Välkommen Meija!

Så har jag ännu en gång fått uppleva livets mirakel på nära håll. Ännu ett barnbarn har kommit till världen... och ja, jag är rik... stenrik! Rik på lycka, rik på upplevelser och rik av underbara barn och barnbarn!
 
Meija, några minuter gammal
 
Hela natten har jag kollat av mobilen så jag inte skulle missa om det ringde. Hela dagen har gått åt till en spänd väntan. Linnéa, Mattias och Rebekka åkte in igårkväll efter att Linnéa tidigare på dagen fått konstaterat att det knappt fanns nåt fostervatten kvar. Klockan 20.00 fick de tid för igångsättning men först imorse vid 10-tiden kom värkarbetet igång och så kl 14.58 föddes lilla Meija. 52 cm och 3815 gr kärlek!
 
Så här skrev Rebekka på Facebook drygt två timmar efter förlossningen.
Över 30 timmar utan sömn var lätt värt denna upplevelse. Att min systerdotter födas var det vackraste jag sett! Sedan vill jag hedra min syster som var helt slutkörd efter att inte ha sovit och ätit kunde föda fram denna ängel efter tre krystningar, det var det mäktigaste jag sett. Meija, återigen, välkommen till världen! — with Linnéa Hård and Mattias Hård.
Photo: Över 30 timmar utan sömn var lätt värt denna upplevelse. Att min systerdotter födas var det vackraste jag sett! Sedan vill jag hedra min syster som var helt slutkörd efter att inte ha sovit och ätit kunde föda fram denna ängel efter tre krystningar, det var det mäktigaste jag sett. Meija, återigen, välkommen till världen!
 
Nu ikväll åkte Jens och jag iväg för att få möte släktens nya lilla underverk en kort stund. Vi mötte Mattias mamma och lillebror på parkeringen och gick upp tillsammans. Hon är så fin, lilla sessan Meija <3 Och hon hade visst inte skrikit alls när hon kom ut, bara gäspat stort! Cool brud!
 
 
Linnéa får ligga kvar ett par dagar med Meija, men imorgon ska systrarna få hälsa på sin lillasyster.
 
Äventyren fortsätter!

När allt fullkomligt exploderar!

Jo, vi är inne i den tiden nu. Explosionernas tid. Träden har slagit ut sina lövverk och blomningen har sin höjdpunkt, kräldjuren har redan fått sin avkomma och fåglarna börjar boa på riktigt.
 
Under maj har verkligen allt hänt. Under de första dagarna i maj invaderades kärret av fler grodor än på ett par år. Kärret är nu utgrävt och de har en perfekt lekdamm.
 
 
Ödlor och salamandrar fanns överallt, både hemma i Ormkärr och på landet i Långkärr, vårblommorna tävlade med varandra i skönhet...
 
          
 
Mina gäster, de tio romkornen som jag plockade upp ur kärret i maj är nu riktiga grodyngel som fått en riktig grodkropp men ben och allt. Svansen är fortfarande kvar, men de vill komma upp på land nu och då kan man inte längre ha dem kvar. Dessa ska alldeles snart få flytta hem till kärret igen och jag hoppas få besök av deras barn nästa vår.
 
 
Ragnar är vingklippt, Bamse är av med vinterullen och Esmeralda njuter livet glada dagar utomhus med massa färsk föda!
 
 
... och nu kommer nästa babyboom, fåglarnas! Förra året gjorde Janne och jag fågelholkar här på landet och målade dem i samma färger som huset ska bli. Vi fick upp dem försent och inget hände, men i år...! Blåmesen har flyttat in en av dem och idag har jag sett Nötväckan i en annan. Blåmesen är jag säker på har flyttat in, men Nötväckan verkar än så länge bara gå på visning. Tänk var underbart om vi får följa även dessa familjer ett par veckor i deras liv.
 
 
 
Livet är underbart i explosionernas tid. Att sitta här på landet och lyssna till vinden och fågelkvittret är öronbedövande och så ljuvligt. Och vilken dag som helst ska jag bli mormor igen! Livets under...
 

Alla goda krafter!

Det finns en forskningsrapport på  Ersta Sköndal Högskola som en tidigare direktor vid namn Jonas Alwall skrivit. Om jag inte minns helt bort i tok så heter den just "Alla goda krafter" och handlar den om frivilligorganisationer och deras arbete. Inatt kände jag verkligen detta på djupet!
 
Bamse kollar in hur de andra hundarna gör, då vet han hur det ska gå till!
 
Jag är på hundkurs Vardagslydnad lyx och vi ska precis börja när min telefon ringer och jag väljer att svara då jag ser att det är jobbet som ringer på min privatmobil. Jag blir ombedd att vara med på en nattvandring och vi ska ses vid Rågsveds Folkets Hus kl 22.00... och det hinner jag ju. Hundkursen är mellan 18-20 på Drottningholm så då hinner jag lugnt hem och äta en macka innan vi ska ge oss av.
 
Att komma till Rågsveds Folkets Hus och se den uppslutning av vuxna var en ren fröjd.  Vi fick en kort info om läget av Folkets Hus ordförande och sen gav vi oss av ut. Det som hänt tidigare på kvällen var att bilar samlades, poloklädda unga män samlades, en bil brann nånstans och två personer riggade kamera på ett tak nära Rågsvedsskolan. Lärare sov över i en annan skola i närheten för att vaka då Rågsvedskolan blivit attackerad natten innan... Vi gav oss ut på en dryg timmes lång promenad och såg... ingenting... Vi träffade flera nattvandrande gruppen och pratade med dem. Vi pratade med två grupper som bevakade taket som vätte mot Rågsvedsskolan men personerna däruppe hade antagligen gett sig av. Vi pratade med fritidsgården i Hagsätra och allt var lugnt, men vi fick höra vad som hänt kvällen innan av ett ögonvittne - om stenkastningen, om bilbranden och "upploppen". Det enda jag reagerade på var två bilar som i hög fart lämnade en parkering när vi närmade oss, och det var oxå där den enda bilbranden jag hörde talas om skedde 20-30 minuter efter vi passerat - en färdtjänsttaxi som oxå antände på en SUV som stod framför. Detta såg jag på hemvägen och när jag lämnat Bamse imorse stod en taxichaufför samt ett ungt par vid de nedbrända bilarna. I eftermiddags var bilarna borta, även den som brändes natten innan...
 
               
 
När vi passerade Rågsvedsskolan stod ett gäng unga tjejer där och vaktade. Vi frågade vilken organisation de tillhörde och de svarade "Vi är Rågsved"... Jag blev stolt, berörd, glad, rörd! "Vi är Rågsved". Där stod 7-8 tjejer med en bred variation av etniskt ursprung och säger "Vi är Rågsved"... RESPEKT! De vaktade en grundskola!
 
Det finns en enorm motkraft i det som sker. Jag har på min Facebooksia publicerat flera artiklar från bla Aftonbladets nättidning som berör "upploppen i Husby". De artiklar jag valt belyser olika delar av problematiken, flera vinklar. Den här är nog den jag personligen mest tror på. Missnöjet finns där, glåpord från polisen finns där, glåpord mot polisen finns där, men jag är övertygad om att det är två sidor av samma mynt. "Det" som inte går att påverka. Politikers tal om "hårdare tag" gentemot människor som inte klara mer och så "de" som drar nytta av det. Avsaknaden av respekt för andra och varandra. Missnöjet i Husby används av dem som kan dra nytta av våldet... och så använder man polisens stödsida att samla ihop sig inför ett upplopp i Hagsätra. "Klockan 10 i Hagsätra" stod det på en stödsida i förrgår. 50 maskerade män samlas och kastar sten mot polisen, krossar rutor och bränner upp en skrotbil. Igår var inlägget borttaget....
 
Jag tror på människan! Jag tror på "alla goda krafter"! Jag tror på "Vi är Rågsved"
 
Respekt!
 

What?

Inatt låg jag vaken till kl 01.00 och hörde sirenerna på håll. Jag visste att det brann en bil på parkeringen utanför kapellet i Hagsätra och att en polisman blivit skadad vid stenkastning av ett 50-tal unga maskerade män (inte småpojkar) som gjorde ett försök att förstöra vårt centrum. Informationen når oss boende snabbt via sms, Facebook och andra medier.
 
Idag har jag gått runt och pratat med några av handlarna här i Hagsätra Centrum. 18 fönster, en bil i brand och en skadad polisman. I Rågsved försökte "dom" bränna ner polisstationen och demolerade Musketörernas lokal.
 
Från Rågsvedsdagen i lördags. Fest, uppträdanden och glädje. Gratis ponnyridning och ansiktsmålning.
 
Jo, jag kan förstå frustration, ilska över orättvis behandling, tristess och att inte bli lyssnad på ... men inte varför "man" vill förstöra den bygd man bor i? Vad har vårt centrums alla småföretagare med detta att göra, dessa som nu får betala ca 10.000kr per trasig glasruta. Ska vi döda de små företag som fortfarande finns i vår närhet och driva ut all handel till stora företagsparker och shoppinggallerior? Varför biblioteket och posten? Och varför skolan??? Varför kasta sten mot polisen som rycker ut till vårt skydd och varför brandmän som räddar liv? Det är ogenomtänkt! Det är korkat! Eller organiserat av någon som kan dra vinning av detta!
 
Idag går arbetet vidare. Solen skiner, träden blommar, folk flanerer runt i centrum, glaset är bortstädat och glasmästaren har haft en busy förmiddag... men ett ord jag hör om och om igen när jag sitter på mitt arbetsrum med öppet fönster mot centrum är ..."kravaller"....
 

Cosmonova!

Igår var vi på en fantastisk filmvisning på Cosmonova, min äldsta dotter Monica, hennes man och jag. Jag har länge varit sugen på Fjärilarnas resa, en film om Monarkfjärilens otroliga resa från Texas till Canada till Mexico vilket tar ett år och tre generationer fjärilar. För flera år sen såg jag en film på Animal Planet eller National Geographic om Monarkfjärilen och blev så inspirerad att jag jag tatuerade in en fjäril på vristen. Egentligen ville jag ha en Monark, men den jag valde duger mer än väl :) Tatueringen gjorde jag på Gran Canaria i februari 2010 och samtidigt gjorde Monica ett par körsbär. Nyckelpigan gjorde jag på samma tatuerarstudio 14 månader tidigare.
 
 
Nåväl, den förra fimen handlade om en man som gjort samma resa som Monarken, blandannat drakflög han vissa sträckor, men den på Cosmonova handlade om Urqhart, mannen som studerade fjärilen hela sitt liv och som kartlade deras flygningar. Rekommenderas varmt! Efter filmen jobbade jag hela em och sen åkte jag till landet.
 
Nej, vi kunde inte låta bli att prova!
 
Idag åkte jag hem igen med Bamse som Janne passat över helgen. Tänkte ta blodtrycket men de har slutat med drop-in hos distriktssköterskan så jag får boka tid istället. Det är hög tid att kolla trycket igen, skulle ha gjort det när vi kom hem från Teneriffa men jag har helt enkelt inte hunnit. En biverkan har jag och det är rethostan som ibland är förfärlig, annars mår jag så himla bra!
 
Gjorde ett ärende på zoo istället... och då kommer zooägarinnan dragandes med världens sötaste chihuahua-valp! 7 veckor!  Och han pussade mig i hela fejset... ja, jag är så kär att hjärtat brister!
 
 
Han ser ut som en liten Gollum med sin tunnhåriga lilla hjässa... Åh, han är så söt!!! Jaja, det lär dröja innan jag får skaffa en hund till, men jag ska nog tillbaka och kela lite med honom innan han säljs!
 
Annat kul som hänt är att jag fått en liten utärkelse på Instagram. Nedanstående bild hamnade på insta_turtle_addicts och fick ett hedersomnämnade för en bra bild. Över 225 likes fick jag + några frågor. Jättekul tycker jag!
 
Min Esmeralda är verkligen vacker, eller hur!
 
Nej, veckan har bara börjat så godnatt på er <3

Rågsvedsdag med zon

Igår när Janne och jag gick hem över Rågsved träffade vi denna lilla kille! Matten gick direkt emot oss och sa att hon aldrig sett en hund så lik hennes egen. Jag frågade vad det var och hon svarade att det var en blandning mellan papillon, tibetansk spets och dvärgspets...
 
 
Det stärker mina misstankar om att Bamse faktiskt kan ha spets i sig. Jag sa att jag vet att han är chihuahua, är säker på papillon men oxå att jag misstänker att det finns spets i honom. Visst är de lika!
 
 
Dagen har varit riktigt rolig! Vi har varit med på Rågsvedsdagen och det har inneburit mycket kontakter. Idag var det inte jättemånga som sökte upp oss i vårt lilla tält, de flesta kom för scenen, ansiktsmålningen, ponnyridningen, pilkastningen etc, men jag var runt en del och pratade med både Mötesplatsen, Närpolisen i Rågsved (och provsatt även deras radiobil!) och så Musketörerna förstås!
 
Musketörernas "maskot". En otroligt snäll pitbull/amstaff!
 
Förstås kom jag hem med fynd! En bok från musketörerna och en leksak från Rågsvedskolans loppis:
 
 
Ikväll har jag varit på zonterapi hos Lotta. Tack för en härlig kväll med skönt snack, vännen!
 
 
... och nej, veckan är inte slut. Imorgon mot nya äventyr!

Spännande dagar!

Livet går i en väldig schwung just nu. Det händer mycket på jobbet och mycket på fritiden. Vi hade en intressant halvdag om mångkultur i tisdags. För min del var det mycket gammal skåpmat, men det är skönt att ha en halvdag ihop så vi har en gemensam plattform att stå på. Vi har ju så otroligt många olika erfarenheter i ämnet. I onsdags hade vi fest för alla dem i församlingen som fyllt 80 eller 90 år under det första halvåret av 2013. Det blev en skara på närmare 70 personer. Alla får ta med sig en person som sällskap. Landgång och Sachertårta, tal och musik. Det blev jättelyckat och ja-a, vad kan man säga? Att få jobba så här ger mig ett leende på läpparna! Däremellan har jag hunnit skriva förbön och andakt, haft samtal och telefonmottagning, ringt, förfärdigat fonder, gått på möten, varit på handledning, två kvällssamtal och allt annat som hör jobbet till.
 
Igår var jag hos frissan och blev skitsnygg. Det kommer vara till imorgon då jag tvättar håret, sen är alla mina charmiga ostyriga lockar tillbaka igen. Jag är nöjd med dem, men alla positiva kommentarer jag fått på jobbet igår och idag samt Facebook gör att jag funderar på en rak-permanent... Eller nej, det vill jag ju inte...!
 
 
Jobbade alltså sent i måndags, senare i onsdags och ännu senare i tisdags ... så firade jag min fria kväll med att gå på hundkurs med Bamse. Vardagslydnad LYX på Drottningholm med Hundtränarna. Lyxen består inte i att vi håller till på det kungligt vackra Drottningholm utan att vi bara är tre ekipage på två tränare. Perfekt stöd med min lilla pitbullwannabe, men han skötte sig riktigt bra igår. Lite skällig i början bara. Han klarade träningsmomenten jättebra, han är dels väldigt lättlärd, dels har vi tränat en del av det redan, men han behöver jobba på det här sättet med andra hundar omkring sig och sen är det en bra grund att stå på till nästa gång då vi ska jobba med hundmöten. Idag hämtade Janne Bamse och mötte mig sen i Rågsveds T-bana så vi gick hem tillsammans därifrån. På den biten åt han upp två barn, skrämde ihäl en rullstol och var nära att välta tre cyklar. Det går inte att gå fina lugna promenader med honom, man får vara beredd till strid hela tiden. Cyklar kan jag förstå, de är otäcka och dyker upp ljudlöst från ingenstans... men barn och rullstolar???
 
Från kontaktövningen:
Där blev det en skinkbit!
 
Idag har vi haft en halvdagsutbildning om miljö. Vi har lagt in om miljöcertifiering och det tror jag blir ett roligt arbete. Det var en jätteintressant förmiddag. Sen jobbade jag inte så länge till för jag åkte iväg på Kinaterapi. Jag har varit där 8 gånger nu och har två gånger kvar. 45-50 minuter kantig massage och därefter 30 minuter med 14-22 akupunkturnålar. Varje gång är annorlunda. Oftast koncentrerar han sig på ett område, tex axlar, ländrygg eller huvud, men alltid gås hela kroppen igenom. Idag fick jag en ordentlig omgång av huvud och axlar, sen kom överraskningen, han tog av sig skorna och hoppade upp på min rygg! Precis som i "Charlies Änglar"! Jag blev livrädd och tänkte att nu går jag av på mitten... men det var rätt skönt faktiskt. Han knallade i lugn takt med varma sköna fotsulor från ländryggen till bröstryggen, sen ner över tussen och benen. Det var jätteskönt när han masserade lår och vader på detta sätt! WOW! Sen 18 nålar i huvudet, magen, benen, fötterna och högerhanden. Jag har hört honom säga tre meningar/ord: Ont/lite?, vända på ryggen, ok... Jag utgår från att han inte kan nån vidare svenska, men jag tycker det är en fördel, man behöver inte prata utan kan ligga och tänka på annat.
 
 
Ska jobba hela helgen. Rågsvedsdagen imorgon, kom gärna dit!
 
 
Nu ska jag virka lite på en sköldpadda!
 

Bamses dag!

 
Det blev inget bokläsa idag, vi fick annat för oss. Och eftersom jag inte bloggat på så pass länge så kan väl två bloggar på en dag inte vara ivägen? Ska väl erkänna att jag inte pälsvårdat Bamse nåt särskilt sen han låg inne på sjukhuset, det har fått vara som det vill med tovor och annat. Visst har jag borstat och badat och klippt stora tovor i vägen, men inte på djupet. Idag tog vi itu med den saken. Han brukar vara måttligt förtjust i skönhetsvård, men idag fick jag tala allvar med honom och berätta att alla hundar faktiskt får sig en ordentlig omgång pälsvård lite nu och då! Han lyssnade faktiskt på det örat och kopplade av... utom när jag gav mig på nån osynlig tova, då sa han ifrån, då använde jag saxen istället och då var han så nöjd så.
 
Måste vi verkligen?
 
Med tvekan och under viss protest!
 
Slappnar av lite, det var inte så farligt...
 
Rätt skönt att bli av med all underullen! Och en fästing som kliade på insidan av låret!
 
Somnade in ordentligt.
 
Han var riktigt duktig. Det tog en dryg timme att borsta igenom hela honom, centimeter för centimeter. Ägnade lite tid åt att bara borsta med mjuka sidan i hans söta ansikte. Han tycker det är så skönt när man grejar i ansiktet på honom...
 
 
Efter det har jag virkat lite, och bytt vatten hos grodynglen som oxå är med på landet. Ingen behöver bekymra sig om det, för det är tillåtet att ta upp några stycken om man lämnar tillbaka dem på samma ställe man tog dem när de utvecklats till minigrodor och det tänker jag givetvis göra! Det är ett nöje som ingen ska ta ifrån mig!
 
Kolla in de söta små ögonen! Snart kommer bakbenen växa ut!
 
Nej, nu tror jag att jag ska ägna mig åt boken en stund :)
 

Heeeejjj!

Så uttrycker sig Ragnar när man öppnar ytterdörren. Likaså säger han "gonatt gonatt" när man släcker lampan och/eller drar ner persiennen.
 
 
Nu är det ett tag sen jag skrev här. Jag kom av mig efter incidenten på jobbet helt enkelt. Svårt att veta vad man kan skriva om utan att folk tar ílla upp, men jag har väl landat i att det spelar ingen roll vad man gör eller inte gör, det finns alltid nån som har synpunkter på nåt. Jag har dock lärt mig en nyttig läxa, nämligen den att jag inte bara är omtyckt utan även avskydd... vilken befrielse det var att acceptera det! Mina prestationskrav har sjunkit drastiskt vilket är underbart. Mitt liv är lugnare och rikare än någonsin!
 
Har jobbat ganska hårt innan och efter resan till Teneriffa och det känns skönt. Kommer att jobba hårt ett par veckor till, sen börjar det ebba ut och bli sommar. Jag gått med Bamse till dagis och fortsatt med att stavgå till jobbet på försök och det har gått bra. Bamse klarar av långa promenader nu, men jag ska ta det lite lugnt känner jag. Min kroniska hälseneinflammation som jag inte känt av på länge tjafsar lite, men jag tror att det går att träna bort om jag är ihärdig. Promenaderna ger verkligen energi!
 
Denna Kristihimmelsfärdshelg tillbringar jag i lättja på landet. Våren exploderar med grodyngel, salamandrar och massor av blommor! Vackrare kyrkorum än naturen finns inte just nu!
 
 
Bamse, Esmeralda och Ragnar har fått vara ute större delen av dagarna här på landet, men min bytta med grodyngel håller jag från det skarpa solgasset. Ännu har det inte växt ut några ben på dem, men snart så!
 
 
Åter mot solen! Åter mot boken!
 

En ledig vecka

För sju veckor sedan hittade Janne en billig resa på nätet. Nu har vi varit där. En underbar, lat och solig vecka på Teneriffa. Höjdpunkterna har varit många: den svarta sanden, poolen på taket, Atlanten, det otroligt välskötta Loro Park, blommorna, ödlorna...
 
 
Och  nu har vi  kommit hem till våren! Livet i kärret sprudlar och vårblommorna tävlar i skönhet i backarna!
 

RSS 2.0