Nyårskrönika 2011

Tredje gången jag skriver nyårskrönika på bloggen. 2009 och 2010 finns här, tidigare år skrev jag på Lunarstorm son inte längre finns... men jag drog faktiskt ut dem på papper innan den sajten försvann. Nå, här kommer året:

Januari
Janne och jag firade vår 20:e förlovningsdag med fika på Heron den 1 januari. Inte så romantiskt, men vi är inte så romantiska av oss, vi trivs bra ihop. Justin fyllde 4 år. Månaden bestod mest av plugg, hade både en hemtenta i religionsbeteendevetenskap (typ) och en omtentamen i hinduism/buddhism. Båda tentorna gick bra och vi kunde njuta av en X med Siljas Galaxy. Vi påbörjade oxå en flyttstädning som vi sagt får pågå tills vi flyttar på riktigt... vilket kan bli närsomhelst.

Februari
Jens fyllde 20 år och det firade vi på Koh Panghan.


Jag fick konstaterat att mina smärtande fötter beror på kronisk hälseneinflammation och kärlinväxter i hälsenan. Jag har faktiskt inte gjort någonting åt det ... på hela året... Men jag fyllde 47 år och fick härliga presenter - en chokladinpackning och fishspa... och vår fina lilla Drutten dog, sista marsvinet...

                  

Mars
Månaden förflöt med händelser som att Monica fyllde 27 år, Linnéa 26 år, mosters begravning, förhandsvisning på Hair, biobesök, frissabesök och plugg, plugg, plugg förstås. Men i slutet av månaden for Linnéa och jag iväg till Paris på en försenad 25 års-present till henne. Det var grejer det!April
Våren gjorde äntligen sitt intåg efter 5 månaders kyla och snö. Jag började inkassera mina födelsedagspresenter. Först en dag på Rådmansö med chokladinpackning i Änglarum, senare fishspa på Östermalm. Vi tillbringade en del tid på landet och jag knypplade övningsspetsar inför sommarens knypplarveckor i Vadstena, Bamse kasterades och vi gjorde premiärturen med båten, påsk på Aspö och Monica flyttade från oss efter ett drygt år.
Valborg firades i Kallhäll!

Maj
Thyra fyllde två år, Bella 26 år, Janne och jag hade en fantastisk vecka på Mallis. I övrigt hände väl inte så mycket mer. Vi var lite på landet, Jens köpte bil och jag pluggade hårt inför slut-tentorna.

              
                 Cala d´Or

Juni- juli
Bekki fyllde 18 år vilket firades på Jensens Böfhaus.Janne jobbade rätt mycket på Sanda med altan och panel, jag gjorde mina sluttentor och innan jag började jobba åkte vi med båten till Birka och njöt en helg.Jag började jobba efter studieledigheten , var på fishspa med Lotta, firade midsommar på landet med grannarna och vännerna från Örebro, sen bar det av till Vadstena på knypplarveckor och jobbade därefter ett par veckor till.


                            

Augusti
... blev en spännande månad! Jennifer föddes flera veckor för tidigt så vi åkte hem från sjön för att besöka henne. Janne och jag hade planerat en månad på sjön med vi fick bryta eftersom jag stukade foten riktigt fult.
Men jag kom iväg på kickoff med jobbet i slutet av månaden iallafall.

September
Knypplingen började liksom en kurs i ikonmåleri som jag anmält mig till. Jag kunde inte släppa teologiplugget så jag började två kurser, varav jag hoppade av den ena men fortsatte uppsatskursen. Bamse började dagis vilket varit en upplevelse i sig, att ens hund har ett socialt liv som man inte är 100% delaktig i...!Månaden förflöt med barnvakteri, jobb, plugg, ikonmåleri, knyppling osv osv och övergick i ...

Oktober
... som blev lite av en djurmånad. Först var jag på ReptilExpo och Husdjursexpo, sen dog lilla älskade Kautchuk, jag var på etologikurs på Kolmården och fick bla komma in i varghägnet samt så gjorde Bekki och jag en insats och målade om djurens rum. Men förutom alla djurupplevelser fyllde lilla Ängla fyra år!

                

November - december
Ja, några händelser värda att nämnas är Jennifers dop och resan till Fuerteventura i november och resan till Örebro i december. I övrigt har livet tuffat på. Och säkert har jag glömt massor men samtidigt går det inte att berätta allt i ett blogginlägg, detta får vara ett axplock ur livet 2011.

Ikväll har Janne och jag firat själva, men mer om det i nästa blogg. Alla barnen är hos Bella, liksom förra året, och jag vet att de har kul!

Nu... GOTT SLUT och GOTT NYTT ÅR!
                                                    

Livet är dagarna man minns

Nyårsafton... sitter och funderar på om jag ska författa en nyårskrönika... Hade tänkt plugga idag, men det blir liksom inte. Nyårslöften tänker jag inte avge, men tankarna går tillbaka genom året som varit, åren som varit och förväntningar på året som kommer. Pluggandet är inte livsviktigt, men livet är det...

                                                                            

Gårdagen tillbringde jag på jobbet förstås. Började med fika med de få arbetskamrater som var i tjänst, fick samtal från soc, skickade ett brev, gjorde klart mina nya pärmar och åkte iväg på hembesök. När jag kom tillbaka gick jag och snackade lite skit i receptionen och åkte hem lite tidigare. Kändes inte som det skulle hända så mycket de sista 45 minutrarna innan vi stängde för året...visserligen är det ofta då "det händer" men jag var ju nåbar på telefon ifallatt jag skulle kunnat hjälpa till.

Hämtade packningen hemma, hämtade Bamse på dagis. De två dagispersonal som var kvar fick hälsa på Ragnar som satt i bakluckan, sen åkte jag ner till landet dit Janne åkte direkt på morgonen efter nattpasset. Han hade fixat "heta räkor" och vi tillbringade kvällen vid TV:n. Tittade på Braveheart så Bamse fick gå en extra sväng vid 01.00. Han är inte jätteförtjust i att gå ut på kvällarna härnere och när vi kommit ut på vägen small en gren av ute i skogen. Lite obehagligt när man inte vet vad det är för djur... Älgarna bryr jag mig inte om, men det skulle vara jobbigt om det kom skraja vildsvin skenandes... räven tror jag inte skulle gå på Bamse när jag är med. Promenaden blev kort och vi somnade som stockar alla tre.

                

Klockan 10 vaknade jag lite småhäpen och gick ut med en morgonslö Bamse. Vi träffade bonden med fru + Bamses föräldrar på ängen så vi stod och pratade en stund. Sen gick jag hem och satte mig vid dukat frukostbord. Har pratat lite i telefonen. Linnéa höll på med fotoalmanackor, Jens hade kommit hem från sin shoppingresa till Tyskland vid femtiden imorse, pratade bort en stund med mamma. Tydligen hade nån rånat en postbil ur depån där Jens jobbar... och jag är ju ego nog att tänka att det var skönt att han tagit ledigt just igår... den måste ju vara jättejobbigt för den som råkade ut för idioterna med pistolatrappen! Men varför rånar man en postbil? Det är ju inga värdetransporter precis!

Sen fastnade jag vid Åbergs "Hälsoresan", gick ut med Bamse och nu är jag vid datorn... utan skolböcker. Skit samma, det blir vad det blir. Livet är inte dagarna som passerar utan dagarna man minns... jag tror det blir en nyårskrönika så får vi se vad jag minns...


Snart ledig!

Det har varit två tunga dagar. Igår hade jag två långa samtal med kollegor, ett sorgesamtal och sen ett hembesök som blev lite sent. Hem och hämta Bamse... och när jag kröp i koj strax efter 22.00 så kunde jag inte somna. Slumrade av och till efter klockan blivit 1.00 och gick upp en stund efter 6.00. Det är ju ingen idé att försöka somna 45 minuter innan klockan ska ringa efter en sån natt, man blir bara tröttare.

Idag har jag hållit mig undan arbetskamraterna för jag har inte känt mig ok efter natten. Mmonstret kom på besök på förmiddagen så det var antagligen orsaken till sömnlösheten. Hon dyker upp med 3-3,5 veckors mellanrum ... ska jag aldrig bli för gammal? Åkte iväg på ett lunchmöte i stan, sen var det mest röj på rummet. Vi ska ha storstädning den 10 januari så många av oss har passat på att röja i högar och stämma av almanackor.

Jens och Sandra kom på middag. Jens bil pajade igår och imorgon åker han en sväng ner till Tyskland. Kvällen har jag ägnat åt att sticka/virka ett par pulsvärmare åt mig. Fryser så förbajat om händerna, särskilt på jobbet när jag jobbar vid datorn!


Den misslyckade sjalen använder jag varje dag nu. Den är virkad med för tunn nål, men jag
älskar färgen och stjärnmönstret som påminner om julstjärnor.Pulsvärmarna är stickade med en infogad virkad mormorsruta. Jag
älskar mormorsrutor! Imorgon tänker jag göra en uddkant på den.

Nu hoppas jag på en bra natt!

     

Mellandagsjobb

Fyra dagar ska jag jobba denna vecka, sen är jag ledig 9 dagar. Idag började dagen med mässa och morgonmöte, sen hann jag inte så mycket innan jag åkte över till Hagsätra och hade samtal i kapellet. Hade glömt en julblomma vi fick till diakonin av en person på julafton så jag åkte hem och hämtade den när jag ändå var i krokarna. Var tillbaka på jobbet halvett och då var det gott med lunchlåda! Därefter kom "de" med en stol jag ska prova. Funkar den ska jag få en sån till arbetsrummet i Hagsätra. Den är lätt att ställa in, nätt i storleken och inte för många krångliga funktioner. Vi är tre personer i olika längd och storlek som ska kunna jobba bekvämt när vi är där.

                                                               

Eftermiddagen präglades av telefonsamtal och lite smånack på rummet med arbetskamrater. Julafton utvärderades kort och jag fick bolla tankar kring Caféet. Läraren från Handarbetets Vänners skola ringde så jag kunde detaljplanera med henne, detta innebär att Café Hagsätras vårprogram nu är helt klart. Ska bli kul att få göra ett andra tryck som är helt komplett efter nyår! Nu kan jag snart börja jobba med affischeringen :O) Sen blev det två längre telefonsamtal med konfidenter.

Hämta Bamse, duka fram rödbetssallad och julskinka... som jag redan börjat tröttna på, sen virkade jag klart min röda sjal. Jag hade den på julafton när jag åkte till firandet och jag hade den idag som halsduk. Ikväll har jag gjort kantningen som jag inte hann till julafton. Nu ser det ut som den slätar ut sig något, men som sagt, den är virkad med en alldeles för tunn virknål vilket jag inte tänkte på den första 50 stjärnorna som jag gjorde i halvdunkel till ett par av Harry Potter-filmerna.Nu har Bamsen varit ute på kvällsprommis. Skönt vårväder! Janne har åkt till nattpasset och Bekki tittar på TV med Bamse. Jag ska nanna på min sköna kudde :O)

Vårvindar friska...

                              
Pluggmässigt blev gårdagen alldeles suverän. Efter en lång morgonpromenad med Bamse gick jag igenom alla intervjuer jag gjort hittils och infogade dem i uppsatsen. Höll på drygt fyra timmar. Sen gjorde jag köttfärslimpa, var ute en sväng med Bamse och satte mig vid TV:n med Jennifers filt.


Bamse hoppar upp på stora stenar         Is på vattenpölarna är jättespännande!
oxå för att få godis, en riktig
klätterapa

Idag harde jag tänkt fortsätta uppsatsen med att gå igenom böcker. Jag har redan gått igenom innehållsförteckningarna på bokstapeln så jag vet var jag ska leta information så jag är nere på detaljplanet, men det blev lite annat istället. Jag ville kolla in två saker - en sacosäck på Mio till Bamse och en självvattnande ampel på Hornbach... men det blev mer än så förstås. Janne vill kolla på Stadium och jag fastnade med en försäljare på Hornbach. Jag skulle egentligen bara fråga om fågelburar, men så frågade jag om minimimåtten på ett akvarium för Plecon  och då tyckte inte hon att jag skulle ha en Pleco utan nån trevlig fisk istället. Men jag vill ha en Pleco och det är en jättetrevlig fisk! Den blir visserligen ganska stor (upp till 50 cm) och den kan visserligen riva upp snygga arrangemang i ett akvarium men den går så bra ihop med alla typer av fiskar, från pyttesmå till stora, och jag vet nog ingen läckrare firre än Plecostomus. Janne har gått med på ett litet akvarium... jag undrar om jag kan få honom att tycka att 140 cm långsida är ett litet akvarium :P Han var ju faktiskt rätt förtjust i vår förra Pleco...


Pleco: bilder snodda från nätet

Med en ny fågelbur har jag en plan... jag skulle vilja ha gouldsamadiner i den när Solero och Blue Moon en gång försvinner, men den bur vi har hade bra bra mått tyckte försäljaren även om jag tycker den är i minsta laget, och de burar som fanns kvar på Hornbach var jättehöga. Tydligen är det nya bestämmelser från Jordbruksverket eller EU eller nåt så det är problem för affärerna att köpa in godkända burar just nu ... men jag kan nog tänka mig att inte skaffa gouldisar om jag får köpa en Pleco! Eller så kan vi köpa ett litet akvarium och så önskar jag mig gouldisar till jag fyller 50 år. Tänk att världen är så full av vackra djur och att jag blir så tossig vid bara tanken på dem!

                                            
                                             Den vackraste finkfågel jag vet! Gouldsamadinen!

Någon självvattnande ampel fanns inte så vi köpte en självvattnade kruka och kedjor istället. Janne ska fixa krokar och borra små hål i den. Jag har snott skott från en ampellilja som jag vill ha i vårt utbyggda vardagsrum på landet och jag tror det kommer trivas utmärkt där. Och i en självvattnande kruka gör det inget om vi inte kan vattna den på ett par veckor.
                                                        
                                                         Bilden är snodd från nätet.
                                                         Min lilja är helt grön.

Efter nattens Dagmar så åkte vi oxå förbi och tittade till båten. På flera båtar hade presenningarna blåst av och det var rätt mycket folk i båtklubben som fixade och donade. Vår presenning var kvar, men ett stag hade pajat och kantningen på presenningen hade gått sönder. Janne lagade det så gott det gick, en ny presenning måste införskaffas och antagligen en ny ställning till nästa vinter.

                


Blev galet sugen på julskinka så vi åkte förbi Willys och köpte en färdigkokt skinka, senap och rödbetssallad. Janne åkte till jobbet och jag griljerade skinkan innan jag tog ut Bamse. Vi träffade Frisbee i skogen och återseendet var glatt, de har inte setts sen i våras och Frisbee är en av de få hanhundar Bamse gillar i vår skog.


Bild från i vintras

Nej, nåt pluggande blir det nog inte idag. Ska försöka ringa mamma igen och kolla hur de mår efter stormen, de hade fått strömlöst inatt... sen blir det nog TV med virknålen och en tidig kväll... imorgon är det jobb igen.

Gemensam Jul i Folkets Hus

                             

Det blev en riktigt bra julafton för min del. Efter att ha gått en långpromenad med Bamse åkte jag till Folkets Hus i Rågsved för ett arbetspass. Mellan 11.30 - 13.30 blev det mingel och småprat med bekanta och nya bekantskaper. Kl 13.30 hade jag, kollegan en musiker och en solist andakt och jag hade fått äran att få läsa julevangeliet (se nedan). Jag tycker det är så underbart, där finns hela julens kärna! I barndomen läste alltid farfar julevangeliet och sen han gått bort och vi fortfarande firade alla syskon med föräldrarna var det pappa som läste det. Nu fick jag göra det och det var fantastiskt. Numera har ju "julen kidnappats av kommersen" (som vår kyrkoherde sa i en predikan, vilket jag tyckte sammanfattade exakt vad jag känner inför julhysterin som blir värre varje år). Efter andakten slog jag mig till ro med julmat och en äldre herre jag haft i sorgegrupp för flera år sen. Efter maten och efter att ha fått ta del av en absurd historia om personrån för en tid sen, där rånaren satte sig bredvid sitt rånoffer och åt jullunch som inget hänt, valde jag att ha koll på rånaren så inget skulle hända på festen. Man vet ju inte om personen i fråga satt och kollade in nya offer... så när dörrvärdarna behövde gå tidigare intog jag platsen vid dörren med full utkik över matsalen och caféhallen. Rånaren kan ha fått en känsla av att jag höll koll så denne stack efter en stund. Lite dåligt samvete fick jag för man vet ju inte vad som får en människa att begå såna handlingar, men samtidigt så har jag ett behov att att skydda andra så långt det är möjligt. Uppskattningsvis kom nog runt 400 gäster. Först äldrecentrum, sen ännu ett matinsläpp där alla andra fick komma, även om många från äldrecentrum blev kvar till slutet av festen. Det var verkligen blandade gäster... några muslimska barn i 8-14 årsåldern, hemlösa, onyktra, ensamma hemmaboende äldre, medelålders personer med äldre föräldrar och så vidare... för att inte tala om alla dessa fantastiska volontärer! Ett 50-tal hade ställt upp på allt möjligt, från planering och matlagning till bordsvärdar och rollatorparkeringsvakter. Det var underhållning på scenen och flera var uppe och dansade oxå, det var verkligen jättelyckat!

                 

Men allt har ett slut, även denna rolig fest, jag skjutsade hem en av de frivilliga och styrde kosan ut mot Nacka för att hämta Bamse. Jens hade tagit hand om Bamse över dagen och de hade firat hos Sandras föräldrar. Bamse hade fått både prinskorv och julskinka så han var mätt och belåten. Kvällen tillbringade jag med en halvsovande Bekki vid TV:n virkandes på Jennifers filt. Halv nio gick jag en långpromenad med Bamse och stöp sen i säng.

Nu har jag sovit 10 sköna timmar, tänker äta frukost och gå ut med Bamse innan dagens äventyr
                                  --> UPPSATSEN!

Julevangeliet

Luk 2:1-20

Och det hände sig vid den tiden att från kejsar Augustus utgick ett påbud att hela världen skulle skattskrivs. Detta var den första skattskrivningen, och den hölls, när Kvirinius var landshövding över Syrien. Då färdades alla var och en till sin stad, för att låta skattskriva sig. Så gjorde också Josef. Och eftersom han var av Davids hus och släkt, for han från staden Nasaret i Galileen upp till Davids stad, som heter Betlehem, i Judeen, för att låta skattskriva sig jämte Maria, sin trolovade, som var havande.

Medan de var där, hände sig att tiden var inne, då hon skulle föda. Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns inte rum för dem i härbärget.

I samma nejd var då några herdar ute på marken och höll vakt om natten över sin hjord. Då stod en Herrens ängel framför dem, och Herrens härlighet kringstrålade dem. Och de blev mycket förskräckta. Men ängeln sade till dem: "Var inte förskräckta. Se, jag bådar er en stor glädje, som skall vederfaras allt folket. Ty i dag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias, Herren. Och detta skall för er vara tecknet: Ni skall finna ett nyfött barn, som ligger lindat i en krubba."

I detsamma sågs där jämte ängeln en stor hop av den himmelska härskaran, och de lovade Gud och sade: "Ära vare Gud i höjden, och frid på jorden, bland människor till vilka han har behag!"

När så änglarna hade farit från herdarna upp i himmelen, sade dessa till varandra: "Låt oss nu gå till Betlehem och se det som där har skett, och som Herren har kungjort för oss." Och de skyndade iväg dit och fann Maria och Josef, och barnet som låg i krubban. Och när de hade sett det, berättade de vad som hade blivit sagt till dem om detta barn.

Och alla som hörde det förundrade sig över vad herdarna berättade för dem. Men Maria gömde och begrundade allt detta i sitt hjärta. Och herdarna vände tillbaka och prisade och lovade Gud för allt vad de hade fått höra och se, alldeles såsom det hade blivit dem sagt.

                                       


Nu är det jul igen

Finns inte så mycket att säga. Vi ska inte fira jul i år. Jobbade halvdag igår och ägnade eftermiddagen, kvällen och natten fram till 02.00 att virka på sjalen jag tänkt ha idag... men jag tror inte jag kommer ha det. Har bara avslutningsvarven runt sjalen kvar men har i flera dagar inte känt mig nöjd med den. Har haft för tunn virknål så den blev för kompakt. Bara min envishet som tvingat mig att göra klart den så jag slipper ännu en halvfärdig grej. Nu återstår att se om jag behåller den som halsduk eller lämnar den vidare till äldreboendet i Lettland via Filtklubben. Men vilket som - känns som min envishet slösat bort tid jag kunde använt till att städa lite julfint eller virka på Jennifers filt.

                         

Nu ska jag gå upp och duscha och gå ut med Bamse. Ska jobba om ett par timmar. Har inte bestämt mig för om jag ska åka till landet eller stanna hemma, uppsatsen står på tidschemat. Janne jobbar 06.45-19.00 både idag och imorgon medan Bekki jobbar från 11.00 till åtminstone 15.00, hon skulle försöka få jobba lite längre. Själv jobbar jag 11.30-16/16.30... så får vi se hur det blir med landet sen då...

Har fått en liten mms-hälsning på morgonen. Ängla och Thyra har öppnat en julklapp och den innehöll de Shakira-dräkter Janne och jag köpte på Fuerteventura :O)

                      
                          Sötare än orginalet!

Åter till livet

Ja, igår var jag så trött att jag var grinfärdig. Tålde inte Bamses skällande och jag tror han skällde värre än vanligt bara för att jag var "konstig". Han började redan tidigt på morgonen, så när han inte ville göra ifrån sig på morgonpromenaden utan sprang i cirklar och jagade harpluttar och stod med huvudet i hundspår så kände jag att det skulle bli en jobbig dag. Sen kom det en hund framifrån, en hund bakifrån och en pappa med en gapande unge från sidan... ja då fick Bamse spatt och jag med, han skällde och gjorde utfall, jag kastade mig på knä med väskor och matlådor åt alla håll, slängde honom på rygg och glodde honom stint i ögonen till alla gått förbi... sen var han lugn som en filbunke och kunde göra sina behov. Jag skämdes lite över att tappa tålamodet så, men det gav ju onekligen en rätt behaglig effekt på hans humör.

Att jobba var jobbigt, satt med halvsstängd dörr och försökte jobba på, eftermiddagen ägnade jag åt att ringa folk som jag ville höra av mig till före jul. Janne ringde och bjöd ut mig på fika vilket jag glatt tackade ja till.


Min favvokaka på konditori Gullvivan

Dagen tog slut tillslut, men Janne ville att vi skulle åka och titta på jackor vilket jag snabbt avböjde, satt vid TV:n en stund och virkade innan jag gick ut en kortis med Bamse. Janne åkte och hämtade upp sin småkusin som skulle sova över, men när de kom hem så sov jag som en gris. Kusinen hade lagt sig och Janne gått en längre sväng med Bamse, sen lagt sig, de hade båda gått upp vid 6-tiden och jag märkte ingenting så kusinen såg jag inte ens! Sju ringde min klocka och när jag kom upp hade Janne kokat kaffe till mig och börjat koka risgrynsgröt till risalamalta.

Dagen har förlöpt mycket bra. Efter mina nästan 10 timmars sömn fungerade jag igen. Började arbetsdagen i Södertälje där jag var på studiebesök på St Ragnhilds församlings diakonimottagning "Gåvorna". Fik, mötesplats, second hand - verkligen många delar i ett. Jätteintressant. Sen till jobbet och stöka i administratinen kring Stilla kvinnotimmar som kommer att ligga tidigt nästa termin.

Kvällen har vi tillbringat hos Bella med familj. Vi har lämnat julklappar till Justin och Jennifer och Janne har lagat köttfärsfyllda paprikor.

Nu har jag varit ute med Bamse. Janne sover, han jobbar 16 timmar imorgon. Bekki sover borta. Hon kom hem med armen i bandage efter att ha bränt sig på fritösen på jobbet under em, inte värre än att kunnat fortsätta jobba, men ändå.

Nu ska jag sova. Bamse är slut efter att ha vaktat på barnbarn, katt och nu på kvällspromenaden lekt med Zinja. Han bara stupade i korg efter en snabbdusch och rör sig inte ur fläcket!


Undrar var tomten är!?

Jullunch mm

Gick upp före klockan ringde och var på jobbet före 8.00. Mässa och morgonmöte som idag hanldade om miljödiplomering... sen ett par timmars jobb innan vi åkte in till Sankta Maria Magdalena kyrka på Södermalm och fick en guidad tur genom historien och sen julbord på van der Nootska palatset. Det var nog det bästa julbord jag ätit, fräscht och jättebra smak på allt.

Sen knallade jag ner till Södertappen, men fick inte lämna blod idag heller (gjorde ett försök i går med kom fem minuter efter stängning). Jag tog ett nytt hål i örat i slutet av oktober och det måste gå 6 månader innan man får lämna. Jag trodde inte det var så lång karens på ett litet hål i örat men det är lika "allvarligt" som en piercing nånannanstans så...

 
                                

Åkte tillbaka till Högdalen, hämtade bilen, åkte och handlade middagsmat och hämtade Bamse som fick med sig en julklapp och en pepparkaka hem, hem och hämta Janne och Bekki och iväg till Linnéa. Där lagade jag maten medan vi umgicks. Vi lämnade julklappar till barnbarnen.

Jag förstår inte varför jag är så in i bengen trött, men Janne har lovat ta Bamse så jag ska krypa i koj nu.

                                  

4:e advent osv

Igår blev en sån där superduperdag. Efter morgonsysslor åkte jag ner till Vårstakyrkan där mina föräldrar skulle vara med i en julmusikal. Det vara samma som Monica och jag åkte på i januari, men i år hade de även blivit inbjudna till Vårstakyrkan.

                    
                    
                  
                    De har en sån fantastisk altartavla som en textilkonstnär och 
                    församlingsmedlem gjort i Vårstakyrkan.


Den var lika bra denna gång som förra gången, så uppiggad åkte jag hemåt igen för att tillbringa fem timmar i Hagsätra kapell för gudstjänst och middag. Det blev en jättelyckad eftermiddag oxå. Rotmos med julkorv och rätt många besökare, roliga samtal vid middagsbordet. Roligast är när de lite udda besökarna faktiskt vågar sig tillbaka, då känns det som man lyckas med att vara inkluderande.

När jag kom hem hade Janne kommit hem från landet, en vecka sen man såg honom sist. Det känns gott att ha honom hemma igen, för hur länge vet man ju aldrig. Virkade lite på min sjal, hoppas ff hinna klart den till julafton.

Idag har jag haft en bra dag på jobbet. Administration för hela slanten. Verkar få Handarbetets Vänner till caféet i vår, det är den enda punkten jag har kvar i vårprogrammet. Efter terapin mötte jag upp en tjej som åker ner till barnhemmet i Tanzania och lämnade över tröjorna jag stickat under hösten.

                     

Fick undan en del annat, kändes gott att åka hem efter att ha ringt en konfident och berätta att hon fått en fond beviljad, hon blev så glad.

Hämtade Bamse, Janne hade lagat middag och nu är han och Bekki och köper ingredienser till ett lussebullsbak . Jens är på besök... jag tror jag ska virka lite mera!

                                                  

MIN dag!

Hade planerat en pluggdag... men det blev inget av det. Låg och drog mig i min sköna säng och gick upp och väckte Bamse halv 10. Han var inte sugen på att gå långt i regnet så han gjorde snabbt det han skulle och visade med all tydlighet att han ville hem igen. Efter frukost åkte jag till Gullvi´s och köpte garn. Såg en kvinna i fredags med en röd virkad sjal och jag ville oxå ha! Vet inte när jag gjorde nåt åt mig själv sist så... Efter att ha handlat på Willys så jag kunde göra köttfärslimpa till middag och tankat bilen så åkte jag hem och satte mig med tre avsnitt av Harry Potter medan jag jobbade på sjalen. Har väl gjort hälften snart. Skulle vara så kul att ha den på julafton!Mönstret hittade jag i en jättegammal virkbok jag tror jag fått av min farmor (tror jag). Jag missade ett varv på stjärnan men det gör inget för jag tycker det blev mer julstjärneaktigt som det blev.

Efter middagen, som jag fick äta själv eftersom Bekki spenderat tid hos pojkvännen och Janne jobbar på landet, så blev det Morden i Midsomer och nu har jag varit ute med Bamse. De två första promenaderna tyckte han var jätteäckliga, men de två sista var roliga för nu har snön legat kvar, och snö... DET älskar Bamse!

                  
                    (fjolårsbild)

Nu mot sängen. Imorgon nya äventyr!

Ledig fredag

Sov till halv 8, det var skönt! Sen duschade jag, gick ut med Bamse och körde honom till dagis, åkte hem och åt frukost, badade Esmeralda och gav djuren frukost, skurade toa. Sen hittade jag inte på fler ursäkter utan satte mig med böckerna.

                       
                        Drygt 20 centimeter böcker!

Gick igenom alla böcker och markerade för uppsatsen intressanta avsnitt, sen var det dax att åka till stan för terapi. När jag kom hem gick jag igenom det jag skrivit och de intervjuer jag gjort innan jag sydde i de 20 mormorsrutor jag gjort lite nu och då i Jennifers filt. Den är svart och rosa, ser ut som hallon/lakritsgodis.

                                
                                   En stor kopp varm choklad var inte fel efter terapin!
 
Strax innan fyra åkte jag till apoteket för att fylla på Levaxinlagret och till zoo för att köpa julklappar till Hundstallet, Pytteliten åker dit till jul varje år och lämnar en säck julklappar. Jag trodde Bamse hade mer leksaker som han inte använde, men de flesta var i så dåligt skick så det blev ben och godis för 270 kronor istället. Känns bra.

Styrde kosan mot Kallhäll och Linnéa. Hon hade bjudit in mig på middag. Bella med barn och Monica var oxå där och vi hade en jättefin kväll. Linnéa lagade kyckling, barnen lekte, Bamse var med hela tiden - han älskar verkligen barnbarnen fast han inte gillar andra barn. Det var jätteroligt att träffa ungarna igen, det blir inte alls så ofta som jag vill, men det är så när man jobbar. Tillslut var Bamse så trött att det var dax att åka hem. Han somnade som en stock i bilen. Vi var hemma till nio så jag gick kvällspromenaden på en gång.

Som vanligt så här års så lääääängtar jag efter sängen!


                       
                        

                    
                      
                       

Roliga bilder blev det iallafall! Svårt att få fyra små godisar att titta in i kameran och le ;O) Ungar är det bästa som finns <3

Drygt 11 timmars arbetsdag

Gick upp före väckarklockan och målade klart de gula banden på Jesus mantel + bokrullen på ikonen jag håller på med. Morgonrutiner som vanligt i övrigt.

                     
                    Min bokhylla på jobbet. Filtarna som ska till Lettland och så min 
                    halvfärdiga ikon

På jobbet vid halv nio, fixade på till halv 11 då jag åkte över till kapellet - köpte sushi på vägen och åt tidig lunch. Pratade en del med vaktis, sen blev öppet kapell lungt så jag satt i nedre delen av kapellet och påtade knytsnören till mössorna + att jag hann med en tofs, sen kom en konfident strax före vi stängde. Skjutsade en "vilsekommen" körtjej till Folkets Hus i Rågsved, hon skulle repa inför kvällens konsert.

                                                          

Hämta Bamse, slängde i mig ett par skivor ost för vi hade ingen snabblagad mat hemma, åkte till Folkets Hus i Rågsved och hjäpte till i förberedelserna för julkonserten. Den kändes lyckad,
dubbelt så mycket folk mot förra året, drygt 80 stycken. Fika efteråt. Kom därifrån 10i8 och uthungrad syndade jag och stekte vitt bröd med ost istället för en bra LCHF-middag. Sen sydde jag klart mössorna och har nu bara en tofs kvar, den blir klar imorgon, så kan jag ringa L som åker till Tanzania på julafton och lämna dem.

Bamse har fått sin promenad och jag kommer nog sova innan jag lagt mig i ullbolstren.

Intensivt så det blir över

Det har varit en tuff dag. Vaknade flera gånger inatt och gick upp en halvtimme före väckarklockan. Sen rullade det på. Fick rycka in på mottagningstiden och hann med 7 konfidenter. De flesta handlade om att söka vår juluppmuntran, det var sista dagen idag, men ett par tyngre ärenden kom upp oxå. Hann göra klart fondansökningarna och slänga i mig lunch innan nästa dagsetapp, caféet i Hagsätra. Hade hand om en ny frivillig som skulle komma och känna sig för och det innebär ju lite extra koll och ansvar. Jag hade andakten, läste "Endast tomten är vaken" och insåg att den var tusen gånger svårare att läsa högt i en mik mot att bara läsa den innantill. Nåt Luciatåg som utlovats i programmet hade jag ju inte lyckats få tag i, men musikern spelade julfavoriter på både piano och dragspel + att vi sjung ur allsångshäftet jag fixat och det blev lyckat. Lite grus i köksmaskineriet blev det så jag fick ha eftersnack efter caféet. Hoppas att jag lyckades lösa upp det.

                                         

Hämtade Bamse, skickade iväg Bekki till Donken med lite pengar, själv åt jag upp morgondagens lunchlåda för jag var helt slut. Kvällen har jag tillbringat med tredje filmen av Harry Potter och stickningen. Nu är mössorna färdigstickade, en är hopsydd och sen ska det göras tofsar och knytband till dem. Nästa vecka ska jag lämna ifrån mig dem för vidare transport till Tanzania.

Säng säng säng... sova sova sova...

Tissda!

Bra dag ... igen! Var på jobbet strax efter 8, hann dryfta några småsaker med en kollega innan mässa och personalmöte halv nio. Förmiddagen präglades av att fixa allsångshäftet med Lucia- och julsånger till imorgon, men hann oxå med en del annat. Lunchmusik med soppa klockan 12.00, jag satt med ett gäng damer som förlorat en kompis och fortsatte efter lunchen med en spontan sorgegrupp i brudkammaren. Kunde därefter avsluta ett svårare ärende genom ett överlämnande till socialtjänsten efter ett par månaders jobb kring att klara upp en del jättekonstiga missförstånd. Tänk att det ska vara så svårt med språk! Bara att tolka från svenska till svenska är en vetenskap ibland. Jag fattar ju! Varför fattar inte andra? Det måste vara nån stress över budget och lagar. Det är i dessa lägen så skönt att jobba inom kyrkan, där vi kan ta hänsyn till alla perspektiv innan vi öppnar munnen och pratar fakta kring personers hela liv...! Hann med en del småsaker innan jag lämnade skeppet klockan 16.00, åkte til CRT och lämnade tillbaka Bamses alldeles förstora regnkläder. Nu får fjolårets vinterkappa duga till jag hittat nåt annat. Den passar åtminstone, det sa dagis oxå. Inte helt regnsäker, men bättre än de vi provat hittills. Handlade på Willys, hem och fixa tacos till mig och Jens. Han kom hit och jag tycker vi haft en mysig kväll. Bekki har varit borta på annat, Janne jobbar på Sanda medan Jens och jag pratat ekonomi.

Mamma mailade ett klipp ur arkivet på SVTPlay, min favoritmorbror dyker upp 2.18 och är den stilige unge man som står i mitten. Kuriosa: han anklagades för att ha startat Ungdomskravallerna på Söder 1948... men han har aldrig berättat hur det egentligen var ;O)

Well well well ... ska väl ut med hunna rå...
                                                                   

fredaglördagsöndagmåndag

Riktigt bra dagar har det varit. Fredagen förlöpte väl, bra fart på jobbet, avslutade dagen på stiftet. När jag hämtat Bamse från dagis åkte han och jag till CRT i ytterligare ett försök att hitta regnkläder åt honom. Vi provade igenom hela sortimentet men passar regnkapporna på längden så är gördeln så bred att "pistolen" kommer inunder och då är (så att säga) själva syftet med hundpromenaden lönlös då allt hamnar i kläderna Vi kom hem med nåt halvbra, men som dagis ratade idag. Nu får han ta fjolårets kappa så får den duga till jag antingen kan sy nåt själv eller kommer iväg till Kärrtorp där de eventuellt kan specialbeställa. Men jag tycker det är knäppt! Bamse är ingen papillon, men han ser ut som en och han kan väl inte vara den enda kill-papillonen som behöver en regnkappa? För tjejer går det, men en kille som har pickadollen på magen?

På kvällen åkte Janne och jag upp med Bamsen till svärmor som skulle ta hand om honom över helgen när vi skulle ut på äventyr. Först åkte vi ner till Sanda och övernattade där.


Vi velar mellan tapeter. Det blir nog den mitt emellan alla fönster, den matchar övriga vardagsrummet.

                                
Extrarummet som var altan förut! Nu ett extra stort vardagsrum!


Så här fint är det på landet nu! Jag längtar lika mycket varje gång efter att få se hur långt Janne har kommit!

Lördagmorgon! Janne och jag åkte ner till Örebro där vi träffade bästisarna Marianne och Claes. Biljetter till Hjalmarrevyn var bokade! Jag tror det är 3:e gången vi ser den nu. Olika varje gång förstås!


                               

Parodi på Maria Montesami och hennes tofsar

                         
Baileys gillade mitt garn förstås, han är ju katt! Men det gjorde Tanja oxå!


                                      Vackra Baileys


                           
 
Vackra Tanja!

Baileys och Tanja är Marianne och Claes vackra choklad-djur! En brittisk korthår och en cockerspaniel.

Tyvärr... lördagen förändrades till söndag.... och vi fick åka ifrån ett vitt Örebro..

Utsikten från hotellrumsfönstret. Lite skillnad från...-->
förra söndagen

Vi åkte förbi Sanda och mätte köket, upp via Hornbach i Fittja för att spana in tapeter till köket i Sanda, sen satte jag mig vid DVD:n och plöjde de två första filmerna av Harry Potter medan jag stickade en mössa som ska med till Tanzania på julafton.

Idag började min arbetsdag på IKEA i Kungens Kurva. (Få vet att Kungens Kurva heter just så därför att Kungen faktiskt hamnat i diket där). En miss från min sida --> IKEA öppnade 10 och inte 9 som jag trodde... så min arbetsdag blev kort. Jag kollade in hela fåtöljsortimentet till "mitt" rum i Hagsätra kapell. Sen hann jag bara hem och slänga i mig lunch innan terapin. Min terapeut är frisk igen efter en längre sjukskrivning pga infektion, så det var skönt att se henne igen, både för att oron fick släppa (cancer, propp etc etc) dels för att jag fick berätta hur långt jag kommit i min utveckling. Det är bara drygt 3 månader kvar innan jag slutar där och det känns bra, det är snart klart nu :O). Hann jobba ett par timmar innan jag hämtade Bamse, slängde i mig en uppvärmd middag från igår medan jag pratade med Bekki och for iväg till terminens sista ikonmåleri. Idag fick jag dra upp ansiktslinjerna....Nu är det jullov därifrån oxå...

Ja, jag ska väl gå ut med Bamse då... Janne är på landet och ska jobba häcken av sig, Bekki sover hos pojkvännen. Hon har jobbat hela helgen och pluggat hela kvällen, så himla duktig!

Hjärt/lungräddning --> spa

                                           
Intensiv dag... och spännande! Kom till jobbet 1 minut över 8... smög fram på morgonpromenaden för att inte halka men fick vända vid stora vägen, trottoaren var glashal så det var bra att knalla tillbaka samma väg vi kom... och så hann jag nästan i tid till hjärtstartar-utbildningen. Fyra timmars intensiv kurs i hjärt/lungräddning, blödning samt hjärtstartarmaskiner som vi köpt in till kyrkan. Kursen drog över en kvart så jag fick rusa iväg för att hinna till Hagsätra, slänga i mig lunch så jag kunde ta emot mitt besök klockan 13.00. Nu var hon sen så jag hann pusta innan hon kom. Öppet kapell öppnar klockan två, men redan tio i släppte vaktmästaren in en kvinna, men hon fick vänta till jag var klar. Sen rullade det på, rekord med folk idag, fyra vuxna och två barn, allt från sitta i kapellet och njuta av kyrkorummet till fondansökan till teologiska funderingar till förfrågan om att få låna lokal. Sen iväg, hämta Bamse på dagis, slänga in honom hemma för Bekki lovade att hon skulle ta promenaden, iväg till zoo för att köpa hundmat och tillbaka till jobbet för ett besök klockan fem. Hon kom inte, så jag hann med lite administration istället. Middagslåda och disk innan jag hämtade upp Morsaneokej och åka till Su för spakväll med Mary Kay. Kanonhärliga fossingar och handsingar. Jättetrevligt med många skratt! .. och vilken halloncheasecake sen <3 Måste be om receptet!

         
               MMmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Älskade Janne hade tagit ut Bamse när jag kom indrällandes på lena föttern tjugo i elva... så nu är det bara att dyka ner i härliga sängen!

Onsdag!

Reserv på mottagningen imorse. Fick rycka in och ta hand om två besökare, i övrigt ägnade jag mig åt att göra ett jul-allsångshäfte till nästa onsdagscafé. Har ju inte fått tag i något Luciatåg som promgrammet utlovat, men en musiker som kan spela piano, och kanske dragspel, och då tänkte jag att sjunga lite allsång på Lucia- och julsånger/psalmer kanske kan bli nästbästa alternativet. 
                                      
Supersnabb lunch och iväg till onsdagscaféet som idag bjöd på gemenskap. Det blev en fantastisk eftermiddag med Fia Med Knuff och goda samtal vid fikaboret. Bla diskuterade vi hur man lämnade bort barn som inte ansågs fullt "normala" på 40-60-talen... Otäckt och givande på samma gång. Kom iväg på ett hembesök vid halv fem, men hon skulle iväg och jag småste hämta Bamse så det blev ganska kort... ska dit igen efter jul. Sen hämta Bamse. Janne hade lagat mat, jätteskönt! Så kvällen har jag ägnat åt disk coh att påbörja en vit babymössa till Tanzania. Måste lämna grejerna snart, de flyger iväg på julafton!


En bra tisdag!

Morgonrutinerna gick geschvint så jag var på jobbet strax efter 8.00 idag oxå. Mässa, möte, möte, möte, lunchmusik med soppa, samtal och möte. Sen började jag plocka i uppgifter som tillkommit under dagen men gav upp strax före halv 5. Förbi Willys och handla, hämta Bamse och hem för att laga middag - kyckling i cocosmjölk med mosade jordnötter, mumma! Ringde mamma som ville veta hur Bamse reagerat på att komma hem igen. Han har varit glad, men han är så trött. Nu blev det en extra lång dag på dagis oxå, men vad ska man göra?

En f.d kurskompis kom förbi med en stor kasse ullgarner som hon ville skänka till våra syföreningar/filtklubben, sen satte jag mig med min ikon för att lägga några lager färg till på Jesusbarnets mantel.

 

Nu ska jag gå ut med Bamse och duscha honom, han har nåt skit på magen som inte gick att borsta bort. Sen blir det nog ett eller två lager till på manteln innan sängen!

PUSS <3

Underbara måndag!

                                                     
Det känns att man är utvilad efter semesterveckan! Var på jobbet en stund efter 8 imorse, jobbade effektivt med administration till klockan fem med bara en halvtimmes lunch och 10 minuter fikarast på em, sen snabbt till apoteket för att köpa medicin till Bekki, slänga i mig matlåda no2, sen var det ikonmålning 2,5 timme. Sen värkte ryggen så in i bomben att jag hoppade fikat och åkte hem.

                           
                             Snart är grundmålningen klar, då är det dax för linjer i mantlar
                             och ansikten mm.

Janne hade varit upp till landet och hämtat Bamse så min lilla vita tuss studsade innan för dörren när jag kom hem. Vi har legat på golvet och kelat... och i soffan. Underbart att han är hemma igen. Han har varit en busig men charmig hund hos mina föräldrar. Deras hundar Indra och Hagge är nog glada att han åkt hem igen.

Nu har jag bokat hotellrum inför helgen och nu ska Bamse ut. Första Bamsenaden på väldigt många dagar

                              

I'm ho-ome :O)

                     

Madrid imorse

Äntligen hemma. Det blev en lång hemresa men vi hade det bättre än många andra. Igår var planet försenat ner till Fuerteventura med den påföljden att vi kom iväg sent oxå... det innebar att de som hade anslutningsflyg i Madrid fick problem, några missade helt enkelt sina plan medan andra fick rusa som dårar. Janne och jag hade ckeckat in vårt bagage ända till Stockholm (man kan göra så på flygningar inom 24 timmar fick vi veta när vi åkte ner) så vi bara travade ut till bus-shuttle stop och ringde efter gratisbussen till hotellet.Idag gick vi upp halv sju, duschade åt frukost och tog bus-shutteln kl 8.05 till flyget. Flyget skulle gå 10.10 men det blev försenat ca en halvtimme. Dock flög de ikapp så vi landade bara något sena på Arlanda strax efter 14.00. Vi hade långtidsparkerat på Måby och deras bil kom och hämtade oss. De har nåt suveränt system så de ser på nån skärm via Luftfartsverket som uppdateras var 15 minut, vilket innebär att de ser när planet landat och så åker de för att hämta upp.

Rusade in på Willys och handlade. Vi hade inte ätit nån lunch och Janne skulle jobba natt, så jag högg fläskkotletter, grädde och sambal oelek plus lite till, hem och laga snabbmiddag. Jag hade messat Jens "su es a la casa", vilket jag trodde betydde "vi är hemma" men när jag slog upp det var det inte riktigt rätt. Men Jens hade iaf listat ut vad jag menade så han kom på snabbvisit.

Janne joobar, Bekki skulle ut och ta en öl med arbetskamraterna men jag är glad över att hon kloknade till och gic och la sig istället, hon har jobbat 23-07 inatt och imorgon är det skola. Nu har jag packat upp och tvättar andra maskinen Fuerteventura-lort, suttit vid datorn i timmar och laddat upp mängder av bilder på Facebook, välkommen dit och kika (du måste vara inloggad på Facebook om länken ska funka)!

Now me vill sleepa!

        

Poolen och djurparken

Även i förrgár tillbringade vi dagen i solstolen. Värmen har gjort underverk med min rygg. Och pá kvällen hittade vi DEN restaurangen som man önskat att man hittat i början av vistelsen. En fantastisk Cordon Bleau - mexican style - och världens trevligaste personal. Den dagen i stort uppvägde mycket av besvikelserna över folks karga inställning till turister. Dock stängde receptionen redan halv sex sá nát bloggande blev det inte tal om.

Igár mádde ryggen sá bra att vi tog bilen ner till sydsidan och gick pá Oasis Park. Det blev en trevlig avslutning pá veckan. Vi blev kvar ca 5 timmar, sjölejonshowen var fantastisk. Fár visa kort sen när jag kommer hem.

               
                Kolmárdens zebror!

Nán middag orkade vi inte efter den maffiga skaldjurspizzan pá djurparken, sá vi ákte ner till hipermercado vid  20-tiden och köpte frukt till en fruktsallad, började packa ihop och kom i säng vid midnatt.

Nu har vi ätit frukost, Janne diskar medan jag smet upp till receptionen som öppnade redan kl 8.00 idag (avresedag). Annars har den bara varit öppen (med nágot undantag) mellan 10-17.30 och dá har vi antingen gjort utflykter eller solat. Igár var den öppen när jag kom upp men blev utkörd för de skulle precis stänga, de hade fátt jobba över nán halvtimme :S. Serviceniván är lika med noll och jag hade inte gnällt om det inte skulle varit ett hotell med sämre standard, men gàr man ut med att man är nát utöver de andra hotellen och tar betalt för det sá anser jag att man kan klaga. Värst har de obemannade nätterna varit och att man inte kunnat ha ett fönster öppet för inbrottsrisken... och sá kan man inte hyra in en vakt!

Nu är veckan slut. Om en stund styr vi kosan mot Madrid och sen hem. Vi har haft det bra trots allt. Ryggen har läkt ihop fort och även om den smärtar än sá kan jag röra mig hyfsat. Vädret har varit toppen och att vi hyrde bil har gjort att vi fátt se en del av denna vackra ö, det har uppvägt folks karga attityd.

Nu ska jag gá till rummet och dra igen min resväska. See Ya <3


RSS 2.0