Nyårskrönika 2010

Nyårskrönikor är väl lite kul? Skrev en förra året och tänkte att ... summera dagarna som går är aldrig fel. Detta blev resultatet! Massor är säkert glömt och en hel del får utgå eftersom det inte får plats... men i stora drag: SÅ HÄR BLEV 2010.

Januari började detta år oxå. En ganska dramatisk början då mammas väninna dog i hemmet. Justin fyllde tre år. I mitten av månaden fick jag åka ambulans till sjukhuset med ryggsmärtor. Det visade sig senare vara diskbråck och det var tråkigt... men samtidigt vore det för ruskigt att ha så ont om det inte var nåt på riktigt... Rehabiliteringen blev lång och segdragen.Februari gick den med. Jens fyllde 19 år. En fantastisk resa till Gran Canaria med Janne och Monica. Firade min födelsedag på minigolfbanan och den stora grejen var väl dels att jag kunde åka med min trasiga rygg ... och dessutom bestiga ett berg med kryckorna! Dessutom bröt pigmentsjukdomen Vitiligo ut under GC-resan samt Monica och jag skaffade oss varsin tatuering till. Vad vore livet om det inte gick att levas? I slutet av månaden åkte jag och Linnéa med hennes döttrar till Oslo och hjälpte Monica flytta hem efter två år i utomlands...Mars var ännu en sjukskriven månad på kryckor och med korsett, men båtmässan gick vi på och handarbetade gjorde jag i massor. Mest frivoliteter och stickor, men även lite annat. Linnéa fyllde 25 år och Monica fyllde 26 år. Monicas planer att flytta till Skottland för en period sket sig så hon fick ett rum hemma hos oss tillsvidare. En liten individ som föddes var Bamse, men då var det fortfarande otänkbart för oss att skaffa hund... tänk så det kan bli!I april firade vi att Janne fyllde 50 år och det firade vi på "Röda Caféet". Jag började arbetsträna igen...... och årets jungfrutur med båten gick till Aspö där vi firade Valborg.I maj hände massa mera skoj. Bamse flyttade hem till oss, pappa fyllde 75 år, Thyra fyllde 1 år och vi var på ko-släpp i Kårsta, Bella fyllde 25 år ...Sommaren kan jag väl klumpa ihop genom att säga att den var lång och härlig. Bekki fyllde 17 år, vi åkte en del båt, vi var på Sanda, jag åkte ner till Vadstena och knypplade en vecka. I augusti tog vi båten över till Kökar då Jannes bror gifte sig därute. Vi tillbringade oxå en vecka på Gotland.
September, oktober och november har varit ganska lugna månader. Inget särskilt har hänt. Jag började plugga teologi i september, Ängla fyllde 3 år i oktober och hösten har präglats av plugg och att acklimatisera sig som hundägare. Rebekkas kille Teimor har gjort sitt inträde i familjen oxå.

               

Nu i december har Janne och jag varit på Lanzarote. Det var skönt att få lite sol i vintermörkret. Vintern är ju fantastisk i år, men jag har med åren blivit mer och mer beroende av dagsljuset för att fungera så resor söderöver hoppas jag blir en vana så här års.Mina föräldrar har firat sitt guldbröllop, alltså 50 år som gifta!!! ... och det är ju fantastisk!!!

                          

Julaftonen har vi firat i lugn och ro härhemma, nyårsaftonen är här nu och jag och alla barn och barnbarn kommer att fira hos Bella. Tyvärr jobbar Janne... både eftermiddag och natt... men imorgon på nyårsdagen hoppas jag få rå om honom en stund på eftermiddagen. Varför berättar jag imorgon :O)

Nu önskar vi er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Joh 15:4 (favorit i repris)

Satt och läste gamla bloggar för jag skulle hitta nåt jag skrivit om "Individuell kapacitetsutveckling"... och hittade det här.

Det skadar nog inte att läsa sina gamla dagböcker ibland. Man glömmer så lätt det man en gång lärt... och så gör man om sina misstag. Onödigt!

                               


Bamse Bus

Linnéa och barnen sov över här inatt. Jag hörde dem gå upp imorse men sen somnade jag om så gott igen. När jag hörde Bamse ge skall vid kvart över 9 gick jag upp för att ta morgonpromenaden med honom, men det hade flickorna redan gjort, de hade varit ute över en timme medan jag legat och snusat. Ängla och Thyra hade turats om att hålla kopplet och det hade gått så bra så.

Snart var alla tjejer uppe så köket blev fullt. Monica och Bekki tar det lugnt med sina förkylningar och det är ju klokt! Janne kom oxå upp efter en stund, han tog ordentlig sovmorgon efter sitt 16-timmars pass. När Linnéa och godisarna åkte vid halv 12 snåret tog jag ut Bamse på promenad no2. Vi träffade Frisbee, en adopterad gatuhund från Spanien som helt klart har terrier i sig.I sällskap med andra hundar törs jag låta Bamse gå lös för han håller sig till hundflocken... för det mesta...

                      

På vägen träffade vi en anna terrier, en Parson Jack Russel och de lekte så fint de tre unga herrarna.


                                  

Men sen skulle vi gå åt olika håll och det fattade ju Bamse och han ville inte inskränka på sin koppelfrihet... så han sprang... först åt ena hållet och när jag kallade på honom kom han farande i full fart... förbi och 50 meter åt andra hållet... samma procedur igen och igen... Då började Frisbee, hans matte och jag gå hemåt och det förstod Bamse oxå så han höll sig 50 meter framför oss. Sen försvann han i full fart. Jag kan inte säga att jag blir orolig. Bamse är en ruskigt klok hund och går inte på samma fint två gånger. Jag fattade direkt varför han sprang förbi mig som han gjorde. När vi var på landet på juldagen smet han ut genom balkongdörren och jag gick efter honom. När jag insåg att han tänkte lura med mig på långa rundan som dessutom är trafikerad, lyckades jag få honom att vända genom att vända mig och ropa att "här går vi". Han ska ju gå först så han kom som en raket och när han var jämsides med mig ropade jag "stanna" och kopplade honom. Hur lätt som helst... men... min hund är så smart så han går inte på det 2 gånger. Så när han sprang förbi mig i högsta fart så var det som han talade om just detta för mig, att han går inte på samma fint två gånger. När han nu försvann bort mot tågspåren tänkte jag att han ville gå vår morgonrunda, vilket inte är jättebra för den slutar vid en trafikerad väg. Frisbee och hans matte följde med för de tänkte att han kanske skulle lockas av Frisbees sällskap tillslut, men efter några 100 meter förstod jag varför Bamse försvunnit som en raket... NOVA!


                             

Ett mer osannolikt par finns inte. Tack och lov att Novas husse och matte tycker förhållandet är lika sött som jag, annars så vet jag inte vad som skulle hänt. Men att koppla Bamse när han och Nova är fullt inbegripna i att förklara varandra sin kärlek är inte svårt. Däremot blir jag orolig över hur jag nånsin ska kunna kontrollera min självständiga jycke. En löptik... okej ... men det som hände innan då? När han bara springer förbi och retas? Jag kan ju inte skälla på honom för det har ju motsatt verkan och han kommer bli ännu svårare att få tag på... ska nog ha med mig korv nästa gång, eller ost, nåt riktigt gott så det är värt för honom att kopplas... men jag kan ju verkligen inte lita på honom... men det kanske kommer med åren?

Aquaria

Hade lite kontakt med Linnéa när jag åkte in mot stan och endokrinologen. Fick för mig att istället för att åka hem till röran så kunde vi väl göra nåt skoj. Jag var ju på Fjärilshuset i somras och tänkte åka till Aquaria oxå, men det blev aldrig av... så varför inte? Linnéa tyckte det var en bra idé och föreslog Djurgårdsfärjan från Slussen eftersom det är nästan där Ersta sjukhus och min endokrinolog ligger. Proverna var bra, natrium är fortfarande lågt men inget som förklara min trötthet. Hon vill inte släppa mig riktigt än utan jag ska tillbaka i vår. Jag pratade lite om psykisk ohälsa, smärta och ålder, men ålder kunde hon inte hålla med om, däremot att jag skulle gå till min husläkare och kolla om jag har inflammationer i rygg, handleder och vrister där det smärtar mest. Men troligen är det mitt strävsamma liv som är orsaken till min trötthet och att när kroppen och psyket fått den vila den behöver så är det bra igen. Två år är för kort tid.

Så, hur botar man trötthet då? Barnbarnen och Aquaria är ju perfekt! Så jag mötte upp Linnéa och godisarna, vi tog färjan till Djurgården och tillbringade ett par timmar på Aquaria!


Gamla Stan


I kön till Djurgårdsfärjan                         Ängla spanar efter tomtar!


I regnskogen


Fiskar!                                                        Rumpaaaaaaa......


PAJAR (heter det i vår värld! Hajarna alltså!)


Sjöhästar mm!

                                
                            
                              Vi hittade Nemo!!!

Vi tog Djurgårdsfärjan tillbaka, t-banan till Högdalen, köpte laktosfri mjölk, tog bussen hem och jag gjorde gula (icke brända) laktosfria pannkakor till hela gänget. Monica ligger sjuk hemma, Tim har åkt på kryss och Bekki är gräsänka så det blev ett tjej-pannkakskalas. Jag tyckte att flickorna kunde få med sig ett litet kul minne från Aquaria så jag köpte pajar åt dem. Pajarna hjälpte till att laga mat!Linnéa och godisarna blev kvar så nu är de nerbäddade. Jag ska ta en tidigare kvällsrunda med Bamse och lägga mig för jag är supertrött som vanligt. Men idag känns det att jag varit aktiv på ett mer fysiskt sätt... och mentalt. Är trött och glad :O)

God morgon, världen!

Idag satsar jag på anti-plugg så jag kan slappna av lite :O)

Har varit ute med Bamse nästan en timme, han väckte mig kvart över 9... nå jag var vaken men hade ingen lust att gå upp! Ragnar och smådjuren har fått frukost, likaså Bamse och jag. Men Bamse vill inte äta! Han är kär i mitt ben! Just nu har vi gott om löptikar i området och han är ju så otroligt förtjust i Nova, en 45-kilo vacker Rottweiler... och hon är lika kär i honom. Det krävs hårt hållna koppel för att inte hon ska mosa honom under sina kärleksförklaringar. När hon inte löper går det lugnare till, men hon vill ha valpar nu och vet inte hur hon ska fria till lilla tjejtjusaren Bamse så han förstår vad hon vill. Nå, det fattar han, men han kan inte göra så mycket åt saken. Hur gärna han än vill så når han inte upp... sen är han otrogen med mitt ben :S

                     
                     Hjälper till att stryka julduken

Nu ska jag duscha och ta bussen klockan 12. Ska till endokrinologen på Ersta. Sen kommer nog Linnéa hit med sina flickor :O)

                    
                      Mormors Pippilångstrumpor

God kväll, världen!

Nå, det blev lite skrivet på hemtentan tillslut. Sen gav jag upp och tog ut min skällande hund. Och tänk så bra det kan bli ibland!!! Träffade en kvinna med en fantastiskt vacker 6-månaders brun dobberman och fick massa bra upfostringstips. Vi har setts förut, pratade en del när de var småvalpar, men nu stod vi säkert i 20 minuter och snackade. Båda hundarna var ivriga och for runt till en början, men tro det eller ej, tillslut satt Bamse stilla och väntade på mina fötter medan hennes valp tuggade i sig en buske. Hon jobbade på djursjukhus och hade under sin utbildning haft min favvo-veterinär Gunnel Andersson som jag oxå gick fågelkurs hos i maj 2008. Gunnel har behandlat Blue Moon när hon bröt benet, vingklippt Ragnar, slipat läppen på Esmeralda (hon har en sjuklig utväxt och det måste göras minst vartannat år), undersökt Kautchuk när han var förkyld och tatuerat Bamse. Hon är kanonbra! Och dobermann-kvinnan hade förstås en massa bra att lära mig om hundar och hundars beteende och hur man kan göra ett dåligt beteende bättre. Bamse har börjat skälla, är olydig och morrar gärna på andra hanar. Nu vet jag lite mer hur jag kan visa honom att jag är "in charge".

Kom hem nu vid 7 och bestämde mig för att renskriva frågan om kyrka, sekt, denomination och kult imorgon. Ska ändå till endokrinologläkaren kl 13.00 så det blir inte nån heldagsplugg ändå.

Nu mot nudlar, TV och broderi!Nu får jag ta och skärpa mig!

Jag beter mig verkligen som en skoltrött unge! Men det är jag inte! Jag tycker det här är kul... vad är det då som inte funkar? Min hjärna är jul-ledig kanske??? Här sitter jag igen och klockan närmar sig fyra, inget tenteri är gjort idag heller!

Vaknade kvart över 9, Bamse hade inte skällt, men halv tio var vi ute ändå. Sen har jag pratat med Janne, fixat med djuren, ringt lite, låtit tiden gå, gått ut med Bamse igen.


Bamse har hittat nåt spännande i en snödriva... jag tror det var en sork faktiskt!
 
                               
                                Han älskar skogen!


Och han älskar snön. Han vill verkligen inte gå in!

                  
                   Mammas deppiga YETI, han vill vara ute!

Nu är huset tomt på karlar och döttrar så jag ska ta en dust med "denomination" igen. "Sekt" och "kyrka" ska väl inte vara så svårt.... EN fråga ska jag väl få klar iaf!!!

Usch vad svårt!

Jag har för mycket i huvudet! Kommer inte igång med hemtentan. Idag har jag surfat runt på internet, kliat mig i håret och låtit tankarna fara runt. Jag tror inte längre att jag egentligen behöver tid för tankar, bara att jag är rätt oinspirerad över att kasta mig över dessa tunga engelska böcker i ämnet religionssociologi och behöver en orsak att slippa. Ändå är ämnet högintressant! Men jag har liksom inte rätt "spirit" för det. Men när klockan närmade sig fyra började jag iallafall att skriva lite på ämnet "kult". Sen måste jag ju ut med Bamse ... och nu har jag skrivit nästan en A4 om "kult" och börjat på "denomination". Nu slår jag ihop för ikväll och försöker ta nya tag imorgon. Jag jobbar egentligen bäst under press, men jag tänkte undvika just pressen denna gång. Det kommer nog bli press så det räcker framåt den 12:e ... försöker locka mig själv med en ledig vecka om jag kan skicka in tentan redan nästa vecka... men jag är inte så lättlurad :O(

Men men, ögonen är grusiga och jag tänker att lite TV, lite broderi och en kvälls-Bamsenad säkert gör pluggandet lättare imorgonbitti...

                  
                     MIN yeti!

Bamse...

... är rätt nöjd med att julafton är över. Han kommer åt sin favvo-plats igen :D


Diesel

Det blev plugga igår! Jag sammanställde och gjorde klart alla anteckningar om hinduismen, känner mig jättenöjd! Janne följde med på kvällsrundan. Idag tog jag plugg-ledigt och följde med Janne ut till Bella för att lämna julklappar. Jag tänkte fira nyår där med alla barn och barnbarn men vet inte hur Bamse reagerar på vare sig raketer eller Diesel, Bellas superfina pyttelilla kissekatt som jag inte träffat än. Hon kom i juli, tror jag.... Så Janne och jag plockade ihop julklapparna till Bella och Jens, vi åkte förbi Nacka där Jens mer eller mindre bor numera och lämnade klapparna till honom. Han har legat sjuk sen julafton så vi lovade åka förbi på hemvägen med juice och Bisolvon. Så ut till Bella. Större delen av tiden satt jag med Bamse i koppel och försökte få honom att acceptera Diesel. Vi kom så långt att han kunde låta henne vara när han satt kopplad... vi får nog jobba lite mer på det på nyårsafton!

           
               

Diesel däremot är hund-van och satt mest och spanade in Bamse. Hon undrade väl vad det var för en hätsk figur som inte hon fick leka med och varför han bara skulle springa fram och skälla på henne.

Hem och värma på köttfärssås. Mysig middag med Janne, Bekki och Tim. Vi pratade resor. Jag är så res-sugen så oj! Ändå kom jag nyss hem från Lanzarote, men jag längtar så till Sinai-öknen! Tänk om det kan bli verklighet ändå?!?! Vi får se... jag fick ju lite pengar i julklapp... Är det meningen så blir det så, annars får det bli en annan gång... eller nåt annat...

Nu ska jag se "Morden i Midsommer och brodera på indian-tjejen :O)

Lugn juldag

Renskrev och samordnade ytterligare ett par sidor anteckningar om hinduismen igårkväll, gick sen ut med Bamse och somnade vid halv 12 ungefär.

Imorse väckte Bamse mig kvart över 9, gick ut en lång skogsrunda med honom. Janne skulle åka ner och kolla till Sanda och vattnet som frusit, Monica och jag följde med honom... och Bamse förstås. Fick lite pengar i julklapp så jag slog till och köpte en ny kamera på Expert i Strängnäs, en Panasonic. Min älskade Olympus sjunger på sista versen, men efter tre år med mitt myckna fotande och ett par slagvändor i backen så har den varit mer än toppen. Efter fyra Olympus mju har jag valt att prova ett nytt märke och hoppas att jag ska bli lika nöjd med den. Vi har ju inget vatten på landet p.g.a isen så efter en koll åkte vi därifrån igen. Middag på McDonalds.

Bamse är orolig och skäller en hel del. Tror och hoppas att det beror på alla löptikar. Fortsätter det måste jag göra nåt åt det... skällhalsband tror jag. Men jag hoppas att det ska ge sig av sig själv.

Plugga lite? Eller TV...? Vi får se! Drömmer gör jag... just nu om detta! Vad vore livet utan drömmar? Men drömmarna gör att jag är sugen på att ta tag i vikten igen... och plugget känns inte fullt så ångestladdat som det gjort ett par veckor nu. Tanken på att jobba heltid känns numera mer inspirerande än betungande och drömmarna ger min själ den näring den behöver för att tro på ett nytt friskt liv. Känner inspiration att fixa mina hp så jag ligger i fas igen... Allt löser sig. Funderar på att köpa denna bok för inspiration. Kvinnor är ju så fantastiska, eller hur!


GotlandsmackorEntrecote
stekt bröd
stekta champinjoner
bearnaise-sås
Grönsaker som tomat och gurka
Exotiska frukter. Här blev det ananas, vindruvor, passionsfrukt, mandarin, banan, kiwi. Vi saknade jordgubbarna och physalis men man kan inte få allt.

Receptet kommer från Bella och hennes familj som åt dessa mackor på väg till Gotland nåt år. De kom inte ihåg vad de kallades för på åten men de går under namnet Gotlandsmackor, då vet vi vad det handlar om!

Julfirande!


Jul- och vinterinspirerade amigurumis

                         

                               
Kalle Ankas jul!


Hummern var inte lika god som vi förväntat.. en snuskhummer alltså!


Bamse tycker inte alls att Bekki är "hård"          ... och jag jonglerar med passionsfrukten


Här har vi Gotlandmackorna. Säsongens frukter (här mandarin, banan, passionsfrukt, ananas, vindruvor, kiwi) cocktailtomat och gurka. Detta med stekt bröd, entrecote, stekta champinjoner och bearnaise-sås.

Har varit ute med Bamse och Bekki har öppnat sina paket. Monica och jag hade inga paket under granen i år, våra klappar har kommit på andra sätt :O)

Undrar om jag ska renskriva lite anteckningar från hinduismens lektioner.... jag har ont i huvet, så jag tror jag skippar midnattsmässan. Bekki är sjuk, när jag ringde Bella och Jens för att önska dem God Jul var de oxå sängliggande och Monica har en grym huvudvärk. Janne, Tim och jag är hyfsat pigga även om jag hostar än.

Första julklapparna!


                                 

Ragnar och Bamse fick julklappar av Ängla och Thyra. Ängla hjälpte dem att öppna paketen och innehållet blev uppskattat!  Thyra sov i vår soffa medan Monica och Ängla delade på en cupcake....


                              

De skulle vidare till farmor för att fira jul.

Nu har jag varit ute med Bamse och ska kolla upp hur jag kokar hummer :O)

Julevangeliet

                     
                      Altaret i Hallundakyrkan

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare i Syrien. Alla gick då för att skattskriva sig, var och en till sin stad. Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten. Då stod Herrens ängel framför dem och Herrens härlighet lyste omkring dem, och de greps av stor förfäran. Men ängeln sade till dem: ”Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket. I dag har en frälsare fötts åt er i Davids stad, han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: ni skall finna ett nyfött barn som är lindat och ligger i en krubba.” Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud:

”Ära i höjden åt Gud
och på jorden fred åt dem han har utvalt.”

När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen sade herdarna till varandra: ”Låt oss gå in till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss veta.” De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det berättade de vad som hade sagts till dem om detta barn. Alla som hörde det häpnade över vad herdarna sade. Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för vad de hade fått höra och se: allt var så som det hade sagts dem.

Lukas 2:1-20

               


Choklad cupcakes

Med Bekkis konstnärliga frihet efter ett recept av Leila Lindholm (a piece of cake)ca 12 cupcakes                    Ugn 175 grader

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gr smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100gr mörk blockchoklad

* Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst
.
* Smält smöret, häll i gräddfil och kaffe. Blanda med äggsmeten.
* Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt. Vänd ner det i smeten.
* Hacka den mörka chokladen grovt, eller bryt den i små delar. Smält den i vattenbad. Blanda försiktigt ner i smeten.
* Placera ut pappersformar på en plåt och fyll formarna till ca 2/3 med smet.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

Chokladglasyr:
60 gr smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 gr Philadelfiaost
1 msk varmt kaffe

Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadefiaost krämigt. Sist kaffet. Bred glasyren på cupcakesen och dekorera. Dessa är med After Eight, kiwi, vindruvor och dekorationskörsbär.


Det blir jul här oxå!

Men inte en jul som är som vanligt. Bekki gör cupcakes, vi har en gran som det faktiskt ligger klappar under... och en julkrubba. Men vi har tappat traditionerna kring julen sen barnen började växa upp så det är en mellanperiod i livet. Vi har firat hos Monica för några år sen, hos Bella och Linnéa likaså, vi har firat hemma med bara Jens och Bekki men nåt annat år haft huset fullt. I år firar Linnéa och Bella med sina svärföräldrar, Jens likaså... men istället firar Tim här medan Janne jobbar. Monica, Bekki och jag bor här så... Här förmedlar jag lite av vår julkänsla :O)


Julkrubba från Betlehem, min favvo! Julklapp från jobbet för några år sen.
Duken köpte vi på Lanzarote helt nyligen, jag älskar den
!

                 
                  Bekki har gjort ett pepparkakshus


Bamse trivs under granen bland alla spännande klappar. Dessförinnan var min handbroderade
julgransmatta lite för spännande... men klapparna får vara fria från tandmärken :O)

Shit vad det var svårt att koncentrera sig på hinduismen idag!

Dan före dopparedan!

Bamse har problem med magen! Jag tror han ätit lite för mycket ostbågar, köttfärs och fläskfilé så idag är han satt på diet! Bara valpfoder!!! Det är svårt när man håller på med gottis och han sitter där och tittar på en. Ibland tigger han, men ofta sitter eller ligger han en bit bort och bara liksom händelsevis tittar på en med stora bruna ögon. Han vet hur han ska göra, den lille skiten!

                                       

Var ut ordentligt med honom igårkväll, ca en timme och kom in kvart över 10. Vaknade av Monicas väckarklocka. Hon skulle väcka mig ca halv 8 för att vi skulle slippa julvansinnet på Willys. Bamse hade kissat på golvet i köket och var så olycklig över det... och när han skulle följa med mig ner i sovrummet när jag skulle klä på mig var han nästan hysterisk men lyckades inte hålla sig så no2 kom på golvet mitt framför ögonen på mig. Ändå kom det mer när vi gick ut i skogen. För mycket jul är inte bra för nån!

Monica och jag landade på Willys vid 9, inte så mycket folk. När vi åkte därifrån vid 10 var det redan överfullt. Vi kör lite jul-bojkott med våra Gotlandsmackor.
Lägger upp recept och ny bild imorgon. Tog ut Bamse direkt efter handlandet, magen i olag ännu. Nu tänker jag fortsätta ett par timmar med hinduismen så får vi se hur dagen fortlöper...

Att sätta en rubrik på dagen...?

... nej, det går inte. Har många känslor som jag har svårt att sortera ut. Å ena sidan en frustration över omtentan i världsreligionerna, det var ju så onödigt! Jag kunde ju grejorna men i ett hjärnsläpp möblerade jag om svaren så de hamnade under fel frågor... och så hemtentan som jag bara inte kommer igång med... och så julklapparna som inte blir köpta, julkorten som aldrig blev skickade... och så jobbet... är jag välkommen tillbaka? Kommer jag klara att jobba heltid igen? Finns det nån som tror på mig därute? Kommer jag klara studierna? Är jag helt värdelös? Bläh! --- Men å andra sidan så är jag helt lugn, studierna kommer lösa sig, jag har gott om tid att göra det jag ska! Och vad spelar det för roll om jag får ett eller annat IG? Inte ett dugg! Allt jag får med mig är bara bonus! Det kommer bli jättekul att gå tillbaka till jobbet i höst, det lutar åt att min tjänst är ordentligt omgjord och det kanske bara är fördelar med det. Även om jag är dödstrött just nu så går jag fortfarande upprätt och klarar det mesta, trots att jag hostat nåt vansinnigt i över en vecka och har akut sömnbrist. Allt löser sig. Är bara lite bipolär just nu...! Och det är väl bara mänskligt! Och löser det sig inte som jag tror så lär det bli en trevlig överraskning eftersom den är så oväntad, så brukar det fungera i mitt liv.

Igårkväll somnade jag halv 9. Monica tog Bamses sista promenad... men jag vaknade vid midnatt och låg och tänkte i 1,5 timme innan jag gick upp. Både Monica och Bekki satt vid TV:n och kunde inte sova, så där satte jag mig oxå till klockan var 3. Bamse väckte mig HALV TIO! Han hade nog blivit lite störd av natt-suddet och passat på att sova när det var lugnt på morgonkvisten.

                             

Idag har jag skurit entrecote till julafton, tagit hand om alla fådda julkort, plockat undan post och reklam, promenerat Bamse och pluggat hinduism. Skulle kanske tagit tag i religionsbeteendevetenskapen, men jag orkade inte. Hinduismen kändes mer lättsmält. Janne köpte köttfärs så jag snodde ihop en köttfärssås till middagen. Nu ska jag inventera fruktkorgen vi fått av svärmors "gubbe" och se vad vi kan hitta för gott i den. Tänkte göra Gotlandsmackor på julafton och de innehåller mycket frukt och grönt. Julen har jag redan fått nog av, fått nog av all reklam, alla köer, all hets! Ett stort fett kommersiellt jippo, det är vad det är! Vi gör vad vi kan för att låta ett uns julfrid hemsöka oss, men det är svårt i mediabruset! Allt går på högvarv och nu skriker media ut om alla snökaos, inställda tåg och annat elände som drabbar oss i julruschen.Shit the same. Världen snurrar utan mig. - 20 grader. Ska snart dra på Bamse jackan och ta en sväng, sen lägga mig tidigt. Monica och jag ska försöka köpa lite frukt och bröd innan Willys är proppat med folk imorgonbitti. Sen tänkte jag renskriva anteckningarna i hinduism och buddhism, leta info och Taoism och Konfucianism, skriva en indisk ordlista... och hinner jag inte det så har jag nog gjort nåt annat istället.

Julbord på LångholmenFinns inte så jättemycket att säga om det hela. Jättegod mat, jättekul att träffa arbetskompisarna igen! Jätteroligt att få se det gamla fängelset från insidan även om väldigt mycket är omgjort förstås. Kul att få dricka glöggen utomhus och med en tomte i fångkläder som serverade!

Jättekallt att ta sig hem, -13 och kvicksilvret sjunker.

Nu ska jag ut med Bamse <3


Dr Jesus

Jodå minsann! Det var den läkare jag fick träffa idag. En liten tystlåten man med obestämbar härkomst. Han tog halsprov, lyssnade på lungorna och skickade mig till labb... men det var bara virus och sänkan låg på ynka 8 så jag hade inga sensationer att komma med. Fick ett recept på Lepheton som jag hoppas ska hjälpa mot den "dödliga" hostan.

Tog mig sen in till Ersta för blodprovtagning av sköldkörtel, salt, kalium och östrogen inför nästa veckas läkarbesök. Höll på att frysa ihjäl!

Snabb VARM lunch och lång promenad med Bamse efter det. Tänk att det snöar igen! Helt otroligt!

                      

Nu ska jag duscha och vila lite. Är ap-trött efter ännu en taskig nattsömn och flera timmars frysande på det. Hoppas sova gott inatt så jag orkar jullunch på Långholmen med jobbet imorgon... och fika med en prästkompis från Spånga. Förra året åkte vi Waxholmsbåt i snöoväder på jul-lunchen, jättemysigt! Då hade jag precis fått diagnosen borrelia men mådde skitbra! ...så varför gnälla över ett litet virus? Upp med hakan! Sen är det bara tentaplugg som gäller!!!!

Uppe med tuppen

Nu ger jag upp tanken på att klara detta själv! För att ge tillbaka lite av Jannes godhet la jag mig i soffan på övervåningen inatt för att inte väcka honom med min hosta... Klockan 3 gick jag in och la mig på Bekkis säng. Bamse knallade bara runt runt och bet i julgransmattan, så jag stängde in honom i köket då oxå, då kom han till ro. Bamse var tyst, de andra djuren likaså... men jag slumrade till nu och då till klockan var 7, då började jag fundera över tentor, jul, hosta och allt möjligt.

Halv 8 gick jag upp och gav djuren frukost, ringde VC, gjorde frukost åt mig själv. VC ringde upp för en liten stund sen och jag får komma upp på en akuttid vid 10. Bamse har lagt sig igen men nu ska jag släpa ut honom på morgonpromenad. Han brukar ju vakna srax före 8 så det är lite typisk att han tar sovmorgon när jag är vaken i ottan.

Efter akut-tiden tar jag mig in till Ersta för provagning inför läkarbesöket hos endokrinologen nästa vecka, sen är det klart för ett tag hoppas jag. Önskar mig lite energi så jag kan börja tentaplugget i em för det börjar oxå bli en ångest. Det har snart gått en vecka sen vi fick hemtentan och jag har inte öppnat en bok!

Nu, ut i snömodden med trött hund och svettas!

                     

Hundmässa!

Sov 12 timmar inatt! Några hostattacker, men ingen större fara... vaknade som en ny människa imorse. Janne hade sovit i soffan på övervåningen för att försäkra mig om en god sömn, mitt hjärta! Bamse verkade nöjd med att få rå om sin husse så det hade nog inte gått nån större nöd på honom. Hoppas nu att ha sover själv i övervåningen inatt!!!

Efter frukost åkte jag till Älvsjömässan på hundmässa. Där mötte jag upp Linnéa, Thyra och Marias mamma. Vi gick runt i montrarna och hälsade på olika raser, fikade och strosade lite mer. Maria stod med sin Leonberger Callisto i montern för rasen, hon är så jättego´! Både Maria och Callisto förstås...!

                       

Förstås så var jag och gosade med Chineese Crested, min favvoras! Nån gång i livet vill jag verkligen ha en av dessa gosisar!!!När jag kom hem fixade jag middag och gick ut en prommis med Bamse, första på ett dygn eftersom Janne-hjärtat tagit honom åt mig för att jag skulle få en chans att vila kroppen så kroppen orkade ta hand om hostan. Hostan är bättre men inte bra. Men det går väl över till jul, hoppas jag.

Nå, snön vräker ner ännu. Tror jag ska festa på glass med chokladsås, ta kvälls-svängen med Bamse och lägga mig tidigt. Hoppas verkligen nu att han sover utan att skälla inatt! Köpte en bok på mässan, ett litet lexikon i hundspråk, hoppas annars att den kan ge svar på varför han bråkar på nätterna helt plötsligt. Köpte faktiskt en tröja oxå :O)

                    
                     Dog for life!

Guldbröllop!

Det blev en jättetrevlig fest igår på Svanberga Gästgiveri. Det var nog det bästa julbord jag nånsin ätit! Och så mysfaktorn på det! Och förstås det mest fantastiska, att få vara med på guldbröllopsfest! 50 års äktenskap är ju nåt enastående!!! Alla barn med respektive, barnbarn med ev. respektive samt barnbarnsbarn kom, utom Justin som fått halsfluss och Rickard som var hemma och tog hand om honom. Allt som allt är vi 30 stycken varav "min" familj består av hälften... eller 14 stycken. Det är härligt med en så stor familj!!!Hemresan gick bra för oss, men Jens hade snurrat 3 varv med bilen och det hade varit riktigt otäckt! Tack och lov var de ensamma på vägen och det var dubbelfil, annars hade det kunna gå illa. Natten härhemma blev jobbig oxå. Jag somnade utan hosta vid 23-tiden, kvart över midnatt började Bamse skälla och jag gick ut med honom, tänkte att han kanske inte hunnit göra no2 med hundvakten, men han fortsatte skälla så fort jag gick ner och la mig. Efter ett antal ilskeutbrott på honom somnade jag till i soffan med honom vid fötterna, hade ordentligt dåligt samvete för jag varit så arg, alltså en hund kan ju inte jävlas med en, så det måste ju finnas en anledning till hans oro! Vad som var tokigt vet jag inte och idag har han fått följa med överallt. Enda förklaringen jag kan hitta är att han tyckte det var konstigt att det var nån utom familjen som kommit och hämtat honom för rastning... men är hundar så känsliga? Han är ju så social! Eller så är det alla löptikar vi har i området. Ska fråga på hundmässan imorgon om jag kommer iväg!

Idag har vi varit på landet och kollat till huset. Allt var bra utom att vattnet frusit i år oxå! Får ta tag i det till våren!

Nu ska jag gå och lägga mig. Janne tar kvälls- och morgonrundan med Bamse och jag ska ta en rejäl dos slemlösande i hopp att få sova. Har inte sovait fyra timmar sen hostan började förra lördagen!

Spring spring

Torsdagen blev en sån dag som jag brukar kalla "spring spring", dvs det går i ett utan egentliga pauser. Efter Bamsenad och frukost ringde en volontär från jobbet och sen rusade jag upp tll kapellet för jag hade blivit bjuden på fika där. Vi satt och snackade om allt möjligt. Sen hem och köra Janne till jobbet med rätt delar till mina bakhjulslager, ut med hunden igen och sen åkte Monica och jag till Linnéa för att vara barnvakt så hon kunde gå på jobbets julmiddag. Kom hem vid halv 1 och näar jag varit ute med Bamse var klockan halv 2... somnade 4 och vaknade 6. Denna hosta dödar mig!

                 

Idag har jag trotsat de oplogade gatorna och åkt för att hämta upp föräldrarnas guldbröllopspresent efter Bamsenad på lika oplogde gångvägar och frukost. Hämtade ut ett paket på posten och efter att ha fått motorstopp ett antal gånger i vårt oplogade garage fick jag nog och burnade in på min plats. Jag var så trött och arg att jag för ett ögonblick sket i om jag skulle kvadda bilen och köra sönder en bjälke så hela taket rasade in... men jag prickade mellan stolparna och bromsade innan jag körde i väggen så allt gott... Det kan ta ett par dagar innan vi får plogat ner till oss och garaget blir oftast plogat nån vecka efter snöfall.

Ha försökt sova i soffan nån timme men jag hostar så fort jag lägger mig. Nu ser det ut som nya snöfall är på gång så det är lika bra att gå ut med Bamse nu. Sen hoppas jag att det går att ta sig hyfsat smärtfritt upp till Svanberga gästgiveri och föräldrarnas guldbröllopsfest. Det ska iallafall blir riktigt kul!

Onsdag

Ägnat dagen åt att försöka ta det lugnt. Hostar än, men lite bättre är det. Fick för mig att jag inte skulle göra nåt alls! Så efter Bamsenad och frukost satt jag i soffan en stund. Sen gick jag ut med Bamse igen. När vi gått i skogen i 45 minuter och var på väg hem träffade vi Alva och gick med dem ungefär samma sväng igen. Bamse fick springa lös med henne och han var faktiskt jätteduktig! Jag fick in honom i koppel utan större problem. Direkt lydig är han inte, inte när han hittar en annan hund, men förvånansvärt lydig ändå! Det funkar!

                       

Sen har jag varit i skolan på kvällen, sista seminariet och nu har vi fått hemtentan. Blir lite att bita i över jul, både hemtenta och plugga inför omtenta, men jag ska göra upp en hållbar plan, tänker jag!

Hämtade Janne i Fittja. Han skulle fixa mina bakhjulslager men hade fått fel delar så ... Sen tog jag kvällsnaden med Bamse strax efter 9 och har nu varit ute i över en timme. Först träffade vi Troy (Chinese Crested) som Bamse är jättesur på, två tonårsgrabbar som ska tjafsa visst. De lekte jättefint som valpar. Sen har Zinja (belgisk gårdshund) ätit upp honom i 20 minuter så han hade istappar i hela pälsen när de var klara med sitt. Han hade bråttom in för att värma sig och jättehungrig efter att få ha sprungit så in i vassen... och lika duktig nu när jag skulle koppla honom! Känner mig jättestolt!

                       

Nu ska jag försöka sova igen. 4 timmar inatt, klar förbättring från de tidigare tre nätterna sen hostan bröt ut. Nu hoppas jag på 6 timmar inatt!!! Snart människa igen?

BH-skola

Tack NettAnn för bra toaskurningstips! Klorin, aldrig mer! Det får dottern ha ifred när hon ska bleka sina vita Converse! För er som undrade vad NettAnn gav för tips så var det diskmaskinstablett som löses upp i toan innan man skurar eller om man har pulver kan man hälla runt kanterna... eller citron helt enkelt! Tack för det!!!

Denna dag har jag oxå hostat bort. Men lite annat har jag gjort oxå. Städat lite i övervåningen, fått undar kassar och resväskor, strukit fina julduken vi köpte på Lanzarote, dammsugit, varit på terapin, lagat middag och haft BH-partaj. Syrran har börjat sälja PXC och tyvärr har hon inte hunnit införskaffa nåt ur Ulla-kollektionen än, min favorit, men den ska vi ha visning på i februari! Jag hade ju mina favvisar att visa för de intresserade. Jag tyckte i alla fall att partajet var trevligt.

                                                

Nu har jag varit ut en sväng med Bamse och inhalerat astma-medicin så just nu skakar jag ganska kraftigt. Mamma och syrran tyckte det lät som astma och terapeuten sa falsk krupp. Om jag inte får sova inatt får jag ringa doktorn imorgon för min ork håller fullständigt på att ta slut av allt hostande och sömnbristen!

Sov gott, folks!

Såja...

Mötet med chefen handlade om den femte diakontjänsten som ska tillsättas. De vill helst ha nån som börjar i januari men det är mycket som inte är klart ännu. Det blev ett givande samtal hursomhelst. Sen iväg till skolan...

                     
                      Vishnu
                     

...och tentan underkändes. Jag förstod det eftersom jag veckan efter tentan kom på att jag skrivit en lång berättelse om Vishnu när hon frågat om Shiva... snacka om hjärnsläpp! Men jag ser i tidigare blogg att jag faktisk blandat ihop dem innan! Vishnu är guden med avatarerna Krishna och Rama medan Shiva har sin kvinnliga sida i Shakti, och det kan jag nu, men när jag skrev tentan var det väl för nära inpå råplugget... och sen alla dessa nya ord man skulle hålla reda på så är det inte konstigt! Jaja, omtenta i januari och de är inte att förakta, kunskap efter omtentor sitter oftast kvar i minnet bättre och denna kurs har varit jättespännande så jag får hurtfriskt utropa att jag är lycklig som får plugga om alltihopa! Nåt att liva upp religionsbeteendevetenskapen med, den som var så kul i början med som segat ihop totalt de sista veckorna som handlat om Freud och Jung... Huvaligen! Dessa gubbar läste jag om på socionomutbildningen och det räckte! Hemtenta över jul, Tjoho!

Nu har jag sytt ihop en till tröja som mamma kom med igår och ska hämta upp imorgon. Bamse har varit ute och jag ska försöka sova bort min framhostade huvudvärk. Bafucin och Noskapin går det åt i mängd... och fler Alvedon bör jag inte ta detta dygn. Tänk att det kunde vara så farligt att skura muggen med Klorin! Nej  fram för miljö- och människorvänligare preparat!!!

Nu min sköna härliga säng! Imorgon nya äventyr!

Sniffa klorin!

Tack för all support. Nu har flera av er berättat att det antagligen var en reaktion på klorinet. Jag brukar inte använda det men toa-rengöringen var slut så... då blev det så och kommer aldrig hända igen. Fy 17, trodde jag skulle kvävas. Nu pratar jag i falsett och har ont i lungor, revben och hals av allt hostande, men hostan ger sig sakta och säkert. Vilken pärs! Och som sagt: LIVET ÄR ETT ÄVENTYR och man lär sig dagligen nåt nytt! Puh!!!

Igår blev det bara lata mig i soffan medan jag tittade igenom lite inspelade program på boxen och sydde ihop tröjan mamma beställt av mig.

                

Morgonen har varit lugn. Jens kom förbi efter att ha besiktigat bilen, Monica och Tim är arbetslösa, Bekki börjar skolan efter 12 och Janne jobbar natt så vi har haft lite dating, pratat guldbröllop och BH-skola bl.a.

Nu ska jag ut på lunchpromenad med Bamse, sen göra mig klar för dejt med chefen och sen skolan... undrar just hur den där tentan gick....


Skak-maskinenVad gör man inte för att roa sina barn :D

Ass-ma

Fy 17. Var så himla duktig igår, tvättade och städade undervåning hela dagen, släpade dynor, dammsög, skurade... men när jag skurade toan med Klorin hände nåt. Linnéa ringde och under samtalet med henne började jag hosta... och hosta... och hosta.... Timmarna gick och jag blev desperatare och desperatare, provade med astma-spray, cortison-spray, Alvedon, mjölk och honung... det enda som funkade var frisk luft. Gick en extra lång sväng med Bamse på kvällen. Duscha gick oxå bra, det lindrades i luft-fuktigheten. La mig i sängen, sprayade med vatten-spray-flaska om och om igen för att öka luftfuktigheten, hostade och hostade, diskbråcket började värka alltmer. Gick upp och ut, vandrade fram och tillbaka utanför huset och grät, gick in igen och la mig i soffan, mer alvedon, mer astmaspray. Jag har egentligen inte astma, men nån gång med flera års mellanrum får jag ett anfall så jag brukar se till att ha spray eller pulver hemma. Hade astma i tonåren men det växte bort.

Klockan två inatt kom Bekki och Tim hem, de ville köra mig till akuten. Janne gick till jobbet vid halv 6, han tyckte oxå jag kunde ta mig till sjukan idag. Bamse vandrade orolig mellan mig och köket, sov ibland i sin korg, ibland på mina fötter och ibland nedanför soffan. Vid 6-tiden hade hostan lugnat sig så pass att jag somnade och Bamse-hjärtat nosade på mig vid nåt tillfälle runt 8, sen väckte han mig med lite gnäll en stund efter 9, han fattade nog att mammas natt varit jobbig och höll sig så länge han orkade. Vi tog en lång promenad och nu hostar jag till ibland med har mest bara hemskt ont i lungorna och huvudet. Vad i hela friden hände???

Här är lite bilder från Lanzarote iaf. Jag tror att alla ska kunna se även om man inte är med på Facebook, berätta så jag får veta hur det funkar :O)

Kram

Äventyrlig hemresa

Hemma igen efter 29 timmar på resande fot.

Dåligt väder på Lanzarote, starka vindar och dålig sikt gjorde att planen inte kunde landa, alltså fanns inga plan som kunde åka därifrån heller. En fullproppad flygplats, men allt gick lugnt till ändå tycker jag. Lite gnäll på vissa, men de flesta bjöd på leenden och vänlighet för vi satt ju alla i samma "båt". Janne fick ringa jobbet och avsäga sig sitt fredagspass och jag fick avboka terapin och fika med en kompis.

Vi blev hämtade klockan 14.00 med buss, men fick redan på bussen veta att det var problem med flygen. Vi fick checka in bagaget kl 15.00 men inte gå igenom säkerhetskontrollen för det var fullt av folk inne i gaterna redan. Inga plan hade lyft sedan morgonen. Strax efter 20.00 fick vi besked att Solresor bjöd på hotellövernattning i Teguise så vi fick hämta ut våra väskor igen och åka buss till Bartolé La Galea. Vi kom fram vid 21.00 och fick då en bamse-buffé och rum, info av Solresor 22.30.

Bussen avgick 06.30 på morgonen och planet skulle lyfta 08.55, men flygkaoset var inte utrett. Vi fick vänta och vänta, utan några besked. Vid 10.00 ungefär fick vi en gate där det blev nya köer, strax efter 11.00 fick vi gå ombord och sen blev det brått ut på startbanan och vi lyfte ca 11.30. Då fick vi veta av piloten att det varit kaos på Fuerteventura på morgonen. De flesta planen som inte kunnan landa på Lanzarote under torsdagen blev omdirigerade till Fuerteventura (grann-ön) och sen var det tydligen lite stridigheter om vilka som skulle få lyfta först så vårt plan blev en timme sent. Sen var det nåt instrument som inte funkade så de fick invänta tekniker som kunde fixa det innan vi äntligen var klara för avfärd.

Resan gick bra, utom över Frankrike där vi åkte in i rätt ordentlig turbulens. Efter det nös jag resten av vägen hem, av nån anledning. Det skakade väl loss nåt skit i bihålan kanske. Janne och jag hade slagit på stort och köpt flera flaskor Baileys, bra att ha hemma ;O) Men när flygvärdinnorna gick igenom packningen som var kvar efter stoppet i Göteborg så upptäckte vi att nån snott våra påsar! Det är typiskt! Vi handlar ju i princip aldrig alkohol och är så gott som alltid vaksamma! Men inte trodde vi nån av alla trevliga Göteborgare vi snackat med på flygplatsen var så tjuvaktig att de plockade på sig båda påsarna!!! Flygvärdinnorna gjorde vad de kunde och jagade folk vid bagagebanden, men ingen gav sig tillkänna. Så vi kom hem en lärdom rikare och 800 kronor fattigare, lite surt!

Jens hämtade oss och vi åkte direkt till svärmor och hämtade Bamse som blev så glad så. Han har inte lämnat mig många minuter sen vi kom hem. Jag har varit ute långa promenader med honom och röjt lite hemma, vi har ju lite tvätt och jag fick spelet på tvättberget. Nu håller jag på att tvätta sängkläder, kuddar, filtar ... ja allt!

                   

Jag återkommer senare med foton och lite sånt... Nu ska jag göra ett tvätt-ryck till...

Pa hemvag ... (Lanzarote)

Sitter i receptionen nu och har tva timmar kvar innan bussen gar till flygplatsen. Far fordriva tiden i varandras sallskap och gora det basta v den soliga dagen.

Ses snart med svenska prickar over aao!

Beach och regn ... (Lanzarote)

Sista heldagen harnere! Vi borjade dagen tidigt (for den har veckan alltsa), vi var nere vid beachen, Playa del Carmen, redan en stund efter 10.00. Vi ville verkligen suga ut de sista timmarna sol for att rusta oss infor Sverige och vinterkylan. Tva samtal fran jobbet fick jag, perosnalansvarige ville veta om jag ville folja med pa jullunchen pa Langholmen och min chef ville prata om en ny diakontjanst som ska tillsattas. Han berattade att det varit -16 grader hos honom inatt. Efter nara fyra timmar i solen och med "Flugornas Herre" som sallskap for mig och Ipoden for Janne sa knallade vi over vagen for lunch... sen var det bara att gallopera hem for regnet kom med besked. Blota som vi var, duschade vi och spenderade eftermiddagen inomhus och sen pa balkongen nar det torkat upp lite. Hann en hel del pa "nunnan", har nastan gjort en hel farg nu!

             

Ute och atit har vi varit nu, samma som forsta kvallen, Cordon bleau... och nu ska vi svulla i oss lite spanska snacks och sova sista natten....

Inget regn ... (Lanzarote)

Ingen djurpark heller for den delen for den maste man boka dan innan och bussen skulle ga klockan 7 pa morgonen, vi vaknade halv tio!!! Tog det lugnt, at frukost, kvart i 12 gick vi ner till den buss vi bokat, en sponsrad tur for att lyssna till Ecobed (eller vad det nu hette) och aka i vindistrikten, ga pa vin-museum och vinprovning. Vi slog faktiskt till och kopte nya madrasser samt lakan i ull, hon pastod att det skulle lindra vark och att man skulle vakna betydligt mer utsovd. Vi chansar! Kanarisk lunch fick vi oxa. Sen de valdigt speciella vindistrikten och museet.

Kvallen tillbringade vi pa balkongen och har nu varit ute och atit den godaste kinesiska mat vi nansin provat! Skulle tro att sangen far nasta besok! Tank att vi blir sa trotta och sover sa gott harnere!

Skot om er!

Beach-hunting ... (Lanzarote)

Idag var tredje cch sista dagen vi hade hyr-bilen och vi tankte kora till Playa Papagayo for vi hade hort att stranderna dar skulle vara fina... men efter att ha kort ett antal varv i spokstadernas labyrinter och ut i en lava-oken pa oasfalterad lavagrus-vag, och vi dessutom kom fram till en vagsparr som skulle ha betalt sa akte vi hem igen. Inga sura minner for landkapet harnere ar fantastiskt att kora igenom. Upp i bergen pa vindlande vagar, en herde som vallar getterna over vagen, ner i hisnande dalar. Vi parkerade ett par kilometer fran vart hotell och lag hela dagen vid Playa del Carmen istallet. Det var ingen direkt sol att tala om och det ar lika skont det for det var ca 26 grader anda. Vi lag och njot av bruset fran Atlanten och den skona varmen, jag laste ett par kapitel ur "Flugornas Herre" som min klass har seminarium pa ikvall. Sjalv tyckte jag att det var lagom littteratur att ha med sig pa en semestertripp :0)

Nu har vi varit ute och promenerat i Puerto del Carmen, atit och kopt ett armband till Bekki. Det blir enda presenten vi tar hem och det enbart for att hon bett sa manga ganger att kopa just ett armband. Jag avskyr alla souvernir-shopar och allt krimskrams det bjuder pa, men denna har en historia. Det ar en spansk fotbollsfru som ar mode-guru har i Spanien och hon hade flera stycken av just dessa pa sig under fotbolls-VM i Sydafrika... sa okej da! Hoppas du ska gilla det nu, stumpan!

Imorgon hade vi tankt boka en resa till djurparken pa Fuerteventura... men de har lovat hallregn sa vi har en back-up-plan... hoppas den slar val ut!

God natt alla vanner, vi hors kansde imorgon :0)

North tour... (Lanzarote)

Efter 12 harliga timmars somn tog vi var lilla hyrda Golf och drog ivag pa nya aventyr. Idag gjorde vi norra Lanzarote. Vi akte langs kusten mot Afrika (blir det ostkusten?) och tittade pa olika playor, men pa vag mot den norligaste udden, strax fore byn Orzola, hittade vi en fantastisk liten kritvit strand, knappt befolkad alls, men sma runda formationer byggda i svart lavasten for soldyrkare som ville skydda sig fran vinden. Vattnet var gront! Forklaringen var den vita sanden som jag forst trodde var inplanterad men den var utplacerad aven langt upp pa land sag vi sen, sa den maste vara naturlig och komma nanstans ifran. Antagligen en lattare bergart som slipats ner fortare an den svarta lavan. Vattnet var gudomligt! En liten fisk kom och snappade i mitt lillfinger nar jag stod i vattnet och njot av den bla Atlanten mot den grona vyn sa langt sanden nadde ut i havet. Nar jag lag i den runda lava-formationen horde jag nat prassla vid mitt pra men brydde mig inte, nar jag sen fick nat som rorde vid mitt ora vande jag huvudet for att se rakt in i ett par odle-ogon. Jag skrek (tyvarr) av overrraksningen och Janne for upp, det var synd for det var haftigt verkligen att se en san vacker odla pa millimeters avstand, men jag blev sa overraskad nar den nosade mig i orat...

Dagen har bjudit pa manga fantastiska naturskona overraskningar. Forst var det ytterligare en spok-stad. Jag glomde beratta igar om spokstaderna harnere. Stora vita obebodda byar, antagligen byggda i nan iver att tjana grova pengar, men sa har finanskriserna avlost varandra och husen star tomma i olika stadier av forfardigande. Igar var jag inne och kissade i ett ode vardagsrum, golvet och taken stod klara, men vaggarna saknades. Jag var in med kameran i tva arenden, ett var att fota dessa underliga byggnadskomplex, det andra var att hitta nan skyddad stans att kissa, och det var sareget att kissa i sand bredvid ett marmorgolv! Jag tror en tredjedel av huskropparna har pa sodra Lanzarote ar spokstader... det kanns kusligt och sorgligt... men samtidigt undrar jag vad personerna som startat dessa enorma byggen har haft for tankar kring euron och rika personer...

Na, efter den underbara dagen pa norra Lanzarote och stranden vid Orzola akte vi vidare och tittade pa utsikten over La Graciosa, on vid nordligaste punkten av Lanzarote. Sen korde vi hemat, at tapas, friterad blackfisk och fisk vid Arrecife och havet innan vi tog oss hem, stinna av naturupplevelser. Denna o bjuder pa mycket mera naturupplevelser och varierade landskap an Tenerife och Gran Carania ... sa langt jag kan se iaf... eller sa hade jag valdigt lagt stallda fovantningar.

Nu har vi duschat och planerar en promenad i Puerto del Carmen och en sen lattare middag. Imorgon har de lovat regn, men vi far val se. Vi har manga plusgrader och slipper strumpor sa vi klagar INTE!

Skot om er darhemma. Vi har gjort halvtid harnere sa snart ar vi tillbaka!


South tour ...(Lanzarote)

Idag har vi kort bil som vi hyrt till mandag kvall. Vi borjade i Puerto Blanca dar vi gick langs strandpromenaden, kopte banana split i andra anden och gick sen tillbaka.

Vi fortsatte resan till grona lagunen vilket var en av de mer fantastiska upplevelser jag varit med om. En meteorit har slagit ner dar och man ser markena efter den i hela bergvaggarna. Kolla garna google, jag kan inte kopiera vare sig bilder eller lankar fran datorn harnere. Grona lagunen eller grona sjon, Lanzarote, med prickar ovar oena som ni sakert forstar. Dar meteoriten sen landat finns en liten knallgron sjo, jag far ladda upp bilder nar jag kommer hem. Vi har oxa akt genom Timanfaya nationalpark och det ar kant for att likna ett manlandskap, och det kan jag inget saga om for jag har inte varit pa manen, men det var valdigt sareget med denna enorma gata av lava genom landskapet, sa haftigt att fa se jordens krafter pa sa nara hall.

Att aka bil genom Lanzarote ar inte ett dugg krangligt. On mater 6 mil fran norr till soder och 2 mil ost till vast, lite trafik, bra vagar och inte sa manga vagar att kora vilse pa. Det var jattehaftigt att forst aka genom lava-gatan och sen genom vin-distrikten. Vi kom "hem" vid 5-tiden, och vindrufsiga som vi var kopte vi take-away pizza och at pa rummet. Roda av solen fran Puerto Blanca, en sol som man inte markt mycket av eftersom det nastan blast storm idag.

Nu far jag onska er en fortsatt trevlig helg. Aterkommer med vara vidare aventyr denna underbara vintervecka i solen!

...sanden mellan tarna... (Lanzarote)

Ja, nu har vi varit har ett dygn och njuter for fulla muggar. Nerfarden gick bra forutom att min forkylning hotade att spranga trumhinnorna nar vi skulle landa, kan inte minnas att jag kant dylik smarta forut, det prasslade och tryckte i oronen samtidigt som smartan kom som en migran. Men, men, nu ar vi har och trycket har nastan slappt, det prasslar bara lite an.

Njuter som sagt, det gor vi. 20 grader och sakert varmare i solen. Det har varit daligt vader harnere ett tag, men idag sken solen sa efter Solresors info kl 12.00 gick vi en svang runt Puerto del Carmen dar vi bor och sen ner pa strandpromenaden och kande sanden mellan tarna, sen la vi oss att sola ett par timmar. Sanden harnere ar svart av vulkaniska bergarter. Promenerade hem och njot pa balkongen en stund innan vi gick och at kinesiskt. Igar at vi en fantastisk Cordon Bleu som vi kommer gora repris pa innan vi aker hem.

Imorgon har vi hyrt bil sa vi ska gora lite egna utflykter tankte vi.

Skot om er sa lange, det ska vi se till att gora!

Bowling och doktor

Tisdagen var lite jobbig... Ont i halsen och kände mig inte kry, avbokade både terapin och fika med Lotta... men jag valde att åka till Frihamnen för att köra gocart, preppad med Alvedon och nässpray. Sonen min hade fixat och ansträngt sig för att få ihop så många som möjligt i familjen att komma och köra F1:an. Vi samlades i Frihamnen klockan 18.00... men nåt åka blev det inte. Sonen hade en överenskommelse med personalrabatt, som han redan betalat, med sin chef i Västberga som VD:n inte accepterade så det blev tjafs... Jättetrist! Och så fruktansvärt oproffsigt av VD att stå och tjafsa med en anställd och ringa den andra chefen och tramsa inför oss, Jens familj och deras kunder! Det skulle han tagit med den chef som erbjudit priset! Det slutade med att vi åkte därifrån och körde till Heron City och bowlade istället. Det blev en väldigt kul kväll iallafall!

                                 
Denna åkte Bella och Bekki, Monica och jag. Har en liten filmsnutt som jag inte kan lägga upp ikväll för den vill inte ladda upp helt enkelt. Får ta det senare!

  
Fotat kameran i mojängen som snurrade, for och blåste i den gjorde det oxå...

                           


                                  
                              
                               Observera Jannes otroliga avslutning!!!

Inatt vaknade jag vid fyra och var helt igentäppt och en klump i halsen. Upp och överdosera näsdroppar samt värma mjölk och honung. Sov till 8 då Bamse väckte mig, upp och ringa VC, ut med Bamse, snabb frukost och upp till dr. Akuttider...hm... men jag klarade mig på en timme. Först nummerlappskö för att få nummerlapp till aktutttiderna. Sen en sjuksyrra som satte upp mig på läkartid. Jag fick komma till min rare fransos som till min glädje konstaterade att det bara var virus, inget antibiotika alltså. Men han skällde på mig för näsdropparna för jag har orsakat en inflammation i bihålorna med detta eviga sniffande. Ja, man fastnar ju i skiten! Jag har hållt på sen förra förkylningen. Han skrev ut cortisonspray och stränga förmaningar att inte använda vanlig nässpray utom på flyget. Huvudsaken för mig är att det inte var nåt i halsen, öronen eller bakteriell smitta så man åker på lungpaj när man inte är hemma! Alvedon och Bafucin är ok att knapra vid behov oxå.

Ägnat resten av dagen åt att packa och fixa. Åkte till skolan halv 4, seminarium, Janne hämtade mig kvart över sex. Vi har varit en vända hos svärmor med Bamse för att invänja honom, hon ska ha honom när vi åker. Monica är arbetslös från idag så hon har lovat se efter resten av djuren. Nu ska jag faktiskt sniffa spray så jag kan sova, kan inte andas pga svullnanden och jag bara måste få sova lite inatt!

Sköt om er, gott folk! Det tänker jag göra!

RSS 2.0