Kickoff i Vadstena

                                                     
Nu har jag varit på några dagars kickoff i Vadstena. I söndags gick Jens och jag upp vid 7, gav oss iväg 10i8 och var hemma vid 9. Jag hann packa och göra iordning inne hos djuren, Solero och Blue Moon fick sin större bur iordninggjord och jag fyllde på sand hos sköldpaddorna (Jens hämtade dem från  mina föräldrar i på tisdagen och Bekki hade inte tillräckligt med grejor hemma för att hon skulle kunna göra allt själv) Jens skjutsade mig till jobbet kl 11.00, jag var med på gudstjänsten och fixade lite efteråt, åt lunch med kollegor och vid 14.00 gick bussen till Vadstena där vi landade vid 17-tiden. Middag, dopintro, sen hoppade jag över kvällsikat och gick en promenad på stan istället, återupplivade goda minnen från knyppelkursen i juni-juli.


Svenska Spetsars butik i skymningsljus

                                   
                                    Solnedgång över Vättern

Dagen efter var vi uppdelade i två grupper, de som skulle pilgrimsvandra och vi som skulle ha retreat. Jag hade ju fått byta grupp pga min fot, men besvikelsen hade jag lagt bakom mig och såg fram emot en dag i tystnad. Efter frukost och Laudes (morgonbön) i Klosterkyrkan började vi retreaten med en andakt i Pilgrimscentrums kapell.


                                   

Jag satt länge kvar ensam i stillheten i kapellet innan jag gick ut en "korsvandring". Det var en berättelse i fruktträdgården med ikoner över Jesu sista dagar i livet. Jag fick med mig ett litet häfte och det var faktiskt en mer häftig upplevelse än jag kan beskriva. Sext (middagsbön) i Klosterkyrkan, sen lunchmacka. Därefter satt jag i Pilgrimscentrums bibliotek och lyssnade på munksånger innan vi hade ett litet bibelstudium. Sen gick jag över till KLosterkyrkan där jag tillbringade en timme i munkarnas del.


                           
                               Gamla altartavlan som beskriver Heliga Birgittas liv


Diakonen St. Lars

Klockan 15.00 hade vi en avslutande andakt med dopförnyelse i Klosterkyrkan... därefter fri tid som jag tillbringade i Rödtornetspetsutställningen som snart skulle plockas ner! Sen blev det vinprovning, middag och ostbricka som vi avslutade med kareoke.


Hittade en kille som uppenbarligen suttit i vinkällaren för länge!

                            
                            Snackade allvar med honom en stund!

Dagen har mest präglats av den stundande hemfärden med hoppackning och utcheckning, men en tur på Heliga Birgittas Klostermuseum hann vi med och det är ett fantastiskt museum, en fantastisk byggnad som är en av Sveriges absolut äldsta, uppbyggd av Magnus Birgersson, Birger Jarls son... och som sen testamenterats till Heliga Birgitta för att hon skulle kunna infria en av sina visioner, ett kloster!


Jag och Salig Katarina, Heliga Birgittas dotter (obs: vaxdocka)

Efter lunch for vi hem med en surig busschafför. Janne hämtade mig vid kyrkan över en timme efter jag räknat med att vi skulle komma hem, så jag hoppade över skolstarten. Hade redan förvarnat läraren och studievägledaren om det. Har tagit det lugnt hemma. Förhört mig om Bamses dagis-start... Nu sover Bamse på bordet över min arm samtidigt som jag knappar på tangenterna. Janne snarkar och Bekki har oxå lagt sig...


Kommentarer
Postat av: Snurran

fungerade det bra med dagiset då?

2011-09-01 @ 18:38:24
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus
Postat av: guggelutt

Svarar dig i dagens blogginlägg... det blev enklare så för jag skrev så mycket :O)

2011-09-01 @ 22:39:09
URL: http://guggelutt.blogg.se/
Postat av: Snurran

tummen upp!

2011-09-02 @ 22:24:36
URL: http://blogg.passagen.se/filijokus

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0