Äventyrlig hemresa

Hemma igen efter 29 timmar på resande fot.

Dåligt väder på Lanzarote, starka vindar och dålig sikt gjorde att planen inte kunde landa, alltså fanns inga plan som kunde åka därifrån heller. En fullproppad flygplats, men allt gick lugnt till ändå tycker jag. Lite gnäll på vissa, men de flesta bjöd på leenden och vänlighet för vi satt ju alla i samma "båt". Janne fick ringa jobbet och avsäga sig sitt fredagspass och jag fick avboka terapin och fika med en kompis.

Vi blev hämtade klockan 14.00 med buss, men fick redan på bussen veta att det var problem med flygen. Vi fick checka in bagaget kl 15.00 men inte gå igenom säkerhetskontrollen för det var fullt av folk inne i gaterna redan. Inga plan hade lyft sedan morgonen. Strax efter 20.00 fick vi besked att Solresor bjöd på hotellövernattning i Teguise så vi fick hämta ut våra väskor igen och åka buss till Bartolé La Galea. Vi kom fram vid 21.00 och fick då en bamse-buffé och rum, info av Solresor 22.30.

Bussen avgick 06.30 på morgonen och planet skulle lyfta 08.55, men flygkaoset var inte utrett. Vi fick vänta och vänta, utan några besked. Vid 10.00 ungefär fick vi en gate där det blev nya köer, strax efter 11.00 fick vi gå ombord och sen blev det brått ut på startbanan och vi lyfte ca 11.30. Då fick vi veta av piloten att det varit kaos på Fuerteventura på morgonen. De flesta planen som inte kunnan landa på Lanzarote under torsdagen blev omdirigerade till Fuerteventura (grann-ön) och sen var det tydligen lite stridigheter om vilka som skulle få lyfta först så vårt plan blev en timme sent. Sen var det nåt instrument som inte funkade så de fick invänta tekniker som kunde fixa det innan vi äntligen var klara för avfärd.

Resan gick bra, utom över Frankrike där vi åkte in i rätt ordentlig turbulens. Efter det nös jag resten av vägen hem, av nån anledning. Det skakade väl loss nåt skit i bihålan kanske. Janne och jag hade slagit på stort och köpt flera flaskor Baileys, bra att ha hemma ;O) Men när flygvärdinnorna gick igenom packningen som var kvar efter stoppet i Göteborg så upptäckte vi att nån snott våra påsar! Det är typiskt! Vi handlar ju i princip aldrig alkohol och är så gott som alltid vaksamma! Men inte trodde vi nån av alla trevliga Göteborgare vi snackat med på flygplatsen var så tjuvaktig att de plockade på sig båda påsarna!!! Flygvärdinnorna gjorde vad de kunde och jagade folk vid bagagebanden, men ingen gav sig tillkänna. Så vi kom hem en lärdom rikare och 800 kronor fattigare, lite surt!

Jens hämtade oss och vi åkte direkt till svärmor och hämtade Bamse som blev så glad så. Han har inte lämnat mig många minuter sen vi kom hem. Jag har varit ute långa promenader med honom och röjt lite hemma, vi har ju lite tvätt och jag fick spelet på tvättberget. Nu håller jag på att tvätta sängkläder, kuddar, filtar ... ja allt!

                   

Jag återkommer senare med foton och lite sånt... Nu ska jag göra ett tvätt-ryck till...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0