Torsdagkväll...

... kändes lite ödesdigert att gå hem från skolan ikväll... Igår hade vi seminarium på boken "En god människa" och idag om islam, vi letade koranverser som handlade bla om Jesus... Nu är det råplugg som gäller och på måndag är det salstenta i kursen "Nyfikenhetens redskap" och på tisdag ska vi besöka moskén på Medis och sen får vi hemtentan i kursen om världsreligionerna, delen om judendom och islam... sen har vi en hel vecka lektionsfritt medan vi jobbar med den... sen ny kurs "Sociala villkor och meningsökande i det moderna samhället" samt kursen om världsreligionerna fortsätter med asiatiska religionerna. Ja, återstår att se om jag är stark nog att plugga då, eller om detta bara är ett meningsfullt "tidsfördriv". Gott vilket som egentligen.

Nåväl, idag har jag suttit med instuderingsfrågorna inför tentan på måndag. -ismer och terorier i långa banor. Detta varvat med Bamse-promenader, sen kommunalsnöret till skolan, seminarium om vissa verser i Koranen, sen hem och titta på Biggest Looser...

... och nu är jag SÅ trött! Ska gå ut sista svängen med Bamse och krypa ner nu!

Eudaimonia

Från Aristoteles kardinaldygder: Mod, måttfullhet, klokhet och rättrådighet... har inom etiken/livsåskådningen eudaimonia-teorierna utvecklats... På morgonens dogwalk roade jag mig med att fundera över mitt eget eudaimonia, vilket betyder lycka och står för "det goda livet" ungefär. Detta basår i teologi är, som jag ser det, en processutbildning oxå, precis som socionomutbildningen. Kanske alla utbildningar är det för man förändras under utbildning, man får ögon-öppnare och kunskap man inte visste fanns. När jag läste till Fil mag läste jag några poäng etik under Blennberger och han var oxå min examinator på uppsatsen. Blennberger pratade oxå om "det goda livet" även om jag inte minns att han nämnde just ordet "eudaimonia". Struntesamma!

Sjukdom, terapi, ålder och nu utbildning mm har förändrat mig och jag börjar känna att jag faktiskt är värd mitt eget eudamonia. Det handlar inte alls om lycka på andras bekostnad utan mycket om det liv som jag nu försöker skapa runt mig. I mitt eudaimonia, som det ser ut idag (eftersom livet ständigt förändras) finns i första hand min familj och mina djur. Djur har alltid varit en stor del av mitt liv! Hemmets utseende är inte så viktigt just nu och det beror nog delvis på mina prioriteringar av hälsa och studier, men oxå att jag inte orkar ha konflikter med alla vuxna människor som just nu kommer och går här. Jag trivs bra i vårt "vandrarhem" trots att det är rörigt och stökigt, ...men det är levande! Varje vecka passerar här 7 olika personer med olika jobb/plugg, tider, matvanor och uppfostran. Dessvärre trivs inte Janne lika bra, men det får han ta själv och det har han sagt att han gör. Men för att återgå till mitt eudamonia:

                

Här finns barnen och barnbarnen ... och givetvis min man, min bättre hälft! Mina djur finns här. Jag trivs med mina studier och jag går stadigt ner i vikt, jag mår bra både fysiskt och psykiskt. I framtiden har jag kanske opererat bort överflödig hud på magen, vi bor på landet och har höns och en minigris. Jag rider åtminstone en gång i veckan och har ingen värk nånstans. Jag jobbar nånstans där jag stortrivs och känner att jag både ger och får. Framtidsvisionen är kanske en utopi, men nog så god att sträva emot.

Nu vankas instuderingsfrågor och ett par doggywalks till innan skolan ikväll. Början till en skön rutin!

- 2,6 kg!!! Delmål 1 passerat!

...2,6 kg på 9 dagar. 8,1 kg på drygt fem veckor.
Passerat 100-kg-strecket!!! Mitt första delmål!

Nu tänkte jag ta 10% av vikten och det är "bara" knappa 10 kilo till
;O)
för att landa på 89,7 kilo --> nästa delmål!
Kan "man" tro att det är realistiskt till jul?


Tisdagskväll

Så är man hemma igen. Hunnit med två Bamserastningar, terapi och 2,5 timme islam. Det är på upploppet nu, seminarium imorgon och på torsdag, salskrivning på måndag och hemtenta delas ut på tisdag. Nu har jag kollat mail och ska krypa i säng... Janne jobbar med min bil, gosehjärtat! Kamremmen jävlas tydligen!

Idag när jag åkte hem från skolan satt en tjej med fjädrar i håret och tittade på mig. När vi var nästan hemma frågade hon om jag visste vem som sjöng "snälla snälla"... och det visste jag. Sen började hon prata som bara den om sin karl som hon slängt ut... och pupillerna var jättestora (mörkret???) Jag blev kvar utanför T-banan med henne en stund och hon ville ha mitt telenr, men jag tog hennes istället... "Jag ringer dig" känns som en sliten fras, men när den kommer från mig? Adresserat till en mycket yngre tjej? Ja, vi får se...

Alla ungar är hemma, ska stänga lite dörrar så jag kommer till ro!

                   

Dax för avfärd!

Lika jobbigt varje gång, jag vill inte härifrån (Sanda)! Men nu har jag gått en 45-minutare med Bamse som under ingan omständigheter tänkte gå ut i mörkret igår. Han gömde sig under sängen och soffan och tillslut gav jag upp. Vi gick in till grannen med tomatsoppa och fick kantareller igårkväll, där lekte han som bara den med Kasper och sen räckte det väl, vi kom in vid 20.00 och sen var han i princip osynlig.Virkade en liten stund med låg i sängen i 22.00 efter det misslyckade rastningsförsöket. Gick upp 07.00 imorse och håller som bäst på att göra mig klar för avfärd. Hoppas kunna komma ner på fredag igen för att göra klart instuderingsfrågorna inför sals-tentan på måndag, sen kan det bli några extra dagar härnere den veckan eftersom vi har hemtenta i "världsreligionerna" och därav inga lektioner :O)

Nej, om en timme måste jag vara på väg! Bara att sätta fart!

En underbar doft...!

... sprider sig i vårt kök! Jag har fått trattkantareller av grannen som jag just nu håller på att förvälla!

                       

Annars har jag hunnit med halva boken om islam och fyra av tentafrågorna samt fyra dogwalks á 45 min =3 timmar... plus att jag gjort tomatsoppa som jag varit in med till grannen oxå. Borde hunnit lite mer plugg men jag får vara nöjd ändå!

Nu ska jag titta lite på TV och krypa i koj om en liten stund. Imorgon hemfärd mm mm

Mörkrädd?

Nej, det kan jag inte påstå... men jag skulle vilja veta vad det är som Bamse reagerar på när vi går kvällssvängen härnere på Sanda. I fredagskväll vid 21.00 gick jag en längre sväng med honom för det var månklart och inga problem att se vart man gick, men när vi kom till en mörkare sväng trampade han mig runt fötterna så jag var tvungen att ta upp honom och bära honom en bit... Andra kvällen stötte vi på grannen med lagotton Kasper, men då var det Kasper som helt plötsligt "frös" och stirrade ut i mörkret, Bamse var alldeles för upptagen med att försöka få Kasper i lektagen för att bry sig om nåt annat. Och så igår hann jag inte så långt förrän Bamse inte ville gå längre, han var orolig och skällig och när vi kom hem studsade både han och jag när ett gällt och utdraget "ooouuiiiiii..." lät från vägen där vi precis gått. Jag är rätt övertygad om att det är en räv... jag är inte rädd för rävar... men jag antar att de kan skada Bamse? Men skulle de gå på honom om jag är med? Men jag ser ju inte ett skvatt när solen gått ner! Vad som är lite otäckare är att man sett vildsvin härnere i krokarna... dom är jag nog mer rädd för... jag ska nog ta reda på lite mer om rävar och vildsvin innan jag går längre promenader med Bamse härnere för mörkret här är verkligen kompakt (om inte månen lyser).

                      
                       (bilden hämtad från google)


(bilden hämtad här)

Janne har åkt till jobbet, Bamse väckte mig först vid 9.00 så nu är vi sena i starten. Bamse har fått gå en längre sväng och alla är vi utfordrade. Nu väntar ett par kapitel islam!

Oj...!

Vad jag har pluggat! Har läst ut "En god människa" av Nick Hornby som vi ska ha semnarium om på onsdag... sen varit på en jättetrevlig middag hos Bamses ursprungsfamilj och efter det har jag börjat läsa Roalds tolkning av islam.Har en heldag till på mig vilket känns bra. Ska försöka titta lite på instuderingsfrågorna inför måndags-tentan oxå... men en sak i taget, det är en vecka dit och mitt fokus är hälsa! ...inte prestation... vilket jag ständigt måste påminna mig om! Hade jag inte pluggat heltid hade jag fortfarande varit i arbetsupptrappnings-stadiet!

Sen är det kul att se vad som faktiskt händer härnere oxå!


                


Nästnärmsta grannen har fällt en hel del barrträd vilket gjort vår tomt så mycket ljusare! Snart är det dax att plana ut vår tomt och anlägga ny gräsmatta!

Som sagt middagen hos grannarna var jättetrevlig, indisk gryta och pilaffris! Nu ska jag softa lite efter islam-pluggandet innan det är Bamsewalk-dax och sleeping-tajm.


Flyttfågelstreck

                     
                       ...eller Mossvägen?Snart dax för sista doggysvängen...

Förebilden Lena Maria!

DET måste jag säga! Sällan har jag blivit så inspirerad som igårkväll! Vi hade in vår närmsta granne på kvällsfika, och eftersom det kändes färdigpluggat för min del och Janne satte på TV:n för att titta på "Här är ditt liv" så fastnade vi där allihopa. Jag har sett Lena Maria i några sammanhang, men har inte fattat att det är samma tjej! Oj...vad ska man säga? Som hon blev framlyft igår med alla sina sidor! Om du inte såg programmet igår, ta dig tid att göra det på SVT Play och bli berikad!!!

Själv var jag duktig igår (tyckte jag dårå i jämförelse vad jag sen såg på kvällen...). Var ute på nåra dogwalks i höstvädret och läste igenom halva boken vi ska ha seminarium på på onsdag. Janne låg med huvudväk hela dagen och när det började kurra i magen körde jag in till Strängnäs och bjöd honom på grekisk kolgrill. På vägen hem träffade vi grannen ute på vägen, hon rastade Kasper i regnet, så vi bjöd in henne på kvällsfika... och resten har jag ju berättat om.


                     

Imorse tog Janne ut Bamse, nu diskar han... och nu ska jag ge mig själv bättre samvete genom att läsa ut boken! Imorgon måste jag komma ikapp med islam i den andra kursen, seminarium på torsdag! Så alltså...seminarium onsdag och torsdag och tenta på måndag, sen får vi hemtentan på tisdag!

                       Hepp hepp

Inga ursäkter!

Nu har jag varit uppe i tre timmar och inte öppnat en bok! Fy fy fy på mig! Gick ut med Bamse kl. 8.00, gick och la mig igen vid kvart i 9 och väntade på att Janne skulle vakna. Nu har vi ätit frukost och pratat lite... om skolan pengar, ungar och antidepressiva tabletter. Jag håller ju ändå på att trappa ut antideppen jag har och funderar nu på att skita i att sätta in de nya, jag vill verkligen inte ha dem om det inte är nödvändigt ... jag har inget förtroende för öpenpsyk. Jag har gjort slut med Försäkringskassan, kanske dax att göra slut med Öppenpsyk oxå? Kärleksförklaringar får jag ändå på de mest oväntade sätt:Grannen kom in med nyvärpta ägg som hon inte lagt själv för hon var för gammal ??? (sanningen visade sig vara att de var ekologiska). Hon är så rolig och omtänksam! Förra gången jag var här kom hon med en frukostkorg, nu var det en äggkorg!

Och som inte den omtanken räckte så fick jag morgonkaffet i en, av min make, nyköpt mugg som det står: "Jag älskar dig... I evighet" på... behöver jag verkligen antidepressiv medicin? Jag ska testa att trappa ut ännu mer och se vad som händer. Jag har ju hämtat ut de nya så går det åt pipsvängen är det väl bara att börja då...eller?

Nej, Dogwalk no2 och sen boken "En god människa" som vi ska ha seminarium på på onsdag! Slut på undanflykter!

Inte så mycket mer...

...att säga, det blev som jag planerat. Terapiat, handlat, kört, packat mm mm och nu är vi på Sanda, jag och alla djuren utom sköldpaddorna... och så Janne förstås, är här!


Janne höll sitt löfte och bjöd på räkor och ost. Basilikaost, vitlöksost,
två sorters brie och valnöstost :O)

                   
                    Bamse i bustagen med pip-grodan


Drutten sover helst....

                      
                       Blue Moon och Solero håller koll på Bamse!


Ragnar håller oxå ett vakande öga på Bamse och grodan!

Janne och jag är trötta... ska kanske ta och knalla ut med Bamse en kortis så han får pinka av sig!

Tomatsoppa med chili och aprikoser

  

Receptet är taget från Icas receptsida: (inom parentes är varianter jag provat och som oxå funkar)


            ca 4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta (elller två)
1/2 urkärnad chilifrukt (eller cayennepeppar som oxå ger sting åt soppan om man inte har chili hemma)
2 msk raps- eller solrosolja (jag kör på med Zetas olivolja som man kan steka i oxå!)
3 burkar hela skalade tomater - ca 400gr (krossade tomater går oxå bra)
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong, tärning eller fond+vatten
20 torkade aprikoser (eller fler)
1 dl creme fraiche (eller mer)
salt, peppar

Skala och hacka lök och vitlök, fräs lök, vitlök och chili i olja i kastrull några minuter.
Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser. Låt puttra ca 15 minuter.
Kör soppan i matberedare eller använd stavmixer tills den är slät.
Tillsätt creme fraiche.

Servera med en klick creme fraiche (eller gräddfil) och kanske knäckebröd med ost.

SUPERGOD och energisnål

En lång och mörk man...

Apropå allt okonventionellt jag kommit och släpat på de sista dagarna... igårkväll var det en lång och mörk man!

           

... men oavsett vad eventuella grannar kan fundera om det så var det väääldigt oskyldigt. Jannes småkusin från Kökar skulle åka hem från Grasse, men det var strejker på flygplatserna i Frankrike så han kom ifrån Nice försent och kunde inte ta båten över till Åland igårkväll som planerat. Alltså åkte jag in till centralen och hämtade honom från flygbussen så fick han sova över hos oss. Han sov i Monicas säng, Monica i min säng, Janne jobbade natt och jag sov i vardagsrumssoffan. Tadaaaa.... Men visst kände jag mig lite busig när jag kom med honom i skydd av nattens mörker efter det att Janne åkt till jobbet... och körde iväg honom i gryningen :D

Gårdagen lyckades jag genomföra med god dispostion. Sov 10 timmar vilket var välbehövligt. Pluggade, gick ut med Bamse i lagoma portioner och tog en senare buss till skolan vilket fungerade alldeles utmärkt. Håller på med islam nu och vi har en iransk pingstpastor som konverterat från islam... det blev spännande diskussioner mellan henne och läraren eftersom läraren pratar om den ideala bilden av islam och hon har sett den praktiserad, eller en tolkning av den som läraren försökte framhålla. Islam har ju både goda och mindre "goda" utövare, precis som i alla andra religioner. Janne hämtade mig i Hagsätra efter lektionerna och vi hämtade svärmors bil som jag ska få låna i helgen... sen blev det alltså utfärd till flygbussen, titta igenom alla hans härliga bilder från Franska Rivieran och hans nya kärlek och tillsist Bamsewalk vid midnatt.

Imorse vaknade jag halv fem av att Monica gick upp för att göra sig klar att åka till jobbet, jag gick ner i Jannes säng ett par timmar innan jag körde hans småkusin till pendeln. Jag kallar det "ett levande hus", tiderna i familjen varierar otroligt. Monica är oftast uppe tidigt, mellan 04.30 och 06.30. Bekki går upp ca 06.30 och sover hennes pojkvän över går han samma tid ungefär. Janne jobbar skift så han kan komma och gå lite hipp som happ, Jens jobbar oftast eftermiddagar och kvällar så han kan komma hem allt mellan 22.00 och 00.30 ... och Sandra kan sluta så sent som 23.00... sen kan de båda vara uppe till Monica går till jobbet :P Själv försöker jag gå ut med Bamse senast kl 08.00 på morgonen och runt 21.30 på kvällen för att få struktur på dagen.

Nu får vi se vad som händer härnäst. Jag planerar att packa ihop mig lite, gå ut med Bamse en gång till, ta bilen till pendeln för att kunna handla efter terapin, sen åka så fort jag kan ner till Sanda där Janne väntar med ost och räkor :O) Sen börjar rå-plugg-helgen! Hinner jag inte det jag föresatt mig i helgen kan jag känna mig blåst på att få godkänt på tentan så det är sista chansen... eller omtenta, så jag hoppas att jag inte blir störd!

                                                  HEPP HEPP

                 
                  
Bamse är en riktig skogsmulle som inte vill gå in, hur långt vi än 
                  promenerar. Att ligga i det fuktiga gräset kan vara en övergång
                  till att tvingas gå in :O(

Onsdag em...

Drutten fick rent i buren, men Bamse gav sig inte så jag tog ut honom på en sväng innan jag la mig i sängen och började läsa teologisk etik. Läste, vek lite tvätt, läste, vek lite mer tvätt... just nu känns det som jag inte begriper ett jota! Ögonen gick i körs och vid halv två slog jag ihop boken och gjorde lunch. Tog ut Bamse igen, träffade min "gamla" stavgångskompis och hennes hund så vi gick på kantarelljakt. Sen hem, packa påsen med så lite som möjligt och iväg till skolan. Lämnade igen en bok, men en bok jag reserverat hade inte kommit in än.

Lektionen var ungefär lika informativ som boken jag försökt läsa. Det är total-stopp i huvudet och jag fattar nada! Den ena -ismen hänger ihop med den andra och teorierna går i varandra... får se om det klarnar något när vi får instuderingsfrågorna och jag får göra nåt annat än att bara läsa... Just nu kan jag inte skilja en -ism från en teori!

Janne är på Sanda och ska jobba natt, Jens fick extrajobb så jag tog en lugn och skön promenad nerför Erstaklippan. Fullmåne och klar himmel där stjärnorna börjat tändas. Tänk vilken vacker del av Stockholm jag får se fyra dar i veckan!

                       

Nej, Bamse har gett skall vid dörren så vi ska väl ut och "göra våran grej". Sen ska jag lägga mig tidigt, känns det som. Imorgon är det islam som gäller och jag hoppas den boken är mer lättläst!

                           Puss och kram

Mer är 3 timmar...

... av dagen har redan gått. Har hunnit en hel del men inte det jag skulle. Gick upp kl 6.00 och körde Monica till jobbet, det är svårt med bussar till hennes jobb när hon börjar tidigt, hem och ut på skogspromenad med Bamse. När jag sen gjorde morgongröten messade Bekki att hon missat bussen och de hade skolfotgrafering... av med micron, upp till garaget och skjutsa henne till skolan. Sen vattnade jag blommorna och röjde vardagsrummet från madrass mm eftersom jag inte behöver värmemadrassen f.n, ryggen är så pass bra nu.

                      

Nu har jag fått i mig gröten och umgåtts med Ragnar en stund... Nu ska djuren få mat, Drutten ska får rent, jag måste beställa en bok till och sen MÅSTE jag hinna börja läsa innan nästa Bamsewalk vid 11.00.

                                          HEPP HEPP


Islam-kursen!

Kvällen blev jätteintressant. En kort historisk överblick över Muhammeds liv och hans förhållande till Judendom och Kristendom, hur tiden då han levde såg ut och hur kaliferna började bråka efter hans död, ursprungen till Sunni och Shia. Det är lite jobbigt att kastas mellan teologisk etik och världsreligionerna på det här sättet, inte så mycket för lektionerna, de kan jag nog klara, men läsningen halkar efter känner jag, ursvårt att prioritera och så läser man några sidor etik och så lite islam-historia på det... svårt att hålla fokus! 

                 


Men det är himlans spännande kurser bägge två. Nå, jag ska inte ha några större krav på mig själv. Jag har gått från en lång sjukskrivning till detta, det är rätt häftigt. FK ringde idag och frågade om det stämde att jag börjat plugga heltid och jag kunde bara bekräfta. Passae på att fråga vad som händer om det brakar åt pipsvängen, då får jag fortsätta på mina "gamla" 550 extra dagar... men klarar jag mig 3 månader innan jag brakar ihop kan jag börja en ny sjukskrivningsperiod.
                  Men min plan är ju att vara superdunderfrisk om ett år!

Dogwalkdax!


Staten och kapitalet :O)

         

Lite så här känns det väl nu... eller? Men men, allt brukar reda sig i slutändan, om än inte på det sätt vi tror. Monica försov sig så jag fick skjutsa henne till jobbet, tog med Bamse som inte ville gå ut i ösregnet, men åka bil vill han gärna :O) När vi kom hem igen hade det slutat regna så då hängde han med på en promenad. Åkte till optiker i Högdalen, ålderssynen har drabbat mig oxå... och snabbt. Men om två veckor ska jag ha två tjusiga bågar. Passade på att hämta ut min nya antidepp och köpte ett paraply, gick sen ut med Bamse en lång sväng i skogen. Han älskar skogen, går med nosen i backen hela tiden och kissar på varenda svamp han når upp till.....

           

Lunchen avklarad, ska ta ut kolla lite i islam-böckerna, judendomen är avklarad i kursen om världsreligionerna och idag börjar vi lära oss om islam. Ta ut Vov ska jag hinna innan jag tar bussen...

Hepp hepp

Inte mycke´...

... att säga om dagen. Stegräknaren behöver ha batterier för den säger att jag gått 1.900 steg lite drygt och det tror jag inte ett ögonblick på. Runt 14-15.000 är nog sanningen närmare. Tre dogwalks i skogen, pysslat om djuren, läst ett 60-tal sidor om teologisk etik, sen kvällspasset på skolan, teologisk etik! Jens hämtade mig från skolan och vi åkte till Willys och handlade.

Nu har jag varit på sista dogwalken för idag. Syrran har varit förbi och tittat på en kamera... men den var lite för gammalmodig :P

                


- 1,3 kg

                                

Sammanlagt 5,5kg på fyra veckor. Fortfarande nöjd. Bara ett par kilo kvar till 100 vilket är första delmålet! BMI 37,5 vilket kommer betyda att jag ligger på fetma i en ruskig massa månader framöver... Tänkte låta "övervikt" bli nästa mål, men det ligger för långt fram i tiden. Nå, först 100kg-strecket, sen bestämmer jag nästa delmål! De kan få variera mellan jämna kg, BMI och %. Omväxling förnöjer!

Hepp hepp: Ny vecka, nya tag!

Härliga söndag!

           

Det var extremsegt att komma upp imorse men vid halv nio var Bamse och jag ute i skogen och det är verkligen härligt! Vi gick den längre rundan, sen hem frukost osv osv och halv 11 var Monica och jag på busshållplatsen för att åka till Heron på bio. Heron har "en spelande skog". En liten historia från min studietid till socionom: det fanns ett McDonald ett par km från skolan och det hände några gånger att vi åkte dit. En gång var en tjej med som blev väldigt förundrad över musiken som spelade inifrån skogen. Hon fattade inte att det var högtalare från McDonalds som spelade... hon kände sig lite dum när vi förklarade för henne och efter det så åkte vi inte längre till McDonalds utan till "den spelande skogen".


Spelande skogs-högtalare!

Herons toaletter har en handdukstork som jag tycker är oslagbar. Har bara sett den där och på Ikea Furuset i Oslo:

      

Händerna torkar på 10 sekunder!

Vi såg "I rymden finns inga känslor"!

              

     
      Biogodis!

När vi kom ut från bion hade Linnéa redan kommit med sina flickor. Ängla fick rida häst!

    

Sen åkte vi hem till oss och gick ut med Bamse!


        

                                                                    Thyra bär hundpajs-påsen

Sen skalade Ängla och jag potatis, sen gick hon till parken med mamma, moster och syster medan jag fixade fiskgratäng, tomat med mozarella och potatismos. Myspysmiddag med döttrar, dotterdöttrar och Tim

Nu står Bamse på stolen bredvid mig, krafsar på min axel och skäller ljudligt. Undrar om han är nödig eller förbannad för att SD kommit över 4%-spärren... Jag provar kvällspromenad först så får vi se...

Inget läsande alls

Nej, får inte stressa upp mig. Prioriterade fel, vilket får bli en lärdom. Satt för länge vid datorn imorse, sen visade det sig att jag missuppfattat dottern och kvällens biobesök... hit och dit och dit och hit ... en lång promenad i ösregn (ofrivilligt förstås, det började ösa när vi var längst bort hemifrån). Hem och duscha, sen fick jag mess från Monica att hon var på väg och jag fick rappa på...

                 
                  Friterad glass med mangosås

Monica och jag möttes i Högdalen strax efter tre och blev kvar på Skebohof i fyra timmar. Janne hämtade oss efter sitt arbetspass. Precis hur mysigt som helst, god mat och massa bra prat! Nåt läsa blev det inte, men annat värdefullt! Just nu har jag tappat alla prioriteter på att lyckas i arbetslivet och att göra karriär, allt handlar om min hälsa och min familj och det känns bättre än på länge. Jag vet inget om min närmsta framtid och det är okej, jag trivs och är glad! Två personer har på kort tid frågat om jag gått ner i vikt... med ett BMI på 38 (=övervikt) tror jag inte ett ögonblick på att mina fyra kilos viktminskning syns, det måste vara min hållning och livsglädje. Livet är spännande och jag törs göra nåt nytt. Kanske inte det bästa valet, men det duger ändå.

Monica och jag har gått ut en kvällsprommis med Bamse... hon har lagt sig, Janne oxå... undrar om jag törs lita på att Jens orkar ta ut lille Bams en kortis när han kommer hem eller om jag ska gå själv... jag tror jag går själv så blir det bonus om Jens gör det oxå. Imorgon tänker jag inte ens planera att läsa en enda rad. På kvällen måste jag sortera upp de böcker som ska lämnas tillbaka till högskolan...

Saturday morning at G´sons residens

Jag läser på Facebook om alla svampplockare och deras fynd... för sisådär 25 år sen hade jag svampcirkel hemma hos mig två år i rad men en god vän och svampexpert. Hon älskade små söta svampar, åt alla svampar som var ätliga och färgade garn med svamp. Första året hade jag kontorstjejerna hemma hos mig på svampcirkel, men då blev nät- och maskingubbarna sura och ville vara med så året efter hade jag en svampcirkel för bara männen. Festligt egentligen, jag var nästan bara hälften så gammal som mina arbetskamrater, ändå hade vi så mycket kul! Synd att det hela slutade i sextrakasserier, att vi inte bara kunde vara kompisar utan att gubbarna skulle få snuskiga idéer och tanterna blev avis, riktigt inavelsföretag... men jag träffade ju Janne där och jag minns mest allt roligt under de fyra år jag jobbade där: firmafester, skidresor, femkamp, källargympa, Sörmlandsleden, svampcirklarna... Jag har verkligen haft mycket roligt i mitt liv!

Under åren som gått har jag inte plockat så mycket svamp. Jag älskar att gå i skogen men plockar jag nåt blir det oftast blåbär, jag hittar inte de där goda svamparna så jag antar att de inte gillar mig. Intresset för svamp kvarstår i mindre skala, men idag tittar jag mest på dem och förundras över dessa jordiska fruktkroppar, som sväller upp på hösten ur dessa vindlande underjordiska mycel. Svamp är ett otroligt släkte! Här kommer en fotoskörd från morgonens dogwalk, bara i skogen och 4500 steg.


Bläcksvampen är god att steka med lök, men bara innan den bläckar sig!

                       
                        Harsyra... den brukar jag plocka och smaska på, lite skogsgodis.

 
Trädkramare ;O) Ingen koll på trädsvampar....   men flugsvampar är vackra!


                            
Riskor och kremlor har jag ingen koll på, de flesta är ätliga men smaken varierar.
Dock är de häftiga att titta på för de kan verkligen se ut hur som helst och ha 
vilken färg som helst.

                        
                          Fler trädsvampar, ett helt gäng faktiskt!


Här har vi två ensamma varelser bredvid varandra.

Hittade lite nya träd som "de" avverkat på vägen hem, bröt av två större grenar av ek och björk som Ragnar och småtjejerna ska få, Drutten får nog lite björk att gnaga på hon med. 

             

Bamse lekte med två hundar på vägen, en mindre vinthundsvariant som grävde och skitade ner honom med massa jord, sen en liten Jack Russel på 10 månader som fick ner honom i leran, så han åkte i duschen när vi kom hem. Sen förvånade han mig genom att hoppa upp och lägga sig på köksstolen, det har han inte kunnat förut men där var det tydligen skönt att ligga och torka.Ragnar har fått roa sig på sin plats i köket...

          

.... och nu ska ska alla djuren få brunch. Jag borde försöka läsa ikapp idag, men jag är så trött. Ska försöka ordna litteraturen istället, vilka böcker som ska lämnas på måndag och vilka som ska lämnas nästa måndag, vilka jag gör bäst i att köpa... ah, sen får vi se. Bamse vill nog ut och skita ner sig igen... sen får vi se vad em har att bjuda på...


Strandad val!

Först kom jag släpande på jätteboken... och vid nästa dogwalk kom jag hem med ett litet träd... inga osynliga grejor direkt. Men vad gör man inte för sina skyddslingar. "De" hade röjt sly i skogen och jag kunde inte låta bli att ta med mig en liten söt asp hem. Ragnar fick största delen, men Blue Moon och Solero samt Drutten fick en bit var de med!

 
                     

Sen snabbt in i duschen, syrran hämtade mig i vändplan och så åkte vi på kvällens äventyr, naprapatbesök i Södertälje! Vi fikade inne på Kringlan och Lisbeth köpte med sig lördagsgodis till sina barn i en liten affär... jag ville oxå köpa lördagsgodis så jag köpte med mig dubbelnougat till Monica för jag trodde hon behövde det med sina onda fötter, extrapass och så...

                     Sen var det naprapatdax!

                    

Det såg vi fram emot! Min lillasyster och jag... och tro det eller ej, det är inte bara mitt huvud som är dubbelt så stort som hennes, hela jag är dubbelt så stor! Vilket jag nedan kommer att avslöja på några halvt om halvt icke rumsrena bilder. Egentligen skulle jag vilja lägga ut den mest makabra för den är så rolig att jag skrattar än, jag ser verkligen ut som en vit strandad val, men jag har bestämt mig för att jag är för pryd ändå. Syrran kom ut glad och avslappnad efter sitt besök, sen var det min tur. Naprapaten försökte lösa upp den där grejen jag fick i revbenen förra torsdagen, sen frågade hon om jag hade fått akupunktur förut, vilket jag fick får typ 20 år sen... i örat! Men det var okej att prova lite akupunktur i ryggen, tyckte jag. När hon sa att jag såg ut som en igelkott bad jag henne hämta syrran för att ta foto så jag kunde få se hur det såg ut. Jag hörde att syrran blev lite orolig, hon trodde jag tuppat av eller nåt, men när hon sen kom in och utbrast: "men herregud, vad håller ni på med...?" så började jag ap-garva. Hon fotade och här kommer de mest rumsrena bilderna. VARNING! Den lilla får ni klicka på för att se i full storlek, men om ni dog av äckel eller skratt så har ni åtminstone blivit varnade!Ja, så igelkottigt var det kanske inte, men jag blev mäkta förvånad över att dessa nålar går FEM CM in i kroppen, det är bara nån centimeter som sticker upp, sen är det fem centimeter inne i fläsket! En nål gjorde ont, men de andra 11 kändes inget eller mycket lite, mindre än ett myggbett. Jag var hög som ett hus på kroppens egna endorfiner när vi åkte därifrån och det var länge sen jag skrattade så befriande.

Hemma frågade Tim, Bekkis kille, om vad jag tyckte om valet och partierna och vi hade en intressant diskussion, jag, Monica och Tim. Sen gick jag ut med Bamse och passade på att ringa Su. När vi kom in började Tim prata islam och rysk ortodox kristendom... han är väldigt insatt i saker och ting, måste jag säga. Intresserad av saker och ting verkligen.

Nej, nu har Bekki och Tim åkt hem till honom, Monica har lagt sig, Janne sover på Sanda, Jens kommer väl från jobbet om en stund, vet inte om han hämtar upp Sandra på vägen... Jag ska ta Bamse på sista svängen för idag. Har hittills gått drygt 14000 steg idag och det blir nog 3-4000 till nu. Duktig jag är! Vill så gärna vara en "Biggest Looser" på måndag morgon!

                          

Hur många kalorier innehåller en avokado?

Det var en fråga helt enkelt! Som jag gärna får svar på!

Ursegt att komma upp imorse, trots att jag tog extrapillret Levaxin (struma) igår. Nu börjar spännande dagar för idag har jag inte tagit Fluoxitinet (antideppen) för jag ska trappa ner en vecka och sen börja med nya medikamenter... Vi får se, hoppas på bättring i alla led. Trampade iväg med Bamse och stegräknaren, tog sen ut Ragnar och fixade frukost till djuren och mig själv. Tog bilen till Centrum för att prova min lycka på bibblan igen, men hade ingen större tur, ställde mig på kö för en bok som jag får ungefär lagom till tentan... Men jag blev inropad till förtidsröstningen och de kunde skriva ut ett nytt röstkort på mitt leg så jag röstade. Rödgrönt såklart!Hem och hämta Jens och Sandra som oxå ville förtidsrösta, fick med mig Bamse och den andra litteraturlistan (som jag glömde i första vändan)... där kunde de reservera en bok men jag får åka till Tensta och hämta den... men Linnéa kan antagligen göra det åt mig imorgon... sen fick jag med mig "Koranens budskap" och när de kom släpande med den började jag skratta... för den var ENORM (storleksmässigt alltså)! Jens och Sandra åkte när de röstat och jag tog Bamse och fick knalla hem med denna enorma bok i famnen. Syrran ringde om kvällens naprapatbesök och hon blev lite orolig när jag sa att jag var ute och gick med Bamse och Koranen. Jaja, skratt kan man inte får för mycket av, lite lustigt såg det nog ut... jag menar, en liten pocketbok kan man väl släpa runt på när man rastar hund, men en bok större än Svenska Lagboken, en bok större än hunden! Och ännu värre när jag fick syn på en råtta som tuggade fågelfrön i en buske... ska kanske tänka på hur jag beter mig bland folk, jag är lite impulsiv när jag utan att tänka traskar in i en buske med hund, Koranen och mobilen framför mig och försöker balansera detta för att fota nåt andra antagligen inte ser... och om det såg att det var en råtta? Skulle det se bättre ut?

                 

Nå, nu har jag ringt  The Studio och letat reda på adressen till Tensta bibliotek. Resten av böckerna ska jag beställa på Bokus, även ringa Kennelklubben och avsäga mig försäkringarna på ACE när jag är lite mindre stressad. Nu ska jag laga lite mat, rasta Bamse, duscha och invänta syrran. Hoppas jag kan läsa ikapp litteraturen i helgen, känns som jag bara är ute och jagar efter den hela tiden! Kanske ska jag satsa på att köpa böcker istället, det här tar för mycket tid helt enkelt!

Noll koll...

Dispositionen av denna dag blev inte lika bra. Hann inte läsa så mycket som jag ville och Bamse fick vara ensam på tok för länge... Men man får lära sig av misstagen!

Gick upp vid 8, tog Bamse i koppel och kameran i fickan, det var en härlig morgon!


                           

                         

                          


Hösten är ju en så vacker tid! Gick lite extra och de sista metrarna fick vi springa för en rejäl skur kom över oss. Åt frukost i sällskap med Ragnar och Bamse, åkte upp till Centrum och köpte djurmat, hämtade ut Levaxin och gick in på bibblan för att kolla om de hade studielitteratur, de hade en bok jag inte fått tag i. Hemma beställde jag en bok som jag tror blir viktig framöver, den om verklighetsbilder, ska kolla i morgon med bibblan vilka böcker de kan beställa hem åt mig så jag slipper köpa alla... Erstas bibliotek har bara 2 veckorslån på studielitteratur och för mig räcker det inte...

Tog ut Bamse en sväng till, tog sen buss och t-bana till psyk. Inget att säga om det, min BA tål jag inte men psykiatrikern är bra. Min BA vill mest tala om hur mycket hon kan, men vad hjälper det mig? Nu ska jag trappa ut Fluoxitinet och börja med en annan tablett som jag glömt namnet på. Jag ville trappa ut och sluta helt, men de avrådde mig.

Sen åkte jag till skolan, fick en timme på mig att läsa inna seminariet. Vi blev indelade i tre grupper och fick välja ut 3 judiska gubbar som betytt mycket efter att Templets plundrades år 70e.Kr. Det blev ett bra grupparbete och sen fick vi "redovisa" varför vi valt dem vi valt. Två personer har jag känt igen men inte riktigt kunnat placera, men ikväll tog jag och slog upp dem på nätet... så skäms jag för att jag är så lost i nutiden... Det är ju två kändisar inom politik och näringsliv. Nå, jag är verkligen inte den smörande lismande typen och jag tror att de föredrar att vara "bara" studenter som alla vi andra. Lite dum känner jag mig att sitta och gruppa med Ebba och inte veta vem hon är, men nu har jag koll!

Lugn kväll. Tittat på TV och virkat klart rosa filten. Min rygg krånglar så jag ska nog krypa i koj nu. Bamse har fått gå en rejäl runda och stegräknaren visar på drygt 15000 steg så jag är nöjd!

                 

Uppsats...?

Började dagen 06.15 med att dricka kaffe som Monica bryggt, sen skjutsade jag henne till hennes jobb, åkte hem och satte mig med Bamse i knät på altanen för att invänta bättre väder... men det blev det aldrig så efter en kvart tog jag paraplyet och gick ändå. Bekki åkte till skolan medan Bamse och jag var ute och blev blöta, för det var vi rejält när vi kom hem, Bamse fick duscha varmt innan jag fixade fiber-havregrynsgröt med massa goda bär: jordgubbar, tranbär och havtorn. Yummi! Sen la jag mig på värmedynan på madrassen i vardagsrummet och läste om "Konsten att argumentera" medan jag blev varm och torr. Jens kom upp och snackade lite innan han åkte till sitt jobb. Jag tog en sväng till med Bamse vid 11-tiden, fortsatte läsa, sov en stund, läste ut boken, åt uppvärmda rester från igår, gick ut med Bamse och sprang till bussen som jag hann med idag! Det känns som jag gjorde en riktigt bra disposition av dagen, jag är väldigt nöjd iallafall.

Nästan 3 timmars lektion om uppsatsskrivning. Känner igen det mesta, jag har ju skrivit tre uppsatsen på denna högskola redan. B-uppsatsen i grupp om Elevvårdskonferenser, C-uppsatsen om hur NGO´s jobbar med sexuellt utsatta barn i Filippinerna tillsammans med en kurskamrat... samt D-uppsatsen (magistern-uppsatsen alltså) om påverkansfaktorer i diakoners arbete. Det s.k "uppsats-skelettet" är jag väl förtrogen med. Nu kände jag längtan igen... längtan att skriva uppsats om begreppet "utsatthet" för det är ju luddigt så det förslår... vad menar vi med utsatthet, vem är utsatt, vem avgör vilka som är utsatta, är det ett permanent tillstånd, kan jag kalla dig utsatt om du inte känner dig utsatt... Ja, hur spännande som helst!!!... och högaktuellt i val-tider med allt val-fläsk som slängs över oss...

Janne hämtade mig från skolan med Bamse, vi åkte och köpte kaffe till Jannes faster och farbror på Åland. De har haft en av våra småbåtar från Kökar (vårt hus ligger/låg i mitten på bilden) stående på sin tomt och Janne ska hämta den imorgon. Nu har jg gluttat som hastigast på Idol, men är trött som en gnu och ska ta Bamse på kvällsrastning och krypa i koj. Morgondagen blir intensiv den oxå...

                                       

"rubrik"

... Kan inte hitta på nån rubrik idag. Skulle kunna vara nåt i stil med "judendom", eller "ryggen är bättre" men skit samma. Duschade, hann läsa halva boken jag hade på daglån innan jag tog en Bamse-promenad, lagade middag och gav mig av. Packade ner det mest nödvändiga i en plastpåse, dvs värktabletter, SL-kort, anteckningsbok, penna och rostade salta mandlar som reservproviant. Missade bussen, "sprang" upp till centrum bara för att se t-banan åka, gick in på Hagis och köpte ett äpple och gick i lugn takt upp till t-banan. Kom i god tid till skolan, hann lämna tillbaka låneboken innan lektionen.

Lektionen handlade om Judendomens olika riktningar... oj, vad mycket man inte har en aning om! Att en jude kan vara ateist men en kristen kan inte vara ateist. Ganska självklart när man får det serverat under en föreläsning, men inget jag nånsin tänkt på... Judarna är ju oxå ett folk, en kultur, en livsstil medan att vara kristen grundar sig på tro.

Jens hämtade mig från skolan vilket var jätteskönt eftersom det börjat regna. Ryggen känns, men är mycket bättre nu så jag gick med på att kolla in Gokartbanan i Hammarby. Dels är det en konkurrent/komplement ;O) till min sons arbetsplats, dels är det en gammal klasskompis som äger stället. Det var kul att göra ett litet studiebesök :O) Nästa gång kanske jag ska köra lite oxå, men ryggen måste läka först! Vi handlade lite nudlar på Willys oxå, bra att ha i reserv hemma när matlagarlusten tryter.

Annat som hänt idag är att läkaren från Ersta äntligen ringde, (efter en påtryckning från mig igår). Alla prover är bra och jag ska ta om dem i december. Jag ska ta 25mikrogram extra Levaxin två gånger i veckan och se om jag piggnar till. På torsdag ska jag till psyk och kolla om vi ska byta medicin av samma orsak... tröttheten!

Nu ska jag ut med Bamse Bus och sen krypa i koj, är mer än lovligt trött!

                
                  Guggelutten för sisådär 46,5 år sen

Rivstart

Monica hade försovit sig så jag tog Bamse på en kortis-prommis, drack kaffet som Monica bryggt och körde sen henne till jobbet så hon kom i tid. Hemma blev det nyttig grötfrukost med fibrer, banan och björnbär, frukost till djuren och sen den vanliga dogwalken med Bamse. Ryggen håller, värst är det att sitta och stå, men ligga och gå (inte för fort) utan att bära nåt funkar riktigt bra nu.

Klockan är redan nästan 12.00 så jag gör klokt i att duscha och läsa boken jag har på daglån nu och ge mig av sen så jag slipper stressa. Hepp hepp...

                   

- 0,2 kg

                                 

Bättre kan jag, men denna vecka har varit som det varit med ryggen och vilandet. Igår åt jag t.o.m hamburgare och glass för att kunna ursäkta en eventuell viktuppgång... så -0,2 kilo är jag mycket nöjd med under dessa omständigheter!

Ny vecka, nya tag, ryggen är bättre så jag får be för att det fortsätter gå åt rätt håll :O)

Sammanlagt 4,2 kg på 3 veckor = godkänt!

Trött som en gnu!


Tanzania, motorstopp i en hjord gnuer på safari i Ngorongoro i juni 2007

Jens kom hem i tid så han kunde skjutsa mig till skolan vilket jag var mycket tacksam över. Att ha värk hela tiden är tröttande... Lektionen idag fortsatte penetrera de olika -ismerna och jag har gett upp att tänka på en eventuell tenta. Det är krångligt, men minst lika spännande. Frågan är bara om jag är klok nog att skilja begrepprealism från nominalism och fenomenalism från existensialism... Hjärnan är en stor -ism just nu, men jag älskar när han vecklar in sig i alla filosofiska utlägg om verklighetsuppfattning och begreppens tillkomst, det är verkligen... upphetsande...? Vad finns det för bra ord för min känsla där? Fascinerande kanske... eller...? Och min syn på mig själv förändras... just nu är jag nominalist och teist!!! ... tror jag...!

Jens hämtade mig och hade med Bamse i bilen. Hans lilla söta huvud (Bamses alltså) när han först ser mig på håll, sen när han börjar undra om det inte verkligen är matte som kommer och lägger huvudet på sné och sen när man ser att han ser att det verkligen är jag till att tappa kontrollen på alla lemmar och vifta så han tappar balansen och nästan trillar ur fönstret. Han är så fruktansvärt söööt!!!

                   

Vi hämtade Monica i Hagsätra, körde förbi McDonalds, sen var det lite liv i luckan hemma om vem som ätit/druckit upp vad ... så jag fick Jens att köra mig till Willys för lite komplettering av ost, mjölk och bröd... Jag förstår inte att det tar slut fastän ingen har ätit, men det spelar ingen roll, det är ju mitt ansvar att se till att det finns hemma och det blir ju l i t e eftersatt när jag inte varit hemma själv.

Okelido, ska ut med Bamse och sen krypa i koj. Fick tag på all studielitteratur idag utom en skönlitterär bok som jag ska prova att få tag på uppe på bibblan i Hagsätra. En bok var dock bara på daglån så den ska lämnas igen imorgon. En rätt tunn bok, men jag får se till att läsa den imorgon och kanske låna om den över en dag inför tentan sen.

Måndag igen

Hela dagen igår låg jag på värmedyna och spikmatta. Idag känns ryggen faktiskt mycket bättre. Knutan under revbenen har nog gett sig så gott som, nu är det bara det gamla vanliga diskbråcket kvar. Men jag har med mig all värmen hem, både värmedynan jag fick låna av grannen samt bäddvärmaren som vi hade i en garderob i Sanda. Var ute ett par svängar med Bamse i sällskap av Janne. Hann plugga lite. Och virka.

                

Drutten fick ett välbehövligt bad och Bamse hjälpte till att slicka henne torr. Hon verkade tycka det var skönt att bli ompysslad.

Hösten är vacker och jag har en förkärlek för flugsvampar.... de är så vackra!!!Idag har Janne kört hem mig, med sig har han Sanda-grannen Ca som ska få hjälp att handla grejer på IKEA, Janne blir kvar på Sanda till onsdag ungefär. Själv har jag inspekterat min yngsta dotters nygjorda tatuering...


                               

......... varit ute med Bamse en blöt sväng... och nu ska jag göra mig nåt ätbart för att sen ta mig till bussen och skolan. Inga längre promenader i fukten med värken tänker jag... Hade hoppats att Jens skulle kunna skjutsa mig men han fick nog jobb efter personalmötet på sitt jobb. Nå, ryggen är bättre så jag ska inte klaga!

Lördagen fortskrider...

Legat i timmar i soffan, ömsom på värmedynan och ömsom på spikmattan medan Janne var i Mariefred. Har ömsom sovit och ömsom läst boken "Verklighetsbilder". Jätte intressant. Jag har sen en tid tillbaka börjat ifrågasätta språket och det vi kallar verklighet, så denna bok ger verkligen spännande perspektiv! Sen tog jag ut Bamse på en försiktig sväng, ryggen höll även om den ömmar. Nu ligger jag här igen, Janne har kommit hem och ska laga mat åt mig och grannen Ca. Life goes on <3


Been there!

                              
                                Done that!

Ro på Sanda

Står för mitt tidigare inlägg om att jag är rik. Janne har masserat min rygg, Grannen Ca kom in med värmedyna och ormsalva för att lindra värken, Jens ringde och berättade om jobbet och att han ska fortsätta jobba hela helgen, Monica och Rebekka ska på tjejmiddag hos Linnéa och alla barnen ringde och pratade med mig igår. Det går så bra för Ängla och Thyra på dagis och Bella skrev på sin Facebook-status idag att; "Justin är snart 4år och står framför spegeln och tittar in sig själv och säger perfekt nu är jag både cool och snygg.... Hum undra om han skall på date ikväll" Älskade ungar va?

Hade rätt ont under och efter bilfärden hitner igår, men sen sov jag gott inatt efter att Ca varit här och lämnat värmedynan och ätit glass med oss. Nu ligger jag på värmedynan och svetten rinner medan värken lindras, Janne har åkt till Mariefred för att hämta vår släpkärra som en arbetskompis till honom har lånat. Ragnar sitter och tittar ut på duggregnet, Drutten mumsar så gott på friskt grönt gräs, klöver och maskros medan Bamse ligger nedanför soffan och håller koll på mig och min påse salta rostade mandlar. Jag ska ta fram skolböckerna och läsa en stund. Har inte tagit nåt morfin sen igårmorse så jag tror gärnan ska fungera lite idag.

                 
                  Det är inte ens en månad sen vi klättrade på raukar på Gotland!

Beskrivning av kaos?

En låt som fastnat i huvudet:


Jag är rik!

... Vad gör man när livet känns lite hopplöst? Jag letar efter saker att vara tacksam över och det har jag i massor. Visst, jag kanske aldrig kan lära mig rida och får kanske slopa tanken på ökenvandring på kamel, men det finns andra saker:
* Bamse är världens goaste t.ex, han rullar ihop sin mjuka kropp med sin lena päls i mitt knä och slickar min hand, tror han känner att jag är lite ledsen och värkbruten.
* Monica och Rebekka tog ut Bamse på en lång promenad igårkväll för att underlätta för mig och
* Janne låg och höll om mig ett par timmar innan han somnade.
* Jens skjutsar mig och gosar med Drutten. Han fick ju henne för 6 år sen och har väl växt ifrån henne, men nu när hon är ensam kvar går han och gosar med henne igen.
* Alla ungdomarna har jobb utom Bekki som går i skolan.
* Jag behöver inte stressa med studierna utan kan i ro bli frisk.
* Huset ser ut som f-n men det är levande! Människorna som bor här kommer och går, jobbar olika tider på dygnet, sover, äter och umgås, lite skit i hörnen har ingen dött av. Huset fyller en funktion!
* När jag har varit ute med Bamse ringer Monica och Bekki för att kolla att ben och kryckor bär.
* Min syster har ringt och erbjudit sig att följa med till naprapat....
* och inte minst alla mina vänner som via internet och telefon skickar sin uppmuntran och kärlek.
Jag är rik och all omtanke jag får gör mig ändå nöjd med min lott. Hellre ont med goda vänner omkring mig än frisk och ensam.
Tack för att ni finns!

                    

Depp, deppigare, deppigast

Nu känns det allt lite hopplöst. Ligger i soffan, proppad med morfin och med datorn på magen försöker jag hitta tangenterna utan att det drar i ryggen. Orkar inte läsa, kan inte handarbeta. Har legat i timmar och spelat Bubbelgame. Nu strejkar ögonen oxå så jag ser inte färgerna på bubblorna längre. Skriva på känn är jag ganska duktig på.

Janne är på väg hem, han har ringt från pendeln. En liten doggywalk tog jag i skogen, 10 minuters prom på 25 minuter, men det var skönt med frisk luft. Svårt med kryckor och flexikoppel med en liten hund i andra ändan som springer runt runt och vill att jag ska jaga honom och ta hans kottar. Det fick räcka med att jag morrade tillbaka och hotade med att sno hans kottar och pinnar, det dög för han blev rätt nöjd.

Jag tror jag ska dra på mig fleecen och gå upp till bussen för att möta Janne... så får vi se vem som blir mest glad att se honom, jag eller Bamse. Janne-stackarn har ingen vacker syn att se fram emot, drogad tant med kryckor och håret på ända. Jaja, i NÖD och lust heter det ju...

                         


Kramp

Ett tag i morse var jag färdig att ge upp. När jag gått ca 10 minuter av morgonrunda med Bamse stack ryggen igen.. på ett nytt ställe. Det har ju varit bäckenet som krånglat förut, i jämnhöjd med ischias-nerven och där man kan få ont av bäckenuppluckring när man är gravid... så jag har skyllt bekymren lite på det. Nu har ryggen gått av under revbenen. Smärtan var så stark så jag krampade och tappade andan, men jag ramlade inte tack och  lov. Där jag befann mig skulle ambulansen få problem att ta sig. Tog ett tomtesteg i taget tills jag kom hem, tog en timme, höll på att tuppa av varje gång Bamse drog i kopplet...

              

Nu ligger jag i soffan, helt utlämnad igen. Jens hämtade morfintabletterna jag fick efter januari-smällen. Tänkte ge upp ett tag, men nej, plugget är för roligt! Jag vill tro att livet har nåt att lära mig. Har jag tagit i för hårt när jag nu satsar på mig själv med vikt och hälsa? Jag menar, alla långpromenader och allt kånkande av tex skolböcker mm... eller är jag bara drogad och ser ljust på tillvaron under narkotikans inverkan? Känner mig dum som haft planer på att lära mig rida och att till våren ge mig av på ökenvandring i Egypten vilket bla innebär kamelritt.

                            

Nu ska jag ta en timme i taget idag. Jens har hjälpt mig lite vattnat blommorna och matat djuren. Bekki ska få ta hand om tvätten som legat i maskin över natten. Jens ska hjälpa mig med madrass och kudde till soffan och båda ungarna ska få ta ut Bamse varsin gång. Janne kommer hem till kvällen. Lunchen hos Su får jag ta en annan gång och skolan får klara sig utan mig i kväll. När huvudet vant sig vid morfinet kan jag kanske läsa lite om Judendomen eller Verklighetsbilder.

                      

Huset känns levande. Monica jobbar åtminstone månaden ut på Optimera, SMC Gokart har ringt flera gånger så Jens har bevisligen skött sig bra och Sandra är provanställd på Lidl, så ungdomarna jobbar, kommer och går olika tider. Kan inte säga att huset känns särskilt inbjudande eller hemtrevligt, men vi bor här och kommer hyfsat bra överens allihopa. Bekki har varit rejält förkyld några dagar och Monica har precis frisknat till. Jag hoppas och tror att det är en förkylning som satt sig i mina muskelfästen i ryggen, det kan ju bli så ibland... för ett diskbråck till... och mitt i ryggen.... nej, snälla!

                         

..ismer...

...handlade kvällens lektion om, med start i Ogdens triangel och ut i begreppsrealism, konceptualism och nominalism... självklart till en början men vartefter kvällen led började en viss tentaångest smyga sig på... men så släppte jag den tanken, jag sitter inte där för att tenta utan för att förstå, tentaresultat är helt onödiga så det är bara att lyssna, ta emot och konsumera informationen! Jens körde mig in till lektionen och hämtade mig kvart över 7, gulleplutten. Så hemma gjorde jag nya omgångar nachotallrikar, en liten åt Bekki, en med räkor åt Monica (som är veg) och en matlåda åt Sandra.

Bamse och jag "har gjort vår grej", dvs promenerat ... och denna gång kvällsrundan. Rundorna har en tendens att dra ut på tiden, dels har jag ont, dels ar vi börjat träffa väldigt mycket trevliga hundar som vallar sina människor ... och ikväll har vi skällt på en kotte oxå!

                     

Operation eller inte?

Jens körde mig till en ny gynläkare jag fått tips om och jag villl utbrista: Äntligen en gynläkare som förstår! Det var inget snack om att sitta och gulla med spiraler och förorda bränning, utan om jag har såna besvär och mår så dåligt så kan hon visst se till att jag får remiss till operation. Myomen är konstaterade nu, inga jätteknölar men de är till besvär ändå. Och hon kollade oxå av att det inte är myom som trycker mot diskbråcket, och det var ju skönt...eller inte, för var det så hade jag bett om operation direkt! Nu ska jag hem och fundera, beslutet i min hand.

Jens var med och handlade, kan ju inte bära f.n. Att komma upp i specialstolen hos gyn var ansträngning för en hel vecka! Alvedonet tar udden av värken men har f.n ont från vänsterskinkan ända upp till skulderbladet, spänningar antagligen. Fick för mig att jag skulle göra nacho-tallrik till middag för igår åt jag nog lite för lite kalorier, var alldeles skakig när jag vaknade imorse.

Sen har jag varit ute på dogwalk vilket tog längre tid än vanligt... två små snygga små flickor kom i Bamses väg, en salig blandning på ett år och en chihuahua på 3 månader. Oj vad de lekte. Han var alldeles lerig i pälsen när han kom hem så det blev dusch av lille Bus.

Nu har vi ätit nacho-tallrik, nästa gång blir det tacokryddad köttfärs och mer grönsaker... men man  måste ju börja nånstans!

                      

Nu ska sur-Ragnar i voljären och jag ska packa till skolan. Ragnar vill inte komma ut när Bamse är med, men idag tvingade jag honom. Han är mittemellan att inte kunna flyga och att kunna flyga så säkert har ruggningen en del i förklaringen av hans buttra temperament. Snart har fjädrarna växt ut och då blir han nog på bättre humör.

En alvedon till!            Tjingeling!

Aj som 17....

Promenerade en hel del trots värken igår, var på terapin och andra dagen i skolan. Igår en ny kurs som handlar om världsreligionerna och vi började i världsreligioners uppkomst i den urbana miljön. Hittade några kursböcker på skolbiblioteket så jag ska kolla vilka jag behöver/vill köpa... har ju all studielitteratur kvar efter socionom- och diakonutbildningarna och dem har jag inte använt mycket i efterhand ... Smärtan kan jag bara promenera och vila bort, samt ta udden av med extrastarka alvedon, antagligen nåt jag måste lära mig leva med, och jag kan ju faktiskt röra mig, det kunde jag inte i januari! Visserligen ser det ut som om jag skitit på mig, men det bjuder jag på.

Nej, ont som bara den, men jag ska bjuda på några Bamse-bilder.

                      
                       Bamse Bus kan inte läsa!


Skogspromenad i morgondiset

Ont som bara den

...men jag vill inte ge upp! Massor av Alvedon och korsetten så kom jag iväg till första skoldagen. Spände på och spände av korsetten under hela föreläsningen som var jätteintressant och handlade om Ogdens triangel, om sambandet mellan ord-begrepp-föremål.

Orkar inte sitta nån längre stund pga ryggskottet/diskbråcket .... och detaljerna i föreläsningen kanske inte roar ;O)

Kram på er!

              Juli 2006

- 1,5 kg

...på 8 dagar. Det blir sammanlagt 4 kg sen jag la om kost och motion måndag för två veckor sen.

Lika mycket till och jag passerar 100-kilostrecket!
Mitt motto är enkelt och tänkt att hålla i längden. Dogwalks på ca 30-minuter åt gången, undvika bussen, inget godis och mycket frukt och grönt för mättnaden. Pyttipanna-knepet är att dryga ut den färdigköpta pytten med squash, morötter, lök, paprika. Pannkaks-knepet... gör crepes istället! Pasta-knepet - krydda en msk olivolja med vitlök och lite salt, färsk chili, räkor, pinjenötter, färsk basilika, soltorkade tomater mm istället för gräddiga såser.
Hej hopp!
Då tar vi en vecka till!


Suck...

... ingen idé att ens tänka. När jag packade in i bilen stack ryggen. Bara att försiktigt vika ner sig i sätet, sätta på stolvärmaren och köra. Inte värsta sortens ryggskott, men kännbart ändå. Linkade in med grejorna hemma, gick ut en sväng med Bamse med ryggen inlindad i en tröja. Nu har jag tagit dubbel dos alvedon och har legat i soffan en stund. Pyttipanna på spisen, ska ta en kortare runda med Bamse innan jag tar mig in till skolan... Blir mer och mer säker på att det är en förkylning som satt sig i trakten av örat, det förklarar isåfall oxå varför ryggen pajade nu, ni vet, den där sortens förkylningar som inte bryter ut utan sätter sig som värk i leder och annat. Än har jag inte gett upp.... inte än, det har ju bara börjat!

Ett steg....

....en resa på tusen mil börjar med ett steg... dagens visdomsord på Facebook idag. Det var väl en bra början denna första dag som "frisk". Jag är inte yr längre, bara oändligt trött. Sov en stund till igåreftermiddag och sen blev jag inbjuden på the hos grannen. Sov före 22 igårkväll och vaknade strax före 8 i morse. Bamse har fått gå en sväng och nu sitter jag med dator och frukost. Inser att jag måste ta det oändligt försiktigt för när jag skulle brygga kaffe imorse glömde jag filterhållaren, det står inte helt ok till uppe i knoppen.

Vill inte åka härifrån (är på Sanda annu) men jag hoppas att livet kommer att lätta när jag gjort min första skoldag, upprop ikväll! Räknar med att komma ner på fredag em igen. Igår när Bamse och jag var ute i skogen hittade vi kompisar!


                                    


Visst är dom söta! Kopparödlorna!

Bamse kommer nog sakna vårt Paradis lika mycket som jag denna vecka. Det är ändå en fantastisk gåva att kunna ha ett litet gömställe när livet är "läskigt"...


                  

Nej, antar jag jag ska plocka ihop mina grejer, diska och bära ut soporna... om några timmar börjar ännu en ny epok i mitt liv, återstår att se hur lång den blir, om jag brakar ihop eller om vingarna bär hela vägen!


Slapp...

Sov ett par timmar i soffan, vaknade av att jag skakade. Inte det oxå!!! Masade mig upp och duschade, gick ut en sväng i snigeltakt med Bamse och gick sen in med kaffekorgen till grannen. Hon blev lite chockad när hon såg mig, vi satt och pratade en stund och undrade om hon inte skulle köra in mig till akuten, men jag avböjde. Hon hade tänkt bjuda med mig på en tur med några väninnor till "Prylboden" med efterföljande surströmming/rökta räkor. Det hade ju varit kul, men inte i min kondition.Nu sitter jag och pillar i mig nån sorts pyttipanna. Ingen aptit, men det hjälper ju inte att få lågt blodsocker oxå. Ska lägga mig i soffan igen och se om nånting lättar...

                                   

Yyyrrrr

Usch och usch att yrseln skulle komma tillbaka. Det trycker på vänster sida om huvudet, det surrar i vänsterörat och jag ser suddigt på vänsterögat... sticker i hårbotten och emellanåt hugger det i bröstet oxå. Jag tror åkomman kallas ångest... Vad ska jag göra? Känner mig lite desperat. Men det ger sig väl under dagen hoppas jag. Absolut har det med att göra att jag börjar plugga imorgon. Lyssnade med ett halvt öra på partidebatten igår, Reinfeldt... Vad ska man säga? Tack Reinfeldt att din sjukförsäkringspolitik gjorde mig så frisk att jag kunde börja plugga!? Jag hoppas ju att det här kommer att gå bra nu och det är ju nånting jag vill, men kanske när jag varit färdigrehabiliterad. Yrseln är väl antngen ett tecken på nån hjärntumör eller kanske troligare: stress! Men att må som jag gör nu är definitivt inte rehabiliterande! Sitter och tittar ut på en fantastisk höstdag, har varit ut en sväng med Bamse och jag + mina killar har fått frukost.

                    

Känner mig sviken av systemen, sviken av min kropp. Men vad ska man göra? Ska lägga mig i soffan en stund och gosa med Bamse, sen försöka ta en dusch och gå över till grannarna. Tänkte hälsa på Nisse kattunge och så skulle jag hjälpa Cl att klippa klorna på Hugo, Bamses pappa.Hmm, hmm hmm... undrar om trycket i huvet är en begynnande förkylning?

Nope...

... inget knypplande efter maten... Ragnar satt uppepå buren medan Bamse och jag låg i varsin ända av hörnsoffan.. och  jämrans vad gott vi sov. Det som väckte mig var Bamse som började bjäfsa, Kasper fick nämligen komma ut (lagotton rätt över grusvägen) och det uppmärksammade Bamse. Tillslut gav jag upp och gick över för att han skulle få hoppa lite på hans ben... lite löjligt ÄR det ju! ... och det tycker Kasper oxå!Sen tog jag en sväng över till Bamses föräldrar. Chloes valpar överlevde inte de första 48 timmarna. Trist, men inte överraskande :O(    De föddes för tidigt och var för små....

                          

Jag och Bamse blev kvar ett par timmar, trevligt snack och bus i hundhagen. Efter allt sovande under dagen sitter jag här och knappar, lyssnar med ett halvt öra på partidebatten men ska väl knyta mig strax. Bamse vill inte ut i kolsvarta natten utan han väcker väl mig imorgon så...

Susseligottsi!

Dogwalk runt Sanda

Lille Bams var som sagt lite orolig och sprang runt och gnällde så jag tänkte täppa till nosen på honom ... och det gjorde jag med besked och nog även på mig själv. Grannen jag träffade imorse pratade om lite olika promenadvägar så jag valde den längsta... och var ute i nära 1,5 timme. Vackert och soligt, massor av klar och frisk luft... men det blev tufft i backarna mot slutet. Efer prommisen duschade jag Bamse och nu ligger han på en köksstol och sover med en filt över sig. Han är överdrivet mammig och jag förstår inte riktigt vad det är med honom...

                              

Flugsvamp?

                                  
                                   Lingon!


Johannesört

                                    
                                     Blåklocka


Tallkottar!

                             
                              Nypon


Bilolycka

                                
                                 Sopp?


Kragar

                       
                         Klöverblom

Ragnar har hjälpt mig med nån sorts lunchmiddag. Frukosten blev ju väldigt sen pga Bamserymningen.Nu får vi se om det blir nåt knypplande efter maten...

Bättre, mycket bättre...

Kom iväg till jobbet igår och hann med det jag skulle. Nu är skrivbordet rensat, breven skickade, inkorgen i mailen tömd. Ska kanske åka tillbaka och skriva att jag är tjänstledig så mailande människor får veta att jag är oanträffbar ett tag. Men yrseln var ganska svår och jag är nöjd att jag kom igenom det jag skulle. Sen tog jag T-banan till terapin och samtalet kom att handla om rätt och fel, beslut och beslutsångest... och vad mina sjukdomar betytt för mig i jobb, vänskap och självkänsla.

När jag kom hem lagade jag midag åt mig och sonen innan jag började plocka i ordning för att åka till Sanda. tänkte skriva i skolans schema i min almanacka, sen gick det flera timmar medan jag desperat letade efter papprena från högskolan. Tillslut hittade jag det på internet så sent omsider kom jag iväg. Packade in och satte på värmen, gick ut med Bamse, sen orkade jag inte så mycket mer, slötittade på dumburken, gick ut med Bamse i kolsvarta natten och la mig strax efter nio.

Vaknade vid 8 imorse. Bamse var lite orolig igår så jag tog in hans korg bredvik min säng och där låg han fortfarande och sov. Gick ut en nosapåprecisallting-dogwalk. Pratade med en granne jag inte träffat förut, fortsatte rundan runt, träffade närmaste grannen Ca med sin Kasper och det mötet var Bamse kärt, kan jag säga. Först ville han leka och sen övergick glädjen i en mer fysisk form så det märks att han är på väg in i "målbrottet".

   
                

När jag kom hem blev jag så överraskad att Bamse lyckades rymma. Det stod nämligen en kaffekorg utanför dörren!!!

 
                           

.....med kaffetermos, kaffekopp, dinkelbröd och ProViva-juice, t.o.m servett, duk och veckotidningen vi får varje fredag härute... hur jag kunde veta detaljerna i korgen beror helt enkelt på att jag träffade grannen med Kasper igen under mina försök att få tag min rymmar-Bamse, då kunde jag oxå passa på att tacka för hennes omsorg. Hon hade knackat på men trodde jag sov när jag inte öppnade, men jag var ute första rundan med Bamse då. Bamse var överlycklig över att kunna hoppa på Kasper igen så i ett obevakat ögonblick högg jag honom och kopplade Monsignuer Rymmare.

Nu har jag avnjutit en fantastisk frukost vid köksbordet. Bamse är lite orolig och jag kan inte komma på varför. Janne hade suttit ute på takterassen med sin småkusin långt in i den 27-gradiga natten i Grasse. Själv tofflar jag runt med hunden och är glad över att det är åtminstone 7 grader på morgonen när lille Vov ska ut. Och Bekki har ändrat sin status på Facebook: Rebekka is in a relationship with Teimour Tim Stepanov. ...så kan det gå när mamma åker till landet. Tror jag ska gå ut en sväng till med lilla herr Gnäll, han kanske glömde att kissa när Kaspers lurviga ben var så sexiga. Sen vill jag väldigt gärna KNYPPLA en stund idag!... och sist men inte minst.... Här på köksbordet i Sanda hittade jag högskolepappren. Snacka om att min hjärna är lite trött. De blev tydligen kvar här förra helgen, men jag var så säker på att jag tittat på dem hemma under veckan. Nå, slutet gott, allting gott!


Fy bubblan!

... känner mig nästan bakis idag. Regn och sol om vartannat... och det blåser. Sista arbetdagen... har nog inte hunnit vänja mig vid tanken, det gick så fort. Sen hoten i förrgår och psyk i går, hm... jag ska verkligen försöka åka ner till landet i em och inta ryggläge, men just nu känner jag mig inte i körbart skick. Det blir nog bättre när jag kommit ut till bilen för att åka till jobbet, kroppen har alltid skärpt sig när jag kör bil så det har varit en favoritsysselsättning under hela sjukdomstiden.

Bekki har haft sin bästis här inatt. Den romantiska killen var visst här en sväng sent igårkväll efter jag hade lagt mig. Jens och Sandra kom hem nån gång på nattkröken oxå. Jens har provjobbat två dar till och ska joba två dar nästa vecka oxå, det känns lovande!

Jösses vad det snurrar... jag måste nog lägga mig en liten stund och låta gröt och kaffe verka. Bamse har varit ute och alla djuren fått mat.. men jag måste till jobbet och rensa mitt skrivbord idag, det höll på att bli taget redan igår. Trist att "de" inte kan vänta tills jag är borta!

Hm...

... har redan glömt vad jag skulle skriva om... Det tog nog rätt ordentligt att vara "frank" med/mot psykiatrin. Filtklubben var desto trevligare, fick chans att "visa upp" min rosa filt av mormors-rutor som jag börjat kanta... Filtklubbens nya kaplan, en tjej yngre än mig (vilket de flesta snart är) ville gärna se hur jag virkade och... Får såna där nästan obetvingliga lustar att göra nåt med mitt handarbetande. Jag gillar ju att skriva... varför inte kombinera? Senaste tanken... från Gotland faktiskt... var just en rubrik "Kul med mormorsrutor" och beskriviningar på filtar, sockor, västar, mössor... egen design förstås....Likaså amigurumis... en liten handarbetsbok? Jag har ju "designat" en tomat, en snögubbe och håller som bäst på med ett gotländskt får!

                

Tja... vill för mycket. Filtklubbens ordförande fick blommor för hon fyllt 85 år och hon säger att i huvudet är hon som när hon var 25... Ja, vi vet ju vad som väntar... En 25-åring i en åldrande kropp... Thats a fact! Så jag säger bara "GÖR NÅT AV LIVET MEDAN DET FORTFARANDE KAN LEVAS" och dö nöjd! Vi har varochen vår egen väg att gå!

Dan före fredag

Efter morgonsysslor, som numera utökats med 30-45 minuters dogwalk före frukost, rymde Bamse. Jag skulle gå ut genom dörren och sa hejdå till Bamse och Bekki ... och swoosch såg jag nåt vitt i ögonvrån, sen hade jag en skrattande hund på kullen utanför huset. Han sprang fram och tillbaka och hela hans uppenbarelse skrek "jaga mig, jaga mig!" Bekki och jag lyckades locka ner honom med en bit wienerkorv tillslut. Han är så fruktansvärt söt när han busar! Och Bekki har en romantisk kille i hasorna nu, han kom förbi imorse bara för att ge henne en puss när han var i krokarna å jobbets vägnar... var inte det sött så det förslog???

Jag kom iväg till psyk i tid, trots dotras romantiska äventyr och hundens bus. Jag åkte dit och var förbannad pga allt strul de utsatt mig för sen förra sommaren, men i väntrummet gick pulsen upp och jag fick yrsel. Fick komma in fem minuter sent men blev sen väldigt respektfullt bemött. Berättade min resa genom psykiatrin och de förfasade sig. Jag kunde inte låta bli att ge BA några kängor för det var ändå hon som lovat fixa intyget under sommaren mm och hon hon försvarade sig med att vi faktiskt träffats en gång ... 2001... imponerande! Nå, nåt intyg blev inte skrivet, det är ju försent. Vi pratade en del om min hälsa under det sista året och sen kom vi in på medicineringen, men vi fick bryta där och ska ta upp det om två veckor då jag fick en ny tid med orden att NU ska de VERKLIGEN prioritera mig! Jaja, även om jag är extremtrött och världen gungar så ... vad ska jag tro? De nada... vi får väl se, tänker jag. Om två veckor har jag känt på heltidspluggandet oxå... och funkar det inte har psyk nu lovat mig att ta dit FK för nån sorts nätverkssamtal osv eftersom de schabblat... Yeah rrrrright! Vi får väl se, vi får väl se... jag tror inte ett dyft förrän jag sett det, iaf vad dem anbelangar!


                   

Hem och ut med Bamse. Träffade min "gamla" stavgångskompis som oxå har hund sen ett tag tillbaka. Vi travade runt i skogen och uppdaterade oss på livet och hälsan. Nu har jag ätit lite lunch och tänker göra ett tvåtimmarspass på jobbet, yrseln till trots. Filtklubben har årsmöte och jag förväntas inte göra några stora ansträngningar....

Kvällen rullar på

Bekki har vait på promenad i evigheter. jag har varit en längre sväng med Bamse och träffat den mest otroligt söta lilla Chineese Crested-valpen. Det blir en speciell värld med hund, precis som när man hade småbarn, man träffar så många likasinnade... Sen höll jag på att skratta på mig när vi var nästan hemma och Bamse fick syn på en hare och gav sig av så snabbt att jag tappade kopplet... och när koppeldosan (flexikoppel) kom farande efter Bamse gjorde han vad han kunde för att slippa bli jagad av den, det såg för festligt ut.

Janne har ringt från Frankrike, han hade ont i röven efter 37 mil på Dukatins bönpall.... ah, jag tycker inte synd om honom, de hade visst varit ända ner till St Tropez... Han kan ha lite ont i röven, tycker jag ;O)

                                

Skum onsdag

Dogwalk i nosa-på-allting-takt 45 minuter, därefter frukost till alla djuren, dusch av undertecknad och gröt till densamma. Så jobbet. Träff med filtklubbens ordförande och vi skrev årsberättelsen till årsmötet imorgon, sen konfident... inte lika kul, fick bla motta hotelser och känslan av missförstånd genererar känsla av misslyckande. Roligare kan man ha det, men man lär sig å andra sidan mer på sina misslyckanden...eller vad vi ska kalla just detta. Lite debriefing med arbetskamrater och sen hem nära en timme försent.

Hämtade upp Monica och Bamse, vi åkte och åt sushi i Älvsjö, sen en kortare dogwalk, men Bamse och jag blev avbrutna av enorma svarta moln som gav ifrån sig ordentligt med regn.

Hemma la jag mig i soffan och funderade på morgonens jobb-händelse, sen bestämde jag mig för att jag verkligen gjort allt jag kunnat och lite till, men jag kan inte trolla. Det är bara att acceptera att man inte kan vara alla till lags jämt och göra alla till viljes, man ska nog inte ens försöka i alla lägen! Så gick jag upp ur soffan och gjorde snyggt i djurrummet istället. Det har varit lite mycket på sistone och jag har liksom bara slängt in påsar med mat, spån och hö därinne, nu är allt på sin egen plats, jätteskönt! Sen tog jag tag i posthögen.

Detta hus blir aldrig klart så jag tror jag ska ge mig för idag. Är trött, trött, trött och jag tänker satsa på minst en längre dogwalk om vädret tillåter... nu får det bli lite virknålsmotion en stund! Bekki häckar redan vid TV:n, Monica bor hos min syrra denna vecka för att hjälpa mina föräldrar med barnvakteri då syrran är bortrest. Janne är i Frankrike och Jens är på ytterligare provjobb...

         

RSS 2.0