Kväll i Vadstena

          
           Vinkar hejdå till svettiga barnbarn

Resan från Strängnäs till Vadstena tog inte fullt tre timmar, inga pauser behövdes. Det är ju mycket varmare utanför bilen än i den när man har AC! Checkade in på mitt rum på Vadstena Folkhögskola, i "Empiren" minsann! 

         
          Empiren

Sen tog jag en liten eftermiddagspromenad till Konsum och köpte margarin, jordgubbscider och chili-ostbågar... ingen superhit vid första smakbiten men det är väl lika bra det kanske så man inte får nya laster! Gick längs de söndagslugna gatorna och kikade i skyltfönster, smet in på en pizzeria och tog en Chiao-Chiao (Champinjoner, räkor och camenbert)
                              
som var synnerligen smarrig medan jag tittade på kajorna som spatserade mellan borden! Promenerade "hemåt" med min kasse, slank in i örtagården invid Klosterkyrkan och njöt av lugnet en stund, lutad mot en enorm Robinia Pseudoacacia.

                          
Acacians löv-verk                                     Medeltida apel med Klosterkyrkans spira skymtande.


Gick över kyrkogården som pryddes av flera miljoner tusenskönor, det såg ut som det snöat... och bakvägen in på folhögskolans område för de har nåt spel på Klostergården och det är fortfarande en massa gapande där. Hade jag inte vetat det hade jag trott det var krog-slagsmål. Har ingen aning om vad spelet handlar om men Klosterområdet har en lång och spännande historia. Själv har jag duschat kallt, packat upp det jag vill packa upp och ligger nu halvnäck på sängen med öppet fönster. Tänkte smita in i Vätternsalen för att knyppla lite på Johannesörnen, men så bestämde jag mig för att bara ligga här och slappa istället. Jag hoppas kunna få hjälp att starta upp "hon kom utför ängarna" medan jag är här, den har den lärare jag ska ha härnere designat och jag har mailat och bett att få köpa mönstret...men båda mina knyppeldynor är upptagna så jag får knyppla ordentligt på Johannesörnen imorgon.

                 

Den rafflande fortsättningen följer.... men nu ska jag sova, läsa eller nåt annat en stund.

Kommentarer
Postat av: Snurran

Ha en trevlig och lärorik vecka! :-)

2010-07-04 @ 22:41:04
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0