort som jag aldrig sett förut. De var mindre och gracilare, ja jättesöta! Och lammen hade gärna fått följa med hem!


                           

Sen gick vi ner till deras kärr. Där har de inga grodor, men salamandar och iglar. Jag såg faktiskt en av varje men fick ingen chans att plåta dem. Bamse måste ju gräva efter vass.Bamse hann bli rikigt bra kompis med Bonnie, en riesen/golden-korsning.


                                  

Och så har de HÖNS! DET skulle jag oxå så gärna vilja ha nån gång i livet, i ett annat boende. De sprang fort så det blev bara en bild och den blev inte jättebra...

              

Sen hade de en kyckling i duschen! Det låter galnare än det är, men hönan klarade inte av sina ungar och de dog, alla utom denna som fick flytta in i huset. Där hade den sin koja och sin matskål... och den var mycket sällskapssjuk! Snacka om att det var nära att den fick följa med hem! Men jag var påpassad så jag får göra ett nytt försök till kycklingstöld nästa gång ;O)


                     
Jag tror att den ville följa med mig hem... :O)

                        


Bamse var som vanligt väldigt sotis och vaktig så han fick inte följa med och hälsa på kycklingen. Men han klättrade så högt upp i trappan som han kunde och där satt han och boffade tills jag kom ner igen.Bamse var helt slut efter dagen. Han hade haft fullt sjå att vakta mig och ett märgben han snott av Bonnie. Han sov som medvetslös innan vi kommit ut från uppfarten!

Ikväll har det inte hänt myckt. Lagat nån läbbig köttfärsröra och Bekki har åkt på bilträff med sin bror. Janne har lagt sig och jag ska ut kvällspromenaden med Bamse.

Nattinatti!


Gonatt, världen

Oj, vad trött jag varit idag. Mmonstrets härjningar har tagit på krafterna. Men det var en lugn dag på jobbet så det gick bra ändå. Sprang ut och köpte en grillad kyckling på lunchen. Hade spetsat in mig på kinesen, så jag var rätt stolt över att hejda mig och tänka sunt. Grillad kyckling med körsbärstomater.

                          
Efter jobbet hämtade jag Su och åkte till Itrim. Ännu stoltare att jag verkligen kom iväg när jag var så trött.

Hämta Bamse som varit dålig i magen på em, hem och duscha och ge Bamse middag. Janne kom hem och hämtade mig, han messade på em och ville bjuda ut mig. Vi åt toast skagen och skaldjursgryta med aioli, sen försjönk vi båda ner i paltkoma.

Just nu är Jens och Sandra här en sväng. Bekki har försvunnit in i pritångorna, hon messade vid 6-tiden att hon var packad och det har hon oxå gått ut med på Fejjan. Mösspåtagning är inte vad det var på 80-talet.

Bamse signalerar att han är nödig. Magen verkar vara bättre än på dagis iallafall.

Godnatt alla

Spännande torsdag!

Avslutade gårdagens blogg med att dagen kanske skulle bli spännande, ... och det blev den. Jag menade inte nåt särskilt med det, mest att jag skulle ha mitt första par-samtal någonsin och det behöver ju inte vara konstigare än nånting annat, men det blev röj hela dagen.

Sov illa inatt, svettades som galen. Njöt i tron att jag äntligen hamnar i klimakteriet så jag kan bli av med Mmonstret en gång för alla. Kvinnorna i min släkt har varit 40 år och strax däröver.. och jag som hållit på sen innan jag fyllde 10 håller ff på fast jag snart är 50 år. Hade det varit normala plågor hade jag inte tjafsat, antagligen inte tänkt på det, men jag kallar henne Mmonstret av två skäl. Dels att hon betyder hinkvis, dels att hon är så oberäknelig, hon kommer när jag minst vill... ofta flera dagar för tidigt, tex dagen före vi skulle ut på --> vandringen i Sinai <-- eller på varenda sol-och badresa vi gjort de sista åren. Det innebär allt från 2-5 veckors intervaller! Alltid måste man vara beredd! Och har man tur att vara utan henne när man åker iväg så gäller det att bada fort som attan, för sen är det kört. Hälsar hon på precis innan man åker brukar hon vilja stanna till man åker hem. Lika troget som ovälkommet sällskap!

Småpulade lite på jobbet tills mitt par kom. Samtalet var på engelska vilket var en skoj utmaning. Upptäckte ett stort hål i mina brallor så jag fick lubba ut på lunchen och köpa nya. Jag har bara ett par för jag tror hela tiden att jag ska tappa vikt så jag kan köpa en mindre storlek. Det är inte första gången jag får panik-köpa brallor och det är inte så bra, det blir ganska konstiga byxx ibland. Nu fick man rabatt på Lindex, handla för 400 och få 100 kr rabatt. Jag köpte ett par toppar oxå så 800kr blev 600kr. Topparna är jag nöjd med :O)

                                       

Efter lunch hade jag erbjudit mig att ta Filtklubben då ordinarie diakon vabbade. Det passade jättebra för dels har jag tänkt hälsa på dem sen i höstas, dels hade jag inte Öppet Kapell idag, dels hade jag en --> rykande färsk andakt som handlade om ökenvandringen <--, den jag höll på caféet igår kunde jag återanvända nu. Dessutom kom den diakonstudent som jag är kontaktperson för, hon skriver sin fältstudie i vår församling. Hon kommer från Egypten så det blev lite extra kul. Men innan jag skulle gå in på Filtklubben... vem dyker upp? Mmonstret förstås. Hon försvann för en vecka sen efter att ha gjort mig sällskap 6 dagar av 8 i Egypten, och några dagar hemma oxå.. nu är hon tillbaka! Kunde jag så skulle jag slita livmodern ur mig, men jag når ju inte upp! Jag blir GAAAALEN! Och inte nån liten försynt hint om att "nu tänkte jag hälsa på" utan SPLASCH bara. Bara att glädjas åt att man har svarta brallor och sen försöka svabba så man kan sitta på en stol ett par timmar utan att lämna förargliga spår! Tack och lov att jag aldrig går utan skydd i väskan. Sen hade jag samtal med "min" student.

Hämtade Bamse kvart i sex, hungrig som en gnu gladdes jag åt de två Wallenbergare som blev kvar från igår. De skulle blivit lunchlåda till imorgon men nu slukade jag dem glupskt i sällskap med ägg och körsbärstomater. Förhörde mig om Bekkis stora kväll, studentskivan igår. Den hade varit jättelyckad med ett stort undantag. Så trist! Hon har ju sett fram emot den så länge och lagt ner mycket tid, energi och pengar på den, hon var så himla fin när hon gick iväg. Så tråkigt!!!Men mina ungar är inte bara vackra, de är kloka oxå. Jag är stolt över hur Bekki tacklar det!

Nu tänkte jag visa mina grodäggsbebisar jag har till låns på köksbordet!


Måndag

                               
                                 Tisdag


Onsdag

                         
                           Torsdag

Livets under i superspeed!

Jag tyckte jag hörde Jens röst... Han har mekat bromsar med sin pappa... det kanske vankas glass på övervången? Jag springer upp och kollar :O)

Hallabaloo

Dagen har varit bra. Sorgsenheten ger sig inte, men jag kan leva med den. Spanade in kärret på morgonpromenaden, vilket Bamse och jag gjort sen vi kom hem, och vi ser inga grodor, men rommen ökar vilket är mycket positivt. Mina yngel växer förstås mycket snabbare inne i värmen och jag kommer snart visa lite bilder dag för dag.

                              

Hämtade krisplanen från Högdalen innan jag åkte till Hagsätra och satte mig där. Det blir inte mycket jobb gjort under onsdagsmottagningstid om man inte har mottagningen i Högdalen, så kapellet i Hagsätra är perfekt dessa morgnar. Men istället för gå igenom krisplanen och skriva tillägg för Hagsätra satte jag mig att gå igenom hela min mailbox. Den larmade överfull och jag vet hur jobbigt det kan bli i veckor framöver när man måste radera några mail i taget... När jag var klar med det rensandet tog jag lunch fast det egentligen var för tidigt, sen läste jag igenom stadsdelens krisplan och vår egen krisplan.

Det var väl bra att jag gjorde som jag gjort för en frivillig kom alldeles för tidigt till caféet. Sen var det café för hela slanten. Det var nog besöksrekord för terminen idag, över 20 personer kom. Jag hade andakt och det jag skrev om igår handlade om vandringen i Sinai. Fick flera positiva kommentarer efteråt vilket kände extra gott. Dagens program handlade om Handarbetets Vänner, och även om vi fick datorstrul igen så lyckades föreläsaren genomföra en bra informatoin om skolan, historian, nutiden och ateljén!

                             
                               Andakten hade jag och ingen annan ;O)

Lite eftersnack med medarbetare och frivilliga, en fick jag göra en akut-utryckning och åka hem för Bekki fick inte upp dragkedjan i sin fina studentskiveklänning.Hon var jättenöjd med sömmerskans insats med snedslån längs hals och ärmar...återstår att se om strumpbyxorna håller! För där blev det inga kantningar! Paljetterna stack henne i hals och armar så hon blev alldeles röd, snedslåarna gjorde susen!
                                                                 

Sen körde jag min diakonkollega till Högdalen innan jagt hämtade Bamse från dagis, åkte hem och lagade middag till mig själv och nu sitter jag här.

Janne kom precis hem, ska umgås lite med honom innan sista Bamsenaden. Morgondagen kan kanske bli spännande....


Sorgsen...!

Måndagen blev en bra dag. Hade admin och samtal på fm, stack iväg på friskvård efter det, hämtade upp Su på vägen som bestämt sig för att oxå börja träna. Köpte med mig en grillad kyckling och gula körsbärstomater på vägen tillbaka till jobbet till lunch, vilket jag intog tillsammans med arbetskamraterna som drack sitt eftermiddagskaffe. Hade telefonmottagningen på em och i övrigt hann jag med en del som blivit liggande.

Vad jag totalt missat var att det var ikonmåleri. Trodde det var sista gången när jag var i Egypten, men Janne kunde ta Bamse så jag kunde vara med på denna avslutande gång och det var fantastiskt! Efter ett par timmars målande hade vi en välsignelsemässa uppe i kyrkan. Min ikon är inte helt färdig, ansikte och händer ska få highlights samt lackningen, men den var tillräckligt färdig för att få välsignas med de andra målarnas alster. Det var vackert och stämningsfullt. Och vilka vackra ikoner!!!


                        


                      
                         Inte mycket kvar nu!

Kom hem efter nio på kvällen och tog ut Bamse direkt. Han träffade kompisar på vägen så vi var ute över en timme. Sov gott sen!

                                          

Har varit trött idag. Något obehag gnager mig. Inte blev det bättre av att jag fick avslag på min förfrågan om att delvis gå en kurs på arbetstid. Känns som ett missförstånd, ska kanske reda ut det eller så tänker jag fortsätta vara sorgsen. Har varit på möten och haft samtal under dagen, även skrivit en andakt till caféet imorgon som jag tänkte lägga ut sen. Knyppelkursen blev inställd för vår lärare blev akut sjuk och fick åka in till akuten. Oron finns med där oxå förstås. Hoppade över lunchen så när jag åkte hem vid fyra var jag akuthungrig. Handlade på Willys och gjorde köttfärslimpa med honungsgratinerad chevré till förrätt.

Nu ska jag gå och ringa sömmerskan som har Bekkis studentklänning. Hon ska ha den på sin studentskiva imorgon och det börjar kännas oroligt att hon inte ringt att den är klar än! Skulle hämta den ikväll ju!!!

                
                  Galna ungar :O)


En halv helg på landet

Tagit det superlungt, sovit mycket, gått långpromenad med Bamse och häckat vid TVn.


Ragnar håller koll på det snöblandade regnet

                     
                      Bamse håller koll på att pappa håller sig lugn


Promenad på ängen. Bamse visar att han kan "hopp upp på stenen"!

Imorse låg vi länge, men en stund efter 10 bröt jag upp och åkte hem. Hann gå ut en sväng med Bamse, måla ögonen och hämta lite grodägg i bäcken innan jag åkte upp till jobbet.

                
                  Snart ska grodlivet återigen spira på mitt köksbord!

Det var nog tur att jag gjorde iordning en förbön omutifallatt och det var tur det. Jag hade inte hört nåt om min medverkan och prästen kom jättesent. Men det blev en god gudstjänst iallafall, trots en del små kommunikationsmissar. Vi hade söndagsmiddag efteråt och det var jättelyckat. God mat och gott snack.

Jag är trött. Känns som det aldrig kommer att gå över, men jag har ju jobbat sen jag kom hem från Sinai så jag ska försöka att inte dra för stora växlar kring det. Kroppen håller ff på att läka och idag har jag nästan tappat alla fjäll på armarna, de har sett hemska ut. Läppen tappade sin sista skorpa idag oxå.Nu ska jag gå från datorn och prata lite med Bekki. Sen ska jag kanske packa träningskläderna innan jag Bamsar ut och knoppar???
                                                           

Torsdag-fredag

Det finns väl inte så mycket att säga efter gårdagens blogg om veckan i Sinai. Igår hade jag ett tufft ärende på morgonen, han fick ta tid, sen fick jag göra en ärenderunda, hade bla glömt arbetsmobilen hemma och så behövde jag åka till Högdalen för att hämta affischer för nästa onsdagscafé. Kom tillbaka till Hagsätra kapell strax före två och slängde i mig lunchen. Öppet kapell var lugnt. Kvällen tillbringade jag vid datorn och skriva blogg och lägga upp några bilder på Facebook.

Idag hade vi möte i kapellet med kontraktets diakoner. Jag var där kvart i 8 och larmade av, sen kom en kollega och vi gjorde frukostfika till halv nio. Efter mötet fixade jag ett par timmar innan jag åkte hem och åt lunch, packade lite, hämtade Bamse och åkte till landet. Pratade i telefonen med PV (som inte fick ledigt till Sinai) hela vägen ner. Härnere har jag tagit det lugnt. Janne har bjudit på räkor och ost från Ostaffären.  Sovit över en timme. Janne har varit ute kvälls-svängen med Bamse och jag ska nog gå och tuppa av igen.
                                

In love with Sinai!

Tisdag
Nu ska jag försöka ge rättvisa åt den fantastiska resa jag gjort. Förra tisdagen, den 10 april, körde Janne mig till Arlanda så jag var där ca halv fem på morgonen. Iom att min kompis PV, som egentligen skulle varit reseledare, inte fick ledigt så visste jag inte mer om mina reskamrater än att en skulle ha en burberry-färgad resväska och komma i ett sällskap av tre samt att en annan var liten och mycket ljus. Sammanlagt skulle vi vara fem kvinnor i olika åldrar som skulle åka. När en ljus kvinna med ryggsäck och sovsäck tänkte checka in till Sharm-el-Sheik strax efter kl 5 gick jag fram och frågade om det var MW och det var det. Vi checkade in tillsammans. En stund senare kom tre kvinnor varav en hade en burberrymönstrad resväska och det var AF, VL och hennes dotter F. Det är märkligt vad fort man lär känna människor i dessa lite extrema omständigheter. Innan vi klev på planet kändes det som vi känt varandra länge.

                                 
                                   Adressen i Egypten var till en sheik, spännande! Eller hur!

När vi kom fram till flygplatsen i Sharm-el-Sheik blev vi upphämtade av Saleh, han är på något sätt besläktad med sheik Mousa för han berättade att hans son skulle bli nästa sheik, men jag fattade inte riktigt allt måste jag erkänna. Eftesom vi landade tidigt körde han oss till Dahab där vi åt en god djuphavsfisk som kallades Sauer. Han var så artig och serverade oss alla, men dessförinnan hann vi ta oss ett premiärdopp i Röda Havet!


                                  

Innan mörkret hann vi fram till St Katherine Village och Beduin Camp som skulle bli vår första anhalt i Sinai!


Föga anade jag att jag snart skulle klättra upp för berg långt högre
än dessa!
                    
                        

Onsdag
Efter en god frukost tog vi en långpromenad till St Katherine kloster. Jag har inte hunnit läsa mer om St Katherine så jag vet inte så mycket om henne än, men har jag lärt mig nåt på denna resa så är det att ta en sak i taget. Sista biten blev vi upplockade och fick åka på flaket på en bil. I klostret gick vi runt, handlade lite i shoperna, tittade runt överallt där det gick som tex kapellet och muséet men även den brinnande busken där Gud uppenbarade sig för Mose.


På flaket                                                          Den brinnande busken!

                       
                         Katarinaklostret


På vägen hem gick vi förbi den gyllene kalven

Klostret stängde kl 12.00 pga den annalkande påsken men vi hade bokat en kamelritt till familjen Ramadan i Al Arbain så vi var sysselsatta ändå.


                                   

Familjen Ramadan tog emot hajkande gäster i sin trädgård, men de höll även klippdassar, sålde smycken och herr Ramadan tog fram sitt stänginstrument Simsimaya som han gjort själv och sjöng en sång till ära för gäster.


                               
                              De marsvinsliknande gnagarna åt bröd och hö

    
                                '
                                 Herr och fru Ramadan


Herr Ramadan med sin hembyggda Simsimaya. Grenar, en oljedunk
och telefontrådar!

Vi gick tillbaka till Beduin Camp i St. Katherine Village. På hemvägen slank vi in där Moses lär ha slagit sin stav i klippan och vatten bröt fram till det törstiga folket.


Du ser slagen av staven!                              Ett kapell är givetvis byggt här, men vi kom inte in.

Torsdag
Vandringsdagen! MF, VL och F valde att stanna i campen, men jag och MW gav oss så iväg på vandringen i Sinais bergöken.


Hejdå! Vi ses vid Röda Havet om några dagar!

                         
                           MW, guiden Mohammed och moi!

Vandringen blev så otroligt mycket tuffare än jag trott! Jag tyckte ändå att jag noga förhört mig om omständigheterna, men det blev fel ändå... och ändå så rätt! Vi hade pratat om ca 4 km om dagen (vilket jag tyckte lät som en baggis) men sanningen blev över milen varje dag och det i oländig terräng med rejäla stigningar både upp och ner. Jag är så glad att jag blev "lurad" för det blev en upplevelse jag inte kan beskriva i ord... så här kommer lite bilder istället!


                             
                                   På väg upp upp upp...


Vila vid en källa

               
                Satr


Tekokning vid första campen                                 
                                   Abbas Pecha


Abbas Pecha, mitt berg!

                           
                             Det är låååångt ner till St Katheringe Village!


                            
                              Vårt första nattläger.

Fredag
Jag har som sagt inte så mycket att säga. Vyerna, strapasterna... det finns inga direkta ord och inga berättelser som kan motsvara ...


                         
                          
                            Guiden tar en liten smoke av nåt obestämbart innan avfärd


                       

                         
                                                 

                           
 
 Egyptens gräshoppor


                                                                       Asfour, vår kamel


Skriet av Munch

                             
                               Välkomst-the i Wadi (dal) Shagg!


Mansour, vår kamelskötare

                             
                                Myspys vid beduinernas eld


Vårt andra och tredje nattläger

Söndag
Denna dag blev den tuffaste! Med 40 kilos övervikt och astma lyckades jag till viss del bestiga Katarinaberget... men jag fick ge upp 3 km från mål...

Men först... vi väcktes av vildåsnor!


Vi väcktes av vildåsnor...

                       
                         Katarinaberget i bakgrunden


!!! Lyx!


                         
                             
                           Närmre än så här kom inte jag. Mohammed och MW klättrade hela vägen...


Jag vilade och njöt av utsikten. Mose berg tv. Där tog Mose emot stentavlorna!

                   
                    Rastplats... och en liten "smoke"


Bra jobbat! Guggelutt! 3 km från Katarinabergets topp!

                        
Shalaz!        Katarinaberget uppe mitt i bild

                  
                       Asfour, "vår" kamel


Fina Mansour!


Söndag
Sista morgonen


Lite svullen av solen...

                     
                     Gott att vakna till!


                               
                                 Här kommer Mansour och Asfour!


                      
                        Asfour, vackraste kamelen!

Efter nerfärden så blev vi skjutsade av Saleh till Nuweiba vid Röda Havet dit våra reskamrater flyttat. Kvällen bjöd på en underbar dusch och middag hos en beduinfamilj, familjen Salem.


Beduiner smyckar sina bilar med bla mattor          Snygg frilla + solbränna = svullen!


                          
                             Jättefina beduinsmycken!


MF och VL provar sjalar


                    
                      Besma och hennes storesyster oxå!


Middag! Kyckling, ris och aubergine!

Storasyster Salem visar hur man bakar bröd!

Sikta....                                                             ...knåda


 Grädda!


Sen blev det "gammeldansk" med
Verner i hotellets arisha!


Måndag

Jag snarkade nåt förfärligt så MW ville byta rum till nästa natt. För att hon skulle få några timmars sömn... + att jag gärna ville utnytta sista morgonen i Egypten så gick jag ner till arishan och mötte morgonen där!


 
                                

Morgonen var fantastisk! En timme satt jag själv, förutom att hotellägaren Aschmed kom med kaffe efter en kvart. Sen kom Verner och pratade en timme. Jag är så sugen att få följa med till Jordanien och Israel... nästa vår! När han gått tog det nån kvart innan beduinbarnen började strömma till med sina smycken. Halv 9 gick jag upp till rummet och hämtade pengar så jag kunde köpa ett gäng änglar gjorda av glaspärlor.Dagen i övrigt bjöd på en lång promenad längs stranden. Mmonstret var förstås min trogne följeslagare sen bergsvandringen så mitt första dopp på tisdagen i Röda Havet blev det enda. Men jag kunde titta på och passa väskor!


                    
                     Beduinflickor badar med kläderna på!

Efter badet gick vi till "Little Prince" där vi tog en Sahlab, en varm dryck gjord på mjölet av en orkidépistill och mjölk. Mycket god... och söt! Egyptiern som ägde caféet var gift med en fransyska och hon hade ett helt bibliotek, med bla "Little Prince" förstås!

                                Sen gick vi hela strandpromenaden tillbaka! Middagen intog vi på hoellet.

Tisdag
Inte så kul... hemresedag. Provade hotellets hängmatta... annars var det bara en lång färd till flygplatsen där vi gjorde lite yoga innan incheckning.. och så 5 timmars flyg hem. Janne och Bekki mötte mig och jag bjöd ut dem på restaurang, det var ju Jannes födelsedag! Resten vet ni...!


                                 
                                  AF

MW och VL

                       
                          Yoga på flygplatsen i Sharm-el-Sheik


Men vilken tid det tagit! Flera timmar att ladda upp bilder osv. Jag har varit ute en sväng med Bamse medan jag la upp ett större antal bilder. Men jag hoppas ni njutit av det fantastiska natursceneri och den kultur jag försökt skildra. För att göra ett plumpt slut på detta bjuder jag på en bild på mattan på vårt sista hotell:

                     

Lite summa summarum får det vara för för min del har det varit en utmaning. Med min stora kroppshydda har vandringen inte varit lätt, men om jag vetat hur tuff den skulle bli så hade jag tackat nej... så tack och lov att de blev en överraskning för jag har klarat av nästan alla utmaningar, fått vara med om en otrolig naturupplevelse, en kulturhistorik som varit utöver det vanliga och jag har fått veta att jag är starkare än jag trott!

Halleluja!
                                    

Nope!

Det blir ingen Sinai-blogg ikväll heller. Kroppen värker och är trött, rödbrännan gör nog sitt till, kroppen behöver sova och läka lite till.

            

Det var lugnt på jobbet idag. Inget program på caféet och få gäster, men jag berättade om mina äventyr och lovade ta med bilder, kanske som program i höst.

Lagat mat har jag gjort, efter det har Janne, Bekki och jag slappat i varsin soffa och egentligen bara pratat skit. Äppelpajen jag bakade samtidigt med middagslagningen står oäten. Janne har tagit Bamse, jag ska sova.

Imorgon hoppas jag vara mer fit for fight för att skriva en fotoblogg om resan till Sinai. Den är värd lite mer ansträngning än jag kan ge den ikväll.


             

Underbara dagar i SinaiJag ska inte skriva nån längre blogg nu, ska ta mig upp till jobbet. Men jag ville bara komma in och säga:

HEJ! I´M BACK!Veckan på södra Sinaihalvön har varit en otrolig upplevelse, med vandring i bergen/öknen, Röda Havet, umgänge med beduinerna och andra små äventyr. Återkommer antagligen med det och massa bilder senare.Men nu ska jag försöka ta mig samman och ta mig till jobbet. Har en lugn dag framför mig (enligt almanackan) och det är tur för jag är ff trött av alla intryck och eskapader jag utsatt min "lilla" kropp för.

See Ya <3


Man KAN koka pasta i en termos!

                            

Försökte sova länge imorse, men resfebern har satt in ordentligt. Låg och vilade istället. Bamse läser av mig så han satte sig och blåvägrade gå längre än en kvart på morgonen, sen var det bara att gå hem igen, han ska ha koll på reväskan. Han lämnar inte mina fötter några längre stunder.

Har provat lite olika solskydd för huvudet men det har bara resulterat i asgarv och hysteriskt fnitter.Ringt och plågat mamma och Lotta med min flygrädsla och resfeber har jag gjort, annars mest tomglott på TV, ut genom fönstret och förberett mig mentalt.

Och det går att koka pata i termos. Jag hällde i kokhett vatten och påsen, sen fick den stå i 10 minuter, jag rullade och skakade på den ibland. Pastan blev överkokt och såsen lite tunn, jag hade nog i för mycket vatten... bolognesen smakade ungefär som rumpa luktar, men det är överlevnadskost så det är bara att stå ut! Och heller läbbig bolognese för 16 kronor än älggryta för 99, älg är inte nån favorit på förhand!

Jaja, nu är jag färdigpackad och taggad. Janne håller på att laga min reväska för det var vit en stor spricka i den. Alltid är det nåt! Hoppas den håller tur och retur nu...

Jag ska sova nu. Klockan 3 ringer klockan!

Kan man koka pasta i en termos?

              
                 Bamse Morgontrött!

Vaknade rätt tidigt imorse, trots att jag inte somnade förrän vid 3. Det känns nu ikväll kan jag säga, somnade nästan till "Morden i Midsomer". Bekki älsklingen har tagit ut Bamse så jag kan slänga mig i bingen nu.

Har ägnat dagen åt kontemplativ packning, kan vi säga. Allt har fått ta tid. Bamse och jag gick i 1,5 timme imorse. Jag har pytsat över schampo och balsam i småflaskor, rakat ben och legat på rygg och tänkt. Det har varit underbart att mentalt få förbereda sig på äventyret. Resväskan är proppfull av sovsäck, liggunderlag, plåster och campingutrustning... har ingen aning om hur det här kommer att gå. Tror fortfarande inte att det blir av, att nåt kommer och ställer till det i sista stund. Nu skriver jag ut mina farhågor, vidskeplig som jag är!

                                

När Janne vaknade åkte vi till Farsta Centrum och letade torkad mat. Sportaffärerna skulle ha 99 kronor för en torkad portion älg-gryta de luxe, 69 för musli med torrmjölk... aldrig! Efter att ha varit på Claes Ohlsson, Lidl, Ica så styrde vi kosan mot vårt eget Willys. De hade två torkade pås-rätter - pasta carbonara och pasta bolognese... imorgon ska jag prova att koka 16-kronors pasta i termos! Så snål är jag! Och även prova med 3-kronors nudlar. Vi får se hur det går!

Grodbäcken är skrämmande öde! Änderna som brukar ha dunderfest så här års simmar hungriga. Jag är inte ensam om att hoppas att det kommer fler parningssugna grodor när värmen återkommer, annars blir det katastrof. Har pratat med en insatt granne som fört anteckningar på grodorna i 30 år, de har tydligen minskat drastiskt sen hon flyttade hit på 80-talet. Det har jag oxå märkt, men inte tänkt på att det var så illa. Om det bara blir de tre rom-klutcharna som ligger i bäcken kanske sagan om grod-dammen är över nästa år :O(


Tre klutchar grodrom!

                           
                            Hungriga änder...

Nej, nu mot sängen den rara...

Påsk på Lågarö!

                                     

Vilken härlig dag det har varit. Tog sovmorgon igen, Bamse mös i sängen ... igen. När jag gick upp hittade jag ett påskägg på bordet!

                      
                        Blev man glad eller blev man rörd? Både och!


Snö är härligt, tycker Bamse

Långpromenad efter frukost och sen tog jag Bamse i bilen och for upp till föräldrarna. En fantastisk dag. Solen sken, pappa satt ute och väntade på mig i en solstol så där blev vi sittande och pratade till mamma ropade att lunchen var klar. Efter en god påsklunch satte vi oss i vardagsrummet och pratade, jag stickade på min axelvärmare till klockan blev sen eftermiddag. Då fixade mamma fika och sen gick vi ut med hundarna. Mer prat i vardagsrummet, sen fixade mamma räkmackor... vid nio bröt jag upp och åkte hem efter en fantastiskt underbar dag.


                        
Hagge

                           
                            Indra

Hemma vid 22-tiden, tog Bamse på kvällspromenad och stack iväg till påsknattsmässan som började kl 23.00. Vi började mässan med klockringning, sen gick prästen först in i det mörka kyrkorummet med Kristusljuset tänt, efter gick alla vi andra - de flesta med något som skulle på altaret. Vaktmästarna tog emot: först dukarna, sen blommorna, ljusen, nattvardskärlen emedan lamporna tändes. Vi firar att graven är tom och att Kristus är uppstånden.

Ur Påskvisningen:

Skärtorsdag: nattvarden instiftas

                              
                               Långfredag: Jesus dör på korset


Påskafton: Graven är tom, Jesus har uppstått.

Efteråt satt några kvar på kyrktorget, jag med. När färdtjänst kommit och plockat upp de sista besökarna skjutsade jag hem prästen, kom hem strax före 01.00.

Nu är sista tvätten i torktumlaren, Bamse sover tungt och jag har varvat ner efter en fantastisk dag! Bekki är ute på galej och Janne jobbar natt... Natti natti <3

Lång fredag

Det har varit en lång fredag. På morgonen gick jag upp och hämtade Bamse så fick han komma ner och gosa en stund i sängen. Han var väldigt gosig för jag hann gå upp och äta frukost innan han kom knallande. Han älskar när ha får komma upp i vår säng.

                  
                     Bamse gos

Halv 11 kom vi ut på morgonpromenad! När jag kom in igen ringde jag P som inte kunde följa med till Egypten. Vi pratade en bra stund. Sen gick jag runt och plockade i min packning. Provade den självuppblåsande liggunderlaget som inte funkade, men när jag blåst in luft och låtit det ligga så var det lika hopplöst att få ut luften, DÅ sög den glatt in luften jag försökte pressa ut. Tvättade några maskiner... men jag satt mest och glodde ut genom fönstret på snöfallet. Det var skönt att låta tankarna gå, kände att jag behövde verkligen tid för en mental förberedelse. Det har varit så mycket på sistone.

                       
                            Bamse snöhund

Gjorde rent hos djuren och dammsög hela rummet innan jag tog bilen upp till kapellet i det ymniga snöfallet. Ville vara med på korsandakten klockan tre. Idag låg fem röda rosor runt törnekronan på det nakna altaret. Det symboliserar Jesus fem sår - ett i vardera handen, ett i vardera foten och så ett i sidan där man stack honom för att försäkra sig om att han var död. Vi sjöng några psalmer, växelläste en psalm ur Psaltaren och i övrigt sjöng en av våra musiker, som är fantastiskt duktig, medan en man spelade olika flöjter. Det var väldigt vackert.

                                  

Efter middagen har Bekki och jag tillbringat kvällen vid TVn. "Legally blonde", "Evan, den allsmäktige" och större delen av "10.000 BC" har det blivit. Jag har börjat sticka på en halsdukssjal, typ.

                      

Mycket sjalar blir det, men jag använder en del sånt oxå. Bamse har varit ute, Bekki har oxå varit ute en sväng men bara i området, Janne jobbar natt...

Natti natti

Skärtorsdag utan påskkärringar

Det har varit en ganska lång dag idag. Gick upp sju och sen har dagen rullat på. Besök på förmiddagen med en del efterhantering, kolla av att inget blir liggande under min semester mm, åka till Hagsätra och affichera + handla lite innan Öppet Kapell. Det var lugnt idag, bara en gäst så jag hann ringa och kolla med de andra tjejerna som ska med till Egypten. Det kändes lite kaosartat när en av oss, den mest erfarna, fick semestern indragen. Man både lider med henne och jag var inte ensam om känslan av att vilja boka av. Men nu har vi pratat med varandra och vi åker.

Efter Öppet Kapell hade vi kyrkkaffe och klockan fem skärtorsdagsmässa. Vår nya präst gjorde en fantastisk betraktelse och i slutet av mässan klär man av hela altaret. Ljus, blommor, duk, allt tar man av och det fick församlingen hjälpa till med att bära ut i sakristian. Sen kom vaktmästaren ut med en törnekrona och la på altaret innan lamporna släcktes. Det var oerhört starkt att se törnekronan ligga på det nakna altaret i kvällningen, jag kände tårarna välla upp och en annan person grät. Vi firar mässor varje dag under påsken och vid påsknattsmässan på lördag kommer altaret återigen att dukas med duk, kors, ljus och blommor. I den ursprungliga påsken firade judarna uttåget ur Egypten och det var den festen Jesus oxå firade på skärtorsdagen när han kom till Jerusalem. Det var då han bröt bröd och sa att det var hans kropp, delade vinet och sa att det var hans blod, det är därför vi firar nattvarden fortfarande. Men det var oxå den kvällen som han blev förrådd av Judas och bortförd, fängslad och torterad.

                                       

Det blev sen middag med Bekki när jag kom hem. Vi har lyssnat på lite gammal musik och pratat, nu är hon ute och "tar några drinkar". Vi får se om det blir lika sent som sist, men då var det iof studentskiva.

                

Nej, klockan går fort ... Jag har precis pratat med ena Egypten-resenären och jag kom ju hem sent från jobbet så klockan har blivit mycket. Jag gnags av en envis känsla av att resan inte kommer att bli av. Lite vidskeplig är jag allt och det har hänt förr att saker jag skriver ut i förväg går i stöpet. Att jag skrivit så mycket om den här resan kan dess fall, känns det som.

Men nu ska Bamse få sin kvällspromenad innan jag tar och knyter mig. Janne åker till Sanda efter kvällspasset och Bekki kommer när hon kommer... Morgondagen har jag vikt för packning och planering.See Ya <3

"Gonatt gonatt"

... säger Ragnar när man drar ner persiennerna i djurens rum. För länge sen blev djuren rädda när jag kom in i mörkret så jag började prata med dem för att de skulle höra att det var jag. Typ "här kommer bara mamma och ska natta er, nu åker persiennen ner så inte solen lyser på er och ni får sova gott imorgonbitti... gonatt gonatt"... och det har Ragnar snappat. Nu säger han "gonatt gonatt" när jag kommer insmygande i mörkret.

 

Morgonens händelse höll på att få mig att boka av Egyptenresan. Min kompis som arrangerar resan kan inte följa med ... men jag pratade med den andra ledaren senare på dagen och nu tror jag att det blir bra ändå. Men orsakerna som gör att min kompis inte kan följa med känns lite hårresande, det handlar om arbetsgivares makt och vad makt kan göra när fel människor har den. Vi blir nu en väldigt liten skara om åker, men än planerar vi att det blir av... det är ju bara några dagar kvar tills det är dax!

Ringde lite samtal på morgonen så jag kom lite senare än vanligt till jobbet. Klockan 12-16 hade vi café med rafflande fiaspel och bordtennis. Efter det ringde jag upp en konfident jag inte hört av på ett tag, jag trodde allt löst sig för honom och det hade det gjort tillfälligt, nu var allt uppochner igen och jag kände mig taskig som inte kunde boka in honom förrän om två veckor. Men jag kan verkligen inte göra något på skärtorsdagen eftersom de flesta stänger 12.00 och sen åker jag. Nå, hans läge kommer varken bli bättre eller sämre under tiden men jag förstår känslan av att behöva vänta så länge på att få komma och prata.

Kom från jobbet sent och hämtade Bamse bara en kvart före dagis-stägning. Åkte förbi  för jag var superhungrig och Bekki "hann" inte laga mat. Kvällen har jag tillbringat vid TVn. Har gjort klart mattan men är så besviken på det. Fick repa upp uddvarvet och göra uddarna ännu glesare för att få garnet att räcka. Det blev inte snyggt. Men Bamse älskar mattan och han bryr sig inte om hur glest uddarna sitter.

          

Ikväll med det inte nån lång promenad. Vi träffade Zinja och hennes matte så hundarna fick springa lösa medan vi strosade fram och tillbaka och pratade.

Nu mot sänghalmen...

En rätt så vanlig tisdag

                          

Morgonmässa och personalmöte. Dagen knallade på - statistik, snack, samtal, lunch och möten. Stack precis fyra från jobbet för att hämta Bamse, kort sväng med honom och sen upp till centrum och frissan. Jag har ju varit några gången hos en tjej i Strängnäs som jag gillar skarpt men nu har det varit omöjligt att få till det så jag återgick till min "gamla" frissa. Jag nästan skämdes att hon var så glad att se mig. Visst, det kan vara ett "försäljningsknep" men jag faller för sånt... Det blev en hel del snack. När jag gick fick jag största kramen och önskan om en bra resa. Jag nämnde ju "färgerna" igår. Nån gång för länge sen sa hon att "svenska kvinnor ska vara blonda" och antingen gillar man det... eller inte. Jag gillar det! Strängnäs-frissan, som inte heller är svensk men klart försvenskad, tonar ner blondheten och det gillar jag oxå, men i "mitt" centrum idag blev det färg på tant Guggelutt!


Här blir det Ö G O N B R Y N!


Mössa på! Sexig som få!       Efter slingdragning - folie och vänta...   sen NY färgglad KÄRRING!

Jo, jag är nöjd men jag hajar till varje gång jag går förbi spegeln.

Jag hann bara sätta mig i bilen så ringde mamsen. Pappa - Dagens Hjälte - hade varit ute på eftermiddagssväng med hundarna och Hagge hade rusat ut på isen. Isen är ju ingen riktig is så Hagge hade ju gått igenom och inte kommit loss, utan han satt fast i ett hål i den tunna tunna isen. Vad gör man inte för sin älskling? Pappa hade gått i vattnet och vadat ut till armhålorna för att ta loss hunden, sen hade han ju ett par hundra meter att gå hem. Han var ju förstås nedkyld när han kom in. Hagge har lämnat äventyret utan större men, men pappa var andfådd och hostig förstås. Hagge är nog världens mest fantastiska hund. Förra midsommar blev han ormbiten och fick kämpa för sitt liv på intensiven i ett par dagar, ändå räddade han mamma från två aggresiva svanar som gick till attack när hon var ute och simmade ett par veckor senare. Pappa halkade i vintras och blev liggande - Hagge vek inte från hans sida utan följde honom tätt tills han kom hem... han är helt otrolig. Det är ett team-work som är otroligt... men som dotter 10 mil bort har man förstås samma bekymmer för sina föräldrar som för sina barn. Man vet att de klarar sig själva men man har ju inte kontrollen.

Nå, kvällen har gått den oxå. Jag har lagat sen middag till mig och Bekki, surfat lite på datorn och ska gå ut med Bamse nu. Janne jobbar kväll och åker till Sanda efter det... så gonatt då <3


En rätt så vanlig måndag

              

Jobbat på med administrationen idag. Hann rätt bra. Det är krisplanen som ligger och glor på mig, men den hann jag inte börja med idag, det är väl inte superbråttom heller, jag har fått till uppgift att komplettera den med en liten grej och skulle krisen vara framme innan jag gör den så är det ingen katastrof. När klockan började närma sig fyra åkte jag till Farsta Centrum och letade reda på Claes Ohlsson för att köpa liggunderlag till Egypten, det blev ett sittunderlag, en thermos och en konservöppnare oxå. När jag hämtat Bamse affischerade jag för nästa café med program.

Förutom mina campingfynd på Claes Ohlsson hittade jag DVD-skivor som man kunde bränna foton på. När jag handlade såna sist för mycket över ett år sen så fanns bara 700MB-skivor och det tog ju sån evig tid. Ju längre året gått har det tagit emot allt mer att bränna back-up-CD på fotona, det är ju så himla tråååååkigt. Nu finns 4,7GB-skivor och jag har ju fotat en del sen i maj förra året... det svåra i det hela är att mitt kamerakort rymmer typ 16GB så jag har ju inte behövt tömma det sen vi var på Mallis. Snacka om att bygga upp ågren för sig själv. Nu ville jag göra det före jag åker nästa vecka. Det kan hända att kortet rymmer denna resa oxå men jag vill inte chansa och med fyra DVD-skivor som rymmer ett helt års fotande, JA tack! De nya skivorna rymmer alltså 6-7 stycken av de gamla. Underbart! Och det går så mycket fortare! Och så har jag en kvar som jag kan bränna ner Egypten-resan på direkt jag kommer hem, de såldes i fem-pack.

                                                                

Mycket av det jag gör utöver jobbet just nu känns som det är relaterat till Egypten på något sätt. Skorna, handlandet, fotona. Imorgon ska jag gå till frissan oxå för jag känner mig inte så rolig i håret just nu. Var hos min favvo-frissa i Strängnäs i början av januari och har efter det inte lyckats få tid när jag varit där... nu är det kris så jag får gå till min gamla här i Hagsätra. Hon är oxå bra, men hon brukar lägga för ljusa slingor. Nåja, det kan väl vara kul att bli riktigt blond nu till våren. Det är inte så noga.

Nu så är bränneriet klart! Otroligt! Ett års fotande bränt på backu-up på två timmar. Jag är NÖJD!

Bullar och barnbarn

En härlig slapparsöndag... men ändå med facit i hand så gjorde man nåt ändå förstås. Linnéa sov över här med flickorna, Matte hade herrmiddag hemma hos dom. Imorse efter frukost gick vi ut en långpromenad i skogen med Bamse.


                          
                              Paus på berget

           
            Här väntar vi på godis efter att ha hoppat upp på stenen :O)

                       
                         Inte en groda i bäcken! Det blev väl för kallt så de kom av sig...

Linnéa fixade lunch åt barnen medan jag åkte och handlade, sen åkte hon på brunch på Casino Cosmopol där hon mötte upp Matte, Bella och Rickard. Bekki, flickorna och jag passade på att baka bullar.

                             
                              Blanda...


Knåda.....

                            
                              Kavla....


Ängla och mormor gjorde med nougat-, Thyra med kanel- och Bekki med vaniljfyllning


Pensla med ägg......                                     ... och så på med pärlsockerMUMSFILIBABBA! Bullar med mjölk!


                            

När barnen åkte och middagen var överstökad däckade jag i soffan. Helgen har varit fantastisk igen... Janne har åkt till landet, Bekki ska ut och fika med nån bakfull kompis, Bamse och jag är helt slut. Ska kolla om jag orkar titta en stund på TV eller om jag ska ta ut Bamse och lägga mig ap-tidigt.


                                                            Han snarkar så han håller på att rulla av kudden!

RSS 2.0