Avslutningar!

Näst sista mottagningen på vårterminen för mig imorse. Så pass sällan jag har den (iom att jag är schemalagd på caféet på ons em) så jag behöver uppdatera mig varje gång. I höst har jag mottagningarna desto oftare. Tufft, men lättare att veta vilka fonder som gäller. Hade bara två konfidenter idag vilket gjorde att jag hann med lite annat oxå. Lite caféplanering, två telefonsamtal och efterarbetet hann jag under mottagningstid.

Överbliven smörgåstårta var utannonserad i personbalrummet så jag hann få mig en bit innan jag åkte hem och hämtade godisarnas cyklar, hämtade den beställda tårtan till caféet och åkte till kapellet.

                      

Avslutning på caféet innebar förstärkt fika, personal som inte finns kvar i höst men i övrigt vanliga aktiviteter som Fia med knuff och pingis. Det blev jättetrevligt!

Stack preis efter 16.00 för att hinna till Kallhäll och St.Lukas kyrka där dans- och musikklasserna hade avslutning. Det ar så fantastiskt! Fick kämpa mot tårarna när den första pyttelilla pianoeleven tillsammans med sin lärare spelade "Euphoria" som inledning.



Lilla Ängla dansade Champagnegaloppen med sina kompisar... så fantastiskt!


                     
                                            

Piano-, fiol-, orgel, och sångeleverna fick mig att fundera kring mina val i livet... Det är så otroligt at se dessa små ungar utföra desa konstverk i dansen och i musiken.... Undrar om jag ska ta upp flöjt-, sång- och gitarrspelet... Undrar.... Att se Ängla dansa med sina kompisar fick ögonen att tåras och hjärtat att värka. OTROLIGT att få uppleva detta.

Sen åkte jag och hämtade upp Bamse. Jens hade gått med honom i över två timmar kring Nyckelviken. Jag mötte upp honom vid Sickla och skjutsade honom och en kompis tillbaka till hans bil i Nyckelviken...middag blev en skål ostbågar och 250 gram Tiramisu-glass... imorgon upphör ungkarlslivet!

                                       

Köttfärs med kardemumma och russin

Letade som en galning efter nycklarna imorse... tillslut låste jag upp dörren och kollade på utsidan... jodå där hängde de och sa ingenting. Jag har alltså sovit gott med nycklarna i låset inatt :O)

Det var kallt imorse, Ragnar fick inte följa med på morgonpromenaden. Började arbetsdagen med mässa. Efter det blev det en del pappersplock men mest ringde jag försummade telefonsamtal, det hann bli nåt spontant möte oxå. Efter lunch blev det fler möten och jag hann oxå börja med höstens caféprogram innan jag hämtade Bamse. Tänkte ta en sväng förbi CRT för de har billiga grissvansar där, men jag hade gjort slut på pengarna på kontot så jag fick åka hem och fixa det innan jag kunde få med mig svansarna och åka till Lotta.

En härlig kväll med indisk köttfärsröra innehållande russin, nötter, kardemumma, koriander och kanel. Mumsfilibabba.
Jag åt så jag är ff proppmätt. Glass och Chai på det, för att inte tala om allt härligt tjejsnack. Det gjorde gott i själen.

Nu har Bamse och jag varit ute och jag har fått en rapport från Mallis. Sov gott <3

                                 

Kitsch!

Var "tvungen" att fota en disktrasa som legat i personalrummet ett tag. Vet inte vem som gjort den men det var efter en diskussion om utsmyckning och kitsch. Jag tycker den är urkul! Och nu har den börjat användas oxå:

                 

Denne "någon" har ju lagt ner en hel del jobb på den, även om det var menat som ett skämt.

Mitt besök imorse lämnade ett sent återbud så jag gjorde lite annat istället, skrev protokoll och ringde för en konfidents räkning. Klockan 11.00 mötte jag upp Su utanför Högdalskyrkan för att gå på språkcafé. Har länge tänkt gå dit, men dels har måndagar inneburit terapi för mig och efter det har jobbet bara tickat på. Nu var det sista för terminen så jag gick dit, helt enkelt. Det var jättekul! Jag hann med fyra bord och pratade med folk från Irak, Thailand, Eritrea, Guinea Bisau, Afganistan och Somalia. Det var verkligen en enorm blandning. Dessutom kom en tjej i folkdräkt och pratade om just folkdräkter, vilket oxå var jättekul. Men Su och jag var några minuter tidiga så vi smet in på en butik som ska läggas ner, Su har tidigare köpt krukor där och nu köpte hon upp resten av dem de hade på lagret. Jag förälskade mig i nåt vansinnigt... en minifontän! Den var rejält nedsatt så jag föll för frestelsen!

             

Snacka om kitsch! Men jag står för det! Jag har en underbar lampa som jag köpte i Örebro för många år sen. Svårplacerad och superläcker! F.n står den i djurens rum... och jag misstänker att min lilla fontän hamnar där oxå när Janne kommit hem från Mallis :O)



Köpte med mig räksallad från fiskdelikatess-butiken och jobbade på ett par timmar. Sen tog jag bilen och körde upp på baksidan av affären Su och jag var inne på tidigare och hämtade upp alla hennes krukor + min kitschiga fontän och åkte hem till henne. En kopp thé och lite skitsnack innan jag hämtade Bamse och åkte hem. Lagade skagenpanna och åt för fort och för mycket, mår illa... tror jag ska titta lite på TV ikväll, det var länge sen nu.

Sist lite bilder på mina darlings som jag inte fotar lika ofta som Bamse och Ragnar:


Blue Moon och Solero

                              
Esmeralda

...nej, lite TV och stickning tror jag... innan jag ringer Janne och kollar hur de har det på Mallis...

Dopfest dopfest hela dan...

Jens kom och plockade upp Bamse vid halv tio igårkväll, så morgonen blev utan promenad. Mmonstret härjar ff hårt på förmiddagarna men på eftermiddagarna och kvällarna är hon borta. Undrar om jag ska prova att ta ena hormontabletten på morgonen och den andra på kvällen? Just nu är hon oberäknelig som få. Så även idag. Det var Storforsens brus fram till 12 ungefär, sen total stiltje. Men det blev en toppendag!
                                                 
Jag började arbetsdagen vid 9.00 med att scanna in torget och hur det såg ut där. Kaffemaskinen var på plats och borden kom snart oxå. In och slåss med Mmonstret parallellt med att försöka leda kaffeserveringsarbetet på torget. Det var väl inte skitsvårt för efter en stund hade vi burit ut allt och kunde bara vänta på att kaffemaskinsmannen skulle komma tillbaka med en förlängningskabel som tålde fas 3-ström (eller vad det var). När han väl kommit med den bad jag honom repetera filtertömning och då uppdagades det att vi inte fått med några filter.... 5i11 hade vi filter oxå och då hade jag redan insett att det inte skulle bli nån gudstjänst för min del. Jag och en frivillig stod och glodde på maskinen medan den bryggde 7,5 liter kaffe på 40 minuter, sen blev det error. En kollega fick igång den och vi bryggde 2,5 liter till, sen ringde jag kaffemannen och sa att vi har 4 st 10-literstermosar och vi blir inte klara till halv1. Husmor bryggde 10 liter i köket så när anstormningen kom efter högmässan kvart över 12 hade i alla fall 20 färdiga liter kaffe. Som tur var tog de flesta mat - kycklingspett med potatissallad och tomater, sen kom husmor med flera småtermosar samtidigt med kaffemannen. Kaffemannen felsökte närmre ungefär 20 minuter, en evighet i sammanhanget... och felet var kontakten. Den var inte riktigt isatt så därför tog det 40 minuter att brygga en panna istället för utlovade ca 10 minuter. Alla kaffeäventyr till trots hade vi jättetrevligt och jag tror inte folk märkte av vårt strul. Kaffet räckte hela tiden precis tills nästa omgång var färdig! Herren var med oss även i kaffeserveringen, kan vi säga!


                                 

Maten var god, kaffet var gott, folk var glada och köpte dop-tröjor och pysslade ihop sitt eget dopljus, lyssnade på underhållningen och tittade på när vår kyrkoherde tatuerade sig av Salong Betong, en tatuering på dop-temat förstås, med dopljuset och evighetssymbolen.


Bilder kh själv publicerad på Facebook, jag snodde dem där - det var nog ok :O)

Trött och nöjd åkte jag hem vid tre. Ont i fötterna som bara den efter att ha stått i 6 timmar, men jag var tvungen att ta mig föbi Willys och köpa Mmonsterskydd, juice och nåt att äta imorgon. Jens kom förbi och åt glass med mig, han fixade en rönn åt Ragnar och klippte gräsmattan hos tre grannar, först och främst de som gått bort och där döttrarna har huset på försäljning, men han tog de andra två som gått i pension på samma runda.


                                

I övrigt en lugn eftermiddag på altanen.


Varför jag inte kunde motstå tunikan från Lindex...!

Alla djuren har varit ute sen jag kom hem. Nu har Esmeralda fått komma in och jag ska ta in fåglarna oxå. Snart dax för Bamsenad. För er som inte såg vem som var på bilden igår kan jag säga att det var Monica och Arto som tagit en sista minuten-resa till Mallis och överraskade Bella på henne födelsedag.

                              

Bilden + flera tagna i poolen ligger ute på Facebook så jag ser det inte som nån hemlighet.

Jens och Sandra har anlänt Sanda, nu ska fåglarna in och Bamse ut + att jag ska göra ett nytt försök att ringa mor på Mors Dag! (Annars får du säga att jag försökt, pappa ;O)

Ett litet PS

                                           

Bella fyller år idag, hurra hurra hurra! Men Bella är på Mallorca med far och lillasyster så nåt firande blir det inte direkt. Jag ringde och grattade, och på eftermiddagen fick jag ett mms från Bella:

                                                      

De har fått främmande :O) Så kan det gå :D

Fågel vingad syns på Haga...

Otroligt vad bra godisarna sov! De slocknade vid halv 10 igår och halv 9 imorse vaknade de. De låg och viskade en stund, sen bäddade de ner sig i den oanvända resesängen, sen frågade jag om de ville gå upp och det ville de.

Vi packade ihop säng och sängkläder, åt frukost och tog ut Bamse. Dessvärre blev jag övertalad att de skulle cykla promenaden, men det orkade inte Ängla så hon försökte byta sin sparkcykel mot Thyras trehjuling... men efter en del konflikt lyckades jag förmå dem att stanna på vägen och vänta tills jag kom tillbaka. Det var på en raksträcka så vi skulle se varandra hela tiden och Bamse måste ju få en chans att göra no2. När jag kom tillbaka lekte de så fint med Barbiedockorna som Thyra körde runt på trehjulingen.



När moster Sara hämtat dem för vidare äventyr (Matte och Linnéa är på bröllop på Sandhamn) så tog jag en extra sväng med Bamse och packade ihop mig och Ragnar för hans livs äventyr... iallafall så här långt. Vi åkte in till Hagaparken och letade reda på eken invid Fjärilshuset där Sveriges Tamfågelförening samlats för fågelträff som någon har tagit (bilden på en rödryggad ara är inte Ragnar). Kolla in --> här <-- Mina bilder var väl lite blyga eftersom jag inte kände en kotte och var osäker på om någon skulle anmärka på att Ragnar var vingklippt, men den oron behövde jag inte ha. Det fanns fåglar i bur, i sele, friflygare och vingklippta. Och det var jättekul!


Ädelpapegojorna blev jag förtjust i! Honan är röd och hanen är grön!


Dom stora arorna är en av mina absoluta favoritfåglar! Detta är en blågul ara (om man kan missa det)


Det här fågelträdet gav mig inspiration. I det sitter olika amazoner och överst en rosenkakadua.


Ingen av dessa är Ragnar!

                      
                       Men här är Raggebagge! Mitt i en lunchpaus. Han var större än de andra.
 

Ragnar fick pussa en amazontjej... men jag tror att han mest försvarade sin bur!

                   
                     Det här är en annan av mina favoriter, gultofskakaduan.

Efter två timmar var Ragnar så trött att han bara nöp och nöp och nöp, min hals är alldeles prickig. Perfekt tajmat för jag betalade bara för två timmars parkering. Det var svindyrt - 2 timmar=30 spänn! Och jag var ju så osäker på om jag skulle hitta dem, hur jag skulle bli mottagen, hur Ragnar skulle reagera. Men nästa gång betalar jag nog lite till för nu vet jag att vi är välkomna och nästa gång kanske jag vågar prata lite mer. Nu pratade jag mest med arans och kakaduans matte samt med han som fotade från föreningen samt med en man som skrivit en bok tillsammans med sin hustru. Den funderar jag på att köpa, såg den bla på Roslagstull när jag vingklippte Ragnar - jag tror det är den här... hursomhelst så kände jag väl igen hans fru från bilderna i boken och jag ska snart tillbaka till Roslagstull för att kolla Esmeraldas infektion.

               
                Ragnar satt och kikade på mig genom ett hål i täcket (som aggorna fixat)
                hela vägen hem. Det såg så kul ut i backspegeln.

Körde förbi  och möttes av en överlycklig Bamse när vi kom hem. Tog ut Bamse på en sväng och tog sen ut alla djuren utom Ragnar. Han har suttit dödstyst i sin voljär hela eftermiddagen, han är helt slut! Har kollat till honom flera gånger och jag känner mig nästan orolig. Han är aldrig tyst, nämligen! Men han har nog fått massor av intryck.

Satt och vilade en stund, sen har jag planterat om de sista blommorna. En kruka med nån sorts palm står framför mig för den är bara halvfull med jord. Måste köpa mer imorgon. Jens ska komma snart och hämta Bamse för jag jobbar imorgon. Ska lägga mig en stund och vila ryggen, den värker, men det har gått väldigt bra ändå. Att bära buren och gå är inga problem, det jobbiga är att sitta.

Sov gott alla söta sajbervänner <3

Fredagsmys!

                             

Började dagen med ett litet ryggskott, ryggen small när jag skulle dra på mig långbyxorna och gå ut i myggiga skogen med Bamse. La mig på soffan en stund och lät knivsmärtorna ebba ut, sen var det bara att ta sig upp och gå iväg. Det verkar bli ganska lindrigt den här gången. Skit samma, jag har varit ledig idag och smärtan har fått mig att ta det lugnt. Inte alls fel.

När jag lämnat Bamse låg jag i soffan nära två timmar, sen valde jag att intället småpula i huset. Min ambition hade varit att göra klart i vardagsrummet, men istället blev det plock i köket. Slängde lite gammalt ur skafferierna, skurade diskbänkarna och slängde massor av papper ur högarna. Tog en dust med soffbordet i vardagsrummet oxå. Känns så fräscht!

På väg till dagis tog jag en sväng förbi centrum och köpte sköldpaddsmat och frö till aggorna. Sköldpaddsmaten är svindyr, men den räcker länge. Köpte mjölk, glass och juice på Matrebellen och hämtade till sist ut gulkroppshormonet på apoteket. Slog till på en Ipren oxå eftersom värktabletterna blev kvar på landet. Sen goseBamse.

Fortsatte plocka i småsaker härhemma till Jens kom. Vi satt och snackade till Mattias kom med godisarna. Klockan var redan halv 8 men de for runt ett tag på sina cyklar innan Mattias åkte, Jens hjälpte mig att bära ner och montera upp resesängen. Sen blev det kul att duscha fötterna som Bamse gör och visa mormor hur man borstar tänderna! Man måste ju vara lite slug om man inte vill råka i konflikt med två bestämda damer! Halv 10 sov de som små ljus... men båda på madrassen. Ängla ville ta hand om Thyra så Thyra kröp över på Änglas madrass. Ängla pussades och kramades och berättade att hon alltid skulle trösta Thyra om hon var ledsen och frågade om hon älskade henne. De var så söta att ögonen tårades. Thyra låg på Änglas arm. Men sen plötsligt så vände de sig från varandra och började snusa. Livets små underbara stunder...

                   

Jens hämtade Sandra och de tog ut Bams åt mig. Jag ska gå och knoppa för man vet inte om nattsömnen blir ostörd eller när godisarna vaknar imorgonbitti.

PS för tidigt att jubla kanske, men jag tror att gulkroppshormonet (ska kolla vad tabletten heter när jag kommer ihåg det) uträttat ett underverk...! Och ryggen? Jodå, den känns men det skiter jag i! Värre har det varit!


Vart tog den rara lilla torsdan vägen?

Det gick fort idag och det var skönt! Snoozade alarmet och det är inte likt mig. Upp och duscha, djurfrukost, min frukost och promenad. Ragnar får följa med nu på morgnarna och han verkar njuta i fulla drag av att komma ut i skogen och se alla buzy fåglar som kvittrar och bygger bon.

På jobbet började jag med att kolla av mitt ansvarsområde på söndag - kaffeserveringen. Muggar, kakor, termosar, sockerbitar, you name it! Klockan 10 hade jag besök. När jag lämnade av henne tog jag in ett akut besök på rummet men jag kunde inte göra så mycket. Hjälpte henne att sätta en ram för helgen och bokade in henne tidigt i nästa vecka. Slängde i mig pannbiffen och rusade till bussen. 2 cyklokapron 6 gånger för att klara fm, det är mer än en hel rekommenderad dagsdos, men vad gör man?

                                          

Jag berättade om mina problem och hon lyssnade, hon ville kolla sköldkörtel men jag sa att jag redan medicinerade för en lågproducerande sköldkörtel, hon pratade om åtgärder som spiral, bränning, skrapning men jag nobbade... som vanligt. Undersökning + ultraljud och nytt cellprov inifrån livmodern. Undersökningarna visade tydligen på en förstorad livmoder som jag fattade hängde ihop med myomet... och när jag återigen klätt på mig sa hon att hon ville kolla provsvaren innan hon skickade en remiss till OPERATION! Va? Är det möjligt att jag kanske slipper vara försökskanin för allsköns andra tester innan jag kanske ska få operation? Jag törs inte tro det förrän remissen är skickad. Men hon frågade efter längd och vikt för att få BMI, därför att mindre sjukhus ibland inte tar emot överviktiga personer. Men SÖS gör det! Då började jag gråta och berättade om gymkortet som jag använder så lite i förhållande till vad jag skulle vilja... och hur ska jag orka gå ner i vikt när jag har det som jag har det? För det första äter jag inte mycket sött men jag har en lågfungerande sköldkörtel vilket stör ämnesomsättningen. För det andra kan jag inte träna när Mmonstret plågar mig som hon gör. Nu ska jag inte dra på några växlar alls utan invänta provsvaren om tre veckor och sen se vad som händer!

Åkte iväg till en sjukbesök i stan och hämtade bil och Bamse strax efter fem. Har legat i soffan en bra stund men nu gjort en enkel middag på räkor och surimi uppvärmda i olja, vitlök och curry samt makaroner. Gott men inte så nyttigt kanske. Alla djuren har varit ute, Esmeralda har jag tagit in och jag ska väl ta in fåglarna nu. Har så ont i huvudet att jag inte orkat sitta ute och njuta av solen. Får se om det blir nån TV eller om det blir sängen direkt. Ska ringa Janne en kortis och berätta vad dr sa. Har tagit ledigt imorgon med gott samvete eftersom jag jobbade i söndags och ska jobba på söndag...

Karamellbuketter

Det blev en tuff dag. En rolig dag, men tuff. Jag hade svårt att ta mig ur sängen men jag var på jobbet före halv nio... men redan klockan nio fick jag gå in i ungdomsrummet och lägga mig. Ringde mamma och pratade lite, ringde lite andra jobbrelaterade samtal och gick tillbaka till mitt rum halv 10. Samma fenomen som igår, tabletterna hjälpte inte ett dugg. Men jag valde att fokusera på jobbet och tog nya tabletter med 1-2 timmars mellanrum. Lagom till caféet fick jag så pass stopp på Mmonstret att jag kände att jag kunde genomföra andakten och så. Det var inte så jättemånga gäster och det var ju synd. En person sa att vi hade rykte om oss att alltid ha så bra program... men varför kommer det så få då? Idag fick vi veta lite om nejlikor och Blomlotta visade oss hur man band "karamellbuketter" som hon döpt dem till.


Börja med 12 blommor, fyra av varje färg.

                   
Börja med en i mitten och placera de andra i tät ring kring mitten, knyt om ett snöre och snitta stjälkarna.


                   

Fina, eller hur? Jag gjorde tre, en av överblivna knoppar och till hälften outslagna blommor som skulle kastas som jag inte fotat, tänkte se om den slår ut. Jag gav den övre till hunddagis när jag hämtade Bamse. Vi fick oxå tips om en annorlunda nejlika, en gräddbakelse. Den kommer jag nog göra hemma vid nåt tillfälle.

                                       

                                          Muffinsform och blomsternål! Jättesöt!

Efter caféet hade jag samtal, hämtade Bamse halv sex, ut med honom och värmde middag. Jens och Sandra har varit hemma på em och tvättat båten och nu ikväll är de ute och åker med den. De skulle komma hem till ca 10 för att jag skulle få gå och sova i hyfsad tid (de behöver låna min nyckel för att komma iväg).

Har pratat med Janne ett par minuter. De har 30 grader varmt på Mallis och de tillbringar mesta tiden på beachen. Själv har jag bara orkat surfa lite på datorn och pratat lite i telefonen. Alla djuren har varit ute en stund på kvällen.
Ragnar har fått klättra lite i vårt blommande körsbärsträd. Han ville inte komma ner sen!

                

Nej, nu har jag ont överallt igen, huvudet och magen + illamående. Men imorgon ska jag till doktorn så det blev inget besök på akuten idag. Tänkte åka efter jobbet men istället ringde jag på en arbetskompis inrådan för att kolla om det kommit in ytterligare återbud närmare i tid. Det hade det inte, men när jag då rådfrågade barnmorskan om hur jag skulle bete mig satte hon upp mig på en telefontid hos dr på em... men dr ringde redan efter fem minuter och gav mig en akuttid imorgon klockan 1.00. Hoppas att jag får hjälp nu. Sju veckor med Mmonstret... roligare kan man definitivt ha det! Och jag tror att kroppen är så slut nu att den inte orkar stävja Hhenne utan hjälp.

Fridens, systrar och bröder. Nu blir det horisontellt läge i soffan till sonen kommer med nycklarna!

Två intensiva dagar

Här sitter jag med mens- och huvudvärk och känner mig rätt nöjd ändå. Det har varit två intensiva givande dagar. Jag drog mig kvar i sängen lite igårmorse, hade ont i både magen och hälen men tog mig ändå iväg så jag var på Itrim klockan nio. Det som fick mig att bestämma mig för att åka var att jag kom på att jag kunde ju faktiskt åka hem och duscha efter träningen, så slapp jag släpa blöjor och extra handdukar och vänta på att omklädningsrummet blev tomt innan jag smög ur duschen. Dessutom skulle jag ju jobba kväll och hade inget inbokat på fm så det funkade ju. Foten gjorde ont som f-n men jag struntade i alla hoppbrädor och körde lite mer på styrka och stretchade hälsenorna en gång på varje varv runt banan. Det gjorde gråt-ont men faktum är att idag är foten nästan värkfri vilket gör att jag är ännu mer övertygad om att det inte är hälsporre utan en akut hälseneinflammation. Några ömma punkter har jag inte, men trampdynan och hålfoten är oxå inflammerade, därav smärtan. Har alltså ont från hålfoten och upp på halva vaden, vilket efter träningen och en natts sömn reducerats till ett mycket svagt molande.

Hem och duscha, iväg till jobbet, lugn förmiddag och lunch i personalrummet. Av mitt parsamtal kom bara ena hälften men vi satt över en stund, sen ett kort möte medd en kollega innan jag hade samtal med chefen. Vi gick igenom en hel del, förväntningarna på mig, hur mitt arbete såg ut, hur det kändes efter snart ett år i full tjänst (tänk vad fort tiden gått!!!) och lite annat smått, gott och mindre gott. Sen hann jag bara plocka lite på rummet innan det var dax för dagens höjdpunkt, en fest på beordrad arbetstid! I vår samarbetskyrka har en pastor från Egypten vigts till pastor i Sverige efter kompletterande studier och språkstudier. Många var inbjudna att fira detta och det var präster och biskopar med från Egypten och så många svenska pastorer och så vi och flera andra. Det var sång och musik, många tal, fantastisk mat från Irak, Syrien och Egypten och en helt otrolig stämning. Jag har haft en hel del med hans fru att göra, men jag har inte fattat att han är utsänd från Egypten till Sverige som missionär! Och det tycker jag är häftigt, att nu kommer missionärerna till oss. Min farfar var missionär i Kongo och nu är det vår tur att få en förnyelse av evangeliet. Denne pastor drar i nuläget mest till sig araber men jag tror att inom kort kommer fler nationaliteter dit, även svenskar, så det kan bli kul att se vart det tar vägen. Åkte hem halv tio. Hemmavid samkörde jag till Huddinge med Janne. Hans bil pajade ju på landet och han har lånat sin mammas bil ett par dagar, nu skulle den återlämnas innan han stack till Mallis. Oj vad skönt det var att sova sen!

                                         

Lite tufft att gå upp imorse. Vi har sovit med öppet fönster och även om jag känner att det blir kallt framåt småtimmarna så svettas jag ändå. Mmonstret hade hållit sig lugn efter anfallet på söndagsförmiddagen så jag trodde att det kanske bara var ett kort mellanspel, ack så fel jag hade. Efter morgonrutinerna gick jag ner och kramade på Janne en stund, sen väckte jag Bekki och kramade lite på henne oxå för de skulle till Mallis. Vi började arbetsdagen med mässa, sen hann jag med tre möten (varav jag själv höll i ett) innan lunch. Idag hade jag hand om läsningen på sopplunchen och idag blev det extra kul för Jens och Sandra kom förbi. Jens ville låna garagenycklarna för att komma åt sin båt för de ville ut på sjön under em, men de stannade under lunchmusiken och soppan vilket jag tyckte var jätteroligt. Sen stack jag iväg på ytterligare ett möte, denna gång i Hagsätra. Tillbaka till Högdalen efter ett par timmar, lite administration och annat innan jag åkte hem. Under eftermiddagen har Mmonstret härjat värre än på mycket länge, tabletterna har inte hjälpt alls för att stanna av flödet, och tillslut var huvudvärken så jobbig att jag blev illamående. Hämtade Bamse efter fem och direkt jag kom hem la jag mig i soffan. Ägnade mig åt att ringa mamma och en kamrat som jag precis fått höra att hon låg på sjukhus. Det blev en lagom sysselsättning, dels slapp jag tänka på huvudvärken, dels började värken rinna bort när jag låg där och blundade. Att gå på knyppelavslutningen ikväll var inte att tänka på.

                     
                      bild från förra sommaren

Vid sju kom Jens och Sandra och lämnade tillbaka nyckeln. De hade kört Karlbergskanalen, Riddarfjärden och Långholmskanalen. Åh, vad mysigt det lät! Jag åt lite rester och fyllde på vätskeförrådet med ett jätteglas apelsinjuice (i hopp om att järnupptaget ska maxas) och ännu mera vatten. Sen gick jag och la mig i soffan en stund till.

Nu sitter jag alltså här med en molande, men inte lika svår, huvudvärk och en grym mensvärk. Jag fattar inte hur mycket det kan komma ur mig! Och varför har jag så ont? Är hela mitt innanmäte ett stort sår, eller? Om det inte avtar under natten får jag åka in akut imorgonbitti!

Dessutom pajade den stationära datorn när jag satt och mailade, men Rickard skulle komma över i veckan och hämta upp hårddisken. Antagligen är det totalhaveri.

Men jag ska avsluta denna långa blogg i positiv anda iallafall. Janne, Bekki, Bella, Justin och Jennifer har kommit fram till hotellet på Mallorca och det ser jättebra ut. Ikväll skulle de gå ut och kolla in närmsta vägen till beachen och vilket supermarket i området som var mest prisvärt. Själv har jag fått en julkrubba på jobbet. I julas hade vi julkrubbeutställning på jobbet och det fanns en så otroligt söt liten julkrubba där som jag förälskade mig i. Jag pratade lite om den och på så sätt fick jag veta att den var inköpt i Italien, i Rom tror jag. Men jag fick oxå veta att en f.d arbetskamrat skulle till Assisi under våren och att han nog kunde fixa en om jag ville... och det ville jag. Jag fick den idag!


                         

Är den inte för söt? Den får stå i hos min nästan färdiga ikon så länge. Tyckte den passade bra där!

                 

Nu ska jag ta Bamse och mitt värkande huvud på en kort kvällspromenad. Hoppas all värk släpper över natten! Ska nog ta nåt smärtstillande för att försäkra mig om en god natts sömn. Morgondagen har en stor potential att bli superkul! Och jag har inte ont i hälen längre!!!

Söndag

Vaknade före sex och låg och tittade på klockan i köket. Sov en kvart, stirrade en stund till. Bamse låg i Jannes säng och gonade, det såg så sött ut. En stund efter 8 gick jag upp och släppte ut Bamse på altan. Han började förstås skälla intensivt för att få igång husvagnsfolket och det tog inte lång stund förrän Thyra och Ängla kom och ville gå morgonpromenad med honom. Jag följde med. Linnéa och Mattias hade redan börjat packa ihop.

                  
                     foto: Linnéa

Sen följde ett par timmars fukosterande, packande, plockade och städande innan vi gav oss av hemåt. En underbar helg var slut.

Bekki och jag var hemma strax efter 11.00 och packade ur bilen, Bekki tog ut Bamse och jag gjorde rent småfåglarnas bur. Satt sen och tomglodde ut genom fönstret. Det är ju inställningen till livet, glädjeämnena och bekymren som avgör om livet är roligt eller besvärligt. Mmonstret är tillbaka efter sex dagars paus... det betyder att jag släpat på henne sen 12 april med 6+5 dagars paus. Ska man leva eller deppa ihop? Jag ska försöka åka och träna imorgon i alla fall! Hälsporre/hälseneinflammation + evighetsMmonster = bestäm hur du vill leva ditt liv!

Sen åkte jag till jobbet efter en kort sväng med Bamse. Det blev en trevlig eftermiddag. Inga frivilliga kom för att hjälpa till med förarbetet till middagen så jag tog dukningen. Jag läste evangeliet, bad förbön och delade vinet i  högmässan som var väldigt finstämd och sen söndagmiddag på det. Idag vankades köttfärslimpa med potatis och svampsås med rabarberkaka till efterätt. Det fanns så det räckte åt alla och flera av oss tog nog lite för mycket bara för det var så gott!

Kom hem strax efter sex. Janne hade åkt till jobbet. Har badat Bamse, gjort matlåda av Bekkis middagsrester men mest tomglott ut genom fönstret. Jag behöver vila hjärnan, tror jag. Ingen vits att deppa, men ingen vits att överanstränga sig med massa måsten heller! Nu är snart tvätten färdig så jag ska väl trampa ut en sväng med Bamse, borsta igenom honom ordentligt, stoppa tvätten i tumlaren och mig själv i bingen. Morgondagen blir lång!

Stockholm Truck Meet

Idag har vi varit på Malmby fairground, en (som jag tror) flygplats som inte används längre. Hur som helst så användes den inte av flygplan idag, utan kilometervis av lastbilar - Stockholm Truck Meet och Queen of the Road!


Bamse vill gärna gå på Sthlm Truck Meet



                
                        

Matsäck!


Min favorit, en sopbil från Norrland, full av gröna råttor!

                     


Den här gillade Bamse ;O)

                        
                        Han kan göra likadant!


  
                                            Lite karusell kan man ju inte missa!

Eftermiddagen tillbringade vi på altan i solen. Linnéa och Bekki gjorde tacos till middag och sen övningskörde Bekki och jag en timme.


Det växer majs i Ragnars träd.                       Bekki röjer efter barnbarnens läggning :O)


Bekki körde skitbra!

Nu sitter vi vuxna med ostbågar och Family Guy. Sämre kan ha det :O)

Klämfredag

Superhärlig dag! Vaknade i omgångar men hade ingen lust att gå upp för det var grått och kallt ute. Men vid 8.00 for Bamse upp, då hörde han att Linnéa och flickorna gick ut husvagnen.

Vid 10-tiden åkte vi till köpcentrat i ett par ärenden. Flickorna behövde leggings, jag skulle ha ett blomfat till druvan och så behövde vi komplettera middagen.



Sen en solig eftermiddag på altan.


Det växer äppelskrutt i Ragnars träd!

                             
                              Tänk om han visste att han låg under ett kattparaply! Hello Kitty!

Fixade hemgjorda pommes frites på Linnéas önskemål och recept, samt baconlindad kyckling till Bekki och Mattias kom. Det var jättegott. Nu sover husvagnsfolket och Bekki har i princip somnat i soffan. Vi tittar på film och hon uppskattar väl inte valet. Men vi började titta på den med småflickorna och jag tyckte den var så himla söt att jag ville se den från början - Kermits första äventyr!
                               

En kort sväng med Bamse kanske? Hälsporren är nog inte nån hälsporre, jag tror jag har en rejäl hälseneinflammation så det blir korta promenader för egen del. Linnéa och flickorna har gått en del med honom idag så jag har gott samvete ändå.

Natti natti <3

Härliga Kristi Himmelsfärdsdag

Idag har vi hunnit 40 dagar efter påsk och denna helg firar vi att Kristus for upp till himlen = Kristi Himmelsfärdsdag! Enligt sägnen så gick han på jorden i 40 dagar efter sin uppståndelse för att instruera sina lärjungar hur de skulle gå ut i världen och berätta evangeliet. Det gjorde de otroligt bra eftersom vi fortfarande minns honom. Vi har firat detta på olika sätt. I Visby domkyrka under medeltiden så drog man upp en Kristusgestalt genom ett hål i taket och slängde sen ner blommor eller bröd för att symbolisera händelsen. Under senare tid så har Kristi Himmelsfärdshelgen snarare blivit en natur-helg, där man firar med gökottor och friluftsgudstjänster. I vår familj har vi inte direkt firat, men vi har tillbringat hela dagen ute, med blommor och med djur och fågelholkar!

                                    

Lovade bilder på grodisarna och här kommer dom. För att titta tillbaka på dem när de var nya hos mig kan ni kolla --> här <--. Men igår när jag släppte ut dem hade de växt till sig rejält. Det fanns fler grodbäbisar i kärret, men de var inte riktigt lika stora som dessa som vuxit inne i värmen.


                        

                        

Jag matade dem rejält innan vi gick ner till kärret och jag hällde oxå i allt vatten med fiskflingorna så de skulle ha nåt att äta innan de hittar sin riktiga föda.

Idag sov Janne och jag länge. Vi sover så otroligt gott härnere. Bams brukar hoppa upp i vår säng när det blivit ljust tidigt på morgonen, men han väcker oss inte. Ragnar är oxå tyst tills vi börjar röra på oss. Idag gick jag ut med Bamse efter 10.00 medan Janne lagade frukost. Vi planterade vindruvan i kruka efter det att vi isolerat den med frigolit, sen borrade Janne hål i fågelholkarna med vår nyinköpta hålsåg och jag målade första lagret blått!



Frampå förmiddagen fick vi främmande. Linnéa och Mattias kom med Ängla och Thyra. Vi fikade, sen stack Janne till jobbet. Jannes bil har börjat få upp en massa felmeddelanden i panelen. Det var meningen att Linnéa och jag skulle ta den till verkstan imorgon när vi ska åka och handla, men Janne hade väl suttit och tänkt i bilen på väg till jobbet, att vad händer om bilen stannar helt och hållet. Det är ingen drömsituation att stå i vägrenen med två småbarn, även om vi har två bilar. Han hade ringt och kollat sin bärgningsförsäkring och den täckte, så han ringde oss att bärgaren var på väg. Det var spännande värre! 


                 

Assistanskillen hade en stor publik

                      
                         Hejdå bilen!

Eftermiddagen förflöt lugnt. Vi mös i solen, åt korv med bröd, jag målade fågelholkarna en sista gång och planterade pelargonior i våra stora krukor. Linnéa och Mattias hjälpte mig att få upp fågelholkarna i träden innan Mattias åkte hem för att jobba!




Ängla tar kort:


Underifrånperspektiv                                           Självporträtt



Nu hoppas vi på lite vilda vänner i vår. Misstänker att vi är för sent ute, men lite hopp har jag :O)

Som sagt, mycket mys på altan. Och Linnéa har gjort vaniljpannkakor till middag.


                   

Nu har Linnéa och flickorna somnat i husvagnen. Flickorna har väntat hela dagen på den stora händelsen... att få gå och sova! Linnéa var upp en sväng och berättade då att innan de somnade var det frukosten som var spännande. Att få sova och äta frukost i husvagnen är ett äventyr och de har lekt större dagen i "slottet" som de kallat husvagnen för. Och så bärgaren som grädde på moset.

Nu ska jag gå ut Bamse och själv lägga mig tidigt. Imorgon vill jag vakna före 10.00!

Larmet går!

Vilken dag! Började dagen med att ryka ihop med Janne. Han undrade om krukorna på altan och jag gick igång fett. Skitgubbe! Jag har blodbriskt och försöker jobba heltid, jag har äntligen röjt Egypten-grejerna och pluggat med Bekki... jag fick skämmas sen... Janne körde mig till jobbet och tog sen Bamse till dagis. Han själv åkte med min bil till OK för han hade fixat nya sommardäck (som inte jag betalat för, än iaf) och satte på dem. Jag gick in på jobbet och lyckades sätta igång inbrottslarmet! Men hur är det möjligt då? Jag har ju larmat av väldigt många gånger!!! Men jag fick inte av larmet och larmet gick.. och det tog 15 minuter innan jag fick tag på nån som kunde hjälpa mig. Jag fick instruktioner om vart jag skulle ringa samt kod, på larmcentralen hade de redan ringt min chef som avstyrt en dyr utryckning och de vägledde mig att bli av med oljudet. Sen ringde jag min chef och gjorde avbön... Sen kokade jag en kopp kaffe och satte mig att glo ut genom fönstret! Ringde Janne och fick veta att hans fråga om krukorna bara handlade om att han ville hjälpa mig att förflytta dem från altan om jag hade svårt att bära hela skiten... som sagt, jag fick skämmas! Så jag satt där med min kaffekopp och funderade över livet.
 
                                                                                   

En stund före 10 larmade jag med viss nervositet, men det gick bra. Affischerade på Vårdcentralen och gick till ett möte på Omsorgsfamiljen. Det verkar som om vi kan ha ett fruktbart samarbete istället för att vara ofrivilliga konkurrenter om onsdagseftermiddagarna. Jag tror att samarbetet kan bli fruktbart och roligt. Gick in på zoo och fastnade med zooägarinnans mamma en stund. Dels vill hon prata, dels försöker jag få upp henne till caféet och nästa vecka ska vi binda enkla blombuketter! Sen gick jag upp till kapellet, skickade lite mail och åt lunchlåda innan caféet. Två gäster, men eftermiddagen bjöd på rafflade Fia med knuff och pingis.

Handlade efter jobbet och lagade mat åt mig och Bekki. Hon trodde hon klarat proven hon haft idag, varav det ena var det vi pluggade på igår. Sen började jag vika sängkläder till landet, packa, plantera om blommor till Linnéa och till sist gick jag ner till kärret och släppte ut grodynglen. Ska visa lite bilder imorgon, tänkte jag. En minigroda låg död imorse och det beror på att den antagligen inte fått tillräckligt med luft. Jag borde ha fixat med stenar som de kunna krypa upp på, men jag var för sen. Nu tyckte jag det var bäst att de fick komma ut i friheten. Sen gick jag hem, packade bilen och åkte ner till landet.

Nu har jag suttit här nästan två timmar och njutit av tystnaden. Janne kom precis hit efter sitt eftermiddagspass. Hoppas han uppskattar alla värmeljus jag tänt....

Tisdag hela dagen

Mötesdag på jobbet som varje tisdag, tre stycken hade jag idag. Han sticka in med ett besök samt några telefonsamtal och mail här och där. Åkte från jobbet så jag kunde hämta Bamse strax efter fyra. Hade lovat Bekki att hjälpa henne plugga historia. Jag kom hem före henne så jag lagade maten först, sen satte vi oss. Jens kom hem från Vetlanda och tillbringade ett par timmar med oss. Vi tittade på Outsiders om äldre vita kvinnor som har unga svarta pojvänner/makar från Gambia. Det, liksom äldre vita män som har unga thailändska kvinnor, skapar frågetecken. Vad är rätt och vad är fel och vem har rätt att avgöra. Det är komplext! Jens åkte och hämtade Sandra från jobbet kl 21.00, jag gick ut med Bamse. Jens och Sandra kom tillbaka och åt kladdkaka som Bekki bakat. Änu en tvättomgång ligger i tumlaren. Nu återstår bara sängen!


                                

Svarta fågelholkar

Gårdagen blev en pulardag. Janne plockade undan sina maskiner, han målade fönsterfoder och plockade ut grejer i boden. Jag stickade, målade fågelholkar, lagade mat, diskade och vi hjälptes åt att städa. Det blev jättefint inomhus, så fint det kan bli när man håller på att bygga. Bamse och Ragnar njöt av livet i största allmänhet.


Fågelbad

                         
                           Snor mammas plats!


Grundmålat                                            Första strykningen i cyber space-färgen


Våra holkar!                                                           ...blir svarta! Som huset är på väg
                                                                             att bli


En liten Vallmo Surprise! Jag trodde jag köpt en enfärgad! Nu blir det spännande
att se vad resten av knopparna ger!

Vi kom hem från landet sent. Somnade som stockar efter att ha plockat in det viktigaste och rastat Bamse.

Idag har jag jobbat. Det har varit administration för hela slanten. Ringa och boka om mina besök från förra veckan, förbereda café-möte och börja förbereda höstens caféprogram, röja undan post- och notishögarna, göra andakt till nästa onsdag och skriva förbön till söndag. Kom från jobbet halv sex, hämtade Bamse och affischerade på hemvägen inför nästa caféprogram - Karamellbuketter!

Hemma gjorde jag mat till mig och Bekki och började röja i hallen. Janne jobbar kväll och ska sova på Sanda. Jag hade lovat mig själv att få undan resväskan efter Egypten och det lyckades jag med. Fick undan sandaler och ut med liggunderlag och sovsäck på vädring. Sen hann jag med att vika tvättberget oxå. Väntar på andra maskinen som ska ner i tumlaren innan jag gör kväll. Som en kollega sa idag att jag är ju van att vara trött... och det är ju bara så att inget blir bättre av att ge efter för mycket för sin trötthet heller. Mmonstret har varit min trogna följeslagare sen snart tre veckor tillbaka, vad ska man göra??? Pilla i sig extra järn, sova nån timme extra och inte ge efter för mycket.

                                

Nu önskar jag er alla en god natt. Jag ska ta ut Bamse och ta ner tvätten som snurrar på sista varven i tvättmaskinen :O)

Fågelholkar

Sov lite längre idag. Tog det lugnt. Tidig eftermiddag åkte vi till brädgården och köpte en bräda samt en hålsåg på ÖB som gick sönder direkt när vi skulle använda den. Lagade korv stroganoff, sen började Janne och jag göra fågelholkar. Eller, det var väl meningen att jag skulle göra dem själv men jag hanterar inte riktigt tekniken så Janne fick vara min handledare. Vi hann inte klart, dels måste vi ordna nån annan bräda för tak, dels måste vi ha en ny hålsåg.

                     

Skruven ska gå genom gavlarna in i front och baksida. Likaså ska skruven gå igenom gavlarna in i botten så den inte kan falla ur.

                            
                             Det är inte så lätt att skruva alldeles rakt! Och på lagom avstånd från kanten.
                             Från att aldrig ha använt en skruvdragare började jag komma på tekniken.


Hitta en bra läge för hålet. Men sen sket det sig, hålsågen gick sönder på
första försöket! ÖBs hålsåg var av urkass kvalitet!

Vi har oxå diskuterat hur vi ska göra ett trevligare nattöverdrag till Ragnars bur. Nu har han bara ett gammalt påslakan och vi vill ju ha nåt snyggare. Vi har köpt ett grönt tyg och nu vet vi väl ungefär hur vi ska få till det.

                       

Nu tänker vi fortsätta slappa. Jag ska väl sticka en stund...

En regnig fredag

Jag hann plantera smultronen och vallmon igår innan regnet kom. Janne har börjat måla kåken. När vi var på utflykt förrgår åkte vi, förutom Solberga Trädgård, oxå förbi Flüggers färg och köpte färg till huset. Det är ju blått nu, men det ska bli svart!



Grundmålat

Janne kan ju inte klättra runt och ha sig med sin rygg även om den är mycket bättre, men han har börjat måla så smått, han har ju lite svårt att sitta still även om han har ont.



Själv tog jag det lugnt inomhus. Började sticka på en ny omgång tröjor till barnhemmet i Tanzania.  Värmde Krabbkakor till lunch, det var inte sista gången vi gjorde såna! Drömmer om höns och växter. Vi har bestämt oss för att vänta med växthus till nästa år, eller åtminstone till i höst. Det är ju ändå lite kul med blommor och sånt.


Benjaminfikus som jag köpte när jag flyttade      Clivia som jag fick av Janne när jag fyllde
hemifrån 1983                                               år för ett antal år sen. Kanske 2004


Hibiskus från Norrtälje, ca 2009                        Men vad heter denna? Tog skott från en
                                                                  kollega 2006 i Rinkeby


Julstjärna vi köpte julen 2010, nu blommar        Porslinsblomma från skott vi tog i båt-
den om                                                       klubben 2008


Olivträd från Vadstena 2010                    Aloe Vera, Lanzarote 2010

Årets tillskott är vindruvan, men den ska vi ha ute förstås. Vissa växter blir lite speciella för en.



Dessa pelargonior har en otrolig färg och vi hittade denna snygga ampel i boden, ett arv från förra ägarna. Fick ett tips från en dam på jobbet om hur man kan få rötterna att övervintra. Ska se om jag lyckas med det för färgen är otrolig!

                

Men nu ska vi ta och göra något av dagen oxå. Sköt om er <3

Dagar av läkning

Det var ett klokt beslut att gå till doktorn, det var ett klokt beslut att sjukskriva mig resten av veckan och det var ett klokt beslut att åka tillbaka till landet. Järntabletterna verkar, dessutom dricker jag dubbel dos Blutsaft varje dag, sen är bara miljön här på Sanda läkedom. Vi bor längst in på en grusig återvändsgata och ser bara promenerande människor några gånger varje dag. Vi bor granne med bondens ägor och skogarna sjunger av pigga fåglar med vårkänslor. Vädret växlar, det är ömsom sommarsol och ömsom ihållande regn... Jag slappnar av. Det är det bästa jag kan göra just nu. Det var jobbigt de första dagarna i denna vecka när jag hade en ambition att gå och jobba, men det är ingen bra idé när man är blodfattig totalt dränerad på all energi. Nu får kroppen läka så nästa vecka är det nog dax igen.


                                     


Utan äventyr är vi dock inte. När jag tog ut Bamse på promenad igår så släppte jag honom på ängen. Först kollade jag förstås noga efter räven men jag såg ingen skymt av den. Men jag hade ögonen åt fel håll för jag spanade ut över det öppna fältet där den brukar jaga sork... rätt var det var for den iväg i skogsbrynet, bara fem meter från oss! Varför väntade den så länge??? Och värre var att Bamse for iväg efter räven. Räven är ju dubbelt så stor som Bamse! Jag fick panik och började springa efter gapskrikande med hög röst, men så kom jag på vad jag läst nånstans, nämligen att Bamse antagligen uppfattar mitt springade som en gemensam jakt på räven så jag vände och sprang åt andra hållet medan jag skuttade och tjoade att "kom och lek med mamma"... det funkade! Han avbröt jakten, tittade förundrat på mig och lommade först fram och tillbaka, sugen på jakt men konfunderad av mammas skumma beteende, men han kom till mig!

Janne och jag gjorde oxå en utflykt till Solberga trädgård och köpte lite smultron- och  jorgubbsplantor - 10st för 125 kronor. Janne har tidigare gjort iordning två pallkragar vari vi har jordgubbar i den ena och så har vi planterat olika blomsterlökar från i fjol i den andra. Vi får se om det blir nåt av de där torra lökarna, jag köpte en vallmo för att muntra upp den tomma lådan lite.


Bamse är med och kollar!




När vi kom hem satte jag igång med maten. Janne hade sett ett recept på TV4:s Nyhetsmorgon och vi bestämde oss för att prova det. Jag tyckte inte det lät nåt vidare, men det blev kanongott! Det var räk- och krabbkakor med apelsin/vitlökssås. Janne hade visat mig programmet på Play och nu försökte jag komma ihåg ingredienserna. Glömde riset förstås, men vi fick låna bulgur av grannen och det gick jättebra det med.

Kvällen tillbringade vi med James Bond och Casino Royale. I förrgår kväll vägrade Bamse gå ut kvällspromenaden. Han gömde sig längst in under soffan och vi gav upp tillslut. Vid halv 8 igårmorse vaknade Janne av att Bamse skruvade på sig i fotändan där han lagt sig mellan Jannes fötter. Då var han nödig! Igårkväll var det inga problem att få med honom ut, men han har bråttom att göra ifrån sig så han får komma in igen - mörkrädda lilla vovve!

                                  


Krabbkakor med apelsin/vitlökssås

Janne tittade på TV4:as Nyhetsmorgon 9 maj 2012. Han fastnade för receptet på krabbkakor med apelsinsås som vi nu provat. Förstås hade vi inte alla ingredienser hemma så jag gjorde en egen variant av det vi hade hemma och kunde låna av grannen. Jösses vad goda de blev!

                    

4 portioner

Räk- och krabbkakor
1,5 dl bulgur (ska eg. vara ris, men bulgur går lika bra, vi fick låna av grannen :O)
200 gr skalade räkor (vi tog kokta räkor i lag)
200 gr crabsticks
1 fänkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk malda pomeransskal
1 knippe dill (vad är en knippe? Vi tog hela krukan)
Ca 1 dl ströbröd (4 skivor vitt bröd stod det i receptet)
4 ägg (3 stod det receptet, men det band inte ihop. Har man vitt bröd räcker nog 3 ägg)
salt

Koka ris eller bulgur.
Blanda ägg och ströbröd/vitt bröd.
Skär räkor och crabsticks i mindre bitar.
Finhacka, lök, vitlök, fänkål samt skär dillen.
Blanda ihop allt med pomerans och lite salt. Smeten blir rätt stabbig.
Stek i smör på medelhög värme till de blir gyllenbruna.

              

Apelsin- och vitlökssås
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
2 vitklöksklyftor
saften av en halv apelsin (man kan riva skalet oxå)
svartpeppar (vi hade bara vitpeppar och det var ok, men jag tror ändå på svartpeppar om man kan välja)

                                       Bon Apetit !

Järnbrist och hälsporre

Sov ur-illa inatt. Hade ont i nacken och låg bara och skruvade på mig, så när väcklarklockan ringde (jag hade glömt stänga av den) valde jag att gå upp och duscha, göra mig klar och åka. Var i så god tid att jag svängde in på Hornbach och köpte en frigolitkruka till druvan vi köpte igår.

Sen åkte jag till VC och ställde mig i kö för nummerlapparna till akutmottagningen. Det tog en kvart och benen var bra skakiga när äntligen nummerlapparna kom fram. Summan av kardemumman efter provtagnignen var förstås järnbrist. Inget att förvånas över. Fick nya järntabletter utskrivna. Han kollade oxå min ömma häl vilket var hälsporre, jag hade redan förstått det efter att ha hört om Monicas och Su´s besvär. Min häl är inte lika illa däran som deras, så jag slapp cortisonsprutan och ska börja med Ipren-gel att smörja så får vi se, ska återkomma om två veckor om det inte hjälper. Vila resten av veckan var väl en bra idé, tyckte han, så tabletterna får en chans att verka.

Åkte hem och packade lite kläder. Har använt Jannes kläder på Sanda eftersom jag bara hade ett ombyte med mig, skulle ju hem i söndags. Körde förbi Hornbach igen och köpte medelhavsjord vilket jag glömde imorse, passade oxå på att titta på deras akvarier och fiskar innan jag åkte tillbaka till Janne, Bamse och Ragnar.



Hornbach hade ett litet 12-liters som såg ut som en TV. I minsta laget kanske, men vi får se :O)

Bamse hade deppat hela dagen efter jag åkt, men sen jag kom ner igen har det varit full fart. På mig var det ingen fart, jag var så trött efter utflykten att jag snarkade över en timme i soffan innan jag pallrade mig upp och lagade middag. Regnet vräker ner vilket nog gör sitt till. Ska lägga mig i soffan en stund till innan det är dax för sista Bamsenaden.

Ett haltande par

Idag har varit lite bättre än igår. Vi sov länge, jag gick ut vid 8 med Bamse, sen sov vi lite till. Ringde jobbet och pratade om ett möte jag skulle haft på em. Sen fick jag gå upp på taket och skruva fast plåt som Janne hunnit skruva loss innan han fick ryggskottet. Janne har lovat att inte gå upp på taket när jag åker hem och inte heller ett par veckor framöver, men då måste ju plåten oxå vara fastskruvad igen så inte plåten sticker iväg om det börjar blåsa.


                                                        Janne säger att detta är min fina sida...???

                    
                        Då vill jag inte se mig själv framifrån!


Fin utsikt. Ragnar sitter på grenen därnere!

                       
 ... och Bamse tycker det är konstigt att mamma är däruppe!

                              
                               Välbehövlig fikapaus efter 20 minuters jobb på hög höjd :O)

 
Bamse mumsar grisöronchips

                       
                       Ragnar håller sig till vegetariska alternativ, som ek-knoppar

Dagen har varit extremt lugn. Janne har ff ont men han läker bra, jag har känt mig lite piggare men jag vågade inte ta bilen in till Strängnäs för att handla pga yrsel, Janne fick köra. Vi passade på att drömma lite, så vi var in på Burges blommor och tittade på pelargonior. Vi köpte faktiskt en blå druva! Och två pelargonior vi ska försöka få att överleva här på Sanda. Sen kompletterade vi middagsmaten och jag var in en sväng på zoo-butikerna och kikade lite. Vill så gärna ha ett akvarium, ett litet akvarium. Detta skulle vara perfekt!



Jag har två väninnor som har precis såna här, de är så fina!

Sen åkte vi hem. Janne målade lite på träpanelen medan jag lagade middag. I övrig har vi bara tagit det extremlugnt med våra åkommor, hans ryggskott och mitt Mmonster. Jag har googlat på växthus, det skulle vara så kul... men vi har iallafall lyckats komplettera varandra idag.

Nu ska jag ta ut Bamse och sova 10 timmar till, imorgon måste jag hem så jag kan ta mig till doktorn!

Trasig tant

Kanske inte trasig, men jag började tidigt imorse med att göra en tjurrusning in på toa och sen ut i duschen. Yippikayey... en störtis! Hur kan det vara möjligt efter 1,5 vecka? Fattar inte att det finns nåt kvar i kroppen öht! Känns ödesmättat, bara för att jag sa att jag mådde bra igår? Sen har det fortsatt. Ringde mig sjuk imorse, bad receptionen ringa återbud till mina besök, ringde gyn och fick läkartid i mitten av juni, ringde VC men kunde inte få tid förrän i slutet av maj så sköterskan tyckte jag kunde komma på jourmottagningen under veckan istället... Sov i princip hela dagen i soffan, vaknade av ett klientsamtal som jag försökte fixa till, men jag tror nog att man ska låta bli att försöka jobba när man är hemma och sjuk, det kunde ha blivit allvarliga fel när jag blandade ihop personer. Nu hände inget allvarligt men det kunde ha blivit så.

Bamse har inte heller haft nån stor lust att gå ut, oftast kommer vi en bit, han gör sitt sen sätter han sig på baken och vägrar gå... sen springer han i sträckt koppel hem. Passar mig rätt bra, måste jag säga. Om det har att göra med att Janne och jag är skruttiga, att han älskar att ligga och mysa på altanen eller om han får vittring på räven vet jag inte. Men sen ugglorna försvann så är räven tillbaka på ängen och tillochmed jag känner doften av den, kan det vara brunst-tider? Bamse springer inte många meter från mina fötter iallafall.

 
                                                                                       

Jannes rygg är lite bättre, jag är helt väck i huvudet, trots det har jag lyckats bada både mig och Bamse nu på kvällskvisten. Ragnar har varit ute lite på em, han är den enda som är pigg och längtar ut till sin gren. 

                
  
Ta ut Bamse en kortis och sova som en gris, tror jag... Jag blir hemma imorgon oxå skulle jag tro.


Trasig make

Mm, jag skrev imorse att gubben min fått rygskott när han var uppe på taket. Han har blvit jättedålig, kan jag säga! Det är första gången han får ryggskott och han kan verkligen inte röra sig, stackarn. Till råga på allt har hans mage packat ihop och det är ingen rolig kombo. Han fick ett tarmvred när han kom in med Bamse imorse, strax efter kom ryggskottet och sen har han legat.

       

                      


Men vädret har varit underbart, Bamse och Ragnar har varit ute hela dagen och jag mår tackochlov bra, så jag har försökt pyssla om maken, varit in till Strängnäs och köpt blåbärssoppa mm. Fixat ett par rejäla klättergrenar, bakat vaniljbullar till frysen har jag oxå gjort, samt varit ute med Bamse. Men Bamse gör som han gjorde när jag var dålig sist, han vill inte gå ut utan han vill vara nära, idag har han vaktat på Janne hela dagen. Och vi blir kvar här över natten. Janne skulle ju jobba hela veckan härnere eftersom han jobbar eftermiddagspass, men han har ringt sig sjuk till imorgon, han kan ju inte röra sig.

Vi får se vad som händer imorgon, men en sak är säker, om han inte är drastiskt bättre tar jag ledigt från jobbet. Antingen får jag försöka baxa hem honom eller om han åtminstone blir så han klarar sig själv. Han envisas med att jag ska åka hem, men aldrig, inte när han är i detta tillstånd. HUR skulle jag kunna sova eller jobba när jag vet att han knappt tar sig ur sängen och bara fått i sig två glas blåbärssoppa och två alvedon sen igårkväll. No-no...

Nu ska jag försöka släpa ut en ovillig Bamse...


Thyra-myras grillfest

Igår blev det en ordentlig sovmorgon. Jag är så sjukligt trött igen och det kan väl bero på allt möjligt. Jag hoppas ju att det är kulmen i klimakteriet, men antagligen är det bara blodbrist. Janne var gullig och tog ut Bamse på en sen men lång morgonpromenad. Sen gjorde vi oss klara för fest. Först åkte vi förbi Högdalen och köpte en present, sen åkte vi ut till lill-Thyra för att fira hennes treårsdag, som var i tisdags, med grillfest!

                 
                              Jag tror de gillade smådockorna och husdjurs-spaet


                       

Jättegoda tårtor Linnéa bakat, fria från gluten, ägg och laktos!


Lite svårt att få fjutt på ljusen...                  Thyra fick skynda sig att blåsa ut!




Efter fiskdammen begav sig de flesta hemåt, vi oxå. Janne packade ihop och skulle åka ner till landet. Jag hade tänkt (den har ni hört förut) göra klart vardagsrummet, men jag var för trött helt enkelt. Istället samlade jag ihop mig till en annan kraftansträngning och följde med till landet. Jag tog egen bil eftersom Janne blir kvar på landet hela veckan.

Det blev en jättefin kväll. När jag installerat djuren på Sanda åkte jag in och mötte Janne i Strängnäs centrum, vi handlade lite mat och så köpte vi Thai-takeaway till middag. Kvällen tillbringades till viss del vid TVn, men vi har hunnit prata mycket oxå, framförallt under två längre promenader med Bamse. Vi har pratat mycket om att flytta till Sanda, kanske flyttar Janne först medan Bekki och jag tillfälligt skaffar lägenhet och det är väl det troligaste scenariot just nu. Men igår lät vi fantasierna flöda och vi var t.o.m inne på att skaffa får och höns! Och det kom från Jannes mun!!! Jag har ju pratat om det, iallafall om höns i alla år... att om det blir tillfälle och rätt boende så vill jag skaffa höns. Nu har jag berättat hur underbart jag tyckte det var på Hölö hos K med fåren och hönsen. Janne kommer ju aldrig bli lika djurtokig som mig, men vi har samma längtan till naturen och lugnet som naturen ger. Nu pratade vi oxå om mer vidlyftiga saker som att sälja både huset och landet och leta smultronstället där man kan idka småbruk... i väldigt liten skala alltså, men om man siktar mot månen hamnar man oftast bland trädtopparna och att flytta till landet och skaffa höns plus en större hund kan vara minst lika gott för själen. Det känns iallafall trösterikt att ha gemensamma planer när andra delar av livet inte funkar ultimat.

                              
                               Fullmånen igår var otrolig! Vi gick skogsvägen med Bamse och vägen var
                               klart upplyst av denna fantastiska måne!

Vi sov gott och länge även idag. Janne tog ut Bamse och jag lagade frukost. Nu håller han på att jobba med taket, men han fick precis ryggskott. Jag ska försöka övertyga honom om att det inte är en bra idé att klättra mer på taket på en stund, han behöver lite vila och värme innan han går upp igen... Sen ska jag diska, baka bullar och sitta ute i solen med djuren och hålla koll på gubben så han inte trillar ner!

 
                          
                            Ragnar vill inte gå in!

Från söder till norr

Grinade på jobbet imorse. Även om jag trivs är inte allt klockrent och jag är svag i kroppen nu. Det går väl över. Sista samtalet gick med ett leende på läpparna och det ingav mig återigen känslan av att jag faktiskt gör ett jobb som duger. Ska införskaffa mod och prata med chefen.

                  

Efter jobbet hämtade jag ut medicin till Esmeralda. Veterinären ringde på em och hon har en infektion, samma som Kautchuk men Esmeraldas övriga värden var bra så det borde vara lätt att häva, sa veterinären. Det är iallafall ingen fara för hennes liv!

Janne och jag åkte över från vår södra sida till Monica och Arto på norra sidan stan. Vi blev bjudna på middag och Monica ville prata lite om planer hon har för lägenheten. Janne passade på att hjälpa henne montera upp en maskros-lampa. Åh, vad jag skulle vilja ha en sån till landet!!!


                               

Bamse passade på att kolla städningen... den godkändes :O)

Har anmält mig till hundkurs imorgon men efter det har jag inte hört ett ljud! Vi skulle få en inbjudan, skrev hon i sista mailet... det har vi inte fått och jag är t.o.m osäker på tiden. Jag tror jag hoppar den och tar sovmmorgon. Har ingen lust att leta reda på en adress i Farsta om det ändå inte blir nåt. Spar krafterna till Thyras grillfest!

Nu sover vi! Godnnatt!!

Så trött!

Livet tar på krafterna ibland. Igår sov jag före 10 och fick nära 10 timmars sömn, men även om jag mår bättre är kroppen helt slut. Att ha dessa hormonrubbningar vecka efter vecka dränerar mig på all livskraft. Dubbel dos av Blutsaft hjälper inte, inte sömn heller... jag behöver mitt blod helt enkelt! Jag vet inte om jag orkar en dust till med gyn, jag tycker faktiskt inte att man tar bort ett friskt organ när "organet" beter sig så här. Jag kommer inte leva många år till på det här sättet, det är en fysisk omöjlighet! Och som sagt, för att vara fertil kvinna i min släkt och bland mina vänner är jag gammal... men läser man på nätet är åldern normal. Denna sida tycker jag var informativ, men mitt Mmonsters beteende stämmer inte med vad de säger ...

                                                        

Tackar Gud för att arbetsdagen i kapellet var lugn! Kapellet är ett mycket lugnare ställe att jobba på öht, det är inte samma uppskruvade tempo där. När jag kom hem gjorde jag köttfärslimpa, det är ganska simpelt, stekte svamp till det samt lingonsylt och tomater. Har oxå bakat 39 bullar till Thyras kalas på lördag. Sett TV3-dokumentären om kvinnor som dras till farliga män har jag oxå gjort. Första hela TV-programmet jag sett sen jag kom tillbaka från Egypten (iallafall vad jag kan komma ihåg). Är så totalt ointresserad av TV sen jag kom hem därifrån, tycker jag har så många bra tankar att tänka istället. Skulle behöva göra klart i vardagsrummet som faktiskt har en snygg-potential om jag kan ta mig i kragen och göra det sista!

Paul Elweskiöld
GRATTIS PAPPA <3

Pappa fyller år idag. Jag har ringt med de har varit ute. Men jag har sjungit på telefonsvararen och grattat på Facebook.

Nu ska bullarna få svalna medan jag tar ut Bamse....

                                            

Klippt och slipad

Idag fyller Thyra-myran 3 år! Tiden går! För tre år sen höll man ett litet knyte i armarna, nu kan hon rida själv på en häst!!! Grattis lilla hjärtat!



Det har varit en bra dag. Hade mottagningen imorse, tog fem konfidenter och det var lagom. Förra gången fick jag nio och det hinner man inte riktigt med på ett bra sätt. Nu hann jag med efterarbetet oxå innan jag tog lunch.

Slutade lite tidigare för jag hade bokat tid för Esmeralda och Ragnar. Ragnar vingklipptes inför sommaren, lite stressad och sur men han hämtar snabbt igen sig och det är så himla skönt att kunna ha honom ute utan att oroa sig över att han ska komma bort. Esmeralda får "näbben" slipad varje vår. Efter vinterslöheten brukar den ha växt till sig. Förut slipade jag den själv, men veterinären kan göra det snabbt med en slipmaskin och det är det faktiskt värt. Det tar tid och hon blir lite "grumpy" när man ska hålla på med de där grova filarna i munnen på henne. Nu får hon vara ifrån det till nästa vår. Veterinären fick ta blodprov på henne oxå, och ge henne en B-vitaminspruta. Hon har deppat sen Kautchuk gick bort
och jag har varit lite orolig för henne. Svar på blodproverna får jag på fredag.



Bekki skulle hämta Bamse eftersom vi var osäkra på när vi skulle komma hem igen, men vi var så pass tidiga att vi hann hämta både henne och Bamse uppe vid dagis. Hem och laga mat, klockan hann bli sju. Är grymt trött efter den härliga helgen, men ikväll ska jag lägga mig tidigt!

1 maj i Roslagens famn

Ännu en härlig dag. Helgen har varit så ljuvlig att jag inte längtar tillbaka till jobbet imorgon och ändå tycker jag om mitt jobb. 

                                                                             

Idag åkte Bamse och jag upp till föräldrarna i Roslagen. Linnéa med familj hade redan kommit upp. Vi njöt av solen, fick god mat och gick ner till sjön.


                           
Matte spelar fotboll med hundarna

                       
                        Bamse tar paus hos mamsen


FIKAAAAA!!!!

Prommis till sjön:
              
                   
                       

Linnéa med familj åkte hem vid 7-tiden, men själv dröjde jag mig kvar till efter 9 innan jag åkte hem. Såg både rådjur och en älgko innan jag kom ut till Kapellskärs-vägen.

Nu har Bamse varit ute och jag ska försöka knyta mig. Janne jobbar natt och Bekki sover hos en kompis

RSS 2.0