Hundskolan, lektion 3

Lektion två var jag ju sjuk så...

Det gick bättre än första gången iaf! Han mötte Hjördis på parkeringen och då pussades och kramades. Vi hade gått en lång promenad innan kursen och sen hade vi ju haft festligheter hela em så han var inte hyperaktiv heller.
Jag jobbade lite på "sitt" och att han skulle sitta kvar tills jag sa "varsågod", det gick sisådär, inte bra men bättre än förväntat. "Fot" provade vi oxå på och det var samma där. Han fattar nog inte nyttan med det. "Stanna" lyckades han jätebra med. Vi har ju jobbat med "ta det lugnt" när han drar i kopplet så han kände igen momentet därifrån.


                               

Idag däremot har jag jobbat med nåt annat på morgonpromenaden. Jag brukar möta en äldre man som är vädligt kunnig på hundområdet och han får Bamse att komma på en vissling. Ett problem som jag har är att Bamse inte fattar varför jag plötsligt ger honom godis så jag tänkte jobba lite på det. Jag har kanske visslat ett 20-tal gånger och gett honom godis varje gång han kommit. Det satte sig snabbt och är ju jätte-effektivt när jag vill ha hans uppmärksamhet när han t.ex träffar en hund han inte får hälsa på, jagar harar, ska locka honom från en hundkompis när vi ska gå vidare .. eller vad det nu kan vara. Om jag kan få hans uppmärksamhet med en vissling kanske vi kan jobb effektivare med "sitt", "ligg", "fot" osv...

Kommentarer
Postat av: Ia

Heja på ;)

2010-11-01 @ 10:41:17
URL: http://kajsalisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0