Höst-storm...

Är glad att jag hann ut med Bamse en lång sväng innan det bröt ut. Det regnar och blåser som bara den!

Idag tänkte jag (har ni hört den förut... nu är det nåt som inte blir av igen) åka till Filtkubbens packnings-dag och lämna mina filtar:

               

Men jag måste gå igenom litteraturen i kurserna så jag kan prioritera de olika delarna i läsningen. Pappa är hemma och det verkar gå bra så jag kan släppa på det lite grann. Jag har alla böckerna hemma nu så jag kan göra en plan! Sen är det min förkylning som aldrig släpper plus att jag vill unna mig lyxen att hinna med andra grejer i livet oxå, det är ju det som ska få mig att läka!

Kollade upp Hundmässan för jag vill gärna gå på den i år... och det ska funka, skulle så gärna vilja se Bodils minicirkus igen, men kom då på att Lelleplutt berättat att hon dog för ett tag sen. Antagligen självmord efter den kritik hon fått för sin djurhållning. Ibland känner jag att man borde bedriva klappjakt på vissa handläggare, vissa poliser, FK-utredare, socialsekreterare, psykologer läkare osv osv. De som använder sitt jobb för att kunna utöva makt och inget annat. Bodil hade jag största förtroende för och jag är övertygad om att hon visste vad hon gjorde. För ett drygt år sen hade en vän rena rama Vilda Västern på sin gård. Polisen och Jordbruksverket kom till hans gård och från bilarna sköt de ihjäl all hans boskap av två eller tre skäl. Han hade inte byggt tak som djuren kunde ta skydd under samt det var nåt med EU-märkningen... och när djuren inte gick in i fållan för att med bil fraktas till slakt så sköt de helt sonika ihjäl dem från bilarna i deras hage. Djuren var inte miss-skötta på något sätt, tvärtom, men det var EU-regler som inte följdes. Tak för djuren har vi i Sverige aldrig behövt tidigare och dessa djur hade tillgång till jättestora hagar och skugga i skogen. Likaså diskuterade vi vingklippning när jag gick fågelkurs för 1,5 år. Jag vingklipper Ragnar på somrarna för han får ett rikare liv när han kan vara med oss utomhus. Andra vingklipper sina papegojor för skaderisken, tex om de upprepade gånger flyger in i fönster-rutor.. och en aggresiv fågel kan få behålla livet om man vingklipper den för de blir i allmänhet lugnare då varpå man kan jobba effektivare med att få fågelns förtroende, det är ett alternativ till avlivning alltså. Att hellre följa regler som får vansinniga konsekvenser verkar vara viktigare än djurs och människors liv och välbefinnande. Regler måste finnas och som regel är det bra regler, men ibland måste man oxå se människan/djuret bortom reglerna.

                   

Så... det var morgonens spya! Nu mot kurslitteraturen!


Ragnar försökte fånga regndropparna på fönstret...

Kommentarer
Postat av: Nancy Johnsson

Hejsan! Jag läser inte din blogg varje dag ca en gång per vecka! Den glada nyheten var ju att din pappa mår bra efter operationen! Håller tummarna för fortsatt bättring! Den tråkiga nyheten var ju den om Bodil! Jag gillade henne verkligen jättemycket! Såg henne i Högdalen en gång och blev mycket imponerad! Kunde inte hålla inne tårarna och ställer upp om någon startar den omtalade klappjakten! Att stifta lagar som tar bort rätten att leva lite utanför Svenssonlivet är absurbt! Snart får man väl inte rapa utomhus! Stifta lagar mot girighet och högmod istället! Jag har talat och mer finns inom mig! Varma kramar till er alla! Nancy

2010-11-03 @ 21:45:58
Postat av: Gunilla

Bra talat, Nancy!!!

2010-11-03 @ 23:51:51
URL: http://guggelutt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0