Söndagkväll

Jobbade nån timme med intervjuerna, får vara nöjd inför uppsatskursen imorgon. Ropade in Janne och grannen för sockerkaksfika, sen bamsedisk med nya glas osv. Janne pulade på utomhus och jag satte mig att sticka på Justins tröja när jag var klar med mitt. Bella skickade kort på Jennifer iklädd sin tröja så nu har mommo tre röda godisar:
Justins tröja blir svart!

När Janne var klar satt vi och pratade en stund, sen fixade han middag, vi packade och åkte hem. Nu väntar jag på en tvättmaskin... ska gå ut med Bamse. Den där timmen känns lite, man vill sova nu :O)

Leva livet...

...är jag dålig på. Jag planerar för mycket och så överpresterar jag. Men här på landet lever jag livet. Igår var jag hos frissan och när jag kom hem hade Bella&co kommit. Janne hade krattat  löv så tomten var full av lövhögar. Bella och jag tog Jennifer och Bamse ut på långpromenad medan killarna stannade hemma. När vi gått en runda på en timme blev vi omkörda av Jens och Sandra som kom på överraskningsvisit. Vi hade bjudit över bonden oxå, hans fru är på Cuba så han är ensam hemma. Vi blev många runt vårt lilla köksbord, men rackarns trevlig hade vi, grillad oxfilé med potatis och sallad.


Jennifer brer ut sig i mommos och moffas säng

Idag har jag varit ute och och hjälpt Janne med lövhögarna. Vi har skyfflat dem i soptunnan och dragit iväg dem till bondens sophög för eldning. Ja, sopor är det ju inte, men ris, löv och annat naturligt brännbart som är okej att elda. Bamse har hjälpt till förstås!

                               


Bamse har varit trött hela förmiddagen, har bara velat gå bakom bommen och göra det han ska, sen hem igen. Eller så kan han läsa och är lite orolig för att bli förväxlad med en älg. Han är ju rätt klipsk så när vi kom in och han kröp upp i skohyllan så tror jag att han försökte slippa duschen ;O

                             
                              För skitiga skor och skitiga hundar :-P

Nu har jag en sockerkaka i ugnen. Janne hjälper grannen med att byta till vinterdäck. Jag ska försöka kategorisera intervjusvaren så jag har några lämpliga rubriker att börja jobba med till uppsatsen, uppsatskurs imorgon.... och en hel timme har vi fått extra till skänks!


Lite av varje

Gårdagen började väl inte så hejans bra... I torsdags tänkte jag vara lite effektiv så jag gick över till VC för att ta blodprover inför läkarbesöket nästa måndag, satt i nästan 1 timme bara för att konstatera att jag skulle lämna fasteprover... så det blev nytt försök igår och det gick ju bra för jag kom in på en gång, men när jag kom ut hade jag fått mitt livs andra P-bot. En kvinna kom rusande mot mig med sin gula lapp och en annan kvinna anslöt sig till vår lilla grupp med gula p-bots-remsor.... men jag kunde bara konstatera att det faktiskt tillkommit en tilläggstavla som jag inte observerat, uppenbarligen inte de andra kvinnsen heller - avgift övrig tid, dvs så är det alltså fri parkering 2 timmar från 9-22 och sen kostar det hela natten. Ena kvinnan jagade Q-park och bråkade men hon fick inte rätt. Så är det när man tror att det ska vara samma regler alltid, man ska alltid läsa på p-skyltarna för rätt vad det är har de smugit upp nån liten tilläggstavla. BLÄH!

                                                                    

Men efter frukost hade jag övertalat Janne att följa med mig till Kinnarps i Sickla för att kolla besöksfåtöljer till besöksrummet i kapellet. Det blev en trevlig förmiddag med mycket provsittande och diskuterande av tyg och färger. Hann inte vara så länge på jobbet innan jag skulle iväg till terapin sen.

När vi hämtat Bamse på em åkte vi ner till landet. Härligt att vara här igen! Dagen är fulltecknad av frissabesök, lövkrattning och barnbarn! Återkommer om det!I´m easy...

Lugn dag på jobbet. Monica hörde av sig att hon var på väg så jag hämtade henne i Älvsjö efter jobbet så åt vi middag på Skebohov. Känns bra :O)

                   
                     Scampi Indiana

Janne är hemma! Inte ofta man ser honom ;O)

Betyyydligt lugnare idag

Första dagen sen helgen utan den där jobbiga huvudvärken. Tabletter tog jag ändå för att vara alert för det kryper långt ner i nacken ännu, men är klart på bättringsvägen. Det har varit fullt ös på jobbet idag, men roligt ös. Jämt flyt på mottagningen imorse, kändes som man kunde vara till nytta. Sen har jag administrerat: jagat myndigheter, haft samtal, skrivit förbön och förberett allhelgona samt börjat på en andakt till nästa vecka. 

                                        

Gick från jobbet vid fem, hämtade Bamse och köpte hämtpizza på hemvägen. Janne är på konferens och Bekki skulle ut och jag hade ingen lust att handla och laga mat bara till mig. Sen höll Bamse mig sällskap vid TVn där jag fortsatt sticka på Justins tröja. Bella med familj kommer till oss på landet i helgen, men jag kommer inte hinna klart den till dess, men det känns skönt att se den växa för det.

Nu säger jag som jag brukar typ...säng säng säng, sova sova sova!

                
                   Något att längta till! På lördag!

Fy bubblan

Ikväll har jag faktiskt varit riktigt rädd. Igen ska jag kanske säga eftersom luvkillarna i skogen i fredags oxå skrämde skiten ur mig. Efter knyppelkursen gick jag ut med vaktis, ovanför centrum och kapellet hovrade en polishelikopter. Jag tänkte inte så mycket mer på det utan sa frejdigt till vaktis att "nu har det hänt nåt igen"... och så gick vi åt varsit håll. Åkte hem med knyppeldynan, konstaterade att det var en del polisbilar och en piket på vägen mot oss. Tog ut Bamse, tittade efter helikoptern som verkade röra sig mycket långsamt mot Högdalshållet... men så messade Bekki att det var skottlossning och ville att jag skulle komma hem, tydligen hade gärningsmannen/männen sprungit över bron mot vårt bostadsområde och hennes kompisar tyckte jag var galen som var ute med hunden mitt under polisjakt. Ja, jag ska medge att jag inte tänkte så mycket på det förrän polishelikoptern kom ner mot vårt område och började cirkulera ovanför huvudet på mig och Bamse, då blev jag RÄDD. Det händer så mycket hela tiden att jag har blivit avtrubbad, man får såna otroliga levnadshistorier på jobbet samtidigt som rån och skottlossning nästan är vardagsmat. Vår skog är en inte alltför ovanlig tillflyktsplats när polisen jagar trimmade mopeder och rånare, det händer flera gånger varje år. Men ikväll kände jag mig väldigt sårbar när jag insåg att jag var ensam ute med hunden (brukar ju alltid träffa nån) och hade just ingenstans att ta skydd om nåt skulle hända. Jag pinnade snabbt hem. Vet faktiskt inte om Bamse hann göra allt han skulle för jag hade under hela promenaden mest fokus på helikoptern.


                                       

Nu är vi inne iaf, helikoptern snurrar ännu omkring oss.

I övrigt har dagen varit bra. Viss känning av huvudvärken men inte så farligt som i helgen. Har varit mötesdag idag, försökt hinna lite samtal och annan administration mellan de fyra olika mötena. Janne, som ska vara på konferens några dagar, kom och bjöd ut mig på lunch - myspys. Handlade i Konsum bredvid jobbet efter jobbet innan jag hämtade Bamse, åkte hem och lagade middag åt mig och Bekki samt bakade sockerkaka med konserverade mandariner till knyppelkursen, Bekki tog ut Bamse. Sen knyppelkurs då. Vi håller på att knyppla bokmärken som ska säljas på syföreningarnas basar 1 advent. Vår knyppellärare har designat dem.

                     

Bekki var barnvakt åt godisarna i helgen och tog med deras nystickade tröjor. Fick mms från Linnéa idag, de var uppskattade. Det är verkligen en energikick att sticka åt så tacksamma barn, de tycker det är jättekul och sliter verkligen på sina stickade tröjor/mössor/byxor.Justins tröja är halvfärdig, får se om jag hinner klart den till helgen för då kommer Bella med familj till landet. Jennifer ska få sin för hon växer så det knakar, det vore ju trist om hon hinner växa ur den innan hon får den!

Terrariehistorien då.. jo zochefen är för upptagen för att prata med mig så jag sa till kassatjejen idag att jag ska försöka ordna så lådan med tillbehör kommer tillbaka till dem så är vi bara kvitt sen. Hon tyckte det lät okej, känns om hon står som nån sorts sköld framför en ointresserad eller räddhågsen chef. Men jag är inte intresserad av att bråka, vill bara ha bort skiten och vara säker på att det inte blir några ekonomiska efterräkningar för min del.

Nerulogen från djursjukhuset Albano har hört av sig och Bamse har fått en tid där 2 november. Ska bli skönt när han är kollad, är faktiskt riktigt orolig!

Säng? JA!

Som en mirakel!

Idag har jag varit med om nåt häftigt. Jag har ju mått rätt kass ett par dagar, även idag fick jag börja dagen med Alvedon när jag kom till jobbet... och så idag på terapin så berättade jag om terrariet och att jag trodde att jag kanske höll på att säcka ihop igen, men då säger terapeuten att hon inte tror på det för jag har mått så bra och så fort går det inte att bli utmattad på det sättet. Hon tror att orsaken ligger i min stora besvikelse i terrariet och de känslor hela den historien dragit upp ... och när jag började tänka på det och beskriva mina känslor så bara flög spänningarna sin kos. Jag känner mig dum, blåst och korkad som trodde att jag kunde få ett snyggt terrarium så billigt... och jag är så in i helsike förbannad över att nån tror att de ska kunna blåsa mig så nesligt. Sista ordet är inte sagt än. Zoochefen svarar inte och kassatjejen ska försöka få honom att ringa mig. Vi får se vad som händer. Nyckelbrickan och inkassobrevet kunde jag bara slänga för Mysafety skulle avregistrera mig, det var inga bekymmer alls, så den biten av fredagens ilskeattack var lätt att bli av med. Sen hade veterinären ringt på min telefonsvarare att de faxat en remiss till neurolog så kontaktar neurologen mig för en tid så Bamses skakningar blir uppkollade.

                    

Sen kunde jag glädja mig åt att en kollega tackade för att jag hade hållt ett väl förberett möte på morgonen ang Stilla Kvinnotimmar (min taskiga huvudvärk till trots), det är inte ofta man får sånt oväntat beröm!

Efter terapin åkte jag tillbaka till jobbet och jobbade vidare med administrationen kring Stilla Kvinnotimmar innan jag hämtade Bamse, tog ut honom på en kort promenad och tog bussen tillbaka till jobbet för 2,5 timmars ikonmåleri.


                            

Idag har jag blandat Titan (ett mineral) och Guld-ockra (jord) med äggula och vatten i lite olika kombinationer med gult och ultramarin och börjat måla. Det ska målas i flera lager ännu, processen går långsamt och man får en känsla för både naturfärgerna och för hur gamla tiders ikonmålare jobbade för att få ihop färgerna. Det är inte bara en konstform, det är gammal teknik med massa olika moment och kunskaper. Kanonspännande!

                    

Under tiden tog Jens min bil till besiktning och det gick igenom!!! Skönt!!!

Bamse har varit ute, Janne har kommit hem, vi ska sova nu! Alltid lika underbart att snegla på sängen så här dax!

Frid och fröjd

Men det började inte så. Hade en otäck ångesliknande känsla i kroppen hela förmiddagen. Gick ut en lång promenad med Bamse i solen, strök en skjorta, kollade Facebook, åt lite lunch och gick ut en kortare sväng med Bamse. Var på jobbet kl 13.00... kom huvudvärken. Jag har sällan huvudvärk, men nu i höst har jag haft det flera gånger. En arbetskompis hade tablett, sen lättade hela livet.

Gudstjänst klockan 15.00, därefter söndagmiddag med en fantastisk porterstek och hembakta muffins. Sen hjälptes vi åt att plocka undan. Jag skjutsade en arbetskompis till Högdalen och var hemma en stund efter 18.00. Bekki kom hem och jag pratade lite med henne, hur hon haft det under natten som barnvakt åt Ängla och Thyra. Satte mig vid TV-n och stickade till 21.00 sen ut med Bamse. Nu längtar jag efter sängen. Det har blivit en Alvedon till. Hoppas ingen nu ledvärk/förkylningsomgång är på väg igen!

                                                                           

...ågren...

Det har varit en konstig natt och en konstig dag. När jag skulle gå och lägga mig igår vid midnatt började Bamse gråta på övervåningen, så jag gick upp och  tog ut honom en sväng till. Tänkte gå den vanliga akutnödig-vägen - den upplysta stigen ner till skogen fram och tillbaka. Han gjorde no2 direkt vid första lampan men jag tyckte vi kunde fortsätta ändå. Då lösgjorde sig två luvhöljda personer ur mörkret och jag vet inte vem som blev räddast, jag eller Bamse! Bamse skällde i falsett och jag vände tvärt och pinnade på hem, smög in på tomten i förhoppning om att de inte såg vart jag tog vägen. De stannade vid vår tomtgräns på baksidan, jag hörde deras röster, sen vände de och gick tillbaka in i skogen. Jag smög in och kröp ner i sängen, en låg jag vaken ett bra tag, hörde hur de kom tillbaka efter en halvtimme och sen blev det tyst. Somnade måste jag ha gjort för före 7.00 imorse grät Bamse igen, upp och ut med honom. Han är dålig i magen för första gången sen han åt ostbågar förra vintern. Han gjorde no2 snabbt och ville in direkt. Vaknade av att han grät igen och då var klockan 10 över 10! Ut igen, vi träffade en kompis så han fick springa lös men efter tre minuter gjorde no2 och vägrade därefter gå en enda meter till. Jag tog in honom och duschade honom, sen blev jag sittande i soffan. Ringde terrzoo men chefen var ledig över helgen, jag sa iaf att jag var missnöjd och ville prata med honom men skulle återkomma på måndag. En helgarbetande kassatjej ska inte behöva ta min besvikelse.

Huvudvärk och smått illamående satt jag och tänkte att jag nog överarbetat mig lite under veckan som gått. När Janne vaknat efter sitt nattpass åkte han för att fixa min bil inför besiktningen på måndag. Bekki hade sovit borta men kom hem och gjorde sig klar för att åka till Linnéa och barnvakta. Själv låg jag i soffan en bra stund, tog ut Bamse och satte mig med stickningen framför TV:n, tittade på Animal Planet och inspelade program till klockan var halv sex och Bamsenaddax igen. Bamse har dels haft skakningar idag igen, dels en mycket lös mage så han har sovit hela eftermiddagen under en filt bredvid mig i soffan, vi har mått skit bägge två. Har bokat telefontid hos veterinären som undersökte honom i somras, det är andra gången han har skakningar sen dess.

Nu har jag faktiskt gjort middag efter att ha levt på mandarinpajsrester till frukost och lunch. Har ingen aptit och känner ingen hunger, sockerchocken efter pajen hjälpte inte ett dugg, men jag mår lite bättre efter kycklingen. Ska sticka en stund till och lägga mig tidigt, hoppas på att slippa luvor i skogen till kvällsnaden... de utstrålade verkligen en otäck energi och jag är vare sig rädd för mörker eller människor!

                                                   

Dum eller lurad?

Ikväll har jag varit ledsen, besviken och förbannad! Men dagen började riktigt bra!

Efter morgonrutiner och dagislämning sprang jag för att hinna med en buss, jag såg den åka förbi hållplatsen när jag kom rusande upp för backen men jag vinkade lite försynt med min remsa (det var ju jag som var sen!) och chauffören stannade mitt i gatan för att plocka upp mig. Jag blev så himla glad! Åkte in till stan och till Masters konstnärsmaterial på St Paulsgatan där jag köpte en liten porslinspalett och några penslar till ikonmåleriet. Fortsatte till intervjuperson no4 och fick en härlig pratstund och intressant intervju, gick sedan vidare i rask takt för att hinna till terapin som oxå kändes riktigt bra idag. Processer i full gång och det rör på sig!

                               

... sen började den stora besvikelsen. Jag skulle möte Janne utanför Terrzoo för att hämta min nya terrarium till Esmeralda som jag längat efter. Jag gick ner för trapporna för att göra upp affären men chefen var inte där, men jag skulle få ta med mig terrariet iallafall. Vi gick in i ett mörkt sidorum och där stod det... en stor otymplig brun låda! Jag fick skärpa mig för att inte visa min besvikelse, intala mig själv att jag haft för stora förväntningar, att jag snart skulle tycka det var fint... och sen gå vidare för att titta på bottenmaterial och lampor. Någon ljusramp fanns inte över terrariet, vilket jag bestämt har för mig att vi pratade om, utan jag skulle alltså fästa en värmelampa och en UV-lampa direkt i terrarieväggen och det blev helkonstigt. Janne kom ner och han och tjejen lyfte upp terrariet för trapporna medan jag kom efter med benställningen som bara var hopspikade reglar. Men vi fick åka hem med terarriet och lamporna först för att sedan åka tillbaka för att hämta benställning, mer sand och något att bygga "grotta" med vilket skulle ingå men jag har för mig att han skulle bygga grotta av frigolit och göra en stenimitation direkt ur väggen liksom. Efter andra lasset åkte Janne och jag och åt.

När vi kom hem och lyfte terrariet på plats kunde jag inte längre hålla tillbaka min besvikelse. Benställningen var ett hopsnickrat skämt, men när terrariet kom på plats blev jag förbannad. Lådan är mörkbrun med nåt gröngulkladd på innerväggarna, den är inte slipad och tilljämnad innan den målades utan fibrerna från OSB- skivorna sticker ut där skurvarna borrats in, oslipade kanter som man sticker sig på och fastnar med kläderna i, överdimensionerade reglar, dörren är skev och stenimitationen ser ut som nåt man gör på dagis. Jag sa till Janne att aldrig i livet att jag betalar 5000 kronor för det här! Jag tyckte det var billigt för ett måttbeställd terrarium, men det här är inte ens värt materialet det är byggt av, det är förstört byggmaterial! Hade Justin och Ängla gjort den hade jag älskat den, men proffs? När jag gick ner i affären första gången för flera veckor sen hade han precis gjort stenimitationer i röda ökenfärger som såg äkta ut, han berättade att han hade gjort ett storjobb på Skansen som invigs i vår och förra helgen gjorde de jobb på Kålmården, jag tog det som goda referenser. Mitt terrarium skulle vara i ljusa ökenfärger med en grotta och utvändigt vara melerat i grönt, brunt och gult för att ge känslan av djungel. Jag är inte kräsen för fem öre, men en benställning som är så ranglig att Janne måste börja med att skruva nya skruvar i benen, samt en låda som är sned och vind samt oslipad KAN INTE vara byggd av en snickare, det ser ut som ett mellanstadieprojekt av oengagerade träslöjdselever utan handledning! Om ens det! Och det är målat som om fyraåringar jobbat med fingerfärg ungefär! Och helt fel färger för jag sa uttryckligen att jag ville ha det ljust, detta är mörkbrunt! Jag hällde inte i sanden, packade inte upp lamporna för vad ska jag fästa dom i? Jag ska ringa imorgon och se om jag kan göra upp med dem. Hela bygget är ett stort skämt!

Sen öppnade jag posten. När jag var på hundmässan förra året fick jag en bricka som man ska fästa på nyckelknippan. Det är nån hittelön och spärrservice-grej. Jag tappade bort brickan, använde den aldrig och när en räkning kom i höstas struntade jag i den, abonnemanget skulle ju bara utgå om man inte betalade sa de ju på mässan. Men för kanske två veckor sen kom en påminnelse och jag ringde upp och sa som det var. Blev övertalad att de skulle skicka en ny bricka, jag skulle betala 69 kronor på samma OCR-nummer och strunta i påminnelseavgiften, det gick bra att betala vid lön. Idag kom ett inkassokrav. Ja, jag behöver inte säga hur förbannad jag blev! På måndag ska de få både inkassokravet och brickan bildligt talat nerkörda i halsen! Jävla lurendrejeri rent ut sagt!

                                                                   

Har suttit och stickat en stund på Justins tröja, Bekki är på fest och Janne har åkt till sitt nattpass på jobbet. Jag ska försöka sova lite trots min frustration... och hoppas på en skön sovmorgon!

Torsdag med Mary Kay

Mådde riktigt risigt när jag skulle till jobbet imorse. Ont i bröstet och fy 17! Hade besök i kapellet kl 10.00 och jag slutar aldrig att häpna över människoöden eller myndigheters behandling av människor. Vad har vi för sociala skyddsnät egentligen? Inga alls! Inga skyddsnät! Om vi ska få hjälp i en utsatt situation så handlar de mer om människor som jobbar på myndigheters godtycke och välvilja i vissa fall. Det finns jättebra människor som jobbar på myndigheter, men när man träffar på vissa som hamnat i kläm mellan varenda stol som finns så undrar man var sunt förnuft tog vägen!

Öppet kapell kändes roligt! Två personer kom för att sitta i kapellet, tända ljus och lyssna på musiken. Det har varit fler som kommit för det än för fika och fonder. En person till kom för att lämna lite papper.

Sen hämtade jag Bamse, gick en sväng med honom, lagade mat, plockade undan hjälpligt och bakade mandarinpaj. Strax före 19.00 kom Lisa med sina Mary Kay-produkter, ikväll hade vi sminkkurs.


Sminklådorna före ...                                                   ...och efter partajandet!


Visst, jag var övermåttan trött, men lite energi får man ändå av tjejkompisar och av socialt umgänge... och pigg som en spigg ser man ut efter ett lagom antal lager smink. Jag köpte nya ögonskuggor (bruna förstås) och sen önskade jag mig en GRÖN mascara (limited edition) i värdinnegåva, den var urläcker!

                              
 
                                                    The Babes! 
Visst ser det ut som ett skivomslag! Vänta bara tills vi börjar sjunga oxå!

Kvällen blev rolig och sen. Nästa gång blir det spa, men då inte hos mig! Det ska bli lika roligt! Skjutsade hem Su, svängde runt ett varv med Bamse men han var trött efter att ha passat på fem kvinns och alla deras fötter så han visade direkt efter no2 att han ville hem till sina kuddar.

Nu ska det bli skönt att gona ner mig i mina kuddar!


Det blev bättre och bättre

När jag tittade i almanackan imorse såg jag att vi skulle ha program på caféet på em... till min fasa!!! För jag hade missat att ringa underhållaren och stämma av. Fick fart till kyrkan för att leta reda på numret, ringde men hamnade i en telefonsvarare och kunde i den uppkomna stressen vare sig komma ihåg eller hitta numret till kapellet så jag kunde lämna det till honom. Mottagningen kom i full gång så jag tog med mig pärmen och åkte till kapellet där jag faktiskt fick tag på honom på en gång. Allt var under kontroll. Fixade på under förmiddagen och på eftermiddagen café med jazzunderhållning, det blev riktigt bra, mjuka jazztoner med Erling och hans jazzvänner. Enda fadäsen var att jag mitt under spelningen fick en sån där hjärtrusning ... en påminnelse om att jag får inte stressa!

Hämtade Bamse vid efter halv fem öch åkte hem för att ta em-promenaden med honom. Bekki fixade "mozarella-mackor" till middag. Efter det har vi suttit och tittat på inspelade program - 2 avsnitt av "gift med en gangster", "deadly women" och "outsiders" som handlade om folk som bosatt sig i vildmarken. Det var riktigt skönt att bara sitta i myskläderna och sticka, har börjat på Justins tröja nu. Ska försöka planera in lite fler lugna hemmakvällar framöver... det börjar bli mycket nu!


                                               

Bamse på catwalken

Det blev en tuff dag. Mässa, möte, möte, lunch, samtal, samtal, möte, kort admin, hämta Bamse...

På dagis frågade de efter regnkläder åt honom, jag trodde de skämtade och sa att: har ni försökt att få på honom en regnrock? Han står blick stilla och vägrar gå en meter! Men när jag hann tänka till förstod jag att de inte skämtade för det är ju faktiskt så att om jag går ut med honom när det regnar så blir oftast promenaden kort. Han vill inte, jag vill inte, han gör vad han ska sen går vi in! Men har man 34 hundar som ska rastas och tas om hand på alla sätt så är det inte vädret som bestämmer längden på promenaden; människor och hundar går! Jag frågade istället efter var man kunde hitta bra regnkläder... sen bestämde jag mig för att inte åka och leta efter affären som låg nånstans i industriområdet utan jag åkte till Hagsätra zoo som jag brukar. Ragnar behövde ändå frö så Bamse fick gå på catwalken (disken) ...han hatade varenda sekund:


Söt men bara skydd på ryggen + att han såg löjligt spinkig ut

                       
                         Totalt fel! Luvan satt konstigt och snoppen hamnade innanför tyget!


Chic burberry-mönster, snålt tilltagen luva men i övrigt ok. Bra färg på honom oxå

Bamselito var glad att komma därifrån idag, annars älskar han zoo! Men det blev med burberry-mönstrad regnrock i en påse! Ska visa den på dagis imorgon så får vi se om den duger eller om jag ska leta reda på den där i Högdalens industriområde. Tänk vad härligt om man kunde sy själv som vissa andra duktiga bloggare.

Hem och värma pannbiffar från igår och sen upp till knypplingen. Vi har börjat knyppla bokmärken som ska säljas på basaren 1 advent. Den gamla knypplingen tog jag bort, har totalt tappat lusten till den efter missödet förra gången! Bild kommer kanske nästa gång.

Nu har Bamse varit ute. Jag har verkligen varit i gång hela dagen och nu ska det bli riktigt skönt att krypa ner i halmen!
                                                  

Måndag med ikonmåleri

Men först började dagen med utvecklingssamtal hos chefen. Det känns bra! Fortsatte med administration och efter lunch åkte jag till terapin, tillbaka till jobbet och administrerade klart det som skulle göras. Nu har jag bara två telefonsamtal kvar innan jag är i fas.

Åka och handla, hämta Bamse, laga mat, gå ut med Bamse och iväg till jobbet igen. Denna gång utanför jobbet men på jobbet för ikonmålarkurs. Fick lära mig om de sju grundfärgerna, hur man blandar och så fick jag börja själva hantverket.


Först välja ikon. Det blev "Den vägvisande modern" från Tichvan.

                      
                        Sen skugga baksidan med blyerts


Mäta och fästa pappret på den limkritade skivan

                       
                        Fylla i konturerna på framsidan

Och så fanns mallen där:


Nästa gång ska jag lära mig att blanda färg och börja måla!

                                                

Hemmavid togs jag emot av en överlycklig Bamse som varit ensam i tre timmar. Vi gosade och sen spolade jag på knyppelgarn på 19 par pinnar till imorgon innan jag gick ut med honom.

Nog nu! Sängen lockar alltför mycket!

Fullt ös hela dan!


Kautchuk har fått en liten blomma på sin grav

Bekki stannade kvar hos sin kompis inatt. Klockan två vaknade jag av två saker: dels drömde jag att jag var ombord på en båt och var hejdlöst sjösjuk, dels knackade det på sovrumsfönstret... det var Jens som hjälpt en kompis att flytta och glömt hemmanycklarna. Han skulle iväg igen på morgonen så han ville helst sova hemma. Vi satt och snackade en stund innan jag valde att stoppa fingrarna i halsen... sen mådde jag bättre och kunde somna om. Jag vet inte vad jag reagerade på, det kan ha varit järntabletten, men jag fick ju stoppa i mig lite andra piller igår, både alvedon mot den envisa huvudvärken samt cykokapron för att hålla Mmonstret i schack. Men sen slapp jag iaf vakna kl fyra som jag gjort sista veckan, vaknade halv 8 och låg kvar i sängen till kvart över innan jag mojkade mig upp. Jens kom upp och gjorde mig sällskap till frukost. Bamse och Ragnar var som vanligt lyckliga över att "storebror" hälsar på:


Ragnar fick smaka ostbågar som Jens "hittat"!       Bamse bara älskar Jens, kolla hans min!
                                                                          Såna där bilder får inte jag på honom!Så här har det sett ut i vardagsrummet inatt

Efter morgonpromenaden började jag dra bort maskeringstejp, skruvade fast elkontakter, målade om listerna och i taket där det blivit lite gulkladd, putsade fönster och skruvade upp gardinstången så jag kunde få upp den rentvättade gardinen, duschade blommorna och så passade jag på att plantera porslinsblomman som jag tog skott på i våras samt så planterade jag om julstjärnan som fick en större kruka. Julstjärnorna får en så vacker grön färg när de slutat blomma, och de kan bli stora buskar om man har tur. Jag har aldrig fått dem att blomma om, men jag har fått stora plantor som är riktigt vackra även utan blommor.

Bekki kom hem så småningom och gick ut med Bamse medan jag fortsatte att skura golvet med en scotch brite för att få bort målarkladd och började sen skruva fast golvlisterna. Bekki kom hem med Bamse och tog över listskruvningen medan jag lagade middag, sen fortsatte vi med att inreda voljären, skura golv och lyfta in djuren. Lite kalt än, men snart står här ett nytt terrarium i trä (istället för Esmeraldas tillfälliga boende i marsvinsbursbotten. Jag ville inte släpa in det trasiga glasterrariet i vardagsrummet så det har hamnat på altan i väntan på bortforsling). När terrariet är installerat ska jag få upp lite hyllor på väggarna som jag kan ha djurmat och sånt på. Lite foton och tavlor ska upp oxå. Det kommer bli så fint!Ragnar ska oxå få lite nytt, han behöver några fler horisontella pinnar att sitta på. Slängde ju lite när vi slet ut inredningen där. Och så tror jag att jag ska ha min fina scalare-lampa hos djuren... eller så får den följa med till nya vardagsrummet på Sanda. Har inte bestämt mig än...

Fyra sop-påsar tog jag upp till sopstationen, en säck målarkladdigt tidningspapper måste jag få väck på nåt annat sätt. Köksfönstret är oxå putsat. Bekki dammsög hela övervåningen när jag var ute på Bamsenad no3. Bamse har sovit mycket hela helgen... om det beror på att vi spelat "Lugna Favoriter" (de spelar lugn musik på dagis under vilan) eller om han blivit slutkörd av allt nytt som hänt hemma under helgen vet jag inte. Han har haft fullt sjå att hålla koll på småfåglarna i vardagsrummet och sno pryttlar av oss när vi jobbat, allt från hushållspappersrullar till mejslar. Ragnar har fått hänga med en del djur-rummet för att se framskridandet av jobbet med rummet och voljären så han inte skulle få en chock. Han verkade mycket nöjd när han fick flytta in dit igen efter två nätter i lilla buren i köket.

Nu har Bekki börjat baka kaka... jag har klippt klorna på Bamse och ska nog göra det på mig själv oxå... och duscha! Varmt och länge! Sen sista Bamsenaden och en god natts sömn efter en lång dags arbete. Imorgon är det vardag igen!

                              

I målartagen med Bekki!

Har sovit illa sista veckan. Oavsett när jag lägger mig vaknar jag kl 4.00 och ligger och glor på klockan till den är 6.00, sen somnar jag till väckarklockan ringer strax efter ... men imorse vaknade jag utan klocka igen strax efter 8.00. Fick leta lite efter djurens grejer som ligger i ett ordnat kaos i vardagsrummet. När jag gick ut med Bamse vid 9.00 väckte jag Bekki så hon skulle hinna bli klar till jag kom tillbaka.

                        

Så satte vi fart med rummet. Väggarna rollades tre gånger och Ragnars voljär laserades en gång. Det tar mer tid än man tror när man ska runt med pensel i alla skrymslen, men vid 18.00 la vi av, då hade vi dessutom varit och handlat och Bekki lagade middag medan jag var ute på Bamsenad no3 innan tredje rollningen.


OSB-plattorna blev faktiskt häftiga med lasyren! Klart ljusare iaf och det blir skönt i vinter!


             
              Bekki i andra ronden!

KLART! 


Det kommer bli en stor ljus-skillnad därinne i vinter. Lite besviken blev jag först när de ringde från Terrzoo att terrariet var klart men de ville helst ha kvar det till på måndag för det hade inte torkat, de hade fixat smådetaljer både igår och idag... men sen ändrade jag mig och blev jag glad istället för det gav Bekki och mig möjligheten att rolla rummet en tredje gång, det behövdes, och nu sover inga djur därinne inatt heller så den svaga lukten av vattenbaserad färg hinner vädra ut ordentligt. Plus att nu hinner det torka ordentligt innan vi skulle in och böka med ett kvadratmeterstort terrarium i det nymålade gula. Och är de så noga med mitt terrarium ska jag väl bara vara nöjd!!! Det blev till det bästa iallafall.

Känner mig jättenöjd, trots huvudvärk och Mmonster-besök. Det gäller bara att inte ge problemen för stort fokus. Och Bekki har varit otrolig, jättekul att umgås med henne på det här sättet och hon har jobbat på som en riktig arbetsmyra, jag hade inte hunnit en tredjedel om jag varit själv.

Klockan är inte mycket, men jag ska snart ta ut Bamse på sista naden och krypa i koj. Huvudvärken vill inte släppa trots alvedon... men så är Mmonstret i sitt esse oxå. Imorgon blir säkert en bättre dag! Bekki har gått hem till en kompis ...

Vilken DAG!

                           

Ja, idag tog jag ut en semesterdag...  helt enkelt för jag gjort en sån där tokig tankevurpa för jag fick för mig att jag jobbar på söndag vilket jag inte gör... Men pga min tankevurpa så hann jag boka in två intervjuer inom ramen för uppsatskursen. Dock, jag blev ju sjukskriven på semestern för den stukade foten, har semester kvar att ta ut och jag hade inget inbokat inom ramen för jobbet så definitivt ingen skada skedd, tvärtom! Så efter morgonrutiner åkte jag in till stan för den första intervjun kl 10.00...  men redan på stationen i Hagsätra upptäckte jag att jag inte hade telefonen i fickan!!! Jobbigt värre... för var hade den tagit vägen? Var den kvarglömd hemma eller blev den snodd i spärren? Nå, jag åkte iaf för att inte missa första intervjun!

Första intervjun drog ut på tiden, svårt att hålla sig till ämnet för personen var spännande och vi pratade både inom och utom ramen för ämnet. Sen åkte jag vidare mot Sundbyberg och letade reda på församlingshuset där... bara för att få reda på att min intervjuperson inte jobbade där!!!! Vad i...!!! Snacka om att man blir handikappad utan sin nalle!!! Jag fick hjälp av en - egentligen lunchstängd expedition - att hitta reda på personen, fick låna telefonen och efter tack, tack, tack för hjälpen rusade jag tillbaka till pendeln och åkte in mot stan för att byta till en annan linje, bytte tåg och fann mig ett par minuter senare vara tillbaka i Sundbyberg!!! Jag hade tagit fel linje och åkt tillbaka! Springa över perrongen och åka tillbaka... över perrongen igen, signalfel och förseningar... där nånstans gav jag upp! Men jag hade ju ingen telefon så jag tänkte att jag åker dit och försöker boka in en ny intervjutid iaf! Men intervjupersonen, som skulle på semester i två veckor och måste gå senast kvart i två, hade fixat allt annat så fast jag var typ två timmar sen så hade personen 20 minuter koncentrerat till min intervju och det räckte! Tack tack TACK!! Det var faktiskt mer än jag förväntat!

En dryg timme senare var jag hemma igen. Telefonen låg bredvis soffan!!! Trött och hungrig, två mackor vid 7 på morgonen räcker egentligen inte till klockan passerat 3 för mig...! Men jag inväntade Bekki, sen åkte vi och åt på donken innan vi hämtade Bamse från dagis strax före 5. Hemmavid gick jag ut med Bamse, sen började Bekki och jag röja djurens rum. Bamse och Ragnar fick vara med för de var oroliga över allt som hände. Tre timmar senare var det tomt och taket målat!!!


Bekki är praktiskt lagd! Lik far sin!!!                 ... och Bamse hjälpte till på sitt sätt!
                                                                      Han har färg både här och där!

       


När mörkret var mer än ett faktum och tröttheten tagit ut sin rätt hos åtminstone mig, la vi av. Nu ser det ut så här! Esmeralda sover i en marsvinsbur i vardagsrummet, Solero och Blue Moon finns bredvid, Ragnar sover i lilla buren i köket med Bamse som Bekki-älskingen tog ut på kvällsnaden.... Imorgon räknar vi med att voljären blir vitlaserad och väggarna gula + att vi hämtar upp Esmeraldas nya terrarium! Men tiden ska hon få en ny kompis, men tillsvidare tänker jag sörja klart Kautchuk, mitt !


På kurs igen

Inte så spännande som den i helgen, men inte så tokig ändå. Det var jag och några nyanställda som fick oss en duvning i Outlook och då framförallt kalenderfunktionen som nu ersätter alla papperskalendrar och sånt. Jättebra hjälpmedel om man kan det. Nu har jag fått en hel del förklarat för mig om dess funktioner och det kommer att underlätta... sen ska jag bara konvertera det så jag får in det i telefonen oxå, men just nu är den biten bara ångest... den lilla luren med pytteknappar och mina dåliga ögon och fläskkorvsfingrar på det. Nåja, det blir nog bra - ju värre farhågor desto lättare brukar det bli i praktiken!

                      

Men först jobbade jag administrativt några timmar, det hade blivit några gula lappar, några mail och lite annat pappersarbete under mina dagar av frånvaro. Eftermiddagen outlook-kursen i stan och när den var slut kl 16.00 hastade jag ut till kapellet i Hagsätra för ett samtal. Kom hem ca kvart i 7.

Kvällen har jag tillbringat i telefon. Vanligtvis tycker jag telefonen är asjobbig, men ikväll har jag grattat lilla mamma som fyller år samt pratat med en väninna vilket känts helt ok. Känner ingen stress inför plugg och tentor (har ju inga) eller jobb (jag hinner det jag ska under arbetstid) eller TV eller handarbeten som ska vara klara inom en viss tid... Livet är fantastiskt!

                                                                   

Nu ska jag ta ut Bamse och lägga mig och läsa "Mina Drömmars stad" till Janne kommer hem. Han är iväg och tvättar en hyfsat ny men skitig spis som han hittat på Blocket och köpt till landet. Antagligen blir köksdörrarna dit ner laserade oxå. Imorgon har jag semester pga lite andra planer som ska sättas i verket.

Feberfri!

Tack och lov! Det blev inte värre än två dagar med feber och värk i kroppen. Visst, lite nysningar, snuvaperioder och ont i halsen, det raspar än men på det hela taget känner jag mig hyfsad! Ingen feber idag, bara lite trött, öm och frusen. Har fortsatt sortera papper så nu har jag röjt bort hela högen i vardagsrummet nästan, bara de nyaste pappren kvar som aldrig kommit in i några pärmar utan hamnat i en plastback. Där finns blandannat försäkringspapper och kvitton med icke utgången garanti på t.ex kameran. Jag vet var jag har mina grejor trots kaoset. Det ska bli så SKÖNT att bara ha en pärm och jag lovar mig själv att försöka hålla ordning på den i framtiden! 

                                          

Men plastbacken fylld med papper började jag inte med. Jag la mig att läsa "Mina drömmars stad" tills det var dax att hämta Bamse från dagis. Även om det inte är fysiskt ansträngade att sortera papper så är det förbaskat tråkigt!

När jag kom hem hade Janne kommit hem från jobbet och varit ut till Bygg-Olé för att hämta golvet till Sanda som vi beställde i fredags. Vi gav oss av till Hornbach för att köpa färg till djurrummet, terrariet kan hämtas fr.o.m fredag och nu vill jag ha det fint och funktionellt därinne, framförallt ljusare. Linnéa målade rummet mörkblått när hon bodde hemma och det har varit fint, men nu när vi fick diakonimottagningen ommålat i gult såg jag hur ett rum kan bli så mycket större och friskare med en ljusare färg. Perfekt att fixa det till terrariet kommer, tänkte jag, och nu blir djurrummet oxå gult medan Ragnar ska få OSB-skivorna vitlaserade i sin voljär. Nästa inköp blir en UV-lampa till Ragnar så ska vi se om inte han kan hålla ordning på fjädrarna i vinter. De blev lite skruttiga frampå vårkanten i år, men fina under sommaren när han kunde vara ute, så lite konstgjord sol borde göra susen!

                   

Janne och jag åkte förbi den grekiska kolgrillen på vägen hem. Bekki sover hos en kompis och klockan hann bli sju innan vi var klara med färg och penslar.

Nu ska jag gå ut med Bamse och lägga mig tidigt. Imorgon blir det jobb om inte febern slår till igen.

I varghägnet

Sjuk idag. Ledvärk och feber och ont i halsen. Knaprar alvedon och försöker göra nåt av dan iaf, för rastlös att bara stirra prick, ögonen är svullna och vägrar läsa! Istället har jag ömsom legat på soffan, ömsom sorterat i gamla papper. Har slängt en hel kasse snart. Känner mig nöjd, trots allt.

Så kom BILDEN från Blå Stärnans kursledare som jag längtat efter...

                

Lite ballt är det ju ;O) Han kollar om han kan få tag i min kamera, men det fick han inte, den släpper jag INTE... men först fick jag faktiskt en puss i ansiktet! 

Mäkta stolt Guggelutt!
                                                  

Frusen!

Idag har jag varit hemma från jobbet. Fryser och har ont i halsen. Visst, säkert tog jag ut mig i helgen men jag är så fantastiskt glad att jag fick komma med!

                  
                    Bästa platsen!

Efter morgonrutiner och skjuts av Bamse till dagis åkte jag hem igen, ringde koordinator på jobbet om att jag skulle hålla mig hemma, återbudade ett besök, skrev blogg och vilade tills det var dax för terapin. Började må lite bättre så efter hemkomsten gjorde jag rent hos Ragnar innan jag hämtade Bamse från dagis.Janne hade kommit hem och fixat käk, sen pratade han och jag länge... det var gott.

Men jag fryser igen. Sitter med dubbla tröjor och ändå fryser jag. Lungorna känns som de är fyllda av kittliga fjärdrar... Gu, va svårt jag har för att bestämma mig för om jag är sjuk eller inte! Det känns ju som om nåt är på gång! Eller har jag bara fått en massa frisk Kolmårdsluft i lungorna? Natten lär avgöra om jag lyckats häva en dunderförkylning eller om den kommer nu.
                                                                               

Etologi på Kolmården

Kvart i sex på lördagmorgonen gick jag upp och gjorde mig klar för en fantastisk helg. Jag kom med på reservplats på Blå Stjärnans kurs i etologi som hölls på Kolmårdens djurpark. Etologi betyder läran om djurs beteende och det kunde jag inte motstå!

Det finns massor att berätta, men jag tror jag gör det enkelt för mig och visar bilder istället.

Vi började med en föreläsning om delfiner och efter det ett besök i delfinariet, sen gick vi runt i parken bland olika djur där vi fick berättat för oss om de olika arterna. Avbrott för lunch, fika, föreläsning om vargen och middag samt en övernattning:

                         

Vi gick genom parken och fick lite berättat för oss om Asiatisk vildhund, otroligt vackra hunddjur!


                   Sibirisk tiger:
                  

Schimpans:


Vi fick oxå vara med om en rovfågelshow med falk och Harrisvråk.
 
          

Den fantastiska berguven är bara 6 månader och hade bara börjat tränas så smått.


                              
Björnarna hade fått två ungar i år!

Lodjuret kom och poserade för oss. Det var fantastisk att få se denna kisse på nära håll. Länge stod hon och kikade, sen kom ungarna oxå men de bilderna blev jättesuddiga :O(


                       
                        Kamelerna sköter gräsklippningen .......... så långt de når iaf :O)En av de största höjdpunkterna var när vi fick gå in i varghägnet. Jag blev faktiskt hälsad på av en varg med en slick i fejset, det är deras sätt att hälsa. Jag har lite svårt att förstå att dessa ganska fega och tamhundslika djur har gett upphov till så många skräckhistorier... men det har väl med att göra att de river tamboskap och konkurrerar med jägarna om dess huvudföda - älgen. Vargen attackerar inte människor, inte ens i vilt tillstånd! Då är t.ex björnen farligare.

På Kolosseum fick vi träffa elefanter och noshörningar:

                 
Och utanför Kolosseum fanns surikaterna! Urläckra små djur!

                        
                         Visenten fick vi inte gå nära... men han var nyfiken!

Zebrorna tänkte vi gå ut och hälsa på när vi var i safaristallet, men de ville komma in och hälsa på oss istället:

                            ¨

Lejonkulan var maffig! Honorna var mäktiga, men hannen ännu mäktigare. Men hannen tittade bara på oss, kissade en ocean och lunkade iväg för att ryta uppe i skogen, mer intressanta var vi inte. Gruppen efter oss hade bättre tur.

Girafferna var mer nyfikna på oss besökare:                  


Som sagt. En superhäftig helg. Dessvärre verkar jag ha dragit på mig en förkylning. Frös efter första kursdagen, duschade varmt och blev bättre, frös på natten och vaknade med värk i hela bröstet men piggnade till framåt morgonen. När jag kom hem från Kolmården frös jag igen så jag skakade, duschade varmt och kröp i säng tidigt. 

Vi får se hur dagen artar sig.

Inom kort

... kommer jag skriva en blogg om min fantastiska helg på Kolmården ... men bilderna tar sån tid att ladda upp och jag är inte helt kry (förkylning i kroppen) så jag ska försöka krypa i koj nu.

Ville bara berätta att jag haft det BÄST!

                                                                   

Puzzlar vidare

Terapin fick handla om min prestationsnoja och svårigheter att prioritera, ja allt jag skrev om i min förra blogg. Jag menar, jag VET att jag klarar allt som jag åtagit mig, men det finns saker som jag mer gör av plikt och slentrian och som faktiskt borde sorteras bort. Återigen styrkt att mina tankar är riktiga åkte jag på konstvandring längs T-banan. Först blev det "Dårarnas båt" i Sockenplan, sen "Tulpanerna" i Högdalen, "Barnet och käpphästen", "Taxen" och "Flickorna" i Hagsätra. Ska sätta in lite bilder och berättelser under en egen kategori här sen tänkte jag.

Väckte Janne när jag kom hem. Efter att jag hämtat Bamse for vi iväg till Bygg-Olé i Nacka och beställde golv till landet. Sen åt vi på Korat medan vi försökte prata om framtiden. Janne har en del externa byggprojekt ... och jag börjar känna mig lite övergiven. Får se vad som händer i framtiden. Vi pusslar på i våra liv. Snart kommer nånting hända och jag vet inte hur... Ense... ? Inte direkt.

                                      


Livspusslet

                                                              
Igår var mer än en vanlig dag, utan läkarbesök och sånt men ändå blev den en ovanlig dag. Åkte på hembesök mitt på dan och det drog ut på tiden, lät det göra det, hade inget som väntade på jobbet. Ibland händer det väldigt mycket i en själv när man möter andra människor.

Hemma igen ringde jag mamma och pratade om hela min livssituation när jag återigen rusar i snälltågsfart genom livet. En prästkollega sa nåt pedagogiskt i onsdags som jag glömt, men känslan sitter i. Min äldsta dotter ringde senare på kvällen och jag dryftade lite av mina tankar med henne oxå....

Jag mår bättre fysiskt än på många år, men är det livskvalitet att jobba 100%, plugga 75%, ha familj, djur, hus, hus på landet samt gå kurser i både knyppling och ikonmåleri och samtidigt odla ett socialt och andligt liv? Är det ö.h.t möjligt? Jag vill ju göra annat oxå, lära mig mer om konst i det fria söder om söder, åka på etologikurs, ha tid att handarbeta, umgås med vänner och skriva blogg oxå. Ekvationen går inte ihop. Jag ser det intellektuellt, men jag har svårt att prioritera... Igår blev det självklart att jag skulle hoppa av ena kursen i skolan och ta ledigt denna termin från knypplingen för att frigöra tid åt annat. Nöjd med beslutet tog jag en lång kvällspromenad med en trotsig Bamse i slyngelåldern, när jag sen kröp i säng (utan att slå på datorn först för att kolla mail och Facebook) började jag att läsa "Mina drömmars stad" av Per Anders Fogelström vilket jag längtat efter sen i somras... äntligen TID för ANNAT...


...


....men i morse vad et inte lika självklart längre... men visst fixar jag det här! Allt jag gör är ju sånt jag vill göra! Eller? Ska prata om det igen på terapin idag...

Nu har jag varit på utvecklingssamtal med Bekki, är hemma för att kolla SL och ta en snabb lunch, nu ska jag till terpain, sen ska jag jobba hemma för att ta igen fm, ut och övningsköra Jannes bil så jag kan använda den i helgen ... det är lite snurr på livet s.a.s.

Uppe med tuppen

Vaknade fyra imorse och började tänka på jobbet... men gick upp strax före sex för morgonrutiner och Bamsenad. Fröken blev lite förvånad när jag lämnade in Bamse på dagis kvart över sju (vi brukar ju kommar halv nio), men jag hade tid hos ögonspecialist kvart över åtta och var lite osäker på vart jag skulle ta vägen. Janne skjutsade mig ifall jag skulle få såna där droppar som vidgar pupillen, då får man inte köra bil. Jag fick några droppar som sved och ögonen tårades en bra stund efter det, men det viktigaste var att det inte fanns nån starr, inga andra sjukdomar heller så jag kan glädja mig åt att allt från suddig syn till grå skuggor och irritation är vanlig ålderssyn + att jag slarvar med läsglasögonen.

                          

Lät ögondropparna svida ut innan jag målade dem och åkte till jobbet. Väntade på en ergonom, men fick åka till kapellet utan att träffa henne då hon var sen och jag hade café. Hon kom till Hagsätra sen för arbetsrummet där måste möbleras, det är allt annat än ergonomiskt som det ser ut nu, men så har de oxå väntat på min återkomst vilket jag är glad över. Just nu är det funktionabelt för kortare pass och har väl möblerats med överblivna grejor, men nu kommer det bli fint!

                         

Vi hade en jättebra föreläsare på caféet idag som pratade om konst ute, särskilt om konst för barn och konst i vårt närområde. Nu är jag jättesugen på att gå runt och titta lite, för jag antecknade konstnärernas namn... och en som smyckat en del i Högdalen har skulperat många olika djur! Bland annat grisar och hästar! Här ska det bli konstvandring för min del (hoppas jag). Annars är ju Barnet på Käpphästen en klassiker som gett Hagsätra centrum sitt signum liksom kyrktuppen på vår kyrka är signum för Högdalen!

Blev kvar längre på jobbet än jag tänkt. Halsontet har nästan gett sig men jag känner värmerosor som blossar upp på kinderna nu och då. Hämtade Bamse efter halv fem så hans dagisdag idag blev lång! Gjorde fiskgratäng åt mig och Bekki men Bekki sover borta igen, och Janne jobbade X-em och sin egen natt. Det blev matlåda åt mig ist.

Bamse och jag har gått sista naden efter "Damernas detektivbyrå", bara älskar den! Men nu ska jag nanna... det är inget som säger att morgondagen blir lugn :O)

Slut i rutan

Började dagen hos tantdoktorn som gjorde vad hon skulle samt gav mig förnyat recept på cyklokapron. Nån operation blir det inte om vi inte provat lite annat först, sånt som cyklokapron (som jag använt i årtionden) och hormonspiral. Operation blir en sista utväg eftersom det alltid är förenat med risk, om än liten. Nej, nån spiral blir det inte tänker jag, jag får slå mig till ro och invänta det naturliga avslutet medan jag tappert står ut. Hon gjorde en biopsi oxå, den får jag svar på om en dryg månad... vi får se om/hur vi fortsätter då för att tämja Mmonstret så livet blir drägligt.
                                                             

Sen har det varit jobb, samtal och möte... har känt mig off hela dan, antagligen tog anspänningen inför läkarbesöket hårdare än jag trodde.

Handlade efter jobbet, hämtade Bamse och tog ut honom en stund innan jag började med middag. Sen gick jag i däck. Nån knyppling orkade jag inte med, maten var klar efter 19.00 och Jens och Janne kom hem halv 8. Sen har jag bara legat i soffan med ont i halsen, frusen och lite täppt. Nu har Jens åkt hem till Nacka, Janne tagit ut Bamse och jag har kollat upp adressen till ögonkliniken jag ska till i ottan imorgon.... reparationsåldern var det!

               
                 Bamse har fått en ny kompis på dagis... men hon har inte kvalat in
                 tillräckligt för att få dela sacon ännu :-D

Nu hörde jag Bekki i dörren... hon har bott över hos en tjejkompis några dar...

Tuff måndag

Efter Kautchuks begravning igår kom tårarna. Rackarns vad jag grinade. Till följd av det såg jag nog rätt bakis ut imorse, ögonen var röda och svullna. Hade ett tufft samtal på förmiddagen, följde med kollegor ut på lunch och åkte sen till terapin där jag just nu är inne i en tuff period. Sen tillbaka till jobbet för möte innan jag hämtade Bamse och åkte hem för att laga middag till mig, Janne och Jens. Ragnar har varit ute och väldigt social ikväll. Janne gick och la sig ett par timmar innan sitt nattpass medan Jens och jag satt kvar och snackade. TV och stickor en liten stund innan kvällsnaden...

                                 
Känns tomt...

Grattis Ängla 4 år

Igårkväll gick jag kvällspromenaden upp till bussen för att möta M, hon hade strulat till det med tåget hem men jag var glad för det för då fick jag oväntat och kärt besök!

                           Bästisar!

Vi satt uppe och pratade en stund, men två damar i reparationsåldern behöver sin skönhetssömn så vi trillade i säng före midnatt. Vi hann prata en stund till över frukost och promenaden upp till T-banan oxå, så lite hann vi umgås. Jag knallade vidare med Bamse så promenaden blev nån dryg timme lång. Linnéas halvsyster och pappa kom och hämtade cupcakes som Bekki gjort till kalasen, först barnkalas och efter det släktkalas.När muffinsen var upphämtade åkte Bamse och jag till Virvelvindens hundskola där jag fått en jättebra kontakt. Bamse fick kycklingkorv varje gång han tittade på de andra hundarna - tittade på mig - och var tyst. Det gick jättebra! Vi ska försöka komma tillbaka två gånger till under terminen, sen blir det rallylydnad i vår hoppas jag!

Hemmavid skrev jag mitt sorgliga inlägg och Kautchuk. Det vill inte sjunka in helt enkelt. Det kom så oväntat! Janne är på väg hem och vi ska ut om en stund i regnet och begrava honom.

Jag gick ut med Bamse en 20-minutare innan Bekki och jag gjorde oss klara för att åka iväg. Ängla fyller fyra år och det måste ju firas! Svårt att fatta att tiden går så fort! Nyss var hon bara pytteliten och nu är hon en självständig ung dam som kan själv!

              

          
Mamma och pappa träffar yngsta barnbarnsbarnet för första gången :O)

Jag hoppas och tror att Ängla var nöjd med sina kalas. Hon såg rätt utfestad ut när vi åkte framåt kvällen, mommos lilla hjärta!

Bekki och jag har syndat med en McDonaldspåse. Nu väntar jag på Janne som är på väg hem... den där begravningen väntar...


R.I.P Kautchuk 2001-2011

Jag kan inte tro att det är sant. Kautchuk skulle ju överleva mig med massor av år! Indiska Stjärnsköldpaddor kan man räkna med lever 50-70 år! Visserligen har han varit lite risig sista året men inget jag trott varit särskilt allvarligt. Jag har varit hos veterinären två gånger med honom i vintras och i somras, sista gången fick han penicillin. Den senaste veckan har jag haft i lite vitaminer i fodret och överlag har han verkat pigg efter sommaren.  Jag har svårt att ta in det... jag menar, jag ser vad som hänt! Ändå går jag och knackar på hans skal... Och nytt terrarium är beställt, kommer antagligen i slutet av denna vecka!


Kauthuck som bäbis 2001

                    
                     Kautchuk kanske sommaren 2004


I sommarhagen i somras


                              Kautchuk och Esmeralda i våras.


Begravning blir ikväll.

Reptilexpo och Djurexpo

(Varnar ormfobiker för ormbilder längre ner i bloggen)

               
                Mitt fina olivträd tar sig. Än står den ute och är daggvåt på morgnarna.
 
Tog en lång runda med Bamse imorse. Vi fick sällskap med Zimba, Ormkärrs vackra samojed-drottning.

               

En stund efter 11.00 mötte jag upp Linnéas kompis V utanför en sporthallen i Kallhäll. Reptilexpo! Hon har fyra leopardgeckos och funderar på att skaffa en kungspyton, jag älskar ju allt vad djur heter så jag hängde gärna på. Sporthallen var som en godisbutik för reptilälskare.
 
                            
                                     
                               
                        
En rödfotad skogsköldpadda! Så sugen!!!

Efter drygt två timmar i den härliga sporthallen åkte vi vidare till Spånga och Spångas djurgymnasium. Där bjöds det på djurexpo av annat slag.


                   

                  
                     En vit påfågel!


De vita är Pekingankor.

Kom hem strax före fem och lagade mat till mig och Bekki, sen tog jag ut Bamse på en timslång promenad. 

Nu har Janne kommit hem. Hans arbetsmånad på Sanda är över och nu har han vanlig skiftgång igen. Bekki är på krogrunda med ännu en vän som fyller 18 år. Själv väntar jag på min kompis från Dalarna som missat tåget hem, så hon får sova i gästrummet.

                                    ~~~~~~~~ Livet är ett äventyr ~~~~~~~~

RSS 2.0