Min dag 🚁❤️

Förra julen fick maken och jag en julklapp av våra båda yngsta barn. Stockholm från ovan! En helikoptertur över Stockholm. Jag blev så fruktansvärt glad för det är något jag önskat mig så länge. Dock stod det i restriktionerna att maxvikten var 90 kg... så jag beslöt mig för att det skulle bli ursäkten för att verkligen gå ner i vikt, men det har skitit sig. Innan vi åkte till Thailand i november ringde jag och frågade om jag kunde betala till vikttillägg eller så, men då frågade efter min vikt och sa att eftersom jag inte vägde så himla mycket mer och alla väger ju inte 90 kg så det brukar jämna ut sig. När vi kom herm från Thailand gick inga fler turer för vintern men vi bokade in oss i februari, så att värdebeviset hann gå ut gjorde inget.
 
Igår var det dax! Jag är ju lite flyg-hispig så jag tog ledigt hela dagen. Tog upp hundarna till dagis till 9.30, hämtade Janne i Flempan kl 10.00 och så åkte vi ut till Bromma Blocks. Gick runt och tittade lite, satt i en soffa och pratade medan vi såg Carolina Gynning få håret tvättat och fönat hos en frissa på nedre planet. Sen började klockan närma sig 13.00 och vi blev upphämtade utanför ingång 185C.
 
 
Jag hade farhågor om att turen inte skulle bli av, för periodvis snöade det ymnigt, men vi kom upp och iväg. Vi flög genom både solsken och snöyra så vi fick liksom allt!
 
Frihamnen
 
 Danderyd
 
Riddarholmen
 
Karlaplan
 
Södra Stationsområdet
 
 
Jag var helt uppfylld av upplevelsen, det var fantastiskt! Och att flyga helikopter har inga likheter med att flyga flygplan. Jag har ju flugit ambulanshelikopter  vid ett tillfälle, men då var jag hög som ett hus och mest besviken på att jag bara såg ljusarmaturen i helikopterns tak...
 
När vi åkte til Bromma såg Janne att Syfestivalen pågick på Älvjsömässan och han undrade om jag inte skulle gå dit? Jag blev lite förvånad men sa att givetivis ville jag det! Så efter en sen lunch i Älvsjö släppte  han av mig utanför mässans portar och åkte upp till lyan. Jag hälsade på knypplarna i vår monter - föreningen Knyppelpinnarna, Svenska Spetsar och Karin i Elsa Petersons monter. Jättetrevligt! Sen tänkte jag gå en sväng men kom inte jättelångt. Mina ögon föll på ett litet bord i dockskåpsstorlek. Jag kom i snack med mannen som stod där och han hade mängder av gör-det-själv-kit av miniatyrstolar. Jag köpte "Lilla Åland" en gungstol som det lilla bordet ingick i samt en pinnstol "Katthult". Strax därefter var det workshop och jag fick hjälp att sätta ihop dem enligt konstens alla regler. Jätteroligt! Det är ju en hel värld, detta med miniatyrstolar. Man kan tillochmed prenumerera på dem och få hem ett antal byggsatser per år! Gunilla hette hon som höll i workshopen och hon hade gjort fantastiska tittskåp... och där kommer dessa stolar in för min räkning. På pinnstolen ska en knypplerksa sitta i framtiden, och på bordet kommer en knyppeldyna stå. Gungstolen får vara interiör i det rum, det tittskåp som jag länge drömt om att göra. Det kommer antagligen ta åratal för mig att bli klar, men nu har jag de första detaljerna!
 

Vid 18-tiden kom Janne och hämtade mig. Janne köpte hämtmat medan jag packade i lyan och sen åkte vi hem.
 
Idag har vi tagit det superlugnt! Jag har virkat en del, tittat på Tjejvasan och naturprogram, sorterat ut gamla mediciner och vitaminer i medicinskåpet samt tvättat. Imorgon är det årsmöte i föreningen Knyppelpinnarna!

Fyra dagar

Söndagkvällen med min yngsta dotter, hennes pojkvän och hans mamma blev supertrevlig och ungdomarna hade lagat god mat och en god morotskaka till efterrätt. Timmarna bara försvann och så var det plötsligt dags att åka hem.
 
Imorgon har jag tagit ledigt och så här långt är jag mer än nöjd med min vecka som började med Kyrkgruppsutflykt till Hagsätra kyrka. Det var ju min arbetsplats i flera år, då som Hagsätra kapell, nu omgjort och ombyggt till en kyrka mitt i centrum. Ingången var ny för mig, arbetsrummen borttagna för där är numera själva entrén och trapphuset. Utsmyckningarna i kyrkan var häftiga. Molnen i taket och duvan ovanför dopfunten var gjorda i hönsnät. En läcker, "enkel" och luftig utsmyckning.
 

Altaret var gjort av betongblock och på blocken fanns meningar av "Vår Fader" skrivna på tio olika språk, bland annat ungerska och samiska. Alla språken, plus många till, talas i Hagsätra.
 
 
Det som fanns kvar sen min tid i Hagsätra var stolarna och triptyken (altartavlan), allt annat var nytt. Efter visningen blev det fika på konditori Vallmofröet i Hagsätra Centrum.
 
                                                                 Budapest
 
Veckan i övrigt har bestått i grova drag av hembesök, besök, egen handledning, lunchmusik, sopplunch och Torsdagsträff med jubilarer. En rätt lagom vecka med andra ord.
 
 
Och igår var vi hem till äldsta dottern en sväng på kvällen och åt middag. Myspys!
 
Om ca 4 veckor tittar Novas nya syskon ut       Nova ska absolut dricka som hundarna när de är där 😂
 
Nu ska jag diska och sätta mig med virkningen en stund. Morgondagen hoppas jag ska motsvara mina förväntningar!
 
 

Laddar om...

... inför en vecka som ska bli lugnare än på sistone. Har suttit och gjort några hål i kalendern och inget nytt ska bokas in denna vecka! Funkar allt enligt planen kommer det bli en mycket rolig och spännande vecka, men inte så fullspäckad... så stay tuned!
 
 

 
Drömde inatt igen. Har drömt väldigt mycket hela vintern faktiskt. Kanske skulle jag skaffa mig en sån däringa liten bok och ha bredvid sängen och sen gå drömtydningskurs? Drömmar glöms ju bort så fort. Jag minns inte sammanhanget i min dröm inatt, men jag var jag inne i en affär (tror jag) och stod bredvid en lång, smal, välklädd kvinna som var lite äldre än mig. Jag tänkte att så där skulle jag vilja se ut. Parant. Snygg. Självmedveten. Tittar på mig själv i spegeln. Kort, rund, hundtassfläckig täckjacka , leriga boots och en grön slinga i vindrufsigt hår. Patetisk, tänkte jag. Så fick jag syn på en liten väska. En mossgrön liten superpraktisk handgjord väska med flera genomtänkta fack och ett vackert broderi på. Den var bara helt perfekt! Jag tittade på prislappen och den kostade nästan 6000kr. Jag provade väskan i spegeln och remmen var så lång att väskan nästan gick i golvet, och inte matchade min lortiga uppenbarelse väskan särskilt väl heller... ja, ni fattar: snygg designväska - hundtassfläckig lerig liten tant. Jag hängde tillbaka den och stod och tittade på den. Mm, 6000kr är mycket, men om man ser till mitt näst intill obefintliga klädkonto... det kan vara värt det. Början på ett ordentligare appearance? Och remmen kan jag väl fixa? "Åh, vad bra att du hängde tillbaka den" säger en kvinna bakom mig, "den ska jag ha", sa hon och tog väskan. Jahapp, tänkte jag snopet, blev lite ledsen men tänkte att min gamla trasiga väska från 80-talet duger väl ett tag till (här dryper jag av offerkofta). Jag älskar min läckra gamla väska som snart sorterar under retro-begreppet, men dragkedjan är paj och det har gått hål i bottensömmen. Besviken gick jag därifrån. Jag tänker gå och "suga" lite på drömmen, tror den säger mig något om självkänsla... Det festliga i den hela, om man jämför drömmen igår om bilrutorna, så hade jag fått flera bra tips på gårdagens sista Facebook-inlägg om vad jag kan använda min kub-virkning till, bland annat just: en väska! Lite mer Guggelutt-style kanske? 😂
 
 
Annars då? Bamse höll på att gruffa till tidig morgon. Antar att rådjuren avlägger visit under fågelbordet även nattetid. När han väckt mig för fjärde gången fick jag tokspel och jagade honom med vatten-sprayflaskan genom huset. Sen blev jag superledsen över mitt dåliga uppförande och så somnade vi tätt ihop, min söta blöta nalle och jag. Han sköter ju bara sitt jobb och signalerar för att göra mig uppmärksam på att det händer nåt därute i mörkret!
 
 
Vi gick långpromenad innan frukost och nu väntar jag på att sista tvättmaskinen ska snurra klart. Diska, vika tvätt, borsta Bamse och packa står på dagens schema, sen åker jag och grabbarna till lyan. Ikväll bjuder minstingen på middag och jag ska få träffa min yngsta svärsons mor. Jag ska nog skrubba bort tassfläckarna från jackan...
 

Over and out

Inatt drömde jag så konstigt, jag hörde glas krossas och när jag tittade ut var jag "hemma" i Norsborg igen. Någon hade krossat alla rutor på den första bil jag ägde, en hundkoja jag köpte som tonåring men aldrig körde för körkortet dröjde... Imorse när jag vaknade hade jag fått ett sms från grannen som påpekade att höger bakruta på min bil var öppen. Jag fick bråttom ut för jag tänkte att det kanske verkligen var så att jag hört glas krossas och triggat drömmen, men den var bara nerdragen. Märkligt! Jag har inte medvetet vevat ner höger bakruta och om jag omedvetet gjort detta borde det varit skitkallt i bilen när jag körde hem igår. Nåt måste ha hänt när jag packade ur bilen, och jag var extreeeeemt trött när jag kom hem! Lite spooky med drömmen ...
 
Den senaste tidens intensitet tar ut sin rätt idag. Detta år har inte bjudit på många lugna stunder. Jag tittar i almanackan och ser att bara de två senaste veckorna har jag jobbat 6-dagars veckor, kvällar och när jag varit ledig har livet bjudit på roliga, spännande saker så nån återhämtning har det inte blivit direkt.
 
 
Veckan som gått har varit bra och inte fullt intensiv som tidigare veckor. Vi kom ju hem från Vätternrundan på måndagseftermiddagen och efter knypplingen på kvällen åkte jag upp till lyan. Sen har det tuffat på med mottagning, olika möten på olika platser, hembesök, besök och en hel del administration.
 
Igår när jag kom hem övermannades jag av den stora tröttheten. Orkade inte titta på TV och virka som jag tänkt. Jag har virkat två stjärndukar och håller nu på med en löpare med kubmönster i 3D-effekt som jag är så nyfiken på hur den kommer att bli. Istället släckte jag alla lampor, låg i vår utfällbara fåtölj och tittade på det trebenta rådjuret som åt Ragnars fågelfrön som jag lagt ut under fågelmataren. Och så lyssnade jag på alla åtta avsnitt av Tunnlarna. Jag hade som vanligt radion på när jag åkte hem och då pratade de med Jerker Virdborg om denna psykologiska radiothriller. Gick kvällspromenaden med hundarna efter fjärde avsnittet och somnade till det sista. Gick och la mig och försökte lyssna om på det sista avsnittet i sängen men när jag vaknade imorse insåg jag att jag inte hade en aning om hur det slutade. Lyssnade för tredje gången på sista avsnittet efter morgonpromenad och frukost.
 
 
Nu har jag med viss möda plockat undan packningen från konferens och Vätternrundan, sorterat bort reklam, betalat räkningar och första tvätten snurrar i kondenstumlaren. I den ligger hundarnas selar och Rambos jacka, så jag hinner nog fixa lite lunch innan nästa promenad. Hundarna ser lika slöa ut som jag känner mig. OS håller mig sällskap. Inte för jag tittar på TVn och inte för jag att jag är ett dugg intresserad, men ljudet ger en viss hemtrevnad. Hade Janne varit hemma hade han suttit och tittat, men han jobbar natt och tog husbilen till jobbet, dels för att jag ska slippa smyga hela helgen, dels för att slippa pendla under 12-timmarspassen. Jag saknar nog honom jättemycket just nu!
 

Vättern runt i bil

För fjärde gången åkte jag och kollegan iväg för att reka inför den årliga Kulturresan. Och som vanligt har vi haft supertrevligt, vissa saker stämmer med internetsökningar och somligt icke. I år ska vi åka Vättern runt, i buss då, inte på cykel... denna rek-resa tog vi bilen. De resor jag tidigare resor fått hänga med på har gått till Öland, Blekinge och Hälsingland. Vart vi ska resa röstas fram på återträffen efter varje resa.
 
I år började vi med att åka in i parkeringsfickan i Råbyhed och ut igen utan att stanna, så vårt första riktiga stopp blev (efter lunch på Tutingen) Klockargården i Askersund. Därefter blev det Karlborgs fästning som inte riktigt såg ut som förväntat, men det kommer bli skitbra nu när vi vet!
 
 
Habo kyrka kom vi inte in i, men bara utsidan av denna "träkatedral" är väl värd ett besök. När vi kommer dit i sommar kommer vi definitivt in i den!
 
 
Hooks herrgård, naturskönt och med gott rykte. Blir toppen.
 
 
Framåt kvällen anlände vi Jönköping och checkade in på Grand Hotel. Utsikt över Vättern och det blir nog inte mindre perfekt till sommaren!
 
 Jag blev lite ställd när jag såg "Hönstavlan" i Grand Hotells entré... den appelerade i mig talesättet att "kärringar är som kacklande höns"... men det verkar inte vara så illa om man läser på Wikipedia. Olika saker betyder olika i olika tider och detta säger väl mer om herr Tessin och hans fäbless för vackra hovdamer?
 
Efter en god Bookmaker toast på Pitchers väntade en god natt i en himmelsk säng. Pigga gav vi oss av på dag två i vår rek-resa. Dagen bjöd på Franssons polkagrisar i Gränna, Grännagården och Ellen Keys Strand där vi provgick den branta sluttningen, som det varnas för på hemsidan, i snöslask.
 
 
Vi valde att hoppa över Vadstena för de begivenheter som vi tänker oss där i sommar är både jag och kollegan tämligen säkra på. Efter att ha kollat trösklar, hiss och bussparkering på Statt i Motala åt vi lunch på Ubbes café åkte vi till Hejdenstams Övralid, Medevi Brunn och tittade till Rejmyre glasbruk som stod där det skulle!
 
 
Sen styrde vi kosan hemåt och det tog ett par timmar. Jag släppte av kollegan vid Strängnäs resecentrum, åkte hem och tog ut hundarna en sväng, åkte in till Strängnäs igen och två timmar i knyppelkursen gick så fort så fort. Tre helt nybörjare och en som jobbat på en termin, vet ni, det är så roligt så OJ! OJ! OJ! När jag kom in i salen (jag hade låtit en av de "äldre" eleverna som varit med från början handha nyckeln eftersom jag visste att jag skulle bli sen) och salen var näst intill full... det är ren glädje! Två "gamlingar", tre "fräschingar", en "halvgammal" och två frånvarande... vi är faktiskt ett riktigt gäng nu! Kommer alla så är salen full till sista plats! Efter kursen åkte jag hem och tog ut hundarna och åkte sen upp till lyan, gick en längre sväng med hundarna och tänkte sen lägga mig men var förstås för mycket uppe i varv. Kunde inte somna, sov sen väldig djupt och vaknade ovilligt till väckarklockan.
 
Dagen har ändå blivit riktigt bra, trots svullna ögon och fullt huvud. Det kom en del folk till mottagningen och jag hade en del att röja på skrivbordet samt telefonlappar efter flera dagars frånvaro (konferens och rek-resa), men jag hann det jag skulle då eftermiddagsmötet var inställt. Kvällen spenderas i lugn och ro i lyan... och även om de senaste veckorna varit oerhört roliga så ser jag fram mot en lugn andra hälft av veckan! Och kommer jag få veta vem den raring är som ställt in blommor på mitt rum?
 
 
 
Tack och hej, leverpastej!
 
 

Lördag med dop

En fin lördag som började med kaffe och knäckebröd, fortsatte med långpromenad i solen, kaffe och semla... och dop!
 
 
Jag hämtade upp Bekki, sen åkte vi ut till Tyresö kyrka där vi fick vara med när lille M döptes, vidare till Bollmoradalens församlingshem där vi fick avnjuta smörgås- och marängtårtor.
 
 
Bekki och jag handlade innan vi åkte hem. Bekki skulle ha middagsgäster och jag blev så sugen på löksås och så fick det bli: fläsk med löksås och ris! Det är sånt jag inte får i Janne, så man får passa på när han är på krysssning 🤣
 
 
Kvällen har ägnats åt virknålen och Morden i Midsomer, kvällspromenad och en snutt gaygala. En ny stjärnduk är på g och det är så himla svårt att sluta virka! Men nu blir det iallafall kudden för nya äventyr väntar...

Från slottet tillbaka till orten...

 
Tre dagar på slottet! Det ni! Det var en himla bra konferens kan jag lova. Känner mig fortfarande härligt uppfylld. Vi har haft späckade arbetspass om diakoni, om rapporten som kommer ut i april, om utbildningsmaterial för medarbetare och förtroendevalda som jag tror även kan hjälpa oss själva att berätta om diakoni. Jag ska försöka sammanfatta allt detta till något kort och lättsmält att presentera och inspirera mina kollegor med till nästa vecka. Vi har fått god mat, givande och roliga samtal med nya och gamla bekanta. Vi hann även med en mini-retreat på att par timmar, och det var välbehövligt efter allt vi fått oss till livs. Stjärnholm är ett himla bra ställe att vara på i alla möjliga sammanhang, denna gång blev det suveränt!
 
 
Innan sista passet idag reste sig alla kollegor och sjöng "Ja, må hon leva" för mig.  Då tappade jag några rörda tårar, det var så oväntat ...
 
 
På vägen till lyan köpte jag en tårta. Rebekka och Freedy skulle komma över på fika. Jag köpte den minsta tårtan som fanns, 6 bitar. Inte en chans att vi fick i oss hälften ens en gång. Och ungdomarna hade köpt semlor. Jättemysigt med lite fin-sällskap en stund på eftermiddagen. En härlig bukett tulpaner står nu på köksbordet och doftar underbart! Och så har jag en semla och en trekvarts tårta kvar... Mums?
 
 
Lilla Rambo, som legat på sjukhus i två dygn, fick komma hem igår. Janne hämtade honom och sen har de huserat i lyan. De har inte hittat några fel på honom och nu hoppas jag verkligen att han ska fortsätta må bra. Det som felat har varit att han har varit väldigt slö, inte orkat gå och inte haft någon aptit samt att sänkan har varit förhöjd. Just nu, precis som i söndags och måndags efter förra gången han låg inne, är han pigg och som vanligt. Må det hålla i sig!
 
Nu är Janne på väg till båtmässan i Helsingfors och jag tillbringar en lugn kväll i orten, i mitt eget slott - lyan, med mina smågrabbar. Det är alltid härligt att komma hem till all denna oförställda kärlek som bara älskade husdjur kan ge. Jag tror jag ska ge virknålen en omgång innan jag kryper i koj!
 

Nej, inte alls som tänkt...

I motsats till idag var gårdagen lugn. Ett besök och ett hembesök samt telefon och administration som vanligt. Efter jobbet drog jag iväg till Farsta och köpte garn! Såg en duk på Facebook som såg så himla rolig ut att virka, mönstret finns gratis på Järbo garn (stjärnduk), och kvällen gick åt till det. Det går fort att virka i jämförelse med tex knyppling och broderi...
 
 
Idag blev allt på trekvarten känns det som. Rambo började skaka tidigt på morgonen och han orkade inte morgonpromenaden. Han fick följa med till jobbet istället och så ringde jag Södra Djursjukhuset där han låg inne i helgen. Vi fick komma tillbaka och efter undersökningar och provtagningar blev han inlagd igen... Förhöjd sänka, låg och orkeslös... Vad är det med min lille? ❤️❤️❤️
 
 
Åter på jobbet hann jag inte mycket innan förberedelserna till volontärfesten - vårt tack till alla som ställer upp som volontärer i olika sammanhang. Mina arbetskamrater hade redan gjort det mesta, men kaffekokning och snacks kunde jag hjälpa till med!
 
 
Husmor hade gjort jättegod mat - lax och kyckling med potatissallad och potatisgratäng, och brulepudding på det! Och Sonja Aldén sjöng för oss och berättade lite om sig själv. Hon är född och uppvuxen i Huddinge! Allt kändes jättelyckat!
 
 
Vi hjälptes åt att diska och plocka undan. Vid niotiden var vi klara och jag hämtade packning och Ragnar i lyan och åkte hem. Janne hämtade Bamse från dagis på em och nu ligger han och jag i soffan och väntar på att tvättmaskinen ska snurra klart. Imorgon åker jag på tre dagars konferens! 
 
Klart slut!

Det blir inte alltid som tänkt

Idag hade jag satt klockan på ringning kl åtta! Jag gick upp och duschade halv sju och ställde om klockan. Trodde aldrig att jag skulle somna om, men det var tur att jag ställde om klockan på halv nio för somna om, det gjorde jag! Det var skönt. 
 
 
Frukost och långpromenad med Bamse. Vi mötte Janne på tillbakavägen. Janne gick upp till lyan och jag åkte till Huddinge på gudstjänst. Tanken var stt jag och en ikonmålarvän skulle ägna söndagen åt ikonmålning och att börja en sån dag på ett bättre sätt än med en gudstjänst kan jag inte tänka mig.
 
Anna, själv, tredje - den andra av de fyra ikoner jag målat/fortfarande håller på med
 
Efter gudstjänsten åkte vi hem till henne och åt köttbullsmackor, vi kom i snack med hennes gubbe om allt möjligt och timmarna gick. Bland annat fick jag prova en mask med nära-infrarött ljus som skulle öka välbefinnande och minska rynkor...det var spännande! Efter 17 minuter i masken var jag både rosig och varm...!
 
 
Till sist packade vi upp våra målargrejer för att göra upp en plan! Nu ska jag leta reda på min tomma ikonplatta, sandpappra dem i trä och förbereda för målning om tre veckor! Det bli inte alltid som man tänkt sig, men bra ändå!
 
 
När jag var där ringde djursjukhuset, Rambo var klar för hemgång. Han hade fått dropp med salter och mineraler, de hade sprungit med honom och inte lyckats framkalka flera anfall, sänkan hade gått ner. Jag ringde Janne som åkte och hämtade honom, så när jag kom hem framåt kvällen var lyckan total och hela flocken samlad.
 
Slutet gott, allting gott!

Tiden är ett relativt begrepp!

Idag var jag tvungen att gå och hämta almanackan när jag bestämt mig för att ägna en stund åt bloggskrivande. Det kändes som det var så länge sen! Men den där veckan som jag trodde gått sen sist har inte alls gått, det är bara tre kvällar sen jag satt här senast! Veckan har onekligen varit intensiv och det har hänt massor, inte konstigt då att det känns om det gått två veckor på en!
 
Början av veckan har jag redan skrivit om ju! Måndagen innebar en hel del mil, Strängnäs- Stockholm två gånger och Stockholm-Strängnäs en gång. Men det genererade ett bra möte, hemarbete och knyppelkurs på kvällen med härliga nybörjare. Tiden går fort när man får springa mellan dynorna och hjälpa till med pinnar som hoppar fel och trådar som trasslar. Jag tycker det är jättekul!
 
 
Efter tisdagens mottagning var det ju Ultraljudet av Monicas bäbis, jag hann med en timmes utbildning i orosanmälning och avslutade dagen med en kväll då jag blev undervisad i flandersk knypplingsteknik. Onsdagen bjöd på tre möten och en extern lunch med massage som avslutning...
 
Nu har jag upprepat detta och hittat tillbaka i rätt vecka! Men igår blev det ny månad och den inleddes med en heldag om Kyrkans nya handbok. Det var vår nya chef som höll i den och vi gick även igenom en transaktionsanalys-modell och lite annat smått och gott. På kvällen tog jag igen lite jobb som försummats under dagen, två längre själavårdssamtal per telefon. Ibland blir det så när man inte hinner träffa folk som behöver...
 
 
Janne kom upp till lyan på fredagmorgon efter sitt nattpass. Jag hade huvudvärk igen så jag sov ett par timmar extra, gick långpromenad med hundarna innan jag körde upp dem till dagis. Sen jobbade jag hemifrån, svarade i telefonen och fortsatte inläsningen om Diakonins strukturer och hann också nosa lite på processen för en Diakonipastoral. När jag kom mot slutet av rapporten som heter Diakonins strukturer såg jag mitt eget namn nämnas. Det kändes jättekonstigt! En rapport som hänvisar till min uppsats! Stort liksom!
 
På eftermiddagen fastnade jag i samtal så Janne åkte upp och hämtade hundarna från dagis. Sen åkte vi och åt på restaurang i närheten. Jag reagerade faktiskt ganska starkt när jag kom in där... en grupp finska romer, två svenska sällskap där de vuxna började fyllna till medan barnen sprang runt, ett trans-par... jag har börjat vänja mig vid Strängnäs och där ser man bara tystlåtna "hyggliga" svenskar på restaurangerna... satt och tänkte att jag faktiskt föredrar det förstnämnda, en restaurangmiljö där alla får plats. Men jag måste ju tillstå att jag satt och värderade mina kunskaper i orosanmälan när man sitter och ser föräldrar som går ut och dricker alkohol med sina barn i släptåg. När går det för långt liksom?
 
 
Igår när jag gick ut kvällspromenaden med hundarna fick Rambo ännu ett anfall liknande ett astma-anfall. Han har haft några såna i veckan, men jag har tänkt att det är såna där "kvarkningar" som jag förstått att chihuahuor kan ha för sig ibland. Låter som snarkningar ungefär... men igårkväll fick jag bära Rambo i uppförsbackarna. Vid sju-tiden imorse vaknade jag av att Rambo fick två högljudda anfall efter varandra, sen hade Janne fått bära honom halva morgonpromenaden. Jag satte mig att ringa runt till djursjukhusen. Aldrig mera Bagarmossen efter hur de behandlade Bitchen efter att hon blev påkörd i höstas, återstod Södra djurkliniken, men jag gav upp i telefonkön och ringde Strömsholm som är samma vårdkedja. De sa att handlar det om andningen måste han nog in. Jag gjorde ett försök till på Södra djurkliniken och då fick jag svar. Jag tog ut Bamse på en långpromenad medan Janne åkte till sjukhuset. Sen fick Bamse vara ensam hemma (ja med Ragnar förstås) medan jag åkte till jobbet. En bra eftermiddag - Tema Sorg med dikter, musik och berättelser av Jimmy Ginsby. När jag kom hem fick jag Rambo-info av Janne... Rambos sänka är hög, hjärtslagen ligger på 80 mot 100-120 som är normalt för hans vikt, han hade ingen feber men allmäntillståndet var inget vidare.  Han blev inlagd. Janne hade fått ett sms på eftermiddagen att läget var stabilt och att de skulle höra av sig efter ronden imorgonbitti.
 
Ikväll är Bamse låg. Han knatade på duktigt när vi tog en lång promenad efter jobbet, han har ätit bra, men sen går han och lägger sig i korgen. Ibland boffar han till. Jag ska ägna mig åt honom nu. Och försöka vila bort en huvudvärk som börja upplevas som kroniskt! Och det är så tomt utan Rambo...
 
 

RSS 2.0