Sista Lördagen i september

Som flagor av guld
i en vattenflaska
singlar löven


Jag har gott godis
i en hemlig burk, sshhhh 🤫 
I handväskan

Skulle övningsköra med dottern idag och upptäckte att skylten inte låg i bilen. Sprang runt som en galning, hittade tillslut skylt och övningskörningsbevis i min bod precis innanför dörren. Frågade maken varför han har lagt dem där. Han svarade att "jag går väl aldrig in i din bod". Tufft att behöva erkänna att man har fel ibland 😅 Eller så är han bara slugare än mig 😆

Hämtade dottern och hon fick starta från Tveta kyrkogård. Det blev två timmars övningskörning med många rondeller, landsvägskörning, grusväg mm. Vi avslutade hemma hos oss.

(null)

Champagnen jag fick i avslutningspresent från Hovsjö korkades upp för att fira mitt nya jobb, sås kokades på den rödgula trumpetsvampen vi plockade härom helgen till baconlindad kyckling och sötpotatismos.

(null)

En perfekt lördag mao 🥂 

(null)

🚗💨 Godnatt världen 🥂 


Kaffets dag ☕️

… även Återvinningens dag och Resandefolkets dag. Undrar hur och var man ansöker om dessa temadagar och vad som egentligen är tänkt med dem. Egentligen är jag inte så intresserad, inte mer än att jag går in och kikar när jag inte har nån bra rubrik för dagen. Hursomhelst så dog Gustav Vasa för 463 år sedan och hans son, Erik XIV blev kung. 

(null)
Vi träffade en liten groda på morgonpromenaden 

Jag vaknade redan vid sex och kunde inte somna om. Gjorde en dagsplanering och en grovplanering av oktober som ser ut att bli en händelserik månad. Att boka tid i almanackan på ett tidigt stadium för att tex packa inför 30årsjubileet och Syfestivalen gör att jag inte stressar upp mig typ "när ska jag hinna" när det närmar sig. Tiden är avsatt. Tack stresskolan 🙏

Idag hade jag en enda grej på förmiddagen - rensa Knyppelpinnepapper. Upptäckte att det inte var gjort på flera år. Efter två timmar var så mycket slängt att jag bara har en fjärdedel kvar. Såååå skönt!

(null)
Hittade tre tidningar med mina knypplingar på omslaget. Den nedre till vänster är mitt eget mönster 🦠 

(null)

(null)
Promenadbilder

Mitt på dan gick jag ut med hundarna, körde dem sen till dagis och fortsatte upp till Stockholm och frissan. Som jag brukar säga, det är inte ett frissabesök utan en helhetsupplevelse 💚

(null)
"Förvandlingen" has begun

(null)

(null)

(null)
Hon gör dessutom världens godaste wraps 

(null)

(null)

Fyra timmar senare körde en ny Guggelutt hemåt 🚗💨

(null)

(null)
🩵🩵🩵

Det blev ett stopp vid Pizza Hut igen 🍕 

(null)

Många gäspningar framför Tvn trots virknålen 🧶




Dimmorna lättar

Vaknade före väckarklockan imorse, gick upp och duschade … och fick för mig att jag skulle dofta lite på min favoritparfym. Jag använder den typ aldrig pga att många är känsliga mot starka dofter. Jag höll upp flaskan, riktade sprayhålet från mig, lite uppåt och puffade till, beredd att nosa lite💨 Poff! Rätt i pannan! Jag blev så himla snopen 😳 

Dagens lärdom: parfymera dig inte utan glasögon 🤓 

 Dimhöljda marker
En spöklik tystnad råder
Ormvråken lyfter

Morgonpromenaden hade varit fantastisk om det inte vore för myggen 🦟  Dimman låg tung över skog och mark, men på vägen hem började solen bryta igenom.

(null)

(null)

(null)

(null)

Klockan tio svängde jag in på min nya arbetsplats. Fikade med min chef och arbetskamrater to be, sen gick chefen och jag ner och skrev papper. Han påpekade att jag var lite för kraftigt parfymerad idag med hänvisning till känsliga personer och jag kom med en förklaring som lät helt galen ⬆️ likafullt sann. Han sneglade på mig över glasögonen och sa att han hade ju träffat mig flera gånger förut, men aldrig känt att jag luktat 😅 Dimmorna kring min egen framtid är på väg att lätta.  Nu hoppas jag att de ska bli nöjda med mig. 

(null)
Här kommer jag tillbringa en stor del av min arbetstid 

Jag tänkte ett ögonblick att stanna kvar på lunchbön, men så talade min inre praktiker: hundarna behöver komma ut igen och grannen hade ställt en påse härliga äpplen på trappen igår, så jag behövde ta hand om dem. Jag ser fram emot många lunchböner framöver.

🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎🙏🍎🍏🍎🍏🍎🍏🍎

Svängde förbi Solberga och köpte socker på hemvägen.

Efter vovvenad och lite lunch började jag jobba 🍏🍎

(null)

(null)
Ragnar fick oxå smaka 🍏

En paus med virknålen och Tvn till maken kom hem, då lagade jag fläskfilénuggets och rev morötter medan han tog ut hundarna🥕 

Tv och virknål får avsluta kvällen. Strax dax för sistanaden 🐾🐾

Tjänstepensionens dag

… även Världsturismdagen. Lennart Jähkel, Lil’ Wayne och Google har födelsedagar samtidigt är det Hugh Hefners och Cliff Burtons dödsdagar.

Jag började förstås tänka på pensionen. "Egentligen" skulle jag bara haft 5,5 år kvar, men i dagsläget är det 6,5 och innan jag blir pensionär hinner det bli minst 7,5 år. Hoppas jag kan vara kvar på nya jobbet tiden ut. Att börja ett nytt jobb är alltid trevligt 😃 men att behöva säga adjö är hemskt 😢 

Jag vaknade av makens väckarklocka kl 5. Huvudvärken jag kände av igårkväll slog till rejält och jag masade mig upp och tog tabletter. Smärtan satt i nacken och var väl en kombo av en spännande väntan och att jobba med datorn i knät. Jag låg vaken till sju och skulle gått upp då om inte huvudet fortfarande gjorde så ont. Sen rätt var det var var klockan halv tio och värken borta. 

Gässen i fylking 
mot ett varmare södern
Trumpeter i skyn

Valde bort att anstränga mig för mycket idag. Det har bara blivit sammanlagt nån halvmil med hundarna och myggorna, några telefonsamtal och så gjorde jag en köttgryta på högrev som fått puttra på spisen under dagen. Hittade två smakstarka korvar i frysen vid frys-rensningen häromdagen och de fick agera fond/buljongtärning tillsammans med lök, morötter och två år gamla torkade trattkantareller. Rest-fest 😄

(null)

På eftermiddagen redigerade jag två nya artiklar som kommit in och gjorde en sammanställning på styrelsen i den förening där jag är med i valberedningen. Det är flera som inte ställer upp för omval och det börjar kännas svettigt … Nåväl, jag kan bara göra mitt bästa. Och om valberedningsarbetet i ena föreningen känns tufft just nu så känns det som att nästa nummer av den andra föreningens tidning blir bra. 

Maken kom hem vid halv sex och tog tredjenaden. Jag fixade potatis. Efter middan blev det tv och virkning 🧶 

(null)
1/1-30/6, 181 varv och halva filten virkad. 30/6 var maxtempen 28 grader vilket illustreras i Viking Björks färgnr 562 🧶 

🧶 Godnatt världen 🌍 

(null)
Länge sen jag såg månen. Inatt lös den skarpt 🌜 








En speciell tisdag

Kossorna råmar

långt bort på ön, i mörkret

De vill komma in (mu)


Vaknade rätt tidigt men gick upp först vid åtta. Skrev en lista över dagen för att dels hålla mig lagom sysselsatt och fokuserad, dels göra klart lite saker från tidigare listor som inte blivit gjorda.

Har suttit en stor del av dagen vid datorn. Redigerat en artikel jag fått mig tillskickad, gjort research för en jag håller på att skriva plus skrivit en A5-info om föreningen att dela ut på evenemang. Valberedande arbete, sopsortering, gjort ren Ragnars bur, bakat en mandarinpaj till efterrätt, ett bananbröd till makens jobb gjort mandelfisk till middag…

(null)

Tillslut blev klockan 21.00 och då ringde min nya arbetsgivare och berättade att de "klubbat" min anställning i kyrkorådet. Skriver papper på torsdag, börjat jobba nästa vecka.

Lite huvudvärk smyger sig på, men hundarna är rastade, Tvn snart färdigtittad och 21 juni (sommarsolståndet och 32 grader) färdigvirkad i temperaturfilten.

(null)



Dag 268

Mitt i natten

går jag ut med hundarna

Möts av norrskenet


Ja, det var ju svårt att somna efter norrskensupplevelsen inatt, plus det faktum att jag nog sovit i fåtöljen 1,5-2 timmar innan jag vaknade till…

(null)
Nattens bästa bild, taget precis vid huset

… men jag släppte temperaturfilten vid halv tre inatt och då var jag framme vid den 17 juni då det var 32 grader🌡️

(null)

Hjärnan kändes lite trång när jag vaknade vid halv åtta. Försökte somna om en timme men det gick inte. Klev upp och började dagen.

(null)
(null)

Efter morgonsysslor och promenad slog jag in babysetet till gudsonsonen och skar upp babanbrödet jag bakade igår i skivor. Dessvärre var det inte färdiggräddat så jag fick slänga hela mittendelen 😢 Packade ner skivorna och två matlådor lasagne till föräldrarna, lämnade hundarna på dagis och åkte ner till mamma. Vi satte oss direkt i bilen och åkte till Nyköpings lasarett.

(null)

Det visade sig att pappa hade blodförgiftning och det har tagit på honom. Han var ändå hyfsat pigg idag, om än lite förvirrad. 

Mamma och jag fortsatte till min brorson/gudson för att lämna presenten. Det blev en härlig upplevelse. De bor på en liten gård som de håller på att renovera. Han har samma intresse för djur som jag har. Två vackra katter, åtta höns/tuppar (Brahma och am. silkeshöns) och snart koi-fiskar oxå.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Fler kycklingar på gång 🐣 

Vi stannade till på Burger King på hemvägen och jag släppte av mamma kvart i åtta.

Nu är hundarna kissade och jag har tittat igenom alla hönsbilder. Så kul 🐓🐣


Sunny Sunday


Vi gick upp när vi vaknade och då var klockan redan halv tio 🕤 Så skönt  🥰 

(null)
Frukost 

Mitt på dan gjorde vi en utflykt till Sundbyholm.


Vi går längs Mälar’n

Vinden rister i träden

Vågor på vattnet


(null)I cabben förstås 😄

(null)
Fika

(null)
Surdegsmackan med valnötter, honung och chèvre visade sig vara en halv pizza 🍕 

(null)
Mina gamla gubbar 🩵💙

(null)
Kålfjäril

(null)
Gammafly 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)  (null)


På vägen hem stannade vi till vid en runsten nära flygrakan vid Kjula ✈️ 

(null)
Viborg och Sno reste stenen över Boe

När vi kom hem började maken med tomten och jag med middan. Det blev hamburgare i briochebröd idag 🍔 

(null)

… sen åkte jag iväg på terminens andra knyppelkurstillfälle. Vi blev bara fyra idag, inte mindre trevligt. Ibland är de "små" tillfällena nästan mer givande med den personlighet det ger.

(null)

Morden i Midsomer, sen Wallander… och sen vaknade jag med ett obehagligt ryck halv ett 🕧 Konstaterade kort att jag sov med virknålen i högsta hugg och käften torr som fnöske och vidöppen. Så surt att behöva släpa sig ut med hundarna… men det vände snart. VILKET NORRSKEN!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så oväntat! Ibland är det bara meningen!




Knyppellördag

Upp kl 7.00 en lördag 😆 Klockan tio var jag i Mikaelikyrkan i Skärholmen för fem timmars medlemsmöte i föreningen Knyppelpinnarna 🕙 

(null)

(null)

Vi blev bara 14 pers idag, både nya och gamla bekanta. Styrelsemötet kom att till största delen handla om jubileumsfesten i oktober. I år firar föreningen 30 år (jag har varit ordförande i 8,5 år, nästan en tredjedel) och idag utsåg vi en vinnare i tävlingen av jubileumsknypplingen!

(null)

Hoppas nu att nästa medlemsmöte och jubileumsfest blir bra 🙏 Eftersom deltagarna var få och jag inte hade nån knyppling med så hann jag prata med folk. Jättetrevligt!

(null)
Exempel på fantastisk knyppling

(null)
Bordsdekoration i Mikaelikyrkan 🌻 

Klockan tre mötte jag upp yngsta dottern vid t-banan 🕒 Först åkte vi till Homemade i Kungens Kurva och inhandlade ingredienserna till ett babynest, sen övningskörde vi en timme i Örby.

(null)
Babynest jag sydde till Wille. Nästkommande barnbarn får ett likadant i andra färger 

Övningskörningen gick bra trots "hormoner" och "ny" bil. Eftersom min bil är på lagning tog jag caben idag 🚘 och vi övade på 30-körning med högerregel i barntätt område. När hon kört klart fotograferade jag skylten, för att ha en bild till bloggen, drog av taket och körde iväg. När vi kört halvvägs hem till dottern frågade hon om jag tagit ner skylten…

(null)

… det hade jag inte. Jag hade bara fotograferat den. Så jag 📸 Jösses vad vi skrattade 😂 Jag kommer inte ihåg när jag skrattade så mycket senast 😂 Vi skrattade så tårarna sprutade om oss 😂 Tänk om jag kört solo hela vägen hem med den, eller blivit stoppad av polisen och "glömt handledaren". Ja, jösses 😂 Det var ett välbehövligt skratt 😂 

(null)

Jag plockade av skylten, sen körde jag hem dottern och styrde min egen kosa hemåt. Maken och jag tog Lufsa-rester och slöade vid Tvn. 

Ett plötsligt ljussken 

Tor svingar sin hammare

och åskan går


Nu sover min kära make och jag ska pallra mig ut på sistanaden 🐾 🐾

Pappa är inlagd på sjukhuset 🏥







Dag 265

… och 💯 dagar kvar på året. Då, om hundra dagar, infinner sig den pirrande känslan: "…och vad kommer hända nästa år då?". Eller inte. Ju äldre jag blir märker jag att jag lever mer och mer i nuet och det är de små orden som ofta betyder mer än de stora äventyren.

(null)
Fick ett sms från sonen imorse 

Sov tolv timmar inatt. Maken tog kvällsnaden igårkväll och hade åkt till jobbet flera timmar innan jag vaknade. Hade precis vaknat till när mamma ringde och berättade att pappa, som varit riktigt pigg ett tag, blivit sjuk frampå småtimmarna och att hemsjukvården var på väg. Ytterligare nån dryg timme senare messade syrran att pappa fått åka blåljus till sjukhuset. 

(null)
Höst-smultron 

Jag orkade inte göra så himla mycket så jag satte på ett par tvättar, skurade badrummet, bäddade rent och fortsatte att skriva i nyårskrönikan. Juni, juli, augusti och september fram till idag blev det.

(null)

Lagade lufsa till middag. Sen blev det tv och virkning 🧶 

Hjälten på tv

Hur blev hen så skicklig på

att ta boven

(nödhaiku 😆)



Tacksamhetsdagen

Solen skiner och 

höstens färger sprakar

Förbaskade mygg 🦟 


Internationella fredsdagen, internationella Alzheimersdagen, minigolfdagen och World Gratitude Day. År 1619 fick Alingsås stadsrättigheter och för 13 år sen blev världens högsta byggnad klar, just den 21 september.

(null)
Världens högsta byggnad, Burj Khalifa (bilden tagen i maj 2017)

Vore det inte för myggplågan hade jag känt stor tacksamhet över dagens vackra väder, men det går verkligen inte att vara ute 🦟 Istället får man vara tacksam över tiden, tänkte jag, och försökte göra lite nytta. Har känt mig ganska tömd på energi, men ändå städade jag ur skafferiet, kylen och frysen plus att jag gjorde min del av det valberedningsarbete som jag och min valberedningskompanjon kommit överens om. Återkoppling nästa vecka, Satte mig att virka ett par varv innan maken kom hem. 

(null)
En sent kläckt citronfjäril 🍋 🦋

Lagade till en lasagne och baconlindade dadlar.

Dödstrött ikväll 🥱

🧶 Over änd out 🌱


Spänningen stiger

Björkens gula löv 

ser ut som guldpengar 

på marken


Vaknade före väckarklockan och fann för gott att kliva upp. Gick morgonpromenaden i ett stilla regn och vore det inte för de gula björklöven på marken skulle man kunna tro att det var vår 🌱 


Gick en längre promenad en stund senare när regnet upphört. Plockade flera blodfyllda mygg under Rambos haka (de älskar honom 🦟) och konstaterade ännu en gång att mygg är livsfarliga när jag lyckades slå bakluckan i huvudet på mig själv i ett försök att slippa få in mygg i bilen 🦟


(null)
Lönnlöv 🍁 

Åkte och lämnade hundarna på dagis och åkte sen på ett samtal. Jag har blivit erbjuden en tjänst nu, kvarstår att se om de accepterar mitt löneanspråk. Nästa vecka vet jag om jag har jobb eller får vara ledig ett tag till. Fortsatte en bit till och åt lunch med en kollega.

(null)

Efter lunch fortsatte jag upp till södra Stockholm och hälsade på sonen med familj. 

(null)
(null)

Framåt kvällen körde jag hemåt inkluderande ett stopp på Pizza Hut 🍕 

(null)
Riktigt gott kaffe medan man väntar på takeaway ☕️ 

Pizza med maken vid Tvn och några varv på filten.

(null)
Nu är jag i början av juni 2023

🍁 Godnatt världen 🧶

Åter till brottsplatsen

(null)

Morgonsysslorna i lugn och ro. Tog hand om svampen och la på burk. 

(null)

Körde sen hundarna till dagis och åkte upp till Hovsjö på Hantverksgruppsststart. Denna gång som deltagare. 

(null)

(null)

(null)
Få vet att dessa foton (kyrkornas fotobibliotek IKON) är tagna i Huddinge prästgård på handarbetsgruppen jag startade. Det är jättekul att se bildena i olika sammanhang 😄

(null)

Jag virkade givetvis på min temperaturfilt, men fick även lära mig att sy franska knutar. Jätteroligt att träffa alla igen (fast det var inte så länge sen😆)

(null)

(null)

Vid fyra hämtade jag upp yngsta dottern i Södertälje hamn för övningskörning. Vi började som vanligt med lite backning och parkering vid Tveta kyrkogård, sen blev det landsväg, rondeller, köra i regn, vänstersvängar, en mil på liten grusväg och första omkörningen (av en epatraktor).

(null)
Dubbel regnbåge 🌈 

Kom hem vid halv åtta och fortsatte virka vid Tvn 🧶 Nu är hundarna är kissade, tänderna borstade och bloggen skriven ✍️ 

Inga stjärnor men

ett stilla regn

mot ansiktet 


Läggdax. Ännu en spännande dag imorgon 🤩


Lustprincipen

Städat hela dagen

Luften är mer lättandad

Dimman har lättat


(null)
Vårtbitare på väg

Idag, liksom de flesta dagar de senaste veckorna, skrev jag en lista på morgonen bara för att det är så skönt att bocka av ✅ Det hjälper även mitt fokus. Att skriva listor för fokusets skull ingick i stress-skolan som jag genomförde i våras och det är verkligen ett bra tips. Listorna raderas varje kväll och om något inte gjordes tas det bort eller överförs till nästa dag. Allt är en fråga om prio och är det något jag lärt om mig själv och hemma-projekt (det är stor skillnad på jobb- och studieprojekt) så är det att jag börjar på ett ställe och snart håller jag på överallt 😂 Att greja hemma är mer som meditation och det funkar ju inte om man vill ha nåt färdigt ✅

(null)

Så idag efter morgonsysslorna satte jag igång. ArtosGympa, sen satte jag mig in i valberedningens uppgift, valde bort Ugglebo och började med vardagsrummet. Huset har blivit en katastrof under denna jobbiga vår och sommar. Först nu säger både kropp och själ att det får vara nog.

(null)

Jag började med "djurens hörna" (översta bilden). Jag rensade förvaringen och fick in djurens storförpackningar mat i den. Sen röjde jag ovanpå Ragnars bur som blivit nån sorts permanentad akutförvaring och hittade två böcker jag letat efter. Mindes i samma stund jag såg dem att jag lagt den där, men mindes inte varför. Troligen plockat undan inför ett barnbarnsbesök. Denna hörna, den osynligaste delen av vardagsrummet tog 3 timmar! Det har blivit viktigt för mig att klocka den här typen av uppgifter för jag tror alltid att städa sånt inte tar nån tid…

(null)

Sen tog jag lunchrast!

Blommorna på bild två tog nästan två timmar de oxå. Jag trodde på riktigt att jag skulle hinna hela vardagsrummet, det är så svårt att förlika sig med att plocka, damma, sortera osv tar sån tid, och flyttar man blommor från ett fönster till ett annat duschar jag dem och plockar blad, kanske planterar om nån, sen måste en påse till soptunnan eller ett lass till boden… det tar TID, men jag vill ha det ordentligt gjort.

(null)

Jag hann hälften av det jag tänkt, gav upp en stund före maken kom hem och vilade. Lagade fläskfilé i svampsås där jag använde grå kantareller med inslag av svart trumpetsvamp. Det var gott.

(null)

Lugn kväll vid Tvn med virkningen i knät.

(null)
Nu är snart maj klar oxå…


Microröj

Efter frukost gick jag ner i Ugglebo igen. Jag har ju visioner för min bod. Där ska jag kunna handarbeta, läsa, få inspiration och ha det så himla bra.  

(null)

(null)
Oj vad det blommar 🌺🩷

En av anledningarna till att det blivit så rörigt i Ugglebo är förstås tiden. Eller rättare sagt prioritering av tiden. Och det faktum att vi tidigare delade två sommarhus med våra respektive syskon så när de löste ut oss tog vi hem våra grejer. Dessa grejer skulle tas med till det egna sommarhuset vi letade efter, men det vi så småningom köpte var ett dödsbo. När vi sen flyttade permanent till detta sommarhus skulle två våningar med åtta rum och kök (vårt radhus) packas och rensas. Det hanns förstås inte med och vi lånade förråd lite överallt. Som grädde på moset köpte jag så småningom min morbrors lägenhet när han dog. Ännu ett dödsbo alltså. Detta för att slippa pendla till Huddinge där jag jobbade då. I de snart tio år vi bott här har kartongerna kommit hem i etapper, därav ångesten i evighetsarbetet, det tar aldrig slut! Röjer jag tio kartonger kommer tio nya. Men nu ska vi inte ha fler kartonger än dem som står i Ugglebo 🦉 
📦 📦 📦 📦 📦 📦 📦 📦 📦 📦

(null)

Igår bestämde jag mig för en strategi. Tidigare har jag gått ner i Ugglebo och bara börjat nånstans. Det gör att man lastar runt högar och kartonger och får man inte bort skänk- och slänghögarna på en gång så inlemmas då återigen i röran. Idag förhöll jag mig till "en grej i taget" och började med det jag ställt in senast, det som kom från jobbet. Jag hann rensa bort en hel del sista dagen jag var på jobbet, men beslöt att göra resten hemma så jag slängde ner det sista i en blå Ikea-kasse modell större. Alla pärmar från tidigare jobb har stått orörda 😫 Idag rensade jag ur dem med ambitionen att EN ENDA kasse ska med till ett eventuellt nytt jobb, böcker undanräknat. Jag har kastat mängder av anteckningar och församlingsblad. Det känns skönt. I början var allt det där en säkerhetsgrej att samla på sig, idag inget annat än en börda… Tankesmedian på Stockholms stift rann ut i sanden, utbildningar jag gått men aldrig fått användning för. Bort, bort, bort.

Kände mig nöjd när jag la av efter några timmar. Att slänga papper syns inte lika mycket som det känns. 

Fixade hallonpaj till em-fika istället för lunch. Såg till att inget kan sammanblandas i Ugglebo och började med middan.

(null) 

Efter middan åkte jag på terminens första knyppling. Nionde året nu! Vi var sju av nio och flera behövde hjälp att komma igång. Jätterolig kväll! Jag sa att jag tycker det är så roligt att alla vill fortsätta och fick till svar att det är så roligt och att vi är en så positiv och trevlig grupp. Energikick verkligen💥 

Avslutade denna produktiva söndag med Morden i Midsomer och virknålen 🧶 

(null)
Många färger nu! Snart har jag använt alla 21 🧶

Doften av svamp

Som långsamt torkar framför

luftvärmepumpen 


(null) 

🧹 Godnatt världen 🧶




Hoarder-varning❓

Röja i röran

eller bara flytta runt

"Evighetsmaskin"


(Det är nåt problem med bloggen. Den är svår att få upp. Hoppas de får ordning på det snart)


Inspirerad satt jag på hemvägen igår och smidde planer. Dels har en Barbieutställning med knypplade kläder vandrat runt i Vadstena, dels snubblade jag över "BarbieThePriest" och började följa henne på Instagram. Denna kontroversiella docka kom till Sverige 1963 och fyller alltså 60 svenska år i år. I USA lanserades hon 1959.  På Tønderfestivalen 2019 köpte jag mitt första Barbiemönster, en bikini 👙 och nåt år därefter en bok med olika mönster. Jag har påbörjat ett par byxor👖 Säg vad jag inte har påbörjat 😏 Jag brukar försöka kalla det mitt "kreativa kaos", men efter flytten hit för snart 10 år sen kan jag nog stryka ordet "kreativ". Det finns inget kreativt whatsoever i Ugglebo, det finns bara ångest. Tur att jag inte behåller allt jag gör‼️ Det mesta är till andra. Och imorse beställde jag dessutom tio dockstativ till Barbiedockorna 🫣

(null)
Fem Barbie som väntar på kläder

Jag pratade för några veckor sen med maken om att försöka fixa lite i Ugglebo (igen) efter jag slutat jobba, men huvudet har befunnit sig på andra platser. När nu Barbie började snurra i huvudet igen fick jag ett litet ryck. På förmiddagen hämtade jag det som redan var sorterat och kånkade ut till bilen. Två mindre kartonger och en papperspåse plus en plastpåse som skulle till textilåtervinning. Förutom plastpåsen hamnade resten på Röda Korset i Strängnäs. Sen gick jag in på apoteket och beställde hem min sköldkörtelmedicin. Jag har ju återigen slarvat med licensen men min läkare ringde upp häromkvällen och fixade det åt mig. 

När jag kom hem smulade jag en äppelpaj och började virka, men så kom ett uns lust över mig och jag gick ner i Ugglebo…

(null)
😫

(null)
😳

… och lusten försvann. HUR många gånger har jag inte fått en skaplig översikt därinne för att om och om igen få det sabbat av nya kartonger och påsar? Själva basen av röran  är grejer från tidigare flyttar som jag aldrig får undan samt ett par dödsbon. Jag grejade lite så jag kunde sätta mig i fåtöljen, bodens enda sittplats. Där satt jag i över en timme och glodde åt höger och vänster och rakt fram. Alltså, det är ju omöjligt att sortera när det inte finns något utrymme öht. Hur det än var kom jag igång och började dra saker hit och dit, och efter ytterligare nån timme hade jag fått en överblick över åtminstone garn, jobb- och knyppelgrejer. En ny liten kartong ska till Röda Korset och en påse garn till en kollegas stickcafé 🧶 Bestämde mig för att stanna där för idag. I övrigt samlades knyppelgarner på ett ställe och jobbgrejer man kan nu rensa i om jag fortsätter hyfsat snart 📦 

(null)
Min hörna inomhus brer ut sig. Lite rörigt förstås, men en god bild av mina intressen. Hundar, svamp på tork, virkningen över fåtöljen medan knypplingar, broderier och ikoner trängs på en rad…

Började med middan, sen fortsatte jag med virknålen, NCIS Hawaii och Morden i Midsomer. Nästa anhalt blir nog sängen 🥱

(null)








Dag 258

Dagens haiku inspireras från norrskenet igårkväll:

Plötsligt händer det

En svag grön båge

i norr


(null)

Morgonsysslor som vanligt och sen ett nappatag med virknålen 🧶 Fick det ena beskedet vi väntar på och det var väl ok, men inte bra. Det andra får jag släppa över helgen nu. Det kommer säkert bli bra.

(null)
Vårtbitar-brud?

(null)
Årspadda?

(null)
Måste du virka jämt och hela tiden❓

(null)

(null)
Stick du, vi passar huset …

Åkte hemifrån tjugo i två och gick på uppföljning hos stress-psykologen. Ett bra samtal. Nästa blir förmodligen avslutningssamtalet. 

(null)
Skata?

Åkte sen vidare till Södertälje Hamn och hämtade upp dottern för övningskörning. Vi började som vanligt vid parkeringen vid Tveta kyrkogård. Vi åkte över Nykvarn och tankade, rondeller, landsvägskörning på lite krokigare vägar än tidigare ut till Enhörna och sen tillbaka. Två timmar höll vi på.

(null)
Solhatt?

Dottern var både trött och hungrig när vi slutade lektionen. Saltskogs thai stod på önskelistan med de hade redan plockat ihop sina utebord så vi åkte vidare till Royal India. Det blev en rörig tillställning. De rörde ihop beställningar och tog god tid på sig. När två gäster skulle gå gick ytterdörren i baklås. Förmodligen var det bara den engelsktalande servitören och nån i köket och när vi äntligen fick vår mat var det bara till en av oss (vi hade beställt samma), strax efter fick vi något vi inte beställt, men det var gott. Servitören var förlägen och stressad men vi tog det bara lugnt. Lunchtid har de alltid varit snabba, men maten var god och vi blev mätta. Jag lät dottern reda upp notan medan jag gick på toa. 

(null)

Klockan var över åtta så jag körde hem henne. Det kändes bättre att åka upp till Stockholm än att dumpa en trött gravid kvinna en fredagkväll vid pendeltåget i Södertälje🤰 Faktiskt märkte hon inte ens att jag körde hem henne förrän vi passerade Fittja, så mitt beslut kändes helt rätt. Det blev en toppenkväll! Precis vad jag behövde‼️

Ingen virknål ikväll. Inget norrsken heller. Hundarna har gjort kvällstoaletten och maken sover så… Godnatt världen 💤 


8

En lång dags väntan

Virknålen har gått varm men

höstluften är sval


Idag har jag räknat till åtta hundratals, ja kanske tusentals gånger. Jag har tappat räkningen. Den är ointressant. Väntan på två besked gjorde mig handlingsförlamad. Ett skulle ha kommit igår och det andra kanske imorgon. Inget av dem kom. Varje "topp" och "dal" är åtta maskor och det har varit härligt att snöa in på det repetitiva - ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, ett-en-två-ett, ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, hoppaövertvå - repeat 🔂 


(null)Januari-april 2023


Några promenader, ett par telefonsamtal och tv har det blivit… och dygnets höjdpunkt - norrsken! Svagt men ändå tydligt. Det har synts ända ner i södra Sverige 🇸🇪 

(null)

(null)
Bilderna är något redigerade med färgmättnad

(null) 

🧶 Godnatt världen 💚

(null)


Shit happens 💩

Jag var jättetrött

Ändå fastnade jag

i tv och garn 🙄


Det blev en orolig natt till. Jag/vi väntar på två besked så det är kanske inte så konstigt att kroppen har hyss för sig. Skulle övningsköra med yngsta dottern i måndags men jag mådde inte bra. Vi försökte igen igår men då satte en trasig elledning stopp i pendeltågstrafiken och både hon och jag fick vända hem igen. Idag var det min kropp som ställde till det ännu en gång. Nåväl, vi har bestämt att övningsköra på fredag oxå. Idag skulle vi få ena beskedet men det fick vi inte. Nu hoppas vi på imorgon och med lite tur det andra på fredag 🍀 Att vänta på livsomvälvande besked tar mer energi än man tror 🥵

(null)
Jag tror att detta är nejlikbroskskivling. De växer i sk häxringar i gräsmattan 

Jag ångrar mig som sjutton att jag inte åkte ner till sonen och hans familj i Alicante denna vecka… eller att jag inte bokade mig full av roliga aktiviteter och möten. Det har varit fruktansvärt att bara gå och ha så långtråkigt när man väntar och grubblar! Så jag började min dag med att skriva en lista så jag åtminstone hade nåt att bocka av ✅ Hur det än är så gör man nåt fast man inte tycker att man gör nåt.

(null)

Virkningen skrev jag inte upp, den är f.n konstant 🧶 Hann ett gott stycke på temperaturfilten. Jag var supertrött framåt kvällen och hade velat gå ut med hundarna vid 21 och lagt mig, men jag hade fått en läkartid 21.35 med min endokrinolog. Min licens på NDT har gått ut och man får alltid kvällstider (videosamtal) med honom. Det bidrog till att jag fastnade vid Tvn till tio, sen skulle jag bara virka klart varvet, och sen ville jag bara testa den nya färgen för i april kommer vi upp i fler plusgrader och färger jag inte använt än… hopplös är vad jag är, men jag har inga tider att passa imorgon heller‼️

(null)
I april kom vi upp i tvåsiffriga plusgrader. Nu blir det mycket grönt och rosa resten av april och början av maj 💚🩷

🧶 Godnatt världen 🧶



Livsfarliga mygg 🦟

Den lilla svarta

fästingen med åtta ben 

Glad åt vaccinet


Vilken otäck kvällspromenad det blev igår. Ni vet, en sån där kväll när man hör ljud och ser onaturliga skuggor i mörkret. Jag är inte mörkrädd, men är säker på att jag inte var ensam ute igårkväll. Om det är spöken, vättar, rådjur eller grävlingar låter jag vara osagt 👻👹🦌🦡 Hundarna reagerade inte vilket gjorde mig väldigt olustig… 

(null)

När jag skulle krypa ner i sängen kände jag nåt på magen. TBE har jag fått tre sprutor för så det är jag inte särskilt orolig för 💉 men det röda runt bettet får jag ha koll på. Borrelia har jag haft en gång vilket jag tycker räcker!

Sov inte lika oroligt inatt, inga myggbett i ansiktet heller, vaknade lite piggare. Har inte gjort många knop för det, bara för att jag inte behöver det. Tittat på tv, virkat, pratat lite i telefon. 

Vid tre satte jag mig i bilen för att åka och övningsköra med min yngsta 🕒 Konstaterade återigen att mygg är livsfarliga 🦟 Dessa svärmar av mygg gör det omöjligt att gå in utan att få ett gäng med sig 🦟 Det gäller även när man går in i bilen 🦟  När man sen sitter och kör kan två saker hända 🦟 Antingen studsar de runt på vindrutan och då kan man ju inte låta bli att försöka smälla till dem 🦟 Snacka om att ta bort fokus från körningen 🦟 Eller så sticker de till på nåt oväntat ställe, som höger vrist som förstås sitter fast i foten du har gaspedalen på, eller mitt uppe på huvudet skyddade av glasögonen jag alltid har där eller i valken bakom vänstra bröstet… 🤯 Fullkomligt livsfarligt 🦟

Yngsta ringde innan jag kommit till första avfarten på motorvägen. En elledning var nedriven och inte en chans att hon skulle kunna komma kommunalt till Södertälje på flera timmar. Jag vände hemåt.

Maken kom strax efter mig och jag lagade middag. Slö kväll vid Tvn... och inga olustigheter på kvällsnaden!

👣🐾🐾

(null)
Är inne i april nu. Längtar efter sommarens färger  🎨 



18 år

Prickar i silver

lyser min kvällspromenad 

Flera ljusår bort


(null)
(null)

Missade haikun igår. För mycket äventyr helt enkelt. Så gick jag ut i den ljumma natten och fick njuta Vintergatan och alla andra stjärnor och planeter…

Morgonen var mindre rolig. Sov oroligt inatt, blev myggbiten i ansiktet och var fortfarande trött när jag vaknade.  Blev inte så mycket mer gjort än att diska en jättedisk från igår, prata i telefon, virka och promenera hundar i vanvettiga moln av 🦟 🦟🦟

(null)

(null)

(null)

(null)
Höst  🍂 

(null)

(null)
Mindre guldvinge, denna var verkligen jätteliten. Inte mycket större än en blåvinge 🦋

För 18 år sen vigdes jag till diakon för Caroline Krook i Storkyrkan, Stockholm.

Elfte september 

Ödesmättat datum

höljt i dimma


(null)

(null)





Svamplycklig del 2

Efter att ha somnat i den trolska dimman vaknade vi till solen nästan 11 timmar senare. Maken var ivrig att komma upp på land för han hade hittat ett ställe med mer kantareller när han promenerade hundarna i skymningen. Jag bad honom låta bli dem eftersom det var så pass mörkt att det inte skulle gå att rensa dem… och så ville jag följa med. Att plocka och äta svamp är ju det bästa med svampplockning, rensningen är ju sisådär.

Så, ivrigt kom vi i land, men på vägen till kantarellstället upptäckte jag att vi trampade ner rödgul trumpetsvamp!!! Dem hade han inte sett i skymningen igår, och vore det inte för den kraftiga färgen på svamfoten är de nästan omöjliga att se. Jag hejdade honom och vi fick ihop ca 1 liter innan vi fortsatte och plockade lika mycket gula.

(null)

(null)

(null)

Kannan är på drygt två liter och den blev full, så han hämtade en kastrull oxå. Efter frukost hade jag lite oväntat men angenämt jobb 😃

(null)

(null)
Renseli-rens

(null)
Förvälla

(null)
Ska torkas när vi kommer hem

(null)
Förvällt och håller på att svalna 

Jag tvekade lite på att bada eftersom jag har haft förkylningssymtom, men sen tänkte jag att vad 17. Jag har inget jobb att gå till så skulle jag bli sjuk spelar det väl ingen roll! Troligtvis årets sista bad får man inte missa. Först fastnade jag på badbryggan studerandes de enorma öronmaneterna. Har aldrig sett så stora, de var lika stora som min hand 🖐️ och många var dom.

(null)

(null)

(null)

Sen badade jag och låg i en stund. 18 grader är lite kallt att doppa sig i, men väl i är det jätteskönt och man kan simma en stund. Lite senare blev det ett dopp till💦

(null)

Förutom öronmaneterna både såg och hörde vi två hägrar som verkade hemmastadda i viken plus ett på måsar som jagade ett örn-par som landade i talltopparna  🦅 

På sistanaden hittade maken även ett par fräscha stolta fjällskivlingar.

(null)

Vid tre bröt vi upp 🕒 Vi tankade och tog en glass i Skanssundet.

(null)

(null)

(null)
Co-pilots 🩵💙

När vi kommit hem och packat ur bilen fick maken gå ut och slåss med myggen (som vi sluppit och inte saknat ett dugg under vår båtutflykt) medan jag la trumpetsvamp och fjällskivling på tork och stekte kantarellmackor.

(null)

(null)

Ikväll har vi tittat på tv. Nu sover maken som arbetar och jag… 🤷‍♀️… virkar 🧶 


På sjön 🛥️💦

Jag glömde skriva haiku igår ✍️ Somnade ju så gott i soffan med virknålen i knät 🧶 Här kommer dagens och gårdagens ↘️

Våra planer på
en sensommarhelg på sjön
grusades av dimma 

Blått, grönt och rosa
på sovrummets fönsterbänk 
Kontrast mot det grå

(null)
Förklaring till haiku nr2

Båda skrivna under förmiddagen som var dimmig och grå och solen såg inte ut att orka tränga igenom. Jag virkade, fixade hallonpaj till förmiddagsfika… sen hände det. Maken tog ut hundarna vid halv två och då kom solen 🕜 Han ringde mig från promenaden och jag fick brått att packa badkläder, sängkläder, djurmat mm. Ungefär 1,5 timme senare hade vi handlat lite och körde in på båtklubben.

(null)
Jag gick sista biten så hundarna skulle vara nyrastade när vi gav oss av

(null)
Kanonväder 

Vi hann ner till Oaxen innan dimman rullade in och dimman har hållit i sig hela eftermiddagen. Ett tag såg vi bara några meter framför oss.

(null)

(null)

(null)

Vi kom inte så långt som vi tänkt oss pga dimman, men vi hittade en fin vik i närheten av Rassa Vikar där vi tog natthamn. Maken tog hundarna iland och hittade svamp. Jag lagade middag och hann rensa och förvälla svampen lagom till det blev så mörkt att det blev svårt att se 👀 

(null)

(null)
Maken och hundarna står på udden …

(null)
och tar detta foto

Kvällen har varit trolsk. Vindstilla, ljudlöst och så dimman på det.

(null)
Lite värmeljus för att få bort lite fukt. Tempen ligger runt 17-18 grader och ska göra det hela natten 💨




Dag 251

Tog 15 min extra i sängen imorse och gick upp 06.15. Ingen äggröra, inget personalprat så det blev perfekt tidstaiming.

(null)
Lillasyster fick flätor idag och storasyster skulle bjuda klassen på rödklöver ❤️

Körde "hem", packade, virkade och inväntade dottern. När hon ätit frukost fick vi långpromenad med bra debriefing innan jag körde hem. 

Galet med mygg när jag gick ut en kort kissenad i vår skog. Hann svälja tre myggor och få minst 20 bett innan jag kom hem. Myggplågan är SJUK 🦟🦟🦟

Lugn em och kväll med virknålen och ett glas vin. Maken fick jobba över så det blev snabbköttfärssås (ketchup och créme fraîches)



Dag 250

Pang, smack, vift, svordom
Benen är fulla av bett,
blod och döda mygg 🦟 


Jisses! Det är bara 115 dagar kvar till nyår. 2/3 av året har gått, och det fort!

Imorse hade jag ställt klockan en halvtimme tidigare än igår, nämligen kl.6.00 🕕 Det blev lite stressigt igår morse och idag hade jag ju lovat äggröra plus att jag ville ha ett par minuter med personalen. Jag behövde kolla att de hade mitt nr eftersom dottern är på undersökning hela fm.

(null)

(null)

(null)
Superfrukost de lux. Äggröra, risifrutti/ Jalla youghurt, Pinchos popcorn och majskakor eftersom mormor undviker bröd 🍞 

Men allvar växlar snabbt till skratt och mormor får minsann lära sig att bita sig i läppen/hålla tand för tunga eller … whatever ⬇️

Igår frågade storasyster vad det stod på väggen. "Hurra" sa mormor snabbt. Nej, det stod inte "hurra", det stod "hora" men det ville jag inte bekräfta för storasyster som har börjat läsa riktigt bra. Nu hoppas jag inte att hon skriver "hora" på nåt födelsedagskort till nån kompis utan att det blir nybörjarklassikern "hura" innan de i skolan tränger djupare in i dubbelkonsonanternas mystiska värld. 

(null)

Imorse bad lillasyster om hjälp med "knullan". Fånigt glodde jag på henne och hon räckte trumpet fram skon 👟 Åhå, "knullan" blev en visst en morgontrött snabbversion av "knöliga sulan". Storasyster stirrade på mig och jag blinkade åt henne. Vi behöver inte ta diskussionen om fula ord klockan sju på morgonen i en mischmasch av koppel, långärmade tröjor och knöliga sulor 🕖 

Vovvenad, info till personalen och lämning gick friktionsfritt.

(null)
"Ankor… nej änder!" De lär sig 😉🦆 

(null)
En liten klottrare 😂😍

När jag kom hem igen gick jag långpromenad med hundarna innan jag gick upp, tog disken och satte mig med podd och virknålen 🧶  Det var första gången jag lyssnade på podd och det kommer jag göra om. Det blev fyra avsnitt av Hasse Aros "Fallen jag aldrig glömmer" (Mordet på Wisby hotell, Smed-Olle och Sumpans A-lag, Bosses första fall, I korruptionens grepp), två avsnitt av "Mordpodden" (Lindomefallet, Miljonmordet) och avslutningsvis två avsnitt ur "Jakten på mördaren" (Kärleken som slutade i mord, sektmorden i Mexico). 

(null)
Januari och februari 2023

Kände mig smått vimmelkantig efter allt poddlyssnande och virkande när jag gick ut långpromenad med hundarna igen. Lämnade dem sen hemma, tog en burgare 🍔 och hämtade barnen. 

Barnen fick landa en stund, jag virkade ett varv och skalade potatis, sen körde vi upp till storesysters orkesterlektion. Lillasyster och jag gick vovvenad i parken under tiden. 

(null)

När vi kom hem igen kokade jag potatisen och gjorde mos medan laxen ugnsbakades. Barnen fick borsta tänder och sätta på sig nattkläder innan vi gick ut sistanaden. De somnade rätt snabbt för vi kom i säng sent.

Nu har jag pratat med maken, duschat och krupit ner. Fattar inte varför jag är så trött när jag fick sitta och vila så länge mitt på dan…






Dag 249

Smulor och mjölkspill 

Tystnaden när barnen gått

 - Genomträngande 


Sov gott på dotterns soffa inatt. Klockan ringde halv sju och jag tråcklade mig loss från hundarna som låg intrasslade i lakanen 🕡 Frukost och vovvenad, sen iväg till skola och förskola. Lillasyster berättade att vi ätit popcorn till frukost 🍿 När vi skulle gå från Pinchos igår fick storasyster med sig inte mindre än SEX förpackningar popcorn 🍿 Varför visste hon inte, hon hade bara frågat om de kunde få fylla på de två de fick när de kom 🍿 Jösses vad vi skrattade när vi gick därifrån med en hel påse popcorn 🍿 Förmodligen tömde de popcornlagret inför stängning 🍿

(null)

(null)

De fick äta popcorn från Pinchos till bilen och från bilen till hissen, sen spara till idag, så idag blev det popcorn med smörgås och risifrutti till frukost 😄

Vi körde barnen till skola och förskola, när vi kom hem tog dottern sin packning och åkte till tåget 🚂  Jag tog tag i köket och satte mig sen att virka 🧶 

Halv tolv ny vovvenad, sen gick jag och handlade några småsaker, bland annat två skrivhäften, två bläckpennor och bokplast. Som ni vet har jag lite att leva upp till eftersom "mormor kan allt"!

(null)

Storasyster hade via sin mamma skrivit ett sms på vad hon ville lära sig när jag kom upp: handvirka, sy och allt om växter samt lägga upp ett par byxor. Insåg att det där kommer vi inte hinna för vi ska steka pannkakor, gå ut med hundarna och så har de finska, fiol och orkester på schemat 🎻 Men tre växter lovade jag att vi skulle pressa och lära oss namnen på 🌱 Sen ska de klistras in i skrivhäftet. 

Jag avslutade min "shoppingrunda" med lunch 🍕 

(null)
Acapulco

Det blev ett virkat varv på filten innan jag åkte iväg och hämtade barnen. Vi parkerade och gick upp till lillasysters första lektion i altfiol. Sen gick vi ner till affären och köpte 3dl mjölk, en risifrutti och en jalla yoghurt till frukost. Mjölken ska ingå i äggröra jag lovat till frukost. Äggröra är det bästa lillasyster vet och hon avundades mamma som ska bo på hotell inatt… men mamma ska vara fastande imorgon och får inte alls njuta nån hotellfrukost med äggröra, så det får vi göra istället 🤪

Vi plockade rödklöver, vitklöver, smörblomma, rölleka, mattram (liten prästkrage) och fibbla (som finns i 100 underarter typ) på vovvenaden, sen fick vi lyssna till äppel päppel pirom parom på altfiolen.

(null)

(null)

När jag började steka pannkakor började storasyster skriva om de olika blommorna i sitt skrivhäfte. Lillasyster ritade en björn i sitt 🐻 Mellan pannkakorna pressade vi blommorna mellan vita ark och under mammas alla böcker. Om en vecka får mamma hjälpa henne att klistra in rätt blommor med bokplasten ovanför texterna hon skriver. Hon gör ett litet herbarium helt enkelt.

Efter maten fick de duscha, sen följde de med ut i nattkläder och tröjor för att rasta hundarna.

(null)
Plocka upp bajs är skitkul 💩 

Nu har jag nattat dem samt pratat med dottern och maken. Ska bli skönt att få sova 🥱

(null)




Dag 248

Små silverkulor

Gnistrande i morgonsol

Ängens gröna gräs


(null)



Sov till jag vaknade imorse och gick en längre vovvenad efter morgonsysslorna.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Packade bilen, hämtade ett garnpaket och tankade, sen åkte jag och hundarna till äldsta dottern. Vi hämtade barnen och handlade, sen åkte vi på överraskning. Dottern och hennes flickor fyllde år i våras men vi har inte kunnat fira eftersom dottern blev sjuk. Nu överraskade jag dem med att gå på Pinchos.

(null)

(null)

(null)
Vi tog tre minirätter var plus efterrätt och alkoholfria drinkar

(null)

(null)

(null)

När vi kommit hem och borstat tänderna fick de sina jungfrustjärtar 🧜🏼‍♀️ 

(null)

Ikväll nattade dottern dem och de somnade i sina stjärtfenor 🧜🏼‍♀️


Dag 247

Röd ornamentik 

Runor ringlar runt stenen

En hälsning från förr


Japp! Ny haikuutmaning ✍️ 


Gick upp före väckarklockan ringde, trots att jag somnade sent och sov dåligt. Köpte hundmat hos veterinären och slängde glas i återvinningen vid Solberga innan jag lämnade hundarna på dagis vid 9.00.


När jag parkerat bilen i jobbets garage gick jag ut och ner en bit på gatan. När vi åkte förbi mitt jobb med båten igår såg jag den gamla slussen och blev nyfiken, så dit gick jag idag.

(null)

(null)

(null)

Karl XIV Johan föddes i Frankrike på 1700-talet och blev så småningom regent i Sverige. Det var under han regeringstid för 200 år sen som slussen byggdes. Kuriosa är att stensoppen fick ett nytt namn pga denna kunglighet. Stensoppen var Karl XIV Johans favoritsvamp som numera kallas Karl Johan 😄

Jag gick oxå en bit på lejdaren under klaffbron, bara för att man kunde.

(null)

(null)

När min nyfikenhet var stillad gick jag upp på jobbet och lämnade in telefon, nycklar, dator, kollade med löneavdelningen att min tidrapportert var ok plus pratade lite med administratören… som släppte ner mig i garaget som jag nu inte längre har tillgång till. Garageportarna slog upp och jag körde ut i ljuset. 

Jag fortsatte gårdagens äventyr genom att åka till Silverfallet som vi såg på håll. Vackert, silvrigt men mycket mygg 🦟 

(null)

(null)

(null)

Jag fortsatte min dag med att äta lunch med en kollega i en annan församling. Vi tog kaffet på hennes jobb.

(null)
Indisk buffé 

(null)

(null)

(null)

Efter lunch och härligt sällskap fortsatte jag upp till Stockholm. Jag var ute i god tid så jag besökte graven.

(null)

(null)

(null)

Till sist, härlig fotvård 👣 

(null)

Egentligen skulle jag träffat en "gammal" skolkamrat men hon åkte på jobb, så jag tog vara på tiden genom att köra gamla vägen mellan norra Botkyrka och Södertälje. Jag gjorde två stopp längs vägen. Det första vid ett Bergaholms gravfält från järnåldern.

(null)
En milstolpe rest av Bergaholms egare 1765. Bergaholms gård finns inte längre.

(null)

(null)

(null)

(null)
Runstenen är ca 950 år gammal och är rest över en kvinna, Torgärd, alldeles invid den gamla vägen 

(null)
En skeppssättning 

Sen trodde jag att jag såg en bunker så jag svängde av, men det var en gammal jordkällare.

(null)

(null)

(null)
Här låg torpet Hagen innan det revs på -40talet. Antar att det var deras jordkällare 

Eftersom jag planerat att vara borta ikväll skulle maken hämta hundarna, men nu var jag nästan i Södertälje igen så jag ringde honom och sa att jag hämtar dem. Han fick åka och handla istället.

Efter middagen såg vi lite på tv och jag sydde ihop jungfrustjärt nr2. Imorgon åker jag iväg och passar barnbarn medan min dotter ska till sjukhuset 🤕 

(null)

Det var det.

🪨 Godnatt världen 🚙💨

Dag 246

Röjde lite på morgonen när maken var ute med hundarna. Skurade badrummet, bytte sängkläder och satte på en tvätt. Efter frukost fick äventyret börja. 

Vi åkte ner till båtklubben i Nabbviken. Idag blev dagen då vi flyttade från vår gamla båtklubb till vår nya.

(null)
Nabbviken

(null)
De har gjort ett jättefint bi-hotell vid småbåtshamnen 🐝 

(null)
Och en hel kulle med olika blommor som blommat hela sommaren 🌸🪻🌻

(null)
Bi-syssla 🐝

(null)

(null)
Vattnet såg ut som malakit

(null)
Dagens rutt

Vi stannade till i Herrestaviken. Vi hade tänkt ta ett dopp, fika och kolla gula kantareller, men myggen var överjävliga. Vi nöjde oss med att maken tog upp hundarna en sväng på land och inventerade de platser han hittade gula på förra gången. Det gav utdelning. Några stora fina gula kantareller.
 
(null)

(null)
Jättestora!

(null)
Fyra kacklande havsörnar 🦅 

Vi fortsatte mot Södertälje. Konstaterade under färden att jag är Googleoman. Googlar utefter färden och tar reda på ditt och datt under tiden. Mellan Herrestaviken utanför Mariefred läste jag på om: Soppar, Ametistskivling, Strävsopp, Havstrut/silltrut, Helgö och Birka, Ragnhildsborg, Södertälje sluss slusstider, Silverfallet, Hebbevillan och Vendela Hebbe. 

(null)
Telge hus/Ragnhildsborg 

(null)
Silverfallet bakom Södertälje båtklubb 

(null)Södertälje kanal med St Ragnhilds kyrktorn t.h. Och idag är min sista dag som anställd där 😢

(null)

Medan vi väntade på att få slussa ut fikade vi ☕️ 

(null)

(null)
Och plockade ner Ålands- och Gripens flaggor
 
(null)

(null)
Sluss-

(null)
och broöppning 

(null)
Broarna

(null)
Söderenergi, här jobbade maken i över 40 år

(null)
Järnvägsbron vid Södertälje Syd

(null)

(null)
Järna båtklubb, vår nya hemmahamn

Jag tog en vovvenad medan maken plockade iihop. Såklart gick jag upp till Ytterjärna kyrka ⛪️ Där har jag aldrig varit, men det blir förmodligen ändring på det nu.

(null)

(null)

(null)
På medeltiden gick den gamla landsvägen mellan Södertälje och Nyköping här utanför

(null)
Järna båtklubb 

Vi körde hem i bil. Jag fixade Wallenbergare med smörstekta kantareller och couscous till middag.

(null)

(null)

Stilla kväll vid Tvn…






Dag 245

Städat lite 🧹 Virkat mycket 🧶

(null)

Nu kommer jag inte längre förrän nästa garnleverans 🧶 Vit nr500 är slut vilket är temp 0 till +2 grader. Men mitt garnpaket är redan packat och lämnas till posten på måndag, så till nästa helg blir det full fart på virknålen igen. 

(null)
Tosterön 1/1-18/2 2023

(null)
Måste ju prova min nya nattlampa ✝️ Den blir dubbel i spegeln

Såg på Facebook att norrskenssäsongen börjat. 

(null)

(null)

Såg dock inget nu. Får kolla igen efter midnatt 🕛 Om jag vaknar till vill säga 🥱

(null)
Men Karlavagnen syns tydligt

🧶 Godnatt världen 🧶



Fridag

Sista semesterdagen. Vaknade halv åtta och bestämde mig för att gå upp 🕢 Plockade upp blommor och presenter ur påsarna från igår, röjde köksbordet och ställde upp allt där.

(null)
Orkidéer, en Vadstenaros i en flaska med fjärilar på, en st. Paula, ett nattlampakors, en flamingobricka och en flamingo såpbubblemaskin, mor/dotter-änglar, en flaska champagne, en hjärt-nåldyna, Hovsjötavlan och en tavelram med min bild i, tre nyckelringar - ett handsytt reflexhjärta, ett litet får och ett handsvarvat G, ett läppstift och en sidenscarf. Små och större gåvor med eftertanke.

(null)
Fyllde i och klarrapporterade min sista tidrapport

Efter morgonsysslorna och en längre morgonad fastnade jag i temperaturfilten. Garnet kommer inte räcka. Jag trodde i min enfald att garnpaketet skulle vara komplett, men hur skulle det kunna vara det? Ett års temperaturer kan man knappast gissa sig till. Vissa färger kommer att ta slut så jag skrev ner färgnumren bredvid graderna och började räkna. Ett nystan räcker till ca 10 varv har jag räknat ut och i paketet ingick 21 nystan i olika färger 🧶 243 dagar har gått på året och de temperaturerna vet jag. Jag tror inte att det blir jättemånga fler dagar med temperaturer över 20 grader så färgnumren för temperaturer från 20 och uppåt kunde jag bara räkna. Däremot fick jag uppskatta hejvilt mellan sept-dec. 

(null)
Puh 😅

Jag deltog oxå i ett förberedande möte då jag gått in i valberedningen för föreningen sv Spetsar. Hoppas att det ska bli ett roligt och givande arbete.

Jag hann virka en liten stund innan maken kom hem och lagade Heta Räkor. Kvällen har ägnats åt filten och Tvn.

(null)
Januari 2023

(null)
Har börjat på 8 februari. Då var det nollgradigt 🥶 

🧶 Godnatt världen ✍️ 






RSS 2.0