Vintervackert

Ja, det är så vackert. Men det är kallt. Det bryr sig inte Bamse om, han bara älskar det!


                               
                                
                             
     
                      


Imorse åkte vi hem från Sanda. Gjorde rent hos alla djuren när jag kom hem, sen duscha, fixa middag och iväg till skolan. Janne var gullig och hämtade mig. Han hade frostat av frysen så jag hade lite jobb när jag kom hem. Har så ont i halsen och det är inte roligt med tanke på vad jag har framför mig... har återbudat fika med Lotta imorgon, hon har nyligen opererat halsmandlarna och behöver inte riskera nåt nu. Sen är det terapin, ska jag verkligen ut om jag har nåt skit på gång? Kvällen vill jag av flera skäl inte prioritera bort... vi får se hur det blir.

Nu säng och förhoppningsvis en skön nattsömn, piggochfräsch imorgon!!!

            

Prestationer och motgångar

Deppen börjar ge sig. Det är härligt med all den vita snön. Jag tror inte jag tål mörkret så bra, jag behöver riktigt dagsljus och det får vi ju genom att den vita snön reflekterar ljuset i de korta dagsljustimmar vi har så här års.

Nu såg jag lite av Skavlan igår och jag gillade kvinnan från USA som var less på all positivism. Hon berättade att i USA kan man bli sparkad om man inte hurtfriskt går med på glädjekalkyler och hon skyller finanskrisen på bristande ansvar då vi hela tiden måste vara så positiva. Själv hade hon fått bröstcancer 2000 och så blivit översköljd av livsstilscoacher och positiva tänkare. Nåt för mig att tänka på. Jag fick lära mig under mitt år som bokningssekreterare att allt handlar om inställningen... och visst kan man försätta berg med rätt inställning, iaf gå över Anderna i sommarskor (en annan gäst var en av de två grabbar som gick över Anderna för att skaffa hjälp då deras plan kraschat på väg till Chile, 16 personer överlevde trots extrema omständigheter) men frågan är vad vi gör med oss själva. Visst är det trevligt med positiva människor. Jag hävdar att jag är en positiv människa, men får mellan varven höra att jag är det motsatta. Jag antar att det har att göra med vad denna kvinna försökte få fram, mitt i all glättighet med Robbie Wiliams och Take That. Grabb-gänget måste naturligtvis ha ett annat tänk för att nå framgång och jag tyckte inte de pratade om samma sak. Bröstcancerkvinnan pratade mer om ansvar och rätten att faktiskt må dåligt. Det handlar inte om att gräva ner sig eller ge upp, det handlar om att bekräfta att ibland är inte livet på topp.. OCH DET ÄR OKEJ!

Jag är på många sätt tacksam för det jag har gått igenom de senaste två åren och fortfarande inte hämtat mig från. Inte så att jag går runt och klämkäckt ler hela tiden och känner mig utvald. Tvärtom. Jag har upptäckt mig själv, mitt sätt att hantera motgångar som från början låg på gränsen mellan liv och död. Min stora krasch hände på jobbet och för min del har tiden efter verkligen utkristalliserat vilka som finns där för mig, men kanske mest har jag lärt mig hantera saker. Färdig blir man aldrig, jag kämpar ännu med mina prestationskrav, men idag ser jag dem mycket tydligare.

På terapin har jag ofta tagit upp ett supertydligt exempel ur mitt liv som inte ligger så långt borta, nämligen åren mellan 2000 och 2005. Det började med att det företag jag jobbade på, ett multinationellt läkemedelsföretag, fick tuffare konkurrens och vi började få erbjudanden att bli uppköpta. Jag hade jobbat där i fyra år så jag visste att skulle detta hända, så skulle jag med stor sannolikhet bli uppsagd och få avgångsvederlag. Nu pratar vi inga jättefallskärmar alls, men det skulle röra sig om en årslön ungefär. Då gjorde jag något jag drömt om i mer än 10 år, jag sökte in till socionom-utbildning... och lagom till att jag faktiskt blev uppsagd fick jag oxå besked om att jag kommit in på Ersta Sköndal Högskola, Uppsala och Stockholms universitet! Jag valde Ersta och första året hadejag alltså förmånen att plugga där med full betalning från jobbet jag blivit uppsagd från. Det gick bra att plugga, det var tufft förstås men jag fick oxå en kick av att klara tentor (nå, första körde jag på men klarade omtentan sen) samtdigt som jag gick nån extra utbildning på lördagar för att bli Vuxendialog-ledare, av våra fem barn bodde tre och plus en extra hemma, tillbringade ett stort antal timmar varje vecka i Rågsveds IF som lagledare och materialansvarig för flickor födda -92-93-94. Ledaransvaret innebar oxå att man fick gå olika kurser i skadehantering, organisation osv. Andra året var Vuxendialogutbildningen klar så jag hoppade jag på diakonala ramen, tredje året gick jag Svenska Kyrkans grundkurs parallellt med socionomutbildningen... fjärde året var det nog med att klara alla examina och framförallt C-uppsatsen då jag ensam, på stipendiepengar från SIDA, åkte till Filippinerna och gjorde en intervjuserie med frivilligogorganistaioner, sjukhus och jurister som jobbade med sexuellt utsatta barn... sen på hösten gjorde jag min diakonpraktik samtidigt som jag började med magisterstudierna i socialt arbete... fortfarande fullt engagerad i Rågsveds IF och med barn hemma, varav ett barn inte alls mådde bra och var utsatt för den värsta sortens vuxenmobbing en skola kan erbjuda! Till sist, våren 2005 vigdes jag till diakon samtidigt som jag var klar med magisterkurserna. Jag började jobba i Rinkeby och Spånga, 1-1,5 timmes resväg enkel varje dag, spännande arbetsfält för kyrkan. Jag avsa mig fotbollen, hade ändå alltid haft känslan av att inte duga, jag menar, vem var jag, kärring med massa ungar bland dessa karlakarlar.. man kan ju undra varför jag ställt upp från början? Jo, min yngsta dotter ville spela fotboll och i brist på andra ledare ställde jag upp som lagledare medan min nästäldsta dotter, som var mycket duktig fotbollstjej, ställde upp som tränare. Juni 2006 var magisteruppsatsen klar och 2007 bytte jag arbetsplats för resvägarna blev för långa.

Den lilla resumén visar mig en kvinna med lågt självförtroende som tror hon måste prestera på topp för att duga. Vad har jag för nytta av det idag? Det var det Janne och jag pratade om i bilen på vägen ner till Sanda igår. Jag berättade att min terapeut reagerat på att inga lärare känner igen mig i skolan, fast det är min fjärde utbildning i samma högskola och flera av lärarna är desamma. Snacka om att vara slätstruken när ingen kommer ihåg mig! Oxå fick jag veta under magisterutbildningen att de som examineras blir inkallade som handledare åt studenterna som skriver C-uppsats... vilket jag såg fram emot med en blandning av nervositet och kittlande spänning... men det har aldrig hänt att jag fått frågan.... och trots mitt, i mitt tycke, ganska omfattande C-uppsatsarbete och prat om föreläsningar mm blev jag aldrig tillfrågad om jag ville komma och berätta om C-uppsatsen vare sig i SIDAs "Minor Field Studie´s"-program eller på högskolan. Och från Rågsveds IF efter 7 år och säkert tusentals timmar som frivilligkraft? Knappt ett tack. Allt extra jobb och all energi jag lagt ner i skolan? Eftersom det handlar om mitt bekräftelsebehov så har jag kammat hem "de nada". Och alla fajter i den skola mitt vuxenmobbade barn gick i? Där blev jag bara hatad eftersom jag tog mig fräckheten att läsa skollagen och ställa krav på skolan! Personligen har allt detta gett mig mycket och det är det som räknas. Att tro att nån ska se och uppskatta det man gör är fåfängt, ingen bryr sig... och det behöver inte vara negativt att säga så, bara realistiskt och simpelt OCH en mycket bra lärdom. De som syns är de som kan göra reklam för sig själva och det behöver inte betyda att de är duktigare eller intelligentare än andra, de har munväder helt enkelt. Det säger inte längre mig att jag är sämre ä nån annan, bara att jag inte har gåvan att framhäva mig själv. Nej, att vara klämkäck och positiv har man inget för, att bejaka alla delar av sig själv och sitt liv har man mycket mera nytta av. Att ta ansvar för att man mår dåligt och söka lösningar ger mer än att släta över det. Att må dåligt är inte farligt. Att må bra är nyttigt. Om jag verkligen ville vara handledare för uppsats-skrivarna så kunde jag väl höra av mig. Om jag blev nobbad så är det deras förlust. Om jag vill föreläsa om Filippinerna så får jag väl erbjuda mina tjänster. Det är inte min förlust, det är min kunskap som andra missar. Och delad kunskap är dubbel kunskap! Alla kan inte göra allt.

Och vill jag verkligen synas? Behöver jag få all den bekräftelsen för att finnas? Att själv må bra och inte vara en finne i rumpan för andra kan väl vara gott nog.

Nu ska jag gå ut i snön med Bamse, han älskar snön. Jag med!

   

Bröllopsdag!

Idag har Janne och jag varit gifta i 18 år. Jag har suttit hemma med ont i kroppen, men så där skönt-ont som man kan ha efter ett redigt gympa-pass eller nåt. Yogamassagen gjorde nog bra nytta. Dock har jag varit riktigt gråtmild och mest känt för att grina och depppa, jag gav efter för det lite smått. Tror det hör till reningen av kroppen. Jag menar, hon masserade lymforna och så, jag var svullen i benen och framförallt knäna, och jag tror att ett "dränage" kan påverka psyket oxå, så jag lät det komma. Janne var i Gustavsberg och fixade i Justins rum. 

                  

Hela eftermiddagen har jag suttit i vardagsrummet och broderat på indianflickan, det har passat mitt humör. När Janne kom hem hade han tre röda rosor och en Frödinge-paj med sig så vi firade lite grand. Snart åker vi till Lanzarote så då firar vi lite mer :O)

Lite vinterbilder som Bekki och Tim tagit :O)

                         
                          


Puss och gonatt

Yogamassage

Ni som har Facebook har väl sett att tentan inte kändes nåt vidare. Hade koncentrerat mig för mycket på detaljerna och tappat helheten. Sen förstod jag inte att taoismen och konfucianismen skulle vara med i en fråga, dessa -ismer  hade jag inte in kollat alls. Nå, det finns omtentor på högskolan så det löser sig i januari ;O)

Idag har jag tagit det superlugnt. Ut med Bamse i snöstormen, satt länge vid frukostbordet med Janne som sen åkte till sin dotter för att tapetsera Justins rum. Själv skrev jag i vårens schema i min nya fina almanacka innan jag tog ut Bamse och efter det åkte på yogamassage. Det kan jag rekommendera. Det var massagen med stretch och jag känner mig väldigt behaglig i kroppen nu.

Sen blev det ärenderunda. Till Högdalen och hämta ut ett paket till Jens, till Stuvsta och lösa ut min svarta aida så jag kan börja med "nunnan" vad det lider, till Västberga och lämna paketet till Jens på jobbet, hämta Monica i Älvsjö och så till pizzerian. Sen ut med Bamse efter maten.

                   

Nu vet jag inte vad jag ska göra... måste man göra nåt? Jag har massa måsten men vet inte om jag har lust att måsta dom just nu. Kanske ska sätta mig att sticka lite. Bamse ska ut på kvällsrunda om några timmar och jag kommer sova vädligt gott inatt!!!

Tenta-tisdag

Än är jag inte särkilt nervös... Bamse väkte mig KLOCKAN NIO imorse och jag är jätteglad för det.  Känner mig utvilad, även om jag inte minns hur "pigg" känns.

                             
                              Sanda, 22 november

Igår satt jag och försökte läsa mina plugg-anteckningar men det är lite svårt med familjen hemma. De vill ju bara fråga eller berätta nåt och så ..  och jag vill ju gärna lyssna... och ja, jag behöver inte förklara. Bekkis halsduk blev klar i Sanda men jag hade ingen nål så hon tog hand om disken medan jag fäste trådarna i den... sen jag gav upp försöket till läsning framåt sju-tiden (nå, jag hann igenom alltihopa och jag minns att buddhisten och kejsaren Asoka regerade 1700-t f. Kr och Gupta-riket kom efter....) för man vet ju inte vad som kommer på tentan sen. Blev klar med Änglas Pippi-tröja innan jag tog kvällsnaden med Bamse.


Monicas halsduk t.v, resårstickad                    Änglas Pippi-tröja
Rebekkas halsduk t.h, rätstickad

Nu har Bamse och jag varit ute. Han är nybadad och jag undrar om snöstormen kommer tillta så jag behöver åka extra tidigt till terapin... sen går jag därifrån och till skolan så jag behöver inte oroa mig för SL när jag kommit så långt...

... nu ska djuren få frukost och jag ska gå igenom mina anteckningar igen innan jag packar en stickning och åker till stan.

Inget är beständigt!

Det har Buddha lärt mig. Det har jag nog kommit på innan oxå, men nu har denne store filosof och religionsgrundare bekräftat det oxå!


Buddhas första predikan i hjortparken, här sätts "lärans hjul" igång. Vanligt motiv visst. Munkarna är hans fem asket-kompisar som blev hans första lärjungar.


Här tar Buddha jorden till vittne när han frestas av Maran!

Just nu gäller det min planering. Hade tänkt (det skriver jag ofta här, sen kommer ordet "men", så även denna gång) läsa igenom mina anteckningar och åka hem men jag tror jag åker hem och går igenom anteckningarna istället. Det snöar, jag är lite smånervig inför tentan, Bamse är nyrastad efter en lång morgonprommis i snön... jag behöver bara diska, plocka ihop och ta ut grejerna till bilen, sen behöver jag inte ha resan framför mig. Sen kan jag duscha och läsa anteckningarna hemma. Försöker minimera allt vad stress är. Just nu kan jag inte koncentrera mig iaf för jag planerar bara hemfärden i huvudet.

                  

20 sidor kvar

...hm, kan inte säga att så mycket fastnar längre. Ögonen är grusiga och jag ser suddigt oxå. Men men, imorgon ska jag repetera anteckningarna, åka hem och göra ingenting tänkte jag! Så 20 sidor till!

               

Annars har pluggande gått bra även om det blev lite mycket nu i sluttampen. Hade behövt nån dag till kanske, men tid får man väl aldrig nog av? 

               

Plugg hela dagen efter den sköna sovmorgonen. Ett par Bamsenader och så hjälpte jag Janne att slita ner tältet eftersom det var plusgrader. Det hade frusit och det ska ju inte stå uppe i vinter! Både pappa och mamma är friskförklarade och alla barn klarar sig bra, inga kriser i nuläget!

...och nu mot de 20 sista sidorna buddhism!

                                     

Hjuo...

Det värsta med att ha gott om tid är att man inte tar vara på den... eller jag ska väl egentligen uttrycka mg i jag-form och inte anklaga nån annan med ett luddigt "man" för nu pratar jag om mig själv. Bamse var otålig så jag knallade iväg till C och Bamses föräldrar innan kapitlet var klart. Nu får jag bita i det sura äpplet och strunta i både hundkursen ikväll och att plugga med Su imorgon för jag hinner inte helt enkelt. Jag kan inte bli förhörd på nåt jag inte läst! 

                          
                           Bamse och mamma Chloe (som löper, därav trososrna)

Nåväl, timmarna hos C och hundarna var mycket trevlig och jag behövde nog avbrottet väl. När jag kom hem hade Janne vaknat och vi spenderade tid med varandra, att prata nutid och framtidsdrömmar. Vi trivs så himla bra härnere. När vi ätit och han åkt till jobbet kom jag loss och läste klart kapitlet om hans "uppvaknande". Nog är det en fridfull religion, men oj så många plikter och regler!
När huvudet gått i baklås släppte jag boken och satte med med bakstycket till döskalletröjan jag lovat sticka åt mamma som ska ge min ena brorsdotter den i julklapp. Tittade på hur Petra, diLeva, Berghagen, Lill-Babs och Plura framförde Sandelins låtar. Och det var lite märkligt att se min gamla klasskompis i rutan igen. Hon var sångerska i Freestyle och hon ser faktiskt exakt likadan ut idag, hon var på sista återträffen hos Su! Lika vacker och inte en rynka! Sen blev det Heartbreak Hotel innan sängen.


Sov gott 10 timmar inatt. Janne tog ut Bamse när han kom från nattpasset. Nu har jag och smågabbarna ätit frukost och jag ska ta ut Bamse en sväng innan jag ger mig på Buddha igen! Och grannen har haft påhälsning av räven. C och J berättade igår att de matar en räv och att den blivit så tam att den "snackar" med hundarna oh leker med katterna! Det är ballt! Nu var den hos grannen mitt över och den brukar visst vara på vår tomt när vi inte är här. Jag har lagt ut varmkorv till den nu, får vi se om han/hon dyker upp igen.

            

"En morgon när vi vakna...

...var hela världen vit... och vi förstod att viintern har kommit hit!" Kommer ni ihåg barnsången? Nå, det var vitt när vi kom igår oxå, men inatt har det snöat. Det förklarar huvudvärken. Såg fram emot en god natts sömn, sover alltid så gott härnere, men Mmonstret kom så jag har sprungit hela natten.... och när gardinerna åkte isär i förmiddags (Janne tog första Bamsenaden när han kom från nattpasset, min pärla!) hade ett antal centimeter lagts på det som redan var...

               

Nu är allt helvitt härnere, inklusive bilen och G´son Hill (berget). Vi måste försöka få ner "tältet" men det är fruset...

Nå, jag är här för att plugga och ska väl sätta igång. Tänkte läsa klart et kapitel och sen gå över till Bamses föräldrar. Hoppas det inte bli för mycket mer snö för det blir så himla svårt att gå...


                              

Tänk att vår lille plutt blivit 8 månader (född 18 mars)Nu mot buddhismens plikter!

Plugg på *Sanda

...och lite annat:


Bamse är inte lika förtjust i sushi som jag... men just denna var
extremt äcklig
!

                             
                               Skönt att ha intelligent plugg-sällskap!


... och avspänt. Livet har andra dimensioner än prestationer!


...en diskussionspartner med smarta svar!

                  

Det har blivit väldigt fint på tomten, bonden Janne har varit här och fixat... och nu, efter att ha stickat så långt jag kunnat på Änglas pippi-tröja (glömde ena armen och garnfärgerna hemma så jag kan inte ge Pippi konturer) samt stickat klart Bekkis halsduk.... så är det läggdax! Ragnar har trillat ner från sin pinne en gång och Bamse ger skall lite nu och då så jag tror TV:n  (som jag inte tittar på) och ljuset stör mina grabbar...

Nighty!


Barnvakt och Buddhism

Bamse var sig själv igen och det är skönt. Efter morgonpromenaden fick jag akut skjutsa Monica till jobbet, hon hade försovit sig. Efter övriga morgonsysslor och sånt satte jag mig med hinduismen och läste ut det. Janne var gullig och tog middpådagen-promenaden och jag hann läsa ett 50-tal sidor i boken om buddism oxå.

            
             Buddha håller sin första predikan efter sin upplysning i hjortparken
             för de fem asketerna. Han sätter på det sättet igån "hjulet" i inne-
             varande tidsperiod.

När jag varit ute med Bamse igen satte jag honom i bilen och åkte till Linnéa... eller rättare sagt till Mattias för att avlösa honom med flickorna. Linnéa var på föreläsning på jobbet och Mattias skulle jobba natt. Tjejerna var jätegoa och vi hade jättekul innan jag läste en bok för dem och stoppade dem i säng. Thyra har fortfarande nattblöja, men hon är i princip "torr" och gör det mesta på pottan.

Nattningen gick jättebra! Och jag fick mer än en hel timme framför TV:n att sitta och sticka på innan Linnéa kom hem.


                      

Bamse somnade oxå gott efter allt bus. Han kom ut en stund till mig vid TV:n men gick sen tillbaka in till flickorna och sov där till Linnéa kom.

Nej, min terapeut är sjuk så jag ska göra mig klar och åka till landet. Lovade Jens att åka förbi hans jobb med en macka oxå för han har försovit sig och jag ska ändå iväg och köpa middagsmat och tanka inför min lilla Sanda-trip :O) Hoppas hinna pussa Janne som är därnere innan han åker till sina dubbla arbetspass, eftermiddag och natt.
               


Veterinärbesök

Hann med en del plugg innan Jens hämtade upp mig och skjutsade mig, Bamse och Kautchuk till veterinären. Kautchuk skulle få sin snuva kollat och Bamse en tatuering i örat eftersom chipet trillade ut. Vi blev kvar i två timmar. Kautchuk fick ta blodprov och det visade sig vara en infektion av det mindre slaget, Bamse var väldigt svår så lugnande medel räckte inte, de fick söva honom tillslut.
Det var lite otäckt att få tillbaka honom medvetslös, men jag var inte förvånad, han är ju rätt egensinnig och grymt envis. Satt på golvet med honom tills han vaknat, sen kom veterinären och skrev ut grabbarna, Bamse till fortsatt fasta och Kautchuk fick örogdropper som ska rensa näsan och ta bort infektionen. 
   
                         

Ingen av grabbarna hade fått frukost, men hemma fick nu Kautchuk frukost... Esmeralda var oxå hungrig... men Bamse fick vänta. Han brydde sig inte så mycket om det till att börja med för han var S E G!Han började skaka kraftig så jag ringde veterinären för att fråga om det var normalt, när jag kollat hans slemhinnor somnade han på bordet... tills Rebekka ställde fram sin tallrik potatismos, då hoppade han på den och det kändes som det värsta var över!

                                 

Bekki och jag åkte till hennes skola för utvecklingssamtal, Monica var hemma med Bamse - den Drogade.

När vi skulle gå ut för en liten kissning la han sig bara på golvet, ute satte han sig på gräsmattan och ville inte gör nåt. Men jag tänkte att efter en heldags fasta och inget vatten på fem timmar så fanns det väl inget som ville komma ut heller. Nu har han fått två skivor rökt skinka i små bitar men han vill inte dricka ännu. Dock är han piggare och har gått nerför trappan till datorn där vi nu sitter. Han är så trött ännu att han bara sitter/ligger på bordet och tittar på rörelserna på skärmen...  Det är inte likt Bamse!

    
                            


Jag tror jag ska ta ut honom så vi får gå och lägga oss båda två, jag är helt slut jag oxå. Imorgon måste jag slutföra boken om hinduism och börja med buddhismen för att inte spräcka mitt pluggschema. Det är tajt som det är!

Plugg med lunchbrejk

Bamse vaknade inte förrän halv 9 imorse... han var nog dödstrött efter att ha blivit jagad en bra stund av Nova, en två-årig rottweiler. Han gillar att busa med större hundar, små hundar tycker han bara är söta, lägger öronen bakåt och visar att han är jättesnäll. Det finns undantag förstås, de små hundar han känt sen han var valp, de ska jagas och busas med.

När jag kom in med honom efter morgonpromenaden gick vi ut igen, vi följde Monica till massören jag rekommenderat. SEN blev det frukost.


Visnhu och hans kvinnliga del, Shakti               Gudinnan Mahadevi

Efter det blev det Shakti, tantrism, yoga och hinduisk filosofi med avbrott för lunchmiddag när mina föräldrar kom på visit. Fick en påse garn som ska bli en döskalletröja till ett av mina brorsbarn till jul, mamma fick med sig en fuskpolo samt en kruka med guldänglar, hon samlar på änglar. Pappa var väldig pigg. Han busade med Bamse som var överlycklig att se dem. Bamse satt och grinade flera minuter efter de åkt...

Vid sjutiden gav jag upp ögonen gick i kors och att läsa hinduisk filosofi ville sig inte. Egentligen skulle jag ha seminarium i skolan, men jag orkade inte, känner mig stressad och har ont i kroppen. Efter Bamsenad satte jag mig vid TV:n och stickade pippi-tröja som jag hoppas Ängla kan ha, den kanske är för liten... sen Bamsenad igen. Han håller på att vänja sig med sitt hundtäcke som jag köpte igår. Det kan behövas både vid regn och om det blir riktig vinter igen. Än klarar han sig med sin tjocka päls men herr Envis behöver invänjning, det har tagit en stund att få honom att gå nämligen. Han slokar med öronen och ser ut att skämmas fast vi försäkrar att han är så himla snygg i sin vinterjacka!


Svansen åkte upp efter en stund!                                       Mammas fuskpolo

Nu är det läggdax, å så skönt!

Regnet det bara öser ner....

Gick en lång prommis under paraply med Bamse imorse, sen fick det bli två kortare svängar mellan många sidor om Vishnuismen och Shivaismen...


Vishnu                                                    Shiva

samt om två av Vishnus avatarer, Krishna och Rama


Den flöjtspelande livsnjutaren Krishna                       Den rättrådige och lojale Rama

Spännande till tusen och det är bra synd att att man aldrig får tiden att räcka till. Ett år hade inte räckt för att sätta sig in i dessa världsreligioner som vi nu läst om sen i september. Är glad att jag köpt dessa böcker för jag kommer nog läsa om dem, ett kapitel i taget!

Snabb lunchmiddag efter tredje Bamsenaden och iväg till skolan... så var föreläsningen inställd pga sjukdom. Pratade med några fler som kommit i oförättat ärende, sen åkte vi hem. Monica mötte mig i Centrum så jag fick handlat lite, bla köpte jag ett "hundtäcke" till Bamse för han har varit blöt hela dagen. Han skämdes så när vi skulle gå, men han vande sig så pass innan vi kom hem att han kunde lyfta på benet och kissa. När jag tog kvällsrundan hade det slutat regna och han fick gå utan, tids nog kommer han tycka den är skön!

Jens kom förbi och det var kul att snacka lite med honom, det är inte ofta vi ser honom nuförtiden. Bamse var överlycklig och t.o.m snodde Jens keps när han skulle åka. Nästa gång han träffar Jens blir det väl inte lika kul för då ska han få en öronmärkning och jag hoppas nästan att de söver honom för han är verkligen envis, en lugnande spruta tror jag inte räcker... men vi får se...

Nu så... är klockan alldeles för mycket!

Skyview PÅ Globen

Efter Bamsenader och morgonsysslor hämtade vi upp våra vänner från Örebro som bott över på hotell i Stureby. Vi åkte till Globen och köpte biljetter till Skyview!


                                 

Nåt Globen med Skyviews-gosedjur :D

                                   


                                
                                 Nedstigning till startplattan...


... och en knäböjande befolkning under.... Avatara?

 
                            
                              

                             

                                  


                      

Vi avslutade dagen på Klubbensborgs café Uddvillan!


                 

                               

Ikväll har jag varit på hundkurs plus Bella med familj kom hit och firade Fars Dag. Janne gjorde kycklinggryta i sötsur sås medan jag gick en lång prommis med Bamse. Bamse var riktigt duktig idag och att ta med varmkorv istället för annat hårt godis var en lyckträff. Nu ska jag ta en sen kvällsrunda med honom och krypa i koj. Den arbetande delen av familjen sover redan och de övriga tittar på TV.

Båtmässa och klassåterträff

En rolig lördag! Först båtmässa med våra vänner från Örebro.... Alltid lika trevligt!!!                      

Sen en jättetrevlig klassåterträff hos Su. Som vanligt publicerar jag inga personbilder utan lov, men matbilder komponerade av den fantastiska kockan Su! En ny person, en kille, tillkom, men det var förstås lika trevligt att träffa alla 6 personerna, oavsett hur många gånger man träffar dem. Som flest har vi varit ett 15-tal och det blir alltid olika konstellationer beroende på hur folk kan. Detta var fjärde gången sen i somras! Alltid är det nåt nytt, nåt nytt gemensamt klassminne eller nåt nytt i nåns liv.


Kyckling med klyftpotatis och gorgonzolasås

                                    
                                     Chokladmousse!

Förrätten med räksoppa missade jag att fota :O( men den var oxå fantastiskt god.

Helgen stundar!

Janne följde med på Bamsenaden imorse, det var kul! Sen började det ösregna så vi var ute i rätt tid! Hann faktiskt plugga en liten stund innan jag åkte till terapin och sen till Willys. Pluggade ett par timmar till men framåt halv 7 gick ögonen i kors. Stoppade mitt i kapitlet om Vishnuismen. Det är så himla spännande, men det är svårt att få flyt i läsningen pga alla främmande ord. Mitt i allt kommer ordet "Avatar"... och jag tycker det är så festligt. Avatar betyder gudanedstigning och det kan ske på flera sätt, Vishnu gör det på fem sätt varav ett är i våra sinnen, ett i gudabilderna och de andra har jag glömt... tror det var för att skydda oss och att dräpa demoner... eller så var det nån annan gud som pysslade med sånt... Och gudarna i hinduismen är oftast blå för att man ska kunna skilja dem från människor (de som liknar människor alltså, andra kan ha lejonhuvuden och 6 armar och så)... jag undrar hur inspirerad filmen Avatar var av hinduismens gudar?! Eller om namnet härrör från datavärlden...

                        

Hur som helst så får man en annan bild av Asien och framförallt Indien... och förstå hur stolt denna mamma måste ha varit som faktiskt enligt hinduismen fött en GUD! Hon är kvinna och kan inte nå Nirvana, men med ett sådant karma kommer hon säkert återfödas som en man i hög kast eller som en gud i nästa liv. Ett helt annat sätt att tänka och se på världen. Inspirerande!

Kvällen har jag tillbringat vid TV:n med med Monica, stickandes på Bekkis halsduk... ett par nystan kvar. Monica har lagt sig, Bekki och Tim är på bio, Bamse är kvällsrastad och Janne kommer snart från em-passet... Sängen är renbäddad! MMMmmm...!

10 timmar...

... sov jag inatt och det var skönt. Bamse voffade kvart i 8 och tystnade sen, men jag gick upp ändå för att få nåt gjort.... men morgonbestyren tar tid alltså... när jag duschat och var klar var klockan 11 och jag fann för gott att ta ut Bamse en gång till innan jag började plugga. Han plugga en dryg timme innan jag fixade lunch och tog Bamse på en kort sväng innan jag tog bussen halv 3 till jobbet.

Lämnade mina filtar till Filtklubben som levererar över 400 nystickade och virkade plagg till verksamheten i Valmiera, Lettland, nästa vecka. Jag fick hjäpa till att vira in ljus i programbladet för julen. Ljusen ska delas ut vid T-banestationerna i Hagsätra, Rågsved, Högdalen och Stureby 24:e och 25:e november. Jättekul idé!


                              

På vägen till t-banan upptäckte jag att jag tappat mobilen så jag fick springa tillbaka så jag kom försent till skolan. Nu pratar vi religion och tradition i Kina och Japan... nästa vecka har vi ett seminarietillfälle sen är det tenta!!!

Janne hämtade mig från skolan, jag har stickat lite på Bekkis halsduk, vi har ätit pajrester från i tisdags och pratat lite. Janne har gått och lagt sig, Bekki och Tim vid TV:n, Monica kom precis hem och nu ska jag ut med Bamse för att sen sova gott en natt till!


Så trött!

Fattar inte... sover mycket men är trött ändå. Svårt att få saker gjorda. Ut med Bamse kvart över 8 men satte mig inte med kurslitteraturen förrän vid kl 11. Vet inte vad jag gjorde mer än gjorde rent i Ragnars lilla bur i köket... satte inte på datorn iaf... jo, det gjorde jag nog förresten, den i källaren för jag behövde kolla mailen. Ringde veterinären om Bamses och Kautchuks (indiska sköldpaddan) nysningar plus att Bamse ska ju märkas om eftersom chipet pluppade ut! Sen ut med Bamse igen, plugga, äta, kortis med Bamse och så till skolan och seminarium i religionsbeteendevetenskapen.


I den svarta nålens centrum är mitten på en "spindel"

                            
                             Några av övningsspets 1:s olika bottnar

När jag kom hem satte jag mig med knyppeldynan men Bamse voffade så intensivt att jag gick ut med honom redan halv 9. Nu har jag bestämt mig för att lägga mig för jag har ont i hela kroppen och mår skit! Hoppas på en mer smärtfri dag imorgon :O)

Rantaruntinen lite till :O)

Hann ut med Bamse innan snöstormen kom och det var tur för sen villa han inte ut nåt nämnvärt i blåsten och slasket förrän till kvällen när det lugnat ner sig. Jag fick sätta mig i lugn och ro och kunde äntligen börja plugga på Hinduismen. Det kändes skönt att komma igång! Två veckor kvar till tenta!

Sen tog ut Bamse en kortis men han vände nästan i dörren, jag bilen till Älvsjö i modden och parkerade, tog pendeln till stan och terapin, pendeln tillbaka, Monica hörde av sig så jag åkte till Mc och åt middag innan jag åkte till Willys och handlade och hämtade upp henne vid pendeln. Hem och baka pajer, mandarin till knyppelkursen och hallon/blåbär till "barnen"... sen packa ihop och åka till knyppelkursen. Jättekul som vanligt! Och min knyppellärare FICK ena spöket prytt med nålar i huvet! jag tycker det ser ut som spöken, så det så :S

            

När jag kom hem från kursen hade Tim och Bekki byggt en snölykta och tänt ljus i den. Själv tog jag en långpromenad med Bamse för det hade slutat blåsa och snön var regnblandad och temperaturen hade gått upp lite. Bamse gick gärna långa rundan nu.Nu är det sängtajm och det ska bli skönt!

Rantaruntinen

Inget som skulle göras blev gjort, men en massa annat. Bamse väckte mig halv åtta och efter doggywalk och morgonbestyr fick Drutten och Ragnar rent. 

                                        
                                        Min gamla Drutten njuter av att få rent. Hon är nästan blind och döv, 
                                        men njuta kan hon än!

Ny Bamse-nad och en ärenderunda. Först Gullvi´s, hon bjöd på 7 garnnystan eftersom hon tyckte synd om mig att jag måste börja om från början med Bekkis halsduk.. Färgbaden på nystanen stämmer inte nånstans och garnet är mjukare i de nya nystanen.Hon kanske känner sig lite medskyldig eftersom hon sa att hon hade ett stort parti när jag köpte de fem första och sen var det tydligen två olika partier. Nå, nu står hon för kostnaden och jag för arbetet så det är väl schysst.

Sen åkte jag till Centrum och postade ett par nycklar åt Monica och därefter ut till Skogskyrkogården med ett litet hjärta som jag köpte till syrran i Göteborg. Jag kunde ju inte åka ut till graven vare sig på hennes 45-årsdag eller på allhelgona eftersom vi var i Göteborg så...

             

Sen Bamse-nad och iväg till skolan och Religionsbeteendevetenskapskursen. Snart tentor och jag har inte öppnat en bok... inte för att jag inte vill, för det vill jag, jättespännande kurser ... men min tid räcker inte liksom. Mina prioriteringar ser inte ut som förr helt enkelt! Det här året är mitt år!

            

... och samtidigt som mörkret faller tidigare för var dag som går så har trädens knoppar redan börjat förbereda sig för våren! Om en dryg månad vänder det och dagarna blir längre och ljusare! Var vid gott mod och låt hoppet flöda!

En härlig söndag

Vaknade vid 9.00, så skönt att slippa rusa nånstans. Vi var ändå nere vid frukosten ca halv tio, sen checkade vi ut. Åkte runt lite planlöst och letade efter en rund kyrka som jag sett i mörkret när vi kom fram i fredags, men vi hittade den inte. Det kanske inte ens var en kyrka. Sen körde vi på och av på fel ställen på avfarterna, det är en näst intill omöjlig stad att hitta i utan GPS och t.o.m med GPS är det krångligt. Men vi hittade rätt tillslut, målet var Skybaren Heaven 23 på Hotell Gothia Tower... 23:e våningen :O)

               

Där åt vi Sverigen största räkmacka! En kändis!

  
                

Kan rekommendera både King Size räkmackan och utsikten!


                          

Därefter begav vi oss hemåt. Janne körde och jag satt och stickade på Bekkis halsduk tills jag upptäckte att de två nystan jag köpte till i fredags var helt fel... hoppas verkligen att hon har "de rätta" kvar för färgbaden stämde inte alls överens! Nu har jag stickat 5 nystan och ska sticka 2 till så det blir himlans trist att börja om från början oxå... 

                                      

Istället började jag virka amigurumis-spöken. Barnbarnen har pratat så  mycket om spöken och sen såg jag hos Gullvi´s en mobil med spöke, pumpa, häxa och ... nånting mer. Gjorde två spöken på frihand.

           

Min familj har inte sagt så snälla saker om mina spöken... dildos, kondomer, buttplugs, hattar och höhöhö... Jag hade tänkt att frisera den ena med nålar och ge min knyppellärare för jag är skyldig honom 40 knyppelnålar jag lånade förra terminen... men vete 17 om jag vågar ge honom en ... buttplug ... fylld med nålar? Vad ska han tro om tant Guggelutt då... Får kanske stress-virka en prinsesstårta eller en sköldpadda imorgon istället...

Vi hämtade Bamse oxå på vägen hem. Det var verkligen ett kärt återseende... så nu har vi varit ute och pinkat in kvällsrundan! Janne och Monica sover, Jens och Sandra bor kvar i Nacka .. och nu ska jag jaga Bekki i säng, Tim brukar gå upp med henne så han kan oxå behöva krypa i koj... och jag oxå!

Lördag i Göteborg!

(Nu har jag uppdaterat förra inlägget med bilderna som jag inte fick in förut :O)


...eller hur!!!                                            Quality hotel 11


Älvsnabben

Efter frukost gick vi ner till färjan för att se vart den kunde ta oss. Vi klev på halv 11 och åkte till Stora Bommen... Där hittade vi ett pariserhjul - Göteborgshjulet - och eftersom de öppnade precis när vi kom så tog vi oss en tur.. eller rättare sagt 5 varv fick vi åka!


                         
                          Göteborgsoperan

Efter den fantastiska turen gick vi upp mot centrala Göteborg. Janne visade mig en otrolig godisbutik!Sen knallade vi runt i stan och höll utkik efter en fik som hade Gustav Adolf-bakelser och som inte var fullsatt. Tillslut hittade vi Ahlgrens som visade sig vara helt perfekt i alla avseenden. Det är ju 6 november gubevars!


                  

Vi tog Älvsnabben tillbaka och gck upp på hotellrummet en stund... Klockan tre träffade vi en person i entren som jag känner rätt väl men aldrig träffat IRL förut. För några år sen var det Maran från Lunar när vi åkte Hjälmare Kanal, sen var det KajsaLisa från Lunar när hon bjöd in mig och Maran till sitt torp förra våren... häromveckan var det Finkan från Lunar när jag hälsade på knyppelkursen i Hagsätra... och nu var det VovGolden som stod med sin man och hund och väntade utanför entren.


                            

En jättetrevlig eftermiddag! Tack Vov!!! Vi gick en sväng i hamnområdet, Freja (vovven) var jättego, busig, påminde om Bamse. Sen fikade vi i deras fantastiska lägenhet med utsikt över vattnet!


                       

Göteborgspaddan som jag skickade ner till Vov i våras hade sällskap av en katt och en hund i en hylla :O)

Efter några trevliga timmar gick Janne och jag ner på hörnet och åt jättegott på Restaurang Faro (som betyder fyr!) och nu slappar vi på rummet. Snart dax att knyta sig efter en härlig och spännade dag i Götet.

                      

....och fredagen :O)

Janne och jag gick tillsammans ut med Bamse i skogen. Det var mysigt. Bamse är så söt när han ömsom springer långt före och ömsom svassar runt våra ben, som för att säga med sin lilla kropp att "Åh, vad kul det är när familjen är samlad". Han är ju med oss verkligen som en flock i varje stund det är möjligt, utom när vi tittar på TV eller annat tråkigt, då ligger han på dörrmattan.

Efter promenaden och morgonsysslor packade vi och åkte till svärmor med Bamse. Han fann sig snabbt tillrätta och vi åkte en liten ärenderunda, lunch till Jens i Huddinge (han hade försovit sig och inte hunnit fixa mackor) garn hos Gullvi, parakitfrö på Hagstra zoo, hem och hämta väskor, förbi Jens på SMC i Västberga och lämna lunch, in till stan och köpa macka på Subway och så terapi. Janne hämtade mig och så bar det iväg mot Götet. Jag satt och stickade på Bekkis halsduk till efter Jönköping...


                          


Vi kom ram vi 19-tiden, checkade in på Hotell 11 i Eriksbergshamnen, åt lite Caesar-sallad och plumsade i säng redan vid 21.

                           

Nu kom vi från frukostbordet och tänkte ta båttaxin till stan för att se oss om...

Av nån anledning larvar sig överföringen av bilder idag... vi får se hur det går nästa gång jag kommer in här :O)
Nu uppdaterat!

Så blev torsdagen...

Upp vid 8 och ut med Bamse. Klockan har ställts om, men inte hunden. Känns faktiskt helt okej att komma upp på morgonarna ;O) Morgonsysslor som vanligt och sen läste jag igenom kompendiet inför kvällens seminarium i kursen om världsreligionerna. Det var texter från hinduiska och buddhistiska skrifter...det är verkligen ett helt annat synsätt på världen och gudar... ut med Bamse, brodera lite och iväg.

                 

Ikväll har jag gjort tomatsoppa och fortsatt med broderiet. Efter Bamsenaden har jag börjat packa. Bamse ska till svärmor över helgen, Monica ska ta hand om resten av min "boskap" medan Janne och jag åker till Götet för lite upphämtning av det som är "vi". Ska bli dejligt! Vi har inte planerat in nånting mer än att träffa "VovGolden" som jag lärt känna via Lunarstorm men aldrig träffat, sen ska vi äta Sverigen största räkmacka innan vi åker hem på söndag. Vi tar livet som det kommer!

Nej, jag är verkligen väldigt mycket mer än trött. Tror jag hoppar över Syfestivalen imorgon och packar istället samt följer med till svärmor och hennes gubbe med Bamse. Janne vet ju inget om mat- och kisstider så... och Syfestivalen kommer ju igen i vår... Jag kan skippa frestelsen för jag har ju lite att göra ;O) Det går ju att hitta massa skoj på nätet oxå! Denna basker vill jag göra! Mormorsrutor igen, som jag älskar!


Design och beskrivning: Cecilia Malcus              Bilder från nätet!

Likaså har jag en del restgarner som jag tänkte virka tofflor i mormorsrutor till äldrehemmet i Valmiera, Lettland... de ska inte bli lika färgglada som på bilden utan i svart, grått och vitt raggsocksgarn, tänkte jag.

Nej, nu går jag och lägger mig, packa gör jag imorgon efter Bamsenaden. Om jag inte går på Syfestivalen finns eoner av tid innan terapin... och weekendtrippen...

Så blev onsdagen

Nope, huvet är inte riktigt med ännu. Bläddrade igenom kurslitteraturen och gjorde sen upp en plan. Ska koncentrera de närmaste veckorna på hinduismen och buddhismen inför tentan den 23:e, sen tar jag itu med religionsbeteendevetenskapen, fixar inte att läsa litteraturen parallellt just nu, växla mellan de båda ämnena och de båda språken. Bättre då att fixa tentan så jag får klar den, poängen räknas inte förrän man klarat båda delarna, dvs judendom-islam är klara men jag får inte de poängen förrän asiens religioner är klara eftersom det är en kurs, om än i två delar. Sen får jag koncentrera mig på hemtentan i beteendevetenskapen under julen. Men en sak i taget...

Unnade mig att brodera lite innan jag tog ut Bamse och åkte till skolan. Seminarium idag om makt, urspännande!

Monica mötte mig vid t-banan med Bamse och vi gick tillsammans hem. Jens kom förbi och det var riktigt roligt att träffa min skitiga, skäggiga son. Han jobbar visst häcken av sig! Men han försöker ordna en liten sammankomst för de närmaste den 29:e och jag hoppas många kommer. Vi ska köra ett gocart-heat! Det kan bli riktigt skoj och jag hoppas han får ihop det!

Sen blev det TV, stickning, Bamsenad och broderi.


Igår.............                                                   och lite mer ansiktsfärg idag :O)

Höst-storm...

Är glad att jag hann ut med Bamse en lång sväng innan det bröt ut. Det regnar och blåser som bara den!

Idag tänkte jag (har ni hört den förut... nu är det nåt som inte blir av igen) åka till Filtkubbens packnings-dag och lämna mina filtar:

               

Men jag måste gå igenom litteraturen i kurserna så jag kan prioritera de olika delarna i läsningen. Pappa är hemma och det verkar gå bra så jag kan släppa på det lite grann. Jag har alla böckerna hemma nu så jag kan göra en plan! Sen är det min förkylning som aldrig släpper plus att jag vill unna mig lyxen att hinna med andra grejer i livet oxå, det är ju det som ska få mig att läka!

Kollade upp Hundmässan för jag vill gärna gå på den i år... och det ska funka, skulle så gärna vilja se Bodils minicirkus igen, men kom då på att Lelleplutt berättat att hon dog för ett tag sen. Antagligen självmord efter den kritik hon fått för sin djurhållning. Ibland känner jag att man borde bedriva klappjakt på vissa handläggare, vissa poliser, FK-utredare, socialsekreterare, psykologer läkare osv osv. De som använder sitt jobb för att kunna utöva makt och inget annat. Bodil hade jag största förtroende för och jag är övertygad om att hon visste vad hon gjorde. För ett drygt år sen hade en vän rena rama Vilda Västern på sin gård. Polisen och Jordbruksverket kom till hans gård och från bilarna sköt de ihjäl all hans boskap av två eller tre skäl. Han hade inte byggt tak som djuren kunde ta skydd under samt det var nåt med EU-märkningen... och när djuren inte gick in i fållan för att med bil fraktas till slakt så sköt de helt sonika ihjäl dem från bilarna i deras hage. Djuren var inte miss-skötta på något sätt, tvärtom, men det var EU-regler som inte följdes. Tak för djuren har vi i Sverige aldrig behövt tidigare och dessa djur hade tillgång till jättestora hagar och skugga i skogen. Likaså diskuterade vi vingklippning när jag gick fågelkurs för 1,5 år. Jag vingklipper Ragnar på somrarna för han får ett rikare liv när han kan vara med oss utomhus. Andra vingklipper sina papegojor för skaderisken, tex om de upprepade gånger flyger in i fönster-rutor.. och en aggresiv fågel kan få behålla livet om man vingklipper den för de blir i allmänhet lugnare då varpå man kan jobba effektivare med att få fågelns förtroende, det är ett alternativ till avlivning alltså. Att hellre följa regler som får vansinniga konsekvenser verkar vara viktigare än djurs och människors liv och välbefinnande. Regler måste finnas och som regel är det bra regler, men ibland måste man oxå se människan/djuret bortom reglerna.

                   

Så... det var morgonens spya! Nu mot kurslitteraturen!


Ragnar försökte fånga regndropparna på fönstret...

...och tisdagen gick

Pappa ringde själv vid 13-tiden att de var nästan hemma. Han var på gott humör och verkade vara nöjd med att få komma hem. Blev så glad att höra hans röst! Nu får vi hoppas på god läkning!

Broderade och dogwalkade, terapi kl 14.00 och promenad till skolan där jag slukade en Tuna wrap och började brodera på indianflickans ögon medan jag pratade med två yngre tjejer om hur vi skulle förstå Nirvana. Lektionen som vanligt spännande och informativ om buddhismen... men mina ögon ville bara åka ihop, nu tar verkligen sömnbristen ut sin rätt.

Monica mötte mig med Bamse vid T-banan och vi gick kvällspromenaden på en gång, klockan var bara halv 8 men både Monky och jag behöver lägga oss tidigt. Broderade indianflickans ögon medan kroppen varvade ner efter prommisen, längtat så efter att få se dem live, de är så vackra på bilden... och de blir nog ännu vackrare när de får ett sammanhang, dvs inplaceras i fejset!

                   

Nu mot den helt otroligt ljuvliga sängen!

Morgon igen

Försöker lägga av pluggstressen, det blir ju inget ändå. Gårdagen försvann och onekligen får man andra livsperspektiv när nåt händer med ens kära. Jag har kommit en lång väg i mitt tillfrisknande men jag är ännu inte "där", orkar inte alls som förr. Det kanske jag aldrig mer kommer göra, men en del trötthet måste kunna läka bort, värk likaså...

                       

Imorse väckte Monica mig för hon hade försovit sig, hon undrade om jag kunde skjutsa hene till jobbet. Själv kom jag i säng efter midnatt, försökte slappna av vid TV:n och gick sen ut med Bamse, men det gick liksom inte riktigt. Nu blev det extra segt att gå upp efter mindre än 6 timmars sömn, men det gick det med! Gick ut med Bamse när jag kom hem, försökte sen lägga mig bredvid Janne som komit hem efter sitt nattpass, men Bamse skällde i övervåningen så jag får göra ett nytt försök att sova ikväll. Ska ringa mamma om en stund och se om pappa får komma hem idag, men ska mata djuren och plocka ur diskmaskinen först, sen kanske jag broderar en stund. Orkar inte plugga just nu men jag ska försöka gå på lektion ikväll. Litteratur kan jag läsa i efterhand och det finns alltd möjlighet till omtentor, men föreläsningar är svårt att ta igen och båda kurserna vi har nu är jätteintressanta!

                    
                     Strumptjuven Bamse

Det gick bra!

Pappas operation gick bra. Det hade varit lite svårt pga att han fortfarande hostade efter vaccinreaktionen, och så arytmin på det. De ringde från sjukhuset först vid 5-tiden i em och då hade jag sen länge gett upp alla planer på att gå till skolan. Bestämde mig redan vid Bamsenaden vid 1-tiden för så fort jag kom ut i skogen så bara rann tårarna, gick samma väg tillbaka i skogen för jag ville inte gå genom bostadsområdet med rödgråtet fejs. Så min dag blev DVD, inspelade program på boxen, TV och flera timmars broderande. Det skingrade tankarna och fick tiden att gå, men att gå ut med Bamse var jobbigt för Bamsenaderna brukar vara min reflektionstid och då gick tanktarna.

Nå, allt gott så här långt. Pappa ringde själv vid 7-tiden ikväll och det var jätteskönt att höra hans röst! Han var väldigt hes efter tuben och han sluddrade lite till följd av en fläskläpp han fått av densamma, men han var klar i huvudet och tyckte det molade i operationsärret. Men "portvakten" (en lymfkörtel de tagit bort) visade inga tecken på att cancern hade spridits och det får vi slå oss till ro med. Om ca tre veckor får vi veta om det blir efterbehandling och isf vad.

Monica var gullig och tog ut Bamse när hon kom hem från jobbet + gick upp och köpte pizza åt mig för jag höll på att svimma efter mamma ringt vid femtiden. Nu känner jag mig mest drogad och ska krypa i koj. 

                    

Tuff dag som ännu bara börjat

Ja, jag är inne på mitt tredje inlägg, men det är för jag vill ha vissa saker i vissa kategorier. Vikten i "Vikt och hälsa" och hundskolan på "Djur". Dagen ska jag sega mig igenom och ta som den kommer. Pappa ligger på operation nu och jag har inte sovit mycket inatt. Tänker nog skippa läsningen idag och kanske brodera lite istället.


                                 

Visserligen borde jag kanske engagera mig i raggsockorna, men jag vill ta lite stick-ledigt och jobba med en kvinna istället, man lever ju bara en gång och jag har ju min lilla lista där jag nu kan stryka de vita raggisarna. Får se om jag orkar skolan ikväll, det kan ju bli både skönt ... eller för jobbigt... att ta sig iväg. Vi får se framåt eftermiddagen.Just nu är ögon och bihålor svullna och jag har en präktig huvudvärk i antågande. Alvedon och ge djuren brunch ifall att nåt bryter ut kanske? Kanske kan mitt indian-broderi motverka det...

Hundskolan, lektion 3

Lektion två var jag ju sjuk så...

Det gick bättre än första gången iaf! Han mötte Hjördis på parkeringen och då pussades och kramades. Vi hade gått en lång promenad innan kursen och sen hade vi ju haft festligheter hela em så han var inte hyperaktiv heller.
Jag jobbade lite på "sitt" och att han skulle sitta kvar tills jag sa "varsågod", det gick sisådär, inte bra men bättre än förväntat. "Fot" provade vi oxå på och det var samma där. Han fattar nog inte nyttan med det. "Stanna" lyckades han jätebra med. Vi har ju jobbat med "ta det lugnt" när han drar i kopplet så han kände igen momentet därifrån.


                               

Idag däremot har jag jobbat med nåt annat på morgonpromenaden. Jag brukar möta en äldre man som är vädligt kunnig på hundområdet och han får Bamse att komma på en vissling. Ett problem som jag har är att Bamse inte fattar varför jag plötsligt ger honom godis så jag tänkte jobba lite på det. Jag har kanske visslat ett 20-tal gånger och gett honom godis varje gång han kommit. Det satte sig snabbt och är ju jätte-effektivt när jag vill ha hans uppmärksamhet när han t.ex träffar en hund han inte får hälsa på, jagar harar, ska locka honom från en hundkompis när vi ska gå vidare .. eller vad det nu kan vara. Om jag kan få hans uppmärksamhet med en vissling kanske vi kan jobb effektivare med "sitt", "ligg", "fot" osv...

+ 0,9 kg

                    

Inte ett dugg bekymrad är jag. Vet precis vad det handlar om och jag kan åtgärda det sen. Försenade skolböcker som jag ni inte hunnit/orkat öppna pga predikan och väntan på pappas operation. Får se om det går bättre nästa vecka. Eller veckan efter.

Doggywalksen är oförändrade och förutom värken och tröttheten mår jag rätt bra.

RSS 2.0