Dag 5...

Nu börjar det bli lite tungt, trots gårdagens fröjder... Hämtade alla knyppelgrejer från mitt arbetsrum och körde upp till Prästgården före torsdagsfrukosten. Det kom mycket folk idag och det var fullt ös. Jag satt i samtal till nästan halv 12, sen hjälpte jag till med det som var kvar att städa...
 
 
Kopierade mönstret till bokmasken i ett antal ex och kilade iväg på ett möte med Väntjänsten. Tack och lov bjöd de på kaffelängd för nån lunch hann jag inte med idag. Tillbaka till jobbet och maila lite efterarbete från mötet, hämta bokmaskmönster och väska och hasta vidare till hembesök. Hämtade hundarna vid kvart över fem, fixade spenatsoppa UTAN ostbågar till mig och maken innan vi åkte över till son och svärdotter för bilbyte och babygos.
 
 
Två spännande dagar kvar innan två dagars välbehövlig vila.

Dag 4...

Om du undrar varför jag tjatar och räknar ner min sjudagars arbetsvecka så kan jag meddela att det är ett enkelt sätt att hitta på rubriker. Hur många rubriker tror du att jag varit tvungen att hitta på under mitt snart 10-åriga bloggskrivande 😂
 
 
Denna dag, mitt i min sjudagars arbetsvecka, har varit easy going! Mail, telefon, ett planerat och ett spontant besök samt en del fondfix innan jag åkte hem på lunch. En tallrik spenatsoppa med ägg och ostbågar senare åkte jag in till stan och till frissan! Upptäckte i luggutväxten att jag har en nästan helt ljusgrå slinga så jag sa till världens bästa Layla att NU ska vi börja tänka grått! Och grå blev jag över en kopp kaffe och två baklava!
 
 
Handlade och hämtade hundar på vägen hem. Pratade lite med mamma som fortfarande är inlagd för smärtlindring. Hon kan inte ens ställa sig upp och de hittar inte felet. MR imorgon, får se om det visar nåt. 
 
Ikväll har jag haft en annan Laila här, min privatelev! Hon bjöd på god thai och sen har vi knypplat nästan en hel Vitsippa! 
 
 
Fullfartdag imorgon så jag önskar er härmed en riktigt god natt ❤️

Dag 3...

... i min sjudagars arbetsvecka har varit bra. Hoppade över personalfrukosten till förmån för ett besök för att sedan hasta iväg till ett nytt hembesök. Köpte lunch i centrum vilken avnjöts i arbetskamraters sällskap. Mässa, härligt! Missade första stunden på personalmöte för att hinna ringa två samtal. Efter personalmöte ett planeringsmöte och till sist ett par timmars administration.
 
Åkte från jobbet kvart i fem, köpte två salladsrullar på vägen, hämtade hundar och rastade dem samt gav dem middag innan jag åkte iväg på dagens höjdpunkt med salladsrullarna: bubbel och zon hos bästisen.
 
 
Skönt nöjd och avspänd med två nyrastade och snöblöta hundar i sängen ligger jag nu och funderar på den närmsta framtiden... sova eller läsa? Hm...

Reka Värmland

Igårmorse plockade jag upp två arbetskamrater och åkte upp till Värmland. Nästa Kulturresa kommer att gå dit och nu var det dags att reka utflyktsmål, bussparkeringar och klocka restider mellan de olika stoppen. Första stoppet blev P Duvslaget vid stationen i Karlstad och lunch! Innan vi åkte vidare köpte vi lite goda chokladpraliner på Carli. 
 
Klart p-huset heter Duvslaget!
 
Det finns mycket god mat i Karlstad. Pasta med skaldjur och chili för lunchpris och lax-risotto till middag för bara några tior till.
 
Efter lunch blev första stopp Klässbols linneväveri. 
 
En sak är säker. När vi kommer i juni kommer skylten inte ha ett överhäng av snö!
 
Nästa stopp blev Rackstads konstnärsmuseum.
 
 
Tillbaka i Karlstad blev det middag på Fontana di Trevi och sen avskedskalas av ena kollegan på rummet. Hon hade gjort så fint och gott 💕
 
 
Idag åkte vi till Östra Ämterviks kyrka och Mårbacka. 
 
Selma Lagerlöf och hela hennes familj är begravda i Östra Ämterviks kyrka.
 
Selma blev med tiden rik och köpte tillbaka och renoverade sitt födelsehem Mårbacka, som föräldrarna var tvungna att lämna efter att ha hamnat på obestånd.
 
Vidare till Erlandergården och Ransäters kyrka.
 
 
Efter lunch åkte vi till Gustaf Frödings hem i Alster...
 
 
.... och sen körde vi nonstop hem.
 
Supertrevlig utflykt med härliga arbetskamrater. Bra start på en sjudagars arbetsvecka 💕

Det första jag höll på att göra ...

... var att fylla hundskålen med vatten och ställa ner på golvet, sen kom jag på att hundarna är ju inte med. Vanans makt är stark.
 
 
Idag har jag varit ute och gått ett par timmar. Vädret har visserligen varit kallt, men torrt, vilket var så skönt. Åkte upp till lyan och gjorde middag, spenatsoppa och ägg som jag toppade med ostbågar, perfekt sälta!
 
 
Ikväll har jag äntligen gjort klart minsta barnbarnets tröja. Hoppas få träffa honom och hans föräldrar i veckan!
 
 
Imorgon blir det äventyr! Godnatt världen 🌍 

Torsdag, fredag...

Det kom rätt mycket folk på torsdagsfrukosten igår, sen blev det lunch med volontärerna som jobbar på Torsdagsträffen innan Torsdagsträff med filmvisning: ”en man som heter Ove”. Jobbade ytterligare en timme innan jag hämtade packning, Ragnar och hundar  och åkte hem.
 
Bamse gör snöänglar
 
Idag har jag varit ledig och bara tagit det lugnt. Som vanligt jättetrött första lediga dagen varje vecka. Gått långpromenad, pusslat lite och fixat middag typ.
 
 
Maken har fixat i köket, installerat ny frys och kyl bland annat... 
 
Det blir nog en tidig kväll ikväll!

Operation Ikeakassar!

Imorse när jag skulle kliva ut genom dörren ringde mamma, hon väntade på ambulanstransport. Hon sköt en fullastad rullator genom snön häromdagen och fick ont i ryggen, nu kunde hon inte röra sig alls längre. Vi får se hur länge hon blir inlagd...
 
Själv hastade jag iväg för att rigga inför Herrklubben. En herre ville berätta om julfirande i Skedevi Prästgård så jag skulle fixa projektor, dator och duk samt hämta smörgåstårta (vi hade ett födelsedagsbarn) och koka kaffe. Efter den lilla föreläsningen pratade vi lastbilar, nyårslöften, alternativa arbeten och så hade vi grupparbete. Besök och telefon på em.
 
Efter middag fortsatte jag mitt jobb att fixa i lyan. Dagens mål var att tömma alla Ikeakassar, men först skurade jag ur sekretären och placerade in mina virkade figurer däri. Det blev inte som jag tänkt men det får duga så länge, de har legat nerpackade alldeles för länge, i fem år nu! Några kommer jag behöva fluffa till för de har blivit lite deformerade under tiden i en kartong. Jag gläds åt deras befrielse 😃
 
 
Sen gick jag lös på de blå ikeakassarna. Nu ligger alla knyppelpinnepapper på ett ställe, mönster och garn samlat, lakan i linneskåpet osv. Det är inte ordning och reda än, men på god väg!
 
Nu ska jag belöna mig med lite läsning 👓

Operation sekretär!

Sitter i mörkret och filosoferar. Mörker är bra! Det är avkopplande, rogivande och man slipper se eventuell oreda!
 
 
Nu är det snart två år sen morbror gick bort och ettochetthalvt år sen jag köpte hans lägenhet med hela dödsboet. Det har gått oändligt långsamt att röja men jag tänker att allt får ha sin tid. Sakta flyttar han  ut och jag in... och i mellantiden trivs vi bra tillsammans. Dessutom har det dykt upp nya kartonger lite här och där efter makens och min stora flytt 2013/14 och stört röj-rytmen.
 
Satt och log åt flaggan, den gav en så festlig inramning åt min härliga lunchrast. Försökte hålla den stående så länge det gick...
 
Idag har jag haft ett besök, röjt bland papper och mail, njutit lunch på restaurang i min ensamhet och avslutat dagen med två möten. Jag har tagit mig tid att iaktta mina stressorer och återupptäckt hur olika jag är i jobb och privatliv. På jobbet är jag en arbetsmyra och hemma en soffpotatis.
 
 
Jämfört med igår har ju inte dagen varit särskilt fysiskt ansträngande så jag bestämde mig för att jobba lite i lyan oxå. I de ”nya” kartongerna som dök upp i svärmors förråd för ett tag sen, hittade jag mina virkade sköldpaddor och andra amigurumis. Dessa vill jag ha in i sekretären! Likaså allt som ligger på sekretären vill jag få in i underskåpet. Så idag när jag kom hem fick sig sekretären sig en duvning. I den fanns bland annat en del av min beresta morbrors reseminnen. Han och jag har flera gemensamma intressen, att resa är ett av dem. Det kanske inte så konstigt att sekretären blivit stående orörd. Att fotografera har vi oxå gemensamt och jag har flera av hans inramade fotografier kvar. Men idag fick hans reseminnen respass, liksom lite andra småsaker och det känns som han och jag är överens! Det var dags nu! Och jag har bestämt mig för att inte gå och vänta på att få tid att köra iväg dem utan ska ringa och få dem hämtade istället. Jag har väntat och släpat så det räcker!
 
Nej, vad sägs om en promenad med broddar och sen lite vikingar?
 

Var ligger Fresta?

Idag blev det lång kyrkgruppsutflykt på SL-kortet. Ända ut till Fresta!
 
 
Jag trodde faktiskt inte det skulle komma så många, det var ju kallt och halt och långt, men 17 tappra möttes upp vid stationen och ytterligare 4 kom till Fresta kyrka. Fresta ligger 13 minuters bussresa från Upplands Väsby pendelstation i historiska områden. Fresta betyder Frejs eller Frejas ställe typ. Frej och Freja var våra fruktbarhetsgudar i asatron. Alldeles intill ligger Vilunda som betyder typ offerlund. Bara i Fresta finns drygt 15 runstenar.
 
 
Vi fick en jättebra sittande guidning med början i Heliga Birgitta, vars föräldrar ägde Fresta gård under en period, och kanske kanske är Fresta egentligen Birgittas Finsta? Det får vi aldrig veta. Kyrkan byggdes på 1200-talet och genomgick en stor renovering på 1700-talet.
 
Den gamla altartavlan från ca1470 var otroligt välbevarad med bladguld och allt. Bredvid Maria och Jesus i mitten fanns Anna, Maria och Jesus. På andra sidan fanns Annas syster och hennes barn. Anna var jungfru Marias mamma.
 
Efter guidningen tog vi bussen tillbaka till Väsby centrum och fikade. Jag provade på en semmelwrap och den var god, smakade semla!
 
 
Hemvägen gick oxå bra och jag tog mig i princip direkt från pendeln till bilen. Maken hade hämtat hundarna och väntade i lyan. Lugn kväll!

Härliga helg 💕

Det har pusslats en del i helgen! Jag somnade från pusslet framför TVn i fredags och det tillät jag mig inte göra om. Nu finns oron hela tiden där att nån bit ska saknas!!! Igår blev det ingen Tv alls, när maken åkt till nattpasset, pusslade jag en liten stund och gick sen kvällspromenaden. Sov vid niotiden redan. Vaknade 12 timmar senare.
 
 
Idag kom Linnéa över ett par timmar och hjälpte mig röja linneskåpet. Ingen jättegrej i sig men något som inte blir av för att 1. det är sååå tråkigt 2. det inrymmer så mycket som kan vara bra att ha. Inte. Men man kan inbilla sig det om ingen säger åt en... Förutom linneskåpsröj blev det långpromenad i vintersolen, potatisplättar och fläsk, snack och lite pussel förstås.
 
 
När Linnéa åkt skrev jag ordförandetutan till vår medlemstidning och gjorde mig klar för att åka till lyan, kom hit vid halv nio, jag har duschat och läst en stund... försöker fly måndagsångesten. Nu har jag ingen bra koll på var väster är från lyan sett, men med lite tur vaknar jag tidigt och får se blodmånen, men med samma tur får jag kanske istället en god natts sömn? Time will tell...
 

En hyfsat vanlig fredag

Två besök på morgonen, sen körde jag hårt med att få klar nästa vecka innan jag åkte upp till lyan för sen lunch. Plockade ihop det som skulle hem och åkte sen iväg på återbesök på fotvården. Hon har gjort underverk med mina fötter! Eksemen är bättre och sprickorna helt borta! Det som är så bra med allt som hänt är att jag återigen får vett att uppskatta det lilla i tillvaron. Allt behöver inte vara bäst och storvulet utan ett par Smidiga Fötter är faktiskt något fantastiskt! 
 
 
Åkte förbi zoo och köpte hund- och fågelmat samt fick en kort rapport om ägarinnans Teneriffaresa. Visst längtar man tillbaka!  Hämtade Ragnar och packning i  lyan, hämtade hundar, tankade och åkte hem.
 
 
Efter middagen gick maken och sov en stund efter nattpasset. Jag plockade fram PUSSLET. Som jag längtat! Men det var kanske dumt, jag vet inte. Fick nästan ramen klar innan jag slocknade med pusslet i knät. Imorse när jag snyggade upp i vardagsrummet ramlade en pusselbit ur filten i soffan 😱😱😱 Må det vara den enda förlorade men återfunna biten!
 
 
Dagen har börjat. Maken sover efter nattpasset, hundarna slöar efter långpromenaden, Ragnar fixar mina nagelband, disk och tvätt väntar. Sen blir det PUSSEL!

En vanlig torsdag

Det var ”livat” första timmen på torsdagsfrukosten imorse. Både alkohol- och sjukdomsrelaterade incidenter, en sån där morgon man kommer minnas länge. Den andra timmen bjöd på lugnande och fina samtal. Till sist hade vi i personalen en planerande och reflekterande arbetslunch. Eftermiddagen bjöd på ett längre besök... och sen tog jag slut. Åkte hem kvart över fyra, hämtade hundar, promenerade dem ... men när de ville gå längre än jag började tårarna rinna. Jag frös som tokig trots extratröjan. Ville bara in i värmen och inta ryggläge. Antagligen lättade spänningarna efter dagen och veckan. Allt tenderar ju att klumpa ihop sig, precis som det brukar. 
 
Låg på sängen en stund och reflekterade över veckan. Googlade på självkänsla, självförtroende och självbild. Intressant. Klev sen upp och fixade middag åt mig och grabbarna. Har sen suttit vid TVn och spolat garn på några knyppelpinnar. Funderat över varför jag inte bara stickar klart kragen på lillemans tröja och monterar broderiet utan börjar på nåt nytt istället. Fann inga svar. Gick ut med hundarna och tänkte nu prova att läsa ut boken... eller sova?
 
My device!

Oväntat besök

Gick upp en timme tidigare idag för att fixa fika på jobbet. Jag hade beställt färdigmackor genom husmor ... och den ängeln hade dessutom kokat kaffe! Så jag kunde glida ner på en stol och prata lite med husmödrarna en stund tills kontraktets diakoner började droppa in. Jättebra möte! Lite eftersnack sen admin och lunch. Möte med en kollega, sen mer admin tills jag fick sms från sonen. De var på väg från BB och mina äldsta döttrar var på väg till BB i snöovädret... självklart kunde vi sammanstråla i lyan! Vilken bonus för mig!
 
 
Ostädat, stökigt, fikalöst och endast frysta pannkakor till de båda äldsta medföljande barnen ... men fokus låg på lilleman. Så härligt att se fyra av mina sju små tillsammans på det här sättet. Så mycket kärlek!
 
 
Hundarna var överlyckliga över att ha flocken samlad och Rambos reaktion när han förstod att lilleman var en människa var obetalbar. Han var så nyfiken på detta lilla pipande pyre.
 
...och vad händer här då?
 
Nu är lyan sorgligt tom. Grabbarna har somnat och ute regnar det på snötäcket som lagt sig under dan. Men jag ska väl släpa ut vovvarna i alla fall... inte utan för utan att det kallas hundväder!
 
Tack för en underbar vanlig dag 🙏

Farmor 1.0

Igårkväll, precis när jag kom hem från knyppelkursen ringde sonen och berättade att de var på förlossningen. Imorse kom det första, och förhoppningsvis inte sista, barnbarnet som kommer kalla mig farmor. I 11 år har jag hunnit vänja mig vid mormor, det är härligt! Detta är precis lika fantastiskt!
 
 
Sov illa förstås, låg och väntade på ”samtalet”. ”Samtalet” kom aldrig, men strax efter 8 kom ”bilderna” vilket var precis lika uppskattat. Resten av dagen har gått på adrenalin! Personalfrukost, möte, telefon, spontanbesök, fondhantering, mail. Åkte till lyan vid halv ett och åt lunch samt hämtade den obligatoriska nallen som maken köpt var gång vi fått barnbarn. Under nästa möte blev det klart att vi kunde komma till BB och möta underverket. Halv tre åkte jag från jobbet och hämtade Bekki vid pendeln.
 
 
Efter en timmes bebisgos bröt vi upp. Jag körde Bekki till pendeln, hämtade hundar som promenerades och försågs med middag innan jag åkte tillbaka till jobbet för att ha tisdagsmeditationen kl 18.30. Köpte grillad kyckling, majskskor och avocado på hemvägen till middag som jag gjorde iordning innan kvällspromenaden halv tio. 
 
Jag vet nån som kommer sova gott inatt!

Går ner i varv

Hemmajobbarmåndag idag. Mail, telefon, andakt... en förhållandevis lugn arbetsdag. Det kommer ff in anmälningar till ikonmålarkursen så den kommer bli proppfull! Tog långlunch och åkte in till Strängnäs. Maken försökte hjälpa mig med kodförnyelse för bank-ID med koderna jag fått från Handelsbanken i Huddinge men inget funkade. Det visade sig att min telefon är för gammal! Det är inte jag som är dum i huvudet utan telefonen...? Nu kan jag göra mina bankärenden i telefonen men inom kort kan jag alltså inte längre swisha 😳 Teknikens under 🙄
 
Maken åkte till em-passet rätt tidigt, jag åkte till första knyppelpasset på ABF efter lunchmiddag. Var jag trött innan så blev detta ett energipiller. Så himla kul att träffa alla igen! För nån hade det ”lossnat” under ledigheten och nån annan hade kört fast, men innan lektionstimmarna var slut så knypplades det för fullt från den tunna tunna 90/2 till en grov metalltråd. Så himla kul!!!
 
 
Åkte hem, ut med hundar, packa bil, köra upp till Storstan, lämna dator hos svärmor, kånka upp packning i lyan, gå ut med hundar igen... är nu inne på min tredje glasspinne. Tröttheten som bortblåst. Typisk måndag 🤭

Andra helgen 2019

Var tvungen att titta två gånger. Har det bara gått två veckor sen nyår? Känns betydligt mer än så, men så har det hänt en del oxå: Resan till Värmland, kickoff och strömavbrottet i Roslagen tex.
 
Igår var jag och hälsade på sonen innan jag åkte hem. Hemma väntade en omtänksam make med räkor, vitt vin och varm badtunna. 
 
 
Råkade ut för en liten malör i mörkret igårkväll när jag skulle lyfta upp Bamse i sängen. Maken har tillfälligt lagt en bräda i glipan i golvet där väggen mellan sovrummen förut stod, jag har inte uppmärksammat att brädan inte räcker ända till ytterväggen och där i hålet satte jag ner foten och föll handlöst. Jag klarade mig ändå rätt bra med några brutna naglar, en sårig svullen lilltå och lite ont i ryggen. Fy sjutton vad lätt olyckan är framme.
 
Idag har jag plöjt högen på köksbordet, rensat grejer ur garderoben och rättat Knyppelpinnarnas årsmöteshandlingar, tittat på skidskytte, tvättat fyra maskiner, diskat och lagat middag. Vi har varit ut till badtunnan en sväng men den var så het att jag blev yr efter en stund. Vi går ut om nån timme istället så vattnet får svalna lite med locket av.

Positive thinking

... punkt punkt punkt ...
 
Jag hade en tanke med rubriken, låt mig se om jag kommer tillbaka till den tanken.
 
Började dagen med kallgröt och arbetsdagen med att kontakta ytterligare nya intressenter av ikonmålarkursen. Ser ut som vi blir 14 st! Får vi fler intressenter blir det kölista!
 
 
Dagen fortsatte med två besök, admin, mail och telefonsamtal på tuben. en trekants-sandwich till lunch i väntrummet till handledning. Det som är så jobbigt med tillvaron är att jag fattar att det kan inte fortsätta så här, men vad ska jag göra? En ögonöppnare bara idag var en kollega som sliter upp min dörr under ett av mina besök för att lägga nåt på mitt skrivbord  och senare ursäktar sig med att hen tror att jag ”oxå” är ledig efter kickoff-dagarna. Mina kollegor vet inte vad jag pysslar med för de ser aldrig röken av mig! Är min dörr stängd uppfattas det antagligen som om jag inte är på jobbet ... och typ väldigt många procent av normal arbetstid när dörren är stängd har jag antingen besök, är på hembesök eller har verksamhet, annars är dörren öppen och jag jobbar järnet vid dator eller telefon vilket gör mig lika onåbar. Hur ska nån kunna veta det?
 
I vår startar jag två nya verksamheter - ikonmålning och handarbetscafe med möjlihet att lära sig knyppla ...
 
 
... i övrigt ska verksamheter tuffa på med min nya kollega och vi har inte hunnit lära känna varandra än.
 
Det jag tänker att jag måste ha fokus på mig själv för att må bra och göra ett bra jobb. Jag kan inte göra allt jag gjort samtidigt som jag tar på mig mer. Det var kontentan av handledningen oxå.
 
 
Nu hoppas jag på en lugn helg ... positive thinking! 
 
Godnatt världen 🌍

Kick off

Så är två dagars kickoff avklarad. Visste inte hur fort jag skulle få komma hem och slänga mig i soffan! Det har varit bra dagar. Vi fick nosa på berättarkonsten/pedagogiken ”Godly Play”. Riktigt trevlig tycker jag. Vi har haft grupparbeten om texter och i arbetsgrupperna. Igårkväll var vi på Sundby Gård och åt en riktigt god middag samt avtackade min kollega.
 
 
Jag kände mig taggad för nån vecka sen men i eftermiddags blev tröttheten förlamande. Inte gör det saken bättre att eksemen gör att jag inte kan måla ögonen, det gör att jag ser väldigt trött ut oxå, det hade jag velat slippa. Så kommer känslan: måtte jag ro våren iland... men sen då? Jag har så mycket roligt på gång men det finns ett stort ”men” där. 
 
Ikväll har jag låtit tankarna fortsätta gå vid knyppeldynan... Medan två blå bookworms vuxit fram har jag fortsatt tänka tankar som kommit upp under kickoff-dagarna. Och bokmaskar tänkte vi använda som knyppelstart på handarbetscafeet och jag vill gärna ha ett par exempel att visa när vi kör igång.
 
Föräldrarna fick äntligen strömmen tillbaka igår efter 8 dagar. Idag funkar telefon och varmvatten oxå.
 
 
Nu hoppas vi på en god natts sömn! Godnatt världen 🌍 

Administration för hela slanten

Handlade till kvällens styrelsemöte på väg till jobbet. Arbetsdagen började med frukost, nu är alla tillbaka efter ledigheterna. Besök och admin på fm. Ringde Vattenfall och kollade möjlighetena för evakuering av mina föräldrar och hundar inför nattens snöoväder. Det såg ut att ha löst sig innan eftermiddagens personalmöte. Efter personalmötet hann jag med ännu lite pappersexcersis innan jag fixade mackfika till Knyppelpinnarnas styrelse. Ca 2 timmars styrelsemöte inför årsmötet, diska och åka hem. Lite tv med maken som hämtat hundarna från dagis. Monterade julkulan jag knypplade igår, ut med hundar, duscha och har nu skickat diverse mail för Knyppelpinnarnas räkning. Det gäller att hålla tungan i rätt mun.
 
 
Godnatt världen 🌍  

En ska int’ klaga...

... de ble en bra da i da å.
 
Avslutade gårdagen med lite broderi och bok innan jag somnade.
 
 
Morgonens besök uteblev vilket i sin tur gjorde att jag hann med en hel del jag inte räknat med att hinna idag. Inbjudningar till folk som anmält intresse till ikonmålning och handarbetscafe kom iväg och herrklubbens vårprogram blev färdigt. Efter lunch löste jag en del fondgrejer, en del telefon mm samt ett par samtal med kollegor.
 
Halv fem kom jag iväg från jobbet och då lämnade jag in Jannes jacka hos skräddaren för ett nytt blixtlås samt köpte en ny sele till Bamse på zoo, hans gamla hade ett trasigt fäste. Kände mig duktig och effektiv. När jag hämtat och promenerat hundar gjorde jag riktig middag och satte mig sen vid TVn för stt knyppla klart den näst sista julkulan. Jag monterade den dock inte för jag ville prova på att göra en bokmask. Vill gärna prova några av de mönster vi ska låta knyppel-nybörjare testa innan vi drar igång handarbetscafeet i februari. Det var inte meningen att jag skulle göra klart den men det blev så... nu hoppas jag inte morgondagen blir för tung när jag slarvar med sömnen.
 
 
Har inte hört av föräldrarna idag. De har varit utan ström i sex dygn nu och den beräknas vara åter den 10:e på kvällen. De har klarat sig rätt bra ändå med öppen spis och extra hemtjänst. Jag ringde kommun, biståndsbeskönare och hemtjänst i fredags och alla har varit väldigt trevliga och tillmötesgående. Igårkväll kom hemtjänsten hem till dem med varmvatten och kaffetermos. Visst är det jobbigt att vara utan telefon, vatten, ljus och värme så länge, men jag tycker ändå Norrtälje mobiliserar bra. Nej, det är inte bekvämt nånstans, men det har ändå fungerat. Den där Alfrida satte verkligen sina spår...
 
Men kära nån, klockan är ett! Good night folks ❤️

En helg i Värmland

Vilken härlig helg! Kompade ut i fredags och åkte till min barndomsvän i Värmland. Surr och valpgos långt in på fredagsnatten innan vi tittade till hästarna och kröp i koj. Surr och valpgos hela lördagen.
 
 
Kom hem till dukat bord vid halv åtta igårkväll, sen blev det ett par hallonsalta polkashots i badtunnan. Häftigt att ligga i det varma vattnet och titta på stjärnorna... och så hörde vi kattugglan 🦉
 
 
Idag har vi sovit länge och tittat på skidor. Jag har oxå hämtat ett paket innehållande ett 1000-bitars pussel 😃
 
 
Nu ska jag göra pasta carbonara på julskinka och julost 😋 Den blir det en stunds badtunna innan jag kör upp till Storstan...

Finns inte...

... så himla mycket att säga om dagen. En bra arbetsdag helt enkelt! Började med torsdagsfrukost i Prästgården. Det kom bara ett tiotal men det var bra med tanke på att vi inte annonserat att vi öppnar än. Trevliga samtal vid borden och några som behövde lite hjälp oxå. Satt kvar i Prästgården och jobbade en stund innan jag körde ner till Klockargården och fortsatte till fots ner till centrum för ett jobbärende samt köpa lunch. Eftermiddagen fortsatte med besök och ett par timmars administration.
 
 
Kom från jobbet kvart i fem, hämtade Ragnar och packning i lyan samt hundar från dagis och åkte hem. Maken överraskade med köttfärslimpa.
 
 
Nu tänker jag diska och fortsätta läsa en bok (av tre) jag fått av min kollega som slutade till jul. Har ringt Trygghetsjouren och bett dem be Hemtjänsten titta in till mina föräldrar ikväll igen. De sitter utan telefon, ström och vatten efter Alfridas framfart vilket känns osäkert. Norrtälje kommun sitter tydligen i krismöte för problemen är mer omfattande än de trott. De räknar med att elen inte kommer vara igång överallt förrän den 10:e!!!  

En dag med Alfrida

Personligen har jag inte blivit mer drabbad än att hundarna nästan blåst bort på väg till och från dagis. Har skött en del administration på jobbet samt besök och telefonsamtal. Gick vid fyra för att ta emot Bekki och Freedy på en julfika som blev en nyårsfika. Jättemysigt att rå om dem ett par timmar.
 
Cheesecake 😋
 
Ikväll har jag stått i kontakt med både Trygghetsjouren och mina syskon då mina föräldrar som bor utanför Norrtälje inte gått att nå på hela dagen, men allt visade sig vara ok. Jag har hört på radion om nedfallna träd och hemtjänst som inte kommer fram till alla kunder... Mina föräldrar har varken haft ström eller fast telefoni pga stormen Alfrida, men ett par vänner hade hämtat deras mobiler och laddat dem i Norrtälje över dagen plus att Trygghetsjouren kontaktat Hemtjänsten som åkte förbi nu ikväll och tittade till dem. En stor gran hade visst fallit bredvid huset så lite tur i oturen har de ändå haft. Slutet gott, allting gott, men ström får de inte förrän tidigast under morgondagen... 

Nyår 🌟

Känner mig stärkt 💪🏼 Har grundat i massor av vitaminer och mineraler under december samt goda tankar som innehåller goda vanor. Jag kommer varken bli vegetarian, arbetsskygg, nykterist eller ekologisk, det kommer jag aldrig orka, men vill verkligen grunda mitt liv i ett sundhetstänk så långt det är möjligt. De senaste helgerna har visat vägen. Promenader, sömn, familj och vänner samt matglädje.
 
 
Nyårsafton började med overnight oats gjort på komjölk toppat med granatäpple, kiwi, valnötter och honung. En fröjd för både öga och gom. Vi åkte till Solberga och tilläggshandlade till fläskfilén som vi tagit fram ur frysen. Hummer till förrätt och rostade rotfrukter till det grillade köttet. Efter det fick både Esmeralda och Ragnar rent i sina burar. Esmeralda är fortfarande hos Meija som var sköldpaddsvakt när vi åkte till Teneriffa, men när hon nu kommer hem så kommer hon hem till ett nystädat terrarium.
 
 
Bamse och Rambo fick ett nyårsbad och Bamse blev både borstad och fönad. Tvättmaskinen snurrade. Efter en Tv-paus lagade vi mat tillsammans och hundarna fick förstås fläskfilé till middag. Maken som skulle jobba natt gick och la sig ett par timmar, medan jag tittade på tv och snurrade garn på knyppelpinnar. Maken åkte till jobbet vid 21.30 medan jag satt uppe några timmar till. Gick ut på altanen vid 12-slaget och sen var det klart. Bamse har aldrig brytt sig om smällarna och Rambo var lugnare än förra året.
 
Är riktigt nöjd med mina knypplade amaryllisstöd i lyan!
 
Idag sov vi länge. Maken kom hem efter nattpasset vid halv 8 och jag kravlade mig ur sängen vid 11 😱 Hundarna fortsatte sova så jag åt min kallgröt innan jag gick långpromenad med dem. När vi kom hem var maken redan uppe så vi satte oss vid TVn och tittade på skidor. Han la sig vid halv sju för att sova lite innan nattpasset och jag packade bilen och åkte upp till lyan.
 
Ikväll har jag bakat cheesecake. Finbesök imorgon!
 

RSS 2.0