Jag blir lite lurad....

... av det återvändande ljuset! Solen är på väg ner bakom taket på grannens hus, klockan är halv fem och jag får sluta jobba nu, men det känns ännu som tidig eftermiddag! Det är jätteskönt!
 
Idag har jag jobbat hemma och det har varit jätteskönt. Tre tunga telefonsamtal och några lättare har jag haft och jag har hunnit med en hel del annat utan att jobba ihjäl mig, så jag känner mig nöjd, effektiv! Igår när jag åkte hem så hade jag feberrosor på kinderna, näsan var helt igentäppt och det killade i halsen. Jag var övertygad om att nu är det min tur att bli riktigt sjuk... men när jag vaknade vid åtta-tiden av mig själv imorse så mådde jag bra.
 
Igår var det annat ljud i skällan. Två akuta besök, ett planerat, telefonsamtal av varierande svårighetsgrad och en stor fest för församlingsbor som fyllt 75, 80, 85, 90 och 95 år de senaste tre månaderna. Ingen hundraåring denna gång. Det var lite stressat innan för min kollega var på sportlov, flygelflytten hade missats och det var dubbelt så många jubilarer som det brukar. Flygelflytten löste sig så att den inte flyttades till det vanliga stället då det skulle bli för mycket jobb då borden redan var dukade. Det gick bra att ha den där vi ställde den även om det inte var så det var tänkt från början. Avprickningen av jubilarerna gick bra, men de var ju många, som sagt, över 60 stycken och så alla de som brukar komma på Torsdagsträffarna ändå. Festen gick superbra och alla verkade jättenöjda. Fantastiska tårtor och bra underhållning!
 
 
Jag hjälpte till en liten stund efteråt men ursäktade mig sedan för jag hade beställt tid för massage.  Det var helt underbart! På gele-ben gick jag ut till bilen, åkte för att köpa garn, hämta packningen i svärmors lägenhet och till sist hämta Bamse innan avfärd hemåt. Svanken ömmade lite men det blir så när hon masserar över diskbråcksområdet. Alla spänningar som håller smärtan på plats rubbas liksom. Armarna och axlarna, för att inte tala om bröstmuskulaturen, kändes helt underbara. Orkade inte göra middag när jag kom hem så det fick bli äggröra kort och gott!
 
 
Kvällen tillbringades med virknål och TV samt tidig sänggång. Sov supergott med ett enda avbrott när Janne kom hem från kvällspasset och Bamse fick glädjefnatt.
 
Nu är det dags att göra helg. Vi får se vad den kan bjuda på...

En bra onsdag!

Oj vad jag har slappnat av! Igår höll jag i meditationen och även det gör en avspänd. Det är nåt i hela stämningen och stress existerar inte nånstans i upplägget!
 
 
Satt uppe till midnatt med virknålen men tog igen det imorse och sov till halv åtta. Möte, lunchmusik och soppa stod på arbetsmenyn idag...
 
 
...sen åkte jag till bästisen för znack och zon, härlig eftermiddag. En liten försenad födelsedagspresent fick jag oxå: tulpaner och två bläckpennor i härliga färger som man kan sudda! Det var en nyhet för mig. De matchade min kalender oxå, i rosa och grönt!
 
 
Men nej, jag ska inte somna än, även om det är frestande. Ska snygga upp efter mig, vattna svärmors blommor och virka en stund innan sista promenaden.

Varierat

Intagit ryggläge i svärmors lägenhet och kör pekfingervalsen på mobilen i ett försök art sammanfatta det senaste i livet...
 
Började gårdagen hos healern. Fråga mig inte hur hon gör men hon får bort värk. Höft och knän är mycket bättre igen. Resten av dagen ägnade jag åt plugget. Jag hade fått lov att ta en dag för att skriva examensuppgift i metodkursen och den tog jag ut igår. Den blev inte klar men jag hann en hel del och jag har gott om tid. Den går ut på att beskriva vad masteruppsatsen ska handla om och hur den ska genomföras ... typ.  I mars kan den  seminariebehandlas i ett diakoniforskningsforum på Ersta och sen ska den mailas till Oslo 1 maj innan den riktiga examinationen i juni. På kvällen hade jag min knyppelcirkel på ABF i Strängnäs och  efter det packade jag för två dagar innan jag tillät mig att virka ett par timmar.
 
 
Dagen har bestått av möten och uppföljning ... Och ikväll meditation.
 
 
Jag tror jag ska försöka få igång svärmors TV och leta upp virknålen innan kvällspromenaden med Bamse.... 

Så kan det gå...

Igår satt jag och redde ut garn och virkade hela eftermiddagen och kvällen. Jag köpte en härva vitt garn och fyra färgade nystan i fredags och de trasslar så in i norden. Men nystanen har jag rett ut nu och det mesta av härvan. Nu reder jag ut så mycket jag behöver åt gången och hoppas jag gör åt den resterande tilltrasslade härvan till jag är klar. Resten ligger i en påse i nystan, mindre och större sådana.
 
                                                                             African flowers
 
Resultatet ska jag visa upp om det blir bra och om det blir klart.
 
Idag ringde klockan halv åtta. Då var jag redan vaken och njöt av att kroppen redan känns så mycket bättre. Nu har det varit två kolhydratfria dagar på rad och skillnaden märks direkt. Mindre glad blev jag åt den kladdiga snö som fallit under natten. Åh, om det ändå kunde vara riktig vinter eller bli vår.
 
 
Efter morgonsysslor och Bamsenad satte jag mig i bilen och åkte upp till Kallhälls Folkets Hus där Knyppelpinnarna håller till. Det är en månad sen jag blev uppringd av Knyppelpinnarnas valberedning och på Syfestivalen förra söndagen blev jag återigen ombedd att ställa upp som kandidat till styrelsen. När jag idag kom upp blev jag haffad direkt av någon jag känner sen tidigare och blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att bli ordförande. I samtalet som följde förstod jag att föreningen var ganska illa ute... jag ställde lite frågor och när jag i årsmötet som följde blev presenterad som en räddande ängel, föreningens nya ordförande och ingen protesterade utan alla applåderade så tänkte jag bara att "då så, då kör vi". Jag fick många kramar och en halvtimme på mig för att förbereda ett konstituerande styrelsemöte, så jag lånade senaste styrelsemötets protokoll för att få lite koll på vad som är tänkt under året. Det gick bra fast det kom hastigt, tycker jag. Om två veckor ska jag hem till tillförordnad ordförande och få ett överlämnande av allt möjligt... Jag är invald på två år och det ska bli ett spännande arbete!
 
                                                                     Älskar ordförandeklubbans form!
 
Jag satt kvar och knypplade en stund och det var ett lyckokast. Visserligen gick de flesta hem men flera kom fram och pratade. Folkets Hus ordförande var på besök också och vi pratade utställning... Jamen det här kommer bli skojigt!
 
Janne tog ut Bamse på eftermiddagspromenad medan jag fixade middag. Nu har han åkt till sista nattpasset för den här gången och jag ska diska och sätta mig med virknålen och fundera på vad som hände egentligen!
 
 

Inför helgen....

Igår hade jag planerat in en administrativ dag, men den var upphackad redan innan den började. Jag hade bokat in samtal med chefen, en telefonrådgivning på en timme samt lovat att handla matkasse med en konfident. Men däremellan hann jag faktiskt sortera bort högarna så nu har jag stenkoll. Packade också upp 1, 5 kartong från tidigare arbetsplatser, men sortera i de pärmarna får jag göra vartefter, huvudsaken är att de inte längre står hemma bakom vardagsrums-soffan längre. Jag saknar dock grejor så jag misstänker att jag har ytterligare en kartong nånstans... frågan är var! Vi har grejjer i svärmors garage, i grannens gästhus och ett 15-tal kartonger under ett skynke bakom ett soffan i vardagsrummet... Det ska bli så skönt när bodarna är klara så vi kan ta hem allt och gå igenom så vi får ordning!
 
 
När jag betalat matkassen sprang jag bort till sybehör och köpte garn, åkte upp till svärmor och städade efter Bamse och mig, hämtade Bamse och åkte hem. Janne hade lagat pesto-kyckling. Janne vilade ett par timmar och åkte sen till nattskiftet. Kvällen spenderade jag framför TV:n i ett ivrigt försök att linda upp garnhärvan i några snygga nystan. Det gick inget vidare kan jag säga, man behöver vara två eller ha en garnvinda! Det slutade med att jag försökte virka ändå och vaknade strax efter 02.00 i soffan med virknål och s.k garnnystan nerfallna på golvet. Så roligt var det!
 
 
Även denna lördag hade jag vikt för mig själv men dagen har inte börjat så roligt. Vaknade sent med värk i hela kroppen och täppt i näsan. Men det är ju ofta så när man slappnar av. Värken tror jag kommer av att jag delvis frångått min kolhydratfattiga kost under veckan som varit, värken kommer smygande direkt! Matlådorna jag tagit hemifrån är utan kolhydrater men jag köpte knäckebröd i brist på annat till frukost. Sen har jag faktiskt förlustat mig på 1,5 semla, ett litet wienerbröd och lite marsipan. Jag tänker inte lova något, men med den inflammatoriska värk jag har idag funderar jag allvarligt på att bannlysa allt vad kolhydrater heter. När man varit av med värken ett tag så upplever jag den ännu värre. Man vänjer sig efter ett tag... men när nu LCHF funkar så himla bra mot värken, varför göra avsteg?
 
Gick ut med en nödig Bamse före frukost, lerigt och snorhalt om vartannat. Kom hem blöt om fötterna och med huvudvärk. Duschade Lilleman för han såg för gräslig ut. Vägsalt och gegga har jag försökt duscha bort hos svärmor med schampo och tvål och det funkar inte på Bamses päls. Nu har han duschat i sitt eget schampo och jag hoppas att marken ska torka upp fort!
 
 
Djuren har fått lite extra omsorg och nu har jag diskat... Tvätten får vänta tills Janne vaknat för centrifugeringen skakar i väggarna. Ska se om jag ids ta tag i virkningen igen, men jag köpte ju garn för över 300 kronor så jag kan inte ge upp så lätt!

Och så en liten torsdag

Inatt väcktes jag av en kärleksattack klockan fyra. Bamse fick visst ett trängande behov av att slicka mig i hela ansiktet och på händerna. Försökte vända mig men då krafsade han mig i huvudet. Tänkte att bergis behöver han gå ut... och svärmor bor tre trappor upp utan hiss... men när han pussats klart la han sig bakom min rygg och somnade.
 
 
Igår em hade inte mindre än tre personer ringt på telsvar och bett akut om hjälp, dessa tre hann jag hjälpa innan förmiddagsmötet om Stilla dag i mars. Akut hjälp kan variera otroligt, allt från en matkasse för att klara helgen, hot om avstängning av el till att bli vräkt från ett magasin med risken att bli av med allt som man har kvar av affektionsvärde. Det som är ett stort problem för någon är ett litet problem för nån annan. Det är inget jag ska värdera, men ibland känns det så skönt att kunna hjälpa någon med panik i rösten bara genom ett telefonsamtal. Samtidigt skrämmer det mig hur stor makt jag ibland besitter i min yrkesroll och hur utsatta vissa människor är. Att vara sjuk eller handikappad idag är ingen lek!
 
 
Efter planeringen av Stilla Dag fixade jag ett par detaljer i morgonens akutärenden, åt en snabb lunch och ringde ytterligare ett samtal till någon med akut hjälpbehov, ett lite svårare sådant.  
 
Klockan två hade jag bokat in egen tid! Tid hos världens bästa frissa!
 
 
Hon har återigen gjort mig så fin som det går, rött och blont i håret och välfriserade ögonbryn. Puss på kinden, kram och ny tid om nio veckor!
 
Hämtade Bamse, parkerade vid jobbet och gick upp till svärmors lägenhet med honom, middag åt oss och så tillbaka till jobbet för Stilla Mässa.
 
 
Nu känns det som det är dax för kvällens promenad... och kanske nån timmes knyppling innan det är sängtajm?

Askonsdag

Sov fantastiskt gott inatt och vaknade före klockan... Säger man så? Vakna före klockan? Vad betyder det egentligen? Jag vaknade iaf före väckarklockan ringde! Och den skulle ringa en timme senare än vanligt eftersom jag lånar svärmors lägenhet denna vecka och inte har nån resväg att tala om.
 
Började dagen i arkivet i jakt på postbackar och hittade det jag sökte. Nu ligger mina f.d organiserade högar prydligt i fack och sakta men säkert kan jag skönja en begynnande ordning i rummet. Mitt förmiddagsbesök ringde återbud så jag fick massor gjort innan lunchmusiken och den härliga kräftstjärtsoppan som nya husmor gjort.
 
 
Eftermiddagen bjöd på sorgegruppsinformation och planering kring det efter gruppinfon. Åkte från jobbet halv fem, hämtade Bamse, rastade honom och gjorde middag åt oss...var tillbaka på jobbet till askonsdagsmässan klockan 18.00.
 
 
Nu går vi in i fastetiden och den ska påminna oss om Jesus 40 dagar i öknen och att vi kan behöva offra något för att kunna ge något...eller få. Det där känns lite för komplicerat för att skriva om blogg om när jag nu kör pekfingervalsen på mobilen, men köttmåndagen följt av fettisdagen följs av askonsdagen som inleder 40 dagar fasta, sen kommer påsken! Får berätta mer om det sen.
 
 
Sist denna onsdag deltog jag i ett Megaföredrag för konfirmander och ungdomsgrupp. Tobias Rawet levde som barn i Polen och överlevde koncentrationsläger med sin mamma. I två timmar satt jag som en fågelholk bland 120 andra fågelholkar och lyssnade till Tobias berättelse. Nog för att man vet att det var hemskt, men att få höra en överlevares berättelse ger kalla kårar. Människans ondska kan övergå allt förstånd!
 
 
Gick runt Rådsparken med Bamse när jag kom "hem", delvis med två chihuahua/papillon som hette Blixten och Turbo... Men dom gick vi ifrån två gånger. Nu intagit horisontell position...det blir nog inget gjort på knyppeldynan ikväll...men jag ska nog pallra mig upp och dejta tandborsten! Befarar mardrömmar...

Tisdag hela dan

Intagit ryggläge hos svärmor och summerar dagen med en kort mobilblogg. Gick upp vid sex och utförde alla morgonsysslor som vanligt och åkte sen till jobbet. Hann med lite småärenden innan jag åkte iväg till Stuvstakyrkan för sista planeringen av Världsböndagen. Tillbaka på jobbet efter ett par timmar för lunch och därefter kunskapsdag och föreläsning om diakonalt förhållningssätt (mer spännande än det låter). Synen på vad ett diakonalt förhållningssätt i pastoratet varierar något men är ändå förvånansvärt samstämmigt, det kan nämligen spreta nåt enormt. Föreläsaren är en vän till mig, vi har tidigare haft mycket med varandra att göra efter en resa till Tanzania 2007.
 
Vi fick semlor till fikat denna fettisdag
 
Efter ytterligare någon timmes jobb åkte jag och handlade frukost, hämtade Bamse, gick ut med honom och fixade middag åt oss uppe hos svärmor. Hon är på landet så vi huserar fritt i lägenheten... Strax efter 18.00 åkte jag iväg till Hagsätra för knyppelkväll.
 
 
Nu ligger jag här och funderar på om jag ska knyppla en stund till... för frågan är om jag kommer att sova hela natten om jag lägger mig nu....
 
 

Måndag igen

Festligheterna är slut, men det betyder inte att allt roligt är det. Idag har vi spånat idéer om hur framtidens Stilla Mässor kan se ut. Efter lunch drog kyrkgruppen iväg till Kungsholms kyrka och den var samma fantastiska upplevelse som jag tycker alla andra kyrkor har varit. Vilken kulturskatt vi har i detta land! Kungsholms kyrka, eller Ulrica Eleonora som den ursprungligen hette, byggdes på 1600-talet och har kommit att inrymma både det mest kända porträttet av Gustav II Adolf samt hans bibel.
 
Gustav II Adolfs bibel i läder och mässingsbeslag. 400 år gammal och så välbevarad!
 
 
Det var svårt att få en bra bild på porträttet, men nu har jag sett denna klenod IRL
 
Jag tycker altarduken ser knypplad ut.. men tekniken är inte riktigt den jag är van vid...
 
Efteråt bjöds vi på kaffe och smörgås i fattighuset.
 
 
Strax efter tre bröt vi upp och jag var åter i Huddinge klockan fyra. Uträttade några småsaker och for sen hemåt via dagis för att hämta Bamse.
 
Hemmavid gick jag ut med Bamse, gav honom middag och åt en blåbärsparfait innan jag åkte in till Strängnäs för att öppna för min lilla trogna skara knyppeldamer. Två timmar har vi suttit och lyssnat till knyppelpinnarnas behagliga klirrande, ömsom i tystnad, ömsom inbegripna i samtal. Jag blev klar med "Kålmasken" och började spola på pinnar till "Rankan".
 
Kålmasken. Design: Sam Jacobssom
 
Nu har Bamse varit ute och jag tagit mig en liten nattmacka. Igår la jag mig halv nio med den påföljden att jag vaknade en timme senare och inte kunde somna om. Det misstaget ska jag inte göra ikväll så nu ska jag spola på några pinnar till innan jag hänger en tvätt. SEN kan det vara läge att nanna kudde!

Ett varmt mottagande

Imorse när jag klev upp visste jag att jag hade en full dag framför mig. Lite orolig och nervös, men dagen blev kanonbra!
 
 
Strax före nio seglade jag in på jobbet, drog ut gudstjänstprogrammet från mailen och gick upp till kyrkan för att delta i genomgången innan gudstjänsten. Efter processionen blev jag och kollegan välkomnade av kyrkoherden och det kändes gott i den nästan fullsatta kyrkan. Barn- och ungdomskörerna sjöng, prästen höll en jättefin predikan om en pojke som räddade sjöstjärnor, det var en jättefin familjegudstjänst och jag kände återigen hur glad jag är över att få jobba här just nu!
 
Psalm 96 - Öppna mig för din kärlek
 
 
Janne, mamma, pappa, Monica, Linnéa och lilla Meija kom och det värmde mig. Alla har ju långt att åka. Efter gudstjänsten och lite mingel bjöd mina föräldrar mig på lunch på Skebohof i Högdalen eftersom jag nyss fyllt år och det var jättemysigt att få sitta och bubbla med dem en stund. Monica, Linnéa och Meija var inbjudna till en annan syster och Janne åkte hem till Bamse. Efter lunchen körde föräldrarna mig till Syfestivalen. Jag skulle gå med en kompis men hos fick inte igång sin bil. Jag beslutade mig för att gå själv ändå. Föräldrarna släppte av mig vid mässan och fortsatte hem mot Roslagen.
 
 
Jag blev lite förvånad när jag betalade min biljett kl halv två och de sa att bara mässan höll på till fyra! Jag trodde det var öppet till sex! Inte fick jag någon rabatt på priset heller, men strunt samma, jag hade bestämt mig för att gå så jag gick in. Jag började med att leta reda på knypplarna. Hittade både Svenska Spetsar, där jag köpte knallrosa metalltråd och en bok till kompisen vars bil inte startade, och Knyppelpinnarna, de som ringde häromveckan och frågade om jag kunde tänka mig att vara valbar till styrelsen. Det blev åter prat om styrelsen och jag lovade försöka komma nästa söndag. Sen hittade jag Frivolitetsknuten också. Två damer kände jag igen där, dels henne som jag hade som lärare när jag gick kurs 2009 och dels en äldre kvinna som jag lärde mig minst lika mycket av. Läraren var lite bitsk och hård, mindes jag, medan denna äldre dam var mjuk och såg lite busig ut när hon lärde mig saker som inte läraren såg. Nu pratade jag en stund med dem och blev inbjuden till kamratcirkel en söndag i månaden. Ja, vi får väl se vad tiden räcker till. I den bästa av världar ska jag hinna med min knyppelkurs varje måndag, kursen jag är elev på varannan tisdag, Knyppelpinnarna en söndag i månaden och friflygning med Ragnar en lördag i månaden... och Frivoliteter en söndag i månaden? Nej det går ju inte, men om jag kör fast i split-ringarna kan jag få åka dit och få hjälp, lovade de, och DET kan vara roligt. Det är länge sen jag slog frivoliteter nu.
 
Här kommer lite inspirationsbilder:
Frivoliteter
 
Knyppling
 
Dagens inköp blev få men lite dyrare. Först den rosa metalltråden då och boken om Knyppling till kompisen vars bil inte startade, sen ett kort som den äldre damen vid Frivoliteterna gjort och till sist ett ryskt broderi och två gröna knappar... som jag vid ett senare tillfälle ska berätta vad jag ska ha dem till.
 
Knyppelboken med metalltråden och knapparna, broderiet och det fina frivolitets-kortet
 
Halv fyra tog jag tåget från Älvsjö till Huddinge och hämtade bilen, åkte hem, sa hejdå till Janne som skulle till jobbet, gjorde blåbärsparfait med lite chokladhack samt mandelfisk med broccoli innan jag tog itu med disken. Äta middag orkar jag inte efter den fantastiska kina-buffén på Skebohof, men det blir matlådor till imorgon. Fisk till både lunch och middag? Jajamen, mandelfisken är så god att den kan ätas flera gånger i veckan om så är!
 
Fy vad trött jag blev. Det blir nog inget broderi ikväll... och jag som var så sugen! Nå, det kommer fler kvällar, kvällar när jag dessutom har långtråkigt. Det blir nog en tidig Bamsenad och säng inom kort skulle jag tro... 

Min Alla Hjärtans Lördag

Idag hade jag lovat mig själv en egen dag. Janne har varit på kryssning och skulle inte komma hem förrän till kvällen. Jag har varit ledig och tänkte göra vad jag vill. Igår spolade jag på pinnar till en ny metallspets så knyppling stod högt på önskelistan.
 
 
Först sov jag länge. Låg i sängen och drog mig innan jag släntrade upp, fixade frukost åt djuren och gick och la mig igen. Bamse gjorde mig sällskap och jag fick klia honom på magen... Bestämde mig för att det får bli pälsvård idag, selen i kombination med blötsnö gör honom så tovig och när jag kliade honom på magen hittade jag ännu fler tovor.
 

Frukost, gjorde ren Ragnars bur, Bamsenad, fixade lite vid fågelbordet ute, badade Bamse, plockade i högar och tvättade två maskiner, skrev lite blogg med Ragnar som sällskap...
 
Kålmaskdesign: Sam Jacobsson                 Ragnar älskar att vara med när jag knypplar
 
Knypplade "kålmask" i metall i tre färger, gick ut med Bamse igen och borstade sen igenom honom ordentligt samt klippte tovor. Han är lite hackad här och där i pälsen, men jag vill inte klippa honom i onödan nu när det är kallt. Det får bli trimmern till sommaren istället. Smälte ner kokosfett och rörde ner vildfågelfrö, solrosfrö och havregryn som jag sen hällde upp i en plastlåda till fågelbordet. Fortsatte knyppla till Janne kom hem. Han hade köpt rosor till Alla Hjärtans Dag. Fixade middag, diskade och duschade. Nu har vi tittat på ett naturprogram från Amazonas. Det blev en perfekt dag!
 
Vårt härliga köksbord. Alla Hjärtans Dag-rosor, födelsedagstulpaner och den fina orchidén jag fick av Linnéa igår.

Fredagsmys!

Igår var jag barnvakt. Det är inte så ofta man kan vara det när man jobbar heltid på andra sidan stan, men denna dag var sen länge planerat och jag hade tagit ut en kompdag. Klockan 6.00 ringde väckarklockan och 7.15 satt jag i bilen... klockan 8.19 svängde jag in på dotterns parkering i Kallhäll.
 
Thyra mötte sin mormor i porten
 
 
Vi hade en mysig förmiddag där vi tog det allmänt lugnt. Jag fick prova Meijas nappar och vi tittade på traktorn i boken om stora maskiner, jag läste Pettson och Findus för Thyra medan Meija jobbade med annat i flickornas rum.
 
 
Katten Gustav var ute men Agnes är en innekatt och henne höll Bamse stenkoll på, katter gillar han inte!
 
Vid 11.00 åt vi plätt-lunch och efter det var det dags att ta ut hundarna. Thyra tyckte att det passade att hoppa lite i mammas och pappas säng och det stod högre i kurs än att gå ut tyckte Meija. Men Thyra och jag hade planerat en överraskning till mamma och Ängla kom hem så vi lyckades med gemensamma krafter få på Meija en ny blöja, byxor, strumpor, overall och skor... mössan tog jag i handen för den hamnade i trappen. Först fick Meija gå och hålla Bamses koppel, men hon är en mycket viljestark dam. Hon ville gå till lekparken och tänkte då rakt inte lägga sig i vagnen. Efter en halvtimme gav jag upp och brottade ner den ovilliga lilla damen i vagnen så Thyra och jag raskt kunde gå vidare för att leta reda på en affär. Meija tystnade strax och somnade efter en stund, men efter att ha gått en bra stund längs bilvägen så sa Thyra att: "Mormor, det här var nog ingen bra idé, affären ligger nog åt andra hållet....". Vi vände, Thyra var trött i benen och hundarna skitiga till tusen, så vi kom överens om att messa mamma en inköpslista och så fick hon och Ängla helt enkelt inte komma in i köket medan vi höll på! Meija sov som en stock efter brottningsmatchen så Thyra och jag fick lite gostid efter att jag hade rengjort hundarna. Thyra ville ha flätor och sen ville hon lära sig göra flätor så jag flätade både henne och en barbiedocka...
 
 
Sen kom mamma med påsen från affären så vi tog hand om den och skyndade oss att göra överraskningen medan mamma hämtade Ängla från skolan.
 
 
Linnéa och Ängla kom hem och vi kunde bjuda på nybakta kakor som vi gömt under ett örngott i Thyras säng. Thyra sa att: "man kan komma på så bra idéer fast man är så gammal som du är"... och det är väl tur det. Överraskningar är överraskningar, så det så!
 
En väninna till Linnéa kom över med tre barn och vi dukade i vardagsrummet. Linnéa och väninnan gjorde tacos medan jag höll koll på Bamse. Framåt 18.00 var det dags för mig och Bamse att bryta upp från denna härliga dag. Jag fick med mig två presenter, en orchidée i oasis och ett serum från Forever Living Products.
 
 
Kvällen tillbringades vid TVn, påspolande av metalltråd till ny metallspets!
 

Möten och massage!

Idag har varit en sån där osannolik dag. Jag hade två saker inplanerat - ett möte och massage, resten av tiden hade jag tänkt ägna åt administration som t.ex att författa inbjudningsbrev och bekräftelsebrev till Stilla Dag... Men jag hann knappt komma till jobbet innan det kom spontanbesök, telefonen ringde, en full person var inne på lunchen så jag fick täcka upp för en kollega, av en slump hittade jag en orden som vi kunde söka pengar från men som skulle vara inlämnad redan på söndag så det blev högsta prio på det, högsta chefen kom in och pratade om en uppgift jag tackat ja till ... Det gick i ett. Jag kan inte säga annat än att det blev en spännande dag! På nåt sätt hann jag med det jag föresatt mig att hinna ändå, förutom breven då...
 
                                                 
Att komma iväg på massagen var underbart. Hon är hårdhänt men mycket mer följsam i musklerna än de kinesiska massörer jag provat på. En liten bonus fick jag också. Jag har ont mitt i bröstet och ibland när jag kör bil sitter jag och funderar på om det är en begynnande hjärtinfarkt. Det tror jag inte egentligen, utan är rätt säker på att det sliter lite på bröstmuskulaturen att sitta och köra bil så mycket som jag gör. Det blir ju just inga dynamiska rörelser när jag sitter och kör två timmar motorväg om dagen, påfrestningen på bröstmuskulaturen blir ju statisk. Hon masserade och smorde in bröstbenet med anti-inflammatorisk salva innan jag gick hem.
 
                                      
 
Jag åkte tillbaka till jobbet och hämtade ett mönster som jag glömt och som jag vill läsa igenom noga innan jag (förhoppningsvis) kommer iväg till Syfestivalen på söndag. Sen hämtade jag Bamse, köpte köttfärs och lök i Strängnäs, gick en kortis med Bamse, lagade köttfärssås och färsk spenat till middag och två matlådor... Nu har jag diskat och ska vila lite tror jag.... eller nåt....

Meditation och berättelser från häktet

Återigen har spännande dagar förflutit. Igår bad jag att få lämna Bamse något senare till dagis eftersom jag skulle på handledning på morgonen och dessutom jobba kväll. Efter handledningen hann jag snabbt få i mig ena matlådan innan tisdagsmötet, efter tisdagsmötet skulle jag ha besök men hade klokt nog ombokat det till idag för jag insåg att det skulle bli svårt att hinna hämta Bamse, rasta honom, lämna honom till svärmor och hinna få i mig lite middag innan meditationen som jag skulle ta hand om denna kväll.
 
 
Hela dagen kände jag mig splittrad, men mailar man från arbetstelefonen när man åker T-bana, kastar i sig halvfrusen lunch och skriver kom-ihåg-listor under mötet så kan det bli så. Nu var jag dessutom ganska nervös inför meditationen, vilket gjorde sitt till, men meditationen gick jättebra och jag var så avspänd efteråt. Gick i långsamt tempo upp till svärmor och hade en trevlig kväll.
 
 
Efter en trevlig morgon och morgonpromenad och dagislämning av Bamse började jag dagens värv i snabbt tempo, men med betydligt mer hjärnkontroll än igår. Besök med uppföljning, småsaker som behövde tas om hand inför Stilla Dag och Värlsböndagen åtgärdades före lunchdate med en kollega. Ett par telefonsamtal kring sorge- och kyrkgrupp innan jag åkte till Stuvstakyrkan för Onsdagsträff med några damer ur vår Torsdagsträff. Vi besöker dem på våren och de besöker oss på hösten. Idag fick vi lyssna till ett föredrag av en pensionerad häktespräst och hans arbete.
 
 
Innan jag åkte hem hann jag med ytterligare ett besök samt fick ett telefonsamtal från stiftet som ville ha lite synpunkter angående en enkät om församlingarnas sorgearbete... och jag blir så galet glad över förtroendet!
 
Kom hem rätt sent och har egentligen bara hunnit laga middag åt mig och maken, diska och prata en kort stund. Maken åker till båtmässan i Helsingfors imorgon efter jobbet så jag får roa mig på egen hand ett par dagar. Just nu är vi i en period när vi går om varandra så jag har börjat titta efter en helg när vi ska kunna åka bort tillsammans. Det vore väl mysigt! London till exempel.... eller Paris?
 

Att fylla 51....

... var inte samma baggis som att fylla 50 år. Av nån anledning tycker jag det är jättejobbigt att sätta en etta efter femman. Nu är det liksom ingen återvändo. Det är det iof aldrig när det kommer till ålder i siffror, men 51... då är det liksom befäst att man kommit över på dö-sidan (som en kamrat uttryckte det).
 
 
Nåväl. Idag har jag jobbat hemifrån. Fonder stod på arbetsmenyn! Men det blev splittrat. Telefonen har ringt och pipit, både min privata där nära och kära grattat mig vilket varit mycket angenämt, samt så har jobb-telefonen har ringt ovanligt mycket. Fondpappren jag tagit med hem fick jag lägga åt sidan efter ett tag, det blir för mycket jobb att sitta och gå igenom, det är för massivt och ofullständigt för att det ska ge valuta för jobbet. Försökte ringa den firma som sammanställt listan i hopp om att kunna få hjälp, men fick inget svar, ska maila dem från jobbet tänkte jag. Googlade efter två fonder som jag vet är aktuella nu på våren, men de står inte att hitta på internet. Jag får ringa dem helt enkelt!
 
                                                                    Bilen hittar snart själv till Mälarsjukhuset...
 
Klockan 12.00 hade jag varit ute med Bamse för andra gången och satte mig i bilen för att åka till Mälarsjukhuset. Jag hade tid på ortopeden kl 13.30 och dessförinnan hade jag och sjukhusdiakonen (en studiekamrat till mig) bestämt att vi skulle luncha ihop på sjukhusets lunchrestaurang. Det var trevligt! Glömde för en stund min nervositet inför besöket på ortopeden. Det är fem månader sen jag var där sist och fick tre sprutor in i hälsenan. Jag hade hoppats slippa det idag, men icke... det blev tre sprutor igen, order om två veckors vila och sen hårdträning. Återbesök senare i vår...
 
 
Bandagerad och hemkommen gick jag en långsam promenad med Bamse till brevlådan för att hämta en rejäl binge reklam. Satte mig en stund till med fondarbetet och sen kom Janne hem med fantastiska tulipaner!
 

Vi tog två bilar in till stan och åt Harrys toast på Harrys, sen åkte Janne hem och jag gick in på knyppelkursen. Härlig avslutning på 51-årsdagen!
 
 
Och förutom telefonsamtal och sms -  mer än 120 grattis på Facebook vilket känns fantastiskt! Från Australien, Egypten, Filippinerna och Sverige förstås, från släkt och vänner, underbart roligt! Tack alla rara!

Vilsam söndag

Kan inte klaga på dagen. Vädret har varit vackert och solen har visat sig en hel del. Har ägnat mig åt knyppling och gjort mitt livs första parfait.
 
Pyramidudden i guldfärgad metall
 
För första gången sen jag började med LCHF blev jag galet sugen på sött. Parfait innehåller visserligen lite socker, men kändes ändå helt ok. Eftersom det bara var Janne och jag som skulle ha så kändes det smartast att göra portioner av smeten och jag hade inget annat än plastmuggar. Inte så vackra, men det blev gott!
 
 
Kvällen ägnar jag åt Bond och TCOK-armbanden till Bekki och hennes kompis.
 
TCOK = The Children Of Kosovo

Ska snart gå och lägga mig. Det händer mycket i veckan!

Tropisk mix-parfait

Ett recept jag blandade ihop från flera jag hittade på nätet. De frysta hallonen jag tänkt ha var slut på affären så vi tog en tropisk mix, det blev jättegott!
 
 
300gr tropisk mix bär
1 msk vaniljsocker
3 dl grädde
4 äggulor
1 dl florsocker
 
Mixa bären och rör i vaniljsockret
Vispa grädden och vänd ner i bärmixen
Vispa äggulor med florsockret och vänd ner det i grädd/bärsmeten
 
Häll upp i plastmuggar och frys 4 timmar. Uppläggningen kan göras mycket tjusigare än det jag gjorde, men smaken var det inget fel på!

Sorg och glädje

I fredags fyllde min son 24 år och det firade vi igår. Men först jobbade jag några timmar. Janne vaknade med en grym yrsel så jag fick pinna på för att hinna med morgonen eftersom vi inte kunde hjälpas åt som planerat. Det var ändå skönt att han kunde följa med upp till Stan och tillbringa mina arbetstimmar hos sin mamma, för jag hade varit orolig om han varit ensam hemma hela dagen. Men hans yrsel stillade sig så småningom. På jobbet hade vi en föreläsning om sorg i Kyrkskolan med Ann-Kristin Lundmark, leg. psykolog och leg. psykoterapeut som jobbar mycket med sorg. Föreläsningarna är återkommande varje år med olika föreläsare och alla sorgegruppsdeltagare m.fl inbjuds plus att det sätts upp affischer i området.
 
Kyrkskolan
 
 
När vi ställt i ordning efter oss åkte jag och hämtade upp Janne och vi åkte in till Östermalm. Sandra och Bella hade ordnat en överraskningsfest för Jens och vi samlades kvart över fyra på Koh Phangan på Nybrogatan. Jag älskar de restaurangerna (det finns flera). De har verkligen bemödat sig med att göra det så Thailändskt som det går i Stockholmsmiljö. När Jens fyllde 20 var vi på Koh Phangan på Söder, men denna gång blev det på Östermalm.
 
Palmer i februari på Nybrogatan
 
Barnen tittar på karparna
 
Min lille son är inte så liten längre...
 
Familj och vänner i den häftiga miljön
 
Oxfilé i vitlök och svartpeppar. Orchidén smakar ungefär som gurka
 
Meija och jag spanar i alla små blinkande lampor         Jennifer och jag har gos-paus
 
Jennifer tar selfies                                      En av stans färggrannaste toaletter
 
Vi bröt upp i omgångar, Janne och jag åkte efter sju och hämtade upp Bamse hos svärmor. Kvällen hemma blev kort och lugn.
 
Idag tog vi ordentlig sovmorgon och jag tänker ta det extremlugnt idag. Känner mig något sliten....

Livliga dagar i slutet av en arbetsvecka

Jag antar att ingen har undgått att märka hur bra jag mår just nu, och hur bra jag trivs på jobbet. Jag räknar inte med att alltid ha det så, så jag tänker njuta av varenda liten minut av frid och lycka. Tids nog kommer bekymren.
 
Något att glädjas åt är de märkbara förändringarna i tid vad gäller ljusets återkomst. Igår kunde jag återigen gå ut mot skogen på morgonpromenad med Bamse utan att famla i mörker. Snön gör sitt till förstås, men ljuset och våren är på gång, lite avlägset ännu men ändock synbart ljusare morgnar.
 
Strax efter sju på morgonen i torsdags
 
En bra torsdag inkluderande möte på Väntjänsten i Huddinge. Både igår och idag har jag röjt i mitt rum. Igår hann jag få undan alla små ärenden som lätt blir liggande. Jag köpte SL-kort som ska användas för Kyrkgruppen, ringde igenom en lista konfidenter som av olika skäl vill bli kontaktade, sorterade undan gamla papper och fick in en del i pärmarna, men även ur en del av pärmarna. Strax efter fyra hämtade jag Bamse och promenerade med honom runt skolan där Bekki jobbar. När Bekki kom halv fem fick jag en vit fodrad påse och for sen raskt upp till svärmor där jag lämnade av Bamse, återvände till jobbet och slängde i mig en matlåda. Strax före 18.00 gick chefen och jag upp till kyrkan för att förbereda för kvällsmässan.
 

Efter kvällsmässan gick jag upp till svärmor för en trevlig kväll, den andra denna vecka. Vi såg Antikrundan och löste korsord medan jag öppnade påsen från Bekki och gjorde det första armbandet för The Children Of Kosovo, ett projekt som Bekkis kompis är aktiv i.
 
 
Idag hade jag kryssat hela dagen i almanackan. Inga möten, inga besök, men jag svarade i telefonen. På förmiddagen röjde jag bokhyllan från böcker som jag inte vill ha efter mina företrädare. Sen gick jag ut i vårt bibliotek där andra böcker hamnade i december när vi var tre stycken som bodde i rummet. Plockade åt mig det jag trodde jag kan ha användning av. Efter att ha väglett en person i en annan församling angående en asylsökande familj som blivit vräkta från ett hotellhem så knallade jag ner till centrum och mötte upp en kär bekant för lunch på Tandoori Köket. På fredagar har de Chicken Tikka Sizlar!
 
 
En kort sväng med en kollega för att kolla av utrymme och nycklar för morgondagens föreläsning om sorg, sen blev det fond-inventering för hela slanten. Det visade sig att det material jag fått mig till låns var både alltför massivt och ofullständigt för att kunna göra en kvalitativ bedömning av på en eftermiddag, men det är ändå en god början. Jag gick också igenom den fond-pärm som stod i min bokhylla efter någon företrädare, men där visade sig en hel del vara från 2007 och annat struket som inaktuellt. Antagligen en sån där pärm som borde slängts för fem år sen men stått kvar i nån gömma ifall den skulle behövas. Jag satte tillbaka pärmen för att kunna dubbelkolla den med det andra materialet när det är klart, kopierade det andra materialet så jag kan stryka och anteckna i det utan att förstöra originalen. Jag la ner alltihopa i min "hemarbete"-mapp, svarade på några mail ang. Värlsböndagen, pratade med en kollega en stund och släckte sen ner datorn, hämtade Bamse kvart i fem och kom hem klockan sex.
 
Lugn kväll med maken.

Rubrik-torka

Två dagar har passerat sen sist. Två av mina knyppeldeltagare dök upp i måndags och det är för få för att få räknas så jag måste ringa ABF och fråga hur vi gör vid sjukdom.
 
En tavla som en i tisdagens knyppelgrupp tog med och visade. Älskar den!
 
Tisdagen bjöd på mycket snö och moddriga vägar. Gick  ner till Centrum och betalade en matkasse till en konfident och köpte lite blommor (för egna pengar) till mitt arbetsrum. Känns lite mer hemtrevligt nu. Lunch med en god vän hos Greken och sen personalmöte. Blev kvar på jobbet lite längre än jag tänkt och fick sen spurta på lite för att hinna hämta Bamse, gå lite med honom, lämna honom till svärmor och åka till knyppelkursen i Hagsätra.
 
 
Idag var jag bara in en kort sväng på jobbet och bytte några ord med chefen innan jag åkte på hembesök.
 
 
Därefter direkt till lunchmusiken och sopplunchen.
 
Jordärtskockssoppa idag! Mumsfilibabba!
 
Sen blev det raka spåret till tandläkaren, inte beroende på soppan då, utan för att jag hade en bokad tid. Inga hål, massa beröm, nöjd styrde jag kosan mot hunddagis och sen hemåt.
 
Nu är håret tvättat och väskan ompackad, snart blir det sista Bamsenaden och sängen. 

Att tänka till lite

Igår låg jag och läste i princip hela dagen. Var ute med Bamse förstås, men andra äventyr hoppade jag över i det ymniga snöfallet. Var ute och skottade två gånger, före och efter snöplogen. Den öser upp vallar bakom våra bilar så jag hade fullt sjå att skotta ut bilen, men tur som var kom bonden förbi och tog resten åt mig. Det är verkligen tung snö.
 
Idag började jag dagen med kissjakt. Bamse skulle till veterinären. Jag beställde tid i fredags eftersom han har druckit stora mängder vatten under veckan som var och nu ville de ha urinprov. När jag vaknade inatt låg jag och tänkte på hur jag skulle göra. Har fått flera bra tips, men jag har en liten hund och det är mycket snö ute. Så kom jag på soppsleven!
 
                                                                    Some privacy pleeeease!
 
Sagt och gjort, en halvtimme sprang Bamse och jag fram och tillbaka, jag med soppsleven i högsta hugg och han gjorde allt för att undkomma den. Två gånger fick jag tag i rejäla skvättar men då var det också fullt av snö i sleven. När jag nästan gett upp lyckades jag fånga två-tre droppar som jag bar försiktigt hem, skyddande de dyrbara dropparna med handen för att inte få i snöflingor, en enda snöflinga skulle ju spätt ut dropparna med 50%.
 
Sen for jag på möte på Drömfabriken. Jag berättade hur bra jag trivs på jobbet och att plugget tar sin tid. Han ställde en mycket relevant fråga - men vad är det du brinner för? - Jag har nu till läxa att tänka på om det verkligen är detta jag vill. Jag kan inte jobba 100%, plugga 50% och dessutom lägga ner 100% på projektet. Så, Gunilla, vad är det du brinner för? Jobbet är fantastiskt roligt, det är min projektide också, plugget innebär två kurser till + uppsats... Nu ska jag tänka, känna efter och be om vägledning!
 
Åkte hem och hämtade Bamse, kissprov och försäkringsbrev. Bamse var fantastiskt duktig. Han grinade när sköterskan tog fram nålar och grejer, men sen satt han så still och lämnade ifrån sig tre rör blod. De skulle testa blodkroppar, njurar, lever mm. Det analyserades på en halvtimme och det var bara goda besked. Ingen diabetes, ingen urinvägsinfektion (som gick att se i blodet) och bra levervärden. Att analysera pinkeriet gick inte, det var för få droppar, men veterinären satte det på odling och så ringer hon imorgon.
 
 
Nu har jag packat och plockat lite, lagat middag och gjort matlåda. Nu ska jag iväg till min lilla knyppelkurs i Strängnäs.
 

RSS 2.0