Första festivaldagen 📍

Uj vad gott jag sov inatt 🥰 Efter dusch och frukost imorse travade vi iväg till festivalen! Sååå roligt!
 
 
Det är ju bara fantasin som sätter gränser! Här fanns nästan allt uppknypplat, vad sägs om en eld? En kyrka? Eller varför inte ett par sandaler eller en flugsmälla?
 
 
Mellan kl 12-14 stod jag i Svenska Spetsars monter, sen gick jag och en rumskompis och åt lunch uppe i stan, mitt emot Dröses hus.
 
 
Efter lunchen gick vi över till Dröses hus, festivalbiljetterna gäller även där, och tittade på utställningen.
 
 
Vi gick tillbaka till festivalen och shoppade lite. Hittills har jag köpt mönster (en babydrake, tulpan, påsklilja, sjal och kyrkan) samt två små böcker (julpynt i frivoliteter och Menchen aus aller Welt). Tre garner blev det oxå, två lila och en guld till frivoliteter. 
 
Efter dusch och en en stunds vila bjöds det på kaffebord och körsång av en damkör som sjöng 60-talsdängor, jättefint.
 
 
Till sist gick vi upp på stan för att se en ljusshow men det var så ljust ute fortfarande så man såg inte riktigt bilderna som visades. Vi spankulerade en stund längs gatorna innan vi drog oss hemåt.
 
Nu är det sängtajm så vi orkar roa oss imorgon oxå! 
Godnatt världen 🌍

Resan till Tönder...

...gick bra. Jag blev hämtad vid 55:an av en knyppelkompis  och blev skjutsad till Bålsta, därifrån gick bussen vid midnatt. Vi hämtade folk vid Centralen och i Malmö, rastade med 2-3 timmars intervall. Större delen av natten sov jag i sätena längst bak invirad i tre bälten.
 
 
Ikväll satt vi fyra rumskompisar och surrade till middagen, efter middagen fick vi våra festivalbiljetter och tog sen en promenad. Det var jätteskönt!
 
Många affärer och bankerna har skyltat med knypplingar i sina fönster inför festivalen.
 
Nu ska det bli riktigt skönt att sova i en säng!

Lost in space 🚀

Snacka om totalförvirrad... och nu brinner det i knutarna! Tack och lov för att andra har koll på mig!
 
Arbetsdagen, eller hela dagen, gick i ett igår. Hembesök, möte, kolla pappren i fack och på skrivbord, 15 min lunch, mässa (puuuhhh så skönt), möte, samtal. Efter samtalet hjälpte vaktis mig att hitta projektor och grejer då dagens föreläsare mailat om det på em. Hämtade hundar 20i6 och kom prick 6 till systerdagiset för att hämta upp fröken som klipper Bamse. Medan Bamse klipptes åkte jag till Farsta för att växla pengar. 
 
 
Efter klo- och pälsklippning landade jag vid dukat bord strax före åtta. Sonen hade lagat lax och ris till sin familj inkl. mor.
 
Då hann jag läsa messet jag fått av min knyppelelev som ska med till Tönder. Men jösses! Jag har missat på ett helt dygn! Vi åker natten mot torsdag! Inte natten efter som jag kalkylerat med! Hur ska vi annars hinna till festivalen på fredag???
 
 
Nu får även denna dagen ösa på! Möte inkl. föreläsare på morgonen, sen hämta hundar vid lunch för att dra iväg till dottern och hjälpa henne med en marsvinsfrakt. Sen hem och packa och försöka gå ner i varv innan skjutsen kommer vid 23.00. Må nu allt gå vägen så inte stressen pajar min bukspottskörtel 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
 

Presentkort ✌️

Himla bra grej det där! Fick ett presentkort av päronen när jag fyllde år och blev så himla glad. Jag har berättat hur kul jag tyckte det var att bränna glaspärlor den 28/2 men jag var inte alls beredd på att föräldrarna skulle ta sig till Pärlmakeriet och betala för en dag. 
 
Idag tog jag kompledigt och åkte dit. Ingen kurs alltså utan en ”stolhyra” för att träna på det jag lärde mig senast. 6 timmar försvann i ett nafs. Så otroligt meditativt att forma glaset i lågan!
 
Alla färger blir knall-oranga i elden
 
Jag köpte glasstavar efter eget önskemål om färg på plats och koncentrerade mig på fyrkantiga och runda pärlor inspirerad av de turkiska pärlorna som ska skydda mot onda ögat. Glorde blå, roströda och gröna och lite annat oxå.
 
Hittade denna häromdagen i Ugglebo. Ett arv efter morbror, en stor mojäng han köpt på nån av sina resor och en perfekt form att träna på ...
 
Pärlorna ligger kvar i ugnen på Pärlmakeriet och det ska bli så kul att få hem dem sen. De kommer i brevlådan ✉️
 
När jag var klar åkte jag hem till föräldrarna som bor en kvarts bilresa därifrån. Vi pratade och åt middag tillsammans. Mamma fick ett par änglar i morsdagspresent.
 
 
En perfekt måndag helt enkelt ❤️

Annorlunda Mors Dag 🌺

Jag satt visserligen uppe och virkade änglar tills klockan var över ett inatt, men blev ändå förvånad över att vakna kl 11.00... Nå, skönt var det och jag läker ju både en rejäl förkylning och en bukspottkörtelinflammation, om än i sluttampen. Mår bra men har inte orken riktigt med mig än.
 
 
Hundarna fortsatte sova den sena morgonen till trots så jag kokade kaffe och gav de andra djuren frukost. Igårkväll såg jag att Esmeralda la sig under värmelampan, men jag valde ändå bort att sätta på luftvärmepumpen för det var 18 grader inne och hon har det varmt och skönt under sin lampa. Imorse reagerade jag på att hon låg kvar för hon brukar spendera natten i sitt lilla hus i andra änden av terrariet. Sen såg jag att hon hade vattenmelon i halva ansiktet... inte... för vattenmelon har hon inte fått sen förra veckan... och ögonen såg konstiga ut. Då började den bistra sanningen gå upp för mig. Jag har starka misstankar om att hon dött av en inflammation/infektion i näbben som slipades av veterinären för tre veckor sen. Ska ringa och prata med dem imorgon...
 
 
Har gått lite längre med hundarna idag, regnet till trots. Vill känna att kroppen kommer igång nu efter sjukdomar och skit. Kom nästan upp till 10000 steg. Skönt! Annars har jag mest broderat och funderat, pratat med mina barn, min mor, en väninna, blivit grattad och grattat.
 
 
Framåt kvällen körde jag upp till lyan. Har umgåtts med sonen och hans familj en stund. Han hade köpt en blomma till sin lilla mamma. Och nu är dagen slut. Min sjukskrivning likaså. Jag har hävt den lite i förtid och tagit kompledigt imorgon istället. 
 
Godnatt världen 🌍

Fokus ☝🏻

Först ska min läkare få en upprättelse! Jag var rätt sur i torsdags när han inte ringde på den inbokade telefontiden. Efter en timmes väntan ringde jag vc, fick telefontid hos sköterska två timmar senare. Hon ursäktade honom med att ha mycket att göra och skulle be honom ringa på em. Hon ringde på strax före fem och sa att han inte hann ringa utan skulle ringa på fredag em istället. Jag tackade henne för att hon ringt upp men sa oxå att jag var upptagen på fredag em så det fick vara. Jag var riktigt sur, men absolut inte på sköterskan! Men så ringde dr på fredagsmorgonen och han hade helt slagit om när det gäller min behandling för hypotyreos! Han ville att jag skulle vara helt ärlig med hur jag tog mina läkemedel så även han hade koll på mig och han var glad åt att jag mådde så bra av Liothyroninet och gått ner i vikt. Bassningen jag trodde jag skulle få uteblev och han skrev ut tillochmed ut en lägre styrka på Levaxin som jag efterfrågat eftersom mitt TSH är så lågt så det är omätbart. Kan han ha läst på ny forskning? Det har ju florerat en hel del i media på sistone eftersom det är Sköldkörteln dag idag! Senast vi pratade påstod han att Liothyronin och Levaxin var samma sak plus att värdena T3 och T4 var ointressanta! Så lät det inte nu... All heder åt honom ✌️ Jag hoppas att jag kan få fortsatt stöd av honom.
 
Bilden snodd från Kurera 
 
Efter mitt inlägg imorse tog jag itu med prioriteringarna. Tvättberg 1 veks medan tvättberg 2 hamnade i tumlaren. Almanackan fram till semestern och reseschemat till Tönder gicks noggrant igenom samt mejl skickades om när jag kan stå i Sv. Spetsars monter under knyppelfestivalen i Tönder. Keldas grön sparris-soppa med tärningar av torskrygg var en hit till lunch, bra snabbmat att lägga på minnet. Virkade klart den femte ängeln och fyllde huvudena med vadd samt sydde på glorior. Tog ut handarbetsmaterial jag inte ska använda f.n i Ugglebo.
 
 
Gick ut med hundar innan förberedelse av middag. Lax och spenat till mig och flera portioner köttfärs till hundarna varav 3/4 frystes in i portionsförpackningar. Willes filt, änglarna (de två större ska stärkas och sprayen har jag i lyan) och lite kläder packades inför arbetsdagarna i veckan. Sen har jag knypplat på Barbie-byxorna. Det kommer ta tid men det gör inget. Jag trodde jag skulle behöva alla pinnarna till en workshop jag anmält mig till i Tönder, men det behövdes inte så många så jag behöver göra klar dem innan vi åker.  
 
 
Nu är jag betydligt mindre stressad och betydligt mer fokuserad! Har koll liksom... Skönt! 

Måste återta fokus 👈

Jag mår riktigt bra nu, men upptäcker att jag är totalförvirrad. Andra tvätten snurrar i maskinen och köksbordet är belamrat av ren tvätt som ska tas om hand. Det är lördag och imorgon ska det röstas. Vardagsrumsbordet är överfullt av ofärdiga handarbeten i olika tekniker... imorse sprang jag runt med en strumpa på bara ena foten och fyllde ena hundens vattenskål innan jag satte på en tvätt, bredde smörgås och hackade äpple till trastarna i ett enda virrvarr. 
 
 
Det sägs ju att det du skapar runtomkring speglar ditt inte liv. Aaaahhhh 😱 Vad händer? Nja, det är kanske inte värre än att jag blev så illa sjuk mitt i maj. Det händer ju så mycket i maj och att behöva styra om en noggrann planering till att skaffa ersättare till somligt och sätta annat på vänt kräver sin kvinna, och är kvinnan både inflammerad i buken tillika rejält förkyld i huvudet så förvirras det... logiskt? Ingen aning! Men det blev liksom ett tvärstopp i livet som nu börjat rulla igen.
 
Åhej åhå, vi framåt gå, för att målet nå ... 🐌
 
Men nu måste fokus återtas! Två resor ligger påtagligt nära i tid plus lite andra happenings så jag måste sortera tankar, prioritera uppgifter och få klart! Fokus! Fokus! FOKUS!

Uppmorskad 🦋

Det blev lite broderi och lite fler kalorier igår. Yrseln vill dock inte ge sig men den är inte värre än att jag tog bilen upp till Storstan idag. Jag tycker det är skönt att köra bil när jag yrslar för då är det som om hjärnan skärper sig. Sen är det lite gungit av och till när man är ur bilen men det är ju lugnt. Jag tror fortfarande att det är lågt blodsocker och så. Det kommer bli bättre ju fastare, fetare och näringsrikare föda jag törs ge mig på. Idag ömmade magen bara efter lunchen, så skönt! Sen ska jag inte glömma att jag även varit rejält förkyld under hela den här pärsen så det är ok att vara hängig.
 
Jag behövde åka upp till lyan och vattna + kolla brevlådan, dessutom hade jag en tid hos fotvården och den ville jag inte missa. Hon har fått så himla bra ordning på mina hälsprickor som hon tror är fot-varianten av mina hand-sprickor. Nu har vi nått en nivå där jag är utan sprickor, är bara torr, och det är underbart! Nu börjar jag känna mig säker på att det kommer att bli fason överlag på tanten. Jag ger det till nästa sommar!
 
Imorse till frukost hade vi denna vackra lilla smultronvisslare som sällskap i paviljongen
 
Nu är jag hemma igen och tämligen slut efter äventyret. Vilar i paviljongen i kvällssolen, mätt på soppa och melon. Life is good 🌺

Störd 😡

Varning för gnäll-blogg!
 
Sitter rakt uppochner och surar! Har googlat på skonkost och hittar just inget matnyttigt alls. Rökt, stekt, fett, ägg och äpplen ska man undvika, typ. Men dr sa att jag skulle undvika t.ex rött kött och räkor oxå i två veckor. Tänkte att färska champinjoner kunde vara gott i kvällens skogssvampssoppa, men sånt hittar man inte. Nå, jag får gå efter eget huvud. 
 
Sitter samtidigt och stör mig på det förhållningssätt de flera läkare hittills har gentemot mig (och jag är garanterat inte ensam) och det ingår i dagens allmänna stördhet. Mer en regel än ett undantag så måste läkare säga åt mig att jag behöver gå ner i vikt. Som regel utan undantag sväljer jag det och säger ingenting samtidigt som mitt inre skriker: HURDÅ? Jag har ju en ämnesomsättningssjukdom! Jag har suttit och lyssnat på dietister som pratar tallriksmodell och vikten av motion, fysioterapeuter som får mig att gå raska promenader i en korridor och kuratorer som klappar mig på kinden och förstååår hur jobbigt jag har det 🤬 Och när kommer det något som jag kan ha användning av? Är jag en idiot?
 
 
Avdelningsläkaren på AVA sa inget förra veckan, men läkaren på akuten påpekade att jag skulle må bättre av att gå ner i vikt. Två gånger. Tillslut sa jag att jag gått ner 15 kg på ca två månader, hur mycket mer begär han? Och så skrev han i min journal att jag ”druckit stora mängder alkohol” under veckan. Det stör mig så jag håller på att brisera, för vad är stora mängder alkohol? Är det en enstaka vecka då jag dricker ett glas vin på AW och ett par whiskypinnar på helgen? Eller tänker han att jag egentligen menar ett par dunkar rosé och några liter starksprit i veckan som normal konsumtion? Hans journalanteckning kan ha gjort att jag ”slapp” operation, på gott och ont. Häng kvar, snart kommer poängen ... 
 
Jag har under dagarna sen jag kom hem googlat på gallsten, bukspottkörtelinflammation och skonkost. Om och om igen läser jag att snabb viktnedgång är en vanlig orsak till gallsten, och gallsten är den vanligaste orsaken (över 80%) till bukspottkörtelinflammation hos kvinnor. Tadaaa! Kan det ha ett samband, tror ni? Eller nej så dum jag är! Det beror ju självklart på att jag sitter hela dagarna och knaprar chips, choklad och bälgar i mig stora mängder alkohol!
 
 
Efter ett helt år med taskiga levervärden blev jag plötsligt bra då jag började med autoimmun kost. Hm... säger husläkaren och skickar mig på ultraljud för att kolla levern. Där var jag för 2v sen. Jo, jag har fettansamlingar i levern men det är ju inget konstigt då leverns människa är fet. Det man oxå såg var gallstenar på upp till 7mm. (Gallstenarna var borta då jag tog MR förra veckan, vilket jag tycker stöder min tes att bukspottkörtelinflammationen orsakades av gallsten) Då får jag ett brev från honom där han ifrågasätter mitt val av behandling och vill att jag bokar telefontid med honom. Jag ser inte fram emot torsdagens telefontid då jag kommer få ny bassning för att ha valt en annan väg än endast Levaxin, en väg som (ve och fasa) har haft en positiv effekt på både min vikt och mitt mående. Samtidigt läser jag hur viktig patientens medverkan i vård och val av behandlingsalternativ är. Men hur går det ihop när man inte följer läkarboksmallen och blir misstrodd?
 
Idag är jag yr! Sitter inne för att slippa hettan ute. Har inte orkat handarbeta, inte än. Ska gå en kort sväng med hundarna nu och se om jag orkar brodera en stund sen. Ska försöka få i mig lite fler kalorier idag... eller, oj, det kanske jag inte ska säga... himmel och plättar, tänk om jag skulle passera 1000kcal 😱😱😱

Ensam hemma

Jäsingen vad mygg vi har 🦟 De attackerar i massor och är helt galna 🦟
 
Maken tog ut hundarna imorse och gav sig sen av för att hinna göra en drös ärenden före kvällspasset. Jag broderade och virkade klart Lunas filt mellan de myggätande hundpromenaderna 🦟
 
Ikväll preppade jag mig med alvedon och åkte på avslutning för knyppelgruppen. Det var skönt att komma hemifrån en stund och de tog så väl han om mig. Kom hem med en enorm pelargon 🌸
 
 
Börjar på en ny sjal ikväll 😂
 

Easy going söndag

Idag skulle jag egentligen ha jobbat med mina kollegor på Majfest. Körer, korv, fik, invigning av el-laddstolpe, skaparrum, fiskdamm, konsert osv. Men jag ligger på latsidan förstås, av nöden tvungen. 
 
Idag är det framförallt Williams broderi jag ägnat mig åt. 
 
 
Ikväll blev det lite virkning oxå. Och tröttnar jag har jag fått två spännande böcker tillsammans med en bukett liljekonvaljer av grann-frun  ❤️
 
 
Janne stack iväg och hämtade två paket garner jag beställt på rea så jag har ett litet lager om jag får tråkigt. Willes babyfilt är klar och snart Lunas oxå. Alla mina barnbarn har fått födelsetavla och minst en babyfilt. Det är Luna som fått sin filt lite senare i livet, men den kommer att funka ett tag iallafall. 
 
 
Förra lördagen kom våra nya utemöbler och idag satte vi in annons på våra gamla. Kl 11.58 var den ute på Blocket. 12.04 var möblerna sålda. De kommer kl 19.00 och hämtar, sen ska vi bada tunna. Ska virka lite till dess.
 
 
Dagens kost - tre vita brödskivor med lite Bregott, sallad och tunna ostskivor, kaffe, 2,5dl Kelda grön sparris, en banan och en burk ICAs blomkålssoppa, alvedon när smärtan inte gav sig.
 
...och så gick jag en halvlång promenad med Janne och hundarna. Imorgon ska jag klara det själv!
 

Extreeemt lugnt

Har tagit det superlugnt idag. Legat i en solstol och virkat på Lunas babyfilt. Broderat lite på Willes tavla.
 
 
 Hjälpt Ragge att putsa nacken.
 
 
Ikväll har vi badat en stund i tunnan, men det blev inte så långvarigt. Maken har slagit upp ett stort sår på benet som sved i varmvattnet och jag blev yr. Skönt så länge det varade dock.
 
Mammas toffelhjälte 💕
 
Dagens kost har varit kaffe, två skivor Rosta med lite Bregott, två tunna skivor ost och en halv näve mixsallad, en halv burk icas jordärtskocksoppa, en banan, 1,5 + 1,5 dl Proviva mango, 2,5 dl Keldas grön sparris och lite melon. Och så en Alvedon mot värken. Skriver detta för att ha koll själv.
 
Nu sitter vi i glaspaviljongen och väntar på regnet ☔️

Tacksägelse 🙏

Jag ska bespara er vidare bilder på kaffemuggar innehållandes soppor och annat ☕️
 
Idag på morgonen fick jag börja med fast föda. Mjukt vitt bröd med lite smör och skinka. Bröd har jag inte ätit på nära tre månader, men blev övertalad då det är milt och bra att börja med. So be it.
 
Twirls turquoise gem 
 
Satt och virkade på Lunas filt i väntan på ronden. Den kom först vid 11.00. Det första dr gjorde var att säga: - ”Vilka vackra färger!” Lite oväntad kommentar av en man i 40-årsåldern? Återigen påmind om mina fördomar! Efter att ha kollat hur jag mådde tyckte han att jag kunde åka hem efter lunch. Sjukskriven 2 veckor, Alvedon, råd om flytande- och skonkost, en remiss ska skickas för att kolla upp de mörka fläckarna i tunntarm/bukspottkörtel om 2-3 månader. 
 
 
Maken hämtade mig vid ett. Vi handlade släta soppor och Proviva på vägen hem. Hundarna var överlyckliga. Även Ragnar stämde in i välkomstkören.
 
Kärlek och saknad kan ta sig olika uttryck...
 
Har inte tagit Alvedon än. Vill känna om det gör ont för att få varningssignaler i tid. Inflammationen ska vara hävd men bukspottkörteln är fortfarande öm så det gör ont av och till, men inte i närheten av vad som varit.
 
Ska ägna en stund till åt virknålen i kvällens sista solstrålar... 🌅

Tack 🙏

Först vill jag tacka alla för samtal, sms, mail, uppmuntrande tillrop på Facebook, förböner mm. Det är så otroligt värdefullt för mig att ni tänker på mig ❤️
 
 
Att rent fysiskt bli påmind om sin dödlighet är lika obehagligt som nyttigt. Jag hoppas det ska hjälpa mitt dumma huvud med prioriteringar ett tag framöver. Det är något väldigt speciellt att vara så utsatt som man är på sjukhus, man är helt i händerna på omsorgspersonalen och jag måste säga att de olika personligheterna är olika typer av änglar 😇 var och en med sin personlighet och på sitt sätt. Jag uppskattar verkligen att bli tilltalad som till ett barn när jag är ömklig för då tillåter jag mig att vara ömklig. Jag ÄR ju ömklig! Jag och min oro blir tagen på allvar och jag behöver inte känna mig dum. När man fått tröst är oron lindrad och jag kan gå vidare. Att någon lägger huvudet på sned och säger ”jag förstår att du är orolig, men...(så kommer trösten)”. Tack 🙏 Tack 🙏 Tack 🙏 Här ligger vi i våra vita skjortor och blå byxor, rätt anonyma, och ingen särbehandlas. En äldre man ropar på hjälp och berättar hur han fått benen avslagna av en man med järnrör, att han inte vill sitta kvar i fängelset. De tar honom på allvar, tröstar och förklarar. Vilken skola i omsorg jag får uppleva! Ett spädbarn gråter. En blek mamma med dropp ammar och vaggar. En kvinna rosslar och klöks av den tjocka sondslangen i näsan. En medelålders kvinna går förvirrad runt i korridoren med skjortan knäppt snett och panik i blicken. Och jag är inte ensam om att ligga här med smärta. Ibland får jag hejda mig för att inte gå in i omsorgsrollen. Visst, hämta kaffe åt min rumskompis är väl en sak, eller att självklart ropa på hjälp när hennes luftstrupe täpptes igen av slem igår... men att motstå impulsen att gå in till den förvirrade mannen eller försöka prata med den panikslagna kvinnan i korridoren är på ett sätt att gå emot mig själv, samtidigt en träning i att ta mig själv på allvar. Inflammation i bukspottkörteln är allvarligt och ingen här dömer mig för att vara sjåpig. Tack 🙏 Min uppgift nu är att inse det och inte förminska mig själv. Inte låta det ta över men ta det på allvar och leva därefter. 
 
Jag har fått en plats med en makalös utsikt! På kvällarna sitter jag i fåtöljen i hörnet och njuter solnedgången över Eskilstuna 🌅 Tack 🙏

Välsignad 🙏

Dagens outfit. Och ”partnern” har jag gjort slut med!
 
Fick förklaringen på det de kallar ”svält”, och varför jag fått ”svälta”, av morgonsköterskan och det kändes bra. ”Svälten” avlastar bukspottkörteln och hjälper den att läka. Fick igårkväll börja ”trivseldricka” vilket inte är så spännande som det låter. Det innebar att jag fick dricka små mängder vatten... inte för att jag behöver dricka vatten (droppet fixar den biten) utan för det psykologiska. Jag tycker det känns bra att få använda magen litegrann då litern jag skulle dricka inför MR igår fick ”oönskade konsekvenser” då magen chockades rätt rejält efter fastan.
 
 
Imorse på ronden fick jag veta att värdena i princip återgått till det normala, vilket betyder att bukspottkörtelinflammationen är på återgång. Ingen operation, stenarna är ju borta. Droppet som sattes imorse ska få droppa klart, men sen ska jag klara mig utan. Jag får börja med flytande kost. Jag frågade om kaffe och JA, jag fick dricka kaffe, med försiktighet. En halv kopp inmundigades i små klunkar under 20 minuter. Himmelskt!
 
Gudomlig föda 
 
Maken kom med ett nytt garnnystan och Liothyroninet som apoteket här på sjukhuset inte kan tillhandahålla. Lite märkligt tycker jag, men vet att motståndet mot Liothyronin och annan behandling mot hypothyreos som inte heter Levaxin är stort på vissa ställen. Han hjälpte mig oxå att bära in lite gudomlig föda till rummet - soppa! En 3/4 kopp varm potatis/purjo och en 3/4 kopp kall mango som jag sparade till eftermiddagen, 1/2 kopp kaffe och vatten.
 
 
Eftermiddagen har jag ägnat åt att virka klart Willes babyfilt och gå korta korridorpromenader. Pratat med mamma,  en knyppelkompis och Wille i telefonen.
 
 
Det kan bli ett samtal till, eller två. Under tiden ska jag påbörja en babyfilt till Luna och hoppas att den molande antydan till värk i magen är inbillning!
 
Ett är säkert, solnedgångarna över Eskilstuna är fantastiska!
 
Godnatt världen 🌍

Tunna skivor av ... mig 🎶

Siw Malmkvists gamla slagdänga har gått runt i huvet sen MR...
 
Svårt att sova med dropp. Hittade tillslut en ställning där jag lindade slangen mellan fingrarna och lutade handen mot bordet, då glömde jag liksom inte bort att jag hade den. Kl 23 hade jag inte hunnit somna, då blev jag tempad, blodtrycksmätt, stucken i fingret. Kl 03 samma procedur med utökningen av blodprov tagna i handryggen då ena armvecket blev stucket på morgonen och andra är upptaget av droppet. Väcktes igen efter sju av morgonpigga sköterskor, temp, blodtryck, stick i fingret. Alla har varit superrara.
 
Försöker hålla undan kranen så det inte fastnar i virkningen.  Det skulle ju kanske bli ett spännande inslag i mönstret annars?
 
På ronden fick jag veta att jag skulle magnetkameraröntgas. Virkade och tänkte om vartannat medan jag väntade. Följde den rafflande vardagen på en akutvårdsavdelning. Idag testades brandlarmen i varje rum 😱 En madrassinventering pågår 🧐 Min var från 2011 så den byttes 👍
 
 
Kvart i ett fick jag en tid för röntgen. Tycker det känns som att bli placerad i en skärmaskin, typ ”Det ska va tunna skivor av dig, föga hjälper nu dina böner...”, sen blir kroppen så varm av kontrastvätskan. Nej det gör verkligen inte ont nånstans, men det är inte värsta nöjet. Ny väntan.
 
Dagens föda: Socker och salt...
 
Virkade, sov ett par timmar, så äntligen halv sju kom röntgensvaren! Glädjande besked! På röntgen såg inte bukspottkörteln inflammerad ut samt så är gallstenarna man såg på ultraljudet förra veckan borta! Troligt scenario (som jag pratade med ssk om) är att stenarna, där minst en var 7mm, passerat och antagligen suttit fast under dessa dagar när jag haft så ont. I nuläget blir det ingen op, men jag ska fortsätta ”svälten”, dvs endast dropp, fram till ronden imorgon. Dessförinnan ska minst två nya prover tas (ikväll och imorgonbitti) för att se att inflammationen i bukspottskörteln minskar innan beslut om operation tas 🙏
 
Till dess ska jag försöka orka virka några varv till, hoppas få sova och att den stackars demente mannen som konstant skriker på hjälp oxå ska få sova.

AVA

Fick ta lite prover hos läkaren, han kände och klämde, låter som gallsten. Jag har inte kopplat ihop det då jag haft ont som en band över hela magen, molande, gnolande, stegrandes och sjunkandes som i vågor.
 
 
Hämtade ut Diklofenak och omeprazol samt köpte bananer och fisk. Order om skonkost. När jag kom hem tog  jag smärtlindring, drog fram solstolen och somnade så himla gott i den. Vaknade efter över två timmar senare illröd i fejset. Skyndade ut en sväng med hundarna som fått vänta alldeles för länge. och Upptäckte att Bamse haltade.
 
Började förbereda torsk i ugn. Hörde telefonen men hann inte svara. Lyssnade av svararen. Det var läkaren. Proverna var inte så bra och han ville att jag skulle åka in till akuten för utredning. Vill inte. Vill bara att det ska vara över. Förnuftet får tala och maken kör mig efter middagen.
 
 
Ingen väntetid på akuten. Kom in direkt. Nya prover. Läkare kände och klämde. Nu två timmar senare ligger jag på AVA-akutvårdsavdelning. Pankreatit till följd av gallsten. 
 
 
Morgondagen får bära sitt. Godnatt världen 🌍

En sömnlös natt...

... efter en hyfsad dag. Gick en promenad till med hundarna, inte lika lång. Satt och virkade medan jag slötittade på tvn, föga anande vad som komma skulle. 
 
Nu börjar färgskiftningarna synas, läckert!
 
Strax innan Janne kom hem började magen mola, men jag åt middag ändå. Magen blev bättre. Vid halv åtta-tiden kom värken tillbaka och höll i sig. Ibland kunde jag virka, men oftast inte pga smärtan. Jag satte fingrarna i halsen, försökte lägga mig, försökte gå... hittade tillslut en ställning i soffan - halvliggande med kroppen lätt vriden åt vänster. Gick och la mig, härdade ut till kroppen klarade att ligga på vänster sida, började kallsvettas, gick upp till soffan igen. Strax efter kl 3.00 ringde jag 1177. De tyckte jag skulle köra till akuten på Mälarsjukhuset, eller ta taxi. Valde bort bägge alternativen.
 
En dryg timme senare väckte jag maken som skulle åka och jobba. Han frågade om han skulle köra mig. Avböjde, värken lite bättre så jag ville sova. Sov tre timmar, försökte sova en timme till men värken tilltog. Ringde VC, skulle bli uppringd efter 45 min. Duschade och gav djuren mat. VC ringde och jag fick tid 10.20. Gick med hundarna tills bägge gjort nr 2, diskade, har ätit en banan i fyra delar under 2 timmar. Mår rätt ok i detta ögonblick. Ska åka nu...

Atjo-san

Valde bort duktiga-flicka-syndromet att gå till jobbet imorse. Det hade nog gått med Ipren och mitt nyinförskaffade halsapotek, men jag är rätt gammaldags i min åsikt att man ska hålla sig hemma när man är sjuk. Om  alla gjorde det skulle smittspridningen minska en hel del. 
 
 
Sen jag kom hem från dopet i lördags har jag inte gjort många knop. Maken har tagit hundpromenader och allt annat utom matlagning och disk för det har jag paxat för. Har inte orkat räkna korsstygn i broderiet, men virka babyfilt går bra. Två olika varv som upprepas hela tiden.
 
Igår drabbades jag för fjärde gången på två veckor av fruktansvärda magsmärtor. Provade allt för att få lindring. Efter att ha satt fingrarna i halsen och nån timme senare legat på mage hängande med armarna utanför tunnan i varmvattnet lättade det framåt kvällen. Misstänker kryddor. Jag älskar stark mat och har börjat återintroducera det i kosten. Det är lite lurigt för det går bra ända till nästa måltid, då kommer smärtan fort. 
 
Imorse försökte jag gå en långis med hundarna för maken jobbar. Det blev ingen långis. Svetten dryper om mig. Jag gör inte om det, inte idag! Tänker motionera virknålen istället så tiden går lite fortare 🙏
 

Tacksamhet 🙏

Den här bloggen skriver jag vid Tullingesjön, eller snarare ovanför den. Sitter på en bänk bakom Tullinge kyrka. Rejält förkyld. Nöjd med livet.
 
Igår fyllde vår super-Nova 4 år. Hon ska firas imorgon. Tänker på hur mycket hon gått igenom i sitt korta liv 💔
 
 
Idag fick jag sjunga på dop. Masons dop. Linneas barndomsvän bjöd in mig att sjunga och jag blev så glad. 
 
Gårdagen började med frukost med min åländska väninna. Underbart är kort, men vi fick i alla fall en jättefin torsdagskväll. Nu körde jag henne till bussen när jag skulle lämna hundarna och fortsatte sen in till stiftet för träff med kontraktsdiakonerna. Alltid lika inspirerande träffar!
 
Jag hade bett om en frukt istället för macka. Det fick jag ❤️
 
Sen åkte jag hem och åt lunch innan jag åkte till Tullinge kyrka för att öva inför dopet. På torsdagskvällen ville jag verkligen tro att jag reagerade på pollen, under fredagen började jag inse att så inte var fallet. Jag kraxade mig igenom sångerna och lovade sjunga upp mig bättre till dopet. På vägen hem tjocknade allt till ordentligt och jag tänkte att det här går aldrig! Men efter ett inköp av olika förkylningsprodukter för över 400kr på apoteket, två whiskypinnar, 1,5 timme i 38-gradigt vatten i tunnan, 12 timmars sömn... fick jag inte ur mig ett ljud. Det var totalstopp i stämbanden! Duschade varmt, drack hett kaffe med kokosolja, satt hela vägen upp till Tullinge och gjorde konstiga ljud... och lyckades sjunga 🙏 Jag kunde bara inte med att ringa återbud samma morgon! Musikern och prästen var så stöttande och efteråt fick jag några kommentarer om att det lät bra trots allt. Tack ❤️
 
Min lilla kyrkbänkshörna...
 
Linnéa och alla fina barnen var med ❤️
 
Jättefint dop. Så glad att få vara med! Men som ni förstår av ovan nämnda skäl har jag hoppat över dopfika. Pausade här istället. Ska nu ta mig hemåt.
 
Tack 🙏
 

Bästa torsdan 💕

Gick upp tidigt och fixade det som skulle fixas. Torsdagscafé med full ös tätt följt av inbokat besök. Lunch på stående fot medan jag fixade fika till mötet. Direkt efter mötet ett nytt besök, sen fixade jag disken innan jag åkte till affären kvart över fem. Var på dagis kvart i sex. Efter promenad slängde jag mig i soffan en stund innan jag stekte fläskfilé och sparris. Härlig kväll med min åländska väninna ❤️
 
 
Life is good 🌸

Ohohonsdag

Det har gått troll i mina besök! Även idag fick jag återbud på morgonbesöket. Fördelen med denna extra tid är att jag redan är helt ikapp i veckans admin. Nackdelen är att jag verkligen tryckt in gårdagens och dagens återbudade besök imorgon... Möte och sen förlängd lunchrast som tillbringades med mommos minsta tjej 💕
 
 
Blev kvar på jobbet till halv sex.
 
Ikväll har jag bara suttit och broderat vid tvn. Jätteskönt!
 
Williams födelsetavla to be 
 
När jag skulle gå ut med hundarna trillade det skruvar ur dörren som jag plockade upp och la i fickan. När jag kom hem igen kollade jag var de kom ifrån. Med lite otur hade jag kunnat stå med dörrhandtaget i handen... men nu sitter det fast igen!
 
 
Återstår att dejta John Blund 😴

Tisdag med AW

Vaknade av att en nyckel sattes i låset. Hade glömt att maken skulle sova i lyan efter nattpasset, för han skulle hämta hundarna från dagis idag. Gick upp och duschade och allt det där som ska göras, sen vidare till dagis och jobb. Frukost på jobbet (mellanmål för mig), sen tog vi mötet om resorna då mitt besök återbudat. Hann lite admin innan jag körde bilen till min p-plats och kilade upp till tunnelbanan via Hagis där jag köpte frukt och mandlar till lunch.
 
Tulpanrabatt utanför Sabbatsbergs sjukhus
 
Idag har gjort ultraljud på galla, lever och njurar på Sabbatsberg. Svar om två dagar. Läkaren ville kolla min lever eftersom leverproverna var dåliga i över ett år innan de normaliserades. De blev ju bra först efter kostomläggningen till autoimmun kost och jag tror mer och mer att de dåliga värdena kan ha sin orsak i fettlever i kombo med en hyfsat stor konsumtion av värktabletter. Dessa behöver jag inte längre! Förmodligen hittar de fett i levern, mina minitumörer i gallan syntes, förhoppningsvis inget mer.
 
Himla bra vägvisare! ”Följ den gröna linjen”, sa hon i infodisken. Ingen risk att gå fel, säger hon utan lokalsinne!
 
Höger, klart och tydligt!
 
Åt frukt och mandlar i väntrummet efter ul (skulle vara fastande 4 timmar innan ul så nu var jag hungrig), gick ner i stora entrén och jobbade ett par timmar med mail och telefon.
 
Tjugo i fem plockade jag ihop mina pinaler och vandrade iväg i regnet. Smet upp på Adolf Fredriks skolgård då grinden var öppen. Har jag ens varit där sen jag slutade 1979??? 
 
 
Tegnérgatan ner till Birger Jarlsgatan vidare till Strandvägen. Där sken solen så jag tog paus en stund och solade näsan. Det är så fantastiskt! För tre månader sen hade jag inte ens kommit på tanken att gå så långt. Det gick inte med all värk och vätska i kroppen. Idag är jag nästan som ny 🤸‍♂️
 
Sabla cyklister, förstöra min fina selfie 🚴‍♂️
 
Supertrevlig AW med två kollegor på Villagio Grill Italiano på Östermalm. Och gott var det! Det blir en revansch i september 🥂
 
 
Strax hemma! Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag 🎼🎵🎶

Måmåmåndag

Har hunnit med mycket idag. Hade tid hos veterinären imorse för Ragnar och Esmeralda. Jobbat hemifrån, gått långpromenad med make och hundar, haft knyppelkurs och kört upp till lyan.
 
Vi träffade Bamses föräldrar
 
Åt thai till lunch och har superont i magen... det var så gott men min mage är nog avvand vid kryddor. Jaja, det var det kanske värt.
 
God natt världen  🌍

Knyppelträff 📍

Gick upp i ottan för att hinna lämna hundar och ta mig till Kallhäll till tio... styrelsemöte och terminens sista knyppelträff. Jättetrevligt! Vi skulle haft besök från en annan knyppelförening men de fick förhinder. Vi bjöds på hembakat och jag hade tagit med kaffe, det blev så lyckat!
 
 
Åkte och hämtade hundarna hos Monica och passade på att umgås en stund, lämna ett par saker, bland annat Lunas färdiga födelsetavla.
 
 
Ikväll har jag skrivit ihop mina bidrag till föreningstidningen Stadkanten.
 
Nu får vi se vad denna vecka har att bjuda på..,

Trebarnskalas 🍦

Idag har jag varit iväg och firat tre av mina barnbarn - Thyra  fyllde 10 år i förrgår, Meija fyller 6 i slutet av maj och Edwin 3 år den 1 juni. Thyra fick pengar häromdan och hade varit och köpt kläder, Meija fick skolsaker och Edwin en fotboll och en lastbil. 
 
Min mamma och mina äldsta döttrar
 
... det har varit en bra dag men nu är jag trött ...

Macadmia 🌰

Macadamianötter är ju så gott! Köpte en liten påse på Lidl och sitter och njuter! Öht håller Alestos nötter en hög kvalitet tycker jag.
 
 
Dagen har varit rätt tuff. Var på jobbet strax efter kl 8.00 för att hinna ikapp. Resemötet blev inställt pga sjukdom och det var en välsignelse på ett sätt. Det är ett viktigt möte, men det är min hög på skrivbordet oxå. Jag har lätt för att prioritera mötet med människor framför att skapa rum för den admin det genererar. Min ambition är att inget ska ligga längre än en vecka och för att hålla det blir det till att komma tidigt eller jobba sent vissa dagar. På så sätt försöker jag oxå hålla mina lediga dagar heliga 😇 Hellre jobba över i veckan för att bevara en orörd helg!
 
Efter 15 minuters lunch tog jag emot mitt em-besök kl. 13.00. Försenad till hembesöket kl 14.30, men lät det ändå ta avsatta 1,5 timme. Hämtade hundar halv fem, därefter packningen och åkte hemåt med själavårdande samtal i telefonen. Jo, jag trivs med jobbet. Ibland tar det energi, ibland ger det energi. +-0.
 
Pratat lite med Wille via Facetaime ikväll
 
Rökt laxrulle vilket jag tänkt som middag till mig igår och rökta räkor, vilket jag tänkt som förrätt ikväll blev middag maken och mig ikväll. Aptiten är sisådär vilket inte drabbar nån i hungersnöd. 
 
Maken jobbar 24 timmar under helgen och sover sen några timmar. Jag tittar på tv och njuter mina macadamianötter...
 
Hoppas vår rosa magnolia härdar ut och blommar på riktigt efter de kommande nätternas minusgrader...

1, 2 maj 🌸❄️

Minst sagt omväxlande väder. Från sommar till snöblandat på ett dygn...
 
Gårdagen blev en lugn dag med lite broderi, småplock och bad i tunnan.
 
Imorse satt jag i bilen före sju, handlade tavelram till Lunas födelsebroderi och tavellister till Monica på Hornbach strax före åtta, hamnade i kö på Glömsta- och Huddingevägen så jag kom inte till jobbet förrän kvart i nio! Löjligt att Fittja-Huddinge via dagis kan ta nästan lika lång tid som Strängnäs-Botkyrka! Tuff förmiddag på mottagningen. Hann köpa presenter till Meija och Edwin på lunchen, det är trebarns-kalas på lördag! Thyra fyller tio år idag, men förutom ett grattis på hennes mobil skickade jag lite pengar till Linnea för jag vet att de ska shoppa kläder imorgon. Köpte dessutom två prydnadskuddar på Jysk!
 
Älskar filtarna! Det ser ut som rosor!
 
 
Lät eftermiddagens hembesök ta tid, hämtade hundarna vid fem och har sen röjt lite i lyan. Papper och kartonger har flyttats runt. Lunas broderi har monterats. Orkade inte äta middag så det blev lite nötter och vindruvor vid tvn istället. 
 
...och här har visst nån liten hund röjt...
 
Det blev nog lite väl ruschigt idag efter den lugna helgen så nu ska det bli skönt att dejta John Blund 😴

RSS 2.0