Knyppeliknyppel

Nu kommer en surprise! Jag har KNYPPLAT! Hela dagen! Utom när vi gick runt och hälsade på de andra kurserna. Behöver jag säga att jag stortrivs?
 
 
Trädet och Vättern var rätt oansenlig när jag gick hem vid 21-tiden...
 
 
... men 22.30 hade vi en sprakande solnedgång som jag njöt från rummet.
 

Sov gott!

Knypplar med mera

Dagen har varit lång och spännande. Förmiddagen knypplade jag på min Stensöta och vid lunch satte vi kursare oss i två bilar och åkte till Linköping. Där fick vi komma ner i arkivet och bläddra bland deras arkiverade spetsar med våra vita bomullshandskar. Det är något visst med att få se spetsar som är nära 200 år gamla, se ritningar och förlagor. Jag frågade om de hade Stensötan för igår fick jag höra av min knyppelvän att originalet skulle kunna finnas i Östergötlands museum ..... och de hade den... och inte bara spetsen utan även teckningen som den är knypplad efter. Förmodligen har jag stått och hållit Märta Afzelius tecknade Stensöta i min hand idag. Lite häftigt! Fotograferat den har jag också gjort förstås, men det är inte tillåtet att publicera bilderna tyvärr. Ni får kanske se min variant av spetsen så småningom, om jag klarar av den!
 
I Östergötlands museums arkiv
 
Blev jättesugen på pyttipanna och så fick det bli. Pyttipanna med ägg och rödbetor! Sen gick jag upp till Trefaldighetsgården och knypplade några timmar till. Hade tänkt att gå vid kl 21.00 men konstigt nog stod vägguret på 22.30 när jag gick. Förstod inte riktigt hur det gick till, men klockan stämde nog för när jag kom ner till Vättern hade solen redan gått ner.
 
Det stog en bil under trädet ikväll. Fler vill njuta av kvällsljuset över Vättern.
 
Preppad med Cocillana och Dasselta sov jag gott natten som var, preppad med samma medicin ikväll önskar jag er en god natt.

Knypplar

Började dagen med att ringa Vårdguiden och fick numret till Vadstena VC, fick en tid kl.11.15. Sänkan låg lågt och återigen fick jag diagnosen allergi och recept på både Cocillana och Mollipect. Hann knyppla lite innan läkartiden och fortsatte sen över hela lunchen. Aptit har jag inte. När klockan blev eftermiddagsfikadags gick jag upp till Svenska spetsars affär och lämnade mitt kontonummer. Jag har lyckats med konststycket att betala kursavgiften två gånger... Köpte också lite mer sallad och ost till frukost samt hämtade ut mina hostmediciner på apoteket. På hemvägen svängde jag in på pizzerian, men inte ens pizza smakade. Men i alla fall mätt gick jag tillbaka till lektionssalen och knypplade till kl 22.00, då hade jag använt alla nålar jag hade med mig.
 
 
Jag gick ner och fotograferade trädet. Något år fotade jag trädet i slutet av gatan varje kväll och tänkte att det kanske jag ska göra i år också...
 
 
Så satte jag mig att titta på den otroliga solnedgången över det nästan platta Vättern. Det var lite skillnad mot gårdagens blåst!
 
 
Nu har jag tagit en hutt Cocillana och hoppas på mindre hosta samt god sömn och med dessa färggranna bilder över kvällens Vättern önskar jag er en god natt!

På knyppelkurs

Några anteckningar från första dagen. Jag har hamnat i en jättespännande kurs. Den heter "Guldkorn ur spetsarkiven" och är en helt ny kurs. När jag anmälde mig velade jag lite, för jag ville både gå denna spännande kurs, men jag ville också knyppla Stensötan... För min del har det varit lite oklart vart jag skulle hamna, men det visade sig att jag får göra både och. Skillnaden är att i denna kurs ska vi dokumentera plus att vi ska få gå på några studiebesök oxå.
 
Jag fick en blomma av en kollega på jobbet med anledning av min examen. Den fick följa med och står nu och gläder oss alla fem som bor i B.
 
Idag efter uppropet satte vi "Guldkorn" oss tillsammans och fick veta hur man tänkt kring upplägget. Allt är inte solklart utan vi deltagare får vara med och skapa kursen. Efter lunch gick vi ner i Spetsarkivet med nyinköpta vita bomullshandskar och letade i lådorna. Vi kom därifrån med olika spetsar i lin, pärmar och ett par brudkronor i guldmetalltråd. Arkivet är hermetiskt tillslutet, likaså lektionssalen. Det vi jobbar med är inte dyrbart om man ser det ekonomiskt, men textilhistoriskt är det en otrolig skatt vi förvaltar! Och det är det kursen delvis syftar till, att dokumentera innan historiken går helt förlorad. Kan vi tar reda på vad upphovsmänniskorna tänkt? Vet vi vilka de är? Vad var syftet med spetsen?
 
Fullastade med skatter!
 
När vi kom tillbaka till lektionssalen gottade vi oss i spetsarna och analyserna. Jag gick också iväg och fick lite hjälp och tips med hur jag ska tänka kring min Stensöta. Jag gav upp tidigt för att vara på knyppelkurs i Vadstena och jag har ännu inte knypplat ett enda slag!!!  Min "förkylningsallergi" försämrades radikalt under natten. Jag har svettats och frusit, hostat och snorat, men det känns inte som jag har feber. När jag köpte bomullshandskar och starkare glasögon på apoteket inför besöket i arkivet fick jag hjälp att hitta kompletterande allergimedicin men jag tycker inget hjälper. Nu är jag preppad med allergimedicin, hostmedicin, nässpray och värktabletter. Jag orkade inte greja med middag utan ett par knäckemackor fick duga och det var gott. Ikväll har jag legat och googlat för att leta info om min spets men det finns just inget att tillgå på nätet. Jag fick tips om vem upphovsmannen eventuellt kan vara och har läst en del intressant om honom. Nu har jag fått ett annat tips från en god knyppelvän som kollas upp av ännu en duktig knyppelperson. Under tiden har jag läst in mig lite på denna eventuella upphovskvinna.
 
Men nu ska jag ge mig och må jag sova inatt och åtminstone inte vara sämre imorgon! Regnet smattrar sövande mot fönsterblecket.
 

Midsommar

En riktigt härlig midsommar har förflutit. I fredags hämtade jag min kompis Marianne och hennes hund Tanja vid tåget, Janne fixade rabarberkräm till lunch och förberedde grillspett till kvällen. Marianne och jag umgicks, jag spolade pinnar till knyppelkursen och jag började sticka på sjalen vars "ingredienser" jag köpte på Växbo lin under resan till Hälsingland. På kvällen gick vi över till grannarna och grillade spetten samt åt mycket annan god mat innan vi tog ett dopp i deras badtunna - 40 grader varmt.
 
Jannes midsommartårta - ett måste!
 
 
Lördagen blev underbart lugn. Marianne och jag gick hundpromenader, Janne hämtade Bekki vid tåget, vi umgicks och pratade, jag stickade och till kvällen grillade vi igen.
 
 
Imorse körde Janne Bekki till tåget och efter det att jag flaxat runt och packat klart åkte Marianne och jag iväg. Först körde jag hem henne, hon bor på vägen till Knypplingland - Vadstena! Här är jag nu, i spänd förväntan över vad de närmaste veckorna kommer att bära med sig...!
 
Traditionen bibehålls! I år fick jag sällskap av en knyppelkompis som känner till min tradition och det var mycket trevligt. I år blev det en Emilia med Mariestad till.
 
 

Utflykt till Parken zoo

För tredje året finansierade Lions i Huddinge en resa med buss och inträde till Parken zoo. Vi arrangerade dagen och stod för personal. Även i år blev det så himla bra! Bussen var full och en familj åkte egen bil så vi blev 17 familjer och tre personal, lite drygt 50 personer. För mig är det fjärde gången som jag åker på familjeutflykt till Parken zoo. 2013 var jag där med mitt förra jobb och konceptet knyckte jag när vi fick erbjudande av Lions att göra en familjeutflykt 2015 och 2016 för det blev så lyckat. I år hade vi, liksom förra året, några som varit med förut och några nya. Det värmde mitt hjärta när en mamma berättade att hennes barn gått och lagt sig extra tidigt för att det skulle bli morgon snart, en morgon när de skulle få åka på utflykt! Några har berättat att deras barn pratar om resan hela året och då känns mitt jobb så där extra härligt!
 
 
I år blev det lite annorlunda, för de andra åren har vi alltid haft sällskap med någon eller några familjer, men i år försvann alla direkt innanför grindarna, de flesta i sällskap med varandra. Det känns jättekul och blir en toppenbra bieffekt, för om man lär känna varandra i början av sommaren kan man säkert ses flera gånger i sommar tillsammans med sina barn. Några känner varandra sen tidigare år också. Vi träffade dem här och där och vinkade eller sa några ord. Att hålla tider och lunchen avlöpte också väldigt smidigt. 
 
Söta surikater
 
Minigrisar och en wyandott, tror jag
 
Sto och ett tvåmånaders föl, amerikansk miniatyrhäst
 
Geparden ville bli fotad!
 
Skål! Vi testar nya smaker!
 
Kapybaran, marsvinets största släkting
 
När vi stod och hängde vid kapybaran och tapiren började det dugga, men det kom en skötare och började prata med tapirerna. Jag slog upp mitt paraply och stod kvar i det tilltagande regnet... och frågade om deras päls, var den raggig som på en gris eller len som en korthårig chihuahua? DÅ FICK JAG KLAPPA DEN! Det gjorde min dag! Den var varm och lite sträv, ungefär som ett strävhårigt marsvin. Och nosen var så mjuk!
 
Den här gibbon-mamman satt och ammade sin son
 
Sex timmar försvann i ett nafs. Och mina toppenkollegor lät mig både stiga på och kliva av i Solberga så jag sparade säkert 3 timmars restid. Stort tack för det!
 
 
Igår gjorde jag min sista arbetsdag innan första semesterperioden. Två besök, ett hembesök och återträff med knytkalas för vårens sorgegrupp. Det blev en lång dag utan paus, men det kändes som en mycket bra dag.
 
Smördegspaj och ostar, matig sallad och krustader... och så hemlagad Ålandspannkaka!
 
Igårkväll satt Janne och jag ute till över midnatt. Himlen var underbar. Årets kortaste natt var underbar. Jag ville inte alls gå in utan hämtade filt och grejer och somnade i solstolen. Men strax innan två vaknade jag av att det var lite väl kallt så jag fick gå in i alla fall.
 
 
Idag har vi varit och midsommarhandlat. Jag bakade en smulpaj med äpplen och kanel till lunch. Inte så nyttigt, men gott. Nu ska jag börja förbereda mig inför nästa vecka! Den längtar jag efter!
 
Men först ska vi fira midsommar!
 

Så for vi in i Hälsingland

Tisdagen var en ganska vanlig arbetsdag med mottagning, planering inför kommande resa och hembesök... Och på onsdagen kom vi oss iväg, nångra veckor senare än vi normalt har våra kulturresor. Detta för alla helger som behagade infinna sig under maj. Men det gjorde inget. Vi for till Hälsingland och norröver kan det ju vara lite svalare än söderöver, vartåt vi styrt kosan under våra tidigare resor: Öland och Blekinge. Denna resa stod inte efter de andra i upplevelser. Jämför gärna bilderna med dem jag tog i januari under rek-resan!
 
Första dagen gjorde vi tre stopp. Medhavt fika en bit norr om Uppsala, Wijs trädgårdar och Oscarsborg invid slutstationen - Stadshotellet i Söderhamn.
 
Nu kör vi!
 
Wijs trädgårdar
 
Leker med prästen
 
 
Vi fick en visning runt Wijs sju trädgårdar, deras miljö- och skönhetstänk. Det var helt fantastiskt!
 
Leker med husmor!

Från Oscarsborg ser man hela Söderhamn (nästan).
 
Oscarsborg
 
Dag två hann vi med massor!
 
Trönö gamla kyrka. Nathan Söderblom är född på prästgården invid kyrkan.
 
Trönö nya kyrka... som f.ö har ett fantastiskt vackert knypplat ambokläde! Och krucifixet var gjort av spikar och metall som tillvaratagits efter branden + smält glas
 
 
Sen fortsatte vi färden mot Växbo lin där vi tittade in i väveriet och handlade lite. För min del blev det lingarn i rött och beskrivning till en sjal samt ett blått lin som jag tänkte knyppla en till plattfisk i! Piggvaren är Gotlands landskapsfisk och till Gotland är vi bjudna i höst!
 
 
Efter Växbo lin blev det lunch på Orbaden spa, Hälsinglands Riviera. Det hällregnade under lunchen och det var nästan den enda gången, förutom nån gång vi åkte buss, som det regnade på hela tiden.
 
 
Nästa anhalt blev Undersviks stiftsgård. Där tittade vi in i kapellet, huvudbyggnaden och kyrkan. Vackert, vackert men den största behållningen var nog ändå Frälsarkransvandringen runt kyrkan. Kanonfin!
 
Undersviks stiftsgård
 
Gudspärlan
 
Kärlekspärlorna och nattens pärla

Efter ett kort stopp vid Skales skafferi åkte vi till dagens sista anhalt - Skärså. Vi fick hoppa över rökeriet, men hann med glashyttan och smakeriet innan vi åt fiskmenyn inne på Albertina.
 
                                                                                              Kramas lite
 
På eftermiddagen gick jag in på Diakonhjemmets studentmodul och såg att jag klarat examen. Det firade jag med att ensam gå en promenad på kvällen upp till den vackra Ulrika Eleonora kyrka i Söderhamn. Funderade lite över tillvaron och konstaterade att nu är fyra års studier över.
 
 
Dag tre, sista dagen i vår kulturresa, hann vi med tre stopp. Först ut var Träslottet i Arbrå, sen andakt och fika vid Arbrå kyrka och till sist lunch på Laxön.
 
Träslottet i Arbrå                                                                          Leker lite...
 
Arbrå kyrka var fantastiskt vacker med sina målningar... och altarduken hade en knypplad spets - Mogna ax!
 
                                                                Alla sätt att servera kaffe på är bra!
 
Fiskeriförsökstationen på Laxön. Funderar över korsets placering och betydelse men har inte funnit nåt svar... än.
 
Sen åkte vi raka spåret hem. Jag kom hem vid halv nio och möttes av vitt vin och räkor i paviljongen. Bättre kan det inte bli.
 
Lördagen lät jag gå som den ville. Plockade lite och tog det lugnt. Men i söndags fick Janne och jag ett ryck och packade upp alla 21 kartonger som vi gömt bakom ett skynke bakom soffan! Det var så otroligt skönt! Vi fikade i paviljongen med en arbetskamrat till Janne och hans fru och mamma som lånat vår husbil över Vätternrundan. Frun och framförallt mamman var väldigt intresserade av knyppling som de hört talas om att jag pysslar med.
 
Idag har varit en intensiv arbetsdag, men förmiddagsmöte om sommarens diakonimottagning, kort lunch, flera telefonsamtal och två besök samt protokollskrivning och mail innan jag åkte hemåt med själavårdande samtal i telefon. Arbetsdag från kl 9 - 19 ungefär. Två dagar kvar till ledighet! Längtar!

Hästar och hundar!

Det är fullt möjligt att ha det superhärligt och fantastiskt två dagar i rad! Igår barn och barnbarn, idag hästar och hundar.
 
Idag var jag ledig och passade på att åka till en barndomsvän som lever sin dröm. Hon har ett helt gäng söta chihuahuas och en handfull hästar. Jag tog med Bamse och Rambo och for dit. Vi började i hästhagen med några ston och ett tre veckor gammalt föl.
 
 
Efter en snabbvisit hos en av hingstarna åkte vi hem och fikade i vännens trädgård bland alla chihuahuorna. Sen gick vi in och kikade på valparna och fortsatte prata en god stund. En helt underbar dag, helt enkelt!
 
 
Bamse och Rambo som lever ett stilla pensionärsliv är helt slut bägge två. Både hästar och hundar på samma dag! Bra social träning! Men det hindrade inte Rambo från att slita sig med flexikopplet hängande bakom sig för att anfalla två golden retrievers när vi kom hem. Ingen skada skedd, tack och lov, men jag blir ju så himla arg! Tänk att ett ryck från en sån liten hund kan göra att man tappar greppet!
 
Men nu sover båda två i djup sömn medan regnet öser ner... har ingen lust alls att väcka dem och gå ut...

Härliga helg!

Igår gjorde jag inte många knop och det var så skönt. Sov länge, gick hundpromenaderna, läste lite Fridegård. Sov ljuvligt gott inatt och vaknade i lagom tid. Efter morgonrutinerna kom Linnéa med familj. Vi har pratat länge om att åka till försvarsfordonsmuséet Arsenalen. De kom hit och lämnade Minou (hunden), sen åkte vi till Härad!
 
 
Det var väldigt väl ordnat för barnen också. De gick på skattjakt, letade militärmöss, de kunde klä ut sig samt så fanns det en lekhörna.
 
En sån vit pansarvagn körde Mattias när han gjorde UN-tjänst i Liberia
 
Klart ungarna knäckte klurigheterna och hittade skatten. Små modellflygplan!
 
Nu har Ängla och hennes mormor likadana militär-igelkottar
 
Sen åkte tjejerna och handlade medan killarna åkte hem till hundarna.
 
Mormors bil-marsvin fick följa med!
 
Det blev tacos på altanen!
 
 
Men allt roligt har ett slut och det härliga barnbarnsgänget åkte hem. Jag fick mig ett gott skratt när jag kom in med hundarna och kom in i köket. Det såg ut som vi haft värsta röjarpartyt! Och det har vi ju haft också :)
 
 
Tack för idag! Nu blir det Fridegård och sängen.

Hej och hå

... är väl det minsta man kan säga. Risken för långleda när allt är över (om går över?) är stor.
 
Igår, torsdag, superintensiv dag. Vaknade trött efter en natt med många uppvak och konstiga drömmar. Handlade bröd, smör, ost, paprika efter att ha lämnat hundarna, fixade fika åt herrklubben och tog emot telefonsamtal till det var dags att börja. Just nu är jag så uppbokad så det är svårt att ha telefonen öppen en endaste hel timme i taget. Jag klagar inte, men funderar över det där med tillgänglighet. Att arbeta 80% är svårt, men det är ju bara tillfälligt och funkar väl inte helt perfekt, jag är ju lite workoholic och skyr att vara sysslolös. Jag var tvungen att gå tidigare från de intressanta samtal som utspelade sig i vår nystartade herrklubb, men jag behövde ta hand om disken och få i mig lunch innan jag gav mig av till Ersta. Där opponerade jag på en text som det sista momentet i min Master-examen. Det var två texter som gicks igenom och det blev otroligt spännande samtal som utspanns. Jag hoppas kunna komma på fler forskningsseminarier framöver, men de har en benägenhet att krocka med våra Torsdagsträffar... Direkt från Ersta åkte jag och tittade på en lägenhet som inte ligger så långt från jobbet... Sen hämtade jag hundarna strax före dagis-stängning och åkte hem. Full av känslor och intryck.
 
Eventuellt så dröjer det innan jag har anledning att komma upp mot Erstaklippan igen...
 
Dagen har också varit intensiv.  Och inte sov jag nåt vidare inatt heller. Möblerade lägenhet och fick taskiga studieresultat som jag var tvungen att göra om på alla möjliga konstiga sätt, vaknade, slumrade till, Bamse väckte mig och hade klåda, duschade honom, svettades, gick upp och duschade själv före fyra... sen somnade jag så himla gott en timme före väckarklockan. Vansinne. Jag tänkte att jag skulle gå upp och sätta mig att läsa om trälen Holme efter jag duschat, då hade jag säkert varit mycket piggare idag. Jag får ta lärdom av det.
 
Men även om jag nära nog somnade på vägen till jobbet så blev arbetsdagen bra. Jag insåg att jag skulle bli tvungen att avstå kvällens grillfest som jag sett fram emot, men det var liksom inget att göra nåt åt. Om man har svårt att hålla ögonen öppna på väg till jobbet så är en fest på kvällen med drygt två timmars väg hem inte att tänka på. Två morgonbesök uteblev vilket gjorde att jag hann få undan "högen" som har en benägenhet att växa så fort jag lämnar rummet, fattar inte vilken gödning den får i min frånvaro (???), men förmiddagen blev hursomhelst extremt effektiv, tycker jag. Nog hann jag ett antal mail, typ 10 telefonsamtal samt utbetalningsunderlag och spontant besök... Efter lunch hade jag två hembesök á 2 timmar, båda angelägna. Hämtade hundar strax före stängning och kom hem vid sju.
 
500 meter hemifrån blev jag stoppad av tre små pojkar. Det låg en död ekorre i körbanan och en kille på ca fem år viftade med en papperslapp som han ritat rött kludder på. Jag satte på varningsblinkers och gick ut och pratade med dem. De var uppskattningsvis fyra, fem och sju år gamla och deras cyklar och hjälmar låg i diket. De var otroligt upphetsade av den döda ekorren och visste inte vad de skulle göra, den äldsta petade på den med en pinne och förfasade sig över det trasiga ögat och det vita klet som runnit ur det trasiga huvudet. Jag pratade lite död, trafiksäkerhet och djurbegravning med dem, väl medveten om min vita krage, gav dem en näve pappersservetter och uppmanade dem att prata med sina föräldrar så fort de kom hem. De sa att de skulle stoppa alla bilar med sitt "röda kort" så alla skulle få se den troligtvis trafikdödade ekorren, vilket jag tyckte var ett behjärtansvärt uppdrag de tog på sig. Det är alldeles för många som inte håller 30 i området.
 
Efter en uppvärmd middag som jag egentligen tappat aptiten för, har jag slumrat i soffan. Galenskap! Kan ge mig 17 på att natten blir hattig igen. Skulle tvingat mig vara vaken till nio, gått ut med hundarna och lagt mig på riktigt istället. Men jag var ju så trött...
 
"Vår" egen lilla hus-korre
 
 
 

Knyppling 6 juni

I föreningen Knyppelpinnarna har vi sen många år tillbaka suttit och knypplat vid Görvälns slott på nationaldagen. Igår var det första gången som jag var med och det var supertrevligt. Alla som medverkade på något sätt skulle vara där kl. 10.00 så jag åkte hemifrån strax efter åtta. Eniro sa att det skulle ta 1,5 timme och det skulle vara begränsat med parkeringsplatser vid slottet. Jag kom dit efter bara en dryg timme, gps visade på 1 timme och en minut och det stämde bättre med verkligheten. När jag kom dit var nästan alla mina knyppelkompisar där, vi blev 8 stycken!
 
 
Det var bra underhållning på scenen också, välkomstceremonin för nya svenskar kunde de väl gjort lite mer av, tycker jag, talarna var några stycken men det var inga långa tal. Barn sjöng, en cirkusskola uppträdde osv. Höjdpunkten var Kronprinsessan Victorias tal. Jag tycker hon är duktig. Strax före hennes tal började folk trängas framför knyppelborden men jag hade en liten glugg mellan kastanjebladen där jag såg henne. Under all övrig underhållning hade jag perfekt utsikt över scenen.
 
 
Under drygt sex timmar satt vi och knypplade. Jag hann nästan klart Plattfisken, det är bara lite vävbotten kvar och det ska jag försöka göra ikväll.
 
 
Inatt har jag sovit uruselt, liksom hela den senaste veckan. Imorse ringde jag VC och fick en läkartid kl 11.10. Som jag trodde är jag inte sjuk utan har fått en allergisk reaktion, antagligen en kombo förkylning/pollen. Jag har hämtat ut Mollipekt hostmedicin och Dasselta mot allergi. En tablett och jag tycker att det redan har vänt. Hoppas det fortsätter åt det hållet. I övrigt har jag promenerat hundar, varit på nytt stress-samtal på VC, lagat middag, förfärdigat oppositionen till imorgon samt bakat fröknäcke. Nu tänker jag diska, vattna blommor och knyppla klart Plattfisken innan kvällspromenaden och sänggång. Jag hoppas sååååå mycket på att få sova gott inatt.
 

Pingst-tider

Stillsamma dagar förflyter. Det har varit många besök på jobbet, men det är inte konstigt att det blir komprimerat när det både är en del helger samt att jag tillfälligt gått ner lite i arbetstid. I fredags jobbade jag halvdag hemifrån och då förfärdigade jag foldern om Hälsingland som ska med på kulturresan om ett par veckor. Igår låg maken och jag i varsin solstol, molnigheten till trots, under varsin filt i flera timmar och dryftade saker och ting. Det var superhärligt. Det är inte så ofta vi bara kan vara med varandra så där. Och så läste jag ut Röde Orm. Nästa bokprojekt blir att leta reda på trilogin om Holme av Jan Fridegård. När jag åker till Linnéa kör jag förbi Fridegårds-muséet och nån gång tänkte jag stanna till där.
 
 
Men i lördags gjorde jag något jag inte gjort på länge. Jag åkte upp till Roslagen och mina föräldrar. Det närmar sig året sen jag var uppe sist, jag har haft på tok för mycket omkring mig. Det var superhärligt. Vi satt större delen av tiden på deras uteplats och pratade, sen åkte vi till Gräddö och åt pizza, sen fikade vi i köket och fortsatte prata och lät timmarna gå innan jag åkte hem igen. Det ska inte bli ett år till nästa gång!
 
 
                                                                             Gräddö Special, lite vikingabåt över den!
 
Hundarna blev inte utan middag!
 
Innan jag åkte hem gick jag en promenad ner till sjön med hundarna. Jag har så många minnen härifrån. Här tillbringades alla mina barndomssomrar.
 
 
Idag är jag ledig, det är klämdag mellan pingst och nationaldagen. Jag har ringt doktorn för att få hjälp med min hosta men jag får ringa igen på onsdag. Nu ska jag fortsätta jobba med texten som jag ska opponera på på torsdag. Sen är det bara att vänta på betyget från Diakonhjemmet. Och om allt går som det är planerat ska jag göra något helt annat imorgon!
 

RSS 2.0