Dagar som tuffar förbi

Kursen på Företagshälsan fortsätter på sin tredje vecka. Vi lär oss mer och mer om amygdalas spaningar efter igenkänningsfaktorer och hur man kommer i kontakt med hjärnstammen med långsamma rörelser, hur vi kan förändra i vårt värderingssystem och hur man kapar trossen på sina oönskade ankare. Igår hoppade jag över kursen för det kändes fullt i hjärnbarken, men unnade mig en skön eftermiddag hos bästisen Lotta med sushi, zonterapi och fika. Förmiddagen ägnades förstås åt knyppling och på kvällen åkte jag upp på knypplingskursen i kapellet! Har snart "avverkat" finknypplingskursens alla spetsar, jag har ju lite tid över så det har gått fortare än nånsin. Vissa kursgångar har jag inte hunnit med alls, nu har jag gjort denna kursgång på halva tiden! Men det är ju min avkoppling och stressterapi oxå. Jag har några planer för resten av terminen, men i vår ska jag jobba med den 3,4 meter långa Vättersnipan till vardagsrummet... om det inte blir så att jag pendlar från Strängnäs för att gå kurs i knypplade fåglar....
 
Druvklase

Dagen kan delas upp i tre olika delar. Först  kursen, sen Café Hagsätra och ikväll hembesök. I kursen fick vi läxa till nästa vecka. Vi ska jobba schematiskt med våra "isberg" och rannsaka våra mål, värderingar, drömmar och valda sanningar. Sen åkte jag till caféet där jag bokat in en präst som skulle berätta om sitt arbete i Moder Theresas tjänst. Superintressant. Och efter det tog han och jag en fika på Hagsätras konditori.
 
Prästpaddan Magnus                                      Fika på Vallmofröt
 
Sen skyndade jag mig hem, hämtade bilen, hämtade Bamse, gick ut med honom och gav honom middag innan dagens sista etapp - hembesök! Hon vet att jag slutat, det har jag varit tydlig med, men vi ska fortsätta träffas tills jag flyttar.
 
Nu har jag ätit sen middag (vem som nu kan vara intresserad av det), eller nattvard skulle man kunna kalla det. Ska ut med Bamse och läsa några sidor i "Lyckliga gatan".
Livet är gott
 
 
 

Helg, härliga helg!

Vilken härlig helg! Jag är helt härligt slut!
 
Vi gick förbi Hagsätra zoo där Bamse fick en griskno, den bar han själv så snyggt hela vägen hem.
 
Både igår och idag har jag startat med en 1,5 timmes lång promenad med Bamse. Igår fortsatte jag direkt efter det till Syfestivalen i Älvsjömässan där jag trampade runt bland alla bord i 2,5 timme. Införskaffade varsin påt-gubbe till barnbarnet Ängla i födelsedagspresent samt till brorsan som önskat sig en. Ängla fick garn och en massa pärlor oxå i försenad födelsedagspresent. Hon är väldigt pysslig av sig vilket mormor givetvis uppmuntrar! Till mig själv blev det metalltråd och lintråd (grönmelerad och silver) till knypplingen samt ett tjockare garn som ska räcka till fyra virkade grytlappar.
 
 
Efter ännu en Bamsenad gick jag igenom hela litteraturlistan till Mastern i diakoni, ska det bli nåt tenteri bör jag väl åtminstone införskaffa litteraturen tänker jag... Det är vara fem veckor kvar! De har lite annorlunda studiegång i Norge så det tog en stund, men nu har jag beställt allt och laddat hem det jag kunnat. Får vi se hur det går då... Hälften är på norska så det blir spännande :O)
 
Under dagens långpromenad unnade sig Bamse ett gyttjespa!

Efter dagens långprommis mötte jag upp Bekki och Nicke i Rågsved. Vi gjorde sällskap till Clarion Hotell i Skanstull där vi firade Mattes 30-årsdag (Linnéas make) med brunch! Supertrevligt!
 
 
Ängla fick sin present och hon började pyssla direkt, mormor fick ett jättefint halsband innan jag gick hem.
 
 
Efter Bamsenaden har jag bakat Dumlekakor i långa banor. Har lovat baka till knyppelkursen på tisdag så nu är det gjort! Nu ska jag sätta hår på en virkad sköldpadda och stupa i säng! Halleluja!
 

Vecka 43

Ännu en vecka har passerat och jag har inga problem att få dagarna att gå. I måndags efter kursen följde jag med maken och morbror ner till morbrors stuga vid Årsta Havsbad. Morbror bjöd på lunch i Västerhaninge och på Konsum där har de en bokhylla där man kan köpa böcker för 2 kr styck. Jag hittade en bok av farfar och den köpte morbror åt mig, likaså Glaskupan som han tyckte jag skulle läsa. Googlade på min farfar och hittade denna--> spännande artikel om honom... men det är ju fel bild!!!
 
 
En av anledningarna till besöket hos morbror var att vi skulle få hans växthus som han inte längre tycker att han hinner med. Janne skulle oxå hjälpa honom stänga av vatten inför vintern och så. Själv tillbringade jag nån timme inne hos hans enda bofasta granne som har lite svårt att ta sig ut. Han är supertrevlig och har massor att berätta ur ett spännande liv.
 
Efter kursen på tisdagen var det härlig zonterapidax hos bästisen igen... och knyppling på kvällen.
 
Arm i arm
 
I torsdags var vi lediga. Bekki och jag åkte till Farsta Centrum för jag fick ett presentkort av jobbet när jag slutade. Kläder tycker jag är skriande tråkigt, men jag har i flera år behövt en ny vinterkappa. Har gått med begagnade skidjackor i flera vintrar nu... men nu blev det annat av. Hittade en skitsnygg kappa som jag la till några hundralappar för att kunna köpa. En halsduk för halva priset om man köpte en kappa, jatack!
 
  
 
Sen blev det nya skor på Din Sko oxå, ett par kängor. Men jag förälskade mig svårt i ett par högklackade skor... ojojoj... Ett par stretchjeans blev det oxå. Och en blomma till hunddagis som skulle ha mingel på kvällen samt en pumpa. En höststjärna samt två "rosa bandet" till förmån för bröstcancerfonden blev det oxå. I augusti var jag på mammografi. Jag är med i bröstcancerstudien Karma och förra året påtalade jag, både i enkäten och när jag var där på provtagning att jag har inga kvinnor i släkten som har eller har haft bröstcancer... men min pappa har opererats för det! Jag ville ha med, både i studien och i informationen kring bröstcancer, att även män kan få det. Det är superviktigt att män oxå kollar upp sig om de får knölar! När jag frågade om jag är i riskzonen för bröstcancer då min far haft det så kunde de inte ge något svar... men numera finns frågan även i denna stora studie och jag är supernöjd med det!
 
Bekki fixade pumpan när vi kom hem, sen körde jag hem henne till Nicklas och åkte till dietisten. Magen har ju sjunkit ihop ordentligt sen jag slutade jobba. Kan bero på mina långa promenader men oxå på att jag inte längre känner stressen över att inte duga. Jag får vara den jag är. Vikten var densamma, men även hon såg att jag mår så mycket bättre... och blodtrycket hade sjunkit ännu mer. Nu är det nästan lågt. Får se vad doktorn säger i december, om jag ska fortsätta med blodtrycksmedicinen...?
 
 
Sen blev det mingelkväll på hunddagis! Tredje gången jag är med och lika trevligt. Hundlösa hussar och mattar som tränger ihop sig i de största hundarnas bås, äter ost och dricker vin. Supertrevligt! Denna gång var en fotograf med (även matte till en av hundarna på dagis) och en tjej som säljer Aloe Vera och magnetsmycken. jag köpte faktiskt en ring med magnet! Är ordentligt i shoppartagen!!!
 
 
Idag efter kursen så åkte Bekki och jag tillbaka till Farsta Centrum i sällskap av Nicklas. Hon hittade byxor och en tröja igår som hon ville ha när hon fått lön och det fick hon idag... och jag slog till på skorna!
 
 
Mina första högklackade sen i tonåren! Men de är ju så balla! Nu får jag bara hitta nåt tillfälle att ha dem på... eller skapa tillfällen! Tur som tokig hade jag oxå, de var nedsatta med 100kr sen igår! Sen köpte jag små grisar och värmeljus inne på Åhlens.
 
 
Men nu är det slutshoppat! I alla fall för ett tag. Ikväll lyser pumpan så fint på trappen och grisarna i fönstret bredvid den rosa höststjärnan. Halloween och Allhelgona sammanfaller nästan i år tyvärr, men jag tycker Halloween är lite kul ändå även om jag absolut vill hålla isär det från vårt traditionella Allhelgona.
 
Nya äventyr stundar i helgen så det är väl lika bra att gå och knoppa. Sov gott!
 
                                
 

Konstilångabanor

Först av allt vill jag slå ett slag för utställningen som Katarina Wolf har på Galleri Movitz fram till 31 oktober. Det är sån konst som får mig att stanna till. Sådant som är kastat eller bortglömt formar hon om till tankeväckande tavlor. Den första som riktigt fångade min blick och som jag stod länge vid var "Moderskeppet":
 
Jag hängde där i seglet ett tag...
 
Den påminde starkt om en spegel som fanns på Anafora i Egypten (jag var där 2008). Tänkvärt!
 
           
            Tänker du på att du ser Guds avbild varje gång du ser dig i spegeln?
 
 Men min favorit igår blev "Tre vilsna män":
Ja, det är en skärbräda med rostiga spikar i ett överflöd av färg! Underbar! Och jag nynnar fortfarande på denna --> Vyssan lull
 
Annat som fångade ögat var dessa:
Vrakets kärlek
 
Havet i fisken
 
Konung och Mamma
 
Seglats på kniv
 
Självklart fanns det massor av mer att se och återupptäcka, så åkt dit om möjlighet finns!
 
Just nu är jag inne i en konstig period. Om jag skulle bo kvar i Stockholm tror jag att jag skulle göra ett litet föredrag om utomhuskonst söder om söder. Det finns ju en del, inte minst på T-banestationerna!
 
Birgitta Muhrs tulpaner                             Linjalen i Bandhagen vet jag inget om...
 
... men dårarnas båt, här på Hornsgatspuckeln, finns även i Vasaparken i Västerås och på Sockenplans T-banestation. Sture Collin är skulptör.

Annat som jag ännu inte fotat är lampan i Stureby, geten i Enskede... och i Hagsätra centrum finns massa rolig konst!
 
Men livet består av fler delar än så. Igår var jag på andra sessionen av Hot Stone massage. Där jag varit innebär det först en taktil lymfdränerande massage (mina ord, min tolkning) och därefter håller massören basalt-stenar i sina händer som han drar över ryggen i sköna rörelser. En av de mer behagliga massageformerna i min upptäcktsresa inom massageformernas område. Vi får se om jag går tillbaka  några gånger till innan vi flyttar. Efter massagen mötte jag upp en kollega och hennes fru, vi åt på kinarestaurangen vid Mariatorget där jag förälskade mig i en ny kelgris:
Han följde inte med hem!
 
Sen gick vi på vernissagen och därefter promenerade jag och kollegan runt lite i Gamla stan en stund:
Evertar - vilken är orginalet och vem är kopian?

Idag fortsatte jag fotografera naturkonsten. Jag är framförallt på jakt efter troll, men det finns annat oxå!
 
Is                                                                 Gäddhuvud
 
Bamse på sten                                                   Bamse och Indra i hälsningsdans
 
Grönt träd
 
Men nu blir det dumlekakor och knyppling!
 

En intressant vecka

Åkte hem från landet/nya hemma i måndags. Avslutade dagen med zonterapi hos bästisen. Det är underbart!
 
                  
 
Tisdagen började jag en kurs på Företagshälsan och det fick väl ingen jättebra början. En helt felaktig ingång i gruppen satte sin prägel på hela dagen. Tur att det kurstillfället bara var två timmar. Efter det har det fortsatt bra. Vi lär känna våra kroppar och ökar förståelsen för oss själva och våra reaktioner, vad som händer när vi går emot vår egen värdegrund och gör vad vi tror andra förväntar sig av oss... och hur vi kan göra annorlunda. Ser fram emot de nästkommande fem veckorna.
 
                                                                
  
Annat kul har jag förstås hunnit med nu när jag inte jobbar längre. Besökte morbror i tisdags, skulle se om jag kunde hjälpa honom att locka fram försvunna bilder på datorn men filerna var trasiga. Men vi fick en härlig eftermiddag och jag fick lära mig att lingonsylt med mjölk och knäckebröd med ost, kaviar, tomatpuré och pepparrot är riktigt gott. I onsdags skrev vi kontrakt med köpare på vårt hus och igår hade jag en supertrevlig eftermiddag hos en person jag lärt känna genom kyrkan. Det hoppas jag blir fler gånger! Ovanpå det har jag knypplat mycket och gått till och från hunddagis med Bamse flera gånger. Min kroniska hälseneinflammation smärtar mer än på några år, men det skiter jag i! Det borde ge sig om jag är ihärdig, hoppas jag.
 
Snödroppen                                                     Änglavingar
 
Musslan
 
Helgen kan komma att bjuda på lite smått och gott, det återstår att se. Nu ska jag hämta Bamse och ägna mig åt knyppeldynan!
 
 

Utflykt på Aspö

Idag hade jag tänkt att gå på gudstjänst i Aspö kyrka.  Det är en liten sockenkyrka som hör till Strängnäs och ligger nån mil från oss här i Sanda. Men jag försov mig lite och det var väl tur för det är inga gudstjänster där. 2002 slogs Aspö församling ihop med domkyrkoförsamlingen i Strängnäs och det verkar ha blivit en dop-, bröllops- och begravningskyrka. Den ligger verkligen naturskönt! Jag övertalade Janne att följa med när det var Bamserastningsdax, att åka dit och titta iallafall.
 

Vi ångrade oss inte. Vi gick runt kyrkan och upp i skogen bakom där Bamse kunde springa lös.
 
På vägen hem svängde vi av vid en skylt där det stod "gårdsbutik". Vi såg skylten tvärs över sjön på väg till Aspö kyrka och vi tänkte att vi åker dit och kollar. Kan man köpa ägg och honung kanske? Honung fanns, även om det inte var gårdens så var den närproducerat, men ägg fanns inte. Inte idag iallafall. Vi blev mäkta imponerade. Det var en helt ekologisk gård med många överraskningar. Café, restaurang, julbord, brygga, ja allt möjligt. De hade öppet alla helger i oktober innan de skulle ha säsongsstängt inför julborden. Vi passade på att äta lunch där, smörgås med rökt hjort från Enköping och kornkaffe. Suveränt! Och uteserveringen var öppen i det makalösa vädret!
 
13 oktober! Knappt man tror det är sant!
 
Rökt hjortsmörgås
 
På vägen hem råkade vi på ännu en överraskning. Jag har upprepade gånger på Instagram påstått att troll finns, på Facebook oxå tror jag. På vägen hem fick jag bildbevis!!!
 
Trollpackan Storfot!
 
Storfot gick med på att posera med mig
 
 
Så, förutom ett fantastiskt besök till den nedlagda kyrkan och det otroliga besöket på Hornudden, inklusive trollen, så har vi idag krattat och blåst löv. Bamse har hjälpt till förstås. Han är suverän på att kratta!
 
 
Och nu är veckan på Sanda slut. Imorgon åker vi hem till stan igen. Och budgivningen på huset börjar.
 
PicsArt ÄR kul!

Båtupptagning

Slut på båtsäsongen för i år. Vi har haft en fantastisk båtsommar! Kolla gärna båtloggarna från juli. Och en fantastisk färd över det glittrande Mälaren idag. Klev upp halv 7 imorse och gjorde oss klara för att åka till båtklubben i Fittja. Därifrån tog det knappt 1,5 timme ner till Strängnäs med båten så vi var tillbaka i huset redan vid 13-tiden, men lyft och hastighetsbegränsningar. Vi har valt bort vinterplatsen i klubben i år och ska ha båten på Sanda.
 
I båtklubben före avfärd
 
Strängnäs är vackert.  Från sjösidan är Strängnäs otroligt vackert!
 
Bamse kollar att det går rätt till
 
Över bron och genom skogen
 
 
Och efter lite pusslande med bommen, grannens bil och Linneás husvagn så är hon nu lagd på plats inför vintern. Sussellivintergott nu, Båten!
 
 

Lediga dagar

Njuter förbehållslöst. Tids nog kommer bekymren. Nu är tid att njuta! Hösten är som vackrast och luften är ljum. Naturen bjuder på sin mest färgsprakande årstid och jag får bara vara här, andas, vila, njuta, ta dagen som den kommer. Gud är god!
 
Jag inbillar mig att det är ungefär som att hoppa fallskärm. Det måste vara ren och skär ångest att kliva ut genom den öppna dörren på flera kilometers höjd och sen bara falla. Jag är i fallandefasen. Jag njuter av tyngdlösheten, ansvarsfriheten. Jag gjorde det, jag klev ut genom den öppna dörren och nu faller jag. Det är häftigt! Jag vet att därnere närmar sig marken och det kan vara smärtsamt att landa, men varför ska jag bry mig om det nu? Jag  har inget jobb, huset är inte sålt, jag vet inte hur framtiden kommer att te sig, men just nu får jag leva i nuet.
 
Dagarna tar jag som de kommer. Jag knypplar lite, folk ringer, idag har jag pratat med en kollega om vikingar och runor. Jag har bakat kakor och sitter i uterummet titt som tätt. Läser deckare. Har lärt mig PicsArt. Idag har jag fikat med en kollega inne i Strängnäs.
 
Uterummet är så fantastiskt!
 
Änglavingarna klara, nu knypplas det på musslan. Och buketterna från avtackningen står sig än, med vissa undantag som jag rensat ut.
 
Hallongrottor!
 
Bamse plockar sina blåbär själv!
 
 
Här är så vackert!
 
Jag har ett par dagar kvar innan det är dax att styra kosan mot Stockholm igen. Vi är ju inte färdiga där än...
 
 

Hallongrottor

Receptet kommer från ICA Buffe! Jag gjorde 21 stycken på detta recept
 
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
4,5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
200gr smör
...........blandas ihop väl, rullas till valnötsstora bollar som lägges i muffinsformar och så trycker man ett litet hål i mitten med fingret.
 
Om degen är svår att jobba med kan den få vila i kylen en stund när den är blandad.
 
Hallonsylt
.........lägges en skvätt i varje hål.
 
10 minuter i ugnen och låt kallna på galler
 
                
 
Kan med fördel varieras med Dumlekola istället för hallonsylt. Såg ett tipset på Icas hemsida och det var kanongott! Använder man hela Dumlekolan (som jag gjorde här) får man ut färre och större kakor, så att dela på kolan kan vara ett bra tips. Det är svårt att göra mindre kakor med hela kolor då de spricker, men å andra sidan så får man så mycket mer kaka! 
                                                                                                            
 

Hejdå Macken!

 
Det blev en bra dag, trots allt. Ägnade förmiddagen åt att packa och packa, lunch med en konfident och klockan 14.00 bjöd jag och en kollega (som oxå jobbade sin sista dag) på tårta till kaffet. Efter det kom dagens höjdpunkt!
 
 
Jag älskar att betrakta världen från ett ovanifrånperspektiv och har länge velat komma upp till kyrkklockorna. Under fikat lyckades jag övertala en vaktmästare att ta mig dit. Det var precis så magnifikt som jag trott!
 
Ser ni Globen? Där var jag och en kompis uppe i Skyview precis före semestern
 
 
Sen packade jag ner det sista på rummet och slängde resten, bar upp mina två kartonger till bilen, hämtade Bamse från dagis och åkte hem.
 
Klockan 17 träffades några ur arbetsskaran på "Greken" i Högdalen och åt middag ihop. Det blev en trevlig kväll.
 
 
När jag sen kom till busshållplatsen hade min buss precis gått så jag fick en stund att för mig själv summera min tid i församlingen. 6 år. Två olika tjänster. Flera arbetskamrater som kommit och gått, börjat, slutat, pensionerats, flyttat, fött barn, dött. Trodde jag skulle känna mig mera ledsen, men det kändes så symboliskt att sitta själv på en busshållplats i oktobermörkret med en nyplockad härligt blommande stockros i handen och fundera. Jag har varit ledsen klart. Det är bra nu! Och snart tar en ny epok i mitt liv sin början. Det blir spännande.
 
              
                                                  .......... vi ses inte imõrrn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Musslor och Mc

 
En av dagarna D närmar sig. Det har varit många avslut de senaste veckorna och gärnan hänger inte helt med ;O). Förra veckan var det caféet och syföreningen, plus avslut med konfidenter. I söndags var det en annan av dagarna D med avtackning i församlingens båda gudstjänster och denna vecka har avsluten fortsatt.
 
 
Hembesök och fikastunder med folk man lärt känna på olika sätt. Styrelsen i Rågsveds samhällsförening tackade mig med rosor i onsdags. Oväntat, tycker inte jag hunnit göra något vettigt där än, men de SA de att DE tyckte. Raringar  Det värmer ett sorgset hjärta som klappar för Hagsätra/Rågsved. En av deltagarna i knypplingen kom med örhängen... Inte direkt en jobbrelaterad relation, men en relation i kyrkan ändå. Men knyppla tänker jag göra hela terminen ut.
 
 
 
Idag hade jag  med mig två kartonger och hann nästan packa ner alla mina saker. Rensade bort en del, men mycket fick åka ner i lådorna. Jag vet ju inte vad jag kommer att göra i framtiden, men det känns synd att kasta bort andakter, sånghäften och annat som kan återanvändas i en annan tjänst... Andaktsböcker, andra böcker som "kan vara bra att ha". Och så alla små gåvor jag fått nu och tidigare, samt minnen som jag samlat på mig: ljusstakar, julkrubbor, änglar, ikoner, tomtar osv. Och inte bara från denna tjänst utan även från den förra.
 
 
Fick ett trevligt lunchavbrott... vi har en präst som är utbildad kock och han stod och kokade musslor i köket. Jag stod fascinerad och tittade på en stund medan han hackade charlottenlök och pancetta medan vi pratade om smaker och dofter. Sen bjöd han mig på lunch. Så fruktansvärt gott, vilken vardagslyx!
 
 
Sen blev det McDonalds till middag. Stora kontraster...
 
Som sagt, en av dagarna D imorgon, sista dan på jobbet. Lådorna ska packas klart och bäras iväg, det blir tårta till två-fikat och och utgång på kvällen. Sen kommer nästa Ddag på söndag ... då är det första visningen på huset!

Betraktelse över girigheten

Någon i hopen sade till Jesus: " Mästare, säg åt min bror att dela arvet med mig." Han svarade: "Vem har satt mig till attt döma eller skifta mellan er?" Och han sade till dem: "Akta er för allt habegär En människas liv beror inte av överflöd på ägodelar" Sedan gav han dem en liknelse: "En rik man hade fått god skörd på sina jordar. Han tänkte för sig själv: ´Vad ska jag göra? Jag har inte plats för hela skörden´. Han sade: `Så här ska jag göra, Jag river mina lador och bygger större så att jag får rum med säden och allt annat jag äger. Sedan kan jag säga till mig själv: Nu min vän är du väl försöjd för många år framåt. Du kan vila ut, Ät, drick och roa dig`. Men Gud sade till honom : `Din dåre, inatt skall ditt liv tas ifrån dig, och allt du har lagt på hög, vem skall få det? `Så går det för den som samlar skatter åt sig själv men inte är rik inför Gud" (Luk 12:13-21)

 

Jag tycker lite synd om den här rike mannen. Han talar för sig själv. Hur ska jag göra för att kunna härbärgera mina rikedomar? Sen säger han till sig själv: när du gjort det här så kan du äta, dricka och roa dig… men om han kommit så långt så tror jag inte han gjort det, utan det finns något i ägandet som skapar beroende. Ett gammalt uttryck säger att ”mycket vill ha mer” och i många fall tror jag att det stämmer. Hur många av oss har inte hört talas om, eller varit med om, uppslitande arvstvister där folk tillochmed slåss handgripligen för att få det man anser sig ha rätt till, eller bara vill ha. Kostnaden blir brustna relationer, känslan av svek, bitterhet, hat… Den rike mannen i texten pratar med sig själv… var har han sina vänner, sina bekanta? Och sen tillråga på allt så får han svar från Gud som säger: din dåre! ”Inatt ska ditt liv tas ifrån dig”. Girigheten, att äga mycket och känna fysisk trygghet… var det det som gjort mannen ensam? Nu skulle han dö och inget av det han ägde skulle komma honom själv till del. Den här texten tycker jag att man kan applicera även på relationer. När vi offrar relationer på grund av vårt habegär, ett habegär som inte nödvändigtvis behöver innebära saker, det kan också handla om ett allförstort ego, ett alltför stort behov av bekräftelse. Jag i centrum. Se på mig. Så här tycker jag och jag bryr mig inte om vad du tycker, inte heller vad du känner inför det. Gör som jag säger. Jesus sade till hopen av människor som stod framför honom att ”Akta er för allt habegär. En människas liv beror inte av överflöd på ägodelar”. Att vara ödmjuk ansåg Aristoteles vara en dygd – en personlig egenskap, men nog är det något vi alla kan bli medvetna om och träna oss i, att inte samla skatter åt oss själva och på så sätt bli rika inför Gud och inför varandra. Den gyllene regeln finns som etisk princip i de flesta religioner. I vår Bibel står det att: Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.

 

 

Bön

O Gud, du ensam är vårt hopp och vår styrka. Ge os nåd att göra din vilja så att vi kan tjäna dig i tanke, ord och handling. Genom din son Jesus Kristus, vår Herre. Amen.


RSS 2.0