Visby ringmur

Idag skulle vädret vara ostadigt så vi valde att "stanna hemma" vilket visade sig vara ett bra beslut. Regnskurarna kom och gick medan vi traskade runt Visbys ringmur.

                             
                          
Uppe i Silverhättetornet med utsikt över domkyrkan


                             
                               "Snäll gris"


                       
                          Almedalen


Broiler-and? ... eller nån gåsmutation?

                        
                         Donnerska caféet, chiliräkor med lime och dillcreme!


                           

När vi kom till Österport tog vi Blå tåget runt hela Visby... och därefter fortsatte vi gå från Österport och en bra bit mot Norderport innan vi gick innanför muren och gick tillbaka till Österport och så tillbaka igen...


                               

                                 
                             

På shoppinggatan innanför muren hittade jag en "flum"-affär jag måste gå in i. Det bor en aning av en wicca i mig så jag kunde inte låta bli att plocka ett kort ur en korg... och det jag fick överraskade mig... eller egentligen inte... den som känner mig personligen förstår!

               

Inte blev jag mindre berörd när jag gick och tittade på stenar och fastnade för en "serpentin" som visade vara "en healingsten som går till roten av problemen. Skyddar mot skvaller, illvilja och baktal. En starkt transformerande sten som hjäper dig att bli av med gamla sorger". Likaså en ametist, min månadssten, som står för "harmoni, balans, meditation, kärlek och beskydd mot ilska, rädsla, ängslan, smärta, raseri, otålighet och alla former av beroende" ... spännande va! Care Diem!

Promenaden fortsatte innanför muren:


              

... och ut igen genom "Skolporten".


                              

Kvällen är här.... Janne ville ta en kvällspromenad men mina ben strejkar. Jag är nöjd med dagen och promenaden. Ska se om jag kan övertala honom att hålla i härvan med ullgarn så jag kan rulla ett nystan och börja klura ut hur jag ska göra ett amigurumi-får :O)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0