Fjärde knyppeldan

                 
                  " Hon kom utför ängarna" Design och utförande: Sylvia Krapf

Idag var jag betydligt piggare. Har knypplat på "Hon kom utför ängarna" hela dagen, det har gått långsamt men jag har fått beröm för min sträckning av garnet, vilket betyder att det är bra knypplat... Vår lärare, Sylvia, är fantastisk på att motivera, jag ser ju att det inte är perfekt, men jag suger i mig av berömmet och blir så glad.

På första fikat visades två svartvita filmer från 40-talet (tror jag) om knypplerskor i Vadstena med omnejd. På lunchen tog jag en promenad till stan och köpte middag och lunch till imorgon, ljusglas samt några vyort på äldre knypplerskor... och godis. Jag lät mig frestas i den provisoriska butiken på skolan och köpte Vårfjäril som ska knypplas med egyptisk bomull, så jag köpte det med... och gul, grön, blå och röd linnetråd av en av de mest använda grovlekarna. Ljusglas är nog det jag vill prova härnäst, jag har ju några spetsar som är avpassade för just dessa ljusglas som Svenska Spetsar säljer. Det kan vara fint att göra i färg oxå.

Efter sista lektionen var jag tvungen att gå och lägga mig en stund, jag var helt slut i huvudet, men efter lite vila och lite pastasallad virkade jag klart det oranga transportbandet till nya dynan och sen började jag packa ner allt som jag inte behöver, som smutskläder, olästa böcker, tomma matlådor och rena kläder som inte använts t.ex. Bar ut två kollin till bilen. Sen gick jag till lektionssalen och plockade ihop mina mönster, städade attiralj-lådan med pinnar, mönster-prespan, garn mm, plockade ihop de två dynorna med Johannesörnen och övningsspetsen på som jag inte tänker knyppla på imorgon. Det är lite pyssel med alla pinnarna som ska i transportbanden och skydden som ska på. Skydden till mina två äldsta dynor är på gränsen till för små och om jag orkar nån gång ska jag sy nya...men de går att få på med lite pill så det kan nog dröja om jag känner mig själv rätt. Knallade upp till stan för att hämta ut pengar så jag återigen kan göra mig skuldfri på den provioriska shopen.. den är lite farlig för man behöver bara ange kurs och namn så skriver de upp vad man tar med sig... och vips så har man handlat ganska mycket. Mönster och garn är inte så dyrt, därför plockar man gärna på sig lite utan att tänka... och då rinner hundringarna iväg fort!


När man går sina små promenader för att göra olika ärenden i staden så får man passa på att njuta av allt underbart som inte direkt handlar om knyppling... man får det "på köpet" sas..

 Miljoner tusenskönor
Vackra vilda Vättern


Elsa Petterssons spetsbutik                          Barnens knypplade alster!

Jens har varit hos veterinären med Ragnar, ögat var sämre imorse. De hade färgat hornhinnan för att se om den var skadad och de upptäckte en liten skada som ska självläka, men de fick oxå söva honom för att klippa bort en liten hudflik som irriterade ögat. Imorgon ska jag hämta ut ögondroppar som han ska ha två gånger om dagen.

            8 juni 2009

Sitter med fördragna gardiner, nyduchad och halvnäck medan jag vräker i mig godis... nu är skallen slut! Vad underbart roligt det har varit... och än har vi en halvdag kvar...men det brukar inte bli så mycket knypplat då för det är gemensamt fika och diplomutdelning, men ändå! Det ska bli skönt att komma hem, ändå längtar jag redan tillbaka.

Kommentarer
Postat av: Snurran

Härligt att allt har avrit så bra med kursen :-) och skönt att Jens var och kollade Ragnar och att det inte var någon större fara!

2010-07-09 @ 22:17:18
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0